fredag 1. august 2014

Da er Bakerrebellene endelig åpnet...

Bakerrebellene har åpnet salget og første sendedag er førstkommende tirsdag den 5.august. Det blir utsending av varer (evt henting av varer) hver tirsdag, og iom at det er lang gjæringstid på alle deiger, så trengs det god forberedelsestid. Fristen for å komme med bestillinger for leveringer er satt til søndag morgen klokken 0600 for utsending tirsdagen etter det. Bestillinger som kommer inn søndager etter kl 0600, mandager og tirsdager vil bli sendt tirsdag uken etter.

Det vil si at bestillingsfristen for å komme med på første utsending nå på tirsdag den 5.august er søndag 3.august kl 0600.
Vi har kommet til et utvalg på 10 brødsorter, både lyse og grove brød, samt rundstykker, baguetter, boller og annen småbakst. Produktene er bakt etter tyske bakertradisjoner og på ekte tradisjonelt vis. Jeg tør påstå at vi tibyr bakervarene alle som har levd enn del år savner, da det endelig er ekte genuine bakervarer uten unødvendige tilsetninger tilgjengelig igjen, og ikke minst at bakermesteren er en vaskekte tysker, og som kjent er tyskerene verdensmestere i bakekunst (i hvertfall om dere spør meg). Noen som savner skikkelig skorpe på brødene? og at brød faktisk smaker noe? Da er tiden inne, Bakerrebellene tar utfordringen på strak arm og gjør det på ekte tradisjonelt vis.

Produktene tilpasser det faktum at folk kommer til å fryse/kjøle produktene, slik at de er optimal for å ettersteke slik at opplevelsen blir som om man har rykende ferske bakvarer hver gang. Småbakst vil derfor være lettstekt slik at de er optimal for etterlagring og ettersteking. De kan konsumeres som det er, men de kan med fordel få seg en ny runde i ovnen slik at de blir gjennomvarm etter lagring. Brødene er alle ferdigstekte, men de fungere likevel fint som bake-off (ettersteking). Brød er grunnet volumet bedre beskyttet mot uttørking under lagring og tåler helt fint ettersteking ved lav temperatur (100-150 grader) over 25-35 min. Småbakst lages med fordel mer lettstekt enn brød, og det er vår tanke å tilby det slik iom at folk fryser/kjøler det meste av det de handler for lagring til forbruk i dagene/ukene som kommer.


Vi vil være avhengig av tilbakemeldinger fra våre kunder på hvordan kvaliteten oppleves. Spesielt de langt i nord som gjerne må vente mange dager før pakke kommer frem må melde om kvalitetsopplevelser. Det er viktig for oss at kunden er fornøyd, og mange faktorer er ukjent selv om holdbarhet i stabilt miljø er satt til ca 1 uke for alle produkter. Vi ønsker derfor tilbakemeldinger og evt misfornøyde kunder vil få erstatning. Vi er svært opptatt av at kvaliteten skal være meget tilfredstillende når produktene kommer frem, så vi er avhengig av tilbakemeldinger for å måle evt svake punkter i leveransen. Omtrent 80% av Norges befolkning vil ha produktene på sitt postkontor innen 2 dager, og nærmere 50% vil ha de innen 1 dag, og når det gjelder disse så er vi sikre på at alt er som det skal også med småbakst som rundstykker og boller. Befolkningen nord for Sør-Trøndelag (og i avsidesliggende strøk) skal også ha ett bra tilbud, så vi fokuserer veldig på å få til lang holdbarhet på alle produkter. Vi ønsker å levere topp kvalitet, så både ros og ris er velkomment. Posten kan av og til også rote det til med leveranser av pakker (det skjer sjeldent), og om det skjer og fører til at produktene blir gamle, så vil kunde få varene erstattet for Bakerrebellenes regning.

Det mangler noen bilder i nettbutikken, men disse kommer så fort jeg får tatt bilder av noen ferdige produkter :)

Da er det bare å si løp og kjøp, vi trenger masse kunder og en kjapp vekst i salget :)

Bon Appétit !

235 kommentarer:

1 – 200 av 235   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Gratulerer så mye med lanseringen. Håper det går godt. Skulle gjerne kjøpt noe nå, men det går desverre ikke, men kommer tilbake og skal kjøpe da:) Har noen sørsmål etter å ha lest innholdsfortegnelsen på bakervarene som jeg tenkte du kunne svare på. Ser at du bruker hvete og regner med det er pga speltkrisen. Har lest bken Cure tooth decay.... og der står det at i hvete så finnes agglutinin(vet ikke hva det heter på norsk) som er et lektin som passerer fordøyelsen og går rett i kroppen og kan forårsake betennelser. Gjeler dette kun når hveten ikke er tradisjonelt behandlet? Kan du si litt om hvilken effekt hvete og spelt har på kroppen og hva er forskjellene her? Jeg leser også at du har sesamfrø på noen varer , er disse bløtlagt og tørket først?

Hilsen Runa

Christer sa...

Så lenge melet behandles tradisjonelt spiller det ingen rolle om det er hvete eller spelt, skjønt det er bra å velge spelt iom at den er lettere fordøyelig om den ikke behandles tradisjonelt (en fordøyelse i balanse vil fordøye begge bra, men spelt er lettest å fordøye, men også gamle hvetesorter er lettfordøyelige som med gamle speltsorter). Speltkrisen er en del av årsaken, men kostnadssprøsmål generelt for å få økonomi i prosjektet er ett annet. Ved å velge hvete kan vi tilby en rekke varer til hyggelige priser, og når vi behandler hveten tradisjonelt så har det ikke mye å si helsemessig i forhold til spelt. Skjønt spelt vil snike seg inn når tilbudet på råvare blir bedre. Sesamfrøene er ikke bløtlagt og tørket, da det i så små mengder på ett ellers næringsrikt kosthold ikke skal bety noe (husk at næringen kommer fra hva du putter på bakvarene, mel, frø osv vil aldri være noe næringskilde å tenke på, det er bare for å gjøre matverden mer interessant). Frøene er varmebehandlet og næringsmessig har de lite å tilby, men smaksmessig og opplevelsesmessig er de viktige på visse produkter. Frø som tilsettes i deig, som ikke kommer på skorpen, er bløtlagt og surnet sammen med deigen. Angående agglutinin så er jeg ingen ekspert, men jeg vet at det ikke er ett tema å tenke på så lenge produktene er tradisjonelt fremstilt.

Anonym sa...

Logikken bak hveteagglutinin er for det meste basert på laboratorie/prøverørsforsøk, og ikke via konsum oralt i levende organismer. Min konklusjon er at det hele er nok en skremselstaktikk fra industriens side. Tradisjonelle kornbehandlingsmetoder nøytraliserer uansett lektiner, og da agglutininer påståes å skade de lag av tarmveggene som består av glykosaminoglykaner, så vil et kosthold som inkluderer jevnlige kraftbaserte måltider kontinuerlig helbrede eventuelle skader gjennom å erstatte glykosaminoglykanene det er snakk om.

PP

Frkgammeldags sa...

Kjempeflott at produksjonen er i gang! Akkurat i tide til barnehageåpning. Har bestilt mye forskjellig som barnehagen kan ha i fryseren. Endelig skal ikke jenta mi føle seg anderledes lenger fordi hun ikke tåler vanlige brødsorter og rundstykker. Nå skal hun også få "nystekte" rundstykker på rundstykkedagen istede for å spise mammas grusomme surdeigsbrød, eller kjedelig hjemmelaget frøkostblanding. Og få pølse MED pølsebrød (-: Det har utrolig mye å si for ei på fire år. Og i tillegg skal jeg bytte ut min fars ekle toastbrød med et mye bedre alternativ! Tusen takk Christer, for at du vil dele din bakst og kunnskap med oss! Lurer bare på en liten ting; hvor lenge kan baksten være i fryseren før det går ut over kvaliteten?

Anonym sa...

Tusen takk for svar både PP og Christer:)
hilsen Runa

Karin sa...

Utrolig bra Christer!!! Gleder meg til å kunne fylle fryseren med gode vare, slik at det finnes et hurtig alternativ når jeg ikke får tid å bake selv! Bør pølsebrød mm stekes etter det har vært fryst eller kan det tines og spises direkte?!

Christer sa...

Det kommer an på frysen din, hvor kald den er, og hvor mye trafikk det er i den (med andre ord svingende temperatur og kondens). Du ser på produktnivå hva vi mener, og det er 12 mnd i frys under -18 grader. Ettersteking er mer eller mindre en nødvenndighet for å få opplevelsen av ferske produkter etter de har vært på frys/kjøl. Når kjernetemperaturen kommer over 60 grader igjen, så kommer vann ut fra sine lagringsplasser og gjør produktet saftig igjen. Man kan være obs på at en del av veien blir til mens vi går den, så kvaliteten på produktene vil bare øke i tiden fremover iom at det hele tiden gjøres små justeringer for å optimalisere produktene.

Christer sa...

Alle produkter bør etterstekes for ny ferskhet etter kald lagring, men de kan konsumeres som de er men kan da virke noe tørre og kjedelige. Det er stor forskjell på produktene, og jeg kunne fint spis de grove brødene uten ettersteking, mens baguetter og rundstykker blir bløte, men etter en runde i ovnen har man akkurat slik skorpe man ønsker seg samt at ferskheten er tilbake. Jeg anbefaler alltid ettersteking, evt skiver rett i brødristeren (som med toastbrød, det ettersteker jeg ikke, bare skjærer skiver som skal i brødristeren). Hotdogsbrød og hamburgerbrød vi lager kan ikke sammelignes med de man finner i butikken, da vi vanskelig kan lage produkter som er så myke og svampete uten tilsetning av mye rart som ikke hører hjemme i bakverk. Thomas sier at hvorfor skal vi kopiere norske produkter, når vi kan lage det skikkelig. Hotdogsbrød og hambrugerbrød er mer tysk stil på, altså ikke så søte og med mer konsistens.

Anonym sa...

Vil en bestilling fra bakerebellene kunne sammenslåes med bestilling fra tidsporten slik at det kan bli sendt i lag og en ikke må betale ekstra i frakt?
Myggen

Christer sa...

Det går dessverre ikke da bedriftene er 400km fra hverandre og det fins ingen logistikk mellom bedriftene. Dette er også årsaken til at det er 2 nettbutikker, da jeg på ingen måte ville kunne håndtert ordrer med produkter fra 2 bedrifter i uten at det blir to fraktkostnader, så da er løsningen med 2 nettbutikker det beste og ryddigste. Mulig jeg kan tilby frosne produkter fra Tidsporten ved en senere anledning, men det er foreløpig ikke noe som er planlagt ferdig i så fall.

Anonym sa...

Hei!
Først og fremst gratulerer med bakerilansering, og ikke minst takk for gode produkter og leveranser fra Tidsporten. Jeg følger både blogg og kommentarfelt med liv og lyst og suger til meg alt dere deler.

PirkePetter, lurer på om du kan si noe om tinnitus? Det er ikke mye vettug informasjon jeg finner om dette, men jeg tenker at dette vel må ha noe med ernæringsstatus å gjøre? Har en far som har vært plaget av dette i mange år. Han har i tillegg grå stær (og er operert for det), har hatt problemer med ei skulder i lang tid (det eneste jeg vet her og nå er at det har noe med leddene og noe bruskdannelse å gjøre), og har sener som har startet å trekke seg sammen i den ene hånden slik at ringfingeren og lillefingeren konstant er i bøyd posisjon og ikke lengre kan strekkes ut (dupuytrens kontraktur?).
I tillegg har han i perioder vært plaget med lungene, betennelse og ekstremt tungpustet - noe legene selvsagt aldri finner ut hva er.
Han har alltid vært en kvikk, aktiv og oppegående slank mann, røyker ikke (men har alltid drukket mye øl, gjerne ei til dagen og i helgene en del mer) -har ellers levd på et klassisk vestlig "sunt" kosthold.

Hvordan tolker du denne kroppslige tilstanden her? Kan noe (om ikke reverseres) lappes sammen? Er takknemlig for alle innspill på dette.

AAA


Anonym sa...

Christer: Gratulerer!

Pirkepetter: Jeg har lest at alkoholallergi ligger på topp 10-listen over vanlig allergier i Norge. Stemmer det at man kan være allergisk mot alkohol? Og finnes det noen måte å helbrede allergien på? Det skal ikke mer enn et par glass vin til før jeg ligger flat dagen etter (noen ganger to dager!), med hyppig oppkast, noen ganger besvimer jeg, og VONT i hodet. Noen ganger migrene, og da har jeg en migrenenesespray (Imigran) som tar bort hodesmertene. Vanlig smertestillende hjelper ikke. Jeg blir aldri dårlig av alkohol samme dagen jeg inntar, kun dagen etter. Får samme reaksjon uavhengig av hva jeg drikker; øl, vin eller sprit (jeg drikker aldri fortskjellige typer alkohol samtidig). Kan ikke sammenlignes med 'vanlig fyllesyke'.
Det aller enkleste ville jo vært å holde seg helt unna alkohol, men det hadde vært utrolig kjekt å kunne ta to glass vin, uten å være helt 'ødelagt' i etterkant.
Jeg er fullstendig klar over at dette er et lite filleproblem i den store sammenhengen, men om du skulle ha noen tips, så er jeg takknemlig:-)

Amone

Anonym sa...

Som alle andre former for såkalt allergi og intoleranse, så finnes det heller ikke noe slikt som alkoholallergi. Som jeg har skrevet mange ganger, så er det snakk om mangel på næringsstoffer, eller andre faktorer, som gjør at man f.eks ikke produserer enzymer som avgifter ymse substanser. Eller man spiser eller drikker substanser med såkalt allergi eller intoleransefremmende mat, som gjør at man ikke fordøyer og/eller avgifter den skikkelig. Reaksjonen du beskriver ser ut til å være histaminreaksjon, og viser da at du har for lav aktivitet av enzymet som avgifter histamin i tarmen. Mer info om dette her -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363949426869#c2965344761233659910
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274
http://liveneshage.blogspot.com/2014/01/livlige-kommentarfelt.html?showComment=1391639359242#c1487868370298099493
http://liveneshage.blogspot.com/2012/08/kefirbrd-videre.html?showComment=1399389257475#c4337212608043234590

http://gladerebarn.blogg.no/1362659001_the_missing_link__his.html I kommentar 10.03.2013 kl.06:20

PP

Anonym sa...

I forhold til fine og grove brødsorter: Vil det ikke være en fordel å velge de fine brødssortene sånn at man unngår all problematikk med fyteinsyrer mm? I og med at grovt mel ikke tilfører kroppen noe særlig næring uansett?
Louise.

Christer sa...

Iom at produktene er surnet så er fytinsyreproblematikken vekke, så det blir da en smakssak. Jeg velger selv helst lyse produkter da jeg like det best, og som du sier kommer hovednæringen på brødet, og er ikke brødet i seg selv :) Det er mer næring i grove brød, men det er ikke noe vesentlig mer næring i grovt mel i forhold til lyst mel med tanke på hvor mye næring som er i mel i forhold til f.eks smør, spekemat, egg osv som er proppfull av næring :)

Anonym sa...

Tinnitus kan ha med både næringsubalanse (i hovedsak kalsium-magnesiumbalansen, og/eller sinkmangel), kjemikaliebelastning, feil holdning/nakke eller kjeveleddproblemer, så vel som blodsukkerubalanser og stress i form av hyppig forhøyet nivå av adrenalin. MSG er en indirekte årsak gjennom virkningen på kalsiumkanaler, mens magnesium og aminosyrer som glycin og taurin blokkerer MSG’s virkning. Også mangel på flere B vitaminer kan spille en rolle, både direkte, eller indirekte hva gjelder B6, som ved mangel gjør at magnesium i kroppen ikke funker som det skal.

Grå stær kan ha de samme årsaker som nevnt ovenfor, især mangel på protein/aminosyrer som fenylalanin, histidin, karnitin, karnosin, og taurin; vitamin B1, B2, B6, B9, B12, lipoesyre eller inositol, samt vitamin A, D og E; kalsium, magnesium, selen eller sinkmangel er også mulige årsaker.

De andre helseproblemene vil helbredes via de samme næringsstoffer som dem nevnt ovenfor, i tillegg til rikelig med hjemmelaget kraft, og eventuelt gelatin som ekstratilskudd. Animalsk og melkeproduktbasert tradisjonskost vil mao kunne gjøre ham helt frisk igjen. Utover relevante næringsstoffer i upasteuriserte melkeprodukter, så er også myseprotein dokumentert å både forebygge og helbrede grå stær gjennom å øke øyelinsens innhold av glutation

PP

Anonym sa...

Går det for det samme om man spiser upasteurisert smør dersom man ikke har tilgang til ferskmelk og kan lage kefir??
Louise.

Vilde sa...

Jeg er basert i Finnmark med tilgang til store mengder fisk, og vil nå produsere min egen fiskeleverolje. Er det slik at kun fermentert fiskeleverolje vil gi en merkbar helsegevinst, og i så fall, har noen (kanskje PirkePetter?) en beskrivelse av hvordan denne prosessen fungerer?

Anonym sa...

Om du tenker deg litt om så innser du nok at du spør om det går greit å erstatte proteiner, fett, karbohydrater, enzymer, bakterier, organiske syrer, etc i melk med fettsyrer i smør. Smør er melkefett, og derfor en brøkdel av hele melken. De fleste i landet har minst 1 melkebonde i rimelig nærhet, og du trenger uansett ikke lage kefir, da du bare kan la upasteurisert melk surne i romtemperatur for surmelk.

PP

Molly sa...

Jeg bestilte brød først og fremst til min kjære, men smakte en skive selv igår (har diagnosen cøliaki). Det resulterte i en natt med oppkast desverre.

Anonym sa...

Hva mener du om syre i molter som skal kunne forebygge kreft, PP?
Louise.

Anonym sa...

Det er bare tull og tøys, da du må spise kilovis for at det skal ha en viss virkning. Og du ender snarere opp med svært mye karbohydrater, samt eventuelle negative reaksjoner på antinæringsstoffene i frøene. Og dette er ikke bare min mening, men også logikk så vel som dokumenterte fakta. Da er melkesyregjæret mat og drikke med mengder organiske syrer mye bedre, og selv en bitteliten håndfull av hvilket som helst animalsk matemne, når det er rått eller speket/gravet/raket/gjæret/tørket/kaldrøkt, etc inneholder en lang rekke næringsstoffer og andre substanser som blant mye annet kontrollerer celledelingen, og til og med får celler med abnorm geninformasjon til å begå programmert selvmord (apoptose), eller reverserer dem tilbake til normale celler. Siden vi er inne på syrer, så er det vel dokumentert at smørsyre (også en fettsyre) og melkesyre reverserer såkalte svulstceller tilbake til normale celler.

Søk på og les det jeg har skrevet om de emner du spør om, da du åpenbart har lest svært lite, i og med at spørsmålene dine har basis i offentlig propaganda, og jeg har i flere år postet forskning som motbeviser slik propaganda. Anbefalte søkeord er pirkepetter pp sammen med ord som svulst eller kreft. Alternativt livenes hage med svulst eller kreft

PP

Anonym sa...

Det er ikke betennelse i tarmen, som cøliaki er, som fremmer reaksjoner som oppkast, og at oppkast inngår i symptombildet til cøliaki er fordi det er om å gjøre å promotere myten om cøliaki som autoimmun sykdom på den ene siden, og som glutenbetinget sykdom i andre. Begge deler er gjennomdokumentert som tull og tøys, da autoimmune sykdommer ikke finnes, og det er null dokumentasjon og mange hypoteser bak logikken om autoimmune sykdommer. Hva gjelder gluten så er gluten kun årsak til betennelse i tynntarmen når man samtidig har redusert syreproduksjon i magesekken. Hva du har først og fremst er da hypoklorhydri eller gastroparese, eller du har pleid å spise, og eventuelt fremdeles spiser korn/brød sammen med matemner som inneholder faktorer som blokkerer pepsinaktiviteten i magesekken. Enten det er redusert syre eller pepsinaktivitet som er årsaken, så fører i alle tilfeller dette til at proteiner som bl.a gluten og kasein (kasein er nok en dokumentert årsak til tarmbetennelse/cøliaki) kommer ut i tynntarmen i molekylmessig inntakt form, hvor de forårsaker betennelse.

Mer info om ønskelig –
http://nottelitenstretopp.blogspot.no/2014/02/om-sakalt-cliaki-og-glutenintoleranse.html
http://hodetiskyene.blogspot.no/2013/03/litt-banning-i-kjerka.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1334940921364#c5588829366054485246
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335018874500#c4271978180627043263
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335061085214#c4329630444771736207
http://gryhammer.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html?showComment=1335833140955#c6750430866525332147

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html i kommentar 30.12.2012 kl.19:46 og 11.01.2013 kl.01:36
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48

PirkePetter

Frkgammeldags sa...

