torsdag 30. august 2012

Kefirbrød videre...

Det nærmer seg innlegg om ost- og smørimport, men jeg må snike inn ett innlegg om viderutviklingen av kefirbrødoppskriften min som nå skal være helt optimal helsemessig.

Det viste seg ett fakta for meg som jeg ikke var klar over når jeg blogget forrige oppskrift, og det er at i kefiren så er kaseinet delvis brutt ned og kalsiumet frigjort, og videre så fører kalsiumet til at fytasen ikke får brutt ned fytinsyren. I kefir er det mye tilgjengelig kalsium for fytinsyren å binde seg med slik at  fytasen ikke får brutt ned fytinsyren, og da vil også sluttproduktet inneholde fytinsyre om ikke denne er brutt ned før man tilsetter noe som inneholder mye tilgjengelig kalsium. Løsningen på dette er da å bryte ned fytinsyren først ved å bløtlegge i syrlig miljø i minst 7 timer, og det gjelder mel av hele kornet og ikke siktet mel der den fytinsyreholdige klien er siktet vekk.

Det trengs altså et syrlig miljø for å bryte ned fytinsyren ved at fytasen aktiveres, men det miljøet må ikke ha mye tilgjengelig fri kalsium som beskytter fytinsyren mot fytasens nedbrytende aktivitet. Også gluten brytes ned i syrlig miljø slik at den kan fordøyes uten helseproblemer.

2 av brødene jeg lagde sist med min supre kornmølle i bakgrunnen samt korn av spelt og rug på glass


Oppskriften blir da slik:

750g rugmel ferskmalt
750g speltmel ferskmalt
1500g siktet speltmel
2200g vann
60g mineralsalt
50g eplecidereddik upasteurisert (for å gjøre deigen syrlig)

alle ingredienser kommer fra tidpsorten.no

Jeg har redusert væskemengden med ca 100g per kg mel fra forrige oppskrift, og jeg venter med kefirkulturen til fytinsyren er brutt ned.

Jeg blander alle overstående ingredienser sammen og lar stå minst 7 timer, men gjerne også 12-14 timer før jeg tilsetter kefirkulturen. Jeg tilsetter da 500g kefirkultur når tiden er inne til deigen og lar dette stå til deigen er ferdig gjæret.

Når deigen er ferdig gjæret er et varierende spørsmål, da det kommer an på hvor "hissig" kefirkulturen er og temperatur. Er den søt og uten nevneverdig kullsyre tar det lenger tid og gir ett mildere brød, og er kulturen sur og full i kullsyre så vil jeg si den er "hissig" og den gjærer deigen mye fortere. Jeg har med "hissig" kefir gjæret deigen på 12 timer slik at jeg fant den klar og med god gjæringsaktivitet, og jeg har brukt søtere kultur og gjæret i ca ett helt døgn. Jeg heller mot å bruke den mer søte kefirkulturen og bruke lenger tid, det gir bedre smak på brødet men gjerne mindre ekplosiv heving i ovnen utfra det jeg har erfart til nå.

Jeg kan ikke gi noen eksakt tid på gjæringstiden, man må vente til deigen begynner å heve seg og man tydelig ser at det bobler i den (man har normalt veldig god spennvidde i tid fra man kan hive deigen i form til det er for sent), deretter skal den i form og la den heve seg litt i formen før brødene går i ovnen. Jeg fortrekker høye former og fyller dem 85% ca og lar deigen vokse til kanten før de går i ovnen på 300 grader, fallende til 175 grader i 80 minutter.

Brødkjernen i mitt siste kefirbrød med nevnte oppskrift.


Jeg har også bakt kefirloff, og der trenger jeg ikke ta hensyn til fytinsyreproblematikken, og det fungerte supert. Jeg skal bake det noen fler ganger og ta noen bilder så blir det ett eget innlegg. Jeg laget forøvrig også rundstykker på samme deig, og det fungerte ok som et førsteforsøk, så jeg tenker videre at pizzabunn (hamburgerbrød/hotdogsbrød) er neste steg iom at osten til pizzaen jo er fikset gjennom Käserebellen, så det gjennstår bare å uskadeliggjøre glutenet i bunnen av den så blir pizza plutselig sunn hverdagskost om man fyller den med masse snop :)

252 kommentarer:

1 – 200 av 252   Nyere›   Nyest»
Fra jord til bord sa...

Nom nom, denne vrien kunne jeg godt like:). Gleder meg noe aldeles voldsomt til ny osteleveranse også!

Ida sa...

Har laget en surdeigsstarter som bobler og koser seg og forhåpentligvis er bakeklar snart, og da blir det rugsurdeigsbrød! Den har bare stått i ca. 1,5 dag nå, men har ellerede begynt å vokse. I guiden jeg bruker (surdeig.no), står det at det bør ha begynt å boble i deigen i løpet av dag 4, og da kan man gjøre den bakeklar. Poenget ser ut til å være å vekke den til live? Tror du at jeg kan hoppe rett til å gjøre den bakeklar siden den bobler og vokser allerede? Syns det er litt vanskelig med surdeig, for alles fremgangsmåter er så forskjellige, og ofte ikke så lette å forstå. Mvh tungt for det :-)

Christer sa...

Hei, hvis det er en startkultur du lager så ville jeg ventet til den bobler godt og begynner å bli litt mer flytende, nesten skummende (slik at den er godt i gang med fermenteringsprosessen). Det er viktig at startkulturen får en god kultur med sopp å bakterier før man bruker den, men det høres ut som du er godt i gang med å få det til, så jeg tror ikke du er langt unna å kunne lage en brøddeig, men du bør se en god del bobling i surdeigen for å være sikker på at gjærkvaliteten i den er god.

Ida sa...

Takk for svar! Da venter jeg litt til, prøver å legge opp til suksess ;-)

Anonym sa...

Lekkert!!!Denne oppskriften skal jeg prøve bare jeg får kornprod. jeg har bestillt gjennom deg. Noen spørsmål; Tror du det går bra å bare bruke sammalt spelt (istedet for mengden med siktet spelt)? Hvor mye rommer formene dine og hvilket matrial foretrekker du for brødformer?

-Guro

Christer sa...

Ja du kan bruke bare grovt mel, men da ville jeg kanskje økt vannmengden noe iom at klien suger vann, men går sikkert greit med den vannmengden som er også i oppskriften. Jeg bruker aluminiumsformer, men jeg anbefaler det ikke annet enn at det er praktisk. Keramikk, trekurver, eller bakt rett på stein er det beste. Jeg har trekruver, men det krever spesielle deiger som tåler å bli kippet ut av kurvene, så de bruker jeg ikke så ofte. Kjeramiske fomer er kanskje det beste om du finner det, men de er nok glassert og det kan jo være tungmetaller der også. Du kan jo legge bakepapir i en hvilken som helst brødform og beskytte brødet fra formen også.

Anonym sa...

Takk, da prøver jeg med grovt mel da:-) Jeg tenkte på å kjøpe meg noen former i leire, glass eller rustfritt stål, men er usikker på hva som slipper formen lettest..Men det går selvsagt ann å legge inn bakepapir som du nevner:-)

-Guro

Anonym sa...

Sliter med å få laget en skikkelig god surdeigsstarter med det melet jeg har tilgang på. Vil jeg få en starter med de riktige bakteriene hvis jeg bruker en skvett kefirmyse for å få fortgang i fermenteringsprosessen?

IdaE

Christer sa...

Ja om mysen er naturlig syrnet så vil den inneholde det du trenger av sopp og bakterier for å sette i gang fermenteringsprosessen. Sur myse er en god startkultur.

Anonym sa...

Hei. Er det slik å forstå at her trenger man ikke en surdeigsstarter, da det brukes kefirkultur. Og er kefirkultur det samme som hjemmelaget kefir.?
Trine

Christer sa...

Stemmer det :)

trudemor sa...

Veldig intr!! Vil det si at om jeg bare lager en deig av siktet spelt så og kefirkultur slipper jeg å tenke på denne problemstillingen med fytinsyre?

Christer sa...

Det stemmer, fytinsyren sitter i klien ikke i selve melkroppen.

Fra jord til bord sa...

Her bør det også stå i selve innlegget at det ikke er kun fermentering ved hjelp av bakteriekultur men også syre i form av f.eks. eddik om vi skal være samkjørt her. Det er rett og slett ikke riktig. Synes ikke det skal være slik at lesere på lese kommentarfeltet og kjekling mellom oss "liksom-ekspertene" for å finne ut hva som er rett eller feil. Litt vanskelig å stole på oss også, når vi sier forskjellige ting. Når det er sagt har jeg fått flere tilbakemeldinger på at cøliakere tåler surdeigsbrødet mitt godt, men reagerer litt om det kun er bløtlagt i syre. For meg sier det at det her da er snakk om nyanser, som at melkesyregjæring er mer effektivt og kanskje de probiotiske sporene er med på å underlette fordøyelsen. Og at om man bruker syre, bør mang syrne langt lenger enn 7 timer- kanskje både 12 og 24 timer...

Christer sa...

Enig, jeg skal diskutere dette med P først slik at jeg ikke driter meg ut, Vil egentlig lage ett eget innlegg der jeg kun oppklarer dette, men da må jeg oppklare det for meg selv først. Jeg kan lese, men et sitat av P er ikke godt nok, da jeg må besitte kunnskapen selv. I stedet for å rette innlegget, vil jeg heller legge inn et notat og legge link til det nye innlegget. Takk igjen Gry for at du er med på å hjelpe informasjonen gjennom på korrekt vis.

Eli sa...

Hei og tusen takk for all kunnskapen og inspirasjonen du og hele dette fantastiske nettverket av kraftmammer og andre skarpe pirkesjeler, sprer. Jeg lærer nye ting hver eneste dag, og min mann og jeg har begitt oss inn i en spennende verden av fermentering, surdeig, kefir, kraft osvosv mens vi prøver å helbrede tarmfloraen til vår 3 åring som sliter med en hel haug med intoleranser. Vannkefir er ihverfall en slager hos ham og aldri har han hatt så bra fordøyelse. Så dette er spennende!

Jeg har et konkret spørsmål til kefirbrødet: Har nå laget det 3 ganger og brødet blir bare bedre og bedre for hver gang. Tror rett og slett det er det beste brødet jeg har smakt! Og det går rett hjem både hos store og små:). Så tusen takk for det. Det eneste jeg lurer litt på nå er varmebehandlingen... Jeg leste et innlegg i Gry sin blogg om akrylamid og hvor viktig det er varmebehandle mat med mye stivelse skånsomt (under 120 grader) for at ikke dette skadelige stoffet skal dannes. Hva mener du (og dere andre) om dette i forhold til brødbaking og da for eksempel i forhold til dette kefirbrødet som ser ut til å bli en verdagsfavoritt her hjemme. Har du i såfall en ide til en alternativ vamrebehandling som gir samme gode resultat?

Christer sa...

:) gledelig at oppskriften fungerer bra. Jeg har ikke studert dette nøye, dvs det med akrylamid var noe meg og Gry snakket om en gang og grensen på 120 grader var noe jeg fant i en tysk rapport en gang der saken ble undersøkt. Myndighetene gikk ut og anbefalte å senke temperatur på frityroljen til 175 grader iom at ved 180 grader eksploderte akrylamidnivået og 1000-doblet seg. Under 120 grader var ikke akrylamid noe tema.

Men jeg har også snakket med Pirkepetter om dette, og minnes at han sa så lenge stivelsen er syrnet så er ikke akrylamid noe tema mer. Dvs stivelsen omdannes jo i syrningsprosessen og akrylamid kan ikke lenger oppstå. Så så lenge vi snakker om tradisjonelt tilberedte brød så trenger man ikke å bekymre seg for akrylamiddannelse ved varmebehandling.

Utover det jeg har lest i den artikkelen jeg ikke siden har funnet igjen (den er skrevet på tysk), og de korte samtaler jeg har hatt med Pirkepetter om dette, så har jeg ikke studert detaljene.

Eli sa...

Tusen takk for fint svar. Tenkte det kanskje kunne være noe med syrningsprosessen som forandret saken. Brødet føles i hvertfall veldig bra å spise.

Skal forøvrig hente 8 kg ost + en pakke smør imorgen (!), så jeg gleder meg veldig til endelig å kunne ha det på brødet:)

Anonym sa...

Etter å ha lest boka Cure tooth decay har jeg begynt å sikte alt av mel fra kverna når jeg baker. Jeg hadde lyst til å prøve meg på denne oppskriften men var usikker på mengden vann jeg skulle bruke( hvis jeg sikter alt av rug og speltmelet som er nevnt.) Vil anta mengden vann må reduseres? Har du noe forslag? Du skrev ikke noe om hvordan konsistensen skulle være på deigen etter at mel og vann var blandet sammen, klebrig, klissete el fast/smidig?

Denne oppskrifta ser jo så god ut at den bare må prøves så snart som mulig:-)

-G

Christer sa...

Deigen er tyktflytende. Sikting på vanlig sikt fjerner ikke all fytinsyren, så restene av den får du ikke vekk i kefirbrødet.

Oppskriften er super, men er basert på siktet mel fra profesjonelle møller, der tilnærmet all kli er fjernet, skal du greie det hjemme må du ha en sikt med superfin maskevidde. Vannmengden i oppskriften er omtrent som den skal være, man kan justere den noe ned om man ønsker.

Anonym sa...

Hei igjen, brødene ble ganske så bra og god på smak:-) De smakte faktisk litt so msurdeigsbrød gjør. Det eneste var at de ble veldig kompakte og ikke hevde så mye. Tror kanskje ikke væskemengden ble helt optimalt. Prøver meg på et nytt forsøk i dag:-)
Har hørt at dersom du sikter 2 ganger reduserer det fystinsyre innholdet oppp mot 50-75%, det er godt nok for meg. Satser på at eddiken også tar knekken på en del også.

-G

Anonym sa...

Kommentarfelt med bok og/eller filmlinker –
http://liveneshage.blogspot.no/2014/01/livlige-kommentarfelt.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/12/vinner-av-logokonkurransen-til.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1380464670696#c5703614302327760480
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1379116804123#c2011465611404908884
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/bokomtale-secret-life-of-plants.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/08/kefirbrd-videre.html

For å laste ned mange bøker eller film-filer samtidig, eller etter hverandre når de er fra samme server, anbefales følgende program –
http://wordrider.net/freerapid/

Skulle programmet ikke godkjenne en av serverne jeg poster linker til, så som f.eks filepost.com eller novafile.com, etc, så åpne Help og klikk på Check for new Plugins. Se etter servernavnet i listen som dukker opp

Mange bøker er i formater som er beregnet på mobiltelefoner og mikrooperativsystemer, og må leses med spesielle ebok-leseprogrammer som f.eks Calibre –
http://calibre-ebook.com/download

Eller man kan bruke en av følgende programmer til å konvertere epub eller mobi-bøker til f.eks pdf –

AniceSoft EPUB Converter 9.2.1 + Portable | 55/57 Mb

EPUB Converter is a tool that offers an easy, efficient and quick way to help you convert EPUB files to other formats, and vice versa. EPUB converter makes it possible to read your Adobe or Kindle books on other devices like Android, iPhone, Sony reader.

It supports a variety of ebook format conversion: as EPUB to PDF, MOBI to EPUB, Kindle to PDF, TXT to EPUB, etc. In the converting process, this software will remain the text, list, images, hyperlinks and CSS layout of your books.

Also, it supports batch conversion mode which enables users convert up to 100 files simultaneously in order to satisfy the time-saving requirement mostly.

http://rapidgator.net/file/15f9fe3c097d119bef67c8aafc3be10d/EPUB_Converter_9.2.1.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/AniceSoft.EPUB.Converter.9.2.1.html
http://uploaded.net/file/sylq6evs
http://keep2share.cc/file/6da172be40adc/EPUB_Converter_9.2.1.rar

http://rapidgator.net/file/dd20db77e4227ad39d80cef136fce2a9/EPUB_Converter_9.2.1_Portable.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/AniceSoft.EPUB.Converter.9.2.1.html
http://uploaded.net/file/p7ezxfm2
http://keep2share.cc/file/fb597274ae455/EPUB_Converter_9.2.1_Portable.rar

Eller –

eBook Converter Bundle 3.1.306.352 + Portable | 62/53 Mb

eBook Converter Bundle is tools decrypt and convert eBooks purchased from Kindle, Nook, Google Play, Sony, Kobo and other online eBook stores in batch with 1-click. it is the most easy-to-use eBook conversion software ever, convert ebook to PDF / ePub / Kindle / Word / Html / Text format with 1-click, it is award-winning and a ?must-have? tool for all eBook reader. 100% safe with no adware, spyware, or viruses.

http://rapidgator.net/file/fa6a5a4cfe4e09761125ea9586ad75b0/ebook.converter.bundle.v3.1.306.352-RCG.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/eBook.Converter.Bundle.3.1.306.352.html
http://uploaded.net/file/35ntoqs3
http://keep2share.cc/file/abf23e701c20f/ebook.converter.bundle.v3.1.306.352-RCG.rar

http://rapidgator.net/file/cf69fe8f77e2e07cb01a997468d6617f/eBook_Converter_Bundle_3.1.306.352_Portable.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/eBook.Converter.Bundle.3.1.306.352.html
http://uploaded.net/file/g1v4yz57
http://keep2share.cc/file/306472167c8c0/eBook_Converter_Bundle_3.1.306.352_Portable.rar

PP

Anonym sa...

Nourishing Hope for Autism: Nutrition and Diet Guide for Healing Our Children by Julie Matthews

Requirements: EPUB or MOBI reader, 2MB

Overview:

Nourishing Hope for Autism comprises eight years of clinical nutrition experience and intense research. It outlines all major autism diets including GFCF/gluten-free, casein-free (wheat-and-dairy-free), Specific Carbohydrate Diet, Body Ecology Diet, Feingold, Low Oxalate, Weston A. Price Diet, and more.

This autism diet book is recommended by Elizabeth Mumper, Medical Director of ARI. It provides scientific WHY and HOW autism diets help children heal from symptoms of autism. It shows how to successfully implement diets and cook creatively for families--even picky eaters! Used by parents and autism physicians, the book includes detailed steps for dietary intervention and provides a roadmap for getting started, evolving, and customizing the varied approaches.

The book explains the impact of nutrition on the biochemistry of children with autism. Understand the connection between certain foods, the digestive system, and the influences on the child's brain. Parents are using this teaching to bring about real recovery results---improvement in cognitive ability, physical pain, digestive problems, rashes, speech, eye contact and aggression. You will come back to this book time and time again.

Author Julie Matthews is a leading US autism nutrition expert and Defeat Autism Now! (DAN!) Practitioner specializing in autism diet and nutrition intervention. She provides sound guidance backed by research and applied clinical experience. Julie works with families globally, presents at the leading autism conferences, and regularly consults with autism physicians.

http://www.tusfiles.net/y3j2u0uce8lx
http://www64.zippyshare.com/v/42015233/file.html

PP

Anonym sa...

Nourishing Traditions: The Cookbook that Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictocrats
NewTrends Publishing; 2nd edition | 1999 | ISBN: 0967089735 | English | 688 pages | PDF | 28.05 MB

A full-spectrum nutritional cookbook with a startling message--animal fats and cholesterol are vital factors in the human diet, necessary for reproduction and normal growth, proper function of the brain and nervous system, protection from disease and optimum energy levels. Includes information on how to prepare grains, health benefits of bone broths and enzyme-rich lacto-fermented foods.

http://d01.megashares.com/index.php?d01=dmqfyAN
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/712000/491669871400286f26ec914a31631ddf/_as/%5BSally_Fallon%5D_Nourishing_Traditions_The_Cookbook(BookFi.org).pdf

Epub/Mobi –
http://www.epubbud.com/book.php?g=ECW5UJWK
http://rapidgator.net/file/9331b3ce69f610457a1732023f60f928
http://uploaded.net/file/66hudl7h
http://uploaded.net/file/jircj97j

PP

Anonym sa...

Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel
Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,
* the power of butter to heal teeth,
* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,
* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,
* how to find a good dentist,
* how to prevent root canals,
* how to monitor tooth decay at home,
* your bite: a hidden cause of cavities,
* how to save your wisdom teeth,
* proof that cavities can heal,
* how to heal children's cavities and find peace,
* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.

http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB
http://uploaded.net/file/eg2qi5yi/0982021321.rar

Pdf (skannet bok, 38, 57 mb) –
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/812000/141b7d6c9dd3cd555d1804a5fc8505c4/_as/%5BRamiel_Nagel%5D_Cure_Tooth_Decay_Heal_and_Prevent_(BookFi.org).pdf

Epub/mobi -
http://ul.to/tle6k9ex
http://uploaded.net/file/s9y3y5fh

PP

Anonym sa...

Catherine Shanahan, Luke Shanahan, "Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food"
Publisher: B.x B...s | ISBN: 0615228380 | 2008 | EPUB/MOBI | 334 pages | 4 MB/4 MB

Deep Nutrition illustrates how our ancestors used nourishment to sculpt their anatomy, engineering bodies of extraordinary health and beauty. The length of our limbs, the shape of our eyes, and the proper function of our organs are all gifts of our ancestor's collective culinary wisdom. Citing the foods of traditional cultures from the Ancient Egyptians and the Maasai to the Japanese and the French, the Shanahans identify four food categories all the world's healthiest diets have in common, the Four Pillars of World Cuisine. Using the latest research in physiology and genetics, Dr. Shanahan explains why your family's health depends on eating these foods. In a world of competing nutritional ideologies, Deep Nutrition gives us the full picture, empowering us to take control of our destiny in ways we might never have imagined.

Deep Nutrition is an approved textbook for these health professionals and can be purchased using CEU monies. See the Numedix website for more information.

Registered Dietitians
Diet Technicians
Certified Diabetes Educators
Nurses
Certified Athletic Trainers
Marriage & Family Therapists
Licensed Clinical Social Workers
Licensed Educational Psychologists
Licensed Professional Clinical Counselors

http://www.tusfiles.net/h171edsb0zpp
http://novafile.com/9ubtlusrkgui
http://keep2share.cc/file/52bd38d9d8f75
http://uploaded.net/file/uzkf9t1j/0615228380DeepNutrition.rar
http://uploading.com/files/4d2ed596/0615228380DeepNutrition.epub/

PP

Anonym sa...

Sally Fallon Morell, Thomas S. Cowan, "The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care"
English | ISBN: 0982338317 | 2013 | PDF | 352 pages | 4,6 MB

The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care makes the principles of traditional nutrition available to modern parents. The book provides holistic advice for pregnancy and newborn interventions, vaccinations, breastfeeding and child development, as well as a compendium of natural treatments for childhood illnesses, from autism to whooping cough. The work of Rudulf Steiner supports the book's emphasis on the child's spiritual requirement for imaginative play.

http://uploaded.net/file/g6rd4abf/0982338317Nourishing.pdf

http://www.rarefile.net/wshttaqhbse9/TheNourishingTraditions.rar
http://dizzcloud.com/dl/162burk/TheNourishingTraditions.rar

Kapittel 7 – Nourishing you baby –
http://www.newtrendspublishing.com/SallyFallon/07-FeedingNewborn.pdf

PP

Anonym sa...

Hei PP,

Jeg har idag priset deg på et annet forum, men det riktige er jo å rette dette direkte til deg:

Jeg kan melde om et forsvinningsnummer!

Det nærmer seg 1. april, og da er det ett år siden jeg kuttet ut gluten og laktose, og startet med kraftkoking. Etter dét har det bare ballet på seg, jeg har blitt fanget av PPs tradisjonskost, matfilosofi og "hele hopprennet" - og er evig takknemlig.

Etter 40 år med hissig psoriasis (siste to somre har jeg gått totalt tildekket), har jeg idag ikke så mye som en ørliten prikk igjen på kroppen! Fandenskapet har forsvunnet! Jeg fikk riktignok et hudproblem ifjor vinter, etter å ha drukket bariumsulfat ifm røntgen, og det varte i 3/4 år. Røde rosetter på brystet og ryggen, men ikke psoriasis. Dette er også borte!

I tillegg til å ha blitt kvitt psoriasisen, er fordøyelsen idag så bra som den aldri har vært, - og jeg har strevet med fordøyelsen siden jeg var ca 6 år, og er nå «godt voksen».

Til alle dem som sliter med såkalte kroniske sykdommer: Det er håp, og det nytter!

Men som alle vet: No pain – no gain. Man må gå «all in» som det heter på nynorsk; snarveier og raske løsninger finnes ikke.

Hilsen
Berit

Anonym sa...

Hei PP,
et lite spørsmål om søtning. Jeg bruker bare uraffinert rørsukker, honning og lønnesirup. Jeg vet honning inneholder en del fruktose, men at det er greit å bruke likevel (?) i min uvitenhet har jeg trodd at lønnesirup og rørsukker var glukose+glukose (men det er vist bare maltose det) å at nettopp derfor er det greit å bruke, fordi det ikke inneholder fruktose. men begge deler er altså glukose+fruktose, så eneste grunnen til at de er bedre en hvitt sukker er fordi de er uraffinerte, og inneholder mineraler og sporstoff?

Lise

Anonym sa...

