torsdag 24. juli 2014

Informasjon om smør- og ostesalg, ny leverandør av upaseturisert smør mm.

Salget på ost og smør fra Käserebellen er åpnet, og fristen for å komme med på neste import er 15.august.

Som mange sikkert har fått med seg så har det blitt innført pasteurisering på en hel rekke av Käserebellens produkter, deriblandt smør, mykoster og en hel rekke andre oster. Resultatet er at vi står igjen med 5 oster i utvalget fra dem som er upasteurisert, og ingen smør. Grunnen til at de nå har begynt med pasteurisering er at det har vært tilfeller av såkalt tuberkulose hos kyr i området. Dette er selvsagt sterkt beklagelig, men vi er maktesløs mot myndigheter når det kreves tiltak dessverre. Ingen av Käserebellens kyr har vært syke iom at de fores naturlig.


Vi står igjen med 5 oster som fins her http://www.tidsporten.no/categories/upasteuriserte-oster


Jeg har skrevet om dette på facebook tidligere her 6.juli https://www.facebook.com/groups/358197507593399/

Iom at upasteurisert smør er så viktig både for mitt firma og for dere forbrukere, så måtte jeg kaste meg rundt å skaffe en erstatterleverandør som kunne levere meg upasteurisert smør, og de fins det ikke mange av som er i stand til å eksportere. Valget falt på Le Gall som er en annerkjent fransk produsent som har god fôringsfilososfi med kyr som beiter 9-10 mnd i året og ellers får høy og noe lokaldyrket mais.  Alt fôr er lokaldyrket, og alle bønder er som hos Käserebellen lokale bønder. Smøret er en super erstatter som mange av de beste kokkene i verden sverger til. Smøret kommer i 250g-pakker, enten folie eller beger, både med og uten salt :)Jeg kommer til å søke nye oster, men dette vil ta tid da jeg gjerne vil vite at jeg treffer bulls eye før jeg begynner en handel med ny leverandør. Av de oster som gjennstår i sortementet som er upasteurisert kan jeg anbefale Höhlenrebell som minner om en aromatisk mild vellagret Norvegia. Bergkäse er også en rund fin fast hvitost, mens Bergrebell er mykere i konsistensen men bærer preg av lang lagring (3 mnd). Emmentaler er en typisk sveitserost, og har mye smak og karakter, så den er ikke å anbefale for de som bare liker milde hvitoster. Kaiserrebell er en fast langtidslagret ost (12 mnd) og er mer i parmesanland, skjønt Kaiserrebell er mye fetere enn parmesan og derfor også mykere.

Jeg føler at jeg har fått til det jeg kunne få til på kort tid når situasjonen ble som den ble, og det er fremdeles tilbud om både upasteurisert smør og ost, samt at det gamle tilbudet består for de som har forelsket seg i produktene av andre grunner enn at de er upasteuriserte.

Kan også nevne at jeg tilbyr fra Le Gall surnet kjernemelk (fermentert som mange vil kalle det), samt pasteurisert rømme og fløte for de som vil ha det. Pasteurisert fløte og rømme er bedre enn ingen fløte og rømme, og med tanke på hvordan dyrene fôres så er det det eneste negative med de produktene. Skjønt Le Gall har sine egne kulturer de bruker på produktene, og da blir det som å lage kefir av H-melk, det er bra for oss, men mye av næringen er gått tapt (samme gjelder de natursurnede pasteuriserte produktene fra Käserebellen).

Jeg skal gjøre det jeg kan i fremtiden for å lage ett bedre tilbud, men akkurat nå er det travelt med tanke på at jeg er i ferd med å åpne Bakerrebellene, og informasjon om det skal jeg spandere ett helt eget nytt innlegg på som kommer om kort tid. Bakerrebellenes butikk finner dere forøvrig her http://www.bakerrebellene.no/Produktene til Le Gall finnes her http://www.tidsporten.no/categories/laiterie-le-gall

Ønsker alle en fortsatt solrik sommer, sommeren ingen trodde var mulig :)

242 kommentarer:

1 – 200 av 242   Nyere›   Nyest»
Kristine sa...

Vet du om saltet i smøret er uraffinert? Og er smøret mye saltet, litt eller passe? Flott at du hiver deg rundt og skaffer alternativer til oss:)

Christer sa...

Foreløpig har jeg kun fått ut av dem at det er ett fransk salt de bruker. Jeg regner med det er havsalt, men jeg har ikke bekreftende informasjon fra dem om det enda. Jeg må hale informasjonen ut av dem iom at de ikke forstår hvorfor jeg spør, da de nok stoler på at de best i sitt fag. Informasjonen skal jeg få tak i, men som sagt må jeg hale den ut av dem og jeg har valgt å ikke mase for mye før jeg har etablert ett forhold med dem og når de er smørblid på meg, så vil de nok gi meg det jeg ber om i form av datablader. Også når det gjaldt Käserebellen brukte jeg lang tid på å få informasjon om saltet, men jeg fikk det til slutt. Smøret er lettsaltet.

Anonym sa...

Dental Electro-Mineralization -
http://rexresearch.com/pittsdental/pitts.htm

PP

Anonym sa...

Nina Edwards, "Offal: A Global History"
ISBN: 1780230974 | 2013 | EPUB | 141 pages | 8 MB

"Offal" has the same pronunciation as "awful"—an appropriate homophone, given that offal comprises the whole spectrum of an animal's glands, essential organs, skin, muscle, guts, and every unmentionable in between. Yet as Nina Edwards shows in this intriguing history, offal has been consumed and enjoyed across ages and continents, often hidden by the rich variety of terms—like fois gras and sweetbread—that have evolved to veil their origins.

Edwards dissects the complicated relationship we have with offal and the extreme reactions it inspires, asking if we can enjoy a pig's heart, a cow's eyes, or a sheep's brain when it reminds us so viscerally of our own flesh and blood. She explores the offal dishes that are specific to regional cuisines and holidays, such as Scottish haggis, Jewish chopped liver, and Southern states' chitterlings. As she reveals, offal is a food of contradictions—it is high in nutrients but also dangerously high in cholesterol, and it can range from expensive haute cuisine to a cheap alternative for the impoverished. From tongue in Sichuan and gizzard stew in Rio de Janeiro to spicy cartilage in Calcutta, Offal sheds new light on the sometimes stomach-churning foods we consume.

http://www.tusfiles.net/8iq9fs88yln0
http://uploaded.net/file/ah1t964d
http://keep2s.cc/file/ad51a25934126/1780230974Offal.epub

PP

Anonym sa...

Wallace J. Nichols, "Blue Mind: The Surprising Science That Shows How Being Near, In, On, or Under Water Can Make You Happier, Healthier, More Connected, and Better at What You Do"
ISBN: 0316252085 | 2014 | EPUB | 352 pages | 1 MB

A landmark book by marine biologist Wallace J. Nichols on the remarkable effects of water on our health and well-being.

Why are we drawn to the ocean each summer? Why does being near water set our minds and bodies at ease? In BLUE MIND, Wallace J. Nichols revolutionizes how we think about these questions, revealing the remarkable truth about the benefits of being in, on, under, or simply near water. Combining cutting-edge neuroscience with compelling personal stories from top athletes, leading scientists, military veterans, and gifted artists, he shows how proximity to water can improve performance, increase calm, diminish anxiety, and increase professional success.

BLUE MIND not only illustrates the crucial importance of our connection to water-it provides a paradigm shifting "blueprint" for a better life on this Blue Marble we call home.

http://keep2s.cc/file/a61fed74af2e8/0316252085BlueMind.epub

Noen flere bøker her -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/01/kumelk-en-serie-pastander-omkumelk.html?showComment=1406209424191#c4547075194509044936

PP

PP

Anonym sa...

Pirkepetter: Min mann er plaget av åreknuter, og vi har nå fått bekreftet at årebrokk er årsaken til hans infertilitet. Kan denne tilstanden bedres gjennom kosten, eller er den irreversibel?

Amone

Anonym sa...

Hei!

Hvordan er det å benytte slow cooker i forhold til kraftkoking, samt kjøtt/fiskekoking? Kjernesunn nordkvinne skriver Så til spørsmålet om man sitter igjen med færre næringstoffer når man koker maten så lenge? Det er mulig, men det har ikke så stor betydning for meg. Akkurat nå prøver jeg bare å redde oss fra tidsklemma de 3 dagene i uka der vi kommer hjem med sultne og utålmodige barn (og voksne). :)

Forsvinner næringene så lenge man koker på svak varme?

Anonym sa...

Hei!

Gjelder dette også råmelk og korn som er syrnet: http://spislykkemat.wordpress.com/2012/10/04/dr-reichelt/ ?Jeg sliter med depresjon og angst, men spiser verken melkeprodukter eller glutenprodukter. Og vil ikke begynne med tradisjonskost om det gjør det værre... :/

Anonym sa...

Om myten om gluten/kasein/laktoseintoleranse eller allergi –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505

Logikken jeg presenterer gjelder både gluten og kasein.

Bruk et navn eller kallenavn slik at jeg kan forholde meg til noe jeg kan huske, om du skulle spørre senere om andre ting

PP

Anonym sa...

Ja og nei; noe forsvinner, både pga eksponering for selv lett varme, fordi det skjer i kombinasjon med eksponering for lys og luft, men mesteparten forblir intakt. Mer om det er mettet fett eller dyrefett i det som kokes, da fettet legger seg som en beskyttende hinne rundt matemnene/næringsstoffene. Og lett varmepåvirkning over lengre tid frigjør eventuelt næringsstoffer i vegetabilske matemner som er bundet til lange og ufordøyelige fibre, som brytes ned av varmen i kombinasjon med fuktighet og tidslengde.

Treigkoker kan jeg ikke uttale meg om fordi jeg ikke vet hvilke temperaturer disse opererer med.

PP

Anonym sa...

Ikke bare bedres, men helbredes. Næringsmessig sett er mangel på vitamin K2 normalt årsaken, og om mannen din er overvektig kan østrogendominans også være en mulig årsak. Dette fordi fettceller produserer enzymet aromatase, som omdanner testosteron til østrogen, som videre også fremmer ufruktbarhet i menn.

Er han ikke overvektig kan han fremdeles ha østrogenovervekt om han har leverproblemer/spiser for lite proteiner, da leveren (proteiner i leveren) er ansvarlig for å avgifte østrogener også i menn. Og da også kjemikalier/xenoøstrogener med østrogenvirkning, så som f.eks bisfenol-A, ftalater, sprøytegifter, PCB’er, PBB’er, parabener, m.m.

Naturlige substanser med østrogenvirkning er bl.a isoflavoner i soyabønner/produkter, og belgfrukter, flavonoider i frukt og grønnsaker, plantehormoner/fytoøstrogener, samt flerumettede fettsyrer i planteoljer.

Mer info her –
http://endojourney.wordpress.com/2009/07/31/a-list-of-xenoestrogens/

PirkePetter

Anonym sa...

In the Mirror of the Past by Ivan Illich
Requirements: ePUB reader, 257 KB
Overview: Why do we spend so much on health services, and levels of treatment do not improve? Why do we spend so much on education, and our children seem to learn less? Why is so much spent on law enforcement and criminal justice systems and our society seems less secure and less just?This fascinating and controversial collection of essays questions the power of the professionals over an apathetic citizenry.

http://www.tusfiles.net/z05s7fz6okic
http://www.toofile.com/7jdzqhi8xmw9/In_the_Mirror_of_the_Past_-_Ivan_Illich.epub.html

Peter C. Gotzsche, "Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma Has Corrupted Healthcare"
ISBN: 1846198844 | 2013 | EPUB | 310 pages | 1 MB

PRESCRIPTION DRUGS ARE THE THIRD LEADING CAUSE OF DEATH AFTER HEART DISEASE AND CANCER. In his latest ground-breaking book, Peter C Gotzsche exposes the pharmaceutical industries and their charade of fraudulent behaviour, both in research and marketing where the morally repugnant disregard for human lives is the norm. He convincingly draws close comparisons with the tobacco conglomerates, revealing the extraordinary truth behind efforts to confuse and distract the public and their politicians. The book addresses, in evidence-based detail, an extraordinary system failure caused by widespread crime, corruption, bribery and impotent drug regulation in need of radical reforms. "The main reason we take so many drugs is that drug companies don't sell drugs, they sell lies about drugs. This is what makes drugs so different from anything else in life...Virtually everything we know about drugs is what the companies have chosen to tell us and our doctors...the reason patients trust their medicine is that they extrapolate the trust they have in their doctors into the medicines they prescribe. The patients don't realise that, although their doctors may know a lot about diseases and human physiology and psychology, they know very, very little about drugs that hasn't been carefully concocted and dressed up by the drug industry...If you don't think the system is out of control, please email me and explain why drugs are the third leading cause of death...If such a hugely lethal epidemic had been caused by a new bacterium or a virus, or even one-hundredth of it, we would have done everything we could to get it under control."

https://www.tusfiles.net/2qv50c13l3wa
https://www.oboom.com/H6U8C3U0/dm34353.rar
http://uploaded.net/file/psg3rqdq/dm34353.rar
http://keep2s.cc/file/dd7aca07b84f7/1846198844DM.epub

PP

Anonym sa...

Suzanne Humphries, Roman Bystrianyk, "Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and The Forgotten History"
ISBN: 1480216895 | 2013 | EPUB | 532 pages | 6 MB

Not too long ago, lethal infections were feared in the Western world. Since that time, many countries have undergone a transformation from disease cesspools to much safer, healthier habitats. Starting in the mid-1800s, there was a steady drop in deaths from all infectious diseases, decreasing to relatively minor levels by the early 1900s. The history of that transformation involves famine, poverty, filth, lost cures, eugenicist doctrine, individual freedoms versus state might, protests and arrests over vaccine refusal, and much more. Today, we are told that medical interventions increased our lifespan and single-handedly prevented masses of deaths. But is this really true? Dissolving Illusions details facts and figures from long-overlooked medical journals, books, newspapers, and other sources. Using myth-shattering graphs, this book shows that vaccines, antibiotics, and other medical interventions are not responsible for the increase in lifespan and the decline in mortality from infectious diseases. If the medical profession could systematically misinterpret and ignore key historical information, the question must be asked, “What else is ignored and misinterpreted today?” Perhaps the best reason to know our history is so that the worst parts are never repeated.

https://www.tusfiles.net/10r5xkywknlf
https://www.oboom.com/6RN2FH2M/1480216895Di.epub
http://uploaded.net/file/b5xw5yn0/1480216895Di.epub
http://keep2s.cc/file/d1412f67baeca/1480216895DIllusion.epub

John Abramson, "Overdosed America: The Broken Promise of American Medicine"
ISBN: 0060568526, 0061344761 | 2005 | EPUB/MOBI | 384 pages | 840 KB/938 KB

Using the examples of Vioxx, Celebrex, cholesterol-lowering statin drugs, and anti-depressants, Overdosed America shows that at the heart of the current crisis in American medicine lies the commercialization of medical knowledge itself.

Drawing on his background in statistics, epidemiology, and health policy, John Abramson, M.D., reveals the ways in which the drug companies have misrepresented statistical evidence, misled doctors, and compromised our health. The good news is that the best scientific evidence shows that reclaiming responsibility for your own health is often far more effective than taking the latest blockbuster drug.

You--and your doctor--will be stunned by this unflinching exposé of American medicine.

https://www.tusfiles.net/6t8t8l32jalx
https://www.oboom.com/DFYPDNGR/0060568526OA.epub
http://uploaded.net/file/abiepwqz/0060568526OA.epub

http://keep2s.cc/file/0f69d1685459f/0060568526OA.epub
http://keep2s.cc/file/499c98f9c284b/0060568526OA.mobi

PP

Anonym sa...

Food Politics: How the Food Industry Influences Nutrition, and Health, Revised and Expanded Edition by Marion Nestle
English | 2007 | ISBN: 0520254031 , 0520224655 | ISBN-13: 9780520254039 | 510 pages | PDF | 4 MB

An accessible and balanced account, Food Politics laid the groundwork for today's food revolution and changed the way we respond to food industry marketing practices. Now, a new introduction and concluding chapter bring us up to date on the key events in that movement. This pathbreaking, prize-winning book helps us understand more clearly than ever before what we eat and why.

http://www.tusfiles.net/8mg4ip7oy6cm
http://rapidgator.net/file/4f6916448ee0cb959ad34f8537b5f0b2
http://k2s.cc/file/53022346aaa19/0520254031.pdf

PP

Anonym sa...

Tusen takk PirkePetter!

Mvh Amone

Anonym sa...

hei PP,
en stund siden jeg har spist lever nå, og siden det er sommer har jeg spist ekstra mye upasteurisert rømme og smør. Nå har jeg hatt det som minner om blærekatarr i noen dager (svie når jeg er på do, ubehagelig press i blæren) idag kom det også noen dråper blod. Nå sitter jeg er med ryggsmerter i tillegg, som ikke blir bedre uansett hvilken posisjon jeg ligger/sitter i. + mild kvalme og slapphet. Blir jo så klart til at man googler symptomene, og ser der stemmer med det legene kaller urinveisinfeksjon/nyrebekkenbetennelse og gud vet hva. lite lysten på å oppsøke lege, regner med jeg bare får antibiotika eller noe, og det vil jeg ikke. tok min første porsjon rå lever + upasteurisert rømme nå, håper det kan hjelpe, da jeg leste et sted at b12 var viktig for nervene i blæren(?). hva annet bør jeg spise, kan jeg spise meg frisk av slike tilfeller, som føles litt mer akutte en andre plager jeg har hatt?

Lise

Anonym sa...

Maten går meg litt til hodet fordi jeg prøver alt jeg makter å gjøre det så riktig som mulig. Jeg er redd jeg svikter fordi kroppen min ikke endres til det bedre, snarere til det større og østrogennivåene i kroppen ser ikke ut til å ville synke. Jeg satt her for noen dager siden og bladde gjennom litt PP tekst og kom på tanken om at jeg kanskje spiser for lite protein. Så jeg har gått i gang med å øke inntaket, men samtidig harjeg jo opplevd å spise for mye protein og blislapp og utenfor. Men frykter at hvis jeg nå øker fettmengden også går jeg rett til værs. Spiser rimelig fettfult fra før av med sikker minst 12 ss kokosolje eller smør i tillegg til allerede fete matvarer så som spekepølse, eggeplommer, kjøttstykker pluss at det går en god del lever og hjerte(synes det er utrolig godt å steke raskt i pannen med masse smør og salt og pepper). Nå for å øke proteinnivået harjeg begynt å koke eggehvitene og spise de samtidig som jeg momser rå eggeplommer. Erdette lurt eller burde jeg da heller ha økt antall eggeplommer og latt hvittene gå til haiene som dehar gjort tidligere.
Magesyren vil btw heller ikke bli bedre, uansett eddik og salt til måltidene. Og kombucha og melkesyregjærede grønnsaker , sliter med enormt treg fordøyelse og jeg tror litt av nedforheten kommer derifra.


Kanskje jeg spiser for mye sukker gjennom honning og bær og løk? Ca 1 ss honning til hvert måltid og til middag går det gjerne med løk eller søtpotet og potet innimellom. Men har jo lest herom søtpoteten og østrogen også så...... Magnesium og d-vit gunner jeg på med bådegjennom svelget og utenfra. Massevis av sol og skateleverolje, magnesiumspray på huden og mini minerals magnesiumdråper innvendig.


Brukte progesteronkrem en stund, men blir jo reddfor at kroppen skal senke sitt tempo fordi den hele tiden får progesteronen påsmurt. Samme gjelder magesyretabletter som jeg vurderer i disse dager.
Men jeg vil jo gjerne høre om det kan være håp for meg på andre måter.
Kanskje spiser jeg alt for lite eller så spiser jeg alt for mye. Og jeg jobber som sagt med åspise så bra som mulig. Og det finnes bare ren og hel mati mine hyller. Gelatin og magnesium er eneste tilskudd og jeg lager alltid mat fra bunnen av. Jeg blir dåven og full av mucin når jeg spiser melkeprodukter og det har også bidratt til sommerens forstoppelse i tarmen tror jeg. Det er ikke så mange andre endringer enn megadoser med rømme og fløte og syrnet melk.

Med ønskerom et positivt sinn, Silje

Anonym sa...

Smerte i ryggen viser mest sannsynlig betennelse i nyrene. Jeg kan ikke gi deg noe pekepinn på årsak uten å kjenne til flere fakta om deg, så som kosthold, medikamentbruk (inkl. p-piller), andre helseproblemer, m.m. Hva du har spist før, og nettopp begynt å spise igjen gir ingen nyttig info relatert til hva du opplever akkurat nå. Og mye rømme og smør sier meg lite om du ikke også oppgir hva annet du har spist i tillegg. Har du f.eks spist lite protein til rømme og smør kan det forklare betennelsen.

Mangel på vitamin B12 er lite sannsynlig, all den tid du da skal ha andre symptomer også, hvorav flere sannsynlig alvorlige.

Utover animalsk basert tradisjonskost, inkludert melk og melkeprodukter, vil du kanskje ha godt av å spise en del rå hvitløker i noen dager, for å raskt kontrollere betennelsen. Surnede melkeprodukter, og gjerne annen melkesyregjæret mat og drikke, vil også bidra til å gjøre urinveiene surere, da for basiske urinveier fremmer de symptomer du oppgir.

PP

Anonym sa...

Tammi Hartung, "The Wildlife-Friendly Vegetable Gardener: How to Grow Food in Harmony with Nature"
ISBN: 1612120555 | 2013 | EPUB | 144 pages | 13 MB

This one-of-a-kind book shows you how to create a peaceful co-existence between your vegetable garden and the wildlife who consider it part of their habitat. By understanding and working with the surrounding environment – instead of continually fighting it – you’ll reap a larger harvest with much less stress and effort. Tammi Hartung explains how to start with a hardy and healthy garden, create beneficial relationships through smart planting, attract helpful insects and pollinators, intentionally create habitats for wildlife, and much more.

http://www.tusfiles.net/h0ojwg9tuq04
http://uploaded.net/file/fj8nr3yf/TH-TWFVG.rar
http://keep2s.cc/file/d76da5d0db599/1612120555WFWG.epub

PP

Anonym sa...

Good Meat: The Complete Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Meat by Deborah Krasner
Requirements: ePUB Reader 29.4 MB

Overview: Good Meat is a comprehensive guide to sourcing and enjoying sustainable meat. With the rising popularity of the locavore and organic food movements—and the terms “grass fed” and “free range” commonly seen on menus and in grocery stores—people across the country are turning their attention to where their meat comes from. Whether for environmental reasons, health benefits, or the astounding difference in taste, consumers want to know that their meat was raised well.

With more than 200 recipes for pork, beef, lamb, poultry, and game, stunning photos of delicious dishes, and tips on raising sustainable meat and buying from local farmers, Good Meat is sure to become the classic cooking resource of the sustainable meat movement.

https://www.oboom.com/YUNXE972/GoodMeat.epub
http://uploaded.net/file/fj81d06z

The Fresh Egg Cookbook: From Chicken to Kitchen, Recipes for Using Eggs from Farmers' Markets, Local Farms, and Your Own Backyard by Jennifer Trainer Thompson
English | 2012 | ISBN: 1603429786 | 192 pages | EPUB | 9 MB

Increasingly available at farmers’ markets, local farms, gourmet shops, and backyard chicken coops, fresh eggs offer nutritional benefits and delicious flavor. In The Fresh Egg Cookbook, author and chicken keeper Jennifer Trainer Thompson serves up 101 creative recipes for enjoying and celebrating the versatility of eggs.

From the perfect soft-boiled egg to French toast, omelets, eggs Florentine, and huevos rancheros, readers will find a wealth of favorite breakfast offerings with new twists. Farm-fresh eggs also bring out the best in classic preparations such as Caesar salad, spaghetti carbonara, eggnog, and homemade mayonnaise. In recipes ranging from smoothies to casseroles, deviled eggs, and stews, Thompson offers inventive variations for spicing up eggs and combining them with fresh seasonal produce for every meal of the day. She also shares amusing anecdotes about her own chickens and family life with a backyard flock.

http://www.tusfiles.net/psgetyu6v033
http://uploaded.net/file/7a31sm37
http://k2s.cc/file/07fdd702df360/FreshCookbook.epub

PP

Anonym sa...

