mandag 16. mars 2015

Den som sitter i glasshus skal ikke kaste med elefanter!

Apropos forumplanene mine, om enkelte lesere får følgende reaksjon


Eller føler på tanken om


Så er min mening


Ellers, nye kommentarfelter for de kommentarlystne!


227 kommentarer:

1 – 200 av 227   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Hei

Jeg vil gjerne dele et bildebrett jeg har laget på Pinterest, i tilfelle noen kan ha glede av det.

Jeg har samlet bilder som gir meg en god stemning, og er en feiring av tradisjonskost. Bildene er en blanding av retter, matlaging, sammenkomster, godt utstyr og naturmaterialer. Den er ment for inspirasjon og samling av ideer. Jeg synes det er en fin og lett måte å se for meg måltider og ting å lære å lage. Kanskje noen kan finne noe de liker, eller bare glede seg over alt det fantastiske vi kan gjøre med tradisjonskost. Måten man kan bruke det på, er f.eks. å scrolle seg nedover, finne noe fint, og eventuelt «pinne» det på eget brett eller i eget hode.

Om man klikker seg inn på et bilde kan man i mange tilfeller gå videre og lese oppskrifter og tilberedning. Noen av linkene her kan være nyttige, som hvordan lage ost og smør, tørke kjøtt m.m. Det er selvfølgelig viktig å se med tradisjonskost-øyne og tilpasse ingredienser og metoder om det trengs.

(Obs: Det er mulig man må registrere en epost og passord for å kunne bruke det ordentlig. Jeg vet ikke hvordan pinterest er i forhold til overvåkning o.l. så håper ikke å anbefale noe dumt her. Kanskje noen har det fra før, og vil kikke på det)

Det er selvfølgelig også mulig å lage noe lignende, ved å lagre bilder i en mappe på dataen.

https://www.pinterest.com/katapins/traditional-food-and-kitchen/


Katarina

Anonym sa...

Hei PP! Jeg hører nesten ingenting. Hva kan jeg gjøre for å få tilbake hørselen? Jeg har spist delvis tradisjonskost i noen år nå, men det har blitt mer søppelmat i det siste halve året. (med det mener jeg kaker og kaffe, konvensjonell "mat") Holder fokus på næringsrike matvarer hjemme, som viltkjøtt, villfanget fisk, innmat, kraft, egg, uraffinert havsalt, melkesyregjærete grønnsaker, mengder krydder - alt dette prøver jeg å få i meg daglig/ukentlig. Jeg spiser nesten daglig hjemmebakt brød, (ikke surdeig, men langtidshevet med eddik), og fete meieriprodukter. Det blir en del sukker, brus i helga og sånt.. Smører meg med magnesiumolje ca 5 ggr pr uke. Tar 1 ts FCLO 4-5ggr i uka også. Har barn på 5 år og en på 17mnd som jeg enda ammer en del.
Føler meg generelt frisk, men ikke sterk, litt sliten liksom, vært noe oppblåst i magen den siste tida. For ti år siden oppdaget jeg at jeg hadde nedsatt hørsel på venstre øre. Har et vagt minne om at noen har ropt meg i det øret da jeg var på konsert. Det ble utredet, men "ingenting å gjøre med", jeg kompenserte godt nok med det høyre øret. For tre-fire uker tilbake var jeg veldig mye svimmel og uvel, legen mente det var såkalt krystallsyke og ba meg hvile. Det var neppe krystallsyke, men jeg fikk iallfall rettmessig ta meg fri fra jobb. Nå den siste mnd har jeg merket at jeg har mistet de høye lyse tonene helt, f.eks steketermometeret som piper. For fem dager siden våknet jeg med "dotter i begge ørene", enda mer nedsatt hørsel, og en lett trykkfølelse - klarer å "blåse ut" trommehinna, og hører da en del klikking og knitring. De siste to dagene har jeg våknet med enda dårligere hørsel, nå hører jeg nesten ikke en vanlig samtale. Eller, tror det er en tinnitus som overdøver (konstant sitte-bakerst-i-flyet-dur). Jeg trenger innspill på hva jeg kan gjøre for å få hørselen min tilbake! Nekter å tro at høreapparat er eneste løsning.

Vibeke

Anonym sa...

Kan man bruke blodsukkerapperat for å måle blodsukkeret etter måltid for å finne ut om man har en allergisk reaksjon for maten man spiser? Kan jo være ting som skaper inflammasjon i kroppen som ikke vises, men vil vise på et blodsukkeraperat med at det går for mye opp?

Anonym sa...

Nå synes jeg personlig det er p.å t.i.d.e at folk som henvender seg her tar seg det bryet og ikke minst gesten med å faktisk underskrive med et navn eller et fast nick, om ikke annet- Det skjer såklart at man glemmer seg av, men på generelt grunnlag; det er kommentert et utall ganger i flerfoldige tråder nå, ellers med ønske om en fin dag :-) Marianne

Anonym sa...

Jeg bare nevner dette:

PP, har du noen gang tenkt på oversetting av bøker som en mulig bigesjeft? Ser for meg at du har tilstrekkelige engelskkunnskaper til å oversette Seth-materialet, og også tilstrekkelig forståelse av dette materialet i og med dette materialet på ingen måte kan oversettes av hvem som helst. Går jo an å ta kontakt med et forlag og fremme dette som et forslag dersom du har tid til et slikt arbeide. Ellers aner jeg ingenting om hva man kan tjene på en slik type oversetting, jeg bare nevner det i og med jeg kom til å tenke på det. Når det gjelder uføretrygd så er det ikke sikkert du vil være nødt til å gå til psykolog/såkalt behandling for å få dette. Jeg tenker at det kan være nok å sende en søknad til NAV hvor du legger ved den dokumentasjonen du allerede har skrevet om din egen bakgrunn (eksempelvis det du skrev i forbindelse med erstatningssaken, og i tillegg artikkelen fra avisa).

N

Anonym sa...

Hei PP nå har jeg lastet ned MICR på datamaskinen. Jeg er litt stolt av meg, fordi jeg synes det er litt skummelt med data greier generelt, skjønt fordi jeg ikke ANER hvordan det funker, og litt småparanoid har jeg alltid vært. Jeg visste jo at vi blir overvåket og forfulgt uansett hva vi gjør el sier el skriver. Men ingen av de hvite menn og kvinner ville tro på meg, og heller ikke mine arbeidskolleger nå ha ha men det går bra for meg da, jeg har ingen ting å skjule, skal dem snuse på meg til dem besvimer..
Men hva skal jeg gjøre noe med MICR, må jeg registrere meg? Beklager dumt spørsmål jeg har lest gjennom det du skriver i det andre kommentarfeltet, men jeg skjønte ikke alt.. beklager, altså men jeg leste litt for mange kommentarer etter hverandre og nå er det bare en krautsalat igjen i hodet mitt!

Og Pinterest, jeg klikket på lenken, fine bilder, men der er det også sign inn og greier, jeg blir helt svimmel av alt, blogger, kommentarfelt, grupper, donasjoner, fond, registreringer, roboter, ET, forum, betale ja men PP sier nei, Og ja noen kan betale, og kontonummer... og lenker og nedlasting og bøker osv... og kroatia og kaniner... kan dere ikke selge alle dyr? gi gården en pause og så starte opp på nytt etter boksprosjekt er ferdig? Dyr vil man jo alltid få tak i. Og hvis du selger dyrene så har du også penger til prosjektet ditt. Håper ikke det støter deg at jeg sier du kan selge dem. Jeg skjønner du er glad i dyrene dine!! Og at dyr er unike, og jeg ser ikke på dyr som en vare!
he he he sånn ca ser det ut i hodet mitt ++++++++++. jeg klarer ikke å forholde meg til alt på en gang, særlig når jeg ikke forstår. Hva er ET? Og Pinterest høres ut som et fint hestenavn synes jeg.

Annelie

bellbell sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
bellbell sa...

PP, jeg var til akupunktør for noen år siden. Jeg gikk pga at jeg hadde litt tåkesyn på det ene øyet. Tidligere løsning hadde vært å bruke antibiotikadråper. Resultatet var at det ble bedre, men kunne komme tilbake etter 5-6 måneder. Dette gjorde jeg noen ganger, før jeg tok steget å oppsøkte en kinesisk akupunktør. Det første hun sa var at jeg hadde dårlig blodsirkulasjon i hodet. Jeg har også de siste 10 årene hatt en del tørr hud og rødhet i ansiktet. Ikke ellers på kroppen. Jeg tenkte kanskje at dette var årsaken. Etter noen behandlinger, så merket jeg at øyet var helt bra, men ikke huden. Jeg avsluttet behandlingen etter ca 10 ganger, og jeg er fortsatt fin på øyet (siste behandling var for ca 2 år siden).

Men, for å øke blodsirkulasjonen, er det nok å kjøre på med sterke kryddere og magnesiumspray (som jeg ser du har skrevet tidligere), eller er det andre ting jeg også kan gjøre? Har lest litt om kalddusj (cold shower therapy), har du noe erfaring med dette?

Nå vet jeg ikke om jeg fortsatt har lav blodsirk. men jeg vil likevel gjøre tiltak som bedrer sirkulasjonen, for å være på den sikre siden.

Pr dags dato så spiser jeg slik tradisjonsmat som du anbefaler, men jeg drikker også et par kopper kaffe om dagen (vurderer å slutte med kaffe).
Det hender jeg spiser usunn mat når jeg er hos andre eller i selskap, men dette hører med til unntakene.

Anonym sa...

Jeg har såvidt vært inne på tanken, da det virker som om jeg forstår engelsk bedre enn selv de fleste oversettere. Da fordi jeg alltid ser feiloversettelser uansett hvilken type bok jeg leser (eller film jeg ser). Og stadig oftere også, hvilket har fått meg til å lure på om oversettere i dag har begynt å ty til programmer som oversetter automatisk, og at oversetterne bare går gjennom og retter de åpenbare feil de finner, men også glemmer eller overser en del. Så som dette med feiloversettelse av f.eks ordet light til enten lett eller lys når den motsatte betydningen indikeres i bokens setning eller filmens handling. Jeg ser også at oversettere stadig oftere tyr til kabeltvengelsk-norsk, hvor de før fant samme eller tilsvarende norske ord. Eksempel fra i går, fra en bok jeg leser for tiden er hypokrat istedenfor hykler, oversatt av Sissel Busk.

Men, når det ovennevnte edder og galleoplegget har fått luftet seg, så tror jeg ikke dette er noe for meg. Selv ikke med bøker som dem av Jane Roberts. Jeg vil heller gjøre og skape noe selv, enn å bare kopiere eller oversette andres verk. Men takk for tips! Min forståelse av det Seth sier, sammen med mine egne opplevelser, minner og konklusjoner, skal bli et boktema. Og da vil jeg også belyse hvor det som står i Jane Roberts bøker er manipulert, da jeg ser rett som det er utsagn og setninger som Jane Roberst aldri ville ha brukt eller ment. Den damen var for smart til slikt. Men like fullt står det flere ting i flere bøker, især i forbindelse med en viss mann med minibart i et visst naboland til Norge, og i forbindelse med en viss type mennesker tilknyttet en svært fordømmende og rasistisk form for religion, som ikke stemmer historisk eller vitenskapelig, og som Seth derfor aldri kunne ha sagt. Med tanke på at forlagene som ga ut Seth bøkene eies av mennesker tilknyttet den ovennevnte religionen, og også de redaktører av Seth bøkene jeg har sett navnene på er tilknyttet samme religion, enten de nå er såkalt praktiserende eller ikke, så er det helt vanlig at bøkers innhold blir manipulert til fordel for nevnte mennesker og religion. Skulle jeg ha oversatt slike bøker, hadde jeg deltatt i å spre løgn og manipulasjon av leserne til fordel for mennesker jeg avskyr.

Anonym sa...

Seth har også kommet med en god del uttalelser som ikke lenger er gyldige, eller helt feil, i dag, men som var tilpasset menneskene på den tiden han kommuniserte med dem. Disse vil jeg også belyse, slik at det Seth egentlig mente med sine uttalelser kommer fram, og blir satt i riktig perspektiv.

Angående uføretrygd, så ble jeg forklart av en saksbehandler at jeg måtte til utredning og godta eventuell behandling hos krympolog om jeg ville prøve å søke på uføretrygd. Kun lege og psykologdokumentasjon var gyldig grunnlag for søknad. Jeg ble fortalt dette da jeg i fjor oppsøkte det lokale NAV (etter å ha gått i 6 timer utover kveld og natt til nærmeste tettsted, og deretter ventet i 8 timer til det lokale NAV åpnet klokka 12.00) i håp om at disse kunne hjelpe meg med tak over hodet. Jeg ville ellers ha måttet sove ute, i og med at jeg var kastet ut hjemmefra.

Jeg har siden fått mail fra samme saksbehandler (for å fortelle hvor mye jeg kostet staten da jeg bodde på NAV's regning i litt over en uke, før min samboerske angret seg og lot meg få flytte tilbake), hvor hun fortalte at egen dokumentasjon ikke var gyldig dokumentasjon, og derfor ikke grunnlag for å søke på verken uføretrygd eller en annen trygd eller stønad som het noe med avklaring eller liknende, og som vistnok var det samme som det som før het dagpenger eller arbeidsledighetstrygd. Jeg vil uansett ikke ende opp i NAVmaskineriet.

Og den avisartikkelen var så full av feil og misforståelser at jeg ikke hadde villet bruke den til noe som helst. Jeg ba Thomas om å rette feilene jeg fant da han sendte meg manus, men lite ble rettet. Jeg fikk som forklaring at det var snakk om tidspress, og at han allerede hadde skrevet malen. Det var noe med at artikkelen ikke kunne utvides mer, med flere ord, uten at han måtte ta bort andre avsnitt og begynne på ny mal. Jeg brydde meg ikke, da artikkelen allikevel tjente sin hensikt.

PP

Anonym sa...

Her er tips angående hvordan du kobler deg på -
http://www.google.no/search?q=how+to+use+mirc&btnG=S%C3%B8k&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1
http://www.wikihow.com/Use-mIRC

Når det gjelder selve programmet så skal det først innstalleres, men ikke åpnes rett etter innstallering. Du skal først kopiere filen ved navn mirc.7.x-patch (en exe-fil) inn i mappen du har innstallert MIRC i, og deretter klikke på filen. Følg anvisningene, og avslutt filen. Så kan du åpne MIRC, og registrere programmet med hvilke som helst tall, som f.eks 9866-958399. Nå husker jeg ikke hvor du finner registreringskolonnen, men jeg tror den var i About, så klikk på About og se. Du skal skrive inn et tall i en kolonne i programmet, og ikke registrere det online.

Husk å slippe programmet gjennom brannmuren.

Dyrene kan jeg ikke selge av samvittighetsgrunner, da jeg vet at ingen behandler dem så bra som jeg gjør. Mange har spurt om å få kjøpe dyr, men jeg har konsekvent sagt nei fordi jeg ikke vil at dyrene skal fores på industrifor eller brød og slikt. Jeg deler kun mine dyr med mennesker jeg vet behandler dyrene sine godt.

PP

Anonym sa...

PP har skrevet om hørsel og tinnitus tidligere her http://liveneshage.blogspot.com/2014/08/da-er-bakerrebellene-endelig-apnet.html?showComment=1407300720017#c4990755104278886275. Ta en titt på dette. Krystallsyken har han skrevet om her http://liveneshage.blogspot.com/2014/09/bakerrebellene-pa-bondens-marked-i-oslo.html?showComment=1412635962204#c1345017927540260555. Det går fint an å bruke søkefeltet til høyre i denne bloggen. Søk f. eks på hørsel så kommer det opp endel innlegg.

I tillegg har PP skrevet utallige ganger at man må oppgi mer detaljert kosthold for at han gi noen råd. Du sier ikke noe om hvor mye magnesiumolje du smører deg med? Du sier at du spiser bare delvis tradisjonskost og at noen ting spiser du bare ukentlig, og ikke hver dag. Sammenhengen mellom kosthold og helse er jo PP sitt fagfelt, og det du skriver stemmer jo med dette. Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Ok, ja jeg skjønner angående uføretrygd når du har hatt denne opplevelsen av NAV, og de har gitt deg denne informasjonen. Selv har jeg en helt annen erfaring med NAV her hvor jeg bor, og da svært positiv sådan. Skjønner også greia med at du ikke ønsker å ende opp i "maskineriet" deres.

Ser også den angående det å ha et ønske om å skape noe selv. Hm ... belyse manipulasjon i bøkene til Jane Roberts, og i tillegg belyse uttalelser fra Seth som er feil eller ikke lenger gyldige ... Skal si du har ambisjoner! Hehe ... (og det er ikke negativt ment). Jeg har forøvrig kun vage minner om Seths uttalelser angående "en herre med bart", men husker en del av det han sa om en viss religion - hvorav noen tilhengere selvsagt er helt supre folk, mens atter andre "kun er en nødvendighet for at vi alle skal våkne" - som Christer sier det så fint ;-)

N

bellbell sa...

PP, jeg er interessert i å lese mer om Seth av Jane Roberts. Har skaffet bøkene:

1972 - Seth Speaks - The Eternal Validity of the Soul
1973 - Education of Oversoul Seven
1974 - The Nature of Personal Reality
1979 - The Nature of the Psyche - It's Human Expression
1981 - The Individual and the Nature of Mass Events
1986 - Dreams, Evolution and Value Fulfillment vol.1 og 2
1995 - The Magical Approach - Seth Speaks About the Art of Creative Living
1997 - The Way Toward Health

Er det en bok jeg bør starte med å lese, eller spiller det ingen rolle hvilken rekkefølge jeg leser de i?

Anonym sa...

I det siste har det, her i bloggen, blitt snakket mye om dette med å re-skape seg selv og sitt liv med utgangspunkt i det PP beskriver som ”Act as if”. PP har også skrevet mye rundt dette, både nå og tidligere, om hvordan dette fungerer, hvordan man kan gjøre dette osv. Han har i tillegg beskrevet en metode man kan benytte når man legger seg om kvelden, dvs. at man ”lever seg inn i” et ”fantasilandskap” og/eller hva det nå måtte være som fungerer for den enkelte.

I denne forbindelse har jeg lyst til å dele et lite tips som kanskje kan være nyttig for noen, og da kanskje særlig for de som synes det er vanskelig å holde fokus/konsentrere seg i forhold til det å benytte ”Act as if”. Dette er hvordan jeg gjør det:

Jeg skriver en tekst bestående av enkle setninger som beskriver den JEG som er mitt mål, altså den JEG jeg ønsker å være. Alle setningene er positivt ladet, og skrevet i presens, gjerne begynnende med ”Jeg er …” eller ”Jeg føler …”. For å ta et enkelt eksempel, la oss si jeg ønsker å gå ned i vekt, og at den vekten jeg ønsker for meg selv er 60 kg. Da kan noen av setningene til eksempel se slik ut: Jeg føler meg slank, jeg veier 60 kilo, jeg føler meg frisk, jeg er frisk, jeg er slank, jeg føler meg flott osv. Når teksten er helt ferdig, leser jeg den inn som lydfil ved hjelp av en diktafon. Jeg legger inn stillhet mellom hver setning slik at jeg kan gjenta hver setning for meg selv når jeg siden lytter til teksten. Jeg har kommet frem til at cirka 20 minutter totalt (og inkludert stillhet) er det som funker best for meg. Noen ganger hører jeg teksten to ganger rett etter hverandre, andre ganger bare en. Greia er da at man lever seg følelsesmessig inn i teksten når man lytter og gjentar setningene, i tillegg til at man forsøker å bruke alle sanser man klarer – som til eksempel ”visualisere” lyd, lukt, følelsen av å ta på osv. i henhold til teksten. Selv opplever jeg at dette blir lettere og lettere etter hvert, men hvis jeg er veldig trøtt en kveld og ”glir litt vekk” når jeg lytter, kanskje ikke får med meg alt osv. så er det også helt ok. Min erfaring er at det funker uansett. Jeg pleier å høre på denne teksten så ofte jeg kan, det er supert hvis man skal gjøre noe kjedelig som f.eks å vaske opp, eller noe gøy som å gå en tur, strikke osv. Ellers liker jeg å bruke den før jeg legger meg om kvelden, og hvis jeg har mulighet er det en super måte å starte dagen på.

Ellers, og hvis man f.eks skal benytte metoden PP foreslår når man skal sovne, så kan man sette sammen setninger/skrive en tekst mer som en historie og/eller en situasjonsbeskrivelse, og uten at man legger inn stillhet for å gjenta hver setning. Eksempler kan være: Jeg elsker den deilige lukta av solvarmet pusemage. Pelsen til pus føles herlig myk i ansiktet mitt. Jeg hører pus maler. Jeg kjenner at pus stryker seg inntil hodet mitt. Gresset er usedvanlig grønt, og mye grønnere enn hva jeg har lagt merke til tidligere. Jeg elsker å høre fuglene som kvitrer oppe fra trærne osv. og bla bla i det uendelige, eller så lenge man vil.

Et annet tips er å legge inn en bakgrunnsmusikk man liker. Jeg pleier å laste ned musikk fra Hemi-Sync. De har mye bra musikk som jeg synes er veldig egnet til slike tekster, og som også har hemi-sync teknologi – hvilket bidrar til å sette hjernen i en frekvensmessig tilstand som gjør det lettere å adoptere/integrere teksten. Jeg bruker Adobe Audition til å flette tekst- og musikkfil.

Hvis man har mange problemer, hvorav noen kanskje så store at de dominerer ens hverdag fullstendig, så er min erfaring at det kan være greit å begynne med noe/en problemstilling som i utgangspunktet ikke føles helt uoverkommelig. Kanskje til og med også bare skrive en tekst hvor man fokuserer på enkle ting man finner glede i, som til eksempel en vakker solnedgang osv. Alt man kan komme på som er positivt!

Selv har jeg altfor lett for å gli ut og sveve inn i min egen verden hvis jeg skal forsøke å konsentrere meg rundt ”Acting as if”, og denne måten å gjøre det på – med disse tekstene - er helt super for meg.

Også anonym i dag.

Anonym sa...

Det var noe j... mas med en registeringsgreia, men både bilder og info var kjempebra! Men søren heller folkens, ikke se dem på tom mage!

PP

Anonym sa...

Med uttalelser fra Seth så mener jeg både uttalelser som er tillagt ham, men som åpenbart ikke kan ha kommet fra ham, via Jane Roberts, så vel som utdatert tankegang som f.eks dette med mentale enzymer, virus, "framework 2" versus hans andre uttalelser om astralkropp og dimensjon med mer, hva en drøm faktisk er, etc. Han er også for vag i forbindelse med flere saker og ting, som f.eks dette med vaksinering. Var det slik at vaksiner virker og gjør godt så lenge man tror på dem, hadde ikke så mange dødd, blitt sterile, eller blitt alvorlige syke av dem. Og han er for vag angående kosthold og helse, og helt på trynet når han i et tilfelle snakker om at det er best å være vegetar, slik at man ikke dreper dyr, og i samme avsnitt drar inn at fremtidens ernæring blir syntetiske piller, slik at vi ikke trenger å spise dyr. Akkurat dette siste er for absurd, og likner ikke noe annet Seth har sagt om dette med kosthold og helse versus respekt for dyr, og jeg mistenker manipulering her også.

Mye av det Seth sier er enkelt og forståelig, men han sier det på slike måter, eller bruker så pussige ord og begreper, at det blir uforståelig allikevel for mange. Jeg antar at dette i stor grad har med intelligensen, forståelsen og vokabularet til Jane Roberts å gjøre, og ikke med Seth selv.

PP

Anonym sa...

Det spiller ingen rolle, og avhenger mer av hvorvidt du liker å lese klare fakta og logikk, at sånn og slik er det, eller om du heller foretrekker å lese historier og andres opplevelser og tolkninger av det Seth sier. Som f.eks Jane Roberts egne bøker, hvor hun beskriver hennes egen utvikling og forståelse i forbindelse med årene med Seth, eller bøker fra personer i "studiegruppen" hennes, så som f.eks Susan Watkins.