Gkvelsn PP,
ang det du nevnte ang dette med teorien om triglyserider som sykdomsårsak ikke er bevist enda osv.
Hva slags verdier er det da som best kan indikere f.eks hjerte/kar-problemer ? Hva er den beste måten å stadfeste
om kolesterolverdier indikerer betennelser og sykdomstilstand ? Forsøker å forstå litt mer av dette med kolesterol og hvordan slikt da skal måles best for å gi en pekepinn, for egen del vet jeg jo at det ikke indikerer noen form for sykdomstilstand slik sett,da jeg hverken spiser særlig planteoljer eller høykarbo, men tenker 'for mannen i gata'-hva slags verdier kan indikere betennelsestilstander/sykdomstilstand ( altså målbart i blodprøver og slikt ) Om noen kom til deg og var bekymret for kolesterol/hjerte/kar, hva ville du ha rådet de til å få sjekket på blodprøver om du ikke kjente til den tidligere kostholdshistorikken deres ? Marianne

Anonym sa...

Uraffinert, i betydning ikke gjennomgått kjemisk bleking, samt filtrering, slik at næringsstoffene er inntakte, er helt ok, og det beste søtningsmiddelet. Lønnesirup, så lenge den er øko, er også helt ok, og for honnings del så kan du bruke så mye du vil så lenge den er kaldslynget/ikke oppvarmet. Det er fritt fruktose, og især syntetisk fruktose i maissirup, etc som er helseskadelig, og ikke fruktose som naturlig del av matemner eller råsukker.

PP

Anonym sa...

Gjettt hva? Ganske utrolig: http://www.viralnova.com/hidden-dam/

Smatt

Anonym sa...

Takk for svar! :)

Lise

Frkgammeldags sa...

Blir ikke kvitt utslettet rundt munnen på jenta mi.. Føler bare det blir verre, og større.. Føler meg helt maktesløs. Måtte ta henne til lege fordi hun ble sendt hjem fra barnehagen, og legen sier det er dermatitt og sender med meg antibiotika resept. Som jeg IKKE kommer til å hente. Har kutta ut alle tilsetningsstoffer av alle slag, passet på at hun har egen mat og yougurt i barnehagen som garantert ikke er tilsetningsstoffer i. Hun spiser masse kraftkost, GP torske olja, masse egg, kefir, kjøtt, fiskekraft, litt fisk, bløtlegger nøtter, gelantin, for å nevne noen. Har prøvd å smøre med GP kremen til Christer, upastaurisert smør, talg, kokosolje, ingenting funker. Inytol funker litt, men det tør jeg ikke smøre henne med for mye. Sinksalve funker også, litt, men bare der og da. Nå har jeg ikke smørt med noe på noen dager, for det er jo ingenting som hjelper uansett. Det blir ikke bedre av det heller... Min far mente min bestemor hadde det samme og måtte vokse det av seg. Men jeg nekter å bare gi opp og si til henne at dette plagsomme og skjemmende utslettet får hun bare finne seg i å ha til hun blir tenåring. Noen her som har hatt samme problem? Og PP, kan du være så snill å sende meg i riktig retning av en løsning eller gi meg noen råd om hva jeg må gjøre? hvis du vet noe mere en det du allerede har skrevet om dette hadde jeg satt utrolig stor pris på tips.

Anonym sa...

Jeg bryr meg ikke om noen av de såkalte verdiene leger sjekker, da de enten sjekker faktorer basert på oppdiktede sykdomsårsaker, eller de sjekker enkeltfaktorer som de kaller ”markører.” Og da markører som enten ikke har noe som helst med noe som helst å gjøre, da de bare er mellomstadier i en prosess, og verken årsak, virkning, eller noe som på noen måte påvirker den kjemiske ubalansen/sykdommen negativt. Eller det er snakk om substanser som ikke har noen relevans til helseproblemet, men hvor legemiddelindustrien har skapt en myte om at de tilsynelatende har det. Som eksempel triglyseridnivåer.

Hva gjelder diagnose så ser jeg selv kun på symptomer på næringsubalanse, da dette forteller meg hvilke systemer og prosesser i kroppen som kan være eller allerede er i ubalanse. Hva personen oppgir selv kommer i tillegg, samt hvordan personen ser ut, og hvilken holdning og dominerende sinnstemning personen har.

Angående kolesterol, så er dette en ikke-ting så lenge det ikke er snakk om for lave nivåer, da kolesterol i seg selv kun er en markør, og ikke sykdomsårsak. Og kolesterol er jo kroppens måte å dempe betennelser på, slik at det er hinsides enhver fornuft å skulle redusere forhøyede kolesterolnivåer. Logikken er ellers ganske enkel, på den måten at høye kolesterolnivåer i en person som spiser næringsrikt alltid indikerer god helse, mens de i alle andre mennesker indikerer betennelsestilstander. Kolesterolverdier er dermed et luftslott som ikke har relevans til annet enn oppdiktede sykdomsscenarioer fra legemiddelindustrien.

Blodprøver? Jeg har da skrevet mange nok ganger om hvor verdiløse slike er, da blodnivåer av næringsstoffer kun reflekterer alvorlig mangel, og ellers ikke noe som helst. Kroppen opprettholder blodnivåer av ymse næringsstoffer for enhver pris, selv om det er tilnærmet ”tomt” i hele resten av kroppen. De næringsstoffer som er involvert i hjertefunksjonen, eller i regulering av blodtrykk og blodets ”tykkelse” er de samme som også forårsaker en lang rekke andre helseproblemer/symptomer ved mangel eller lave nivåer, og det er disse symptomene som eventuelt kan indikere at mangelsituasjonen kan påvirke hjerte-kar negativt. Især magnesium og taurin, som regulerer hjerterytmen. Den vanligste årsaken til hjerteinfarkt er forstyrrelser i denne rytmen.

PP

Anonym sa...

Utslett rundt munnen indikerer som nevnt mangel på sink eller B vitaminer, slik at sinkrike animalske matemner, og innmat og egg for B vitaminer anbefales. Inkluderer kosten hennes disse næringsstoffene kan hun ha problemer i mage-tarmsystemet som gjør at hun ikke tar dem opp. Alternativt har hun svært høyt forbruk av disse næringstoffene, i og med helsetilstanden og det at hun vokser, slik at hun trenger mer via kosten enn hun har pr i dag.

Det er ganske riktig hudbetennelse, altså dermatitt, men da forårsaket av mangel på ovennevnte næringsstoffer, og ikke bakterier. Slik at det overhodet ikke finnes noe fornuft i å bruke antibiotika mot dette.

PP

Anonym sa...

The River Cottage Bread Handbook by Daniel Stevens
English | 2010 | ISBN: 158008186X | 223 pages | EPUB | 22 MB

The River Cottage farm, established by British food personality Hugh Fearnley-Whittingstall to promote high-quality, local, and sustainable food, has inspired a television series, restaurants and classes, and a hit series of books. In this new addition to the award-winning collection, River Cottage baking instructor Daniel Stevens shares his irrepressible enthusiasm and knowledge to help you bake better bread. From familiar classics such as ciabatta and pizza dough, to new challenges like potato bread, rye loaves, tortillas, naan, croissants, doughnuts, and bagels, each easy-to-follow recipe is accompanied by full-color, step-by-step photos. There’s even an in-depth chapter on building your own backyard wood-fired oven.

http://rapidgator.net/file/f20df24fb4ff358b2fc2b81165740352/158008186X.SoftArchive.net.epub.html
http://uploaded.net/file/s6he6t0h/RiverCottage.epub
http://uploaded.net/file/jsqqjnjr/158008186X.SoftArchive.net.epub

PP

Anonym sa...

The Diet Delusion by Taubes, Gary
English | 2009 | ISBN: 0091924286 , 0091891418 | ISBN-13: 9780091924287 | 640 pages | EPUB | 1,9 MB

The Diet Delusion sets out to review the published research in the field of nutrition and weight management and explores the perceived wisdom of why there is an obesity and diabetes epidemic in much of the developed world, especially in the USA.

http://www.tusfiles.net/uq9eyy2i3fov
http://rapidgator.net/file/389dcc40c043bf92a34dcb8123799723/0091924286.softarchive.net.epub.html
http://k2s.cc/file/5a2a7e4b1ae5a/0091924286.epub
http://uploaded.net/file/sga4hoss

Gary Taubes, "Good Calories, Bad Calories: Fats, Carbs, and the Controversial Science of Diet and Health"
English | 2008-09-23 | ISBN: 1400033462, 0307267946 | 640 pages | EPUB + MOBI | 1.57 mb + 2.25 mb

For decades we have been taught that fat is bad for us, carbohydrates better, and that the key to a healthy weight is eating less and exercising more. Yet despite this advice, we have seen unprecedented epidemics of obesity and diabetes. Taubes argues that the problem lies in refined carbohydrates, like white flour, easily digested starches, and sugars, and that the key to good health is the kind of calories we take in, not the number. In this groundbreaking book, award-winning science writer Gary Taubes shows us that almost everything we believe about the nature of a healthy diet is wrong.

Mobi -
http://www6.zippyshare.com/v/48678534/file.html
http://www.solidfiles.com/d/a3f4e5e7ae/Good_Calories_Bad_Calories_-_Gary_Taubes.mobi

Epub –
http://dfiles.eu/files/exs2oir0m
http://uploading.com/files/e6eecd9b/Calories.rar/

PP

Anonym sa...

Gary Taubes, "Why We Get Fat: And What to Do About It"
English | 2010-12-28 | ISBN: 0307272702 | 272 pages | EPUB + MOBI | 2.88 mb + 1.79 mb

An eye-opening, myth-shattering examination of what makes us fat, from acclaimed science writer Gary Taubes.

In his New York Times best seller, Good Calories, Bad Calories, Taubes argued that our diet’s overemphasis on certain kinds of carbohydrates—not fats and not simply excess calories—has led directly to the obesity epidemic we face today. The result of thorough research, keen insight, and unassailable common sense, Good Calories, Bad Calories immediately stirred controversy and acclaim among academics, journalists, and writers alike. Michael Pollan heralded it as “a vitally important book, destined to change the way we think about food.”

Building upon this critical work in Good Calories, Bad Calories and presenting fresh evidence for his claim, Taubes now revisits the urgent question of what’s making us fat—and how we can change—in this exciting new book. Persuasive, straightforward, and practical, Why We Get Fat makes Taubes’s crucial argument newly accessible to a wider audience.

Taubes reveals the bad nutritional science of the last century, none more damaging or misguided than the “calories-in, calories-out” model of why we get fat, and the good science that has been ignored, especially regarding insulin’s regulation of our fat tissue. He also answers the most persistent questions: Why are some people thin and others fat? What roles do exercise and genetics play in our weight? What foods should we eat, and what foods should we avoid?

Packed with essential information and concluding with an easy-to-follow diet, Why We Get Fat is an invaluable key in our understanding of an international epidemic and a guide to what each of us can do about it.

http://www45.zippyshare.com/v/52651951/file.html
http://www.multiupload.nl/PFKV9MWE81
http://uploaded.net/file/aqt4cr2h
http://uploaded.net/file/ohd2ou7j

PP

Anonym sa...

The Essential Urban Farmer by Novella Carpenter, Willow Rosenthal
English | 2011 | ISBN: 0143118714 | 592 pages | EPUB | 9 MB

The "how-to" guide for a new generation of farmers from the author of Farm City and a leading urban garden educator.

In this indispensable guide, Farm City author Novella Carpenter and Willow Rosenthal share their experience as successful urban farmers and provide practical blueprints-complete with rich visual material-for novice and experienced growers looking to bring the principles of ethical food to the city streets. The Essential Urban Farmer guides readers from day one to market day, advising on how to find the perfect site, design a landscape, and cultivate crops. For anyone who has ever grown herbs on windowsills, or tomatoes on fire escapes, this is an invaluable volume with the potential to change our menus, our health, and our cities forever.

http://uploaded.net/file/e9qunxxj/Essential.epub

Pocket Guide to the Edible Garden: Growing Your Own Food Month-By-Month by Joe Hashman
English | 2011 | ISBN: 1905862466 | ISBN-13: 9781905862467 | 216 pages | EPUB | 18,2 MB

The Pocket Guide to the Edible Garden takes its readers through the fruit and vegetable gardening year, listing month-by-month the tasks to be done and showing in original hand-drawn illustrations exactly how to do them. It answers those awkward but essential questions regarding how deep, how far apart, how to tend and care, and how - and when - to do this and that.

This handy book is a practical manual that wants to spend most of its life in your pocket or in the garden shed, and to be consulted regularly throughout the seasons, just as you might turn to an experienced old friend for guidance and advice on edible gardening matters. The Pocket Guide to the Edible Garden holds in its pages the knowledge and the experience of author Joe Hashman (aka 'Dirty Nails' of the Blackmore Vale Magazine) condensed into clear, concise language and amplified by Helen Lanchbery's meticulous drawings.

http://k2s.cc/file/50b4570a55e8e/1905862466.epub

PP

Anonym sa...

It's the Thought That Counts: Why Mind Over Matter Really Works by David R. Hamilton Ph.D.
Hay House | 2009 | ISBN: 1401921477 | English | 224 pages | EPUB | 1.35 MB

When pharmaceutical scientist David R. Hamilton, Ph.D., observed the results of tests on new drugs, he noticed that patients receiving control placebo pills reported the same level of improvement as those receiving the actual drug. Seeing this result repeat itself time and time again, he became fascinated by the mind-body connection and started to research the work of scientists, mystics, and healers working in this field.
The result is this groundbreaking book, in which Hamilton explains how the mind and emotions can influence the well-being of your body and even the structure of your DNA.
You’ll learn about: the physical impact of meditation, why sending healing thoughts to a person in need is so beneficial, the power of love and its impact on body cells, and all the many ways in which your thoughts affect you.

http://longfiles.com/d21w0btpby3l/its_the_thought_that_counts_-_david_hamilton.epub.html
http://filepost.com/files/b96314a4/

PP

Frkgammeldags sa...

Takk.. Ja, antibiotika og andre legeprodukter er helt utelukket. Jeg googlet de to kremene jeg fikk av legen og det står om begge to at de IKKE skal brukes på barn. Likevel skriver de dem ut. Stoler ikke på leger i det hele tatt, men når man har barn føler jeg meg tvunget til å gå så jeg har noe å vise barnehagen, har opplevd alt fra og få spørsmål om det er smittsommt til at det er brennkopper.. Får prøve å øke dosen med sinkholdig mat og fiskeleverolje og kjøpe noen av de andre GP produktene også og kjøre på med det. Egg spiser hun en haug av, både vaktel og vanelige :)

Anonym sa...

Ok, takk, jeg forstår, er jo også med på det med å se hele personen, fysisk og psykisk, synes bare det virker litt håpløst 'for mannen i gata' som kommer til legen/ernæringsfysiologen sin for å kartlegge tilstanden, når de aller fleste/ alle alltid starter ut med å ta blodprøver uansett, og at det er det som er utgangspunkt for videre råd osv..høna eller egget (i slike tilfeller blir vel alltid det beste rådet å spise mest mulig egg, og minst mulig av høna...:-) Jeg formulerte meg litt feil ang dette som ble sagt ang nøtter, fet fisk osv- ordlyden var mer ' det er bra å få litt umettet fett også med inntak av mye mettet fett'- har dette noe å si?
Har du noen link eller retningsleder til dette som du nevnte med at triglyserider ikke er bevist som helse-markør osv ? Takk igjen, god søndag :-) Marianne

Anonym sa...

Søk på triglycerides fraud og myth, så får du info.

PP

Anonym sa...

Takk for tips:-) Marianne

Anonym sa...

Dersom du har prøvd ren kokosolje (flere ganger daglig)og det ikke hjelper, vil jeg anbefale kremen A-Derma dermalibour (kjøpes på apoteket). Kanskje noen ingredienser som ikke er helt bra, men fungerer i alle fall mot det meste av utslett jeg har opplevd, både hos meg selv og barna mine.

A-Derma dermalibour crème 50ml

Produktegenskaper
Hudtype: Ved tørr/atopisk hud
Form: Krem
Innholdsinformasjon: Uten parfyme, Uten parabener, Uten fargestoffer, Uten alkohol, Med havre

Ingredienser
Aqua, Paraffinum liquidum, Caprylic/capric triglyceride, Glycerin, Hydrogenated vegetable oil, Zinc oxide, Peg-30 dipolyhydroxystearate, Propylene glycol, Avena sativa kernel flour, Peg-22/dodecyl glycol copolymer, Avena sativa kernel oil, Copper sulfate, Magnesium sulfate, Zinc sulfate.

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg har fått hjelp av deg tidligere med en røket hamstring, som ikke lar seg operere (for sent), og har måttet avslutte kiropraktorbehandlingen - som bare gikk ut på å justere bekkenet. Årsaken er at behandlingen gjør så inderlig vondt, at jeg har følt at låret/bekkenet må få ro. Nå har jeg imidlertid fått noen sære smerter; som sitter i den knoken vi har inne i hver rumpehalvdel. Jeg klarer ikke å sitte engang! Det startet med svie og smerte i den ene knoken, så gikk det over til den andre. Det kjennes ut som om det skulle være betennelse inni der. Jeg har tidligere vært inne på tanken på om det kan være piriformis-smerter; men jeg har ingen stråling nedover bena, slik jeg hadde rett etter at jeg ble sparket i ryggen/låret, nå er det bare "stumpen" som verker. Har du noen tanker om hva det kan skyldes? Skal jeg fortsette å droppe kiropraktor-behandlingen og stole på at kroppen ordner opp? Kiropraktoren tror at det er flere muskelfester som er røket i låret. Skal til MR først i mai. Takknemlig for svar!
Hilsen Berit

Anonym sa...

Jeg vil tro at kiropraktoren har korrigert muskler og leddbånd slik at bekkenet er i naturlig stilling igjen. Og da belaster du underkropp med ledd og knokler på naturlig måte, slik at du kanskje gjenopplever en ubalanse du har "begravd" i muskler og støttevev gjennom overkompensering. Dvs at du har beveget deg og gått på en unaturlig måte for å kompensere for den opprinnelige smerten, og at dette har blitt en ubevisst vane. Altså at du har hatt vondt, og har ubevisst begynt å gå og bevege deg på en litt annen måte enn det som er naturlig for deg, og at dette har fortsatt, slik at muskler, støttevev og bekken med tiden slo seg sammen i feil stilling og spenning.

Alternativt er det bare tegn på forandring i muskelspenningen pga behandlingen, og som forårsaker midlertidige nye triggerpunkter med overført smerte som gir inntrykk av å komme fra selve knoken. Mao et av triggerpunktene som er listet opp under Buttock pain –
http://www.triggerpoints.net/lower-torso.htm

Hva det enn er så skal det være midlertidig. Jeg stiller meg i grunnen sterkt tvilende til at det er snakk om muskler som har røket, da jeg som har bakgrunn i ninjutsu og militær nærkamp er klar over hvor mye kraft som skal til for å få muskler til å ryke via slag eller spark. Ja ikke bare kraft, men også slagets eller sparkets vinkel, og offeret må også stå eller ligge i en perfekt vinkel i forhold til slaget eller sparket. Muskler er generelt noen seige rakker i forhold til knokler, og jeg har tent nærkamp siden jeg var barn, og har blitt både sparket og slått godt og grundig i årevis uten noensinne å skade en muskel alvorlig. Jeg måtte falle fra et tak, 13 meter rett i betong, før jeg for første gang opplevde 2 muskler ryke. Så det skal en hel del til for at slikt skal skje. Så sant det da ikke var en elefant eller flodhest som sparket deg.

Jeg kan tro det er en viss mulighet for at kollagenet ditt var å så dårlig forfatning at kollagendelen røk, men da bør du ha vært temmelig syk også. Med kollagendelen så sikter jeg til sener og leddbånd heler enn muskler. Mao de deler av muskler som er forbundet med knokler og ledd.

Skal du gå til en kiropraktor så er det viktig at han kan triggerpunktlære og myofascial release, og ikke bare er en knokkelknekker

PP

Anonym sa...

Jeg har tro på kollagen-teorien din; har hatt en syk tarm i mange år (kollagen kolitt). Det kan kanskje være en sammenheng her. Smertene er faktisk i ferd med å slippe taket. Tusen takk, PP!
Berit

Anonym sa...

Hei PP, det var gøy å lese om ferieopplevelsen din. Fint du kom deg hjem igjen da… og ja ryanair har forferdelig dårlig fly, dem ville innføre ståplasser på flyene sine også ha ha, men tror de fikk det ikke gjennom, stå på fly i tre timer liksom.. og dobbelt pris for overvektige ville dem også innføre.. sprøtt selskap

Bare et lite spørsmål, sønnen min på tre år har for noen uker siden fått to små mørkebrune flekker på fortenna, trodde først det var tusj, fordi han hadde sniklekt med pennen til pappaen sin, men plutselig har det kommet mange flere sånne flekker, og noen er store, synes godt når han smiler, og han har definitivt ikke lekt med flere tusjer siden. Nesten alle tenner er blitt mer eller mindre flekkete. Jeg mener å ha lest noe om dette fra deg før, men klarer dessverre ikke å finne det igjen. Det er klart ikke karies eller tannsten, det ligger ikke utpå tennene, det er emaljen som er blitt brun. Han har ikke dårlig ånde, og alltid hatt veldig fine tenner som står på rekke og rad. Hva kan det skyldes? Jeg mater ham med masse PP mat, masse mettet fett, upast. melkeprodukter, rå eggeplomme, salt, magnesiumolje, kjøtt eller fisk, kraft og fiskeleverolje daglig, og rå lever annen hver dag. Ikke så mye urter, siden han synes det smaker vondt å tygge dem. Kan det være noe psykosomatisk sammenheng? Jeg bare leste en gang at viljen og tenner henger sammen. Og han har veldig vanskelig for å finne seg i at det ikke alltid går etter hans vilje, har spesielt den siste tiden vært litt mye protest fra hans side, litt vanlig når barna fyller tre år, men det er bare småtteri, f.eks. som å ikke ville vaske hender etter dobesøk og sånt, som jeg bare bestemmer at han ikke kommer utenom. Han vil alltid ha siste ordet ang. alt, og derfor føles det kanskje litt brutalt for ham, fordi det er mange ting han ikke kan bestemme over alene.

Når man kjøper reker pleier de jo å være kokt, vil det være noe poeng i å spise rognen eller er den uansett ødelagt pga. den er kokt?

Annelie

Anonym sa...

Hohoi, takk for herlig reisebrev ! :-) Kjenner meg veldig igjen, fra å vanligvis være en oksen Ferdinand i lynne blir jeg lettere aggressiv inne i slike stamper som kjøpesentere og markedsplasser med hoing og pruting, trikset når det gjelder innkastere har jeg funnet ut er å "overprute"- "Hey lady, wanna buy ditt og datt?" " How much?" " 15 Euro, gjerne slengt på med et "specialprize for yooou"- Jeg: "Ok, I'll buy it for 20 Euro"...... "..? ." - fullstendig kollaps i den energien ihvertfall, og jeg får gå videre i fred :-) ( evt kjøpe den til 10 Euro bare fordi jeg ikke er "noe morsom" og de kan få meg unna, slik at de kan hause seg opp på neste forbipasserende i stedet for... :-) Ha fine ferie-etter-ferie-dager :-) Marianne

Nøtteliten sa...

Enig - helt herlig å lese reisebeskrivelsen din, og er veldig glad for at du har fått deg en ferie som også har gitt positive og hyggelige opplevelser.

Må bare få bidra litt her jeg også... Jeg mener man egentlig ikke har opplevd "innkasting" før man har reist i arabiske land. Og siden jeg selv ELSKER mange av de arabiske tradisjonene (kunst, musikk, tekstiler etc.) så må jeg bare innfinne meg med kulturen i disse landene. Til tross for at jeg ikke kan utstå stress til vanlig, så er jeg roen selv i disse landene. Selv på markedene. Trikset er å smile pent hele tiden, og si "No thank you". Eller aller helst lære seg frasen på det lokale språk (men selvsagt, da er det muligheter for at innkasteren vil begynne å mase på deg for å finne ut hvorfor du snakker hans/hennes språk).

Uansett, og som sagt, glad for at du har fått deg en opplevelse for livet! Håper det kan bli flere av dem - du fortjener forresten å få komme til ett eller annet sted i verden med "likesinnede" - for de finnes, det vet jeg. Steder hvor man lever i tradisjonene, og hvor turismen enda ikke har fått innpass. DET ville ha vært noe :-)

Mitt bidrag var slett ikke generøst på noen som helst måte. For det første skulle det bare mangle, og for det andre skulle jeg selv ønske det kunne ha vært mye mer. Men ikke helt komfortabel med konvolutter i posten... ;-)

PS Annelie: Har en liten her også som helst vil ha siste ordet i alt, og som på ingen måte liker å bli "bestemt over". Alt i alt synes jeg egentlig det er en fin egenskap, selvom det kan være litt slitsomt for oss foreldre. Men når det skal være sagt - jeg kjenner en annen liten jente som også var sånn, og det ble da folk av meg også... ;-)

Anonym sa...

Ståplasser? Det kunne være noe for gamlinger som sliter med flaggstanga. Men da burde de skifte navn til noe mer fengende, som f.eks ViagraAir.

Apropos urter, har du prøvd urter som smaker søtt/søtlig, eller lakris? F.eks anis, fennikkel, spansk kjørvel, til dels karve, dill, mynter, etc.

Jeg kommer ikke umiddelbart på hva som kan være problemet hva gjelder tennene, og vil anta det er snakk om en kjemisk forandring som er av det gode, med tanke på kostholdet. Fortsetter dette i flere uker så gi beskjed, så skal jeg undersøke nærmere og gi tilbakemelding.

