lørdag 15. mars 2014

Ost & smør, bakeri og mer

På høy tid med ett nytt innlegg her, jeg ser det begynner å bli trangt i kommentarfeltene :)

Vil benytte anledningen til å si at neste frist for å legge inn bestilling på ost og smør fra Käserebellen, er i dag 15.mars. Siden jeg ikke får sendt ordren før på mandag, så vil jeg ta hensyn til ordrer som kommer inn frem til mandag morgen selv om fristen står i dag. http://www.tidsporten.no/categories/kaeserebellen-ost-og-smr

2 nye oster lanseres, jeg har smakt Chilikäse, og den var fantastisk, men jeg elsker også chilli. http://www.tidsporten.no/search_result?search_in_description=1&keywords=chilliost&x=0&y=0

 
Tidsporten har den siste tid fått inn Magnesiumsulfat/Bittersalt i matkvalitet til god pris, tilbys i 500g, 1kg og 25kg, http://www.tidsporten.no/categories/mineraler-og-mineraltilskudd.

Prisene på gelatin og kollagenpeptider er satt ned til ett mye hyggeligere nivå :) http://www.tidsporten.no/categories/gelatin-og-kollagenpeptider.

Salget til Juffinger på naturkjøttvarer er satt i gang, og fristen for å legge inn bestilling er 15.april. Om salg av disse produktene skal fortsette, så må det vise seg en god interesse for produktene, og jeg er avhengig av å importere rundt 150kg eller mer med varer. Så salget frem til 15.april vil bestemme fremtiden til Juffinger sine produkter i Tidsporten sitt sortement. Om ikke salget blir høyt nok, så er eneste mulighet for import av disse produktene i fremtiden at det dannes en gruppe som sammen handler det som trengs, eller betaler transporten for seg selv uansett mengde. Det vanskelige her er å holde gode priser som konkurrerer med norske priser, og da må transportkostnadene kunne forutses. Det viser seg vanskeligere å dra dette prosjektet i gang, enn slik det var med ost og smør. http://www.tidsporten.no/categories/naturkjottvarer-fra-juffinger

Logo/profilbilde har fått seg en endring for å få Bakerrebellene skrevet på korrekt norsk, som krever at ordrene skrives sammen. Pirk, men regel om sammensatte ord syns jeg er veldig grei å ha. Aksene har dermed blitt plassert samlet i bunnen, og jeg er veldig fornøyd med denne endringen :) Takker Marit og David for glimrende arbeid :)


Bakerrebellene er snart ferdig og klar for å starte, alle maskiner er på plass, men det gjennstår å få ovnen montert ferdig, samt da selvsagt 1000 småting som må på plass før alt går på skinner. Det blir nok åpning av testsalg i april, og da vil vi selge ut testproduksjonene til gode tilbudspriser slik at folk får smake varene før full pris blir det vanlige. Uansett så nærmer det seg, og det kommer helt klart ett eget blogginnlegg om dette når det virkelig er nærmt. Vi håper på god oppslutning, og at markedet former seg rundt oss på Østlandet slik at vi får gode kunder som vil selge produktene videre eller benytte dem i cafe, restaurant eller hva som helst. Nettsalg er hoveddriften i starten, men for å få vekst må vi også se etter bedriftskunder som gjør tilgangen på produktene enklere for forbruker. Men foreløpig er det ikke andre bedriftskunder enn en nabobedrift på Roa, men det kommer nok fler til når produktene er en realitet og de får nyss om hva vi driver med:) Nettbutikken er forøvrig ferdig klargjort for oppstart, så ganske mye er gjort allerede http://www.bakerrebellene.no/.

Det er stor mangel på tradisjonell spelt på markedet, så vi vil nok dette året tvinges til å bruke spelt av Frankenkorn i de produkter der det bare skal være lyst mel. Vi vurderer også å bruke økologisk hvete i produksjonen på visse produkter. I grove brød får vi tak i norsk tradisjonell spelt, så det er ikke noe problem. Vi ønsker om mulig å kun bruke tradisjonelle kornsorter, men om markedet blir tomt så må vi se etter nye muligheter. At markedet går tomt på verdensmarkedet i år for tradisjonell spelt er helt sikkert utfra de tilbakemeldinger som kommer. Uansett så er ikke det problem at det er hvete eller frankenkornspelt som benyttes, da tradisjonell tilberedning av produktene utligner fordelene tradisjonelle kornsorter har, men likefullt er det tradisjonelle kornsorter vi ønsker å fremme av grunner som burde være kjent for de fleste. Vi kunne ikke spå at det var umulig å kjøpe rett kvalitet siktet mel av spelt dette året, så da må vi løse problemet på best mulig måte. Eneste brød som egentlig berøres av dette er toastbrødet som skal være helt lyst på fargen, småbakst vil komme inn senere iom at holdbarheten på det ikke er så god som på brød. Jeg vil tro at siden bakeriet ligger rett utenfor Oslo, at da pakker som sendes er mottatt av 75-80% av den norske befolkningen i løpet av neste dag, slik at det bare blir 1 transportdag for de aller fleste, disse kan handle rundstykker og slikt, men de som bor langt nord og langt ute på bygden kan nok måtte vente både 2, 3, 4 og 5 dager før varene kommer frem og da er det brødene som er optimal når det er snakk om å sende i posten. Uansett så vil utvalget forme seg utfra hva kundemassen ønsker, vi har bare bestemt ett startutvalg, så vil faktisk salg per produkt bestemme hvor populært det blir, og produkter som selger lite slik at deigene blir for små vil naturlig nok utgå. Men nå satser jeg på at alle produktene vi starter med faller i smak, det blir tilbud for grovbrødfantaster så vel som de som vil ha lyse brød, og jeg spår at landbrødet/bondebrødet vårt vil bli en suksess :)

Har forresten startet opp samarbeidet med Fjordameny - Gloppen Mat i dag, og da kan jeg tilby bacon uten nitritt, fra god kvalitet svin, og med mineralsalt fra Tidsporten, ellers bare røyk fra bøk. Sjekk det ut her http://www.tidsporten.no/categories/bacon-uten-nitritt.

Ha en strålende helg :)

249 kommentarer:

1 – 200 av 249   Nyere›   Nyest»
Bente G sa...

Så bra...... dette blir spennende! Jeg gleder meg til å teste brødene til Bakerrebellene :)
Veldig stilig logo, forresten!
Jeg baker langtidshevet surdeigsbrød av spelt, selv, men litt variasjon her hos oss er veldig kjærkomment ;)

Anonym sa...

Kastrering av katt - er det ok? Jeg tenker at alternativet med p-piller for hunnkatter, eller stadige løpetider, er uaktuelt for både eier og katt i og med at p-piller er kunstige ekle saker, og at ustanselige løpetider er stressende for både katt og eier. Og hannkatter som er borte i ukesvis ( og potensielt setter kull på hunnkatter ) er vel heller ikke er helt heldig. Jeg er veldig for at dyr skal få utfolde seg naturlig, men denne naturlige atferden virker jo ikke helt optimal for verken menneske eller dyr? Finnes det noen naturlige måter å forhindre formering på, eller er kastrering nest beste løsning?

Runa

Nøtteliten sa...

Litt info om kastrering/sterilisering her:

http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1367156123172#c5064572400163794008

Elise sa...

Hvis man ikke får tak i noe annet enn lever fra Gilde og Prior... Er det bedre å la være og spise det?

Anonym sa...

Hei PP! Takk for svar ang konsten til meg og min sønn på seks år. Jeg har ikke spist noe mer salt rett etter fødsel,men den siste mnd har jeg tatt 1ts ekstra om dagen. Bader også i magnesium.
Jeg har lagd en plan for både meg og sønnen min(dette har vi også spist før men ik helt regelmessig).Kan du sjekke om det er noe vi trenger å legge til el? Sønnen min er som sagt ikke bra i magen,tåler heller ikke syrnet brød eller rå jogurt uten å få løs mage og nupper over hele kroppen..:
Sønnen min(6år)daglig:Frokost: 0,5 ts tran,1ss gelantinpulver,1bs cocosolje,1 banan,syrna melk el morsmelk(jeg ammer og har overskudd-:)) 1 rå eggeplomme(alt i en smuti).
Skolemat:syrna brød el havrerundstykker(uten hvete el men ikke syrna) el bogveteknekkebrød(ik syrna) m smør og ost.Ren fiskekake.en skolefrukt ofte eple.
Mellommåltid: stor posjon jogurt m bær el syltetøy
Middag: potet m smør og evt litt kraftsaus. kokt gulrot,brokkoli. Kjøtt/fisk/kylling
En kork mineralblandingvann(ren iherb fra kilde). Han bader i magnesium ca 2g uke. 1 kapsel gurkemeie.
Dette har han spist i ca et år, men glutenfritt og ganske bra trad.mat i ca to år.

Jeg tror han fikk i seg mengder med dritt gj morsmelka. Jeg amma i tre år, gikk mye ned i vekt og hadde da ik beg m trad.mat og hadde vært syk siden barnsbena...Han var kronisk syk m ørebet. magevondt de tre første leveåra sine..
Hva tenker du??
Hilsen Trudemor

Anonym sa...

...og så meg selv da:-) Jeg fullammer og har ellers diagnoser:cølialki,pco,manosebindende lektin mangel(uspesifik immunsvikt) ,allergier(blitt mye bedre siste år!)og ME. Jeg har blitt mye bedre siste år ,men har en del igjen og har hatt brystinfeksjon og høyt stoffskifte etter fødsel.
Spiser det samme som sønnen min bare i ca. dobbel mengde. I tilegg drikker jeg kraft og tar 2ss tran og 1ts salt.Jeg spiser ik syrna brød.Drikker også kefir(sønnen min liker ik det, men nå skal jeg prøve å blande med saft).
Trenger jeg å øke til fek 4 eggeplommer da jeg ammer?
Tusen takk!!

Anonym sa...

beklager men jeg glemte lever :-) har spist 5 leverkapsler daglig gjennom graviditeten(før spiste jeg 2 ss rå lever) Skal begynne med rå lever i gjen nå. Jeg blir veldig trøtt av å ta lever så har ikke klart mer enn 5 kapsler dagl.(sønnen min spiser litt hjemmelaget leverpostei når vi har det,ellers ikke noe).
Trudemor

Anonym sa...

Ser frem til å handle hos Bakerrebellene!

Birgitte sa...

Hei! Til PirkePetter: Har aldri stilt noen spørsmål til deg før, men har funnet mye nyttig i det du har skrevet her inne, og andre steder. Føler jeg har fått ganske god kontroll på egen helse og velvære, men har noen spørsmål ang mine 2 hunder. Litt vanskeligere å vite hva jeg skal gjøre for dem, en for meg selv, synes jeg.

Dette er to små hunder, 5 og 6 år av rasen Chihuahua. Etter mange år med mangel på renslighet fra disse, og prøving av alle konvensjonelle metoder for å få de renslige, ble de kastrert. Problemet ble mye mindre, men vi finner av og til dammer rundt om kring likevel. De er også mye roligere etter kastrering. Så kan man debattere om det er riktig eller smart osv med kastrering, men det er nå gjort og så vidt jeg vet, ikke reversibelt ;)

Den ene hunden har fått mye dårligere pelskvalitet etter kastrering, med en stripe langs ryggraden som er nærmest hårløs ifht. resten (kun dun), samt at han etter ca ett år fikk en stor fettklump på ryggen. Ikke-malign, i følge dyrlegen, og ikke noe vits å gjøre noe med med mindre den plager han. Men slik som jeg ser det, skal den ikke være der, og er et tegn på at noe er feil. Er det noe jeg kan gjøre for han, for å fjerne den? Virker ikke som at den er smertefull for han med mindre jeg virkelig "knar" på den for å kjenne etter om den er blitt ruglete (malign). Noen ganger er den stor, og andre ganger mindre, det var ifølge dyrlegen bare fordi den i blant er mindre/mer betent (mindre/mer væske). Annen info: Dårlig tannhelse, begge har Periodontitt og har trukket mange tenner, dette virker å være mye bedre nå som vi har gått over til Vom & Hundemat (HUNDEMAT m/laks (nr 25) Kylling, innmat (svin, storfe), storfevom og laks. Vitaminisert.) Dette har de spist i ca 6 mnd, frem til da Royal Canine tørrfor spesifikt for rasen. De får ca 40 gram hver om dagen fordelt på to måltider, og de veier begge to litt under 2 kg. Begge har fått en haug med vaksiner som dyrlegen har beordret, men er ikke vaksinert de siste 2 år. Det er ingen av dem som får den mosjonen de burde, da dette er en helt idiotisk rase å ha i Norge, siden de ikke klarer å gå (bena stivner) når det er kaldere enn minus 5 grader.

Håper dette er nok informasjon til at du kan gi meg noen tips! Innser at det beste for dem kanskje er å spise "hjemmelaga" hundemat fra galde dyr, men vegrer meg litt her, redd for at jeg ikke skal klare å få i dem det de skal ha da de nekter å gnage på bein eller marg. De spiser lever hvis jeg tilbyr, er det fint for dem? Evt hvor mye ifht. kroppsvekt? Ifølge råforings-sider skal innmat være 10% av kostholdet, noe som er ferdiggjort i foret vi kjøper.

Mille sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Birgitte sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Birgitte sa...

Kan jeg forresten gi hundene: Gelatinpulver, kokosolje, kraft, melkesyregjærede grønnsaker og/eller kefir, altså, har de nytte av disse tingene på samme måte som mennesker? I såfall, hvor mye f.eks kokosolje kan jeg gi til to sånne små knerter?

Glemte info ang den andre hunden min, fordi jeg tenker det er lite å gjøre med, men han er født med åpen fontanell og vannhode, men lever i dag på mirakuløst vis. Han har alltid vært litt "rar" uten at jeg helt klarer å forklare det, han er veldig valpete enda f.eks, jeg føler nesten han har et slags syndrom/hjerneskade, han er f.eks alltid tilsynelatende glad, tilogmed hvis han får kjeft (logrer og hopper og viser tegn på glede). Ellers har vi ikke merket noe på han etter kastrering. Begge har normal avføring (3-4 ganger om dagen) etter en liten overgangsperiode fra tørrfor til råfor.

Hilsen Birgitte

Birgitte sa...

PS2! Siden de ikke liker / vil ha bein, kan kraft erstatte dette, eller er det noe man ikke får i seg når man ikke gnager rett på benet?

Nøtteliten sa...

PP, vet du om det er noe i dette som Keshe og Keshe Foundation driver med? Er det humbug, eller revolusjonært?

Nøtteliten

camilla camilla sa...

til pp.. :-)

Vi har nå valgt å kutte ut vaksinasjons programmet...
Du mener også at virus ikke finnes... men hva er det da?!
hvis jeg er syk og crp er fin, så får man beskjed at det er virus... Og ingen kan gjøre noe med det... synes det er så rart at legene vet så lite om det, er crp høy blir det skrevet ut antibiotika... lettvint å greit liksom... :/
det er jo en av grunnene til at man skal vaksinere seg (ifølge fhi) jo mere et virus får mutere jo sterkere og farligere blir det, vaksinerer man seg, muterer det heller ikke og i beste fall forsvinner om mange nok vaksinerer seg... Nå hørte jeg at bla meslinger er på full fart i Europa og USA... Er det pga manglene vaksinasjoner?! eller kan det ha noe med at vaksinerte barn kan spre smitte videre til uvaksinerte barn?! Og en annen ting, Tyskland er et land som er skeptiske av seg har jeg forstått, mange som ikke tar vaksine mot bla tuberkolose, hvorfor er det mange som har fått den sykdommen der da og så få her i Norge?!!? siden du mener vaksiner er noe tull så burde vi hatt ett høyt antall av både det ene og det andre?! klarer ikke bli klok på allt og klarer ikke skjønne selv om jeg prøver...

Må spørre om en ting til...
Kjæresten min sliter med elveblest og han har også en lukke ventil som ikke lukker seg skikkelig så han går på Nexium (brukte 40mg før, men gått ned til 20mg pr dag) kjæresten min sier at legene sier at det er en medfødt defekt feil.... Jeg har lest litt ang det at lukke ventilen ikke lukker seg, og at det kan komme av for lite syre?! pga noen signaler som blir sendt til hjernen eller noe når man har for lite syre...Hvorfor sier legene at han må gå på medisin og det er ingenting som kan reparere denne "medfødte defekten"!? Har de rett?!
Elveblesten har han hatt i snart 10 år tror jeg.. kutta ut medisiner, men det klør fortsatt... (blitt vant til det eller noe..) Noen ganger kan han få skikkelig kløanfall (støv f.eks) kan jeg med å koke kraf og gi han det, kunne gi han en bedre hverdag?! har så lyst til å få dette i orden, men det krever så mye energi og kunnsakp.. og jo mer jeg leser jo mer føles det som at jeg bare kan gjøre det motsatte av hva helsemyndighetene sier er bra for oss...

Håper du har tid og lyst til å svare :-)

Anonym sa...

Hei Camilla Camilla

jeg har tidligere kopiert meg noen av PP sine svar ang magemserter og magesyreproduksjon. poster det her, har ikke tatt med opprinnelig svar denne gangen, og heller ikke tatt mer URL men kopierte det i hvert fall fra noen blogger PP kommenterte i..

Magesmerter
magesmerter etter å ha spist eller drukket alkohol er typiske symptomer på nedsatt magesyreproduksjon/et for alkalisk miljø i magen, og som i seg selv er nok til at det dannes sår i magesekken. Et for alkalisk miljø i tykktarmen har også vist seg å forårsake sår i tarmslimhinnene, slik at vi her kun snakker om feil ph som årsak, og ikke bakterier eller andre mikroindivider. Antibiotika virker midlertidig smertedempende fordi antibiotika dreper helikobakter pylori (og lammer mageslimhinnene om den er aluminiumsbasert#, som jobber med å reparere mageslimhinnene. Den er som alle andre bakterier i kroppen med på å reparere og bygge kroppsvev, samt regulere gener i mage og tarmceller. Den reduserer også mageslimhinnenes innhold av mucin, som er svært forhøyet ved hypotyreose. Sistnevnte er en vanlig årsak til nedsatt magesyreproduksjon/for høy ph i magen, og symptomer dette gir. Så som refluks, magesår, oppblåsthet, smerter etter måltid, midlertidige smerter ved konsum av syreholdig drikke, alkohol inkludert, etc. Litt info -

http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html

http://drweyrich.weyrich.com/disorders/hypothyroid.html

http://www.hindawi.com/journals/grp/2009/529802/

Mer om nedsatt magesyreproduksjon #i kommentarfeltene) -

http://senseoflife.blogg.no/1344769689_effekten_av_r_melk_og.html

http://senseoflife.blogg.no/1349647301_sndagsmorgenkos_med_v.html

http://senseoflife.blogg.no/1336476435_fra_utmattelse_til_vi.html

et annet svar fra PP:
Sv
En av de vanligste årsakene, til at lukkemuskelen
mellom magesekk og spiserør er slapp, er redusert syreproduksjon i magesekken, da normalt syrenivå gir beskjed, via et hormon, til lukkemuskelen om at den skal lukke seg. Er der for lav eller for treg produksjon av magesyre, lukkes den ikke. Redusert syreproduksjon i magesekken gir problemer i hele resten av fordøyelsessystemet, og som du ikke oppgir å ha.

enda et annet svar fra PP:

Å spise næringsrikt er bare halve moroa, da du må kunne ta opp næringsstoffene også. Slik at næringsrik mat alene, uten faktorer som stimulerer syreproduksjonen i magesekken, og/eller aktiviteten til fordøyelsesenzymer i tynntarmen, like gjerne kan være en garanti for næringsrik avføring eller forstoppelse og/eller diare.