Jeg har den siste tiden virkelig begynt å merke forandringer – av det positive slaget. Mye mer energi, sterkere fysisk, sterkere psykisk, bedre syn (!) mye mer stabil i humøret (også til min manns glede, hehe) og føler meg mer psykisk robust på et vis. Også mannen min merker positive forandringer og på tassen er forandringene kjempekraftige! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men han utvikler seg til en annen type menneske enn oss foreldre, det er helt sikkert, og det menes positivt! Hvis noen bare lurer på om de skal endre kosten til babyen dramatisk, men ikke gjort så ennå, kan jeg anbefale det på det varmeste! (eneste er at jeg lurer på om han får for lite sink. PP, kan han spise skalldyr av noe slag? Super Nutrition og NT for babyer anbefaler skalldyr først langt ned på listen over når introdusere hvilke matvarer. Er det ok med skalldyr til en på 10 mnd? Eller andre måter at han får i seg mer sink? Eller tilstrekkelig så lenge han spiser rått kjøtt (og kefir) til alle måltider?)

Jeg er så glad for dette at jeg har ikke ord engang. Fy søren, tusen takk til Christer som vil opplyse og knekke myter og usannheter, alle dere som deler og har delt og ikke minst til PP som bruker tid og krefter på å hjelpe oss andre til å se hvordan vi kan hjelpe oss selv! Jeg er dødsinspirert (eller skal jeg si LIVSinspirert) til å få enda mer kunnskap og enda mer balanse i kosten. Og her kommer poenget med den lange innledningen her:

På nytt og på nytt og på nytt ser jeg i gamle innlegg at man TROR man har satt sammen kosten på en måte som gjør at man får med seg alle de viktige matemnene, unngår de verste (både som er dårlige i seg selv, og de som hindrer, blokkerer, reduserer opptak av annet bra hvis det konsumeres samtidig) gjør sitt for magesyren og for å reparerer tarmen - men det hele er så sammensatt og de gjør det ikke riktig likevel, og helseproblemene vedvarer eller det kommer nye. Jeg lurer på om jeg sitter i tilsvarende båt og tror jeg ror og flyter nedover elva mens kroppen jobber, mens jeg egentlig er fanget i en liten sideelv og kroppen fremdeles mangler viktige matemner, ikke får stor nok variasjon eller saboterer for meg selv på et vis. Og jeg vil ikke være i en sideelv, hvis jeg er det, men midt i den store elva. (tror ikke at jeg – lenger – ror frenetisk motstrøms, og det er jo bra.)

Det er mye jeg ikke har fått på plass – melkesyrnede grønnsaker og drikker, utsmelte talg, vannkefir, krydder i kapsler, adaptogener, innmat både titt og ofte, og variert middager. Jeg lurer på om det er balanse i det jeg har endret til, eller om det er for lite variasjon, nok fett, nok sink ift så mye A-vitamin og sinkmangel kombinert med for mye kobber, nok magnesium, alt for mye melkeprodukter, ting sammen med kjøttet som gjør at jeg ikke tar opp nok godsakene, nok jod? Når du ser hva jeg spiser, PP - får du noen varselslys av noe slag som "å kjære vene, det er jo alt for mye av det eller det i forhold til det eller det - og i tillegg mangler jo det eller det" ?

forts under

Anonym sa...

Frokost består alltid av smoothie laget av ca 2 dl kefir, 2 ss gelatin, 2 eggeplommer, 50 gr lever og en stor dæsj kanel og 1 ss syltetøy for smakens skyld, 1 ts GP Royal olje, et glass upast melk (for å skylle ned oljen), kaffe med melk (for å kvæle smaken av smoothien raskest mulig. Det eneste som fungerer bedre enn kaffe er portvin, men tror det blir dårlig stemning hvis jeg møter på jobb eller i retten med portvinsånde, hehe) og en ti-tolv spruter magnesiumolje.

Til lunsjen på jobb er prinsippet en stk surdeigsskive med masse rebellsmør og havsalt og så mye animalsk tilbehør at jeg blir god og mett, være seg: spekepølse, spekeskinke, eggerøre, rebellost, matjesild, røkt/gravet laks/ørrett eller gryterester. Som regel blir det ost og spekemat. Jeg måler egentlig aldri maten, men forleden målte jeg hvilken mengde ost jeg pleier å ta hvis jeg spiser ost og det var ca 80 gr.

Til lunsjen og i løpet av kontordagen drikker jeg de fleste dager myse/juice/skviset sitron/rapadurasukker og havsalt blandet med karbonisert vann.

Lunsj hvis jeg er hjemme er ofte også carpaccio (med rukkola, upast parmesan og olivenolje), sashimi (uten laks), gryterester eller det samme som på jobb. Er jeg hjemme blir det også fiskeolje, magnesiumspray og 2 ss gelatin
Middagene består mye i gryter (med kjøtt og kraftben, fra kuer eller lam som går på beite det meste av året, med ekstra kraft oppi i tillegg til rotgrønnsaker), ofte vår favoritt: biffer stekt «rare» med ovnsbakte grønnsaker til, krabbe/reker med rogn (fra boks nå utenom sesong) en gang i uka, som regel to, med saus av rømme, kefir, dill, sitron og cayenne og surdeigsskive til. Skjell orker jeg ikke tanken på enn så lenge etter østersfadesen i sommer og det er satt på vent.

Blir en ts fiskeolje rett før middagen også, og 2 ss gelatin i drikke hvis vi ikke spiser noe som inneholder kraft, samt et par dryss havsalt. Generelt er vi dårlige på å variere middagene nå etter at vi fant tradisjonskosten og det blir mye av det samme. Enn så lenge – blir nok bedre av seg selv etter hvert.

Spiser vi kveldsmat (ca fem gr i uka eller noe sånt) blir det ny smoothie (se over) hvor vi varierer på å putte oppi lever (50 gr) eller hjerte (40 gr.), noen ganger begge deler. I tillegg pleier vi å avslutte dagen med en kopp lunken kraft (med masse gørr jeg håper er margrester) med litt havsalt og en ss kokosolje oppi, samt magnesiumspray.

Fotbad med bittersalt startet vi med, men der er vi kjempedårlige. Mannen fordi han ikke liker det særlig godt, og jeg fordi jeg blir så ekstremt urolig i bena og blir ekstremt våken (!) slik at jeg ikke får sove. Da trenger jeg det sikkert ekstra, men jeg får såpass sterke urosmerter at det må gjøres på sikt (med mindre det betyr at jeg virkelig virkelig trenger det – da skal jeg bite tenna sammen og gjøre det likevel)

Vi er begge glad i melk og i tillegg til alt dette blir det gjerne to-tre glass melk pr dag.

Spekematen, den røkte/gravede fisken, silden og rognen er fra butikken og full av industrisalt, nitritt og fandens oldemor. Skulle gjerne kjøpt bedre saker eller laget selv, men med kun en inntekt det kommende året (barnehage for en ettåring ble i overkant brutalt for mor) og nok ting som skal læres har vi ikke prioritert dette og vil heller spise mer av noe annet som kan redusere skadevirkningene av dette, hvis det er mulig.

De andre gangene har jeg gitt for lite info, og håper jeg ikke denne gangen har gått i den motsatte fella for jeg ser at dette ble langt og bablete…

Novisen

Anonym sa...

Sarah Niles, "Coconut Milk, Flour and Oil - 50 Recipes Under 30 Minutes"
ISBN: 1499658885 | 2014 | 102 pages | EPUB,MOBI | 3 MB

“ This e-book is written for all you coconut lovers. Coconut has a very delightful and sweet taste and apart from eating it raw, many people love to incorporate it in different dishes. That’s why we have put together a very interesting recipe mix for you that you can enjoy at all times of the day. Our easy to make and less time consuming recipes will surely ignite your senses. These 50 coconut recipes that can be cooked under 30 minutes are divided into:1. 13 Breakfast Recipes2. 9 Lunch Recipes3. 11 Dinner Recipes4. 17 Dessert RecipesOur recipes will turn into delicious dishes for you to enjoy at all times of the day. Even an amateur can try these at home; we assure you that they are very easy to cook and don’t need much of a cooking experience.

Epub/Mobi -
http://uploaded.net/file/1vualiwx/coco.rar

Epub -
https://www.tusfiles.net/5olt7qkvnz9x
http://uploaded.net/file/y2qa43qg

Mobi -
https://www.tusfiles.net/6291vsztzu29
http://uploaded.net/file/wiv7enl2

PP

Anonym sa...

The Lost Art of Real Cooking: Rediscovering the Pleasures of Traditional Food One Recipe at a Time by Ken Albala, Rosanna Nafziger Henderson
English | 2010 | ISBN: 0399535888 | 256 pages | EPUB | 2 MB

Read Ken Albala and Rosanna Nafziger's blogs and view their pictures on the Penguin Community.

It's time to take back the kitchen. It's time to unlock the pantry and break free from the shackles of ready-made, industrial food. It's time to cook supper.

The Lost Art of Real Cooking heralds a new old- fashioned approach to food-laborious and inconvenient, yet extraordinarily rewarding and worth bragging about. From jam, yogurt, and fresh pasta to salami, smoked meat, and strudel, Ken Albala and Rosanna Nafziger arm you with the knowledge and skills that let you connect on a deeper level with what goes into your body.

Ken and Rosanna celebrate the patience it takes to make your own sauerkraut and pickles. They divulge the mysteries of capturing wild sourdoughs and culturing butter, the beauty of rendering lard, making cheese, and brewing beer, all without the fancy toys that take away from the adventure of truly experiencing your food.

These foods were once made by the family, in the home, rather than a factory. And they can still be made in the smallest kitchens without expensive equipment, capturing flavors that speak of place and personality. What you won't find here is a collection of rigid rules for the perfect meal. Ken and Rosanna offer a wealth of recipes, history, and techniques that start with the basics and evolve into dishes that are entirely your own.

http://k2s.cc/file/5b8105d16d597/RealCooking.epub

Epub/Mobi/Pdf -
http://uploaded.net/file/ts2v61p7

PP

Anonym sa...

The Inside-Out Revolution. The Only Thing You Need to Know to Change Your Life Forever by Michael Neill
Requirements: ePUB reader, 420kb

Overview: Would you like to experience amazing clarity, peace and freedom, even in the midst of challenging circumstances?In this ground-breaking new book, bestselling author Michael Neill shares an extraordinary new understanding of how life works that turns traditional psychology on its head. This revolutionary approach is built around three simple principles that explain where our feelings come from and how our experience of life can transform for the better in a matter of moments. Understanding these principles allows you to tap into the deeper intelligence behind life, access your natural wisdom and guidance, and unleash your limitless creative power. You'll be able to live with less stress, greater ease and a sense of connection to the larger unfolding of life.Welcome to the space where miracles happen...Are you ready to begin?

http://www28.zippyshare.com/v/11138962/file.html
http://www.tusfiles.net/gxxtuvt6t2p2

PP

Anonym sa...

Av en eller annen grunn ser jeg ikke kommentaren jeg skrev og som skal fortsette den over her. Så den tidligere i dag etter at jeg skrev dem begge, men nå får jeg den ikke opp. Da virker den kommentaren over her helt merkelig (og anonym). Jeg håper det bare er noe datakrøll eller godkjenning eller noe sånt, og at den kommer opp igjen. Hvis ikke får jeg bare si som radio jalla sa for mange år siden - takk for seg! og det var åpenbart ikke bare pcen jeg har latt ligge igjen på kontoret, men også hjernen! God helg alle!

Novisen

Christer sa...

Siste kommentar havnet i nettsøppel, men nå har jeg ryddet opp der og frigitt din kommentar.

Anonym sa...

uff da, kanskje det var bloggen din som mente at dette har PP svart på så mange ganger før at nok er nok og forhåndssensurerte :-) Takk for at du overstyrte i så fall, hehe (Og ja, jeg har forsøkt å finne ut av det selv først). Ha en god helg, Christer!

NOvisen

Anonym sa...

Gratulerer så masse med dagen i dag PP! Hvordan føles det å bli 41? ;)

Bill.mrk: "HURRA!"

Anonym sa...

Hvordan vet du at du har østrogenovervekt, og hvilke konkrete helseproblemer har du?

Eggehvite går helt fint så lenge den er varmebehandlet, og jeg pleier selv å bruke den i mat som tilbehør.

Eddik og salt stimulerer syreproduksjon i magesekken, men vil ikke erstatte mangel på næringsstoffer involvert i syreproduksjon. Da må de manglende næringsstoffene til først, og der vil eddik og andre organiske syrer bidra med opptaket gjennom å delvis erstatte magesyren. Hvilke symptomer har du som gjør at du mener du har redusert syreproduksjon?

Når du skriver treg fordøyelse, mener du da forstoppelse eller noe annet? Østrogenovervekt undertrykker stoffskiftet/skjoldbruskkjertelens funksjon, og dette gir bl.a problemer med tarmbevegelsene/peristaltikken. Dvs treg tarm og forstoppelse.

Ut fra det du skriver så vil jeg heller si at du spiser for lite karbohydrater/sukker, slik at du nok har godt av å øke mengden en del.

Mini minerals er svindelprodukter, med villedende markedsføring, da selv nanopartikler trenger magesyre, enzymer og transportproteiner for å bli tatt opp i kroppen. Vel og merke via oralt konsum, og ikke direkte på huden. Bruk heller magnesiumoljen i et lite glass vann og drikk.

Kalsium er viktig for at magnesium skal fungere normalt, slik at det er en god ide å bruke melkeprodukter. Har du prøvd surnede melkeprodukter, og/eller drukket søt melk sammen med f.eks eddik først?

PP

Anonym sa...

Takk for det! Tja, det føles verken sånn eller slik, så jeg regner med at jeg må bli minst 25-30 igjen for å guffe opp stemningen tilstrekkelig til å rives med i ungdomsfølelsens dragsug. I og med at jeg er alene blir det ikke noe festing å snakke om, men muligens litt fyring med litt voksenbrus (Ja Nøtteliten, jeg gir meg synden i vold i kveld!) fra taxfree’en i Kroatia. Da blir det litt mimring og nostalgisk musikalsk tilbakeblikk til 80-90 åra, hvor jeg kommer til å synge med for full hals. Min samboerske mener at sangstemmen min kan ha stor fremtid som digitalt fugleskremsel, og at det jeg kaller å synge høres mer ut som skrikene til fanger som tortureres i ”Gitmo.” Men, man kan da ikke la slikt småklums stoppe ens ferd mot berømmelse og suksess. Pavarotti kan bare gå hjem og legge seg!

Bill.mrk: "PP"

Eirin sa...

Gratulerer så mye med dagen, PP! Håper du har kost deg flat med de og det du er glad i fra morgen til kveld :-) Du fortjener bare det beste!

Leser og lærer som aldri før i gamle innlegg her på bloggen om dagen, og kom over dette innlegget:

http://liveneshage.blogspot.no/2012/02/linker-verdt-lese-om-urter.html

I kommentarfeltet her skriver du: "Eddik og andre organiske syrer inaktiverer enzymer som fordøyer sukkere/karbohydrater (...)". Dette høres jo vel og bra ut med tanke på å holde blodsukkeret i balanse, men betyr dette i praksis at sukkere/karbohydrater ikke vil fordøyes, men heller bli liggende å gjære i magesekken? Eller hvordan skal jeg tolke dette?

Anonym sa...

Hurr Hurr Hippa ! Gratulerer så masse med dagen PP ! Voksenbrus og gamle slagere er ikke dumt, lag de slik de gjør mer nedover i Europa, 4 cl blandevann, isbiter og fyll resten av glasset med sprit :-) Ha en bra kveld !

Anonym sa...

Åh stålsett dem, nå skal du høre.
Og GRATULERER med dagen-huuuuuurrrraaaa!!! Du har virkelig gitt mitt liv en ny svung, banna bein litt østrogen og forstoppet tarm.

1 høye østradiolverdier målt gjennom blodprøver og samtidig lave progesteron. Pluss nesten ikke menstruasjon.

2 maten føles som en stein i magen og jeg føler ikke at jeg tar opp alle næringsstoffer bra nok rett og slett, føler jo at jeg spiser som en hest, men i stede for at kroppen får hormonene og alle systemer e på plass eser jeg ut her og der. anskje mangler jeg næringsstoffer da. Men hjelp, jeg er virkelig i villrede. Snart redd.

3. Treg fordøyelse vil si at jeg i gjennomsnitt går på do en gang i uken. Tisse gjør jeg med en gang jeg har drukket væske av noe slag, men resten sitter stuck og det kjennes som om jeg har bly i tarmene.

4. For lite, type ok å spise en god del mer honning til hvert måltid eller hive innpå med poteter og ris. Jeg vet det er trivielt, men jeg er så redd for at det skal nedføre enda mer oppblåsthet...

5. Men vil ikke magnesiumen nøytralisere syren i magesekken da? Må ta det utenom måltider da eller?

6. Melk, det er bare syrnet melk jeg inntar, utenom fløten. Men samme hva jeg gjør opplever jeg å få enda dårligere fordøyelse, ikke klare å slutte å drikke, pluss at jeg får merker etter selv de mykeste bukser og sokker og gensere... Vil mer enn gjerne drikke, men føler det går på bekostning av andre viktige matemner da iom at jeg drikker så mye surmelk!?!?

God kveld og videre bursdagsfeiring-ta av!
Silje

Anonym sa...

Karbohydrater/sukkere fordøyes ikke i magesekken, men i tynn og tykktarmen.

:-)

PP

Anonym sa...

Hirr hirr huppa? Harru fått lobotomert rettskrivningssenteret i hjernemassen den store grå?

4 cl blandevann er alt for mye, man risikerer jo å drukne spriten! Her jeg sitter har jeg verken redningsvest, redningsbøye, eller for den saks skyld badeand, for alkehyl i fare for ufrivillig høyt og tvungent vannkonsum, så den sjansen kan jeg ikke ta. Man skal jo være snill med de små spritmolekyler!

PP

Anonym sa...

Hehe, blir fort hupps hupps hirra også etterhvert også om du har planer om å ta kverken på kvota di, tenker jeg :-)
glemte å underskrive, men du skjønte vel, eller du kan bare: http://www.youtube.com/watch?v=uq-gYOrU8bA

....( siden du skal bla i 80talls-katalogen utover natta :-)

Christer sa...

ojoj, 80-tallet, en bunnløs materie musikkmessig :) http://www.youtube.com/watch?v=rog8ou-ZepE

Christer sa...

nei fra spøk til alvor http://www.youtube.com/watch?v=auLBLk4ibAk

Eirin sa...

Ååh, selvfølgelig! *panneklask* Mistet visst evnen til å tenke lenger enn til magesekken denne sene fredagskvelden... Noen ganger lurer jeg på om ikke jeg også skulle hatt et medlemskap i denne panneklask-klubben... Hehe :-) Takk for hjelp!

Anonym sa...

Avhengig av hva syltetøyet du spiser er laget av, kan det være pektin i dette, som binder næringsstoffene i smoothien, og forhindrer opptak. Det er spesielt lite lurt å konsumere pektinholdige matemner sammen med matemner rike på vitamin B12, da pektinet binder både B12 fra måltidet, så vel som det B12 kroppens elv resirkulerer via galle, for deretter å gjenoppta for nytt bruk.

Kaffe kort etter smoothien kan føre til at koffeinet og kaffesyrer binder næringsstoffer fra smoothien. Har du prøvd noen dråper peppermynteolje i et lite glass vann for å rense munn og ånde? Eventuelt etter en dæsj portvin for å fordrive andre onde ånder?

Melkesyregjærede grønnsaker og drikke, vannkefir og kombucha inkludert, er et pluss, men ingen nødvendighet så lenge du konsumerer surnede melkeprodukter, eller i det minste upasteuriserte melkeprodukter.

Vær obs på at de flerumettede fettsyrene i olivenolje blokkerer opptak av bl.a vitamin A og D, slik at du ikke bør konsumere disse vitaminene sammen med mat/kosttilskudd som inneholder disse vitaminene.

Rotgrønnsaker inneholder oftest mye fibre, som også binder en god del næringsstoffer i tarmen, og blokkerer opptak. Det er derfor best, fra et helsemessig synspunkt, om ikke kulinarisk, å koke eller steke slike grønnsaker godt. Spiser du allikevel fiberrike rotgrønnsaker, så i det minste fjern skinnet, som ofte er svært fiberrikt. Flere tips her –
http://www.sdhct.nhs.uk/patientcare/pil/23471.pdf?last_updated=13%252F04%252F2012
http://www.health.qld.gov.au/nutrition/resources/gastro_lowfibre.pdf
http://www.webmd.com/ibd-crohns-disease/low-residue-diet-foods
http://no.ask.com/web?q=list+of+low+fiber+foods&qsrc=999&l=sem&siteid=8013&qenc=utf-8&ifr=1&ad=semA&an=google_s&mty=b&kwd=list%20of%20low%20fiber%20foods&net=g&cre=40070634354&pla=&mob=&sou=s&aid=&adp=1o1&kwid=4507342187&agid=7970661954&clickid=6046929189855591195

Utover dette ser kostholdet ditt helt ok ut, og jeg anbefaler at du kikker innom utelandske kokebøker for inspirasjon til variasjon. Jeg har postet mange i denne bloggen, som kan lastes ned via linker jeg har vedlagt. Lister over bloggsider med bøker finner du via denne kommentaren –
http://liveneshage.blogspot.com/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1406429516239#c8873022054599058109

Animalske matemner med nitritt og oldemødre i er ikke ideelt, men uansett mye bedre enn lite eller ingen animalske matemner.

Fotbad med magnesiumsulfat er ikke nødvendig, da magnesiumolje og konsum av magnesium via bl.a kraft skal være tilstrekkelig.

PP

Anonym sa...

Så bra, håper du koste deg godt med voksenbrus i går, og at formen er bra i dag ;))

Anonym sa...

så kjedelig at de fra kaeserebellen må pasterisere smøret sitt!! :( håper det nye smøret er like bra. Veldig snilt, Christer at du hev deg rundt for å få tak i nye produkter til oss :)

og gratulerer så mye med dagen som var PP. Du er helt klart verdens beste Pirkepetter. burdsdagsklem fram meg Annelie

Anonym sa...

Mye kul og skikkelig disco og techno man kan danse ræva av seg etter. Mitt inntrykk er at man ikke kan lage skikkelig musikk lenger, og at musikk omtrent bare har blitt kjip kvalitet og mykporno/undertøysshow. Så jeg stoppet min musikalske utvikling på 80-90- tallet hva gjelder all annen musikk enn såkalt alternativ, som jeg ellers hører på daglig fordi den gjør meg godt.

PP

Anonym sa...

Takker og bukker Annelie!

PP

Anonym sa...

Al? Sånn i Be Al you can be? Åsså er du allerede en Al? Stress for hue dette!

Jeg fikk mail fra en desperat mor i går kveld, og brukte mange timer på å svare henne. Så feiringa tok turen i glemselen. Men jeg tar den igjen her och nu! Skål for det!

DobbelPAnonym sa...

Man kan da ikke danse til slik treigt kråkemål? Langhåret pøbel med solbriller og alt? Jajjamensan, i det minste sitter han ikke der i trusa!

Jeg kommer til rock og slikt senere, når jeg har danset meg gjennom disco og techno. Hører du rare hyl og umenneskelige lyder i Sandane, om noen timer, eller tror brannalarmen går, så er det bare jeg som sitter og synger her hjemme.

PP

Anonym sa...

Formen er alltid bra dagen derpå, da jeg passer på å spise først, fettrikt, med salt og eddik i måltidet. Jeg har derfor aldri dagen derpå problemer, og kan også drikke hvem som helst under bordet om jeg vil. Ikke at jeg gidder prøve noe slikt da, men poenget er at tradisjonskosten lar meg kose meg så mye jeg vil, så lenge jeg vil, og jeg blir aldri dårlig av det. Leve også vet du, ikke bare overleve!

PirkePetter

Anonym sa...