Hei Christer! Tusen takk for en hel eske med deilig bakst! Vi bestilte rundstykker, toastbrød, bagetter, rugbrød, pølsebrød og loff. Vi synes ikke det var noe galt med rundstykkene. Litt merkelig form, men det har jo ingenting å si! De var overraskende luftige til å være langtidssurnet. Og viktigst av alt, datteren min elsket smaken og var henrykt over å ha med rundstykker til barnehagen. Bagettene var også helt supre! Rugbrødet, toastbrødet og loffen var også akkurat slik som de skal være synes vi. Pølsebrødene har vi ikke fått smakt på enda. Så vi er veldig fornøyd med varene og bestiller igjen så snart det blir tomt. Var innom meny og lånte brødskjæremaskinen, så er det bare å ta ut noen skiver av frysen og putte i brødristeren. Min far fikk toastbrød og var også fornøyd med både smak og utseende. Min datter har spist litt av hvert av baksten i tre dager nå og har ikke fått diaré eller eksem enda. Og det er veldig bra ettersom hun får skikkelig løs mage av bare en halv pepperkake (de rampete røverene ga henne en i dyreparken og det gikk ikke så bra)

Til PP, gratulerer på etterskudd! Verden hadde vert mye mindre interresant uten deg (-; så et hipp hipp hurra fra meg!

Anonym sa...

Frk gammeldags: Fikk dere lov å ta med egne brød og dele opp Meny sin maskin? I så fall skal jeg også ta med mine brød. Det var et flott tips! :)
Louise.

Frkgammeldags sa...

Vi bor i en liten by og handler altid på meny ettersom de somregel får tak i Innmat og alt annet jeg vil ha. Så det er ikke noe problem her ihvertfall. Vil ikke anta at det er noe problem en annen plass heller om man bare spør fint (-:

Anonym sa...

Til PP: Jeg har siden jeg ble gravid for noen uker siden satset enda mer på tradisjonskost. Har spist tradisjonskost i ca 1,5 år, men har ikke vært like flink på alt. Har lest nurising tradision om hva de anbefaler gravide og ammende å spise, og prøver så godt jeg kan. I likhet med tradisjonskost oppgadering har jeg fått flere vonde og store kviser i ansiktet. Jeg er også fryktelig hormonell og gråter mye. Ser jeg feks et barn i avisen som har det ille kan jeg gråte lenge og tenke på dette i flere dager og bare ha det vondt... Jeg tenker jo at dette i utgangspunktet kommer av hormoner i forbindelse med graviditeten, men jeg syntes det er litt voldsomt. Så kom jeg på om jeg kan ha glemt noe ift til kostholdet som gjør at jeg får mer eller mindre av noe. Feks har jeg begynt å drikke eggeplommer hver morgen med kefir. Eggeplommene er nytt. Spiser deretter slik jeg pleier; surdeigsbrød med upas smør, rebelost eller pølse, egg, ikke veldig sunn lunsj på jobben men tar gelatin og kokosolje til, middag; fisk, kjøtt, kraft. Kveldsmat; lever og kefir + fiskeleverolje. Kveldsmaten prøver jeg på hver dag nå. Før var det et par ganger i uka. Jeg har lurt på om jeg har redusert magesyre (litt rart siden jeg har spist PP kost i 1,5 år), men samboer sier ofte jeg har dårlig ånde. Har også lest av deg at dette kan være årsak til akne? Eller så har jeg også økt på med B vitaminer. Har du noen forslag? Hilsen Preggis 87

Anonym sa...

Ps: sprayer også magnesiumolje ca hver dag.

Anonym sa...

Hei PP, lurte litt på dette med prebiotika og probiotika. Er det like viktig å få i seg begge for å bygge opp tarmfloraen? Sånn jeg forstår det er prebiotika fiber, men slik du har forklart det hindrer jo fiber næringsopptaket så bør slik mat spises for seg selv? Blir ikke helt klok på dette, setter pris på om du kunne forklart litt mer rundt det. Har slitt mye med magen etter at jeg var i gjennom utallige antibiotikakurer som ungdom og prøver å bygge meg opp i igjen.
Hilsen anti antibiotika

Anonym sa...

Prebiotika er en oppdiktet idè fra helseindustrien, og bygger på den sviktende logikken bak fiber som næring for tarmbakterier. Tull og tøys mao, og kun bra for dem som synes det er stor stas i å slippe en brakar i ny og ne.

Melkesyrebakterier og gjærsopper er imidlertid bare bra, men som jeg har skrevet flere ganger tidligere så er ikke disse det samme som probiotika. Melkesyrebakterier produserer imidlertid probiotika, i form av bakteriosiner, som virker mot bestemte andre bakterier, men ikke alle på en gang. Omtrent som spesifikk antibiotika. Bakterier, også såkalt slemme bakterier (som ikke finnes), produserer mao substanser som har fått navnet probiotika, mens helseindustrien bruker ordet probiotika om selve bakteriene.

PP

Anonym sa...

Jeg vil heller si hormonell ubalanse pga at du øker konsumet av tradisjonskostbasert mat, gjerne i kombinasjon med den hormonelle virkningen i forbindelse med graviditeten. Logisk sett, især om du nærer deg selv godt, og sover godt, så skal dette snart gå over av seg selv.

Rent praktisk så kan du jo også fjerne det du skulle finne på å se av eventuelle aviser som har det ille fra selve barna, så er problemet løst!

Dårlig ånde kan skyldes feil ph i munnen, eller belegg på tunga, blant mye annet, og trenger ikke ha med magesyre å gjøre.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for oppklarende svar! En ting mindre å tenke på, puh!

Anti antibiotika

Anonym sa...

Gaftn PP, håper du har det discofint :-) trodde sommeren skulle riste av meg lureren i meg, men neida :-) og nå bare lurer jeg på, om du bare kort kunne si hva det skyldes at noen tynne/slanke menn som bikker en viss alder, type 35-40 og oppover, får mage og 'manboobs', men er like tynne som før ellers ? Hva slags mat-/mangler/ ubalanser/ skyldes slikt som regel ? Marianne

Anonym sa...

Ang. spørsmål høyere opp om molter og syre: Det forskes på å utvikle syren, antar da at antinæringsstoffene fjernes og at man ikke skal spise bærene i mengder, kun innta syren. Da slipper man utfordringen med karber og antinæringsstoffer? Vi ikke dette da være god medisin for kroppen?
Lurekoppen.

Anonym sa...

Hvordan kan jeg få testet om jeg har binyretretthet? Kan jeg stole på blodprøvene?
Lurekoppen.

Anonym sa...

Gratulerer så mye med åpningen Christer! Håper (og tror) det blir knallsuksess! :-) Tusen takk også for at du har stått på så voldsomt for å finne alternative leverandører etter "pasteuriseringsskandalen" til Käserrebellen, og takk for at du er så flink til å informere om hvilke oster som er pasteuriserte og hvilke som nå ikke er det. Håper du har hatt en fin sommer!

Gratulerer så mye med dagen din som var, PP. Håper du også har hatt en fin sommer :- )

Her kommer også et "discospørsmål" fra meg (har latt meg inspirere av Marianne - og med discospørsmål så mener jeg noe sånt som "spør bare av ren nysgjerrighet og du avgjør selv om du har tid/gidder å svare eller ikke):

Kom til å se en nyhetssending om ebola i dag. Ansatte ved sykehus som kledde seg ut i romvesendrakter, polstrede romvesenbårer for smittede pasienter osv. Minner meg om hysteriet for noen år siden, med fugleinfluensa. Jeg gjetter forresten på at det vil komme en svinedyr vaksine på markedet bare frykten er tilstrekkelig plassert og befestet i folket. Men altså - vet du eller har du informasjon angående denne "epidemien" som ikke kommer frem i nyhetsbildet?

Som sagt svarer du kun hvis du vil :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Mannepatter alene skyldes normalt østrogen eller prolaktin, mens kombinasjon med mage som regel skyldes kortisol. Dvs stresshormonubalanse.

PP

Anonym sa...

Ok tusen takk :-) Men hva utløser oftest disse forhøyede prolaktinvivåene hos menn da, er det bare mangel på dopamin først og fremst? Og hva med østrogenovervekt hos menn, er dette bare relatert til kosten/ kjemikaliebelastning ? Marianne

Anonym sa...

Hehe, Nøtteliten, ok, dette blir da et techno- spørsmål, bakover her i loggen har jeg innimellom viktige spørsmål bedrevet rene rave-partyet, tusen takk for det PP, festen blir ikke den samme uten deg :-) !
Marianne

Anonym sa...

Jeg har ingen info da dette er bløff som alle andre pandemi og epidemitrusler. All den tid virus ikke finnes, og WHO (og CDC) tross alt ikke er en helseorganisasjon, men en avdeling av Pentagon. Når amerikanske militære interesser promoterer epidemier og pandemier sies det seg selv at det er snakk om fryktpropaganda, med politiske og militære mål som ikke inkluderer folkets beste. Det er offentlig info at USA holder på å bygge stadig flere militærbaser i ulike afrikanske land, under dekke av å skulle beskytte folket der mot diverse pandemier, diktatorer og terrorgrupper som ikke finnes. Olje og naturressursene i de ulike land, er hva de egentlig er ute etter, og alt snakk om terrorgrupper, diktatorer, folkemord, etc er bare oppdiktet påskudd for å gå inn i landene og sikre kontroll. Taktikken er klassisk, og folket går på den hver gang. Sånn à la da Clinton ba serbiske politikere om å beordre det serbiske militæret til å drepe minst 5000 kosovoalbanere, slik at USA, via FN, fikk muligheten til å blande seg. Og vips var Jugoslavia delt opp i mange amerikanske militærbaser, med den største amerikanske militærbasen i verden i Kosovo, som har mye av en bestemt type krystall som brukes i bl.a militær teknologi. Og serberne fikk selvfølgelig all skyld, og amerikanerne var helter som kom og preket demokrati. Alle folkemord ble skyldt på serberne, selv om de største ble begått av kroater, som f.eks voldtekt, tortur og ren nedslaktning av mellom 14-15000 sivile kvinner, barn og eldre menn i Krajina. Mellom 250-300 000 serbere ble fordrevet fra hjemmene sine over natta, resten ble drept. I følge offentlig info var dette serberne som drepte sine egne, selv når flere høyerestående offiserer i bl.a FN hadde dokumentert at folkemordet ble begått av kroatiske militære, politi og en del sivile som brukte økser og kniver til å drepe serberne med.

Alt som fortelles i media, nesten uansett hva det gjelder, er i ni av ti tilfeller ren løgn, eller det motsatte av hva som egentlig skjedde.

Litt å gå på angående ebola -
http://www.riksavisen.no/?p=80&cpage=1%3E (sidesøk ebola)
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029 (sidesøk ebola)
http://www.whale.to/c/ebola.html
http://www.whale.to/v/eboladuffy.html
http://jonrappoport.wordpress.com/2014/08/05/ebola-the-us-diagnostic-test-is-utterly-ureliable/

PP

Anonym sa...

Binyretretthet er en ikke-eksisterende tilstand som promoteres mye innen alternativ medisin, men som mangler både logikk og vitenskap. Tips -
http://www.hormone.org/hormones-and-health/myth-vs-fact/adrenal-fatigue
http://curezone.org/forums/am.asp?i=2087403
http://www.raypeatforum.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=1817
http://peatarian.com/12042/coffee-adrenal-fatigue

PP

Anonym sa...

Sant! Festing må til! Et stadig tilbakevendende problem er imidlertid hvordan få bort bitemerker fra veggene? Hælavtrykkene i taket kan bortforklares med at jeg hadde meg med DEN DAMA, og at det gikk litt humpete for seg, men de bitemerkene strever jeg enda med.

Google pirkepetter prolaktin så får du svar, og som du vil se så kommer vi tilbake til stresshormoner. Østrogenovervekt i menn skyldes bl.a fedme, blodsukkerubalanser/jevnlig hypoglykemi, som fremmer stresshormonrespons, som igjen fremmer økt østrogen, prolaktin og som regel også serotonin. Høyt/hyppig konsum av planteøstrogenene i humle/øl er nok en faktor, og xenoøstrogener i form av tilsetningsstoffer, tungmetaller, sprøytegiftrester, samt ulike substanser som kommer i kontakt med mat og drikke, hvor bisfenol-A dominerer, spiller også en rolle. Mangel på ymse næringsstoffer, eventuelt kopperbelastning, kan også være en hoved eller delårsak.

PP

Anonym sa...

Hehe, tannmerkene er vel da du holdt deg fast, så du skulle slippe å klappe takten bare med den ene hånda ;-) Takk for svar :-) Marianne

Anonym sa...

Til PP.

Jeg har lyst til å starte med tradisjonskost etter å ha dumpet borti dette på tilfeldigheters vis. I tillegg til å trigge interesse og nysgjerrighet har din kunnskap og viten røsket godt i mitt fundament og perspektiv i forhold til liv og helse som sådan. Etter å ha brukt snart 10 år på å krangle med kroppen på uforståelig vis, og ikke skjønne hvorfor samarbeidet er så ufattelig dårlig, har jeg ingenting å tape på å legge om kostholdet (jeg har strengt tatt tapt nok på den stien jeg har fulgt tidligere i form av utallige besøk hos lege fysioterapeut, kiropraktor, naprapat, osteopat, håndkirurg, akupunktør). Saken er at jeg nekter å innfinne meg med at kroppen og jeg ikke er venner, fordi jeg liker den veldig godt og har tro på dens iboende potensiale (før 16 års alder kunne jeg ikke skjønne hvordan folk klarte å bli syk og klarte å skade seg). Da må det være noe med vårt samarbeid som er fundamentalt feil. For mange år siden hadde jeg en periode med kronisk uvi. Nå har jeg over flere år hatt kronisk beinhinnebetennelse og kronisk ”senebetennelse” /smerteproblematikk i håndledd, underarmer og rundt skulderblad etter en periode med mye styrketrening over kort tid og lange dager på lesesalen. I tillegg plages jeg med sterke menstruasjonssmerter som har begynt å gjøre seg gjeldende også ellers i syklus. Det er som at hver gang jeg pådrar meg noe nytt, så bare blir det kronisk uansett hvor mye jeg prøver å bli kvitt det. Jeg har tatt mine legemidler opp gjennom tidene; vaksiner, antibiotika, p-piller, nsaids, isotretioin, men de har jeg lite til overs for. Mitt spørsmål til deg; hvis jeg nå legger om til et mer tradisjonsbasert kosthold etter beste evne, ut fra det jeg har fortalt nå, kan jeg ta noe tillegg i starten for å booste systemet og gjøre det mottakelig for å ta opp næringsstoffer? Magnesiumolje?

Hvis dette kostholdet viser seg å hjelpe meg, da vet jeg ikke lengre hva jeg skal tro.


Mvh
Trøndern

Anonym sa...

Tusen takk for svar. Det er vel da kun et tidsspørsmål før en dyr vaksine kommer på banen. Det hele blir kun latterlig, når man viser disse menneskene i romvesendrakter på TV - og særlig etter skandalen rundt "fugleinfluensaen" for noen år siden. Og de som eventuelt dør av dette ebola, man kan jo saktens spørre seg hva de egentlig dør av, noceboeffekten tatt i betraktning og all forskning som viser at pasienter faktisk dør av frykt/legenes skremsler. Er ikke så veldig vanskelig å gjette seg til hva en pasient føler når han eller hun blir møtt av et legeteam iført slike "smitteverndrakter", plasseres på en polstret båre (eller hva man nå skal kalle det), håndteres av gummihansker gjennom "smittevernshull" i veggene på den polstrede båren og dernest overlates til seg selv i et sykehusrom laget av rustfritt stål og stort sett ingenting annet. Man kan jo daue av mindre - enten av latter, eller da eventuelt nocebo.

Veldig mange interessante artikler i bloggen til Jon Rappoport, forresten!

Nøtteliten

Eirin sa...

PP :-)

Er "Tjukkmjølk" fra Rørosmeieriet fullstendig verdiløs som kilde til næring av betydning, eller er den bedre enn ingen melk? Jeg har flyttet som student til Trondheim, og uten bil blir det vanskelig å få tak i upasteurisert melk når jeg er her. Jeg kommer til å drikke upasteurisert melk når jeg er hjemme på besøk, men jeg vil gjerne spise for å rette opp i næringsmangler når jeg ikke er hjemme også. Melken er økologisk, syrnet og uhomogenisert, men lavpasteurisert og et lettmelksprodukt (inntar dog alltid uhomogenisert melkefett sammen med melken, fra upasteurisert smør eller rømme). Vil melken bidra med noe som helst positivt med tanke på å spise meg frisk fra næringsmangler, eller er det bedre å bruke pengene på noe annet?

Anonym sa...

Har du kranglet med kroppen din, har du egentlig kranglet med deg selv hele tiden, da du som bevissthet er den indre siden av kroppen. Da i betydning energi og frekvens.

I og med at du og kroppen er deg, så er spørsmålet du bør stille deg selv hvorfor du ikke er venn med deg selv, samt hvorfor du ikke samarbeider med deg selv.

Et tips hva gjelder helseproblemer, smerte, etc, er å ikke fokusere på å skulle bli kvitt dette, men heller på hva du kan gjøre for deg selv og/eller kroppen, slik at problemene forsvinner fordi grunnlaget for dem, dvs årsakene, balanseres.

Hva gjelder opptak av næringsstoffer gjelder i grunnen det meste av tradisjonskost, da mer proteiner, fettsyrer, vitaminer og mineraler, enzymer, mikroorganismer, etc øker opptaket av en rekke andre næringsstoffer. Mer mettet fett og/eller dyrefett f.eks bidrar med og øker opptaket av fettløselige vitaminer, og proteiner, i form av aminosyrer, bidrar med å binde en rekke vitaminer og mineraler, og derigjennom sikre opptak. Organiske syrer og enkle sukkere binder også flere næringsstoffer, og garanterer opptak.

Av tilskudd som kan påskynde helbredsprosessen kan jeg nevne melkesyregjæret fiskeleverolje for vitaminer som A, D og K2, og magnesiumolje for rask økning av magnesiumnivåene. Eventuelt gelatin også, som bygger alt kollagen i kroppen din. Hvilket vil si skjelett, muskler, sener, leddbånd, brusk, tannbein, hud, deler av øyet, blodkar, m.m. Av matemner er det upasteuriserte melkeprodukter som har best virkning på fordøyelseskapasiteten

PP

Anonym sa...

Den er bedre enn ingen melk. Vær obs på at begrepet lavpasteurisering kan være markedsføringsbløff, som ikke har noe med helseaspekter eller næringskvalitet å gjøre, all den tid ingen vet om det bare er dverger som jobber på det meieriet! Eller kortvokste, treigvokste, veksthemmede, halve helmennesker, komprimerte normalmennesker, miniindivider, høydehemmede personer, vertikalt tilbakestående mennesker, høydemessig utfordrede personer, bruttovekstpersoner eller hva man nå skal kalle disse i dagens verden av eufemismer.

Ikke spis deg frisk, vær frisk! Vær forandringen du ønsker å se i din verden!

PP

Anonym sa...

Vaksinen er allerede under utprøving, produsert av GlaxoSmithKline.

PP

Anonym sa...

Jeg glemte å nevne at ebola, som alle andre såkalte pandemier, i hovedsak kun eksisterer i media, og ikke i virkelighetens verden. De fleste tilfeller av død og såkalte utbrudd, etc er fiktive, og personene oppdiktede. Nøkkelpersoner betales for å uttale seg i media, slik at propagandaen får ansikter å støtte seg på, men like fullt er det kun mediamanipulasjon av virkeligheten.

Apropos vestlige/sionistisk-jødiske interesser i Afrika -
Rockefeller, Gates, GMO giants build Arctic Doomsday Seed Vault –
http://www.globalresearch.ca/doomsday-seed-vault-in-the-arctic-2/23503

Og i tiden, Israel for fred? –
http://www.rense.com/general77/disturb.htm
http://monabaker.com/quotes.htm
http://www.palestineremembered.com/Acre/Famous-Zionist-Quotes/Story637.html
http://www.globalresearch.ca/they-arent-hiding-it-anymore-calls-for-genocide-rape-of-palestinian-women-enters-israeli-mainstream/5392634
http://www.whale.to/b/palestinian_genocide.html
http://www.radioislam.org/jewish-photos/
http://www.thewe.cc/contents/more/archive/atrocities.htm
http://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/Jodisk-og-demokratisk-3475539.html
http://www.aftenbladet.no/meninger/Israels-blodige-terrorhistorie-3460945.html
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Israel-er-ikke-et-demokrati-6274548.html

Det såkalte Hamas, som jødene alltid skylder på i media –
http://globalresearch.ca/articles/STE204A.html
http://globalresearch.ca/articles/ZER403A.html
http://henrymakow.com/israelcreatedhamastoavoid.html
http://www.larouchepub.com/other/2002/2902isr_hamas.html
http://globalresearch.ca/articles/SZA204A.html

PP

Anonym sa...

http://jonrappoport.wordpress.com/2014/08/11/ebola-why-hasnt-a-pandemic-ever-started-in-brooklyn/
http://www.infowars.com/ebola-another-round-for-the-propaganda-matrix/
http://knowledgeofhealth.com/is-modern-medicine-hastening-death-of-central-africans-stricken-with-ebola-virus/

PP

Anonym sa...

PP!