Også bøkene av Lynda Madden Dahl er gode, og gir et unikt menneskelig perspektiv på og praktisering av mange av Seths konsepter. Skjønt hennes bøker fokuserer mer på dette med å skape det livet man vil og slikt. Hennes "styrke" ligger i at hun ikke er noen godtroende new age tulling, som sluker rått hva det skal være, men er en suksessfull forretningskvinne og klart objektiv også. Slik at mange lettere vil godta hennes forståelse av Seth fordi hun er helt "normal."

Tips -
http://www.adlibris.com/no/sok?q=lynda+madden+dahl

PP

Anonym sa...

Har du dårlig blodsirkulasjon til hodet så ligger årsaken mer sannsynlig i spenninger i nakken eller øvre del av ryggen. Eventuelt i skuldrene også, og dermed holdningen din. Dette blir enda mer sannsynlig når du ellers har normal blodsirkulasjon. Angående rødhet i trynet, så er det som regel tegn på mangel på et eller flere B vitaminer. Hvor i ansiktet bestemmer hvilket vitamin. Eksempler -
http://www.livestrong.com/article/547258-vitamins-to-help-fade-redness-in-face/
http://www.livestrong.com/article/292747-symptoms-of-vitamin-deficiency-on-the-skin/
http://www.stewartnutrition.co.uk/nutritional_assesment/deficiency_symptoms_and_signs.html (sidesøk med ordet red)

PP

Anonym sa...

Takk for den tilbakemeldingen Snurre. Jeg har selvfølgelig allerede søkt opp både hørsel og tinnitus her på bloggen, men ikke blitt noe klokere av den grunn. Jeg har likevel funnet svarene jeg lette etter, her: http://liveneshage.blogspot.no/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368633150282#c3859812428010061361 og der er verken hørsel eller tinnitus nevnt. Vibeke

Anonym sa...

Så bra du deler anonym! Jeg også skriver tilsvarende setninger i en bok som jeg leser hver kveld, samt at jeg gjentar de samme for meg selv når jeg turer rundt i skog og mark. Det gir så god energi å føle seg så bra:) Jeg har nemlig til vane å falle inn en negativ automatisk og innlært tankehær som dundrer av gårde med rustning og gevær . Flere ganger ila dagen må jeg filleriste denne gjengen ved å si "STOPP"(sier dette høyt og tydelig og også gjerne med stoppsignal med hånden). Da roer det vonde kaoset seg, og jeg setter i gang med gullrekken og repeterer denne til følelsen i kroppen har endret seg. Det var min strategi.

Anonym sa...

Heller enn ubalanse i væskebalansen i øret så er dette nok heller trykkforandringer i mellomøret, forårsaket av ubalanse mellom kalsium, magnesium vitamin D og K2. Syndeen her er kalsium, som ikke kontrolleres av de andre næringsstoffene, og som derfor forskyver mineralbalansen i øregangen, og stimulerer celler der til døde (de forkalkes og danner krystaller).

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001064.htm
http://www.patient.co.uk/health/barotrauma-of-the-ear
http://www.vitamindwiki.com/Hearing+Loss+appears+to+be+prevented+and+treated+with+vitamin+D
http://www.lef.org/Protocols/Eye-Ear/Tinnitus/Page-01?p=1

Alternativt kan årsaken ligge i enten holdningsfeil (f.eks sitte mye med framoverbøyd hode) som gir stive nakke og halsmuskler, eller hyppig bruksisme/tanngnissing. Også kjeveleddsproblemer som følge av bruksisme, eller som følge av mangefull utvikling av kjeven (ikke plass til alle tennene pga mangel på vitamin K2), eller som følge av stress (hvor man biter tennene hardt sammen og strammer tyggemusklene ofte).

http://www.is.wayne.edu/MNISSANI/BRUXNET/EFFECTS.HTM

http://www.emedicinehealth.com/temporomandibular_joint_tmj_syndrome/page3_em.htm
http://tmjhearingloss.com/

http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productId=107&pid=33&gid=000162
http://www.ctds.info/tmj.html

I og med at du ikke oppgir symptomer på mangel på B12 eller magnesium relatert til nervedegenerasjon (degenerasjon av hørselsnerven) utelater jeg info om dette. En siste mulig forklaring er relatert til ovenstående holdningsfeil/stive nakke og halsmuskler, i form av eventuell subluksasjon (delvis skiveutglidning) av nakkevirvel C2.

http://kozikchiro.com/chart_spinal_misalignment.htm
http://upcspine.org/?p=4

PP

Anonym sa...

PP, på vei til jobb i dag leste jeg gjennom hele den lange spørsmål/svar-føljetongen i forrige innlegg. Og da så jeg plutselig at jeg skriver noe som er helt feil. Jeg skriver at chiron og node begge står i 12. hus i vær. Og det er tull og tøys. Månen og chiron står i 12. hus i tyr, og node i 12. hus i tvilling. Jeg vet ikke helt som har skjedd der, jeg må ha blandet det med et av de andre kartene jeg også måtte sjekke da. Det er virkelig ikke meningen å kaste bort tiden din på at jeg tuller oppi topplokket! Beklager!
Novisen

paul arne Henriksen sa...

Hei har noen spørsmål til pp,jeg har spist tradisjonskost nå siden 06.09.14 og har nå begynt og slite med intens do sitting,føler jeg må nr 1 og 2 hele tiden og det både svir og gjør vondt i tissen og sekken.
Jeg tappes veldig for energi når alt som kommer inn vil ut hele tiden har slitt med dette ca 3 uker nå.
Ellers er mitt kosthold 1spiseskje fiskeleverolje dagen,kraft,gelantin,upasteurisert smør og hjemmelaget youghurt og kefir av upasteurisert øko melk.steikt og rå lammelever,mye kokt og rå eggeplommer,mye kjøttdeig og fisk,hjemmespeket hjorte hjerte,kombucha.karbohydrater består av litt løk,paprika,salat, brun og hvit ris,honning,lønnesirup,fermentert surkål.
Har alltid 3 spiseskjer eplecider eddik før hvert måltid pågrunn av super elendig magesyre.
Ellers kapsler jeg mye ingefær,gurkemeie,pepper,salt og iherbs now foods lever pulver.
Magnesium sulfat fotbad tas ca hver dag.(felles kjøpet sin sulfat)

Har hatt kraftige helbredelses symptomer som intense magesmerter og en følelse av besvimelse og feber,influensa symptomer iløpet av disse ca7 månedene.
Mitt rødskjær og eksem rundt munnen og mellom øynene på øvre del av nesen er nesten borte og eksemen på armer og knehaser og lår er også nesten borte.
Psykiske problemer er så godt som borte og jeg kan nå stå og ha en samtale med et menneske i butikken eller gå på konsert osv uten ubehag:)
Jeg føler det er melkekefiren som er synderen til at jeg blir super god kompiss med porselenen??men vil ikke kutte den ut når den ellers gjør så godt i kroppen.
Har du noen tips og triks pp?
Jeg lurer også på om jeg kan slenge inn litt historie og spørsmål angående min mamma som er diagnotisert me schizofreni (næringsubalanse)når jeg har alt av info som er viktig?hun har vert syk siden tenårene og er nå 49år.
Ellers så takker jeg for masse super kjekk lesing siden jeg fant denne bloggen:)
Mvh paul arne henriksen

Anonym sa...

Slik du beskriver både symptomer så vel som kosthold, og du også mistenker kefir, som er en god kalsiumkilde, som årsak, så antar jeg heller det er snakk om for lite vitamin D i forhold til svært mye vitamin A fra lever og fiskeleverolje, samt mye kalsium fra kefir og yogurt. Det er mye vitamin D i fiskeleverolje, men da balansert i forholdet til vitamin A i fiskeleveroljen, slik at svært mye vitamin A fra andre kilder som samtidig inneholder lite vitamin D, er sannsynlig. I tillegg tappes vitamin D nivåene ytterligere gjennom å fungere som opptaksfaktor for kalsium.

At det har vært vinter i flere måneder, med lite sol som D vitaminkilde, spiller nok også en rolle. Jeg vil anbefale at du enten reduserer konsumet av lever, eller at du spiser mer fet sjømat, reker og hummer inkludert, eller investerer i skateleverolje, som har mer vitamin D i forhold til vitamin A.

Da vitamin D er avhengig av magnesium for å omdannes til hormonformen kalsitriol, tror jeg du har for lite magnesium, da kraft alene ikke inneholder tilstrekkelig magnesium til å oppveie alt kalsiumet fra kefir og yogurt. Fotbad alene gir for lite magnesium. Også alle B vitaminene i lever er avhengig av magnesium for å omdannes til koenzymer i kroppen, slik at oppsummering blir at kosten du oppgir krever mer magnesium og vitamin D for å oppveie mye kalsium og vitamin A fra henholdsvis kefir, yogurt og lever.

Om din mor er innstilt på å spise seg selv frisk via kostforandring så kan du spørre. Om ikke er det bortkastet tid for meg å veilede en person som enten ikke egentlig vil bli frisk, eller som ikke er villig til å gjøre hva som er nødvendig for å bli frisk.

PP

Tradisjonskost sa...

Heia PP!
30 damer har samlet seg – og vi har gjennomført en spørreundersøkelse angående betaling for medlemsskap i PP-forumet!

Vi består av: Linn, Eiden`s Hage, Jen, Beate T, Marianne, Bente LG, Novisen, Kristin, Cathrine, Nøtteliten, Annelie, Siska, Den Greske, AnneB, Frk.Gammeldags og meg selv, samt 14 damer som i denne sammenhengen er navnløse. Vi har stemt på det beløpet hver enkelt av oss synes er rettferdig og overkommelig, og deretter regnet ut gjennomsnittet.

"Abonnementsordning" (løpende):
¤ 63% av damene stemte for denne ordningen.
¤ Her stemte vi på det mest aktuelle månedsbeløpet for hver enkelt.
¤ Mange poengterer et ønske om å kunne betale inn for flere måneder i slengen.
¤ Resultat avstemming: 79 kr i måneden/ 948 kr i året.


"Engangsbeløp" (kun inngangssum):
¤ 37 % av damene stemte på dette alternativet.
¤ Alle, inkludert de som valgte abonnementsordning, kunne her stemme på en selvvalgt engangssum.
¤ Resultat avstemming: 820 kr.


"Donasjon"
Uavhengig av hvilket alternativ du ønsker å gå for, eller om du velger et eget alternativ, er det veldig mange av "oss samkjørte" som ønsker muligheten til å kunne donere og dedikere valgfrie beløp utenom. For eksempel til bokskriving, betaling for personlig helsehjelp, gårdsdrift osv.


Så! Da er det opp til deg om du vil bruke våre stemmer til noe. Her her hvertfall vårt bidrag :)

Mvh "Tradisjonskost" - På vegne av gjengen!

Bakgrunn for vår spørreundersøkelse:
http://liveneshage.blogspot.com/2015/02/sjarmen-med-tarmen.html?showComment=1426445050964#c927903560035014611

Anonym sa...

Bra initiativ! Jeg synes ikke årsbeløpene er for høye, og kunne også tenke meg å donere valgfrie beløp utenom :) Men håper selvsagt at man kan finne en ordning slik at de som virkelig ikke har mye å rutte med fortsatt kan være med i forum etc.

Jeg må også si at jeg liker "dugnadsånden" du snakker om i kommentarfeltet til "Sjarmen med tarmen", Christer. Jeg har i alle fall fått et spark i ræva og funnet ut at det er på høy tid å bidra mer.

Tidligere har det blitt diskutert et "fond for de som ikke har så mye", enten i form av penger eller mat. En lignende idé kan være å formidle f.eks. hjelp med innkjøp, henting av melk, laging av mat (f.eks. kraft, eller hakke opp rå lever og fordele i porsjonsposer til nedfrysing), hente tunge pakker på posten... Dette tenker jeg på som en starthjelp for syke personer som ønsker å starte med tradisjonskost, men som foreløpig sliter med å komme seg ut, og ikke har noen rundt seg til å hjelpe seg. Jeg vet ikke hvor stort behov det kan være for dette, men det var hvert fall den første ideen jeg fikk da jeg prøvde å tenke litt på hva jeg selv kan bidra med her og nå. Det hadde vært gøy om vi kunne hatt en idédugnad rundt hva vi kan gjøre for å fremme tradisjonskosten og alt som hører med rundt den :) Da tenker jeg på alt fra de helt små tingene i hverdagen, til de større ideene.

Ps. Christer, du snakket også om konkret dugnadsarbeid ifm. Bakerrebellene, det kunne jeg gjerne tenke meg å være med på.

Vilde

Anonym sa...

takk for forklaring PP, jeg må nok få noen til å hjelpe meg uansett :-) Håper jeg finner noen som forstår denne fine forklaringen din.

Jeg skjønner godt hva du mener med dyrene dine. Hva hvis du selger dem som mat? Uff det var sikkert et enda dårligere forslag, men du spiser dem jo før eller siden selv.... i hvert fall noen av dem...

Annelie

paul arne Henriksen sa...

Tusen takk for svar pp :) skateleveroljen og magnesium spray har jeg faktisk bestilt på felles bestilling igjenom tidsporten så er nokk her i stavanger snart.
Når det kommer til skalldyr som reker,hummer osv så har jeg faktisk aldri spist det så nå skal det konsumeres,Dama elsker skalldyr så hun blir nokk veldig fornøyd når jeg kommer hjem med skalldyr.
Når det kommer til min mor er jeg veldig spent selv på hva hun er villig til og gjøre men hun virker veldig positiv til at det er mulig og spise seg frisk.
Jeg har kjøpt gelantin,magnesium spray,og kosmetikk uten aluminium og fluor til henne.
Jeg har også nevnt hvor livsviktig det er at hun ellers spiser ekte tradisjonskost og kutter ut alt som hemmer for opptak av min/vit,tilberedning osv
Så nå blir det spennende å se om hun tar noen grep for egen helse.
Hvis hun tar noen grep og virkelig vil dette kommer jeg tilbake til deg.
Når det kommer til donasjon så er jeg veldig for et engangsbeløp i året til pps arbeid,bok osv få gang på kontonommeret :)
Mvh paul arne henriksen

Anonym sa...

Mange takk for arbeidet! 30 damer har samlet seg, skriver du, mener du da at dere møtes fysisk eller via nettet? Det er uansett kjekt å se vennskap dannes basert på felles verdier, behov og mål!

Kr. 79 er ingen dum sum, så sant tilstrekkelig mange er interessert. Jeg tenker da ikke ut fra grådighet, men ut fra det faktum at jeg i stor grad vil komme til å bli låst til forumet, i daglig arbeide. Ikke bare for å svare på eventuelle spørsmål, men også via oppdatering av informasjon eller bøker og filmer. I tillegg til alt det andre jeg fyller døgnet mitt med, så går jeg f.eks hver dag gjennom hundrevis av bøker og filmer, i flere forum eller nettsteder, for å finne slike som kan være nyttige i forbindelse med fysisk og psykisk helse. Ofte finner jeg så mange bøker og/eller filmer at jeg bruker dager på å laste ned alle, og når jeg sjekker nye bøker og filmer hver dag blir det ofte til at jeg havner bakpå med nedlastingen. Filmer f.eks er oftest delt opp i mange filer, og de fleste servere godtar gjerne en og en fil lastet ned med en time eller flere timers mellomrom. Dette blir mye å fokusere på i seg selv. Når min samboerske er hjemme bruker hun nettet konstant via smarttv'n, enten hun ser på episode 55 000 av Luksusfellen, eller er på youtube og trener strippestangmanøvre mentalt, eller sitter og spiller trekkspill eller gitar mens hun hører på relevante sanger på spotify. Slik at båndbredden ofte gir lite å gå på for min del, når jeg trenger å laste ned saker og ting. Jeg må da ofte vente til hun legger seg for natta, før jeg kan begynne å laste ned.

Hastigheten på bredbåndet er også noe ueffent noe, da selv om jeg betaler for høyeste hastighet, så har jeg allikevel den laveste fordi jeg bor så mange kilometer fra bredbåndleverandøren.

Jeg innser det er helt unødvendig av meg å fortelle dette til dere, men vil ha fram at skal jeg drive forum, så kommer jeg til å legge sjelen i det, og bruke mye tid på det. At jeg/forumet mitt er like mye verdt som Netflix og Viaplay pr måned er vel kult! Kanskje jeg skulle legge til en strømmetjeneste jeg også, med selvlagte filmer med meg selv i alle hoved og biroller, hvor jeg f.eks lager problemer og krøll for meg selv samtidig som jeg hele tiden prøver å forhindre meg selv i å lage problemer og krøll for meg selv. Noe sånt!

Næh, fra spøk til revolver:
http://s2.quickmeme.com/img/0c/0c9799fd0a275083f0d35fc792b6ad392eaa19449f50ca983a135cc4e837d3c5.jpg

Jeg må nok satse på frivillighet, i form av donasjoner, både for å unngå skatt, og også slippe å måtte registrere meg igjen som selvstendig ernæringsdrivende. Men summene dere har kommet fram til kan bli veiledende. Kanskje "løpende" donasjoner for dem som foretrekker dette, og som har økonomisk kondis til det?

Anonym sa...

Til dem som eventuelt skulle ha interesse av å vite det, så drømte jeg natt til i går at jeg snakket med en ukjent mann som fortalte meg at jeg kom til å vinne i lotto. Jeg gikk og ruslet på en ukjent gate, da denne mannen plutselig begynte å snakke til meg ut av det blå. Kanskje bare ønskedrøm, surreoppkok fra den såkalte underbevisstheten, eller nok et varsel; kven kveit? Og på toppen av det hele, sånn apropos tidligere ørnesnakk og opplevelse (for de invidde), så dukket en ørn opp i gårsdagens bilde. Imidlertid ikke på en måte som skulle antyde et tegn eller noe bra, da den prøvde å ta en av endene mine (jeg hadde sluppet dem ut i hagen bak huset, fra hønsegården med garn over). Jeg hadde nettopp gått ut og over gårdsplassen i retning porten til hønsegården da jeg plutselig, og uten å skjønne hvorfor (mao på instinkt) snudde til høyre og heller gikk oppover marka mot baksiden av huset. Der så jeg, langt ute på marka, noe jeg antok var 2 moskusandhanner som slåss, hvilket er vanlig da det for tiden er flere hanner enn hunner. Da jeg kom enda nærmere så jeg at det var noen skikkelige vinger på den ene anda, og så ploppet plutselig ordet ØRN nedi knollen, og jeg sprang resten av stykket mot slåsskjempene inntil jeg var nær nok til å sparke litt i ørnen så den slapp taket i anda med klørne. Jeg kunne ha drept den der og da, da jeg hadde machete i beltet, og den hadde problemer med å bevege seg rask nok bortover marka, men den er jo bare en sulten stakkar som gjør det som er helt naturlig for sultne stakkarer. Jeg lot den derfor dra. Ørnedama ligger kanskje og ruger for tiden, slik at mannen i redet må finne all mat alene. Anda var heldigvis ikke særlig skadd som jeg kunne se

Apropos at det for tiden er flere hanner enn hunner, så ser jeg daglig orgier i form av vanlig parring, så vel som mer kinky versjoner som trekanter og firkanter. Mao en manneand oppå en dameand, og en manneand oppå ham igjen. Andesandwich! Eller som i en manneand oppå en dameand, men som driver ivei med en annen manneand som var så uheldig å blande seg. Denne siste hananda sto helt inntil hunnen, og hananden som satt oppå henne gikk over på nykommeren mens han fremdeles bet seg fast i hunanden under. Så drev han lykkelig på med den andre hannen, mens han trodde han koste seg stort med hunnen. Når hannene er ferdige så faller de sidelengs i bakken i en slags mellomting mellom lykke og koma, og noe av det morsomste jeg har sett på svært lenge var en dag da to hanender drev på med ei stakkars jente samtidig. De satt oppå henne, på hver sin side og strevde med å holde balansen med en fot hver på henne, og den andre på bakken. Hun lå flatklemt mot bakken. Da de nådde nirvana datt de begge to omtrent samtidig til hver sin side, og lå og kopte med blanke øyne. Det komiske var at det skjedde så synkront. En siste artig synsopplevelse var da 4 ender bedrev rene akrobatikken, med 2 ender oppå en hunn, og en siste han hoppet opp på de to som var oppå henne. Dette førte imidlertid ikke til noe nirvana for noen av dem, men heller knall og fall for samtlige. Til hunandens gledelige overraskelse, da hun kom seg like raskt avgårde fra hannene som Bippe Stankelbein fra det tasmanske uhyret. Bip bip! Jaja, det var dagens andeporno herifra!

PP

Anonym sa...

Jeg har vært inne på tanken, i forbindelse med å finne noe på gården å leve av. Men for å kunne dette må mattilsynet involveres, og mitt syn på involvering med mattilsynet dreier seg mer om ingredienser som meg pluss en rakettkaster i lykkelig forening med mattilsynet som grillet "festmåltid."

Jeg har uansett også flere katter som har vært mine venner i 15-17 år, samt en moskusand, som har vært kompisen min i 13 år. Og venner kan jeg ikke gi bort.

De andre moskusendene er årsunger eller 2-3 år gamle hunner.

PP

Anonym sa...

Denne forfatteren har blitt fjernet av kommentaren!

PP

Tradisjonskost sa...

Bare hyggelig PP! :)

Nå skal du høre; Alle damene fant seg en stubbe i skogen, og kunne komme med forslag til meg via røyksignaler, blikkboks med tråd, eller ved hjelp av kodemeldingssenderen som kom med et Donaldblad for flere tiår siden. Sistnevnte var dessverre ubrukelig i denne sammenhengen, da det bare var Nøtteliten som hadde en som virket. Vi innså relativt raskt at dekning og hastighet for både røyk og blikk var for dårlig, så vi endte med at jeg mottok damenes forslag via nettet.

Vi er åpne for den betalingsløsningen du finner er best for deg, og tenkte just på gjennomsnittsbeløpet som veiledende. Er ikke helt sikker på om det er et godt nok kompliment å være "like verdifull" som Viaplay og Netflix, men sånn blir det av og til :)

Kjenner jeg gleder meg allerede til spillefilmen med deg i alle rollene!
Med eller uten både ørnekamp og andeporno :)

JEN sa...

Fornøyelig å lese om andepornoen din, PP! Vi har sett noe av det samme på våre, men ikke fullt så mye gangbang, men jeg har tatt dem på fersken i litt girl on girl action (beklager engelsken, det hører liksom med til pornosjargongen). Det vil si hunand oppå hunand, og hvis han er heldig, og har nok balanse, en hanand på toppen ;D

Anonym sa...

FO, det er stemmer det at syntetisk injisert B12 bare blir liggende der å flyte rundt, blodprøvene viser skyhøye nivåer og er dermed ifølge legen "helt flotters nå". Helt fjotters med andre ord. Ellers har jeg ledd meg skakk idag (men ikke skeiv :-) av den andepornoen, ser for meg at de, i tro pornoånd, også hadde "duckface" mens de holdt på :-D Marianne

Anonym sa...

Takk for svar PP! Informasjonen jeg fant i linkene http://www.lef.org/Protocols/Eye-Ear/Tinnitus/Page-01?p=1 og http://upcspine.org/?p=4 var spesielt hjelpsom.

Vibeke

Anonym sa...

Du glemte stubbemorse Tradisjonskost. Funker imidlertid sjelden om man ikke har god forbindelse, og ret som det er kommer feilmeldinger fra hakkespetter.