Folk e enten A ell B
Når det gjell me vil det passe med C
Det dei kalle gull, det smaka meir som ull
hvis du e full tå rock'n roll så eru avlyst fyri tolv
Å ha gull i munn e berre skjire tull

E e ein festglad mørkemann som lyse grihuge i bann
e kan kji forstå at du set vekkjinge på

Då e dyna morgovarm og e vil sova på min arm
når hanin gæl søv e godt kan du tru
for e harkje tenkt me te stå upp klukka sju

Det va ein sein og fuktig fest
der trivs e aller aller best
om dei are gå så sit e atte ei stund
e e visst vakjin frisk og fin
og full to god adrenalin
når e hånle visa fingern te jon blund

E e ein festglad mørkemann som lyse grihuge i bann
e kan kji forstå at du set vekkjinge på
Då e dyna morgovarm og e vil sova på min arm
når hanin gæl søv e godt kan du tru
for e harkje tenkt me te stå upp klukka sju

E ligg i koma på magen
når dei are jobbe om dagen
e skulle kanskji prøvd å endre stil
men støtt så blir det berre med tanken
det e so sikkert som banken
som oftast går e te seng når sole renn

E e ein festglad mørkemann som lyse grihuge i bann
e kan kji forstå at du set vekkjinge på

Då e dyna morgovarm og e vil sova på min arm
når hanin gæl søv e godt kan du tru
for e harkje tenkt me te stå upp klukka sju

Då e dyna morgovarm og e vil sova på min arm
når hanin gæl søv e godt kan du tru
for e harkje tenkt me te stå upp klukka sju

nei e harkje tenkt me te stå upp klukka sju

PP

Anonym sa...

Hadde den fått livstid?

PP

Anonym sa...

Hvorfor kommer jeg med så teite kommentaerer? Og hvorfor smaker sprit så uggent, som barnebleie med konserveringsmidler og Modern Talking på toppen? Frels meg fra det umusikalske!

PP

Anonym sa...

Vi burde få oss en ikke-google-blogg!

PP

Anonym sa...

Jepp, Christers blogg er mitt hemmelige våpen mot OL i spørsmålsstilling!

PP

Anonym sa...

Vi burde få oss en anti-PP funksjon i bloggen, som hindrer meg i å poste tull og tøys!

PP

Anonym sa...

Lol! Du kunne vel ha harket opp noe bedre enn dette til PPs bursdagsfeiring Christer! Makan til skrål! https://m.youtube.com/watch?v=ccenFp_3kq8
Fortsatt god bursdagfeiring PP! Måtte feiringen fortsette i mange dager, skål!

Skål&Skrål

Anonym sa...

Hehe ! kalas ballajzzhus dette ser jeg :-) Så enig ang disco/ house, og (noe) techno, godt å høre at musikken har vært på stell, det kan ikke bli feil da :-)
Hilsen Al. Leycat :-)

Anonym sa...

*ballajazzhus, a'en ble gjerrig på seg sjæl

Anonym sa...

Hei kjære PP.
Gratulerer så mye med vel overstått fødselsdagsfeiring.
August er min måned også, så snart er det min tur til å feire.
Jeg lurer på om du kan gi meg et råd. Jeg har to flotte, sterke og friske barn i dag. På grunn av min lit til leger dengang spiste jeg på meg svangerskapsforgiftning i første svangerskap, og ble igangsatt en uke før termin med blodtrykk på 230 over 180. Det endte med akutt keisersnitt pga lav puls hos barnet.
Andre svangerskap skulle jeg være eeenda flinkere, og spiste nesten ikke rødt kjøtt, nesten ikke fett, mye prior kylling, oppdrettslaks, Wasa knekkebrød og skummet melk. Grøss. I tillegg ble jeg satt på Albyl e som skulle tynne ut blodet mitt( ?)( Jeg aner faktisk ikke, da jeg tok alt leger sa som god fisk uten å stille spørsmål). Dette svangerskapet endte med morkakeløssning en måned før termin. Jeg mistet veldig mye blod, og ble igjen kjørt med ambulanse til akutt keisersnitt.
Mitt spørsmål er, kan det være mulig for meg ved hjelp av riktig næring både før, i og etter et svangerskap å gjennomføre en normal fødsel etter to keisersnitt? Noen leger sier livmoren ikke tåler påkjenningen av rier og kan revne.


Med vennlig hilsen mor til 2 i din gamle hjemby.

Anonym sa...

Skal jeg føle for å danse må jeg føle musikken i kroppen, og det skjer kun med disco og techno, inkludert alt som kommer inn under rave party. All annen musikk preller på en måte av meg, og jeg reagerer ikke på den. Motsatt kan jeg ikke høre på disco eller techno til vanlig, nettopp fordi jeg blir så oppgiret av slik musikk. I og med at jeg er født i løvens tegn tipper jeg det er festløvegenene mine som vibrerer med festmusikk!

Fest-PP

Anonym sa...

Surnede melkeprodukter er en god ting for å bedre fordøyelsen, tross negative reaksjoner i begynnelsen. Fortsett å drikke litt eplecidereddik før hvert måltid, ha salt og gjerne også sterke kryddere i hvert måltid. selv om fordøyelsen er treig, så blir tarmen stimulert til å øke tarmbevegelsene/peristaltikken, og det samme gjelder syreproduksjonen. Til å begynne med tas antakelig bare små mengder næringsstoffer opp, og disse forbrukes raskt i de kjemiske prosesser kroppen selv prioriterer. Slik at om redusert syreproduksjon og/eller tarmproblemer fører til redusert næringsopptak, så vil det ta tid før kroppen din begynner å fungere normalt igjen fordøyelsesmessig.

Bruk ris eller poteter som karbohydratkilder, utover grønnsaker og eventuelt urter, og unngå honning og søtpotet i en periode. Se om du føler deg bedre eller verre.

At du har forhøyede østrogennivåer fremmer en rekke symptomer i seg selv, men det er årsaken til de forhøyede nivåene som er problemets kjerne, og ikke nivåene i seg selv. Hvor lenge har du spist som du gjør, og hvorfor begynte du med tradisjonskost i utgangspunktet? Har du også hypotyreose, er over eller undervektig, bruker medikamenter, sover mye/godt eller dårlig, eller har andre symptomer eller faktorer i livet ditt som kan forklare helsetilstanden din?

Magnesiumklorid nøytraliserer ikke magesyren, især ikke sammen med måltider. Klor er nødvendig for syreproduksjon, da klor er en viktig bestanddel av magesyre

Reaksjonen du får på melk, det at du ikke klarer å slutte å drikke, er vanlig, og vil gå over av seg selv. Fortsett å drikke så mye du føler behov for. Merkene du beskriver er tegn på at kroppen holder tilbake væske (ødem), hvilket er vanlig ved bl.a hypotyreose og østrogenovervekt, så vel som vanlig helbredssymptom etter omlegging til tradisjonskost.

PP

Anonym sa...

Takk for det, og lykke til med din egen dag!

Svar ja på spørsmålet ditt, men da uten dokumentasjon. Dvs at jeg ikke kjenner til forskning på dette, eller private erfaringer heller. Men, i og med at kroppen, inkludert alle organer i den, hele tiden regenererer seg selv, livmoren (og sår/arrvev – mat som styrker kollagenet er spesielt viktig) inkludert, så er der ingen grunn til at livmor og omliggende kollagen og muskler, etc ikke skal helbredes 100%. Da forutsatt at kroppen kontinuerlig får de næringsstoffer som er involvert i dette, via kosten.

Jeg vil imidlertid anta at kroppen din trenger betydelig mer tid på regenerasjonen enn den lille perioden som utgjør svangerskapet, især da kroppen din reserverer mye næringsstoffer til fosteret på bekostning av deg. Så før er nøkkelordet her, og tradisjonell visdom verden over anbefaler 3-4 år mellom svangerskapene, for at mors kropp skal styrke og bygge seg selv tilstrekkelig for å kunne nære et nytt foster.

PP

Anonym sa...

PP,
Hjertelig takk for svar. Om eller når nummer 3 skal produseres og når den eventuelle nummer 3 ser dagens lys skal jeg komme med tilbakemelding så kanskje andre keisersnittmødre kan nyttegjøre seg av info.
Med vennlig hilsen mor til 2 i din gamle hjemby.

Anonym sa...

Tusen takk for svar. Det er rart, da jeg begynte å spise honning hadde jeg følelsen av at det satte fart på systemet. Så frokost har oftest bestått av 1ssgelatin eller kollagenpep 3 eggelpmmer, noen ss smør og kokosolje og 1 ss honning. Nå også stekte eller porsjerte eggehviter med urter. Kan jeg bytte ut honningen med bær som har ligget i kombucha i 24 timer uten at det påvirker næringsopptak negativt. jeg som har blitt så glad i honning. Jaja, jeg skal forsøke uten en periode, hvis det er det som kan gjøre skade.

Jeg har spist som jeg gjør nå i 1,5-2 år hvis jeg teller riktig- tiden flyr:)
Og jeg har blitt mye bedre på mange områder, både mentalt og fysisk. Men fordøyelse og ustabil til uteblivende mens er desverre. Og det er ikke det at jeg er overvektig, men det er en del ubegahlig ekstra på armer, mage og lår som har kommet snikende. Det er definitivt ikke det viktigste og jeg tenker at det vel forhåpentligvis stabiliserer seg når hormoner og fordøyelse er i godt driv!?

Jeg har fått påvist lett hypotyreose, men akter ikke brukemedisiner. Jeg hadde sånn håpet at maten skulle rette opp. Men noe gjør jeg kanskje feil også er det fordøyelsen. Ikke så rsrt hvis ikke kroppen får næringsstoffer den i utgangspunktet skulle hatt.

Jeg svelger jo lever og torskeleverolje og spiser masse salt og drikker vann med ingefær og sitron. Spiser spekepølser, og jeg nevte eggeplommer, stekt/kokt/porsjert egg, gelatin(ikke så mye til kraft i sommer), kjøtt på bein, masse kokosolje og smør(kan det bli for mye?), ja også var det honningen, løken og potetene(lite poteter av noe slag har det vært altså, bare litt innimellom). Skalldyr går det masse av og villaks når vi fuår tak i det.

En god dag fra Silje

Anonym sa...

Spis gjerne honning, men pluss på med karbohydrater i form av matemner i tillegg. Bær som har gjæret i kombucha gir ikke sukkere lenger, i og med at de er gjæret til organiske syrer.

Østrogenovervekt undertrykker skjoldbruskkjertelen, og fremmer hypotyreose, men lavt stoffskifte kan også fremme østrogenovervekt. Ut fra de sparsommelige opplysningene dine (østrogenovervekt og hypotyreose kan være alt og ingenting, så spørsmålet er hvilke symptomer som gjelder for akkurat deg) kan jeg ikke peke på bestemte årsaker, og vil heller anbefale at du fortsetter å spise som du gjør, og også passer på å alltid spise ca. hver 3. time. Da for å unngå blodsukkerfall, som øker nivåene av adrenalin og kortisol, som videre, når dette skjer ofte, kan undertrykke skjoldbruskkjertelen og fremme østrogenovervekt. Å sove godt og lenge er også viktig, av samme grunn. dvs å holde stresshormonene i sjakk. Fordelingen av fett, som du oppgir, er mer karakteristisk for kortisolubalanse/overvekt enn for østrogenovervekt og hypotyreose. Kortisolubalanse kan også fremme fordøyelsesproblemer og stoppe menstruasjonen. Kortisol og adrenalin øker også tapet av bl.a kalium, kalsium, magnesium, natrium og sink, både gjennom økt forbruk så vel som økt utskillelse via urinen, og mangel på disse næringsstoffene kan også gi de samme symptomer.

I og med at du også opplever væskeansamling (merker på huden fra klær og sokker), så er det sannsynlig at du har forhøyet nivå av aldosteron, nok et binyrehormon. Aldosteron øker når kroppen taper for mye natrium via urinen, og holder da tilbake natrium, sammen med væske. Skjønt natrium holdes tilbake samtidig som du fremdeles taper de andre mineralene.

Du oppgir å bruke ”masse” salt; husk at natrium må balanseres med kalium, og mangel på kalium er en av flere årsaker til bl.a forstoppelse. Begge mineralene og disses balanse i og utenfor cellene reguleres av magnesium. Spørsmålet er da om du hadde fordøyelsesproblemene før du begynte å bruke mer salt i maten?

Mye kokosolje og/eller smør er bare av det gode, og øker stoffskiftet ditt, blant mye annet. I og med at det er en myte at fett fra maten blir til fett i kroppen, og tvert om snarere øker fettforbrenningen, så kan du ikke legge på deg av mettet fett eller animalsk fett.

Bruk av krydderurter i matlagingen fremmer også fordøyelsen, deriblant syre og galleproduksjon, samt tarmbevegelsene. I og med at du bruker ingefær jevnlig, og fremdeles har fordøyelsesproblemer, har du sjekket holdningen, især korsryggen, hos kiropraktor eller osteopat? I tilfelle det kan være nervene som kontrollerer mage-tarmsystemet som kan være årsaken.

PP

Anonym sa...

Atter en gang tusen takk for svar. Vet ikke om det er kronglete at jeg fortsetter å svare i denne tråden?

Det er mye å ta tak i. Jeg har akkurat fått svar på beintetthetsmåling også, og jeg ligger i minus av landsgjennomsnittet - ikke mye å skryte av. HJELP.

Nå er jeg oppriktig bekymret. Ustabil mens, lav beintetthet og dårlig fordøyelse.
Det går ikke fortere med poteter her, kun store mengder magnesium innvendig får satt ting i sving.
Og jeg må tisse med en gang noe er drukket.

Kalium. Vil det si at jeg trolig er for lav i Mg-potten? Eller at jeg må øke inntak av kaliumrik mat?
Tja, usikker på dette med salt go fordøyelse, det har jeg ikke tenkt på, trodde saltet fikk fordøyelsen i gang jeg. Men skjønner at det er flere mekanismer inne i bildet.


Holdning sjekket hos kiro - ingen ting funnet.

Jeg mister også hår i ett sett.

Ganske overholdende på mat hver 3-4t fra før av. Søvn får jeg bli hardere på.

Melk er i farta så fort jeg får sjans til å hente og kefirkorn kommer i hus.

God kveld fra SIlje

Anonym sa...

Angående målinger av beintetthet, så er de svindel fra legemiddelindustrien. Tips -
http://www.greenmedinfo.com/blog/osteoporosis-myth-dangers-high-bone-mineral-density

Ikke øke inntak nødvendigvis, men sørge for at du spiser mat som inneholder kalium hver dag.

PP

Anonym sa...

phu...takk for svar igjen. Nå har jeg søkt litt rundt og fant noe interessant på forstyrrelse av hypotalamushypofysebinyreaksen(??) og amenorrhea pga forhøyet kortisol og manglende leptin. HVordan ser du på dette PP.
Jeg sovner lett men våkner alt for tidlig uansett og da med følelsen av ¨være litt stresset, in tillegg gror sår veldig sent.... Den eneste mpåten jeg får tømt tarmene på om dagen er gjennom å drikke magnesiumolje. Er dette en helbredsreaksjon?
Jeg vet du ikke anbefaler supplementer, men det blir jo på et vis som tørket lever. Jeg har også fått vite om lavt stoffskifte og har lest at det kanskje henger sammen med en evt dyssfunksjon i denne aksen. Det og mangel på prog. Er jeg på rett spor eller er dette også bare oppdiktet? Tilbake til supplementet; det er tørket thyroideakjertel av gressforet storfe det er snakk om. Nutri-Meds. Vil det kunne hjelpe tror du?
Silje

Anonym sa...

Hva gjelder kortisol så har jeg forklart ovenfor den mest sannsynlige problemstillingen din. Du trenger ikke å ha forstyrret hormonproduksjon utover dette, men selv i scenarioet du oppgir så kan kortisol pga stress og/eller blodsukkersvingninger være årsaken. Også næringsmangler fremmer stresshormonreaksjoner, men de vanligste årsakene er hyppig blodsukkerfall eller problemer med å regulere blodsukkernivået.
At du sover lett og våkner for tidlig er typisk tegn på forhøyet adrenalin og kortisolnivå. Når det ikke finnes konkrete følelsesmessige årsaker i livet ditt som kan forklare dette, er det mest sannsynlig reaksjon på lavt blodsukker. Det er derfor viktig å ikke la det gå for lang tid mellom siste måltid og når du legger deg, samt at måltidet inkluderer protein som stimulerer glukagon til å holde blodsukkernivået jevnt etter at insulin har tatt med seg resten til cellene. Når du våkner kan du prøve å drikke litt vann med salt og sukker i, eller ta litt salt og sukker under tunga til det løses opp. Dette for å roe ned stresshormonene, samt eventuelt forhøyet serotoninnivå.
Dysfunksjon i skjoldbrukkjertelen kan ha veldig mange årsaker, inkludert dem jeg har listet opp ovenfor. Andre årsaker til hypotyreose er bisfenol-A, PCB, ftalater, perklorat, triklosan, fluor i enhver form, kvikksølv, aluminium, kopperbelastning, en rekke legemidler og psykiatriske legemidler, vaksiner, de fleste sprøytegifter, MSG, fritt fruktose, gluten/korn, soya, matemner i korsblomstfamilien, søtpoteter, bambusskudd, hirse, linfrø, kassava, limabønner, tang og tare, et kosthold rikt på flerumettet fett, planteoljer, fiskeoljer (ugjærede), kosttilskudd med linol og linolensyre, lavkarbo, høyt proteinkonsum når proteinet inneholder mye pro-betennelse og anti-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som tryptofan, cystein, histidin eller metionin (muskelkjøtt, eggehvite, melk/melkeprodukter) på bekostning av betennelseshemmende og pro-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som bl.a glycin, alanin, prolin og taurin i kraft, gelatin, og innmat

P-piller/hormonpiller, planteøstrogener, østrogenovervekt/progesteronmangel, jevnlige blodsukkerfall/hypoglykemi, diabetes, leverskade/svekket funksjon, mage-tarmproblemer/redusert næringsopptak, serotoninovervekt, forkalkning i hypofysen eller hypotalamuskjertelen, stress/adrenalin og/eller kortisolovervekt, lipolyse/frigjøring av fett som brennstoff, overtrening, etc kan også forårsake hypotyreose

Mangel på protein, kort og mellomkjedet fett, vitamin A, B12, D, jod (også for mye), magnesium, natrium, selen, sink forårsaker hypotyreose

Mangel på f.eks sink indikerer kopperovervekt, som er en av flere mulige årsaker til både østrogenovervekt og hypotyreose. For lite sink kan også gi tarmproblemer som fremmer forstoppelse, så vel som sen sårheling. Mitt poeng med en lange listen ovenfor er for å vise deg at det har lite for seg at du selv begynner å lete etter årsaker til problemene dine, i og med at du ikke kjenner til alle relevante faktorer i helsebildet ditt. Du kan være heldig, og finne noe som fungerer, men det kan like gjerne gjøre vondt verre.

Ideèn din om å bruke det preparatet du oppgir tilhører siste kategori. Bruker du slike preparater kan du føle deg bedre, men du helbreder ikke årsaken til det lave stoffskiftet, bare omgår den. Og i tillegg risikerer du at skjoldbruskkjertelen slutter helt å produsere egne hormoner, og krymper eller forsvinner helt, slik at du blir avhengig av produktet for livet. Hormoner utenfra stopper kroppens egen produksjon, slik at om du vil at skjoldbruskkjertelen din noen gang skal produsere egne hormoner, så må den ikke overkjøres av et eksternt hormon som forteller den at den ikke trenger å produsere noe selv. I svært mange tilfeller så skrumper skjoldbruskkjertelen inn og blir ødelagt pga bruk av eksterne skjoldbruskkjertelhormoner, både syntetiske som såkalt naturlige. Hvilket betyr at mange blir avhengige av disse hormonpreparatene for livet.

Anonym sa...

Nok en grunn til at bruk av eksterne hormoner og hormonpreparater er helseskadelig er fordi de også er meningsløse, all den tid problemet ikke trenger å ligge i selve skjoldbruskkjertelen. Redusert stoffskifte kan like gjerne skyldes normal skjoldbruskkjertelhormonproduksjon, men manglende omdannelse av T4 til T3 i leveren (pga for lite protein i kosten), eller at hormonene ikke kan påvirke cellene pga vitamin A mangel, da vitamin A trenges for å danne en type reseptorer som T3 må binde seg til skal hormonet kunne regulere cellene. Problemet kan også skyldes mangel på magnesium, som T3 må jobbe sammen med for å stimulere cellenes mitokondrier til å produsere energi/ATP.

I og med at kopperbelastning, østrogenovervekt, serotoninovervekt, samt hyppig eller kronisk høye nivåer av adrenalin og kortisol undertrykker skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, så vil bruk av eksterne skjoldbruskkjertelhormoner aldri påvirke selve årsaken til problemet, men kun virkningen/symptomet. Og da vil årsaken i seg selv fremme enda større ubalanse/sykdom, selv ved bruk av eksterne hormoner.

Litt mer info her -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1384801059139#c6321224050335140154

PP


Anonym sa...

Gode vene, jeg innser at det er så komplekst, håper bare kroppen forstår hva den skal gjøre!! Jeg blir redd av å gå rundt i et halvfungerende dåvent legeme som jeg forer opp med den beste maten, men som det virker som ikke vil ha den, eller hverfall ikke gjør nytte av den. sukk.
Ok, tror du oppriktig at min kropp vil klare dette alene?

Jeg pøser på med magnesiumolje innvendig 20-30 sprut pr måltid, har økt karbohydrat(poteter gulrøtter, løk etc)konsumet drastisk(med det resultat av å få enda mer vann i kroppen virker det som, om det ikke er fett da...).
Hiver innpå med eggeplommer til frokost og kvelds, er oppi 6 om dagen, blir det for mye? 4-5ss gelatin om dagen i tillegg til kraft til middagen. Spekemat og ost, tartar og langtidsovnsbakt kjøtt. Innmat når jeg har tilgang. Jobber med melkesaken. Er det noe som mangler her nå? Noe jeg burde endre på?
Jeg føler det som et tiltak å bevege på kroppen, den er tung rett og slett. Og energien jeg har føler jeg stammer fra stress.. Hm har tenkt en del på dette med trening. Burde jeg kutte ut alt av kondisjon,m dvs mine 30 min løpeturer annenhver dag, og bare kjøre styrke. Vil de minske stressnivået?

Billmerk. bekymret Silje

Anonym sa...

Pøser du på med magnesium i den mengden du gjør oralt oppnår du bare en avførende virkning. Du tar ikke opp noe av magnesiumet.

6 eggeplommer er helt ok, og mange tar det dobbelte og vel så det med bare positive virkninger så lenge de har fordøyelsen i orden.

All trening øker stressnivået, slik at om avstressing er ønsket bør du unngå trening inntil kroppen din er så frisk at energien kommer tilbake av seg selv. Og da ekte energi, og ikke stresshormonenergi. Yoga og strekk og tøyøvelser, er en god idè inntil du blir bedre.

Ellers ser det greit ut, og du får gi kroppen din tid til å balansere seg selv.

PP

Anonym sa...

Hei PP et kjapt spørsmål, har du skrevet noe om væske i øret hos barn/ dren i øret?
Jeg har en vennine som har en sønn som har mye væske i ørene. Jeg vil gjerne printe ut til henne hvis du har skrevet noe om dette før. Jeg prøvde google litt selv og søkte i bloggen her, men jeg har ikke kommet over noe relevant, men jeg er muligens ikke flink til å søke.. har ikke internett hjemme for tiden og sniker meg litt på nettet når jeg er på jobb, men kan ikke bruke alt for mye tid på nettet i min arbeidstid heller.. derfor tenkte jeg jeg spør deg om hjelp. Forresten kan jeg garantere deg at hun er av den type menensker som vil ha hjelp og tar i mot all råd og tips for en bedre helse med stor takk! :-) ellers hadde jeg jo ikke orker å strye med dette heller. hilsen Annelie

Anonym sa...

Holder det å legge frukt/grønnsaker i myse/salt eller bør det ligge i eddikvann for å fjerne spøytemidler?
Louise.

Anonym sa...

Beklager, det var ikke dette jeg skulle spørre om! Spørsmålet ble stilt feil!!!! Jeg mente å spørre om følgende: Er det nødvendig å bløtlegge frukt i myse/eddik før melkesyregjæring for å bli kvitt sprøytemidler før melkesyregjæring?
Louise.

Anonym sa...

