torsdag 20. desember 2012

Kongens pepperkaker

Kongens Pepperkaker, ekte pepperkaker med pepper i.

(sprø pepperkaker)
1/2 kg smør
1/2 kg sukker
1/2 kg sirup
2-3 ss. kanel
2-3 ss. ingefær

1 ts. pepper
1/2 ss nellik
1 egg
3 dl kremfløte
ca 1,25 kg speltmel
1 ss. natron
Bland først melet med natron og smuldre i smøret med fingertuppene. Stivpisk fløten. Tilsett sukker, sirup, krydderier, og det sammenvispete egget. Elt melblandingen inn i røren og arbeid massen i en bolle til den er jevn og smidig. La den stå kaldt til neste dag. Kna deigen på bakebordet til den er blank og smidig. Kjevl den tynt ut, gjerne på melet bakeklede, og stikk ut kaker. Legg disse på smurte plater og stek dem i varm ovn (250 grader). La kakene bli kalde før de tas av platene.
Jeg brukte alltid denne oppskriften den gang jeg var baker og solgte enten pepperkaker eller deig. Jeg mener at det skal være pepper i pepperkaker, hvis ikke er det ikke pepperkaker :)


Vel bekomme og God Jul...

226 kommentarer:

1 – 200 av 226   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Jøye jøss og ja; hadde ingen anelse om at Elvis bakte pepperkaker? Alt hva du vet!

Det var trist da han forlot bygningen.

Lobot Omert

Heidi Højer Ditlevsen sa...

Syntes det var vel mye sukker og sirup i oppskriften, og hva kan man eventuelt gjøre for å bryte ned gluten i melet? Regner med du bruker rørsukker her, men hvilke type sirup bruker du?

GODT NYTTÅR!

Heidi :-)

Christer sa...

Jeg syns det skal være såpass. Iom at pepperkaker er noe jeg lager ikke til meg, og at de andre ukritisk spiser hvilke som helst pepperkaker (eller såkalte pepperkaker), så bryr jeg meg ikke om å handle supersirup, så det ble sirup rett fra butikke. Men lønnesirup er vel å foretrekke.

Godt nyttår til deg og.

Anonym sa...

Fortsettelse fra sagaen om Gry og de andre kraftmødrenes egotripper - http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1371663337440#c2342666450695342251 og innlegget Litt om utsendingsdager i Tidsporten + litt om utviklingen fremover, mine idéer osv

PP

Anonym sa...

Fortsettelse fra - http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372333829173#c3046881609931218052

Hjemmelaget saft, Herviksaft og andre former for søtningsmidler, selv uraffinert sukker, kan bidra til en sur-søt smaksnytelse selv barn liker.

Det du beskriver er en fin tanke, men vel omstendelig og tidkrevende også om du skal ha en haug med ulike frø i munnen i flere minutter pr gang. Synes jeg ser en økobonde stappe frø i munnen fra en 30 kilos sekk. GULP!

Og dessuten må frøene ha vann umiddelbart skal de ikke risikere å tørke inn og dø.

Og både frø og planter kjenner til deg selv om du ikke har hatt dem i munnen, da planter, som mennesker og dyr, etc, er bevissthet innefor de ”fysiske” formene, og dermed i konstant kontakt med deg og alt du tenker og føler om dem. Dette er også dokumentert både innen moderne forskning så vel som via forskningen til Cleve Baxter, mannen som oppfant løgndetektoren. Utover nettet er boken Plantenes Hemmelige Liv/the Secret Life of Plants, en god kilde til informasjon om disse forsøkene, som bl.a viste at planter hjemme i stua reagerte på når eieren hadde et illebefinnende, eller bevisst tenkte negativt om dem, mens han var i et annet land. Det er klart man kan ikke skille observatørenes tanker og forventninger om det hele fra plantenes reaksjoner (i og med at menneskesinnet påvirker planter), men at planter er bevisste følelsesvesener som er i kontakt med både insekter, dyr og mennesker hele tiden er sikkert.

Energi fra verdensrommet beveger seg ikke fysisk fra verdensrommet til f.eks frø og planter på jorda, da energi ikke er fysisk. Energi ”forflytter” seg via frekvenser/dimensjoner (gjennom forskjellige ”potensialer”), slik at en energi som befinner seg f.eks en gazillion mil fra jorda i fysisk avstand allikevel vil bli en del av noe på jorda i løpet av brøkdelen av et nanosekund eller mindre. Og energien ankommer ikke utenfra, men innenfra, slik at energi fra verdensrommet er i frøet i samme nanosekund energien begynner ”bevegelsen”

På samme måte vil enhver energi fra kosmos, ankomme deg innenfra, på atomnivå, og ikke utenfra. Og vil du trekke paralleller med f.eks lynnedslag, så er det et dokumentert faktum at lyn faktisk starter fra jorda, ikke motsatt. Energibevegelsen er imidlertid så rask at energien når enden i samme nanosekund den begynner bevegelsen oppover, slik at vi ser et tilsynelatende helt lyn som beveger seg nedover.

Selv bruker jeg som nevnt tidligere vann utsatt for magnetfelter, samt lydbølger og musikk. Og jeg bruker steinmel, som har mange dia og paramagnetiske partikler (frastøter og tiltreker elektromagnetisme) på marker, åkre og bed, og som gir stimulerende ”energi” til mikrolivet og plantene. Orgonitter virker lovende i beskrivelser, men mangler helt både logikk så vel som forskning, og alt man baserer seg på er hva enkelte mener de observerer av virkninger, samt en påstått svært ”sensitiv” dame som er kona til mannen som startet hele orgonittbevegelsen. Jeg tenker nå også på såkalt gifting, hvor man graver ned orgonitter under mobilmaster, telemaster, etc for tilsynelatende å nøytralisere disse. Dette er også en fin tanke, og jeg skulle virkelig ønske at orgonittene virket slik de påståes å gjøre.

Første skritt i opphevelsen av enhver form for blokkering er å ikke annerkjenne at en slik blokkering finnes. Mao se målet, ikke det som står mellom deg og målet. Og prøve det man kan å leve, tenke og føle som om man allerede er eller har nådd målet, snarere enn å forbruke energi på å projisere målet inn i fremtiden, mens man samtidig forteller seg selv at her er jeg nå, men en dag så....

Det blir litt som dette med at før klarte jeg aldri å asvlutte noe som helst, men denne ga

PP

Anonym sa...

Fortsettelse fra –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372321869043#c6907593615148002334

Det er en del garvesyrer i brennesle, og i hvit te ingen om jeg husker riktig. Så lenge kostholdet ditt generelt er næringsrikt, og du ikke drikker til måltidene, skal ikke litt garvesyrer by på særlige problemer.

PP

Anonym sa...

Fortsettelse fra –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372330620407#c5669582956588512808

Jeg prøvde 2 ganger i går å besvare kommentaren din, men hver gang så låste skripten i bloggen seg og spant og spant uten å levere svaret mitt.

Bruker du lever jevnlig kan du nok med fordel bruke skateleverolje, og det er ikke nødvendig med smørolje så lenge du får i deg upasteurisert smør fra kyr på beite. Hvilket vil si smøret fra Østerrike, da ikke alle norske bønder slipper kyrne ut på beite eller unngår kraftforbruk i beitesesongen i nevneverdig grad.

Vitamin A innholdet i kapslene vet jeg ikke noe om, da jeg kun kjenner omtrentlig mengdeforhold mellom vitaminene A og D i det flytende produktet. Eggeplommer og smør fra dyr som går på beite/har tilgang til insekter, etc inneholder også små mengder vitamin A og D, og det samme gjelder fet fisk eller fiskerogn, melke og fiskelever, så vel som lever og andre organer (øyne inkludert) fra landddyr. Avhengig av hvordan kostholdet ditt er lagt opp kan du nok med fordel bruke skateleveroljen fremfor fiskeleveroljen.

I følge logikken er det lite vitamin A i smør, mer i smør fra kyr på beite, men vitaminet tas bedre opp fra smør enn fra andre matemner. Slik at litt smør, og gjerne kokosolje også, sammen med fiskelever eller skateleverolje øker opptaket av fettløselige vitaminer i tillegg til å komplettere disse.

PP

Anonym sa...

Hvis du mener det lite flatterende, fem år gamle avisbildet - hvor blant annet min mann ser ut som om han kommer rett fra selve unnfangelsen - så er jeg klar over dette, ja. Jeg sa til min mann at jeg ville kontakte avisen og få det slettet, men han mente jeg hang meg opp i uvesentligheter og mente jeg heller burde bruke tiden min på noe nyttig. Jeg forsøkte å forklare han at jeg tross alt er kvinne, men han hadde allerede forlatt rommet, i den hensikt å selv bruke sin tid på å gjøre noe nyttig. Hehe ...

Bloggen du refererer til har gitt deg innsikt i et av norges største samfunnsproblemer per i dag, ved siden av problemstillingene knyttet til blant annet kosthold/ernæring/helse/dyr/landbruk/miljø samt "vitenskapens" manglende evne til å gjenkjenne det åpenbare.

Forøvrig er du en skikkelig snushane ;-)

Med vennlig hilsen Spøkelseskladden

Anonym sa...

Takk PP,

Ja, alltid Jodel-smør:-)
har også blitt med på fast rebelloste-innkjøp, og er også nå på ostekjøret.

Da blir det nok skateleveroljen på meg ved neste kjøp, tenker også på det med å ha tilstrekkelig D- vitamin ifm at jeg får i meg endel kalsium nå med kefir og ost, er dette med nok D-vitamin noe man burde tenke på også i forhold til opptak av kalsium ? (hvordan vet man at man får i seg nok D-vitamin?)

Burde jeg bytte til selve oljen, om det er mer D-vitamin i den i forhold til kapslene, eller går det greit å fortsette med skatelever i kapsler, og er to kapsler da også mulig litt lite med skateleveren tror du?

Og så lurer jeg på det med salt/vann i kroppen. I forhold til det som du har sagt om RAAS/magnesium/proteiner, og nok salt.
Jeg tar nå også salt i kapsler i tillegg for å forsøke få i meg mer salt, men det er ofte at jeg blir så tørst og ender opp med å ikke klare å unngå det; og må drikke dertil enda mer vann, forsøker å unngå det ved måltidene, men særlig når kvelden kommer er jeg ofte veldig tørst at det da blir endel vanndrikking, blir da også veldig vannholdig i kroppen igjen, sånn at det er ubehagelig, og mye av saltet vannes vel da ut igjen og man har rykket tilbake til start ? :-)
Tar epsom-fotbad 3-4 ganger pr uke/mag.chlorid-spray 1 gang om dagen, protein til hvert måltid.
Hva kan man gjøre for å unngå å bli så tørst, når man øker på med salt ?

Og hvor lenge kan man regne med at det kan ta før kroppens væskebalanse justeres med økt saltinntak?

Marianne

Anonym sa...

Hei PP.
Lurte på om du kunne hjelpe meg med en liten irriterende sak. Jeg har en slags knute e.l. på den ene akillessenen min. Den var veldig sår i begynnelsen ,men er nå stort sett bare tilstede. Gjør ikke vondt lenger når jeg går.
Og så har jeg på 14 året en nummenhet/ overfølsomhet i store deler av fjeset. Det kjennes ut som når man har fått bedøvelse hos tannlegen, og når den holder på å gå ut igjen, men samtidig er jeg ekstremt sensitiv ovenfor lett berøring i ansiktet. Da får jeg noen utrolig ubehagelige støt i ansiktet. Det er fra haken og opp til øynene ca. Ikke i pannen. Har vært til utallige spesialister, men har gitt opp og det har vel de også. Må bare innfinne meg med det sier de.

Naturlig vis.

Anonym sa...

Naturlig vis: Da jeg leste innlegget ditt, så tenkte jeg på mannen min. Han har hatt det samme på det ene låret. Han har hatt det i ca 25 år, etter en stygg fallulykke i slalombakken. Gikk med store smerter et års tid, så gikk smertene over til denne "numne overfølsomheten" - nøyaktig som du beskriver. Jeg forteller dette fordi jeg kom til å spørre min mann om låret hans etter at jeg leste innlegget ditt. Han forteller at det har forsvunnet helt i løpet av det siste året, og nå er låret helt 100% normalt igjen. Han sier dette har skjedd så gradvis at han nesten ikke har merket det. Vi begynte vår kostholdsendring for et år siden, men har tatt det gradvis og er enda ikke helt i mål på alt vi ønsker å endre/tilføre.

Blir spennende å se hva PP evt. svarer til deg. Håper det er ok at jeg fortalte om min mann.

H

Anonym sa...

H:
Det er selvsagt helt i orden. Så godt å høre at han er helt kvitt det. Da er det kanskje håp da :) Kan jeg spørre hvilke kostomlegging dere har gjort? Er det til tradisjonskost?

Naturlig vis.

Anonym sa...

Vi forsøker så godt vi kan å følge de generelle rådene PP gir, og det kostholdet han promoterer. Vi spiste mye brød, og kuttet alt kjøpebrød. Bakte selv i stedet. Så begynte vi å koke kraft, og spiste mye supper på kraft. Kuttet juice og andre "kjøpedrikker", og begynte med vannkefir. Fikk også i oss mye gelatinpulver og kokosolje, begynte å lage ghee, og kjøpte smør og ost fra Christer. Så kom melkekefir, noe vi ble fullstendig avhengige av. Dernest lever og Kombucha, og nå i det siste litt melkesyregjæring av ulike grønnsaker. Vi har selvsagt mye mer i tankene, men dette er vel hovedsakelig det vi har fått til frem til nå. Ellers har vi forsøkt å kutte det vi kan av e-stoffer, kjemikalier og syntetiske stoffer/tilsetningsstoffer. Dette er det jeg kommer på i farta.

Jeg tenkte jeg ville nevne dette for deg, fordi jeg tenkte det kunne være hyggelig for deg å høre - og i tillegg gi deg litt håp om at dette er noe du faktisk kan bli kvitt. Da min mann leste hva du skrev, så sa han at det er nøyaktig slik han selv ville ha beskrevet "fenomenet" i sitt eget tilfelle.

H

Anonym sa...

Vi følger det PP sier så godt vi kan, og legger gradvis om hele vårt kosthold med det som mål å ha et kosthold tilsvarende det PP promoterer. Vi har begynt med langtidsheving/surdeig, kraft (går mye i supper), gelatin, kokosolje/ghee/smør fra Christer, ost fra Christer, vannkefir, melkekefir (i store mengder), kombucha, lever, magnesiumspray, fermentert fiskeleverolje, krydderkapsler, rå eggeplommer, noe melkesyregjærede grønnsaker. Er dette jeg kommer på i farta. Vi har tatt ting litt etter hvert, og har mange andre ting vi vil innføre men ikke kommet så langt enda. Ellers har vi kuttet det vi kan av e-stoffer, industriprosessert, kjemikalier, øvrige kunstige tilsetningsstoffer etc. (både i mat, kosmetikk/kroppspleieprodukter og en god del i blant annet vaskemidler). Da min mann leste din beskrivelse av dette "fenomenet", så sa han at det er akkurat slik han selv ville ha beskrivet dette mht sitt lår. Han sier at han også var på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt, og det eneste de kunne tilby der var kortison og omfattende behandling med fysioterapeut. Det hjalp ingen verdens ting, og etter hvert infant han seg med at han bare måtte leve med det. Han sier han vet ikke hva det er konkret som har fikset dette problemet, men regner med det er summen av alt (av det jeg beskriver ovenfor). Ellers har han også smurt magnesiumolje på dette området av låret, sånn bare for å sjekke ut om det kanskje kunne være gunstig - og siden det uansett (såvidt meg bekjent) ikke spiller noen rolle hvor på kroppen man smører denne oljen.

Når det skal være sagt, så var det jo også et konkret "årsak-virkning forhold" her, dvs. idrettsulykke. Så vent og se hva PP eventuelt svarer deg :-)

H

Anonym sa...

Vi har også begynt å legge om kosten litt, men ikke i nærheten av det dere har gjort.
Jeg er også usikker på hvorfor jeg fikk dette i fjeset. Kan ikke finne noen klar årsak. Det begynte med et lite punkt på kinnet, og så har det spredd seg. Vi får bare vente å se. Men bør vel kanskje spise mye god mat for nervene.
Er glad for at du svarte meg på dette. Fint å ikke være alene om det. Har ikke hørt om andre som har hatt det samme. Og veldig glad for at din mann er kvitt det.

Naturlig vis.

Anonym sa...

Jeg håper du også kan bli kvitt det! Som sagt var det derfor jeg ville fortelle om min mann, for å gi deg litt håp om at dette er noe du kanskje kan bli kvitt. Men som jeg også sa, vent å se hva PP eventuelt svarer. Ser han har hatt noen dager borte fra nettet nå, men håper han kommer tilbake :-)

H

Anonym sa...

Hei alle sammen. Jeg er midlertidig uten nettforbindelse og skriver dette fra offentlig pc. Jeg får tilbake forbindelse i løpet av lørdag, og skal prøve å svare så godt jeg kan da.

PirkePetter

Anonym sa...

Håper du får nettet opp og går snart PP!..Du er savnet her inne.

Jeg kom over en kommentar fra en av personene bak Oralwellness (hvis du vet hvem det er) I allefall- det ble nevnt at antinæringsstoffene i eggehvite ble deaktivert ved å blended dem....Dette synes jeg hørtes en smule mistenkelig og for lettvint ut, tenkte det måtte varme til. Hva mener du om dette?

Forklaringen var som følgende:

Thanks for asking! We had originally learned this from Dr Cate Shanahan, author of Deep Nutrition and Food Rules (both awesome books by the way).

Dr Cate explains that whipping the egg white until it turns white denatures the enzyme in the egg white which functions as the anti-nutrient. Changing the shape of the enzyme denatures it (again according to Dr Cate).

You can tell this is the case when the egg white actually turns white! :) (why don’t we call egg whites egg clears anyway?). When the albumin (the ‘white’) turns from clear to white, the enzyme has been denatured. This is why when I make this smoothie, I spin the eggs first. I can see when it’s been long enough as the color changes from a yellow/orange to a whitish/yellow/orange, thus the egg whites changed from clear to white.

-Mjau

lise sa...

Hei PP, jeg har et spørsmål angående visdomstenner.
Var hos tannlegen for et par uker siden, og da sa hun at visdomstennene mine var på vei frem, men dessverre horisontalt ut mot de andre tennene, så jeg må operere (denne plutselige veksten tror jeg kanskje kan skyldes høyt og jevnt inntak av gelatin)er det noe som helst jeg kan gjøre/spise for og slippe operasjon?? hva er det med visdomstenner som gjør at så mange har problemer med de? står på venteliste på opptil et halvår, så har jo litt tid på meg til og prøve og gjøre noe med dette, om det er mulig.
på forhånd takk for svar, hilsen Lise

Anonym sa...

Dette er tull og tøys, da eggehvite inneholder flere enzymhemmere, ikke bare et eneste. Og jeg ser ingen logikk i måten det påståtte enzymet skal deaktiveres på.

Jeg søkte også på forskning så vel som info fra Shanahan, og fant ikke noe som helst.

PP

Anonym sa...

Problemet er ikke tennene, men underutviklet kjeve, som ikke har plass til alle. I følge logikken ville kjeven (og ansiktet som helhet) vært skikkelig utviklet til å kunne gi plass til alle tenner om du enten hadde fått tilstrekkelig med bestemte næringsstoffer i mors mage, eller i alle fall i løpet av de første barneårene.

Jeg kommer ikke umiddelbart på en måte å unngå operasjon på, da jeg tviler på at kjeven din ville kunne utvikle seg raskt nok, selv på 100% nærende kosthold og også fysisk manipulasjon og massasje av kjeve og nedre del av ansiktet. Jeg skal imidlertid sjekke dette ut ved anledning, og poste eventuell info som svarkommentar til denne tråden.

PP

Anonym sa...

Jeg vil absolutt anbefale deg å ikke trekke å ikke gå til det skritt å trekke visdomstennene hvis det kan unngåes (det kan det som regel), det kan få mange uheldige ettervirkninger både kroppslig, psykisk og også usendemessig. http://prettyinprimal.blogspot.fr/2011/05/epigenetic-orthodontics-building-better.html

Å trekke visdomstennene er bare en symptombehandling. I de de fleste tilfeller blir visdomstenner trekt pga plassmangel pga kjeven er underutviklet som igjen kan skyldes næringsmangel, kranie problematikk, ulykker osv. I dag finnes det mange metoder for å utvide kjeven selv i voksen alder som jeg heller ville ha forsøkt meg på. Det kan være gjennom funksjonelle tanreguleringer, ALF,Damon, Homeoblock (det finnes tannleger som gjør dette i Norge), osteopatisk behandling med spesiell vekt på kraniet, eller en behandling som Neurocranial restructuring, face pulling...og selvsagt fokusere på kostholdet, men som regel må en strukturel behandling til i tillegg. Lykke til!

-Guro

lise sa...

Tusen takk for svar begge to, veldig interessant! Skal se nærmere på disse forskjellige metodene Guro, for har virkelig ikke lyst til og operere, som du sier er det jo bare symptombehandling...

Lise

Anonym sa...

må bare legge til at jeg så at spørsmålet var til PP men måtte bare kaste inn et svar- (veldig irritert på de av tannleger som bare symptombehandler og velger å trekke tenner i hytt og vær og ikke tenker det spor på de konsekvensene det kan få for pasienten...) Forhåpentligvis svarer PP deg også, tror han er uten nettverk for tiden.

-Guro

Anonym sa...

Som PP never er det selvsagt et tidspørsmål og det kan hende at ting har gått for langt men jeg har sett eksempler på at kjeven kan vokse ganske raskt ved hjelp av ulike metoder, ofte flere ting på en gang..jeg ville ha rådført meg med en tannlege som har lang erfaring ved bruk av funksjonelle tannreguleringer, behandlinger som NCR og facepulling går faktisk ann å lære seg selv, søk litt rund på nett...det er selvsagt på egen risiko, men det kan være meget effektivt. Bare noen tips fra meg:-)

-Guro

lise sa...

Takk for tips, jeg tenker at selv om det er gått så langt at jeg må operere, så kan jo disse metodene være nyttig og bruke uansett, da jeg tydeligvis har for trang munn/kjeve siden det ikke er plass til visdomstennene :) så det skal absolutt prøves uansett :)

Lise

Anonym sa...

Er på ferie i et mygghull. Lurer på dette med mygg og mennesker. Er det noe som gjør at enkelte mennesker tiltrekker seg mer mygg og reagerer mer på mygg enn andre? Er det noe man kan gjøre med maten her? Er det eventuelt noe man kan plante rundt på tomta for å få myggen vekk? I "plantelogikken" så betyr skadedyr at plantene ikke er tilstrekkelig friske og/eller har tilstrekkelig næring. Jeg vet ikke om mygg betraktes som et skadedyr for mennesker, men tenker uansett mye på dette med mygg om dagen.

Derfor ville jeg gjerne spørre deg PP om du har noe nyttig info her?

-pip pip-

Anonym sa...

Elise20. juni 2013 kl. 20:01

Kjære PirkePetter

Det var jeg som skrev spørsmål på Gry sin blogg angående folsyre... Jeg hadde ikke fått med meg det som hadde skjedd, men har nå studert kommentarfelt og nøstet opp i ting. Ser også at du skrev et innlegg på Kraftmammaforumet, som jeg ikke rakk å lese. Er veldig interessert i informasjon. :)

Hilsen Elise

Beklager sent svar, men jeg har ikke sett kommentaren din før for noen dager siden. Jeg klarer av en eller annen grunn ikke å laste mer enn 200 kommentarer med den vanlige pc'n min. Her er i alle fall info om folinsyre -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370728061560#c1406304577866830981

PP

Anonym sa...

Anonymous2. juli 2013 kl. 22:10

Hei! Har fulgt bloggene til noen av kraftmammaene et års tid, og spesielt kommentarene dine, PP. Har lært og forstått så mye rundt mine egne plager (for mye eller for lite magesyre, etter hvert antakelig stoffskiftet m.m.) som jeg har hatt i noen år. Jo mere sunn jeg trodde jeg var, jo mer tom ble jeg for energi og jo mere stress følte jeg. Jeg har etterhvert gjort drastiske endringer i livet mitt, og er begynt å endre mer og mer til tradisjonskost. Plagene er bortimot borte. Nå lager jeg kefir og spiser gelatin og prøver å innføre gradvis mer og mer av min bestemors kost. Dette taler til meg og dette trur jeg på! Jeg er også så smått begynt å tenke på hvordan jeg skal "selge" dette kostholdet til mine voksne barn. Så et spørsmål til deg PP - en av mine barn har pollenallergi - jeg antar at kosthold kan påvirke her, kan du forklare og evt gi råd ?

Mamma

Tips her, ca midt i kommentaren -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274

PP

Anonym sa...