Å nippe til vann med eddik er helt ok, men det er viktig at du spiser straks du føler matlyst.

jeg har bare limt inn deler av svaret her fordi de andre delen hadde ikke noe å gjøre med magesyreproduksjon og lukkemuskelen....

ang virus, bakterier og vaksiner har PP svart meg med noen lenker:
Bakterier / virus / infeksjoner

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html?showComment=1335967306482#c4588922408436314216
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340877150199#c7541207804639668795
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029
http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/ahh-na-bobler-det-igjen-like-fr-jeg.html?showComment=1352486497842#c2291575113374125200
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340578272171#c5780284774648133325

http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html i kommentar 04.09.2012 kl.21:58
http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html (fra kommentar 11.07.2012kl.23:01)

Annelie

Anonym sa...

noe annet fra PP ang vaksiner og sånt
> Her kan jeg dessverre ikke hjelpe deg da jeg ikke annerkjenner eksistensen av det legevitenskapen/vaksineindustrien påstår er virus. Genprofessor Barbara McClintock dokumenterte via sine mer enn 60 år lange studier av geners atferdsmønstre at det legemiddelindustrien kaller virus egentlig er kroppens egne genkombinasjoner som den danner i respons på ytre og indre "stress." Hun fikk nobelsprisen for sin oppdagelse i 1983, men har deretter blitt glemt og hennes oppdagelser fortiet og utelatt fra alle medisinske lærebøker og oppslagsverk, da den slår beina vekk under vaksineindustrien og alle påstander om at virus finnes og i tillegg skal kunne forårsake sykdom.

Videre slår oppdagelsen hennes beina vekk under den arrogante besserwisservitenskapen som fokuserer på gener, og som mener at det finnes noe slikt som et søppel-DNA (junkDNA), da disse nye genkombinasjonene som kroppen danner hele tiden i forbindelse med regulering av kroppslige prosesser og aktiviteter, og som er en viktig del av kroppens selvhelbredelsesmekanimser, faktisk blir dannet i nettopp søppel-DNA, som vitenskapen avfeier som verdiløst.

Barbara McClintocks oppdagelser banet også veien for den nye formen for genvitenskap som kalles epigenetikk, men hun er helt utelatt fra alle artikler og bøker som refererer til dem som startet denne.

Det er på tide at folket begynner å innse at de har blitt lurt og bedratt av multinasjonale industrikarteller i mange generasjoner. Forskning som viser dette er i mengde tonnevis, men svært lite av slik informasjon som går i mot industrien når media. Du kan spørre deg selv hvorfor. Og, når noe faktisk dukker opp allikevel, kalles det gjerne konspirasjonstull og/eller sables ned av industrilønnede "eksperter" som har som hovedoppgave å så tvil om alle sannnheter som kunne ha kommet folket til goder.

På samme måte er det for lengst dokumentert at Pasteur løy og forfalsket sine forskningsresultater for å skape myten om patogene bakterier, slik at et av hovedfundamentene til den moderne legemiddelindustrien dermed har blitt avslørt som ren svindel og bedrageri. Men det vet de færreste, og alt fortsetter som før, fordi slik informasjon ikke når media.

Et lite utvalg av info -

A Feeling for The Organism (biografi om Barbara McClintock) - Evelyn Fox Keller, W.H. Freeman & Company, ISBN 0716714337
The Century of the Gene - Evelyn Fox Keller, Harvard University Press, ISBN O67400372
The discovery and characterization of transposable elements: the collected papers of Barbara McClintock - Barbara McClintock, Garland Publishing, Inc., ISBN 0824013913
Living with the Fluid Genome - Mae Wan Ho, Institute of Science In Society, ISBN 0954492307
The Dream And Lie Of Louis Pasteur / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! – R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622
Pasteur Exposed - Ethel D. Hume, Beekman Publishing, ISBN 0846442671
The private Science of Louis Pasteur - Gerald L. Geison, Princeton University Press, ISBN 0691034427
Bechamp Or Pasteur? - A Lost Chapter In The History of Biology – Ethel Douglas Hume, C.W. Daniel Co., ISBN 0-7873-1128-6
Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
Rethinking Pasteur's Germ Theory: How to Maintain Your Optimal Health - Nancy Appleton, North Atlantic

Annelie

Anonym sa...

Søker du på forskeren Howard Urnovitz vil du også finne mange uttalelser om at han ikke annerkjenner virus, men ser virus som "human genes rearranged by pollution stress," og som er akkurat hva McClintock selv kom fram til i løpet av hennes egen forskning. Du finner den samme informasjonen fra genetiker og nobelsprisvinner Mae-Wan Ho, blant mange andre. Boklisten jeg har av forskere, leger, veterinærer, tannleger, undersøkende journalister, etc som avslører vaksinasjonsindustrien er så lang at den ville fylle bloggen her fullstendig. Og til tross for dette er det knapt et menneske i dag som er klar over dette.
Stop the Shots! - Are Vaccinations Killing Our Pets? - John Clifton, Foley Square Books, ISBN 0976084627
Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
Die Vogelgrippe - Der Krieg der USA gegen die Menschheit (The Bird Flu - The US War Against Mankind") - Stefan Lanka, Hans-Ulrich Niemitz, Veronika Widmer, Karl Krafeld, Klein-Klein-Verlag, ISBN 393734215X
FOWL! Bird Flu: It’s not What You Think – Dr. Sherri J. Tenpenny, Insight Publishing Company, ISBN 1932863877
The Great Bird Flu Hoax: The Truth They Don't Want You to Know About the "Next Big Pandemic" – Dr. Joseph Mercola, Nelson Books, ISBN 0785221875
Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease - Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280
Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
HIV - AIDS und die Virenlüge - Monika Berger-Lenz, Christopher Ray, Karl Krafeld, Books On Demand, ISBN 3837057305
Impfen und AIDS: Der Neue Holocaust - Stefan Lanka, Karl Krafeld, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342192
Science Sold Out: Does HIV Really Cause AIDS? - Rebecca Culshaw, North Atlantic Books, ISBN 1556436424
Serious Adverse Events: An Uncensored History of AIDS - Celia Farber, Melville House, ISBN 1933633018
Goodbye AIDS! Did it ever exist? - Maria Papagiannidou-St Pierre, Impact Investigative Media Productions, ISBN 0955917735
Inventing the AIDS Virus – Dr. Peter H. Duesberg, & Dr. Kary Mullis, Regnery Publishing, ISBN 0-89526-470-6. –
http://www.duesberg.com/books/pdbinvent.html
Why We Will Never Win the War on AIDS - Bryan J. Ellison and Dr. Peter H. Duesberg, Inside Story Communications, 1994
AIDS: Virus or Drug Induced? – Dr. Peter H.Duesberg, Contemporary Issues in Genetics and Evolution vol. 5, Kluwer Academics Publishers, ISBN 0-7923-3961-4. - http://www.duesberg.com/books/pdbkluwer.html
Infectious AIDS : Have We Been Misled? – Dr. Peter H. Duesberg, North Atlantic Books, ISBN 1-55643-195-3 –
http://www.duesberg.com/books/pdbinfaids.html
Infectious AIDS: Stretching the Germ Theory Beyond Its Limits - Dr. Peter Duesberg, North Atlantic Books/ Publishing Group West, ISBN 1556432046
Human Immunodeficiency virus and acquired immunodeficiency syndrome: Correlation but not causation – Dr. Peter Duesberg, Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol.86, pp. 755-764, February 1989
AIDS: The good news is HIV doesn't cause it; the bad news is recreational drugs and medical treatments like AZT do – Dr. Peter Duesberg and John Yiamouyiannis, Health Action Press, ISBN 3895392847
AIDS Inc.: Scandal of the Century – Jon Rappoport Human Energy Press, ISBN 0-941523-03-9

Emerging Viruses: Aids & Ebola – Nature, Accident or Intentional? – Dr. Leonard Horowitz, W. John Martin, Healthy World Distributing, ISBN 0923550127
State Origin – The Evidence Of The Laboratory Birth Of AIDS – Boyd Ed Graves J.D, AIDS Concern Common Cause Medical Research Foundation, ISBN 0-9660125-0-X
AIDS and the Doctors of Death: An Inquiry into the Origin of the AIDS Epidemic - Alan Cantwell, Aries Rising Press, ISBN: 0917211251

Anonym sa...

The Hidden Agenda Behind HIV – Brian J. Ellison, Rethinking AIDS Newsletter, Vol 1, No 9, Jan/Feb 1994
The Myth of Heterosexual AIDS: How a Tragedy Has Been Distorted by the Media and Partisan Politics – Michael Fumento, Regnery Publishing, ISBN 0895267292
What if everything you thought you knew about AIDS was wrong? - Christine Maggiore, Dr. Kary Mullis, American Foundation for AIDS Alternatives, ISBN 0967415306
Science Fictions: A Scientific Mystery, a Massive Cover-up and the Dark Legacy of Robert Gallo - John Crewdson, ISBN 0316090042
Positively False: Exposing the Myths Around HIV and AIDS - Joan Shenton, I.B. Tauris, ISBN 1860643337
AIDS: A Second Opinion - James Feast, Gary Null, Ph.D, Seven Stories Press, ISBN 1583220623
The HIV/ AIDS Story is Being Rewritten

In House of Numbers: Anatomy of an Epidemic, an AIDS film like no other, the HIV/AIDS story is being rewritten. This is the first film to present the uncensored POVs of virtually all the major players; in their own settings, in their own words. It rocks the foundation upon which all conventional wisdom regarding HIV/AIDS is based. House of Numbers could well be the opening volley in a battle to bring sanity and clarity to an epidemic gone awry.

http://www.houseofnumbers.com/site/


 Et lite utvalg sannhet og dokumenterte fakta -

Vaksiner: Sykdomsbekjemper eller dødsmaskineri? – http://atle.alternativkanalen.com/vaksiner.html
The Dream And Lie Of Louis Pasteur –
http://www.whale.to/a/b/pearson.html / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! – R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622
Pasteur Exposed - Ethel D. Hume, Beekman Publishing, ISBN 0846442671
The private Science of Louis Pasteur - Gerald L. Geison, Princeton University Press, ISBN 0691034427
Rethinking Pasteur's Germ Theory: How to Maintain Your Optimal Health - Nancy Appleton, North Atlantic Books, ISBN 1583940510

Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?) Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
Die Vogelgrippe - Der Krieg der USA gegen die Menschheit (The Bird Flu - The US War Against Mankind") - Stefan Lanka, Hans-Ulrich Niemitz, Veronika Widmer, Karl Krafeld, Klein-Klein-Verlag, ISBN 393734215X
FOWL! Bird Flu: It’s not What You Think – Dr. Sherri J. Tenpenny, Insight Publishing Company, ISBN 1932863877
The Great Bird Flu Hoax: The Truth They Don't Want You to Know About the "Next Big Pandemic" – Dr. Joseph Mercola, Nelson Books, ISBN 0785221875
Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease - Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280

Universal Immunization - Medical Miracle or Masterful Mirage – Dr. Raymond Obomsawin (pdf format; har ikke ISBN) –
http://www.whale.to/v/obomsawin.html
The Hazards of Immunization - Sir Graham Wilson, Continuum International Publishing, ISBN 048526319X –
http://www.soilandhealth.org/copyform.asp?bookcode=020152
Bacteria INC – Cash Asher, Bruce Humphries INC (pdf format, har ikke ISBN) –
http://www.soilandhealth.org/copyform.asp?bookcode=020134
http://www.whale.to/v/asher.html
Vaccination - The Hidden Facts – Ian Sinclair, ISBN 0-646-08812-2 -

Anonym sa...

http://www.whale.to/vaccines/sinclair.html
http://www.soilandhealth.org/02/0201hyglibcat/020132sinclair/vaccinaion.htm
The Hadwin Documents - http://www.soilandhealth.org/02/0201hyglibcat/020119hadwin/020119hadwin.toc.html

Virus Mania: How the Medical Industry Continually Invents Epidemics, Making Billion-Dollar Profits At Our Expense - Torsten Engelbrecht, Claus Köhnlein, Trafford Publishing, ISBN 1425114679
Fear of the Invisible - Janine Roberts, Impact Investigative Media Productions, ISBN 0955917727
Vaccine Epidemic: How Corporate Greed, Biased Science, and Coercive Government Threaten Our Human Rights, Our Health, and Our Children - Louise Kuo Habakus MA, Mary Holland, Skyhorse Publishing, ISBN 1616082720
What Your Doctor May Not Tell You About(TM) Children's Vaccinations - Stephanie Cave, Deborah Mitchell, Wellness Central, ISBN 0446555711
The Pasteurization of France - Bruno Lateur, Harvard University Press, ISBN 0674657608
Vaccinations: 100 Years of Orthodox Research shows that Vaccines Represent a Medical Assault on the Immune System - Viera Scheibner, Ph.D, New Atlantean Press, ISBN 064615124X
The Virus and the Vaccine: The True Story of a Cancer-Causing Monkey Virus, Contaminated Polio Vaccine, and the Millions of Americans Exposed - Debbie Bookchin, Jim Schumacher, St. Martin's Press, ISBN 0312278721
Vaccines: Are They Really Safe and Effective - Neil Z. Miller, George R. Schwartz, Harold E. Buttram, New Atlantean Press, ISBN 1881217302
Immunization Theory Vs. Reality: Expose on Vaccinations - Neil Z. Miller, New Atlantean Press, ASIN 1881217124
Vaccines, Autism and Childhood Disorders: Crucial Data That Could Save Your Child's Life - Neil Z. Miller, Bernard Rimland, New Atlantean Press, ISBN 1881217329
How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor - M.D. Robert S. Mendelsohn, Ballantine Books, ISBN 0345342763
A Shot in the Dark: Why the P in the Dpt Vaccination May Be Hazardous to Your Child's Health - Harris L. Coulter, Barbara Loe Fisher, Avery Penguin Putnam, ISBN 089529463X
Every Second Child – Dr. Archie Kalokerino, Keats Publishing, ISBN 0879832509
When Your Doctor is Wrong: Hepatitis B Vaccine and Autism - Judy Converse , Xlibris Corporation, ISBN: 1401029736
What Your Doctor May Not Tell You About Children's Vaccinations - Stephanie Cave, Deborah Mitchell, Warner Books, ISBN: 0446677078
Immunizations: The Terrible Risks Your Children Face That Your Doctor Won't Reveal -
Robert S. Mendelsohn, William C. Douglass, Vera Chatz, Second Opinion Pub Inc, ASIN 0962664693
Vaccination and Immunization: Dangers, Delusions and Alternatives - Leon Chaitow, The C.W. Daniel Company Ltd, ISBN: 0852071914
Vaccination, Social Violence, and Criminality: The Medical Assault on the American Brain - Harris L. Coulter, North Atlantic Books, ISBN 1556430841
Immunization : The Reality Behind the Myth - Second Edition, Revised and Updated - Walene James, Bergin & Garvey, ISBN 0897893603
The Sanctity of Human Blood: Vaccination is Not Immunization - Tim O'Shea, NewWest, ASIN 1929487002
The Virus and the Vaccine - Debbie Bookchin, Jim Schumacher, St. Martin's Press, ISBN 0312278721
Vaccination Condemned - Eleanor McBean, Ph.D, Better Life Research, (har ikke ISBN) Vaccines: The Risks, The Benefits, The Choices - Dr. Sherri Tenpenny, ASIN B0007QQW5E (DVD)
Vaccines: What CDC Documents and Science Reveal - Dr. Sherri Tenpenny, ASIN B0007QQW5O (DVD)
Plague Time : The New Germ Theory of Disease - Paul Ewald, Anchor, ISBN 0385721846
Virus Within: The Coming Epidemic - Nicholas Regush, E P Dutton, ASIN 0525945342
The Gospel of Germs: Men, Women, and the Microbe in American Life - Nancy Tomes, Harvard University Press, ISBN 0674357078
A New Bacteriology - Drs Soren Sonea & Maurice Panisset, Jones & Bartlett, ISBN: 0867200251
Bechamp Or Pasteur? - A Lost Chapter In The History of Biology – Ethel Douglas Hume, C.W. Daniel Co., ISBN 0-7873-1128-6

Anonym sa...

Rational Bacteriology - John Robinson Verner, C. W. Weiant, R. J. Watkins, (Publisert av forfatterne) ASIN B0007HQLCC –
http://www.soilandhealth.org/copyform.asp?bookcode=020147

Stop the Shots! - Are Vaccinations Killing Our Pets? - John Clifton, Foley Square Books, ISBN 0976084627
What Vets Don't Tell You About Vaccines – Catherine O' Driscoll, ISBN 095230483X
Natural Immunity, why you should not vaccinate – Pat McKay, ISBN 0963239422
HPV-vaksinen - avslørende masteroppgave -

http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/resultdet.asp?id=652&type=2

VAKSINASJON - Helsebringende eller dødbringende -

http://www.vitalterapi.no/vaksinasjon.html
HPV-vaksinen - avslørende masteroppgave -

http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/resultdet.asp?id=652&type=2

VAKSINASJON - Helsebringende eller dødbringende -

http://www.vitalterapi.no/vaksinasjon.html
The topic of this book is of pivotal significance. The pharmaceutical companies and top scientists rake in enormous sums of money by attacking germs and the media boosts its audience ratings and circulations with sensationalized reporting (the coverage of the New York Times and Der Spiegel are specifically analyzed). Individuals pay the highest price of all, without getting what they deserve and need most to maintain health: enlightenment about the real causes and true necessities for prevention and cure of their illnesses. “The first step is to give up the illusion that the primary purpose of modern medical research is to improve people’s health most effectively and efficiently,” advises John Abramson of Harvard Medical School. “The primary purpose of commercially-funded clinical research is to maximize financial return on investment, not health.”

Virus Mania will inform you on how such an environment took root—and how to empower yourself for a healthy life.

*About the Authors:
Torsten Engelbrecht works as a freelance journalist in Hamburg. He has written articles for publications such as Medical Hypotheses, British Medical Journal (online), Süddeutsche Zeitung, Neue Zürcher Zeitung, and The Ecologist. From 2000 to 2004, he worked as business editor of the Financial Times Deutschland.