Jeg kom på at skal jeg spille film så må jeg også samtidig filme og regissere meg selv mens jeg spiller alle rollene. Det kan bli kinkig, men jeg tror løsningen kan være en sånn høyhastighetsfilm, hvor all handling utenom når jeg løper fram og tilbake mellom kameraene og scenen, samt kjefter på meg selv fordi jeg er en så jævl.. primadonna som vil pudre snyteskaftet midt i en scene, spilles i sakte kino. Hvilket altså blir normal filmhastighet, mens de ovennevnte krumspring går så raskt mellom scenene, at ingen ser dem. Komplisert, men hvorfor bare være vanskelig når du med kun en liten anstrengelse kan være komplett umulig?

Jen, det som tilsynelatende er seriøs "flatbanking" skjer rett som det er her også, men det er ikke sex og glade nyheter, men dominanseopplegg mellom jentene. De har det også med å krangle støtt og stadig, hvor de kaster på hodene slik hissige latinodamer ofte gjør i filmer, og hveser så det høres ut som i årskongressen for astmatikere.

PP

Anonym sa...

Jeg slettet den kommentaren, samt en annen om lever fra Camilla for andre gang, fordi de ikke har noe å gjøre i kommentarfeltet som skal handle om bøllefrøforing.

Hva gjelder blodprøver og B12, husk også at nivåene av transkobolamin og B12 analoger i blodet alltid tolkes som ekte B12 av leger. Disse har ikke B12 virkning, slik at tolkningen blir feil når man antar at alt dreier seg om aktivt B12.

Duckface? Duck off :)

Duck-P

JEN sa...

Jeg har skjønt at det handler om dominans damene i mellom, det er kun ei som får gjennomgå og hun begynner å se ganske puslete ut, stakkars :/ Det er fornøyelig å se dem holde på med sitt, virkelig sjarmerende fugler.

Nøtteliten sa...

Er det virkelig ingen - INGEN - som husker den geniale kodemeldingsenderen som fulgte med i et Donaldblad mot slutten av 70-tallet en gang? Den røde kartonggreia som man brettet sammen til en kodemeldingsender. Jeg hadde min i mange år, og lekte detektiv som sendte kodemeldinger til andre detektiver hele sommeren. Det eneste som var synd var at man egentlig måtte ha en venn som hadde likens kodemeldingsender for at det skulle funke som tilsiktet, og det hadde ikke jeg. Men jeg lekte selvagt at jeg hadde det, da! :-)

Tradisjonskost sa...

Stubbemorse ble ekskludert ganske tidlig i prosessen, nettopp på grunn av alle hakkespettene. Ikke bare grunnet feilmeldinger, men også fordi Marianne prøvde å lære dem forskjellige varianter av duckface! Måtte ta en sjefsavgjørelse der for at hun i det hele tatt skulle få gitt tilbakemeldingen sin :)

Den der filminga løser du lett med en "selfiestang"! Bare å montere kameraet på strippestanga det?

Sorry Nøtteliten! Aldri hørt om før her om dagen. Jeg var også med i detektivklubb i mine barneår, men vi hadde aldri noe så fancy som en rød sammenbrettbar kodekartonggreie i detektivkofferten :)

Anonym sa...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4zTLB6yPSug0jAPJmeScEIAUXK8VJYHsYgtMas99MZM96KkhP9Q - hoho :-D

Anonym sa...

mattilsynet må vel kun inni bildet hvis du vil selge dem som mat via en butikk? Hvis du selger dem på tradisjonskost svartemarkedet så vil mattilsynet aldri får vite det. Eller? Jeg mener jo bare du kunne lage maaaange spekepølser og litt annet i den retning som er naturlig konservert og som kan sendes i posten over hele landet.... Men klart venner spiser man ikke... Hm, du kan sikkert ha med deg den anden din på flyet til kroatia... eller skulle du kjøre dit? jeg husker ikke... el ri?? Eller jeg kan passe på den i mellomtiden ;) her hos meg... he he men her blir det ikke noe andeporno altså... her er det barnevennlig sone... jeg synes forresten at du godt kunne la denne ørnen få spise litt and... han hadde vel fort ryddet opp i den skjeve fordelingen mellom han og hun ender... litt slemt er det jo hvordan de bare overfaller damene sine

Annelie

Nøtteliten sa...

Hehe - skal si du er i slaget om dagen, Tradisjonskost - Her kommer den ene meldinga mer morsom enn den forrige! Hehe *LOL*

Forøvrig: Klokelig, og av erfaring, lar jeg være å kommentere de inngående beskrivelsene av endenes sexscener og -liv.

Men dere skal vite at jeg ler godt her jeg sitter på stubben min og følger med ;-)

Nøtteliten sa...

En liten parentes her: Jeg synes egentlig det er veldig barnevennlig å lære barna hvordan dyrene lager barn, og at det er like naturlig for dyrene å ha kjærester som det er for mennesker. Jfr. kapittelet i boken "Lille Tre" om Lille Tre som sitter på skolen og får så hatten passer fordi han forklarer læreren at det er parringslek elevene ser på bildet, og ikke det hun lærer dem at det er (tror hun lærte dem noe om at det var hjorten som var glad fordi han fikk noe å drikke eller noe i den duren - men Lille Tre hadde selvsagt langt mer peil på natur og dyreliv enn den idioten av en lærerkjærring).

;-)

PirkePetter sa...

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/768/838/bee.jpg

PP

PirkePetter sa...

I denne eufemismenes tidsalder er det ikke lov å si svartemarked lenger, Annelie. Man må si "lett farget" marked eller noe slikt. Kanskje markedet "med fravær av lyse farger," eller det "dunkle" markedet. Skjønt dunkelrør istedenfor sotrør blir merksnodig :)

Kudos til Lille Tre!

PP

Anonym sa...

he he Nøtteliten helt enig, men ikke akkurat når det går for seg på den måten PP beskriver! Porno og paring er ikke det samme i mine øyne! Sønnen min har sett på paring før, men noen dyrearter er litt mer voldsomt enn andre, så jeg vil ikke at han skal sitte med et slikt minne om at det er "det" mamma og pappa gjør, når det går opp får han hva paring dreier seg om, pappa hopper opp på mamma og biter henne i nakken +++ liksom, he he neida
jeg har selv sett paring av dyr som barn og det tok egentlig lang tid for meg å koble det med at menneskebarn også kommer i magen på den måten he he, og jeg oppfattet det ikke som noe merkelig, mer som helt naturlig. Men husker godt en gang jeg observerte et fuglepar, da hannen var litt voldsom, og det likte jeg ikke å se som barn, jeg forstod det ikke hvorfor han absolutt skulle hoppe opp på den andre stakkaren hele tiden enda den ikke ville og bråket høyt ...
Sønnen min har også sett på mange dyrefødsler og det synes jeg også er en veldig grei måte å lære barna på hvordan det går for seg... det var rolige og overhodet ikke dramatiske fødsler, rett og slett bare fint og spennende.
Han spurte meg for litt siden om vi kunne "kjøpe" oss en bror til ham, da sa jeg til ham, men du, menneskebarn kan man jo ikke kjøpe, de vokser i magen til mammaen sin, Ok, når skal du presse ut neste baby da? Jeg ser at andre kvinner har flere babyer enn deg, hvorfor tar det så lang tid hos deg da? :-) <3
jeg tror nok mine barn er ganske så opplyste og jeg ser selvfølgelig ingen grunn i fortelle dem rare usannheter... men som sagt forskjellen ligger i porno og paring! ;)
Sønnen min var litt snørrete i går, da spurte jeg om han hadde blitt kald i barnehagen, neida neida, svaret han, det var disse andre som du visste meg, ( vi har snakket om hvite blodlegemer og dems oppgave i kroppen) det var disse som laget snørret mitt, (fordi jeg forklarte ham jo at de hvite blodlegemer hjelper kroppen med å transportere ut avfallstoffer når kroppen får riktig næring i from av proteiner) Ja da ble til og med jeg overrasket over at han forstod sammenhengen såpass godt!

Og da han trakk et dypt åndedrag, så sa han, nå kjenner jeg at de røde blodlegemer transporterer luften i kroppen min til mine celler, jeg kjente at de akkurat var her, og pekte på brystkasse/lungeområde :-D

biologi undervisning for småbarn her i huset :)

Annelie

Anonym sa...

Hoho, men det går da ikke and å være så nebbete, men ok, ok jeg ducker unna :- D Marianne

Anonym sa...

Novisen og PP (m.fl.), takk for den flotte utvekslingen om frykt, tanker og bevisst fokus i forrige innleggs kommentarfelt! Det helhetlige fokuset på «den menneskelige tilstand» som vokser frem i kommentarene her er steike (evt speke? I tråd med tradisjonskostens ånd...) god og lærerik lesing!

Ellers vil jeg bare slenge meg på og si at et forum med betalt medlemsskap er en god idé, som jeg kommer til å benytte meg av / støtte selv og også anbefale til andre jeg vet vil kunne ha nytte av det.

Bare bok- og filmlinkene som er postet hittil (også her i bloggen) er gull verdt. Jeg holder på å laste ned noen strekk/tøy/treningsvideoer- og bøker nå, skjønt, som nevnt over, pga antallet filoppdelinger og nedlastningsbegrensninger så tar jo dette tider og stunder. Hvilket forøvrig jo er en speke fin slankemetode:
http://s10.postimg.org/qrdrbi9zt/MTU0_Mj_A1_MTA3_NDcw.jpg

PS. Jeg ser det frustrerende i situasjonen, PP, men beretningen om den listige og promiskuøse hannkaninen som klarte å snike seg til det som formodentlig må ha vært et kortere opphold i himmelriket, kunne jeg ikke la være å glise bredt av!

Iffagnurken

Nøtteliten sa...

Apropos strekk og tøy: For ikke så lenge siden klaget jeg min ytterste nød over Scott Sonnons enorme egenskap til å forklare ting ihjel (og uten at jeg egentlig innså at jeg har en tendens til å gjøre det samme selv... hehe). Jeg har gitt opp boken hans foreløbig (Intuflow), men hva fant jeg ikke på Youtube? Samtlige øvelser, fra begynner til viderekommende, utført av Sonnon selv, og i et tempo som det er meget enkelt å følge. Hurra! Lenken nedenfor er en spilleliste med flere videoer. Det er først to introfilmer med kun snakking, så kommer han over på øvelsene. Hele begynnerprogrammet er fordelt på flere filmer. Deler her siden jeg vet dette har vært noe flere har snakket om og etterlyst.

https://www.youtube.com/watch?v=w1aLdYgfr3M&list=PLFB458458F14ED867

Anonym sa...

Youtube filmer kan lastes ned med bl.a programmet Freerapid -
http://wordrider.net/freerapid/

Og som nevnt flere ganger tidligere, så kan man lime inn bok eller filmlinker og laste ned via programmet. Da forutsett at serveren boken/filmen befinner seg på er i listen over støttede servere. Husk å oppdatere serverlisten nå og da, via å klikke på Help (i menyen øverst til høyre), og deretter på Check for new plugins

PP


PP

Anonym sa...

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/06/retards-we-all-know-one.jpg :)

PP

Anonym sa...

Iffagnurken; kanskje du vil like programmet Freerapid du også. Programmet laster ned fil etter fil inntil alle er på plass på maskinen. Og du kan avslutte eller ta pause når det passer deg, og du f.eks vil bruke båndbredden på noe annet.

Jeg pleier å poste de raskeste linkene øverst, slik at disse er best. Spesielt til store filer, eller når det er mange samtidig. Eksempler er longfiles, zippyshare, tusfiles, uploadable.ch og uploadrocket De 3 første laster ned fil etter fil uten tidsbegrensning.

Når jeg lukker forumet kommer jeg til å poste en god del linker til nettsteder og forum med hundre eller tusenvis av e-bøker, filmer i alle kategorier, samt software, slik at man kan velge selv hva man har interesse av.

http://img.memerial.net/memerial.net/2115/wait-im-gettin-a-signal.jpg

PP

Anonym sa...

http://www.unytt.no/topp-1-av-verdens-rikeste-vil-snart-vaere-rikere-enn-de-andre-99-satt-sammen/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/fn/verdens-85-rikeste-er-rikere-enn-halve-kloden/a/10120589/
http://e24.no/naeringsliv/verdens-rikeste-blir-enda-rikere/20376247
http://steigan.no/2015/03/04/de-rikeste-blir-enda-rikere-mens-fattigdom-og-arbeidsloshet-oker/

http://www.trueactivist.com/what-everyone-should-know-about-the-new-european-american-trade-agreement/
http://truth-out.org/news/item/27923-what-they-haven-t-told-us-about-the-european-financial-crisis
http://fpif.org/turning-european-debt-myth-upside/
http://corporateeurope.org/2012/04/eurocrisis-and-crisis-neoliberal-europe-dilemmas-europe-transnational-corporate-elite
https://janamejayaneconomics.wordpress.com/2011/11/24/europes-crisis-beyond-finance/
http://www.theautomaticearth.com/2014/09/debt-rattle-sep-29-2014-a-rare-sane-european/
http://www.truth-out.org/speakout/item/10746-should-the-wealthiest-person-be-president-of-the-united-states

PP

Anonym sa...

Ikke rart Marianne er forkvinne i Panneklaskforeningen! Prøve å lære hakkespetter duckface lissom! Vis meg den hakkespetten som ikke blir dødelig fornærmet av en slik sammenlikning, og jeg skal vise deg en ugle i mose!

Jaja, enda godt hun ikke prøvde dette med stubbene, det kunne ha tatt veeeldig lang tid. Jeg har hørt at stubber er litt treige i reaksjonen.

Selfiestang er notert, men først må jeg vaske av all vaselinen. Ellers må jeg si meg enig med Nøtterliten, om at du er temmelig gira i humoren for tiden, og jeg mistenker seriøs innhalering som forklaring på hvor røyksignalene ble av.

Nøtter små, når endene er gode er allting godt vettu!

Kontonummer er satt opp i forumet mitt, for dem som kan og vil ha seg et nummer.....så får vi se hvordan det hele utarter seg. I stil med Acting as if prinsippet har jeg allerede bestilt sigarer, russisk kaviar og sjampis :)

PP

JEN sa...

Hvor i forumet? Jeg trenger desperat et nummer ...

Nøtteliten sa...

PP: Har du sjekka at du ikke kommer i trøbbel med skatteetaten eller andre etater dersom 30 damer plutselig begynner å sette inn penger på kontoen din hver måned?

Tradisjonskost sa...

Avslørt! Det var bare juks og bedrag! Røyksignalene ble selvfølgelig tilbakeholdt av inhalerende årsaker!

Marianne var så smått i gang med å "duckface" stubbene også, men hun lot seg overtale til å la de stakkars stubbene være i fred. Rett og slett fordi jeg hadde noen røyksignaler til overs :)

Damene har nå ekstatisk gått i gang med å skaffe seg et nummer hver! Noen har fått litt krøll med registreringen - mens andre nå er inkludert i det gode selskap :)

PS!
Hvis alle skriver feks "gave til bok" i meldingsfeltet i nettbanken, så har PP bilag han kan vise til hvis sømmene blir gått i.

Anonym sa...

Ja, det er sømmene som kan gås i, og da er det viktig at det dreier seg om gavesømmer. God idé Tradisjonskost, og vel inhalert! Dette sømmepratet minner meg om den intellektuelle som prøvde å begå selvmord ved å lese mellom linjene; men det forb.. toget kom jo aldri!

Jeg har også skrevet Forumdonasjoner som navn på kontoen, i håp om å lure skattemyndighetene lenge nok til å få overført millionene til min hemmelige konto på alligatorøyene.

Jeg har fått mailer med info om flere registreringer, hvilket er helt ok, men forumet er fremdeles åpent. Ønskes lukning snøggast råd, slik at kun registrerte medlemmer kan drikke av flaskene, mens andre uregistrerte kun får snuse på korkene?

Nøtteliten, slik jeg forstår reglene, så er gaver skattefrie inntil et visst beløp.

Jen, på alle forumsidene, litt ovenfor midt på siden. Ser du ikke noe, så har du et program eller tillegg/Addon i nettleseren som blokkerer skript.

PP

JEN sa...

Fant det, telefonen min som ikke ville samarbeide med det første ;)

Anonym sa...

Jeg gjentar min forespørsel om kjennskap til melkebønder, privatpersoner eller melkeringer i Lørenskog/Akershus. Alternativt andre personer som kan bidra med hjemmelaget tradisjonskost av noe slag til en lokal person som ikke kan lage mat selv. Takk for tidligere bidrag angående melkebønder Marianne. Info er videresendt!

PP

Anonym sa...

Heihoppsasa ! Jeg var nok litt for beskyttende ovenfor navnet på den ene jeg prøvde hinte til der, har imidlertid tatt røret i eiga hand og ringt dem og spurt, de skulle sende meg en sms når de hadde snakket om de ville det, så da kan jeg jo heller melde fra i lukket forum om de sier jepp på det :-) Marianne

Anonym sa...

Iffagnurken, if "agnurk" actually means agurk og says something about your pPIIIIP size i got your nick. Men likevel forstår jeg ikke helt sammenligningen av himmelriket med det om skjedde i kaningården, hvis himmelriket betyr å overfalle en flokk barselkvinner med sine halvvoksne unger så er du virkelig en slem ramler. Himmelriket for meg ville heller vært en haug med lyste damer, framfor ammende kaniner ;) heller dette
https://www.google.no/search?q=harem&es_sm=122&biw=1366&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=O6wNVcXHD8rnygP04YDYBw&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=KR4s5qDto3EHZM%253A%3BUL214DUZ-NgpnM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.artvalue.com%252Fphotos%252Fauction%252F0%252F54%252F54678%252Fsadran-frigoli-marlene-1942-fr-harem-3553384.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fimgarcade.com%252F1%252Fharem%252F%3B500%3B375
enn dette
https://www.google.no/search?q=kanin+med+unger&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=X60NVa7qFuGqygOM34GQAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653#imgdii=_&imgrc=cR8cNrtfH9DIpM%253A%3BNzF7m9TLf2zmDM%3Bhttp%253A%252F%252Ffc01.deviantart.com%252Ffs12%252Ff%252F2006%252F324%252Fb%252F1%252FMom_I__m_thirsty_by_Usagi_Zakura.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fkanin.org%252Fforum%252Fviewtopic.php%253Ff%253D7%2526t%253D959%3B640%3B480
he he eller hvis det til syvende og sist kun dreier seg om egen fornøyelse, flatbanking og den slags, kan man likegreit skaffe seg et kunstig hull, en venn av meg fortalte for litt siden at han vurderte støvsugeren som erstatning for pPIIIIIPpumpe men pPIIIIIp hans passet ikke inn i røret!! Søren! Har du vurdert å prøve bilens tankåpning, høyden burde stemme om du ikke er altfor høy! ;)

og PP jeg trodde at du skjønte naturen bedre, og da den sultne ørnen kom som en reddende engel kunne du vel heller hjulpet ham med å ta noen av hannene istedenfor å vurdere å drepe denne engelen! Har du gått fra vettet? Eller spiser du ikke and? Kanskje på tide å få deg litt selskap, nå som man til og med kan kjøpe seg et nummer hos deg vil du nok snart få jevnlige kontanter eller kontakter. Jeg synes dere kunne godt hjelpe de stakkars hunnene litt, kanskje på tide å skaffe seg en ny andevenn isteden for å se på at noen stakkarer blir knPIIIIP fra alle kanter og sider! Hanen (med en n) min får i hvert fall ikke oppføre seg slik mot sine damer, han sitter i arrest når han hakker for mye bare sånn for å være litt slem. Enda morsommere er det at han skjønner veldig godt hva det dreier seg om. Jeg har aldri før hørt en hane gale med slik brudd stemme og hjerte, når han sitter i arrest! :-)

Jeg ville ellers satt pris på lifestreaming fra øvelser med din selfistang, gjerne sammen med noen av dine nye kontakter! Jeg tror du kan heve månedsinntekt betraktelig ved å selge deg på den måten! :-D Pass deg for pPIIIIIIPbrudd, ved trening på stangen, det er noe av det kjedeligste du kan oppleve.

jeg tenker dere klarer å finne riktig ord, fordi ble litt mye piping her, men siden dere sikkert behersker et slikt vokabular bedre enn meg tror jeg det er unødvendig å liste opp ordene her.. :-P

PIIIIIIIIIP

Anonym sa...

Apropos penpiiiipis -

http://bbsimg.ngfiles.com/1/18028000/ngbbs4931290296828.jpg

Å stenge hanen inne er dyreplageri, da det den gjør er naturlig for den. Blir hønene mye plaget har du sannsynligvis for få høner i forhold til hane. Og har du det, så er det fordi du ikke har tatt deg bryet med å finne ut av dette, slik at du da bør stenge deg selv inne heller!

PP

Anonym sa...

PIP med alle de flotte I'ene!

Som vi vet: Den enes brød er den andres død! Og i dette tilfellet ble et kaninmorgenbrød kaningårdsfredens død... Vi får se litt emisk på det!

Ellers skal jeg ta det du skriver til etterretning ;)

Iffagnurken

Anonym sa...

Jeg har ikke melkeinfo, men jeg kan kanskje hjelpe til med noe hjemmelaget mat, f.eks kraft, om dette skulle være av interesse. Send evt PM på forumet; jeg registrerte meg i sted under samme brukernavn som under.

Iffagnurken

Anonym sa...

Og når vi først er inne på ørner, haner, høner og ender, så har jeg skikkelig lyst på en slik en:

http://s3.postimg.org/apkrhwhur/image.jpg

Spørsmålet er bare, vil den ha hundemat eller fuglemat? :(

Iffagnurken

Anonym sa...

Den spiser nok hundefrø, eller samme mat som denne krokoanda -
http://api.ning.com/files/LL3*cHEWBzeR5TxS3KcCsYRtpre7QxtpPTOR*wmGsa4jNF3t0yrtRUGrdeUUWJX*1xOz3nLxbTrFa7dCYsloLa*zhiZinnBb/2804831.jpg

Her er forresten maken til krokoanda, en måkehai -
http://www.maniacworld.com/bird-shark.jpg

Og siden jeg er i slaget; et bilde av kattene mine etter at de har sniffet helium -
http://vignette1.wikia.nocookie.net/bloonsconception/images/3/39/Flying_cat_balls.gif/revision/latest?cb=20120902183909

PP

Anonym sa...

Okidoki!

PP-Doki

Nøtteliten sa...

Hahaha

Anonym sa...

Hei.
Herlig utveksling av kommentarer. Sønn min på 12 har begynt å blunke. Har brukt magnesium lenge så det er ikke mangel. Tradisjonskost er på plass. Har gjort øye blunk tidligere men da var det mer urolighet det skyldes og ga seg med mg spray. Synes også huden er litt rar rundt øyne. Har endel hassel rundt huset. Han føler seg også mer trøtt. Har lett litt i bloggen her men ikke funnet noe særlig:))
Litt desperat mamma:))

Anonym sa...