"Jentemamma"29. juni 2013 kl. 10:52

Jeg har fulgt div blogger om tradisjonsmat i et års tid, og brukt så mye så mulig av infoen for å lage mat til min datter. Hun sliter med kraftige humørsvingninger, slapphet/fjernhet, eksem, astma, eneurese, og en litt sær oppførsel (langsom og høy stemme, litt for detaljfokusert mm). Ellers er hun er glad jente som klarer seg godt på skolen (går i 1. klasse) og har venner. Jeg har brukt mye kraft, gelatin, nitrittfri spekemat, upasturisert melk, ost og smør, kefir, fermentert tran, dyrefett mm. Problemet er at jeg synes bare hun blir verre av disse matvarene i form av ennå mer humørsvingninger, sinneutbrudd og gråting/sutring i alle konversasjoner. Andre ting hun tåler dårlig er kakao, tomater, bringebær, ananas, papaya, banan, druer og sikker flere ting jeg ikke husker akkurat i øyeblikket. Når hun spiser/drikker melk og annen melkemat, forsvinner hun inn i "drømmeland", og sitter veldig mye å tenker og fantaserer.

Jeg ser mange her inne har lignende problemer, og får mye hjelp av tradisjonskosten til å lege kroppen. Men hvordan kan hun spise best mulig når hun bare blir ennå verre av disse ulike matvarene? Jeg leste et sted at du (PP) skrev noe om at enkelte kan mangle enzymer for å berbeide aminer. Jeg har lest en del, og ser at de matvarene hun ikke tåler (bortsett fra melken) inneholder mye aminer. Er det mulig å øke disse enzymene eller på en annen måte utskille aminer?"


Det du beskriver av reaksjoner kan også være en midlertidig forverring pga økte næringsnivåer som setter i gang flere oppgraderings og avgiftningsprosesser på en gang. Dette gir normalt reaksjoner som bl.a dem du beskriver. Har hun problemer i mage-tarmsystemet så vil kostholdet sette i gang reparasjon av skader og stoppe betennelser, men da kroppen selv bruker betennelser som en måte å bryte ned og kvitte seg med skadde celler på, vil eventuelle mage-tarmproblemer forverres, eller i alle fall føles verre, i en kort periode på timer eller toppen noen dager. Mener du hun reagerer på aminer så snakker vi ikke bare om mangel på næringsstoffer enzymer som avgifter disse trenger for å dannes og fungere, men også om mulige faktorer som blokkerere enzymenes funksjoner, eller en betent tarm hvor enzymproduksjonen har opphørt fullstendig. Utover å spise så næringsrikt som mulig er det også viktig å fokusere på å helbrede ethvert mage-tarmproblem, slik at næringsstoffer fordøyes og tas opp, samtidig som enzymer som avgifter ymse aminer og andre substanser produseres. Ut fra matemnene du oppgir som problematiske ser jeg hun antakelig mangler aktivitet av enzymer som avgifter bl.a fenoler og salisylater, og da mangler hun magnesium, som enzymet fenol-sulfotransferase dannes fra. Av den grunn anbefaler jeg magnesiumolje brukt utvortes, og for å balansere magnesiumnivåene anbefales også økt konsum av især B vitaminer via lever og/eller eggeplommer, samt evt næringsgjær eller ølgjær. Spiser hun lite rødt kjøtt bør hun spise dette oftere, og gjerne også alle former for sjømat for spesielt sink.

Uraffinert salt er viktig i måltidene for å bl.a hjelpe med å regulere blodsukkerbalansen, og det er viktig at hun spiser ca hver 3. time for å unngå lodsukkerfall og etterfølgende stresshormonproduksjon. Når blodsukkeret faller for mye og kroppen går i stressmodus er man overfølsom og sårbar for det aller meste man ville takle uten problemer var man ikke i stressmodus.

PP


Anonym sa...

Jeg er faktisk hane, men da jordhane, ikke snushane, skal vi tro kinesisk astrologi :-)

Bloggens tema kjenner jeg fra før av da jeg som tidligere barnehjemsbarn har lest mye om dynamikken bak bl.a fordeling av barn og det ulogiske i at det alltid er mødrene som automatisk skal ha førsteretten på barna. Ulogiske da med tanke på at mødre like ofte som menn skaper problemer som går ut over barna. Jeg trenger ikke se lenger enn til min egen samboerske for å se et menneske som ville ha vanskjøttet barna hadde vi hatt noen, og hadde ikke jeg tatt meg av dyra på gården ville de dødd av sult eller feilernæring. Det å være moderlig og omsorgsfull er en egenskap menn innehar i like stor grad som kvinner, skjønt jeg er obs på at for mange menn skjuler eller undertrykker slike følelser da de ikke passer med det ofte forkvaklede mannsbildet disse har.

PP

Anonym sa...

Knute på akilleshælen er ikke noe du umiddelbart kan gjøre noe med uten å sjekke holdningen din og hvordan du henger sammen hos en kiropraktor eller osteopat. Jeg kan ikke tenke meg at denne skyldes næringsmangel, og er nok heller et resultat av holdningsfeil eller fysisk traume.

Nummenhet i ansiktet har normalt med trigeminusnerven å gjøre, hvilket kan innebære degenerasjon i nerven pga mangel på bl.a folinsyre/B9 og B12 eller magnesium, eller at du har holdningsfeil som gir unormale spenninger i øvre del av ryggen og/eller nakken. Nakkesleng/whiplash er også en mulighet. Amalgam og elektromagnetisk spenning fra amalgamet (oral galvanisme) er ellers en vanlig årsak såfremt du har amalgam i tennene.

I og med at du ikke oppgir andre symptomer som indikerer næringsmangel heller jeg til holdningen din eller oral galvanisme. Her er litt info om trigeminusnerven og amalgam.

http://www.nvvn.org/patienteninfo/illustraties/TGN_trigeminus_ana.jpg
http://no.wikipedia.org/wiki/Nervus_trigeminus

http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/06n0352/06n-0352-emc0002-02.pdf
http://www.toothbythelake.net/wellness-center/amalgam-fillings/symptoms-of-chronic-mercury-toxicity/
http://www.thedailyheadache.com/2005/12/other_symptoms_.html

En kiropraktor eller osteopat vil også kunne sjekke om årsaken heller ligger i triggerpunkter og overført smerte fra disse. Info –
http://www.triggerpoints.net/triggerpoints/masseter.htm
http://www.triggerpoints.net/triggerpoints/sternocleidomastoid.htm

En siste mulig årsak er at kjeveleddene dine ikke passer skikkelig sammen fordi kjeven din ikke er skikkelig utviklet. Dette, at kjeven ikke er skikkelig utviklet pga mors næringsmangel mens du var foster, eller kostholdet ditt de første leveårene,, er svært vanlig i dagens verden, og grunnlaget for tannregulering og liknende symptombehandlinger. Litt info –
https://en.wikipedia.org/wiki/Temporomandibular_joint_dysfunction#Signs_and_symptoms
http://www.ctds.info/tmj.html
http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea
http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

Du finner litt flere tips angående muligheter i kommentarfeltet her –
http://eidenshage.blogspot.no/2013/01/tannhelse-pa-den-tradisjonelle-maten.html

PP

Anonym sa...

Hei. Jeg styrer på med å kapsle inn tørket leverpulver. 10 tabletter gir meg kun 4 g med lever. Hvor mange gram bør man innta for at det skal ha noe virkning. Før jeg startet med å tørke lever, brukte jeg å kutte opp rå leverbiter for så å ha inn i kapslene, men også her måtte jeg opp i en god del kapsler for at det skulle bli noen gram.
Trine
Ps takknemlig for svar.

Anonym sa...

Takk for svar. Skal se nærmere på dette.

Naturlig vis

Maria sa...

PP; jeg ser du anbefaler næringsgjær eller ølgjær for B-vitaminer. Jeg prøver å spise endel lever, men vil gjerne få i meg enda mer B-vit da jeg prøver å bli kvitt stoffskifteproblemer/østrogendominans. Er det noe spesielt en bør se etter på næringsgjærproduktet? Har tidligere kjøpt en fra Marigold (http://www.kinsarvik.no/products/32445-marigold-engevita-yeast-condiment-125-gr.aspx), men den inneholder ikke B12 ser det ut til – betyr det at de som har det alltid er tillsatt og kunstig? Ser en fra Frontier hvor det står:

"The B vitamins are both naturally produced during fermentation, and added to the cream prior to the drying process. Riboflavin (B2) and Cyanocobalamin (B12) are created during fermentation. Additional Riboflavin (B2) and Cyanocobalamin (B12) are added after fermentation along with Thiamine (B1), Pyridoxine HCL (B6), Niacin and Folic Acid."

Så lurer jeg på to ting til; ett produkt som heter Dandy Blend som brukes som erstatning for kaffe. https://www.dandyblend.com/
Jeg har kuttet ut kaffe, men savner koppen om morgenen men har forstått det slik at te egentlig ikke er noe du anbefaler. Har kuttet ut kaffe pga stress jeg opplever i kroppen. Når det gjelder planteriket så føler jeg at det er fryktelig vanskelig å finne info om hva som er bra for kroppen og ikke mtp næringsopptak. (dvs jeg finner info, men aner ikke om den er korrekt eller ikke … *usikker*)

Så gjelder det kombucha som jeg lager på sort te som jo inneholder koffein: hva skjer med koffeinen under gjæringen? Og hva sker med selve teen liksom?

Anonym sa...

Det er garantert nok vitamin D. Angående å vite med sikkerhet om du får i deg tilstrekkelig så er eneste måte å se dette på gjennom eventuelle mangelsymptomer. Om det er mer vitamin D i kapsler fremfor olje vet jeg ikke, men jeg regner med at oljen er mer lettopptakelig

Tørsten du opplever skyldes ikke saltet, men snarere det som ligger til grunn for helseproblemet ditt. Salt gir ikke økt tilbakeholdelse av væske, mens hormonet aldosteron, som salt er ment å kontrollere, gjør. Det kan se ut som om salt i seg selv ikke virker slik det er ment i akkurat din kropp, sannsynligvis fordi du, pga underliggende ubalanse, som f.eks hypotyreose, diabetes, ME, mage-tarmproblemer, næringsmangler, kjemikaliebelastning, m.m har økt tap av bl.a kalium, som er ment å balansere natrium i salt. Også høy aktivitet av aldosteron øker tap av kalium, i tilegg til å fremme tørst og økt væske i vevene.

Litt info om for høy aktivitet av aldosteron –
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperaldosteronism#Symptoms
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypokalemia#Signs_and_symptoms
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypernatraemia
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypomagnesemia#Signs_and_symptoms
http://www.dannyroddy.com/main/2011/1/10/time-to-rethink-salt-restriction.html
http://www.dannyroddy.com/main/2013/13/3/is-supplemental-magnesium-a-surrogate-for-thyroid-hormone
http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/salt-and-our-health

Som du ser så fremmer høy aktivitet av aldosteron det meste du kan tenke deg av små og store helseproblemer, deriblant slike som gis merkelapper som hypotyreose, ME, MS, lupus, såkalt autoimmune sykdommer, m.m. Salt er en viktig del av å kontrollere aldosteron så vel som de andre hormonene som inngår i RAAS, men det er viktig å spise næringsrikt slik at kroppen også får de næringsstoffer som balanserer økt inntak av natrium. Som vi har vært inne på tidligere inkluderer dette kalium, som også kan gi problemer og ”treghet” i tarmen ved mangel.

Du kan prøve deg fram, med f.eks bare litt salt i maten, og gjerne dager uten salt, for å føle på kroppen om dette er bra for deg eller ikke. Du må uansett ikke drikke mye vann når du bruker salt, men heller alle andre former for væske. Rent vann er vanndrivende, og fremmer derfor økt vannlating, og da følger en del næringsstoffer med også. Saft, juice, melk og melkeprodukter, vannkefir, kombucha, og ellers alle former for væske hvor vannet er bundet i forbindelser med bl.a sukkere, næringsstoffer og evt plantestoffer er ikke vanndrivende i samme grad som rent vann, og bidrar i tillegg med næringstoffer snarere enn å øke tapet av disse.

Kroppens væskebalanse avhenger av bl.a normale aldosteronnivåer, og dette igjen avhenger av bl.a saltkonsum, proteinkonsum og normale nivåer av neurotransmitteren dopamin. Mer proteiner, mettet fett og dyrefett, vitaminer som A, B3, B6, B9/folinsyre, B12, inositol, D, samt mineraler som jern, kopper, magnesium, og sink øker dopaminnivåene. Det samme gjør fysisk aktivitet som bl.a trening og høyhopping, og bruk av adaptogener

PP

Anonym sa...

Hvor mange gram er umulig å si da det kommer an på næringsinnholdet. Og dette er avhengig av dyrets for og alder, lagringsmåte og periode, blant mye annet, samt i hvilken grad næringsstoffer har forsvunnet i forbindelse med kontakt med lys, luft og varme. Tørking, selv på lav varme, gjør f.eks at de fleste vannløselige vitaminer forsvinner. Slik at vi bare kan gjette på hvilke næringsstoffer som fremdeles finnes i leveren.

Og virkningen du vil ha avhenger av hva du bruker lever for, da det er stor forskjell på levermengde som generelt tilskudd av f.eks B vitaminer og mer spesifikt tilskudd av feks vitamin A eller B12. Alle mengder fungerer som generelt kosttilskudd, men er du ute etter vitamin A er det lurere å bruke gjæret fiskeleverolje. Og er det B12 du ønsker bør du heller spise leverbiter rå, da du vil trenge såpass mye at du raskt vil bli stinn av kapsler skal du basere deg på tørket lever i kapsler.

ER du i generelt god form og helse er noen gram lever i kapsler til dagen rimelig ok, og i alle tilfeller bedre enn ingen lever.

PP

Anonym sa...

Tusen takk,

skulle tro jeg får i meg nok kalium med eggeplommer, noe rå lever, rødt kjøtt ellers, melkeprodukter i kefir og ost ? Er det noe mer/annet jeg kan gjøre her ?
Er fortsatt mye treig trafikk i bakhagen, tar ingefær kapslet, ved siden av andre sterke kryddere. har lavt blodtrykk.

Men ja det stemmer jo da ved hypo/me dette som du da sier at aldosteron-aktiviteten mulig ennå er for høy og med de konsekvensene som følger som du forteller.

Når det gjelder dopamin så ser det ut som at jeg får i meg de vitaminene/mineralene du nevner her via maten jeg spiser. Hvordan kan man merke om dopaminnivået er der det burde være ?

Hehe, høyhopping uten høy er risikosport, men jeg forsøker å øke aktivitetsnivået noe. Har også tenkt at jeg skal prøve adaptogener i tillegg, var det slik at ashwagandha var det det beste for stoffskifte-relaterte tilstander ? Er ashwagandha også bra for å justere dopaminnivåer ? Hva er en bra dosering i et slikt tilfelle som her da ? Og er det da bedre å fordele dosene etter visse tider i løpet av dagen ?

Marianne

Anonym sa...

Jeg har en tante som er plaget med matintoleranser, merkelige "allergier" (f.eks konakteksem av kvae), har blant annet kroniske ryggsmerter og har fått diagnosen fibromyalgi, og "har prøvd alt". Hun drikker laktosefri melk og så og si det eneste fettet hun får i seg er margarin. Jeg er utdannet sykepleier, så hun spør meg derfor om råd i forhold til sin helse. Jeg har gjennom min utdannelse ingen kunnskap som gjør meg i stand til å gi henne noe som helst kostholdsråd (som jeg kan stå for), da det er de offentlige retningslinjer som proklameres på sykepleierutdanningen. Jeg forsøker å gradvis gi henne innspill på at hun bør kutte ut plantefett, men det er vanskelig da hun nekter å bruke smør.

Nå har hun hørt om "vidundermiddelet" LDN, og har lyst å prøve det og har spurt meg om råd. Har du noen gode linker jeg kan sende henne - evt opplyse meg selv - i forhold til dette middelet?

Østlandsjenta

Anonym sa...

Naltrexon er en opioid antagonist og virker mot rusmiddelavhengighet og har ikke noe å gjøre med ME eller de andre tilstandene produktet promoteres for. Og absolutt ikke såkalte autoimmune tilstander, da det ikke finnes noe slikt som en autoimmun tilstand. Det er også svært helsefarlig -

http://www.sciencebasedmedicine.org/low-dose-naltrexone-bogus-or-cutting-edge-science/
http://www.ehow.com/way_5766911_there-use-low-dose-naltrexone_.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Low-dose_naltrexone#Pseudoscientific_claims
https://en.wikipedia.org/wiki/Naltrexone#Adverse_Effects

Måten medikamentet virker på fører til abnorm økning av endorfiner, som i følge den offentlig aksepterte propagandaen er kroppens smertestillende substanser, og helt ufarlige og bare fryd og gammen, men som har en rekke negative helsevirkninger om de ikke holdes i sjakk av kroppens egne kontrollmekanismer. Medikamentet blokkerer endorfin og enkefalindannelse for en periode, men kroppen vil til slutt kompensere ved å doble produksjonen av endorfiner. Kroppens smertefølelse reduseres mao for en periode, og man føler seg mye bedre. Problemet er imidlertid at bare smertefølelsen forsvinner, ikke årsakene til den. Betennelser, næringsmangler, kjemikaliebelastning, organer og kjertler i under eller overfunksjon, etc er der enda. Medikamentet er dermed bare en form for smertestillende, og blokkerer smertesignalene om at noe er alvorlig galt i kroppen. Og dette som er galt vil i mellomtiden videreutvikle seg til noe enda verre eller mer omfattende mens man ikke merker smertefølelse, og til og med føler seg frisk.

I tillegg vil de etterhvert abnorme nivåene av endorfiner, doblet som en overkompenseringsreaksjon fra kroppens side, føre til helseproblemer ettersom endorfiner blant mye annet undertrykker immunfunksjoner og fremmer betennelsesreaksjoner. Normal produksjon av endorfiner, som kontrolleres av kroppens egne kontrollmekanismer er helt ok og av det gode, hvor abnorm produksjon forsert via legemidler er potensielt svært helseskadelige.

Dette, samt den manipulerende måten produktet promoteres på, med lite ekte forskning til å støtte det og mange påstander om hva det virker mot som klart er grunnløse gjør at jeg antar at det er svin på skogen involvert. Jeg ville aldri brukt dette medikamentet, og heller aldri anbefalt det til noen.

Om såkalte allergier og intoleranser
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363949426869
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363391936587#c8956397275820447697
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1373194582441#c3167031803314542752

Og bløffen om gluten/kaseinintoleranse –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1334940921364#c5588829366054485246
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335018874500#c4271978180627043263
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335061085214#c4329630444771736207
http://gryhammer.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html?showComment=1335833140955#c6750430866525332147

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html i kommentar 30.12.2012 kl.19:46 og 11.01.2013 kl.01:36
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48

PP

Anonym sa...

Det er kun animalske matemner som inneholder B12. Alle andre kilder inneholder kun B12 analoger, som likner B12, men som mangler vitaminets funksjon.

Produktet du oppgir inneholder også syntetiske vitaminer. B12 er alltid tilsatt ikke-animalske produkter, som regel i form av syntetisk cyanokobolamin, og kun en brøkdel av dette, så fremt det er naturlig og ikke syntetisk, omdannes i kroppen til metylkobolamin som er en aktiv form av B12. Om cyanokobolamin –
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanocobalamin#Possible_side_effects

Dandy blend ser ok ut.

Angående kombucha og koffein, så er det flere variabler involvert som gjør at det ikke er noe enkelt svar på spørsmålet ditt. Mer info her i avsnittet om koffein –
http://www.happyherbalist.com/analysis_of_kombucha.htm

Koffein utenom måltider går imidlertid greit så lenge du ikke har mage-tarmproblemer eller er i hormonell ubalanse. Du unngår adrenalinaktivitet og stressreaksjon etter kaffekonsum ved å ha litt sukker, gjerne en klype salt også, i kaffen. Enda bedre er det å inkludere litt fløte også, og/eller kokosolje, smør eller ghee/klaet smør, da dette beskytter tarmtottene mot å bli skadet av kaffesyrene.

PP

Anonym sa...

Tusen takk, PP! Utrolig hvor flink du er å få forklart ting så de kan forstås! Setter stor pris på alle dine link-lister. Gid jeg hadde bare en brøkdel av din ordenssans..

Anonym sa...

Nå har jeg tid til å skrive litt mer... Vi har hytte her, og er her ofte. Skikkelig mygghull. En nabo begynte å snakke om noen forskere som hadde funnet ut at kåte mennesker ikke tiltrakk seg mygg, dvs. de skilte ut noen stoffer som myggen ikke var interessert i. Jeg pleier ikke å tro på slik VG-forskning, og tror heller ikke på dette. Men jeg har tenkt en del over hvorfor mygg er mer interessert i noen mennesker enn andre. Til eksempel hadde jeg en bestefar som overhodet ikke var plaget med mygg. Han merket ikke myggen i det hele tatt, og var det snakk om f.eks veps så opplevde han stikk fra disse som "små myggstikk". Dermed begynte jeg å tenke at det helt sikkert er noe med mat/balanse i kroppen /mangler/ikke-mangler som gjør at noen mennesker kanskje er immune mot mygg?

Til eksempel lurer jeg også på hva samene inne på Finnmarksvidda (og verre steder) tradisjonelt har gjort med tanke på mygg. Var der en gang, og det gikk jo ikke an å åpne munnen for å snakke en gang.

-pip pip-

Anonym sa...

http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372323146464#c3321127894800552878

"Jeg driver å lager Ingefærøl, og ser det er flere som tilsetter både einerbær og ryllik i. Skal også ha cayennepepper i herligheten, men lurer på om einerbær og ryllik er ok eller uheldig? Ser også de bruker Creme of Tartar (kalium hydrogen tartrate?), hva er dine synspunkter om det? Den er vel for å hindre sukker i å krystalisere seg her. Ser Sarah i Healthy Home Economist også bruker det i noen oppskrifter"

Både ryllik og einebær er vanndrivende, einebær sterkt vanndrivende. Og begge stimulerer økt svetteproduksjon. Rylik blokkerer i tillegg opptaket av bl.a jern i tarmen.

Kaliumhydrogentartrat/kaliumbitartrat er også urindrivende, i tillegg til å virke avførende. Det høye kaliumnivået kan også være helseskadelig om kaliumet ikke balanseres av bl.a mineraler som fungerer som kontrollfaktorer, deriblant kalsium, magnesium, natrium, og vitamin B6. Konsum nå og da av kaliumhydrogentartrat er ikke noe problem helsemsssig, mens det kan bli det om det er snakk om hyppig konsum via drikke.

For høye kaliumnivåer kan forårsake bl.a muskelsmerter, mage-tarmsmerter, kvalme, oppkast, sterk svette, svakhet, diarè, forstyrret hjerterytme og hjerteinfarkt.

Ingefær i seg selv har så mange helsegevinster at du i grunnen ikke burde trenge flere urter eller andre substanser i drikken. Selv elsker jeg ingefærøl.

PP


Anonym sa...

PP:

Jeg ber om en liten nyansering her:

20.04.12
“Storfelever anbefales ikke, mens kalvelever er rimelig ok.”

Kilde: http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html ”


05.12.12
“All norsk lever skal være ok all den tid levere ellers ikke tillates solgt til mennesker. Lammelever er best, da lam beiter mesteparten av sin levetid, og har dermed mindre soyarester i leveren.”

Kilde: http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html


Storfelever er med andre ord bedre enn ingen lever?

Har akkurat kjøpt inn en 5-kilos storfelever for første gang, men lurer på om det er deler av den jeg ikke bør bruke? Ser at den har noen hull med, eh, hud/fett rundt? Har skjært det bort, men er så lite bevandret i innmatverden at jeg ikke vet om dette egentlig er vits å skjære bort?

Takk for svar!


Jeanne D'arc

Anonym sa...

Tusen takk for svar :)

Maria

Vilde sa...

Angående næringsgjær og ølgjær - er det noen spesifikke produkter du anbefaler, PP? Hva med denne fra apoteket? http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/PID-258897.aspx

Anonym sa...

Jeg er ikke tilhenger av kosttilskudd, og har derfor ingen anelse når det gjelder slike produkter. Litt suspekt at det ikke oppgis produksjonsmåte eller konkret næringssammensetning hva gjelder produktet du spør om.

Bedre med eggeplommer og melk og melkeprodukter, utover lever og annen innmat som kilde til B vitaminer.

PP

Anonym sa...

Storfelever er bedre enn ingen lever, mens kalve eller lammelever er enda bedre. Du kan bruke alle delene, men bør ta bort den tynne hinnen rundt, og som smaker bittert.

PP

Anonym sa...

Takk uansett, har lest og lest litt til, gikk opp et lite lys for meg, så har begynt å drikke kokosvann i tillegg nå, når jeg blir så tørst, tror det kan bli en bra ting fremover sammen med økt saltinntak :-)
Takk for hjelp, god sommer :-) Marianne

Anonym sa...