Claus Köhnlein is a medical specialist of internal diseases. He completed his residency in the Oncology Department at the University of Kiel. Since 1993, he has worked in his own medical practice, treating Hepatitis C and AIDS patients who are skeptical of antiviral medications.

http://www.torstenengelbrecht.com/en/buch_viruswahn.html
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/survey-results-are-unvaccinated-children-healthier/
http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html
http://www.vaccineinjury.info/
 AIDS er ikke en enkelt sykdom, men en samlebetegnelse på mer enn 30 ulike sykdommer som har til felles at den overflatiske årsaken, slik legene ser det, er immunsvikt av varierende grad. Jeg bruker ordet overflatisk fordi leger ikke fokuserer på årsaken, men virkningen, når de påstår at immunsvikt i seg selv er en sykdom, og ikke engang vurderer hva som kan ha forårsaket immunsvikten i første rekke. Leger har en tendens til å mene at sykdommer forårsaker seg selv, som når de f.eks sier at osteoporose/benskjørhet er en sykdom som "angriper" skjelettet og gjør det skjørt, uten å tenke over at denne benskjørheten faktisk er hva som defineres som osteoporose. Mao at sykdomssymptomene forårsaker seg selv, altsdå selve den definerte sykdommen.

Samtlige sykdommer som går under AIDS paraplyen har fått sine årsaker dokumentert, og ingen var virus eller bakterier. Men da amerikanerne ville skape en ny pandemitrussel diktet de opp en ny sykdom ved å legge en A til det som tidligere bare ble kallt IDS/Immune deficiency syndrome og GRIDS/Gay-related immune deficiency syndrome når de i en kort periode prøvde å legge skylda på homofile. Og vips var en ny pandemitrussel skapt, og legemiddelet, tamiflu og AZT, var allerede klare til bruk produsert av firmaer eid av familien Bush og folk som Rumsfeld, Cheney,

Anonym sa...

Rockefeller, Goldman Sachs og alle i det hvite hus som er deleiere i Gilead Sciences, som eier patentet på begge medikamenter. Legemiddelgiganten Hoffman-La Roche produserer tamiflu på lisens fra Gilead Sciences.

HIV derimot har aldri blitt isolert, og ingen forsker har dokumentert at viruset eksisterer. Heller ikke har noen forsker påvist en årsaks og virkningssammenheng mellom virus og sykdom. Alt man baserer seg på når det gjelder funn av såkalte virus eller patogene bakterier er antistoffer, og dette er for lengst avslørt som sludder av den seriøse vitenskapen.

http://www.whale.to/vaccines/antibody.html
http://www.whale.to/vaccines/antibody_ruse.html
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/germ2.php

Dokumentasjon som viser at næringsmangel og kjemikaliebelastning fremmer de samme antistoffer man påstår skyldes virus eller bakterier –
http://www.harpub.co.cc/
http://www.whale.to/a/nutrition_and_infection.html

Mer info om HIV/AIDS her -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html#comment-form

Når det gjeldet dette med imponering og kunnskaper, etc så er mitt poeng med det jeg skrev ovenfor at jeg ikke er her for å leke helseguru og skaffe meg tilhengere som kan dyrke meg eller noe slikt tull. Jeg har noe å gi, og dem som vil kan ta i mot eller la være. Og la seg imponere om det føles bra for dem. Jeg synes det er viktig at man forstår dette da om min hensikt hadde vært å imponere folk så ville mange raskt stille spørsmålstegn ved min integritet. Jeg vil bare hjelpe dem som vil hjelpe seg selv og sine kjære, og bruker ikke min tid i blogger på å forherlige meg selv eller bygge egoet mitt. Det er stort nok som det er :-)

Christer, dakar niten :-) Sissel Kyrkjeøl? Skål!
Av artiklene du linker til over, leser jeg at antistoffer(vaksiner) ikke fungerer, hvordan kan det ha seg, all den tid tuberkolose, polio, kopper mm har sunket betydelig etter at deres vaksiner ble innført?
Det kan umulig være tilfelle at vaksiner er til for å forpeste/drepe/skade folk, det vil ingen kunne ha glede av til slutt-industrien må tross alt ha kunder, hvis det nå er dette konspirasjonsperspektivet vi skal belage oss på.

hilsen eva
Ekte vitenskap er nok ikke konspirasjonsperspektiv, og det er dokumentert flere ganger av både forskere så vel som historikere at det er løgn at vaksiner så vel som antibiotika liksom uttryddet epidemieårsaker, etc. Les hva historiske kilder faktisk sier, så får du det perspektivet man kaller sannhet. Så får du velge selv om du vil la denne bli konspirasjonspespektiv. Du kan også lese bøkene som avslører at Pasteur forfalsket sine forskningsstudier for å skape myten om patogene bakterier, så vel som forskningen til professor i genetikk, Barbara McClintock, som oppdaget at det legevitenskapen og vaksineindustrien kaller virus faktisk er kroppens egne genkombinasjoner som den danner som del av selvhelbredsmekanismer samt respons på "stress," og at disse dannes i den delen av DNA som den moderne genvitenskapen har avfeid som verdiløst søppel-DNA/Junk DNA. Du kan også lese all informasjon som viser hvor mye tungmetaller og giftige kjemikalier som faktisk finnes i vaksiner, og vurdere hvorvidt du mener dette er noe helt ufarlig som ikke kan forårsake alvorlige sykdommer i mennesker såvel som dyr.

Du kan også lese all forskningen som viser at næringsmangler og kjemikaliebelastninger, samt konsum av unaturlige matemner som f.eks planteoljer, soya, pasteurisert melk, genmodifisert mat, etc forårsaker nøyaktig de samme sykdommer og symptomer lege og vaksineindustrien påstår skyldes såkalt patogene bakterier eller ikke-eksisterende og aldri isolerte virus.

Umulig? Ser du på hva den ekte og seriøse vitenskapen forteller om lege og vaksineindustrien så får du sannheten enten du liker den eller ikke. Jeg er veldig klar over hvor forrykt det må virke, men like fullt er det gjennomdokumentert, og da av forskere og leger og veterinærer. m.m, og ikke konspirasjonstullinger.

Og nå besvarer jeg ikke flere spørsmål om dette temaet, da boklistene og forskningsreferansene

Anonym sa...

bør være mer enn nok. Klarer man ikke å ta sannheten innover seg, at man har blitt rundtlurt av industri og elite i over 100 år, er det uansett hver enkelts ansvar.

PirkePetter
Eva: Her er en veldig forklarende artikkel om polio http://www.greenmedinfo.com/blog/smoke-mirrors-and-disappearance-polio


spørsål: Jeg er gravid i syvende måned og har nå symptomer på at en urinveisinfeksjon er i emning
I og med at det ikke finnes noe slikt som en infeksjon (det finnes ingen dokumentasjon på at bakterier er patogene, eller at det finnes noe slikt som et virus, og motsatt mye dokumentasjon på at bakterier er en del av kroppens selvregulerings og reparasjonsmekanismer, samt at såkalte virus er kroppens egne genkombinasjoner, som også er en del av selvregulerings og selvhelbredelsesmekanismer – jeg kan linke til mer info og dokumentasjon om ønskelig), uansett hvilken, så er det du opplever enten en lokal betennelse eller en form for irritasjon. Mulig pga forandringer i urinens ph, eller i bakteriefloraen i urinveiene. Jeg anbefaler derfor økt konsum av basedannende mineraler som kalsium, magnesium og natrium/uraffinert salt (uraffinert salt inneholder også litt magnesium), samt bruk av magnesiumolje utvortes. Evt bad med magnesiumsulfat/engelsk salt. Da irritasjon og betennelse også kan skyldes midlertidig eller kronisk mangel på næringsstoffer som blant mye annet fungerer som antioksidanter i kroppen, anbefales ellers et så næringsrikt, animalsk basert kosthold som mulig. Dette vil også gi den beste utviklingen av fosteret i følge all forskning jeg noensinne har lest om saken
Infeksjoner finnes ikke, slik at infeksjon ikke er relevant for noen former for helseproblemer. Det leger kaller infeksjon, om vi helt utelater myten om eksistensen av virus, er når mangel på f.eks vitamin A eller andre antioksidanter fører til peroksidering av flerumettet fett eller ukontrollert oksidering av andre substanser i et gitt kroppsvev/organ. Når dette skjer strømmer ikke bare hvite blodceller til vevet/organet, men også horder av bakterier som umiddelbart begynner å både bryte ned og reparere skadde celler, og også å spise avfallstoffer som dannes i prosessen. Når leger finner disse bakteriene i sykt vev så er det mao fordi de jobber med å reparere dette, og ikke fordi de har forårsaket problemet i utgangspunktet. Det er dermed meningsløst å inkludere infeksjonshypoteser i et hvilket som helst sykdomsbilde.
Erstatter vi ordet infeksjon med ubalanserte måltider, konsum av matemner som er direkte betennelsesfremmende, stress, søvnløs natt, kjip dag på jobben, krangel med kjæresten, dødsfall i familien, sorg, etc så har vi en mulig utløsende årsak. Men da en utløsende årsak som virker som den gjør fordi man allerede er i alvorlig næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning. Som dråpen som får det allerede fulle begeret til å flyte over. Og da er det dråpen som får legene oppmerksomhet, når det de egentlig burde finne ut av er hva som fyller begeret i utgangspunktet.
En slik dominovirkning tar normalt tid for å utvikles, men plutselig eksponering for en større dose av f.eks kvikksølv eller andre tungmetaller og kjemikalier gjennom medikamenter, vaksiner, teflon, tannkrem og munnhygieneprodukter, amalgam, en knust sparepære (inneholder veldig mye kvikksølv), m.m kan slå ut så mange av kroppens enzym og koenzymsystemer, samt tappe kroppen samtidig for så mange næringsstoffer på en gang, at en dominovirkning kan skje umiddelbart.

det var alt jeg har kopiert fra PP om det temaet.

ser forresten at jeg noen steder har glemt å ta bort navn av de som stilte spørsmål.. men men du får bare overse det.

Anonym sa...

Gilde er ok, mens Prior ikke er det da levere fra sistnevnte kommer fra burhøns. Lever fra lam er best, da disse lever størsteparten av livet sitt på beite.

PP

Anonym sa...

Annelie, skal du poste mine kommentarer så bør du få med deg hele kommentarene, da et hopp rett inn i en kommentar, hvor leseren ikke får med seg begynnelsen av kommentaren, antakelig forvirrer mer enn det opplyser. Og du bør skille mine kommentarer fra dem som spør, slik at f.eks ikke Hilsen Eva, som er avslutningen på en spørrekommentar ikke ser ut som begynnelsen på min svarkommentar

Ellers, godt jobba!

PP

Anonym sa...

Kommentarfelt med bok og/eller filmlinker –
http://liveneshage.blogspot.no/2014/01/livlige-kommentarfelt.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/12/vinner-av-logokonkurransen-til.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1380464670696#c5703614302327760480
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1379116804123#c2011465611404908884
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/bokomtale-secret-life-of-plants.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/09/apent-for-ny-import-av-ost-og-smr-fra.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/08/kefirbrd-videre.html
http://liveneshage.blogspot.no/2014/03/ost-smr-bakeri-og-mer.html

For å laste ned mange bøker eller film-filer samtidig, eller etter hverandre når de er fra samme server, anbefales følgende program –
http://wordrider.net/freerapid/

Skulle programmet ikke godkjenne en av serverne jeg poster linker til, så som f.eks filepost.com eller novafile.com, etc, så åpne Help og klikk på Check for new Plugins. Se etter servernavnet i listen som dukker opp

Mange bøker er i formater som er beregnet på mobiltelefoner og mikrooperativsystemer, og må leses med spesielle ebok-leseprogrammer som f.eks Calibre –
http://calibre-ebook.com/download

Eller man kan bruke en av følgende programmer til å konvertere epub eller mobi-bøker til f.eks pdf –

AniceSoft EPUB Converter 9.2.1 + Portable | 55/57 Mb

EPUB Converter is a tool that offers an easy, efficient and quick way to help you convert EPUB files to other formats, and vice versa. EPUB converter makes it possible to read your Adobe or Kindle books on other devices like Android, iPhone, Sony reader.

It supports a variety of ebook format conversion: as EPUB to PDF, MOBI to EPUB, Kindle to PDF, TXT to EPUB, etc. In the converting process, this software will remain the text, list, images, hyperlinks and CSS layout of your books.

Also, it supports batch conversion mode which enables users convert up to 100 files simultaneously in order to satisfy the time-saving requirement mostly.

http://rapidgator.net/file/15f9fe3c097d119bef67c8aafc3be10d/EPUB_Converter_9.2.1.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/AniceSoft.EPUB.Converter.9.2.1.html
http://uploaded.net/file/sylq6evs
http://keep2share.cc/file/6da172be40adc/EPUB_Converter_9.2.1.rar

http://rapidgator.net/file/dd20db77e4227ad39d80cef136fce2a9/EPUB_Converter_9.2.1_Portable.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/AniceSoft.EPUB.Converter.9.2.1.html
http://uploaded.net/file/p7ezxfm2
http://keep2share.cc/file/fb597274ae455/EPUB_Converter_9.2.1_Portable.rar

Eller –

eBook Converter Bundle 3.1.306.352 + Portable | 62/53 Mb

eBook Converter Bundle is tools decrypt and convert eBooks purchased from Kindle, Nook, Google Play, Sony, Kobo and other online eBook stores in batch with 1-click. it is the most easy-to-use eBook conversion software ever, convert ebook to PDF / ePub / Kindle / Word / Html / Text format with 1-click, it is award-winning and a ?must-have? tool for all eBook reader. 100% safe with no adware, spyware, or viruses.

http://rapidgator.net/file/fa6a5a4cfe4e09761125ea9586ad75b0/ebook.converter.bundle.v3.1.306.352-RCG.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/eBook.Converter.Bundle.3.1.306.352.html
http://uploaded.net/file/35ntoqs3
http://keep2share.cc/file/abf23e701c20f/ebook.converter.bundle.v3.1.306.352-RCG.rar

http://rapidgator.net/file/cf69fe8f77e2e07cb01a997468d6617f/eBook_Converter_Bundle_3.1.306.352_Portable.rar.html?referer=http://avaxhome.cc/software/portable_software/eBook.Converter.Bundle.3.1.306.352.html
http://uploaded.net/file/g1v4yz57
http://keep2share.cc/file/306472167c8c0/eBook_Converter_Bundle_3.1.306.352_Portable.rar

PP

Anonym sa...

Svar ja på første spørsmål, og hvor mye er helt opp til deg. Hydrocephalus gir symptomer som kan minne om mange av de symptomer man legger sammen for å få symptompakken man kaller aspergers, slik at det er logisk at hunden din er, som du sier, rar. Skjønt en glad hund burde ikke få en hjerneskade som merkelapp, men heller diagnosen livsglede! I og med at hjernen reparerer og bygger seg selv gjennom hele livet, og i enda større grad når den får mer næringsstoffer enn den er vandt med, så kommer hunden din til å bli frisk for enhver hjerneskade den eventuelt må ha. Hva gjelder årsaker, så er mangel på magnesium og/eller natrium, eller enkelte B vitaminer de vanligste årsakene til hydrocephalus. I sjeldnere tilfeller også mangel på vitamin A eller D.

Kraft erstatter det meste av næringsstoffer fra bein, men ikke ”trimmen” tennene får av å gnage på bein. Litt info –
http://www.drbasko.com/site/tips-feeding-bones-dogs-safely/
http://dogs.answers.com/dog-toys/the-benefits-of-giving-your-dog-bones
http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2010/05/19/caution-bones-can-kill-your-dog-find-out-which-ones-are-safe.aspx
http://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201001/why-do-dogs-love-bones-the-answer-involves-fat-climate-and-evolution

PP

Anonym sa...

Hei igjen PP.
Har snakket med min venninne med kreft i magen. Hun har igjen 1/3 av magesekken, og halvparten av tarmene.
Så da lurer jeg på om du har noen konkrete tips til mat/drikke.

Naturlig vis

Anonym sa...

Jeg må nok si både ja og nei, da hans forståelse for oppbyggingen av energipartikler er helt riktig, og den samme jeg selv kom fram til da jeg grublet på temaet. Min mentale forklaring til meg selv var lag, som i fraktaler, av magnetiske felt som frastøter og tiltrekker hverandre, og derigjennom skaper form gjennom å tiltrekke partikler som deretter begynner å resonnere med magnetfeltene og skape motfelt som holder partiklene "fast" i bane. Han sier det på en litt annen måte, men det ser ut til å være samme forståelse. Seth sier forresten noe liknende i en eller flere bøker.

Hva gjelder informasjonen om sykdommer og sykdomsårsaker, så baserer han seg på offisielt vedtatte sannheter om sykdomsårsaker og sykdomsutvikling, hvilke er feil, og ofte også oppdiktet. Oppdiktet da i betydning fabricated. F.eks er det han sier om ALS bare sludder, da enhver person med ALS eller MS kan bli friske via kostholdsomlegging alene. I noen tilfeller må imidlertid også manipulasjon av nakkevirvler og nerver inkluderes i behandlingen. Men at man skal måtte ty til høyteknologi for å bli frisk fra helseproblemer som skyldes næringsubalanser og/eller kjemikaliebelastning kjøper jeg ikke.

Jeg kan heller ikke se noen logikk i at teknologien hans skal kunne helbrede alle de sykdommer han påstår kan helbredes via opplegget hans, da dette blir mer en omgåelse av sykdomsårsakene enn en korreksjon av dem. Omtrent som bruk av f.eks akupunktur for å ”behandle” ymse meridianer som deretter skal kunne helbrede f.eks redusert organfunksjon pga næringsmangel eller kjemikaliebelastning. Man omgår problemet, og føler seg gjerne bedre i en periode, inntil problemets årsaker gir seg utslag i andre symptomer.

Informasjonen om å produsere energi er meningsløs, unødvendig komplisert, og en omgåelse av hvor enkelt det egentlig er å lage energi fra løse lufta. Oppfinnere og vanlige folk har gjort dette i århundrer. Her finner du mange eksempler, fra de mest avanserte og kompliserte, til de enkleste man kan lage selv (info om Keshe generatorer finner du også) –
http://www.rexresearch.com/

Ellers promoterer Keshe klimaløgnen, hvilket gjør meg sikker på at hva han enn er, så er han ikke en del av løsningen, men heller problemet. Min konklusjon er, som med det meste ellers av info, at noe er bra, og noe, eller mye, er tull og tøys. Jeg generaliserer litt fordi jeg ikke har tid til å lese gjennom all info på netsiden hans

PP

Anonym sa...

Om foret du gir hundene inkluderer oppdrettslaks, vil dette skade hundene på sikt. Både pga alt flerumettede fettet, som i oppdrettlakser er betydelig mer omega-6 enn det som er naturlig, og også fordi laksen vil inkluderer soyasubstanser, tilsetningsstoffer og kjemikalier fra lakseforet, m.m. Mye flerumettet fett er også helseskadelig, og vil blant mye annet tappe hundekroppene for næringsstoffer som fungerer som antioksidanter.

Tilsatte vitaminer eller mineraler er i de fleste tilfeller syntetiske, produsert fra olje eller kulltjære, og syntetiske næringsstoffer virker ikke som naturlige i kroppen, og vil også fremme mangel på de naturlige næringsstoffene gjennom å oppta reseptorplass i cellemembranene som er neregnet for de naturlige variantene.