At et barn på 3 år ikke kan bestemme over det meste er bare en bra ting, da det er foreldrene, som vet hva som er best for barna, og som bestemmer, og ikke barnet. Du sliter og strever for at han skal ha sunn mat og drikke på bordet, samt ellers på mange måter foreldre flest ikke engang tenker på, så det skulle bare mangle at han ikke gjør som du sier. Han vet det ikke enda, men han vil være takknemlig for det du gjør for ham, resten av livet sitt, da du gir ham et solid og vitalt fundament de færreste barn av i dag er forunt.

Kokt rogn er fremdeles næringsrik og kan spises med god samvittighet og mer tålmodighet.

PP

Anonym sa...

Juan Carlos Santana - The Essence of Body Weight Training (2002) - DVDRip
AVI/DivX MPEG-4, 776 kbps | 640x480, 30 fps | 16-bit PCM Audio, 48 kHz, 1411 kbps | English | 1:40:32 | 1.7 Gb

The Essence of Bodyweight Training provides you with the most comprehensive collection of bodyweight exercises ever assemble. Covers bio-motor drills, agility and tumbling, balance, upper-body strength and power, and complimentary equipment. Then continues to take you through the complete progression range for all body parts and applications. Focuses on core, neck, lower and total body strength, and metabolic training. These exercises were not copied from some book. They have been tried and proven in over 10 sports and with over 400 athletes, a must for your library! The progression spectrum provides applications for every training level. The personal trainer will love the individual progressions and the coach will love the hard-core explosive and heavy partner training. This video series is a must for the individual with limited resources and intense training needs.

http://freakshare.com/files/r8pv4eb1/JCS.ICBMT.TESOBDWTRNG.part1.rar.html
http://freakshare.com/files/olk3whdp/JCS.ICBMT.TESOBDWTRNG.part2.rar.html
http://freakshare.com/files/i3kejq0m/JCS.ICBMT.TESOBDWTRNG.part3.rar.html
http://freakshare.com/files/ni0tgi5w/JCS.ICBMT.TESOBDWTRNG.part4.rar.html

http://uploaded.net/file/n1wwtja7
http://uploaded.net/file/mww0r2y5
http://uploaded.net/file/fp5nje20
http://uploaded.net/file/9t58u9u5

PP

Anonym sa...

Winter Gardening in the Maritime Northwest: Cool Season Crops for the Year-Round Gardener by Binda Colebrook
2012 | ISBN: 0865717087 | English | 208 pages | EPUB | 14 MB

Many gardeners can supply a significant amount of their own food during the plentiful summer harvest. But the key to substantial savings on your food bill is putting fresh, homegrown produce on your table every month of the year. And in the mild, forgiving climate of the maritime Pacific Northwest, it can be easier than you think.

In Winter Gardening in the Maritime Northwest, Binda Colebrook provides a complete guide to cool season crops and how to raise them. Gardeners from southeastern Alaska to southern Oregon will benefit from her clear, practical advice on:

Selecting and preparing the ideal winter gardening site
Maximizing production and minimizing pests with cloches, cold frames, mulches, and companion planting
Choosing the best strains and hardiest varieties for a year-round growing season

An excellent companion volume to The Winter Harvest Cookbook, this revised and updated edition of the classic text will have you serving up fabulous alternatives to bland, expensive, and tasteless imported supermarket vegetables in no time. Whether your favorite meals include hearty roots or succulent greens, Winter Gardening in the Maritime Northwest will help you maximize your food production year-round.

Binda Colebrook is a lifelong gardener who has extensive experience as a homesteader in western Washington. A widely recognized authority on raising cool season vegetables in the maritime Northwest, she has worked as a wetlands biologist and environmental interpreter. Now retired, she is developing her own property to maximize year-round food production, as well as restoring its native habitat.

http://uploaded.net/file/87h56te3

PP

Anonym sa...

Crazy for Crab: Everything You Need to Know to Enjoy Fabulous Crab at Home By Fred Thompson
2004 | 200 Pages | ISBN: 1558322655 , 1558322663 | EPUB + MOBI | 12 MB + 11 MB

Thompson begins with a comprehensive chapter on the basics of crab varieties and how to cook them, then launches into chapters of delectable recipes. His chapter devoted to the glorious variety of crab cakes includes Fred's Pretty Darn Close to Perfect Crab Cakes, with scallions and bell pepper, as well as the more adventurous Thai Crab Cakes with Chilli-Garlic Sauce. The chapter on soft-shell crab includes such preparations as Pan-Fried Soft-Shell Crabs with Warm Tomato and Bacon Vinaigrette, while the chapter on hard-shells features multiple versions of crab boils. There are also chapters on salads, soups, appetisers, brunches and light meals, and casseroles, with recipes including Crab Salad with Asparagus and Lime, Spicy Red Crab Soup, and Crab and Artichoke Dip. All are accompanied by mouth watering photos of finished dishes, pictures of famous crab restaurants from plain to fancy, decorative illustrations, and stories of water men and crabbers from around the country.

http://dfiles.eu/files/mu0j66he3
http://k2s.cc/file/ae7a2e6836022/1558322655_Crazy.epub
http://k2s.cc/file/08eeeb8678bf9/1558322655_Crazy.mobi

PP

Anonym sa...

Could It Be B12?: An Epidemic of Misdiagnoses by Sally M. Pacholok, Jeffrey J. Stuart
2011 | ISBN: 1884995691 | English | 355 Pages | PDF | 3 MB

Presenting a wide scope of problems caused by B12 deficiency, this comprehensive guide provides up-to-date medical information about symptoms, testing, diagnosis, and treatment. Written for both the patient and the interested layperson, this detailed book outlines how physicians frequently misdiagnose B12 deficiency as Alzheimer's disease, multiple sclerosis, heart disease, mental retardation, Parkinson's disease, depression, or other mental illnesses. Now in the second edition, this resource has been thoroughly updated with the latest research, diagnostic tests, treatment options, case studies, and testimonials.

http://uploaded.net/file/37eexim9

PP

Anonym sa...

Edward J. Massaro, John M. Rogers - Folate and Human Development
Published: 2002-03-10 | ISBN: 0896039366 | PDF | 376 pages | 3 MB

Folic acid not only helps to prevent a variety of serious neural-tube birth defects-among them anencephaly and spina bifida-but is also an important factor in general human health. In Folate and Human Development, an authoritative panel of basic and clinical researchers critically reviews the latest findings on the role of folate in human development, health, and disease. Specific areas addressed include folate metabolism in zinc or copper deficiencies, choline and folate in development, animal models of folate-related birth defects, developmental toxicants potentially acting via folate perturbation, and folate's role in vascular disease in women. There are also cutting-edge discussions of genes and neural tube development, folate receptor polymorphism and the risk for neural defects, abnormal DNA synthesis and methylation with folate/methyl insufficiency, and folic acid and homocysteine as risk factors for neural-tube defects. Comprehensive and up-to-date, Folate and Human Development critically evaluates our current understanding of the role of folates in human health and disease, offering biomedical and clinical researchers a deeper understanding of the folate and nutrient basis of neural-tube defects.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/497000/ba6a9f38b2db1e4cbe207d3e025143a8/_as/%5BEdward_J._Massaro,_John_M._Rogers%5D_Folate_and_Hum(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Lynn B. Bailey - Folate in Health and Disease, Second Edition (Clinical Nutrition in Health and Disease)
2009-11-24 | ISBN: 1420071246 | PDF | 602 pages | 4 MB
During the fifteen years since the bestselling first edition of Folate in Health and Disease was published, there have been thousands of new research studies related to folate and its role in health and disease. The second edition of the book uniquely bridges the gap between basic science and public health/clinical medicine.

Presents Groundbreaking Findings on Folate’s Role in Health
New insights related to folate chemistry, bioavailability, kinetics, metabolism, nutrient-gene, and nutrient-nutrient interaction are coupled with a public health/clinical medicine perspective of research findings targeted to birth defects, vascular and neurological diseases, and cancer. Epidemiological evidence is interpreted in tandem with new findings related to folate’s mechanistic role in health maintenance and disease/birth defect prevention. Global recommendations for folate intake and a synopsis of folic acid fortification programs are featured. Folate acid intake and status in the U.S. are described in relation to the impact of fortification. A comprehensive critique of analytical techniques for folate analysis provides a valuable resource for future investigations as well as an interpretation of existing studies.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/401000/51841199d952141e95015b6b12c4cc94/_as/%5BLynn_B._Bailey%5D_Folate_in_Health_and_Disease,_Sec(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Vitamin B: New Research
Charlyn M. Elliot
Pdf – 3,40 mb
The B vitamins are eight water-soluble vitamins that play important roles in cell metabolism. Historically, the B vitamins were once thought to be a single vitamin, referred to as Vitamin B (much like how people refer to Vitamin C or Vitamin D). Later research showed that they are chemically distinct vitamins that often coexist in the same foods.Supplements containing all eight B vitamins are generally referred to as a vitamin B complex. Individual B vitamin supplements are referred to by the specific name of each vitamin (eg B1, B2, B3).The B vitamins often work together to deliver a number of health benefits to the body. B vitamins have been shown to: support and increase the rate of metabolism; maintain healthy skin and muscle tone; enhance immune and nervous system function; promote cell growth and division - including that of the red blood cells that help prevent anemia. Together, they also help combat the symptoms and causes of stress, depression, and cardiovascular disease. All B vitamins are water soluble, and are dispersed throughout the body. They must be replenished daily with any excess excreted in the urine. Vitamin B deficiency can lead to an enormous group of health problems. This book presents new and important research in the field.
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/140000/6c62759f8d1062d1992322b15a7236ab/_as/%5BCharlyn_M._Elliot%5D_Vitamin_B_New_Research(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Bernhard Krautler - Vitamin B12 and B12-Proteins
Wiley-VCH | 1998 | ISBN: 3527294805 | Pages: 557 | PDF | 22.17 MB

This timely and topical book reviews the important developments in the 'B12-field' with regard to biological, chemical, pharmaceutical and medicinal aspects.
In over 30 chapters the approx. 100 internationally renowned authors give deeper insight into the prospering research activites around B12. This book is a must for everybody who works with or on vitamins and porphyrine (-like) ring systems.
Topics of particular interest include: Biosynthesis of Vitamin B12; B12-catalyzed enzymatic reactions and their mechanisms; structural B12-chemistry; reactivity of B12 and B12-models; structure and function of B12-proteins; metabolic transport and storage of B12; pathological effects of B12-deficiency.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/467000/deadcdbd7018928db2f22384a8091490/_as/%5BBernhard_Krautler,_Duilio_Arigoni,_Bernhard_T._Go(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Gerald Litwack, "Folic Acid and Folates"
2008 | pages: 443 | ISBN: 0123742323 | PDF | 9,3 mb

First published in 1943, Vitamins and Hormones is the longest-running serial published by Academic Press. In the early days of the serial, the subjects of vitamins and hormones were quite distinct. The Editorial Board now reflects expertise in the field of hormone action, vitamin action, X-ray crystal structure, physiology, and enzyme mechanisms.

*Includes color illustrations
*Available on ScienceDirect
*Longest running series published by Academic Press
*Contributions by leading international authorities

http://uploaded.net/file/240wfj2o
http://turbobit.net/q80rko176lzu.html
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/455000/eded5281c8262caff8365293cb8c92fa/_as/%5BGerald_Litwack%5D_Folic_Acid_and_Folates_(Vitamins_(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Christina Bolander-Gouaille, Téodoro Bottiglieri - Homocysteine: Related Vitamins and Neuropsychiatric Disorders (2nd edition)
Published: 2007-03-12 | ISBN: 2287225587 | PDF | 224 pages | 3 MB

During the last 15 years the research on homocysteine and the vitamins involved in its metabolism has become very dynamic. About 1,500 publications on the subject are now published each year. The research has long mainly focused on the association between homocysteine and cardiovascular disease, but also pregnancy complications/ fetal malformations. There is, however, an increasing interest in the connection between the homocysteine metabolism and neuropsychiatric disease with a steeply increasing number of publications. In particular, the association between homocysteine metabolism and cognitive decline/dementia attracts much interest. If simple, non-toxic homocysteine-lowering treatment with vitamins can reduce the incidence of, or delay the onset of dementia, it would have an enormous impact in societies with a rapidly increasing number of elderly at risk for dementia. This book summarises the research within the neuropsychiatric field, but also gives an overview of the underlying biochemistry and of diagnostic aspects. About 1,000 references are given. Christina Bolander-Gouaille, a pharmacist, has for over 10 years specialised in writing reviews/monographs on homocysteine and related vitamins. This is her third book in a series edited by Springer Verlag. This book, however, is written in collaboration with Teodoro Bottiglieri, who is director of neuropharmacology and senior research scientist at Baylor University, Institute for Metabolic Diseases in Dallas, USA.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/467000/ded8f8df7244746ea9f8dbc8f6bbd151/_as/%5BChristina_Bolander-Gouaille,_Teodoro_Bottiglieri,(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little-Known Vitamin Could Save Your Life by Kate Rheaume-Bleue
English | 2011 | ISBN: 1118065727 | ISBN-13: 9781118065723 | 288 pages | EPUB | 2,1 MB

The secret to avoiding calcium-related osteoporosis and atherosclerosis
While millions of people take calcium and Vitamin D supplements thinking they're helping their bones, the truth is, without the addition of Vitamin K2, such a health regimen could prove dangerous.

Without Vitamin K2, the body cannot direct calcium to the bones where it's needed; instead, the calcium resides in soft tissue (like the arteries)—leading to a combination of osteoporosis and atherosclerosis, or the dreaded "calcium paradox." This is the first book to reveal how universal a Vitamin K2 deficiency is, and the risk (in the form of cancer and diabetes, among other ailments) the absence of Vitamin K2 poses.

Written by Dr. Kate Rheaume-Bleue, a popular health expert on Canadian television and radio, Vitamin K2 and the Calcium Paradox sounds a warning about the popularity of the calcium and Vitamin D craze, while illustrating the enormous health benefits of Vitamin K2 in making the body less susceptible to dental cavities, heart disease, prostate cancer, liver cancer, diabetes, wrinkles, obesity, varicose veins, and other ailments.

• The book demystifies this obscure supernutrient—a fat soluble vitamin that humans once thrived on, ignored by scientists for almost seventy years
• Details how the consumption of grass-fed animals led to adequate Vitamin K2 intake—while grain-based animal feed helped eradicate Vitamin K2 from our diets
• Describes how doctors are raising recommended doses of calcium and Vitamin D—without prescribing Vitamin K2
• Details more damning facts about transfats—and how the creation of a synthetic Vitamin K interfered with the body's Vitamin K metabolism
An essential book for anyone interested in bone health, or maintaining their overall health, Vitamin K2 and the Calcium Paradox is the guide to taking the right combination of supplements—and adding Vitamin K2 to a daily regimen.

http://uploaded.net/file/zwre74cn

PP

Anonym sa...

Andrew W. Yardley, "Dietary Magnesium: New Research"
Nova Science Publishers | 2008 | ISBN: 1606921096 | 257 pages | PDF | 3,3 MB

Magnesium is the fourth most abundant mineral in the body and is essential to good health. Approximately 50 per cent of total body magnesium is found in bone. The other half is found predominantly inside cells of body tissues and organs. Only 1 per cent of magnesium is found in blood, but the body works very hard to keep blood levels of magnesium constant. Magnesium is needed for more than 300 biochemical reactions in the body. It helps maintain normal muscle and nerve function, keeps heart rhythm steady, supports a healthy immune system, and keeps bones strong.Magnesium also helps regulate blood sugar levels, promotes normal blood pressure, and is known to be involved in energy metabolism and protein synthesis. There is an increased interest in the role of magnesium in preventing and managing disorders such as hypertension, cardiovascular disease, and diabetes. Dietary magnesium is absorbed in the small intestines. Magnesium is excreted through the kidney. This book presents the latest research in the field.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/533000/8da248e738db7fd7375da6790ba8d1b8/_as/%5BAndrew_W._Yardley%5D_Dietary_Magnesium_New_Researc(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Ronald Ross Watson, Victor R. Preedy, Sherma Zibadi, "Magnesium in Human Health and Disease"
English | 2012-09-14 | ISBN: 1627030433 | 317 pages | PDF | 8 mb

Magnesium is an essential mineral which is required for growth and survival of humans. Since magnesium is a mineral and not synthesizable it must be obtained through dietary foods and/or supplements. Magnesium in Human Health and Disease reviews the benefits of magnesium supplementation to reach recommended intakes as well as provides new research that suggests how reaching levels above the recommended intakes can promote health and treat various diseases. Magnesium deficiency can cause low serum potassium and calcium levels, retention of sodium, and low circulating levels of regulatory hormones. These changes in nutrients cause neurological and muscular symptoms such as tremor and muscle spasms. Further magnesium deficiency causes loss of appetite, nausea, vomiting, personality changes and death from heart failure. Causes of magnesium deficiency include alcohol abuse, poorly controlled diabetes, excessive or chronic vomiting and/or diarrhea. Thus the effects of inadequate and deficient intakes or levels of magnesium is critical to health and are reviewed by the expert clinicians in this book. Magnesium in Human Health and Disease provides the most current research to support the potential benefits or lack thereof for normal and high supplementation with magnesium. Animal model research and early human trials are reviewed to document other disease states such as hypertension, cholesterol level, type 2 diabetes and cardiovascular disease that would benefit from increased magnesium.

http://k2s.cc/file/52d7c2c49967f/1627030433.pdf

PP

Anonym sa...

Yoshiki Nishizawa, Hirotoshi Morii, Jean Durlach "New Perspectives in Magnesium Research: Nutrition and Health"
Springer | 2006-11-28 | ISBN: 1846283884 | 411 pages | PDF | 3,3 MB

A definitive review in the field of magnesium research, this book brings together the proceedings of the 11th International Magnesium Symposium in Osaka, Japan from October 22-26, 2006. Written by authorities in the area, the book provides a thorough overview of progress in the area of magnesium research.

"New Perspectives in Magnesium Research" is essential reading for researchers in magnesium and calcium field, nutrition, and specialists in many areas (cardiologists, neurologists, orthopaedic specialists etc.).

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/599000/fe83ba29569db45ecf31be1e4e28c989/_as/%5BNishizawa_Y.,_et_al._(eds.)%5D_New_perspectives_in_(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Online bok: Magnesium Deficiency in the Pathogenesis of Disease -
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/index.shtml

Boken er ok, men inkluderer helsemyter som bl.a kolesterolmyten, samt at mettet fett er grusefult for helsa. Forfatteren manipulerer også en del utsagn for å fremme den bestående løgnen om mettet fett som kilde til alt galt i verden, som når hun siterer forskningsstudier som tilsynelatende viser at mettet fett blokkerer magnesiumopptak, uten å nevne at det faktisk var plantefett og herdet fett som ble brukt i forsøkene. Samtidig har annen forskning vist hinsides enhver tvil at spesielt kort og mellomkjedet fett øker opptaket av bl.a magnesium og kalsium. Tas all info, som ikke viser hvordan magnesium bidrar til kroppens helsetilstand, med en klype uraffinert salt, så er boken god. Hennes nyere bok, http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1583331565, er bedre, med mye mer nyttig info.

PP

Nøtteliten sa...

Når det gjelder akkurat dette med tenner (beklager at jeg blander meg inn), men dette gjelder jo her også. Sort/gråsort farge mellom de to bakerste tennene i alle fire hjørner, og i tillegg lysebrune flekker oppå tennene (kun de bakerste/jekslene). Ble oppdaget i forbindelse med tannlegebesøk rundt nyttår, og er der fremdeles - men jeg synes det ser ut som det har gått bitte, bitte litt tilbake. Han svisjer med vann tilsatt magnesiumspray hver kveld, og tidligere svisjet han med kokosolje. Men han svisjet ikke før dette tannlegebesøket.

Anonym sa...

Marianne; hadde jeg overprutet er sjansen stor for at de hadde villet kysse meg eller det som verre er, og sagt jaaaah på rappen. Problemet var imidlertid ikke priser eller at de la seg langflate over disken etter meg og ville ha meg til å bl.a sjekke melonene deres, men at enkelte plutselig dukket opp fra bak forheng, klær eller hjørner, etc og bablet og fektet med armer og bein og det meste innimellom. Jeg måtte være veldig bevisst meg selv hele tiden for å være rolig, og ikke angripe noen i selvforsvar. Å plutselig fekte med armene rett foran meg, eller å f.eks komme bak meg og ta på meg eller legge hendene foran øynene mine, slik mange gjerne gjør for spøk, kan raskt føre til at personen i neste sekund ligger bevisstløs på bakken. Heldigvis pleier jeg å kunne stoppe bevegelsen(e) før de blir fullført, slik at jeg i årenes løp ikke har skadet noen alvorlig (annet enn egoer), men det er slitsomt å være redd for å skade andre. Især mine nærmeste. Jeg kan f.eks ikke sove i samme seng som min samboerske, da jeg kan risikere å overreagere på noe hun gjør i søvne. Og jeg våkner av hennes minste bevegelse eller lyd. Jeg brakk nesten armen på en tidligere kjæreste, før jeg selv var helt våken. Jeg antar hun må ha lagt hånden eller armen sin mot ansiktet mitt mens hun sov, og i neste sekund våkner jeg stående i sengen hvor jeg holder armen hennes i spenn bak ryggen hennes, og er brøkdelen av et sekund fra å brekke den. Jeg trodde først jeg drømte, og at hylene hennes var noe muffens for ørene som kom langt borte fra, men ble etterhvert klar over at jeg sto og holdt noe mellom hendene mine. Det var såpass mørkt i rommet at jeg ikke så noe før det var gått noen minutter, og øynene mine hadde tilpasset seg mørket. Og dette er en av etterhvert mange eksempler.

Det er usosialt å ha det slik, og det krever mye av meg for å disiplinere meg til å forholde meg rolig ute blant mye mennesker. Jeg reagerer normalt så raskt at jeg først får tenkt meg om etterpå, og som regel er det noe i meg som bremser bevegelsene slik at jeg ikke dreper eller skader den jeg reagerer på. Hva dette noe er aner jeg ikke, men det overstyrer i alle fall de inntrente reaksjonene mine tilstrekkelig til at jeg som regel skader egoer mer enn kropper. På den annen side er de lynraske reaksjonene mine en fordel i andre situasjoner, som f.eks da det var storm og jeg var ute om natta og spikret opp gjerdeplanker som blåste til pisus. Stormen het noe slikt som Dagmar tror jeg, og kort før var det enda et hissig kvinnfolk som het Berit. mens jeg var på vei mot gjerdet så jeg noe stort og mørkt komme mot meg i lufta, og rakk bare å tenke at det liknet på en djevelrokke før jeg i neste sekund dukket. Kroppen min reagerte før meg mao. Det uidentifiserte flygende objektet ble raskt identifisert til å være et bølgeblikktak som hadde løsnet fra et gjerde, og det fortsatte over hodet mitt og skar rett gjennom 2 lag hønsenetting og inn i kyllinginnhegningen. Hadde ikke kroppen reagert før meg ville halsen eller hodet mitt ha vært den hønsenettingen.

Jeg er i topp form og helse, det er så, men jeg har mitt å jobbe med jeg også mao.

Arabernøttene; det forklarer ordet liv i navnet ditt. Og joda, jeg er i ferd med å lære meg kroatisk via 6 kurs med mp3 filer og 4-5 gramatikkbøker med mer. Men jammen skal jeg snakke høl i hue på dem når jeg får sjansen! Jeg hadde gledet meg til slike markeder, og forestilte meg å kunne gå rundt og kikke, og velge hva jeg ville i ro og mak. Bølleselgermafia var ikke helt hva jeg forvente meg!

Men, man lærer så lenge man lever.

Likesinnede ja, de dukker opp når de er klar for det, og man møtes når omstendigheter og innstillinger er i harmoni. Men, jeg foretrekker at de er i Norge, da de i andre land må jobbe med egne saker og mål.

Et bidrag som kommer fra hjertet er alltid generøst!

PP

Nøtteliten sa...

Det kunne ikke komme mer fra hjertet enn det gjorde. Ja - Liv, også kjent som "et kvinnenavn" på norsk ;-) Liker den dobbelte betydningen, og du har selvsagt rett - hva jeg forteller om min fascinasjon for visse ting forklarer ordet/navnet :-)

Gud bedre for en opplevelse med bølgeblikktaket! Glad for at du opplevde at din snarrådighet og reaksjonsevne faktisk reddet livet ditt, men skjønner selvsagt hvor usosialt det må være for deg. Selv holdt jeg på å slå ned en liten gutt på 10 år som plutselig stod utenfor døra vår iført en grusom Haloween-maske. Min mann rakk å gripe et brekkjern og var i fullt firsprang mot skriket mitt der i gangen - stakkars gutt. Han hadde heldigvis åndsnærværelse nok til å rive av seg maska og rope hvem han var. Det tok meg flere dager å få igjen pusten, og jeg kjente at jeg hatet Haloween. Men det går bedre nå, heldigvis :-)

Anonym sa...

Huff, ja da forstår jeg veldig godt at du har hatt noen utfordringer på turen, prute-mas blir jo kosekroken i forhold da, men da er du bedre rustet til neste tur slik sett om ikke annet og er litt mer forberedt, tøft gjort da med tanke på det du sier å kaste seg inn i et rent sosialantropologisk vepsebol etter så mange år :-) Godt at det har vært litt fred og ro med sol og bading "innimellom slaga" også:-) Har hørt Kroatia skal være veldig fint :-)
Og nå begynner jeg å skjønne hvorfor de har har satt kvinnenavn på disse harnisk-orkanene ja... hehe..
Marianne

Anonym sa...