PP: Når du lager ingefærøl, lager du da på kultur? Har nylig oppdaget at det finnes en ingefærølkultur, og tenkte å begynne med det over ferien.

Spøkelseskladden

Anonym sa...

Alle adaptogener regulerer den hormonelle balansen, og dermed stoffskiftet. Ashwagandha øker også dopaminnivåene, utover nivåene av skjoldbruskkjertelhormonene tyroksin/T4 og trijostyronin/T3. Dosering kjenner jeg ikke til da jeg kun har oppsummering av studiene på ashwagandha og dopamin, og ikke hele studiene.

Mye protein og fett i forhold til karbohydrater øker også dopaminnivåene betydelig.

Bedriver du høyhopping uten høy har du nok misforstått noe vesentlig, og kan risikere å skade deg også.

PP

Anonym sa...

Kultur er helt unødvendig da denne er en kombinasjon av en sopp av aspergillustypen, samt en gjærtype og en melkesyrebakterie som finnes naturlig i ingefærknollen.

PP

Anonym sa...

Ok, takk
Neida, misforsto ikke, det ligger på plan, ser for meg høy (og mørk ?) både her og der :-)

Kan jeg bare spørre deg kort, når det gjelder det med søvnfrekvens-seth(101) er det noe som også kan benyttes med fordel selv om man har f.eks hypo/andre ubalanser, eller bør man vente til man er mer i vater fysisk, med slikt?

Marianne

Anonym sa...

Da regner jeg med denne oppskriften er super?

http://viblans.blogspot.no/2012/04/lindrende-og-forfriskende-hjemmebrygget.html

Slipper å vente til over ferien også. Myse har vi masse av her :-)

Spørsmål om melkesyregjæring:

I Sally Fallons bok er de fleste oppskrifter med frukt satt med en holdbarhet til cirka 2 måneder, mens de fleste oppskrifter med grønnsaker er satt til cirka 6 måneder.

Stemmer det at melkesyregjæret frukt har kortere holdbarhet enn grønnsaker, og er det slik at - som en tommelfingerregel - melkesyregjæret mat som inneholder frukt kun har 2 måneders holdbarhet?

Jeg lurer egentlig på hvorfor frukt holder seg dårligere, men det er kun fordi jeg er nysgjerrig og ikke fordi jeg har et praktisk behov for å vite det.

Kan man melkesyregjære det meste? Jeg tenker blant annet på en oppskrift jeg har på mangochutney kokt på sukker og edikk, som inneholder blant annet dadler. Den er nydelig, men jeg har lyst til å fermentere denne chutnyen i stedet for å koke på sukker og edikk. Jeg regner egentlig med at det bare er å hive ting i glass med salt og myse, la det stå og se om det funker.

Huff, jeg blir mast på her. Sånn er det når det er ferie. Beklager mine veldig rotete kommentarer om dagen.

Kladden

Anonym sa...

Oppskriften er ok, men lime er ikke nødvendig. Tørket ingefær gir raskt en litt stram smak, slik at fersk er best.

Brunt sukker gir bedre og mer autentisk smak enn stevia eller honning.

Her er også en ok oppskrift inkludert bilder av prosessen –
http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/cheese/ginger_ale_ag0.htm

Det heter, generelt sett, at frukt har kortere holdbarhetstid pga det høye sukkerinnholdet (men mindre fibre, fett og protein enn grønnsaker), men dette gjelder langt fra all frukt, og er bare en generalisering. Holdbarhetstiden som angis i Nourishing traditions gjelder ikke holdbarhet i betydning at produktet blir dårlig eller helsefarlig på noe vis, men snarere at etter et visst antall måneders gjæringstid – litt forskjellig fra produkt til produkt avhengig av råvarene – så er de solide bitene i det gjærede produktet mer eller mindre bare en suppe. Hvor ofte lokket has av og de gjærede matemnene utsettes for luft og lys spiller også inn, hvilket er hvorfor det anbefales å lage mindre prosjoner som konsumeres innen rimelig tid, eller større porsjoner som man tar mye ut fra pr gang og har i mindre krukker, etc.

Alt som inneholder sukker, dvs karbohydrater, kan melkesyregjæres, og melkesyregjæring betyr at sukkerne omdannes til organiske syrer som bl.a melkesyre, eddiksyre, maursyre, propionsyre, etc, samt hydrogenperoksid og etanol.

PP

Anonym sa...

Høy og mørk? Dæven døtte; snakker du om en høyballe? Hvorfor ikke heller prøve deg på hekkhopping? Litt bakstreversk, det er så, men moro lell!

Søvnfrekvens-seth? Om du tenker på dette med 6 timer i døgnet så bør du være i optimal form og helse først. Da minsker søvnbehovet naturlig.

PP

Anonym sa...

Hehe, ja, sant det, høy(og mørk)-hopping, og hekkeløp for de som liker å havne bakpå, blir vel uansett høy-vann ut av slikt :-)

Ok, så bare at det var nevnt at 'alle' kunne dra fordel av det, både 'de med lav og de med høy metabolisme' (men det sto jo som du sier her, ikke noe om det
gjaldt også for de som ikke var friske) Takker :-)

Anonym sa...

Tusen takk! Igjen - beklager en del rotete kommentarer fra meg i det siste. Hastverk foran lånt pc-tilgang, samtidig som folk maser. Ferie :-)

Klem fra Kladden

Anonym sa...

Tror det var 21. desember 2012 hvor du - i en kommentar - skrev at du koste deg med hjemmelaget brus (og popcorn).

Er det denne type brus du lager: http://senseoflife.blogg.no/1337453769_sprudlende_bringebrdr.html

Eller har du noen andre oppskrifter/lenker her? Kunne tenke meg å prøve meg på hjemmelaget brus også, i tillegg til ingefærøl (og vannkefir + Kombucha).

Og - for at du ikke skal bli forvirret (selvom jeg egentlig betviler at det noen gang kan skje):

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg skal kapsle tabletter med div krydder og urter, er det noen sorter som ikke går i hop eller er det bare å fylle opp? Har ingen spesielle helseproblemer, vil bare tilføre kroppen litt ekstra. Om du PP skulle laget kapsler, hva ville du fylt dine med?
Trine

Anonym sa...

Jeg ville ha satset på krydderurter, da disse har lang tradisjon som helse og fordøyelsesfremmere. Når det gjelder urter så er der for mange mulige komplikasjoner involvert, og veldig mye av det som er kjent av virkninger er basert på sykdomsmyter og løgner. Hvor krydderurter hjelper kroppens egne funksjoner overtar ofte andre urter slike funksjoner, eller omgår eller kortslutter dem.

PP

Anonym sa...

Jeg melkesyregjæret drikke tidligere, men gikk bort fra dette pga at det er mer tidkrevende og også problematisk hva gjelder å kontrollere gjæringen. Litt usosialt at innholdet av flaskene har en tendens til å gå i taket når du tar av korken. I dag blander jeg bare de ingredienser jeg vil sammen, og tilsetter kullsyre fra sodastreamapparat. Kanskje hakket mindre sunt enn ren melkesyregjæring, men kjempegodt, holder lenge, ligger unna taket, og har alle helsefordelene som den melkesyregjærede varianten har.

Forvirret er mellomnavnet mitt!

PP

Anonym sa...

?? Dette skjønner jeg ikke... Hvordan kan vanlige ingredienser blandet sammen og tilsatt kullsyre ha "alle helsefordelene som den melkesyregjærede varianten har"? Tenker du da på selve næringsinnholdet i råvarene? Men du får jo ikke melkesyrebakteriene/enzymene på denne måten, med alle de fordelene det gir?

Tusta

Anonym sa...

Hei. Ifht magnesiumolje, er det uansett hvordan merke dette er eller finnes det svindlere her også? Leste også ifht magnesiumsulfat kjøpt hos Felleskjøpet til bad, er dette greit å kjøpe eller bør man heller kjøpe andre plasser? Hva er forskjellen på magnesiumsulfat og magnesiumklorid ifht bruken her?
Takknemlig for svar.

Hilsen putten

Anonym sa...

Din definisjon av "vanlige" ingredienser er nok en smule begrenset, da det tross alt går helt fint å f.eks ha hjemmelaget saft i fersk eller sur myse og tilsette kullsyre, eller hjemmelaget krydderte tilsatt litt melkesyregjæret saft eller sukker, og kullsyre, etc. Og f.eks upasteurisert melk med litt sukker, kanel og/eller ingefær og tilsatt kullsyre? Bare fantasien setter grenser.

Og melkesyrebakterier og enzymer har mange andre kilder enn ren melkesyregjæret mat eller drikke. Dette inkluderer gjærsopper også.

Kefir, kombucha og liknende matemner som krever kontinuerlig pass tar for mye tid, og krever at man legger opp rutiner etter dem for at de skal ha nytt gjæringssubstrat og ikke dø. For meg som knapt har fritid, spesielt når jeg ofte bruker all min fritid på å besvare mailer og kommentarer, er dette enklere, krever mindre tid og tilsyn, og gir like mange næringsstoffer og helsefordeler.

Det å være sunn og sterk, eller å bli dette når man er syk, blir raskt et fengsel om mye av eller all ens fritid går med til å holde styr på alt som putrer og koker og gjærer, samt lete opp ymse matemner og produkter, tilberede og konservere disse og liknende. Især om man har barn, krevende arbeide eller hobbier, etc. Man blir frisk og sterk i prosessen, det er så, men også fanget av den om man har for mye å holde styr på. Leve også, ikke bare overleve.

PP

Anonym sa...

Jeg anbefaler Zechstein magnesiumolje, for å være sikker på ar det er et skikkelig produkt og ikke noe utvannet kjemisk krimskrams. Det er dette produktet SunVita fører, og som Christer også distribuerer for SunVita.

Magnesiumsulfatet hos FK var greit i følge noen brukere, men da det skal komme fra Kina valgte jeg å ikke anbefale det all den tid kinesiske produkter av ymse slag har en tendens til å være forurenset med diverse kjemikalier og det som verre er. Du får magnesiumsulfat også via SunVita/Tidsporten, samt de fleste helsekostbutikker og apoteker.

Magnesiumsulfat er magnesium bundet til svovel, og magnesiumolje er magnesium bundet til klor, slik magnesium er i sjøvann. Begge kan brukes både invortes og utvortes, men magnesiumsulfat smaker vondt.

PP

Anonym sa...

Takk for oppklaring! Jeg har nok vært litt begrenset i synet på vanlige ingredienser, ja! Så bra å få tips som dette, og særlig slike som hjelper en i en hektisk hverdag. Jeg har selv ofte lurt inn litt myse i barnas juice, siden de ikke liker min vannkefir eller kombucha. Alle monner drar, tenker jeg! :)

Tusta

Anonym sa...

Takk

Anonym sa...

Hei!

Jeg lurer på om hva man kan gjøre i forhold til såkalt pollenallergi? Jeg er jo fullt klar over at et bra kosthold generelt kan gjøre underverker på det meste, men dette gjelder da altså min skeptiske mann som ligger som et slakt hver gang det er fint vær (og det er ikke så ofte her i nord, så desto mer irriterende når det er først er muligheter for å kose seg ute med familien). Rennende/tett nese, nyseanfall og trøtt som en strømpe fordi han tar noen tabletter for å stagge de verste symptomene.

Det er vanskelig å promotere mat som medisin til noen som ikke har troen på at det kan hjelpe, med mindre jeg kan slå i bordet med fakta ift hans plager. Jeg har prøvd å google litt, men jeg syns det er vanskelig å finne noe konkret/troverdig. Så det jeg lurer på er vel egentlig om reaksjoner på pollen kan linkes opp mot spesielle mangler, fakta til å underbygge dette med, og tips til gode/lindrende matemner?

Hilsen NysgjerrigPetra

Anonym sa...

Gjør du et sidesøk på ordet pollen på denne siden finner du info du kan bruke.

PP

Anonym sa...

Jeg opplever såkalt pollenallergi fra tid til annen, og jammen meg i dag i forbindelse med en tur på fjellet. Av det jeg har lest, så handler altså, som oftest, ikke pollenallergi om pollen, men om andre ting i mage/tarm (her kan jeg ikke si nøyaktig, fordi jeg per i dag ikke har hjernekapasitet til å forstå eller reprodusere alt PP skriver om dette).

Jeg kan ha et snev av disse allergireaksjonene av og til ellers (men, da i forbindelse med f.eks kaffedrikking eller etter inntak av mat, og det kjøper jeg gjerne som en reaksjon fra mage/tarm). Likevel opplever jeg av og til mye sterkere reaksjoner når jeg er ute og går tur i fint vær. Jeg tar meget sjelden allergimedisin, men i dag så jeg meg nødt til å ta en tablett for å kunne nyte både naturen og selve turen uten å få tidvise nyseanfall, rennende nese og kløing i hals og øyne (jeg blir ikke trøtt av allergimedisin, heldigvis).

Spørsmålet mitt er: Hvorfor opplever jeg såkalt pollenallergi når det er fint vær og jeg f.eks går tur på fjellet? Er det fordi jeg "forventer" det? Eller er det en helbredsreaksjon (litt rart i så fall, siden jeg har opplevd dette i flere år og tradisjonskost er noe jeg startet med i år)?

Jeg synes det er rart at slike sterke reaksjoner alltid kommer når det er fint vær og jeg er ute. Til info spiste jeg til frokost ca 50 gram rå lever + kokosolje, litt upasteurisert smør og utvortes magnesiumoljespray. Tradisjonskostholdet har jeg for øvrig gradvis implementert mer og mer i løpet av det siste halvåret, spesielt siste måned har jeg begynt å få til en rutine på dette. Per i dag spiser jeg lever et par ganger i uka, egg, gelatin/kraft og upasteurisert smør hver dag på langtidshevet brød og tar litt eddik fra tidsporten innimellom til måltid.

Hilsen Evelina

Anonym sa...

Ser at paleo-verden er blitt helt forelsket i Bulletproof Coffee. Dette er kaffe som er tilsatt kokosolje (eller helst en annen type olje som de kaller MCT oil, hva nå det enn er???) og smør fra beitende kyr. Noen blander også i egg, kanel, gurkemeie eller vanilje. Vil gjerne høre dine tanker ang dette, PP. Det første jeg tenkte på, var at koffeinet vel hindrer næringsopptaket fra eggeplommene, så det er vel lite vits i? Og hva med krydderne?

Jeg er ingen kaffeelsker, men koser meg med en kopp kaffe med fløte og lønnesirup dann og vann. Drikker den utenom måltider, slik at det ikke skal hindre næringsopptak. Lurer på å prøve med smør (fra tidsporten) eller kokosolje, som i Bulletproof coffee. Hvor mye av næringen i dette vil kroppen kunne nyttiggjøre seg? Går det egentlig an å blande noe som helst inn i kaffe som faktisk tilfører næring, og ikke tar næring?

Tustekoppen

Anonym sa...

Reaksjoner når du går i fjellet kan skyldes virkningen av trykkforandirngen og/eller mer oksygen på nervesystemet ditt, og da især ansiktsnerver. Dette er nok i enkelte tilfeller jeg kjenner til fra forskningsreferanser, og kombinert med eksponering for sol, som også er sterkere jo lenger opp i fjellet du kommer, har du dobbelt grunn til bl.a slike reaksjoner pga at serotonin økes i sola. Har du ubalanse i serotoninnivåene fra før av, især mage-tarmbetennelser, vil reaksjonen være overdreven, i betydning ikke i proporsjon med de faktorene som tilsynelatende utløser symptomene.

Også temperaturforandringen mellom ute og innemiljø, samt forskjellen i luftkvaliteten kan utløse både nervereaksjoner som gir bl.a trykk innefor øynene, kløende og væskende øyne, samt ymse former for tett nese. Hva gjelder serotonin blir nivåene normalt balansert av uteluft og kjøligere temperatur, hvor innetemperatur med spesielt tørr luft øker nivåene hos mennesker som allerede er i ubalanse. Forskjellen mellom luftnivåene av negative ioner i overskyet/regnfullt vær versus positive ioner i godt vær med sol kan også spille en rolle. Og nå snakker jeg om virkningen av selve ionene direkte på kroppen, og ikke sludderet om at negative ioner tilsynelatende binder allergipartikler i lufta, hvilket er salgsargumentet for ionegeneratorer. Mange mennesker som reagerer på positive ioner i sol/fint vær/tørr luft opplever stor lettelse når det regner eller er kjøligere og mer fuktig i lufta, og spesielt nær rennende vann, fossefall, samt også i salthuler (haloterapi), eller via salt som fordamper og spres i rommet fra aromalamper og liknende.

Det er mao for mange mulige svar på spørsmålet ditt til at jeg kan svare konkret, all den tid så mange mulige faktorer kan være involvert.

Koffein nøytraliserer enzymet diamin oksidase, som avgifter histamin fra mat, samt histamin som frigjøres fra mastceller i tarmen, slik at kaffe er en vanlig årsak til reaksjoner på histamin, og som leger og terapeuter flest kaller intoleranse eller allergi.

PP

Anonym sa...

Om koffein og garvesyrer og næringsstoffer, litt info -

http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1371837318763#c6227032956036658472
http://tradisjonskost.blogspot.com/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html?showComment=1365374599914#c8076919145516424346
http://tradisjonskost.blogspot.com/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html?showComment=1366868616853#c7742225799681875359

MCT er mellomkjedede fettsyrer, som det er mye av i kokosolje, palmeolje, palmekjerneolje og litt mindre i smør, som også inneholder en god del kortkjedede fettsyrer.

Meg bekjent kan man ikke bruke kaffe som kilde til næringsstoffer av betydning. Rent logisk sett burde koffein og garvesyrer kun klare å binde en viss mengde næringsstoffer før de blir "mettet," men jeg kjenner ikke til forskning eller logikk som kan bekrefte eller avkrefte dette. Ut fra erfaringer med en del tidligere pasienter og andre stakkarer jeg har praktisert kvakksalveriet mitt på så kan man være i topp helse og form tross kaffedrikking så lenge kostholdet er næringsrikt.

PP

Anonym sa...

I går var en særdeles fin dag her i nord, og det var mange av dem jeg kjenner med såkalt pollenallergi som reagerte på samme måte. Vil det si at det er vær/temperatur/trykkforandringer som utløser akkurat samme reaksjoner simultant? Hvorfor blir det verre av å klippe gresset? Ser ut som om det er jeg som må til pers med gressklipperen denne sommeren;) Min mann er angrepet verre i år enn noen gang før, og det til tross for at han spiser bedre enn han noen gang har gjort. Det vil si at det er langt fra optimalt, og han får nok i seg matemner som både saboterer og blokkerer både det ene og det andre men han er jo en voksen mann og bestemmer selv (i stor grad) hva han putter i munnen. Men når han våkner med gjenklistrete øyne blir han jo litt fortvilet. Jeg prøver jo å selge inn at alt har med maten å gjøre, men siden han er verre i år så kjøper han ikke det argumentet akkurat. Det skal ikke være lett dette!

NysgjerrigPetra

Anonym sa...

Noe info. ang.kaffe for interesserte: http://www.livingthenourishedlife.com/2013/03/5-tips-to-preven-coffee-jitters-without-giving-up-coffee
http://www.livingthenourishedlife.com/2012/12/why-i-drink-coffee-every-day

Selv holder jeg meg til denne og syns den smaker fantastisk: http://www.iherb.com/Dandy-Blend-Instant-Herbal-Beverage-with-Dandelion-7-05-oz-200-g/24297

Smatt&Slurp

Anonym sa...

Lurte på om PP hadde noe formening om trykkkokere. Selv har jeg holdt meg borte fra det da jeg trodde det gikk utover næringen i maten, men etter å ha lest disse artikelen ble jeg usikker: http://www.foodrenegade.com/pressure-cooking-healthy/
http://nomnompaleo.com/post/16004110328/quick-pressure-cooker-bone-broth og lurte på om jeg sannelig skulle invistere i en. Det er jo mye tid å spare på det, kraftkoking og middager er gjort unna på en brøkdel av tida. Har du noe tanker om dette PP?

Smatt&Slurp

Anonym sa...

Slurpesmatt, ikke promoter iherbprodukter i Christers blogg!

PP

Anonym sa...

Jeg unngår slike da jeg ikke har tro på helsegevinster i å skamkoke maten for at den skal bli raskere ferdig. Jeg har mer tro på tradisjonelle kokemetoder som samsvarer med det man i dag kaller "treigkoking," altså slow cooking

Nok en ting er at det er gjennomdokumentert at diverse næringsstoffer forandres til det ugjenkjennelige og/eller denatureres når de utsettes for varme i kombinasjon med økt trykk. Flerumettet fett i ymse matemner omdannes f.eks til transfett når de utsettes for denne kombinasjonen, hvor trykk eller varme alene har andre virkninger på fettsyrene. Jeg har lest sikkert en million ganger i ulike bøker og artikler at varme alene omdanner flerumettet fett til transfett, men det skjer kun i kombinasjon med høyt trykk.

PP

Anonym sa...

Uuups! Har bare ikke funnet lignende produkt i Cristers butikk.

Smatt&Slurp

Anonym sa...

Ok, velger å tro på deg, da sparer du meg for det kjøpet takk!...hmm da blir kanskje en slow cooker i stedet;-)

Smatt&Slurp

Christer sa...

Poenget er som jeg har prøvd å forklare før at Iherb er en svindelbedrift som melker marekedet på de som lever på forskjellige dietter. Eieren fins ikke, dvs det fins ikke spor av han (dvs det navnet som sies å eie Iherb), samt at hele organisasjonen er skjult. Videre kan man ikke stole på det de sier, og ei heller på produktene deres iom at det ikke fins noen klar bedriftsfilosofi eller personer bak bedriften, og at eierene som sagt er skjult og ikke kan googles, noe som er svært merkelig i dagens nettverden. Jeg ønsker som PP sier ingen markedsføring av Iherb overhode, ikke på min blogg eller i andre kanaler. Jeg stoler ikke ett sekund på dem iom at de oppfører seg som industrien generelt der svindel og løgn råder. At Iherb ønsker makten alene i forskjellige diettmarkeder er tydelig, og agendaen deres er ganske sikkert å fjerne all småkonkurranse slik at gründere som f.eks meg ikke har livets rett iom at Iherb dominerer markedet over hele verden. Fin måte å stoppe gode prosjekter på ved at alle pengene kanaliseres til skjulte eiere som skjuler sin egentlige agenda og gjennom lave priser viser hvordan de overkjører sine leverandører slik at leverandørene ikke tjener på samarbeidet. Leverandørene er likevel avhengig av Iherb iom at de som jeg tror ofte er den største kunden og dermed bestemmer prisen, og trekker de seg er leverandøren konkurs (dette er vanlig tankegang hos kjeder og industri, noe Iherb helt tydelig er en del av).

Anonym sa...

Fortsettelse fra: http://www.liveneshage.blogspot.no/2013/07/litt-oppdateringer.html#comment-form

For å si det rett ut, PP - du har en utrolig negativ instilling til denne saken. Jeg vet mye om hvor vondt det kan være å rippe opp i gamle ting som man gjør alt for å legge bak seg, så jeg forstår selvsagt holdningen om at man ikke orker. Har selv vært inne på tanken flere ganger å søke erstatning, men lagt det dødt hver gang. Vi orker bare ikke å gå inn i disse tingene igjen fordi det rett og slett vil koste mer enn det smaker.

Men uansett - dersom jeg virkelig skulle gå til det skritt å søke erstatning, så ville jeg kun ha gjort det dersom jeg hadde en oppriktig positiv og tillitsfull instilling til utfallet.

Nevner også at det finnes mer enn 5 journalister her i landet. Dersom du fikk avslag fordi det ikke hadde nyhetsinteresse siden du ikke var blitt seksuelt misbrukt, så har du rett og slett kontaktet feil journalist. Aftenposten er både riksdekkende og i tillegg blant de mest seriøse her til lands. De har tatt opp en god del kontroversielle saker - faktisk.

Men igjen, jeg skjønner godt hvis du egentlig ikke vil dette. Mange andre måter å sikre en litt mer romslig økonomi på også.

Skal sjekke ut lever med søtning, og også krydder. Jeg tenkte cayenne ville bidra til å dempe. Da jeg lagde leverpostei syntes jeg forresten den råe levra med løk og litt krydder luktet helt fortreffelig - som rykende fersk leverpostei. Jeg ber til høyere makter om at det må smake likedan ;-)

Enda flere gode tanker herfra.

Nøtteliten

Anonym sa...

(Noen som vil lære meg å bokmerke til en spesifik kommentar? Ser noen gjør det, og det er jo så genialt at man kan henvise direkte til en kommentar).

Nøtteliten

Anonym sa...