Gir du dem innmat, kjøtt, sjømat (inkludert rogn og melke, samt fiskeinnmat), egg (hviten må kokes), kraft, bein, melk og melkeprodukter (upasteuriserte), og ellers alt du kan finne på av animalske matemner, så vil de bli friskere og sterkere ettersom de blir eldre. Mao det motsatte av hva som er vanlig i dag, hvor dyr blir svakere og sykere jo eldre de blir, inntil de i de fleste tilfeller må avlives hos veterinærer.

Det du sier om at beina stivner pga kulde er tull og tøys, da dette viser den samme næringsmangelen som også er årsaken til betennelse i tannkjøttet så vel som degenerasjon av både tenner og skjelett. Gi hundene naturlig og næringsrik mat så kan de være ute om vinteren uten problemer av noe slag. Min mormors bestevenninne hadde en chihuahua som var ute og lekte året rundt, uten problemer av noe slag, slik at om dette med at bena stivner hos denne rasen om vinteren hadde hatt noe for seg, så burde det gjelde samtlige chihuahua’er i landet.

PP

Anonym sa...

http://www.rense.com/general76/nexium.htm
http://www.consumeraffairs.com/news04/2011/08/nexium-prilosec-called-dangerous-habit-forming.html
http://www.ehow.com/facts_5492590_nexium-dangers.html
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/side-effects-antacids-and-acid-blockers.html (sidesøk nexium)

Slapp klaff mellom mage og spiserør så vel som elveblest har mangel på magnesium og/eller vitamin D som fellesnevner. Mangel på begge næringsstoffer kan fremme begge tilstander, og mangel på magnesium kan også forårsake mangel på hormonformen av vitamin D i kroppen, slik at magnesium kan være grunnårsaken, hvor vitamin D blir den utløsende årsaken. Vitamin D trenger vitamin A og K2 for å fungere i kroppen, og magnesium trenger vitamin B6.

At noe er medfødt betyr bare at fosterkroppen mangler visse næringsstoffer ved fødselen, eller at fosteret har blitt utsatt for ymse kjemikalier fra mors kropp.

PP

Anonym sa...

Kun 2 kommentarer på selve innlegget? Det må være mange selvopptatte mennesker som leser denne bloggen, siden man mener man kan kapre kommentarfelter på denne måten uten engang å bry seg med å i det minste gi en liten støtte eller interessehilsen til bloggeieren. Og dessuten er det ikke her vi holdt til for tiden, men her http://liveneshage.blogspot.no/2012/08/kefirbrd-videre.html

Heia Christer og det du står for!

PP

Anonym sa...

Hehe! flytter meg herved hit jeg og, og tar da litt mer plass, men mest for et heiarop til christer i denne omgangen, Bakerrebellene ser ut som (v)innertier-materiale ! Veldig gode greier! benytter og anledningen til de beste tanker for den nye kalendersyklusen som starter i disse dager, til alle sammen :-) Marianne

camilla camilla sa...

Ikke meningen å overse Christer sitt blogg innlegg.. :-/
Hadde det ikke vært for Christer sitt innlegg den gangen da han skrev om at han kanskje måtte legge ned tidsporten og det som stod i det innlegget gjorde at jeg gadd å lese allt, og jeg var ekstremt skeptisk til nett butikker, men gikk nå inn på tidsporten, og etter den gang har jeg lært meg kraft koking, prøvd meg på kefir korn (som jeg drepte... :-/) har surdeig på kjøkken benken selv om jeg ikke har energi å bake så må kaste mye og handler hos den lokale bakeren vår som har surdeigsbrød som hever over natta.. :-) fått meg korn kvern og valse, kjøper enkorn...Jeg har lært så mye, mer vil jeg lære :-) føler jeg begynner å få såpass mye kunnskap at jeg snart kan sprudle av energi igjen og gjøre ting jeg har tenkt på i årevis, lage allt helt fra bunnen av osv.. men krever mye å klare å få gjennomført det.. rutiner osv... Ikke lett å ha motivasjonen oppe (eller motivasjonen er der, men kroppen er ikke helt med ennå, men kommer seg) når man våkner sliten...

Så takk for kjempe fin blogg :-)))

Anonym sa...

Det kommer an på blåalgen, da enkelte produserer substanser som teoretisk kan skade leveren eller nervesystemet. Mugg er en type sopp, hvor det du snakker om er alger. Og jeg har ikke sagt at mugg ikke er helseskadelig, men at mange næringsstoffer avgifter mykotoksiner, reverserer eventuelle giftvirkjninger, eller beskytter mot disse i utgangspunktet

Angående eggeplomme, så er svaret klart nei.

Ost er nesten bare protein, i form av kasein eller, i surnet ost/ost fra surnet melk, peptider og frie aminosyrer fra kasein.

PP

Anonym sa...

ha ha så tullete jeg er nå postet jeg svaret ditt til meg inn i her men skulle egentlig poste en selv skreven kommentar :)

Yes sir ;-)
Har ikke jobbet så veldig strukturert da jeg begynte å kopiere det jeg leste av deg, men jeg jobber mere strukturert nå når jeg kopierer noe fra nettet, tar med svar, URL, og sletter navn… :)

Ang. blåmuggalger har jeg enda ikke funnet ut om akkurat hvilken det dreier seg om men lokalbefolkningen sier i hvert fall at innsjøen gjelder som «helseskadelig» siden ganske mange år.. den ligger ganske øde også og nesten ingen mennesker går ditt, og derfor er det mange dyr som lever der, men lurer på om de blir skadet av det vannet ( det frarådes fra folka her å spise fisken som lever i det vannet), og om vannet påvirker gresset og trærne som vokser rundt, som er jo dyrenes mat, og mark og biller og alt… spør fordi det ligger et par gårder i nærheten av det vannet, men om det har seg slik at hele omgivelsen egentlig er påvirket av disse algene, gjennom grunnvannet, ville det jo vært dumt å flytte dit.. hva tror du i hvor stor omkrets dette påvirker omgivelsen? Avhenger dette av innsjøens strl.?

Og var ikke meningen og si at du har sagt noe du ikke har sagt, bare misforstår ting litt…
Jeg har siden flere uker leamus rundt høyre øye, vet du har svart på et spm. ang dette for ikke lenge siden, at det er kalsium og magnesium i cellene, hvis jeg har forstått det riktig, som styrer dette. Men jeg tar magnesium daglig, sprayer meg flere ganger daglig og drikker tykkmelk og/eller noe yogurtlignende greier, ca en halv liter eller mer hver dag.. noen ganger drikker jeg også fersk melk. Spiser uapst. ost og smør hver dag.. da burde jeg vel få i meg nok av både kalsium og magnesium? Hvor mye har søvn å si for dette? Sover ikke så mye for tiden. (mest fordi babyen våkner, altså tror ikke det er pga. kostholdet) Og det blir ikke lettere å sove inn igjen heller når det dirrer rundt øye hele tiden

Var litt usikker ang. dette med ost og proteiner, siden karbohydrater forsvinner ved syrning, begynte jeg å lure om proteinene i osten også gjør det. Stemmer det at det ikke vil være laktose igjen i en upast. gulost etter allerede første produksjonsdøgn? Jeg trodde at det tok lenger tid for at laktosen brytes ned fullstendig.

Og burde man spise hver gang en føler seg sulten, eller vente tre timer uansett? Noen ganger føler jeg meg sulten etter to til to og en halv time, og våkner tidlig på morgenen pga. sult. Eller om jeg våkner på natta pga. babyen føler jeg meg også sulten og får ikke sovet videre uten å spise noe. Men føler at fordøyelsen ikke liker å få mat midt på natta.. har som regel ikke matlyst på dagen etterpå og det føles som å ha en sten i magen. har ikke lagt på meg noe særlig, (og jeg har heller ikke planer om det, bare nevner det siden noen sier at de legger på seg en del ved omlegging av kostholdet) 2 til 3 kilo og det er nok vann i beina disse kommer av.

Ang. luktfri avføring: vil en luktfri avføring indikere riktig matemner eller frisk tarm eller begge deler? Lille babyen har ganske så luktende avføring, det har blitt bedre, nå begynner den å ligne mer på hva den skal hos en baby som blir ammet, men hun får jo mat i tillegg og da kun animalske matemner. Ikke noe frukt, grønt, eller korn. Men det går litt opp og ned med fordøyelsen hennes og dermed også avføringen. Har begynt å gi henne lever, både rå (frossen på forhånd) og lett stekt. Har nok begynt med litt for mye, siden hun ble løs i magen og bæsjet hvert kvarter. Men de to siste dagene har hun blitt bedre, har også kuttet ut lever etter hun ble så løs i magen og tenker jeg begynner med mindre dose nå igjen. Tror egentlig det var en helberedelsesreaksjon, siden hun i akkurat denne uken som jeg ga henne lever daglig, fikk en mye mere vanlig avføring.
Blir litt forvirret av noen av anbefalingen Sally Fallon gir i baby boken, hun sier at avocado og banan er bra for babier… ???

Takk for svar :)

Annelie

Anonym sa...

The Year-Round Vegetable Gardener: How to Grow Your Own Food 365 Days a Year, No Matter Where You Live
Language: English | EPUB / MOBI | ISBN-10: 1603425683 | ASIN: B0061S3XSG | 2011 | 256 pages | 34 MB / 37 MB

“ The first frost used to be the end of the vegetable gardening season — but not anymore! In The Year-Round Vegetable Gardener, Nova Scotia–based gardener and writer Niki Jabbour shares her secrets for growing food during every month of the year. Her season-defying techniques, developed in her own home garden where short summers and low levels of winter sunlight create the ultimate challenge, are doable, affordable, and rewarding for gardeners in any location where frost has traditionally ended the growing season. ”

Jabbour explains how to make every month a vegetable-gardening month. She provides in-depth instruction for all of her time-tested techniques, including selecting the best varieties for each season, mastering the art of succession planting, and maximizing the use of space throughout the year to increase production. She also offers complete instructions for making affordable protective structures that keep vegetables viable and delicious throughout the colder months.

What could be more amazing than harvesting fresh greens in February? Jabbour’s proven, accessible methods make this dream possible for food gardeners everywhere.

http://rapidgator.net/file/b1c065fc991123fcb4562dea9662c95b/The.YearRound.Vegetable.Gardener.How.to.Grow.Your.Own.Food.365.Days.a.Year.No.Matter.Where.You.Live.ysb.html
http://uploaded.net/file/g5zldvz5

http://k2s.cc/file/7adc758316ec8/The_Y-Ro_Ve.epub
http://uploaded.net/file/ml9z245k
http://k2s.cc/file/2d4bbe50cde20/The_Y-Ro_Ve.mobi
http://uploaded.net/file/zlttm7jw

PP

Anonym sa...

Slow-Cook Yourself Skinny by Sara Winlet
Requirements: ePub Reader, 1 MB

Overview: If you are trying to lose weight, you will want to meet your new best friend, your slow cooker. This low calorie slow cooker recipe book makes it easy to cook healthy, affordable meals without spending hours in the kitchen. At 450 calories or less per serving, these stew, chicken, beef, and pork recipes will help you lose weight as you enjoy delicious, nutritious meals.

Genre: Cooking

http://www68.zippyshare.com/v/26572607/file.html
http://www.tusfiles.net/girbonhf5br2

Jody Farnham, Marc Druart, "The Joy of Cheesemaking"
English | ISBN: 1616080604 | 2011 | EPUB | 256 pages | 4,2 MB

Here is an easy-to-understand, beautifully illustrated guide to making cheese. It includes a basic overview of cheese manufacturing and aging, from the raw ingredients to the final product, and much more. With clear instructions, gorgeous photographs, and a glossary, this comprehensive guide will allow the reader to learn all about cheese, from making it, to choosing it, to pairing it with the right wines.

http://www.tusfiles.net/f8vfau5fqvq4
http://uploaded.net/file/sbzhl196
http://turbobit.net/f6qu7mz3e4iw.html
http://k2s.cc/file/238dfa2ecedd3/1616080604.epub

PP

Anonym sa...

Virginia Morell, "Animal Wise: The Thoughts and Emotions of Our Fellow Creatures"
ISBN: 0307461440 | 2013 | EPUB/MOBI | 304 pages | 2 MB/1 MB

Noted science writer Virginia Morell explores the frontiers of research on animal cognition and emotion, offering a surprising and moving exploration into the hearts and minds of wild and domesticated animals.

Did you know that ants teach, earthworms make decisions, rats love to be tickled, and chimps grieve? Did you know that some dogs have thousand-word vocabularies and that birds practice songs in their sleep? That crows improvise tools, blue jays plan ahead, and moths remember living as caterpillars?
Animal Wise takes us on a dazzling odyssey into the inner world of animals, from ants to elephants to wolves, and from sharp-shooting archerfish to pods of dolphins that rumble like rival street gangs. With 30 years of experience covering the sciences, Morell uses her formidable gifts as a story-teller to transport us to field sites and laboratories around the world, introducing us to pioneering animal-cognition researchers and their surprisingly intelligent and sensitive subjects. She explores how this rapidly evolving, controversial field has only recently overturned old notions about why animals behave as they do. She probes the moral and ethical dilemmas of recognizing that even “lesser animals” have cognitive abilities such as memory, feelings, personality, and self-awareness--traits that many in the twentieth century felt were unique to human beings.
By standing behaviorism on its head, Morell brings the world of nature brilliantly alive in a nuanced, deeply felt appreciation of the human-animal bond, and she shares her admiration for the men and women who have simultaneously chipped away at what we think makes us distinctive while offering a glimpse of where our own abilities come from.

http://uploaded.net/file/xo3z9vrh
http://uploaded.net/file/pleqctl8
http://www43.zippyshare.com/v/17295227/file.html

PP

Anonym sa...

Don Campbell, "The Mozart Effect: Tapping the Power of Music to Heal the Body, Strengthen the Mind, and Unlock the Creative Spirit"
ISBN: 0380974185 | 1997 | EPUB/MOBI | 332 pages | 479 KB/779 KB

Anyone who has ever seen a two-year-old start bouncing to a beat knows that music speaks to us on a very deep level. But it took celebrated teacher and music visionary Don Campbell to show us just how deep, with his landmark book The Mozart Effect.

Stimulating, authoritative, and often lyrical, The Mozart Effect has a simple but life-changing message: music is medicine for the body, the mind, and the soul. Campbell shows how modern science has begun to confirm this ancient wisdom, finding evidence that listening to certain types of music can improve the quality of life in almost every respect. Here are dramatic accounts of how music is used to deal with everything from anxiety to cancer, high blood pressure, chronic pain, dyslexia, and even mental illness.

Always clear and compelling, Campbell recommends more than two dozen specific, easy-to-follow exercises to raise your spatial IQ, "sound away" pain, boost creativity, and make the spirit sing!

http://longfiles.com/yrjlyqyowxvs/0380974185.Mozart.epub.html
http://www49.zippyshare.com/v/55680465/file.html
https://app.box.com/s/g7jqjpmtmkuo0wnpfaa3
http://rapidgator.net/file/82453127/0380974185.Mozart.epub.html
http://uploaded.net/file/tmepcf78
http://uploaded.net/file/mvtai645
http://uploaded.net/file/63lwvr9c

The Mozart Effect for Children: Awakening Your Child's Mind, Health, and Creativity with Music
Harper Paperbacks | June 4, 2002 | ISBN-10: 0380807440 | 288 pages | PDF | 1.46 Mb

In his groundbreaking book, The Mozart Effect®, Don Campbell revealed the enormous healing powers of classical music. Now he shows you how to help the children in your life experience the same benefits.
You don't have to be an expert on classical music to use this wise and compassionate book. Focusing each chapter on a particular age -- from prenatal through age ten -- Don Campbell explains how music is the perfect tool to improve children's language, movement, and social skills at home, school, and play. He presents dynamic, inventive ways to invigorate a child's imagination, and supplies simple exercises, musical menus, and entertaining games that will improve your child's memory. At once practical and profound, The Mozart Effect® for Children is an invaluable resource for all parents and educators who want to help their children imagine, achieve, and grow in every aspect of their lives.

http://www6.zippyshare.com/v/32780972/file.html
https://app.box.com/s/mxgsdfe7a7ljdfb7bjk9

PP

Anonym sa...

Har hun fremdeles intakt fundus, slik at hun har mageceller som kan produsere magesyre? Hvilke deler av tarmene er igjen, og er disse operert inn i nye baner/kombinasjoner, eller har de sin naturlige form og bane?

PP

Anonym sa...

Gleder meg til å handle hos Bakerrebellene! Ser kjempebra ut ;)

Svanen

Anonym sa...

Om pjokken reagerer på både laktose og hvete, sjekk ut FODMAP. Vi kutte både gluten og laktose hjemme, men vesla mi ble ikke grei i magen få vi kutta på epler, pære, løk, mandler, pistaschnøtter og reduserte mengdene havre. Fins en del OK apper. Som IBSFree
Høres ut som du engster deg for at du ikke gjør en god nok jobb. Ikke bra for helsa! Det ser ut som om du legger stor innsats. Slapp av, la deg inspirerer av Per Fuggeli

Anonym sa...

Unnskyld Christer, ikke meningen å overse deg, vil bare si at jeg bøyer meg i støvet for den enorme innsatsen du legger ned for å skaffe oss her i norge ren, næringsrik og dyrevennlig mat. Hurra for deg. Hilsen Mona P

Anonym sa...

Jeg prøver meg igjen :-) (har den samme komentaren lengere oppe)
Hei PP! Takk for svar ang konsten til meg og min sønn på seks år. Jeg har ikke spist noe mer salt rett etter fødsel,men den siste mnd har jeg tatt 1ts ekstra om dagen. Bader også i magnesium.
Jeg har lagd en plan for både meg og sønnen min(dette har vi også spist før men ik helt regelmessig).Kan du sjekke om det er noe vi trenger å legge til el? Sønnen min er som sagt ikke bra i magen,tåler heller ikke syrnet brød eller rå jogurt uten å få løs mage og nupper over hele kroppen..:
Sønnen min(6år)daglig:Frokost: 0,5 ts tran,1ss gelantinpulver,1bs cocosolje,1 banan,syrna melk el morsmelk(jeg ammer og har overskudd-:)) 1 rå eggeplomme(alt i en smuti).
Skolemat:syrna brød el havrerundstykker(uten hvete el men ikke syrna) el bogveteknekkebrød(ik syrna) m smør og ost.Ren fiskekake.en skolefrukt ofte eple.
Mellommåltid: stor posjon jogurt m bær el syltetøy
Middag: potet m smør og evt litt kraftsaus. kokt gulrot,brokkoli. Kjøtt/fisk/kylling
En kork mineralblandingvann(ren iherb fra kilde). Han bader i magnesium ca 2g uke. 1 kapsel gurkemeie.
Dette har han spist i ca et år, men glutenfritt og ganske bra trad.mat i ca to år.