Er det mulig å reparere sprengte blodkar i øynene? De ser ikke ut til å forsvinne og har vært der konstant i en periode på et år, spesielt på det ene øyet. Er det mulig å "reparere" dette med tilstrekkelige mengder kraft/gelatin og tradisjonskost? Øynene blir ekstra blodskutte om jeg spiser sukker, f.eks, så dette skjer ytterst sjelden. Har også hatt en relativt skjemmende åreknute på det ene beinet som verker hver gang jeg spiser blodsukkerstimulerende saker. Jeg tenker at dette kan ha en sammenheng, betennelse i systemet osv.
Hva har du å si til det?

Filippa

Eirin sa...

Takk for raskt svar! Det var godt å høre :-)

Og takk for påminnelse om mulig markedsføringsbløff - det er viktig å være kritisk.. ;)

Anonym sa...

Mulige årsaker til blodskutte øyne er mangel på vitaminer som B2 og/eller B6, samt K2. Mangel på magnesium kan også være en faktor, især når reaksjonen kommer ved karbohydrat/sukkerkonsum. Hvilket antyder problemer med blodsukkerbalansen og/eller mangel på næringsstoffer (i hovedsak magnesium og bl.a de ovennevnte B vitaminer) som omdanner sukker til energi, eller som frakter sukker til cellene.

Åreknuter skyldes ofte østrogenovervekt og/eller kopperbelastning og sinkmangel i kvinner.

PP

Anonym sa...

Er det best å fjerne frøene i chili før man steker og spiser den? Inneholder frøene fyteinsyre?
Lurekoppen.

Anonym sa...

Etter barn nr. to har jeg oppdaget flere og flere grå hår i en alder av 33 år. Min søster er eldre enn meg og har ingen grå hår. Det samme med min bror. Jeg har selv spist tradisjonskost i fire år nå, mine søsken spiser "vanlig" mat. Kan da mitt gråe hår skyldes arv? I min mors familie får alle grått hår, mens i fars familie er det ingen som er grå! Selv er jeg mest lik min mors familie av utseende, mens mine søsken likner mer på fars familie.
Lurekoppen.

Anonym sa...

Stek/friter dem slik man har pleid å gjøre tradisjonelt. Det å spise grønnsaker og frukter rå er en moderne tradisjon. Angående spørsmålet under, så har jeg som nevnt mange ganger postet mye info som motbeviser myten om genetisk disponerte sykdommer så vel som andre tilstander. Gener koder for arveegenskaper som hårfarge, øyefarge, kroppsform, høyde, etc, og ikke helseproblemer. Kroppsform og høyde blir også bestemt av kostholdets næringsinnhold i de tidlige barneårene.

PP

Anonym sa...

Ble litt nysgjerrig ut fra det du skriver over. På hvilken måte påvirker næringinnhold høyde og vekt? Blir man f.eks. høyere om man får rikelig med næring? Blir fettet jevnere fordelt om man spiser næringsrikt som barn? Som sagt, bare nysgjerrig! Skjønner om du ikke gidder bruke tid på å svare meg....
Lurekoppen.

Nøtteliten sa...

Jeg har også kommet til å tenke på dette med høyde. Jeg har tenkt at næring før og under svangerskap, i tillegg til næring i barneårene, påvirker høyde. Jeg mener dette er logisk. Allikevel vet jeg at vikingene etter all sannsynlighet spiste svært næringsrik mat, og langt mer næringsrik enn det vi spiser. I sommer, på Stiklestad, kom jeg til å spørre omviserne der om de visste noe om høyden på vikingene. Dette er noe som kan måles konkret ut i fra skjelettfunn, og de fortalte at vikingene var lavere enn oss. Jeg får ikke dette til å stemme helt, og har tenkt en del på dette. Kan det være andre årsaker til at våre forfedre var lavere enn oss?

Du velger selv om du vil svare, PP :-)

Nøtteliten sa...

Jeg har tenkt å koke prim. Dette innebærer varmebehandling av sur myse over flere timer. Jeg har ikke tenkt å fosskoke akkurat, men "småputre" mysen 4-6 timer.

Tåler sur myse en slik varmebehandling, eller vil dette få negative fordøyelsesmessige konsekvenser?

Anonym sa...

Næringsstoffer påvirker hormoner og neurotransmittere, samt ulike vekstfaktorer, og kroppen som helhet består jo kun av næringsstoffer fra mat. Fosteret dannes av næringsstoffer i mors kropp, og disse kommer fra mors kosthold. I tillegg kommer næringsstoffer som også har hormonvirkning i seg selv, samt peptider i mat og drikke med hormonvirkning, så vel som hormoner fra dyr. Eksempel er hormonene i melk.

Nøtteliten; jeg har selv konkludert med at offentlige funn er bløff, da alle slike funn verden over viser konsekvent at man var mindre før i tiden. Motsatt er der mange funn som aldri har vært rapportert i media, og som viser at jo lenger tilbake i tid man går, desto flere meter høye mennesker, dyr, planter, etc finner man i forhold til i dag. Et av mange eksempler –

Richard J. Dewhurst, " The Ancient Giants Who Ruled America: The Missing Skeletons and the Great Smithsonian Cover-Up"
English | ISBN: 1591431719 | 2013 | EPUB | 368 pages | 7,8 MB

A study of the substantial evidence for a former race of giants in North America and its 150-year suppression by the Smithsonian Institution

• Shows how thousands of giant skeletons have been found, particularly in the Mississippi Valley, as well as the ruins of the giants’ cities

• Explores 400 years of giant finds, including newspaper articles, first person accounts, state historical records, and illustrated field reports

• Reveals the Stonehenge-era megalithic burial complex on Catalina Island with over 4,000 giant skeletons, including kings more than 9 feet tall

• Includes more than 100 rare photographs and illustrations of the lost evidence

Drawing on 400 years of newspaper articles and photos, first person accounts, state historical records, and illustrated field reports, Richard J. Dewhurst reveals not only that North America was once ruled by an advanced race of giants but also that the Smithsonian has been actively suppressing the physical evidence for nearly 150 years. He shows how thousands of giant skeletons have been unearthed at Mound Builder sites across the continent, only to disappear from the historical record. He examines other concealed giant discoveries, such as the giant mummies found in Spirit Cave, Nevada, wrapped in fine textiles and dating to 8000 BCE; the hundreds of red-haired bog mummies found at sinkhole “cenotes” on the west coast of Florida and dating to 7500 BCE; and the ruins of the giants’ cities with populations in excess of 100,000 in Arizona, Oklahoma, Alabama, and Louisiana.

Dewhurst shows how this suppression began shortly after the Civil War and transformed into an outright cover-up in 1879 when Major John Wesley Powell was appointed Smithsonian director, launching a strict pro-evolution, pro-Manifest Destiny agenda. He also reveals the 1920s’ discovery on Catalina Island of a megalithic burial complex with 6,000 years of continuous burials and over 4,000 skeletons, including a succession of kings and queens, some more than 9 feet tall--the evidence for which is hidden in the restricted-access evidence rooms at the Smithsonian.

http://www.solidfiles.com/d/b1a671b250/The_Ancient_Giants_Who_Ruled_America.epub
http://hugefiles.net/ijuzdgzytx2b
http://k2s.cc/file/80a34500a4b36/1591431719.epub

Apropos Smithsonian –
http://io9.com/5875252/when-the-smithsonian-discovered-an-ancient-egyptian-colony-in-the-grand-canyon
http://www.crystalinks.com/gc_egyptconnection.html

Nok en grunn til jevnlige, oppdiktede rapporter om funn av urmenneskekropper er for å opprettholde bløffen om at vi stammer fra aper. Så vel som for å fjerne fokus fra menneskets sanne opprinnelse, samt fra de høyerestående og avanserte kulturer som har dominert jorden i millioner av år. Det offentlig promoterte bildet er at i dag er vi moderne og avanserte, mens vi før var primitive og dumme, og alt som ikke støtter dette får ikke mediadekning.

PP

Anonym sa...

Man har spist prim og liknende matemner i over tusen år, så jeg antar at det er gode greier for kropp og helse.

PP

Anonym sa...

I tiden, Ukraina, og sannheter som aldri kommer frem i offentlige media -

http://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/
http://iamthewitness.com/Ukraine.html
http://www.realzionistnews.com/?p=690
http://www.aftenbladet.no/meninger/Hva-skjer-i-morgen-3481811.html
http://farmwars.info/?p=13283 (Monsanto eies av jødiske Rockefeller)

Dr. David Duke's new book and above video "The Secret Behind Communism" does a great job exposing the Jewish Zionist roots of Communism, the most genocidal political ideology in history, responsible for the deaths of over 100 million people. Thanks to Jewish control of the media practically everyone knows about the Holocaust, and almost no one knows about Holodomor, the Jewish-led Ukranian genocide responsible for many more millions of deaths just a decade prior. Practically everyone knows the "Hitler killed 6 million Jews" myth, and almost no one knows the "Yagoda killed 10 million non-Jews" fact. That's right, just one of Stalin's Jewish commanders, Genrikh Yagoda, sporting the exact same ultra-chic moustache as Hitler was the 20th century's actual greatest mass murderer and you've probably never heard of him –
http://www.atlanteanconspiracy.com/search/label/Zionism

Litt mer om Gaza –
http://www.independent.co.uk/voices/the-true-gaza-backstory-that-the-israelis-arent-telling-this-week-9596120.html
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/gazaisrael-conflict-the-terrible-price-children-are-paying-for-israels-war-with-hamas-9601391.html
http://davidduke.com/gaza-slaughter-jewish-supremacist-tap-roof-warning-lies-exposed/

PP

Nøtteliten sa...

Hehe... Jeg var ikke klar over at prim har såpass lange tradisjoner. Tusen takk! Men, hva med gomme? Dette innebærer også koking over mange timer, og denne gangen ikke kun myse men kefir. Jeg smakte hjemmelaget gomme ved ett tilfelle i 1978, og kan fremdeles huske den deilige, deilige smaken. Jeg kommer nok til å koke gomme uansett, men synes det allikevel er praktisk å vite om koking av kefir (hjemmelaget, på upasteurisert melk) over såpass lang tid vil få noen negative fordøyelsesmessige konsekvenser eller ikke.

Takk igjen :-)

Anonym sa...

Stammer vi ikke fra apene?

Ikke-religiøs

Anonym sa...

Det stemmer at folk var lavere før. Min oldefar var regnet som høy rekrutt på sine 180 cm i sokkelesten. På hans tid var det uvanlig høyt!
Lurekoppen.

Anonym sa...

Temaet er ikke for noen generasjoner siden, men betydelig lengre tilbake i tid enn som så. Hold deg derfor til temaet skal du kommentere, og også hold deg i tråden istedenfor å kommentere en tråd utenfor den.

PP

Anonym sa...

Når begynte denne "fordummingen" av mennesker og når ble vi lavere? Har lest noe i den første boken du anbefaler og her vises det også tegninger av kjemper og "vanlige" mennesker samtidig. Er det noe spesielt i historien som skjedde som gjorde at vi fjernet oss fra det høyerestående og avanserte menneske? Har du noen gode boktips om vikingene?
Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Nøtteliten, hvor mye sur myse har du tenkt å bruke for å lage prim? Hvorfor vil du bruke sur istedenfor søt? Snurre Sprett

Anonym sa...

Nøttelien har du noe oppskrift på gomme og prim? Bringer frem gamle barndomsminner:-) Snusmumriken

Anonym sa...

Det er ikke opp til meg å fortelle, da dette er noe enhver må finne ut av for seg selv.

Jeg kan si så mye at utviklingen, eller kanskje snarere forviklingen, har gått gradvis, og at den til en viss grad korresponderer med eldre skrifters utsagn om at vi har gått nedover i utvikling, fra en såkalt gyllen tidsalder/golden age henimot det som kalles jernalderen/iron age. På den måten at mennesket aldri har vært fjernere fra det naturlige og ekte, og fra å kjenne seg selv som mer enn bare kjøtt og blod.

Hva gjelder når vi ble lavere, så var jo det da Noah glemte oss i syndfloden, slik at vi krympa alle som en av all fuktigheta. Alle vet jo det!

Jeg kjenner ikke til gode bøker om vikingene, da alle baserer seg på myter som opprettholder den offentlig godkjente linjen om at de var så primitive, morderiske og drikkfeldige med mer.

PP

Nøtteliten sa...

Jeg poster oppskrift i bloggen min hvis/når jeg får et resultat jeg er fornøyd med :-)

Jeg har bare sur myse. Jeg lager myse ved å syrne fersk melk noen dager i romtemperatur, og så bruke et klede for å sile av myse. Resten blir til ferskost :-)

Eirin sa...

PP! Litt krise på gang her nå... De siste dagene har jeg hatt to runder (altså, først én gang, så et par dager uten problemer, og så i gang igjen) med kvalme, sterke magesmerter og påfølgende løs avføring. Litt hodepine og feber også. Kan dette være en helbredskrise? Jeg har nemlig spist utelukkende tradisjonskost den siste uken, har daglig fått i meg egg, rå eggeplommer, kokosolje, fiskeleverolje, gelatinpulver, masse salt og krydder (ingefær, ceylon kanel, gurkemeie og sort pepper), honning, kjøtt, fisk, skalldyr, upasteurisert ost, lavpasteurisert og uhomogensiert smør, melk og rømme, eplecidereddik, spekepølse med mye innmat i og ferske krydderurter, i tillegg til jasminris, poteter og surdeigsbrød som tilbehør.

Anonym sa...

PirkePetter: Et såkalt 'discospørsmål': Debatten om økologisk frukt of grønt går for fullt i media og sosiale media... Hva er ditt syn på saken? Er det bedre å spise økologisk, eller har vi ikke vont av litt sprøytemiddelrester her og der?

Amone :-)

Anonym sa...


Matemner dyrket med kjemisk gjødsel mangler mange næringsstoffer, og næringsinnholdet i slike matemner har generelt gått jevnt og trutt nedover siden man begynte å analysere næringsinnhold i matvekster. I tillegg kommer at næringsfattige matemner tar opp tungmetaller som erstatter de manglende mineralene til en viss grad, og slik at tungmetallinnholdet i kjemisk dyrket mat blir større enn i økologisk dyrket mat.

Sprøytegifter er kjemisk fortynnede militære nervegasser, og helsefarlig uansett mengde. Veldig mange av de kjemiske ubalanser leger kaller ulike sykdommer og syndromer er dokumentert å skyldes konsum av sprøytegifter. Mange virker også som xenoøstrogener som fremmer østrogenovervekt og østrogenrelaterte helseproblemer i mange mennesker.

Ergo er økologisk dyrket mat bedre på alle måter. Organisk eller biodynamisk enda bedre. Spiser man tradisjonskost og har de næringsstoffer kroppen trenger for å avgifte kjemikalier og sprøytegiftrester har man ikke vondt av eksponering i ny og ne, men spiser man slik mat ofte, tappes næringsstoffer kontinuelrig fra kroppen i forsøket på å avgifte kjemikaliene.

PP

Anonym sa...

Hei, er det noen som vet om et merke av kattefor uten tilsetninger av ulumskheter? (De gangene man ikke har mulighet til å lage kattemat selv) Sjønner jo at det ikke eksisterer noe som er perfekt men finnes kanskje noe som kan være et greit alternativ en gang i blant?
Mjau

Nøtteliten sa...

Mjau: Lager du kattemat selv? Kan du fortelle litt om hva du gir kattene dine, og hvordan du eventuelt lager maten deres selv?

Anonym sa...

Hei, ja jeg gjør det veldig enkelt bruker aldri noe nøyaktige mål. Blander alltid i tunfisk da vår katt elsker det og jeg har funnet ut at der er den eneste måten jeg kan få i henne organmat på da sannsyneligvis både kamuflerer smaken og lukta. Enkelt og greit blander jeg sammen kjøttdeig (storfe eller lam evt begge deler) lever, hjerte, tunfisk og et par eggeplommer til kattemat konsistens. Hvis jeg har blodmel eller beinmel og dyretalg har jeg i et par spiseskjeer av dette også. Lager ganskje store porsjoner hver gang og fryser ned i bokser. Hver boks varer i 2-4 dager. Ellers får var katt fisk enten rå eller halvkokt de andre dagene og også ferskmelk og smør innimellom.
Mjau

Anonym sa...

Jefg fant forøvrig info om orijen og acana kattefor som i allefall er bedre enn andre typer kattefor så vurderer å kjøpe dette for å ha i nøden: http://www.morene.no/nettbutikk/orijen-kattefor

Anonym sa...

De frysetørkede animalske produktene ser bra ut, mens tørrforproduktene er fulle av vegetabilske ingredienser som blokkerer opptak av næringsstoffer fra de animalske matemnene som er inkludert i tørrforet. Produsenten er klar over at katter er rene kjøttetere, og dermed ikke kan fordøye vegetabilske matemner (kort, svært syreholdig mage-tarmsystem), men inkluderer dem allikevel i produktene? Og det er lenge siden man fant at katter som mennesker ikke tåler fiskeoljer, og aller mest trenger dyrefett i form av mettet fett og omega-6 fettsyren arakidonsyre, men like fullt inkluderes fiskeoljer. Synd, da de virket lovende. Det er ikke så altfor lenge siden jeg selv fant produktene, via http://www.petworld.no/no/artiklar/hund/hundesnacks/orijen-frysetorket-snacks/index.html De ser veldig bra ut ved første inntrykk, men se bra ut er alt de gjør.

PP

Anonym sa...

Synes det er rart i disse steinalders kosthold tidene at det er ingen norske aktører som har kommet opp med for utelukkende bestående av animalsk mat. Får håpe det kommer i fremtiden. I utlandet finnes det jo produsenter.
Mjau

Anonym sa...

Ah, fuktigheta, den tok jeg ikke med i beregningen. Takk for hint om utviklingen:) Så den infoen om vikingene er litt som du har snappet opp her og der og tenkt deg til? ifht slik du kjenner mennesket før i tiden?

Anonym sa...

Kan jeg spørre om det er forskjell på A1 og A2 kuer? Eller mer presist om de lager ulik melk (ulikt kasein)? Er det fordeler med A2 melk ift fordøyelse slik jeg har lest noen steder? Eller er det slik at begge typer melk uansett bør syrnes før konsum og at det da spiller mindre rolle hva slags kasein man startet med? (Leste et sted at det er mange A2 kuer i Frankrike, så hvis det er å foretrekke så er det jo kjekt at du nå har noen franske melkeprodukter i butikken din, Christer).

Farbror Melker

Anonym sa...

Det hele var en distraksjonstaktikk med null vitenskapelig dokumentasjon bak seg, og var også basert på manipulerte data hvor funn som ikke passet med budskapet ble ignorert til fordel for funn som tilsynelatende støttet det. Logikken bak er også såkalt autoimmun sykdom, som er en fantasikonstruksjon fra legemiddelindustrien for å bortforklare en rekke helseproblemer som faktisk har klare, dokumenterte årsaker i bl.a næringsubalanser og/eller kjemikaliebelastning. Til tross for at konseptet autoimmune sykdommer gradvis har sneket seg inn i medisinske oppslagsverk og legers og alternative terapeuters tankegang, så mangler konseptet både logikk og dokumentasjon, og det er fremdeles kun en hypotese. Da en hypotese som i dag omtales som om den skulle være selvsagt og dokumentert hinsides enhver tvil.

Har man normal syreproduksjon i magesekken, og unngår å drikke melk/spise melkeprodukter sammen med matemner som blokkerer fordøyelsen av bl.a kasein, har man ingen problemer med noen former for melk. Alternativt kan man surne melken slik at opioiddelen av kaseinet skilles fra selve kaseinet, og dermed ikke lenger forårsaker betennelse i tynntarmen.

http://www.nature.com/ejcn/journal/v59/n5/abs/1602104a.html

PP

Anonym sa...

Hvilke egg spiser dere andre? Får bare tak i økologiske på Mega, antar at de ikke er fra spesielt lykkelige høner. Finnes ingen gårder med høns i mitt nærområde, dessverre.
Louise.

Nøtteliten sa...

Samme her. Vi spiser Ânglamark sine økologiske fra Coop. Det er det eneste vi får tak i, dessverre.

Anonym sa...

Hvilke matemner konkret er det som blokkerer fordøyelsen av kasein?
Lurekoppen.

Nøtteliten sa...

PP: Jeg håper du vil svare på et par spørsmål her - hehe, jeg er ganske ekstatisk nå... Har hatt torskelever til gjæring i garasjen siden i mars, og tok frem et glass nå for å se på det. Jøss, tenkte jeg - perfekt konsistens, perfekt lukt og helt ok smak (faktisk bedre enn Møllers naturell).

Men så til spørsmålene:

1. Levra hadde lagt seg cirka på midten av glasset, eller litt under midtnivået. Jeg øste kun av det som lå OVER levra. Skal jeg ta med det som ligger under levra også?

2. Jeg silte dette gjennom et klede. Regner med det er slik man gjør det?

3. Jeg ser at f.eks GP sin tran med mintsmak er tilsatt mintolje fra ikke-kjemikaliebelastet landbruk. Jeg har en liten flaske med essensiell peppermynteolje (økologisk). Kan jeg tilsette dette uten at det ødelegger den gode helsevirkningen av tranen?