PP- et lite viktig spørsmål men ser mange bilder av personer med veldig bredt ansikt og kjeve men alikevel er tanngarden veldig smal både i over- og underkjeve og lurer på hva dette kommer av? Henger ikke på grep i forhold til det jeg har lest i Dr. Prices book.

AK

Anonym sa...

Hei til deg NOVISEN...jeg ser du skriver om din 10 mnd gamel baby som får trad. kost....jeg har ei tulle på 9 mnd som foreløpi bare får pupp...jeg har blitt ganske redd etter jeg fant ut at hun er kjempe allergisk mot melkeprod.(ja ja jeg vet det ik finnes allergi :-)) og introduserer mat litt sakte....men hun er god og rund iallef. Kan du gi meg noen tips om hva du gir din baby? Hilsen Trudemor

Anonym sa...

Kun gjæring bryter ned sprøytegifter og andre kjemikalier, men da smaker ikke frukten frukt lenger. Mao er det bedre å kjøpe økofrukt. Eddik kan ikke brukes i melkesyregjæring, kun eddikgjæring.

PP

Anonym sa...

Du kan ikke sammenlikne damene i playboy med dem i Price's bok vettu! I og med at du ikke oppgir hvilke bilder du tenner på aner jeg ikke hvilke tenner og tryner du refererer til. En mulig forklaring kan være næringsrelatert, på den måten at næringsstoffer som står for utvikling av deler av ansiktet/kraniet har vært tilstede under svangerskapet og i de første barneårene, og andre ikke. Eller den genetiske informasjonen dominerer fordi det er f.eks et rasepreg. Eller enkelte hormoner, av samme årsak.

Kroppstype spiller kanskje også inn, i betydning forskjellene i kroppslig utvikling mellom vata/ektomorf/leptosom type, pitta/mesomorf/atletisk type, og kapha/endomorf/pyknisk type.

PP

Anonym sa...

Den vanligste årsaken i småbarn er mage-tarmproblemer, som regel relatert til tarmfloraen og tarmenes ph. Ubalanse i tarmenes mikroflora påvirker og forandrer mikrofloraen i hele resten av kroppen, øret inkludert.

PP

Anonym sa...

Nøtter små, anbefales -
Living a Safe Universe: A Book for Seth Readers - Lynda Madden Dahl, Living a Safe Universe, ISBN 1889964131
Living a Safe Universe, Vol. 2: A Book for Seth Readers - Lynda Madden Dahl, Living a Safe Universe, ISBN 1889964158
Living a Safe Universe, Vol. 3: A Book for Seth Readers - Lynda Madden Dahl, Living a Safe Universe,ISBN 1889964174

http://www.adlibris.com/no/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=Lynda+Madden+Dahl%2c&title=Lynda+Madden+Dahl%2c&fromproduct=False

PirkeP

Verje sa...

Jeg skrevet ned en del spørsmål som jeg lurer på, håper at evt. du eller noen kunne svart på de, er så greit å få vite om man gjør det riktig, eller ikke.

- Når jeg blander en ny røre med f.eks qunioamel med eplesidereddik og salt så blander jeg den inn i noe av den gamle røren som kanskje har stårr 1-2 dager, gjør det noe?
- Jeg bruker ca 2-3 dl eplecidereddik på 3-4 dl mel, er det for mye? Ødelegger det noe?
- Kan man ha i seg for mye eplecidereddik? Jeg bruker rundt 1 flaske i uka.
- Skal melposene stå i kjøleskapet?
- Når man lager en røre, skal den stå ute på kjøkkenbenken hele tiden? Med/uten lokk?
- Hva skjer om rørern står fremme over 3-4 dager?
- Når man skal bryte ned havregryn så må man jo tilsette rugmel, gjelder det samme med quinoamel?
- Er det noe med at man må lage brød for å få enda mer næring fra melblandingen, eller holder det bare at man steker de som pannekaker? Tenker i og med at alle snakker om disse surdeigsbrødene.
- Fungerer eplecidereddik på samme måte som myse? Jeg har ikke tilgang på myse, så jeg bruker eplecidereddik i alt. Hva er forskjellen?

verje sa...

Jeg hadde synlige magemuskler før jeg begynte med tradisjonskost, men nå etter noen uker med så har de begynt å forsvinne :( Er det ikke mulig å opprettholde det når man begynner med mer fett?
Magen min lager også utrolig høye bromlelyder eller hva jeg skal kalle det når jeg legger meg på kveldene.

Anonym sa...

Ja, det skal jeg absolutt gjøre. (I kveld eller i morgen kveld). Men ha gjerne en naturlig skepsis til det jeg gir, for novise som jeg er, så ser jeg ikke bort i fra at jeg har misforstått noe/gjør ting feil/feil sammensetning etc, :-)

Novisen

Anonym sa...

Gleder meg til å lese det Novisen :-)
Trudemor

Nøtteliten sa...

Oj! oj! Tusen takk for tips! :-) Har nettopp bestilt en Sonnon-bok fra adlibris, søren at jeg ikke fikk med meg en av disse også i bestillingen :-)

Ellers ser jeg over her at jeg gikk glipp av mange morsomheter i i sommer, da vi var på ferie uten nettilgang. Hehe... Elsker din beskrivelse av nåtidens musikk, og er så enig så enig. The good ol' stuff is what really rocks, ain't it? Men når det skal være sagt, så er jeg nok hakket mer gammeldags enn deg siden jeg foretrekker sent 70-tall hva angår disco ;-) Klassisk er også supert, altså ekte klassisk. Og klassisk, arabisk.

Men nok om det - jeg kan uansett ikke formidle min musikksmak på en like morsom og humoristisk måte som deg selv, og hvem ville vel egentlig ha interesse? (PS: AC/DC anyone?)

Du, jeg er veldig overrasket over å høre at du handler alkohol på tax free. Trodde du sverget til selvbrygging?

Takk igjen for boktips :-)

Anonym sa...

Så bra PP, takker jeg også ! Jeg _rakk det faktisk akkurat på min Adlibris-bestilling nå, som bestilt:-) ( ikke første gangen boktipsene dine kommer som bestilt sånn generelt :-) Marianne

Nøtteliten sa...

Marianne - det stod ikke noen omtale av bøkene på Adlibris. Hvis du begynner å lese ganske kjapt, så hadde det vært gøy å høre hva du synes :-) Jeg har noen bøker på lista mi nå som jeg skal lese først, så jeg blir ikke å bestille disse før om en liten stund. Er forresten helt supert med momsfritak på bøker - engelske bøker er superbillig. Hurra! :-)

Anonym sa...

Pirkepetter, du skriver dette "Jeg anbefaler også hyppig konsum av tradisjonelt tilberedte animalske matemner som speket, røykt, tørket, gravet, raket og gjæret mat da disse er betydelig lettere fordøyelige enn kokte og stekte animalske matemner, i tillegg til å ikke inneholde skadelige substanser dannet under varmepåvirkning."

Så tørking i dehydrator er bedre enn stekt og kokt?

Anonym sa...

Ja, helt gull med Adlibris :-) Finnes lite omtaler på Adlibris som regel, men jeg kjøper på Adlibris og leser omtaler og kommentarer på f.eks Amazonas= vinn x 2 :-) har også noen bøker "først i køen" men her er omtale:
:http://www.amazon.com/Living-Safe-Universe-Book-Readers/dp/1889964131

Marianne

Anonym sa...

Haha, jeg sitter midt i Amazonas-elva og leser og leser :-D altså da *Amazon ( full stopp)

Anonym sa...

Fett feter ikke, og har aldri gjort det. Dette er bare en av mange myter basert på hypoteser og skremselspropaganda som har endt opp med å bli tilsynelatende sannheter. Det du opplever, etter så kort tid, er enten økt tilbakeholdelse av væske eller økt dannelse av mucin. Begge er vanlige reaksjoner på kostforandring, og skal normalt gå over av seg selv når kroppen gjenoppretter balanse.

Bromlelyder er fra når tarmenes sopp og bakterieflora har fest og gjærer mat til bl.a kullsyre og ymse gassprodukter. Dette indikerer feil ph og mikroflora i tarmene, og muligens også redusert syreproduksjon i magesekken. Og/eller at du spiser overveiende karbohydratbaserte måltider

PP

Anonym sa...

1 – nei
2 – ja, og det kommer an på hvorfor du bruker eddiken, samt hvor mye og om det er utenom eller I forbindelse med måltider
3 – ja, og nei
4 – ikke meg bekjent
5 – aner ikke, da jeg ikke lager rører
6 – den har det nok helt fint så lenge du bruker så mye eddik som du oppgir
7 – søk på quinoa i denne bloggen så får du info
8 – nei, og ja
9 – nei, eddik er eddiksyre, hvor myse inneholder bakterier som fremmer melkesyregjæring

PP

Anonym sa...

Nøtteliten; jeg fikk ikke høre på annet enn kristne sanger da jeg var barn, og det var ikke før jeg fikk eget stereoanlegg tidlig på 80-tallet at jeg oppdaget at det var forskjell på musikk og muzakk, for å si det sånn. Hva gjelder taxfree så fungerte det på den måten at min samboerske handlet sprit og vin mens jeg satt i ventehallen, og da hun kom tilbake til meg fortalte hun meg at en del av det hele var mitt. Så jeg var den lykkelige eier av både sprit og vin helt til vi var forbi tollen på flyplassen i Norge, hvoretter flaskene, pga en hittil ukjent universell lov om tingenes iboende merkmystiskhet, plutselig ble hennes igjen. Men, 1 flaske ble stående igjen her hjemme da hun senere reiste på jobb, hvilket en dag plutselig førte til festrykninger og spasmer for min del.

Selvbrygging ja, absolutt, men ikke før jeg har tid og råvarer. De første frukttrærne vi kjøpte, for rundt 10000 (inkludert noen vanlige så vel som mer eksotiske trær, som kastanje, valnøtt, lind, morell, nesletre, mispler, hyll, m.m) ble herpa av hjort, og resten tok kaniner som klarte å grave seg ut av en tidligere innhegning.

Googler du en boktittel er det første treffet som regel amazon.com, hvor du kan lese omtaler og bokbeskrivelser.

Marianne; vær forsiktig i amazonaselven, da det skal være bokhaier der!

PP

Nøtteliten sa...

Ok, ja - det stemmer. Det er slik taxfree funker, ja - hehe... ;-)

Min personlige mening er at kristen musikk ikke akkurat er det beste for et lite barn å vokse opp med. Særlig ikke hvis det er gamle tanter som sitter og jamrer om straff og skjærsild - eller som min nå avdøde mormor som satt og jamret "Han er min sang og min gleee-ee-de" -måten hun sang dette på innbød ikke akkurat til sang og glede for min del i alle fall... Jeg har forresten en venninne som aldri har hørt om verken The Beatles, Rolling Stones eller Elvis Presley. Hun aner virkelig ikke hvem/hva dette er - helt seriøst.

Jeg er imponert over frukttrærne dine - ønsker meg moreller selv, men vet ikke om jeg får det til å trives her. Har lurt litt på plommer, men vi har foreløbig konsentrert oss om å få huset ferdig. Valnøtt er virkelig eksotisk! Hvis man tar nøttene mens de fremdeles er grønne, og legger på rent brennevin ca 35% og lar stå en god stund, skal det visstnok bli en veldig god likør (likør er egentlig ikke det rette ordet, siden man ikke tilsetter sukker, men jeg vet ikke hva det heter). Jeg gjorde dette med villbringebær en gang, og det ble nydelig til jul! :-)

Haha... Google!? Hva er det? Hehe...

Jeg vil selvsagt lese omtale i Mariannes elv, men tenkte også det ville være interessant å høre hva Marianne selv mener også ;-)

Anonym sa...

On Eating and Drinking

Then an old man, a keeper of an inn, said, "Speak to us of Eating and Drinking."
And he said:
Would that you could live on the fragrance of the earth, and like an air plant be sustained by the light.
But since you must kill to eat, and rob the young of its mother's milk to quench your thirst, let it then be an act of worship,
And let your board stand an altar on which the pure and the innocent of forest and plain are sacrificed for that which is purer and still more innocent in many.
When you kill a beast say to him in your heart,
"By the same power that slays you, I to am slain; and I too shall be consumed.
For the law that delivered you into my hand shall deliver me into a mightier hand.
Your blood and my blood is naught but the sap that feeds the tree of heaven." And when you crush an apple with your teeth, say to it in your heart,
"Your seeds shall live in my body,
And the buds of your tomorrow shall blossom in my heart,
And your fragrance shall be my breath, And together we shall rejoice through all the seasons."
And in the autumn, when you gather the grapes of your vineyard for the winepress, say in you heart, "I to am a vineyard, and my fruit shall be gathered for the winepress,
And like new wine I shall be kept in eternal vessels."
And in winter, when you draw the wine, let there be in your heart a song for each cup;
And let there be in the song a remembrance for the autumn days, and for the vineyard, and for the winepress.
http://www-personal.umich.edu/~jrcole/gibran/prophet/prophet.htm

PP

Anonym sa...

Hei PP
Har du noen gang skrevd noe om endometriose?
Har en søster med diagnosen som ønsker å få barn og har blitt anbefalt fra legen lamparoskopi og ev prøverør beh.men hun ønsker ikke å ta hormoner,har aldri brukt sistenevnte heller.
har du informasjon om dette kan reverseres med tradisjonkost?hun spiser "vanlig sunt"diett med mye frukt grønnsaker og en del kjøtt og fisk,men er veldig åpen for endringer .jeg har bestillt til henne The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care og Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods .hun får de om noen dager.

takknemelig for svar
den greske

Anonym sa...

Ok, Trudemor, nå skal jeg forsøke å komme med en oversikt.

Han drikker kraft, kefir, søtmelk (vil bare ha litt), fløte og vann. Han spiser biffkjøtt av ku eller lam, kylling - og lammelever, hjerte, lodderogn eller rogn fra kokte reker (bare litt fordi jeg er nevrotisk for at det kan være farlig siden det er skalldyr), rømme (som han absolutt elsker!). Vi har kokt grønnsaker som pastinakk, potet og kålrabi timesvis i kraft sammen med noen kjøttbiter, men dette spyttes ut. Vi har også forsøk med både hjemmebakt surdeigsbrød og Rebellbrød, men også dette kommer i retur. Grunnen til at vi har forsøkt med de siste greiene her er for å gi ham karbohydrater, men det kommer i retur umiddelbart.

Hm, har på følelsen av at jeg har glemt noe, men kommer ikke på hva det er nå. Får heller tilføye senere :-)

Novisen

Anonym sa...

2-3 dl eplecidereddik på 3-4 dl mel! Oj, det høres mye ut, en spiseskje tror jeg er mer en nok.

Hufsetufsa

Anonym sa...

Vet noen om det går bra å lage kefir og yoghurt av melk som har vært nedfrossen?

Hufsetufsa

Anonym sa...

Svaret er jepp!

PP

Anonym sa...

Flott!

Hufsetufsa

Anonym sa...

Så vakkert! <3
Annelie

Anonym sa...

Bevis for at Tajik, Raja og Støre er farlige (SANNHETEN!)

Nå er ikke jeg noen konspirasjonsteoretiker eller rasist eller noe sånt, men det er på tide at noen sier det som det er. Jeg har forsøkt å skrive SANNHETEN i kommentarfeltet hos flere aviser, men sosialist/jøde-media sensurerer meg HVER GANG (Caps Lock er mitt våpen i kampen for å få fram SANNHETEN).

Norske muslimer er liksom så koselige og fredelige og sånn, men jeg har faktisk BEVIS for at de har plantet folk langt opp i systemet. De lurer ikke meg med sine tog mot ekstremisme og uttalelser om “fred” og “samhold” og “menneskerettigheter”. Kvalmt er det, og jeg har bevis – fellende bevis – på at de har folk langt, langt opp i systemet.

Bevis nummer 1:
Tadja Hadjik fra “Bjørheimsbygd”. Hvis du tar alle bokstavene i etternavnet, erstatter dem med tall, tar tverrsummet og ganger med 11, da får du nesten 666, OG VI VET ALLE HVA DET BETYR! Og detta fornavnet, Tajda, det betyr noe sånt som “hellig kriger” eller “mandelkjernepudding” eller noe sånt, har jeg hørt på nettet. Og man er da ikke rasist fordi man påpeker at mandelkjernepuddig er en kristen verdi? Hæ?

Abid Q Raja som her sikkert stemmer for å legge ned kirken eller forby 4H eller gjøre rømmegrøt straffbart.

Bevis nummer 2):
Abid Raja, eller Abid Qayyum Raja, som han egentlig heter. Advokat, venstrepolitiker (Venstre-RADIKAL) og muhamedaner. Hvis du sier navnet hans veldig fort, mange ganger, hva får du da?

Abid Qayyum Raja
Abid Qayum Raia
Abil Qayu Ria
Ail Qau ia
Al Qau ida!
Al Quaida!
JEG SIER IKKE MER PRIKKPRIKKPRIKK

Bevis nummer 3:
Kanskje ikke direkte muslimsk, men det viser hvor skummelt det er hvis vi ikke følger med. Norges tilsynelatende uskyldige og koselige totalitærsosialiststatsminister Jonas Gahr Støre, HVA ER DET EGENTLIG HAN SKJULER?

Hvis vi ser på navnet Jonas Gahr-Støre, og fjerner noen få bokstaver, da får vi Jo nas Gøhre. Om med mindre du tilhører sensurmakta i sosialistjødemedia, er det RIMELIG LETT å se at Jo, Nazi Gøhring er mannens egentlige navn. Hva muslimene skal med en sånn type langt opp i statsapparatet er jaggu ikke lett å si, men jeg skal gi dem kred for dekknavnet. En gang så jeg denne Støhre gå opp en rød løper, og jeg kunne se det i øya på mannen at han egentlig ville legge seg ned i retning Mulla og be til Jehova eller hva det nå er han heter.

Jeg er ikke rasist eller noe sånt, men NOEN MÅ JO SI FRA! Vi må ikke soVe slik vi gjorde da de tyske muslimene kom i 1945.

Og til slutt: Det går faktisk an å “like” dette innlegget, for jeg har sagt mange ganger at jeg ikke er rasist. Og selv om du har paranoia betyr ikke det at du IKKE blir forfulgt, sant?

Nesten gang skal jeg skrive om den nye butikken i Lagårdsveien der noen muhammedanere forsøker å spre frukt. Vi har intet å frukte, utenom frukten selv, MEN NOEN MÅ JO SI FRA -
http://blogg.aftenbladet.no/letolin/2014/09/06/bevis-for-at-tajik-raja-og-store-er-farlige-sannheten/

PP

Anonym sa...

Pirkepetter- Har vært på epleslang i dag og tenkte på å lage eplecider. Vet du om det er mulig å bruke kombucha for å få i gang gjæringen?

Hufsetufsa

Anonym sa...

Eplecider er alkoholgjæring, ikke melkesyregjæring som med kombucha. Melkesyregjærer du forsvinner all søtsmak

PP

Anonym sa...

Aha! Men det blir jo alkohol tilslutt av melkesyregjæring...kanskje det går hvis man har i ekdtra søtning og ikke fermenterer så lenge. Skal forsøke litt ulike varianter mulig det ikke blir eplecider akkurat men i allefall eple drikk:-) har nå juicet en del og skal prøve med en kombuchs scoby oppi, resten av epla koker jeg opp m vsnn og ciderkrydder og drikker rent. Skål

Hufsetufsa

Anonym sa...

Jeg foreslår at du setter deg inn i melkesyregjæring, så slipper du misforståelser. Små mengder etanol produseres under melkesyregjæring, mens organiske syrer dominerer. Dette kan aldri bli alkohol. Du sikter nok til at alkohol uten tilsetningsstoffer kan gjære videre til eddik.

Jeg tror du kan ta livet av kombuchasoppen, da den trenger mer næring enn den får fra epler.

PP

Anonym sa...

Det er mulig det :-) Mener det har smakt alkohol av enkelte drikkbare ting jeg har melkesyregjæret når de har stått lenge nok. Her er en dame som forsøkte å lage eple cider med vannkefir korn og opplevde noe lignende:http://gryhammer.blogspot.no/2012/10/hjemmelaget-eplecider-stralende-lekkert.html
Jeg har så mange scobier at det ikke blir felt noen tårer her i huset hvis noen går til dundas, fant en oppsrift her:http://hartkeisonline.com/2010/02/03/a-new-twist-on-kombucha/

Hufsetufsa

Nøtteliten sa...

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/make-raw-apple-cider-vinegar/

Anonym sa...

Du kan ikke sammenlikne vannkefir, som er melkesyregjæring, med kombucha, som er eddiksyre og glukuronsyregjæring. Som med annen melkesyregjæring dannes litt etanol sammen med organiske syrer i vannkefir, mens det i kombucha dannes etanol i den første gjæringsfasen, men som raskt blir spist opp av eddiksyrebakterier i den neste og siste fasen.

PP

Anonym sa...

Takk for forklaring, da forstår jeg ting mye bedre! Ikke måte på hva du kan PP.

Hufsetufsa

Anonym sa...

Litt lengre opp skrv du: Eplecider er alkoholgjæring, ikke melkesyregjæring som med kombucha. Derfor trodde jeg opprinnelig at kombucha også lå under ting som melkesyregjæres.

Hufsetufsa

Anonym sa...

Mitt bad! Den vanlige oppfatningen av kombucha er at den inngår under melkesyregjæret mat og drikke, slik at jeg pleier å si det samme for å unngå unødige forklaringer. Teknisk sett dominerer melkesyrebakterier sammen med gjærsopper i vannkefir, hvor acetobakterier, som inkluderer eddiksyrebakterier og glukuronsyrebakterier, sammen med gjærsopper, dominerer i kombucha. Det er imidlertid litt melkesyrebakterier i kombucha, akkurat som det også er eddiksyrebakterier i vannkefir.

PP

Anonym sa...

Hei! Jeg har et par spørsmål. I nourising traditions står det at man burde få i seg d vitaminer fra sild og talg i tillegg til fiskeleverolje for å balansere for a- vitamin. Betyr dette at fiskeleverolje ikke er nok? Er gravid og tar en halv teskje til vært måltid. Prøver å få i meg lever så mye som mulig, men pga kvalmen klarer jeg ikke å få i meg dette hver dag. Snart skal jeg prøve meg på 100g rå lever daglig, men må jeg da supplere med andre vitamin-d kilder? Vil også folinbehovet være dekket? Spiser veldig lite grønne grønnsaker, litt tørket oregano, men stort sett er rå lever to til tre ganger i uken og eggeplommer en gang i blandt eneste kilde... Har også en datter på tre år. Hun er plaget med astma av og til. I nourishing anbefaler de GAPS dietten. Syntes dette virker vanskelig å få til, er dette noe du vil anbefale? Tenker uansett og redusere karbohydratene hennes og prøve å få i henne kraft hver dag. Hun får også fiskeleverolje med honning hver dag. Det er ikke noe i honningen som blokkerer for noe vitaminopptak? Hilsen mamman

Anonym sa...

Hehe, snedig, den skal han ha iallefall ha, (det er også en måte å gjøre det på..)

PP, det finnes jo visse matemner som er godt egnet, ved et næringsrikt hos sånn ellers, for å styrke visse funksjoner/ orgaer, taurin for hjerte, glukosaminer, smørsyre for tarm osv. Er det noe gode matemner spesielt for å styrke/bygge opp bukspyttkjertelen mtp insulin-funksjon/respons ?

Marianne

Anonym sa...

Mener å ha lest at du har skrevet om kokosvann tidligere, PP. jeg finner det desverre ikke igjen. På nettet leses både om det fantastiske vannet og gjennom andre kilder at de fantastiske egenskapene bare er humbug. Hva tenker du om den saken. Personlig synes jeg det smaker veldig veldig søtt, men det kan være min antisøtmunn etter lang tid uten søte matvarer..... Eller er det hakket mye sukker her?
Kan man også si at det faktisk er en god kilde til mineraler og enzymer? eller er det bøll det jeg leser?

Anonym sa...

hilsen NP:)

Anonym sa...

Det var en som spurte om mel bør oppbevares i kjøleskap, og det bør det. Mel er ferskvare og holder seg lenger hvis det står kjølig. Event. kan det fryses.
Lurekoppen.