Jeg tror han fikk i seg mengder med dritt gj morsmelka. Jeg amma i tre år, gikk mye ned i vekt og hadde da ik beg m trad.mat og hadde vært syk siden barnsbena...Han var kronisk syk m ørebet. magevondt de tre første leveåra sine..
Hva tenker du??
Hilsen Trudemor

Svar

Anonym17. mars 2014 kl. 08.52
...og så meg selv da:-) Jeg fullammer og har ellers diagnoser:cølialki,pco,manosebindende lektin mangel(uspesifik immunsvikt) ,allergier(blitt mye bedre siste år!)og ME. Jeg har blitt mye bedre siste år ,men har en del igjen og har hatt brystinfeksjon og høyt stoffskifte etter fødsel.
Spiser det samme som sønnen min bare i ca. dobbel mengde. I tilegg drikker jeg kraft og tar 2ss tran og 1ts salt.Jeg spiser ik syrna brød.Drikker også kefir(sønnen min liker ik det, men nå skal jeg prøve å blande med saft).
Trenger jeg å øke til fek 4 eggeplommer da jeg ammer?
Tusen takk!!

Svar

Anonym sa...

Ikke post doble kommentarer med de samme spørsmålene. Jeg oppfatter det som masing. Jeg besvarer de enkleste spørsmålene først, og venter med mer kompliserte spørsmål, eller besvaring av mange spørsmål på en gang. Slik at jeg ikke har prioritert deg enda, men kommer til det.

PP

Anonym sa...

ok :-)
Trudemor

Birgitte sa...

Fikk ikke til å bruke «svar»-knappen i dag, hverken i Chrome eller Explorer :/

Svar på ditt svar ang. de to chihuahuaene:

Det foret jeg har gitt dem inneholder oppdrettslaks ja, dessverre. I tillegg til syntetiske vitaminer. Før dette har de fått tørrfor hele livet. I går kveld forsøkte jeg meg på å lage hjemmelaget «hverdagsfor», altså noe jeg kan ta ut av frysen rakst og greit, av hjortehjerte, lammelever, hjortemuskelkjøtt, fisk og litt kokosolje. Supplerer med kefir, kraft og sauerkraut i første omgang, samt rå kjøttbiter fra vår middag, og ser om jeg klarer å lure i de rå eggeplomme på noe vis (de ville ikke ha). De var litt rare i magen i dag, men det er vel å forvente.

Alle chihuahua jeg har kjent har stivna slik i kulda, men nå har også alle disse fått tørrfor så det er kanskje ikke så rart, du har helt rett, har bare knyttet det til utrolig tynne ben samt patella luksasjon hos den ene (samme hund som har pelsproblemet). Men dette vil vel også repareres ved god nok ernæring :)

Helt enig i at han bør få diagnosen livsglede! Det er jo bare herlig, i grunn, håper han beholder sitt gode humør! Ang. vannhodet så visste vi faktisk ikke om det da han var liten, men en dag vi kom hjem så vi at hodet hans var helt ruglete. Da hadde «vannstanden gått ned» om jeg kan si det sånn, altså trykket hadde forsvunnet og man kunne se den åpne fontanellen og at det var litt ruglete overgang der. Dette var vår teori i alle fall, og dyrlegen bekreftet at han fremdeles hadde litt vann i hodet slik at det var sannsynlig at det var dette som hadde skjedd. Om det stemmer vet jeg ikke 100%

Tusen hjertelig takk for svar, satser på hunder som kan gå tur ute i kulda og slippe å trekke flere tenner fremover :) Er veldig veldig spent på hvor lang tid det vil ta før denne store kulen på ryggen forsvinner!

Hilsen Birgitte

Birgitte sa...

Æsj, nå kommer dette svaret to ganger sidn jeg ikke fikk til svarfunksjonen første gang, men synes det blir ryddig å ha svarene under hverandre så legger det her også så alle kan se sammenhengen ved evt. senere søk:

Det foret jeg har gitt dem inneholder oppdrettslaks ja, dessverre. I tillegg til syntetiske vitaminer. Før dette har de fått tørrfor hele livet. I går kveld forsøkte jeg meg på å lage hjemmelaget «hverdagsfor», altså noe jeg kan ta ut av frysen rakst og greit, av hjortehjerte, lammelever, hjortemuskelkjøtt, fisk og litt kokosolje. Supplerer med kefir, kraft og sauerkraut i første omgang, samt rå kjøttbiter fra vår middag, og ser om jeg klarer å lure i de rå eggeplomme på noe vis (de ville ikke ha). De var litt rare i magen i dag, men det er vel å forvente.

Alle chihuahua jeg har kjent har stivna slik i kulda, men nå har også alle disse fått tørrfor så det er kanskje ikke så rart, du har helt rett, har bare knyttet det til utrolig tynne ben samt patella luksasjon hos den ene (samme hund som har pelsproblemet). Men dette vil vel også repareres ved god nok ernæring :)

Helt enig i at han bør få diagnosen livsglede! Det er jo bare herlig, i grunn, håper han beholder sitt gode humør! Ang. vannhodet så visste vi faktisk ikke om det da han var liten, men en dag vi kom hjem så vi at hodet hans var helt ruglete. Da hadde «vannstanden gått ned» om jeg kan si det sånn, altså trykket hadde forsvunnet og man kunne se den åpne fontanellen og at det var litt ruglete overgang der. Dette var vår teori i alle fall, og dyrlegen bekreftet at han fremdeles hadde litt vann i hodet slik at det var sannsynlig at det var dette som hadde skjedd. Om det stemmer vet jeg ikke 100%

Tusen hjertelig takk for svar, satser på hunder som kan gå tur ute i kulda og slippe å trekke flere tenner fremover :) Er veldig veldig spent på hvor lang tid det vil ta før denne store kulen på ryggen forsvinner!

Og takk for linkene, de skal jeg begynne å lese i kveld.

PS! Heia Christer, jeg er stor fan! Har nettopp oppdaget tidsporten og har bestilt smør for andre gang nå (sammen med en annen), neste gang skal jeg våge meg ut på ostene :)

Hilsen Birgitte

Anonym sa...

Hei.
Jeg har i en måneds tid spist tradisjonskost bestående av 50-100 g lever daglig, 1-2 eggeplomme, 1 ss gelatin til hvert måltid, kraft, upast og syrna smør og rømme, green pasture smør/leverolje, 1 ts kokosfett, speket mat, litt sjømat, div krydder i kapsler, magnesiumolje, epsomsaltbad ca 2 ggr i uka. Til middag går det gjerne i kylling, biff og kjøttdeig med div krydder og for det meste stekte/kokte grønnsaker. For en ukes tid siden begynte jeg å spise ost fra kaserebellen, og har etter det hatt diare og mye vondt i magen (som flytter seg rundt). Når jeg spiser melkeprodukter etter diaren begynte går all mat og drikke resten av dagen rett igjennom. Bør jeg fortsette med ost (og smør og rømme)nå, så det bare er helbredsreaksjon, eller bør jeg vente litt før jeg prøver igjen da jeg kanskje ikke klarer å fordøye det enda? Jeg tenker at man mister vel mye av næringen man inntar med diare over så lang tid? Er også redd for om det er en forverring, da symptomene er mye av det samme jeg har slitt med tidligere, men det er vel også sånn helbred arter seg. Virker som det roer seg når jeg kutter ut melkeproduktene.
Melkeprodukter har forøvrig begynt å by meg helt imot etter jeg ble dårlig i magen, noe som egentlig er litt rart siden jeg egentlig er veldig glad i det.

Har slitt med trøblete mage over mange år (10-15), hatt vondt etter inntak av mat i perioder, vært mye kvalm spesielt om morgenen etter frokost, luft i magen (ble seende gravid ut så fort jeg spiste korn/stivelse), vært mye løs i magen, "intoleranser/lekk tarm", ubalansert tarmflora i både tynn- og tykktarm, er utmattet (enda værre igjen nå etter omlegging til tradisjonskost), store røde kviser på hake og mlm nese og overleppe (noe det virker som kommer av melkeprodukter, da de forsvant den perioden jeg kuttet ut disse men har kommet litt tilbake nå når jeg nå spiser syrnede melkeprodukter), flytere på øynene, og "dumpete" tommelnegler hvis det kan fortelle noe? Har også slitt med ustabilt blodsukker og humør, og "sukkeravhengighet". Mistenker hormonubalanse da jeg gjerne de to siste uker før menstruasjon blir enda mer sliten og litt nedfor. Har hatt et ganske tydelig skille mellom to første og siste ukene av syklusen. Har allergier mot dyr, pollen, og jeg vil tro for lite magesyre.

Har også et merkelig "energimønster", jeg er for det meste veldig sliten og slapp (mest sengeliggende nå om dagen), men hvis jeg er i aktivitet og blir litt stressa (eller det går mer enn 3 timer mlm måltid) blir jeg ofte kjempehyper og det er vanskelig å roe ned igjen (og å få sove), og noen ganger klarer jeg ikke å "skru av" på noen dager (annet enn når jeg sover) og føler meg da som ei utbrukt skurerfille når det roer seg. Hva kan denne stressreaksjonen komme av?

Den trøblete magen har forøvrig vært bedre et års tid, det har også humør og blodsukker (men energien lav) etter en lengre periode med kosthold fritt for melk og korn, og med veldig lite karbohydrater, men dette er jo bare en omgåelse av problemet ettersom jeg har forstått, så derfor prøver jeg nå å spise mest mulig tradisjonskost inkl syrnede melkeprodukter.

Hva slags karbohydratkilder vil du anbefale og hvor mye? For det er som jeg har forstått dumt å kutte de ut? Er feks hvit ris, rotgrønnsaker, banan, kokosvann, grapefruktjuice og appelsinjuice ok?
Bør jeg vente med å innføre surdeigsbrød til fordøyelsen er bedre? Noe mer/annet jeg bør spise?

Setter stor pris på både blogg, tidsporten, og all den jobben du, PirkePetter, har lagt ned i å hjelpe andre! Gleder meg til å forhåpentligvis kunne spise surdeigsbrødene Christer skal selge :)

Dette ble veldig veldig langt. Håper det går bra :)
C.

Lisa AAA sa...

Jeg har ikke tenkt å prøve å svare som PP, men jeg har noen tips. For å hjelpe binyrene, så er det bra med ekstra salt. Jeg bruker å ta en t-skje salt i litt vann og drikke det som en shot om morgon. For å hjelpe med fordøyelsen av alt det ekstra fettet du nå får i deg, så hjelper det å blande litt eplecidereddik i vann og drikke til måltidene.

Anonym sa...

Eplecidereddik hjelper ikke på fordøyelsen av fett, men stimulerer syreproduksjon i magesekken, slik at proteiner og andre næringsstoffer tas opp. For bedret opptak av fett anbefales upasteurisert smør eller fløte/rømme, eller helmelk, som del av måltidet, da melkefett inkluderer enzymet lipase, som fordøyer fett. Alt animalsk fett som ikke har vært varmebehandlet inneholder lipase.

PP

Anonym sa...

Sønnen din bør få smør eller annet melkefett til hvert måltid, i og med at han har mage-tarmproblemer. Måltidene ser ellers ok ut, skjønt han ville hatt bedre av mer animalske matemner og mindre vegetabilske inntil han er bedre.

Hva gjelder ditt kosthold så kan du øke til så mye du klarer av egg og animalske matemner, da amming og det at du i tillegg ikke er frisk, forbruker ganske mye næringsstoffer. Vi må også regne med at du kanskje ikke tar opp maksimalt av næringsstoffer fra maten du spiser, inntil tarmen din er helbredet, hvilket også indikerer at jo mer næringstett mat du kan spise, desto raskere blir du bedre.

PP

Anonym sa...

Organic Gardening: The Natural No-Dig Way by Dowding and Charles Dowding
English | 2010 | ISBN: 1900322811 | ISBN-13: 9781900322812 | 240 pages | EPUB | 19,8 MB

Based on his experience of a system of permanent slightly-raised beds, author Charles Dowding takes you through a delicious variety of fruit and vegetables: what to choose, when to plant and harvest, and how best to avoid pests and diseases. Organic Gardening includes recipes to inspire you to culinary heights with your fresh-picked produce.

Dowding shares his philosophy, tips, and techniques that have enabled him to run a successful organic garden that has supplied local restaurants and shops for 25 years. Encouraging readers to forget the rules, Dowding suggests gardeners will better understand what is going on in your soil, plants, garden, and climate when you develop your own methods of gardening.

Most radically, Dowding illustrates a method for ensuring that you never need to till your soil again, instead relying upon the natural balance that comes with respecting life, spreading good compost, and allowing worms to play a key role in your maintenance.

http://k2s.cc/file/58169766c636d/1900322811.epub

PP

Anonym sa...

Chris McLaughlin, "Vertical Vegetable Gardening: A Living Free Guide"
2013 | ISBN: 1615641831 | 288 pages | PDF | 4,8 MB

Vertical vegetable gardening isn't intuitive. Although some vegetables, such as tomatoes and pole beans, have been grown vertically for a very long time, it is only recently that gardeners who are short on space have looked to vertical methods and structures for growing vegetables that traditionally have been thought to require a lot of horizontal space. Vertical Vegetable Gardening provides information on growing all types of leafy, root, and other vegetables vertically, saving space, protecting from insects, and making harvesting easier. Now people living in urban areas can grow produce that used to require sizable plots of land. Also included are ideas and plans for vertical structures.

http://keep2s.cc/file/a717a4b158746/1615641831_garden.pdf

Monte Burch, "The Grow Your Own Food Handbook: A Back to Basics Guide to Planting, Growing, and Harvesting Fruits and Vegetables"
ISBN: 1628738030 | 2014 | EPUB | 272 pages | 36 MB

Growing your own food is a hot topic today because of the high cost of transporting food long distances, the heightened problem of diseases caused by commercially grown foods, concerns of the overuse of chemicals in mass food production, and the uncertain health effects of GMOs. Many people—from White House executives to inner-city kids—have recently discovered the benefits of homegrown vegetables and fruits. Community gardens, and even community canning centers, are increasingly popular and have turned roof-top gardening into a great and healthy food source. And on a smaller scale, some plants can even be grown in containers for the smallest backyard or patio. The possibilities for growing your own food are endless!
The Grow Your Own Food Handbook informs you how to grow all types of vegetables, fruits, and even grains on your own land or in any small space available to you and your family. Also included is information on specific health benefits, vitamins, and minerals for each food, as well as detailed instructions for fall and winter food growing. Learn how to grow for your family, harvest and store all types of home-grown produce, and find joy in eating foods planted with your own hands.

http://keep2share.cc/file/5f7d035363140/1628738030GYOF.epub

PP

Anonym sa...

Building Small Barns, Sheds & Shelters by Monte Burch
1983 | ISBN: 0882662457 | English | 248 Pages | PDF | 13 MB

Here is everything you need to know to build your own outbuildings, including toolsheds, woodsheds, barns, underground root cellars, smokehouses, animal shelters, and fences. Monte Burch provides easy-to-follow instructions along with complete information on tools and materials, foundations, floors, framing, sheathing, roofing, wiring, plumbing, adding doors and windows, finishing details, and more.

http://uploaded.net/file/rkowg11f

Paula Lambert, "The Cheese Lover's Cookbook and Guide: Over 150 Recipes with Instructions on How to Buy, Store, and Serve All Your Favorite Cheeses" ISBN: 0684863189, 1451692528 | 2000 | EPUB | 384 pages | 8 MB

Paula Lambert is a godsend to cheese lovers everywhere. She so yearned for delicious cheese that she built her own factory, the Mozzarella Company, in Dallas, Texas. "The Cheese Lover's Cookbook and Guide" is her indispensable resource on buying, storing, cooking, and serving cheese, and even making your own cheese at home. In more than 150 recipes, Lambert presents a down-to-earth approach to cooking with many varieties, whether it's Gruyere, Camembert, or just tried-and-true Cheddar. Learn to put the cheeses you love into every meal, from appetizers like a Savory Herbed Cheesecake to such desserts as an Orange-Ricotta Almond Tart.

With so many wonderful cheeses available, it can be difficult to choose among them. To help navigate this abundance of riches, "The Cheese Lover's Cookbook and Guide" contains descriptions of a hundred cheeses by taste, texture, country of origin, and type of milk used to make them, as well as suggestions on selecting cheeses and putting together a cheese course when entertaining.

Reflecting various influences -- Southern, Mexican, Southwestern, and Italian -- "The Cheese Lover's Cookbook and Guide" is at once international and familiar, and always full of flavor. Because Lambert is a cheesemaker, she is not afraid to experiment in the kitchen, and she shares her delicious results. From the bold and unusual Artichoke, Spinach, and Goat Cheese Spring Rolls to the delicious and traditional Fettuccine ai Quattro Formaggi, cheese is the main focus in each of these artfully creative recipes. She also includes recipes for courageous and unintimidated cooks to make their own Creme Fraiche, Fresh Cream Cheese, Cottage Cheese, Mascarpone, Ricotta, Queso Blanco, and Aged Tomme at home.

For home chefs and anyone interested in learning more about the delicious world of cheese, "The Cheese Lover's Cookbook and Guide" is ideal. Every cheese lover will be thrilled with the mouth-watering results.

https://www.tusfiles.net/gvtt3iq769hc/cheeseluv.rar
http://uploaded.net/file/04vg3r6q/cheeseluv.rar
http://keep2share.cc/file/74e2084b41f50/0684863189C.epub

PP

Anonym sa...

Antonia Juhasz, "The Tyranny of Oil: The World's Most Powerful Industry - and What We Must Do to Stop It"
2009 | ISBN-10: 0061434507 | 480 pages | PDF | 3 MB

Why are oil and gas prices so high?
Who's really controlling those prices?
How much oil is left?
How far will Big Oil go to get it?
And at what cost to the environment, human rights, the economy, worker safety, public health, and democracy?

The answers aren't what you think. They're much worse. But there's also plenty that we can do about it.

As oil prices—and public outrage—skyrocket, Antonia Juhasz, a leading industry critic and expert on corporations and globalization, gives us the hardest-hitting exposé of the oil industry in decades. In The Tyranny of Oil she investigates the true state of the U.S. oil industry—uncovering its virtually unparalleled global power, influence over our elected officials, and lack of regulatory oversight, as well as the truth behind $150-a-barrel oil, $4.50-a-gallon gasoline, and the highest profit in corporate history. Exposing an industry that thrives on secrecy, Juhasz shows how Big Oil manages to hide its business dealings from policy makers, legislators, and, most of all, consumers. She reveals exactly how Big Oil gets what it wants—through money, influence, and lies.

The Tyranny of Oil offers both a new take on problems and a new set of solutions as Juhasz puts forward an immediate call to action—a formula for reining in the industry, its governmental lobbying power, environmental destruction, and violence while reducing global dependence on oil. Her thought-provoking answers to the most pressing energy questions speak directly to readers concerned about oil and gas prices, global warming, wars for oil, and America's place in the world. With the major players in the world's most powerful industry charged with collusion, price-gouging, anticompetitive behavior, and unabashed greed, Juhasz calls boldly for the breakup of Big Oil.