Ikke negativ, men realistisk innstilling. Når politikerne nekter å snakke med meg fordi saken er død, og fristen ute er det taktisk lurt å gå via media. Å mase på politikerne gjør dem bare enda mer negativt innstilt ovenfor meg og andre som ikke har fått oppreisning. Også de 2 personene som jobbet med å hjelpe folk med å få oppreisning, som som drev nettsiden oppreisning.com, delvis sponset av Stavanger kommune, svarer verken på mail eller telefon, og nettsiden forsvant plutselig i forgårs. Politikerne vil bare begrave det hele, og da blir man avvist om man ikke går via advokat. Eller tvinger dem til å reagere for å unngå å tape ansikt, via media.

Jeg har ingen problemer med å forholde meg til bakgrunnen min, men mener at skal jeg først gjøre det så må det være verdt det.

Jeg er usikker på hva du mener med å bokmerke en kommentar? Jeg bare kopierer linken og limer den inn i kommentarer jeg skriver til mennesker som spør om ting jeg allerede har svart på.

PP

Anonym sa...

Halloisen igjen,

hva med:
http://www.fri-rettshjelp.no/sakstyper.

Og/eller: kanskje det finnes noen maktkåte opportunister i disse valgkamptider,
som også kunne tenke seg å sette de selvsamme kommunepolitikere i et dårlig lys
(som igjen også mulig kjenner noen via via og slik sett da kan få saken inn i media for deg )? Marianne :-)

Anonym sa...

Halloisen igjen,

hva med:
http://www.fri-rettshjelp.no/sakstyper.

Og/eller: kanskje det finnes noen maktkåte opportunister i disse valgkamptider,
som også kunne tenke seg å sette de selvsamme kommunepolitikere i et dårlig lys
(som igjen også mulig kjenner noen via via og slik sett da kan få saken inn i media for deg )? Marianne :-)
-om denne kommer dobbelt er det fordi jeg ble pest på om å legge inn på nytt av mr Captcha

Anonym sa...

Man gir normalt ikke fri rettshjelp til mennesker som saksøker stat eller kommune. Det er uansett flere enn meg som, i følge en politiker i Stavanger, ikke fikk oppreisning fordi de søkte etter fristen, eller lot være å søke etter beskjed om at det ikke ville føre fram. Disse finner jeg bare via mediaoppslag.

Å finne en maktkåt opportunist forutsetter at man har peiling på politikk og/eller kjenner folk i kommuneadministrasjonen. Og hvem vil vel fremme en maktkåt opportunist?

PP

Anonym sa...

Nei, igrunnen helt enig at det ikke gir noen mening i gå over lik (maktkåtinger):-)

Kan bare ikke se noen klarert retningslinje at de har operert med en frist, som da ikke alle har vært informert om, det er vel akkurat det punktet jeg mener det juridiske svikter og at rettsapparatet burde kunne gripe inn, på ene eller andre måten. Kanskje det finnes en organisasjon eller annet du kunne tatt kontakt med først eller evt høre med Fri Rettshjelp om de har noen råd å komme med om ikke annet. Vet ikke om denne organisasjonen kan 'treffe' ? http://www.taperne.no/erstatning

Uansett, "Bedre med en telefonsamtale for mye enn en for lite" (det har hjupet meg på ulike måter, mang en gang i allefall, selv de jeg ikke hadde helt troen
på i utgangspunktet, men ringte likevel, der de som da ikke kunne hjelpe meg, likevel tipset meg videre til noen som til slutt kunne)
Jeg håper virkelig om det er meningen for deg, at det finnes en måte der rettferdigheten vil åpne opp og vise en løsning for det beste :-)
Marianne

Anonym sa...

PirkePetter: Leamus; hva er årsaken?

Hilsen Lea Mus :D

Anonym sa...

Ser at det er en vanskelig situasjon, PP - og at det nok vil kreve en del innsats for eventuelt å vinne frem. Jeg tror ikke det finnes den ting i verden som gjør meg mer forbannet enn urett og urettferdighet. Men når det skal være sagt, så vet jeg også at jeg selv nok ville hatt det mye bedre i dag om jeg bare hadde akseptert urett som en del av livet, og svelget ytterligere én karavane - i tillegg til den jeg allerede har svelget. Altså, det er ikke snakk om å svelge en kamel eller to her, men snarere hele karavaner.

Men en million er voldsomt mye penger, og det er penger du virkelig har krav på PP. Forøvrig tenkte jeg også på organisasjonen Rettferd for taperne. Du er nok ingen taper, PP - snarere tvert i mot. Men du har allikevel krav på erstatning.

Fortsetter å sende gode tanker. Og en klem.

Nøtteliten

Anonym sa...

Har du virkelig spist så mange kameler må du sannelig min hatt være temmelig velernært!

Rettferd for tapere har jeg allerede undersøkt, og så at de ikke tar opp akkurat min situasjon, under Erstatning. Kun at man kan søke om kommunen har erstatningsordning, og at ikke alle har det. Slik at kommuner som har hatt erstatningsordning faller utenfor.

Takk for nøtteklem og tanker, også til ditt engasjement ovenfor, Marianne :-)

PP

Anonym sa...

I følge logikken er det mangel på magnesium, som skal kontrollere at kalsium ikke overstimulerer nerver, slik leamus er. Også mangel på kalsium kan forårsake det samme, da mangel på kalsium i kosten fremmer tap av kalsium fra skjelettet til blod og kroppsvev. Og der kan kalsiumet forårsake forkalkninger og ta livet av celler gjennom å overstimulere dem. Godt med kalsium via kosten, balansert av magnesium, er mao en god ide. Og da vitaminer som A, D og K2 er nødvendige for opptak og funksjon hva gjelder kalsium, og bl.a B vitaminer er nødvendige for magnesiums del, et ellers næringsrikt kosthold.

PP

Anonym sa...

HAHA... Jeg tenkte på det etter at jeg hadde skrevet det, at du helt sikkert kom til å kommentere det. Jeg mener, to fulle karavaner - med innmat og det hele. Blir noen kilo lever og diverse, det! Men så slo det jo også til som bare det etter kun èn høyhopping - så kanskje det er noe i dette med å svelge et par karavaner? ;-)

Jeg er forøvrig sikker på at du vil finne ut av dette, og komme frem til den løsningen som er best for deg!

En nøtteklem høres forresten veldig liten ut, men vit at den er stor til tross for navnet.

Nøtteliten

Anonym sa...

Forresten...

Jeg vil gjerne fortelle noe jeg finner litt underlig.

Rett før vi reiste på ferie tidligere i sommer, så sier Lillemann (4 år) plutselig til meg - helt fullstendig ut av det blå: "Du mamma, jeg har a-lu-min-i-um i kroppen min" (han liksom stavet det da han uttalte det, jeg ante ikke en gang at han kjente til dette ordet - det har aldri vært nevnt for ham så vidt meg bekjent i alle fall).

Så fortsatte han videre: "Men jeg har snakket med PirkePetter om dette, altså. Jeg spurte han hva jeg skulle gjøre".

Jeg kunne ikke annet enn å spørre hva PirkePetter hadde svart ham, men på dette spørsmålet fikk jeg aldri noe svar. Han gjentok noen ganger at han hadde a-lu-min-i-um, og deretter gikk han for å leke og ville ikke snakke noe mer om det.

Så PP, da må jeg nesten spørre deg: Har du på noen måte snakket med min sønn om dette, og hvis så er tilfelle - hva rådet du ham til å gjøre?

Nøtteliten

Anonym sa...

Han har nok heller oppfanget noe fra dine tanker om dette, all den tid barn og foreldre er i konstant psykisk kontakt med hverandre.

PirkePetter ditt, og PirkePetter datt; begynner snart å lure på om jeg skal starte kurs og kalle det "finn din indre PirkePetter eller PirkePetra" :-)

PP

Anonym sa...

En enda enklere og mer logisk forklaring er at han bare hermer etter deg, da jeg forstår det slik at dere har snakket om ting hvor jeg har vært nevnt.

PP

Anonym sa...

Bare hyggelig det,
håper det dukker opp noen gode 'tegn til deg snarlig, som gir deg en retningsvei, (selvfølgelig helst en firefelts motorvei med en lysende stor pil i veibanen "Denne vei" :-)
Så var det vel en eller annen hardhaus-stayer som en gang har formidlet at "Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid " :-)

Sender i allefall all god energi til saken herfra, og skal love å ikke sette nøttene dine i klem ;-) Marianne

Anonym sa...

Det har nok vært en del PirkePetter ditt og PirkePetter datt her, ja. Og også så klart som han har både overhørt og fått høre direkte fra meg. Så DER er det godt mulig han hermer. Men det at han plutselig snakker om et stoff (som han absolutt ikke kjenner og aldri tidligere har hørt om) som han angivelig skal ha i kroppen sin - det er det som er det merkelige her. Det eneste ordet jeg har nevnt i så henseende er ordet "kjemikalier". Jeg har heller aldri tenkt over eller - i tankene - fokusert på noen form for forgiftning i han, eller meg selv for den saks skyld. Selv ikke den sprukne amalgamfyllingen min har jeg snakket om.

Men uansett - jeg måtte jo spørre :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Var jo forresten en naturopat som påstod jeg hadde aluminiumsforgiftning i min egen kropp for mange år siden, men det har jeg helt glemt - og jeg har aldri nevnt dette for Lillemann.

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP!
Jeg lurer på noe angående amming. Hva avgjør kvaliteten på morsmelken? Kan kvaliteten være bra hvis man ikke har et optimalt kosthold? Er det i såfall bare for en periode til mors kropp er "tømt" for næringstoffer?
Hva er trygg vektnedgang ved amming? Stemmer det at hvis man går ned over 1 kg i måneden så frigis for mye miljøgifter i melken?

Mvh Madeleine

Anonym sa...

Det var da i det minste godt at du ikke hadde aluminiumsforgiftning i en annens kropp. Det kunne ha komplisert ting en hel del.

PP

Anonym sa...

Haha ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Kosthold og næringsstatus i kroppen din avgjør melkekvaliteten. Dermed er svaret på ditt andre spørsmål nei. Og ja på neste, men da snakker vi også om eventuelle helseproblemer i deg. Mao mangelsymptomer.

Vektnedgang ved amming vet jeg ikke noe om. Frigjøring av kjemikalier lagret i fettvev skjer hver eneste gang du f.eks har lavt blodsukker eller stoffskifte, eller er stresset. Slanker du deg gjennom å øke næringsinntaket vil du uansett ha alle næringsstoffer og enzymer du trenger for å avgifte kjemikalier og tungmetaller, m.m.

PP

Anonym sa...

Forresten - om du hadde fått bare 10 kroner fra hver og en av alle de menneskene som har fått betydelig bedre livskvalitet på grunn av deg, så hadde du faktisk hatt millionen din. Det ville ha vært deg vel unt.

Nøtteliten

Anonym sa...

Mener ikke å blande meg inn, men jeg tenker at man ikke akkurat slanker seg når man ammer - men at man går naturlig ned i vekt. Jeg gikk opp 20 kg i svangerskapet, og tre til fire måneder etter fødselen var det ingen som kunne se på meg at jeg nylig hadde født et barn. Jeg var like slank som jeg var før jeg ble gravid. Jeg trodde dette var normalt? For jeg slanket meg på ingen måte. Innrømmer selvsagt dårlig kosthold (hadde ikke lært om tradisjonskost da), men spiste ikke akkurat lite.

Nøtteliten

Anonym sa...

Tusen takk for svar!

Mvh Madeleine

Anonym sa...

Marianne, jeg husker ikke om du har fått følgende info -

http://katedeering.com/archives/1475
http://katedeering.com/archives/1495

PP

Anonym sa...

Takk for linkene (jeg heter ikke Marianne, men måtte inn å lese likevel ;-) )

Kristin

Anonym sa...

Tusen takk PP, skal leses,
er litt forvirret for tida ang det med salt, forstår viktigheten av nok salt, men skulle jeg 'salt to taste' ble det minimalt med saltinntak på meg ift til det som er nevnt om opptil flere t-skjeer om dagen, og lurer på hvor viktig er dette med såpass mye ?
Spiser også en god del rå animalsk mat, og det 'naturlige i å salte maten for matlaging' faller ofte også da litt bort, derfor jeg prøver meg med innimellom med salt i kapsler.( men liker ikke helt dette med å 'overstyre' smaksbehovet, ved å 'lure' det i i meg i kapselform) Problemer med rå lever, rå eggeplommer, rått kjøtt ? neida- mye salt ? joda :-)
Leste et sted ( tror det var denne Jaminet som mente) " salt to taste, if you like it, you need it, if not, you don't need it) Derfor får jeg ikke helt til til å 'lytte til kroppen min i dette tilfellet' og lytter heller til ekspertisen/deg. Har må sies aldri vært noe utpreget saltmenneske, mye mer et søt-menneske (om potetgull/salt snacks f.eks ble fjernet fra jordens overflate ville jeg mye mulig ikke felt en tåre), tidligere heller aldri vært den som 'fyser' på salt, ( kun ved ekstrem dehydrering ala 'dagen derpå med alkoholinntak'/ kjempevarm lang dag på stranda, ellers så og si aldri, til og med ikke etter svette-trening) Så jeg er litt i villrede mtp å lytte til behovet akkurat her.. Mulig jeg gradvis kan bygge opp behovet og dermed også lysten/ smaken etterhvert eller noe slikt?

Kommer forresten også stadig over dette med en rå gulrot om dagen ifm leverfunksjon/serotonin/østrogen ? F.eks ved hypo, hva da ? Blokkering av annet vitamin A opptak, som jeg leste noen nevnte kunne være et hinder? Marianne

Anonym sa...

Som vi ble enige om så spiser du såpass med salt som du føler for. Og prøver å få i deg mer kalium. Jeg tenkte på spesielt punkt nummer 4 som mer info for deg, på den måten at siden salt kontrollerer aldosteron, så vil ikke aldosteronnivåene øke og skille ut bl.a kalium, samt kalsium og magnesium via urinen. Salt er mao viktig for å holde på kalium, som vi var inne på kunne være årsaken til ditt hovedproblem. Eller skal vi heller si hovedsymptom?

Behov for søtt skyldes ofte magnesiummangel, og salt/natrium hjelper som nevnt kroppen til å holde på magnesiumet, gjennom å kontrollere aldosteronnivåene. Salt øker også dopaminnivåene, og dopamin er involvert i å få fortgang på hovedsymptomet ditt.

Bruk kun litt salt i matlagingen, som du føler for.

Angående dette med rå gulrot, en ide som kommer fra Raymond Peat, så tar ikke dem som promoterer dette i betraktning at gulrøtter vil binde flere næringsstoffer i tarmen, utover å forhindre gjenopptak av bl.a kolesterol og vitamin B12 i tarmen. Det er riktig at gulrotfiber vil binde østrogen, men problemet er langt fra bare østrogen. Da er det bedre å spise for å balansere hormonelle nivåer.

Logikken bak gulrotfiber er at dette binder bakteriegifter i tarmen, og dette er uvitenskapelig tull og tøys. Dvs det kommer fra lege(middel)vitenskapen(industrien). Peat har som nevnt mye bra info, men er tross alt skolert innenfor systemet, og selv om han tenker nytt om mange ting, og er flink til å analysere forskningsresultater for å vise hva disse egentlig forteller, så holder han tenkningen sin innenfor systemet. Han er også til tider så detaljfiksert at han ikke ser helheten, som f.eks når han gjentatte ganger anbefaler aspirin for ditt eller datt, uten å tenke på alle de negative konsekvensene av aspirin som faller utenfor akkurat det han selv fokuserer på.

PP

Anonym sa...

Ja, takk skal gjøre :-)
takk for info ang det med gulrot også.

blir også litt forvirret av dette med blodtrykksnivåer/salt/raas, mitt er mer mot lavt, og hun i linken som et eksempel, tester seg mot gradvis økning til oppmot 2 _Spise_skjeer om dagen, og blodtrykket hennes går da ned, jeg vil jo ikke lengre ned i blodtrykk, snarere litt opp ?
samt det som nevnes med raas og sammenheng der med for høyt blodtrykk, får ikke dette til å henge sammen med mitt noe lave blodtrykk ?
Kunne du kort gi meg en oppvåkning ang dette med blodtrykk/ salt/ raas ?

Marianne

Anonym sa...

Salt er ikke alene om å regulere blodtrykket, og bruk av litt salt daglig anbefales for å unngå overaktivering av RAAS, og især aldosteron eller antidiuretisk hormon/vasopressin. Mitt fokus er normalt på skikkelig nærings om reparerer og bygger, og som i de fleste tilfeller er alt som trenges. Men når man allerede har kjemisk ubalanse og forstyrrede hormonelle og/eller neurotransmitterbalanser i kroppen, så er taktikken å anbefale bruk av alle faktorer som normaliserer eller kontrollerer ubalansene slik at kroppen blir klar for reparasjon og oppbygging. Utover næringsmangel som første årsak, og som regel kjemikaliebelastning i andre, følger ofte ubalanse i hormoner som østrogen, progesteron, aldosteron, antidiuretisk hormon/vasopressin, og i neurotransmittere som hovedsaklig serotonin og dopamin som nye årsaker når man allerede har kommet et tykke på vei i ubalansen. Dvs at den opprinnelige årsaken har sine symptomer, kjemikaliebelastning bidrar med enda flere, og blant disse har man hormonelle og/eller neurotransmitterubalanser som kompliserer symptomildet ytterligere, og bidrar med egne symptomer. Disse siste symptomene er hva leger normalt anser som årsaker; dvs at symptomene er sin egen årsak, og det er disse som pleier å ”behandles” av leger. Jeg gjør ikke det, men anbefaler faktorer og matemner som kontrollerer og/eller normaliserer disse hormonene eller neurotransmitterne, slik at kroppen blir i stand til å jobbe med de egentlige, og dypere, årsakene. Hvor den dypeste er næringsubalanse, om vi da helt skal utelate sinnets rolle i enhver uhelseprosess.

Det samme gjelder når mage-tarmproblemer blokkerer næringsopptak og utnyttelse, hvor dette må normaliseres før reparasjon og oppbygging kan finne sted. Jeg er mao ikke ute etter å kurere eller helbrede, men å gjøre kroppen i stand til å ordne opp selv gjennom selvregulering og selvhelbredelse. Jeg mener det er meningsløst å fokusere på legevitenskapens sykdomsdefinisjoner, så som candida, gener, mikroorganismer, sykdommer/at noen sykdommer tilsynelatende forårsaker andre sykdommer, som f.eks bløffen om at fedme forårsaker diabetes eller omvendt, at ditt eller datt hormon eller neurotransmitter, etc er i ubalanse, høyt eller lavt ditt eller datt, m.m, da dette er å jage etter luftslott. På den måten at man alltid fokuserer på å kurere/undertrykke eller helbrede virkninger, dvs symptomer, ikke årsaker. Mao ikke symptomenes årsaker.

Lavt blodtrykk eller høyt blodtrykk er derfor meningsløse ”tilstander” i seg selv, og må sees sammen med alle andre relevante faktorer for at man skal kunne vite hva man skal gjøre. Har du lavt blodtrykk så er ikke poenget å finne ut hvordan du kan øke dette, men snarere å forstå hvorfor kroppen har fremmet dette, og hvilket større helsebilde det lave blodtrykket er en del av.

Et kjapt tips er å gjenta dette med høyhopping! Og du må slutte å krysse alle lemmer for Christer og hans planer, da du vil ha store problemer med å få deg ei beta om du bedriver lemkryssing.

PP

Anonym sa...

Ps - jeg se rjeg allerede har svart deg på dette før -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1373306363504#c812964402215477525

Salt holder aldosteron og RAAS i sjakk, slik at du ikke opplever alle de negative helsekonsekvensene disse medfører, og som inkluderer det meste av det man kaller autoimmune sykdommer, samt ME/kronisk tretthetssyndrom, mentale og følelsesmessige problemer, m.m. Forstyrret aktivitet av hormonet antidiuretisk hormon/vasopression forårsaker også en hel del symptomer, deriblant en form for MS.

Se på disse hormonelle og neurotransmitterubalansene som stormer i kroppen, og som ikke lar den slappe av og komme seg, og evt forstyrrer søvn, energiproduksjon, evne til å fordøye, utnytte samt avgifte mat og drikke, etc. Normaliser og kontroller disse, så blir kroppen i stand til å ta til seg maksimalt med næring. Og fra der av går det bare framover og oppover så sant du ikke har vært på fjelltur og må nedover.

PP

Anonym sa...

Hehehe! Jeg dauer ! :-)
kjenner blodtrykket umiddelbart stiger her i latterkrampe i allefall :-)
Ok, lemkryssing utgår, og ser ut som jeg må starte opp med generell nøtteklemming også likevel muligens,
Tusen takk for forklaring :-) Marianne

Anonym sa...

Gaftn, PP,

nå dukket som et eksempel denne opp: http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/131210.htm
og jeg kjenner jeg sliter med å skille skitt og kanel i all info-strømmen om ekte uavhengig informasjon og ikke noen ganger: Hvordan skal man finne/ kjenne de riktige kanalene for den riktige uvanhengige forskingen/ informasjonen ? Nå tenker jeg jo at akkurat denne linken sånn i utgangspunktet kanskje ikke er så vanskelig å ta med forbehold, men samtidig så argumenteres det jo ofte med at vi får i oss f.eks fenylalanin og aspargin som aminosyrer via mat/aminosyrer og frukt vi spiser og da ramler jeg litt av igjen. Kan du hjelpe litt med å belyse, og særlig med dette med hvordan/ hvilken forskning man skal kunne stole på ? Som hva med f.eks quackwatch, de har jo mange gode og riktige antagelser har jeg forstått, men når det gjelder vaksine-spørsmålet er de jo helt ute av den radaren igjen... ? Marianne

Anonym sa...

Min mening om EFSA -
http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/jippi-6-kg-stegamar-fra-villsaukongen.html?showComment=1352070553896#c4923852491602211999

Aspartam er gjennomdokumentert som nervegift, slik at utspillet fra industrien, via EFSA, er skadebegrensingstaktikk for å få opp salget av lettprodukter. Når forskning gang på gang viser konkret, og ikke bare hypotetisk, helseskade, og også hinsides enhver tvil, er produktet helseskadelig uansett om detf rikjennes en million ganger av ulike offentlige institusjoner. Sistnevnte institusjoners forskning er alltid pro-industri, uansett konsekvensene for folket.

Litt knask (gamle linker og flere år gammel info) –

Mattilsynet vil ha kunstige søtningsmidler
Fritt helsevalg deltok på presseseminaret Mattilsynet arrangerte 1 Mars 07, der rapporten ”Impact on health when sugar is replaced with intense sweeteners in soft drinks, ’saft’ and nectar” ble presentert. "For de fleste vil det være gunstig å erstatte sukkerholdig brus/leskedrikk, saft og nektar med vann eller søtet brus/leskedrikk, saft og nektar med søtstoffer." mener Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet, med støtte av Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM), som har utført rapporten. Aspartam er altså OK, med 92 kjente bivirkninger? Sukralose er OK; aldri testet på mennesker? Disse institusjonene skal ivareta forbrukernes helse? De samme som forbyr stevia … Det er lov å spørre, hvordan kommer de frem til slike utrolige resultater? - http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=413

AILMENTS RESULTING FROM ASPARTAME –
http://www.health-report.co.uk/aspartame-ailments.html

Adverse Reactions To Aspartame – List –
http://www.mindfully.org/Health/Aspartame-Adverse-Reactions-1993.htm

Reported Aspartame Toxicity Effects –
http://www.holisticmed.com/aspartame/suffer.faq

Aspartame is, by Far, the Most Dangerous Substance on the Market that is Added To Foods -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/06/aspartame-most-dangerous-substance-added-to-food.aspx

FDA to “review” recent Ramazzini aspartame cancer study - http://www.proliberty.com/observer/20070714.htm

Study links aspartame with cancers
http://society.guardian.co.uk/health/story/0,7890,1581641,00.html

..The rats were studied for nearly three years, until the end of their natural lifespan; most studies last about two years. Six different dose levels were tested against a control group not given aspartame. The National Toxicology Programme of the US National Institutes of Health convened a pathology working group to provide a second opinion on the interpretation of some of the cancerous lesions observed by the Ramazzini researchers, and helped with the statistical evaluation of data.
The Italian scientists concluded that aspartame is a "multipotential carcinogen", causing a dose-related increase in leukaemias and lymphomas in female rats, and a dose-related increase in incidence of cancer and its precursors in the kidney (renal pelvis and ureter) as well as tumours in the peripheral nerves, in particular in cranial nerves.

ASPARTAME/GRANULOMATOUS PANNICULITIS
A 22-year-old woman developed numerous deep nodules of her thighs and calves after about ten weeks of use of an aspartame-containing beverage. She was instructed to stop the use of the aspartame, and over the next four weeks her nodules disappeared. She again began using aspartame and within ten days developed nodular lesions again, this time in greater numbers than before. In the third test, she was given pure aspartame and developed nodules which disappeared when the use of aspartame was again stopped. (Annals of Internal Medicine 102(2)206-207, February 1985)

ASPARTAME/HEADACHE
A report presented at the American Academy of Neurology meeting reports that the use of aspartame may be a significant cause of headache in sensitive people. (Headache 29:90-92, 1989)

ASPARTAME/MIGRAINE
Aspartame (NutriSweet) may cause migraine headaches in sensitive people. (New England Journal of Medicine 315:456, August 14, 1986)

Anonym sa...