Anonym sa...

Takk, PP, det høres logisk ut.

Hufsetufsa

Vera sa...

Pirkepetter. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har som sagt tidligere vært plaget av acne siden jeg var 14 og er så lei. Jeg vil bli bedre og få mensen tilbake og styr på hormonene mine og det tror jeg trafisjonskost vil hjelpe til med.. Men jeg blir bare værre og værre med kvisene, visste det ville bli ille i starten og en liten tid, men hvor lang tid vil det ta :( jeg har bare lyst å legge meg med å skrike. Jeg er så lei av de, de tar energi hele tiden ser forferdelig ut og gjør vondt.... Det eneste jeg mangler ved tradisjonskostholdet nå er fiskeleveroljen, også melkeproduktene.. Jeg bruke upastifisert yoghurt tidligere, men da ble jeg virkelig ille.. Har snakket med ei som jeg kan få kefirkornene av, men jeg merker at jeg utsetter det for jeg vil ikke at d skal bli værre. Har alltid bare plages med acne i ansiktet, men nå begynner jeg å få på ryggen,brystet og alt. Jeg legger på meg og får enda mer kviser, vet ikke hvor lenge jeg holder ut :(

Anonym sa...

Kokosvann er ok som i matlaginga, men har ingen spesifikke helseegenskaper, og er heller ikke spesielt næringrikt i forhold til animalske matemner

PP

Anonym sa...

Svar i kommentartråden. Og pluss på at beholderen må være forseglet mot luft og lys. Frysing anbefales ikke, da dette også øker oksidering av fettsyrer og nedbrytning av enkelte næringstoffer.

PP

Anonym sa...

Fiskeleverolje er teoretisk nok, men de samme næringsstoffene fra ulike matemner i tillegg til kosttilskudd er bedre enn bare kosttilskudd alene. Du bør øke dosering til minimum 1 spiseskje mens du er gravid, eller bruke skateleverolje for vitamin D tilskudd om du spiser mye lever. Nå spiser du for flere enn deg selv tross alt.

Lever dekker folinbehovet, men om du tenker på spina fibida, så er det vitamin B12 som forebygger dette, hvor folinsyre kun fungerer som kofaktor (jobber sammen med) sammen med B12.

Jeg promoterer kun tradisjonskost, ikke GAPS, og det er for mye sludder i GAPS logikken til at jeg ser den som et godt alternativ. Den er for restriktiv, og basert på misforståelser og feil, kombinert med en del korrekte fakta. Ikke reduser karbohydratmengden til et barn i vekst! Øk heller protein og fettmengden i forhold til karbohydratmengden, så kontrolleres også blodsukkerbalansen. Lavt blodsukker er en av flere årsaker til astma og såkalt allergi. Uansett hvilken årsak din datters astma har, så vil hun bli frisk via tradisjonskost. Har hun symptomer på hypoklorhydri/redusert syreproduksjon i magesekken, anbefales kryddere i måltidene, eller litt eplecidereddik i et lite glass vann før måltidene. Alternativt surmelk eller kefir. Salt er også viktig til alle måltider, og ved anfall kan hun prøve å drikke ca 1 teskje salt, og en ½ teskje sukker i et glass vann, og drikke i små slurper.

Mer info om astma –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393987279753#c3168456180747593370

Og (en kommentar i denne bloggen som ser ut til å være slettet) -

”Upasteurisert melk, især surnet som i surmelk, kefir og yogurt er dokumentert både forebyggende og helbredende ved astma i barn. Det samme gjelder mettet fett fra upasteurisert smør og eventuelt kokosolje, da en viktig væske i lungene (http://en.wikipedia.org/wiki/Pulmonary_surfactant) må bestå av tilnærmet 100% mettet fett for optimal funksjon. Hvilket er hvorfor konsum av planteoljer er en hyppig årsak til astma.

Det første du imidlertid kan prøve er å gi henne litt salt i hvert måltid, samt la henne drikke lit vann med litt salt i, og gjerne litt uraffinert sukker i også (men i forholdet 2 til en av salt og sukker) straks hun føler seg tungpustet.

En av de vanligste årsakene til astma i barn, utover tungmetallbelastning fra vaksiner, er faktisk redusert syreproduksjon i magesekken, men i og med at du mener at hun er forbi dette så er det nok et og annet næringsstoff hun kanskje burde få litt mer av. Av de som er involvert i astma er kalsium, magnesium, natrium og sink viktigst, samt vitaminer som B3, B6, B12 og lipoesyre, og D (og dermed vitamin A og K2 også da disse vitaminene må eksistere samtidig i kroppen for å jobbe sammen).

Kalsium er ofte årsak til astma gjennom å overstimulere celler i lungene som gjør at de trekker seg for mye og ofte sammen. Dette betyr imidlertid ikke at hun har for mye kalsium, men snarere at hun enten mangler tilstrekkelig med magnesium (som utvider cellene og fjerner kalsium fra dem), eller proteiner eller vitamin D som er nødvendig for opptak av kalsium. Ved for lite kalsium fra maten, eller ved redusert kalsiumopptak, skilles kalsium ut fra skjelettet, og ender da ofte opp i organer og kroppsvev hvor mineralet forårsaker overstimulering av celler til det oppstår abnorme sammentrekninger som ofte gir symptomer som bl.a krampe (tung pust/vanskelig å puste eller få i seg nok luft i dette tilfellet), slik at når kalsium forårsaker problemer i kroppen så er løsningen alltid å sikre kalsium i kosten og normalt opptak, samtidig som man konsumerer magnesium og vitaminer som A, D og K2, som regulerer kalsiumnivåer og funksjoner i kroppen.

Magnesium regulerer også histaminproduksjon og avgiftning i kroppen, og histaminreaksjoner mistolkes svært ofte som astma.

Ellers er svovelholdige matemner, spesielt rå løk og/eller hvitløk gode akuttmidler for å utvide lungecellene raskt. Det samme gjelder ovennevnte salt (og evt sukker) i litt vann.”

Anonym sa...

Om honningen er kaldslynget og kommer fra birøkter som ikke bruker sprøytegifter eller andre kjemikalier i kubene eller på bienes pollenkilder så er den helt ok, eller ikke.

PP

Anonym sa...

I følge kommentaren din den 27/8 så har du nettopp startet med kostomleggingen, og du manglet fremdeles smør, ost og kefir som du sa. Dermed spiser du ikke tradisjonskost, og uansett er det alt for tidlig å forvente resultater. Istedenfor å syte og klage, les det jeg har skrevet om hvordan man bør spise når man har lavt magesyreproduksjon/hypoklorhydri (og dermed ikke fordøyer gluten eller kasein), og følg kostrådene i noen måneder, så kan vi snakkes.

PP

Anonym sa...

Alle animalske matemner, og især bukspyttkjertel. Men, den må være rå, for at hormoner og enzymer, samt genetisk info/nukleinsyrer i den skal kunne fortelle bukspyttkjertelen din at nå er det jaggu liv laga i magan! Ellers alle matemner som inkluderer egne enzymer, som dermed sparer bukspyttkjertelens egne enzymer. Mao rå og speket/røykt/gravet/raket/gjæret/melkesyregjæret mat og drikke.

PP

Anonym sa...

Da måltidssammensetningen i tradisjonskost balanserer blodsukkernivåene, og dermed insulin, som er en årsak, så vil tradisjonskost hjelpe. Mer protein hjelper også leveren å avgifte østrogen, som ved overvekt er en annen årsak. Søker du på østrogenovervekt i denne bloggen får du flere tips

PP

Anonym sa...

Hei PP. Leste nettopp ditt utfyllende svar til mammaen over her ang astma og kalsium. Jeg har selv ei datter på ett år som får en del kefir og liker det veldig godt. Hun får også litt kraft til middag og jeg smører beina hennes med en blanding av kokos og magnesiumolje hver dag. Men lurer på om det blir for lite magnesium likevel... Burde jeg tilføre dette Mag-Ion som du har henvist til tidligere? Synes det var litt skummelt å lese om disse abnorme sammentrekningene osv dersom hun får for mye kalsium. Finnes det et mål på hvor mye magnesium kroppen trenger?
Hilsen Nina

Anonym sa...

Kjære PP,
Du kan så mye om så mye om så mye, så jeg håper du kan ta deg tid til å hjelpe meg.

For noen dager siden skulle jeg gå å legge meg etter koselig Tv-kveld med mannen min. Jeg står på stuegulvet og sier god natt. Føler meg helt fin. Så blir en helt utrolig sterk kvalme "kastet" på meg. Jeg går ut på badet og blir stående over toalettet og småspytte. Plutselig blir jeg så varm og svimmel at jeg må sette meg. Kommer til meg selv etter noen minutter, da hadde mannen min funnet meg bevisstløs på gulvet. Han bar meg inn i stuen og la føttene mine høyt. Jeg renner av svette og er så ufattelig varm og kvalm. Han ble så redd at han ringte 113. Lege kom og målte blodtrykk til lavt men ok, sjekket hjerte med en ekg maskin, og utelukket slag? ved å be meg klemme hender, løfte ben.Blodsukker og ok, . De dro med et "du har bare hatt et blodtrykksfall, sjekk om du er gravid". Jeg er ikke gravid. Jeg var slapp, kvalm og varm og iskald( skalv ) om hverandre i mange timer, og ca 02 kastet jeg opp. Følte meg bedre etter det, men fortsatt kraftløs, ør og uggen. Jeg bruker ingen medisiner, spiser som jeg skal, og hadde ikke spist noe usedvanlig. Føler meg frisk og fin og har gjort det lenge. Mannen min har skadet seg og har et stygt sår som jeg tilbydde å skifte bandasjer på ( det var faktisk det vi snakket om rett før jeg ble dårlig)
Jeg har besvimt mange ganger i type blodprøve, tannlege, situasjoner, men aldri vært så dårlig så lenge etter. Aldri kastet opp, eller følt meg så fjern i så mange dager etterpå. Jeg har blitt redd for at dette kan skje " når som helst igjen" , og den glade tullemammaen jeg er til vanlig gjemmer seg. Har du noen synspunkter, råd eller forklaring på dette, så vil jeg være så takknemlig.
Beste hilsen mor til to i din gamle hjemby.

Anonym sa...

Han spiser forresten også torskeolje/smørolje, marg, gelatinpulver, store mengder smør, litt kokosolje og de siste dagene litt Tyrkisk yoghurt (fra butikk mao past.melk). I tillegg eposomsalt i badevann (av og til) og par tre spruter med magnesiumolje hver dag. I sommer fikk han apropos tråden ned på siden her – kokosvann blandet med kraft. Har også laget gelatinklumper med kokt og silt bærsaft (igjen dette sukkeret/karbohydratene), men det spyttes ut.

Da vi startet med mat rundt fire mnd fikk han kraft og eggeplomme. Dessverre hadde jeg da aldri hørt om tradkost, ga mer «paleo»-mat (tror jeg). Alskens dampede grønnsaker og kjøtt var hovedmaten (skulle være så flink å introdusere alle mulige smaker tidlig – mitt barn skulle ikke være noen grønnsakskresen tass, nei.. som perspektiver kan endre seg ). Dette fungerte -tilsynelatende - men så fikk vi mange runder med store mengder oppkast av matemner han ikke reagerte på tidligere.

Fremdeles kaster han opp av eggeplomme. Vi prøvde forleden med en ts eggeplomme rørt ut i stort glass kefir som han drakk av, mao var mengde eggeplomme svært liten, og det ble timer med oppkast etterpå. Aner ikke hvorfor det skjer. Hvis jeg skal spekulere så kom oppkasttendensen etter at han hadde spist dampede grønnsaker en måneds tid og også ganske sammenfallende med andre (og siste!) vaksine. Denne reagerte han på med feber, og lydig som jeg var ga jeg paracet, akkurat som jeg hadde fått beskjed om (dessverre!). I mitt stille sinn lurer jeg på om det kan være en sammenheng og at noe i ham ble overbelastet på noe vis. Satser på at maten og fiskeolje vil ordne opp med tid.

I det store og det hele lar vi tassen selv bestemme matemne, frekvens og mengde. Dette går selvfølgelig ikke på sikt hvis det han da vil ha er vaffel, pølse, pommes frites og brus, men enn så lengde lar vi ham velge selv om han har et ganske annerledes spisemønster. Typisk spiser han mye en dag eller flere dager på rad og deretter veldig lite de påfølgende dagene. Det er også ofte han vil ha ett stort måltid om dagen, og bare litt/nesten ingenting resten. Samme tendens ser vi i forhold til de ulike matemnene. Par dager nå har alt av kjøtt kommet i retur og han har gaflet i seg rømme og fløte, før han i går ikke ville ha mer av det og bare ville ha (store mengder) lever, fiskeolje og biff. Han er rett og slett en periodespiser, både hva gjelder matemne og hyppighet.

Jeg vet ikke om dette var til noe hjelp? Skjønner godt at det er skummelt når din reagerer så sterkt. Jeg tror jeg hadde vært ut-av-mæ-sjæl-redd hvis jeg var i dine sko! Hvis du har spist tradkost i ett år er iallfall din melk sikkert proppet med næring i motsetning til det skvipet jeg produserte på tullemat. Hvilke råd har PP gitt om hva du bør starte med? Hva med saften av fermenterte grønnsaker (i stedet for kefir) og gelatin/kraft og lever?

novisen

Anonym sa...

... og så spiser han selvfølgelig salt!

Anonym sa...

Takk :-) Har tilgode å høre noen tilberede, langt mindre å få tak i bukspyttkjertel ? Holder kanskje med enzymrik mat ? :-) Det gjelder en person som tidligere har hatt kreft der og blitt bestrålt og som nå spiser tradisjonelt og regelmessig, med mye kefir ( fra ferskmelk) iallefall, og upast ost og smør med enzymer også da, men har problemer med insulinrespons og dertilhørende fysiske utslag når ikke spiser strikt med nesten bare kun fett og protein i kosten,Vet ikke hva jeg skal tipse om i en slik situasjon for at det skal bli bedre etterhvert, men fokus på enzymrik mat da først og fremst? Marianne

Anonym sa...

Pirkepetter, jeg og mannen hadde en diskusjon forleden hvor vi lurer på om du har noen synspunkter. Det gjelder hvor ofte man bør spise.

Grunnen til diskusjonen er at småen periodespiser (se tråden til trudemor over). Ett stort måltid om dagen med bare litt småpåfyll resten er ikke uvanlig, og han virker tilfreds med det. Vi tilbyr mat oftere, naturligvis, men da nekter han å spise, før han plutselig en dag vil ha masse mat fire ganger om dagen. Vi diskuterte dette i forhold til blodtrykksfall/stabilt blodsukker/jevn energi (og hva i huleheiteste vi kan gjøre for å få i ham mer karbohydrater når så mye av dette spyttes ut) og at «alle er enige i» at man skal spise ofte og jevnt. Og da slo det oss at alle argumentene våre for hvorfor vi må få i ham mat oftere er av typen «alle vet jo..», «man skal jo..» og at det er en opplest og vedtatt sannhet med full konsensus fra alle hold at man skal spise jevnt og trutt hele dagen. Mange små måltider er på et vis den opplest og vedtatte veien til et godt liv. Så har vi forsøkt å google litt hvor dette egentlig stammer fra og om det har noe for seg også når man spiser næringstette matemner og føler seg bra - siden vi siste mnd. har erfart at «alle vet jo»-argumenter er farlige greier, men finner ingenting (nyttig). Vi voksne spiser nå sjeldnere enn vi gjorde før kostholdsomleggingen til ordentlig mat, men vi merker fremdeles at vi må spise sånn passe tålelig jevnt (som i tre måltider om dagen). Særlig gjelder dette meg som hele livet har fått blodtrykksfall og kvalme ved sult ganske lett, selv om jeg aldri har vært særlig glad i søte smaker eller har rare blodsukkermålinger på noe vis (tror ikke jeg er helt i mål med mengde magnesium og salt, og at det vil løse seg selv på sikt med næringstett mat).

Spørsmålet vårt er rett og slett om dette med å spise jevnt og trutt også er en sannhet vi bør være kritisk til? Hvor kommer egentlig synspunktene fra? Første jordbruk vs jeger/sanker? Det må jo være en forskjell på om man spiser næringstett og fett i motsetning til «frukt, grønt, magert og med mye av de grooåvere kornsorter»? Penga rår på brutalt vis, og hvis man faktisk ble friskere av å spise jevnt og trutt ville ikke dette blitt tåkelagt på noe vis? Har du noen tips som kan styre oss i riktig retning for å finne info om dette?

Novisen

Ps jeg ser at det er mange som ønsker dine tips og din hjelp. Jeg har allerede fått uvurderlig hjelp av deg og er dypt takknemlig for dette, og har kanskje fått min andel PP-visdom. I så fall beklager jeg og håper du ser bort i fra dette!

Frkgammeldags sa...

Har et godt tips ang. Magnesium til deg (-: bruk godt med magnesiumsalt i badet og la barnet bade lenge, det gjør mine to ganger i uka. Har forstått det slik at kroppen ikke tar opp mere magnesium en den trenger, så regner ikke med det er fare for "overdose" heller. Mine reagerer somregel på at de må bæsje etter et langt magnesiumbad. Så det er vel et tegn på at kroppen har tatt opp nok antar jeg...

Anonym sa...

Å spise ca hver 3. time er viktig for alle som ikke er friske, samt for barn. Mindre viktig for dem som spiser tradisjonskost og er rimelig friske, da måltidssammensetningene i tradisjonskost balanserer blodsukker og insulinnivåer, samt metter og nærer mer enn industrikost. Mer næring gir også bedre fordøyelses og enzymfunksjoner, som videre bedrer næringsopptak og avfallsutskillelse, samt avgiftning av naturlige som unaturlige helseskadelige substanser. Mer næring betyr også flere næringsstoffer som i koenzymform deltar i omdannelse av protein, fett og karbohydrater til energi, hvilket også bidrar til stabil blodsukkerbalanse og stabilt stoffskifte. Og dermed at man kan gå lenger uten mat, og også trene lenger eller hardere.

Ser du på symptomlister over blodsukkerfall/hypoglykemi, så ser du raskt hvor mange fysiske og psykiske helseproblemer som kan ha sitt grunnlag i dette alene. Helseproblemer som av leger gis diverse merkelapper, komplett med helt andre årsaker enn den faktiske årsaken i blodsukkerubalanse. Et eksempel i tiden -

ADD/ADHD er egentlig symptom på hypoglykemi –
http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/nutritional-deficiencies-food-allergies/
http://www.theherbsplace.com/Hyperactivity_Hypoglycemia_and_ADHD_sp_188.html
http://www.ritalindeath.com/Conditions-that-Mimic-ADHD.htm
http://www.drpincott.com/publications/publishedarticles/Articles/article1.htm
http://ezinearticles.com/?ADHD---The-Wrong-Diagnosis---Tims-Story&id=3673974
http://thepoordiabetic.com/hypoglycemia-an-integrative-approach/

Og ritalin hjelper ikke akkurat på å normalisere blodsukkernivået.

Fra nok en kommentar i denne bloggen som ser ut til å ha forsvunnet –

”Hyppige blodsukkerfall, hvor du ikke spiser hver 3 time, og gjerne bare spiser karbohydratbaserte måltider, gir stressreaksjoner hvor kortisol og adrenalin aktiveres for å frigjøre glukose fra glykogenlagre i lever og smuskler, samt frigjøre fett fra fettceller for energi. Sistnevnte fettsyrer forårsaker midlertidig hypotyreose (kronisk om det skjer hver dag) og østrogenovervekt

Det varierer fra menneske til menneske, og avhenger av skjoldbruskkjertelens funksjon, nivåer av næringsstoffer som deltar i blodsukkerregulering og i sukkerstoffskiftet, hormonell balanse og generell helsetilstand. Enhver syk person, især mentalt/psykisk syk eller kronisk syk person, bør spise slik at blodsukkerbalansen holdes harmonisk. Ser du på symptomer på hypoglykemi ser du symptomer som går igjen i svært mange mennesker som har fått merkelappen mentalt eller psykisk syke eller tilbakestående, etc, og også som går igjen i de fleste kroniske helseproblemer. For mennesker som sliter med manglende energiproduksjon, altså ME, er det å holde blodsukkeret jevnt alfa og omega inntil de er friske. Dette for å unngå å havne i stressmodus, med adrenalin og kortisol som energi og livslystdempere.

Hypoglykemi -
https://en.wikipedia.org/wiki/Hypoglycemia#Signs_and_symptoms
http://www.diabetesselfmanagement.com/articles/low-blood-glucose/hypoglycemia_symptoms/all/
http://ehealthforum.com/health/topic57498.html
http://www.hypoglycemia.asn.au/2011/chronic-fatigue/
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=12991

Anonym sa...

For mye adrenalin og kortisol/gjentatt høye adrenalin og kortisolnivåer –
http://www.promises.com/articles/research/over-production-of-adrenaline-linked-to-stress-related-illnesses-in-adults-and-children/
http://www.livestrong.com/article/196424-adrenaline-anxiety/
http://plattwellness.wordpress.com/2012/03/22/the-health-consequences-of-too-much-adrenaline/
http://www.livestrong.com/article/207432-adrenaline-cortisol/
http://www.dannyroddy.com/main/2012/7/24/becoming-stress-proof-part-iii-stress-hormones-you-havent-he.html
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Common_Hormonal_Problems_in_CFS_-_Adrenal
http://en.wikibooks.org/wiki/Demystifying_Depression/The_Stress_System
https://en.wikipedia.org/wiki/Cushing%27s_syndrome#Signs_and_symptoms
http://www.livestrong.com/article/85108-effects-much-cortisol/
http://myjourneythrume.wordpress.com/tag/cortisol/

http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Category:Fatigue”

Mine synspunkter kommer fra forskning så vel som egne erfaringer og tilbakemeldinger fra pasienter og andre jeg har veiledet. Tåkelegging av historier om mennesker som har spist seg friske via kostforandring er omfattende, og slike mennesker kommer aldri i offentlig media om det ikke er snakk om noe industri eller A/S helsemyndigheter kan tjene på. Motsatt diktes jevnlig opp tilfeller av mennesker som tilsynelatende har spist seg friske fra helseproblemer via vegetarkost og den slags. Disse menneskene finnes sjelden i den virkelige verden, eller historiene er manipulerte når menneskene er ekte. Manipulerte som regel i betydning konkrete løgner og utelatelser av all info som ikke fremmer budskapet industrien vil ha ut. Som alle vegetar og råkostguruene som promoterer plantekost, mens de selv egentlig spiser mye animalsk mat.

De fleste leger, i min erfaring, avfeier også uten videre utsagn om at kosten har helbredet kreft, MS/ALS, ME, etc som svada og ønsketekning fra pasienten, og dem som tar det til etterretning pleier å anse slikt som tilfeldigheter eller såkalte ”anomaliteter.”

PP

Anonym sa...

Ps – adrenalin og kortisol øker både forbruk og tap av bl.a magnesium og natrium, som videre fremmer hypomagnesi og hyponatremi. Og da baller det raskt på seg, fra ille til enda verre –

http://en.wikipedia.org/wiki/Hypomagnesemia#Signs_and_symptoms
http://www.merckmanuals.com/professional/endocrine_and_metabolic_disorders/electrolyte_disorders/hypomagnesemia.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://www.merckmanuals.com/professional/endocrine_and_metabolic_disorders/electrolyte_disorders/hyponatremia.html#v1149410

Og dette fremmer videre overaktivitet av hormoner som aldosteron, og forstyrret aktivitet av hormonet vasorressin/antidiuretisk hormon (ADH) –

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperaldosteronism#Symptoms
http://endocrinediseases.org/adrenal/hyperaldosteronism_symptoms.shtml

http://www.merckmanuals.com/professional/endocrine_and_metabolic_disorders/electrolyte_disorders/hyponatremia.html (se table 4)
http://en.wikipedia.org/wiki/Syndrome_of_inappropriate_antidiuretic_hormone_secretion#Signs_and_symptoms

Og, som du kan se er vi nå innom alvorlige så vel som svært vanlige helseproblemer, og som av leger gis ymse merkelapper som ikke har noe med selve årsakene å gjøre. Heller ikke behandlinger eller medikamenter har noe med de egentlige årsakene å gjøre, og selv virkningene av næringsubalanser som har sin opprinnelse i blodsukkerubalanser, gis nye årsaker. Som f.eks svulst på binyrene i tilfellet hyperaldosteronemi, som i dette tilfellet skyldes mangel på tilstrekkelig med natrium/hyponatremi (og som videre fremmer tap av kalium, kalsium, magnesium, sink, og flere vannløselige B vitaminer, etc). Ser du på symptomlistene på både hypoglykemi, hypomagnesemi, hyponatremi så vel som hyperaldosteronemi og SIADH, ser du en lang rekke vanlige så vel som såkalt kroniske og/eller alvorlige helseproblemer som leger og helseindustri skylder på helt andre årsaker. Slik at behandling og medikamenter man får er meningsløse, og har samme nytte som å jakte på luftslott. Mao livslangt forhold til leger og medikamenter = penger i kassa til legemiddelindustrien og A/S helsemyndighetene

PP

Anonym sa...