Ja å se emisk på dette er jeg helt enig i Iffagnurken. Men det er, som sagt, ikke noe treffende sammenligning med himmelriket eller paradiset. Jeg ser for meg at på et slikt sted så nyter alle og ingen blir «spist» for å si det litt pent. ;)

Hihihihi «apropos – bildet» er en fulltreffer, han burde prøve ordet testiklene, det er litt lenger, og som jeg nylig lærte så tenker menn ikke med pikken, men med testiklene, det er nemlig der hormonene produseres og disse utløser følgende (ser for deg en mann som ligger vannrett) _ (pPIIIIIP sover)
til I (pPIIIIIIIP er våken) hvis dere skjønner…

Hva slags scener måtte det til for å skape disse nye rasene mon tro?? Jeg vil helst ikke tenke på det!
Men tross alt, etterkommerne er søte og morsomme. Det er fordelen med å være et barn, man er uansett søt, samme hvor stygg man egentlig er :D

Når det gjelder hanen, så er han unghane og har, så vidt jeg har observert ikke prøvd seg på å bedekke noe av hønene. Det eneste han har gjort hittil er å hakke dem. Det går jeg ikke med på. Jeg sperrer ham jo ikke inne i en mørk kjeller. Kun et gjerde som skiller han fra hønene så kan han se på så mye han vil, men ikke ta på. Hvis du kaller dette dyreplageri så vet jeg ikke hva du er ;) og han går ikke for seg selv hele tiden, men hvis jeg hører ham plage hønene får han sitte litt for seg selv. Jeg trodde du var glad i dyr, men jeg får mer og mer inntrykk av at du kun sympatiserer med knullende handyr. Du kaller deg en dyrevenn og klarer og nevne følgende i en og samme setning! «og noe av det morsomste jeg har sett på svært lenge var en dag da to hanender drev på med ei stakkars jente samtidig. ……. Hun lå flatklemt mot bakken.» Jeg er klar over at dette må ha vært et veldig spektakulært syn, men jeg personlig ville ikke synes at det var noe av det morsomste, fordi jeg liker også hundyr. Hvis det virkelig virkelig ER det morsomste du FAKTSIK har sett på lenge, og ikke det mest spektakulære, så synes jeg litt synd på deg. Jeg personlig synes moroa stopper der noen (og noen inkludere, for min del, alle levende vesener, jeg kunne ikke en gang sett et dyr lide som jeg faktisk virkelig ikke liker) faktisk ikke har det helt bra. Morsomt er det når «begge involverte sider» kan le over det, kanskje ikke midt oppi men i hvert fall i etterkant ;) Det er mitt syn :-)

jeg lo godt over denne! https://www.youtube.com/watch?v=eMwaA4bqtDc

Når det gjelder meg selv, hvis det beroliger deg, så sperrer jeg meg selv inne hele tiden, hver dag! Hjemme, på badet, i dusjen (dobbelt innestengt til og med, to dører), på soverommet, i bilen, på jobb, i heisen, …. Til og med når man har seg med noen må man gjøre det innestengt et sted… jeg har fram til nå ikke funnet noen partner som har lyst til å ha seg ute i skogen, på fjellet, på stranda eller i låven… For et liv dette moderne samfunnet tilbyr…min drøm om framtiden og mitt syn på et morsomt liv ( på en ensom øy i varme strøk): ok videoen er litt vel rolig, men det er jo bare en bitteliten forsmak av hva man kan vente seg av frihet og et liv uten sivilisasjon. Og da selvfølgelig med menneskelig partner, kanskje en (eller flere) tropisk skjønnhet. Jeg digger hvordan hun uttrykker det, they can relax, put in some serious body time and meditate!

https://www.youtube.com/watch?v=82GUjPConiE

(hvis det ikke beroliger deg kan du høre på litt harpespill, det har vært kjent i mange tusen år for å virke beroligende for en ilter sjel ;) )


PIIIIIP ;-P

Anonym sa...

Hva gjelder hanen, slå opp på ordet hakkeorden og lær noe viktig om hønsas naturlige atferd og orden. Og når det gjelder hunnender, så følger jeg alltid med, og stopper seansen om jeg synes det ser ut til å gå for hardt for seg. Men jeg ser som regel at hunnene ikke gir inntrykk av å ha tatt skade på noe vis, da de alltid springer sporenstreks til dam for å bade og vaske seg etter seansen. At du mener det er synd på meg, slik at du kan heve deg over meg, og ellers gjentatte ganger tar ting ut av sammenheng for å skape et negativt bilde av enten meg eller det jeg skriver, så vel som å misforstå det Iffagnurken egentlig skrev, forteller meg du er ute etter å hovere. Og du gir inntrykk av å lene i retning feminisme også, uten å ta hensyn til at dyr har en annen orden og atferd enn mennesker. Slik jeg så første kommentaren din, så skjulte du flere fornærmelser bak humor, men jeg lot den stå fordi den hadde et poeng. Denne derimot viser noe annet. Skal du poste her så ligger du unna hovering og fornærmelser, og du refererer til det andre faktisk skriver, snarere enn å ta ting ut av sammenheng for å fremme ditt eget poeng. Ellers blir kommentarene dine slettet.

Jeg deler ditt syn på lidelse, men skille rmellom faktisk lidelse og projisert lidelse. Især mellom menneske og dyr.

PP

Anonym sa...

Hei, jeg kan muligens hjelpe til med melk. Henter ca. annen hver uke i Bærum og kan ta med ekstra (og lage kefir/surmelk av det). Jeg kan også bidra med noe mat. Hvis det tilfeldigvis er noen her som kjører forbi Carl Berner og til Lørenskog innimellom - og som kan ta med maten, hadde det vært veldig praktisk å spare seg den bussturen. Kanskje litt tungvint opplegg i det hele tatt, men bidrar gjerne med mindre det dukker opp en enklere løsning:) Har så mye surmelk akkurat nå at jeg gjerne kan dele allerede denne uka. Vilde

Anonym sa...

Det var virkelig ikke meningen å stille deg eller noen andre i et dårlig lys, hvis jeg likevel gjorde det så var det ubevisst, og pga. gamle saker som ikke har noe å gjøre med deg som person eller noen andre her inne. Jeg har visst gått over streken, jeg beklager!
Jeg skal ellers ta til meg hva du skriver her, og skal sjekke ut hakkeorden. Jeg mener overhodet ikke å heve meg over noen som helst andre. Jeg skal også tenke over det med faktiske og projiserte lidelser.
Nå skal jeg ikke pipe mer men heller være bom stille
Faktisk så har jeg dårlig samvittighet og du kan selvfølgelig slette denne forrige kommentaren min.

Anonym sa...

Jeg skal formidle svaret ditt videre til personen det gjelder. takk for omtanken!

PP

Anonym sa...

Vil skyte inn hvordan jeg "jobber" med fokuset, etter tips fra PP om å visualisere en trygg ramme (ettersom søvnproblemet mitt gjelder angst..) I stede for å jobbe hardt med ETT fokus/setting etc, så svitcher jeg Videre om angsten/ stygge bilder dukker opp.. For eks, jeg visualiserer meg selv liggende på en flytemadrass på sjøen i Syden, om angsten begynner komme, svitcher jeg settingen til et basseng (tryggere) helt til angsten slår til igjen, svitch til noe tryggere som et rom uten vinduer og dører, med en seng med masse myke puter osv, kommer angsten igjen svitcher jeg setting til noe annet som vil gi trygghet.. Det er lettere å jobbe sånn, enn å jobbe mot et fokfokus..

CC

Anonym sa...

PP, er det best for deg med fast sum pr. mnd eller f.eks den summen man ville betalt pr. mnd ganger 12?

Novisen

Anonym sa...

Fast sum og dette med kontigent fallt bort og kun frivillig donasjon ble igjen for dem som vil og kan. På den måten vil innskudd på kontoen min ikke gi preg av faste summer inn på de samme tidspunktene hver måned, og som derfor kan mistenkes å være annet enn skattefrie gaver.

Husk at du kan sende meg private meldinger i forumet

PP

Anonym sa...

Er der jenter i nærheten er blunkinga helt forståelig. Hva legger du i tradisjonskost, og hvilke andre symptomer har han utover dem du oppgir?

Angående hassel, søk på ord som allergi og intoleranse i denne bloggen

PP

Anonym sa...

Hei PP.
Jeg prøver å melde meg inn i forumet, men noe gikk galt. Får ulike beskjeder, som e-post stemmer ikke med e-post til brukernavn, ikke eksisterende /feil brukernavn. prøver å registrere på nytt, men får da beskjed om at e-postadressen er i bruk eller at brukernavnet allerede er i bruk. Har betalt inn på kontoen, så kan vel ikke være det heller? Er det best for meg å registrere meg på nytt med en ny e-post adresse ?
mvh Trine.

Anonym sa...

Om du er Trine T, så står du oppført som inaktiv, da du ikke har aktivert brukerkontoen din enda. Den må mao aktiveres før du kan logge inn som vanlig bruker, og registreres i medlemslisten over aktive brukere. Du har sannsynligvis fått en mail fra dem som eier serveren forumet ligger på, med en link du skal klikke på for å aktivere.

PP

Anonym sa...

Da ordnet det seg:)

Anonym sa...

Hei
Ang øyeblunking.
Hvis det kun hadde vært jenter hadde jeg skjønt det selv:). Ca 1/2 år siden startet vi med tradisjonskost da var han dårlig med lite energi. Det jeg legger i tradisjonskost er: Ren mat mest mulig økologisk. Frokost: 3 kapsler fermentert fiskelever, ca 1 ss gelatin 1 glass melke kefir, 1-2 skiver surdeigbrød med upast smør og diverse pålegg deriblant spekemat. Lunsj: Pålegg også spekemat.
Middag gjerne kraft i mest mulig grad som gryterett og sauser. Spiser kjøtt av alle typer. Kveldsmat surdeig brød,og det man har. Upast ost og smør benyttes daglig.Magnesiumspray, epsom bad er brukt flittig så verdiene der er nok greie. Men fortsetter daglig med en av tingene. Enten bad eller 3 spray. Uraffinert salt - JA. bruker ikke surkål på han men har planer med å innføre det, men synes at bakterieflora i tarmen blir grei med kefir. Så nå er det sikkert noe jeg har glemt. Ja bruker ikke fluor tannkrem
Skal forsøke å søke og har lest gjennom mange kommentarer men ikke helt i mål der kjenner jeg. Og skal kikke litt mer på dette med forumet. Virker bra det :)
Fortsatt desperat :)

Anonym sa...

Har du lest generell info om overdreven øyeblunking og vurdert de årsaker som oppgis i forhold til din sønn? Tips -
http://www.google.no/search?q=excessive+eye+blink+&btnG=S%C3%B8k&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1

Ser du en årsak som passer på din sønn, så gi beskjed.

I og med at dette er eneste symptom mistenker jeg ikke næringsmangel, kjemikaliebelastning eller såkalt allergi.

En alternativ forklaring kan være at han er stiv i nakkemuskulaturen, hvilket påvirker negativt trigeminusnerven -
https://www.sundhed.dk/content/cms/41/17941_ansigt-trigeminus3356x2319.jpg

Eller, at samme årsak forårsaker overført smerte fra triggerpunkter i hals eller nakkemuskulstur -
http://www.triggerpointbook.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=20&Itemid=161
http://www.triggerpoints.net/node/244

Eller, som flere av artiklene i første link forteller, at det ikke er noe galt med din sønn, tross overdreven blinking.

PP

paul arne Henriksen sa...

Hei da er det snart ferie bestilling og gode ferie tips mottas med glede.
Helst ferie plasser,hotell osv med øko mat og tradisjons mat.
Noen gode erfaringer?
Mvh paul arne henriksen

Nøtteliten sa...

http://www.visitsweden.com/sverige-no/Aktiviteter/Oko-turisme-i-Sverige/

Nøtteliten sa...

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Vinterferie-uten-polser-i-skianlegget-7899395.html

Åre har også aktiviteter sommerstid

Anonym sa...

Vinter uten pølser i skianlegget? Ferie for feminister og lesbiske? :)

PP

Anonym sa...

Hei.

Mulig dette er veldig off-topic, men jeg skulle så gjerne ha stilt PP noen spørsmål og fått litt innsikt i noe av all den fantastiske kunnskapen han sitter inne med.

Nok lovord og over til spørsmålene mine. Jeg skal forsøke å fatte meg i korthet, da PP helt sikkert har andre ting å gjøre en å hjelpe en (halvveis) desperat jente.

Jeg er en jente på 23 år som fikk for 8 år siden beskjed om at jeg har hashimotos. Verdiene var for høye, men ikke høye nok til å bli satt på medisiner (takk, gud). Etter at jeg sluttet å spise gluten, sukker og melk tok jeg nye prøver og verdiene hadde gått drastisk ned men fortsatt ligger de langt over normalen.

De to siste årene har jeg holdt meg helt unna gluten, melk og sukker. Det siste året har jeg prøvd å adoptere et tradisjonskosthold med økologisk egg og rå plomme, upasteurisert smør, gelatin, økologisk kjøtt og grønnsaker, urter, surdeigsbrød, torskeleverolje og jeg koker kraft på bein av gress-fora dyr. Prøvde koke kraft på kveitehoder (men klarte virkelig ikke smaken). Jeg tar også aswaganda, rhodiola og maca. Jeg har også nylig sluttet på p-piller.

På de aller fleste sider og forskningsartikler jeg har lest som omhandler thyroid-problemer og auto-immune sykdommer blir det frarådet gluten, melk, nøtter, frø og egg i alle former. Vil dette si at jeg med hashimotos bør holde meg unna også melkekefir, egg, grønnsaker i night-shade familien, surdeigsbrød, bløtlagte nøtter og frø? Slike ting som innenfor et tradisjonskosthold ville vært utmerkede matemner! Jeg kjenner jeg ønsker å leve etter tradisjonskostens prinsipper og den type mat PP forkynner om, men kjenner jeg blir stresset og redd for å forverre tilstanden min og bli dårligere av dette. Vil et tradisjosnrikt kosthold med alle dets matemner passe en med hashimotos også? eller er det visse typer mat en med thyroid-problemer bør unngå.

Jeg har også fått beskjed av en alternativ behandler som driver med kvantemedisin at jeg har sopp i tarmen og blodet. Jeg kjøpte noen svindyre (!) piller med melkesyrebakterier men da jeg så de inneholdt soya kuttet jeg de ut. Prøver nå å finne ut hvordan jeg kan bli kvitt overkomsten av candida-bakterier(eller om jeg i det hele tatt har det), men leser at de med candida bør holde seg unna alt som er melkesyregjæret da dette kan forverre candidaen, Stemmer dette? Av den samme alternative behandler fikk jeg vite at seratonin-nivåene mine er helt tomme. Og dette kan stemme godt da jeg den siste tiden har slitt med å føle glede som helt sikkert har sammenheng med tarmhelsen.

Jeg har også blitt nysgjerrig på histaminallergi, da jeg leser at dette kan være grunnen til acne. Jeg sliter med tørr og uren hud på tross av å ha et tradisjonskosthold og er veldig bevisst på hva jeg spiser. Jeg har ikke så mange kviser, men mer hvite talgkjertler og sorte prikker i hele ansiktet som ikke går bort.. Tenker du dette kan skyldes noen spesifikke næringsmangler kanskje knyttet til thyroidproblemet mitt, candida eller kan jeg rett og slett reagere på histaminer?

Det kan nevnes at jeg ofte føler en "sviing" fra skjoldbrukskjertelen og når jeg svelger så føles det ut som at jeg har en klump i halsen. I tillegg har jeg også fått mørkere stemme. Fått beskjed av legen at dette er knyttet til hashimotos. Utenom det er det svært lite hjelp å få fra fastlegen og de ønsker kanskje aller helst å sette meg på piller (noe jeg selv ikke ønsker). Tradisjonell medisin ønsker ikke å finne "root-cause" til problemene mine, men heller gi noe lindrende der og da. Jeg er ute etter å finne årsaken!

Dette ble rotete forklart, men håper du klarer catche essensen i spørsmålene mine! Jeg hadde i allefall blitt utrolig takknemmelig for svar. Jeg er så usikker på om jeg skal hive meg på en anti-candida diett for å rette opp tarmfloraen eller om jeg skal gå på en auto-immundiett eller om tradisjonskost vil være den rette veien å gå.

På forhånd takk! Håper det går greit at jeg poster det under baby-mat-posten :)

Anonym sa...

Hei
Ang øyeblunking. Da har jeg lest mellom artikler og føler det er mer stress og tics (ukontrollert) som står bak. Tidlige ble han mobbet for dette, og så ga blunkingen seg. Da tror jeg den ble utløst av stess. Nå kom blunkingen ved våren og det er mye pollen. Så det vikrer som en kombinasjon av stress, stiv muskulator, pollen. Litt mørk under øynene og litt rød på det hvite og litt mindre øyne enn vanlig. Så noe er det som plager han.
Vel og merke er tradisjonskost brukt et halvt år og tidligere hadde vi sengevæting så alt er nok ikke på plass enda. Nå skjer dette innimellom.
Ikke fullt så desperat lenger men likevel er jeg det :)

Nøtteliten sa...

Ikke lesbisk eller feminist. Noen har med sin egen pølse veit du.

Anonym sa...

PP skrev i denne bloggen den 11. mars 2015 kl. 21.42 - "Når forumet mitt er klart for lukking så forsvinner jeg herfra - RIP PP - slik at dem som vil ha kontakt med meg i forbindelse med helsespørsmål må gå via forumet."

Forumet er nå lukket, men man kan melde seg inn her; http://liveneshage.norwegianforum.net/login

1kKe-R0BoT

Anonym sa...

Jeg rekker ikke å besvare spørsmålene dine før jeg reiser, men skal gjøre det når jeg kommer tilbake. Jeg kan umiddelbart si at du ikke har hashimotos, ganske enkelt fordi dette er en oppdiktet form for hypotyreose hvor man skyldes på såkalt autoimmun reaksjon, hvilket er tull og tøys da slike sykdommer/reaksjoner ikke finnes, og kun er en hypotese som aldri har blitt bevist.

PP

PirkePetter sa...

Jeg har lukket for registrering av nye medlemmer til jeg kommer tilbake fra ferie rundt den 13-14/4

PP

bellbell sa...

Jeg våknet i natt med kraftig svie i hals. Det kan ligne på en halsbetennelse. Jeg har spist trad.kost siden desember i fjor, men har slurvet litt med kjøtt/innmat den siste måneden.

Er det noen her med gode tips til hva jeg kan gjøre for å blir fortest mulig frisk?

Anonym sa...

bellbell du kan jo drikke veldig varm urtete, tilsatt litt honning, eller hvis du ikke har lyst på noe varmt men heller føler for noe kald, så kan du ha isbiter i munnen. Jeg lagde meg isbiter av filtrert vann tilsatt salt og sukker og spiste på det nesten hele tiden da jeg hadde vondt i halsen. Men kjenn litt på kroppen din da hva den vil ha. El så er det beste jeg vet når jeg har vondt i halsen å sove med drops om natten, eller med saltlakris. Jeg har aldir blitt kvælt av det, ellers hadde jeg ikke sittet her. Grunnen til dette er at det øker spyttprdoksjonen og vil dermed holde halsen fuktig hele natten. Når halsen blir tørr får man mer vondt. Jeg har fram til nå ikke funnet drops som er helt perfekt, men jeg kjøpte noen på helsekost som inneholder mye rårørsukker og utrekk av urter, men tror også litt vanlig sukker.... saltlakris har jeg ikke funnet med havsalt og rårørsukker, men jeg spiser jo ikke en helt pose av det, men legger 1 el 2 i munnen og lar det smelte. J våkner ofte av meg selv om natten når dropsen er smeltet bort, (fordi da blir halsen tørr og klør) jeg putter inn enn ny og sover videre. Bruker dette ofte også hele dagen i noen dager, til halse ikke er vond lenger. Jeg bruker å dryppe eterisk peppermynte olje på genseren og snufser på det hele dagen, og om jeg hoster bruker jeg å gni 3 til 4 dråper eterisk olje av myrte inn på brystkassen og holder den varm, med skjerf el en liten varmeflaske i genseren.... håper du finner noe som hjelper deg, å ha vondt i halsen er noe av det kjipeste jeg vet... :)
Annelie

Anonym sa...

Hei anonym jente :-) husk å bruke et kallenavn her inne. PP har mange mange ganger bedt om at folk bruker navn eller kallenavn fordi det ellers vil være vanskelig for ham å holde styr på alle de anonyme som spør ham...
og du kan jo søke her i bloggen på de ting du nevner f.eks. på den måten
http://liveneshage.blogspot.no/2014/08/da-er-bakerrebellene-endelig-apnet.html?showComment=1409229171460#c1024462488123307328

eller google Pirkepetter candida f.eks.

da får du litt å lese på til PP er tilbake og blir sikkert litt klokere på ting også. PP har skrevet om det aller meste mellom himmel og jord i diverse blogger.

hilsen Annelie

bellbell sa...

Takk for svar Annelie, skal teste ut pastiller på nattestid :)

bellbell sa...

Er det noen her inne som spiser tørket lever (f.eks i kapsler), og hvor mye spiser dere hver dag?
Jeg kapsler egen lammelever, og får ca 650 mg tørket lever inn i hver kapsel. Tar 2 stk til hvert måltid, så det blir fort 8 stk. Det blir ca 5,2 gram tørket lever, som tilsvarer ca 14 gram rå lever som ikke er tørket.
Er dette mye eller lite?
Leveren er tørket på ca 50 grader over et par døgn.

Interessant å høre andres erfaringer og hvordan dere gjør det :)

Assa sa...

Følger :)

Anonym sa...

Sikkert noen som har sett den før, men for de som ikke har sett den, så er det vel anvendt tidsbruk

Det er en dokumentar som handler om industriens makt over matproduksjonen og bøndene i USA, filmen kalles rett og slett "Matvareindustriens hemmelighet". Det er skremmende og sjokkerende å se filmen, og se hvordan de store firmaene, blant annet Monsanto, knebler bøndene fullstendig. Dette er galskap satt i system.

https://www.youtube.com/watch?v=uMVdrEo5130

In Food, Inc., filmmaker Robert Kenner lifts the veil on our nation's food industry, exposing the highly mechanized underbelly that has been hidden from the American consumer with the consent of our government's regulatory agencies, USDA and FDA. Our nation's food supply is now controlled by a handful of corporations that often put profit ahead of consumer health, the livelihood of the American farmer, the safety of workers and our own environment. We have bigger-breasted chickens, the perfect pork chop, herbicide-resistant soybean seeds, even tomatoes that won't go bad, but we also have new strains of E. coli—the harmful bacteria that causes illness for an estimated 73,000 Americans annually. We are riddled with widespread obesity, particularly among children, and an epidemic level of diabetes among adults.


Propellus

Anonym sa...

Vet noen om Pirkepetter har skrevet om diabetes noen plass, spesielt type 2?
Søtnosen

Anonym sa...

Søtnosen,søk etter diabetes type 2 i søkefeltet øverst til høyre så finner du mye hva PP har skrevet om emnet. Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Søtnosen, relevant info blant annet her:
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372256983784#c471741294300467074

"Ellers, litt mer om diabetes fra andre kommentarer –

Et av mange eksempler er diabetes, som egentlig er en samling symptomer som er tegn på mangel på bl.a flere B vitaminer, vitamin D (diabetes type 1, med skadde betaceller), eller bl. krom, magnesium, natrium, og/eller sink. Diabetes er ingen egen sykdom, men en samling symptomer som skyldes næringsmangler som egentlige årsaker, men hvor legevitenskapen har diktet opp navnet diabetes, og deretter gitt symptomene (mye sukker i blodet) årsaksstempel. Virkningen blir altså omgjort til årsaken. Og karbohydrater, som er sukkerkilder, blir stemplet som utløsende faktor. Mer info for perspektiv om bl.a såkalt diabetes her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1381615498462#c7417630053231094080
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/har-vrt-lite-tid-til-blogging-i-det.html?showComment=1382464137106#c4546148743413869418”

- hentet herfra: ( og nedover i kommentarene her)
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393866826399#c4603938758311750253

Marianne

paul arne Henriksen sa...

Veldig bra dokumentar om fiskeindustrien som må ses:)

https://vimeo.com/104376663

bellbell sa...

Interessant å lese om Seth:

In your society scientific medical beliefs
operate, and a kind of preventative
medicine,
mentioned earlier, in which procedures [of inoculation] are taken,
bringing about in healthy individuals a minute disease condition that then
gives immunity against a more massive visitation. In the case of any
given disease this procedure might work quite well for those who believe
in it. It is, however, the belief, and not the procedure, that works.

I am not recommending that you abandon the procedure when it
obviously works for so many — r yet you should understand why it brings
about the desired results.

Such medical technology is highly specific, however. You cannot be
inoculated with the desire to live, or with the zest, delight, or con-
tentment of the healthy animal. If you have decided to die, protected
from one disease in such a manner, you will promptly come down with
another, or have an accident. The immunization, while specifically
effective, may only reinforce prior beliefs about the body's
ineffectiveness. It may appear that left alone the body would surely
develop whatever disease might be "fashionable" at the time, so that the
specific victory might result in the ultimate defeat as far as your beliefs
are concerned.