4. Kan jeg eventuelt tilsette så mye jeg vil av peppermynte, og kan jeg eventuelt tilsette en hvilken som helst annen økologisk essensiell olje?

Juhu! Dette var kult!! :-)

Nøtteliten sa...

5. Jeg tenker at dette har veldig, veldig lang holdbarhet så lenge det kan stå mørkt i kjøleskapet. Stemmer dette?

6. Hvilke dagsdosering vil du anbefale til henholdsvis voksne og barn (6 år)?

(Håper ikke dette ble for mange spørsmål, du får velge om du vil ta deg tid til å svare på alle eller ikke - og spørsmål 1, 5 og 6 er vel da de viktigste)

Juhu igjen, og riste litt på den - og trallala, trallala ;-)

Anonym sa...

Jeg har noen spørsmål ang pektin og annet som kan skape tull. Jeg har lyst til å servere familien grønnsakssupper og lapskauser med gulrøtter og andre røtter, samt rattatouille(ellerhvafforno) med aubergine, squasj og tomat. MEN det meste av dette er jo stappfult av pektin og jeg synes det er trist om vi ikke skal få næring fra resten av maten pga dette. Spm er da; kan jeg dele grønnsakene i biter og legge i vann og upasteurisert eddik+salt over natten for så å koke det godt før det spises? Eller forsvinner ikke pektinet så lett? hjelper det om jeg legger det i sitron?

På forhånd, takk tusen takk.


Grønnsaken

Anonym sa...

Jeg pleier å legge hele grønnsaker i eddik og vann, evt. tilsatt myse. Trodde dette holdt for å bryte ned pektin, men mulig grønnsakene må kuttes opp i mindre biter også? Tilsetter også økologisk bakepulver, er det riktig at pulveret sammen med eddik bryter ned giftstoffer?
Lurekoppen.

Nøtteliten sa...

Jeg pleier å legge grønnsakene i en bolle med vann tilsatt litt salt og myse. Jeg legger dem oppi hele, men av og til kutter jeg ferdig. Lar stå over natta, og hvis jeg skal koke en suppe eller gryte feks. så koker jeg grønnsakene godt i litt vann først, og så tilsetter jeg kraft når grønnsakene er så og si ferdigkokt slik at jeg slipper å koke krafta. Hvis jeg skal lage en gryte med kjøtt så har jeg oppi alle ingrediensene med en gang og lar det stå på ganske lav varme ganske lenge (men noen ganger koker jeg også grønnsakene i litt vann før jeg har i kjøtt og kraft). Jeg har nevnt måten jeg gjør dette på for PP før, og han har i alle fall ikke sagt noe i MOT disse fremgangsmåtene :-)

Tradisjonskost sa...

Hurra Nøtteliten :)
Ble litt ekstatisk sammen med deg nå! Utrolig kult med sjølsnekra tran i garasjen!
Regner med blogginnlegg kommer?

Nøtteliten sa...

Klart jeg blogger :-)

Anonym sa...

1 – all væske i glasset kan brukes, men fettet skal ha lagt seg på toppen av væsken

2 – jepp

3 – det vet jeg ikke, da jeg er usikker på hvordan de forskjellige substanser i eteriske oljer reagerer med vitaminer eller andre næringsstoffer. I og med at det er snakk om konsentrerte oljer, vil en del substanser med forskjellig grad av ”giftvirkning” kunne være så konsentrert at dette påvirker opptaket av enkelte næringsstoffer, eller at disse tapper kroppen for næringsstoffer som avgifter dem i leveren. Jeg vil anta at noen dråper går bra.

4 – nei på første spørsmål, da peppermynteolje stopper syreproduksjonen i magesekken, i tillegg til å gjøre klaffen mellom magesekken og spiserøret slapp, slik at man risikerer seriøs burping og eventuelt sure oppstøt. Andre oljer er usikre av samme grunn som nevnt ovenfor.

5 – jeg vil anta like lang holdbarhet som for kommersielle melkesyregjærede fiskeleverprodukter, som er minimum 2 år. Forutsatt at oljen oppbevares kjølig, lufttett og mørkt

6 – samme dosering, eller det dobbelte, av Green pasture’s olje, og tatt sammen med mettet fett eller dyrefett

PP

Anonym sa...

Kun melkesyregjæring reduserer pektininnholdet via enzymer som bakterier og gjærsopper produserer under gjæringsprosessen. Syrer i seg selv bare øker pektinfrigjørelsen fra matemne til væsken matemnet befinner seg i, og det samme gjør koking. Hvilket er hvorfor syrer og varmebehandling er viktig for å få til syltetøy skikkelig.

PP

Anonym sa...

Takk for svar, veldig verdifult. Hvirs jeg forstår riktig så dropper jeg sitron. Eddiken bidrar vel med melkesyrebakterier når den er upasteuriser gjør den ikke, eller kartakteriseres den som en syre? men uansett holder det kanskje ikke å bare legge den blandingen over natten. Må stå noen dager da eller?
Veldig glad for lærdommen.

Nøtteliten sa...

Hjertelig takk! :-) :-)

Kjente forresten jeg hisset meg litt opp nå... Kom over et hefte ved navn "Norsk olje gjennom tusen år" på nettet. Fant det gjennom noe som kaller seg "Verdensarv Lofoten". Heftet fremstår som en lang hyllest til Peter Möller, og om gjæret tran skriver man det følgende:

"Før 1850 ble all tran produsert på gammelt vis, gjennom gjæring og forråtnelse eller koking av levra. Kvaliteten var elendig."

Den uttalelsen kan man rett og slett bare ta å stikke opp i ræva, for man trenger ikke akkurat å være noen rakettforsker for å både se, lukte og smake at min hjemmelagede, fermenterte torskeleverolje er av utsøkt kvalitet! Men - det er trist at norges eneste tranmuseum (som jeg regner med står bak dette heftet) fremstiller de ekte tradisjonene på en såpass håpløs måte :-(

Anonym sa...

Tusen takk for utfyllende svar, Nøtteliten. Da går jeg over til din framgangsmåte. :)

Anonym sa...

Eddik er i hovedsak eddiksyre og eddikbakterier, og det er ikke melkesyrebakterier i eddik.

Vanlig melkesyregjæring i minimum 7 timer er tilstrekkelig.

PP

Anonym sa...

Den jødiske familien Møller kom med disse uttalelsene for å skremme folket fra den tradisjonelle gjæringen henimot familiebedriftens egne produkter. Dette er vanlig skremselstaktikk beregnet på å fremme tilsynelatende forbedrede eller mer helsevennlige produkter til fordel for tradisjonelle produkter som skal være urene/skitne, fulle av bakterier, etc, fulle av helseskadelige substanser, etc med mer. Apropos kvalitet -
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2128019.ece

Ræva er et helt kurant sted å plassere slike uttalelser. Familien Møller, som de fleste andre jødiske familier som har dominert både politikk, industri og statlige og private institusjoner i landet i flere hundre år, har konsekvent, i mange generasjoner, bekjempet tradisjonelle måter å dyrke, konservere og tilberede mat og drikke på til fordel for deres egne, moderne versjoner fulle av kjemikalier og unaturlige substanser. Se på hvem som eier alt som selges av mat og drikke, så vel som tilsetningsstoffer, kjemikalier, sprøytegifter, kjemisk gjødsel, m.m i landet, og du finner jødiske familier. Se på hvem som oftest promoterer vaksiner og antibiotika, m.m, eller frykt for mikroorganismer, epidemier og pandemier, eller som gir bort millioner og milliarder av norske olje og skattebetalepenger til jødisk eide vaksine og legemiddelkarteller (eller jødisk eide banker under bløffen om finanskrisen disse menneskene satte i gang selv), og du finner jødiske personer i maktposisjoner. Eksempelet jeg har nevnt mange ganger tidligere er det jødisk/Rockefellereide folkehelseinstituttet, som styres av den oprinnelig tysk-jødiske familien Stoltenberg.

Til dem som ikke kjenner til det jeg har skrevet tidligere om dette med jøder, så er jeg ikke i mot verken jøder, muslimer eller andre trosretninger. Men, jeg er i mot sionister, og alle som aktivt deltar i å forgifte og ødelegge mennesker, dyr, insekter og miljø. Og, jødiske sionister, som har det med å skrike antisemittisme når noen avslører hvilke drittsekker de er, og hvor mye galt de gjør mot ikke-jøder, er hovedsaklig hvite, ikke mørkhudede eller rødhudede, slik ekte semitter er. Ergo kan enhver person som føler for å bruke stempelet antisemitt på meg følge Nøttelitens råd om å stikke det hele opp der sola aldri skinner.

PP

Frkgammeldags sa...

Wow nøtteliten! Hjemmelaget torskeleverolje, imponert!

PP, jeg har kjøpt rosenrotpulver, hadde ikke råd til reinrot :( og har prøvd å trekke den som te, men dette er jo helt grusomt og nærmest umulig å få ned! Tørt som fy i halsen og grusomt i munnen. Har prøvd å blande med honning men fysj, det hjelper ingenting.. Har en kapselmaskin og lurte på om jeg kunne lage kapsler av pulveret og drikke en kopp frukt te eller lignende ved siden, vil dette virke også eller MÅ pulveret løses opp i 15 min i te slik det står? Vet du noe om det?

Også lurte jeg på hva du synes om frityrsteking, ser Christer har palmeolje i butikken sin og det hadde vert deilig med frityrstekt kylling eller potet, tenkte om jeg legger potet strimler i et vannbad med myse i en dag eller to før jeg friterer dem, så ville jeg unngå denne acrylamiden? Har litt vanskeligheter med å variere nok med dette kostholdet.. Blir mye kjøtt, fisk, smør, fløte, kokt potet å kraftris til middag og lite variasjon.. Kanskje frityrstekt potet til og med er bedre en kokt potet?

Nøtteliten sa...

Og der har vi et utmerket eksempel som viser i praksis hvordan enkeltpersoner har avskrevet den ekte historien, og villedet folket til å tro på noe annet. Når historien fortelles i dag, så er alle og enhver enige i at den tranen man produserte før Møllers tid var av "elendig kvalitet", noe som er en regelrett løgn. Tilogmed Norges eneste tranmuseum tror fullt og fast på denne løgnen, og lærer den videre. Det er faktisk ganske skammelig, de skal jo tross alt være "fagpersoner". Husker jeg så et TV-innslag for en tid tilbake hvor man var på bedriftsbesøk hos Møllers Tran. Det var et program à la "hele Norges dialektsnakkende, godslige og bollekinnbefengte programleder" som smilende førte oss rundt i lokalene sammen med en eller annen tannblekingssmilende fyr fra Møllers som selvsagt skrøt sine egne produkter høyere enn skyene, hvorpå den bollekinnbefengte uttalte på sin godslige dialekt at "Og det denne mannen ikke vet om tran, det er ikke verdt å vite".

Jo, tenkte jeg. Alt det denne idioten ikke vet om tran - det er nettopp DET som er hele cluet med nettopp tran.

Anonym sa...

Adaptogener basert på røtter er best løselige i væske, slik at virkestoffene tas bedre opp. Det beste er å lage tinktur selv og hyle nedpå, og drikke f.eks saft etterpå. Bittersmaken i både frø og blader slår dansk bitter, malurt og absint ned i støvlene, som om noen har sandblåst kjeft og svelg, så jeg skjønner reaksjonen din.

Frityrsteking er gode greier, og fin variasjon i kosten. Palmeolje, især fraksjonert olje, er helt ok til frityrsteking, men som en ekstra piff på smaken anbefales litt talg eller smult i også. Eventuelt smør på slutten.

Fraksjonert palmeolje, som var ment som en motvekt mot herdet fett, er rent mettet fett, og har ingen negative helsevirkninger. Og det at dyrking av palmetrær ødelegger regnskog er ren propaganda fra planteoljeindustrien, som mislikte sterkt alternativer til transfett og planteoljer. Det som finnes av skikkelige undersøkelser av emnet viser at påstandene er usanne, akkurat som påstandene om at palmeolje er helseskadelig er. Så når stadig flere matprodusenter erstatter palmeolje med helseskadelige planteoljer, soms elvfølgelig er herdede, så viser dette en makt over maten industrien ikke burde ha. Vi villedes til å tro at produsentene tenker på oss og miljøet som grunnlag for å fjerne palmeoljen, men som vanlig er dette bare nok et påskudd for å promotere helseskadelige transfett og planteoljer under dekke av at de er hjertevennlige så vel som regnskogvennlige. Det burde være skuddpremie på korrupte politikere!

PP

Anonym sa...

Så dette er ok å bruke til fritering? http://www.tidsporten.no/products/palmefett-luktfri-10kg-bestillingsvare3

Hvor får dere tak i dyretalg.? Har aldri sett det i butikken. Christer håper det er noe du kan ta inn i fremtiden:-)

PP vet du om sitrusskall og bananskall er ok å ha i varmkompost? Har hørt en del at en ikke bør ha det men er veldig usikkert. Har nettopp begynt med kompost så har fortsatt mye å lære.

Kantarellen

Anonym sa...

100+ Ways to Eat More Organ Meats - The Ultimate Offal and Odd Bits Recipe Round-Up -
http://thecuriouscoconut.com/blog/100-plus-ways-to-eat-more-organ-meats-offal-and-odd-bits

PP

Anonym sa...

1 - jepp

2 - talg finnes i en del butikker, samt på slakterier. De fleste butikker jeg kjenner til som har talg fører følgende produkt -
http://www.oleringdal.no/index.php?page_id=79&product_id=1778&tags=

3 - jeg har begge deler i kompost uten problemer, men det vil ta lengre tid om det er snak om mye på en gang, da skallene bremser gjæringsprosessen en del gjennom å skille ut substanser som bakterier og sopper ikke føler for å feste med

PP

Frkgammeldags sa...

Takk for svar (-: da gleder jeg meg til friterte poteter! Tenkte også på talg først, men det tar så uendelig tid å lage talg, så vil ikke bruken den til frityr. Men å blande i en liten dæsj er jo kjempelurt.

Har prøvd å lage rosenrot tinktur.. Men røttene jeg samlet var tydeligvis for små, leste at de måtte helst være minst tre år gamle. Tror de jeg fant var ganske unge. Fant heller ikke i en tue, men bare en liten en her og der som stakk opp av gresset. Etter en måned uten at det så ut som jeg hadde fått noe særlig uttrekk kastet jeg oppi oppkuttet fersk gurkemeierot også, for ikke å kaste bort spriten. Så da blir det vel gurkemeie/rosenrot tinktur, tenkte det ikke gjorde noe å blande. Har også laget hvitløkstinktur av økologisk hvitløk, det fungerte veldig bra!

Men man kan vel ikke lage tinktur av pulveret? Eller går det fint? Det hadde jo vert supert isåfall...

Denne heksejakten på palmeolje plager meg veldig. Har gått igjennom alle chipsposene på butikken, ikke en eneste med palmeolje! Men på ikea har de chips med palmeolje, en så lenge.. Sikkert ikke det sunneste å få i seg det heller, men chips stekt i annen olje er helt utelukket..

Nøtteliten sa...

Jeg lagde noe slags pommes frites med ghee. Det ble knallgodt. Jeg skrelte potetene, skar dem i strimler. Så hadde jeg masse ghee i en jernpanne, og stekte/friterte til de var gyllenbrune. Lillemann var helt over seg av begeistring :-) Men, det var en del jobb og det gikk relativt mye ghee.

Jeg tenker også å lage chips selv, med cirka samme fremgangsmåte.

Nøtteliten sa...

Wow! Tusen takk for at du deler PP! :-)

Anonym sa...

Spiser 50 g lever til kveldsmat fire ganger i uka. Tar en ts fiskeleverolje daglig. Spiser litt upasterisert smør, kefir og et par eggeplommer til frokost. Blir det for mye A-vit? Bør jeg begynne med skateleverolje istedet for fiskeleverolje?
Louise.

Anonym sa...

Kommentarfelt med bok og/eller filmlinker –
http://liveneshage.blogspot.no/2013/12/vinner-av-logokonkurransen-til.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1380464670696#c5703614302327760480
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1379116804123#c2011465611404908884
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/bokomtale-secret-life-of-plants.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/08/kefirbrd-videre.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/01/kumelk-en-serie-pastander-omkumelk.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/01/livlige-kommentarfelt.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/03/ost-smr-bakeri-og-mer.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/05/bakeri-ost-smr-og-facebookgruppen.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/06/bakerioppdatering.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/08/da-er-bakerrebellene-endelig-apnet.html

Om nedlastingsprogram som forenkler nedlasting av filer, og programmer som leser og/eller konverterer epub og mobi til pdf -
http://liveneshage.blogspot.com/2014/06/bakerioppdatering.html?showComment=1403394974687#c6679772749739952352

PP

Anonym sa...

Kristian Berg, "Prescriptive Stretching"
English | ISBN: 0736099360 | 2011 | PDF | 152 pages | 20 MB

Elite athletes have long relied on personalized stretching programs to improve flexibility and prevent injury. What you might not know is that many of those targeted stretches have a much broader application, one that you can easily incorporate into your daily routine: pain relief.

Prescriptive Stretching features full-color anatomical illustrations and step-by-step instructions for 40 of the most effective stretches to eliminate pain, alleviate muscle soreness, improve balance and flexibility, and prevent common injuries. In addition, you’ll find sample stretching programs that you can follow as is or personalize to meet your body’s needs.

Best of all, Prescriptive Stretching shows you how to quickly assess your pain and identify the stretches to reduce discomfort. Specifically, you’ll find recommendations for these common ailments:

-Headache

-Back pain

-Neck stiffness

-Shoulder soreness

-Golfer’s elbow

-Tennis elbow

-Runner’s knee

Whether you’re looking to increase range of motion or simply eliminate muscle pain and discomfort, Prescriptive Stretching has you covered. Comprehensive yet easy to use, it’s the guide you’ll turn to again and again.

http://uploaded.net/file/rxr8ekug

Arnold G. Nelson, Jouko Kokkonen, "Stretching Anatomy, 2nd Edition"
English | 2014 | ISBN: 1450438156 | 232 pages | PDF | 6 MB

See inside every stretch as you increase flexibility and improve muscular strength. Expanded, enhanced, and updated, the best-selling Stretching Anatomy returns to show you how to increase range of motion, supplement training, enhance recovery, and maximize efficiency of movement. You’ll also gain a detailed understanding of how each stretch affects your body.

Stretching Anatomy, Second Edition, is like having an X-ray of each stretch, only better. Not only do you see full-color illustrations of the muscles in action, but you also see how a change in position can alter the muscle emphasis and difficulty and how variations can improve safety and effectiveness. A new Stretch Focus section details the procedure and benefits of every exercise as well as safety considerations and variations according to skill level.

Each exercise describes how to stretch, when to stretch, primary and secondary muscle emphasis, and which muscles are activated for support. Stretching programs provide three levels of difficulty, including light stretching that can be used to aid in recovery from soreness and injury. A new chapter on dynamic stretches covers the most effective exercises for athletic warm-ups, while another chapter shows you how to customize a program based on your individual needs, including a program of passive static stretches proven to help lower blood glucose.

Whether you seek increased flexibility, better athletic performance, or reduced muscle soreness and tension, Stretching Anatomy is your visual guide to proper stretching technique.

http://k2s.cc/file/7e11d73e5b791/1450438156Stretching.pdf

PP

Anonym sa...

Jay Blahnik, "Full-Body Flexibility - 2nd Edition"
English | 2010 | ISBN: 0736090363 | 272 pages | PDF | 12 MB

Improve flexibility, balance, and strength in three steps! Only the Full-Body Flexibility system blends the best stretching methods from yoga, Pilates, martial arts, and sports training into stretching sequences for your every need.

In this updated edition, you’ll find 175 stretches and 23 routines that will help you take these steps:

• Strengthen muscles to support your body and maximize your entire range of motion.

• Enhance flexibility by challenging your muscles with multiple techniques.

• Balance muscles in opposing muscle groups on both sides of your body.

Use the book’s step-by-step instruction and detailed full-color photo sequences to enhance your body’s natural movement, reduce muscular tension, strengthen joints, improve posture, and take your athletic performance to new heights.

Whether you’re seeking to improve overall fitness or simply searching for a more effective way to stretch, Full-Body Flexibility is your guide for staying active, healthy, pain free, and injury free.

http://k2s.cc/file/6caa5ce8de88a/0736090363Flexibility.pdf

J.C. Radcliffe, R.C. Farentinos, "High-powered Plyometrics, 2nd edition"
English | ISBN: 0880117842 | 1999 | 184 pages | PDF | 9 MB

Plyometrics is an essential part of strength and conditioning programs for the top athletes in nearly every sport. "High-Powered Plyometrics" provides the most systematic, comprehensive, and practical study of plyometrics available and can give you performance gains you never thought possible through 77 advanced exercises for explosive sports training.This book gives you a complete plyometric-based training program that really works. No matter what your sport, the practical and effective training regimen presented will give you the greater speed and power components you need to succeed. Progressive training programs also allow you to adjust the level and intensity according to your needs. "High-Powered Plyometrics" takes you step-by-step through high-level plyometric training, beginning with an understanding of the principles of how and why plyometrics works. It details proper training techniques and equipment, safety and injury prevention, and targeted training drills to develop your lower, middle, and upper body. You also get advanced tips to take you to the elite stages of training with discussions on periodization, long-term planning, and progression training. More than 350 photos-most presented sequentially-make the concepts, descriptions, and explanations easy to understand.These principles have worked for hundreds of elite athletes, including intercollegiate and professional football and basketball players, world-class volleyball players and cross-country skiers, professional and Olympic cyclists, marathon runners, and athletes of all ages. They will give you the explosive power you need to compete at a high level in almost any sport. If you want to go beyond basic conditioning, "High-Powered Plyometrics" gives you everything you need to surge past the competition.