Skriveleif - vasoressin er vasopressin

PP

Anonym sa...

Kanskje noe her kan være til hjelp: http://www.drrons.com/organ-and-glandular-supplements/index.html

X

Anonym sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sweetbread
http://www.wisegeek.org/what-are-sweetbreads.htm
http://www.seriouseats.com/2012/02/the-nasty-bits-sweetbreads.html
http://www.seriouseats.com/2011/06/the-nasty-bits-sweetbreads.html
http://www.chefs-resources.com/Sweetbreads

Insulinrespons har først og fremst med næringsstoffer involvert i regulering av blodsukkerbalansen og insulinproduksjon så vel som aktivitet å gjøre, snarere enn selve bukspyttkjertelen. Skyldes problemene manglende insulinproduksjon pga skadde betaceller vil magnesium, sink og vitamin D, samt B vitaminer regenerere betacellene.

Enzymrik mat avlaster bukspyttkjertelens enzymproduksjon, men påvirker ikke insulinproduksjon eller aktivitet.

PP

Anonym sa...

Skjer det etter at du har sittet eller ligget en stund, og så reiser deg, som i ortostatisk hypotensjon/fall i blodtrykket når du reiser deg? -
http://en.wikipedia.org/wiki/Orthostatic_hypotension#Signs_and_symptoms, samt siste symptom i symptomlisten, vasovagal syncope -
http://en.wikipedia.org/wiki/Vasovagal_syncope

PP

Anonym sa...

Du kan eventuelt bruke ca 5 sprut med magnesiumolje i et glass vann eller saft med måltider, om du vil sikre optimalt nivå. Ellers er mag-ion helt ok.

PP

Anonym sa...

Hm, såå jo faktisk veldig godt ut servert da :-) "en stk bukspyttkjertel takk " Ok takk for svar, skal formidle
:-)

Anonym sa...

Hei igjen PP.
Vasovagal synkope har jeg hørt nevnt før. Alle symptomene stemmer på alle de andre gangene ( sikkert 10-12 ganger til nå, første gang da jeg var 7 og min mor tok meg til legen pga at jeg ofte blødde neseblod. Legen tok da en q- tips med syre opp i nesen min for å etse bort blodårer.Kjennetegnet ved samtlige av mine andre besvimelser har vært frykt ( redd for å se blod), følelse av at noe er ekkelt ( fjerne sting etter operasjon) ,ved en tanntrekking når jeg lå i tannlegestolen, i varmt vær med menskramper. Jeg har vært svak, ør og svett når jeg har kommet til meg selv etter disse, noen ganger uggen i timer etter, men ikke i nærheten av det jeg opplevde denne gangen. Den store forskjellen er også fraværet av frykt, syn av blod, syn av skade. Jeg hadde stått oppreist noen minutter og småpratet når dette skjedde. Jeg opplever svært sjelden at jeg svimler i situasjoner hvor jeg reiser meg brått. Jeg har også unngått å besvime i slike situasjoner( de ekle, vonde nevnt over) da jeg har vendt meg til å stramme alle muskler når jeg kjenner forvarsel på besviming. Tror jeg akkurat klarer forhindre blodtrykksfall med det. Det rare er at jeg har vært våken gjennom keisersnitt med bare spinalbedøvelse i ryggen. Var ikke i nærheten av å besvime da, selv om jeg var livende redd, ekkelfaktoren tydelig til stede, trett og noe hysterisk..
Jeg setter så stor pris på at du bruker tid på meg.
Beste hilsen mor til to i din gamle hjemby

Anonym sa...

Takk skal du ha PP. Det har vært mye dårlig mat i sommer dessverre, så jeg tenker vel at det kan være like sannsynlig hver og en av årsakene du nevner. Ikke lett å få i jenta hverken kefir, saltvann eller eddik, men jeg skal i det minste prøve. Problemet er at hun ikke får til å puste ut. Inn er ikke noe problem.

Anonym sa...

Hei Pirke Petter, det er Marina, den spanske som hadde et xantom i magen og du rådet meg blant annet til å bytte ut oliven oljen med fett fra animalske kilder og ta magnesium. Jeg er veldig glad for at du er norsk fordi ingen spanjol ville fortalt meg at olivenolje forhindrer en total fordøyelse av maten. Etter at jeg erstattet olivenolje med svinefett (og andre animalske fettkilder, også tatt fiskeolje/smørsyre, kefir), som tidligere var familietradisjon, forsvant løs mage og overdreven urinering. I tillegg sover jeg godt om natten og har ikke lenger vondt i håndleddene. Jeg har til og med kunnet spise søte ting uten å få løs mage eller hudutslett! Etter denne første prøveperioden med utskeielser med masse god mat har jeg nok lagt på meg noen kilo men nå vet jeg hva jeg skal gjøre og er evig takknemlig for dine råd. Mange her spør om de kan konsultere deg men jeg sagt at de må først gå inn for å forbedre helsen sin med kostomlegging.
Imidlertid har jeg sagt ja til en venninne som har en gutt på tre år som utviklet høy feber 40 dager etter fødsel. Babyen ble den gang undersøkt og fikk diagnosen unilateral vesikoureteral refluks grad III der urinen strømmer tilbake fra blæren og opp i urinleder og eventuelt nyrebekken. Siden den gang har han fått en lav dose amoxicillin om kvelden før han legger seg. Hvert år går han til revisjon i november. I år skal legene vurdere om de slutter med antibiotika, ser an situasjonen, og hvis han på nytt utvikler feber og viser tegn på urinblærebetennelse vil de sannsynligvis operere han. Jeg har lest at nytten av antibiotika profylakse er omstridt og har ingen dokumentert effekt på gutter. Et kirurgisk inngrep er heller ikke uten risiko. Hva kan jeg råde familien å gjøre? Prøver å finne alternativ informasjon på internet uten å lykkes. Gutten bor på landet og er med sin bestemor om dagen når foreldrene arbeider. Han fikk morsmelk i kun to måneder. Han er tilsynelatende glad og frisk. Han har god appetitt og spiser gammeldags spansk mat som består av gryteretter og supper med enten fisk eller kjøtt. Tilbehør som ris, poteter, nudler, grønnsaker og litt frukt. Litt yougurt og brød dessverre industriell. Selvsagt olivenolje. Familien skal nå prøve med kefir, surdeigsbrød og fiskeolje/smørolje. Jeg synes det er en barbarisk praksis å måtte ta antibiotika i så lang tid og kanskje ende opp på operasjonsbordet så liten. Kan denne tilstanden forbedres med bedre kosthold? Eventuelt andre tiltak? På forhånd takk for hjelpen. Hilsen Marina

Anonym sa...

Og spina fibida er vel spina bifida? Lagt inn feil med vilje, tenker jeg ;) Har ikke kommentert tidligere, men ønsker å benytte anledningen til å si tusen takk til PP for vanvittige mengder med fantastisk informasjon! Leser og lærer, drikker kefir og koser meg.

Hilsen Minna

Anonym sa...

Ikke en kilde til kalium og magnesium av en grad som gjør det verdt å drikke? feks denne http://michelbergermonkey.com - uten BPA. Vil ikke bruke penger på noe som er unødvendig og er et hav av usikkerhet i mitt eget lille hode. jeg mener du hadde kommentert noe ifb med trening og drikke som erstatning til vanlig vann. Men tenkes at jeg drømmer altså:) takk og takk fra NP

Anonym sa...

Fibida ja, og nei, den var feil. Ikke alltid jeg klarer å holde bokstavene i ro lenge nok til at de faller på riktig plass i ordene. Og dessuten hørtes bifida litt diskriminerende ut, da det jo ikke også finnes homofida eller heterofida for dem som føler det slik.

:-)

PP

Anonym sa...

Ja og nei; den inneholder en del kalium, men kalium alene er potensielt svært helsefarlig uten samtidig natrium, da mye kalium forskyver forholdet mellom natrium og kalium i cellene, hvord e fungerer som elektrolytter, og også fører til tap av natrium, som vil øke hormonet aldosteron (søk på aldosteron på denne siden).

Kombinasjonen kokosvann med litt salt og sukker eller annen karbohydratkilde er god treningsdrikk.

PP

Anonym sa...

Hei Marina

Kjekt å høre at du har blitt bedre!

Det er betennelse, ikke infeksjon, som er problemets årsak, hva gjelder gutten. Antibiotika er derfor verdiløs, og helseskadelig også all den tid gutten dermed får ødelagt opptak av viktige næringsstoffer som kan helbrede problemets årsak. Er antibiotikaen også aluminiumsbasert, lagres aluminiumet i bl.a nyrene, og svekker dem ytterligere. I følged en offisielle logikken så øker tilstanden risikoen for såkalt urinveisinfeksjon, hvilket betyr at det ikke er infeksjon som er årsaken. Og da er antibiotika nok en gang verdiløst, all den tid medikamentet ikke gjør noe med årsaken.

Forskning viser også at melkesyregjæret mat og drikke virker bedre enn antibiotika på tilstanden. I følge logikken er såkalt probiotika og antibiotika like virkningsfulle, men da sistnevnte er helseskadelige, ødelegger mikrofloraen i hele kroppen, ødelegger 90% av immunforsvaret (som er tarmenes mikroflora), reduserer eller stopper næringsopptaket, m.m så er begrepet virkningsfull i forbindelse med antibiotika sludder og vås –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17530295
http://bioline.org.br/request?pe13082
http://www.academia.edu/2598240/Preventing_Urinary_Tract_Infections_in_Children-The_Potential_of_Probiotics

Betennelse i urinveiene skyldes som regel mangel på næringsstoffer som bl.a vitamin A, D, flere B vitaminer eller magnesium eller sink. I mange tilfeller av såkalte urinveisbetennelser er det den delen av urinveiene som er bygget opp av glykosaminoglykaner som er svekket, slik at konsum av kjøtt og/eller fiskekraft, samt gelatin, vil tilføre disse, og vevet som utgjør urinveiene bygges opp på ny.

Om det ikke befinner seg noe i urinveiene som blokkerer for urinen, og bukmuskler og vev er normalt utviklet, er problemets årsak i nyrene, som enten ikke fungerer som de skal, eller eventuelt har kalsiumopphopning som danner steiner som delvis blokkerer filtreringen av urin. Kalsiumopphopning indikerer mangel på enten kalsium, magnesium, vitamin D og/eller K2. Ut fra guttens forhistorie, med lite brystmelk er det godt mulig han opprinnelig manglet tilstrekkelig med kalsium, og senere, pga antibiotika, også andre relevante næringsstoffer.

Jeg anbefaler konsum av hjemmelaget kraft, surmelk, kefir eller yogurt fra upasteurisert melk, samt upasteurisert smør og eventuelt ost. Melkeprodukter vil bidra med bakterier og sopp, samt kalsium. Også fet sjømat eller gjæret fiskeleverolje fir vitaminer som A, D og K2 (planteoljer og olivenolje blokkerer opptak av vitamin A og D). For nyrenes normale funksjon er det viktig at det er animalsk eller mettet fett, samt animalsk protein i hvert måltid.

PP

Anonym sa...

PP, har endelig fått internett i hus igjen. Nå kommer jeg kanskje til å plage livet av deg etter jeg måtte tie stille så lenge :-P bare lurte på om du kjenner til disse bøkene? Jeg vil lære å speke selv. http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8252932681 http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=145764 den siste boken er vel ikke i salg lenger, mulig jeg får kjøpt den brukt eller lånt på biblioteket.
Annelie

Anonym sa...

Hei Pirkepetter
Min mann har fått kreft i prostata og legene vil operere han i desember. Er det noe som kan hjelpe han slik at han unngår operasjon? Det er jo ikke så lenge til
Vi har kefirkorn jeg drikker det hver dag men han er ikke så flink ennå. Han blir sikkert flinkere nå! Kefiren lager jeg av skummetmelk og fløte. Det hjelper kanskje litt? Har kun en gang hatt tilgang på ferskmelk og det fikk vi på Hedemarken. (vi har ikke bil nå)Kjøper lever fra storfe når jeg får tak i. Lager også kraft men synes ikke det er lett å få tak i kraftbein heller. Har fått en del fra en som jakter elg og min datter fant en pose margbein i Sverige. Har kontaktet slakteri i nærheten men de selger ikke til privatpersoner. Regner med at det blir lettere utover høsten. Vi bruker magnesiumolje og har også kjøpt en sekk med magnesium på felleskjøpet. Bruker kun saltet fra Helios. Jeg lager brød syrnet i eplesidereddik eller myse i min 8 timer med vanlig hvetemel da spelt er så dyrt. Kokosolje tar vi hver dag (en spiseskje). Vi burde ta mer men det er dyrt. Dette har jeg satt i gang pga meg selv som har to frosne skuldre som ingen leger kan gjøre noe med.
Da vi har ekstremt dårlig økonomi har jeg ikke hatt råd til å kjøpe verken fiskeleverolje eller smør fra Krister. Det er en evig jakt på rimelig storfekjøtt som nesten ikke finnes.
Det jeg lurer på er om det er noe vi kan prioritere å kjøpe som virkelig kan hjelpe eller må vi kjøpe både upasteurisert smør og fiskeleverolje for at noe skal fungere? Holder det med en av delene? Kanskje noe krydder? Kan jeg lage ghee blir det noe i likhet med upasteurisert smør? Vi har fått tak i masse krabber det må da være fint? Hva med rosenrot, dvergpalme, brennesle? Eller annet adaptogen. Hva med D3 når vi ikke har fiskeleverolje. Har tidligere tatt tilskudd fra Healthy origins 5000 iu men mener å ha forstått at det blokkerer for annen næring? Hva er det han ikke bør få i seg? Næringsgjær er det ok?
Min mann tar ingen medisiner. Han røyker og det er selvfølgelig et problem men det er vanskelig å slutte med. (tips på røykeslutt mottas med stor takk). Han er også veldig glad i øl. Vi hadde jo hatt råd til andre ting hvis vi ikke måtte kjøpe røyk. Ct undersøkelsen vite en lett forstørret binyre men det hadde ingen sammenheng med prostata og det var ingenting å bry seg om. Han har også en vannsyste på ene testikkelen men det ville dem ikke gjøre noe med. Lunger og blodtrykk er helt fint. Røntgenresultater fra i fjor sitter jeg med her nå og der står det bl.a om degenerative forandringer ved skive L4 og L5 og ved C3/C4 /C6/C7Legeteamet på sykehuset sa at kreften ikke vil gå bort a seg selv men at han vil bli helt frisk etter fjerning av prostata.
Er det flere ting jeg burde ta med tro?
Jeg har googlet pirkepetter og kreft men synes det er veldig vanskelig å finne ut av hva man skal gjøre først og hva man skal prioritere.
Lurer veldig på mengdene han må ta av de forskjellige tingene da jeg har en tendens til å skulle spare på alt og da er det vel ingenting som hjelper? Er det noen som vet om han må ta ny biopsi for å finne ut om kreften har gått tilbake eller holder det med blodprøve for å se på PSA verdiene?
Det ble nok litt rotete satt opp dette her men håper allikevel at du kan ta deg tid til å svare. Er takknemmelig for alle god råd jeg kan få fra alle her inne også tips om frosne skuldre.
På forhånd tusen takk.
My

Anonym sa...

PP, må spørre deg om en viktig sak angående min datter som er litt over et år nå. Jeg er bekymret for hennes tilstand. I stad da jeg skiftet henne for å legge henne la jeg merke til at navlen (navlebrokket) har blitt betydelig verre. Den er steinhard, rød, hun er har vondt når jeg tar på navlen, Tarmen er visst klemt inni den boblen som står ut av magen. Det går ikke lenger an å presse den tilbake i kroppen. Beskjed jeg fikk fra lege i fjor da jeg var på navlekontroll var å ta kontakt når navlen blir hard og ikke lenger kan trykkes inn i kroppen. Jeg skal prøve å fortelle litt fra de siste ukene/månedene for å gi deg et bedre bildet av situasjonen. Brokket ble bare bedre og bedre i fjor, fram til sommer i år. Før sommeren så det ut som om det var grodd sammen helt. Men da varmen satt inn ble hun verre igjen og brokket ble større. For å gi mottrykk gikk hun med bandasje i sommer. Dermed ble brokket ikke så ille som i fjor. Nå som det har blitt kaldere sluttet jeg med bandasje igjen. Det er jo tross alt ikke noe behagelig å ha på en sånn greie hele tiden. Nå for ca. to uker siden fikk hun kikhoste. Jeg har ikke vært hos lege og er ingen lege, men har sett en baby med kikhoste en gang og kjenner godt igjen denne hostingen. Til tross for det var allmenntilstanden veldig bra. Ikke noe feber, litt snørrete, var litt roligere enn vanlig de to første dagene, men ellers sånn som vanlig, spiser og drikker godt. Jeg har ikke tenkt på belastingen på magemuskulaturen pga. de sterke hostekrampene. Jeg føler meg som et tregt kjøtthue! Hadde jeg brukt bandasje nå som hun hostet så sterkt hadde hun ikke blitt så dårlig. Kikhosten er allerede mye bedre. Hadde bare litt hostekramper i dag. Hun har forresten hostet kun i søvnen i disse to ukene, uten å våkne tross sterke hostekramper. Virker ikke som om det plaget henne noe særlig.
Hva skal jeg gjøre? Skal jeg kontakte lege angående det harde brokket? Er i så fall veldig usikker hvilken lege jeg skal kontakte, legevakten her er helt elendig. (Hvis du mener jeg må ta kontakt så fort som mulig) Og de legene som jobber på barneavdelingen på sykehuset på dagtid er heller ikke akkurat de beste for sånne små. Fastlegen til jenta, en barnekirurg fra USA, sa til meg at jeg ikke må finne på å dra til det lokale sykehuset i tilfelle det er noe med jenta mi. Legene er overhodet ikke bra nok til å foreta operasjon på småbarn og har ikke kompetanse nok til å gi narkose til små, til tross for at de gjør det! Men jeg vet ikke hvilken innstilling hun har til medisinsk hjelp. Hun anbefaler meg å dra til Oslo Universitetssykehus, men rykter sier vel at de ikke har mennesket i fokus, ser pasienten som et nummer. I det lokale sykehuset er det noen leger som viser menneskelighet og jeg vet at jeg får være sammen med barnet, altså bo der sammen med barnet om det skulle være nødvendig med innleggelse. De gjør ikke dette i Oslo, har jeg hørt fra foreldre som har vært der med barna sine.
Hilsen bekymret mamma, Annelie

Anonym sa...

Viktig info hva gjelder kirurgisk fjerning av svulstceller -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1383359862166#c2694275106281195357

Screening for prostatakreft –
http://www.hifurx.com/prostate-cancer/prostate-cancer-after-effects/#4
http://mdwhistleblower.blogspot.no/2009/07/prostate-cancer-screening-stop-psa.html
http://institutefornaturalhealing.com/2011/02/psa-screenings-a-money-making-scam/
http://www.lewrockwell.com/2011/04/mike-adams/is-prostate-cancer-screening-a-scam/
http://www.naturalnews.com/030877_PSA_screening.html
http://www.newmediaexplorer.org/chris/2003/09/17/psa_screening_test_for_prostate_cancer_another_scam.htm
http://www.prostateawarenessfoundation.org/the-imperfect-psa-the-fraudulent-robotic-prostatectomy-and-medical-ethics/
http://www.devotionaltantra.com/catalog/item/8226126/8924390.htm
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/07/conventional-prostate-cancer-treatments.aspx

Millions Wrongly Treated for 'Cancer' –
http://www.greenmedinfo.com/blog/millions-wrongly-treated-cancer-national-cancer-institute-panel-confirms

Exposing the fraud and mythology of conventional cancer treatments –
http://www.naturalnews.com/033847_chemotherapy_cancer_treatments.html

10 SHOCKING FALLACIES and THE PROSTATE CANCER SURGERY SCAM –
http://www.urologyweb.com/10-shocking-fallacies-and-the-prostate-cancer-surgery-scam/

Diagnosed with Prostate Cancer - Do Nothing –
http://www.second-opinions.co.uk/prostate-outcomes.html

Jeg kan legge til at det ikke finnes noe slikt som aggressiv versus ikke-aggressiv kreft, samt at det er en myte at kreft kan spre seg. Dannelse av celler med feil DNA skjer hyppig i kroppen, av de forskjelligste årsaker, og rett som det er skjer dette i samme vev/organ, eller i forskjellige vev/organer som er forbundet med hverandre (j.rf ektoderm, endoderm, mesoderm og kimbladlogikken), hvor cellene befinner seg i umiddelbar nærhet til hverandre. Dette oppfattes av leger som en såkalt svulst, mao kreft, og anses som tegn på degenerasjon og det som verre er. Imidlertid er det helt vanlig at kroppen selv tar seg av slike celler og celleansamlinger, slik at legers påstander om at kreft er kreft, og kun kan opereres eller bestråles eller forgiftes, er tull og tøys. Det er først når kroppen mangler næringsstoffer involvert i selvreguleringsmekanismer, eller er i hormonell ubalanse, som forstyrrer eller blokkerer selvreguleringsmekanismene, at slike celler/celleansamlinger ikke umiddelbart blir fjernet. Og først da er der en viss mulighet for at de kan forstyrre funksjonen til organet de er en del av. Såkalt kreft kommer og går mao i kroppen jevnlig, og det er en myte at kreftceller tar år eller tiår på å utvikle seg. Og også en myte at når svulstceller først har oppstått, så forblir de svulstceller/kreft, eller til og med vokser eller sprer seg over hele kroppen.

Alle former for kreft kan uten problem reverseres med kosthold alene, men da kun næringsrikt animalsk basert kosthold. Animalsk inkluderer melk og melkeprodukter, med tanke på alle næringsstoffer og substanser i melk som stopper eller reverserer kreftutvikling. Smørsyre i smør f.eks oppregulerer den genetiske informasjonen i bl.a prostatasvulstceller slik at de oppfører seg som normale celler. Og mao ikke lenger er et problem.

Om din mann i det hele tatt har symptomer på svulstutvikling i prostata, og ikke bare har fått diagnosen basert på biopsi og PSA-verdier, som er en bløff som du kan se via ovenstående info, så vil mer animalsk mat hjelpe, som kilde til hovedsaklig proteiner og sink. Den vanligste årsaken til svulstutvikling i prostata, utover næringsmangel, er østrogenovervekt, og der spiller fedme (fettceller omdanner testosteron til østrogen) og østrogener fra bl.a øl, soya, etc og kjemikalier som virker som østrogener inn som årsaksfaktorer. Spesielt bisfenol-A og sprøytegiftrester. Humle i øl inneholder planteøstrogen, slik at om han vil fortsette å drikke øl, så bør han bruke ølsorter som ikke er basert på humle.

Anonym sa...

Ghee på pasteurisert smør er verdiløst helsemessig, og uansett blird et bakvendt å røyke og drikke mye øl, som vil sabotere mye av næringsopptaket og/eller øke forbruk og tap av de næringsstoffer som tas opp.

Vitamin D3 finnes kun i fet fisk, fiskeinnmat, samt i gjære tfiskeleverolje. Alle andre tilskudd i helsekosthandel er syntetiske versjoner. Og skal man øke vitamin D3 nivåene, så må nivåer av vitamin A, K2 og kalsium, magnesium og sink økes samtidig.

PP

Anonym sa...