Hei PP! Jeg håper ferien din har gjort deg godt, og at det ikke var for mye i backloggen når du kom hjem. Jeg lurer på en ting i forbindelse med blodsukker. Jeg har i alle år opplevd at jeg rett etter solide måltider begynner å fryse. Jeg fryser så jeg rister, og kulden sitter inne i kroppen. Hva tror du kan være årsaken?
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Lillejenta mi slet endel med røde og tørre utslett rundt munnen i vinter da hun siklet mye / var mye våt rundt munnen. Prøvde å smøre med kokosolje ol, men hjalp ikke. Ble nesten bare verre. Dro på apoteket, og kjøpte med Solbrand creme og de røde, tørre flekkene forsvant dagen etter! http://helsemeny.no/products/solbrand-creme-30-ml-celana Inneholder: vaselin, lanolin, olivenolje, bivoks, cetanol; uttrekk av kastanje, calendula og mercurialis; eteriske oljer av appelsin, citron og lavendel.

Anna

Anonym sa...

Det du opplever er sannsynligvis at blodet forsvinner fra muskler, etc og går mot fordøyelsessystemet. Er det snakk om blodsukkerubalanse/hypoglykemi, eller binyrereaksjon som gir de samme symptomene, men hvor blodsukkernivået er normalt, kommer symptomene først etter en stund, og ikke umiddelbart.

En alternativ forklaring kan være at du mangler næringsstoffer som fordøyer karbohydrater, og omgjør disse til energi som kan skape bl.a varme.

Mindre måltider eller måltider som inkluderer fordøyelseshjelpere i form av f.eks kraft, melkesyregjæret mat og drikke, og/eller rå matemner som gir enzymer som bidrar til fordøyelsen, kryddere og salt, etc kan hjelpe, samt å alltid inkludere animalsk protein i måltidene

PP

Anonym sa...

Sosialantropologisk vepsebol? Fått deg en ny ordbok eller hva?

Kvasikverulant!

Joda, det var fint vær og god temperatur i sjøen, og vi var helt alene på stranda. Dette fordi vi var der før sesongen begynner i mai.

Hjertenøttene, haloween er amerikansk søppel som overtar og korrumperer norsk kultur, som så mye annet fra USA. Her er slikt ikke velkomment, og skal barn kose seg og ha det gøy, så får de heller følge norske tradisjoner eller finne på nye selv. Så brekkjern eller slegge, eller hagle ladet med salt og pepper som middel til å kurere de små, fordervede bøllefrøene for galskapen er gode greier :-)

Thanksgiving er også på vei inn i norsk kultur, og da er det interessant å bemerke at den opprinnelige og sanne grunnen til denne dagen var folkemordet på flere tusen indianere. Og det etter at indianerne hadde huset nybyggerne over vinteren, og også lært dem dyrking av matvekster og jakt. Vil vi lære norske barn slik ukultur?

PP

Anonym sa...

settern inn her også iom at vi hoppet ut av det andre innlegget :)

Tusen tusen takk PP!
Jeg opprettholder honningen og fettdrikking og proteinkonsumet og får lukke øynene for en kropp på bærtur....med minimalt med trening. hoi det kommer til å bli festlig rundt meg.

Hva gjelder melk så er det just kefir jeg har drukket. Sjekket nå etter en minipause og får både utslett på overarmer og blir uggen i magen når jeg drikker. Jeg tenker jo med en gang at jeg skal holde meg unna da, men hva tenker de?

Og hva mat gjelder tror jeg nok jeg spiser for fler enn tre. Jeg håper bare så veldig at jeg gjør det riktig nå.

Bare for å få perspektiv, vet det er individuelt, men jeg er altså umettelig på honning smør og eggeplommer. Er 1 ss honning og 2 ss smør i meste laget? Og hva med 6 eggeplommer? Snakker om pr måltid? Og gjerne flere ganger om dagen.... Matglad

Jeg kan kjenne at jeg har energi og lyst til å trene, men kroppen er jo ikke helt som den skal så da får jeg heller spare lufteturene til senere. Håper det ikke drøyer så alt for lenge!!

Hjertelettelse

Anonym sa...

Slutter meg til Nøtteliten og Marianne, reisebrevet var hææærlig lesning! En ferie var deg vel unt, og selv om overivrige gateselgere og annet kan være stressende og mye har hopet seg opp hjemme, håper jeg at ferien alt i alt var en positiv opplevelse! :-) Benedikte

Eidenshage sa...

Neste gang du reiser over Karmøy får du komme innom og få noe "beroligende før turen". Hva enn det skulle være, uansett hjertelig velkommen innom Eidens Hage hvis du har lyst. :-)

Anonym sa...

Hehe, jepp, ordbok for krøll-på-tunga-ord, utvidet utgave, står det på den, fant ut at den hadde sin plass i et panneklaskers hjem :-)
"Utenfor-turistsesongen-sol og bad-på-strand" er fuglekvitter i mine ører, så det forstår jeg godt må ha vært digg.
Synes forøvrig både haloween( halohviiin), thanksgiving og valentines day er som "innkaster-mas" i min verden, bare påtrengende pes :-) Marianne

Anonym sa...

viagraair hadde jeg ikke giddet å reise med, høres ut som om det er bare til mannfolk :)

han liker urte te av fennikel, anis og karve. Vi liker den alle sammen her i huset, og den kunne ikke falle meg inn å kjøle den ned, attpåtil tilsette kullsyre eller søtning ;) den er så god som den er varm, med en skvett fersk melk oppi namm :)
har prøvd med spansk kjørvel men det likte han ikke heller.

tusen takk, jeg sier ifra hvis det ikke blir bedre.

ja jeg håper virkelig at jeg gir ham et solid grunnlag, det eneste som bekymrer meg litt noen ganger er at jeg ikke en gang orker å feire sånne fester som nevnes lenger ned, iom. jeg ikke ser noen som helst poeng i det, eller feire nyttårsaften, bruke penger til å skyte drit i lufta, kunne ikke falle meg inn. Men er litt redd for at han skal dette helt utenfor den gangen han skal begynne på en skole og ikke kan noe som helst om denne kulturen. Enda det er sååå unødvendige ting. Jeg liker forslaget om å bruke hagle å skremme halloween folka.

Han sliter noen ganger allerede nå med å leke med andre barn iom. at hodet dems er så fult av nonsens og uvirkelig fantasi at han bare blir stående å riste på hodet, og så spør han meg hva de gjør få noe, de andre barna.

@ Nøtteliten vi har for litt siden også begynt å skylle slik som du beskriver og jeg synes det er veldig velgjørende for mine tenner og tannkjøtt. SIkkert også for hans, og han pusser tenner med litt kokosolje nå, men så mye pussing blir det jo ikke siden han mere tygger tannbørsten enn noe annet, og jeg får hjelpe litt av og til :) Får håpe det hjelper litt. :)

Annelie

Anonym sa...

Hei PP lurte på en ting- når lager kimchii hvor lenge lar du den stå ute? Har forstått det slik at det vanligvis ikke er mer enn 1-3 dager? og dermed skiller se fra andre fermenterte grønnsaksblandinger som ofte står flere uker?

Plommen

Frkgammeldags sa...

Velkommen hjem! Du kan tro vi har savnet å mase på deg PP (; Jeg har blitt veldig interessert i tinkturer i det siste. Har du noe erfaring med rosenrot? Har funnet en del og har laget tinktur av røttene. Bladene ligger i kjøleskapet klar for salaten og bladstenglene blanda jeg med vann i blenderen og laget smudi. Tenkte det var en fin måte å utnytte alle delene av planten på, for jeg fant ikke noen andre måter å bruke det på selv om jeg søkte mye rundt på nettet. Uansett, delte et lite glass min kjære, men etter en kort stund ble vi begge ganske så kvalme. Burde man kun spise bladene? Vet du om noen gode måter å utnytte denne planten? Og er det noe særlig vits å lage ramsløktinktur som et ekstra kosttilskudd? Er det noen tinkturer du kan anbefale?

Anonym sa...

Reaksjonene dine på kefir er vanlige ved redusert syreproduksjon i magesekken, samt ved redusert aktivitet av enzymet diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin, som det er en del av i melkesyregjæret mat og drikke. mao at du "reagerer" på histaminet. Uansett hva som er riktig her så vil dette utbedres etter 1-3 uker. prøv gjerne å drikke litt eplecidereddikk i et lite glass vann rett før kefirkonsum, og se om du opplever samme symptomer.

Det er vanlig å spise veldig mye, samt å gjerne ha ekstra lyst på spesifikke matemner, i en periode etter kostomlegging. Noen er hekta på kefir eller surmelk, andre på kokosfett eller eggeplommer. Og atter andre spiser spekemat til den tyter ut over alt. Dette er som det skal være, og behovet vil avta ettersom kroppen omjusterer seg selv kjemisk.

Mengde honning og smør er heller for lav enn for stor, og 6 eggeplommer er en god begynnelse, og absolutt ikke fråtsing.

PP

Anonym sa...

Den skal stå i ca. 3-5 dager, avhengig av romtemperatur og megde, samt hvorvidt du bruker startkultur eller gjærer med salt. Ingen melkesyregjærede grønnsaksblandinger skal stå i romtemperatur i flere uker, da krukkene i så tilfelle enten vil eksplodere, eller innholdet for surt. Gjæringen fortsetter til en viss grad selv når kimchien settes kjølig, og det er i denne perioden at smaks og aromastoffer utvikles, samtidig som matemnene blir brutt ned til lettfordøyelige substanser.

PP

Anonym sa...

Det er kun 4-5 årige røtter som har de substanser som anses som adaptogene, hvilket er en av grunnene til at kun 5-årige røtter brukes kommersielt til fremstiling av tinkturer og ekstrakter. Bladene smaker bittert og vondt i min erfaring, men blir litt bedre i smaken når de kokes litt. Det er kun røttene som har adaptogene egenskaper.

Utover å bruke røttene så ser jeg ingen nytteverdi for rosenrot, og synes uansett at de er så vakre at jeg bare lar dem stå år etter år som syn for såre øyne.

Ramsløktinktur har lite for seg da det er enklere å lage hvitløktinktur. Ramsløkblader og knoller må også brukes raskt, da de mister smaken kort etter at de er høstet. Ramsløk smaker dessuten så snadder at det er enklere og mer moro å heller ha dem i mat.

Av tinkturer så er min favoritt reinrot, og den er betydelig bedre enn rosenrot. Den kan dyrkes i Norge, og høstes hvert tredje år. Og både blader og frø inneholder de adaptogene substansene, skjønt bladene og frøene må brukes raskt, da de adatogene substansene forsvinner ettersom de tørker. Reinrotplantene gir mengder av frø, slik at frø til nye planter aldri er et problem. Bladene kan ellers spises, men smaker så bittert at dansk bitter/absint er rene sukkeret i forhold.

Sauer, geiter, kaniner og kyr elsker derimot bladene, og det finnes en del øst-europeisk forskning som viser bedre dyrehelse, mindre barnedødelighet/høyere klekkingsrate, mer melk og egg, m.m ved bruk av reinrotblader som høy eller reinrotfrø som tilleggsfor til fjærkre

PP

Anonym sa...

Apropos fuglekvitter så hadde vi selskap av et måkepar som gikk fram og tilbake langs strandkanten og flørtet vilt. Sexy!

Jeg har forresten fått hentelapp for en norgespakke i posten i dag, fra en Marianne F fra Oslo. Har du endelig tatt mot til deg og sendt meg de sure sokkene dine, slik at jeg har noe å røyke på for å kule'n i en hektisk hverdag. Eller er du feil Marianne, selv om du er riktig Marianne i egne øyne?

PP

Anonym sa...

hjertens takk atter igjen! hvor lykkelig det går ann å bli av svarene dine!
jeg skal prøve eddik, utrolig glad for at det er fint å fortsette konsum :))
og mengder, det var ubeskrivelig bra å høre!! det lettet trykket på bekymring, da skal jeg kose meg glugg videre og ikke sette en mental stoppe på mengdene, la magen styre!

hjertetakk fra en som gleder seg over forbedringer og over den superkroppen som er i vente :)

kan skjevhet i hofter/bekken/ryggstilling ha noe med magesyre å gjøre(mener kanskje å erindre noe om at du har nevnt noe slikt, men finner det desverre ikke?) og hva med nakke? hofter klikker plutselig og er stivere enn stokker. Ryggen er daff på tross av sstyrketrening og nakken er et eget kapittel, ikke plagsom eller vond, bare lite fleksibel... En tur til kiropraktor vurderes. Koppemassasje, har du en formening? det gjør jo vondere enn vondest, men føles ganske så godt etterpå.

God kveld!

hjertetakk

Anonym sa...

The Complete Guide to Making Cheese, Butter, and Yogurt at Home: Everything You Need to Know Explained Simply (Back to Basics Cooking) by Rick Helweg
English | 2010 | ISBN: 160138355X | ISBN-13: 9781601383556 | 312 pages | EPUB | 7,2 MB

Since the earliest human civilizations in the west, milk has been gathered from domesticated animals such as the goat, sheep, and cow to create a wide variety of high protein and tasty foods including cheese, butter, and yogurt.

With more than 3,000 kinds of cheese registered to the FDA and dozens of different recipes for butter and yogurt available, many people see great opportunities both to save money and to make a little profit in creating their own milk based products. The secret to making these products all lies in the recipes you have and the steps you take though.

This book was written to provide every prospective cheese, butter, or yogurt maker the tools they need to prepare, create, and enjoy their favorite dairy products from the comfort of their home. You will learn everything you need to know about the various dairy products found in cheeses, butter, and yogurt to start creating your own at-home dairy goods. You will learn which ingredients are used for these assorted dairy products and what at-home equipment you will need to start benefiting from your own recipes. You will learn how to clean and care for your equipment, making sure everything remains sanitary and that your dairy products are always safe. You will learn the myriad of basic techniques necessary to understand the dairy product process, starting with raw milk and continuing until you make any number of soft, hard, or Italian cheeses.

Dozens of top cheese makers and home dairy aficionados have been interviewed for this book and provided their experiences with dairy products. You will learn from them and this book the basics of creating queso blanco, fromage blanc, ricotta, feta, cheddar, gouda, Monterey jack, mozzarella, parmesan, and many other cheeses in addition to sour cream, yogurt, and butter. For anyone with a desire to start experimenting with dairy products at home, this book is the ideal starting point.

Atlantic Publishing is a small, independent publishing company based in Ocala, Florida. Founded over twenty years ago in the company president’s garage, Atlantic Publishing has grown to become a renowned resource for non-fiction books. Today, over 450 titles are in print covering subjects such as small business, healthy living, management, finance, careers, and real estate. Atlantic Publishing prides itself on producing award winning, high-quality manuals that give readers up-to-date, pertinent information, real-world examples, and case studies with expert advice. Every book has resources, contact information, and web sites of the products or companies discussed.

https://www.tusfiles.net/bygfjjnb2syh/yoghurt.rar
http://uploaded.net/file/2xwjbc0o/yoghurt.rar
http://k2s.cc/file/5c8c207879bef/160138355X.epub

PP

Anonym sa...

The Practice of Soft Cheesemaking - A Guide to the Manufacture of Soft Cheese and the Preparation of Cream for the Market by C. W. Walker-Tisdale
English | 2005 | ISBN: 1905124597 , 1443720461 | ISBN-13: 9781905124596 , 9781443720465 | 124 pages | EPUB | 2,3 MB

THE PRACTICE OF SOFT CHEESEMAKING - A Guide to the Manufacture of Soft Cheese and the Preparation of Cream for the Market. By C.W. Walker-Tisdale And Theodore R. Robinson. Originally published in 1903 and updated and revised in 1915, this scarce early instruction book on Soft Cheesemaking is both expensive and hard to find in its first editions.

READ COUNTRY BOOKS have republished it in an affordable, high quality, modern edition, using the original text and artwork. Ninety five pages contain detailed chapters on: - The Production and Handling of Milk. - Cream: Its Production, Composition and Properties. - Principles of the Manufacture of Soft Cheese. - Varieties of Soft Cheese and Their Process of Manufacture. - Cream Cheese. - Double Cream Cheese. - Rennetted Cream Cheese. - Gervais. - Bondon. - Coulommier. - Cambridge or York. - Sour Milk or Lactic Acid Cheese. - Pont L'Eveque. - Camembert. - Little Wensleydale. - Colwick. - Ripening. - Packing and Marketing. - Dairy Terms. - Regulations. - Preservatives and Colouring. - Measures. - etc. The book is illustrated with full page vintage photos and various line drawings. Twelve pages of advertisements for dairy equipment and associated items have been reproduced for their historical interest. This fascinating little book will be of much interest to anyone with an interest in dairy farming or the production of dairy products on a large or small scale. "The book is a model of conciseness and clearness. The instructions given as to the handling of milk are admirable, and the particulars of making all kinds of soft and cream cheese leave nothing to be desired." - FARMING PRESS.

http://k2s.cc/file/1bc7d646854ab/1905124597.epub

PP

Anonym sa...

101 Recipes for Making Cheese: Everything You Need to Know Explained Simply (Back-To-Basics Cooking) by Cynthia Martin
English | 2011 | ISBN: 1601383568 | ISBN-13: 9781601383563 | 336 pages | EPUB | 0,5 MB

There are more than 3,000 different kinds of cheese currently registered with the FDA, and hundreds more made in small villages, towns, and back countries around the world. Since the earliest record of milk cultivation, humans have been creating new kinds of cheese and today it has become one of the most used, popular food items in the world.

Rich, creamy, sharp, or spicy – cheeses can add a bit of zest to any meal and with the right recipes and the tools needed to make your own, you can start enjoying the joy of cheese from your own kitchen. Learning how to make your own cheese starts with knowing the differences and necessities for each kind of cheese and then adding a bit of your own creativity to the mixture.

This book provides 101 of the most popular, well known cheese recipes in the world into one, easy to follow resource designed to help even the most unpracticed of cheese aficionados start creating at home. The basics of making cheese will be covered from the start, giving you a detailed walkthrough of everything you need to create your own dairy products, including equipment, products, time, and money. You will learn the basics of food safety in regards to cheese and what parts of the product you can use and what you must discard. You will learn the essentials of what each different kind of cheese entails, including hard, soft, and Italian cheeses among others. With recipes gathered from top resources around the globe, you will then be able to start making cheeses for yourself, ranging from the creaminess of fromage blanc to the sharp bite of cheddar or smooth meltiness of mozzarella. For every cheese lover out there who has dreamed of making their own cheeses at home, this book is for you.

https://www.tusfiles.net/7wzl76s0uf7n/101cheese.rar
http://180upload.com/j7f7r2e2zwm2
http://k2s.cc/file/0d215c9914456/1601383568.epub

PP

Anonym sa...

Beryl Wood, "Let's Preserve It: 579 recipes for preserving fruits and vegetables and making jams, jellies, chutneys, pickles and fruit butters and cheeses"
ISBN: 0224086731, 0583197361 | 2011 | EPUB | 224 pages | 1002 KB

First published in 1970, Beryl Wood's classic Let's Preserve It is the ultimate preserving bible. In this small encyclopaedia, Wood distils the immense knowledge of earlier generations into a jarful of simple, foolproof recipes that will give endless delight both to make and to savour.

With guidelines on equipment and preparation, useful hints on cooking and important tips to remember, this A-Z of recipes is an essential book for everyone from the experienced jam-maker to new cooks making preserves for the first time. Classic recipes such as mint jelly, lemon curd and Seville orange marmalade are all here, as well as more unusual combinations and ideas for preserving fruits, herbs and vegetables.

This unique and comprehensive recipe book revives the art of making jams, jellies, pickles and chutneys, and celebrates the joys of transforming a surfeit of anything - from apples to whortleberries - into jars full of sweetness.

https://www.tusfiles.net/aqaa8a74rep3/preserve.rar
http://keep2share.cc/file/ec8f825d2c60f/0224086731L.epub
http://180upload.com/fj7adcx60xuh

PP

Anonym sa...

The Diet Cure: The 8-Step Program to Rebalance Your Body Chemistry and End Food Cravings, Weight Gain, and Mood Swings - Naturally By Julia Ross
2012 | 428 Pages | ISBN: 0143120859 | EPUB + MOBI | 3 MB + 2 MB

More than 100,000 copies later, this breakthrough program is more effective than ever— substantially revised and updated to include the author's latest clinical research.

For the more than 160 million overweight Americans, dieting is a failure. Based on more than twenty years of proven clinical results, The Diet Cure's revolutionary approach curbs food cravings and restores the brain's mood and appetite chemistry in twenty-four hours. Beginning with her 8-Step Quick Symptom Questionnaire, celebrated nutritional psychotherapist Julia Ross helps readers identify their unique underlying biochemical imbalances and provides targeted strategies to correct those imbalances using nutritional supplements to jump-start the dietary overhaul. Readers then create their own safe, easy-to-follow plan to end low-calorie dieting and food obsessions for good.

http://longfiles.com/i2gd1bkoyl9q/The_Diet_Cure.epub.html

PP

Anonym sa...

Permaculture Design: A Step-by-Step Guide by Aranya
2012 | ISBN: 1856230910 | English | 208 pages | EPUB + MOBI | 4 + 8 MB

Are you excited about permaculture but unclear how to put it into practice for yourself? In this unique, full colour guide, experienced permaculture teacher Aranya leads you through the design process from beginning to end, using clear explanations, flowcharts and diagrams. It is based on course worksheets which have been designed, refined and tested on students over time. Linking theory to practice, he places the ethics, principles, philosophies, tools and techniques directly into the context of the process itself. While written for anyone with a basic grasp of permaculture, this book also has plenty to offer the more experienced designer.

This guide covers: Systems and patterns ~ Working as part of a design team ~ Land and non-land based design ~ Design frameworks ~ Site surveying and map making ~ Interviewing clients ~ Working with large client groups ~ Identifying functions ~ Choosing systems and elements ~ Placement and integration ~ Creating a design proposal ~ Project management ~ Presenting your ideas to clients ~ and much more.

A great reference for anyone who has done, or is thinking of doing, any kind of permaculture course.

https://www.tusfiles.net/rs9pp0bmsunp
http://uploaded.net/file/c6f4w8by/pe455345345.epub
https://www.oboom.com/SYD4C716/pe455345345.epub
http://uploaded.net/file/na5f4uvv
http://uploaded.net/file/sfzqmx3f

PP

Anonym sa...

Bloggspellemannsprisen? Var jeg på tilbud?

PirkePetter

Anonym sa...

Det kan nok stemme det da. Hehe, ja det er syrnede sokker faktisk, for ekstra probiotika, bør da i såfall hentes ut snart, så de ikke gjenoppstår og bokstavelig talt vandrer ut av krukka på jakt etter andre sokker å forene seg med :-) Marianne

Nøtteliten sa...

Hvis du har et bed eller en annen ansamling av Reinrot som formerer seg og sprer seg selv, hvordan klarer du å holde styr på hvilke planter som er gamle nok til å høstes og hvilke som er for unge?

Nøtteliten

Anonym sa...

PP,
akupunktur, er det noe som kan bidra til raskere helbred av ulike «sykdommer» sammen med kostholdet? Ut i fra de studier du har lest om emnet, har det effekt utover smertestillende endorfiner og evt placebo? Vet du hvordan det påvirker kroppen, hva som gjør at det er evt hjelper? Å balansere energiflyten i meridianene, gjør det at kroppen ordner opp lettere?
C.

Anonym sa...

Hei PirkePetter, Christer og dere andre!

Jeg har noen spørsmål som jeg håper PP eller andre kan hjelpe meg med. Min baby på nå 7 mnd har begynt å kaste opp visse matemner. Da han startet med fast føde fikk han kraft, deretter eggeplommer og etter hvert grønnsaker, rødt kjøtt og kyllinglever. Til hvert "måltid" har han fått 1 ts kokosolje eller klaret smør (fra tidsporten) i maten. Nå har han startet å kaste opp voldsomt når han får eggeplommer eller (kylling)lever. Og i forrige uke av avokado. En til halvannen time etter han har spist har det startet og han kaster opp og kaster opp og kaster opp i ca to timer.

Jeg lurer sånn på hvorfor det skjer. Og ikke minst hva jeg bør gjøre fremover. Jeg ønsker at eggeplomme og lever skal være en sentral del av kosten hans, men det går jo ikke p.t. Hva bør jeg da gi? Tips, råd, forklaringer, hjelp eller forslag mottas med STOOR takk!

hilsen en rådvill novise

Anonym sa...

Jeg anbefaler aldri akupunktur, da det er en for lettvint, og overlater som regel ansvar og kontroll over egen kropp til en terapeut. Virkning har det, utover endorfiner, bl.a med tanke på at akupunktene samsvarer vel 90% med moderne triggerpunkter. Jeg brukte selv akupunktur i en periode etter at jeg var ferdig med heilpraktikerutdannelsen, men valgte å stoppe, fordi det er så mye man ikke vet om akupunkturens virkninger og hva som egentlig foregår i kroppen. Dessuten ser jeg akupunktur, slik det praktiseres i dag, som ren symptombehandling, hvor man omgår konkrete årsaker til fordel for mer abstrakte årsaker. Om f.eks magnesiummangel fremmer forkalkninger i øregangen som gir redusert hørsel, så er det ikke tukling med nyreneergien som er løsningen, men snarere å sikre tilstrekkelig magnesium i kosten. Vi kan spekulere i at tukling med nyreenergien kan gi nyrene bedre evne til å readsorbere magnesium, men inntil dette er forsket på og dokumentert, ser jeg ikke noe poeng i å bruke akupunktur.