You have your own medical systems, however. I do not mean to
undermine them, since they are undermining themselves. Some of my
statements clearly cannot be proven, in your terms, and appear almost
sacrilegious. Yet, throughout your history no man or woman has died
who did not want to die, regardless of the state of medical technology.
Specific diseases have certain symbolic meanings, varying with the times
and the places.

Anonym sa...

Vet ikke hvorfor mine kommentarer ikke kommer med men ville bare si takk for hjelp og tips. Søtnosen

Anonym sa...

Jeg lurer litt på bruk av villgulrotfrø som prevensjonsmiddel. Kraftmammaen som hadde et blogginnlegg om bruken av dette har slettet innlegget, og jeg finner ikke så altfor mye informasjon om bruk ellers på internett. Er det noen som har erfaringer de vil dele?

Hilsen K.

Anonym sa...

Hei K. Her er det PP har skrevet om emnet før http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1381323472100#c6645386419837068533
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1371242081564#c3291613604346567415

Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Den beskjeden du fikk er tull og tøys, da hashimotos bare er en variasjon av hypotyreose, og slettes ikke en egen tilstand. Heller ikke såkalt autoimmun, da slike sykdommer ikke finnes, og kun er fri fantasi fra legemiddelindustrien.

Hva gjelder bløffen om såkalt glutenintoleranse, eller kaseinallergi, eller laktoseintoleranse, som alle er oppdiktede tilstander, se her for mer info -

Oversikt -
http://nottelitenstretopp.blogspot.no/2014/02/om-sakalt-cliaki-og-glutenintoleranse.html
http://hodetiskyene.blogspot.no/2013/03/litt-banning-i-kjerka.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1334940921364#c5588829366054485246
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335018874500#c4271978180627043263
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335061085214#c4329630444771736207
http://gryhammer.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html?showComment=1335833140955#c6750430866525332147

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html i kommentar 30.12.2012 kl.19:46 og 11.01.2013 kl.01:36
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48

Litt om såkalt hashimotos -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363571886668#c7005781133031245248
http://www.podcast.de/episode/225796528/Hashimoto%2527s%2BDisease%253A%2BExcess%2BEstrogen%2BIn%2BDisguise%253F/

Litt om hypotyreose, og årsaker, etc -
http://tradisjonskost.blogspot.com/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html?showComment=1365698467111#c6994764991074844381
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1369000289558#c1022302407029503132
http://liveneshage.blogspot.com/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1407689961148#c8107246670145537191
http://liveneshage.blogspot.com/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1408878640038#c7464894393324453750
http://liveneshage.blogspot.com/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1410185152244#c4800128192213273188
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376679759603#c6790816928621486951

http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342045706362#c5039498338700773722
http://gryhammer.blogspot.com/2012/10/drmmer-du-om-ryke-din-egen-laks-eller.html?showComment=1351649563221#c2271224095295985136
http://senseoflife.blogg.no/1361883611_mennesket_er_ikke_bar.html i kommentar 04.03.2013 kl.17:20
http://senseoflife.blogg.no/1337882567_litt_prat_om_livet_st.html 13.05.2013 kl.23:44

Sopp har vi alle i tarmen, og dette er som det skal være. Det er imidlertid umulig å ha sopp i blodet, så der tuller behandleren fælt. Har du soppvekst i resten av kroppen skyldes dette feil p i tarmene. Candida er en naturlig del av tarmen, og blir kun et problem i resten av kroppen når det er feil ph i tarmen. I og med at melkesyregjæret mat og drikke bidrar med bakterier og sopper, samt organiske syrer, så regulerer melkesyregjæret mat og drikke tarmenes ph tilbake til normal tilstand.

Hva gjelder serotonin så tuller behandleren nok en gang, da enhver form for ubalanse i tarmen fremmer økt serotoninrespons, ikke motsatt. Og økt serotoninnivå undertrykker skjoldbruskkjertelens funksjon, og kan derfor fremme hypotyreose. Litt om serotonin fra ymse kommentarer (dette er et arbeide som pågår, og er derfor ufullstendig) -

"Mer animalsk protein, mer dyrefett eller mettet fett, kraft/gelatin, salt, mer næringsrik kost generelt, og ellers alt som helbreder mage-tarmproblemer, hypotyreose, og kontrollerer blodsukkernivået/forhindrer hypoglykemi, balanserer serotonin."

Anonym sa...

"Har du serotoninubalanser er gelatin, pga av det høye innholdet av glycin bra da glycin motvirker serotoninets negative virkninger. Salt og sukker også, samt magnesium, mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og protein, mer kolesterol, samt mer B vitaminer, for å nevne noe. Og hovedårsaken til omtrent 99% av alle serotoninubalanser, enten vi snakker om for lite eller for mye, er betennelser i tarmen, hvor 90% av kroppens serotonin blir dannet, i hjernen i tarmen. Dvs det avanserte nervesystemet i tarmen."

"Serotoninubalanse i ditt tilfelle, i og med at du har betennelse i tarmen, er for høye nivåer. Og da er mer protein (især for glycin og glutamin, som omtrent reparerer alle kjente tarmproblemer), mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fra melkefett/fløte/rømme/smør og kokosfett – begge er dokumentert å helbrede kolitt), dyrefett, kolesterol, samt rimelige mengder karbohydrater til hvert måltid. Med rimelige mener jeg at du ikke tyr til lavkarbo, da for lite sukker raskt fremmer stressreaksjoner i mennesker som ikke er friske og raske

Det er viktig å spise såpass tett at du ikke opplever de helt store blodsukkerfall mellom måltidene, da dette, utover å fremme stresshormonrespons, også øker serotonin. Og skulle du allikevel være uheldig å oppleve blodsukkerfall, ha litt salt, og gjerne litt sukker også, under tunga eller drikk i et glass vann, da saltet reduserer adrenalin og serotoninnivåene.

Kraft og gelatin er også viktig, spesielt gelatin for aminosyren glycin, som fungerer som serotoninantagonist i nervesystemet i tarmen så vel som i hjernen.

Salt og kryddere i måltider bidrar også til både tarmhelse så vel som til å regulere serotoninnivåene, og spesielt ingefær er bra for regulering av serotoninnivåene i tarmen."

" serotoninaktivitet som følge av bl.a tarmproblemer som betennelse, forstyrret ph og mikroflora. Næringsubalanser, kjemikaliebelastning og ubalansert, karbohydratdominert kosthold, fremmer også abnorm serotoninaktivitet. Og serotonin øker østrogennivåene, som regel adrenalin og kortisol også, samt prolaktin, og undertrykker stoffskiftet gjennom å undertrykke skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Serotonin underrtrykker dermed også energiproduksjonen i mitokondriene. I tillegg økes også enten produksjonen av histamin, eller frigjørelse av histamin fra mastceller øker, samtidig som aktivitetsnivået til de enzymene som demaminerer/avgifter histamin reduseres. Hvilket etterhvert gir varierende grad av svikt i mitokondriers energiproduksjon, så vel som alle symtpomene histaminubalanse/intoleranse gir. Deriblant en betydelig mengde såkalte allergi og intoleransesymptomer.

Om serotonin og dvale, som en parallell til de symptomer som klassifiseres som ME, litt info –
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin-depression-aggression.shtml
http://pranarupa.wordpress.com/2013/01/31/serotonin-inflammation-depression-mitochondria-energy-and-mad-love-2/
http://www.open.edu/openlearn/nature-environment/natural-history/animals-the-extremes-hibernation-and-torpor/content-section-6.5
http://www.open.edu/openlearn/nature-environment/natural-history/animals-the-extremes-hibernation-and-torpor/content-section-6.6.1

3 - Eksisterende betennelser i tarmen fremmer forhøyede serotoninnivåer, og forhøyede serotoninnivåer i tarmen kan også forårsake betennelser når serotoninproduksjonen skyldes andre årsaker. Cøliaki, irritabel tykktarmsyndrom, kolitis og crohn’s er tilstander hvis underliggende årsak kan være betennelse forårsaket av serotonin"

Anonym sa...

http://tradisjonskost.blogspot.no/2015/01/depresjon-og-kosthold-pavirker-tarmens.html (se også i kommentarfeltet)
http://liveneshage.blogspot.com/2015/01/bakerrebellene-trenger-deg.html?showComment=1422617610414#c2134708138604447974
http://www.causeof.org/sis.htm#EffectsGeneral
http://www.functionalps.com/blog/2013/04/01/the-serotonin-irritation-syndrome-sis/
http://mindrenewal.us/page10.html
https://uniteforlife.wordpress.com/high-serotonin-dangers/
http://mentalhealthdaily.com/2015/04/04/high-serotonin-levels-symptoms-adverse-reactions/
http://www.livingthenourishedlife.com/2012/11/serotonin-myths-high-serotonin-blues
http://www.everydayhealth.com/depression-pictures/serotonin-syndrome-things-you-need-to-know.aspx
http://www.webmd.com/depression/guide/serotonin-syndrome-causes-symptoms-treatments
http://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin_syndrome
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin-depression-aggression.shtml
http://pranarupa.wordpress.com/tag/serotonin/
http://www.functionalps.com/blog/2013/01/05/body-temperature-metabolism-and-obesity/
http://www.functionalps.com/blog/2012/12/01/tryptophan-metabolism-effects-of-progesterone-estrogen-and-pufa/
http://www.functionalps.com/blog/2012/09/19/serotonin-and-melatonin-lower-progesterone/
http://www.functionalps.com/blog/2012/03/22/linoleic-acid-and-serotonins-role-in-migraine/

Om myten om histaminintoleranse -

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363949426869#c2965344761233659910
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274
http://liveneshage.blogspot.com/2014/01/livlige-kommentarfelt.html?showComment=1391639359242#c1487868370298099493
http://liveneshage.blogspot.com/2012/08/kefirbrd-videre.html?showComment=1399389257475#c4337212608043234590

http://gladerebarn.blogg.no/1362659001_the_missing_link__his.html I kommentar 10.03.2013 kl.06:20

PP

Anonym sa...

Jeg har en periode spist tørket kapslet lever. Spiste da ca 8 kapsler til hvert måltid:) Rå lever spiser vel de fleste ca 30-100 g av daglig. Du kan jo selv se på om du har hatt noen form for forbedring i helsen etter å ha begynt med lever og evt øke etterhvert hvis du ikke har problemer med å spise kapsler:) Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Så var jeg hjemme igjen.

Ferien i seg selv var ok og rimelig begivenhetsløs, med restaurantbesøk, turer på kjøpesentre samt tur i naturpark. Soling ble det ikke noe av, da vi måtte hjem før vi fikk tenkt så langt. Været var fint, med mye sol. Vi måtte avbryte ferien lenge før planlagt tid pga dødsfall i min samboerskes familie.

Turene til og fra Kroatia var imidlertid noe i nærheten bilturen fra helvete. Pga noe usikkerhet i forbindelse med min samboerskes fars helse (usikre prøveresultater i forbindelse med prostatasvulst), måtte vi gi fra oss billetten vi allerede hadde bestilt for båt over natta fra Bergen til Hirtshals, og endte med å bestille en ny i et annet selskap i Kristiandsand. Da ble kjøreturen plutselig betydelig lenger, med 18 timer fra her til Kristiansand (istededenfor 6-7 til Bergen, og fikk fikk heller ikke sove på reisen til Danmark), 3 1/2 time med båt til Hirtshals (hvor vi overnattet, siden vi ikke lenger kunne reise med båt som inkluderte overnatting), og 27 timer fra Hirtshals til der vi skulle bo. Egentlig skulle det ha vært 17 timer i Norge, men mye tunnellarbeide og veiarbeide førte til en del stopp og sneglekjøring.

Turen fra Hirtshals til Trogir skulle ideelt ha tatt 20 timer med gjennomsnittsfart 100 km i timen, pluss litt ekstra pga stopp på bensinstasjoner for mat og dobesøk, men det ble litt over en times sneglekjøring på autobahn pga en ulykke, nærmere 2 timer ekstra pga omvei mot Tsjekkia, som navigasjonspropgrammet vårt, frekke Frida, prøvde å lure oss til, istedenfor ruten vi hadde plottet inn, og deretter vel 2 1/2 time omvei pga at motorveien i Kroatia var stengt pga sterk vind. Vi døpte navigasjonsprogrammet Frekke Frida delvis fordi hun prøvde å lure oss feil vei, og delvis pga den sexy stemmen. Det var rene erotikken å høre henne be oss svinge til høyre eller venstre, eller ta avkjørsel eller ta fergen. Hun er en TomTom dings. Hun ga oss også info om fotobokser og bensinstasjoner med mer. Hadde vi ikke fått veiinfo fra henne hadde vi sikkert fomlet rundt i Danmark enda.

Der vi overnattet i Hirtshals var det bilde på veggen i spisesalen hvor en rekke kvinnerumper dekket med skjørt kunne beskues. De sto framoverbøyd i en åker, kallt klitteplantasjen, og tuklet med klittene. Hva disse klittene var fikk vi ikke med oss, men kvinnene på bildet smilte og sto i. Og min samboerske syntes det var svært så morsomt at de drev på med klittene. Og om det ikke var kinky nok så het plassen Rævskjær, som svært sannsynlig må ha betydd at vi befant oss nær den danske homseforeningens hovedkvarter.

Tilbaketuren inkluderte nok en 2 1/2 times omvei pga stengt motorvei i Kroatia, inkludert en nestenpåkjørsel fordi en dust antakelig ikke så oss i et kryss (han hadde solen i øynene og gasset på, så nær meg at jeg kunne se kvisene hans, og fronten på bilen hans var så nær oss at den burde ha skrapet i bilen vår. Kombinasjonen av rask utenomsving fra min samboerske side, samt bråstopp fra kroaterens side, ble redningen. Ellers hadde han truffet midten av bilen, der jeg satt, men antakelig med så lite kraft at det bare ville ha blitt materielle skader på bilen, ikke meg); en halvtimes forsinkelse i Maribor (tidligere Marnburg) i Slovenia, fordi min samboerske hadde glemt å plotte inn neste by, slik at navigasjonsprogrammet sendte oss på sightseeing i selve byen (hvor min samboerske BARE MÅTTE innom en sexshop for å få med seg (enda) en vibratoreggdingsboms. Hun fikk det for seg at frekke Frida hadde sendt oss i retning denne sexbutikken med vitende vanilje), istedenfor rundt den, til Østerrike, og ca 3 1/2 timers stopp og/eller sneglekjøring pga påskerush i Østerrike, og 3 ulykker på autobahn i Tyskland. En tur som skulle ha tatt ca 20 timer ble derfor til 30, men heldigvis ble en plass ledig på båten til Bergen fra Hirtshals, slik at vi fikk sove litt (men bare litt, da hjernen min sovnet før meg og snorket sånn at den holdt meg våken!), og kun 6-7, (og ikke 17, fra Kristiansand) timers tur fra Bergen til her vi bor. Vel hjemme var vi såre i ræva etter så mye bilkjøring.

Anonym sa...

Noen lyspunkter under bilturene var der, så som ungdommelige minner fra den lille byen Fallingbostel, mellom Hamburg, Cheeseburg og Hannover, hvor jeg var på flere seminarer, samt tok eksamen som heilpraktiker. Vi var ikke innom selve byen, men så skiltet med navnet på ved avkjørselen dit. Minner fra barndommen ble det også noen av, da jeg gjenkjente flere stedsnavn i Danmark fra ferier som barn. Noen røde pølser ble det dessverre ikke på meg, da vi ikke fant noen som solgte slike. Danmark var helt ok og ga oss gode vibber, minus alle de groteske, hvite vindmøllene som har dukket opp siden sist jeg var der, Tyskland var derimot kjedelig, og Østerrike som en sammenpresset bit av Norge. Mao helt uinterresant. Hvorfor dra til andre land for å se Noreg det ganske land? I Slovenia var der flott natur og mange fargerike hus i en byggestil som kunne minne om danske bondehus. Gule, rosa, fiolette, grønne og blå hus og låver var overalt, og mange hadde malt takene også. Pga omveiene i Kroatia, ble vi dirigert over fjellet, og der så vi mer av det ekte landet enn den mer turistilpassede versjonen som er langs den dalmatiske kysten. Der var mange utbombede hus, og en god del bar merker fra artilleri så vel som mitraljøser, og fattigdommen var åpenbar. Landet er fremdeles i vekst, og om en 10 års tid eller så, så vil industri og rikinger fra EU landene dominere fullstendig. Så vil dere oppleve det ekte Kroatia, reis snøggast råd.

Oppsummasurium er at ferien var rimelig ok, og bilturene en plage for rumpemusklene og tålamoden. Reiser vi dit igjen med bil, blir det sannsynligvis via biltog fra Hamburg, slik at vi sparer en god del timers kjøring, samtidig som vi kan sove eller slappe av på toget.

Jeg holder fremdeles forumet stengt, og dem som eventuelt ønsker å bli medlem, og som ikke allerede er medlem av tradisjonskostgruppen på tryneboka, må først registrere seg, og deretter sende meg en mail med info om hvem de er, og hvorfor de vil bli medlem, før jeg eventuelt godkjenner dem. Dette fordi jeg vil unngå mennesker som bare vil kverulere, ikke bidra på noe vis i forumsamfunnet, eller som føler for å kopiere info eller annet til egne blogger eller forum. Bare positive og oppegående mennesker som vil bidra til å hjelpe andre og/eller spre info og det glade budskap ønskes velkommen, utover mennesker med helseproblemer, og som ønsker tips og veiledning.

Mailadressen min er harryhalvliter@gmail.com. Merk at denne kun skal brukes i forbindelse med medlemsskap i forumet, og ikke for å sende meg forespørsler om helsesaker.

PP

Anonym sa...

Diabetes -
http://liveneshage.blogspot.com/2014/11/kologiske-krydder-og-urter-fra.html?showComment=1416591720080#c5698273745974682398 (flere kommentarer nedover)
http://liveneshage.blogspot.com/2014/11/kologiske-krydder-og-urter-fra.html?showComment=1417819606381#c5660496564465462614
http://liveneshage.blogspot.com/2014/12/miniinnlegg-for-fa-nye-kommentarfelter.html?showComment=1421695579564#c1602869380037089846
http://liveneshage.blogspot.com/2015/01/bakerrebellene-trenger-deg.html?showComment=1424183914856#c9102520645932163132 (flere kommentarer nedover)

http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372256983784#c471741294300467074
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1381615498462#c7417630053231094080
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1375651149602#c2010666081943687336
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1377042804660#c105828380772586713
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393886564615#c9064937304574676549
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/agave-er-helseskadelig-please-ikke-kjp.html?showComment=1343955581453#c7756655838133270781
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/agave-er-helseskadelig-please-ikke-kjp.html?showComment=1343843193115#c7750208758726946424
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/agave-er-helseskadelig-please-ikke-kjp.html?showComment=1343864822655#c5984525682847077405
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/agave-er-helseskadelig-please-ikke-kjp.html?showComment=1343955120967#c6182500365093958797
http://senseoflife.blogg.no/1337427176_om_saltmangel_og_gjen.html i kommentar 20.05.2012 kl.12:44

http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml
http://www.healingmatters.com/deception.htm
http://diabetes.com.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=244:diabetes-and-virgin-coconut-oil&catid=67:diet-and-lifestyle&Itemid=50
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/08/16/doctors-cause-diabetics-to-die.aspx

Insulin -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/08/alternativ-behandling-av-vorter-av-alle.html?showComment=1411069850195#c2167133642176734989
http://liveneshage.blogspot.com/2012/08/kefirbrd-videre.html?showComment=1399389257475#c4337212608043234590
http://liveneshage.blogspot.com/2014/05/bakeri-ost-smr-og-facebookgruppen.html?showComment=1400616203010#c3331624887370369783
http://liveneshage.blogspot.com/2014/05/bakeri-ost-smr-og-facebookgruppen.html?showComment=1400699599288#c9005599141817188429
http://liveneshage.blogspot.com/2014/08/da-er-bakerrebellene-endelig-apnet.html?showComment=1408839035365#c7080227860851665029
http://liveneshage.blogspot.com/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1410187921136#c1970761304239697055

Magnesium – Insulin –
http://drsircus.com/medicine/magnesium/the-insulin-magnesium-story-2
http://www.puremagoil.com/diabetes.htm
http://www.mgwater.com/listc.shtml#diabetes

Næringsstoffer – Betaceller (jeg utelater B-vitaminer, i og med at det er snakk om svært mye forskning) –
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/nutritional-adjuncts-to-the-fat-soluble-vitamins/
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/beyond-good-and-evil/

Vitamin D, A & K2 -
http://cdn.intechopen.com/pdfs-wm/24161.pdf
http://care.diabetesjournals.org/content/33/6/1379.full
http://link.springer.com/article/10.1007/s00125-005-1802-7
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21911752
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24875346
http://www.medscape.com/viewarticle/752620
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0303720711004989
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21889571
http://jn.nutrition.org/content/134/8/1958.full
http://care.diabetesjournals.org/content/34/9/e147.full
http://www.bone-abstracts.org/ba/0003/ba0003PP128.htm
http://link.springer.com/article/10.1007/s00125-013-2963-4

Anonym sa...

Magnesium -
http://www.jle.com/en/revues/mrh/e-docs/failure_of_cell_function_for_compensate_variation_in_insulin_sensitivity_in_hypomagnesemic_subjects_282140/article.phtml?tab=texte
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21241290

Sink -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23979673
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16158222
http://www.cell.com/trends/endocrinology-metabolism/abstract/S1043-2760(14)00055-1
http://www.hindawi.com/journals/jdr/2012/190309/
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.2040-1124.2012.00199.x/abstract
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0083944

Bivirkningene av insulininjeksjoner –
http://www.secondopinionnewsletter.com/Health-Alert-Archive/View-Archive/2184/Why-taking-insulin-is-more-dangerous-for-diabetics-than-taking-nothing.htm
http://www.drugs.com/sfx/insulin-side-effects.html
http://www.jci.org/articles/view/13776
http://care.diabetesjournals.org/content/25/2/381.full
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130204114244.htm
http://www.health.org.nz/oldsite/diab.html

Side effects of insulin treatment include an unusually high incidence of heart attacks, stroke, kidney failure and gangrene. This, some medical men believe is due to the foreign nature of animal insulin."
(A.L. Notkins, "The Causes of Diabetes", Scientific American, Vol. 241, No. 5, November 1979, pages 62-73 - http://www.whale.to/a/overell_b.html#CHAPTER_11_

When non-diabetic apes were given insulin treatments, they developed some of the same "complications of diabetes" that are seen in humans, and antibodies to insulin were found in their retinas, suggesting that some "complications of diabetes" were complications of insulin treatment. Patients were seldom well informed of the arguments against the use of insulin, but the justification for the new genetically engineered human insulin is precisely that it avoids immunological damage.

Insulin was introduced into medicine in the 1920s. According to the Britannica Book of the Year for 1947, page 265, "Mortality from diabetes in 1920 in the United States was 16.0 per 100,000, 14,062 deaths, but in 1944, it was 26.4 per 100,000, 34,948 deaths."
http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml

ASPIRIN/INSULIN
Aspirin use lowered tissue sensitivity to insulin produced inside the body. Even abnormally high levels of the insulin were inadequate to overcome this effect. (Internal Medicine News 17(9)18, May 1-14, 1984)

Glucose-Lowering Drugs: Metformin is commonly prescribed as an anti-diabetic drug, and this drug decreases folic-acid and vitamin B12 levels, thereby increasing homocysteine and the risk of coronary heart disease and stroke. The drug increases the risk of a fatal heart attack in diabetics more than diet alone or diet plus insulin.

Equally disturbing is that metformin is promoted as a "life-extension" drug, for folic acid and vitamin B12 help maintain normal DNA which may then result in an age-accelerating effect; it might even increase the risk of DNA mutations leading to cancer. Insulin, which is prescribed to type I diabetics, lowers the body's levels of potassium, magnesium and phosphorus.