Note: PDF not true, but quality is normal.

http://k2s.cc/file/32119976e3ea6/0880117842Plyometrics.pdf

PP

Anonym sa...

Deep-Rooted Wisdom: Stories and Skills from Generations of Gardeners by Augustus Jenkins Farmer
English | 2014 | ISBN: 1604694521 | 248 pages | EPUB | 31,5 MB

Augustus Jenkins Farmer (aka Jenks) started gardening in the third grade in a corner of the family farm filled with rocks, scrap metal, crinum, and spider lilies. He was free to dig, transplant, and design in any way he wanted by making do with what he had. Thirty years later, he continues to garden this way in his own gardens in Columbia and Beech Island, South Carolina. His style of gardening is in stark contrast to the gardening industry’s steady stream of new products, new advertising, and new rules that create unneeded complexities, intimidateing future gardeners and obscuring the joy of gardening.

Deep-Rooted Wisdom is Farmer’s antidote to this corporate-driven model of gardening. In it he shares the traditional skills and techniques he has learned over the years from generations of gardeners, like gardening with pass-along plants, harnessing the natural power of worms and mushrooms, saving heirloom seeds, and making handmade garden structures out of available materials. Along the way, he introduces us to a cast of unforgettable characters, like Yvrose Valdez, a woman from Haiti who uses legumes in lieu of fertilizer, and Bennett Baxley, who has a 20-acre yard filled almost entirely with scavenged plants.

Deep-Rooted Wisdom is garden mentorship at its best and most honest, showing us all a way back to a more joyful, simple style of gardening.

http://k2s.cc/file/8ea489474d1ea/Deep-Rooted.epub

Jim Cobb, "Countdown to Preparedness"
English | ISBN: 1612433049 | 2014 | 200 pages | PDF | 1 MB

Every year, rivers flood, hurricanes strike, and earthquakes shake buildings to the ground. Catastrophic disasters can hit anywhere at any time. There's simply no escaping them. The only reasonable thing you can do is get prepared. This beginner's guide to prepping shows how to create a self-sustainable home for surviving anything from a power outage to societal collapse. In just a few hundred carefully thought-out pages, Countdown to Preparedness takes you and your families from clueless to completely ready. The life-saving program includes information on gathering food and water rations, stockpiling emergency supplies like batteries and first-aid materials, creating a bug-out plan, and even choosing firearms and other weapons for home defense. Accompanied with detailed illustrations and charts, Countdown to Preparedness offers a six-week course that takes you by the hand as it leads you from unprepared to expertly armed in every way. By the end of this book, you learn the survival skills, emergency stocks, and intuitive know-how to save your own life and the lives of your families in the worst of situations.

http://k2s.cc/file/982b07110fa7a/1612433049Preparedness.pdf

PP

Anonym sa...

The Quarter-Acre Farm: How I Kept the Patio, Lost the Lawn, and Fed My Family for a Year by Spring Warren
English | 2011 | ISBN: 1580053408 | 335 pages | EPUB | 8 MB

When Spring Warren told her husband and two teenage boys that she wanted to grow 75 percent of all the food they consumed for one year—and that she wanted to do it in their yard—they told her she was crazy.

She did it anyway.

The Quarter-Acre Farm is Warren’s account of deciding—despite all resistance—to take control of her family’s food choices, g
et her hands dirty, and create a garden in her suburban yard. It’s a story of bugs, worms, rot, and failure; of learning, replanting, harvesting, and eating. The road is long and riddled with mistakes, but by the end of her yearlong experiment, Warren’s sons and husband have become her biggest fans—in fact, they’re even eager to help harvest (and eat) the beautiful bounty she brings in.

Full of tips and recipes to help anyone interested in growing and preparing at least a small part of their diet at home, The Quarter-Acre Farm is a warm, witty tale about family, food, and the incredible gratification that accompanies self-sufficiency

https://www.tusfiles.net/6l2ihrbp7hxy
https://www.oboom.com/IAGLUV6I/Qu34646.epub
http://uploaded.net/file/p145c5sr/Qu34646.epub
http://k2s.cc/file/d5c542869bf18/Quarter-Acre.epub

Angela England, "Backyard Farming on an Acre (More or Less)"
English | ISBN: 1615642145 | 2012 | PDF, EPUB | 432 pages | 8 MB, 31 MB

Plan and plant a successful and sustainable backyard farm — from a quarter acre to a full acre and beyond — right in your own backyard. By raising and harvesting their own fruits, vegetables, chickens, bees, milk-bearing animals, and more, people are growing locally, sustainably, and at a fraction of the cost.

Backyard Farming on an Acre (More or Less) is written by someone who has planned and run a successful small-scale farm. Angela England guides you through the essentials of planning a small farm — deciding what should be grown or raised, implementing proven, sustainable techniques, and maximizing yield and harvest.

http://k2s.cc/file/532d4a696cc23/1615642145.pdf
http://k2s.cc/file/e3ae9e32a25ab/1615642145.epub

PP

Anonym sa...

Starter Vegetable Gardens: 24 No-Fail Plans for Small Organic Gardens by Barbara Pleasant
2010 | ISBN: 1603425292, 1603425306 | English | 180 pages | EPUB | 3.85 MB

Home vegetable gardening is all the rage. Millions of Americans have picked up spade and hoe and are digging into the soil for the first time. But starting a garden isn’t always simple. Many hopeful growers find themselves confused by the dizzying array of things to know about soil quality, garden layout, seeds, temperatures, planting schedules, fertilizer, pests, watering, and harvesting. Still other first-time gardeners plant too much, only to find themselves overwhelmed and exhausted by July.

Barbara Pleasant is here to help. In Starter Vegetable Gardens, Pleasant a master gardener and award-winning gardening writer takes the guesswork out of growing food, explaining in simple, straightforward language how to start, maintain, and expand a bountiful vegetable garden in small, manageable spaces.

Pleasant presents 24 no-fail, small-scale garden plans from a simple bag garden (planted right in soil bags!) to an orderly border and from a family food factory to specialty beds for salads, Cajun flavors, and Italian cuisine. For each plan she provides plant and material lists, a plot layout, four-color photographs, and tips for succession planting to keep the garden productive all season long. Her all-organic approach ensures that the harvest is not simply tasty but also chemical-free.

Pleasant anticipates and answers novice gardeners myriad questions, guiding readers through the complexities of assessing site and soil, understanding the climate, choosing the very best vegetable varieties, starting seeds, identifying insect friends and foes, watering, fertilizing, mulching, and harvesting.

The books layout is friendly and accessible, filled with detailed images that bring the concepts to life. Both instructive and inspiring, Starter Vegetable Gardens is an essential one-stop resource for anyone just beginning to cultivate a vegetable-gardening green thumb.

Includes 24 illustrated planting plans including:

Easy-Care Bag Garden
Backyard Veggie Border
Front-Yard Food Supply
Family Food Factory
Paintbrush Beds
High-Value Verticals
Marinara Medley
Managed Mulch Garden
Sweet Corn & Company
Cajun Spice
Six-Weeks-Sooner Salad Garden
http://uploaded.net/file/2wg69bxa

Pdf –
https://www.oboom.com/YWAC64L8/1603425292-Vegetable_Gardens.pdf
http://uploaded.net/file/9iyj5m8o

PP

Anonym sa...

Kim Pezza, "Backyard Farming: Raising Goats: For Dairy and Meat"
ISBN: 1578264731 | 2013 | EPUB | 128 pages | 7 MB

Backyard Farming: Raising Goats is the ideal resource for the new farmer just starting out, providing a comprehensive guide for preparing and caring for the addition of goats to your backyard farm!

Backyard Farming: Raising Goats is the perfect guide for beginners thinkingabout including goats to their sustainable homestead. Covering every topic from selecting and maintaining a breed, to the tools and space you'll need, to all the wonderful benefits that owning goats can provide, Backyard Farming: Raising Goats includes all that you need to know to get the most out of your new herd. Including time-tested tips and tricks used by expert farmers, this invaluable resource is a must-have for anyone looking to raise goats at home!

EVERYTHING YOU NEED TO GET STARTED. Covering topics from selecting the perfect breed for your space and time requirements, to milking and culling your herd, to preparing for and raising the next generation of kids, Backyard Farming: Raising Goats is the all-in-one guide for the aspiring home goatherd.

EASY TO FOLLOW, EASY TO UNDERSTAND. Written in simple, informative language, complete with numerous illustrations of proper techniques and housing set-ups, Backyard Farming: Raising Goats is written with first-time goatherds in mind.

A GREAT ADDITION TO ANY BACKYARD FARM. The benefits of owning goats range widely: goat's milk, meat, even goat hair has its uses and markets. Easier to care for than sheep and lots of fun besides, Backyard Farming: Raising Goats is the perfect first step to adding livestock to your farming experience!

The Backyard Farming series offers easy-to-use guides to help first-time farmers and homesteaders experience the satisfaction that comes from producing their own
food. Rural areas with acres of land, suburban neighborhoods with small backyards, or urban environments with limited space--no matter what your situation, these books are tailored to your unique needs and resources. Each volume in this series is dedicated to a particular topic in backyard farming, whether you're planning to grow food for your family or for sale at your local farmers market. Featuring simple instructions and helpful illustrations, the Backyard Farming series empowers you and your family to enjoy the freshest ingredients possible--direct from your own backyard!

http://keep2share.cc/file/75d914aedecde

PP

Anonym sa...

What You Think ADD/ADHD Is, It Isn't: Symptoms and Neuropsychological Testing Through Time By Barbara C. Fisher
2013 | 505 Pages | ISBN: 1439839964 | PDF | 23 MB

ADD/ADHD is not as easily diagnosed or clear-cut as many believe; in fact it very often acts as a masking agent for other underlying, contributing disorders. It’s important that we understand ADD/ADHD better. What You Think ADD/ADHD Is, It Isn’t: Symptoms and Neuropsychological Testing Through Time is the culmination of the author’s years of research involving clinical experience and testing, resulting in the first all-encompassing examination of the ADD/ADHD disorder.
Debunking common myths and shedding light upon the way this disorder truly impacts people, this volume:
· Presents the results of the largest clinical research study for ADD/ADHD, compiling 20 years of testing
· Distinguishes the inattentive form of ADD from ADHD and additional disorders using neuropsychological testing
· Provides statistical analysis from neuropsychological evaluations and self-reporting questionnaires from parents, teachers, adolescents, and adults
· Demonstrates how anxiety frequently masks itself as hyperactivity and increases through the lifespan
· Addresses the issue of ADHD misdiagnosis
· Explains the importance of diagnosing additional comorbid disorders that impact medication management and treatment
· Offers statistics showing the manner in which ADHD symptoms and additional issues affect people differently through the lifespan
http://uploaded.net/file/pztg0qup

PP

Anonym sa...

The $800 Million Pill: The Truth behind the Cost of New Drugs by Merrill Goozner
English | 2004 | ISBN: 0520239458 | 296 pages | EPUB | 1,2 MB

Why do life-saving prescription drugs cost so much? Drug companies insist that prices reflect the millions they invest in research and development. In this gripping expose, Merrill Goozner contends that American taxpayers are in fact footing the bill twice: once by supporting government-funded research and again by paying astronomically high prices for prescription drugs. Goozner demonstrates that almost all the important new drugs of the past quarter-century actually originated from research at taxpayer-funded universities and at the National Institutes of Health. He reports that once the innovative work is over, the pharmaceutical industry often steps in to reap the profit. Goozner shows how drug innovation is driven by dedicated scientists intent on finding cures for diseases, not by pharmaceutical firms whose bottom line often takes precedence over the advance of medicine. A university biochemist who spent twenty years searching for a single blood protein that later became the best-selling biotech drug in the world, a government employee who discovered the causes for dozens of crippling genetic disorders, and the Department of Energy-funded research that made the Human Genome Project possible--these engrossing accounts illustrate how medical breakthroughs actually take place. The $800 Million Pill suggests ways that the government's role in testing new medicines could be expanded to eliminate the private sector waste driving up the cost of existing drugs. Pharmaceutical firms should be compelled to refocus their human and financial resources on true medical innovation, Goozner insists. This book is essential reading for everyone concerned about the politically charged topics of drug pricing, Medicare coverage, national health care, and the role of pharmaceutical companies in developing countries.

http://k2s.cc/file/6b661fa2246e3/MillionPill.epub

PP

Anonym sa...

Genital Cutting: Protecting Children from Medical, Cultural, and Religious Infringements by George C. Denniston, Frederick M. Hodges and Marilyn Fayre Milos
English | 2013 | ISBN: 9400764065 | 220 pages | PDF | 3,9 MB

This volume contains the proceedings of the 10th International Symposium on Circumcision, Genital Integrity, and Human Rights. Authors are international experts in their fields, and the book contains the most up-to-date information on the issue of genital cutting of infants and children from medical, legal, bioethical, and human rights perspectives.

From the Back Cover

Every year, across the globe, an estimated 13.3 million boys and 2 million girls are involuntarily subjected to genital cutting. Both male and female genital cutting persist, generating a multi-billion-dollar-a-year industry that is defended by its proponents with dubious studies, manipulated statistics, and an appeal to “custom.” Physicians and parents alike have been misled into believing that these mutilations are beneficial, necessary, and harmless. Today, flawed studies have allowed the promotion of circumcision as a way of combating HIV/AIDS in Africa, an experiment that failed in the USA, where a half-million circumcised males have succumbed to AIDS. These facts notwithstanding, the public and legal outcry against these abuses is increasing. For instance, the high court in Cologne, Germany ruled in 2012 that circumcision harms the child, that the harm is irreversible, that it denies the child the right to his own body, and that circumcision denies the individual the right to choose his own religion. Thus, the issue of circumcision has expanded beyond the arena of medicine and is firmly established as a human rights and legal problem. The contributors to this volume, an international panel of experts in the fields of medicine, law, ethics, anthropology, sociology, history, religion, and politics, thoroughly examine and elucidate this violation of human rights.

http://www.nitroflare.com/view/8068885452AB503/9400764065.pdf

PP

Anonym sa...

Thomas Frank - One Market Under God: Extreme Capitalism, Market Populism and the End of Economic Democracy
Published: 2002-02-07 | ISBN: 0436276194, 0099422247 | PDF | 464 pages | 22 MB

A cogent, fiercely entertaining, often scathing assault on the institutions and pretensions of the new capitalist order and the tyranny of the almighty market.At no other moment in history have the values of business and the corporation been more nakedly and arrogantly in the ascendant. In 'One Market Under God', social critic Thomas Frank examines the morphing of the language of democracy into the cant and jargon of the marketplace. Combining popular intellectual history with a survey of recent business culture, Frank traces an idea he calls 'market populism' - the notion that markets are, in some transcendent way, identifiable with democracy and the will of rh people.The idea that any criticism of things as they are is elitist can be seen in management literature, where downsizing and ceaseless, chaotic change are celebrated as victories for democracy ; in advertising, where an endless array of brands seek to position themselves as symbols of authenticity and rebellion; on Wall Street, where the stock market is identified as the domain of the small investor and common man ; and in the right-wing politics of the 1990s and the popular social theories of George Gilder, Francis Fukuyama and Thams Friedman.Frank's counterattack against the onslaught of market propaganda is mounted with the weapons of common sense, a genuis for useful ridicule, and the older values of economic justice and political democracy. Lucid and intellectually probing, One Market Under God is tinged with anger, betrayal, and a certain hope for the future.

http://www.oboom.com/H86CYE0W/2014-06-22-64-0436276194_0099422247.zip
http://k2s.cc/file/4e75e1b580e47

Epub -
http://www.oboom.com/4NOAYLO3
http://uploaded.net/file/aotbfd8t

PP

Anonym sa...

Michelle Bamberger and Robert Oswald, "The Real Cost of Fracking: How America's Shale Gas Boom Is Threatening Our Families, Pets, and Food"
English | ISBN: 080708493X | 2014 | 256 pages | EPUB | 1 MB

A pharmacologist and a veterinarian pull back the curtain on the human and animal health effects of hydraulic fracturing, or “fracking”

Across the country, fracking—the extraction of natural gas by hydraulic fracturing—is being touted as the nation’s answer to energy independence and a fix for a flagging economy. Drilling companies assure us that the process is safe, politicians push through drilling legislation without a serious public-health debate, and those who speak out are marginalized, their silence purchased by gas companies and their warnings about the dangers of fracking stifled.

The Real Cost of Fracking pulls back the curtain on how this toxic process endangers the environment and harms people, pets, and livestock. Michelle Bamberger, a veterinarian, and Robert Oswald, a pharmacologist, combine their expertise to show how contamination at drilling sites translates into ill health and heartbreak for families and their animals. By giving voice to the people at ground zero of the fracking debate, the authors vividly illustrate the consequences of fracking and issue an urgent warning to all of us: fracking poses a dire threat to the air we breathe, the water we drink, and even our food supply.

Bamberger and Oswald reveal the harrowing experiences of small farmers who have lost their animals, their livelihoods, and their peace of mind, and of rural families whose property values have plummeted as their towns have been invaded by drillers. At the same time, these stories give us hope, as people band together to help one another and courageously fight to reclaim their communities.

The debate over fracking speaks to a core dilemma of contemporary life: we require energy to live with modern conveniences, but what degree of environmental degradation, health risks, and threats to our food supply are we willing to accept to obtain that energy? As these stories demonstrate, the stakes couldn’t be higher, and this is an issue that none of us can afford to ignore.

http://longfiles.com/tx1nu873vyzt/080708493XFracking.epub.html
http://uploaded.net/file/xapyx083
http://k2s.cc/file/3578e61961be0/080708493XFracking.epub

PP

Anonym sa...

Keith W. Whitelam, "The Invention of Ancient Israel: The Silencing of Palestinian History"
ISBN: 041510758X, 0415107598 | 1996 | EPUB/MOBI | 296 pages | 837 KB/1 MB

The Invention of Ancient Israel shows how the history of ancient Palestine has been obscured by the search for Israel. Keith W. Whitelam argues that ancient Israel has been invented by scholars in the image of a European nation state. He explores the theological and political assumptions which have shaped research into ancient Israel by Biblical scholars, and contributed to the vast network of scholarship which Said identified as 'Orientalist discourse'.

Keith W. Whitelam's groundbreaking study argues that Biblical scholars, through their traditional view of this region, have contributed to dispossession of both a Palestinian land and a Palestinian past. This is important reading for historians, biblical specialists, social anthropologists and all those who are interested in the history of ancient Israel and Palestine.

https://www.tusfiles.net/rsthkeqbbswa
https://www.oboom.com/S8GBDUAZ/041510758XIEI.epub
http://uploaded.net/file/jwi2lbrf/041510758XIEI.epub

http://keep2s.cc/file/0ef91a04584e3/041510758XIEI.epub
http://keep2s.cc/file/e5b6369ce9b6a/041510758XIEI.mobi

PP

Anonym sa...

Food, Inc.: Mendel to Monsanto--The Promises and Perils of the Biotech Harvest by Peter Pringle
English | 2003 | ISBN: 0743226119 | 256 pages | EPUB | 1,8 MB

For most people, the global war over genetically modified foods is a distant and confusing one. The battles are conducted in the mystifying language of genetics.

A handful of corporate "life science" giants, such as Monsanto, are pitted against a worldwide network of anticorporate ecowarriors like Greenpeace. And yet the possible benefits of biotech agriculture to our food supply are too vital to be left to either partisan.

The companies claim to be leading a new agricultural revolution that will save the world with crops modified to survive frost, drought, pests, and plague. The greens warn that "playing God" with plant genes is dangerous. It could create new allergies, upset ecosystems, destroy biodiversity, and produce uncontrollable mutations. Worst of all, the antibiotech forces say, a single food conglomerate could end up telling us what to eat.

In Food, Inc., acclaimed journalist Peter Pringle shows how both sides in this overheated conflict have made false promises, engaged in propaganda science, and indulged in fear-mongering. In this urgent dispatch, he suggests that a fertile partnership between consumers, corporations, scientists, and farmers could still allow the biotech harvest to reach its full potential in helping to overcome the problem of world hunger, providing nutritious food and keeping the environment healthy.

http://www.nitroflare.com/view/02F6E74FD52C892

The Hundred-Year Lie: How to Protect Yourself from the Chemicals That Are Destroying Your Health by Randall Fitzgerald
English | 2006 | ISBN: 0525949518, 0452288398 | 304 pages | EPUB | 316 KB

In a devastating exposé in the tradition of Silent Spring and Fast Food Nation, investigative journalist Randall Fitzgerald warns how thousands of man-made chemicals in our food, water, medicine, and environment are making humans the most polluted species on the planet. A century ago in 1906, when Congress enacted the Pure Food and Drug Act, Americans were promised ?better living through chemistry.? Fitzgerald provides overwhelming evidence to shatter this myth, and many others perpetrated by the chemical, pharmaceutical, and processed foods industries. In the face of this national health crisis, Fitzgerald also presents informed and practical suggestions for what we can do to turn the tide and live healthier lives.