Og, om et gitt helseproblem spores til f.eks redusert mage-yang eller yin, eller chi, hvor kommer problemet fra? Å balansere meridianer som er tilknyttet magemeridianen hjelper kanskje, men om en av disse meridianene er årsaken til problemet i magemeridianen, hva forårsaket den første ubalansen? Når begynner en årsaks og virkningskjede, og hvem bestemmer hvor årsaken ligger? Og hvorfor behandle den utløsende årsaken, snarere enn den egentlige årsaken? Nok en ting er at akupunktur aldri var ment å praktiseres utenom kosthold, urter, øvelser, etc som tilsynelatende skulle balansere gitte meridianer og brennende ovner, hvilket er nok en grunn til at akupunkturbehandling i seg selv er ren symptombehandling. Hvilket også gir penger i kassa for terapeuten, da pasienten vil måtte komme igjen og igjen for ny behandling, i og med at årsakene ikke gjøres noe med, og man heller ikke følger opp selv på noe vis.

Og rent logisk sett blir det tull og tøys å f.eks balansere ymse meridianer for å omgå nervedegenerasjonen som f.eks mangel på vitamin B9 og B12, eller magnesium forårsaker, når man heller kan helbrede problemet en gang for alle gjennom å konsumere nevnte næringsstoffer.

Og, mitt fokus er å hjelpe mennesker å hjelpe seg selv, og de fleste kan ikke akupunktur, men kan lage mat.

PP

Anonym sa...

Jeg har flere åkre med planter fra forskjellig år, og jeg kutter av frøbeholderen etter blomstring

PP

Anonym sa...

Hjerteatakk? Rygg og nakkevirvler i "feil stilling" kan gi press på nerver som kontrollerer mage eller andre organer, slik at holdningen alltid er lurt å utrede hos kiropraktor eller osteopat.

Jeg anbefaler at holdningen utbedres, slik at du har normal bekkenstilling, og dermed normal svai i ryggen, før du trener noe som helst. Når bekkenet ikke er i naturlig stilling er også ryggen skjev, og ved f.eks framoverfall av bekkenet, som er vanlig i dag, vil man ha overdreven svai i korsryggen, mellom skulderbladene, og i nakken. I nakken da overdrevent fall framover, slik at stadig mer av hodets vekt ligger på nakkevirvler og muskulatur. Dette i seg selv er vanlig årsak til migrene og hodepine, og en rekke hoderelaterte plager. Nakkevirvler ute av stilling er også en av flere årsaker til bl.a MS.

Når ryggens naturlige S-kurver er overdrevne, påvirker dette hofte og skulderleddene, som vrir seg litt i leddkapslene. Slik at man enten trekker skuldrene lenger bakover, eller skyver dem mer framover enn det som er naturlig. Og dette skaper nye spenninger, og også leddproblemer. På samme måte vris hofteleddene inn eller utover, avhengig av bekkenets stilling, slik at man ikke bare begynner å feilbelaste kneleddene, men også, etter hvert, forandrer gange. Dvs man går annerledes enn det som er normalt for en, og det blir også stadig mer energikrevende å bare stå og gå vanlig.

Er bekkenet vippet til høyre eller venstre, har du økt belastning på tilsvarende hofte og kneledd.

Å utrede holdningsfeil er derfor alltid en god ide, samt å strekke og tøye hver dag slik at unaturlige muskelspenninger som gjerne holder ledd og virvler i feil stilling utbedres.

Jeg anbefaler dybdemassasje eller rolfing snarere enn koppemassasje, da det er viktig å jobbe med muskler og leddbånd når disse frigjøres fra unaturlig spenning som kanskje har vart i mange år.

PP

Anonym sa...

Jasså, ekstra trøbiotika du? Jeg har jo allerede fotsvettebakterier fra Christers oster, men sier aldri nei takk til en hjelpende fot!

Jeg vil antakelig få pakken først på tirsdag, når jeg bestiller noe fra den lokale butikken, som også er postkontor. De leverer varer og eventuell pakkepost på døra når min samboerske er bortevekk.

Er der fiendlige panneklaskelementer i den pakken, får du en stinkbombe i retur!

PP

Anonym sa...

Takker og bukker :-)

Plommen

Anonym sa...

Jeg kan ikke noe om grunnen til at han kaster opp, det må nok PP hjelpe deg med. Men for meg høres det ut som, hvis babyen er kun 7 mnd, for mye mat for tidlig og for raskt?

Anonym sa...

Jeg kan ikke uttale meg om saken uten å vite mer om barnet, vaksinering, medikamenter, ammingsfrekvens, kosten din, medikamentbruk fra din side, m.m. Det jeg kan si med en gang er at du bør tygge de animalske matemnene for ham, slik at dine enzymer bidrar til fordøyelsen hans. Og du bør aldri gi et barn avocado, med tanke på at det er så mye en og flerumettet fett, som bl.a blokkerer opptaket av vitaminer som A og D. Grønnsaker er han ikke i stand til å fordøye før han er vel 1 år gammel.

En så sen reaksjon antyder redusert syreproduksjon og/eller pepsin og lipase aktivitet i magesekken, slik at det er en ide å prøve å gi ham disse matemnene med surmelk eller kefir.

Kanskje du finner tips via disse kommentarene, boklinkene, etc -

http://liveneshage.blogspot.com/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html?showComment=1388079444828#c2614804311715596748
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353625971509#c850386332633797005
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368803385342#c4868020543996866395 i avsnittet om amylase
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368659187576#c6545871037659404146

PP

Anonym sa...

Receipts of Pastry and Cookery: For the Use of His Scholars (Iowa Szathmary Culinary Arts Series) by Edward Kidder and David E. Schoonover
English | 1993 | ISBN-10: 0877454108 , 1422350347 | EPUB | 336 pages | 6,6 MB

As the latest volume in Iowa's maverick and distinguished Szathmary Culinary Arts Series, this one brings us a notebook of the London pastry cook and pioneering cooking teacher Kidder (1665?-1739), with recipes presented in handwritten facsimile and in a typeset transcription.

Probably dictated, the recipes are brief, will strike most modern readers as brightly idiosyncratic and are utterly free of gastronomic political correctness: Kidder liked his suet. They make ideal bedside reading. There is, for instance, the one for "A Regalia of Cowcumbers." Dried, fried, gravied, and mixed into a sauce to accompany meat, they are dealt with by Kidder with such dispatch and such quaint spellings that the recipe is like a bluntly physical poem, rough and uneven in its hurl. There are pies (artichoke, egg, pigeon, tongue, calve's head); cakes; puddings (e.g., "a quaking Pudding"); soups; meat dishes ("Bombarded veal"); fish. A glossary is absolutely necessary, and provided. Instructions will not fail to amuse: "Take a good buttock of beef," suggests the master, and "Take a live carp and scale and slice him." Thank God, we can't--not as he did.

http://k2s.cc/file/f1841f996f040/0877454108.epub

Mange gode oppskrifter med kraft og animalsk fett, m.m

PP

Anonym sa...

Du bør nok lære ham å spille med i forhold til andre elever og jevnaldrende, da han ellers risikerer å bli uglesett og alene. Mao lære ham å være en kameleon.

Eller han kan ta hippie/bohem eller gotherveien (gothisk stil) og slippe alle trender og spørsmål.

PP

Anonym sa...

Your Personal Paleo Code: The 3-Step Plan to Lose Weight, Reverse Disease, and Stay Fit and Healthy for Life by Chris Kresser
2013 | ISBN: 031632289X | English | 416 pages | EPUB | 3 MB

An effective and practical program based on the Paleo lifestyle, customized to fit your needs!

As the Paleo movement sweeps the nation, the health benefits of following the lifestyle of our hunter-gatherer forebears are undeniable. But what happens when we hit a wall and weight loss stalls, energy flags, or we're tired of restricted eating? We're not cavemen anymore, so why should we follow a strict caveman diet?

In YOUR PERSONAL PALEO CODE, Chris Kresser uses the Paleo diet as a baseline from which you can tailor the ideal three-step program-Reset, Rebuild, Revive-to fit your lifestyle, body type, genetic blueprint, and individual needs. Kresser helps further personalize your prescription for specific health conditions, from heart disease and high blood pressure to thyroid disorders and digestive problems. Along with a 7-day meal plan and delectable, nutritious recipes, YOUR PERSONAL PALEO CODE offers natural solutions and an avalanche of groundbreaking advice on how to restore a healthy gut and immune system; how to eliminate toxins; which fats to eat liberally; how to choose the healthiest proteins; and much more. Best of all, you only have to follow the program 80% of the time; there's room to indulge in moderation while still experiencing dramatic results. Based on cutting-edge scientific research, YOUR PERSONAL PALEO CODE is designed to be flexible and user-friendly, with helpful charts, quizzes, and effective action steps to help you lose weight, reverse disease, and stay fit and healthy for life.

https://www.tusfiles.net/k1krnxsqxygg/paleo.rar
http://novafile.com/n8l31cidp0k7
http://uploaded.net/file/9cljp6il
http://uploaded.net/file/ccnn1xbk/paleo.rar

PP

Anonym sa...

Can It, Bottle It, Smoke It: And Other Kitchen Projects by Karen Solomon
English | 2011 | ISBN-10: 158008575X | EPUB | 160 pages | 7,2 MB

Have you ever wanted to . . .
Bottle your own soda? Press your own tofu? Smoke your own cheese? Boil your own bagels? Ferment your own miso? Can your own tomatoes? Roast your own coffee?

Can It, Bottle It, Smoke It walks you through a slew of satisfying culinary projects to stock your larder and shower your friends with artisan foods and drinks, kitchen staples, and utterly addictive snacks. Karen Solomon—veteran food writer, kitchen explorer, and author of Jam It, Pickle It, Cure It—brings forth a new collection of 75-plus recipes for condiments (Plum Catsup), cereals (Cornflakes), crunchy snacks (Tortilla Chips), beverages (Soy Milk), and more. Whether you’re a beginning or seasoned home cook, you’ll be inspired to pump up the power of your pantry.

With detailed instruction on essential techniques, time commitments for each project (from 20 minutes to 2 hours to a weekend), and labeling and wrapping tips, Can It, Bottle It, Smoke It will help you get creative in the kitchen. So leave the grocery aisle’s mass-produced packaging and mystery ingredients behind and join the urban homesteading revolution as you whip up a bevy of jars, bottles, and bags full of outstanding hand-labeled eats.

http://k2s.cc/file/caa345e010ed1/158008575X.epub

PP

Anonym sa...

Animals Make Us Human: Creating the Best Life for Animals by Temple Grandin, Catherine Johnson
2009 | ISBN: 0151014892, 0547248237 | English | 352 pages | EPUB | 1 MB

How can we give animals the best life-- for them? What does an animal need to be happy?

In her groundbreaking, best-selling book Animals in Translation, Temple Grandin drew on her own experience with autism as well as her experience as an animal scientist to deliver extraordinary insights into how animals think, act, and feel. Now she builds on those insights to show us how to give our animals the best and happiest life-- on their terms, not ours.

Knowing what causes animals physical pain is usually easy, but pinpointing emotional distress is much harder. Drawing on the latest research and her own work, Grandin identifies the core emotional needs of animals and then explains how to fulfill the specific needs of dogs and cats, horses, farm animals, zoo animals, and even wildlife. Whether it’s how to make the healthiest environment for the dog you must leave alone most of the day, how to keep pigs from being bored, or how to know if the lion pacing in the zoo is miserable or just exercising, Grandin teaches us to challenge our assumptions about animal contentment and honor our bond with our fellow creatures.

Animals Make Us Human is the culmination of almost thirty years of research, experimentation, and experience. This is essential reading for anyone who’s ever owned, cared for, or simply cared about an animal.

http://uploaded.net/file/ho4vd6p7

PP

Anonym sa...

Scott Sonnon - Forward Pressure: The Yang of Yoga
DVDRip | AVI / XviD, 1746 kb/s | 720x416 | Duration: 00:42:05 | English: MP3, 128 kb/s (2 ch) | 562 MB
Genre: Sport, Yoga

“ "Forward Pressure" is an example of Sonnon at his most useful and accessible. While most so-called "fitness gurus" specializing in bodyweight exercise recommend simply performing hundreds of reps of various pushups, Sonnon truly "sophisticates" bodyweight upper body exercise with a scalable, integrated set of floor movements that both challenge the body AND respect its natural frame of reference. Let's face it, most people can't do 100's of pushups every day without suffering eventual shoulder/rotator cuff injury, no matter how many different kinds they do (Hindus, Divebombers, one armed, Tigers, etc), and its boring as hell after a while. With his usual flair for "sophisticating" movement, Sonnon gets around this by altering the "frame" of the exercises in such a way that this problem is avoided almost entirely. He shows a scalable, progressive flow form that mimics much of the Hatha yoga "Sun Salute", but with an upper body emphasis, and in three dimensions and six directions. More importantly, he also teaches "corrections" to the form, corrective exercises that will offset any potential imbalances caused by working FP. This is in sharp contrast to most so-called "fitness routines", which can often lead to unexpected imbalances in the soft tissues of the would-be fitness enthusiast.These corrective exercises may be the best part of the DVD, such are their wide application to undoing the harm that years of unbalanced, slump-shouldered living can cause.

http://k2s.cc/file/140226e3cd2e9/Sc_So-Fo_Pre.part1.rar
http://k2s.cc/file/fa7d374a55c63/Sc_So-Fo_Pre.part2.rar
http://k2s.cc/file/a9bc6461ec580/Sc_So-Fo_Pre.part3.rar

PP

Anonym sa...

The Power of Neuroplasticity by Dr. Shad Helmstetter
2014 | eISBN: 0972782184, ASIN: B00HZS2HM4 | English | 185 pages | EPUB | 0.20 MB

In "The Power of Neuroplasticity," Shad Helmstetter, Ph.D. presents the scientific discovery that the thoughts we think physically rewire our brains and change our lives. Dr. Helmstetter shows you how to use the latest research from the field of neuroscience to wire your brain to change attitudes, overcome negativity, improve health and fitness, reach personal goals, increase mental sharpness and clarity, improve usable intelligence, super-charge your thinking and reshape your life.

http://uploaded.net/file/g87l6eve

PP

Anonym sa...

Først av alt - tusen, tusen takk for svar og linker til kommentarer og linker, PP!

Det var med en viss ambivalens jeg skrev fordi jeg på den ene siden ikke vil sløse med tiden din og dette sikkert har vært oppe før, et eller annet sted (jeg har lett, altså) og på den andre siden føler meg ganske desperat etter råd, ikke minst fordi det nettopp er eggeplommer og lever han reagerer så sterkt på.

Meg: 30 år og ingen medisiner og generelt fått antroposofiske greier hvis jeg har vært syk. Spist "høy fett/lav karbo" i mange år, ingen matvarer jeg reagerer på, som jeg vet om. Jeg har eksemete hud i perioder og blir lett kvalm. I tillegg kunne jeg med hell lagt på meg noen kilo. Ellers er jeg (tilsynelatende) frisk og rask. Men det er vel mest flaks. En håranalyse for noen år siden (sikkert bortkastede penger i likhet med blodprøve) viste for mye kobber og alt for lite magnesium og sink.

Tassen: Han ble fullammet første 4 mnd. Deretter delammet da jeg ikke hadde nok melk. Og det er frustrerende, for hadde jeg bare kommet over tradisjonskosten tidligere er jeg helt sikker på at melkemengden ikke ville vært et problem. Det skal også sies at jeg raste noe veldig ned i vekt, så den melken han fikk var kanskje full av ulumskheter. Noe like frustrerende er at jeg da ga ham vanlig melkeerstatning med kasein. Nå gir jeg "allergi"-melk med nedbrutt kasein. (har ikke mulighet til å få tak i fersk melk ofte nok til å lage erstatning selv). I tillegg har jeg gitt tran, men stoppet med nå i påvente av å få den fermenterte. Han har fått de to første vaksinene, men satt de andre på vent til jeg får tid til å lese mer om det (har klippet ut masse kommentarer der du henviser til vaksiner). "Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner" comes to mind. Men jeg ser at du skriver at slikt kan repareres, og er det noe jeg skal så er det å reparere han lille!

Kraft og gelatin (kan jeg blande inn pulveret i mat uten å løse opp i varm væske først?), magnesiumbad 1 gang i uka f.eks?, smør, kokos, mere kjøtt, kefir, mye mindre grønnsaker og olje fra GP. Og om en stund prøve litt eggeplomme og lever igjen, sammen med kefir. Jeg kjenner jeg er urolig for om han får for lite næring uten eggeplommen, leveren og brokkolien (som er favoritten). Vil dette være en farbar vei en stund fremover, tror du? Noe annet jeg også bør gi for magesyreproduksjonen eller pepsin/lipase-aktivitet?

Novisen

Frkgammeldags sa...

Takk for opplysende svar på sist innlegg PP. Sniker inn et nytt hønespørsmål. Vil gjerne fore hønene mine med insekter, har letet etter frysetørret insekter, men finner bare i små og dyre pakker i dyrebutikker. Regner med frysetørret insekter er bra for hønene, eller hva mener du PP? Og vet du, eller noen andre her om hvordan jeg kan få ta i mye til en billig penge?

Anonym sa...

Han reagerer ikke på eggeplommer og lever, men fordøyer dem ikke av en eller annen grunn. Det er viktig å skille mellom symptomer som følge av manglende evne til å fordøye eller avgifte, og symptomer som påståes å være såkalt allergi eller intoleranse.

Hva gjelder fersk melk, når du får tak i kan du fryse og ta opp når du trenger den. La noe av den første melken surne naturlig, så har du både til sønnen din, så vel som til melekn du tar opp fra fryseren, som startkultur for å sikre vekst av varmekjære bakterier fremfor kuldetolerante. I surmelk og kefir er kaseinet brutt ned til mindre peptider og frie aminosyrer. Han kan uansett fordøye kasein, i og med at spedbarn og småbarn kun danner enzymer som fordøyer morsmelkens kasein og laktose. Men han kan ikke fordøye pasteurisert kasein.

Hva gjelder spørsmålet om kraft så er svaret ja, men er det snakk om granulat/små korn (gelatin) så er det lurt å ha disse i litt kaldt vann først, slik at de blir myke.

Eggeplomme og lever; prøv å koke eggeplommene ørlite, og se om han har problemer med disse også. Det er alltids en viss mulighet for at han får mage-tarmproblemer av rester av sprøytegifter, genmodifiserte matemner og/eller soyamel om dette var i foret til hønsa, og da bør han heller bruke egg og lever fra dyr på beite

Brokkolli er grønnsak, og han er ikke i stand til å fordøye grønnsaker før han begynner å produsere amylase rundt ca 1 år. Fiberet i brokkolli garanterer å binde både vitaminer og mineraler fra f.eks lever og eggeplomme og gjøre ham næringsfattig og avføringen næringsrik, og de goitrogene substansene i brokkolli og andre kålsorter kan blokkere jordopptaket i skjoldbruskkjertelen hans, og forårsake redusert stoffskifte/energiproduksjon. Mao hypotyreose.

Du finner tips (via artikler, pdf-filer og bøker) til matemner og tilberedning, samt tips om helseproblemer i småbarn via de ovenstående linker. Jeg anbefaler deg å laste ned bøkene, eller kjøpe dem på capris.no

PP

Anonym sa...

Du må nok regne med et visst næringstap, både pga konserveringsmetoden så vel som lagringsperiodens lengde. Du kan jo kanksje prøve en modifisert versjon av dette -
http://www.themodernhomestead.us/article/feeding-chickens-maggots.html

Eller ale opp meitemarker i meitemarkkompost.

PP

Anonym sa...

Søren, noen har avslørt meg som den heksedoktoren og bløffmakeren jeg er :-(

Bare se her -

"Tone sier:
12. mars, 2014, kl. 09:42
Kanskje de gode bloggene rett og slett ikke finnes? Eller din er jo her da. Også er jeg veldig glad i lykkesliv.blogg.no. Hun spiser masse bra mat og trener med tanke på prestasjoner og velvære. hannemjas.blogg.no er også ganske søt. Trener som hun har lyst til uten fokus på utseende, legger ut lite om mat og er bare veldig søt. Søt punktum, altså.

Jeg var også en stund ganske hektet på kraftmødrene, men så ble jeg litt irritert over hvordan de naivt slukte pirkepetters kunnskap som ofte var begrunnet i dårlige kilder og spekulasjoner. Nå har de forøvrig kastet pirkepetter på dør, så kanskje de har blitt noe bedre. Ehm… der stoppet lista mi. Tror det betyr et høyt og rungene ja, til at du tipser om bøker og oppfordere leserne til å tipse om annet bra
"

Og jeg som alltid har ment at playboy var god kilde, med tanke på all den friske og fine anatomien? Jajamennsan, man får visst spekulere i noe mer vettugt, som f.eks mormors kjerringråd! Artig at forskning og logikk som går mot det bestående må være dårlig og spekulativ. Og pussig at man kan bli så sur på meg at man føler for å kommentere om dette i helt urelaterte blogger. Og det til og med nylig, lenge etter at jeg kommenterte i kraftmammabloggen.

Den dama må ha gjæret for lenge, slik at hun ble blåsur!

PP

Anonym sa...

Sherma Zibadi, Ronald Ross Watson, Victor R. Preedy, "Handbook of Dietary and Nutritional Aspects of Human Breast Milk"
2014 | ISBN-10: 9086862098 | 852 pages | PDF | 107 MB

Breast feeding has a great impact on the growth of infants both physically and psychologically. Human breast milk is beneficial to infant health because it contains the necessary macro- and micro-nutrients for tissue accretion, repair and behavioural developments. The production of milk is a complex biological process and its composition and volume is dependent upon a variety of factors such as the health and dietary status of the mother. Moreover, it is influenced by the different stages and duration of breast feeding. Environmental factors, both global and local, may also alter lactation, milk composition and nutritional value. This handbook provides a unique and complete insight into the dietary and nutritional aspects of human breast milk. For a general understanding an overview is given of breast structure and function and lactation. Nutritional aspects are highlighted in a section on the composition of breast milk, including recent research results on breast milk and growth factors, vitamins, proteins and antigens, amongst others. Finally an analysis of both the beneficial and adverse factors relating to lactation and composition of breast milk are discussed.

http://k2s.cc/file/b2c83117586d9/9086862098Dietary.pdf

PP

Anonym sa...

Terry A. Garey, "The Joy of Home Wine Making"
English | ISBN: 0380782278 | ASIN: B008CGU4O6 | 2012 | 288 pages | MOBI | 1 MB

Port and sherries, whites, reds, roses and melomels—make your own wine without owning a vineyard!

If you can follow a simple recipe, you can create delectable table wines in your own home. It's fun, it's easy-and the results will delightfully complement your favorite meals and provide unparalleled pleasure by the glass when friends come calling. You don't have tore-create Bordeaux in your basement to be a successful home vintner-you can make raisin wine and drink it like sherry, or use it to accent your Chinese cooking. Raspberry or apricot wine lend themselves to delicious desserts. And if you are interested in more exotic concoctions, rhubarb champagne is the ultimate treat.
The Joy of Home Winemaking is your comprehensive guide to:
the most up-to-date techniques and equipment
readily available and affordable ingredients and materials
aging, bottling, racking, blending, and experimenting
dozens of original recipes for great-tasting fruit wines,
spice wines, herb wines, sparkling wines, sherries, liqueurs
even homemade soda pop!
a sparkling brief history of winemaking
helpful illustrations and glossary
an extensive mail-order resource section

Whether you prefer your wine dry of slightly sweet, The Joy of Home Winemaking has all the information you need to go from casual connoisseur to expert home vintner in no time.

https://www.tusfiles.net/qpvygh0njanv
http://k2s.cc/file/0fda9c03515b5/0380782278_WineMa.mobi
https://ultramegabit.com/file/details/s5JH0S3fy0w

PP

Anonym sa...

Dutch Oven Cooking for Outdoor Enthusiasts by David Young, Cheryl Young
English | 2010 | ISBN-10: 0977670317 | PDF | 144 pages | 25 MB

Try these mouth-watering recipes for one pot meals, side orders, breads and scrumptious desserts. The dutch oven has made baking hot bread, rolls and biscuits' easy to cook even in the outdoors. Get out of the hot kitchen and enjoy the best of outdoor cooking!

http://k2s.cc/file/4c8cd2aa9add4/0977670317.pdf

Lovin' Dutch Ovens: A Cook Book for the Dutch Oven Enthusiast by Joan S. Larsen
LFS Publications | 1991 | ISBN: 1880415038 | English | 256 pages | PDF | 6.50 MB

Loving Dutch ovens is easy, especially after consuming a meal cooked in them. However, preparing a meal in them can be a disaster, especially for the beginner. Every Dutch oven cook has a sad story of black bread & charred chicken, including the author of the book Lovin' Dutch Ovens, who burned a first effort so completely that she ignored the dirty oven & Dutch oven cooking for six years. After ten years of trial & error & three years of writing & experimenting, Joan S. Larsen has come up with what many Dutch oven cooks are calling "the Bible of Dutch oven cooking" & with good reason. Lovin' Dutch Ovens covers all aspects of Dutch ovens from cooking, to size & selection, to handling & care. Recipes included are simple to complex & have step-by-step directions. Each chapter starts with hints of success for food types covered in that section. Add chapter indexes, a quick reference for favorite recipes & a way of including your family favorites. From SIMPLY DELICIOUS, a beginner's level, to WINNING WAYS, a guideline for competitive cooks, Lovin' Dutch Ovens sets a standard for enhancing the skill level of any Dutch oven enthusiast.

http://filepost.com/files/m6ac9245/lovin_dutch_ovens.pdf/

PP

Anonym sa...