ORAL ANTIDIABETIC DRUGS/ANEMIA
Diabetics taking Diabinese, Orinase and Dymelor, as well as other oral antidiabetic drugs may develop severe anemia, jaundice, or hypoglycemic coma. Patients complaining of shortness of breath, dizziness, and feeling bad showed very low hemoglobin, hematocrit, reticulocyte and red blood cell counts due to pure red blood cell aplasia (failure of formation in the bone marrow). (Archives of Internal Medicine 140:707, 1980; Archives of Internal Medicine 140:714, 1980)

Diabetes Drugs Can Cause Heart Failure –
http://www.naturalnews.com/028739_diabetes_drugs_heart_problems.html
http://www.mercola.com/2003/sep/24/diabetes_drugs.htm

Diabetes Drug Rezulin Finally Withdrawn From The Market - http://www.mercola.com/2000/mar/26/rezulin_off_market.htm

PP

Anonym sa...

De reiseskildringene dine er noe utenom det vanlige! :-D Av ren nysgjerrighet, formidler du tradisjonskosten til familie og andre rundt deg, eller kun til dem som er åpne for det og viser initiativ selv?

Vilde

Anonym sa...

Jeg har ingen familie eller noen rundt meg, annet enn min samboerske. Jeg bor på landsbygda, rimelig langt fra tettsteder og byer.

Ellers lar jeg som regel være å si noe til mennesker jeg møter når jeg er ute på tur eller ferie, så sant jeg ikke føler at det er en åpning. Erfaring viser at de færreste bryr seg eller gidder ta på seg ansvaret som følger å forandre kosthold.

PP

Anonym sa...

Jeg har i dag bannet noen medlemmer, og slettet andre, da disse enten overhodet ikke har vært innom siden registrering, eller de har vært innom og ignorert forespørselen min om mer info om dem. Føler noen seg urettferdig behandlet, så kommenter her. Jeg forstår behov for anonymitet, men som admin må jeg vite hvem jeg har med å gjøre, slik at jeg unngår dem som ikke vil bidra til forumsamfunnet eller meg/bokskriving, infoarbeide, etc på noe vis. Dvs "freeriders og lurkers."

Ellers minner jeg om at personer som vil bli medlem, og som ikke er en del av trynebokgruppen relatert til meg/tradisjonskost, må sende meg mail før jeg eventuelt godkjenner deres registrering som medlem

PP

bellbell sa...

Hei PP. Min kone mener hun har fått lyskesopp. Hun tror det er fordi hun har gått med trange truser. Legen sier at det er bare å smøre på litt Canesten, så forsvinner det. Han nevner også noen soppdrepende piller som kan brukes (antibiotika??), men jeg er svært skeptisk.

Har du noe råd?

Anonym sa...

Hvilken facebook gruppe er det snakk om. Har du fått deg en egen PP? Tulipanen

Anonym sa...

Prøv kokosolje, da de mellomkjedede fettsyrene er soppdrepende.

PP

Anonym sa...

Jeg vet bare det er en tradisjonskostgruppe på tryneboka, ikke mer. Jeg er selv aldri på tryneboka

Nøtteliten sa...

Det er mulig jeg misforstod deg litt og/eller misforstod humoren din, men klitter i Danmark - det er de kulelignende formasjonene langs kysten, hvor det vokser gress, altså litt som sanddynger med gress på. På grunn av det flate landskapet kan klittene spre seg ganske langt innover i landet. Har fått noen foredrag om dette i og med min halvdanske, som selvsagt er meget klittebekjent.

Beate T sa...

Gøy å lese om dine opplevelser, takk for en god latter😃 Ser du var innom Kristiansand- det blide Sørland. Du og samboeren skulle kommet innom meg og fått kjøttsuppe før dere tok danskebåten og den lange kjøreturen nedover Europa. Bensinstasjonsmat er bare grusomt. Jeg lurer på om du kan hjelpe meg litt. Min sønn på 3 år er blitt så forkjølet, hans venstre øyelokk er hovnet opp. Det kommer ikke smuss ut av det men det ser ut som han har fått seg en på tryne. Er det noe jeg kan gi han mere av tradisjonsmat for at det skal bli bedre.
Hilsen Beate T

Anonym sa...

Takk for invitasjon! Om du med forskjølelse mener snue, og ikke hoste eller feber, så er det mest sannsynlig snakk om "nerveirritasjon." Dvs at det er snakk om stive nakke eller halsmuskler, muligens også lett skiveutglidning/subluksasjon. Det hovne øyelokket kan indikere dette.

Tips -
http://www.triggerpoints.net/node/349
http://www.triggerpointbook.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=20&Itemid=161

Prøv å massere hals og nakkemuskler, og smøre med f.eks tigerbalsam, peppermynteolje, kryddernelliolje eller annen olje eller salve som har lokalbedøvende og blodkarutvidende virkning. Sjekk også at hodestillingen er riktig; dvs rett nakke/hals, og ikke foroverbøy, slik at vekten av hodet hvilker på hals og nakkemuskler og virvler.

Innvendig hjelper spesielt kraft og surnede melkeprodukter, samt blodsukkerkontroll gjennom å spise hver 3. time, med måltider som inkluderer animalsk protein og fett, eller mettet fett, for å balansere karbohydrater

PP

Anonym sa...

Ok, det sto i alle tilfeller at disse damene fra før i tiden holdt på med noe med klitter, og de hadde noe slags gress eller planter i hendene. Kan hende de sanket planter på stranden, eller dyrket f.eks strandkål i tang og tare og sand, slik man ofte gjorde med poteter før i tiden

Du misforstår ikke humoren min, du torpederer den :-)

PP

Beate T sa...

Hei. Takk for svar:) ja jeg mener snue og masse snørr. Skal prøve å masere han om han klarer å sitte stille. Ikke lett når han er 3,5 år og kilen. Er han for liten for kiropraktor om hodestillingen hans er feil?
Hilsen Beate T

Anonym sa...

Mens jeg var og kikket på noen instagrambilder som var helt urelatert til Kroatia så fant jeg en link til følgende sider, som viser utsikt fra leilighetskomplekset, samt leilighetskomplekset -
http://isyden.com/reiselyst/?p=220
http://www.stravels.no/index.html

Og en liten filmsnutt som viser stedet og leiglighetene -
http://www.stravels.no/stravels_video.wmv

Hele bygningen eies av min samboerskes svoger og hans kroatiske partnere

En litt større filmsnutt som viser mer av trogir -
http://www.stravels.no/Seniortravelnettside.wmv

PP

Anonym sa...

Nei, det går helt fint, da kiropraktorer også kan justere nakkevirvlene på nyfødte.

PP

Beate T sa...

Takk igjen PP:))
Beate T

Anonym sa...

Hei PP. Da er det i dag vedtatt at AP vil ha tvangsvaksinering (mmr) i Oslo. Er det noe spesielt en bør gjøre i forkant/ etterpå, for å bedre helsa eller avgifte kroppen, eller er det bare å fortsette å spise tradisjonskosthold? Kanskje det er lurt å øke inntaket av spesielle matvarer, isåfall hvilken?
mvh Trine

Anonym sa...

Tvangsvaksinering er brudd på menneskerettighetene, og noe du aldri skal godta. Et lite ps -
http://thebeam.org/2015/03/tvangsvaksinering-den-totalitaere-tankens-utopia/
http://www.riksavisen.no/?p=80

PP

Anonym sa...

Takk for raskt svar. Har lest inne på theBeam, veldig bra skrevet om tvangsvaksinering. Tenker at når det er tvang så blir man tvunget, enten ved å hindre skolegang for de som ikke er vaksinert, barnevern eller på andre måter. Det blir nok vanskelig å stå imot, men kommer til å gjøre det jeg kan om AP kommer til makten. Dette var først i Oslo, men resten av landet kommer vel til å følge etter om dette blir vellykket ( og det blir det jo, da flere blir vaksinert via tvang..)
Trine.

Anonym sa...

Mer info -
http://liveneshage.blogspot.com/2015/01/bakerrebellene-trenger-deg.html?showComment=1424048720151#c1383631583365114122

PP

Anonym sa...

And then some -
http://liveneshage.blogspot.com/2015/01/bakerrebellene-trenger-deg.html?showComment=1423911386889#c7922073237538269041

PP

Anonym sa...

Six Reasons to Question Vaccinations--

1. Vaccinations are forced. For example, there are compulsory vaccination laws in every state. If something is good it doesn't have to be forced.
2. Vaccinations are toxins by definition.
3. Vaccinations are indigenous to only one model of healthcare--the allopathic medical model--and its practitioner's particular understanding of disease phenomena.
4. Vaccinations are promoted by fear, guilt, and 'creative' statistics.
5. Vaccinations are represented as safe and effective when evidence suggests they are neither.
6. Vaccinations are aggressively pushed by public health departments and other government agencies as though they were a public health issue when they are not. This is done to insure a high rate of compliance.

Ten Reasons to Just Say 'No' to Vaccinations

1. Vaccinations are toxins by definition.
2. Vaccinations are aggressively promoted by those who have a financial stake in their consumption.
3. Vaccinations are promoted using fear, intimidation, and coercion.
4. Vaccinations are big business.
5. Vaccine manufacturers are nearly liability proof for their products.
6. Vaccinations are not only forced upon us, but those who deny us the exercise of our free will refuse to take responsibility for the consequences of their actions.
7. Evidence suggests that vaccinations damage the immune system, the nervous system and the spirit-mind-body connection.
8. Compulsory vaccinations ignore biochemical and psychospiritual individuality.
9. Vaccinations are misrepresented by government agencies as a public health issue which they are not.
10. Vaccinations are heavily subsidized, heavily propagandized and can be seen as a wake-up call for us to see how we allow ourselves to be programmed by huge vested interests.

http://www.whale.to/vaccines/james.html

PP

Anonym sa...

Leste nå at dette ikke bare gjaldt mmr, men alle barnevaksinene fra 0- 16 år, vet ikke helt hva som er riktig. AP vedtok også at foreldre til barn som manglet vaksine skulle få brev fra kommunen, kommunen kan ha åpne vaksinedager der barna får de vaksinene de mangler. Dette blir jo livsfarlig om et uvaksinert barn skal få flere eller kanskje alle vaksinene på en og samme dag. Det er vel lovstridig å tvinge noen til å te en "medisin" en ikke ønsker, men ser for meg at barnevernet ville komme fort inn her om en skulle nekte. Huff og fyshj, et lite hjertesukk fra meg.
Trine

Anonym sa...

Kanskje du kan ha nytte av å kontakte Vaksineopplyste foreldre -
http://www.efvv.eu/index.php/organisations-and-resources/organisations

Som nevnt ovenfor så er tvangsvaksinasjon brudd på menneskerettighetene

PP

Anonym sa...

Jeg får jevnt en del mailer fra serveren forumet ligger på, med beskjedr om forespørsler om medlemsskap. Men uten å vite hvem som skjuler seg bak brukernavnene slipper jeg ingen inn. Og grunnen er som nevnt ovenfor. Jeg har brent meg på anynomye medlemmer tidligere, da jeg drev forum i utlandet, og har ikke tenkt å gjøre samme tabben igjen.

PP

PirkePetter sa...

Bellbell; jeg slettet spørsmålet ditt. Hva er poenget med å først være innom forumet mitt, for deretter å gå hit for å stile et slikt spørsmål? Du kan jo like gjerne stille det i forumet. Snakkeriet er åpent for alle, og Tut & Kjør er generelt babbel for alle som vil.

Søtnosen; jeg så 2 kommentarer fra deg var i søppelpostmappen. De er nå frigjort.

PP

PirkePetter sa...

Jeg har helt glemt å nevne en viktig faktor i spesielt bilturen til Kristiansand, hvilket var at vi skiftet til sommerdekk før vi kjørte. Da fordi det ikke er lov å kjøre med piggdekk på autobahn. Og dermed ble en helt vanlig kjøretur raskt en "stress litt her, og stress litt der" tur, med tanke på at det var temmelig glatt på veien mange steder, og snø enkelte steder også. I Kristiansand var det mye snø, og vi satt nesten fast i snøen utenfor kontoret til Color Line. Jeg måtte gå ut av bilen og skyve den. Det var også glatt og snø i Østerrike, slik at vi også der måtte kjøre godt under fartsgrensen.

Min samboerske satt stiv som en stokk, med hendene solid plantet på rattet, når veien var glatt, og jeg fikk verken snakke til henne eller ta på henne da. Stressa opplegg mao! Men, man lærer så lenge man lever, så helårsdekk blir nok neste års løsning.

PP

Nøtteliten sa...

Jeg fikk også med meg denne "nyheten". Jeg spør meg selv; når det vitterlig står i pakningsvedlegget at vaksinen kan gi disse og disse bivirkningene, og dersom man skal innføre tvang - da må det da vel samtidig opprettes et organ som skal ha til hensikt å ta ansvar for de tilfellene hvor man opplever nettopp bivirkninger og komplikasjoner?

Ellers reagerte jeg meget sterkt på et innslag på "SuperNytt" nylig (dere som ikke har barn, supernytt er nyheter for barn, sendes rett etter Barne-TV, og på samme kanal som Barne-TV). Innslaget handlet om vaksiner, og man intervjuet en skallet unge (som man gjerne gjør hvis hensikten er å oppnå noe helt konkret, som i dette tilfellet) som fortalte hvordan hennes hverdag var med leukemi, og hvor redd hun var hvis hun ble smittet av meslinger eller tilsvarende sykdommer, for da kunne hun dø. Hennes oppfordring til alle barn var å vaksinere seg, slik at syke unger som hun selv slapp å være redd for meslinger osv. Journalisten oppsummerte innslaget til slutt ved å repetere det den skallede ungen hadde sagt, om at alle barn måtte vise sympati med de som er syke, og derfor vaksinere seg.

Jeg var mildt sagt rystet!!!

Heldigvis snakker jeg en del med min lille om hva vi ser på TV, og jeg har fortalt ham mange ganger at nyhetene (og reklame) ikke gir et riktig bilde av verden. Men du verden så vanskelig det kan være noen ganger å navigere barna sine i dette propagandakaoset de presenteres for hele tiden. Er ikke alltid jeg har kontroll på TV'en, og plutselig kommer supernytt uten at jeg var klar over det ...

... og bare nevner, at kommende uke er "Helseuke" her i bygda, hvor skolen skal ha fokus på sunne matvaner. Det blir jo da det vanlige margarin- og grønnsakspreiket, hvor barna ikke en gang lærer at grønnsaker er fulle av sprøytemidler og at man i det minste bør velge økologisk. Det hele skal visst oppsummeres med "laksepakke" på fredag - bygdas stolte kjemi-laks pent innpakket i en god dose aluminium. Sukk ...

Nøtteliten sa...

PS: Jeg beklager hvis jeg fremstår som kynisk i min beskrivelse av "skallet unge". Jeg har selvsagt sympati med denne jenta og alle barn som har kreft (og/eller andre alvorlige sykdommer) - og det er på ingen måte min hensikt å latterliggjøre eller håne syke barn.

Anonym sa...

Hei PP. Jeg må virkelig si jeg går meg vill i denne jungelen av informasjon. Kjenner jeg har mest lyst til å bare pakke kofferten og flytte inni hodet til PP for en god periode og adoptere litt kunnskap derfra :-) Fra spøk til alvor jeg har et par spørsmål jeg gjerne ville stilt deg angående hashimotos, autoimmunesykdommer, næringsmangler og nedsatt magesyreproduksjon. Jeg skal prøve å ikke skrive en hel roman, da jeg regner med du har nok annet å gjøre.

Jeg har fått beskjed av legen min at jeg har hashimotos (men ikke høye nok nivåer til medisinering). Jeg har over tid klart å få ned verdiene av anti-tpo drastisk ved å leve et paleo kosthold uten noen form for korn, gluten og melk. I det siste har jeg fått øynene mer og mer opp for tradisjonskosthold og har levd på dette i mer eller mindre et år med upasteruistert smør, gressfora kjøtt så langt det lar seg gjøre, villfanget fisk, surdeigsbrød og fermenterte grønnsaker. Tar også magnesium olje som tilskudd. Jeg er altfor dårlig på å spise innmat så tar fermentert cod liver oil for å "bøte" på dette. Jeg har nylig lagt til kefir laget på øko h-melk da det er det jeg får tak i her (klarer fortsatt ikke smaken men begynner å komme seg).

I hver eneste bok jeg har lest og podcaster jeg har hørt om fra ulike eksperter på hashimotos og andre autoimmune sykdommer fraråder de gluten, korn og melkeprodukter helt. Noen fraråder også egg. Mitt spørsmål blir da om du deler dette synet om at mennesker med autoimmune sykdommer bør unngå disse matemnene? Eller vil riktig tilberedt korn og melkeprodukter som surdeigsbrød, bløtlagte nøtter, upasteurisert melk, kefir o.l også være nyttig for meg med hashimotos.

Jeg har også resonnert meg frem til at jeg har nedsatt magesyreproduksjon og har begynt å ta en ss ufiltrert og upasteurisert eple cider eddik før hvert måltid. Er dette hensiktsmessig for å øke magesyreproduksjonen? Eller finnes det bedre måter? Som jeg også har forstått kan dette også være en medvirkende årsak til hashimotos da jeg ikke tror tarmen min tar opp næringen fra maten min tilstrekkelig.

Jeg har også fått påvist b12 mangel hos legen (og slik jeg forstår det er det ganske alvorlig da tradisjonelle blodprøver viser dette) og fikk sterke b12 sprøyter uten at dette egentlig hjalp. Regner med at sprøytene ikke er biologisk tilgjengelig for kroppen min. Det er på min to-do liste å få i meg rå lever men jeg får ikke tak i økologisk. Vil konvensjonell lever duge?

På forhånd takk for svar! Du er virkelig en stor bidragsyter i å opplyse folket om riktig næring i motsetning til mange av de andre såkalte "ekspertene" som uttaler seg her til lands.

Mvh Mari A

Anonym sa...

Kommentaren din likner veldig på den jeg har besvart lenger oppe, den 11. april 2015 kl. 20.48; er du samme person? Jeg flyttet kommentaren fra innlegget om barnemat til dette kommentarfeltet, da Christer kun ville ha kommentarer relatert til barnemat og helse, etc i det innlegget.

De fleste med hypotyreose har redusert syreproduksjon i magesekken så vel som redusert enzymproduksjon med mer i tarmer og bukspyttkjertel. Logikken er at svikt i skjoldbruskkjertelen fremmer redusert energiproduksjon i celler som bl.a produserer syre, og dette stemmer i en del tilfeller. Imidlertid, når årsaken til hypotyreosen involverer et eller flere næringsstoffer som også brukes av magecellene for å produsere syre, så sier det seg selv at årsaken til begge tilstander er næringsmangelen.

B12, som du nevner, er helt nødvendig for både skjoldbruskkjertelens funksjon, så vel som for å produsere syre i magesekken. Men B12 trenger magnesium for å omdannes til koenzymer som virker i kroppen, samt B9/folinsyre, som er nødvendig for at B12 kan gjøre jobben sin. B12 sprøyter er derfor potensielt svært helsefarlige, da de kan forsterke mangel på magnesium eller folinsyre, hvilket kan gi alvorlige fysiske og/eller psykiske helseproblemer. Jeg anbefaler heller lever og eggeplommer, og lever inneholder både B9/folinsyre og B12 i gode mengder, i ferdig metylert form. Metylformen er hva kroppen bruker, og alle andre former for B12, inkludert den i sprøyter, må først omdannes til metyl-B12 i leveren, før kroppen kan bruke vitaminet.

Alle levere som er i salg i Norge, med unntak av hønselevere fra industridrift, er ok. Ikke optimale, men langt bedre enn null lever.

Organiske syrer øker kun magesyreproduksjonen når årsaken til manglende produksjon ikke er næringsrelatert, men hormonelt relatert. Syrer senker imidlertid ph og kan til en viss grad overta for den manglende magesyren. Dette er særs viktig for at vitamin B12 skal bli tatt opp, da de samme cellene som produserer magesyre også produserer et fraktprotein, haptokorrin (intrinsic factor), som B12 må binde seg til skal det bli tatt opp i tynntarmen. Er cellene svekket, og ikke produserer syre, produseres heller ikke haptokorrin.

Jeg anbefaler derfor at du bruker eddik eller sitronsaft (fra sitroner, ikke flasker kjøpt på butikk) i måltider eller drikke. Merker du reaksjoner som minner om lavt blodsukker/hypoglykemi etter måltider, må du øke karbohydratmengden litt i måltidene, da organiske syrer inaktiverer enzymer som fordøyer enkle sukkere. Hvilket er bra for diabetikere, for å unngå for høyt blodsukkernivå, men ikke for mennesker som ikke har diabetes.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for svar og for masse nyttig info i lenkene. Det tar meg nok noen dager å pløye gjennom alt, men jeg skal lese alt med største iver.

Det var meg som stilte spørsmålet i barnemat-tråden. Jeg trodde spørsmålet mitt hadde forsvunnet eller ikke blitt postet riktig. Ante ikke at det var flyttet så det var derfor jeg spurte på ny i ny innkledning :-)

Interessant det at autoimmune sykdommer ikke finnes og ny info for meg! Pappaen min fikk alopesia universallis som svært ung som er sagt å være en autoimmun sykdom. Vil det si at dette muligens kunne vært unngått om min bestemor under graviditet eller han hadde hatt næringsbalanse i kroppen?Jeg har lest en del om at virus også er oppdiktet og må si det er interresant lesing og utrolig hvor mye propaganda fra legemiddelindustiren som rår!

Jeg vet ikke helt om du besvarte spørsmålet mitt, men det er altså ikke noe poeng at jeg selvom jeg har hypotyreose skal holde meg unna melkekefir, surdeigsprød, egg og upasteuriserte melkeprodukter?

Jeg vil si jeg føler meg litt sånn "eureka" og letta om at muligens alle mine problemer bunner ut i B12 mangelen. Jeg har ganske stygg hud med mye hvite komedeoner i ansiktet som da også sikkert skyldes mangelen på b12 som fører til nedsatt magesyre som fører til skjoldbrukskjertel-problemer osv. Rene dominoeffekten her! Jeg får vel bare brette opp ermene og starte å spise lever. Hvor mye anbefaler du om dagen og er rå lever den beste måten å få det i seg på?

Mari A

Anonym sa...

Jeg besvarte spørsmålet ditt ved å henvise til info om myten om glutenintoleranse eller melkeallergi/kaseinallergi. Kort sagt; har du problemer med gluten eller kasein, som begge er proteiner, så har du egentlig problemer med å fordøye dem. Hvilket også indikerer redusert syreproduksjo i magesekken, og/eller redusert produksjon av fordøyelsesenzymer i tynntarm/bukspyttkjertel.

Alopecia universalis er hovedsaklig sinkmangel, eller mangel på et eller flere B vitaminer, og hvorvidt dette hadde med bestemors kost å gjøre eller ikke avhenger av om din far ble født med dette eller opplevde det mens han fremdeles ammet. Ellers skyldtes det mangel i kosten.

Hvor mye lever daglig må du nesten bestemme selv, men vil du ha oppnæringsnivåene raskt, så er et minimum 100gr til dagen. Rå er best da minst mulig denaturering av næringsstoffer har funnet sted, i motsetning til stekt eller kokt lever. Men også disse versjonene er sunne og næringsrike, om enn med litt mindre næringsstoffer

PP

Anonym sa...

Hei!
Jeg skrev en nesten lik kommentar som denne, på bloggen til Tradisjonskost, ment til deg PP. Ble henvist videre hit.