Drawing on considerable historical research, Juhasz explores the parallels between today's companies and Standard Oil, the most powerful corporation of the early twentieth century, whose stranglehold on the economy and government was broken only by the vision and persistence of activists and like-minded politicians. We are in a similar position today, she argues, with powerful opportunities available for ordinary Americans to come together, reclaim their voices, and shore up our nation's crumbling democratic foundation.

A tool for meaningful change that blends history, original investigative research and reporting, candid interviews with key insiders, and a unique focus on activism, The Tyranny of Oil is required reading for every concerned global citizen.

http://uploaded.net/file/0dyo7nf9

PP

Anonym sa...

The Tyranny of Experts: Economists, Dictators, and the Forgotten Rights of the Poor by William Easterly
Requirements: .PDF reader, 2.2mb

Overview: Over the last century, global poverty has largely been viewed as a technical problem that merely requires the right expert” solutions. Yet all too often, experts recommend solutions that fix immediate problems without addressing the systemic political factors that created them in the first place. Further, they produce an accidental collusion with benevolent autocrats,” leaving dictators with yet more power to violate the rights of the poor.

In The Tyranny of Experts, economist William Easterly, bestselling author of The White Man’s Burden, traces the history of the fight against global poverty, showing not only how these tactics have trampled the individual freedom of the world’s poor, but how in doing so have suppressed a vital debate about an alternative approach to solving poverty: freedom. Presenting a wealth of cutting-edge economic research, Easterly argues that only a new model of development—one predicated on respect for the individual rights of people in developing countries, that understands that unchecked state power is the problem and not the solution —will be capable of ending global poverty once and for all.

Genre: Educational, Economics

http://www.tusfiles.net/hfvyau7z2cb4
http://hugefiles.net/4me2m5225gkm

PP

Anonym sa...

John Perkins, "The Secret History of the American Empire"
English | ISBN: 0452289572 | 2008 | 384 pages | EPUB, MOBI | 0,4 + 0,6 MB

Overview: A riveting exposé of international corruption—and what we can do about it, from the author of Confessions of an Economic Hit Man, which spent over a year on the New York Times bestseller list.

In his stunning memoir, Confessions of an Economic Hit Man, John Perkins detailed his former role as an "economic hit man" in the international corporate skullduggery of a de facto American Empire. This riveting, behind-the-scenes exposé unfolded like a cinematic blockbuster told through the eyes of a man who once helped shape that empire. Now, in The Secret History of the American Empire, Perkins zeroes in on hot spots around the world and, drawing on interviews with other hit men, jackals, reporters, and activists, examines the current geopolitical crisis. Instability is the norm: It’s clear that the world we’ve created is dangerous and no longer sustainable. How did we get here? Who’s responsible? What good have we done and at what cost? And what can we do to change things for the next generations? Addressing these questions and more, Perkins reveals the secret history behind the events that have created the American Empire, including:

• The current Latin-American revolution and its lessons for democracy
• How the "defeats" in Vietnam and Iraq benefited big business
• The role of Israel as "Fortress America" in the Middle East
• Tragic repercussions of the IMF’s "Asian Economic Collapse"
• U.S. blunders in Tibet, Congo, Lebanon, and Venezuela
• Jackal (CIA operatives) forays to assassinate democratic presidents.

From the U.S. military in Iraq to infrastructure development in Indonesia, from Peace Corps volunteers in Africa to jackals in Venezuela, Perkins exposes a conspiracy of corruption that has fueled instability and anti-Americanism around the globe. Alarming yet hopeful, this book provides a compassionate plan to reimagine our world.
Genre: Non-Fiction> Global Politics

http://www62.zippyshare.com/v/61868061/file.html
http://www.solidfiles.com/d/993ac323f8/USEmp.zip
http://keep2share.cc/file/52b9d4eff38cb
http://keep2share.cc/file/52b9d5062a634

PP

Anonym sa...

Doubt is their product: How industry's assault on science threatens your health by David Michaels
English | 2008-07-23 | ISBN: 019530067X | PDF | 384 pages | 2,2 MB

"Doubt is our product," a cigarette executive once observed, "since it is the best means of competing with the 'body of fact' that exists in the minds of the general public. It is also the means of establishing a controversy."

In this eye-opening expose, David Michaels reveals how the tobacco industry's duplicitous tactics spawned a multimillion dollar industry that is dismantling public health safeguards. Product defense consultants, he argues, have increasingly skewed the scientific literature, manufactured and magnified scientific uncertainty, and influenced policy decisions to the advantage of polluters and the manufacturers of dangerous products. To keep the public confused about the hazards posed by global warming, second-hand smoke, asbestos, lead, plastics, and many other toxic materials, industry executives have hired unscrupulous scientists and lobbyists to dispute scientific evidence about health risks. In doing so, they have not only delayed action on specific hazards, but they have constructed barriers to make it harder for lawmakers, government agencies, and courts to respond to future threats. The Orwellian strategy of dismissing research conducted by the scientific community as "junk science" and elevating science conducted by product defense specialists to "sound science" status also creates confusion about the very nature of scientific inquiry and undermines the public's confidence in science's ability to address public health and environmental concerns Such reckless practices have long existed, but Michaels argues that the Bush administration deepened the dysfunction by virtually handing over regulatory agencies to the very corporate powers whose products and behavior they are charged with overseeing.

In Doubt Is Their Product Michaels proves, beyond a doubt, that our regulatory system has been broken. He offers concrete, workable suggestions for how it can be restored by taking the politics out of science and ensuring that concern for public safety, rather than private profits, guides our regulatory policy.

http://k2s.cc/file/52e977c6b3115/019530067X.pdf

PP

Anonym sa...

Symptomer på at kroppen regulerer, reparerer og gjenoppbygger seg selv er tilnærmet helt identiske til såkalte sykdomssymptomer, all den tid det er variasjoner av samme prosess det er snakk om.

Jeg anbefaler at du reduserer osteinntaket, og prøver deg fram med mindre biter. Eller du drikker litt eplecidereddik i et lite glass vann, eller surmelk eller kefir sammen med osten, for å stimulere syreproduksjonen i magesekken, samt bidra til nedbrytningen av kaseinet.

Smerter som flytter seg i tarmene er som regel tegn på gjæring og gassdannelse, hvilket antyder mage-tarmproblemer i utgangspunktet. I og med at du kun er en måned i gang med kostholdsomlegging trenger du nok mer tid før du kan forvente bedring i akkurat mage-tarmsystemet.

Blodsukkerbalansen holder du jevn gjennom å spise mer proteiner og fett enn karbohydrater i måltidene, samt gjennom å spise matemner rike på bl.a krom, magnesium, sink og B vitaminer, som deltar i regulering av blodsukkerbalanse så vel som insulinnivåer og cellenes insulinsensitivitet. Nok en ting er å spise minst hver 3. time inntil du er frisk, da fall i blodsukkerbalansen fremmer stresshormonreaksjoner, som videre stopper stoffskiftet og energiproduksjonen, svekker binyrene, øker betennelser i kroppen, tapper kroppen for spesielt kalsium, magnesium og kalium og natrium, samt (når stresshormonene er aktive for lenge eller for ofte), fremmer insulinresistens, reduserer lever, bukspyttkjertel og mage-tarmfunksjonene, og i tillegg forbruker enda mer av de samme næringsstoffer som nevnt ovenfor.

Kortisol og adrenalin fremmer også økt serotoninaktivitet i nervesystemet i tarmen, samt øker østrogennivåene.

Energimønsteret du beskriver er forhøyede nivåer av adrenalin og kortisol.

At energien er lav mens du fremdeles er i helbredsfasen er naturlig, da kroppen bruker energi til å reparere og oppregulere seg selv. mens du er syk er du i underfunksjon, og vil ikke begynne å oppleve økte energinivåer før du er på normalt funksjonsnivå.

Jeg anbefaler grønnsaker med minimalt med fiber inntil du er frisk, slik at f.eks hvit ris, poteter og krydderurter og bladgrønnsaker er å foretrekke fremfor røtgrønnsaker. Husk å alltid spise animalske proteiner sammen med enhver form for karbohydratkilder, slik at kroppen produserer magesyre til å fordøye det du spiser eller drikker. Juice er derfor kun lurt sammen med protein, for å unngå blodsukkerproblemer.

Hva gjelder surdeigsbrød, om du reagerer på dette, prøv å spise det sammen med litt eplecidereddik i et lite glass vann, eller med surmelk eller kefir. Og selvfølgelig animalsk protein som pålegg. Pålegg da som i gamle dager, hvilket gjerne var en hel spekesild, boknet eller tørrfisk, eller en tykk skive ost eller spekemat, etc. Dermed stimuleres syreproduksjonen i magesekken, slik at du fordøyer surdeigsbrødet istedenfor å gjære dette (= gassdannelse og smerter som flytter seg, samt eventuelt visse hørbare aromatiske snuseopplevelser du sikkert kan tenke deg å slippe)

PP

Anonym sa...

Som du til og med har kopiert rett ovenfor kommentaren din, så heter det blåalger, da det ikke finnes noe slikt som blåmuggalger. Blåmugg er gjærsopp.

Spis når du føler behov for det, og lytt til kroppen din. Vel å merke så lenge den ikke bare forteller deg groviser.

Apropos –
Tennisalbue
En mann skulle til legen med tennisalbuen sin, men når han kom til legekontoret, så var det bare ei maskin som stod der istedenfor legen. Det stod ein lapp ved siden av et rør i maskina "legg urinprøven her". Mannen gjorde som det stod, og etter ei stund kom det ein lapp ut der det stod "du har tennisalbue, gå hjem og hvil armen i 14 dager. Mannen synest at det var litt drøyt det at ei maskin gjorde ein like bra arbeid som ein vanlig doktor, så han tenkte han skulle sette den på prøve. Han gikk derfor hjem og putta litt sæd, urin fra katta, dattera og kona på ei flaske og gikk til legekontoret og helte dette på røret. Etter ei lita stund kom lappen ut der det stod: "katta har løpetid, dattera er gravid, kona har mensen, og du må slutte å onanere, du skulle jo holde armen i ro i 14 dager."
Blåalger påvirker ikke floraen i omgivelsene, og algeoppblomstringen skyldes mest sannsynlig nitrogen og fosfat/kjemisk gjødselavrenn fra gårder.

Du får kanskje for mye kalsium i forhold til magnesium i deg via mye melkeprodukter, og mangel på søvn = stresshormonaktivitet = økt tap av magnesium. Hiv innpå med magnesium mao, og/eller bad i engelsk salt.

Angående surning av melkeprodukter; hvorfor setter du deg ikke bare inn i selve prosessen, slik at du skjønner hva det er snakk om, snarere enn å spørre meg? Dessuten har du åpenbart lest og kopiert mye av det jeg har skrevet, og jeg har skrevet utallige ganger at melkesyregjæring omdanner sukkere til organiske syrer, og proteiner til mindre peptider og frie aminosyrer. Jeg misliker å måtte bruke tid på å besvare spørsmål som er så enkle å finne ut av selv, og som krever kun et eneste googlesøk på saken. Vis litt initiativ og lær deg selv slike grunnleggende kunnskaper. Jeg hjelper folk med helseproblemer, og ser ikke poenget i å besvare spørsmål selv et barn kunne ha funnet ut av via et enkelt søk eller gjennom å lese en eneste bok om emnet.

Luktfri avføring pleier å indikere en normalt fungerende tarm. Hvilket også normalt betyr et kosthold som i det minste ikke lager problemer i mage-tarmsystemet.

PP

Anonym sa...

John Perkins, "Hoodwinked: An Economic Hit Man Reveals Why the World Financial Markets Imploded--and What We Need to Do to Remake Them"
ISBN: 0307589927 | 2009 | EPUB/MOBI | 256 pages | 2 MB/997 KB

John Perkins has seen the signs of today's economic meltdown before. The subprime mortgage fiascos, the banking industry collapse, the rising tide of unemployment, the shuttering of small businesses across the landscape are all too familiar symptoms of a far greater disease. In his former life as an economic hit man, he was on the front lines both as an observer and a perpetrator of events, once confined only to the third world, that have now sent the United States—and in fact the entire planet—spiraling toward disaster.

Here, Perkins pulls back the curtain on the real cause of the current global financial meltdown. He shows how we've been hoodwinked by the CEOs who run the corporatocracy—those few corporations that control the vast amounts of capital, land, and resources around the globe—and the politicians they manipulate. These corporate fat cats, Perkins explains, have sold us all on what he calls predatory capitalism, a misguided form of geopolitics and capitalism that encourages a widespread exploitation of the many to benefit a small number of the already very wealthy. Their arrogance, gluttony, and mismanagement have brought us to this perilous edge. The solution is not a "return to normal."

But there is a way out. As Perkins makes clear, we can create a healthy economy that will encourage businesses to act responsibly, not only in the interests of their shareholders and corporate partners (and the lobbyists they have in their pockets), but in the interests of their employees, their customers, the environment, and society at large.

We can create a society that fosters a just, sustainable, and safe world for us and our children. Each one of us makes these choices every day, in ways that are clearly spelled out in this book.

"We hold the power," he says, "if only we recognize it." Hoodwinked is a powerful polemic that shows not only how we arrived at this precarious point in our history but also what we must do to stop the global tailspin.

http://www10.zippyshare.com/v/8876128/file.html
http://mirrorstack.com/4xtz4bdwxd9t

PP

Anonym sa...

The Terror Factory: Inside the FBI's Manufactured War on Terrorism by Trevor Aaronson
Requirements: ePub/MOBI reader, 644 kb

Overview: A groundbreaking work of investigative journalism, The Terror Factory: Inside the FBI's Manufactured War on Terrorism exposes how the FBI has, under the guise of engaging in counterterrorism since 9/11, built a network of more than 15,000 informants whose primary purpose is to infiltrate Muslim communities to create and facilitate phony terrorist plots so that the Bureau can then claim it is winning the war on terror.

An outgrowth of Trevor Aaronson's work as an investigative reporting fellow at the University of California, Berkeley, which culminated in an award-winning cover story in Mother Jones magazine, The Terror Factory reveals shocking information about the criminals, con men, and liars the FBI uses as paid informants--including the story of an accused murderer who has become one of the Bureau's most prolific terrorism snitches--as well as documenting the extreme methods the FBI uses to ensnare Muslims in terrorist plots, which are in reality conceived and financed by the FBI.

The book also offers unprecedented detail into how the FBI has transformed from a reactive law enforcement agency to a proactive counterterrorism organization that traps hapless individuals in manufactured terrorist plots in order to justify the $3 billion it spends every year fighting terrorism.

http://www.solidfiles.com/d/ac1266ffc3/UCouldBNext.zip
http://www31.zippyshare.com/v/21507822/file.html

PP

Anonym sa...

Bad Pharma: How Drug Companies Mislead Doctors and Harm Patients by Ben Goldacre
English | 2013 | ISBN: 0865478007 | ISBN-13: 9780865478008 | 448 pages | scan PDF | 12,5 MB

We like to imagine that medicine is based on evidence and the results of fair testing and clinical trials. In reality, those tests and trials are often profoundly flawed. We like to imagine that doctors who write prescriptions for everything from antidepressants to cancer drugs to heart medication are familiar with the research literature about a drug, when in reality much of the research is hidden from them by drug companies.

We like to imagine that doctors are impartially educated, when in reality much of their education is funded by the pharmaceutical industry. We like to imagine that regulators have some code of ethics and let only effective drugs onto the market, when in reality they approve useless drugs, with data on side effects casually withheld from doctors and patients.

All these problems have been shielded from public scrutiny because they’re too complex to capture in a sound bite. But Ben Goldacre shows that the true scale of this murderous disaster fully reveals itself only when the details are untangled. He believes we should all be able to understand precisely how data manipulation works and how research misconduct in the medical industry affects us on a global scale.

With Goldacre’s characteristic flair and a forensic attention to detail, Bad Pharma reveals a shockingly broken system and calls for regulation. This is the pharmaceutical industry as it has never been seen before.

http://www38.zippyshare.com/v/49199521/file.html
http://www.solidfiles.com/d/b54262e31e/BGbpharma.rar

PP

Anonym sa...

The Myth of Mental Illness: Foundations of a Theory of Personal Conduct By Thomas S. Szasz
Publisher: Harper Perennial 2010 | 368 Pages | ISBN: 0061771228 | EPUB | 2 MB

50th Anniversary Edition With a New Preface and Two Bonus Essays
The most influential critique of psychiatry ever written, Thomas Szasz's classic book revolutionized thinking about the nature of the psychiatric profession and the moral implications of its practices. By diagnosing unwanted behavior as mental illness, psychiatrists, Szasz argues, absolve individuals of responsibility for their actions and instead blame their alleged illness. He also critiques Freudian psychology as a pseudoscience and warns against the dangerous overreach of psychiatry into all aspects of modern life.

http://www.tusfiles.net/bof69bald0vv
http://www43.zippyshare.com/v/4830510/file.html
http://filepost.com/files/b7137deb/The_Myth_of_Mental_Illness.epub/
http://filepost.com/files/28a873d7/The_Myth.pdf/

Thomas Szasz - Psychiatric Slavery
Syracuse University Press | ISBN: 978 0815605119 | 28/02/1998 | English | 159 pages | PDF | 5 MB

Re-examining psychiatric interventions from a cultural-historical and political-economic perspective, Szasz demonstrates that the main problem that faces mental health policymakers today is adult dependency. Millions of Americans, diagnosed as mentally ill, are drugged and confined by doctors for non-criminal conduct, go legally unpunished for the crimes they commit, and are supported by the state - not because they are sick, but because they are unproductive and unwanted. Obsessed with the twin beliefs that misbehaviour is a medical disorder and that the duty of the state is to protect adults from themselves, we have replaced criminal-punitive sentences with civil-therapeutic programmes. The result is the relentless loss of individual liberty and erosion of personal responsibility - symptoms of the transformation of a Constitutional Republic into a Therapeutic State, unconstrained by the rule of law.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/80000/320558b65e3055376309c5756c192a07/_as/%5BThomas_Stephen_Szasz%5D_Psychiatric_Slavery(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Thomas Stephen Szasz, "Pharmacracy: Medicine and Politics in America"
Publisher: Syracuse University Press | ISBN 0815607636 | PDF | 2003 | 212 pages | 10.2 Mb

In recent decades, American medicine has become increasingly politicized and politics has become increasingly medicalized. Behaviors previously seen as virtuous or wicked, wise or unwise are now dealt with as "healthy" or "sick"--unwanted behaviors to be controlled as if they were public health issues. The modern penchant for transforming human problems into "diseases" and judicial sanctions into "treatments," replacing the rule of law with the rule of medical discretion, leads to a type of government social critic Thomas Szasz calls "pharmacracy." This insidious political development is eroding our personal liberties while distorting our approach to both health care and politics.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/122000/914178206e203c97d889f44ae8ac1b7b/_as/%5BThomas_Stephen_Szasz%5D_Pharmacracy_-_Medicine_and_(BookFi.org).pdf

Thomas Szasz - Psychiatric Slavery
Syracuse University Press | ISBN: 978 0815605119 | 28/02/1998 | English | 159 pages | PDF | 5 MB

Re-examining psychiatric interventions from a cultural-historical and political-economic perspective, Szasz demonstrates that the main problem that faces mental health policymakers today is adult dependency. Millions of Americans, diagnosed as mentally ill, are drugged and confined by doctors for non-criminal conduct, go legally unpunished for the crimes they commit, and are supported by the state - not because they are sick, but because they are unproductive and unwanted. Obsessed with the twin beliefs that misbehaviour is a medical disorder and that the duty of the state is to protect adults from themselves, we have replaced criminal-punitive sentences with civil-therapeutic programmes. The result is the relentless loss of individual liberty and erosion of personal responsibility - symptoms of the transformation of a Constitutional Republic into a Therapeutic State, unconstrained by the rule of law.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/80000/320558b65e3055376309c5756c192a07/_as/%5BThomas_Stephen_Szasz%5D_Psychiatric_Slavery(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

The Medicalization of Everyday Life: Selected Essays By Thomas Szasz
2007 | 202 Pages | ISBN: 0815608675 | PDF | 7 MB

Defining "medicalization" as the perception of nonmedical conditions as medical problems and nondiseases as diseases, Thomas Szasz has devoted much of his career to exposing the dangers of "medicalizing" the conditions of some who simply refuse to conform to society's expectations. Szasz argues that modern psychiatry's tireless ambition to explain the human condition has led to the treatment of life's difficulties and oddities as clinical illnesses rather than as humanity revealed in its fullness.
This collection of impassioned essays, published between 1973 and 2006, chronicles the author's long campaign against the orthodoxies of psychiatry. From "Medicine to Magic" to "Medicine as Social Control," the book delves into the fascinating history of medicalization, including "The Discovery of Drug Addiction," "Persecutions for Witchcraft and Drugcraft," and "Food Abuse and Foodaholism." In a society that has little tolerance for those who live outside its rules, Dr. Szasz's writings are as relevant today as ever.

http://filepost.com/files/b23cd9e2/The_Medicalization.pdf/

Gary Greenberg, "Manufacturing Depression: The Secret History of a Modern Disease"
English | 2010-02-02 | ISBN: 1416569790 | 448 pages | EPUB, MOBI, PDF | 0.45 mb + 0.7 mb + 1.9 mb

• Author with professional and personal experience: Psychotherapist Gary Greenberg’s musings on the intersection of science, politics, and ethics have graced the pages of The New Yorker , Wired , and Mother Jones. A longtime sufferer of depression, in 2007 he enrolled himself in a clinical trial for major depression (after his initial application for a minor depression trial was rejected). He wrote about his experience in a Harper’s magazine piece, which received a tremendous response from readers..