ASPARTAME/MIGRAINE HEADACHE
Aspartame may induce migraine headache in patients sensitive to it. Several headache sufferers reported that aspartame-induced headaches persisted longer, and were associated with additional symptoms such as a feeling of shakiness, poor vision, and dizziness. Because aspartame is being used in so many foods the headache sufferer may do well to avoid these foods. (Headache 28:10-13, 1988)

Romano, C., Price, M.T., Olney, J.W.. "DELAYED EXCITOTOXIC NEURODEGENERATION INDUCED BY EXCITATORY AMINO-ACID AGONISTS IN ISOLATED RETINA." Journal of Neurochemistry 65 59 - 67, 1995..
OLNEY, JW. "EXCITATORY NEUROTOXINS AS FOOD-ADDITIVES - AN EVALUATION OF RISK." Neurotoxicology 2: 163, 1981..
OLNEY, JW, LABRUYERE, J, DEGUBAREFF, T. "BRAIN-DAMAGE IN MICE FROM VOLUNTARY INGESTION OF GLUTAMATE AND ASPARTATE." NEUROBEHAV TOXICOL 2: 125, 1980..
Olney JW. Excitotoxic amino acids and Huntington's disease. In: Advances of Neurology, Huntington's Disease, V. 23. TN Chase, A Wexler, A Barbeau (Eds), Raven, New York, 1979.
OLNEY, JW, HO, OL. "Brain Damage in Mice From Voluntary Ingestion of Glutamate and Aspartate," Neurobehavioral Toxicology and Teratology, 1980: Volume 2, page 125-129. - http://hcr3.isiknowledge.com/formViewCharacteristic.cgi?table=Publication&link1=Browse&link2=Results&link3=Biography&id=601

Anonym sa...

Bowen MD, James D; "Amino Acid Isolates: Note Info on Aspartame and Parkinson's" April 2002: (Letter to: Oprah; Michael J. Fox and Parkinson's)
Woodrow C. Dr. Monte, Director, Food Science and Nutrition Laboratory; "Aspartame: Methanol and the Public Health". 1984: J. Applied Nutrition, 36(1), 42-54 (62 references): Arizona State University
Walton, Dr. Ralph G.; "The Possible Role of Aspartame in Seizure Induction". Presented at "Dietary Phenylalanine and Brain Function." Proceedings of the First International Meeting on Dietary Phenylalanine and Brain Function, Washington, D.C., May 8-10, 1987. Center for Brain Sciences and Metabolism Charitable Trust, P.O. Box 64, Kendall Square, Cambridge, MA 02142. Reprinted in "Dietary Phenyalalnine and Brain Function," c1988: Birkhauser, Boston, MA USA, page 159-162.
Olney, Dr. John W,; "RESEARCHERS CALL FOR FURTHER STUDIES AFTER IDENTIFYING A POSSIBLE LINK BETWEEN ASPARTAME AND BRAIN TUMORS"
Washington University School of Medicine, St. Louis
Roberts, Dr. H.J.; "Reactions Attributed to Aspartame-Containing Products": 551 Cases," Journal of Applied Nutrition, 1988.Volume 40, page 85-94.
Rowen, A. James; Bennett A. Shaywitz; et al.; "Species Differences in Methanol Poisoning," CRC Critical Reviews In Toxicology, October 1982, page 275-286. 1995.
Muller, T., S.B. Peterson, U.Sonnewald, G. Unsgard; "Effects of aspartame on Ca+ influx and LDH leakage from nerve cells in culture". NEUROPHARMACOLOGY AND NERUOTOXICOLOGY Rapid Communications of Oxford Ltd 1995: Volume 6 (PP318-320) MR-Centre, SINTEF UNIMED, N-7034 Trondheim; University of Trondheim, Dept. of Neurosurgery, University Hospital N-7006 Trondheim; Norwegian Institute of Tecnology, Drpt. of Biotecnology, N-7034 Trondheim, Norway
Millstone MD, Erik; "Increasing Brain Tumor Rates: Is There a Link to Aspartame". 1996: Science Policy Research Unit, Mantell Building, University of Sussex Brighton, England.
Maher, Timothy J., Judith M.B Pinto; "Administration of Aspartame Potentiates Pentylenetetrazole- and Fluorothyl-Induced Seizures in Mice". 1988: Neuropharmacology, Vol. 27, No. 1, page 51-55.
Maher, Timothy J., Judith M.B. Pinto; "Aspartame and the Rat Brain Monoaminergic System".
1988: Toxicology Letters, 1986: Volume 44, page 331-339.
Blaylock, Dr. Russell L; "Food Additive Excitotoxins and Degenerative Brain Disorders". Medical Sentinal. Nov/Dec 1999: Vol.4: 6
Blaylock, Dr. Russell L; "Aspartame, MSG, and other Excitotoxins and the Hypothalamus".
http://www.dorway.com/

Aspartam- Søtningsmiddel i light-brus dreper hjerneceller –
http://gaianett.no/bing/helse1.htm
http://www.forskning.no/Artikler/1018396854.49/1017743730.51
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=7100535

ASPARTAME (NUTRASWEET)
A new government study shows that headache, depression, irritability, diarrhea, nausea, hives, rash and menstrual disorders have all been reported in people using aspartame. (Journal of the American Medical Association 252:2068, 1984)

Aspartame: Sweet Anxiety And Demise, Causing So Much Depression And Suicide - http://www.wnho.net/sweetanxiety.htm

Brain Cell Damage From Amino Acid Isolates - http://www.wnho.net/aspartame_brain_damage.htm
http://www.leaflady.org/Diabetic%20Health.html

Aspartame and Parkinson's Disease (Research):

Bell, I. R., et al. Irritable and specific food intolerances in Parkinson's disease. Journal of the American College of Nutrition. 12(5):615/Abstract 125, 1993 – (Hyperhealth Medicinal Database)

Parkinson's Disease, Michael Fox, MS And The Aspartame Story - http://www.rense.com/general21/parkinsonFox.htm

Anonym sa...

Open Letter to FDA & CDC: How Aspartame Triggers Lou Gehrigs: Sudden Death And Blood Clots Of Troops And More –
http://www.wnho.net/openlettertofda.htm

Fake Sweetener Largely Behind Cognitive Disfunctions - There is a sinister plot by Searle Pharmaceuticals, Monsanto Corporation and the United States government to unleash a very dangerous addictive drug on the world's population which causes symptoms as mild as migraine headaches to symptoms as serious as seizures, cancer, blindness, Alzheimers and death - http://100777.com/node/293

MUSCULOSKELETAL PAIN/ASPARTAME
Individuals who are sensitive to aspartame may develop weakness and musculoskeletal pain from its use. Users who develop rheumatic pain would do well to eliminate the use of aspartame for several weeks before they undergo expensive diagnostic testing. (Cortlandt Forum 3(10)44, October 1990)

ARTIFICIAL SWEETENERS/WEIGHT CONTROL
An American Cancer Society study of 80,000 women reveals that people who use artificial sweeteners in an attempt to lose weight are actually more likely to gain weight than those who do not use the sweeteners. Of those who gained weight, artificial sweetener users gained more weight than a control group not using artificial sweeteners. (Preventive Medicine 15(2)195-202, 1986)

ASPARTAME/APPETITE CONTROL
Aspartame is used as an artificial sweetener in many foods to decrease caloric intake. However, aspartame may stimulate the appetite, leading to overeating, which sabotages the weight control program. (The Lancet, May 10

Anonym sa...

Syntetisk fenylalanin forstyrrer kroppens produksjon av bl.a neurotransmitterne dopamin og serotonin. Som beskrevet i kommentaren via linken under så dannes dopamin fra aminosyrene fenylalanin og tyrosin, og serotonin fra aminosyren tryptofan -

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355461215658#c6306904955456157314

Sammenlinkne symptomene på lavt dopamin og/eller serotoninnivå med f.eks såkalte sykdommer og syndromer som legemiddelindustrien tjener milliarder på å ”behandle” med kjemikalier/medikamenter, som f.eks ADHD, depresjon og en lang rekke mentale/følelsesmessige symptomer, samt f.eks kronisk tretthetsyndrom/ME, søvnproblemer, m.m -

Effect of aspartame on the brain –
http://flipper.diff.org/app/items/info/601

Aspartame And Psychiatric Disorders -
http://www.rense.com/general78/psych.htm

Dopamin -
http://www.pspinformation.com/medications/medications-other/dopamine.shtml
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Dopamine%2520deficiency
http://www.rocketswag.com/health/alternative-medicine/hormone-therapy/dopamine/Dopamine-Deficiency-Symptoms.html

Serotonin –
http://serotoninsupplementsinfo.com/177/serotonin-deficiency-symptoms/
http://www.vrp.com/stress/the-many-faces-of-serotonin-deficiency
http://mazdamx.hubpages.com/hub/The-Signs-of-Serotonin-Deficiency-Syndrome

PP

Anonym sa...

Tusen takk og for linken videre, veldig interessant lesning, skal få lest den videre linken om ghostwriters der også :-)

Men bare sånn for å peile vårs inn på rett vei, ta feks quackwatch, de har jo mye bra informasjon, som et eksempel det med homeopati som de klassifiserer som sukkervann for håpefulle placebo-kjøpere og alt dette med Young uten Dr foran, dette er jeg jo helt inne med selv også, litt også fordi jeg er farget av egne dårligere erfaringer med begge, men på den andre siden er quackwatch også helt for vaksiner og der rokkes min troverdighet mot dette nettstedet, da jeg aldri ville finne på å injisere vaksiner, eller tro godt om den pro-vaksine linja som kjøres der,om det så sto om livet ( og iallefall ikke DA:-)
Hvordan skal man da tenke om f.eks quackwatch som en troverdig kilde for ekte informasjon ?
Det samme lurer jeg på når det f.eks gjelder Mercola, com, gode artikler men som du sier, han snur kappa si raskere enn Don Quiote han også (eller noe slikt :-) Og hva med Forskning. no ? Mye doble beskjeder innimellom der også ?
Lurer altså på hvilke kilder man kan stole på / hva man skal se etter når til og med mange 'snakker med doble tunger' om ulike saker osv ? Hvor er de uavhengige og ekte og pålitelige forskningskildene å finne egentlig/ Hvordan finner man disse ? Marianne

Anonym sa...

Kvakkvakt er pro-industri, og derfor kun kilde til nyttig info når de går i mot bløffmakere og lurendreiere innen alternativ og naturlig medisin.

Hva gjelder mercola og alle andre, så kan kun intuisjon og/eller ren logikk bidra til at du styrer unna pro-industri og pro-elite forskning. Og med tiden også erfaring. De samme retningslinjer jeg har gitt deg tidligere gjelder enda. Hvem tjener på resultatet? Er det naturlig logisk, som en motvekt mot oppkonstruert logisk? Involverer resultatet noe individer kan bruke for å fremme sin egen helse, uavhengig av industri? Koster resultatet mye? Fører resultatet til at du overlater ansvaret for din egen kropp til andre? Vil resultatet gjøre deg avhengig av såkalte eksperter? Er forskningen basert på normale forhold, og ikke f.eks prøverør/cellekulturer, dyreforsøk, metaanalyser, epidemiologisk forskning, forskning foretatt av statlige institusjoner, m.m?

Ekte og pålitelige kilder finnes ikke meg bekjent. De fleste har noe eller mye rett og noe eller mye galt, og ingen har alt riktig.

PP

Anonym sa...

Det nærmeste jeg har kommet en ekte og pålitelig kilde er i allefall PP.

Noldus fra meg: Hvor er denne teksten om ghostwriters du refererer til, Marianne?

PP: Min mann og jeg èn uke på rå lever, 100 g hver per dag. Inntatt med kaneldryss og stort glass melkekefir med ferskrevet ingefær i. Resultat: Begge skikkelig syke - influensasymptomer, hoste, slappe, fryser/svetter om hverandre, litt magesmerter og min mann voldsom diarè. Typisk helbredelsesreaksjon? Vel, er i alle fall det jeg tenker :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Ok det var oppklarende ang kvakkvakkvakt, tusen takk, og takk også for gode spørsmål å ha i mente når man leser ulikt materiale, håper øvelse kan gjøre mer maestro her i gården etterhvert, imens er det gode grunner til at man stadig elger seg innpå siden her for den aller mest pålitelige kilden, det er helt sikkert :-)

"Litt om ghostwriters og oppdiktede forskningsstudier -
http://barrygroves.blogspot.no/2012/10/fraud-in-published-scientific-papers.html"

Marianne

Anonym sa...

Det ser ut til å være avgiftningsreaksjoner, og jeg anbefaler at dere trapper ned på leverinntaket, og heller spiser f.eks hver andre dag. Det er bedre å starte i det små, og øke mengde eller hyppighet etterhvert, for å unngå de helt store reaksjoner. Og også slik at dere får tid til å øke nivåene av næringsstoffer fra andre matemner, eller via magnesiumolje, som er nødvendige for at næringsstoffene i lever brukes riktig i kroppen.

Tradisjonskost er mange matemner i harmoni, og hvor synergismen mellom de forskjellige næringsstoffene fra ulike matemner er viktigere enn store mengder av enkeltnæringsstoffer eller begrensede mengder fra enkeltmatemner. Høyt næringsinntak er kun helsefremmende når næringsvariasjonen er optimal, slik at alle nædvendige næringsstoffer konsumeres samtidig, eller i løpet av samme dag. Muskelkjøtt, innmat, kraft/gelatin og melk og melkeprodukter gir mye av de samme næringsstoffene, samtidig som de hver for seg bidrar med visse næringsstoffer i større mengde enn de andre. På den måten konsumeres alle relevante næringsstoffer i større mengder, og balanserer hverandre samtidig som eventuelle ubehagelige symptomer på den ”kjemiske” oppgraderingen av kroppens funksjonsnivå minimeres.

PP

Anonym sa...

Takk for lenke Marianne!

Takk for svar, PP. Vi har ikke hatt noe særlig matlyst de siste dagene, og har ikke fått i oss lever heller. Har jo begge tenkt at dette er avgiftning, og dermed at det er greit å trappe ned litt. Vi har brukt magnesiumolje hver dag i et år cirka, og drukket ganske store mengder melkekefir også et års tid. Jeg ser at vi ikke får i oss alt vi burde i løpet av samme dag, siden det varierer litt hva vi har til middag osv. Det er også litt begrensninger i forhold til økonomi, og også hva vi klarer å få tak i. Må f.eks kjøre flere mil for å få tak i økologiske egg, og dessverre noen ganger forgjeves - fordi butikken ikke har inne. Så har vi heller ikke greid å slutte med den #¤%& kaffen. Men har gjort mye, lært mye om mat/matlaging + bedre med små skritt i riktig retning enn å leve på dritten fra industrien ;-) :-)

PS Jeg ble først syk, og tenkte det kunne være stress. Pga tidligere nevnte ""ytre faktorer" blir jeg dessverre fremdeles fysisk syk av stress (skal dessverre veldig lite til). Men så ble min mann også syk - han pleier ikke å bli syk av stress, men heller veldig negativ i tanker/følelser. Jobber fortsatt med mentale øvelser for å løsne opp i tunge energier, men sliter litt med å få med mannen på dette. Han VET det funker, så hvorfor GJØR han det bare ikke? Sukk ... (litt unødvendig babbel dette her - klar over det).

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP!
Har du tips til å få ned feber hos spedbarn? Han er 7 måneder og får tradisjonskost+morsmelk. Ingen vaksiner.
På legevakten sier de at man skal gi paracet ved over 40 i feber. Hva anbefaler du?
Hva regner du som kritisk temperatur slik at man må dra til lege?

Mvh Mina

Eirin sa...

Hei, PP :-)

Jeg plukket opp her om dagen at du skrev at surdeigsbrød ikke er noen betydelig kilde til karbohydrater fordi det meste av stivelsen er gjort om til organiske syrer. Jeg har til nå vært nøye på å ha mer protein og fett enn karbohydrater i måltidene (dvs. i gram), og har da regnet surdeigsbrød som karbohydrater. Røft regnet inneholder én skive av surdeigsbrødet jeg baker litt i overkant av 10 gram karbohydrater. Betyr dette at jeg ikke skal "regne med" karbohydratene fra surdeigsbrødet? At jeg i praksis kan ha for eksempel 15 gram protein og to skiver av surdeigsbrødet uten at dette blir et problem?

Anonym sa...

Tips -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/for-clued-in-moms-fever-is-a-friend/

Gi ham ca. 1 teskje salt i et glass vann, som han kan drikke litt av gjennom døgnet. Fyll på nytt salt/vann om første glass blir tomt. Har du magnesiumolje, ha litt av denne også i vannet, og smør ellers rikelig på huden hans. Engelsk salt/magnesiumsulfat kan også brukes via bad, som også bidrar til å regulere temperaturen.

Skvis saften av 1 fersk ingefær og gi ham litt og litt i f.eks en spiseskje blandet med salt og/eller sukker, og/eller honning, og/eller kokosolje. Ingefær og andre sterke kryddere regulerer kroppens varmeproduksjon/termostat. Det er viktig å forstå at feber er en helbredsmekanisme, ikke tegn på sykdom eller degenerasjon.

Feber forbruker mye vitamin A, og mangel er også en av flere årsaker til feber, slik at det er en god ide å konsumere lever eller gjæret fiskeolje, alternativt upasteurisert smør. Eller å gi ham disse matemnene, og for leverens del, fortrinnsvis etter at du har tygget den litt for ham.

PP

Anonym sa...

Jeg verken støtter eller promoterer telling av karbohydrater, og bruker selv bare omtrentlige mål. Som f.eks en neve eller en kopp. Mao 2 kopper protein/fett i forhold til f.eks 1 kopp karbohydrater, pluss/minus. Om du teller karbohydrater fordi du vil slanke deg, så er ikke karbohydrater årsak til fedme. Heller ikke karbohydrater alene, uten protein og fett, men snarere mangel på næringsstoffer som omdanner karbohydrater til energi, etc i kroppen.

Spis surdeigsbrødskiver med rikelig med animalsk tilbehør, og kos deg heller enn å telle karbohydrater. Det finnes bedre måter å få deg et "nummer" på :-)

PP

Anonym sa...

PP, nå skal jeg ikke komme dragende med alt mellom himmel og eggedosis som du kaller det, jeg lover:-)

Men bare en slik som denne da: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD004407.pub3/abstract;jsessionid=B20B003190F7E86BE8B5A7BE0F66FB51.f01t03
"We could assess no significant association between MMR immunisation and the following conditions: autism, asthma, leukaemia, hay fever, type 1 diabetes, gait disturbance, Crohn's disease, demyelinating diseases, or bacterial or viral infections. The methodological quality of many of the included studies made it difficult to generalise their results " Denne er jo fra fra Cochrane, som jo skal være en uavhengig kilde som jo mange legger si lit til når det gjelder ekte forskning, om jeg har forstått det riktig ?

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fnvB3Rp3s5EJ:www.cochrane.org/about-us+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no
"Cochrane is named after Archie Cochrane (1909-1988), a British epidemiologist, who advocated the use of randomised controlled trials as a means of reliably informing healthcare practice. We are an independent, not-for-profit organisation, funded by a variety of sources including governments, universities, hospital trusts, charities and personal donations.

We do not accept commercial or conflicted funding – this is vital for us to generate authoritative and reliable information, produced by people who can work freely, unconstrained by commercial and financial interests." - Hva er galt her, hvordan kan de fremsi det de sier ang vaksiner og autisme m fl.
Hva mener du om Cochrane ? Hjelp, som sagt skal ikke begynne å lime inn alt mulig rart her i hytt og pine fremover altså, men akkurat her synes jeg verden snurrer rundt igjen, kan du belyse litt igjen ang f.eks Cochrane? Takk fra Marianne


Anonym sa...

Tips -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/for-clued-in-moms-fever-is-a-friend/

Gi ham ca. 1 teskje salt i et glass vann, som han kan drikke litt av gjennom døgnet. Fyll på nytt salt/vann om første glass blir tomt. Har du magnesiumolje, ha litt av denne også i vannet, og smør ellers rikelig på huden hans. Engelsk salt/magnesiumsulfat kan også brukes via bad, som også bidrar til å regulere temperaturen.

Skvis saften av 1 fersk ingefær og gi ham litt og litt i f.eks en spiseskje blandet med salt og/eller sukker, og/eller honning, og/eller kokosolje. Ingefær og andre sterke kryddere regulerer kroppens varmeproduksjon/termostat. Det er viktig å forstå at feber er en helbredsmekanisme, ikke tegn på sykdom eller degenerasjon.

Feber forbruker mye vitamin A, og mangel er også en av flere årsaker til feber, slik at det er en god ide å konsumere lever eller gjæret fiskeolje, alternativt upasteurisert smør. Eller å gi ham disse matemnene, og for leverens del, fortrinnsvis etter at du har tygget den litt for ham.

PP

Anonym sa...

Cochrane = epidemiologisk forskning, og dermed pro-industri og rent gjettverk i samme gate som metanalyser. Man velger ut forskning som fremmer det resultatet man vil, og utelater alle som gir andre resultater. I dette tilfellet utelates alt som viser at kvikksølv, etc i vaksinen har forårsaket de symptomer som listes opp.

Dessuten er fundamentet for undersøkelsen helt galt, når de uten dokumentasjon legger til grunn at smittsomme sykdommer er et faktum, og at det er en viss dødelighet forbundet med disse, etc.

http://www.whale.to/vaccines/mmr.html

PP

Anonym sa...

Ok, tusen takk, har googlet litt på begrepene epidemiologisk og metanalyser, men forsto vel ikke helt hva som da blir det sviktende momentet i slike meta-analyser, hva menes da med meta analyser ifm vaksiner, hvordan forgår det, sånn kort ? "We do not accept commercial or conflicted funding – this is vital for us to generate authoritative and reliable information, produced by people who can work freely, unconstrained by commercial and financial interests." - er dette reinspikka løgn da ? eller ser de da ikke forbi dette du nevner som burde vært lagt til grunn først, altså dette med f.eks smittsomme sykdommer som et faktum, med en viss dødelighet som et utgangspunkt osv , grunn-årsak som start kontra symptomer? Marianne

Anonym sa...

Jeg har også lurt på dette. Ikke fordi jeg teller karbohydrater i den hensikt å spise "lavkarbo" eller gå ned i vekt, men fordi jeg ønsker å følge ditt råd om å spise karbohydrater sammen med animalske proteiner - men da litt mindre karbohydrater enn proteiner.

Til nå har jeg tatt dette helt på "feelingen", men har i grunnen lurt på om jeg gjør riktig. Bør man veie det eller hva? Til et måltid kan jeg f.eks spise èn eller to "myselagte" brødskiver (dvs. langtidshevet brøddeig, økologisk mel) med masse smør og f.eks upasteurisert mykost (ikke økologisk, men spiser selvsagt det når jeg har mulighet + får tak i). Til dette drikker jeg som regel et stort glass melkekefir (hjemmelaget, fra rå melk) og ofte etterfulgt av et litt mindre glass Kombucha.

Nøtteliten

Anonym sa...

PP: Etter cirka halvannet års lesing her inne (og andre blogger hvor du tidligere kommenterte) så har jeg jo forstått hvor viktig det er med riktig ernæring, og at denne ernæringen slett ikke kan kjøpes i kapsel- eller pilleform.

Tilsynelatende helt tilfeldig ble jeg - to ganger i løpet av èn og samme uke - gjort oppmerksom på noe jeg aldri tidligere har hørt om; Breatharianism (tror jeg stavet rett), dvs. en slags idè om at vi mennesker ikke trenger å spise men heller kan velge å koble oss opp mot selve universets energi for å hente vår egen livsenergi derfra. Blant annet så jeg et intervju med en person som lever på denne måten, og han hevdet selv å ikke ha spist mat på fem år. Det var noe ved hele hans ustråling i intervjuet som gjorde det hele svært troverdig, dvs. man fikk en følelse av at han hadde en fullstendig og altomfattende forståelse av hva universets energi virkelig er. Jeg har også vært i denne energien selv (dog kun èn gang), slik at jeg kunne relatere det jeg følte han ustrålte. I henhold til min egen logikk og den kunnskap jeg selv har om universet og vår opprinnelige essens (eller hva man skal kalle det), så er dette fullstendig logisk og dermed fullt ut mulig - om enn ganske vanskelig for de fleste (slik verden og menneskeheten ser ut per i dag), og selvsagt vil man ikke leve særlig lenge dersom man ikke gjør dette riktig - noe intervjuobjektet også understreket.