Jeg har en ADD-diagnose, og har lest en masse av det du har skrevet. Slik jeg har forstått deg så er denne diagnosen bare oppspinn, og at man kan bli helbredet ved å spise riktig mat. Hvis dette er tilfelle så ville livet mitt blitt revolusjonert hvis jeg hadde blitt "frisk". Men for meg som sliter såpass med konsentrasjonsevnen så er det dessverre veldig vanskelig å se sammenhengen i hva jeg bør, og ikke bør spise, av det du skriver. Det er så detaljrikt og spekket fullt med informasjon at det blir rett og slett for tungt stoff, for den "tåkete" hjernen min. Synes det er veldig fint med slike matblogger som støtter seg til råd fra deg, men så er jeg likevel veldig usikker på hva jeg bør kutte ut av eget kosthold, og hvilke matvarer jeg bør holde meg til. Og jeg er klok nok til å forstå at jeg ikke bør drive med diettkomponering på egen hånd, da jeg rett og slett har alt for lite kunnskap om ernæring (og det er vanskelig for meg å tilegne meg nok kunnskap om det).

Jeg sliter veldig mye med at jeg ikke «henger med» i dagligdagse situasjoner, hvilket går ut over studier, arbeidsliv og sosialliv. Jeg har dårlig konsentrasjonsevne og sliter også med mye temperament.

Har for øvrig lest litt om det du skriver om «Act as if». Jeg kan helt ærlig si at jeg kunne prøvd så godt jeg kunne, men om hjernen min ikke er med, så er den ikke med, og da får jeg ikke med meg viktige beskjeder/viktige ting som blir sagt i møter på jobb osv osv. Der har jeg lite tro på at jeg kan «late som» om jeg fungerer, når jeg ikke gjør det. Angående temperamentet er det kanskje lettere, jeg vet ikke.

Hvis jeg visste om en ernæringsfysiolog som hadde en slik kunnskap, og praksis som du PP har drevet tidligere, som jeg kunne henvende meg til for å få hjelp, så hadde jeg gjerne gjort det med en gang, slik jeg skrev i den andre bloggen. Sannheten er jo at jeg er student, så jeg har jo egentlig ikke råd, og det er jo nå jeg trenger den *** konsentrasjonsevnen. Jeg vet heller ikke om jeg har råd til å punge ut i et kosthold som kan gjøre meg bedre. Men jeg skal jo uansett ha råd til det når jeg er ferdigutdannet..

Jeg leste det du skrev tidligere i gryhammer sin blogg, til en student med ADHD. Det var mye fine tips der, men jeg skjønner helt ærlig ikke hvordan jeg kan lage mat på kraft og kraftbein, talg og annet du nevner. Derfor skulle jeg egentlig aller helst hatt en ernæringsfysiolog som ga meg det «inn med teskje».

Lille-My

Anonym sa...

Og dersom ADD egentlig er, slik du skrev tidligere om ADD/ADHD, symptomer på hypotyreose eller hypoglykemi, hvordan i alle dager kan jeg da spise meg til et normalt stoffskifte/lavt blodsukker??

Lille-My

Anonym sa...

Mente normalt blodsukker.

Anonym sa...

Det er valg i år...

Jeg fikk besøk av to representanter fra Ap i helgen. De ringte på hos alle mens de smilte og delte ut roser og partiprogram.

Rosen og partiprogrammet måtte de pent ta med seg videre og de smilte ikke like mye da de dro.

Bruk stemmeretten og fortell alle Ap (les: ape) politikere at de bryter menneskerettighetene!


Propellus

Nøtteliten sa...

Har aldri stemt Ape uansett ... ;-)

Anonym sa...

Hei PP,
Ang. "Jeg ble frisk"-historier, som jeg ser du etterlyser. Så bra! Jeg har ikke vært inne på bloggen her på et års tid eller så, det er noe med at man leser så mye at hjernen bilr sprengt og så må man bare trekke seg litt tilbake for å fokusere på maten og det daglige nære, fokusere på å bruke alt man har lært av deg og jobbe for å bli frisk. Og man informerer og hjelper andre underveis, det tar krefter, man kan periodevis bli satt langt tilbake i sin egen bedring, men å hjelpe andre er naturligvis den naturligste ting å gjøre, man har jo fått den utroligste hjelp i gave selv. Jeg skriver "man" fordi jeg tenker at dette gjelder flere enn meg. Så vender man tilbake hit igjen når man er bedre og har litt mer krefter igjen.
Jeg er fortsatt ikke frisk nok til å skrive min "Jeg ble frisk med tradisjonskost"-historie, men den kommer. Det tar vel for mange lang tid å bli frisk, men plottselig så har du forhåpentligvis en stor bøtte frisk-historier her inne.
Og jeg er utrolig glad for å lese om det du skriver om forum, bøker etc.
Stor takk, hilsen H

Anonym sa...

vil tipse om tv programmet folkeopplysningen som gikk på nrk tirsdag denne uken. Det handlet om legemiddelindustrien holdt tilbake informasjon som ikke gagnet dem og om vi kunne stole på legemiddelindustrien.
Denne gangen var programmet verdt å se, kan ses på nrk nett tv. PP prøvde å tipse om dette i forumet ditt (snakkeriet, fritt babbel) men fikk det ikke til da ihvertfall.
Trine

Anonym sa...

Ja jeg heier virkelig på dem som går utenfor legemiddelindustrien. Når jeg var syk så hadde jeg ikke noe valg. Hadde ikke lyst til medisin men måtte fordi jeg ikke viste om dette forum og alle som var blitt friske. Jeg startet med levaxin og er nå frisk takket være PP og all kunnskap han deler. Alle bloggene og historien jeg ble frisk som hjelper deg inn hit. Det var vel bloggen fra jord til bord som fanget meg inn i denne verden. Tusen takk til dere som sprer kunnskap, jeg har også hjulpet mange selv og er klar for å hjelpe mange til:)) familien er ikke helt i mål men vet at alt blir det. Du må være tolmodig så faller hele systemet til ro.
Hilsen steinbukken i sin beste alder:))
Så tusen takk.

Anonym sa...

Så det du faktisk sier er at du vil, men kan ikke, og ikke har du råd heller. Så hvorfor skrive noe som helst? Og jeg kan ikke gi deg noe med teskje, da du er nødt til å lese og lære selv. Om kraftkoking og utsmelting av talg, se her -

http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
http://eidenshage.blogspot.no/2012/11/kraftkoking-av-vilt.html
http://www.lilalife.no/2012/10/30/kraft-i-marg-og-bein/
http://kerosblogg.wordpress.com/2012/08/12/kraftkoking-og-torrkjottsuppe/
http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2012/11/kraft-hjemmelaget-kraftbein-demi-buljong.html
http://unesmat.blogg.no/1374057492_rekeskallkraft__s_god.html
http://unesmat.blogg.no/1375026848_slik_lager_du_deilig_.html
http://gladerebarn.blogg.no/1346931149_hst_med_kraft_i_gryte.html
http://gladerebarn.blogg.no/1413748401_fiskekraft.html
http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/10/nringsrik-langtidskokt-kraftfull.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/05/bompisaft-er-naturlig-proteindrikk-som_24.html
http://gryhammer.blogspot.no/2013/01/mot-i-brstet-vett-i-pannen-kraft-i-ben.html
http://www.godt.no/#!/oppskrift/2289/Slik+lager+du+n%C3%A6ringsrik+kraft+&xtor=CS1-2-2289[Slik+lager+du+n%C3%A6ringsrik+kraft+]

http://senseoflife.blogg.no/1338842055_utsmelting_av_talg.html
http://eidenshage.blogspot.no/2012/11/utsmelting-av-talg.html

Ellers, spis animalsk til hvert måltid, slik at proteiner og fett balanserer karbohydrater, samtidig som du får i deg mer næring. Da i forhold til vegetabilske matemner. Prøv å få tak i i upasteurisert melk og andre melkeprodukter. Innmat er også mye billigere enn muskelkjøtt, og betydelig mer næringsrikt også

Hypotyorese og hypoglykemi er 2 av flere årsaker til såkalt ADD/ADHD, og ikke nødvendigvis årsaken(e) i ditt tilfelle. Blodsukkeret balanserer du i alle fall med å spise som nevnt ovenfor, samt ca hver 3. time.

PP

PirkePetter sa...

Hei PP!

Babyen min på 6 måneder har fått noe greier i rumpa, noe som ser ut som blemmer, tre stykker, røde, fuktige og runde, også tørt parti ved rumpesprekken, sånn at huden ser tørr ut og litt gulaktig. Begynnte med at hun ikke ville sove, hun sover vanligvis helt fantastisk men det var fordi hun hadde bæsjet og hun var ekstremt rød på rumpa. Og da tenkte jeg litt Weleda krem løser det. Så da trodde jeg at det bare var bleieutslett, men de såkalte blemmene kom tydeligere neste dag. Hun har hatt litt feber også, og har litt småkviser ved øret partiet, blir litt fort rød og fuktig rundt øynene når hun er trøtt. Ellers så fullammer jeg henne, har begynnt å gi henne eggeplomme, litt rå lever av kylling eller kalkun, og alt mat introduksjon etter Sally Fallon sin bok om barn. Hun er ellers veldig blid og fornøyd baby. Dette kom plutselig, så jeg lurer på hvordan skal jeg behandle dette, evt hvilket krem skal jeg bruke ? Feber skal man ikke være redd for, hun har jo ikke mye , men er det i forbindelse med de blemmene? Er det sopp? Håper jeg gav deg en nogenlunde grei bilde av dette.

Mvh

Berit

Hei igjen, liten detalj. Jeg er jo ikke helt i form selv heller, så kanskje mor har noe å si om denne tilstanden på barnet. Jeg har jo litt vond hals, men ellers plaget av munn/neseparti, har slim bak der. Og føler sånn irritasjon rundt nese og bak nesen. Tror jeg sliter med bihuler, dette har dukket opp etter graviditeter. Med en gang jeg har en bettelse aktig kropp så har jeg irritasjon bak der, bak nesen som jeg prøver å beskrive. Må være bihuler. Jeg reagerer der også hvis jeg spiser noe som ikke gjør meg bra, f.eks noen ganger reagerer jeg på kaffe spesielt. Så jeg er ikke helt i form, så kanskje dette har å si på babyen. Foresten vi tar begge også fermenterte fiskeleveroljen. Berit

K sa...

Takk for tipset, Trine!

Anonym sa...

Hei PP. Kan delvis avrevne muskler gjenoppbygges hvis man spiser næringsrik mat? (Rotator cuff muskel). Mvh Linn

Anonym sa...

Om du tenker på hva musklene består av, så sier svaret seg selv, og jo mer protein og eventuelt gelatin/kraft, desto raskere reparasjon. Gelatin blir viktig, ikke bare som ekstra kilde til aminosyrer, men også fordi dette er snakk om sener/leddbånd også, og ikke bare muskler. Mao kollagen også, og gelatin bygger kollagen (gelatin er hydrolysert kollagen).

Det er viktig at muskelfibrene er forente, dvs at de ikke strekkes fra hverandre, men jeg antar at du har gips, eller bandasje og armsele, som holder arm og skulder i ro. Jeg fikk revet av samme muskler og sener, samt knust litt av knoklene i skulderområdet, slik at armen hang og slang, helt ute av leddet, da jeg var yngre. Og det fikset seg selv etter hvert, etter at jeg fikk operert inn en titanpinne som ble sydd sammen med muskler/sener, slik at skulderleddet satt på plass i leddkapselen igjen

PP

Anonym sa...

Dette er et spørsmål til foreldre som har opplevdd et samme, da jeg ikke er noen ekspert på barnerumper. Prøv ellers kokosolje, og se om det hjelper.

PP

Anonym sa...

Ok. Tusen takk for hjelpen, PP. Godt å høre at skulderen din ble bra! Mvh Linn

Anonym sa...

Hei Pirke Petter,

Siden du vet så mye om mangt lurte jeg på om du har gjort deg opp noen tanker om organ donasjon? Er selv i en stilling der jeg er nødt til å ta en avgjørelse om dette og jeg lurer på om det finnes noen negative konsekvenser ved det hele? Selv kan jeg ikke se noen, men siden mitt liv har vært fylt med mye lidelse og smerte har jeg en slags ubegrunnet frykt om at jeg vil fortsette å leve videre dit mine organer doneres altså i en annen persons kropp og det er jo det siste jeg ønsker. Når jeg dør vil jeg ha fred og være fri for smerter punktum finale. I tillegg dukker tanker som om dersom det finnes et liv etter døden og jeg trenger organene selv, kan jeg kjenne smerte selv om jeg er død når de opererer ut organene osv. Leser også at når legene erklært en død legges en i en resperator for å opprettholde sirkulasjonen av organene. Hvordan kan en være sikkert på en ikke har en slags "bevissthet" om hva som foregår selv om en i følge legevitenskap er erklært død? Som sagt dette er garantert ubegrunnet frykt fra min side men tankene slipper ikke helt taket og jeg hadde satt veldig pris på inspill fra deg da dette er en stor avgjørelse for meg. Er du selv donor?
Mvh donor i nær fremtid

Vilde sa...

Hei PirkePetter,

Jeg mistenker at jeg har underutviklede bryster. Jeg kan ikke huske at de har grodd noe som helst i løpet av tenårene, og nå er jeg 22 år. Det skal sies at jeg har lite fett på kroppen generelt, så det kan godt hende at de rett og slett bare er små, men det er fortsatt noe som plager meg veldig da kroppen min føles uproposjonert. Ikke bare plager det meg rent utseendemessig, men også fordi jeg bekymrer meg for at det vil føre til problemer i fremtiden, for eksempel når det kommer til amming. Vet du hva som er årsaken til underutviklede eller små bryster? Bortsett fra dårlig selvtillit, har dette noen helsemessige konsekvenser?

Jeg innser at dette kan virke som et overfladisk spørsmål, og jeg forstår dersom du ikke ønsker å svare. Men som sagt, jeg spør også fordi jeg er nysgjerrig på om det kan ha noen ulemper helsemessig, eller om det kan være et symptom på et eller annet underliggende helseproblem som jeg ikke er klar over at jeg har.

Inntil nå har jeg levd på et ganske standard næringsfattig norsk kosthold. Jeg er så å si helt sikker på at jeg har candidaovervekst i kroppen (holder for øyeblikket på å løse dette), i tillegg til at jeg kjenner meg igjen i veldig mange av symptomene på hypotyreose, spesielt dette med lite energi/slapphet, temperatursensivitet, depresjon, dårlig hukommelse, tynt hår, osv. Men som jeg nevnte ovenfor, jeg sliter ikke med vektoppgang i det hele tatt - tvert imot, så jeg er usikker på om det er snakk om hypotyreose.

Igjen, jeg beklager hvis dette betraktes som et overfladisk spørsmål.

Vilde sa...

Hei igjen, jeg kom også til å tenke på at annet spørsmål. Jeg vet at du, PP, fraråder bruk av p-piller da det er en sammenheng mellom dette og ekstremt mange helseproblemer. Jeg lurer på om p-piller som er østrogenfrie er et bedre alternativ? Dette er altså piller som kun inneholder desogestrel.

Anonym sa...

Hele logikken og vitenskapen bak organtransplantasjon er feil, og også av den sorten som fratar selvansvaret fra pasienter. Organmarkedet er en svært lønnsom del av legemiddelindustrien, og det foregår betydelig korrupsjon og annet innenfor denne bransjen, i tillegg til at det finnes et sort marked for organsalg og kjøp, og hvor det er vanlig å selge organer fra mennesker som har blitt drept kun for dette formålet. Pluss på en del "hemmelige" laboratorier rundt om i verden, hvor kidnappede kvinner føder barn nonstop, hvor barna blir drept kort etter fødsel, og organene videreutviklet kjemisk før salg, og jeg har nok en grunn til å ikke støtte dette. Jeg nevner ikke hvilke mennesker soms tår bak slike institusjoner, da informasjonen har det med å støte en god del mennesker.

Det finnes ikke noe slikt som et organ som ikke kan bli frisk, uansett hva som har skjedd, og kroppen bygger jevnlig, i sykluser, organ etter organ, kroppsvev etter kroppsvev, slik at selv om man f.eks er 60 år gammel, så er ingen organer i kroppen ens eldre enn toppen 15-20 år. Kutt av halve leveren eller mer, og den vokser ut igjen i løpet av kort tid; gjør det samme med f.eks binyrene, dvs ta ut hele innmaten, og resten av binyrene bygger innmaten på ny. Kutt bort deler av tarmene, og de vokser ut igjen så sant legen ikke har sydd dem sammen i unaturlige forbindelser, med hverandre eller med "innlegg" av ymse slag. Legg til eksemplene på halve hjerter (den ene halvdelen er fraværende, underutviklet eller forkalket), eller hjerter med "hull" i, som vokser ut igjen når hjertene får næringen som trengs

For at et transplantert organ skal godtas av kroppen, må kroppens immunfunksjoner, inkludert mikrofloraen undertrykkes av giftige substanser, ofte konsentrert plantefett (planteolje), slik at kroppen ikke frastøter det nye organet. Denne massive påkjenningen for kroppen, som er syk i utgangspunktet, i og med organsvikten/det svekkede organet, legger grunnlag for alvorlig sykdom etter bare kort tid etter transplantasjon. Ofte skjer dette samtidig med/kort etter transplantasjonen, og legene skylder da på kroppens immunforsvar og slikt, for å bortforklare virkningen av giften/planteoljen. Akkurat som leger flest pleier å fortelle foreldre at hva enn barnet er sykt av, så kan det ikke skyldes vaksinene barnet nylig fikk, tross overvelødende dokumentasjon på at vaksineskader er svært vanlige.

Organtransplantasjon er legemiddelindustri, og noe slikt kommer jeg aldri til å støtte. I forbindelse med ulykker, kan leger holde en person i live lenge nok til at eventuelle skadde organer kan helbredes, slik at heller ikke i denne sammenheng er organtransplantasjon logisk, fornuftig eller etisk.

Når du forlater kroppen din, lever du videre i hva vi kan kalle en ikke-fysisk kropp, og du er ikke forbundet med dine tidligere organer. Du er bevisstheten som skaper organene og kroppen som huser dem, og som opplever et tredimensjonalt liv via de fysiske sansene i kroppen, men du er ikke organene eller kroppen. Det du kaller liv etter døden, lever du allerede, og har gjort det siden før du ble født. Har du noengang evnet å forlate kroppen din, annet enn via det mennesker kaller å drømme, så er du klar over dette

PP

Anonym sa...

Google desogestrel dangers, så får du info

PP

Anonym sa...

Tusen takk for at du tok deg tid til å svar, du gave meg noe å tenke over. ser det er en del negative konsekvenser med dette Jeg hadde jo tenkt på dette med at det er feil vei å gå og at de fleste kunnne ha helbredet seg selv hadde de bare tilført kroppen det den trengte så jeg ser den. Men tenkte også på at det er jo mange som ikke er klar over det eller har muligheten til å lese seg opp slik som barn.

Har du noen linkerr å henvise til i det du skriver i det siste avsnitt? Mhv ubestemt donor

Anonym sa...

Utover egne opplevelser gjennom livet, inkludert at jeg husker da jeg ble født, samt tiden før jeg ble født i babykropp, så er det i grunnen kun bøkene om Seth, av Jane Roberts som gir gode nok svar. Info her;
http://www.nirvikalpa.com/content.php?page=seth

Du får disse bøkene bl.a på capris.no

Søker du på disse bøkene i denne bloggen, og laster dem ned, så får du mer info du kanskje kan like -

Victor Zammit, Wendy Zammit "A Lawyer Presents the Evidence for the Afterlife"
White Crow Books | English | May 14, 2013 | ISBN: 1908733225 | 304 pages | azw, epub, lrf, mobi | 3,5 mb

Jeffrey Long, Paul Perry, "Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experiences"
2011 | ISBN: 0061452572, 0061452556 | 224 pages | EPUB, MOBI | 1,6 MB

J. Steve Miller, "Near-Death Experiences as Evidence for the Existence of God and Heaven: A Brief Introduction in Plain Language"

Stanislav Grof, Joan Halifax - The Human Encounter with Death
Published: 1978-03-29 | ISBN: 0525474927 | PDF | 240 pages | 3 MB

Dr. Raymond Moody, Paul Perry, "The Light Beyond"
2011 | ASIN: B0054S7B4Q | ISBN: 0553278134 | 226 pages | EPUB, MOBI | 0,7 MB

PP

Nøtteliten sa...

Berit: Jeg vet ikke om svaret mitt kan hjelpe deg. Da min gutt var på samme alder hadde han såkalt "varmeutslett" rundt/ved ørene. Dette er helt normalt, og ingenting å bry seg med. Jeg husker ikke om utslettet lignet på kviser, men det var i alle fall rødt, og lignet på eksem.

Hva bruker du til å vaske babyrompe med? Vær veldig obs på alle mulig slags såper, og særlig disse engangsserviettene beregnet på babyromper. De inneholder så mye dritt at det halve kunne ha vært nok! Husk også at de aller fleste såper som er merket økologisk, naturlig, hudvennlig, allergivennlig osv. stort sett er alt annet enn nettopp naturlig, hudvennlig og allergivennlig.

Jeg tenker at den beste måten å vaske en babyrompe er å holde rompa under litt rennende, lunka vann, og bruke hånda til å forsiktig "vaske" vekk rester av bæsj og tiss. Tørke forsiktig ved bare å liksom "dytte" en myk klut (f.eks gasklut) mot rompa, og smøre godt inn med kokosolje. Litt kokosolje kan man vel også liksom dytte litt inn i selve rompehullet. Det er også mange som sier at huden i bleieområdet blir mye bedre for barna når de bruker tøybleier. Hvis du har store problemer med tøybleier (altså, hvis de ikke sitter godt nok på, hvis du ikke har tilgjengelig, hvis du ikke vet hvordan du skal bruke dem osv.), så er det kanskje et alternativ å brette sammen stykker av mykt, økologisk og ubleket stoff og likesom legge inni bleia slik at det er tøyet som kommer i kontakt med huden, og ikke den syntetiske plastikkbleia.

Anonym sa...

Ser ut som det jeg skrev forsvant, men takk for svar og informasjon.

Maja sa...

Hei,
Jeg har en stor bekymring jeg håper noen kan hjelpe meg med. For ca 3-4 uker side, oppdaget jeg en kul i hø. bryst. Den er hard, ruglete og øm (ca 5x3 cm), og ser ut til å vokse uten at jeg skal si det sikkert. Jeg er 24 år så jeg vet at det er liten sannsynlighet for kreft men det tenker man jo automatisk. Jeg ønsker ikke kontakte lege da jeg ikke er interessert i evt. behandling de kan tilbyde. Så da spør jeg har- hva kan det være? Jeg har forøvroigt spist tradisjonskost en god stund, men har vært litt dårlig siste tiden. Forøvrig sluttet jeg med p-pilller for et par mnd, kan brug af p-piller (østrogenet) være årsaken? Og hvilket næringstoffer/matgrupper bør jeg fokusere på å få i meg? Noe jeg i sær skal unngå? Håper på svar.
Vh Maja (en stk bekymret jente)

Eirin sa...

Heisann, PP :-) Håper alt er bra med deg!

Jeg prøver å få litt begrep om bløtlegging av korn, nøtter, frø og belgfrukter om dagen, men finner veldig mye motstridende informasjon og blir ikke så veldig mye klokere. Håper det er ok at jeg slenger inn noen spørsmål her!

Jeg er veldig glad i pannekaker laget av kikertmel, men vil jo veldig gjerne at disse ikke skal være skadelige for meg eller hindre næringsopptak.

1. Er det mulig å bløtlegge kikertmel på en måte slik at det ikke blir skadelig eller hindrer næringsopptak?
2. Om mulig, hvordan? Med salt eller syre? Sammen med litt rug for fytasen sin del?
3. Hva med for bokhvetemel; er det mulig og i så fall hvordan?
4. Hva med for flak av spelt, rug, bokhvete og quinoa; er det mulig å uskadeliggjøre disse ved bløtlegging?
5. Finnes det ingen bløtleggingsmetoder som kan gjøre havregryn ok å spise mtp. fytinsyre?
6. Skal quinoa bløtlegges med salt eller syre? Tenker på at det sies å være et frø.