• “Am I happy enough?”: This has been a pivotal question since America’s inception. Am I not happy enough because I am depressed? is a more recent version. Greenberg shows how depression has been manufactured—not as an illness, but as an idea about our suffering, its source, and its relief. He challenges us to look at depression in a new way.

• A nation of depressives: In the twenty years since their introduction, antidepressants have become staples of our medicine chests—upwards of 30 million Americans are taking them at an annual cost of more than $10 billion. Even more important, Greenberg argues, it has become common, if not mandatory, to think of our unhappiness as a disease that can, and should, be treated by medication. Manufacturing Depression tells the story of how we got to this peculiar point in our history.

http://www19.zippyshare.com/v/52060768/file.html
http://www.solidfiles.com/d/69ff6fa1c1/

http://k2s.cc/file/52c0b89ad98ff/38aTX6Ro.epub
http://k2s.cc/file/52c0b8a02ded2/38aTX6Ro.mobi
http://k2s.cc/file/52c0b8939a026/38aTX6Ro.pdf

PP

Anonym sa...

Josh Turknett, "The Migraine Miracle: A Sugar-Free, Gluten-Free, Ancestral Diet to Reduce Inflammation and Relieve Your Headaches for Good"
ISBN: 1608828751 | 2013 | EPUB/MOBI | 224 pages | 2 MB/2 MB

If you suffer from migraines, you know from experience that prescription medication can only do so much to help relieve your suffering. You also know that your next headache could still strike at any time, and as a result, you may lead a life of fear and trepidation, never knowing when the responsibilities of work and family will once again fall victim to your throbbing skull. Unfortunately, despite the many advances in medicine, there is still no real cure for the migraine headache.

In The Migraine Miracle, a neurologist with a personal history of migraines offers readers the revolutionary dietary cure that has worked for him and continues to work for his patients: a diet low in wheat, sugar, and processed foods, and high in organic, protein-rich animal products. The book also explores the link between inflammation, diet, and migraines, and contains a 21-day meal plan to help readers change the way they eat. By following this easy meal plan, millions of sufferers will discover a life free from symptoms?once and for all.

The book includes comprehensive, research-based information that explains what the brain goes through during a migraine headache, the phases of the migraine, and how a diagnosis is made. It also explores the risks and benefits of migraine medication, natural remedies for migraines, dietary migraine triggers, and detailed, specific instructions for a migraine-free eating plan.

If you have tried migraine medicine but have not found real relief, it’s time to try something new. By changing the way you eat, and understanding what foods can trigger your migraine, you can start feeling better longer, without the threat of a migraine always looming over everything you do.

http://www56.zippyshare.com/v/48041940/file.html
http://www.solidfiles.com/d/502043cd5f/JADsuffer.zip

http://uploaded.net/file/etdcaee3
http://uploaded.net/file/uq6z0iu7

PP

Anonym sa...

Norman Doidge, "The Brain That Changes Itself: Stories of Personal Triumph from the Frontiers of Brain Science"
2008 | ISBN: 0143113100, 067003830X, 014103887X | EPUB, MOBI, PDF | 427 pages | 4,4 MB

An astonishing new science called neuroplasticity is overthrowing the centuries-old notion that the human brain is immutable. Psychiatrist and psychoanalyst, Norman Doidge, M.D., traveled the country to meet both the brilliant scientists championing neuroplasticity and the people whose lives they’ve transformed—people whose mental limitations or brain damage were seen as unalterable. We see a woman born with half a brain that rewired itself to work as a whole, blind people who learn to see, learning disorders cured, IQs raised, aging brains rejuvenated, stroke patients learning to speak, children with cerebral palsy learning to move with more grace, depression and anxiety disorders successfully treated, and lifelong character traits changed. Using these marvelous stories to probe mysteries of the body, emotion, love, sex, culture, and education, Dr. Doidge has written an immensely moving, inspiring book that will permanently alter the way we look at our brains, human nature, and human potential.

http://www39.zippyshare.com/v/65738921/file.html
https://app.box.com/s/soctp8byr87nfanrnhq6

PP

Anonym sa...

Angående hydrocephalus og/eller hjerneskader, et perspektiv -
http://liveneshage.blogspot.com/2014/03/ost-smr-bakeri-og-mer.html?showComment=1395468885327#c7072305397567363347

PP

Anonym sa...

Hei Pirke Petter.

Da har jeg vært en god stund i Israel og fått i meg mye mineraler fra dødehavet.
Her hjemme er jeg igang igjen med surmelk, noe jeg merket tarmen savnet der nede.
Håper fremgangen går raskere nå etter jeg har fått i meg mye mineraler.
Jeg har noen spørsmål jeg håper du kan svare på.

1. Du sier at patogene bakterier ikke finnes men at alt er symptomer på næringsmangler.
F.eks lungebetennelsen, som de mener skyldes bakterien mykoplasma. Hvilke næringsmangler er det snakk om ved denne, generelt næringsmangler?

2. Smørsyre og organiske syrer gjør at tykktarmen blir surere og oppnår rett ph.
Kan du forklare hvordan?

3. Et annet spørsmål. På ulike blogger har du i flere år kommentert og anbefalt en haug med bøker.
Jeg kunne tenke meg å lese noen bøker som går på kosthold, sykdom, helse, patogene bakteier/virus og vaksiner, kreft, "sykdommer" og næringsmangler i immunforsvaret osv.

Til nå skal jeg bestille "Why your genes need traditional food" og "Why Stomach Acid Is Good for You", bøkene som du anbefalte.
Mener ikke du skal sjekke opp i boklistene dine men skrive et par bøker til som du husker er veldig gode bøker. Helst med referanseliste og gjerne ikke på tusenvis av sider.
Jeg har lyst å få en grunnleggende forståelse av dette.

Takk!
mvh Frisklivsosten.

Birgitte sa...

Takk!

Denne ene hunden (vannhode) fikk diaré 15 min etter han hadde fått dette nye foret. Jeg knyttet det dermed ikke til nytt for, det tar vel litt lenger tid før det slår ut slik? Men nå begynner jeg å lure. Han har nå hatt diare i går og i dag, men normal avføring 1 av turene ut. Resten har kommet på stuegulvet. Han ville ikke spise nå til kvelds. Står mye skremsel om dette på nett, men er det kylling og ris som gjelder? Eller faste litt? Siden han bare veier 1,8 kg er jeg redd for å la han gå noe særlig lenger med diaré. De fikk altså hjortekjøtt, hjortehjerte, lammelever, kokosolje, Kraft av vilt, og etter diarreen startet; kefir og sauerkraut. Han har tissa i kveld så han er ikke helt dehydrert.

Birgitte

Anonym sa...

Diare og forstoppelse, eller begge deler om hverandre er helt vanlige reaksjoner på kostomlegging. Tarmcellene hans får plutselig flere næringsstoffer som de kan bruke til å reparere seg selv med, eller øke energiproduksjonen fra, og hele resten av kroppen vil oppleve varierende nivåer av forstyrrelser og lokale betennelser idet celler skiftes ut og ny stimuleres fra stamceller. Kroppen bruker ofte betennelsesreaksjoner for å kvitte seg med skadde/døde celler, slik at dette er en prosess kroppen setter i gang selv som del av helbreds og reparasjonsprosesser.

Samtidig som tarmene blir reparert og bygget opp på nytt, vil de samme prosesser i resten av kroppen gjerne føre til økt utskillelse av lagrede kjemikalier og tungmetaller til tarmen (eller nyrene), slik at de kan skilles ut via avføring (eller urin). Dermed vil belastningen på fordøyelsessystemet være stor i noen timers eller dagers tid. I tillegg vil tarmenes ph og mikroflora bli forandret henimot det som er naturlig og optimalt, og dette vil også gi ymse reaksjoner som tilsynelatende er negative.

Litt info –
http://www.naturallyhealthydogs.co.uk/blog/2012/01/21/What-is-a-Healing-Crisis-.aspx
http://www.thewholedog.org/artdetox.html
http://herospets.com/healing-crisis/

Du finner mer om du søker på healing crisis dog eller canine

PP

Birgitte sa...

Det er jo i grunn veldig logisk, når man tenker seg om. Var jammen desperat i natt, vi var ute klokken 2, 3, 4 og 5 med hund som måtte veldig på do. I dag har det vært hver time også. Han virker i god form ellers, og han har spist litt kjøttdeig av hjort.Ikke dehydrert når jeg tar han i nakkeskinnet.

Har lest litt på BARF-nettsteder og i linkene dine, og det foreslås å introdusere én og én ting på nytt hos dyr som har kraftige reaksjoner. Så jeg tenkte å først gå på kjøttdeig nå i dag (hjort), hjerte etter noen dager når magen er litt bedre, deretter lever, osv osv. Han ville sikkert klart seg nå også, men det er begrenset hvor mange netter jeg orker å stå opp hver time, når arbeid og 3-åring venter meg dagen etterpå. Det vil jo ta litt lenger tid helbrede han, men med litt mildere reaksjoner, kanskje?

Tusen takk for gode råd, jeg prøver så godt jeg kan, men er lett å bli usikker når det ikke er meg selv det gjelder, jeg kan liksom ikke kjenne på kroppen min hvordan det går.

Noen konkrete spørsmål til slutt:
Du sier noen timer/dager; hvor lenge kan han gå med diare (og god allmenntilstand) før jeg bør gi han en pause og gi f.eks litt ris og kylling istedenfor dette foret, eller koke maten littegrann først slik som foreslås i den ene linken din? (Thewholedog)
Hvor lenge KAN en slik krise vare (i så kraftig grad).
Vil denne krisen si at det foret jeg har laget i stand er svært næringsrikt og riktig sammensatt?
Er det noe de ikke får i seg av viktige næringsstoffer når du ser det jeg har blandet sammen til dem?
Ser det foreslås diverse tilskudd jeg tenker meg er vanskelig å få tak i i Norge - er det noen urter eller homeopatmedisiner du kan anbefale som kan lette litt på symptomene hans?

Igjen, jeg er veldig takknemlig for hjelpen!

Hilsen Birgitte

Anonym sa...

Hva er grunnen til at fordøyelsessystemet får tilbakeslag funksjonsmessig i nærheten av enkelte mennesker? Har lagt merke til at magesyreproduksjonen og fordøyelsen svikter når jeg tilbringer tid med enkelte. Dette er for øvrig personer, som jeg i ettertid, har skjønt ikke vil mitt beste og er mer som sorte hull energimessig. Etter å ha vært i tipp topp humør i mange måneder og med meget velfungerende fordøyelse, er jeg nå nede på minussiden igjen spesielt fordøyelsesmessig etter å ha tilbrakt noen uker med en av disse. Nå er det vel sikkert meningen at jeg skulle oppdage vedkommendes innvirkning på meg, slik at jeg aktivt kan velge å ikke ha noe mer med vedkommende å gjøre. Det er flere uker siden jeg kastet vedkommende ut av livet mitt, men magesyreproduksjonen ser ikke helt ut til å være på topp. Synes det skjer mye gjæring i magen nå, og vet ikke helt om næringsopptaket er optimalt lenger - til tross for at jeg tar gelatin og eddik sammen med maten. Ellers spiser som jeg gjorde før dette samværet inntraff, dvs hovedvekt av animalsk mat som eggeplomme og lever og rebellsmør og -ost og GP og kefir og magnesium og kraft og gelatin og langtidshevet brød. Nammenam-mat, med andre ord!

Sylphide

Anonym sa...

Tips -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/09/bokomtale-secret-life-of-plants.html?showComment=1392941464858#c4311340926691887289

http://gut.bmj.com/content/47/6/861.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22314561

Og, hvordan munnpusting, evt hyperventilering under stress, på virker fordøyelsen -
http://www.fasttraxortho.com/Mouthbreathing.pdf

Og, forbindelsen mellom følelser, helseproblemer og hjernen i tarmen –
http://www.klikk.no/helse/sykdom/article246822.ece
http://illvit.no/mennesket/sykdom-behandling/vi-tenker-med-tarmen
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11916191
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=gut-second-brain
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/03/probiotics-impact-brain-performance.aspx
http://www.nytimes.com/2005/08/23/health/23gut.html?_r=3&pagewanted=1%204/23/2010
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_252/ai_n6112822/
http://www.cumc.columbia.edu/publications/press_releases/Karsenty-cell-serotonin-lrp5.html
http://www.mentalhealth.org.uk/content/assets/PDF/publications/FeedingMinds_exec_summary.pdf?view=Standard
http://www.westonaprice.org/thumbs-up-reviews/breaking-the-vicious-cycle

Det er imidlertid viktig å understreke at det ikke er andre mennesker som stresser deg, men du som lar deg stresse. Du velger mao din egen reaksjon og holdning ovenfor personene du mistrives med, slik at det er dine egne følelser ovenfor disse menneskene du bør se nærmere på, snarere enn personene.

PP

Birgitte sa...

http://www.pethealthandnutritioncenter.com/pet-dog-cat-healing-crisis-detoxification-information.html Her står det ang. Healing Crisis, og at man skal finne en holistisk veterinær dersom hunden har hatt flytende diarre i mer enn 24 timer. Han har altså hatt det i 3 døgn nå, det er ikke myk avføring, men rett og slett flytende. Går ikke å plukke opp. Jeg kan ikke finne noen holistiske veterinærer i Norge? Vet du om noen?

Anonym sa...

David George Gordon, "The Eat-a-Bug Cookbook, Revised: 40 Ways to Cook Crickets, Grasshoppers, Ants, Water Bugs, Spiders, Centipedes, and Their Kin"
ISBN: 1607744368 | 2013 | EPUB/MOBI | 136 pages | 7 MB/5 MB

With its stylish new package, updated information on the health and environmental benefits of insect eating, and breed-your-own instructions, this new edition of The Eat-a-Bug Cookbook is the go-to resource for anyone interested in becoming an entomological epicure.

For many Americans, eating a lowly insect is something you’d only do on a dare. But with naturalist and noted bug chef David George Gordon, bug-eating is fun, exciting, and downright delicious!

Now you can impress, enlighten, and entertain your family and friends with Gordon’s one-of-a-kind recipes. Spice things up at the next neighborhood potluck with a big bowl of Orthopteran Orzo—pasta salad with a cricket-y twist. Conquer your fear of spiders with a Deep-Fried Tarantula. And for dessert, why not try a White Chocolate and Wax Worm Cookie? (They’re so tasty, the kids will be begging for seconds!)

Today, there are more reasons than ever before to explore entomophagy (that’s bug-eating, by the way). It’s an environmentally-friendly source of protein: Research shows that bug farming reduces greenhouse gas emissions and is exponentially more water-efficient than farming for beef, chicken, or pigs. Mail-order bugs are readily available online—but if you’re more of a DIY-type, The Eat-A-Bug Cookbook includes plenty of tips for sustainably harvesting or raising your own.

Filled with anecdotes, insights, and practical how-tos, The Eat-A-Bug Cookbook is a perfect primer for anyone interested in becoming an entomological epicure.

http://longfiles.com/w2lkpliwc4x4/1607744368EatBug.epub.html
http://uploaded.net/file/47bdfxgg
http://longfiles.com/qzm5kggd7kej/1607744368EatBug.mobi.html
http://uploaded.net/file/hc7vx95c

PP

Anonym sa...

The Sporting Chef's Better Venison Cookbook by Scott Leysath
2012 | ISBN: 1440234574 | English | 176 Pages | EPUB | 3.75 MB

Scott Leysath has a mission: to give you venison recipes you'll use again and again. Nothing makes him happier than a cookbook full of food stains and hand-written notes. This book features 100 of his favorites, from appetizers, salads, soups and stews, stovetop dishes, great grilled venison and more. If you long for better-tasting venison, you're in for a treat.

Known as The Sporting Chef, Scott is America's leading authority on the proper preparation of fish and game. He has worked in the food industry since 1978. His first television show, The Sporting Chef, has been syndicated worldwide since 2003. His second show, HuntFishCook, has aired throughout the United States and Canada since 2005. And his newest show, Dead Meat, takes him across North America in search of folks who hunt, fish, trap and cook unusual creatures. He's also the cooking editor for Ducks Unlimited magazine.

http://uploaded.net/file/1w9q52tx

The Joy of Smoking and Salt Curing: The Complete Guide to Smoking and Curing Meat, Fish, Game, and More (The Joy of Series) by Monte Burch
2011 | ISBN: 1616082291 | English | 256 Pages | EPUB | 6 MB

Here is the next title in the popular The Joy of … series—an easy-to-understand, beautifully illustrated guide to smoking and salt curing. Learn how to preserve meat, fish, and game and create delicious smoked and cured foods. Whether you are a serious hunter or angler seeking to cure and smoke your harvest or a consumer simply looking to save money while creating delicious treats at home, The Joy of Smoking and Salt Curing can help you!

http://www.tusfiles.net/e5lc7scbivsi
http://uploaded.net/file/xq1z75ll
http://uploaded.net/file/q3l781qh

PP

Anonym sa...