Jane Woodruff, Ellen Woodruff Anderson, Woody Woodruff, "Cooking the Dutch Oven Way (4th Edition)"
English | ISBN: 0762782102 | 2013 | EPUB | 176 pages | 7,4 MB

The Dutch oven has been used for centuries to cook, bake, and fry food for large groups and families in the backyard, in a trailer, or camping on the trail. Using it requires finesse and fireside savvy as well as the right kind of recipes - and this book wil give you both. Its more than 180 quick and easy recipes have been designed and tested for use in Dutch ovens and taste-tested by the author's friends and family.

http://rapidgator.net/file/6fd5c27ad22f51d3b17236cbd81395ae
http://dfiles.eu/files/pj0njy1b1
http://uploaded.net/file/ba1f5t5l/0762782102.epub
http://uploaded.net/file/fgkjvwld

The Dutch Oven Cookbook: Recipes for the Best Pot in Your Kitchen By Sharon Kramis, Julie Kramis Hearne
2006 | 160 Pages | ISBN: 1570614989 | PDF | 70 MB

In this follow-up to their successful Cast Iron Skillet Cookbook, Sharon Kramis and Julie Kramis Hearne show off the many virtues of that kitchen standby, the Dutch oven. Whether the model in hand is a well-used and blackened garage-sale find, or the latest celery-green item from La Creuset, this thing really cooks. This is the pot for slow cooking, simmering pot roats and chicken stews. It works on the stovetop and in the oven.

http://uploaded.net/file/i3t2wz2o

PP

Eidenshage sa...

Du må ha gjort et godt inntrykk PP, siden hun ikke har klart å glemme deg ;)

Anonym sa...

Har sopp i huden og har sprayet med magnesiumolje. Har nå fått et hvitt, flassaktig belegg overalt på huden! Betyr det at det ikke er lurt å bruke magnesiumolje før kroppen er mer fylt opp på tradisjonskost?

Anonym sa...

Tusen takk for frysetips og oppklaring rundt kasein. Jeg skal definitivt få tak i mye og deretter fryse ned. Hvis jeg forsto deg riktig skal jeg syrne deler av den ferske på kjøkkenbenken som han (og jeg) skal få, og i tillegg tilsette den tinte melken sammen med kefirkornene. Siden han kan fordøye upasteurisert kasein trenger jeg kanskje heller ikke klare smøret fra tidsporten før han får det.

Ang eggeplommen og leveren får jeg nok bare ta tiden til hjelp. Gi rikelig av syrnet melk/kefir og kraft og se om han på sikt kan fordøye de andre matemnene. Både egg og lever kommer fra en økobonde som er nøye på foret og kun har beitedyr. Jeg har også fulgt oppskriften i Nourishing Traditions med å koke egget bittelitt før jeg lirker ut plommen og gir med uraffinert havsalt til. Samt at han har spist det uten noe grønnsaker til, kun litt kraft.

Jeg er evig takknemlig for tipsene i forrige svar, og bestilte tre bøker du anbefaler til andre sporenstraks og GLEDER meg til de kommer i posten!

Tusen takk PP! Du gjør en formidabel innsats i å opplyse folket! (Eller det folket som ønsker å opplyses og ønsker endring)

Frkgammeldags sa...

Hjelpesmeg.. Sånn er det å være vis (; det er mange som er sjalu på deg på grunn av det. Og det er jo ikke første gang det kommer frem i lyset. Selv kunne jeg mere en gjerne ha hatt din visdom og ditt driv, føler at jeg allerede har fått en liten del ved å lese denne bloggen, og jobber heller med å bygge min egen visdom istede for å begjære andres. Men, hver sin smak, hehe...

Nøtteliten sa...

Stakkars dame. Jeg får helt vondt av henne.

Anonym sa...

Hehe, kostelig ( pun intended:-) Marianne

Anonym sa...

Ja Ingelill, kjærlighet starter med surmuling sies det. Jeg er klar over at jeg har en ”viss” virkning på enkelte, fordi man oppfatter meg som påståelig, arrogant, slem og liknende, og bryr meg ikke om slikt. Men, jeg synes det er mindre bra at personer som ikke liker meg utvider irritasjonen til å gjelde det jeg promoterer. Jeg kan dokumentere det aller meste av det jeg sier, og det jeg ikke kan dokumentere, er enda ikke forsket på. Eller det ligger i grenselandet for hva de fleste er i stand til å tro på. Men spekulativt er det aldri, og om jeg ikke kan dokumentere, så kan jeg i alle fall forklare hva det nå enn er med logikk.

Takk forresten for innbydelse til ”noe beroligende.”

Til dere damer som plutselig og helt uoppfordret har fått det for dere å sende meg penger, slutt med det! Takk, ja, men bruk pengene på dere selv og deres nærmeste og bli friske fra hva som enn er problemet. Send meg heller en slant når dere vinner i lotto!

Jeg kan forstå at enkelte som kjenner hverandre i Oslo har samkjørt dette (takk Marianne og Annelie), men det første brevet jeg fikk da jeg kom hjem fra ferie var fra en mor jeg ikke har hørt fra siden i fjor sommer. Og hun bor heller ikke i Oslo, men i Tromsø. Og nok en dame fra Jæren, som det er over et år siden jeg snakket med via mail, fikk det også plutselig for seg at hun skulle sende meg takk og penger, og begge sistnevnte har jobbet med å finne adressen min, i og med at de ikke fikk den fra meg. Men, nok er nok, og jeg føler meg som rene tiggeren, og ikke den (ånds)tigeren jeg er ment å være :-)

PP

Anonym sa...

Har du kefirkorn så må du for all del bare bruke disse. Poenget er at surnet melk, kefir inkludert, er mye lettere fordøyelig for poden. Det er minimalt om noe kasein i upasteurisert smør, all den tid smør lages fra melkefettet/fløten, og kasein er melkeprotein/ostemasse.

Økobønder bruker ofte også soyamel i for, da de tror at soya er helt ok så lenge den er økologisk dyrket.

Om du allerede kun har gitt eggeplommer som har vært varmebehandlet, prøv å gi ham rå. Gjerne sammen med litt upasteurisert melk eller smør, for å hjelpe på fordøyelsen av eggeplommens næringsstoffer.

Ellers er planen din god.

PP

Anonym sa...

Marianne, tusen takk for fine ord og økonomi! Torskelever på russisk boks skal jaggu prøves! Viili var det litt verre med, da den var ute og koste seg i pose og norgespakke (som luktet surt, hvilket fikk meg til å tenke nok en gang på de sure sokkene dine. Alt hva du ruser deg på!), men jeg fikk reddet litt. Skal gjærede væsker sendes så bør de være helt ferdiggjæret, slik at kullsyre ikke presser ut innholdet. Og jeg regner med at det er hva som har skjedd, all den tid det fremdeles var kullsyredannelse da jeg skrudde av lokket, og det "ploppet." Og et plopp er jo som regel assosiert med gass/gjæring av noe slag, enten det kommer fra flasker, krukker eller bakdører. Takk allikevel for omtanken :-)

PP

Nøtteliten sa...

Såfremt jeg har forstått Seths lære riktig, så har enhver negativt ladet tanke og/eller følelse sitt utspring i den enkeltes ego, slik at følelsen av å være "rene tiggeren" om mulig vil være egobasert. Likeledes vil en følelse av å være "en snylter" også, om mulig, være egobasert. Dersom man her skal ta hensyn til den egobaserte følelsen av å være "en tigger", bør man ikke da også ta hensyn til den egobaserte følelsen av å være "en snylter"? Rett skal være rett, eller?

Eller kanskje man heller skal lene seg litt tilbake, og innse at man er mennesker i et fellesskap hvor noen gir og noen tar i mot, og hvor uttrykk for takknemmelighet er en naturlig del av nettopp dette fellesskapet?

Jeg registrerer forøvrig ordet "takk" - men allikevel en oppfordring om å stanse denne handlingen som er grunnlaget for nettopp ordet "takk". Dermed lurer jeg på hvordan man skal kunne definere hvem som skal få lov til å uttrykke sin takknemmelighet, og hvem som ikke skal få lov til å uttrykke en slik følelse? Skal førstemann til mølla-prinsippet gjelde for slike følelsesmessige uttrykk? Mulig jeg har misforstått noe her, men sier ikke Seth at det å både føle og uttrykke takknemmelighet er noe av det viktigste vi mennesker kan gjøre?

Og, er det ikke egentlig uvesentlig om disse handlingene er basert på en samkjøring eller ikke? Og spiller tiden egentlig noen rolle her, dvs. tiden mellom "siste kontakt" og selve handlingen det siktes til? Sier ikke Seth at tiden er ubetydelig, i og med den ikke finnes slik vi oppfatter den? Dersom tiden er ikke-lineær, har det egentlig noe å si om en person gir umiddelbart uttrykk for takknemmelighet eller venter et år med å gjøre dette?

Hva om man faktisk har vunnet i Lotto, eller arvet penger, eller fått lønnsforhøyelse eller på annen måte ervervet seg et større beløp som man har lyst til å dele med et medmenneske, nettopp for å gi uttrykk for en av de viktigste følelsene vi mennesker kan inneha?

Tillit er også en fin ting. Tillit til at leserne her inne er voksne mennesker, fullt ut kapable til selv å vurdere sin egen økonomi og dernest også foreta de rette prioriteringer.

Vi er glade i deg, Pirke Petter.

Christer sa...

Må kommentere selv om det ikke er ofte jeg blander meg i kommentarfeltene. Jeg mener at han signaliserer at han har det bra og at han ikke trenger penger, selv om tanken er god. Mer som å oppklare enn misforståelse enn å havne i egorollen. PP har med tiden blitt mye mykere og mer smidig i sine ordvalg, og humor har blandet seg sterkt inn. Skulle sendt han masse penger om han ville det, for hva har ikke han betydd for min personlige økonomi og salget i min nettbutikk og utvikling av de prosjekter jeg har fore. Seth sier vel noe også om at man får det man fokuserer på, så muligens har hans nye mildhet ført med seg noe i fokus han ikke forutså ;) Nå er ikke PP mild, han er som han sier en arrogant drittsekk som sier ting rett som det er, i hvertfall føles det slik for mange som ikke godtar at han har den kunnskapen han har (og jeg sluker ikke rått det han sier, men jeg har lært meg til å stole på hans integritet, og det kan jeg ikke si om mange). Jeg tolker en endring i PP`s fremferd og det trigget av dere som er her og kommenterer hele tiden, slik at det har blitt en stemning i bloggen som er god. Jeg er diplomaten har han fortalt meg, men han har selv blitt mer diplomatisk heller enn å feie over kommentarfeltet med ren saklighet. Humor må med inn i bildet, og jeg er glad for at bloggen har kommentarer om det åndelige osv selv om mange ikke henger med på akkurat det. Jeg er 100% sikker på at PP ikke føler seg som en tigger, og sier fra om at han greier seg helt fint med humor. Han kunne jo tatt betalt for sine tjenester og tjent masse penger her og nå, men tradisjonskosten må spres og inntjening kommer først når prosjektet er veletablert. Pengene som sendes brukes nok bedre med å starte ett felles prosjekt som fremmer tradisjonskosten, om det så er ett forum, egen butikk/produksjon, eller markedsføring av prosjekter man støtter :) Beskjeden er tydelig for meg, og fokuset dermed på sin plass :)

Nøtteliten sa...

Jeg tenkte at PP kjenner meg godt nok til å lese den underliggende humoren i kommentaren min ovenfor, men kjenner at jeg blir litt usikker nå når selveste diplomaten ser seg nødt til å blande seg inn.

Jeg tenker at det kan være stor sannsynlighet for at jeg er en elendig humorist, og her om dagen var det da også kun meg selv som lo av en vits jeg kom til å fortelle. Ser at jeg burde ha benyttet meg av diverse smiletegn og slikt i kommentaren ovenfor ;-)

Anonym sa...

Det var bare gledelig :-) Aiai, det var nettopp derfor jeg valgte norgespakke som skulle ankomme litt raskt, for ikke forsure dagen dagen din..jaja, sure greier, men bra redningsaksjon okkesom:-) Jeg vant forresten i Lotto den dagen jeg ankom denne verden her i Noregs land :-) Marianne

Anonym sa...

Eller vil det være bedre å smøre hud med sopp inn med kefir i stedet for magnesiumolje?
Louise.

Anonym sa...

Det hvite flassaktige belegget er jo bare saltet i magnesiumoljen. Hvis du blander magnesiumoljen med kokosolje f. eks og smører dette på kroppen vil du ikke få det hvite belegget.

Anonym sa...

Det blir bare hvitt belegg der flekkene/soppen er. Ikke ellers på huden. Blir nesten litt psoriasisliknende. Lurer derfor på om det er bedre å vente med magnesiumoljen og bruke noe annet i mellomtiden?
Louise.

Anonym sa...

Jeg har opplevd det samme; et hvitt melisaktig dekke på hele kroppen, etter at jeg startet med magnesiumolje. Det tror jeg skyldes en type dehydrering i kroppen. Jeg vet ikke hvordan jeg kan komme til bunns i problemet, men smører meg inn med kokosolje, og tilfører kroppen ekstra væske, - men det er antagelig bare symptombehandling...
Berit

Anonym sa...

De 2 mest sannsynlige tilstandene er vitiligo, som skyldes mangel på magnesium og/eller vitaminene B9 og B12, eller pityriasis, som forteller deg at du mangler vitamin A og/eller D.

Når sopp er et problem, så er det aldri soppen som skal bekjempes eller undertrykkes, men årsaken til soppens oppførsel. Pityriasis indikerer derfor også ubalanse i tarmen, i betydning feil ph og forstyrret mikroflora, som videre kan fremme mikrofloraubalanse i alle kroppsåpninger, samt huden.

PP

Anonym sa...

Jeg har verken blitt mykere, smidigere eller humoristisk; det er bare langt mindre forståsegpåere og bedrevitere som er på korstog for den sanne vranglære som blander seg nå enn før. Folket har delt seg i 2, hvor dem som mente jeg promoterte kvakksalveri fordi det gikk i mot offentlig aksepterte paradigmer og dogmer har skrudd av lyset, og de andre, som var klare for noe mer, har lyset på enda. Humoren har vært der hele tiden, skjønt til å begynne med mest i valget av kallenavn. Hva gjelder generøsitet fra din side så er du jo helt premie som lar meg kjøpe ost og andre ting av deg til halv pris! Fin mann Christermann!

Humornøttene, Seth's definisjon av ego er at egoet er den delen av bevisstheten som til enhver tid er fokusert i tredimensjonal virkelighet. Mao vår verden. Og tigger var mest på humor, fordi det rimet på tiger. Og der har du meg. GRRrrrrr! Men, har dere mer penger enn dere klarer å bruke eller har godt av, for all del, del gjerne med meg. Jeg mangler noen millioner før den hemmelige bankkontoen min på Alligatorøyene er full! Så kan jeg utvide ideèn om meg selv til finanstiger også :-) Og da mener jeg finanstiger, og ikke regnenisse. Mao en økognom. Errh, økonom.

Hva gjelder å uttrykke takknemlighet og slikt, så er jeg med på den, men ber i så tilfelle alle om å vente til de er helt friske. Vil man betale meg eller gi meg penger for noe som helst, så skal man først ha blitt frisk etter å ha fulgt mine råd. Det er uetisk og frekt å ta betalt for eller forvente betaling for ulevert produkt eller produkt som ikke funker, slik at det eneste riktigere er at dem som er helt friske, og som har det godt, pga mine råd, eventuelt kan betale meg eller donere penger om de føler for det. Jeg vet f.eks at en del mennesker ikke opplever videre bedring etter å ha hatt med meg å gjøre, fordi de bare følger noen, men ikke alle råd. Og noen gidder ikke eller bare gir opp eller etter for press fra familie og kjære, etc. Skulle disse ha betalt meg for mine råd ville det ha vært meningsløst og bortkastet.

Mennesker som fremdeles sliter, eller er i helbredkrisesfasen, eller som eventuelt ikke opplever bedring i det hele tatt, er i kategorien ikke levert produkt eller defekt produkt, og det er bare rett og riktig at disse menneskene verken skal kaste bort penger på noe de ikke er sikre på, eller som til og med kanskje ikke engang hjelper dem.

Dette er en av grunnene til at jeg forakter almennleger, da de svindler til seg penger uten noensinne å hjelpe eller fokusere på årsaker. De tar seg betalt for sykdom og uhelse år etter år for manges vedkommende, ikke helse og velvære. Og de jobber for legemiddelindustriens ve og vel, ikke pasientenes ve og vel.

PirkePetter

Anonym sa...

Ankomme raskt for min del avhenger av om min samboerske er hjemme eller ikke. Er hun det kan vi kjøre til nærmeste butikk/post og hente pakker og diverse, hvor jeg ellers må vente til tirsdag eller fredag, hvor jeg får posten sammen med matbestilling.

Hva vant du med ankomsten sa du? Ti tær? Ankomstlotto? Alt ka du sei!

PP

Anonym sa...

Da forstår jeg det som at det er bedre å spise Avitamin rik mat som lever og gjerne fiskeleverolje for å lege tarmen og dermed bli kvitt sopp-problemet?Har brukt fikeleverolje i et år nå, men det har foreløpig ikke hjulpet på huden min. Lønner det seg å spraye magnesiumolje på huden selv om det blir et hvitaktig belegg? Beklager at jeg maser så mye om dette temaet!!
Louise.
Louise.

Anonym sa...

Louise: Jeg gned inn bena med kokosolje før jeg la meg igår kveld. Resultat: Idag morges var huden glatt som enn barnerumpe :-) Berit

Anonym sa...

Old Oak Smokehouse Definitive Guide to Home Smoking & Curing by Stephen Pape
Requirements: ePub Reader, 1.53 MB | Version: Retail

Overview: The Old Oak Smokehouse Definitive Guide to Food Smoking and Curing demystifies the hidden arts of food smoking, dehydration and curing. This book will suit beginner and professional alike.

This beautifully illustrated book covers all bases and offers a great starting point. What seems like a mystery now becomes accessible. There is an extraordinary breadth of recipes suitable for all occasions, none of which require expensive equipment or prior experience, and the background to all the methods is explained in fascinating detail. This book can also be viewed as a reference source for both amateur and professional chefs who want to understand the smoking processes in greater depth, and to develop or further their own skills in this fascinating area of cookery.

There is also a suggested beers, wines and cheese pairings that accompany the recipes in this book. An excellent glossary and very useful conversion tables. Many notes and antidotes are included to help the reader expand on the recipe and his knowledge.

All in all, an absorbing and informative book and a valuable addition to the cookery collection of anyone with a serious interest in the more esoteric areas of food preparation.
Genre: Cooking

http://www58.zippyshare.com/v/35246480/file.html
https://www.tusfiles.net/specytzikb9w
http://lilfile.com/2zUDyg

PP

Anonym sa...

Smokin' with Myron Mixon: Recipes Made Simple, from the Winningest Man in Barbecue by Myron Mixon and Kelly Alexander
English | ISBN: 0345528530 | 2011 | EPUB | 192 pages | 21,2 MB

The secret to the best barbecue from the man who barbecues the best: Keep it simple!
In the world of competitive barbecue, nobody’s won more prize money, more trophies, or more adulation than Myron Mixon. And he comes by it honestly: From the time he was old enough to stoke a pit, Mixon learned the art of barbecue at his father’s side.

He grew up to expand his parent’s sauce business, Jack’s Old South, and in the process became the leader of the winningest team in competitive barbecue. It’s Mixon’s combination of killer instinct and killer recipes that has led him to three world championships and more than 180 grand championships and made him the breakout star of TLC’s BBQ Pitmasters.

Now, for the first time, Mixon’s stepping out from behind his rig to teach you how he does it. Rule number one: People always try to overthink barbecue and make it complicated. Don’t do it! Mixon will show you how you can apply his “keep it simple” mantra in your own backyard. He’ll take you to the front lines of barbecue and teach you how to turn out ’cue like a seasoned pro. You’ll learn to cook like Mixon does when he’s on the road competing and when he’s at home, with great tips on

• the basics, from choosing the right wood to getting the best smoker or grill
• the formulas for the marinades, rubs, injections, and sauces you’ll need
• the perfect ways to cook up hog, ribs, brisket, and chicken, including Mixon’s famous Cupcake Chicken

Mixon shares more than 75 of his award-winning recipes—including one for the most sinful burger you’ll ever eat—and advice that will end any anxiety over cooking times and temps and change your backyard barbecues forever. He also fills you in on how he rose to the top of the competitive barbecue universe and his secrets for succulent success. Complete with mouth-watering photos, Smokin’ with Myron Mixon will fire you up for a tasty time.

http://k2s.cc/file/9b26918ee8945/0345528530.epub

PP

Anonym sa...

Primal Cuts: Cooking with America's Best Butchers by Marissa Guggiana, Alice Wong and Katrina Fried
English | 2010 | HQ PDF | ISBN: 159962088X | 290 pages | 124 Mb

Butchery was nearly a dead art, until a recent renaissance turned progressive meat cutters into culinary cult idols. Inspired by a locally driven, nose-to-tail approach to butchery, this new wave of meat mavens is redefining the way we buy and cook our beef, pork, fowl, and game.

The momentum of this revived butcher-love has created a carnivorous frenzy, pulling a new generation of home cooks straight into the kitchen—Primal Cuts: Cooking with America’s Best Butchers is their modern meat bible.

Marissa Guggiana, food activist, writer, and fourth generation meat purveyor, traveled the country to discover 50 of our most gifted butchers and share their favorite dishes, personal stories, and cooking techniques. From the Michelin star chef to the small farmer who raises free-range animals—butchers are the guide for this unique visual cookbook, packed with tons of their most prized recipes and good old-fashioned know-how. Readers will learn how to cook conventional and unconventional meat cuts, how to talk to their local butcher, and even how to source and buy their own whole animals for their home freezer. Much more than just a cookbook, Primal Cuts is a revealing look into the lives, philosophy, and work of true food artisans, all bound by a common respect for the food they produce and an absolute love for what they do.

• 50 Profiles and Portraits of America’s Best Butchers
• 100 Meat Recipes for the Home Cook
• Practical Advice on Techniques and Tools
• Hundreds of Diagrams, Illustrations, and Photos
• Home Butchering How-To
• Tons of Trade Secrets

http://k2s.cc/file/3dec2222379e1/159962088X.pdf

PP

Anonym sa...

Sausage Making: The Definitive Guide with Recipes by Ed Anderson, Ryan Farr, Jessica Battilana
English | 2014 | ISBN: 1452101787 | 224 pages | PDF, EPUB | 72 MB, 27 MB

With the rise of the handcrafted food movement, food lovers are going crazy for the all-natural, uniquely flavored, handmade sausages they're finding in butcher cases everywhere. At San Francisco's 4505 Meats, butcher Ryan Farr takes the craft of sausage making to a whole new level with his fiery chorizo, maple-bacon breakfast links, smoky bratwurst, creamy boudin blanc, and best-ever all-natural hot dogs. Sausage Making is Farr's master course for all skill levels, featuring an overview of tools and ingredients, step-by-step sausage-making instructions, more than 175 full-color technique photos, and 50 recipes for his favorite classic and contemporary links. This comprehensive, all-in-one manual welcomes a new generation of meat lovers and DIY enthusiasts to one of the most satisfying and tasty culinary crafts.

http://www.tusfiles.net/irskb4f7cocf
http://uploaded.net/file/a4y0acxe
https://www.oboom.com/#BIJZZG0T/Definitive_Recipes.pdf
http://k2s.cc/file/fc62a46540fc0/Definitive_Recipes.pdf
http://k2s.cc/file/c6c101a50740f/Recipes.epub

PP

Anonym sa...

Soups and Broths: James Peterson's Kitchen Education: Recipes and Techniques from Cooking by James Peterson
Requirements: ePUB or MOBI Reader, 26MB

Overview: Celebrated chef, teacher, and cookbook author James Peterson presents more than forty soup and broth recipes from Cooking, his classic guide for home cooks. Within, cooks of all levels will find a wide variety of delicious, doable recipes: basics like chicken broth, classics like Tomato Soup, and exotics such as Thai Hot-and-Spicy Shrimp Soup. For those looking to get creative, Peterson explains soup fundamentals so you can craft your own dishes tailored to different palates and tastes. Peterson also includes an array of helpful step-by-step photographs to help you master the techniques and build confidence in the kitchen.

In addition to the wonderful and diverse recipes, Peterson provides a true kitchen education, with sections on the ten basic cooking methods, recipes and techniques all cooks should know, cooking terms, and recommended ingredients and kitchen tools. This e-book exclusive is an enriching addition to anyone's digital library, and cooks both new and experienced will appreciate Peterson's relaxed, unfussy style that encourages them to learn, keep it simple, and have fun in the kitchen.
Genre: Non-Fiction, Cookery

https://www.tusfiles.net/9zbuuavmvp3z/SoupsBroths.rar
http://uploaded.net/file/0f672i8f/SoupsBroths.rar

PP

Eirin sa...