I ettertid har jeg søkt litt rundt på nettet for å lese mer om dette, og fant da også noen nettsider som jeg fikk en umiddelbar dårlig følelse av siden disse nettsidene minnet mest om en slags sekt eller noe, noe jeg tar helt avstand fra. Personen jeg refererer til ovenfor hadde forøvrig ingen tilknytning til disse sidene.

At man kan leve uten mat og næring fra mat er vel egentlig stikk i strid med det du formidler her i bloggen, samtidig er det (om mulig?) fullstendig i tråd med det du kommuniserer angående vår opprinnelse og vår essens som mennesker - de gangene du skriver om dette.

Derfor har jeg bare blitt litt nysgjerrig på hva du selv eventuelt tenker om Breatharianism? Ikke at jeg selv har tenkt å bli en "pustarianer" (og min halvdanske bedre halvdel var jo også nær ved å freake fullstendig ut de få sekundene hvor han faktisk trodde at dette var noe jeg ønsket vi skulle gå for - og han begynte umiddelbart å se for seg muligheten for å måtte tvangsvinke farvel til alle sine smaksmessige nytelser) - men jeg tenker, dersom dette virkelig er mulig så ville det jo unektelig løst et av vår verdens aller største problemer, nemlig hungersnød, og i tillegg ville menneskeheten fått en "bonus" på kjøpet - siden en indre visshet om vår opprinnelse og essens faktisk ville ha endret verden som helhet - og hjulpet en hel menneskehet til faktisk å være det vi er ment for å være. Om du skjønner. Noe jeg vet du gjør ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Trouble in the Research Base in Medicine –
http://www.bmei.org/brmm/vol10no6.php#Trouble in the Research Base in Medicine:

Evidence-Based Medicine - A New Fad In Modern Medicine -
http://www.bmei.org/brmm/vol10no6.php#Evidence-Based Medicine: A New Fad in Modern Medicine

'Medical Pluralism in Europe Scientific and Methodological Issues' –
http://www.anthromed.org/Article.aspx?artpk=63

"Double-Blind Clinical Trials –
http://www.townsendletter.com/June_2002/shortsbyjule0602.htm

Deception among participants in clinical trials –
http://www.townsendletter.com/Nov_2002/gabyliteraturereview1102.htm

Why Most Published Research Findings Are False –
http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.0020124

Many Studies Found To Be Biased –
http://listserv.icors.org/scripts/wa-ICORS.exe?A2=ind0006C&L=THYROID&F=&S=&P=34296

Foundations of Science Frequently Flawed at the Core –
http://www.facts-are-facts.com/news/sne-251005-medicalresearch.ihtml

Epidemiological studies cannot be relied upon –
http://www.whale.to/a/epidemiological.html

Why we can’t rely on epidemiological evidence –
http://www.drbriffa.com/2010/09/29/why-we-cant-rely-on-epidemiological-evidence/

Fraud In Published Scientific Papers Rises Dramatically –
http://www.medicalnewstoday.com/articles/251020.php

Lies, Damned Lies, and Medical Science –
http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/11/lies-damned-lies-and-medical-science/308269/

How drug firms 'hoodwink' medical journals -
http://www.theguardian.com/society/2003/dec/07/health.businessofresearch

Questions over ghostwriting in drug industry –
http://www.nature.com/news/2010/100907/full/news.2010.453.html

PP

Anonym sa...

Takk!

Nøtteliten

Anonym sa...

Et spørsmål til:

Jeg skal gi boken "Sannheten på bordet" i julegave til de ansatte i Lillemanns barnehage. Har lest den selv, og synes den har mange feil og mangler. Skulle ønske jeg bare kunne be om et møte med dem, fortelle at "jeg har oppdaget en fyr på internett som kan absolutt alt om mat og ernæring", og at de ble henrykte og satte seg ned for å lese samtlige blogginnlegg med kommentarer hvor du noen sinne har skrevet. Har man tatt på seg ansvaret for å ernære (andres) barn i vekst, så ville det ha vært det eneste fornuftige å gjøre - vel og merke "in my dreams", for slik funker ikke verden - i alle fall ikke enda. Derfor må jeg gi de noe konkret, og da helst en bok, siden voksne og tilsynelatende oppegående mennesker ofte har behov for å lese ting fra en bok for å kunne ta et budskap alvorlig. I så måte er jo "Sannheten på bordet" ganske grei, og jeg håper boken skremmer livsskiten ut av dem slik at de kaster all oppdrettslaks og margarin (i det minste) og ellers kommer løpende til meg for å spørre hva de skal gjøre, slik at jeg kan henvise dem til denne bloggen ... ;-)

(In my dreams)

MEN - Nå kutter jeg ut babbelet, og kommer til poenget: Det er som sagt en del ting i den boken som jeg ikke kan stå inne for, så som til eksempel uttalelsen om at "alle vet at fiber er bra" og "kaldpresset rapsolje er super til steking og annen matlaging". Og i tillegg dette evindelige kolestrolet. Derfor må jeg legge ved et brev, og siden de fleste voksne mennesker gjerne må lese ting fra en bok for at de skal kunne tro på det (eller i det minste få noen referanser til bøker de kan lese ting fra), så vil jeg gjerne spørre deg om det finnes noen skikkelig gode bøker på fibermyten og kolestrolmyten? Når det gjelder raps og annet fett så tenker jeg å referere til "Eat Fat Loose Fat" (som jeg selv har lest).

Kutter ut videre babbel, og oppfordrer ellers andre foreldre med barn i barnehage om å gjøre noe tilsvarende i julegave til sine barns barnehager.

Nøtteliten

Anonym sa...

Energien du nevner, populært kalt ånden, er du i så lenge du befinner deg i fysisk form.

http://www.apologeticsindex.org/b12.html
http://skepdic.com/inedia.html

Å leve i fysisk form uten mat og drikke er mulig, men kun for mennesker på et helt annet bevissthetsnivå enn 99,99% av menneskeheten. Logikken man påstår er grunnlaget for ”pustarianisme” er imidlertid feil, og viser for meg at det er snakk om mennesker som bløffer. Dette fordi de refererer til elementer i luft som hva som opprettholder det fysiske legemet, uten å innse at det fysiske legemet ikke er fysisk, men energetisk. Såkalt prana er ikke de elementene i luft disse menneskene oppgir å leve av, men energien eller bevisstheten som skaper disse. Hadde de vært ekte vare hadde de visst dette, og promotert bevissthetens rolle i opprettholdelse av den energetiske strukturen som skaper illusjonen om det statiske/fysiske legemet.

Jeg tror derfor disse menneskene bløffer. Og dessuten, hva er poenget med å leve av luft? Nei takke meg til en ekte pizza fremfor luftpizza! Skal vedde på at om noen fjerter i nærheten av en såkalt pustarianer, så kreperer han eller hun.

En ”opplyst” middelvei må være å inkludere daglige pusteøvelser som involverer en bong i livet ens, eller å stjele og bruke hyppig en beholder med lattergass fra tannlegen. Da kan man både puste og leve og samtidig ha det moro attpåtil.

Vi inkarnerer i ”fysiske” legemer fordi vi vil oppleve eksistensen i tredimensjonal virkelighet helt og fullt, og for å leve, drikke, spise, elske, synde, feste og ellers ha det moro. Skulle vi bare måtte leve av luft eller energi kunne vi like gjerne eksistere som ren bevissthet. Hvilket er helt ok, og noe av en opplevelse, men jaggu så kjedelig etter noen gazillioner år. Da blir det litt sånn ”been there, done that” mentalitet.

Jeg har opplevd dette mange, mange ganger gjennom livet, og samtlige opplevelser har vært fantastiske; de fleste hinsides beskrivelse. Og jeg kunne nok ha fortsatt å ”like” dette i lange tider, men en hel evighet med bare fryd og gammen, hvor man vet alt og kan alt og er alle og ingen steder samtidig, og hvor man er seg og samtidig alt annet og alle andre – dvs 100% væren – slår ikke vitaliteten og spenningen i opplevelsen av seg selv som fysisk legeme.

Hungersnød eksisterer kun her og der i verden fordi maktelite og industri fremmer dette av forskjellige grunner. Det finnes mer enn nok mat til alle, men ikke så lenge den kontrolleres av multinasjonale industrikarteller. Og heller ikke så lenge slike karteller bruker makten sin til å holde ymse folkeslag i fattigdom og lidelse. Makteliten som styer HAARP og EISCAT-antenner verden rundt kunne bruke disse til å snu en ørken til fruktbar jord i løpet av bare noen få år, og det finnes mye svært gammel ”teknologi” (en av mange eksempler - Stone Age Farming: Eco-Agriculture for the 21.st Century - Alanna Moore, Python Press, ISBN 0646411888) som raskt kan gjøre det samme, i tillegg til å gi avlinger svært få mennesker som lever i dag noensinne har sett. Imidlertid, så lenge industrikartellene som produserer kjemisk gjødsel, sprøytegifter, genmodifiserte og/eller hybridfrø, m.m har makten vil slike endringer til det bedre aldri skje. Forandringen må komme fra folkets side, da myndigheter og industri er to sider av samme sak.

Vi er, alle som en, allerede det vi er ment å være. Hvorfor skulle vi i det hele tatt gidde skape oss fysiske legemer og en hel tredimensjonal, illusorisk verden om vi ikke virkelig ville oppleve oss selv som fysiske mennesker? Det fysiske livet er det virkelige åndelige livet, da vi er av og i Ånden alltid.

PP

Anonym sa...

Fibermyten –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/spiser-du-frokostblandinger.html?showComment=1345493734634#c5399163945073215001

Fiber Menace: The Truth About the Leading Role of Fiber in Diet Failure, Constipation, Hemorrhoids, Irritable Bowel Syndrome, Ulcerative Colitis, Crohn's Disease, and Colon Cancer - Konstantin Monastyrsky, Ageless Press, ISBN 0970679645

Kolesterolmyten (bokliste via andre link) –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376785266624#c8780944774126687236
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342307415610#c3522702114379595959

PP

Anonym sa...

Jeg mener den offisielle beskrivelsen av pustarianisme er feil, fordi den - som du sier - indikerer at det er luft man her lever av. I intervuene jeg så var det på ingen måte snakk om å hente næring/energi fra luft. Personene (tre til sammen, fordelt på to intervjuer) forklarte alle at de brukte pusteøvelser for å oppnå den mentale tilstand som var nødvendig for å kunne nyttiggjøre seg av denne energien. Forøvrig er jeg klar over min begrensning i forhold til å formidle disse tingene - fordi dette er ting jeg "føler", og som jeg ofte synes det er vanskelig å sette ord på/bruke de riktige begreper osv. Men fullt og helt enig selvsagt i at denne bevissthetstilstanden vil være utilgjengelig for langt de fleste - MEN, jeg tror også at verden er i endring, og dermed at flere mennesker nå begynner å endres i forhold til hvilke bevissthetstilstand man kan gå inn i (til eks. også det med å forflytte seg over fysiske avstander uten hjelp av fysiske forflytningsmidler).

Og enig igjen - et liv uten smak av skikkelige lammekoteletter slik bare jeg kan lage dem, og et liv uten min hjemmelagede iskake, vel - det ville blitt stusselig gitt. For min egen del ser jeg eventuelt for meg en "gylden middelvei" som det optimale. Dels fordi jeg alltid har hatt en tendens til å bli matlei i lengre perioder, og dels fordi jeg - i løpet av de siste nesten ti årene - i svært lange perioder av gangen - har ønsket å være nettopp alle andre steder enn akkurat her, i dette fysiske livet. I så måte høres jo din beskrivelse av egne opplevelser ut som noe jeg gjerne kunne tenke meg til nettopp evig tid, nemlig en hel evighet med bare fryd og gammen ;-)

Men selvsagt tar jeg poenget ditt. Og jeg VET også at jeg ville være den første til å bli utålmodig over en lengre periode i en slik tilstand, og det er vel kanskje nettopp derfor jeg også har "planlagt" dette sammensuriet av en livsopplevelse for nettopp dette livet.

Men også, hvis menneskeheten hadde gått inn i bare en brøkdel av den bevissthetstilstand som er nødvendig for å kunne leve uten mat, så ville vel også de multinasjonale industrikartellene både gjennomskues og brytes ned, slik at den endringen de fleste av oss ønsker til slutt ville komme. På den ene siden er jeg enig i at vår væren er perfekt som den er i øyeblikket, på den andre side føler jeg at vi også er mer ment å skape "heaven on earth", det vil si i større grad velge å leve i "kjærlighetsenergien" fremfor "fryktenergien". Og da mener jeg ikke romantisk kjærlighet, men det forstår du selvsagt.

Takk for tankene dine rundt dette. Fikk veldig lyst til å lese Stone Age Farming også. Skulle ønske det var meg som skulle overta den lille gården til mine foreldre, men dessverre ... Lenge hatt lyst til å teste ut tradisjonelle dyrkingsmetoder etc.

Og nei, det er jo ikke noe poeng i å skaffe oss fysiske legemer i en tredimensjonal og illusorisk verden om vi ikke nettopp hadde et ønske og et formål med nettopp dette. Jeg pleier å tenke at det har noe med kontraster å gjøre, for å erfare ting vi ikke hadde kunnet erfare i en evig tilstand av fryd og gammen. Ikke dermed sagt at smerte og lidelse er den eneste veien til "erfaringsbasert opplysthet", men når det skal være sagt ville vi vel heller ikke kunne kjenne igjen nettop kjærlighet o.a. dersom vi ikke også visste/erfarte at det fantes en "motsats". Beklager klønete formuleringer på disse tingene - dette er som sagt ting jeg "føler", og sliter med å forklare med ord. Jfr. ditt eget forhold til tall/regning/matematikkoppgaver.

Et lite bidrag til dine fantastiske kattedyr-filmer: http://consciouslifenews.com/animals-could-talk/1168621/

Nøtteliten

Anonym sa...

Tusen takk for disse linkene:-) men hvordan kan cochrane kalle seg uavhengige utad/offentlig og " produced by people who can work freely" og at disse forskerne da samtidig utelater kvikksølv og 'fremmer resultater som vil gi et ønsket resultat' som du nevner jeg litt opp her ? Marianne

Anonym sa...

Det kalles å lyve. Og dette er smart taktikk fra industriens side, hvor man gjerne avslører en del småskandaler og bagateller, slik at folket får troen på dem, og slik at større løgner kan flettes inn i informasjonen uten at folkets tillit svekkes.

På samme måte har vi taktikken med å tilsynelatende avsløre myndighetenes eller industriens fusk og fanteri, slik at man får folkets tillit, men hvor hele poenget med ”avsløringen” er å innprente utvalgte løgner i folkets tro. Som f.eks forfattere som tilsynelatende avslører at HIV, som ikke finnes, egentlig er en befolkningsreduksjonstaktikk fra det amerikanske militærets side (produsert i militære laboratorier), eller at x antall professorer og andre ”lærde,” samt møkkasabber av noen idiotpolitikere som hører på disse, begår tilsynelatende skandaløse forbrytelser mot menneskeheten når de avslører klimaløgnen som bløff, all den tid den såkalte drivhuseffekten tilsynelatende er veldokumentert. Eller som når britisk media avslører skandaler om hvordan kyr som liksom har det livsfarlige munn og klovsyke fraktes over store avstander før destruksjon, slik at folket utsettes for enorm fare.

Man manipulerer mao folket til å tro på ting som ikke er sanne, gjennom å få folk til å hisse seg opp over oppkonstruerte skandaler.

For Cochrane og liknende databaser sin del så trenger man bare avsløre bagateller eller allerede vekjent fusk og fanteri fra myndigheters/industris side, og vips så er man troverdig for alle dem som enten vet med sikkerhet, eller bare aner at det finnes mye fusk og fanteri fra myndigheters og industris side. Flere såkalte ”fløyteblåsere” (whistle blower) er egentlig dyktig utført manipulasjon av folket, hvor utvalgte bagateller av avsløringer, som gir folket tro på dem, porsjoneres ut sammen med konkrete større løgner folket ikke ser fordi man har tillit til kilden. Wikileaks og Snowden er nylige og mer kjente eksempler. Jeg har sett en del på tv om hvordan ymse selskaper, og facebook, google, etc påstår at myndigheter i forskjellige land har bedt om info om brukere. Og hvor man tilsynelatende har stått i mot presset og nektet. Faktum er at NSA og alle andre europeiske etterretningstjenester har fri adgang til absolutt alt. Det er ikke snakk om å spørre, da de har fri adgang til enhver informasjon. Akkurat som alle bilder som noensinne har blitt lastet opp på facebook på er en del av alle amerikanske og europeiske etteretningsdatabaser; interpol og europol inkludert. Ansiktsgjenkjenningsteknologien facebook bruker er fra NSA.

Videre heter det at NSA kun avlytter et visst antall mobiltelefonbrukere, når sannheten er at de overvåker absolutt alt som finnes. Men, dette betyr ikke at man leser eller hører på private samtaler, all den tid dette kun skjer om man skriver eller uttaler visse utløserord. Gjør man dette lastes samtalen/kommentaren automatisk inn i NSA’s datamaskiner, og en alarm går slik at en operatør tar for seg det hele og analyserer det såkalte trusselnivået. Konkluderer operatøren med at du utgjør en trussel blir du fysisk overvåket 24 timer i døgnet, og alt du sier eller skriver i telefon, mobiltelefon, eller gjør på nettet blir analysert. At du bor i Norge er ingen hindring, da PST er NSA’s løpegutter. Jeg unnlater å nevne noen av utløserordene, ettersom dette å så tilfelle vil føre til at denne bloggen blir overvåket i løpet av minutter.

Jeg kunne bruke timer på å skrive mye mer av det jeg har plukket opp gjennom årene, men dette får holde til å vise hvor omfattende manipulasjonen av folket egentlig er. Og dette er ikke et tema det har noe for seg å diskutere om i en blogg som har med liv og helse å gjøre.

PP

Eirin sa...

Tusen takk skal du ha for svar, PP :-)

Jeg ser nå i ettertid at spørsmålet mitt kunne gi inntrykk av at jeg teller karbohydrater, men jeg gjør ikke det, altså. Liker bare å ha sånn nogenlunde begrep på fordelingen mellom næringsstoffene - av samme årsak som Nøtteliten over her :-)

Hva gjelder mitt tidligere ønske om å "slanke" meg (som du jo kjenner til), så kan jeg jo meddele at bare noen få uker på tradisjonskost har forandret dette helt. Før var det telling, veiing og overanalysering i frykt for å bli/være tykk - nå er jeg (helt uten å ha arbeidet bevisst for dette) fri fra disse tankene og har meldt meg helt ut av dette utseendefokuset. Jeg er kommet dit at jeg stoler på at kroppen min ordner opp selv, dersom den kan stole på at jeg gir den den næringen den behøver. Betyr dette at den blir mindre så er det selvfølgelig helt ok, men vil den forbli slik den er så er det faktisk helt greit det også :-)

Anonym sa...

Hva skal man si... annet enn Au, det gjør litt vondt å være så naiv her i gården..Har hatt et ønske om at mitt godtroende jeg skulle se sitt endelikt i 2013, men det ser ut som at jeg har et godt stykke igjen ennå (selv om det har moderert seg betraktelig ila året), alternativt har jeg 14 dager på meg og jæskla dårlig tid... hehe, tusen takk for innblikk og forklaring. Marianne

Anonym sa...

Min historie - og hvor alt som kan gå galt, går galt - og hvordan man finner tilbake til god helse.

Jeg fant en notisbok her forleden. En notisbok jeg hadde glemt. Der hadde jeg notert alle legebesøk og alle medisiner gjennom de siste tre årene, og jeg ble skremt. Bare iløpet av ett år hadde jeg fått ordinert 4 kurer med et middel mot urinveisinfeksjoner. Min lege sier da, etter disse fire antibiotikakurene, at laboratoriet (Fürst) hadde anmerket at «pasienten er blitt resistent overfor medikamentet» ... Og, legen forskrev da et annet medikament. Hvilken jævla idiot! Og da har jeg ikke nevnt alle de andre antibiotikakurene jeg tok iløpet av disse tre årene.

Denne notisboken er smekkfull av legebesøk og hvilke medikamenter som er blitt forskrevet, og som jeg lojalt tok. Det endte med at fordøyelsen slo helt krøll på seg, og et utall undersøkelser ble gjort. Ikke overraskende, viste ingen av disse MR-, ultralyd- og røntgenundersøkelsene at noe var galt.

Jeg var så syk, så nedkvestet, så underernært, så totalt tappet for energi, så avmagret, og så forvirret! Jeg tenkte at livet ikke var verdt å leve. Jeg klarte ikke engang å følge med på en vanlig dagligdags samtale, og jeg klarte ikke å gå i trapper, og når jeg gikk på gulv eller bakke var følelsen at jeg ikke kjente bakken eller gulvet under føttene mine. Og sønnene mine – som vanligvis er veldig forsiktige med hva de sier – påpekte at ... «Mor, du faller ut av samtaler» ... «men det finnes veldig fine medisiner for å bremse demens»...

Det har vært en lang tur, jeg tror det startet allerede i 2003. Men jeg har lagt om kostholdet og har lest meg opp på gammeldags kosthold, jeg har implementert alt hva jeg har klart å lese meg til gjennom blogger om bedre helse.
Men – det er PirkePetters kloke kommentarer som har reddet meg.
Hilsen Berit

Anonym sa...

Au herfra også. Skulle like å vite disse utløserordene. Mistet lysten til å være på FB.

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg glemte å ta med at poenget i det tilsynelatende skandaløse i transporten av kyr med såkalt munn og klovsyke var å innprente i folket at viruset er et faktum, samt for å skape en landsomfattende bløff om en epidemi som aldri eksisterte annet enn i media.

Mininøtter, søk på echelon trigger words. Echelon er NSA's verdensomspennende overvåkingsprogram. Et program som faktisk ikke engang har blitt nevnt i medias ”avsløringer,” som feilaktig har fokusert på det tidligere FBI-programmet Carnivore’s nyere utgave Prism, som i dag drives av NSA etter at FBI ble tvunget til å avslutte Carnivore. Hvor Prism hovedsaklig er fokusert på internett og internett/mailtjenester, er Echelon fokusert på telefon og mobiltelefonsamtaler, samt alle former for samtaler over radiosamband

Som om ikke den omfattende overvåkingen er ille nok har NSA utstyr til å digitalt ta opp, transformere og spille av din stemme med hvilke som helst ord de velger selv. Og da opptak som stemmegjenkjennings og analyseprogrammer brukt av politi og myndigheter vil garantere er 100% match mellom den avspilte stemmen og din stemme. Slik at om du kødder med storebror-ser-deg-USA så kan du risikere å bli medias neste oppslag som fru Mininøtter Bin Laden før du vet ordet av det. Og NSA vil kunne gi politiet telefonsamtaler mellom deg og dine terrorvenner hvor dere diskuterer terrorisme, og som ikke kan skilles fra forfalsket/manipulert opptak. Potensialet for misbruk av det Echelon eller Prism fanger opp er derfor enormt.

Jeg husker å ha lest at det var NSA som forfalsket og spredte (på nettet) videosnuttene hvor den amerikanske jøden og Mossadagenten Tim Mossman spiller Bin Laden, men kan ikke gå god for ektheten av denne informasjonen.

Siden vi er inne på terroriststaten USA, og med tanke på alt mediamaset om de slemme bandittene i Iran og deres påståtte verdensfredstruende atomvåpenprogram, er det nyttig å ta med massemordene i Hiroshima og Nagasaki, hvor amerikanerne (alle som en jødiske sionister, og ikke vanlige amerikanere) drepte mange hundre tusen uskyldige sivile etter at Japan hadde kapitulert. dette var mao en terrorhandling mot sivile, etter at landet hadde overgitt seg –
http://www.whale.to/b/mullins8.html
http://www.youtube.com/watch?v=FtyPfPId7LM

PP

Anonym sa...

Om du ikke allerede har fått det med deg så er samtlige symptomer du oppgir tegn på enten B1, B12 eller magnesiummangel, og da via omfattende degenerasjon i nerver forårsaket av mangelen. Degenerasjonen kalles polynevropati på legedialekt.

Lykke til videre!

PP

Anonym sa...

Andre forslag mer rettet mot barn -

Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982021313

Super Nutrition for Babies – Katherine Erlich, M.D., Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1592335039

The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care - Sally Fallon Morell,Thomas S. Cowan, New Trends Publishing, ISBN 0982338317 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982338317

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380

PirkePetter

Anonym sa...

Tusen takk for svaret, PP! Jeg håper og tror at polynevropati er reversibelt, for jeg går veldig støtt nå, og vet hvor underlaget er, liksom. Må beklage litt røff ordbruk i innlegget, men jeg blir så oppgitt over legers iver etter å bruke reseptblokka og deres manglende evne til å tenke helhet.
Berit

Anonym sa...

Tusen takk!
Feberen er heldigvis over nå. Den var helt oppe i 40.9. Ganske ubehagelig.