Consider this:
? The average American carries a ?body burden? of 700 synthetic chemicals
? Chemicals in tap water can cause reproductive abnormalities and hermaphroditic birth
? A 2005 study of lactating women in eighteen U.S. states found perchlorate (a toxic component of rocket fuel) in practically every mother?s breast milk

http://www.nitroflare.com/view/EACA5FBFBAB9C09

PP

Anonym sa...

Tanya Denckla Cobb, "Reclaiming Our Food: How the Grassroots Food Movement Is Changing the Way We Eat"
ISBN: 1603427996 | 2011 | EPUB | 320 pages | 10 MB

Winner of the Nautilus 2012 Gold Award for Green Living, given to books that promote spiritual growth, conscious living, and positive social change; stimulate the imagination; and offer new possibilities for a better life and a better world.Named by Booklist as one of the top 10 books on the environment in 2012.Reclaiming Our Food tells the stories of people across the United States who are finding new ways to grow, process, and distribute food for their own communities. Their successes offer both inspiration and practical advice.Reclaiming Our Food is a practical guide for building a local food system. Where others have made the case for the local food movement, Reclaiming Our Food shows how communities are actually making it happen. This book offers a wealth of information on how to make local food a practical and affordable part of everyone's daily fare. The projects described in this book are cropping up everywhere, from urban lots to rural communities and everywhere in between. In Portland, Oregon, an organization called Growing Gardens installs home gardens for low-income families and hosts follow-up workshops for the owners. Lynchburg Grows, in Lynchburg, Virginia, bought an abandoned 6.5-acre urban greenhouse business and turned it into an organic farm that offers jobs to people with disabilities and sells its food through a local farmers' market and a CSA. Sunburst Trout Farm, a small family business in rural North Carolina, is showing that it's possible to raise fish sustainably and sell to a local market. And in Asheville, North Carolina, Growing Minds is finding ways to help bring fresh foods into schools. Author Tanya Denckla Cobb offers lessons and advice straight from innovative food leaders of more than 50 food projects across the United States. Photographic essays of 11 community food projects, by acclaimed photographer Jason Houston,.

http://www.nitroflare.com/view/A295DBD50689838

PP

Anonym sa...

Microorganisms and Fermentation of Traditional Foods (Food Biology Series) by Ramesh C. Ray and Montet Didier
English | 2014 | ISBN: 1482223082 | 390 pages | PDF | 10 MB

The first volume in a series covering the latest information in microbiology, biotechnology, and food safety aspects, this book is divided into two parts. Part I focuses on fermentation of traditional foods and beverages, such as cereal and milk products from the Orient, Africa, Latin America, and other areas.

Part two addresses fermentation biology, discussing specific topics including microbiology and biotechnology of wine and beer, lactic fermented fruits and vegetables, coffee and cocoa fermentation, probiotics, bio-valorization of food wastes, and solid state fermentation in food processing industries.

http://k2s.cc/file/5d1bfb730abc4/1482223082.pdf

Semih Otles, "Probiotics and Prebiotics in Food, Nutrition and Health"
English | ISBN: 1466586230 | 2014 | 512 pages | PDF | 3 MB

Presenting the work of international experts who discuss all aspects of probiotics and prebiotics, this volume reviews current scientific understanding and research being conducted in this area. The book examines the sources and production of probiotics and prebiotics. It explores their use in gastrointestinal disorders, infections, cancer prevention, allergies, asthma, and other disorders. It also discusses the use of these supplements in infant, elderly, and animal nutrition, and reviews regulations and safety issues.

http://k2s.cc/file/13f31866a5386/1466586230Probio.pdf

PP

Anonym sa...

Marisa McClellan, "Food in Jars: Preserving in Small Batches Year-Round"
2012 | ISBN: 0762441437 | 240 pages | PDF | 5.61MB

Popular food blogger Marisa McClellan takes you through all manner of food in jars, storing away the tastes of all seasons for later. Basics like jams and jellies are accompanied by pickles, chutneys, conserves, whole fruit, tomato sauces, salsas, marmalades, nut butters, seasonings, and more. Small batches make them easy projects for a canning novice to tackle, and the flavors of vanilla bean, sage, and pepper will keep more experienced jammers coming back for more.

Sample some Apricot Jam and Rhubarb Syrup in the spring, and then try your hand at Blueberry Butter and Peach Salsa in the summer; Dilly Beans and Spicy Pickled Cauliflower ring in the fall, while Three-Citrus Marmalade and Cranberry Ketchup are the harbingers of winter.
Stories of wild blackberry jam and California Meyer lemon marmalade from McClellan’s childhood make for a read as pleasurable as it is delicious; her home-canned food—learned from generations of the original “foodies”—feeds the soul as well as the body in more than 100 recipes.

http://www.tusfiles.net/372hbw1y1ha7
http://180upload.com/td6bh3e76x71
http://uploaded.net/file/qk17bsm8/MMcC-FIJ.rar

Gloria Nicol, "100 Jams, Jellies, Preserves & Pickles: Recipes and techniques for preserving fruits and vegetables"
English | ISBN: 190756361X | 2011 | 144 pages | EPUB, PDF | 45 MB

100 delicious and original recipes for jams, jellies, marmalades, curds, cordials, fruits in syrup, chutneys and pickles. There's something about homemade produce which always tastes so much better. You only have to look on the shelves of the smartest delicatessens to see that making jams and jellies has never been so popular, with flavours and combinations that range from the traditional tried-and-tested recipes to the more adventurous and exotic. In times of abundance it makes perfect sense to squirrel away food for use in times less plentiful: jam- and jelly-making and food preservation have always been an important household craft as well as an essential part of the culinary calendar. Jam-packed with lip-smacking recipes, including ways to pickle vegetables and dry fruit, the secrets to great flavours, simply made, are unlocked in this delightful book.

http://www.tusfiles.net/lpaldxdbb73f
http://uploaded.net/file/ir24nuid
http://uploaded.net/file/oflw1kvj

PP

Anonym sa...

Putting Food By (5th Edition) by Ruth Hertzberg, Janet Greene, Beatrice Vaughan
English | 2010 | ISBN: 0452296226 | 464 pages | EPUB | 1,4 MB

The completely updated classic shows you how to stock your pantry with local, seasonal ingredients all year long For more than thirty years, Putting Food By has been the go-to- resource for preserving foods-from fruit and vegetables to meat and seafood. Now, this essential volume has been updated to reflect the latest information on equipment, ingredients, health and safety issues, and resources. Whether motivated by economics or the desire to capture the taste of local, seasonal food at its peak, home cooks have made preserving today's hottest food trend. There are many books on canning, but Putting Food By stands out as the classic that has stood the test of time. Covers canning, freezing, salting, smoking, drying, and root cellaring, Includes mouthwatering recipes for pickles, relishes, jams, and jellies

http://k2s.cc/file/ec416e93a8c00/PuttingFood.epub

Scott Mansfield, "Strong Waters:A Simple Guide to Making Beer, Wine, Cider and Other Spirited Beverages at Home"
2010 | ISBN: 1615190104 | 264 pages | MOBI, EPUB | 2,4 MB

Discover the Many Rewards of Homemade Spirits—Unique, Flavorful, Economical and Surprisingly Easy to Make!

Today's renewed interest in making wine and beer at home amounts to nothing less than a renaissance. No matter why you want to join the new generation of homebrewers—to complement your cooking, to save money, or simply for a truly rewarding hobby—Strong Waters will tell you how.

In this do-it-yourself guide, Scott Mansfield makes a grand tradition accessible for today's enthusiasts. Beginners will welcome his tips for getting started inexpensively with everyday materials, and experienced hobbyists will be inspired by recipes for longtime favorites and forgotten delights, including:
Limoncello, the perfect aperitif to conclude an Italian dinner
Perry, apple cider's sweeter cousin, made from pears
Jalapeño Wine, a healthy drink that doubles as a marinade
Rhodomel, an ancient Grecian mead flavored with roses and honey
Spruce Beer, a North American classic since colonial times

Worried that making your own spirits is complicated? Don't be! Strong Waters covers everything from the basics of bottling to the science of sweetening. It's surprisingly easy, and as eight pages of color photos illustrate, the results are tantalizing. Cheers!

http://www.tusfiles.net/35w5ymspttw1
http://uploaded.net/file/c2g1bir0/SM-SW.rar
http://k2s.cc/file/52d24306f3c94/1615190104_Waters.rar

PP

Anonym sa...

Brett L. Markham, "The Food Dehydrating Bible: Grow it. Dry it. Enjoy it!"
English | ISBN: 162914181X | 2014 | EPUB | 160 pages | 17,3 MB

Bestselling author of the Mini Farm series, self-sufficiency expert Brett Markham turns his attention to the timeless art of food dehydrating.

An avid food dryer for years, Brett walks you through the simple steps for dehydrating everything from traditional classics like apples and jerky to more unusual fare. Whether you’re following a raw food lifestyle or looking for new ways to make the most of your garden’s produce, this is an inside look at all aspects of dehydrating.

The Food Dehydrating Bible includes:

• Straightforward, easy easy-to to-follow instructions
• Dozens of recipes
• Diagrams
• One hundred color photographs
• And more!

This is a must-have manual for beginners and dehydrating gurus alike!

https://www.oboom.com/W5WO2VAY/162914181X.epub
http://k2s.cc/file/3751c0e4bd49c/162914181X.epub
http://uploaded.net/file/z5p88h0d

Teresa Marrone, "The Beginner's Guide to Making and Using Dried Foods: Preserve Fresh Fruits, Vegetables, Herbs, and Meat with a Dehydrator, a Kitchen Oven, or the Sun"
ISBN: 1612121799 | 2014 | EPUB | 352 pages | 10 MB

Drying is a simple and easy way to preserve fresh fruits, vegetables, meats, and herbs. This comprehensive guide includes everything you need to know to get started, whether you are using a dehydrator, your own oven, or the sun. Expert Teresa Marrone thoroughly covers the basic techniques, all the way through storing and rehydrating your dried foods. From apples to watermelon, asparagus to zucchini, basil to beef, you'll find solid instructions that will ensure great results every time. Marrone also includes recipes for using your dried foods in a wide range of delicious dishes, from pies and cookies to stews and casseroles. There are even instructions for drying fresh pasta and making vegetable snack chips and baby-food purees.

https://www.oboom.com/M6ORDBB6/DriedFoods.epub
http://uploaded.net/file/nckb0n78
http://keep2s.cc/file/2cedc149f7567
http://novafile.com/6dm6ga86c33v

PP

Anonym sa...

Diane Morgan, E. J. Armstrong, John Ash, "Salmon: A Cookbook"
English | ISBN: 0811842126 | 2005 | EPUB | 192 pages | 14,3 MB

Diane Morgan is hooked on salmon and it shows. From the deck of a commercial fishing boat in Alaska to the fish farms in Scotland, she has traveled the world on a quest to find out everything there is to know about the world's favorite fresh fish. Learn the difference between wild and farmed salmon, discern among the varieties of species, whether Atlantic, Chinook, Coho, or Sockeye, and discover the heart-healthy benefits of including salmon in the diet. The real catch are the recipes. Salmon Hash, Thai Coconut Soup, Salmon Tacos, and a dramatic yet simple whole roasted version show the incredible versatility of salmonit's perfect morning, noon, and night. It pairs well with an international array of flavors and can be poached, smoked, baked, or grilled. With tips for storing, preparing, filleting, cutting steaks, taking out pin bones, plus gorgeous scenic photographs of famed fishing areas, Salmon is sure to make a big splash in the kitchen.

http://www.tusfiles.net/5ldn812ga2q8
http://180upload.com/57e9cj0jxsfm
http://uploaded.net/file/5ph6sxb8/Salmon.epub
http://uploaded.net/file/vnk8m90a/DM-SAL.rar

For the Love of Seafood by Michael Francis Bavota
March 10, 2014 | ISBN: 0944435769 | Pages: 240 | EPUB | 4 MB

Simple and delicious seafood recipes for a successful cooking experience. The Only Seafood Cookbook You Will Ever Need This enjoyable introduction to some of the world s most beloved foods reveals the essential secrets for success in buying and cooking delicious and nutritious seafood. Designed for the average cook from mothers and dads to bachelors to inspired teenage chefs it is based on popular, readily available seafood found in most neighborhood supermarkets. This book will bring seafood and smiles back to your dinner table. An important feature of For the Love of Seafood is the complete set of guidelines for buying fresh or frozen seafood. There are hints, facts, and cautions you are not likely to find anywhere else. You will find important information on the health impact of eating seafood as well as entertaining lore on popular types of fish and shellfish used in the recipes. The recipes in this book are modeled to satisfy your family, your guests, and to look great on your dinner table. Each meal is quick and full of wonderful flavor. At the beginning of each new category you will find interesting background information on the fish you will be preparing. You will see examples of the different types of products in a group. Where needed, you will learn easy cleaning, preparation, and cooking methods. Then you are ready to cook and enjoy.

http://www.tusfiles.net/xns5y4pz837b
http://uploaded.net/file/6ud00mcy/MFB-FLOS.rar
http://www.nitroflare.com/view/7459E57BE35923F
http://180upload.com/u1eh36yg062n

PP

Anonym sa...

Bonnie Scott, "Fish & Game Cookbook"
ISBN: 148402690X | 2013 | 242 pages | EPUB/MOBI | 10 MB

“ A huge collection of over 150 delicious Fish & Game recipes. Whether you're fishing or hunting deer, elk, rabbit, duck, pheasant or dove, you'll find recipes and helpful tips in this Fish & Game Cookbook to make your game or fish the centerpiece of a memorable meal. These recipes are easy to prepare and use ingredients you can find right on your pantry shelves or at a nearby store.•Over 150 recipes for wild or domestic game kabobs, steaks, roasts, stews, casseroles, burritos, enchiladas, chili, burgers, more. •4 sections for fish, including catfish, perch, trout and general fish recipes.• Nutritional information included for every recipe. • Each fish and game section features tips for cooking, aging, marinating, and reducing the gamey taste, along with cooking times. Recipes include:• Duck• Dove and Quail•Elk• Pheasant• Rabbit• Squirrel•Venison• Fish - General• Fish - Trout• Fish - Perch• Fish - Catfish• Marinades, Sauces, Coatings• Side dishes So, pick a recipe, grab your pans and seasonings, and get ready to serve a meal your family will love. Each recipe includes nutritional information so you can make an informed decision about the food you are serving.

http://longfiles.com/2swqxmjkiyb8/fishg.rar.html
https://www.oboom.com/U6COVBXL/fishg.rar
http://rapidgator.net/file/76758e27c893a7324b69499790216ff6/fishg.rar.html
http://uploaded.net/file/31s9hwdi
http://uploaded.net/file/h3tri8pa
http://uploaded.net/file/yvd6ek0l/fishg.rar

PP

Anonym sa...

William Rice, "Steak Lover's Cookbook"
ISBN: 0761106316, 0761100806 | 1997 | EPUB | 256 pages | 6 MB

Marrying simplicity and succulence, steak is a food everyone can understand, and one of the very few to inspire genuine craving. Steak is William Rice's avocation, his passion, and he's researched different preparations and flavors of steak from all over the world. A collection of over 140 recipes, steak lover's cookbook is divided between fancy uptown cuts (e.g., tenderloins, porterhouses, ribs) and the plainer but just as tasty downtown cuts (skirt, chuck, flank, round). It includes the Best-Ever recipe for each type, plus dozens of inviting alternatives, not to mention Steak Fries, Outrageous Onion Rings, and Mississippi Mud Pie. It's a steakhouse at home.

https://www.oboom.com/L7N6KK6Y/0761106316SLC.epub
http://uploaded.net/file/7lmmjlww
http://keep2s.cc/file/e5451e557dcf5/0761106316SLC.epub

The Great Meat Cookbook: Everything You Need to Know to Buy and Cook Today's Meat by Bruce Aidells
English | 2012 | ISBN: 0547241410 | 640 pages | EPUB | 23,7 MB

In the last decade since the publication of Bruce Aidells's hugely successful The Complete Meat Cookbook, called by the Washington Post "authoritative" and "all-encompassing," the world of meat cookery has changed radically. With the rise of small farmers and the Internet, a more diverse supply is available— not only of beef, pork, lamb, and veal, but also of bison, venison, and goat. Today's shopper confronts a host of bewildering, often misleading labels: "certified organic," "humanely raised," "vegetarian diet," and many more.

Whether the cook shops at the local farmers' market or the supermarket, The Great Meat Cookbook is the definitive guide to the new landscape. In sidebars illustrated with color photographs of each cut, Aidells shows how to pick the best steaks, chop, roasts, and ribs. With hundreds of recipes, including "Great Meat Dishes of the World" like Beef Fillet stuffed with Parmesan and Proscuitto; budget-friendly dishes like Melt-in-Your-Mouth Pork Shoulder; speedy dinners like Mushroom-Stuffed T Bone Lamb Chops, and charcuterie and sausage selections, Aidells provides all the information needed for juicy results every time.

https://www.oboom.com/MJVD2IRC/0547241410Meat.epub
http://uploaded.net/file/w0rj0vn6
http://www.nitroflare.com/view/7C3B4075475EEF8

PP

Anonym sa...

Healdsburg Press, "The Egg Cookbook: The Creative Farm-to-Table Guide to Cooking Fresh Eggs"
ISBN: 1623153883 | 2014 | EPUB | 216 pages | 3 MB

The real chicken-and-egg problem: What to do with eggs once they're in your kitchen?

If you are looking for a fresh, nutritious, and creative approach to the almighty egg, The Egg Cookbook is for you. With The Egg Cookbook you'll get more than 110 unique recipes that let the egg shine--from savory to sweet, and from breakfast to dinner. The Egg Cookbook is also your guide to the amazing culture surrounding the world's most versatile ingredient, with a useful primer on raising chickens and understanding egg types, so you can take your egg appreciation (and savings) to the next level.

The Egg Cookbook offers a fresh approach to preparing eggs, with:

More than 110 elegant recipes, including Baked French Toast, Ratatouille with Poached Eggs, and Vanilla Bean Pudding
A basic guide to 10 classic egg recipes, from fried eggs to the perfect scramble
Egg dishes from around the world, from frittatas and quiche to tortilla patatas and meringues
Q&A to find out whether raising chickens is right for you, from the editors of The Egg Cookbook
The Egg Cookbook guide to more than 50 chicken breeds
Detailed information on the different types of eggs, from free range to organic

The Egg Cookbook makes it easy for egg lovers to enjoy fresh and creative recipes from their home kitchen.

https://www.tusfiles.net/zzp1d4ct7wb4
http://keep2s.cc/file/0effc2afbe175/1623153883Egg.epub
http://uploaded.net/file/oqjhbrus

PP

Anonym sa...

Vitamin-Binding Proteins: Functional Consequences by Krishnamurti Dakshinamurti and Shyamala Dakshinamurti
English | 2013 | ISBN: 1439880166 | 300 pages | PDF | 20 MB

Diverse in chemical nature, water soluble and lipid soluble vitamins are essential micronutrients that react with specific protein entities and are transported to sites for participation in intracellular events, both at the genomic and non-genomic levels.

Thus, metabolic pathways and intracellular signaling are influenced by vitamins or their derivatives through vitamin binding to specific proteins. Vitamin-Binding Proteins: Functional Consequences examines the function of various vitamins based on this binding, as well as their role as antioxidants, leading to effects on intracellular mechanisms. This book explores the resulting functional consequences at the level of cells, tissues, and organs as well as the neurological, endocrine, and immune systems.

The text addresses the effects that lead to both normal physiological function and pharmacological activity with significant therapeutic potential in a wide spectrum of disease processes. Leading experts discuss various vitamins including the function of retinoids in development, immunity, and obesity; the role of vitamin D in the immune system, infectious processes, and cardiovascular disease; and the effects of vitamins E, C, and K on the vascular system.

Chapters cover the therapeutic potential of the vitamin B6 vitamer pyridoxamine and the lipid-soluble B1analogue benfotiamine. They also describe various functions of biotin as well as gene transcriptional regulation through biotin and biotin-binding proteins. The text addresses folate receptor-mediated therapeutics, vitamin B12 derivatives in tumor targeting, and implication of ascorbic acid in different disorders. Expounding newer areas of vitamin function, this book explores the interface of physiological vitamin function and pharmacological vitamin action, offering a broad perspective of possible vitamin binding therapeutics.

http://k2s.cc/file/9a588b957811e/1439880166.pdf

Nutrition and Mental Health by Ruth Leyse-Wallace
English | 2013 | ISBN: 1439863350 | 308 pages | PDF | 4 MB

Although primary advanced vitamin and mineral deficiencies are rare in the developed world, many common health conditions deplete nutritional status, including sub-optimal dietary intake, frequent alcohol consumption, changes in appetite due to aging, food allergies or sensitivities, special diets, and eating disorders.