Puh, tror det var det for denne gang :-) Fortsatt fin kveld!

Anonym sa...

Tips -
http://www.naturalnews.com/025809_grains_water_health.html

Er du samme Eirin som har registrert deg i forumet?

PP

Maja sa...

Hei Pirke Petter,
Vet ikke om du har sett mine spm ang. kul i brystet, de er skrevet ovenfor den siste kommentaren i dette innlegget. Håper inderlig du kan komme med noen tips eller veiledning, er veldig bekymret. Vet ikke om du evt. er villig til å utveksle mail adresse?

Vh Maja

Anonym sa...

Joda, jeg har da øyne å se med, og når du ber meg svare så maser du. Og jeg har et eget liv også, med mye å gjøre, slik at verken du eller andre kan forvente at jeg svarer på dagen.

Som jeg har sagt mange ganger til andre som maser, så velger jeg alltid ut de spørsmålene som krever kortest tid å besvare, mens jeg venter med spørsmål som krever litt tenking, eller at jeg sjekker eller finner forskningsreferanser, etc. Eller som innebærer at jeg må søke etter hva jeg selv har skrevet, for å inkludere linker til dette i svarkommentaren. Hadde du søkt selv på brystkreft i denne bloggen ville du ha funnet de kommentare rjeg linker til nedenfor.

Min anbefaling er at du bare lar være å bry deg, da slike klumper kommer og går rett som det er, mens kroppen omjusterer seg hormonelt og/eller avgifter kjemikalier og tungmetaller lagret i fettvev, deriblant brystvev. Min samboerske, som ikke spiser tradisjonskost, eller bryr seg om kost og helse, har hatt kuler i brystene gjentatte ganger opp gjennom årene, og de forsvinner alltid av seg selv etter timer eller dager. Det er bare i sjeldne tilfeller at slike klumper utvikler seg til en ekte svulst, da mediapropagandaen om hyppigheten av brystkreft er enormt overdrevet for å skremme kvinner til å la seg undersøke jevnlig = penger i kassa til leger og legemiddelindustri. Især når mamografi er dokumentert hinside senhver tvil å forårsake nettopp brystkreft.

Litt av det jeg har skrevet tidligere om brystkreft, etc -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1383336915864#c1758381778762062103 (flere kommentarer nedover)
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/har-vrt-lite-tid-til-blogging-i-det.html?showComment=1382488217245#c1379440353997470535

http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/05/kan-man-stille-sprsmal-ved-dagens.html

PP

Anonym sa...

Jeg er 26 år og har en slik klump i venstre bryst, beskrivelsen passer bra med Maja sin, men min er ikke øm (har vært det et par ganger, men gått over etter en dag eller to). Oppdaget den for litt over 1.5 år siden, og den har blitt noe større enn den var da jeg oppdaget den, men jeg er usikker på om den fortsetter å vokse. Den er såpass stor at jeg kan se forskjell på størrelsen på brystene mine.

Jeg ble ikke så bekymret da jeg oppdaget den, for jeg hadde begynt å innføre tradisjonskost et år tidligere og hadde lest at du har skrevet at kreft er enkelt å helbrede - og uansett regnet jeg ikke med at det var en kreftsvulst. Like etterpå kom kommentarene som du linker til i øverste link, og det beroliget meg ytterligere. Fire år tidligere hadde jeg en kul på samme sted i samme bryst. Den gang ble jeg livredd og gikk til legen, som kjente litt på den og sa at det sannsynligvis ikke var noe farlig. Kulen forsvant etter noen måneder.

Kulen jeg har nå oppdaget jeg i en periode jeg ikke fikk spist så mye tradisjonskost pga. bo- og jobbsituasjon, men jeg var sikker på at den skulle forsvinne da jeg fikk satt skikkelig i gang med tradisjonskost igjen sist sommer. Det har den altså ikke gjort, så jeg lurer litt på om hvor lenge man har hatt en slik kul kan ha noe å si?! Eller er det et dumt spørsmål? Jeg tenker ikke så mye på kulen, men den er nå der og kjennes godt, og det har hendt at jeg har blitt bekymret. Jeg synes også det varierer litt hvor godt jeg kjenner den, men det har jeg tenkt kommer av at at størrelsen på brystene mine varierer noe med menstruasjonssyklusen (tror jeg). Synes de blir litt slappere når jeg har mensen, og dermed kjenner jeg ikke kulen like godt. Det kan hende at brystene mine alltid har vært sånn, men at jeg først merket det nå pga. denne kulen.

vanilje

Anonym sa...

Jeg får utslett som klør og minner om elveblest når jeg bruker magnesium spray (fra Tidsporten). Hjelper ikke selv om jeg smører med kokosolje. Kan det være tegn på at jeg får for mye??
Pernille

Anonym sa...

Kan en bruke magnesiumklorid til å bade i? Har kjøpt noe som heter Gc rieber MG kombi på felleskjøpet. Ble litt bekymret da jeg leste at anvendelse var: Støvbinding av grusvei og binding av svevestøv fra asfaltveier, is/snø tinemiddel m.m....Noen som har peiling om dette er trygt å bruke? Mg

Anonym sa...

Det du beskriver er mest sannsynlig en østrogenbetinget såkalt fibrose. Dvs celler som har krysskoblet seg sammen, hvor de koser seg i et slags minisamfunn som for deg kjennes ut som en klump. Det verste som skjer i slike celler er at de blir betente, og at kroppen prøver å kvitte seg med dem gjennom å løse opp kollagenet som binder cellene sammen, slik at slike celler ikke utvikler seg til svulstceller. Svulstceller kan eventuelt oppstå i forbindelse med krysskoblede celler, men disse utvikler seg altså ikke til svulst/kreft.

Næringsubalanse involvert er for mye eller for lite av kalsium og magnesium, og/eller vitamin D, og A hovedsaklig fordi A må jobbe sammen med D. I enkelte tilfeller har også konsum av vitamin B6 hjulpet, men da mest sannsynlig fordi B6 er nødvendig for at magnesium skal fungere i kroppen. Kalsium er mineralet som forårsaker betennelse, om det ikke kontrolleres av magnesium. Inneholder fettcellene i brystene mye flerumettet fett, fra nåtidig eller fortidig hyppig konsum av planteoljer, så vil frigjørelse av dette fettet, ved f.eks stressituasjoner, inkludert lavt blodsukker (adrenalin og kortisol frigjør fettsyrene), eller ved kronisk eller periodevis østrogenovervekt (østrogen stimulerer oksidasjon av fettet direkte i fettcellene), fremme betennelser og krysskobling av celler i den umiddelbare nærhet av fettcellene.

Litt generell info -
http://en.wikipedia.org/wiki/Fibrocystic_breast_changes
http://www.cancer.org/healthy/findcancerearly/womenshealth/non-cancerousbreastconditions/non-cancerous-breast-conditions-fibrocystic-changes

PP

Anonym sa...

Nei, det er tegn på at huden din ikke liker mineralet klor, som magnesiumet er bundet til (magnesiumklorid) i oljen.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for raskt svar, PP! Antar at jeg likevel bør fortsette med magnesiumspray og håpe på at huden venner seg tll kloren?
Pernille

Anonym sa...

de har to forskjellige Magnesiumsulfat og en Magnesiumklorid på felleskjøpet, i hvert fall her hos meg. Så vidt jeg har forstått er det kun den ene Magnesiumsulfat de selger som egner seg til å bade i. Hvis du sier at du skal ha Magnesiumsulfat til å bade i, viser de deg forhåpentligvis riktig produkt. Den til å bade i koster ca 500 til 600 NOK, 25 kg, hvit pose med grønn skrift, står Bittersalz rein, chemisch, 49% MGSO4 = 16%MGO på min pose. Den til å bruke som salt på bakken for å tine is koster mellom 100 til 200 og skal ikke brukes til bading. Annelie

Anonym sa...

Æsj, høres ut som om jeg har fårr feil pose da. Får håpe jeg får byttet. Takk for svar :-)

Maja sa...

Takk for svaret PP, det var bestemt ikke meningen å mase. Setter pris på at du tar deg tid til å svare grundig! Jeg hadde lest linkene tidligere, men følte meg fortsatt urolig. Kjæresten presser i tilegg på at jeg skal til legen og få det undersøkt.. Jeg har ikke brukt magnesiumoljen den siste tiden, men har begynt nå igjen. Kansje dette var årsaken? Jeg spiser mye upast. ost, men for øyeblikket får jeg ikke tak i i upast melk til yoghurt ol, da jeg har flyttet til et annet land. Hvor mye betyr dette? Leser at melkesyre motvirker kreftceller, er det dette man finner i melkeprodukter? For mange år fokuserte jeg på raw food (men tørr hud, dårlig mage, slapphet fikk meg til å holde opp-aldri mer!), så det kan være jeg har lager av flerumett fett i kroppen fortsatt.

Vh Maja

Anonym sa...

Det er mulig, da eventuelt kalsium lagret i celler hvor kalsium ikke har noe å gjøre frigjøres straks man får normale magnesiumnivåer. Dette kan fremme midlertidige betennelsesreaksjoner (hevelser og klumper), idet kalsiumet kommer i kontakt med de omliggende cellene, før det "fjernes."

At du ikke får tak i melk betyr ikke så mye om du ellers har normal helse.

Nesten alle næringsstoffer i animalske matemner og melkeprodukter enten reverserer svulstceller, får dem til å begå selvmord/apotose, eller ødelegger dem. Men, det er nødvendig at næringsstoffene er molekylmessig inntakte, dvs ikke denaturerte via varme. Mao vil et tradisjonelt kosthold med mye speket, gjæret, gravet, raket, tørket, kaldrøykt, etc animalsk mat både forebygge så vel som helbrede alle former for kreft.

Av de mer vanlige substanser som får svulstceller til å bli normale celler igjen, og som altså snur utviklingen fra kreftcelle tilbake normal celle, er smørsyre og melkesyre, som begge fås via upasteuriserte melkeprodukter, spesielt surnede melkeprodukter, og smør/fløte/rømme for smørsyre. Begge syrer finner du også i små mengder i all melkesyregjæret mat og drikke.

PP

Anonym sa...

Hei.
Jeg har bare et par spørsmål i forhold til dette med magnesium og kalsium. Jeg gir en del upast. kefir/surmelk til min sønn, men får ikke alltid smurt så godt med magnesium på beina. Han skriker og synes dette er veldig ubehagelig selv med kokosolje. Prøver å gi han kraft flere ganger i uka, men det blir nok ikke like mye magnesium som kalsium i løpet av en dag. Hvordan er forholdet mellom dette? Hvor mye er for mye kefir?

Lurer også på en ting angående stivelsesrik mat som søtpotet. Jeg mener å huske at PP har skrevet for lenge siden at det ikke dannes akrylamid i stekt mat dersom det stekes i mettet fett. Stemmer dette selv om jeg da steker søtpotet over 120 grader? Er det temperaturen eller fettet som styrer dette?

Håper PP eller noen andre med erfaring om dette kan svare, når dere har tid:-)

Hilsen Carina

Maja sa...

Jeg kan rapportere at klumpen er så og si helt borte, kan så vidt merkes nå! Lettelse! Og gudene vet hva som hadde blitt satt i gang hadde jeg gått til legen for 1 mnd siden, kunne vært koblet til den "magiske" gule væsken nå.

Tenker jeg fortsetter med hyppig smøring av magnesiumolje, da jeg mistenker jeg mangler dette.. Og selvfølgelig mitt tradisjonetlle kosthold. Takk igjen for din støtte og ny lærdom:)

Anonym sa...

Jeg anbefaler at du heller bruker magnesiumklorid i pulverform, og har en liten klype i alt han drikker. Og da akkurat så mye eller lite at han ikke kjenne smaken, når han f.eks drikker saft, juice eller annen drikke som inneholder smaksstoffer, evt sukker, som kan skjule magnesiumet. Alternativt kan flytende magnesium brukes, som f.eks Mag-Ion, og også noen sprut av magnesiumoljen i noe drikke går fint

Forholdet mellom kalsium og magnesium er best når det er litt mer magnesium enn kalsium, eller i alle fall omtrent like mye av hver. Husk at vitamin D og K2 også er viktig for å ta opp, utnytte som kontrollere kalsium i kroppen.

Om akrylamid -

Generell info –
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=260
Bløtlegging, melkesyregjæring og akrylamiddannelse -
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080306075222.htm
http://zeracryl.files.wordpress.com/2010/10/blom-2009.pdf

Akrylamid dannes som følge av reaksjoner mellom umettede fettsyrer/produkter av umettede fettsyrer (akrolein og akrylsyre) og aminosyrer, eller reaksjoner mellom sukkere og aminosyrer katalysert av flerumettet fett –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16438301
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16029013
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996910000311
http://repository.unpad.ac.id/bitstream/handle/123456789/13829/10.5923.j.fph.20120202.04%20(1).pdf?sequence=1
http://www.aseanfood.info/Articles/11025227.pdf
http://journals.sfu.ca/coaction/index.php/fnr/article/download/1456/1324
http://144.206.159.178/FT/553/13391/272929.pdf

I hovedsak linolsyre (flerumettet) og oljesyre (enumettet – mye i olivenolje) danner via varmepåvirkning substanser som bl.a akrolein og akrylsyre, som reagerer med aminosyrer som bl.a asparaginsyre og danner akrylamid.

Jo mer mettet fettkilde, desto mindre akrylamiddannelse. Varmebehandling av stivelsesrike matemner i smør, talg, smult eller kokos, palmekjerneolje eller palmeolje gir minimalt med akrylamiddannelse.

Bløtlegging, melkesyregjæring, eller å skylle stivelse av f.eks potetbiter og skiver før de stekes til chips eller pommes frites = null akrylamid

En kuriositet, sprøytegiften roundup/glyfosat som kilde til akrylamid –
http://www.i-sis.org.uk/acrylamide.php

Akrylamid avgiftes i leveren gjennom at tripeptidet glutation binder seg til (konjugerer) akrylamid og skiller den nye substansen (N-acetyl-S-(3-amino-3-oxypropyl)cysteine) ut i tarmen via gallen. Info –
http://www.epa.gov/chemfact/s_acryla.txt

Mer protein i kostholdet øker glutationnivåene i kroppen, da aminosyrene metionin, cystein, glutamin og glycin, samt taurin inngår i glutationmolekylet eller er nødvendig for produksjon av glutation, eller øker nivåene. Gelatin inneholder mer av disse aminosyrene enn andre produkter og matemner.

Magnesium, selen, svovel og sink, samt vitaminene B2, B5, B6, B13/orotinsyre, lipoesyre, A, C, D, E øker produksjonen av glutation i kroppen.

Konklusjon – tradisjonell tilberedning og bruk av tradisjonelle fettsorter, i kombinasjon med et tradisjonelt protein, fett og vitamin og mineralrikt kosthold = null akrylamidproblem

PP

Anonym sa...

Tusen takk for langt og fyldig svar PP:-) Dette ga meg mye nyttig informasjon.

Carina

Anonym sa...

Hei PP, vet du hva kvalme etter matinntak/drikke kan være et tegn på? Det er i forbindelse med min mann (70 år) som opplever dette at jeg spørr. Han spiser tradisjonskost (ikke 100% men så godt det lar seg gjøre i hans alder-ikke noe innmat foruten rogn av og til og fiskerleverolje annen hver dag) men får disse dagene med kvalme med gjevne mellomrom der han blir så dårlig at han blir liggende hele dagen. Har ikke klart å utpeke akkurat hva det er, kvalmen kommer ofte dagen etterpå. Han regaerer på gluten og blir veldig dårlig av det så spiser bare surdeigsbrød fra Christer. Selv synes jeg ofte han har en tendens til å bli dårlig dagen etterpå han har drukket noen glass rødvin på kveldstid (selvsagt nekter han for at det kan være det) men det er vanskelig å si..fikk meg bare til å tenke på at kroopen hans er dårlig til å avgifte ting. Lurte bare på om du hadde noen ideer til hva som forårsaker dette? Kari

Anonym sa...

Når kvalme skjer ofte så er det som regel alltid i forbindelse med enten redusert syreproduksjon i magesekken, eller problemer i lever eller bukspyttkjertel. Har han normal avføring, minst 1 gang daglig, og med ok konsistens, så antar jeg det er snakk om redusert syreproduksjon eller bukspyttkjertelen, skjønt førstnevnte forårsaker alltid problemer i sistnevnte.

At han ikke klarer å fordøye gluten peker mot redusert syreproduksjon i magesekken, hvilket også er svært vanlig i menn i hans alder. Da pga mangel på næringsstoffer som magecellene må ha for å danne magesyre.

Reaksjonen på rødvin peker også mot redusert magesyre, og ellers mot redusert evne til å omdanne alkohol til fett i leveren. Skjønt det er så mange faktorer i rødvin, så som tilsetningsstoffer og andre kjemikalier, rester fra sprøytegifter og kjemisk gjødsel, flavonoider med østrogenvirkning, som også blokkerer enzymer som avgifter kjemikalier, samt enzymer (i spytt og fra bukspyttkjertelen) som bidrar til å fordøye karbohydrater, m.m, som forårsaker uhelse, at alkoholen i seg selv er den ufarligste av dem.

Ønsker han å være helt sikker på å avgifte alkohol så må han spise godt med animalsk protein, kort og mellomkjedet mettet fett (f.eks upasteurisert smør/fløte/rømme eller kokosolje), eller f.eks eggeplomme eller lever for B vitaminet kolin, som fjerner fett fra leveren. Og da også omdannet alkohol; dvs at etter at leveren har omdannet alkoholen til fett, så fjerner kolin fettet fra leveren, slik at han kan drikke så mye han vil uten å få såkalt fettlever. Mer protein og mettet fett i kosten sikrer også fullstendig avgiftning av alkoholens biprodukter i kroppen, deriblant acetaldehyd, samt sørger for at lever og andre organer, hjernen inkludert, ikke tar skade av alkoholen

PP

Anonym sa...

Hei PP, dette høres riktig ut. Takk for svar. Jeg har også mistenkt at han har for lite magesyre. Når han blir dårlig raper han mye og blir veldig løs i magen. Han drikker kombucha eddik før frokost men ikke noe før andre måltider så skal nå få han til å innta det til hvert måltid utover dagen. Er dette noe han må fortsette med resten av livet eller kan syreproduksjonen bedre seg når gan inntar alle næringsstoffene han skal? Ellers har han lite matlyst så jeg vil tro matmengden han inntar i løpet av dagen er i underkant av hva han trenger. Er det noe vi kan gjøre for å stimulere matlysten hans? (Han er ganske fysisk aktiv og går/sykler hver dag) Kari

Anonym sa...

Gjæring i magesekken viser alltid redusert syreproduksjon, da bakteriefloraen som gjærer maten ikke ville ha overlevd magesekkens normalt syreholdig miljø. Og når magens ph ikke blir tilstrekkelig lav, så lukkes ikke klaffen mellom magesekken og spiserøret skikkelig, slik at alle slags gasser lett kommer oppover, hvor de søker mot universet i form av rap.

Redusert syreproduksjon gir som regel redusert matlyst.

Får han i seg de næringsstoffer som trengs for å produsere magesyre vil magecellene gjøre dette, og også produsere transportproteinet haptokorrin, som binder og sikrer opptak av vitamin B12, som han omtrent er garantert å mangle med tanke på alderen. Og mangel på B12 er en av flere faktorer som stopper syreproduksjonen.

Kombucha er ikke eddik, og derfor ikke like sur som eddik. Men, om dette fungerer for ham, og stimulerer matlyst og bidrar til fordøyelse, så bare fortsett å gi ham dette. Surmelk eller kefir fra upasteurisert melk er også en god ide, og bidrar også med mye og lettfordøyelige næringsstoffer, samt enzymer som hjelper med å fordøye resten av måltidet surmelken drikkes til.

Organiske syrer (melkesyre, eddiksyre, sitronsyre, etc) bidrar også til fordøyelsen gjennom å delvis overta for magesyre, samt øke graden av omdanning av pepsinogen til pepsin ved behov. Førstnevnte trenger et syreholdig miljø for å omdannes til sistnevnte, og sistnevnte/pepsin er helt nødvendig for at man skal fordøye protein og vitaminer og mineraler som er bundet til protein, deriblant B12. Salt, kryddere og organiske syrer overtar for magesyre inntil kroppen har de næringsstoffer den trenger for selv å danne magesyre, deriblant vitamin B1, B3, B5, B9, B12, D, mineraler som klor, magnesium, natrium, og sink, og aminosyrer som glutamin, glycin, histidin, lysin, og taurin.

Hvert eneste måltid må inneholde enten melk/melkeprodukt eller animalsk protein, da vegetabilske matemner ikke stimulerer syreproduksjonen. Tradisjonelt konserverte animalske matemner i speket, gravet, tørket, røykt, gjæret og raket form er mye lettere fordøyelige enn kokt eller stekt animalsk mat, og fordøyer i stor grad seg selv pga at enzymene i disse ikke er ødelagt av varmepåvirkning. Melkesyregjæret mat eller drikke, som fkes litt ekte surkål eller gjæret løk, hvitløk, agurker, m.m vil bidra med enzymer og organiske syrer som både vil stimulere syreproduksjonen, hjelpe med å fordøye måltidet, og også normalisere tarmenes mikroflora.

Hyppig konsum av enten hjemmelaget kraft, eller gelatin, vil også bidra til å stimulere syreproduksjonen, blant mye annet, og vil også bygge alt kollagen på nytt i kroppen hans. Husk at selv om han er 70 år, så er ikke noe i kroppen hans eldre enn maks 15-20 år, da hele kroppen, inkludert skjelettet og alle organene, hud, sanseorganer, etc fornyer seg selv mange ganger gjennom livet. Føler han seg allikevel "gammel" skyldes det ikke alderdom, men næringsmangel og eventuelt også mangel på f.eks livsglede og entusiasme, m.m. Mange mennesker som er indoktrinert i tanken om at sykdom og degenerasjon kommer med alderen, psyker også seg selv ned ettersom de blir eldre, og bidrar på mange måter til følelsen av å være gammel, gjennom å se seg selv som gammel og avfeldig, syk, utbrukt, hemmet, utilstrekkelig, og den slags. Jeg har tilstrekkelig med erfaring med mennesker rundt hans alder til å vite med sikkerhet at jo mer han satser på et skikkelig og næringrikt tradisjonelt norsk kosthold, desto bedre vil han ha det, og kroppen hans vil begynne å reparere og bygge seg selv igjen. Kroppen hans vil mao bli yngre igjen.

Anonym sa...

Apropos dette med å se seg selv som gammel eller ung, så påvirker tankene og følelsene også kroppens kjemi betydelig. Som jeg har nevnt tidligere i bl.a denne bloggen, så kjenner jeg til flere forsøk hvor man satte eldre mennesker i ulike situasjoner hvor de var isolert fra resten av verden, og hvor disse kledde seg som om de var yngre (60-70-talls mote), hørte på musikk og radioprogrammer fra da de var unge, spiste som da de var yngre, og ellers levde, tenkte og følte som om de var yngre. Prøver tatt med jevne mellomrom viste at mange kjemiske forandringer foregikk i disse eldre menneskenes kropper som normalt var forbundet med yngre kropper, slik at bl.a den hormonelle balansen reflekterte mennesker som var mange tiår yngre. Og dette var altså bare basert på hvordan tanker og følelser påvirker kroppens helse og "alder," da disse menneskene i samtlige tilfeller hadde et vanlig industribasert kosthold. Kombinasjonen tradisjonkost med bevisst fokus på å trives med seg selv og livet, på å "føle seg ung," vil derfor være mye bedre enn bare tanker og følelser alene.

Å vite at det er uvitenskapelig sludder at sykdommer og degenerasjon kommer med alderen vil i mange tilfeller også bidra til følelse av velvære og livsglede.

PP

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 227   Nyere› Nyest»