Du bør få en lege til å se på brokket, samt eventuelt prøve å manipulere/trykke tarmdelen ut av brokket. Mao at legen gjør dette, ikke du. Smør på godt med magnesiumolje, eller evt olje med mentol/peppermynte i, eller tigerbalsam, for å øke blodtilstrømmingen til området, slik at muskler og vev mykes opp, og betennelsen får oksygen og næring.

PP

Anonym sa...

takk for rask svar. Tenker du jeg kan vente med å kontakte lege til i morgen? for å unngå legevakten .... Fastlegen er så mye flinkere med barn. Hun sover godt nå og virker ikke som om hun er plaget sålenge jeg ikke trykker henne på navlen.
Annelie

Anonym sa...

My, det beste tipset om røykeslutt er å ville slutte å røyke. Jeg har jobbet med en utviklingshemmet man som røkte veldig veldig mye. Men han ville slutte fordi vi forklarte ham veldig enkelt hvor ille det er for helsa hans. Og at han ikke vil få hjelp på sykehus pga kols så lenge han røyker. Er visst en norsk lov at kun de som ikke røyker får oksygen, resten får dø pga oksygenmangel, da ville han slutte og sluttet. Han trappet ned litt etter litt og til slutt var han ferdig med det. Jeg har aldri røkt selv, kan ikke si hvor vanskelig det er, men hvis man vil får men det til :)
Annelie

Anonym sa...

Hei. Jeg skrev et inlegg eller to for noen dager siden der jeg bla takka NOVISEN(takk Novisen :-)) og spurte PP om han kunne hjelpe meg med å si hva i mengde, jeg må få i meg hver dag for å dekke behovet både til meg og jinta mi(pupper mye og hun får voldsomme utslett av alle melkeprod. ...hun spiser ellers ik)... men jeg finner ikke ordene mine igjen....kan de dukke opp et annet sted?
Hilsen og takk fra Trudemor
Hilsen Trudemor

Anonym sa...

Når det gjelder å drikke vann. Burde det være varmt eller kaldt? Har lest at det beste for kroppen er lunket/varmt vann?

Noen ganger får jeg skikkelig tørst, selv om jeg kan ha drukker over 1 liter om dagen. Er det noen vitaminer/mineraler jeg mangler?
Jeg har forstått at man skal puste gjennom nesen, men jeg synes dette er utrolig vanskelig å få til når jeg trener. Jeg sliter egentlig litt generelt at jeg er så tungpustet også, er det noe jeg kan gjøre her?
Jeg hatt tatt kolesteroltester de 3 siste dagene, og alle gangene fått høy score. Jeg er 178 cm og veier 62, røyker ikke, ikke spist transfett/smult osv på maaange år, det samme gjelder sukker og karbohydrater.
Jeg målte også i fjor da jeg spiste variert vegetarkost og hadde fin score. Men nå etter jeg har lagt om kostholdet ble jeg nå bedt om å slutte med mettet fett, kjøtt og egg.. Jeg spiser sikkert 6-8 ss kokosolje, 6 ss ghee, 800 g-1 kg kjøtt, og 8 egg om dagen. Jeg blir så usikker på hva jeg skal gjøre.. For jeg har egentlig aldri følt meg så bra som jeg gjør nå, har fortsatt en del plager, men er bedre på noen fronter. Men når jeg fortalte dette sa han bare at det er det som er så farlig, man kjenner det ikke på kroppen, man kan føle seg i fin form..Jeg fortalte dette til mor og bestemor. Begge sa selvfølgelig «hva var det jeg sa» de har alltid ment at jeg spiser så mye rart, og burde spise slik de gjør med litt av alt, godteri, butikk brød, ferdigmat osv.... Bestemor som er født med hjerteproblemer og har opperert inn peasemaker fortalte at hun hadde forhøyet kolesterol en gang og legen ba henne slutte med egg. Og hun sier at hun reagerer med flimmer hver gang hun spiser egg.. Mamma mener at med så mye mettet fett og kjøtt som jeg spiser så kommer jeg til å få kreft før jeg fyller 25. Og jeg blir litt usikker da. Overdriver jeg det med kjøttet? Har jo forstått det slik at man skal ta f.eks ei surbrødskive ha på masse smør også skal det være mere kjøtt enn brød. Og jeg blir jo ikke mett av dette, så jeg lasser på med kjøtt. For er opptatt av at det skal være mere proteiner enn karbohydrater. Blir det kanskje for mye? Jeg har også fått en del blåflekker i det siste. Kan dette ha en sammenheng? Hadde totalkolesterol på 8,97
http://www.greteroede.no/suksesshistorier/53001777.o2.html her gikk kolestrolverdiene hennes ned ved å bytte ut mettet fett med umettet fett..

Jeg trenger bare å forstå at slik jeg holder på faktisk ikke er farlig, Men jeg blir ganske redd at kolesterolet mitt har økt så mye på egentlig kort tid...
Jeg tenker på hvor mye rart andre pakker i seg/røyker/drikker/ osv... og enda er de i god form. Vi var flere venner som var å tok testene. Alle de andre fikk fin score, og de bryr seg ikke om hva de spiser for å si det sånn...

Christer sa...

sikkert denne http://liveneshage.blogspot.no/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html?showComment=1410163562193#c8711992864708926716

Maja sa...

Hei Christer og PirkePetter, skrev en kommentar på et annet innlegg men ser ikke ut som den har blitt publisert. Har et spm. ang øjefarge som jeg lurte på om noen av dere kunne svar på? Har lest at (utavnnet) honning som smøres i øjet vil kunne bleke øjefargen. Er det noe sannhet i dette? Og er det helseskadelig som mange påstar? Ellers er det mange rawfoodentusiaster som hevder at den kostretning gir en klarere og friskere øjefarge, feks. mer grønne eller mer blå øjne. Er det evt. noe annet som kan gi en lysere øjefarge?

Takk på forhånd,
Maja

Anonym sa...

Til deg med kolesterolfrykt.
Jeg er ingen fagperson, men har lært at dette med farligvhøyt kolesterol er feil og gammeldags, ikke oppdatert kunnskap. 1. Kolesterol er enten hdl eller ldl. Hdl er kjent som det gode, og jo høyere jo bedre så vidt jeg har forstått. Kolesterol er livsviktig for kroppen, morsmelk er full av det.2. Ldl er kjent som det farlige. Ny viten viser dog at det er tull det og. Dersom ldl er sammensatt av luftige, store molekyler er det helt uskadelig. Et fettrikt kosthold med mye SUNT mettet fett som du spiser i dag gjør dette. Bra altså. Dersom ldl er lav med små, tette molekyler er det trøbbel. Ofte på lavfett, plantefett kosthold skjer dette. Høy ldl med små, tette molekyl er hvertfall trøbbel. Så, vær glad du, og be de rundt deg oppdatere seg litt. Se på siste utgaven av Times Magazine. Spis smør står det. De tok feil på 60 tallet med fettskremselen sin. Uansett, jeg preisiser at jeg ikke er en fagperson,. , og dette er skrevet i beste mening.

Anonym sa...

Jeg svarte på spørsmålet ditt, men du må laste flere sider ettersom alle kommentarer etter 200 er skjult inntil du klikker på Last inn mer helt nederst på siden

PP

Anonym sa...

Alt riktig bortsett fra at det ikke finnes noe slikt som godt eller dårlig kolesterol. Forenklet sagt så er HDL koleserol på vei ut fra leveren, på frakproteinet lipoprotein, hvor LDL er lipoprotein på vei tilbake til leveren med mindre kolesterol, som også skal resikuleres tilbake til kroppen

PP

Anonym sa...

Google pirkepetter kolesterol, og les treffene gjennom å sidesøke på sidene med ordet kolesterol. Her er litt å gå på –

http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342307415610#c3522702114379595959
http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/ahh-na-bobler-det-igjen-like-fr-jeg.html?showComment=1352208841569#c7491607712811737901
http://tradisjonskost.blogspot.no/2013/03/det-farlige-fettet.html
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355461166206#c6631825680614142145

Vil du ha svar på spørsmål i denne bloggen, underskriv med et navn eller kallenavn.

PP

Anonym sa...

Det virker som øyenfargen kan endre seg til enkelte personer, her er et eks, du må se hele videoen for å se bildene hun viser frem av øyene før og etter raw food: https://m.youtube.com/watch?v=6H0l4C8GGuQ

Hufsetufsa

Anonym sa...

Marina, kan du skrive meg en mail sumosaltar@gmail.com?

Anonym sa...

Fikk vært hos legen og hun trykket litt på brokket. Det ble mindre, men er fortsatt hardt og hun mener at det er fortsatt fettvev som er klemt inne. Men iom. at det nå ikke virket som om hun hadde særlig vondt da legen trykket mente hun at vi ikke gjør noe mer med det akkurat nå, annet enn at jeg skal smøre henne med det du anbefalt og at jeg kan sette henne i et varmt bad og evt. prøve å trykke ut det som er klemt inne mens hun sitter i det varme vannet. Skal til kontroll framover nå. Hun mener at det nok ikke er til å unngå å ta en liten opersjon på jenta etterhvert, men vi avventer og ser hvordan det går sa hun. Hun spurte om kostholdet til jenta, og jeg fortalte litt. Var svart overrasket over den fine utviklingen jenta har gjort siden hun så henne sist, det var noen mnd siden. Hun har tatt igjen alt. Hun har lært seg å gå i sommer og har blitt skikkelig flink og stødig. Foten er rett også.... Har en sterk, frisk og smidig kropp. Det er virkelig en glede og se den lille tykke kroppen hennes trippe rundt om kring :-D og ikke minst er jeg overrasket over hvor stor påvirkning riktig kosthold har på inteligensen utvikling.
Annelie

Anonym sa...

Husetufsa, råkost og andre helseskadelige bløffdietter og løgner og myter som promoterer disse har ikke noe å gjøre i en blogg om tradisjonskost. Hadde det vært et fnugg av sannhet bak logikken, så var saken annerledes, men utover honning rett i øynene, hvor hydrogenperoksidet hemmer melaninproduksjonen, så er den eneste grunnen til at øyefargen kan skifte ved råkost og plantekost det enkle faktum at slik kost ikke gir kroppen nødvendige råstoffer til melaninproduksjon, deriblant vitamin A så vel som aminosyren tyrosin, som melanin dannes fra. Fargeforandringen er dermed et tegn på degenerasjon og kommende helseproblemer, ikke helse og sunnhet.

På samme måte er det nok en myte, promotert av andre råkostfriker, at glutation i frukt og grønt er ansvarlig for forandringen av øyefarge, all den tid det er mye mer glutation i animalske matemner, og sistnevnte inneholder også betydelig mer av næringsstoffer som stimulerer produksjonen av glutation, eller som er en del av glutation. Ergo henger ikke påstanden på greip, verken logisk eller vitenskapelig.

I tillegg kommer at plantekost og råkost inkluderer mange substanser som blokkerer, binder eller hemmer opptak av en rekke næringsstoffer, deriblant proteiner. Og da aminosyrer og tripeptider som glutation. Pluss på at råkost ikke stimulerer magesyreproduksjon, som er nødvendig for fordøyelse av protein og andre næringsstoffer, og også inneholder ufullstendig proteiner som som regel mangler viktige aminosyrer. Slik at selv om vegetabilske matemner kan inneholde en del aminosyrer, så utgjør disse ikke fullverdig protein, og dermed tas de heller ikke opp og utnyttes i andre kropper enn planteeterkropper.

Skal det postes linker og påstander relatert til råkost, vegetarkost og andre helseskadelige kosthold, så gjør leksene først, og undersøk logikken bak det som postes, før du eller andre eventuelt poster informasjonen.

Mao, ikke bare ta for god fisk at fordi noen påstår at sånn eller slik er det pga råkostmirakelet, så er det dermed annet enn manipulert informasjon.

PirkePetter

Anonym sa...

Trykke, i betydning forsiktig manipulere! Ellers er det kjekt å høre at hun blir bedre og bedre! Håper et gjelder deg også.

PP

Anonym sa...

Vasovagal synkope er mest vanlig ved mangel på vitamin B12, jern (eller næringsstoffer jern trenger for å tas opp og/eller fungere i kroppen), magnesium eller natrium, og i forbindelse med blodsukkerfall om det er flere timer siden forrige måltid. Eller, forrige måltid var et mer eller mindre karbohydratbasert måltid, eller man har problemer med å omdanne sukker til energi, eller få sukkeret inn i celler. Kan noe av dette passe med deg?

PP

Kolesteroldama sa...

Ja, men kan det være at jeg faktisk spiser for mye kjøtt og mettet fett?
Han sa at jeg også kan få blodpropp. Blir litt skremt... Og i alle fall nå som jeg er blitt mer tungpustet og får lett blåflekker, vet ikke om det har noe sammenheng..
Du skriver:
Kolesterolmangel reduserer serotoninreseptoraktiviteten, hvor kolesterolprodukter som progesteron og testosteron stimulerer serotoninreseptoraktiviteten
Er dette bra eller dårlig?

Anonym sa...

Du kan ikke spise for mye kjøtt, da kroppen din i så tilfelle gir beskjed om at du er mett. Animalske proteiner og fett stimulerer hormoner som gir hjernen beskjed om at du er mett.

Fett er kun helseskadelig om det er flerumettet eller herdet, men du kan oppleve tilsynelatende negative reaksjoner som bl.a fordøyelsesubehag om du enten har redusert leverfunksjon, eller enzymproduksjon i mage og tarm. Jeg tenker da på lipaser, som fordøyer fett.

Om du gjør som jeg foreslo, og søker på saken, så finner du alle forskningsstudiene jeg har oversatt til norsk om kolesterol og helse. Og da ser du, sort på hvitt, at legenes påstander er sludder. Artiklene via linklisten du finner i de ovenstående kommentarene gir samme dokumenterte informasjon.

Om du får forstyrret serotoninaktiviteten i hjerne og nervesystem vil du oppleve det meste av negative følelsesmessige problemer, både mindre og mer alvorlige. Mer alvorlige er tung depresjon, selvmordsbehov, selvdestruktivitet/selvskading, voldelighet og aggressivitet, m.m.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for så grundig svar. Det er vanskelige saker, dette! Huff, dette var skumle saker, PP!

Hvis jeg forstår det på riktig måte: for folk på karbobasert mat («vanlig mat»), syke (både fysisk og psykisk – det var symptom- og årsakslister lange som vonde år! Hjelpes!) og barn er blodsukkerbalansen svært viktig og man bør spise ofte nok. Ikke så at den ikke er viktig for alle, men at de i de tre overnevnte grupper er mer utsatt for både å få blodsukkerfall og når/hvis det skjer har det større negativ virkning for organismen. Dersom man holder seg til tradkost så vil det være mindre presserende å spise så ofte fordi tradkosten i seg selv nærer og metter mer og holder blodsukkerbalansen mer stabil og dersom det likevel skjer så takler kroppen det bedre fordi man (forhåpentligvis) har større næringslager å tære på. Mao - like viktig å hindre blodsukkerfall for alle, også tradkost-spisere, men det skjer saktere/sjeldnere ved tradisjonskost og dersom det skjer tåler organismen det i så fall bedre.

Dersom det jeg skriver over er riktig (og det er ingen selvfølge, akkurat) skulle nok tassen ideelt sett spist fulle og hele måltider hver tredje time hver dag siden han er barn i vekst med små lagre. Men i formildende retning for å unngå blodsukkerfall er at i de periodene han spiser mindre med typisk ett stort måltid, så glir noe ned i munn og svelg ca hver 3-4 time. Da blir han grinete og virker sulten så vi tror at nå er det mattid, men hvor han da typisk bare spiser noen få noen skjeer av maten og noen slurker av drikken. Men han går altså ikke helt uten noen form for næring i særlig mange timer i strekk og det er aldri rene karbo-måltider (og hadde vi tilbydt det, ville det vel bare blitt spyttet ut likevel). Jeg kan iallfall ikke kjenne igjen symptomer på blodsukkerfall ut i fra linkene, selv om han er periodespiser. Og det betyr vel da at vi skal fortsette å la ham styre det selv. Vi har vært inne på tanken at vi kanskje burde gi mindre næringstett mat så han blir oftere sulten og dermed spiser hele måltider oftere, men har samtidig så store reservasjoner med det at vi har latt være. Men er valget mindre næringstett oftere og ikke blodsukkerubalanse eller proppet med næring med blodsukkerubalanse, må vel svaret bli det førstnevnte pga alle de negative virkningene som kommer med blodsukkerubalanse. Men at jeg tror den lille mengden mat/drikke i disse periodene er tilstrekkelig ut i fra type mat han får og at han tross alt spiser/drikker noe, om enn lite. Ka du trur?

Ut i fra linkene tror jeg min egen blodsukkerbalanse er ivaretatt tilstrekkelig. Derimot er det skremmende å se årsaksrekkene lavt blodsukker – utskillelse av adrenalin/kortisol – tap av bl.a. natrium/magnesium – hyponatremi/hypomagnesemia – aldosterion/Adh med dertil tilhørende sympomer/plager på alle «stegene». (Aldosteron/adh forstår jeg ikke ennå i det hele tatt, men jeg jobber med saken.) Og grunnen til at dette var både skremmende og viktig for min del er at jeg som tidligere skrevet er en engstelig type som både bekymrer, stresser og skvetter lett. Det var faktisk pga dette – altså utskillelse av adrenalin/kortisol- at jeg over skrev at jeg nok ikke er helt i mål med mengde magnesium og salt fordi jeg har skjønt kroppen da forbruker store mengder av dette og jeg har tenkt at dette kanskje er medvirkende eller årsak til at jeg har så lavt blodtrykk. Men ai, det er potensielt verre enn som så, ser jeg! Hoi hoi, her trengs et kunnskapsmessig dypdykk ned i materien, tror jeg. Takk igjen for grundige forklaringer og linker!

Novisen

Anonym sa...

Ja, med glede. Mvh Marina

Anonym sa...

PP, det var bare en video jeg kom over som et eksempel på at det kunne være mulig, hva som var årsaken til at øyenfargen hennes hadde blitt endre over tid hadde jeg ingen anelse om, kunne jo også selvsagt vært manipulert hva vet jeg men forklaringen du kan jo kanskje gi et svar. Støtter absolutt ikke denne hodeløse "dietten" :-o

Hufsetufsa

Anonym sa...

The Dumbest Generation: How the Digital Age Stupefies Young Americans and Jeopardizes Our Future (Or, Don't Trust Anyone Under 30)
Tarcher | 2008-05-15 | ISBN: 1585426393 | 252 pages | Epub | 316 Kb

This shocking, lively exposure of the intellectual vacuity of today’s under thirty set reveals the disturbing and, ultimately, incontrovertible truth: cyberculture is turning us into a nation of know-nothings.

Can a nation continue to enjoy political and economic predominance if its citizens refuse to grow up?

For decades, concern has been brewing about the dumbed-down popular culture available to young people and the impact it has on their futures. At the dawn of the digital age, many believed they saw a hopeful answer: The Internet, e-mail, blogs, and interactive and hyper-realistic video games promised to yield a generation of sharper, more aware, and intellectually sophisticated children. The terms “information superhighway” and “knowledge economy” entered the lexicon, and we assumed that teens would use their knowledge and understanding of technology to set themselves apart as the vanguards of this new digital era.

That was the promise. But the enlightenment didn’t happen. The technology that was supposed to make young adults more astute, diversify their tastes, and improve their verbal skills has had the opposite effect. According to recent reports, most young people in the United States do not read literature, visit museums, or vote. They cannot explain basic scientific methods, recount basic American history, name their local political representatives, or locate Iraq or Israel on a map. The Dumbest Generation is a startling examination of the intellectual life of young adults and a timely warning of its consequences for American culture and democracy.

Drawing upon exhaustive research, personal anecdotes, and historical and social analysis, Mark Bauerline presents an uncompromisingly realistic portrait of the young American mind at this critical juncture, and lays out a compelling vision of how we might address its deficiencies.

http://www.tusfiles.net/sfhqga0dbhki
http://www.toofile.com/5smam4s8sge4/DumbestGeneration.zip.html

pp

Anonym sa...

Kim Pezza, "Raising Cattle for Dairy and Beef (Backyard Farming)"
ISBN: 1578264952 | 2014 | EPUB | 144 pages | 7 MB

YOUR BACKYARD FARMING EXPERIENCE BEGINS HERE!

Whether for milk or beef, cattle are among the most versatile livestock for your new homestead.

Backyard Farming: Raising Cattle is your expert guide to successfully keeping and caring for your herd.

A comprehensive primer for first-time beef and dairy cow owners, Raising Cattle includes detailed illustrations and informative photographs that help introduce these animals to your backyard farm, whether you plan to raise a single cow or bull, or an entire herd.

Raising Cattle covers a broad range of ownership and care issues from selecting the right breeds and numbers for your wants and needs, housing and land requirements, breeding and raising new calves, and keeping your animals happy and healthy, to enjoying your very own farm-fresh milk, beef, and more.

With Raising Cattle, you will:
• Learn to understand and appreciate these essential livestock investments
• Build efficient housing for your cows to minimize your workload
• Prepare and care for this unique herd animal, opening up new possibilities for your backyard farm
• Learn to milk your dairy cows and prepare it for sale or personal use
• Discover a variety of delicious homestead recipes
...and many more tips and tricks from experienced farmers to help you achieve success with your cattle.

Raising Cattle is your first big step to joining the growing movement of homemakers and homesteaders looking to make a return to a healthier, happier way of life--and it starts right in your own backyard.

Backyard Farming is a series of easy-to-use guides to help urban, suburban, and rural dwellers turn their homes into homesteads. Whether planning to grow food for the family or for sale at the local farmers market, Backyard Farming provides simple instruction and essential information in a convenient reference.

https://www.tusfiles.net/vdru3hnh33d2
http://uploaded.net/file/gdwicl17/1578264952-ca.epub
https://www.oboom.com/QRMD58R2/1578264952-ca.epub
https://www.nitroflare.com/view/E536EA40CF47301/1578264952rcattle.epub

PP

Anonym sa...

Michal Moses, Ivana Nitzan, "Organic Sweets and Treats: More Than 100 Delicious Recipes"
ISBN: 1623540399 | 2014 | PDF | 144 pages | 16 MB

It's time to eat healthy. Avoid all those chemicals, preservatives, and unhealthy ways to grow and raise our food. Here are some of our favorite dessert treats, and they are all organic. You'll find delicious cookies, cakes, bars, treats for kids and adults, pops and snacks—all tantalizing and all 100% organic. There are complete cooking instructions, colorful photos of the how-to and the finished desserts, and everything you need to know to create your own.

https://www.oboom.com/K74LKTOQ/OrganicSweetsTreats.pdf
http://uploaded.net/file/lyy20c9u
http://www.nitroflare.com/view/5B94739112474F7

Superfoods for Life, Cultured and Fermented Beverages: Heal digestion - Supercharge Your Immunity - Detoxify Your System - 75 Delicious Recipes by Meg Thompson
English | 2014 | ISBN: 1592336019 | ISBN-13: 9781592336012 | 192 pages | PDF | 64,8 MB

Maintaining good bacteria in the body is critical to achieving a healthy gut and a healthy immune system. Fermented beverages are brimming with hard-working, beneficial bacteria that work to improve your digestion, fortify your immune system, assist detoxification, and contribute to a radiant complexion and balanced mind.

Healthy bacteria is sensitive to everyday habits such as sugar, caffeine, processed foods, and toxins, and fermented beverages provide some insurance against this. It's time to get back into balance with Superfoods for Life: Cultured and Fermented Beverages. Harness the powerful benefits of this amazing traditional superfood.

Drink fermented and cultured beverages for a natural antiviral and antifungal tonic that is a great preventative for colds and flu.

Sip kefir to improve lactose intolerance and protect and nourish intestinal cells.

Make fermented and cultured beverages part of your beauty regimen for healthy, glowing skin and their natural detoxification benefits.

Enjoy 75 recipes for cultured drinks such as kombucha, kefir, herbal and medicinal ferments, and cultured smoothies you can brew at home, including Cayenne Lemon Kombucha, Blueberry Basil Kefir, Beet Kvass, Kiwi Soda, Ginger & Turmeric Fermented Tea, Morning Liver Tonic, Berry Rooibos Kombucha, and Sweet Potato Soda.

https://www.oboom.com/2ZDEXJRI/1592336019.pdf
http://uploaded.net/file/v7uwfvma
http://www.nitroflare.com/view/7770124882C21C8/1592336019.pdf

PP

Anonym sa...