PP!

Har de siste to ukene vært supernøye på kostholdet og spist dedikert for å stimulere magesyreproduksjon. Har helt tydelig feil pH i systemet, og har konkludert med at det jeg har slitt med som blant annet har vist seg som belegg på tungen, er overvekst av candida. Med fullstendig elminiasjon av alt som inneholder substanser som blokkerer magesyreproduksjon, samt konsum av eplecidereddik til måltidene, har belegget på tungen blitt utrolig mye bedre på disse to ukene. Men nå ser det ut til at jeg har fått soppinfeksjon i underlivet... Hvordan skal jeg tolke dette? Kan det ses som en helbredsreaksjon eller et "siste skrik" fra candidaen? Eller er ikke problemet på vei bort likevel (trodde jo dette med tanke på at soppinfeksjonen i munnen har blitt markant bedre)? Jeg har aldri hatt soppinfeksjon der nede tidligere, og kan ikke se noen naturlig årsak til at jeg skulle få det nå... Hva bør jeg gjøre?

Anonym sa...

Saken er klar; candidaen likte seg ikke lenger i munnen din, og ramlet ned i kjelleren. Det beste du kan gjøre for å få candidaen oppover igjen er å stå på hodet i minst 5 minutter.

Mao; vent og se hva som skjer.

PP

Anonym sa...

Berit: Min hud blir også myk av kokosolje selv om det tar lang tid før den trekker inn!!! Antar at magnesium er bra uansett, så jeg fortsetter å møre med det også noen dager i uka selv om det ser ut som om jeg har et snev psoriasis. ;)
Louise.

Eirin sa...

Tusen tusen takk for raskt og beroligende svar! Da får jeg bare ta tiden til hjelp, selv om jeg helst skulle sett at denne uinviterte leieboeren flyttet ut av både loftet og kjelleren fortere enn svint.. ;)

Kan jeg tolke denne reaksjonen dithen at jeg er på riktig vei med kostholdet nå, og at jeg om jeg fortsetter slik jeg har gjort de to siste ukene, vil kunne jage ut candidaoverveksten fullstendig (og forhåpentligvis for godt)?

Anonym sa...

From a Polish Country House Kitchen: 90 Recipes for the Ultimate Comfort Food By Anne Applebaum, Danielle Crittenden, Bogdan & Dorota Bialy
2012 | 288 Pages | ISBN: 1452110557 | EPUB | 35 MB

With more than 150 splendid photographs, headnotes that illuminate Poland's vibrant food culture, and more than 90 recipes for classic and contemporary Polish food, this unique and fascinating cookbook brings an ignored cuisine to light. Pulitzer Prize-winner Anne Applebaum has lived in Poland since before the fall of communism, and this cookbook—nourished by her engagement with the culture and food of her adopted country—offers a tantalizing look into the turbulent history of this beautiful region. In a Polish Country House Kitchen celebrates long-distance friendships with a love of food at the core, bringing the good, sustaining foods of Anne's Polish country home into kitchens the world over.

https://www.tusfiles.net/nhntusbfqqjv/polish.rar
http://uploaded.net/file/3oqwt76i
http://uploaded.net/file/yjrtu7sw/polish.rar

PP

Anonym sa...

Classic Russian Cuisine By Alla Sacharow
1993 | 278 Pages | ISBN: 1559701749 , 1611457483 | EPUB | 6 MB

Alla Sacharow's passion for Russian cooking springs from her devotion to her native land. For this unique collection she has assmebled 450 recipes, chosen from among thousands, and creates a culinary tour of her homeland. More than 130 full-color photos illustrate the recipes and the art of presentation, and reflect both the Russian countryside and Russian culture.

https://www.tusfiles.net/ppqgqlbmqqom/Rssian.rar
http://uploaded.net/file/lkbnvekt
http://uploaded.net/file/9b3iytys/Rssian.rar

PP

Anonym sa...

Jonathan Alderson, "Challenging the Myths of Autism: Unlock New Possibilities and Hope"
ISBN: 1554688701 | 2011 | EPUB | 248 pages | 2 MB

How many times have you heard that people with autism lack creativity? That they reject affection or suffer from mental retardation? As the number of children diagnosed with autism surges, researchers and educators are racing to define the amorphous nature of this spectrum disorder and its wide range of symptoms. But in trying to characterize this widely varying group, people often perpetuate a host of limiting and potentially damaging misconceptions in the media, in academic journals and even in textbooks. These myths don’t hold up when examined, and they don’t reflect Jonathan Alderson’s experience working with more than 2,000 children and families over two decades.

Provocative and meticulously researched, Challenging the Myths of Autism looks at the most prevalent fallacies, explains how they developed, examines why dispelling them matters and, most importantly, sets out a new understanding that will change the way parents and professionals view autism. With examples from his own practice, Alderson charts a whole new realm of possibilities for treatment and research.

http://keep2share.cc/file/94a1074b4f166/1554688701CMA.epub

PP

Anonym sa...

Ser "sorte prikker" foran øynene. Er det riktig at dette skyldes B-vitaminmangel?
Louise.

Nøtteliten sa...

Jeg har også alltid sett dette - men det ligner mer på "gråe sædceller" enn sorte prikker. Snakket med en optiker om dette en gang, og han sa at dette var ganske vanlig og det heter visst "floaters". Jeg ser det særlig hvis jeg ser mot noe lyst, dvs. en hvit vegg, snø etc. Har alltid vært sånn, synes det av og til er litt slitsomt så skulle gjerne være kvitt det. Er det slike "floaters" du ser også, Louise?

Anonym sa...

Ja, det stemmer med den beskrivelsen du gir! Lurer på om det kan bli bedre av å spise lever?
Louise.

Anonym sa...

De vanligste næringsrelaterte årsakene til problemet er mangel på bl.a magnesium og sink, samt enten vitamin A og/eller D, eller flere B vitaminer. Især B6 eller B9/folinsyre og B12.

Feil holdning (framoverbøyd hode)/muskelspenninger/triggerpunkter i rygg, nakke og skuldre som reduserer blodstrømmen til hodet, samt muskelspenninger/triggerpunkter i ansiktsmusklene er vanlige årsaker. Alt som får blodårene til å trekke seg raskt sammen, som f.eks adrenalin/stress (mangel på magnesium), eller som forårsaker plutselige blodtrykksforandringer i bl.a øyet (f.eks å reise seg raskt fra sittende eller liggende stilling) kan også være årsak. En kombinasjon av økt blodtilstrømning og blodtrykksendring, som f.eks når man strekker seg, er en vanlig årsak.

I selve øyet er det mangel på ovennevnte næringsstoffer eller mangel på kollagen eller enkelte glykosaminoglykaner, i hovedsak hyaluronsyre, som er årsaken, og spenninger/stress/redusert blodtilstrømning/økt blodtrykk belyser, og eventuelt forverrer tilstanden. Jeg bruker ordet belyser for å vise at sistnevnte årsaker viser oss at vi i det hele tatt har øyeproblemer vi ellers aldri ville vært klar over

PP

Anonym sa...

Jeg spiser både fiskeleverolje, lever og smører med magnesiumolje. Da antar jeg at jeg kanskje mangler sink. Får pøse på med eggeplommer og skalldyr!
Louise.

Anonym sa...

Nom nom -
http://ceciliesmat.no/kalvefilet-med-gorgonzolasaus/

PP

Frkgammeldags sa...

Jum.. Kalvefilet er nydelig. Nok et hønespørsmål fra meg. Finner lite tilfredsstillende info på nett. Høneprosjektet vårt tar lang tid og vi trenger supersunne egg NÅ. Så derfor har vi pusset opp et stort kaninbur og skal hente vaktler til uka. De skal få mye ferskmat men vi må ha noe vi kan gi dem til tørrfor også. Jobber på restaurant og får med meg masse restekjøtt hjem, i går kverna jeg det og dehydrerte det i ovnen på 50 grader. Noe av kjøttet var stekt, noe rått, noe utkokt. Mye sener og skinn. Ble smått, tørt og fint. Tenkte at jeg skulle tilsette bløtlagte og dehydrerte nøtter,pulveriserte eggeskall og tørket tang og brennesle. Vurderer å slenge i noe gelantin også.. Høres dette ut som et tilfredsstillende tørrfor? Eller mangler jeg noe? De vil ha fri tilgang på fett ettersom jeg skal henge inn talgklumper..

Anonym sa...

Jeg anbefaler nøtter og evt frø som ekstrafor utenom animalsk for, for å forhindre at substanser i førstnevnte matemner saboterer opptak av næringsstoffer i sistnevnte. Og korn, frø og nøtter er alltid lurt å gi sammen med melk eller ost, evt surmelk, surost, etc, da melken beskytter mot spesielt det flerumettede fettets virkning på hønsenes fordøyelse/fordøyelsesorganer. Selv korn, frø og nøtter som har vært bløtlagt inneholder tilstrekkelig med fett til å lage baluba. Her er ett av flere eksempler –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11020080

Tang kan du gi dem som fritt for for seg, f.eks i egen krukke/bolle, da alginater i tang og fiber kan binde animalske næringsstoffer og forhindre opptak.

Eggeskall er bra så lenge de ikke er fra kommersielle egg som har fått overflaten behandlet med mineralolje eller liknende

Husk at høns har godt av innmat, slik at rester fra hjerte, lever, etc som du lager selv går fint så lenge de er finhakket. Trevler av seig innmat eller hud, etc kan være farlig om hønsa ikke klarer å svelge den ene enden raskt nok, og svelger og svelger inntil de kveles. Det er derfor alltid lurt å finhakke hva det enn er av animalske matemner. Unntak er fisk, da de klarer å bruke nebbene til å rive løs småbiter.

PP

Anonym sa...

Cooking by James Peterson
English | ISBN: 1580087892 | 2007 | EPUB + MOBI | 560 pages | 20 + 19 MB

In an era of outfitted home kitchens and food fascination, it's no wonder home cooks who never learned the fundamentals of the kitchen are intimidated. Twenty years ago, James Peterson could relate, and so he taught himself by cooking his way through professional kitchens and stacks of books, logging the lessons of his kitchen education one by one.

Now one of the country's most revered cooking teachers, Peterson provides the confidence-building instructions home cooks need to teach themselves to cook consistently with ease and success. COOKING is the only all-in-one instructional that details the techniques that cooks really need to master, teaches all the basic recipes, and includes hundreds of photos that illuminate and inspire.

• Cooking authority James Peterson's definitive, all-inclusive learn-to-cook cookbook.
• 600 hard-working recipes everyone should know how to make-from the perfect roasted chicken to bouillabaisse and apple pie.
• 1,500 instructional photos, showing exactly how recipes are made, teach food-literate novices to cook with confidence and more advanced cooks to expand their repertoire.
• James Peterson has more than 1 million cookbooks in print.

https://www.tusfiles.net/ac3ux5bmccih/JP.rar
http://uploaded.net/file/e929d217/JP.rar
http://k2s.cc/file/89f9cc15375f6/1580087892.epub
http://k2s.cc/file/d90bd82b90379/1580087892.mobi

PP

Anonym sa...

A Visual Guide to Sushi-Making at Home by Hiro Sone, Lissa Douman
English | 2014 | ISBN: 1452107106 | 224 pages | PDF | 33 MB

At its essence, sushi showcases beautiful, pure seafood or vegetables resting on plump pearls of rice. A Visual Guide to Sushi Making at Home gives you the know-how and confidence of a seasoned sushi chef to create exceptional sashimi and sushi-style dishes in your own kitchen through more than 75 delicious, accessible recipes.

James Beard Award winning chefs Hiro Sone and Lissa Doumani share the fundamentals of sushi making via step-by-step photography and dozens of ingredient and equipment identifications. You will learn how to prep a variety of seafood and classic components such as dashi, wasabi, and cured mackerel, and how to hand-press rice balls. You'll know how to break down a whole halibut and how to cut a tuna fillet at just the right angle into perfect slices.

One you've mastered the basics, try your hand at creative rolls such as Pickled Plum, Cucumber, and Shiso. Read about what to drink with the nigiri you've formed. And when you long for sushi flavors but don't want to break out your rolling mat, explore the chapter devoted to sushi bowls, such as Wild Salmon and Salmon Roe or Soy-Marinated Tuna.

Sushi making will turn into a regular event in your kitchen with this excellent and down-to-earth guide.

https://www.tusfiles.net/7qjd4c2lvll3
http://k2s.cc/file/7d6fa24a68b22/Sushi-Making.pdf
http://uploaded.net/file/al3ukwoa
https://www.oboom.com/PC0UJOK3/Sushi-Making.pdf

PP

Anonym sa...

Milk and Dairy Products as Functional Foods (Society of Dairy Technology series) by Ara Kanekanian
English | 2014 | ISBN: 1444336835 | 408 pages | PDF | 6,3 MB

There continues to be strong interest within the food industry in developing new products which offer functional health benefits to the consumer. The premium prices that can be charged make these added-value products lucrative for manufacturers, and they are also commercially popular.

Dairy foods are central to this sector: they are good delivery systems for functional foods (yoghurts, milk drinks, spreads) and are also rich in compounds which can be extracted and used as functional ingredients in other food types.

Milk and Dairy Products as Functional Foods draws together a wealth of information regarding the functional health benefits of milk and dairy products. It examines the physiological role and the claimed health effects of dairy constituents such as proteins, bioactive peptides, conjugated linoleic acid (CLA), omega 3 fatty acids vitamin D and calcium. These constituents have been shown to be, for example, anticarcinogenic, anti-inflammatory, antihypertensive, hypocholesterolemic, immune-modulating and antimicrobial. This book examines the evidence for these claims, and investigates practical approaches for utilising these attributes.

The book is aimed at dairy scientists and technologists in industry and academia, general food scientists and technologists, microbiologists and nutritionists together with all those involved in the formulation and production of functional food products.

http://www.tusfiles.net/f29s1q03odtr
https://www.oboom.com/TARDYDBG/1444336835.pdf
http://uploaded.net/file/cn7zu8si
http://k2s.cc/file/f276625cd194b/1444336835.pdf

PP

Anonym sa...

James Delingpole, "Watermelons: The Green Movement's True Colors"
English | ISBN: 0983347409 | 2011-06 | MOBI/EPUB/PDF | 273 pages | 2 MB

British author James Delingpole tells the shocking story of how an unholy mix of junk science, green hype, corporate greed and political opportunism led to the biggest - and most expensive - outbreak of mass hysteria in history.

In Watermelons, Delingpole explains the Climategate scandal, the cast of characters involved, their motives and methods. He delves into the background of the organizations and individuals who have sought to push global warming to the top of the political agenda, showing that beneath their cloak of green lurks a heart of red.

Watermelons shows how the scientific method has been sacrificed on the altar of climate alarmism. Delingpole mocks the green movement's pathetic record of apocalyptic predictions, from the "population bomb" to global cooling, which failed to materialize. He reveals the fundamental misanthropy of green ideology, "rooted in hatred of the human species, hell bent on destroying almost everything man has achieved".

Delingpole gives a refreshing voice to widespread public skepticism over global warming, emphasising that the "crisis" has been engineered by people seeking to control our lives by imposing new taxes and regulations. "Your taxes will be raised, your liberties curtailed and your money squandered to deal with this 'crisis'", he writes.

At its very roots, argues Delingpole, climate change is an ideological battle, not a scientific one. Green on the outside, red on the inside, the liberty-loathing, humanity-hating "watermelons" of the modern environmental movement do not want to save the world. They want to rule it.

Delingpole is the bestselling British writer who helped expose the Climategate scandal in his Daily Telegraph blog. He also writes a column for The Spectator . His other books include 365 Ways to Drive a Liberal Crazy (Regnery, 2010) and Welcome to Obamaland (Regnery, 2009

http://www.solidfiles.com/d/29eda0ef2e
http://www.tusfiles.net/hq7pqf7hcdb1
http://www.4shared.com/archive/YsgO0MM2/WHEAKTP__1644_.html
http://asfile.com/file_is_unavailable/4nQwwpH

PP

Anonym sa...

The Little Green Book of Eco-Fascism: The Left's Plan to Frighten Your Kids, Drive Up Energy Costs, and Hike Your Taxes! by James Delingpole
Requirements: ePub or Mobi viewer, 3.3 MB

Overview: Written in A to Z format and printed on guaranteed un-recycled paper made from the pulp of a thousand rare hardwood trees using nothing but the purest cruel-harvested baby squid ink, ,The Little Green Book of Eco-Fascism is your pocket guide to everything that’s wrong, funny, and downright crazy about the green movement
Genre: Non-Fiction / General

http://www56.zippyshare.com/v/70296324/file.html
http://www.directmirror.com/files/0CQWGY5W
http://www.mirrorupload.net/file/1CZZCUIJ/#!TLGBOEF+%283271%29.7z

PP

Anonym sa...

Håper du har hatt en fin ferie PP!
Noen spm:
1- En enkel forskjølelse/influensa, hva forårsaker den når det ikke er virus eller bakterier? Og hva er det beste tipset om en har fått dette? La meg tippe, surmelk og kraft!
2- Kan en dra nytte av bakterier i surmelk, ost osv? Magesyren dreper de vel?
3- Jeg bruker nå glutenfritt jyttemel til å lage surdeigsbrød. Ja, jeg har fått med meg at surdeigen uansett bryter gluten i glutenholdig mel delvis ned, men det har jeg ikke tørt å prøve enda. Denne nettsiden skal visstnok inneholde mel av gammelt slag, noe som jeg kunne prøvd ut. Hva tenker du om disse sortene, emmer, spelt..?
http://spesialkorn.no/shop/

Frisklivsosten

Anonym sa...

1 - influensa er normalt en naturlig selvreguleringsfunksjon, ofte avgiftningsreaksjon (på sprøytegifter, tungmetaller, og kjemikalier i mat og drikke). Men kan også skyldes næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer, histaminreaksjoner, hypotyreose, kroniske betennelsestilstander, med mer. Eksempler på næringsmangel er vitamin A for slimhinnene eller vitaminene B9 og B12 (og/eller magnesium eller sink) som kontinuerlig stimulerer nydannelse (og dermed utskiftning) av celler i nesegang og bihuler, gjennom å gi dem gener de kan bruke som funksjonsprogram.

Avgiftning kan være lokal, eller mer sannsynlig i fordøyelsessystemet, da alt som setter i gang helbredsreaksjoner i mage-tarmsystemet, påvirker respirasjonsveiene, og især nesen, både via omjustering av mikroflora og ph, så vel som via GALT og MALT. Litt info –
http://en.wikipedia.org/wiki/Mucosa-associated_lymphoid_tissue
http://en.wikipedia.org/wiki/Gut-associated_lymphoid_tissue

Hva gjelder bakterier, så finner du mye forksning som viser at mangel på vitamin A gir økt hyppighet av nese-øre-munn og respirasjonssykdommer. I følge den bestående logikken skjer dette pussig nok ikke pga selve mangelen på vitamin A (som blant mye annet fremmer økt peroksidasjon av umettet fett og dermed betennelsesreaksjoner), men pga at mangelen fremmer en såkalt infeksjon av nakterier eller virus. Den seriøse vitenskapen har for lengst dokumentert hinsides enhver tvil at disse bakteriene ikke gjør annet enn å reparere eller bryte ned skadde eller gamle celler, spise betennelsesrester/puss, regulere ph, m.m og ellers bidra kroppen i selvhelbredsprosessen. Og samme vitenskap viser også hinsides enhver tvil at mangel på bl.a vitamin A gir omfattende problemer i slimhinner i hele kroppen, hvor betennelses/oksidasjonsreaksjoner er en av flere virkninger. Opplyste lesere bør unngå legemiddelindustrilogikk som manipulerer folket til å tro på virkningen (bakterier) som årsak, heller enn på den faktiske årsaken (vitamin A mangel).

2 – det er bare snakk om tid før det eksisterer tilstrekkelig med forskning som viser at bakterier, selv såkalt slemme, overlever magesyre. Jeg mener det som finnes så langt er mer enn tilstrekkelig, men fokus er på enten slemme bakterier eller såkalte probiotiske bakterier dominerer. Det het jo lenge at enzymer ikke overlevde magesyre, og med tanke på at alle bakterier er pleomorfe, så sier det seg selv at de bare forandrer form til mer syretålende bakterier.

Uansett så er logikken kun basert på fysiske forhold, altså hvorvidt bakterier overlever magesyre eller ikke, og tar ikke i betraktning mat som energi, eller at sinnet registrerer all mat i det denne kommer inn i munnen, og sender beskjed til hele kroppen, via hjernen, om å tilpasse seg deretter. Det heter at mange såkalt snille bakterier ikke overlever magesyren (noe de altså gjør), men selv om dette var tilfellet så har bakterier i munn og spiserør allerede kommunisert med mikrofloraen i hele resten av kroppen. Og kommunikasjon mellom bakterier går raskere enn via nervesystemet, da førstnevnte ikke involverer kjemiske mellomstadier som f.eks neurotransmittere. Dvs at bakterier i surmelk, etc uansett stimulerer forandirng i mikrofloraen i fordøyelsessystemet, selv om de ikke hadde overlevd magesyren.

Når kun mekaniske modeller styrer logikk og arbeidsmodeller, faller mye dokumentert vitenskap bort fordi den ikke passer med det mekanistiske synet. Eller til og med motbeviser dette.

3 – emmer og spelt er helt ok, og disse inkluderer en annen og mindre glutentype i forhold til moderne hvete og spelthvetesorter. Enzymer og syre under gjæring klipper av den delen av gluten som er problematisk, akkurat som magesyre og pepsin er ment å gjøre i magesekken din. Slik at du skal kunne spise også moderne hvetesorter.

PP

Anonym sa...

Ok, tenker også at en ofte får en forkjølelse/influensa hvis en har vært ute og frøset.
Noen blir da syke, andre ikke. De som da blir syke har da sannsynligvis næringsmangler eller satt i gang en økt avgiftning?
Siden det er større sjanse for å bli syk da, la oss si vitamin A mangel så klarer ikke kroppen forsvare seg godt nok mot kulden. Vil perokisdasjonen av umettet fett øke hvis en fryser? Hvis dette blir for detaljerte spørsmål skjønner jeg det.

Da prøver eg meg med emmer og spelt.

Takker for solide svar!

FO

Anonym sa...

Jeg glemte å ta med virkningen av stress, især på nese og bihuler via trigeminalnerven, så vel som kroppens egen temperaturegulering og justering etter temperaturen i omgivelsene. Hvilket især påvirker slimhinner og mikroflora, samt lymfe (GALT og MALT).

Forsvare er derfor ikke riktig ord, men snarere justere den indre temperaturen i samsvar med den ytre. Og da er vi inne på skjoldbruskkjertelen og stoffskiftet/energiproduksjonen, som er helt avhengig av bl.a vitamin A.

Peroksidering av fett i forbindelse med temperaturregulering har med energiproduksjon og kroppens evne til å regulere temperaturen å gjøre, og klarer den ikke det kommer stresshormoner på banen som frigjør lagret fett for energi i håp om å øke energi/varmeproduksjonen. Stresshormoner frigjør alltid flerumettet fett først, deretter enumettet og eventuelt til slutt mettet fett. Avhengig av nivåer av næringsstoffer og kroppsegne substanser som fungerer som antioksidanter, vil dette fremme såkalt forkjølelse, bihulebetennelse eller andre slimrelaterte problemer, eller ikke noe som helst fordi kroppen lett regulerer temperaturen selv.

PP

Anonym sa...

Talking Back to Prozac: What Doctors Won't Tell You About Prozac and the Newer Antidepressants by Peter R. Breggin MD and Ginger Ross Breggin
English | 2014 | ISBN: 1497638771 | ISBN-13: 9781497638778 | 352 pages | EPUB | 0,8 MB

Prozac. Millions of Americans are on it. And just about everyone else is wondering if they should be on it, too. The claims of the pro-Prozac chorus are enticing: that it can cure everything from depression (the only disorder for which Prozac was originally approved) to fear of public speaking, PMS, obesity, shyness, migraine, and back pain—with few or no side effects.

But is the reality quite different? At what price do we buy Prozac-induced euphoria and a shiny new personality?

Psychiatrist Peter Breggin, MD, and coauthor Ginger Ross Breggin answer these and other crucial questions in Talking Back to Prozac. They explain what Prozac is and how it works, and they take a hard look at the real story behind today’s most controversial drug:

• The fact that Prozac was tested in trials of four to six weeks in length before receiving FDA approval
• The difficulty Prozac’s manufacturer had in proving its effectiveness during these tests
• The information on side effects that the FDA failed to include in its final labeling requirements
• How Prozac acts as a stimulant not unlike the addictive drugs cocaine and amphetamine
• The dangers of possible Prozac addiction and abuse
• The seriousness and frequency of Prozac’s side effects, including agitation, insomnia, nausea, diarrhea, loss of libido, and difficulty reaching orgasm
• The growing evidence that Prozac can cause violence and suicide
• The social and workplace implications of using the drug not to cure depression but to change personality and enhance performance
Using dramatic case histories as well as scientific research and carefully documented evidence, the Breggins expose the potentially damaging effects of Prozac. They also describe the resounding success that has been achieved with more humane alternatives for the treatment of depression.