Nå har han diare og har hatt det et par dager. Noe spesielt vi burde gi for raskere bedring?
Han får kefir, kraft, kjøtt, lever, litt spekepølse (opptygget), upas.smør, talg, kokosolje, fiskeleverolje og eggeplomme hver dag. Er det noe av det vi burde unngå til han blir bedre?

Hilsen Mina

Anonym sa...

Det aller meste er reversibelt, og nervedegenerasjon og/eller betennelser i myelinkjedene (skleroser) er intet unntak så lenge kroppen får hva den trenger for å bygge nye nerveceller eller myelin, som er nervecellenes "isolasjon" så og si.

At alt for mange leger er noen dass er helt riktig, slik at ordbruken din var korrekt. Leger manipuleres av legemiddelidnsurtein til å tro på hva de preker, men det unnskylder ikke grådigheten, arrogansen og maktbehovet svært mange leger har.

PP

Anonym sa...

Har han diarè er dette mest sannsynlig bare siste delen av renseprosessen. Skjønt det kan også være en reaksjon på uttørring.

De matemner du oppgir er gode, men du vil kanskje ha nytte av å kikke nærmere på avsnittet om diarè og akkurat kraft i artikkelen fra WAPF som du finner via første link i kommentaren rett ovenfor.

Salt i mat og drikke er viktig for å unngå uttørring. Det trenger ikke være mer en noen klyper i hvert glass med væske. Å drikke mer væske ved diarè, slik det anbefales offentlig for å unngå uttørking, fremmer tap av flere næringsstoffer, deriblant natrium, slik at mer væske ofte fremmer mer uttørring.

PP


PP

Anonym sa...

Får meg til å tenke på den dassen av en lege som lente seg godt tilbake i stolen mens han la armene overlegent bak hodet, så på meg med skråsikkert blikk og sa til meg at jeg kom til å dø dersom jeg ikke spiste pillene han ville gi meg mot lavt stoffskifte, og at jeg måtte regne med å leve på disse pillene resten av livet.

"Sånn tenker ikke jeg", svarte jeg. Deretter reiste jeg meg opp, gikk hjem og kastet både resept og piller i søpla. Jeg så meg aldri tilbake. Bare bestemte meg for å bli frisk. Den gangen kjente jeg ikke til tradisjonskost eller PP - men frisk ble jeg. Testet faktisk stoffskiftet et års tid senere, og det var helt fint.

Leger gjør folk syke. Det er min mening.

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg har blitt tankefull - og litt rådløs ...

1. Min mann har voldsom diarè på 6. døgnet. Vi stoppet helt opp med lever, og fant ut at vi tar opp igjen dette over nyttår i og med vi begge har vært så dårlige. Jeg er bedre (hadde bare diarè et par dager, ellers bare generelt tappet for energi + en del hoste) - men det er altså verre for min mann. Generelt har han også vært flinkere enn meg til å "ta" alt som er bra for han enn hva jeg har (blant annet gelatinpulver og edikk iht. dine råd i forbindelse med raping). Han drikker generelt mye melkekefir, og disse dagene har ikke vært noe unntak. Jeg sa til han også at han kunne ha en klype salt i kefiren. Ellers går det i myselagte knekkebrød, masse Christer-smør, og denne uken har jeg passet på å ha skikkelige kraftsupper til middag med masse kjøtt og litt myselagt potet og gulrot som har fått koke/simre med suppa.

2. Lillemann har vært hos tannlegen i dag, og det hun fant var rett og slett nedslående. 4 steder med begynnende karies, eller evt. det hun kalte "barnetannsten" (=mørke områder). Hun sa hun ikke fikk sett hvorvidt det var karies eller tannsten uten røngten. Jeg ville helst unngå røngten, derfor ble det ikke noe av dette. Jeg ser at jeg ikke klarer å få i han alt hva jeg skulle ønske han ville spise, og han er og blir en orm når vi skal pusse tennene - sånn har det alltid vært. Han pusser med Weleda barnetannkrem uten fluor. Vet ikke om jeg får han til å skylle med saltvann, men han har skylt med vann tilsatt magnesiumspray og det går greit så lenge han ikke tuller og tøyser for mye slik at han spytter ut med en gang pga. latter. Vet heller ikke om jeg får han til å skylle med kokosolje. Han har fått tran (GP) i et år nå. Ellers magnesiumspray en gang per dag, og generelt prøver jeg å putte salt i maten hans der jeg kan + vi spiser en del kraftsupper (men altfor ofte uten kjøtt dessverre). Og ellers spiser vi generelt greit her i huset (i alle fall minimalt med antinæringsstoffer + så og si ingen kjemikalier/syntetiske stoffer/tilsetningsstoffer), men det er jo maten i barnehagen da - som jeg ikke får gjort noe med. Hans almenntilstand er fin, og han er så og si aldri syk. Hvis han er syk kan man knapt se det på han, og det går maks et par dager før han er frisk og rask igjen.

Som sagt - tankefull og rådløs.

Nøtteliten

Anonym sa...

PS Jeg har selvsagt boken "Cure tooth decay naturally", men føler ikke det kommer frem så mye annet der enn det jeg allerede vet - riktig kosthold, oil pulling, skylling med saltvann osv. Jeg gjør så godt jeg kan med kostholdet, men synes det er vanskelig å tvinge han når det er noe han ikke liker. Prøvde med super spekepølse i morges, og lot han få dyppe den i fløte. Men selv da likte han ikke. Prøvde også med å skylle i saltvann, men det klarte han ikke. Deretter ga jeg han vann med magnesiumspray, og det går fint, Han er lei seg og forstår alvoret, men det er vanskelig for han når han ikke liker ting. Kjenner at tårene nesten er på vei her nå. Var et skikkelig slag i trynet dette.

Nøtteliten

Anonym sa...

Kan legge til at min manns avføring er nesten sort og helt rennende. Kan også legge til at jeg har lagt merke til at Lillemanns avføring også er veldig mørk på farge. Kanskje ikke akkurat nå, men sånn generelt i det siste har jeg lagt merke til at den til og med er nesten sort til tider. Hadde tenkt å spørre deg om dette var normalt, men nå kom dette med tannlegen opp + min manns diarè så da nevner jeg det her. Beklager hvis det virker som jeg maser, det er ikke min hensikt - jeg vil bare tiføye det jeg tror kan være relevant.

Nøtteliten

Anonym sa...

Hvor mye salt har du i vannet når du skyller etter tannpuss Nøtteliten?
Jeg fikk også fryktelige magesmerter og diare etter å ha spist lever til frokost i noen dager. Måtte til slutt ta to tabletter imodium for å klare og gå ut av huset... Har etter dette ikke hatt magetrøbbel, men begrenser leverinntaket til noen få biter innimellom...
Nybegynner

Anonym sa...

Jeg har veldig lite vann i glasset i og med det er begrenset hvor mye vann jeg klarer å "stappe" i munnen på en gang. Har cirka 2 ts salt i vannet, rører godt og heller innpå. Var ikke noe særlig de første gangene, men så ble jeg vant til det og nå går det helt fint. Men dessverre får jeg ikke Lillemann til å gjøre dette.
Nøtteliten

Anonym sa...

Takk for super-rask tilbakemelding! Må ha det inn med te-skje:-) Gurgler du det i ett minutt omtrent og så spytter det ut??
Min avføring har også vært veldig mørk etter at jeg begynte med lever.

Anonym sa...

Jeg skyller det rundt i munnen så lenge jeg orker/gidder/klarer. Gjerne mens jeg skal se noe på TV, lese litt i en bok, lese litt på nettet osv. Hadde saltvann i munnen da jeg svarte deg ovenfor her ;-)
Nøtteliten

Anonym sa...

Takk for tips! Du er nok noen hakk foran meg på denne fronten;-)

Anonym sa...

Verken karies/plakk eller tannstein er årsak til noe som helst, og begge er basert på myten om at bakterierproduserer syrer som skader tannemaljen. Om du har lest boken til Weston A. Price, som omtaler han flere ganger mennesker med mye belegg, etc på tennene, men som hadde sterke og hvite tenner allikevel, fordi kosten deres hovedsaklig var animalsk basert.

Den egentlige årsaken til ph-forandring i munnhulen, og som gjør at bakteriefloraen forandrer seg til mer syrebaserte bakterier, er mangel på basiske mineraler i spyttvæsken. Da hovedsaklig kalsium og magnesium. Spiser du tradisjonskost, og da et variert kosthold som gir synergisme (som forklart i kommentar til deg ovenfor), så får du alle nødvendige næringsstoffer i deg. Velger du imidlertid ut enkeltmatemner på bekostning av helheten får du sterkere reaksjoner, og et mer konsentrert, og begrenset næringsnivå. Svært mange mennesker reagerer med diare på overgang til mer animalsk mat, og spesielt rå og/eller speket animalsk mat, hvilket er hvorfor jeg pleier å anbefale at man spiser rå animalsk mat sammen med kokt eller stekt animalsk mat, eller sammen med fordøyelseshjelpere som krydder, salt, kraft, gelatin, organiske syrer og melkesyregjæret mat og drikke. Rå lever kan f.eks gi histaminreaksjon (bl.a diare), men spist sammen med helmelk/surmelk/kefir/yogurt, eller smør/fløte/rømme, eller kokosolje/palmeolje, eller arakidonsyre (omega-6 fettsyre i animalske matemner), eller gelatin eller glykosaminoglykaner i kraft, eller melkesyreghæret mat og drikke (bakterier øker enzymaktiviteten) som øker aktiviteten til enzymet som deaminerer/avgifter histamin, så vil reaksjonen være mindre eller ikke-eksisterende. Synergisme mellom matemner, som balanserer hverandre og beskytter mot hverandres eventuelle negative aspekter, er tradisjonskosthold.

Mørkere avføring enn vanlig indikerer avgiftning (spesielt i leveren, med høy galleutskillelse) når dette oppleves etter kostholdsforandring. Når det er snakk om konsum av matemner med høyt innhold av vitamin A, og/eller B12, så kan dette forårsake så stor utskiftning og nydannelse av tarmceller at tarmens ph, mikroflora og generelle helsetilstand midlertidig forstyrres. Og slik at forstoppelse eller diare, eller begge deler om hverandre, blir resultatet. Både avgiftning så vel som økt næringsopptak og cellefornyelse kan mao gi samme symptomer.

Her er litt info å sette tennene i –

Cure Tooth Decay - Stop, treat and reverse dental cavities naturally –
http://www.curetoothdecay.com/

How Facial Structure Affects Your Child’s Health -
http://www.mommypotamus.com/epigewhat-how-facial-structure-affects-your-childs-health/

Mouth Breathing & Facial Development –
http://www.buteykochildren.com/mouth_breathing_and_facial_development.php

Mouth breathing, craniofacial changes and crooked teeth –
http://www.youtube.com/watch?v=awrfGIAGQQU

Is it Mental or is it Dental –
http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental

From Attention Deficit to Sleep Apnea –
http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea

100 Years Before Weston Price –
http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price

Teeth and Bone Hardness –
http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/teeth-and-bone-hardness-in-prevention-of-premature-aging

Edward Mellanby –
http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/clo-number-one-superfood
http://www.whale.to/a/mellanby.html
http://wholehealthsource.blogspot.no/2010/12/dr-mellanbys-tooth-decay-reversal-diet.html
http://wholehealthsource.blogspot.no/2009/03/preventing-tooth-decay.html
http://wholehealthsource.blogspot.no/2009/03/reversing-tooth-decay.html
http://wellnessmama.com/1756/how-toreverse-tooth-decay-and-avoid-braces-by-changing-one-dietary-factor/
http://wellnessmama.com/3650/how-to-remineralize-teeth-naturally/

How I Remineralized my Tooth Cavities Without Dentistry –
http://arealfoodlover.wordpress.com/2012/04/15/how-i-remineralized-my-tooth-cavity-without-dentistry/

Anonym sa...

How I Healed My Child’s Cavity /// Teeth Needing Root Canals Can Heal with Diet Alone –
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-i-healed-my-childs-cavity/
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/teeth-needing-root-canals-can-heal-with-diet-alone/

Tooth remineralisation, demineralisation, saliva & pH –
http://www.healingteethnaturally.com/tooth-remineralisation-demineralisation-saliva-ph.html

Enamel Re-Mineralization -
http://www.smartahealth.com/remineralization.html

Man versus Toothache –
http://www.soilandhealth.org/copyform.aspx?bookcode=020322

A practical guide to the management of the teeth –
http://archive.org/details/practicalguideto00parm

Why Dental Caries?
By John Courtney

Summary: For thirty years John Courtney was the head of Research & Development for Standard Process, Inc., the raw-food supplement company founded by Dr. Royal Lee in 1929. In this article, Courtney explains how early nutrition researchers such as Dr. Weston Price showed beyond doubt that tooth decay is the result of a diet deficient in vitamins and minerals. Yes, Courtney says, bacteria attack teeth to cause cavities, but those bacteria wouldn't get anywhere if the teeth weren't weakened in the first place by poor nutrition. Moreover, malnutrition also diminishes the bacteria-killing action of the saliva bathing the teeth. Thus, he summarizes, cavities are "due to a deficient diet and a vitamin and mineral imbalance, which in turn, by starving the endocrines, renders them unable to secrete sufficient amounts of the germicidal ferments to prevent dental caries [cavities] and other infectious diseases."
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/66_JOHN%20COURTNEY%20-%20WHY%20DENTAL%20CARIES.pdf

The Well-Fed Tooth
By Fred Miller, DDS

Summary: "America is a nation of 'candyholics' and soft drink addicts, of food adulterators, processors and refiners," writes Dr. Fred Miller in words that ring as true today as in 1946, when he wrote them. "Having practiced dentistry for more than thirty years I am thoroughly convinced—speaking from the biological point of view, not the moral aspect—that refined white flour and its products—bread, crackers, cookies, pastries —and refined sugar and its products—candies, hard candies and soft drinks—are doing more harm in this country than hard liquor." A great historical overview of the state of malnutrition in America from a frontline dentist. From The Land magazine. Reprint 49A, 1946.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_WELL-FED_TOOTH_by_FRED_MILLER_1946_REPRINT_49A.pdf

Vitamins in Dentistry
By Dr. Royal Lee

Summary: A classic Royal Lee document, read before a New York dental group in 1940. In it Dr. Lee outlines how far the understanding of nutrition and dental health had come and how poorly the dental profession had stayed current with this advance of knowledge. He cites many examples—fully referenced—of the direct effect of nutrients on dental health. A great paper if anyone bothered to read and understand it. "Drill 'em and fill 'em" was the dental mantra then, as it is today. Reprint 30B, 1940.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/VITAMINS_IN_DENTISTRY_-_ROYAL_LEE_-_1940__RPRNT_30B.pdf

Anonym sa...

Vitamins in Dental Care
By Dr. Royal Lee

Summary: Originally published in Health Culture, this 1955 article outlines the critical roles of natural vitamin complexes, such as vitamins A, B, C, D and F, in maintaining and restoring dental health. Dr. Lee specifically credits the research of the celebrated Dr. Weston Price: "Dr. Weston A. Price was the first dentist to publish an article asserting that dental caries [are] primarily a result of vitamin deficiency. This was in 1927. In 1923, I had prepared a paper on the subject of 'The Systemic Cause of Dental Caries,' and read it to the senior class of Marquette Dental College, subscribing to the same hypothesis." Amazingly, conventional dentistry still fails to comprehend the basic truth that a properly nourished body is resistant to tooth decay. Reprint 30G, 1955.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/876_VITAMINS_IN_DENTAL_CARE_LEE_1955.pdf

Trophopathic Disease or Systemic Nutritional Disturbances as Reflected in the Mouth
By Grant H. Laing, MD

Summary: An excellent ten-page review of the signs of malnutrition that dentists routinely and literally overlook. The early nutrition pioneers, many of them dentists, knew full well that malnutrition creates specific lesions in the oral cavity. This article from the Fortnightly Review of the Chicago Dental Society is one of the earliest papers presented on the subject. The editor's note, written by an MD, still applies today: "At first glance this article...appears to be completely foreign to dentistry. However, we assure our readers that if they will but read it, they will be fascinated by it." Note: Trophopathic means "due to derangement of nutrition," a term we should hear more often given that malnutrition is the primary cause of most degenerative disease. Reprint 51, 1949.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/TROPHOPATHIC_DISEASES_OR_SYSTEMIC_NUTRITIONAL_DISTRUBANCES_AS_REFLECTED_IN_THE_MOUTH_-_GH_LAING_RPRNT_51.pdf

The Systemic Causes of Dental Caries
By Dr. Royal Lee

Summary: Amazingly, Dr. Lee presented this paper in 1923, to his senior class at Marquette University Dental School. In it he shows that resistance to dental disease—like immunity to any disease—rests on the proper function of a holistic network involving the endocrine system, the immune system, and the vitamins and minerals obtainable only from whole foods. To help combat cavities, he calls for unpasteurized milk and more raw foods in the diet. Remarkable for its time, and just as remarkable today. Reprint 30A, 1923.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_SYSTEMIC_CAUSES_OF_DENTAL_CARIES_-_ROYAL_LEE_1923_-_RPRNT_30A.pdf

Saving Your Face
By Fred Miller, DDS

Summary: Another article from pioneering dentist Fred Miller. The title is a metaphor for keeping your teeth healthy throughout life through proper nutrition. "I make it a flat statement of fact," he writes, "that, with the few exceptions that must always be allowed for, there is no good reason why a man should not take to his grave with him the vital teeth he now has in his mouth." Originally published by Esquire in 1941, this is a republished version from 1955 that appeared in the newsletter Natural Food and Farming, official publication of the Natural Food Associates.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/SAVING_YOUR_FACE_FRED_MILLER_DDS_1955.pdf

Anonym sa...

The Role of Some Nutritional Elements in the Health of the Teeth and Their Supporting Structures
By John A. Myers

Summary: A great overview of how nutritional knowledge should have transformed dentistry but never did. In this well-written, well-researched article, the author calls on the dental profession to stop focusing on drilling, filling, and extracting teeth and start teaching the true cause of dental caries: malnutrition. The author reviews the pioneering work of Drs. Price and Pottenger as evidence of the role of diet in the health of the mouth and teeth. He also discusses the famously nutrient-dense soil of Deaf Smith County, Texas, a.k.a. "the county without a toothache," and describes the role of various vitamins and minerals in dental health. From Annals of Dentistry. Reprint 107, 1958.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/The_Role_of_Some_Nutritional_Elements_in_the_Health_of_the_Teeth_and_their_Supporting_Structures_1958_Reprint_107.pdf

The Prevention of Dental Caries and Oral Sepsis
By H. P. Pickerill, MD

Summary: An all but forgotten classic in nutritional research that should be required reading for all health professionals and dentists in particular. Dr. Royal Lee studied this report—a precursor to the famous studies of Dr. Weston A. Price—in his youth, well before graduating Marquette Dental College. Pickerill, writing before the discovery or knowledge of vitamins, astutely recognizes the decay of teeth as a defect in diet, sugar and refined carbohydrates being the likely culprits. In contrast, he reviews the dietary practices of various indigenous people around the world and notes their universal near immunity to dental cavities. The statistics he cites on dental health in England at the turn of the century make clear why the British government formed the Royal Commission on Physical Deterioration and give one an idea of just how far back the ill effects of consuming processed foods began. Cartwright Prize Essay of the Royal College of Surgeons of England for 1906–1910. Reprint 132, 1912.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/THE_PREVENTION_OF_DENTAL_CARIES_AND_ORAL_SEPSIS_by_HP_PICKERILL_MD_1912__REPRINT_132.pdf

A Plan for Testing the Theory of Complete Tooth Nutrition
By Alfred Aslander

Summary: "A tooth is a living tissue; not a dead mineral structure," writes Swedish researcher Alfred Aslander in this compelling 1964 report. "And a tooth is an independent individual that grows out of the mandible in somewhat the same way as a plant grows out of the soil. The plant receives nutrients from the soil solution, the tooth from the blood stream. The growth of [each is] governed by the same laws of nutrition." The author proposes, based on animal studies and his own experimentation, that supplementing the diet with bone meal will supply all the nutrients required by a tooth and even outlines a study that would settle the debate about nutrition and dental disease. Too bad no one took him up on it. Report from the Division of Agriculture, The Royal Institute of Technology, Sweden. Reprint 134B, 1964.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/A_PLAN_FOR_TESTING_THE_THEORY_OF_COMPLETE_TOOTH_NUTRITION_by_ALFRED_ASLANDER_REPRINT_134B_1964.pdf

Anonym sa...

Our Teeth and Our Soils
By William A. Albrecht, PhD

Summary: A must read for the serious nutritionist. Dr. Albrecht, one of the foremost soil scientists of his day, notes the critical connection between nutrition and the "soil and its fertility, by which alone high-quality foods can be provided." To illustrate his point, Albrecht discusses in depth the relationship between the health of the soil and the health of one particular part of the body, the teeth. He also speculates that the twentieth century will be remembered for the discovery of nutrition and optimistically states, "Better nutrition is leading us to think less about medicine as cures and less about fighting microbes with drugs." From the Annals of Dentistry. Reprint 37, 1947.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/OUR_TEETH_AND_OUR_SOILS_by_WILLIAM_A_ALBRECHT_1947_reprint_37.pdf

Nutritional Aspect of Dental Disease
By John H. Gunter, DDS, MD

Summary: This document is a forerunner of holistic dentistry. Physician and dentist Dr. John Gunter explains in detail why "dental practice is intimately associated with the practice of nutrition." While most people today, including most dentists, believe tooth decay is a result of bacterial attack on helpless teeth, the truth is that a well-defended tooth, made strong by sufficient nutrition, is impervious to such attack. Carbohydrates, Dr. Gunter shows, form the diet that is universally associated with tooth decay. Carnivorous humans and animals are free from cavities. Gunter outlines a systemic approach to dentistry based on a vitamin-rich diet that confers dental and systemic immunity. From Philadelphia Medicine. Reprint 115A, 1942.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/NUTRITIONAL_ASPECT_OF_DENTAL_DISEASE_by_JH_GUNTER_RPRNT_115A.pdf

Nutrition and Dental Disease
By Allison G. James, DDS

Summary: A dentist warns that refined grain and sugar products are "the chief causative factor in dental caries [cavities] and paradentosis [gum disease]." The author also discusses the body's important calcium-phosphorus ratio and warns against eating too much "heat-sterilized food." The esteemed Dr. Francis M. Pottenger, Jr., MD, comments at the end of the article. From Annals of Western Medicine and Surgery, Reprint 34, 1947.
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/NUTRITION_&_DENTAL_DISEASE_-AF_JAMES_RPRNT_34.pdf

PP

Anonym sa...

PP, tusen, tusen takk for alt du deler :-)
sunni

Anonym sa...

Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel
Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,
* the power of butter to heal teeth,
* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,
* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,
* how to find a good dentist,
* how to prevent root canals,
* how to monitor tooth decay at home,
* your bite: a hidden cause of cavities,
* how to save your wisdom teeth,
* proof that cavities can heal,
* how to heal children's cavities and find peace,
* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.

http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB eller
http://uploaded.net/file/eg2qi5yi/0982021321.rar

PP

Anonym sa...

Tusen takk for svar og sinnsykt mye litteratur på tannhelse.

"Verken karies/plakk eller tannstein er årsak til noe som helst, og begge er basert på myten om at bakterierproduserer syrer som skader tannemaljen."

Jeg stusset litt over akkurat dette. Det er vel ikke karies/plakk/tannsten som er årsak til noe, men heller et resultat av en annen årsak? Som f.eks dårlig ernæring. Ellers er det selvsagt ikke mitt ønske å "velge vekk" matemner, men jeg får meg ikke til å tvinge en 5 åring til å spise mat han ikke liker. Jeg snakker med han, forklarer og det ene med det andre - men innser også at han er i en "mellom barken og veden-situasjon". I barnehagen er pasta, kjøpebrød, margarin, pasteurisert melk, rå grønnsaker og mye frukt ok, såvel som en liten "godis" nå og da, som kjøpepepperkaker, rosiner, twist etc. Hjemme er det ikke ok. Men jeg ser at jeg i enda større grad må pøse på med de tingene han faktisk liker her hjemme - tragisk nok er laks noe av det beste han vet, og han gråter når jeg sier at han dessverre ikke kan få det (har ikke tilgang til vill, kun oppdrett). Ellers får vi jo tak i fersk hvit fisk, og jeg ser at det er noe vi kan kjøre på med. Selv kan jeg ikke fordra fisk (aldri spist i hele mitt liv), men nå om dagen er jeg så matlei at det spiller ingen rolle. Får lære meg mer om tilbredning.

Et spørsmål. Han elsker makrell i tomat (fra boks). Vi har av og til hatt Rema1000 sin med følgende ingrendiensliste: Nordatlantisk makrellfilet (60%), vann (23%), konsentrert tomat, sukker, modifisert potetstivelse, salt (saltinnhold 1,1 g pr. 100 g).