John Ash, "Culinary Birds: The Ultimate Poultry Cookbook"
ISBN: 0762444843 | 2013 | EPUB | 320 pages | 6 MB

As an affordable, delicious, and nutritious protein, poultry is a staple of a modern global diet that transcends continents and cultures. Chicken Noodle Soup, Buffalo Wings, Duck à l’Orange, and Partridge Escabeche are just the beginning of a long list of exciting possibilities. From the most popular birds—chicken and turkey—to small birds like quail, pheasant, and squab, Culinary Birds offers more than 170 savory ways to enjoy poultry.

With all the options out there, choosing the healthiest, most flavorful birds can be confusing. Because it is important to know where your bird comes from, Culinary Birds provides a brief history of poultry, the rise of factory farms, and the progression of the sustainability movement. From “free range” to “pasture raised,” from “air-chilled” to “water-chilled” award-winning chef John Ash and culinary author James Fraioli determine the “best” birds you can buy for your health and for your palate.

Beautiful full-color photographs accompany many of the recipes. With information on proper handling, storage, and various preparation methods, along with helpful charts, sidebars, and how-to photographs, Culinary Birds truly is the ultimate poultry cookbook.

https://www.oboom.com/XG4SLFA2/0762444843CulinaryBirds.epub
http://uploaded.net/file/c9g5pmqq
http://www.nitroflare.com/view/9C63AB9D3008CF9

PP

Anonym sa...

Yoga and Multiple Sclerosis by Loren M. Fishman MD
Demos Health; 1 edition | May 28, 2007 | English | ISBN: 1932603174 | 296 pages | PDF | 10 MB

Yoga for people with multiple sclerosis? Absolutely! Today, people with a wide range of medical problems use yoga successfully. Because of its emphasis on relaxation, breathing, and deliberate movement, it can be especially beneficial for individuals dealing with a neurologic disease like multiple sclerosis.
Yoga and Multiple Sclerosis, coauthored by Dr. Loren Martin Fishman and Eric Small, a yoga teacher who first embraced these techniques as a way to manage his own symptoms of multiple sclerosis, is a comprehensive guide to applying the principles of yoga to the management of MS. The first section is a straightforward but gentle introduction to yoga - a therapeutic approach to the practice itself. The second part is functionally oriented. Different yoga poses that work toward a common goal, such as combating fatigue, reducing spasticity, and increasing range of motion, are included and illustrated. This user-friendly guide

Describes how yoga works
Includes photographs and descriptions of each pose
Explains effects, advantages, and contraindications
Contains starter poses that will help the uninitiated or physically challenged to gently achieve a posture

http://www.nitroflare.com/view/DF98B61D9543928/1932603174.pdf

Scientific Keys Volume 1: The Key Muscles of Hatha Yoga by Ray Long
Bandha Yoga | 2006 | ISBN: 0977961400 | 187 pages | PDF | 33 MB

A revolutionary new book combining modern western science with the ancient art of Hatha Yoga
About the Author
This book was written by Ray A. Long an ortophedic surgeon with over 20 years of yoga experience. Developed from hundreds of hours observing the world's greatest yoga masters. Easy to understand with scientific ilustrations. The 3D ilustrations by Chris Macivor clearly ilustrated the precision of the poses through 400 detailed full color ilustrations.

http://www.nitroflare.com/view/07DD1886205B186

The Key Poses of Yoga: Scientific Keys, Volume II by Ray Long
BandhaYoga | 2009 | ISBN: 1607432390 | 224 pages | PDF | 30 MB

This book offers a scientific approach to understanding the practice of hatha yoga. Through four-color, three-dimensional illustrations of major muscles, tendons, and ligaments, Ray Long describes the practice and benefits of hatha yoga. Specific anatomical and physiological descriptions highlight the agonist, antagonist, and synergist muscles that come into play with each pose. Volume II of the series illustrates the correct muscle use during key poses of hatha yoga. From beginners to experts, this book will become a constant companion.

http://www.nitroflare.com/view/D1B805B63F3F6C7

PP

Anonym sa...

Hvordan bør jeg spise i forhold til trening? Jeg liker å jogge om morgenen. Er det best for kroppen med litt mat (som regel kraft, lever og kefir) før trening eller kan dette vente til etter joggeturen?
Louise

Anonym sa...

Jeg har periodevis hatt vondt i ryggen i 7-8 år, og har gått til fysioterapeut/kiropraktor/osteopat når det har vært som verst, og ellers tenkt at jeg må leve med litt ryggsmerter ("alle" har jo det). Men da jeg fikk en skikkelig låsning i sommer gikk jeg til en kiropraktor som sendte meg til røntgen - og jeg hadde vondt og var lei og bare gjorde det. Bildene bekeftet det han sa på første konsultasjon: at jeg har scoliose, skjevt bekken, en hofte som roterer innover og en liten pukkelryggsituasjon (men han mente bilder var viktig for å vite akkurat hvor problemene ligger). Jeg har nå hatt 15 behandlinger siden begynnelsen av juli (med opphold i ferien) og trener styrke i apparater for å trene opp ryggen. Men kiropraktoren mener at jeg enda en stund fremover bør komme til behandling 2 ganger i uka, og at det må langvarig behandling til for å bli helt bra. Flere rundt meg har reagert på at jeg er der så ofte og at det er nødvendig med så mange behandlinger, og mener at jeg kanskje blir litt lurt - så nå har jeg blitt litt usikker? Har du noen formening PP?

Ellen

Anonym sa...

Pukkelrygg, skoliose og ledd som er vridd inn eller utover i forhold til naturlig stilling i leddkapsler skyldes alle skjevt bekken, slik at bekkenet er fokus her. Øvelser som strammer levator ani er viktig, og disse kalles Kegeløvelser. Samtidig som denne muskelen strammes, bør alle muskler relatert til bekken, buk og korsrygg strekkes ofte, slik at de stimuleres tilbake til sin naturlige spenning. Muskler som f.eks er for stramme, kan dra bekkenet ut av stilling.

Om ikke kiropraktoren har gitt deg øvelser som innebærer å stramme spesifikke muskler, så anbefales rene strekk og tøyøvelser og yogaøvelser. Dette fordi det er feil å trene, i betydning stramme, muskler som allerede er spente/har unaturlig spenning, da dette vil forverre, ikke forbedre holdningen, gjennom virkningen på bekkenet.

Om du har blitt lurt eller ikke er vanskelig å avgjøre uten å vite nøyaktig hva som er årsakene til akkurat ditt problem. Men, i og med at du like gjerne kan gjøre øvelser hjemme, helt gratis, som hjelper med å korrigere bekkenets stilling, så er de god sjanse for at kiropraktorbehandling er unødvendig. Langvarig behandling høres for meg ut som lureri for å tjene mest mulig penger på deg.

Her er noen alternativer –

Marcia Monroe - Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healing
Published: 2011-10-24 | ISBN: 1936303027 | PDF | 272 pages | 6 MB

Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healing is a deeply soothing form of moving meditation and a physical activity and is a safe way to rebuild strength, stamina, and flexibility and to address the spinal curvature of scoliosis without surgery. The book presents an evidence-based look at how this approach works. Dr. Fishman has been treating individuals with scoliosis with yoga for many years and has collected x-rays of his work, before and after, demonstrating actual lessening of the degree of curvature from the practice of Iyengar yoga.

Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healingis a source of encouragement, knowledge, and healing for those who have scoliosis and need to treat it, but want to avoid braces and/or surgery. It briefly covers the history and treatment modalities of scoliosis and discusses the development of the spine in the embryo. Yoga and Scoliosis explores the complexities of the concept of alignment in the body, with the main part of the book showing how to address scoliosis utilizing Iyengar yoga. Four chapters give instruction in yoga asanas for scoliosis, and another chapter discusses yoga practice in daily living. Finally there is a Foreword by B. K. S. Iyengar, the founder of Iyengar Yoga.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/773000/cc2d2bc652a89bf6949e7da3ab993cc2/_as/%5BMarcia_Monroe,_Loren_Martin_Fishman%5D_Yoga_and_Sco(BookFi.org).pdf

http://liveneshage.blogspot.com/2014/06/bakerioppdatering.html?showComment=1403729341799#c811001998805623654
http://liveneshage.blogspot.com/2014/06/bakerioppdatering.html?showComment=1403729548091#c742614008141026729
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393507322281#c6065977609926142464
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393507375195#c7668504423949251077
http://liveneshage.blogspot.com/2012/01/kumelk-en-serie-pastander-omkumelk.html?showComment=1406209744824#c7435609036156231153
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html?showComment=1393507198381#c1869920333745343434

PP

Anonym sa...

Søk på ordet frokost i denne bloggen, og sidesøk på blodsukker i treffene.

PP

Anonym sa...

STUDIES THAT SUPPORT THE BRA/CANCER LINK:

1. 1991 Harvard study (CC Hsieh, D Trichopoulos (1991). Breast size, handedness and breast cancer risk. European Journal of Cancer and Clinical Oncology 27(2):131-135.). This study found that, "Premenopausal women who do not wear bras had half the risk of breast cancer compared with bra users ..."
2. 1991-93 U.S. Bra and Breast Cancer Study by Singer and Grismaijer, published in Dressed To Kill: The Link Between Breast Cancer and Bras (Avery/Penguin Putnam, 1995; ISCD Press, 2005). Found that bra-free women have about the same incidence of breast cancer as men. 24/7 bra wearing increases incidence over 100 times that of a bra-free woman.
3. Singer and Grismaijer did a follow-up study in Fiji, published in Get It Off! (ISCD Press, 2000). Found 24 case histories of breast cancer in a culture where half the women are bra-free. The women getting breast cancer were all wearing bras. Given women with the same genetics and diet and living in the same village, the ones getting breast disease were the ones wearing bras for work.
4. A 2009 Chinese study (Zhang AQ, Xia JH, Wang Q, Li WP, Xu J, Chen ZY, Yang JM (2009). [Risk factors of breast cancer in women in Guangdong and the countermeasures]. In Chinese. Nan Fang Yi Ke Da Xue Xue Bao. 2009 Jul;29(7):1451-3.) found that NOT sleeping in a bra was protective against breast cancer, lowering the risk 60%.
5. 2011 a study was published, in Spanish, confirming that bras are causing breast disease and cancer. It found that underwired and push-up bras are the most harmful, but any bra that leaves red marks or indentations may cause disease -
6. A Scottish study looking in the causes of increased upper outer quadrant breast cancer concluded that tight bras are a major contributing factor

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1827274
http://www.killerculture.com/shop/dressed-to-kill/
http://www.killerculture.com/shop/get-it-off/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19620080
http://www.portalesmedicos.com/publicaciones/articles/3691/1/Patologias-mamarias-generadas-por-el-uso-sostenido-y-seleccion-incorrecta-del-brassier-en-pacientes-que-acuden-a-la-consulta-de-mastologia-
http://www.scotsman.com/news/health/bras-linked-to-rise-in-breast-cancer-1-3422526

PP

Anonym sa...

Ok, ser at det har vært snakk om hardere trening enn jeg driver med. Antar at f.eks. yoga ikke er så belastende for kroppen, sånn at det er ok og ta en yoga økt før frokost??

Anonym sa...

Takk for snille ord PP. Er så snilt at du hjelper oss med dine råd. Det går helhetlig sett i riktig retning med meg også. (Har f.eks. hatt mye kroniske smerter i flere år som bare blir helt borte når jeg spiser slik som du anbefaler, det mangedobler livskvaliteten!!) Er bare litt sliten fordi vi sliter fortsatt med søvn, spesielt barna som sliter. Hun yngste mest. Men egentlig tror jeg det kommer til å blir bedre igjen. Vi har hatt en periode før sommeren med god søvn og jeg er sikkert på at den kommer tilbake, denne gode perioden og jeg er sikkert på at den en dag blir der for alltid. Skal prøve å trappe opp dagsdose med magensium, kraft, fiskeleverolje og se om det hjelper, og skal prøve med sukker og salt på tungen. Hun våkner ikke av at hun hoster, merkelig nok, men sånn helt plutselig våkner hun og er bare lys våken, etter bare en kort stund med dyp søvn. F.eks. 45 min, noen ganger sover hun også lenger enn det. Men ikke noen ordentlig nattesøvn for tiden. Og hun er ikke sliten en gang he he
leste et sted at kaldpresset kokosolje er veldig oppkvikkende, litt lik som koffein i kaffe, stemmer det? Da er det kanskje ikke så lurt å gi det på kvelden akkurat? Jeg merker i hvert fall på meg at jeg får energi av å bruke kokosolje..

Må spørre om enda en litt akutt sak. Har du noe råd ang. Phimose hos barn? Sønnen min er 3 år og 8 mnd nå og han har phimose med omtrent konstant betennelse i tissen, for å si det sånn. Jeg har snakket om problemet med en bekjent av meg. Hun er erfaren jordmor og vet mye om småbarns problemer. Det er faktisk vanlig hos noen gutter at forhuden ikke løses helt før de er fire eller fem år. Derfor har jeg egentlig tenkt å avvente og ikke gjøre noe med saken. Men han har det ikke bra slik. Hun sier at hvis det er så ille som konstant betennelse burde jeg gå til legen. Det samme sa de på helsestasjonen for lenge siden en gang. Men jeg kvier meg litt fordi behandlingsmetoden er vel kortisonsalve, som jeg ikke skjønner hva poenget i det hele tatt skal være? Eller omskjæring. Vet ikke om jeg vil at noen skal klippe rundt på sønnen min. Men vet heller ingen andre råd.

Jeg har sett at betennelsen er bedre etter magnesiumbad. Dvs. bader jeg annenhver dag går det akkurat greit. Ofte svir det i starten når han setter seg i vannet, derfor har han ikke så veldig lyst til å bade lenger heller. Ideelt sett burde han leke litt med tissen sin i vannet, for å vasket det litt, men det gjør han sjeldent, fordi det er vondt. Jeg vasker ham forsiktig hver dag, men han liker ikke det heller. Fikk ikke badet han i går pga. jeg var på jobb. Og i dag har han så vondt at han gråter når han skal gå, eller bedre sagt han skriker… Han har også vondt når han tisser, klarer ikke å leke ordentlig eller ha det gøy… Har du noe tips?

Ha en fin søndagskveld PP
Hilsen Annelie

Anonym sa...

Det kommer an på hvor lang tid yogaen tar, all den tid, som du burde vite om du faktisk hadde lest det som var poenget mitt, blodsukkeret ditt og stoffskiftet ditt er naturlig lavt om morgenen, etter nattens faste. Ergo skal det lite til før stresshormonresponsen slår inn, og du har ødelagt hele dagen hva gjelder helse. Selv når du spiser frokost, og senere andre måltider, så har stresshormonene forstyrret deg kjemisk resten av døgnet. Hva du trener er uvesentlig, da det er tidslengden fra du våkner til du spiser som teller, og hardere trening gir bare raskere stresshormonrespons.

PP

Vera sa...

Men kan det være at jeg reagerer på noe av det jeg spiser? f.eks eplecidereddik?egg? cayennepepper? smør? For jeg blir bare værre og værre. Prøvde kefir i to dager, og blusset opp med fullt av småkviser i pannen, og vonde store i kinnenen. Går og venter på fiskeleveroljen, kanskje det blir bedre av det.. Håper i alle fall det :(

Anonym sa...

Nei. Reagere på mat innebærer at det er logikk og vitenskap bak sludderet om såkalt allergi og intoleranse. Det du opplever er en mild form for helbredskrise, mens kroppskjemien din justerer seg og kjemikalier så vel som flerumettet fett lagret i fettvev skilles ut. Helbredskrise betyr kort sagt at mange blir verre av kostholdsforandring i en periode, inntil de blir bedre. Og da bedre enn de var før de begynte på det nye kostholdet.

Søker du på healing crisis finner du mer info.

PP

Anonym sa...

Det som bestemmer matinntaket hans er nok heller kapasiteten til magen, samt smaken på det som spises. ut fra det du forteller går det nok greit at han velger selv, og næringstett mat vil gi ham mer å gå på før han blir sulten igjen, eller blodsukkernivået faller.

Ellers har du alt riktig.

Hva gjelder magnesium så ikke bare forbrukes mye under stress, men enda mer tapes via urinen, pga økt urinering. Salt/natrium hjelper kroppen å stoppe dette, slik at kroppen enklere holder på magnesiumet.

Litt om lavt blodtrykk relatert til såkalt stress/adrenalin og kortisol –
http://www.stopthethyroidmadness.com/aldosterone/
http://katedeering.com/archives/1475

PP

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg blir overasket om jeg mangler B12, da jeg spiser rødt kjøtt ( okse, rein, elg, lam) og eggeplommer hver dag. I tillegg spekemat. Jeg smører med magnesium og spiser godt med salt til måltider,. Drikker noe Farris utenom måltider også. Jeg var ikke sulten da jeg ble dårlig. Tipper det var en time eller to siden jeg hadde hatt litt hjemmelaget saft, rømme og spekemat.
Ambulansepersonalet målte blodsukker med et stikk i fingeren. Tror det var 5, 4. De sa hvertfall det var ok.
Ettersom dagene har gått, og jeg ikke har opplevd dette igjen, er jeg heldigvis ikke så redd lenger. Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje, da det var en kveld som vanlig, med mat jeg spiser ofte, samme aktivitet, samme nattesøvn, ja, jeg har virkelig vridd hjernen for å forsøke å finne årsak.
Når du skriver " næringsstoffer jern trenger for å tas opp og /eller fungere i kroppen", tenker du på fks. vitamin c? Og dersom jeg ikke får sukkeret inn i celler, ville jeg da hatt høyt blodsukker?
Jeg undres om det er mulig å være så pysete at bare tanken på å skifte min manns bandasje kan sette i gang dette? Har du noengang hørt om lignende?
Takknemlig hilsen fra mor til to i din gamle hjemby

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg prøver igjen. Forrige svar til deg ble ikke publisert.
Jeg blir overasket om det er B 12 mangel eller mangel på jern. Ble også tatt blodprøve dagen etter hos legen, den viste at jern var 12 ( på tynn is her, og usikker påmom deres prøver kan avdekke noenting som helst) Jeg spiser rødt kjøtt og eggeplommer hver dag. Næringsstoffer jern trenger for å tas opp/ virke i kroppen vet jeg ikke. Er det fks c-vitamin?
Jeg smører med magnesium hver dag, og spiser godt med salt til måltidene. Drikker og endel Farris utenom måltider. Ambulanselege målte blodsukker, tror det var 5, 4. Han sa hvertfall det var ok.
Jeg var ikke sulten, hadde spist spekemat med rømme og litt hjemmelaget saft en time eller to før jeg ble dårlig. Dersom jeg har problemer med å omdanne sukker til energi eller få sukker inn i cellene ville jeg da hatt høyt blodsukker, eller kan for mye insulin dekke dette til?
Jeg har tenkt og grublet over hva som fikk dette til å skje. Kan jeg være så pysete at bare tanken på å skifte min manns bandasje kan sette dette i gang?
Takknemlige hilsener fra mor til to i din gamle hjemby

Anonym sa...

Jeg kan ikke svare deg på akkurat ditt anfall, men kan svare på at det psykiske kan forårsake svimmelhet og uvelhet. Jeg var i en liten ulykke for mange år siden, ikke noe veldig alvorlig, men ble operert 6-7 ganger for den ene tingen. Og fortsatt mange år senere når noe i settingen minner meg om dette kan jeg bli svimmel, kaldsvetter og er uvel og må legge meg ned, har også en gang besvimt pga dette. Så ja det er absolutt mulig. Hilsen Snurre Sprett

Anonym sa...

Googler du natural treatment phimosis, samt ayurvedic phimosis får du en del utvortes behandlingstips, deriblant bruk av ghee. Du kan også prøve kokosolje utvortes, samt bad/minibad i en kopp lunkent vann med magnesiumsulfat/engelsk salt (sulfat er en svovelforbindelse). Magnesiumklorid/olje vil nok svi og gjøre vondt.

Innvortes er all mat som setter fart på keratiniseringsprosessen i kroppen bra, og her er kraft og gelatin viktig. Andre næringstoffer involvert i keratinisering er protein, kisel/silisium, svovel, sink, vitamin A og B vitaminer

Kokosolje er ikke oppkvikkende på samme måte som koffein, da kokosoljens kort og mellomkjedede fettsyrer kan overta som brennstoff ved glukosemangel i cellenes kraftverk/mitokondrier, hvor koffein kødder med binyrene og fremmer adrenalinproduksjon og aktivitet. Kort og mellomkjedet fett vil derfor avhjelpe energisvikt når man har forstyrret sukkerstoffskifte/bruk av glukose som energi.

PP

Anonym sa...

Har du ingen andre symptomer på jernmangelanemi så er nok ikke jernmangel problemet. Det samme gjelder symptomer på mangel på B12. Skjønt unaturlige reaksjoner på sanseinntrykk – hva du ser, føler med huden, lukter, hører, etc – er typisk symptom på B12 mangel. Skjønt det kan like gjerne være tegn på overaktive stresshormoner, især kortisol. Spørsmålet blir da om du stresser mer enn vanlig, eller har stresset utover det vanlige de dagene du opplever teppefall, eller har opplevd ting som setter i gang stresshormonreaksjon/kamp-flukt holdning når du opplever slike ting som du lar overvelde deg? Har du et spesielt forhold til f.eks blod eller skader som du kan forklare med tidligere opplevelser, eller er det mer at synet er ulystbetont eller ubehagelig?

Du kan ha normalt blodsukkernivå og insulinproduksjon og samtidig ha problemer med å omdanne glukose til energi i mitokondriene, da det er andre næringsstoffer som er involvert i denne siste delen av sukkerstoffskiftet.

Holdningen din kan også være en faktor, om du f.eks har skjev rygg/overdreven svai i korsryggen som også fremmer framoverbøyd nakke/hode, med unaturlig vekt på nakkevirvlene. Eller at du ligger på en slik måte at nakkevirvlene påvirker nerver når du reiser deg. Eller du har stiv nakke eller stive og vonde muskler i øverste del av ryggen. Kanskje en idé å sjekke nakke og holdning hos kiropraktor eller osteopat.

PP

Anonym sa...

Tantric Orgasm for Women by Diana Richardson
English | 2004 | ISBN: 0892811331 | ISBN-13: 9780892811335 | 224 pages | EPUB | 0,7 MB

A revolutionary approach to female sexuality that focuses on relaxation as the key to achieving deep orgasmic states

• Explores how receptive feminine energy influences the male-female exchange

• Reevaluates the role of the clitoris, breasts, and vagina in achieving orgasm

• Provides ancient tantric meditations for increased sensitivity and awareness

Fulfilling sex nourishes love, rejuvenates the body, and boosts mental health. Unfortunately, prevailing attitudes in the West work against the natural capacity of women to realize their sexual potential and experience deep orgasmic states. Tantric Orgasm for Women offers women a fresh look at the ecstatic bliss possible within their bodies, using knowledge and approaches from the sensually cultivated traditions of the East.

Exploring Tantra from the female perspective, Diana Richardson reveals the critical role receptive feminine energy plays in allowing orgasmic states to arise. Her 20 years of tantric research and personal experience provide readers with an understanding of how the various parts of the female body may be activated to deepen ecstatic states. Readers will learn how to re-circulate orgasmic energy; why breast stimulation takes priority over vaginal attention; the difference between soft penetration and deep sustained penetration, including how to avoid premature male ejaculation; and how women can strengthen the erection response of male partners. Tantric Orgasm for Women shows how women can exert a powerful influence on their sexual experiences when they understand the inner workings of their bodies and when they avoid adopting conventional ideas about what should be satisfying to them.

http://www.tusfiles.net/y2qrh4qzz5bh
http://uploaded.net/file/4z21ry9w
http://rg.to/file/0a572af184a680d49606c6cef7c24b32/Tantric_Orgasm_for_Women_(10771).rar.html
http://uploadrocket.net/82v0tx5t7akm/Tantric_Orgasm_for_Women__10771_.rar.html

PP

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 242   Nyere› Nyest»