Talking Back to Prozac provides essential information for anyone who takes Prozac or is considering taking it, and for those who prescribe it.

http://k2s.cc/file/059790cab8e33/1497638771.epub

PP

Anonym sa...

Michael E. Symonds, ‎Margaret M. Ramsay - Maternal-Fetal Nutrition During Pregnancy and Lactation
Published: 2010-03-08 | ISBN: 0521887097 | PDF + EPUB + MOBI | 218 pages | 4 MB

Improving clinicians' understanding of effects nutrition can have on maternal health and fetal and neonatal development can have considerable impact on achieving a healthy pregnancy and reducing childhood morbidity. This book defines the nutritional requirements with regard to each stage of fetal development and growth, placing scientific developments into a clinical context. Clinicians and scientists discuss: how the fetus grows and what macro- and micronutrients it requires; what happens when there is nutrient deficiency and when placental development is abnormal; aspects of infant feeding, both with breast milk and formula milk. Specific problems encountered in pregnancy that pose a nutritional challenge are also considered, including pregnancy in teenagers, multiple pregnancies and pregnancy in those who are vegetarians or vegans. All doctors, health-care workers or scientists who either care for women, their newborn and growing infants, or who are involved in research in these areas, will find this to be essential reading.

http://k2s.cc/file/7f0408c886a52
http://www.oboom.com/SJN08LYP

PP

Anonym sa...

Fergus Henderson, "The Complete Nose to Tail: A Kind of British Cooking"
ISBN: 0062282611, 1408809168 | 2013 | EPUB | 416 pages | 34 MB

The Complete Nose to Tail is an exhilarating compendium that brings together maverick chef Fergus Henderson’s two acclaimed cookbooks—Whole Beast and Beyond Nose to Tail.

Adventurous palates as well as some of the most famous names in the food world—including Mario Batali, Anthony Bourdain, Jamie Oliver, and Daniel Boulud—flock to Fergus Henderson’s London restaurant, St. John, to indulge in his culinary artistry. A conscientious and resourceful chef who lives by the motto “Nose to Tail,” Henderson advocates using everything that is possibly edible of fowl, beast, and fish, creating dishes that fuse high sophistication with a strong tradition of rustic thriftiness.

The Complete Nose to Tail presents Henderson’s complete culinary oeuvre: recipes that offer a unique and delicious eating experience. Both refined and curious eaters can enjoy a taste of the wild side with such dishes as Pig’s Trotter Stuffed with Potato, Rabbit Wrapped in Fennel and Bacon, and Roast Bone Marrow and Parsley Salad, as well as sumptuous familiar fare, including Deviled Crab; Smoked Haddock, Mustard, and Saffron; and Green Beans, Shallots, Garlic, and Anchovies. There are desserts, too: sublime puddings, such as the St. John Eccles Cakes, and the timeless favorite Chocolate Ice Cream.

https://www.tusfiles.net/812n2ms2fvs5
https://www.oboom.com/EJBWH4WL/0062282611.epub
http://keep2share.cc/file/7a988334a1b6d/0062282611.epub
http://uploaded.net/file/2oh039ou/0062282611.epub

PP

Anonym sa...

Ps, Dødehavssmelteosten; fikk du med deg vitamin/mineralbøkene på denne siden?

PP

Anonym sa...

Takk for godt og spennende svar.
Hehe, nå fikk jeg de med meg!
Jeg har lest at forskere mener at for hvert signal som går fra hjerne til mage, går det 9 fra mage til hjerne. Siden jeg har hatt en elendig fordøyelse i alle disse årene har jeg også følt at kroppen har vært og fremdeles er veldig stresset.
Dette har jeg ikke klart å gjort noe med på egenhånd, selv om jeg er langtidssykemeldt.
Jeg har derfor fått en medisin som skal dempe dette, for en periode. Vet at du hater medisiner, jeg er også skeptisk, men tror at noen ganger er det nødvendig for en periode. Tror at dersom stresset kan bli dempet blir det lettere for fordøyelsen å bli bedre... Tenkte bare å nevne dette.

FO

Anonym sa...

Noen må ha stukket av med hjernen min, i og med at jeg glemte å ta med det helt åpenbare i histaminreaksjoner. Enhver form for stress (også lavt blodsukker), å fryse inkludert, som fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner både mangedobler forbruk og tap av bl.a magnesium. Magnesiummangel fremmer histaminreaksjoner gjennom å øke frigjøring av histamin fra mastceller, gjennom å øke aktiviteten til enzymet histidin dekarboxylase, som produserer histamin fra aminosyren histidin, samt gjennom å redusere nivåene av enzymet diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin i tarmen.

Stress/stresshormoner er her den utløsende årsaken, og magnesiummangel hovedårsaken. En lege ville gitt deg kjemikalier/medikamenter for stresshormonene og evt antihistaminer, hvoretter du kanskje ville føle deg bedre, men allikevel stå på stedet hvil helsemessig. Mangel på bl.a magnesium gir økt stresshormonaktivitet, samtidig som insulin enten ikke produseres, eller insulinet mangler magnesium, og dermed ikke fungere som naturlig insulin. Slik at blodsukkerproblemer og energisvikt bidrar til mer magnesiumtap og stresshormonaktivitet. Mao en ond sirkel hvor man springer rundt og prøver å bite seg selv i rumpa.

Jeg hater ikke medikamenter, men vet hvor helseskadelige de er, samt hvor mange næringsstoffer de fleste medikamenter tapper kroppen for. Medikamenter brukt som midlertidig krykke skjønner jeg så lenge krykken ikke fører til at du går fra ett brukket ben til to, og dermed ender opp verre enn du var i utgangspunktet.

PP

Anonym sa...

Skjønner, veldig interessant. I dødehavet fikk jeg nok i meg enormt med magnesium, men gjerne ikke nok. Kanskje jeg skulle begynt med magnesium-fotbad regelmessig. Magnesium og blodsukker er jeg med på, men hvorfor magnesium mangel gir økt strekkhormonaktivitet kan du gjere forklare.

Enig i synspunktene dine, nå har jeg ikke merket noe bivirkninger og håper derfor de kan være med å hjelpe meg. Sover lettere med dem også. Jeg drikker en halvliter surmelk hver dag, tarmen min liker det nå. Men ting tar tid...

FO

Anonym sa...

Strekkhormoner er grusefulle greier!

Litt info her -
http://www.mgwater.com/liste.shtml#stress
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter5.shtml#toc5-1-3
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter6.shtml#toc6-3
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter7.shtml#toc7-3-3
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter9.shtml#toc9-2-2
http://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter9.shtml#toc9-2-3

PP

Anonym sa...

Jeg har tatt opp igjen ashtangayoga etter en pause på flere år. Jeg har slitt lenge med depresjon og klarer bare ikke å ta meg sammen (og selv om jeg tror jeg er flink og har spist PP-tradisjonskost i snart et år, er det tydeligvis noe jeg gjør feil), men jeg føler meg bedre når jeg praktiserer yoga, og nå om dagen er det det eneste jeg har lyst til å gjøre - helst 3-4 ganger i uka. Det som bekymrer meg litt er at jeg svetter noe helt unormalt mye (er det tegn på noe forresten?), og det tapper jo kroppen for næringsstoffer. Hvis jeg er flink til å spraye med magnesiumolje og få i meg salt, kan jeg da fortsette med yogaen og fokusere på at det er bra for sinnet, eller setter jeg meg selv tilbake pga næringsmangel? På forhånd takk for svar :)

E

Anonym sa...

Julia Mueller, "Delicious Probiotic Drinks: 75 Recipes for Kombucha, Kefir, Ginger Beer, and Other Naturally Fermented Drinks"
English | ISBN: 1626363927 | 2014 | EPUB | 176 pages | 8,3 MB

The health benefits of probiotics are no secret—doctors from both the Western and Eastern medicine camps sing the praises of probiotics for their positive effects on digestion, metabolism, and the immune system. Enthusiasts of kombucha—a bubbly probiotic drink now sold regularly in stores from Manhattan delis to Seattle food co-ops—point to its high levels of B vitamins and amino acids, improving mood, energy levels, joint function, ligament health, and skin health. Now you can learn to make kombucha, as well as numerous other probiotic drinks, at home!

With clear step-by-step directions, beautiful photographs, and more than seventy-five recipes, this is the ultimate guide to homemade probiotic drinks. You’ll find numerous recipes for:

Kombucha
Jun
Kefir
Lacto-fermented lemonade
Ginger beer
Cultured vegetable juices
And more!

In addition, you’ll find recipes for making yogurt, smoothies, and kefir ice cream. Fermenting drinks may seem daunting, but Julia Mueller shows how it can be fun, much more cost-effective than buying ready-made drinks from the store, and delicious!

http://www.tusfiles.net/y4fi8gibdzb0
https://www.oboom.com/T54159FE/1626363927Drinks.epub
http://uploaded.net/file/86fk9f99
http://k2s.cc/file/b01667363c30c/1626363927Drinks.epub

PP

Anonym sa...

Pierre Drapeau, Andre Vanasse, "The Encyclopedia of Home Winemaking"
ISBN: 0968360106 | 2005 | EPUB/MOBI | 240 pages | 5 MB/5 MB

The home wine market has grown by leaps and bounds in the last decade. The clear and well-ordered explanations in The Encyclopedia of Home Winemaking make it easy reading for the home winemaker and an essential reference guide that will be used for years.

https://www.tusfiles.net/inpej9zew0m2/PDWMcap1bk.rar
http://uploaded.net/file/ivfnlzp1/PDWMcap1bk.rar
http://uploaded.net/file/9ofeg9dr
http://uploaded.net/file/1p1vs13s

Jan Hedh, "The Ultimate Guide to Homemade Ice Cream: Over 300 Gelatos, Sorbets, Cakes & More"
English | ISBN: 1616086041 | 2012 | EPUB | 240 pages | 5,4 MB

Have you ever wondered what wine to pair with that scoop of ice cream? Master baker and chef Jan Hedh answers every ice cream–related question you never knew you had in The Ultimate Guide to Homemade Ice Cream. This cookbook contains both basic and complex recipes for cold, creamy treats with flavors ranging from sweet to savory, including mango, avocado, truffle, asparagus, and mint chocolate chip. In addition, Hedh provides recipes for parfaits, semifreddo, cheesecake, and ice cream soufflé. Hedh goes beyond the usual scoop by offering creative ideas for decorating desserts, having fun with sugar art, and even carving your own ice sculpture.

http://www.tusfiles.net/pdebr7or10i8
https://www.oboom.com/5EF5335Z/1616086041.epub
http://uploaded.net/file/09k5miuk
http://k2s.cc/file/386b2049a8189/1616086041.epub

PP

Anonym sa...

Brett L. Markham, "Modern Caveman: The Complete Paleo Lifestyle Handbook"
ISBN: 1628737158 | 2014 | EPUB | 304 pages | 14 MB

From the bestselling author of the Mini Farming series and a ten year practitioner of the paleo diet comes Modern Caveman—a comprehensive health and fitness guide to everything paleo.

Nature spent millions of years forging genetic code so that you could be strong, fit and healthy throughout your life. Yet, when we look around, we see an epidemic of obesity, auto-immune diseases, young people with diabetes and people succumbing to heart disease in early middle age. Why?

Though “nature versus nurture” has long been at the heart of debates concerning psychology and sociology, it is only in the past few years that idea of conforming our diet and exercise to our genome has gained traction. And it is precisely this idea that holds the key to unlocking your potential to be happier, healthier and more fit than most can imagine is possible.

Why didn't our Paleolithic forebears suffer from tooth decay at all, yet dentists offices must now be ubiquitous in our society? Why is it that middle-aged men who are gobbling whole grains by the bushel and eating tofu to banish meat from their diets are still requiring expensive life-time statin drug prescriptions to control their cholesterol? The Modern Caveman Diet tries to answer these questions, describing an evolutionarily healthful lifestyle of diet, living patterns and exercise that are easily adopted and maintained throughout life. Are you ready to fulfill the true destiny that nature has given you? The Modern Caveman Diet holds the answer to achieving and maintaining a great body, strength, energy and active wellness right into a healthy old-age with dramatically decreased risks of “diseases of civilization.”

http://www.tusfiles.net/6ula8nqmog34
http://uploaded.net/file/rldue6mq
http://keep2share.cc/file/98a3e4396374c/1628737158MC.epub

PP

Anonym sa...

Yoga er helt ok fysisk aktivitet, sammen med strekk og tøy.

Økt svette har flere forklaringer, på flere nivåer (f.eks stress/stresshormoner, blodsukkerfall, hypertyreose, tungmetallbelastning, såkalt allergi og intoleranse, etc), hvor mangel på magnesium, sink, og/eller flere B vitaminer, eller for høye kalium eller koppernivåer er det mest sannsynlige på næringsnivå.

Mer svett info her -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372078494808#c1005454693033720277

Samtlige ovennevnte næringsstoffer kan fremme depresjon ved mangel, og de siste ved belastning. For mye kalium eller kopper betyr mangel på magnesium og natrium, eller for koppers del sink

PP

Anonym sa...

Hvordan jeg klarte å skrive strekkhormoner er et godt spm!
Takk, da har jeg litt å lese på.
Angående søvn så hjelper denne medisinen på å sovne, men jeg våkner fremdeles etter 4-5timer og må ligge å vri meg i 1 time før jeg får sove igjen. Gjerne pga ubalanse i kortisol nivåer, blodsukkernivåer... ikke vet jeg?

Jeg får begynne med magnesium tilskudd igjen. Må i såfall ha fotbad siden jeg ikke har badekar. Hvor ofte vil du anbefale dette, hver kveld? Mener jeg har lest noe som 20-30min med en kopp med magnesium. Jeg har også brukt magnesiumolje tidligere til å smøre på kroppen. Hvilken anbefaler du, bad eller olje?

Ser disse ok ut? http://www.ancientmagnesium.nl/contents/sv/d10.html

FO

Eirin sa...

PP:

Jeg har tenkt litt på dette med prevensjon i det siste. Jeg sluttet på p-piller for godt over et år siden, da det ikke er noe jeg vil putte i kroppen min. Det siste året har jeg ikke vært i noe forhold og har dermed ikke hatt noe behov for å tenke noe videre over dette med prevensjon, men nå er jeg på vei inn i et forhold igjen og da kommer det naturlig nok opp som et tema. Til nå har vi brukt kondom, men det er ikke alltid det fungerer som det skal, og jeg har det også slik at jeg rett og slett ikke klarer å stole på det fordi jeg vet hvor fort det kan gå "galt". Det fører til at jeg går konstant rundt og er redd for at jeg er gravid, noe som er helt fullstendig uaktuelt nå (og i mange år fremover). Dette er en utrolig vanskelig situasjon fordi jeg vet hvor stor skade p-piller/annen hormonprevensjon gjør, men samtidig kan jeg rett og slett ikke ha det sånn at jeg skal gå rundt og konstant være livredd for at jeg er gravid. Det går rett og slett utover livskvaliteten, og jeg har det ikke bra.

Jeg har lest litt om disse villgulrotfrøene, men jeg har det med de som jeg har det med kondom; jeg får meg ikke til å stole på det. Da blir jeg bare gående rundt med en konstant frykt for at jeg er gravid, og det klarer jeg som nevnt ikke.

Kan et tradisjonelt kosthold slik du anbefaler gjøre opp for de skadelige virkningene p-piller/hormonprevensjon har, dersom jeg ser meg nødt til å begynne på dem igjen? Eller er det bare å skyte seg selv i foten uavhengig av hvor næringsrikt man spiser?

Jeg kan se for meg at dette kanskje ikke er et spørsmål du er interessert i å bruke tid på, ettersom det strider imot alt du anbefaler. Men jeg håper du vet at jeg er fullstendig overbevist og enig i dine meninger når det kommer til dette (og alt annet), men at situasjonen er vanskelig. Hadde blitt utrolig takknemlig om du kunne kommet med noen tanker.. :-)

Nøtteliten sa...

Jeg synes Persona funker supert. Jeg brukte det i minst 10 år, og var ikke en gang i nærheten av å bli/være gravid.

Anonym sa...

Frykt er hva du fyller inn i de mentale hullene som skulle ha vært tettet med kunnskap -
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364497517993#c5198648536778608712

Pdf-artiklene i lista kan du normalt laste ned umiddelbart og myse i, men jeg ser sidene er nede for øyeblikket. Kanskje noen som leser dette har lastet dem ned, og er villige til å sende deg?

Og -

Taking Charge of Your Fertility, 10th Anniversary Edition: The Definitive Guide to Natural Birth Control, Pregnancy Achievement, and Reproductive Health - Toni Weschler, Collins, ISBN 0060881909
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0060881909

Da vi snakker om syntetiske hormoner som skaper en helt unaturlig og negativ tilstand i kroppen din, og som både øker forbruket av og ellers tapper kroppen for en hel del næringsstoffer, utover å øke sjansen for økt opptak av bl.a en del tungmetaller, samt kopper, er det lite sannsynlig tradisjonskost vil være til nytte. Næringsstoffer i tradisjonskostens matemner vil bidra med mye hva gjelder å reparere, avgifte og reversere negative virkninger. Men problemet er at p-pillene blokkerer opptak og utnyttelse av en rekke viktige næringsstoffer, slik at disse ikke engang får anledning til å virke i kroppen.

Kjemikalier/sæddrepende midler på kondomer dreper viktige bakterier og sopper som opprettholder ph og miljø i det aller helligste, slik at mikrofloraproblemer oppstår både der og i urinveiene. Hadde du nevnt dette ovenfor, da du spurte om sopp, ville svaret mitt vært annerledes. I og med at jeg da ville fått med meg en direkte årsak til problemet ditt, snarere enn å anta at det bare var en helbredsreaksjon.

En kjapp måte å løse problemet på er å ofre litt kefir eller surmelk på lystens alter i det aller helligste. Og i og med at sædceller trenger et basisk miljø for å overleve det normalt svakt sure miljøet i dette lystens tempel, så fungerer både kefir og surmelk som sæddrepende midler. Det samme gjelder sitronsaft, og til en viss grad appelsinsaft, pga innholdet av organiske syrer som sitronsyre. Honning er nok et eldgammelt middel, på den måten at sædcellene blir sittende fast og ikke kommer seg til livmorhalsen.

Om du vil skyte deg i foten med p-piller, må jeg advare deg om at dette er en svært langdryyyyg måte å bli kvitt foten din på!

PP

Anonym sa...

Begge deler, da de leverer forskjellige nivåer av magnesium. Oljen kan også brukes innvortes, noen sprut i et lite glass ukloret vann. Produktet ser ok ut.

Våkner du om natta er det normalt tegn på økt stresshormon eller serotoninaktivitet.

PP

Anonym sa...

Jeg har noen spørsmål om tannbehandling til deg PP, håper du har mulighet til å svare.

Jeg har et hull i tanna, tannlegen sier "her må du rotfylle", fyller igjen med midlertidig fylling. Jeg har lest i det siste om at rotfyllinger kan skape så mange helsemessige problemer, jeg har ikke lyst på flere rotfyllinger, har allerede flere, men tanna er vond.. Hvilket materiale er best å fylle igjen dette hullet med? Er porselen et alternativ? Er det bedre å trekke en knekt rotfylt tann, eller la tannlegen bygge den opp igjen?

Og hva med tannimplantater? De fester en skrue av titan i tannbenet, senere festes en krone på denne. Det høres jo helt forferdelig ut, men er det en ok måte å få flere tenner å tygge med, tror du? Eller er det for mange bivirkninger?

Tanntrollet

Anonym sa...

Hehe ! paintball med p-piller :-) ikke minst ser jeg at det er mange måter å grise- evt leke med maten, alt ettersom man ser det :-) Marianne

Anonym sa...

Takk! Da skal jeg starte med begge deler.
Enda et kjapt spm. Mener jeg har lest at du anbefaler magnesium klorid. Vet noen hvor en får tak i dette?
Ser at tidsporten også har Epsom salt, det er også en mulighet.

FO

Anonym sa...

Ikke bare leke, men rett og slett ha sex med maten! Åkke som er, fest i stova! Da jeg var yngre tenkte jeg ofte at jeg gjerne skulle ha vært flue på veggen ved slike syn, men nå som jeg er eldre vurderer jeg det opp i mot risikoen for at dem involvert i synet har fluesmekker

PP

Anonym sa...

Har du sex med en person og bruker en annen som prevensjon, blir ikke det en veldig sær form for trekant?

PP

Anonym sa...

Satser du 100% på tradisjonskost vil hull i tenner repareres. Tannimplantater er smertefulle for mange, og forandrer ph i munnen, samtidig som metallet det er snakk om forandrer den elektiske spenningen i munnen. Porselen er bra så lenge det er nytt materiale, og ikke eldre, som gjerne inneholder kjemikalier og tungmetaller som bl.a bisfenol-A, og aluminiumoksid (aluminium er normalt mindre giftig enn f.eks bly, fluor og kvikksølv, men oksidformen er giftigere enn samtlige).

Hva gjelder den knekte, rotfylte tanna, så vet jeg ikke svaret på spørsmålet ditt, da jeg ikke kjenner til forskning eller har vært borte i dette før. Hadde tanna ikke vært rotfylt ville jeg imidlertid ha anbefalt deg å la den være, inntil den vokser ut av seg selv. Da forutsatt at du gir kroppen de næringsstoffer den trenger for dette

Mer info her –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1387232548228#c1703043889459279994
http://www.healingteethnaturally.com/

Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel
Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,
* the power of butter to heal teeth,
* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,
* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,
* how to find a good dentist,
* how to prevent root canals,
* how to monitor tooth decay at home,
* your bite: a hidden cause of cavities,
* how to save your wisdom teeth,
* proof that cavities can heal,
* how to heal children's cavities and find peace,
* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.

http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB
http://uploaded.net/file/eg2qi5yi/0982021321.rar

Pdf (skannet bok, 38, 57 mb) –
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/812000/141b7d6c9dd3cd555d1804a5fc8505c4/_as/%5BRamiel_Nagel%5D_Cure_Tooth_Decay_Heal_and_Prevent_(BookFi.org).pdf

Epub/mobi -
http://uploaded.net/file/tle6k9ex
http://uploaded.net/file/s9y3y5fh

PP

Anonym sa...

Magnesiumolje er magnesiumklorid, og de produktene du har link til er også magnesiumklorid. Magnesiumsulfat, altså magnesium og svovel i engelsk salt, gir også bra med magnesium via huden.

Alle magnesiumforbindelser du får i deg, oralt eller via huden, omdannes i kroppen til magnesiumklorid.

PP

Anonym sa...

Helen Willinsky, "Jerk from Jamaica: Barbecue Caribbean Style"
English | ISBN: 1580088422 | 2007 | EPUB | 192 pages | 19 MB

When Helen Willinsky first published her classic Jamaican barbecue cookbook, "jerk" was a fightin' word to most people outside the Caribbean Islands. Not anymore. In love with fire and spice, barbecue fans and food lovers of all stripes have discovered the addictive flavors of Jamaican jerk seasoning and Caribbean cooking in general. Newly revised and bursting with island color, Helen's book provides a friendly introduction to this increasingly popular way to season and prepare meat, chicken, and fish. Rounded off with simple and authentic recipes for sides, drinks, and desserts, JERK FROM JAMAICA is a complete backyard guide to grilling and eating island-style.

* An updated, expanded, and repackaged version of the only authentic Jamaican jerk barbecue book, featuring chicken, pork, beef, lamb, goat, seafood, and more.
* Includes more than 100 recipes, with a dozen new ones from the author and other Jamaican food mavens like Enid Donaldson and the Busha Browne Company, plus a new foreword from Jamaican cookbook author Virginia Burke.
* Contains 50 full-color photos, both styled food and on-location shots from the markets and jerk pits of Jamaica.
* Previous edition sold more than 75,000 copies.
Reviews“Get this first-rate cookbook in your hands and see if you can stop.”—Houston Chronicle“Helen Willinsky makes a passionate case for the tropical taste with Jerk from Jamaica.”—Boston Herald

https://www.tusfiles.net/wsm574kc9tbx/HLTM.rar
http://uploaded.net/file/13ws3nyp
http://uploaded.net/file/d7oxr2w3/HLTM.rar

PP

Anonym sa...

Gastro Grilling: Fired-Up Recipes to Grill Great Everyday Meals by Ted Reader
English | 2013 | ISBN: 0143190040 , 0143188224 | ISBN-13: 9780143190042 , 9780143188223 | 384 pages | EPUB | 38,6 MB

A wildly creative new cookbook,featuring more than 135 sublime and simple-to-follow recipes!
Gastro Grilling is for everyone who loves to fire up the grill any time of the year. Within these pages you’ll find simple-to-prepare recipes like Grilled Beef Tenderloin with Fire-Roasted Red Pepper and Goat’s Cheese, Grilled Half Chicken with Kick O’Honey BBQ Glaze, and Hot English Cheese Steak with Pale Ale and Stilton.

Chock-full of more than 135 tasty recipes, step-bystep instructions, and gorgeous photos throughout, Gastro Grilling is the ultimate BBQ book for anyone who likes their food to make their mouth water and their fingers sticky.

https://www.tusfiles.net/q0djt0391aok
https://www.oboom.com/BWJXPWKF/0143190040gg.epub
http://uploaded.net/file/sshhknwr/0143190040gg.epub
http://k2s.cc/file/181498d610a15/0143190040.epub

PP

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 252   Nyere› Nyest»