Jeg vet selvasgt at dette ikke er verken tradisjonskost eller optimal næring, men er det ok hvis jeg passer på å gi han ekstra mye Christer smør (og gjerne litt kokosolje) under fisken? Brødet er selvsagt alltid langtidshevet i myse, med økologisk og steinmalt korn.

Oil pulling med kokosolje ble en morsom greie som vi gjorde sammen, så det går fint. Har laget opp nye leverkapsler og krydderkapsler.

Av spekemat så var han tidligere veldig glad i den som heter "Gullsalami". Jeg vet du har skrevet tidligere at spekemat er så sunt at det er bedre å spise spekemat med litt "dritt" enn ikke å spise spekemat i det hele tatt. Har ikke listen over ing. på Gullsalami her, men tror du dette er ok for han?

Når det gjelder de "symptomer" tannlegen fant i tennene, så var det spesielt noe jeg reagerte på mellom to av de bakerste tennene, nemlig et "mørkt" område mellom tennene. Det så ut som noen hadde fylt i litt amalgam mellom tennene, sånn bare for å forklare hvordan det så ut. Og ellers var det "hvite flekker/områder" som tannlegen reagerte på - der hvor hun sa at "her er det noe på gang". Hun peste meg selvsagt på fluor, og jeg kjenner at jeg har store problemer med å forholde meg til mennesker som er dratt inn i den "kjemiske tankegangen". Særlig når det er påtvunget, som slike påtvungne helsesjekker for barn.

Jeg har ikke lest Price's bok siden jeg valgte å starte med Ramiel Nigel, men jeg tror jeg har den her et sted.

Nøtteliten

Eli sa...

Hei alle sammen,
Er det noen som har noen vannkefirkorn til overs? Jeg kastet tilfeldigvis mine...

alt vel,
Eli

Anonym sa...

Kjære alle "nybegynnere" her inne.

Det jeg skal skrive her er ikke noe jeg er spesielt stolt av - og da særlig fordi jeg er mor, og faktisk hadde ansvaret for å ernære et lite barn. Men jeg velger å dele, fordi jeg vil vise at alle - absolutt alle - kan lære seg å lage skikkelig mat.

For to år siden visste jeg ikke forskjell på proteiner og karbohydrater. Jeg hadde selvsagt hørt om vitaminer og mineraler, men jeg visste ikke forskjellen. Jeg hadde nogenlunde oversikt over hvilke vitaminer som fantes (de ulike bokstavene), men visste ikke hvilke matemner disse kom fra. Jeg serverte min familie ting som pizza grandiosa, litt boksmat, pølser i alle former og fasonger, og mikroovnen ble brukt flittig. Vi kjøpte alt av brød og bakevarer, fordi jeg aldri hadde fått til en brøddeig i hele mitt liv. Vel - dere skjønner tegninga.

Jeg vet det kan virke overveldende her i bloggen, med all informasjonen som kommer. Slik var det i alle fall for meg. I tillegg hadde jeg svært vanskelig for å lese engelsk, noe som var et stort problem for meg i og med mye av litteraturen det henvises til er på engelsk. Jeg forstod ikke bæret av alle de merkelige ordene og forklaringene PP kom med, og vekslet mellom å føle meg dum/motløs og i tillegg som en dårlig mor.

Så tok jeg et valg, og jeg tok en ting av gangen. Leste og lærte. Forsøkte å forstå. Leste en gang til, og enda en. Stavet meg igjennom den engelske litteraturen, og oppdaget etterhvert at det ble lettere og lettere for meg å lese på engelsk. Så begynte jeg å lage mat. Fremdeles èn ting av gangen, sakte men sikkert. Noe ble mislykket, noe ble vellykket - og etterhvert var det mer og mer som ble vellykket. Slik fortsatte det, og i dag har jeg bra oversikt på mye. Jeg forstår fremdeles ikke alle sammenhenger og alle disse merkelige ordene PP forteller om, men jeg begynner å forstå hva som er bra mat, og hvordan jeg skal tilbrede maten for at den skal bli bra. Blant annet takket være PPs enorme tålmodighet med "sånne som meg".

Som sagt er jeg ikke stolt av mitt tragisk lave kunnskapsnivå for bare to år siden - faktisk skammer jeg meg over det. Men velger som sagt å dele her fordi jeg ønsker å formidle at dette er noe alle - absolutt alle - kan få til. Håper dermed jeg kan bidra til å motivere eventuelle "nybegynnere" som kanskje føler seg like motløse som jeg selv gjorde.

Nøtteliten

Anonym sa...

Litteraturen om tannhelse er for å vise at man har visst om kosthold og tannhelse i mange tiår, samtidig som helsemyndighetene A/S og tannleger har promotert sukker og bakterier som eneste årsaker.

Ditt første spørsmål er allerede besvart i kommentaren du kommenterer.

Om du ikke får deg til å ”tvinge” ham til å spise mat han ikke liker, vil han aldri utvikle smak for de mest næringsrike matemnene han kan få. Og da matemner som kan tilberedes på mange måter, slik at de blir mest mulig smaksvennlige eller smaksnøytrale. Bestemmer barna selv hva de skal spise, blir resultatet deretter helsemessig. Min største utfordring, og det som har gitt meg mest arbeide opp gjennom åra, har ikke vært å hjelpe barn til å bli friske fra selv de mest alvorlige sykdommer via kosten, men snarere å få foreldre til å skjønne at det er de, og ikke barna, som bestemmer kosten. Alt for mange foreldre er svake, og lar barna bestemme selv, eller de lar seg presse og manipulere av barna. Spesielt barn med psykiske problemer er ofte de reneste terrorister ovenfor foreldrene.

Mange foreldre misforstår det de tror er kjærlighet og omtanke ovenfor barna, med svakhet, hvor de gir etter for barnas krav om yndlingsmatemner, søtsaker, etc. De ser det å være streng i kosten som det motsatte av kjærlighet, og innser gjerne ikke at det er kostholdet som har ført til barnas problemer i utgangspunktet. Samt at det å tvinge barna til å spise næringsrik mat i dag, fremmer et langt liv i styrke og topp helse. Tross barnas surmuling og eventuelle aggresjon i dag over det de må spise, eller ikke får spise. Foreldrene bestemmer, og de betaler også maten. Foreldre vet også bedre enn barna om hvilke matemner som er sunne eller helseskadelige. Og foreldre er eldst!

Det ovenstående er mer til foreldre generelt enn til akkurat deg, da mye av min tid går med på å støtte eller mase på slike foreldre som jeg omtaler.

Makrell på boks er hermetisk industriprodukt, og ihelkokt produkt uten annen næringsverdig enn negativ. han dør ikke av å spise slikt, men det bidrar ikke på noe vis til positiv utvikling av helsetilstanden hans. Det er nok MSG i produktet; sannsynligvis i tomaten, slik at de ikke trenger å føre MSG opp på innholdsfortegnelsen

Om gullsalami ikke inneholder soya eller kjemisk modifiserte substanser, og kun f.eks nitritt, er den helt ok. Fosfat bør unngås, da fosfat, akkurat som fytinsyre (begge er fosforsyre) binder mineraler i tarmen. Men, hele spekepølser er å foretrekke fremfor spekepølser i skiver, da sistnevnte har vært mer utsatt for luft, lys, etc, og ofte har blitt behandlet med flere tilsetningsstoffer enn hele pølser.

Tannleger sier alltid at noe er på gang, da de må ha noe de kan tjene penger på.

Nutrition and Physical Degeneration by Weston Andrew Price
Price-Pottenger Nutrition Foundation | English | 2006 | ISBN: 0916764087 | 524 pages | PDF | 12 MB

First published in 1939, this seminal book startled the worlds of science and nutrition with its documented evidence of primitive populations encountering civilisation, adopting modern diets, and finding that their health worsened. It remains the basic book in this area and is essential reading for those concerned with food and health.

http://depositfiles.com/files/2w4mthcsp
http://depositfiles.com/files/k3n4mmuno
http://www.fileserve.com/file/VUKjmqy

17,8 mb -
http://d01.megashares.com/index.php?d01=Y3pkbpR

PP

Anonym sa...

Du har nok større sjanse her -
http://www.kraftmamma.no/

PP

Anonym sa...

Takk igjen. Rett etter at jeg hadde spurt deg om makrellen på boks, så kom jeg på - jeg må da vel for pokker kunne klare å lage dette selv? Jeg tenker at det bare er å smelle sammen litt hjemmelaget, fermentert ketchup, hakke opp makrellfilet, tilsette litt ekstra krydder, putte på små glass og ha i fryseren. Ellers vil jeg utvikle en leverposteioppskrift han kan like, og kanskje få til en ferskost med smak som han liker. Som sagt skal jeg pese meg selv på tilberedning av fisk.

Ellers enig med deg om den misforståtte kjærligheten. Godterimaset kommer strengt tatt ikke fra ungene, men fra de voksne - som hele tiden ser ut til å mene at "barna må da vel få lov til å kose seg litt". Det ser ut til at det ikke finnes èn eneste anledning hvor barn ikke skal "ha lov til" å kose seg. Jeg har litt dårlige erfaringer med tvang selv, og er redd mat kan bli så mye pes for han at han rett og slett får aversjon mot å spise. Dermed får jeg selv være kreativ og finne smaker som han liker, og ta det derfra.

Mitt første spørsmål var egentlig ikke et spørsmål, men bare at jeg ble litt forvirret over din formulering. Men blås i det - konklusjonen er og blir uansett den at riktig ernæring styrer barnets tannhelse. Punktum.

Takk igjen.

Nøtteliten

Eli sa...

Jeg vet du ikke promoterer vannkefirkorn PP, men jeg prøver fordi jeg ikke får respons andre steder. Ikke for noen annen grunn. Jeg synes bare vannkefir smaker godt. Så i håp om at det ikke er tabu å nevne vannkefirkorn her selv om dette nå kobles til kraftmammaene, kanskje det tilfeldigvis er noen av leserne som likevel har noen liggende og vil hjelpe. Hvis ikke så ikke. Eli

Anonym sa...

Tror ikke det var sånn ment av PP, Eli - han forsøkte bare å hjelpe fordi det er vanskelig å komme i privat kontakt med hverandre her inne, men lettere på kraftmamma nettsiden, og der driver man også med "byttehandel" :-)

Får du ikke respons på kraftmamma, så kan du jo forsøke her: https://www.facebook.com/groups/423281897697015/. Denne gruppen er veldig aktiv, og har også mange medlemmer utenfor nord norge. Foregår masse utveksling av korn og diverse der :-)

Nøtteliten

Eli sa...

Tusen takk Nøtteliten:)

TR sa...

Du får kjøpt på Ebay.

Anonym sa...

Må bare snike inn litt reklame for Christers produkter fra Juffinger her. Fikk varene i dag, spekepølse, salami, skinker, rå pøse og bacon. Min julegave til meg selv:-) Har ikke rukket å smakt på alt enda, men det jeg har smakt har vært utrolig, og da mener jeg UTROLIG godt. Virkelige fantastiske produkter som jeg gleder meg stor til å spise mye av i jula, har ikke spist noe lignende. Tenkte at det sikkert er noe pålegg som din sønn ville ha likt. Skjønner at det avhenger av økonomien men ikke alle produktene er like dyre, slik som pølsene.

Dette med å lage egen makrell i tomat har også jeg tenkt på og ergerer meg derfor stort over at det ikke er makrell sesong for tiden. I mellomtiden skal jeg prøve meg på ulike varianter av spekesild pålegg.

-Guro

Anonym sa...

Kjekt å vite at det ikke er makrellsesong nå... Hehe, så utrolig dumskalle jeg er når det kommer til fisk :-) Takk for info på Juffingerproduktene Guro! Jeg må nok bestille og krysse fingrene for at Lillemann liker. Men nettopp bestilt for en god del lapper hos Christer nå, så det er litt tomt i pungen ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg tror det er for meg som for de fleste andre at man må ha vært skikkelig i kjelleren helsemessig for å bli motivert til å sette seg inn i alt; hva som spiller med hverandre, hva som spiller mot hverandre, gjennomskue hva som er juksemat og hva som er ekte mat, og være kritisk til alle trender og alle dem som mener å inneha “det rette svaret”. Å forstå at maten er vår medisin.

Det er forresten noen der ute som begynner å reagere. Kanskje vi om noen år kan håpe på f.eks. ekte melk? Les om han som gjerne bytter bort en flaske champagne mot en flaske melk :-)

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Bor-ikke-forbrukerne-ha-rett-til-a-velge-selv-7400434.html#.UrCBVfTuJRI

Berit

Anonym sa...

Forresten Guro - hvis du skulle ha laget makrell i tomat, hva ville du ha gjort med makrellen da før du hadde den i en eventuell hjemmelaget ketchup? Jeg tenker at den f.eks burde ha vært røkt eller noe, men foreløbig har vi ikke røykeri her, Har lurt på å kjøpe ferdig røkt makrell i butikken, men det er vel varmrøkt og ellers fullt av "skit". Er det noe annet man kan gjøre med fisken tro - har du evt. noe forslag her Guro?

Nøtteliten

Anonym sa...

Er det ikke sånn at rå melk/fløte er helt ok selvom det har begynt å surne? Vet i allefall at du PP syrner melka uten kefirkorn, dvs. bare lar den stå i romtemperatur til den skiller seg? Grunnen til at jeg spør er at jeg hadde skummet av en halvliter fløte for å lage iskrem. Lagde isen nå, og merket at fløten (som har stått i kjøleskap i 6 dager) faktisk var litt yoghurt naturell-aktig. Jeg synes det smakte helt greit, men så kommer da min mann som er livredd for å få i seg noe som kan forverre magesituasjonen hans og sier at dette kanskje ikke er bra. Fra tidligere har jeg kun erfaring med syrning ved hjelp av kefirkorn.

Nøtteliten

Anonym sa...

Ferskmelken holder ikke lenger enn 5 dager om man ikke syrner den, synes jeg. Etter fem dager i kjøleskap er jeg derfor usikker på om jeg kan bruke den?
Nybegynner.

Anonym sa...

Samtidig med stort inntak av rå lever, har jeg drukket mye kefir og noe kombucha, pøst på med kokosolje og gelatin og eggeplommer. Likevel fikk jeg forferdelige magesmerter og voldsom diare, Da bør vel leverinntaket begrenses, det kan jo ikke være godt for kroppen med langvarig diare? Tegn på at kroppen har mye å avgifte??

Anonym sa...

Hei PP,
Nå kan det hende at du blir provosert, irritert eller oppgitt, eller tenker at dette er et luksusproblem.

Her kommer et kvinnespørsmål: Jeg er godt voksen, faktisk snart alderspensjonist, og jeg savner veldig mitt sexliv.
Bakgrunnsteppe: Jeg kom i overgangsalderen tidlig, jeg var 43 år. På den tiden var østrogen ikke et tabu, og jeg fikk østrogentabletter, TriSekvens. Disse ga meg imidlertid noen uutholdelige smerter i korsryggen, så jeg fikk raskt byttet til østrogenplaster. Regimet var: 4 uker med plaster, 12 dager med progesteron-tabletter for å fremprovosere en blødning, osv. Jeg hadde livsgnist, ingen tørr skjede, jeg hadde sexlyst, fuktig hud, stram hud... i det hele tatt, jeg følte meg vital og helt topp, og jeg trivdes veldig godt med østrogenplaster! Så kom alle rapporter fra USA på 90-tallet med masse skremselspropaganda som sa at østrogen-tilskudd kunne gi brystkreft, og gynekologen min ville at jeg skulle slutte. Men, det var jeg ikke villig til! Jeg følte at dette var løsningen for meg. Jeg var nyskilt, var sulten på livet, merket at østrogenplasteret ga meg mindre tørr skjede, sexlyst, livslyst – ja, jeg var utrolig fornøyd, og fortsatte å overtale min gynekolog til å skrive ut resepter på østrogenplaster. Men så..., etter å ha brukt østrogen i 17 år, sa gynekologen stopp. No more estrogene ! (Hun er engelsk)

Og, - etter at jeg sluttet med østrogen, synes jeg livet har vært en eneste stor svart håpløs nedtur, både psykisk og fysisk, og i tillegg kom alle tarmproblemene, – forhåpentligvis bare som et resultat av mange antibiotikakurer og ikke som følge av østrogenet, men som du, PP, har hjulpet meg å finne ut av.

Jeg føler at kroppen krymper og tørker inn, tørrheten er virkelig tilstede, jeg har ingen sexlyst, og jeg føler meg som et aseksuelt individ, som en innskrumpet rosin. Jeg føler meg som en gammel kone! Jeg savner å ha lyst
!
Hva anbefaler du godt voksne kvinner å spise/gjøre, for å å gnisten og sexlysten tilbake? Er det kjørt, er sexlivet over? Vil du fraråde østrogentilskudd, og i så fall, finnes det noe alternativ?

Hvorfor skal kvinner tørke inn, og miste alle safter og all lyst, mens menn kan holde på til de er 90?

Finnes det muligheter for å omgå den etablerte sannheten om at sexdriven for kvinner er over og ut, når man blir eldre?

Til slutt:
Unnskyld til alle dem som tror at sexlysten er over etter fylte 60, og som synes at tanken er ekkel. Lysten er ikke slutt! Det er heller den gamle visa om at “jeg vil, jeg vil, men får det ikke til”...

På forhånd takk for svar!
Hilsen Berit

Anonym sa...

Anonym med rå lever: Et tips er at PP har sagt at han ikke svarer på kommentarer/spørsmål som ikke er undertegnet. Dette pga. det blir vanskelig for han å holde oversikt over hva han har sagt til hvem dersom han ikke vet hvem han snakker med.

Se også litt lenger opp her. Jeg stiller et lignende spørsmål sidne min mann erfarer nøyaktig det samme som deg etter cirka 1 uke på 100 gr. rå lever per dag.

Nøtteliten

Anonym sa...

Tror PP har nevnt tidligere at det er andre bakterier, ikke av den helt gode typen som dannes om en lar melk/fløte stå kaldt over lengre tid i kjøleskap enn hvis det står ute i romtemperatur å syrner. Det går sikkert helt greit, 5 dager er ikke så lenge og kanskje det mettede fette i fløta beskytter litt. Dessuten vil du helt sikkert kunne ha luktet det hvis det var udrikkelig. Når jeg henter melk (2 10 liters bøtter av gangen) holder melka seg som regel i 10-12 dager i et veldig kaldt kjøleskap. Etter det begynner den å skille seg litt og lukte litt uapetittelig:-) -Guro

Anonym sa...

100 g rå lever om dagen synes jeg mye så jeg nyskjerrig på hvor lang tid du bruker på å få i deg en såpass mengde nøtteliten? Har mer enn nok med å klare å innta 50 gram. Hvordan tilbereder du den? -Guro

Anonym sa...

Jeg hadde tenkt å bare trekke den, enten i lake med ulike krydder eller bare vann. Her en oppskrift med smør: http://lenabeatrice.net/generelt/makrell-i-tomat/ Kanskje noe ala dette, men også pøse på med litt løk evt. hvitlløk og krydderier. Jeg gjorde en gang et forsøk på å sylte makrell med løk og myse og resultatet ble katastrofalt, usikker på hva som var årsaken men tror det muligens var mysen.

Hvis makrellen er varmrøkt vil den ikke ha noe lang holdbarhet så jeg vil ha gått for kaldrøkt. Har også lyst på et røykeri men tror ikke det blir med det første. Røykt fisk er noe av det beste jeg vet både til middag servert med gulerøtter i hvitsaus og poteter og kaldrøkt med poteter som et mellommåltid. . Det enkleste er ofte det beste:-) Du kan få kjøpt kaldrøkt fisk, i allefall sild i butikken. Kan hende din sønn hadde likt det, det smaker jo litt likt laks, skjær og ha på brødskiva til lillemann:-) -Guro

Anonym sa...

Fantastisk video, skulle ha likt å visst hvordan det lot seg gjøre.. slik jeg forstod det kommuniserer de gjennom vibrasjoner? Alikevel forstår jeg ikke helt hvordan de kan tolke en mening ut av det. PP hva er din mening? -G

Anonym sa...

Det du kaller overgangsalder eksisterer ikke, og er nok en fantasikonstruksjon fra legemiddelindustrien. Og da snakker jeg om dokumentert informasjon fra bl.a forskere og leger, og ikke min personlige mening.

Et faktum som støtter utsagnet om at overgangsalderen er bløff, er det at dette er et ukjent fenomen blant kvinner som lever utenfor den siviliserte verden. De symptomer som assosieres med overgangsalder er bare symptomer på næringsmangel og års vanskjøtsel av kroppen. Hormonell ubalanse er involvert ja, og da i form av hypotyreose og/eller østrogenovervekt (ikke mangel, men for mye) men kun pga faktorer som er enkle å reversere via kostholdet.

Mine anbefalinger for kvinner i din situasjon er den samme som for alle andre, hvilket er å reparere og bygge kroppen via næringsrik mat og drikke. Dette alene er garantert å gi deg helse, hormonel balanse og lyst tilbake, og jeg har mange tilbakemeldinger opp gjennom årene som støtter dette. Da i tillegg til alle de andre tilbakemeldingene angående andre former for hormonelle ubalanser som har forsvunnet som saft fra den tørre rosinen.

Dem som vil ha fortgang på prosessen anbefales å bruke adaptogener, som f.eks reinrot, rosenrot, russisk rot, schisandra, etc, da disse bidrar til å normalisere den hormonelle balansen. Kostholdet gjør også dette, men da kroppen gjerne prioriterer andre organer og prosessser før endokrine kjertler og hormoner, tar dette kanskje lengre tid enn mange ønsker.

Jeg anbefaler aldri østrogentilskudd pga alle de dokumenterte helsefarene. Jeg er klar over at slike tilskudd ofte gir inntrykk av å hjelpe, men de gjør det da på bekostning av den totale helsa.

Gi deg selv tid, og du vil merke, steg for steg, hvordan du blir sterkere, sunnere, mer utholdende, og ikke minst mer seksuell. Du vil fortsette å bli eldre i år, men samtidig yngre og yngre fysisk og psykisk år for år.

Rejecting Disease and Constructing Experience: Menopausal Women's Resistance to Medical Hegemony –
http://72.52.202.216/~fenderse/Hegemony.htm

Menopause, HRT and other Myths –
http://www.healthyhormones.com/news/news09.htm

The connection between hypothyroidism and menopause –
http://www.womenshealthnetwork.com/thyroidhealth/thyroidandmenopause.aspx

Women have 10 times the risk of hypothyroidism as men, with the difference being significant after age 34. Because the symptoms of hypothyroidism and menopause can be similar, hypothyroidism may easily be missed –
http://umm.edu/health/medical/reports/articles/hypothyroidism

Symptoms of Menopause: Could Your Thyroid Be the Cause? –
http://health.cvs.com/GetContent.aspx?token=f75979d3-9c7c-4b16-af56-3e122a3f19e3&chunkiid=75182

Thyroid and Menopause: Confusing the Symptoms -
http://www.webmd.com/menopause/symptoms-thyroid-vs-menopause

The Menopause Thyroid Solution –
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/12/15/The-Menopause-Thyroid-Solution-.aspx

The Menopause Thyroid Solution: Overcome Menopause by Solving Your Hidden Thyroid Problems - Mary J. Shomon, Collins Living, ISBN 0061582646
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0061582646

Anonym sa...

Menopause and its causes –
http://raypeat.com/articles/articles/menopause.shtml

Tissue-bound estrogen in aging –
http://raypeat.com/articles/articles/tissue-bound-estrogen.shtml

Progesterone Summaries –
http://raypeat.com/articles/articles/progesterone-summaries.shtml

Hot Flashes Global Warming or Global Aging -
http://eastwesthealing.com/hot-flashes-global-warming-or-global-aging/

Estrogen Dominance A True Balancing Act –
http://www.drnorthrup.com/blog/2013/07/estrogen-dominance-a-true-balancing-act

Estrogen Dominance in Perimenopause - Understanding and Treating the Symptoms –
http://voices.yahoo.com/estrogen-dominance-perimenopause-understanding-5940546.html

Possible Indicators of Excess Estrogen –
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/13/indicators-of-elevated-estrogen/

Estrogen Dominance –
http://www.drlam.com/articles/estrogen_dominance.asp
http://www.johnleemd.com/store/estrogen_dom.html
http://www.energeticnutrition.com/articles/estrogen-dominance.html

http://www.longnaturalhealth.com/sites/default/files/NutriPakNaturalThyroidHowTo.pdf

PP

Anonym sa...

http://gladerebarn.blogg.no/1332324257_vannkefir.html
http://gladerebarn.blogg.no/1335162738_har_du_lyst__prve_van.html
http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/vannkefir-oppskrift-og-tips
http://superlivsstil.net/wp2/2012/08/vannkefir-superdrikke/

PP

Anonym sa...

Tusen takk for svaret! Da har jeg litt å lese på i romjulen:-)
Jeg ønsker deg en riktig god jul.
Hilsen Berit

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 226   Nyere› Nyest»