Covering topics as diverse as aging, the brain, eating habits, genetics, lifestyle, nutrients, and psychology, this book brings together two extremely complex aspects of life—human nutrition and mental health.

Organized by mental health concern as well as nutrient group, Nutrition and Mental Health reviews the scientific literature from many fields of science: health, psychology, nutrition, mental well-being, and the interface with chronic disease. It provides a straightforward, readable report of broadly selected scientific research on how various nutrients affect mental health. Professional resources are provided in easy-to-access tables as well as suggested formats for assessing nutritional status and guidelines for interpretation. Chapter summaries, a descriptive table of contents, an index, and glossary assist the reader in finding specific topics of interest.

A variety of mental health conditions may affect a person’s ability and interest in getting and eating a well-rounded selection of foods. An examination of the role diet plays in mental health, this book reviews the scientific literature from many fields of science: health, psychology, nutrition, mental well-being, and chronic disease management.

http://k2s.cc/file/0b26689a73609/1439863350.pdf

PP

Anonym sa...

The Ethical Butcher: How Thoughtful Eating Can Change Your World by Berlin Reed
English | 2013 | ISBN: 1593765053 | 352 pages | EPUB | 3 MB

America is in the midst of a meat zeitgeist. Butchers have emerged as the rock stars of the culinary world, and cozy gastropubs serving up pork belly, lamb burgers, and sweetbreads rule the restaurant scene. In New York, the humble meatball enjoys entrée status from upscale Gramercy Tavern to newcomer The Meatball Shop. Across the country in San Francisco, savvy chefs flock to hip meat markets like The Fatted Calf. If butchers are our new rock stars, then Berlin Reed is their front man.

Berlin Reed is “The Ethical Butcher,” a former self-described militant vegan punk who grudgingly took a job as a butcher's apprentice in Brooklyn when he could find no other work. Shockingly, he fell in love with the art of butchering, and a food revolution was born. Along the way he saw how corporate greed, unsustainable food practices, and outright misinformation gave birth to such falsities as the USDA label ‘organic’ and the conglomerate of eco-friendly supermarkets. Most people, even those that try to be healthy and green, are not really eating what they think they are eating. The Ethical Butcher will shine a light on these untruths and show a better way towards food justice and the sustainable living of a mindful omnivore.

Through the lens of Berlin's personal story, The Ethical Butcher educates readers about how they can improve the meat industry by participating in it. It's a memoir in cuts – and Berlin's return to eating meat illustrates for readers and foodies alike how they can change the meat industry by making better choices.

http://www.tusfiles.net/rkx2sm2fapit
http://uploaded.net/file/tqke5v5d
http://www.nitroflare.com/view/45F4D91CFEAD765

PP

Anonym sa...

Ingen fare, da du skal opp i millioner internasjonale enheter pr dag for å risikere problemer, og da kun om du ikke samtidig får i deg vitaminene D og K2. Husk at leveren må ha tilstrekkelig med sink for å omdanne vitamin A til hormonformen

PP

Anonym sa...

Er da et par eggeplommer for lite sink i ifht kopper i leveren og ifht å omdanne vitamin A til hormonformen? Synes det er litt vanskelig innimellom det å skulle balansere og vite om man får nok i seg av alle næringsstoffene og ifht hverandre. Hvis man ikke får tak i upasteurisert smør, hva er da beste alternativet til vitamin K2?

Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Jeg har aldri funnet Ringdal sitt talg i butikk, og har også etterspurt det når de har andre produkter fra Ringdal, men ikke fått noe. Noen butikker, spesielt om de har ferskvareavdeling kan bestille talg til deg, og hjerter og annet:)

Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Med tanke på at det knapt er sink i eggeplommer, ja.

Vitamin K2 -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/on-the-trail-of-the-elusive-x-factor-a-sixty-two-year-old-mystery-finally-solved/#fig4
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx
http://liveneshage.blogspot.com/2012/08/kefirbrd-videre.html?showComment=1398261305739#c8718216515352354655

PP

Anonym sa...

Frkgammeldags, jeg glemte å nevne at akrylamid ikke dannes i matemner som varmebehandles i dyrefett eller mettet fett. Flerumettet fett må til for reaksjonen som fører til dannelse av akrylamid. Det som da skjer er at fettet binder seg til proteiner, og danner den nye forbindelsen akrylamid. Denne reaksjonen blokkeres når man varmebehandler i dyrefett eller mettet fett.

Konsum av plantefett fremmer samme prosess i kroppen, hvilket kalles glykering, men sluttproduktene er da såkalte AGE’s (avanserte glykerte endeprodukter). Konsumeres plantefettet med dyrefett eller mettet fett blokkeres prosessen.

Ved ulike former for stress, inkludert lavt blodsukker, dysinsulinisme og såkalt insulinresistens/diabetes, skiller stresshormonene adrenalin og kortisol ut flerumettet fett fra fettceller for bruk som midlertidig brennstoff for å erstatte manglende glukose. Kortisol og flerumettet fett i seg selv forhindrer også kroppen i å kunne bruke glukose som energi, og undertrykker insulin. Dette fremmer også glykering av glukose med de flerumettede fettsyrene, eller med aminosyrer. Et kosthold ebstående av dyrefett eller mettet fett til hvert måltid/hver dag blokkerer det flerumettede fettets reaksjoner med glukose og/eller aminosyrer, slik at null AGE’s dannes.

PP

Anonym sa...

Woi, takk for den! der lærte jeg nytt, setter stor pris på det<3. Kan jeg satse på at det vil holde å tilsette 1 ss salt pr liter væske for å melkesyregjære grønnsakene? Eller burde jeg for å være HELT sikker tilsette myse? jeg har nemlig hatt ufalsk med melkesyregjøring tidligere, og jeg vil at maten jeg gir kroppene jeg er mest glad i, skal være optimal i alle ledd. Håper bare salt holder. Jeg skal prøve:)

Anonym sa...

neimen hallo, jeg kan jo bruke kombucha i stede for myse :D saken er reddet. Hurra.

Anonym sa...

Litt utenom temaet tradisjonsmat, men lurer på hvilke tanker dere damer her inne har om bh'er.. har lest om hvordan bh med spiler kan klemme på punkter i overkroppen, som ikke er så bra, samtidig er det vist krise om noen med middels/store bryster ikke bruker skikkelig støtte pga stor fare for overbelastning på rygg og nakke. Men bh er jo et moderne plagg, det kan vel ikke være meningen fra naturen sin side at man skal få ryggproblemer fordi man er kvinne.. tenker på alle de flotte,sterke kvinnene i de forskjellige menneskegruppene omtalt bla i Price sin bok.. :)

Lise

Anonym sa...

fant denne etter et rask google-søk: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2307278/Women-better-bras-say-scientists-took-FIFTEEN-YEARS-inspect-womens-breasts.html

Lise

Anonym sa...

Nå er jeg riktignok en ikke-dame, men har litt info som kanskje kan være nyttig -

http://drmirkin.com/women/8936.html
http://www.killerculture.com/self-study-participation-guidelines/join-a-self-study/breast-pain-cysts-and-cancer/
http://www.ih2000.net/keking/Bra.htm
http://truerebelsgoraw.com/2014/06/02/burn-your-bra-let-your-boobies-free/

Ikke lenger på nettet –

Burn Your Bra, Revisited
A new study shows that wearing a bra is linked to higher incidence of breast cancer. Women who wear a bra 24 hours a day are 125 times a likely to develop cancer as women who don1t wear one at all, according to medical anthropologists Sydney Ross Singer and Soma Grismaijer. In a study involving 4,700 women, those who never wore a bra had the same incidence of breast cancer as men a rare condition. Women who worebras for more than 12 hours but did not sleep in them had 21 times the risk as women who wore a bra for less than 12 hours.

It is postulated that lymphatic vessels are blocked by the bra, keeping lymphocytes (white blood cells) from their role in destroying abnormal cells, and leading to malignancies. However, even without knowing the exact mechanism, the correlation is significant: 4 to 12 times as great as the connection between smoking and lung cancer. Singer and Grismaijer's book, Dressed to Kill: The Link Between Breast Cancer and Bras, elaborates on their research.
Dressed to Kill : The Link Between Breast Cancer and Bras, by Sydney Ross Singer, Soma Grismaijer, Avery Pub Group, ISBN: 0895296640

http://www.emfacts.com/2005/11/breast-cancer-and-microwaves/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8058021

PP

Anonym sa...


Er det noen her inne som husker en link om sterilisering hos menn, inne på denne bloggen. Jeg finner den ikke igjen.
Trine

Anonym sa...

Trine, var det denne? http://www.dontfixit.org
Snurre Sprett

Nøtteliten sa...

PP - tenker du selv at det kan være en sammenheng mellom brystkreft og bh-bruk, eller at det utelukkende har med kosthold å gjøre, eller eventuelt en blanding av tanker, kosthold, kjemikalier og bh-bruk?

Da Lise tok opp dette temaet, så begynte selvsagt også jeg å tenke på dette med logikk, hva man gjorde før (bh'en et relativt nytt plagg osv.), hvilke form man hadde på brystene før osv. Har sett noen toppløse stammekvinner fra Afrikanske land på TV, og det er jo ikke akkurat "spenst" å spore på alle der heller. Men for alt jeg vet kan jo også disse være påvirket av vestlig kosthold? Uansett er det helt håpløst å ri hest (særlig i trav) uten bh, selv med litt under middels størrelse på brystene. Her har jeg personlig erfaring, og jeg gjør det aldri igjen... Så jeg lurer på hva indianerkvinnene og andre ridende befolkningsgrupper egentlig gjorde?

Anonym sa...

Gaffateip ? :-) ( "det som ikke kan fikses med gaffateip, er ikke fiksbart") Ja, lurer også på dette,
men synes også å ha lest et sted at BH'er faktisk ikke hjelper så mye på spensten som man tror?
Marianne

Nøtteliten sa...

Ja, det er nettopp det som kommer frem av noen av lenkene ovenfor, at bh'ene ikke hjelper på spenst. Så hva hjelper egentlig? Får ikke disse toppløse stammedamene på TV ut av hodet, det er liksom ikke to søte, spretne melkepletter det er snakk om, snakker heller mugger/spener der asså.

Anonym sa...

Ja, ok, nettopp, skjønner :-) Hehe, ser for meg hva du kan mene :-) Finner ikke den artikkelen igjen men det var noe med at jo mer man brukte BH, jo mer trengte man den, altså som i jo mer man bruker briller, jo mer trenger man de...Og at det er muskler blant annet som opprettholder og styrker "fasaden"...? Noe slikt... ? Trenger en PP-manns syn på saken, helt klart :-) Marianne

Anonym sa...

Takk snurre sprett.

Anonym sa...

Takk for linker PP, skal se på de når jeg hr litt bedre tid :) Jeg tenker også på disse stammekvinnene uten særlig spenst, men det kan jo også være et resultat av flere svangerskap? Mente jeg også leste en kommentar om dette med at man blir slappere jo mer man bruker BH, det samme om om man skulle la armen ligge i fatle over lengre tid, så vil den bli svakere...

Lise

Anonym sa...

Det er ikke bare stammekvinner fra Afrika som ofte har bryster som ser ut som om noen har kjørt over dem med en dampveivals, og dette har I stor grad med kulturen å gjøre, ikke kostholdet. Nå er ikke jeg spesielt inne i temaet, men vet at det finnes mange stammer hvor kvinnene har de ”spretnestte” bryster livet ut, men disse ser man sjelden på tv. Jeg husker også å ha sett et program om en eller annen afrikansk stamme hvor kvinnene omtrent drev og rullet brystene flate og lange med en slags liten pinne etter at de hadde bestemt seg for å ikke få flere barn. I en annen stamme bandt kvinnene tau rundt brystene for å få dem avlange og slappe over tid.

Jeg har senere lest om liknende praksiser i en rekke andre stammer, og fikk med meg at det i disse stammene enten var stor stas i (dvs en slags form for pryd eller markering av status) å ha slappe bryster, eller at det faktisk var skjønnhetsidealet i stammene. Akkurat som andre stammer har kvinner som kunstig forlenger hals, hodeform, lepper, tatoverer hele ansiktet med farger eller en slags knivliknende dingsboms som kan minne om en heklenål, m.m, så er det åpenbart stor status eller skjønnhet i det hengende frontpartiet.

Mer info finnes via søk på f.eks african tribes beauty ideal og african tribe women nude. En kuriositet -
http://www.thelingerieaddict.com/2013/11/last-time-tribal-african-women-proof-bras-prevent-breast-sagging.html

PP

Anonym sa...

Nå er det hvertfall på sin plass å nevne til deg PP, hva du ikke kan!:)

Når vi nå er inne på bryster i korte og lange versjoner så nevnte du i en blogg en gang at bukkehornkløver kunne hjelpe på dette. Hvordan kan man egentlig ta disse, som en tinktur eller ta frøene som de er evt i kapsler? Og evt hvor stor dose? Apropos den kuriositeten og bildene der så fikk jeg høre i Afrika at bakdelen min var altfor liten:)

Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Ah, fantastisk, PP! Dette blir "gode" saker, og nettopp hva jeg har vært på jakt etter i det siste!

Novisen

Anonym sa...

Nøtteliten, jeg husker at du en gang kom med tips og link til noe stoff du hadde kjøpt for å sile ost/kefir etc. Du husker ikke tilfeldigvis hva det var og fra hvor? Finner det ikke igjen. Jeg blir både gammel og grå mens jeg venter på å få ut mysen fra kefiren ved hjelp av kaffefilter.

Ps - tusen takk for eksempel på hvordan du håndterer grønnsakene. Den skal jeg adoptere, ingen tvil om det :-)

Novisen

Anonym sa...

fabricgodmother.co.uk
unbleached muselin

Snurre Sprett

Nøtteliten sa...

Ja, det var denne. Jeg bruker ikke dette stoffet først og fremst til å sile myse/ferskost, men til å fryse blant annet smør og ost fra Christer.

For å sile ost og myse bruker jeg en slags bommulsgas-klut som jeg kjøper på Kid interiør. De har den i avdelingen for kjøkkentekstiler, hvis det ikke var badetekstiler. Klutene er hvite, og er merket med blomstermerket for kjemikaliefritt. De er imidlertid helt hvite, så sannsynligvis bleket. Jeg vasket dem noen runder i vaskemaskinen før bruk. De er litt fastere og tykkere enn musselinet, og dermed litt sterkere i forhold til å sile av ost/myse, ghee osv.

Når det gjelder musselin, så anbefaler jeg å først klippe opp i de størrelser du ønsker, og så sikse rundt med symaskin. Jeg gjorde ikke dette, og sleit med frynser helt frem til jeg fikk satt meg ned og sikset (løse frynser satte seg fast i frottèhåndklær osv) - og det er mye mer jobb å sikse etter at du har vasket stoffet. Men; gjør dette på ètt tøystykke først, slik at du kan se hvordan sømmen oppfører seg i vask. Tøyet krymer/trekker seg sammen en del i vask.

Til frysing av f.eks karbonader, kjøttboller, fiskekaker, leverpostei osv. bruker jeg ubleket bomullslerret. Bomullslerret finnes i flere tykkelser, jeg har en som ganske fast og middels tykk. Det som er kjekt med bommulslerret er at man kan rive det. Jeg har revet kankje 50 tøystykker i perfekt størrelse for å pakke inn fiskekaker, karbonader osv. Også her vil jeg anbefale å sikse før vask. Dette stoffet krymper ikke noe særlig, og trekker seg ikke sammen. Jeg trodde det var nok å klippe med en siksesaks, men det er det ikke. Jeg kjøpte en hel rull med bomullslerret fra Stoff og Stil i Drammen (det er rett utenfor Drammen), og jeg tror den kostet 500 kroner, men det er kanskje 15 år siden så prisen er nok noe høyere nå. Man trenger heller ikke en hel rull, selvsagt. Stoff og stil har nettbutikk, og det kan hende de selger ubleket bomullslerret i metervare der.

Når det gjelder bruk av bomullslerret så bryr jeg meg ikke med å sette dette inn med noe, feks. bivoks eller lignende. Det er jo ikke akkurat suppe jeg pakker inn, og dessuten lager jeg mange mindre pakker (nok til èn middag i hver pakke) som jeg så putter sammen i en plastpose.

Anonym sa...

ah, tusen takk for svar - og gode tips! (og skjønner at jeg bør hente symaskinen ned fra loftet..)

Novisen

Anonym sa...

Å pakke in maten i tøystykker er ikke det lage seg litt vel unødvendig ekstraarbeid?

For å sile myse av kefir eller yogurt, ost er denne grei og lettvint: http://www.hjemmeriet.dk/visprodukt.php?id=434&kat=37

Hooch

Nøtteliten sa...

Noe må man jo pakke inn maten i, og slik jeg ser det så er alternativene (for det som skal fryses) enten fryseplastikk, frysefolie, plastikkbokser, eller tekstiler. Eventuelt papir, type gråpapir. For det første ønsker jeg å redusere mitt forbruk av plastikk, og for det andre tenker jeg på uønskede stoffer i plastikken som eventuelt kan overføres til maten. Plastikkbokser er mye jobb å vaske opp, og opptar mye plass i oppvaskmaskinen hvis man bruker denne. Papir virker som mye søl og søppel, og er heller ikke helt rent hva angår eventuelle kjemikalier etc. Dermed mener jeg tøystykker er genialt. Jo, det blir litt jobb når man klipper til og sikser kantene, men så - når denne jobben først er gjort så varer de nesten til evig tid, det blir ikke noe søppel, ingen forurensning, man vasker dem i vaskemaskinen som settes på til håndklær og sengetøy allikevel. Frysetekstilene tar så og si ingen plass i vaskemaskinen.

Anonym sa...

Et annet tips er å bruke glass. Jeg har skaffet meg luftette glass med plastlokk fra Ikea. De finnes i tre forskjellige størrelser og er veldig fine å bruke til flytende eller bløt mat, som lever. Hvis du har kan sette de rett i fryseren, og ikke fyller de helt opp kan du unngå at maten er i kontakt med plastlokket. Det går også fint å bruke norgesglass og lignende i fryseren, så lenge de ikke er fulle.

Kat

Nøtteliten sa...

Ja, glass - selvsagt! :-) Jeg glemmer å tenke på glass fordi jeg sliter med bare å få tak i helt enkle Norgesglass (de "Norgesglassene" som er å få kjøpt nå om dagen - de er vel egentlig italienske) her hvor jeg bor. Fikse løsninger i glass fra IKEA kan jeg dessverre bare se langt etter.

Anonym sa...

Clas ohlson da Nøtteliten? Snurre sprett

Nøtteliten sa...

Har nok ikke tilgang til Clas Ohlson heller, kun nettbutikk. Men passer på å handle litt hver gang vi er på ferie, hvis vi da får plass i bilen :-)

Anonym sa...

Har et spørsmål ang. frokost. Mine to skolebarn er ikke glade i frokost, i beste fall spiser de et knekkebrød med masse smør og ost. Er det veldig viktig å spise frokost hver dag? Lunsj på skolen er jo ikke før i 11 tiden... Er redd for at de får en dårlig start på dagen uten mat...
Josefine.

Anonym sa...

Eller er jeg bare indoktrinert med at frokost er det viktigste måltidet på dagen??
Josefine.

Anonym sa...

Hva med å lage de en smotthie med yoghurt, eggeplommer, gelatin og bær/saft? Kan jo lages dagen i forveien. Mine er heller ikke så glad i frokost men yoghurt eller smoothies får de ofte ned:) Med sugerør.

Snurre Sprett

Vera sa...

Hei :-)

Har noen spørsmål :-)

Jeg har gradviis lagt om til tradisjonskost nå, men merker at det går fort i mye av det samme så jeg trenger litt mer inspirasjon. Jeg har ikke fått prøvd meg på surdeigsbrød, smør, ost og kefir regner med det blir litt bedre.
Jeg har litt spørsmål ang kombinasjonene jeg bruker, om det er noe som ødelegger for det andre:

Kraftsuppe med brokoli og ulike typer fisk
Eggeplommer pisket til eggedosis med kokosolje og litt kardemomme
Qunioamel stått ca 7-12 timer med vann og eplecidereddik og salt, blander deretter inn eggehvitter og lager lapper som jeg steker i mye kokosolje og har på mye kjøtt og agurk. Bruker forresten en del reinsdyrkjøtt, mamma og dem sier at det er mye farlige stoffer i det kjøttet etter atomkrigen som var, stemmer dette?
kraftsuppe med spirede mungbønner som ligger i kraften i 1 døgn før det spises
Reinsdyrskav og storfelever stekt i kokosolje på svak varme med brokolimos tilsatt litt kraft og kokosolje - hvor mye kokosolje kan/burde man ta ila en dag?
Chiafrø bløtlagt 1 døgn med kokosflak bløtlagt et døgn som blir laget til kokosmelk
Gresskarpure, hvordan er det for kroppen?

En dag kan se slik ut:
Frokost: 2-3 eggeplommer pisket eggedosis med 1 ss kokosolje og kardemomme + reinsdyrkjøtt og økselever i kraftsuppe
Lunsj: Kraftsuppe med enten 400 g fisk eller noe kjøtt
Middag: Fisk (400 g) eller kjøtt med brokolimos eller kraftsuppe
Kvelds: Pannekaker med qunioamel og mere kjøtt.

Er det for mye kjøtt/fisk/protein?

Jeg har opplevd å få utrolig mye kviser av å legge om kostholdet, noen som har erfaring med dette?
Jeg slet veldig med kviser før også, og går derfor på burdock, men nå hjelper ikke den lengre.. Burde jeg slutte med burdock når jeg har begynt med tradisjonskost?

Jeg tar magnesiumfotbad nesten hver kveld
https://erdetsunt.wordpress.com/2014/04/14/brystkreft-mettet-fett-animalsk-fett/
https://erdetsunt.wordpress.com/

noen som har noen innspill på disse?

Anonym sa...

I Nourishing Traditions er det en oppskrift på melkesyregjæra rødbeter hvor betene bakes i ovnen før gjæring, men det står ikke hvorfor man skal gjøre det. Er det for å være helt sikker på at pektinet brytes ned? I de aller fleste oppskriftene på nettet brukes betene rå. Jeg har alltid brukt bare rå grønnsaker med godt resultat og lurer på hvordan det blir når de er varmebehandlet først? Også lurer jeg på en ting når det gjelder kefir. Jeg liker den ganske sur på smak, dvs. at den står 4-5 dager med det resultat at den blir veldig tynn pga mye myse. Så leste jeg her om en dame som silte av mysen for å få den tykkere, og det er jo helt genialt! Men går jeg glipp av mye næring ved å fjerne noe av mysen?

Ellen

Anonym sa...

Og en ting til. Jeg spiser vanligvis hver 3. eller 4.time, men noen ganger lar det seg ikke gjøre. Holder det da med et glass kefir som mellommåltid, eller må jeg ha noe karbohydrater for å hindre blodsukkerfall? Dette gjelder hvis jeg f.eks. skal på yoga eller trening og ikke orker å ha magen full av mat, eller når dagen bare har "blitt borte"/ jeg har blitt forsinket og det plutselig er 5 timer siden lunsj og 2 timer til middag. Før pleide jeg å ha nøtter og rosiner i veska til slike tilfeller - er det noen som har noen lure alternativer?

Ellen

Ellen

Anonym sa...

Anbefaler loppemarkeder over det ganske land som man finner utover høsten fra nå av, glass/norgesglass og annet til en billig penge :-) så støtter man skolene og gjenbruk er det også, 3 x vinn :-) Marianne

Anonym sa...

Har du noe erfaring med salte grønnsaker PP? (Hjemmeprod.) har gjødlet en del med tang og vannet med utblandet saltvann så lurer på om det er det som er årsalen? Gledet meg stort til å spise gulerøtter men salte gullerøtter var en liten nedtur selv omjeg vet at de ikke skal spises i rå forstand.

Pjokken

Nøtteliten sa...

Jeg baker rødbeter i ovnen før jeg melkesyregjærer. Synes resultatet blir veldig bra. Jeg gjør som det står i Nourishing Traditions, men har i liltt krydder i tillegg. Jeg tror det var karve jeg brukte nå sist, og det ble veldig bra. Jeg vet ikke hvorfor det står i oppskriften at man skal bake først, kanskje for å få de litt mykere? Tror pektin og eventuelle andre antinæringsstoffer brytes fint ned i selve gjæringsprosessen, så jeg tror ikke det har noe med det å gjøre.

Anonym sa...

Ja, hver gang jeg salter maten jeg spiser, når en inneholder grønnsaker!

Jeg har gjort det samme som deg i mange år, om ikke akkurat gjødlet, og har aldri opplevd at noe smakte salt. Kan det skyldes dårlig drenert jord, slik at saltvann/ferskvann har ligget rundt grønnsakene lenge? Da burde de også være mindre enn vanlig, eller vise andre tegn på ubalanse.

PP

Anonym sa...

Du må ha sukker av noe slag i og med at kefir ikke inneholder noe. Litt saft uten kjemikalier blandet i kefiren f.eks.

Tørket kjøtt eller spekemat er bra som snacks, sammen med noe søtt, feks som drikke.

PP

Anonym sa...

Baking eller varmebehandling gir raskere gjæring, og en litt annen smak på det ferdige produktet. Og endel substanser som kan lage baluba reduseres, som f.eks oksalsyre i beter. Pektin brytes ned via melkesyregjæring, og frigjøres i større grad av varme, slik at varme ikke påvirker pektin noe videre helsemessig sett.

PP

Anonym sa...

Tips -
http://www.herbwisdom.com/review-fenugreek.html

Logikken forteller at frøene påvirker østrogen og/eller prolaktin, men ingen av disse øker bryststørrelsen. Østrogen reduserer normalt bryststørrelsen, stikk i strid med den offentlig aksepterte logikken. Jeg antar derfor at det er virkningen på testosteronproduksjonen som gjør at frøene har stimulerende virkning på brystvevet.

En liten bakdel er da absolutt en fordel?

PP

Anonym sa...

Slikkmunner, gled eder!

Why Ice Cream is Better Than Protein Powder -
http://criticalmas.com/2012/07/why-ice-cream-is-better-than-protein-powder/

PP

Anonym sa...

Broccolli inkluderer fiber og andre substanser som blokkerer opptak av en hel del næringsstoffer. Slike matemner er helt ok nå og da når man er frisk og rask, men bør unngåes eller spises sjeldnere når man er på trynet helsemessig. Mer info –
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/bearers-of-the-cross-crucifers-in-the-context-of-traditional-diets-and-modern-science/

Alle de farlige stoffreinsdyrene fordampet i atomkrigen, så det er ingen fare.

Bønner, også spirede, inkluderer også fiber, som kan binde næringsstoffer. Og spiring nøytraliserer ikke alle antinæringsstoffene i bønner. Det er f.eks fremdeles en del fytinsyre igjen selv etter flere dagers spiring, og spirene må kokes lenge før konsum. Mao ikke bare trekkes i kraft. Nivåene av plantehormoner/fytoøstrogener i bønner øker via spiring. Bønner nå og da er helt ok så lenge du er frisk og rask.

Du kan spise så mye kokosolje du vil, og anbefalte doser i følge WAPF er 1-3 spiseskjeèr til hvert måltid

Chiafrø er verdiløse næringsmessig sett, og du bør uansett få i deg animalsk protein eller melkeprotein sammen med kokosmelken for å stimulere syreproduksjon i magesekken, samt glukagonproduksjon i bukspyttkjertelen for å balansere insulinresponsen på kokosmelken

Gresskarpurè er ikke noe for kroppen, men sikkert godt i ny og ne. Du må ha animalske eller melkeproteiner i hvert måltid, som nevnt ovenfor, skal du unngå blodsukkerubalanser og stresshormonrespons på blodsukkerfall. Gresskar er bare sukker.

Økselever hadde jeg sansen for; har du prøvd med sverd eller machète? Knivskarp nytelse!

Du kan ikke få for mye kjøtt eller protein, da kroppen din gir deg beskjed om det blir for mye gjennom å redusere matbehovet/appetitten din. Stikkord er pyy, ghrelin og leptin

Kviser og de fleste andre hudproblemer som har betennelse som grunnlag er svært vanlig reaksjon på kostendring, og går over av seg selv når kroppen er ferdig med avgiftning, utrensning og også er balansert hormonelt igjen.

Storborre hjelper ikke mot kviser, men fjerner antakelig en del østrogen fra kroppen din pga alt fiberet den inneholder, slik at østrogenet ikke blir resirkulert tilbake til kroppen, hvor hormonet stimulerer betennelsesreaksjoner i bl.a hudceller og ymse hudkjertler. Fiberet er inulin, som mange kaller fisefiber, fordi bakterier i tarmen produserer gass av det. Opplever du deg selv som fisefin er storborretilskuddet ditt en sannsynlig årsak.

PP

Vera sa...

Ååå, nå ble jeg så glad for svar. Tusen takk :-)

Jeg har enda en laang vei å gå merker jeg, men frem til nå med en del feiling merker jeg at depresjonen og sinnstemningen min har blitt en del bedre :-)

Det du sier med fiberet fjerner øtrogen. Så om jeg har for lite østrogen, selv med maaange år med p-piller med mye østrogen så kan det være grunnen til at jeg har llite øtrogen, samt hormonubalanse? For jeg ha over lengre periode spist utrolig mye kokosmel, brokoli,blomkål, gulrot osvosv... Jeg har ikke hatt menstruasjon på 1 år og 7 mnd etter jeg sluttet på p-pillene, hadde kyssesyke og fikk depresjon og angst.

Jeg blir så usikker hvordan jeg skal sette sammen diverse matvarer, uten at det hemmer for næringstoffene i noe annet :/ Vet du sier det med at animalske eller melkeproteiner burde være til hvert måltid. Men da må jeg jo ha utrolig mye av det? Jeg kan spise f.eks 400 g biff uten å er jeg heldig så blir jeg mett.

Men hva med de linkene jeg sendte? Jeg har i mange år spist utrolig mye kjøtt, og ja vi snakker rundt 1 kg til sammen hver dag.. Og jeg har fått kuler i brytene (godartet heldigvis) men er det noe i det?

Jeg har også betennelse i nakken, prøver å ha gurkemeie i alt jeg lager. Men har du noen andre tips?

Vera sa...

Er det noe forskjell om man bruker kokosolje, eller ghee/smør? Burde man bruke begge deler? Har ikke fått skaffet meg ordentlig smør, enda. Så benytter kun kokosolje. Prøve å finne om noen hadde erfaring med rørossmørret, tenkte å prøve dette for ghee, men finner ikke noe spesielt. Vet ikke om man burde bruke smøret som Christer selger for å lage ghee? Det burde man vell bruke det som det er??

Åå, jeg bruker kokosmelk mye når jeg skal kose meg, altså med bær. Kokosmelk, bær og biff, høres deilig ut. Hehe :-) Har ikke melkeprodukt enda. Venter på kefirkorn :-)

Vera sa...

Benytter med anledningen å spørre litt til jeg (A)
Om man skal benytte grønnsaker, hva vil det være beste være å bruke? Tenker i forhold til å ha i supper, lage mos av osv...? Ikke sånn melkesyrede grønnsaker.
Og jeg spiser som sagt fort opp mot 1 kg fisk pr dag, hva vil den beste fisken være å spise?

Silje sa...

Hei, og nok en gang gratulerer med åpningen av bakerrebellene!
Beklager å bryte inn her i kommentarfeltet, jeg er på søken etter informasjon til årsaken bak atopisk eksem. Har en sønn på 10mnd som har dette, og det offentlig gir ingen svar, bare symptombehandling som jeg er svært lite interessert i. Kan noen noe om dette? Tror det har vært skrevet om tidlgere, men finner ikke tilbake til det på bloggen, så beklager å ta det opp igjen.

Mvh Silje

Anonym sa...

Takk for svar begge to! :)

Ellen

Nøtteliten sa...

Prøv å søke på f.eks "atopisk eksem" eller "eksem" i søkefeltet her i bloggen. Da får du opp en del. Dernest klikker du deg inn på de ulike blogginnleggene med kommentarer, skroller helt ned til bunnen av kommentarene og klikker "vis mer" så du er sikker på at du kan søke gjennom alle kommentarer. Så bruker du sidesøkfunksjonen (Ctrl + F) og søker opp ordet eksem.

Anonym sa...

Det er for mye, ikke for lite østrogen som fører til tap av menstruasjon. Ofte i kombinasjon med økte nivåer av spesielt kortisol

Jeg ser ikke noen vettug grunn til å kommentere propaganda og gjettverksforskning (epidemiologisk) av typen du linket til, da jeg har gjort dette tilstrekkelig mange ganger som det er. Når all seriøs forskning viser det motsatte av det artiklene du linker til viser, og disse også er epidemiologisk forskning som kan legges opp slik at de gir de resultater man vil, så er det bare tull å bry seg med dem. At mettet fett og kolesterol er helseskadelig har vært gjennomdokumentert i mange tiår, men fortsatt prøver legemiddel og matindustrien å så tvil gjennom å dikte opp tilsynelatende helsefarer. Denne bloggen er for dem som har gått videre fra slike løgner og myter. ”Tenk hvis” mentalitet gir ikke akkurat sjumilssteg mot optimal helse, men heller en nølende og vinglete gange som sjelden fører noe sted. Enten så omfavner man det naturlige og ekte, som har næret våre forfedre i titusener av år, eller man går seg vill i kostholds og diettlabyrinten, med alle dens løgner, myter og halvsannheter.

Betennelse i nakken sier meg lite; mener du muskler så hjelper f.eks peppermynteolje, kryddernellikolje, eller kamferolje. Er det snakk om nakkevirvlene så er en tur til kiropraktor eller osteopat lurest, og deretter egne øvelser som inkluderer strekk og tøy for øvre del av ryggen, samt nakke og hals. Har du framoverbøyd hode, og altså feil holdning, bør du øve deg på å holde hodet rett på skuldrene, samt trene eventuelle slappe magemuskler om du har overdreven svai i korsryggen, som fører til at nakke og hodet lett blir skjøvet framover.

Kokosolje er rent fett, uten næringsstoffer av betydning, hvor smør også inkluderer en god del næringsstoffer.

Hva gjelder grønnsaker, så søk på ordet i denne bloggen, og sidesøk ordet i de bloggsider du får treff på.

Den beste fisken er alltid fet fisk, om du ikke spiser hvitfisk som inkluderer leveren.

PP

Anonym sa...

Takk, mulig det skyldes dårlig drenert jord ja.

Pjokken

Anonym sa...

Jeg lurer på noe ifm min minste på 8mnd. Viser seg at hun er kjempe allergisk for melk(dvs ferskmelk,syrna osv) Hun hovner opp noe volsomt bare hun får melk på huden. Jeg synes det er kjempe trist og ganske skummelt(må ha allergisprøyte med i tilfelle krise) Vet ik ennå om hun reagerer på andre ting da hun ik har beg å spise ennå..Dette på tross av at jeg har levd på trad.kost i et par år nå,og min allergi er blitt MYE bedre.. Hva skal jeg gjøre?
Hilsen Trudemor

Vera sa...

Men alle blodprøver jeg har tatt tyder på for lite, noe jeg sa til legen var veldig merkelig i og med at jeg som sagt har gått på p-piller i ca 6-7 år, men tenkte kanskje nå siden du sa det med fiber så har jeg spist for mye fiber slik at jeg har mistet østrogen.. Men det med kortisol, legen sa jeg hadde høyt, men tror du det kommer av stress?Har skjønt at det er bra og nødvendig med kortisol. Men egg og alt det mettede fettet øker altså ikke kortisolen? Jeg vil ha mensen min tilbake :(

Jeg klarer også kun å puste med munnen på natten for å få nok oksygen, tannlegen min sa at det muligens var derfor jeg hadde så mye hull. Synes det høres rart ut.

Du skriver også en del at man ikke kun skal drikke rent vann for det skiller ut næringstoffer fra kroppen men går det bra om man drikker 1-2 liter lunket vann med salt og sitron ila dagen?

Anonym sa...

Prøver å øke mitt inntak av kokosolje. Liker kokossmør bedre. Er det noe forskjell ernæringsmessig på disse to?
Lurekoppen.

Anonym sa...

http://www.google.no/search?q=coconut+butter+vs+coconut+oil&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1

PP

Anonym sa...

Stress, søvnløshet/søvnproblemer/søvnapnè, blodsukkerfall/hypoglykemi eller dysinsulinisme, mangel på næringsstoffer som deltar i sukkerstoffskiftet, munnpusting, hyperventilering eller rask og overflatisk pusting, etc er noen årsaker til kortisolubalanse. Kortisol er bra og nødvendig kun i meget små doser, hvor vedvarende eller hyppige doser er helseskadelig. Tips -
http://www.buzzle.com/articles/high-cortisol-levels-symptoms.html

Om munnpusting -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/bokomtale-secret-life-of-plants.html?showComment=1392918787979#c7182875414135381759

Salt og sitronvann er ok

PP

Anonym sa...

Angela England, Jamie Waldron, "Home Butchering Handbook"
ISBN: 1615642137 | 2013 | PDF | 320 pages | 76 MB

All-in-one resource for processing meat, for the finest and freshest cuts.

Gone are the days when butchering was only trusted to someone at the local supermarket. An essential introduction to the art of butchering, this is a hands-on, how-to guide for anyone who wants to save money and have greater control over the quality of meat they consume.

Readers will discover how to fine-tune their knife skills, as well as the knowledge necessary for the most common cuts. They'll also learn how to prepare their kitchens, master essential butchering tools, prepare and store the most common cuts, and what not to do when attempting to butcher at home.

http://www.tusfiles.net/i0piz76i9ub3
http://180upload.com/zep1jv3lp1fa
http://uploaded.net/file/soq2q9zn/JW-HBH.rar
http://keep2s.cc/file/49cf8dca80191/1615642137Butcher.pdf

PP

Anonym sa...

The Animal Desk Reference by Melissa Shelton
Requirements: EPUB/MOBI Reader, 1.3 MB
Overview: The Animal Desk Reference book is written by Holistic Veterinarian Melissa Shelton - describing the many ways that Essential Oils are used for animals - especially pertaining to the French Model of Aromatherapy. Young Living Essential Oils and products are specifically described in this reference - making it very similar to the Essential Oils Desk Reference for humans.

Information for use of essential oils is included for every species of animal - from fish and cats, to dogs, horses, and elephants. General techniques and methods are thoroughly described in this easy to read book. Discussions on safety and monitoring of animals during the use of essential oils is also covered.

http://www.tusfiles.net/m2ig4yan8f5b
http://rg.to/file/90212dd90c3119a57ea090e9ca91dee1/The_Animal_Desk_Reference.rar.html
http://uploadrocket.net/kd91tpr4ubwa/The_Animal_Desk_Reference.rar.html

PP

Anonym sa...

TransEvolution: The Coming Age of Human Deconstruction by Daniel Estulin
English | 2014 | ISBN: 1937584771 | 368 pages | EPUB | 1 & 3 MB

Arguing that the race to better humankind is about to go to a new dimension as a result of a nanotechnological revolution, this enthralling read purports that the depth of progress and technological development is such that people in the very near future may no longer be fully human. TransEvolution discusses the transition from human to someone—or something—new and different and the increasing trend of implementing prosthetics, organ implants, bionic eyes, hearing aids, and other technological augmentations. Humans are capable of doing things they never imagined would be possible 20 years ago, and the rapid growth of this trend is nowhere near its end. But do the benefits of these advancements come with a price? Is humanity in danger because of this domination of science and technology? Bestselling author Daniel Estulin describes his vision of the future in which he believes the elite will employ their Promethean plans.

https://www.tusfiles.net/isctmq56luo3
https://www.oboom.com/YV8X771K/tr3535354.rar
http://www.nitroflare.com/view/AD60D78F0A3E12E
http://uploaded.net/file/kgvi3idv/tr3535354.rar

Why Have Children?: The Ethical Debate (Basic Bioethics) by Christine Overall
English | ISBN: 0262016982 | 2012 | PDF | 272 pages | 1,2 MB

In contemporary Western society, people are more often called upon to justify the choice not to have children than they are to supply reasons for having them. In this book, Christine Overall maintains that the burden of proof should be reversed: that the choice to have children calls for more careful justification and reasoning than the choice not to.

Arguing that the choice to have children is not just a prudential or pragmatic decision but one with ethical repercussions, Overall offers a wide-ranging exploration of how we might think systematically and deeply about this fundamental aspect of human life. Writing from a feminist perspective, she also acknowledges the inevitably gendered nature of the decision; although both men and women must ponder the issue, the choice has different meanings, implications, and risks for women than it has for men. Overall considers a series of ethical perspectives on procreation, examining approaches that rely on reproductive rights; on fundamental religious, family, or political values; and on the anticipated consequences of the decision for both individuals and society.

She examines some of the broader issues relevant to the decision, including population growth, resource depletion, and social policies governing reproduction. Finding the usual approaches to the question inadequate or incomplete, she offers instead a novel argument. Exploring the nature of the biological parent-child relationship--which is not only genetic but also psychological, physical, intellectual, and moral--she argues that the formation of that relationship is the best possible reason for choosing to have a child.

http://k2s.cc/file/52d3e542f94ee/0262016982.pdf
http://uploaded.net/file/4d53nqs4
https://www.inclouddrive.com/file/2XepjNvyEkIwfENDqR_DLA/WhyHa.rar

PP

Tradisjonskost sa...

Har dere sett at Norgesglassene er i produksjon igjen? :)

http://www.norgesglasset.no/
https://www.facebook.com/Norgesglasset?fref=nf

Anonym sa...

Hvis ikke østrogen øker bryststørrelsen hva er det da som gjør at en får større bryster ved p-pille bruk?

Puppen

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 235   Nyere› Nyest»