The Asian Barbecue Book: From Teriyaki to Tandoori By Alex Skaria, Alberto Cassio
2009 | 176 Pages | ISBN: 080484044X | EPUB | 9 MB

The Asian Barbecue Book is perfect for barbecue enthusiasts looking for exciting new ingredients and techniques to create that perfect hot-off-the-flame meal. It is full of rich, smoky and meaty barbecue dishes, including classic Asian recipes such as Indonesian Satay, Korean Barbecue and Persian Shish Kebabs—and new favorites like Chicken Wings with Hoisin Honey Marinade, Beef Short Ribs with Teriyaki Glazing and Salmon Filet with Miso Marinade.

Introductory sections include barbecuing fundamentals—essential for beginners and a great review for more experienced grillers—as well as dozens of recipes for Asian rubs, glazes, marinades, basting sauces and condiments to liven up your grill and table. Complete with sides, salads and desserts, this treasury of Asian barbecue recipes will be a resource for years to come.

http://longfiles.com/xk8dl9wi054t/The_Asian_Barbecue_Book.pdf.html
http://filepost.com/files/58m55c2c/The_Asian_Barbecue_Book.epub/

Pdf –
http://uploaded.net/file/disrjygd

Diane Kochilas, "Mediterranean Grilling: More Than 100 Recipes from Across the Mediterranean"
English | 0060556390 | 2007 | PDF | 206 pages | 4 MB

Mediterranean Grilling presents a collection of classic and new recipes for flame-kissed dishes from the regions surrounding the Mediterranean Sea, where the great grilling tradition dates back to ancient times, but the flavors are always fresh.

Diane Kochilas takes the familiar and much-loved cooking method of grilling and pairs it with the cuisines of the Mediterranean, introducing home cooks to a whole new world of flavors that can be created in their own backyards. From Turkish kebabs and Spanish-style grilled artichokes to French grillades and Greek vegetable kebabs, Mediterranean Grilling offers an irresistible array of contemporary and traditional grilled specialties.

Enjoy Grilled Tomato Soup with Spicy Yogurt, Greek Lamb Biftekia Stuffed with Spiced Feta, and Swordfish Souvlaki with Lemon-Olive Oil Marinade. Many dishes are simple and served right from the grill, while others are the basis for more complex soups, salads, and pastas. With recipes as varied as goat cheese appetizers and charred pita breads, fresh fish and marinated lamb, garden vegetables and juicy peaches drizzled with honey syrup, as well as dazzling full-color photographs, Mediterranean Grilling lets home cooks turn on the flame and turn up the flavor as never before.

https://www.tusfiles.net/lgtldw2x21iu/medgrill.rar
http://uploaded.net/file/xw7atmqg/medgrill.rar
http://uploaded.net/file/4xfipo4j

PP

Anonym sa...

Caffeinated: How Our Daily Habit Helps, Hurts, and Hooks Us by Murray Carpenter
2014 | ISBN: 1594631387 | English | 288 Pages | EPUB | 3 MB

The additive that flows under the radar

The most popular drug in America is a white powder. No, not that powder. This is caffeine in its most essential state. And Caffeinated reveals the little-known truth about this addictive, largely unregulated drug found in coffee, energy drinks, teas, colas, chocolate, and even pain relievers.

We’ll learn why caffeine has such a powerful effect on everything from boosting our mood to improving our athletic performance as well as how—and why—brands such as Coca-Cola have ducked regulatory efforts for decades. We learn the differences in the various ways caffeine is delivered to the body, how it is quietly used to reinforce our buying patterns, and how it can play a role in promoting surprising health problems like obesity and anxiety.

Drawing on the latest research, Caffeinated brings us the inside perspective at the additive that Salt Sugar Fat overlooked.

https://www.tusfiles.net/ttvlampvgxug
http://uploaded.net/file/l34mpydf
http://uploaded.net/file/auec3nqe

PP

Anonym sa...

Chicken Diseases Help - A Quick Guidebook on Chicken in Sickness and Health
2012 | ASIN: B007YNEN8Q | 73 pages | MOBI | 0,6 MB

Farming chickens for fresh eggs and meat has been a way of life for people all over the world, for thousands of years. As economic problems have increased over time, more of us are seeking ways to supplement our food provisions with healthy and affordable alternatives, like raising small flocks of chickens in our backyards.

http://longfiles.com/9lroribp7rpw/B007YNEN8Q_ChickDis.mobi.html
http://uploaded.net/file/ifmbqrpn
http://dfiles.eu/files/kj33el4ji

Gail Damerow, "Building Chicken Coops"
English | ISBN: 1580172733 | 1999 | EPUB | 32 pages | 2,6 MB

Since 1973, Storey's Country Wisdom Bulletins have offered practical, hands-on instructions designed to help readers master dozens of country living skills quickly and easily. There are now more than 170 titles in this series, and their remarkable popularity reflects the common desire of country and city dwellers alike to cultivate personal independence in everyday life.

http://rapidgator.net/file/1d9d504dd8a1adb08e6b5d53c2ac778b
http://uploaded.net/file/7gv9lm8r/1580172733.epub

PP

Anonym sa...

Temple Grandin, Catherine Johnson, "Animals in Translation: Using the Mysteries of Autism to Decode Animal Behavior"
ISBN: 0743247698, eISBN: 1439130841 | 2005 | EPUB | 372 pages | 386 KB

Temple Grandin's Animals in Translation speaks in the clear voice of a woman who emerged from the other side of autism, bringing with her an extraordinary message about how animals think and feel.

Temple's professional training as an animal scientist and her history as a person with autism have given her a perspective like that of no other expert in the field. Standing at the intersection of autism and animals, she offers unparalleled observations and groundbreaking ideas about both.

Autistic people can often think the way animals think — in fact, Grandin and co-author Catherine Johnson see autism as a kind of way station on the road from animals to humans — putting autistic people in the perfect position to translate "animal talk." Temple is a faithful guide into their world, exploring animal pain, fear, aggression, love, friendship, communication, learning, and, yes, even animal genius. Not only are animals much smarter than anyone ever imagined, in some cases animals are out-and-out brilliant.

The sweep of Animals in Translation is immense, merging an animal scientist's thirty years of study with her keen perceptions as a person with autism — Temple sees what others cannot.

http://www.tusfiles.net/supkmssdj671
https://ultramegabit.com/file/details/iTUdBb1Uics
http://keep2share.cc/file/bdf1430e3aa09/0743247698AT.epub

PP

Anonym sa...

Jeg anbefaler at du gir ham kylling og ris, men da kun hvit ris for å unngå antinæringsstoffer. Når tarmen er stabil, fortsett med kylling og ris, men inkluder små biter av nye matemner. Og øk dosen etterhvert samtidig som du reduserer kyllingen.

Med tanke på de nye matemnene du ga ham, så ser jeg ikke karbohydratkilder. I og med at han er vandt med det, og kanskje har blodsukkerubalanser, så er det viktig at han får ris eller andre sukkerkilder i måltidene. reduser så gradvis mengde inntil han spiser rent animalsk. Så lenge han får animalske matemner rike på protein og fett har han ikke vondt av karbohydrater, så lenge dette er i små mengder.

PP

Birgitte sa...

Takk, da går jeg i gang med det i morgen! :) lett kokt kylling eller rå?

Birgitte sa...

Ps, da han er fora på vom&hundemat de siste 6 Mnd er han ikke vant med å spise karbohydrater, det er kun kjøtt, fisk og kunstige vitaminer.

Anonym sa...

Fortrinnsvis rå, men liker han bedre kokt eller stekt så går det helt fint så lenge det er midlertidig. Eller så lenge du forer med f.eks kraft/gelatin, upasteuriserte melkeprodukter, eller rå animalske matemner samtidig, slik at disse sistnevnte matemner hjelper ham å fordøye den varmebehandlede maten.

Karbohydrater; ok, jeg tenkte han kanskje enda fikk noe tørrfor.

PP

Lisa AAA sa...

Tusen takk for en flott nettbutikk og blogg, og ikke minst den gode servicen. :) Jeg gleder meg utrolig mye til å få levering av ost og smør, og etterhvert spekemat. En liten idé når det gjelder spekematen, er å lage en prøvepakke for å få folk interessert. Altså å sette sammen en liten pakke bestående av smaksprøver av de typene du tilbyr. Jeg syns i hvert fall personlig det er vanskelig å kjøpe i særlig store kvanta uten å ha smakt det før, siden i hvert fall barna er litt kresne. Men det blir kanskje mye ekstra jobb å gjøre det slik. Dette gjelder også osten, men det er kanskje verre å skulle dele opp i smaksprøver av den.

Anonym sa...

Ha ha ha tennisalbue liksom, tror heller jeg har fått et par av dem på hodet mitt… og krusedullen mellom ørene vokser seg større og større og nå har det visst begynt å mugne i tillegg… du anbefaler meg hvile, som er ingen dum ide, men ikke alltid like lett å gjennomføre i praksis…

Altså min forvirring mellom blåalger og blåmugg kommer nok av at jeg har prøvd å sette meg inn i prosessen om syrning av melk til ost. Som bland annet blåmuggost… he he
Men ikke sikkert at det jeg har funnet ut er riktig, så dermed ville jeg bare sjekke opp med deg.. skjønner du :-)

Ettersom jeg har skjønt er laktosen brudd ned til nærmest null gram/hg ost først etter tre måneders lagringstid. Men jeg har da snakket med en som er proff (har gått på skole om det) på å lage håndarbeidsoster, som han kalte det, og han påstår da at laktosen i en labost (også søtmelksost) er brudd ned etter første døgnet, fordi laben hjelper til med raskere syrning og fordi mye av laktosen dreneres ut etter skjæring, pga. massen røres i lang tid, dvs. at mye av laktosen ligger i mysen som skilles ut, og at i selve osten er det proteiner og fett som danner en forbindelse med hverandre, og resten av laktosen forsvinner under syrning etter første døgn. (som jo høres veeeldig ulogisk ut, fordi noen oster får store bobler under lagring som da er en gjæringsprosess, og så vidt jeg har skjønt trenger bakteriene som gjæres nettopp laktose under gjæringsprosessen). Men hva vet jeg (som i mange år gikk med en forestilling om at menneskehodet er fullt med bare hår, (slik det er hos dokker, som du kanskje ikke vet, fordi du har kanskje aldri halshogget en lekedokke) som kommer ut ettersom man børster håret og at det er derfor håret blir lenger og lenger og at man mister håret når man blir gammel fordi da har man børstet ut alt hår!!! heldigvis har de fleste mer enn det mellom ørene, men jeg har da bare et stort krusedull), synes virkelig det er vanskelig å vite hvilken info som er riktig … når vet jeg liksom om noen har rett eller ikke… siden hele samfunnet er bygget på løgner og halvsannheter…

Enda et avførignsspm. Det sies jo at babyer som fullammes skal ha litt syrlig lukt på avføringen. Er dette da bare fordi mødre i dag har et dårlig kosthold og dermed dårlig kvalitet på melken, eller? Jeg ammer jo en del enda, men er ganske strikt med å spise etter det du anbefaler, og hos babyen finnes det ingen unntak. Jeg tenker at hun må virkelig ha ubalanse i tarmen sin hvis hun lager sånne gassbomber.

Takk på forhånd

Annelie

Anonym sa...

og til Christer, har egentlig ventet litt på innlegg om bakerrebellen. Ser altså veldig fram til å kjøpe litt brød hos deg, fordi det betyr en oppgave mindre i hverdagen, og brødbaking tar jo litt tid og lager mye oppvask. Mindre jobb til matlaging = mere tid med barna, eller litt hvile kankjse... ;) har bare ikke tenkt så mye over det at noen ville vært interessert i høre dette, men hipp hipp hurra og tusen takk for jobben du gjør :)

det er et under PP at du i det hele tatt orker å svare til alle oss selvopptatte, masete mennesker her inne :p

Annelie

Anonym sa...

Surning av melk inkluderer ikke blåmuggsopper, da dette er en egen startkultur for enkelte oster.

Hvor mye laktose som er i oster avhenger av måten de har blitt behandlet på. Er ostene ikke surnede, og kommer fra pasteurisert melk, så inneholder de mer laktose enn oster basert på surmelk, kefir, yogurt, etc, eller som har stått og surnet litt under lagring. Det der riktig at mysen skilles ut i kaseinbaserte oster, men dette gjelder selvøflgelig ikke i mysebaserte oster.

For hjemmelaging av ost sin del så skilles mysen fra kaseinet gjennom at ostene henges opp for å tørke, og mysen drypper da av.

Det er ikke bakteriene som gjæres, men bakterier som gjærer, og de bruker da laktose og omdanner denne til organiske syrer som bl.a melkesyre, eddiksyre, maursyre, propionsyre, etc og etanol.

Hårreisende barndom du må ha hatt som bedrev halshogging av dokker!

Spørsmålet ditt om aromatisk babyavføring vet jeg ikke noe om, da jeg verken har hørt eller lest om dette.

PP

Anonym sa...

Holographic Healing: 5 Keys to Nervous System Consciousness (Volume 1) by Dr. George Gonzalez D.C.
2012 | ISBN: 0985520701 | English | 118 Pages | EPUB | 3 MB

In many traditions, light is synonymous with God. Light is synonymous with loving, healing, kindness and enlightenment. Light is the key to consciousness and is how we share this meaningful experience with each other. Just as each cell projects light that extends beyond its physical boundaries, the LightBody is formed deep within the body and extends past the physical frame. I believe the light that extends past the physical body reaches outward and literally plugs the body into the universe, the space around the body. It is the body’s ability to generate a quality of light and brilliance that connects us to the Universe.

In this book you will learn:

- How to understand your body as a holographic healing instrument
- All about the advances in Nervous System rehabilitation
- How to gain abundant health by removing your synthetic chemical burden
- How to save your DNA for future healing
- How to focus on healing and developing the instrument that makes our dreams into reality – our Nervous System!

Dr. George Gonzalez is a renowned lecturer and expert in the activation and expansion of the Nervous System. He has developed a patented, systematic process for evaluating and correcting the Nervous System that began while researching a solution for his wife’s spinal cord injury. The collection of techniques that led to her full recovery became Quantum Neurology® Rehabilitation. This advanced nerve rehabilitation system has provided countless patients improvement in their injury, illness or condition.

https://www.tusfiles.net/66zaj3eva7yw
http://uploaded.net/file/105asup9
http://uploaded.net/file/viydbvcg/h54543634565.epub

PP

Anonym sa...

The Complete Guide to Creating Oils, Soaps, Creams, and Herbal Gels for Your Mind and Body: 101 Natural Body Care Recipes (Back-To-Basics) by Marlene Jones
English | 2010 | ISBN: 160138369X | ISBN-13: 9781601383693 | 288 pages | EPUB | 7,2 MB

This book will walk you through the seemingly complex, but realistically simple, process of creating your own oils, soaps, creams, and gels, utilizing them effectively to boost your health both in mind and body. You will learn how to recognize scents and how they interact with each other in the form of oils for your body and mind.

You will learn how to buy and use essential oils and recognize the properties of various pure essential oils. You will learn which common and uncommon essential oils are out there and what they entail as well as how to start blending them. The various equipment you will need, carrier and base oils, and solutions and dilutions used are outlined for you here. You will learn how to create recipes for cleaning around your home and how to use essential oil mixtures for essential beauty, baths, bath salts, herbal baths, children's baths, foot baths, hand and nail care, hair oils, shampoos, rinses, and perfumes. Additional uses, including everything from oils for the elderly and sick to your pets, are provided as well. No matter what you are using your oils and natural body products for, this book will help guide you through the process of creating and forming them.

http://k2s.cc/file/a5f708dbaae03/160138369X.epub

PP

Anonym sa...

Fantastisk Christer! Jeg beundrer motet og gjennomføringsevnen din, og gleder meg stort til å handle fra Bakerrebellene! :)

Ellers er jeg enig med Lisa AAA om prøvepakker på Juffinger sine varer :)

Linn

Birgitte sa...

Enig med de over her, kunne tenkt meg prøvepakker med litt av de forskjellige ostene også, for jeg kvier meg for å kjøpe så mye av gangen, da alle her i huset er veeldig kresen på osten :)

Nøtteliten sa...

Må bare hive meg på dette med prøvepakker. Det hadde vært knall! Også på ost - hvis det er mulig. Tør ikke kjøpe ost for en såpass sum hvis jeg ikke er sikker på at jeg liker den.

Ellers er jeg imponert over hva du får til Christer! Da du forleden annonserte at bakeriplanene var lagt på is inntil videre, da trodde jeg ikke det kom til å bli noe av på en del år enda - og nå er dere snart i gang. Det er fantastisk!!

Nøtteliten

Anonym sa...

Secrets to Great Soil (Storey's Gardening Skills Illustrated) By Elizabeth Stell
Publisher: Storey Publishing, LLC 1998-01-02 | 224 Pages | ISBN: 1580170080 | PDF | 35 MB

Create productive soil anywhere with step-by-step instructions for making compost and fertilizers.

http://k2s.cc/file/18cf0ea162c90
http://qkup.net/huwzhhqk5857/scre.soil.pdf.html

Teaming with Microbes: The Organic Gardener's Guide to the Soil Food Web, Revised Edition by Jeff Lowenfels, Wayne Lewis
English | 2010 | ISBN: 1604691131 | 220 pages | EPUB | 9 MB

The 2011 Garden Writers of America Gold Award for Best Writing/Book proves soil is anything but an inert substance. Healthy soil is teeming with life -- not just earthworms and insects, but a staggering multitude of bacteria, fungi, and other microorganisms. When we use chemical fertilizers, we injure the microbial life that sustains healthy plants, and thus become increasingly dependent on an arsenal of artificial substances, many of them toxic to humans as well as other forms of life. But there is an alternative to this vicious circle: to garden in a way that strengthens, rather than destroys, the soil food web -- the complex world of soil-dwelling organisms whose interactions create a nurturing environment for plants. By eschewing jargon and overly technical language, the authors make the benefits of cultivating the soil food web available to a wide audience, from devotees of organic gardening techniques to weekend gardeners who simply want to grow healthy, vigorous plants without resorting to chemicals.

http://uploaded.net/file/ycc0hh3j/TeamingMicrobes.epub

How to Grow Winter Vegetables by Charles Dowding
2011 | ISBN: 1900322889 | English | 232 Pages | EPUB | 10 MB

It is possible, with the help of this book, to enjoy an abundance of vegetables at the darkest time of year, whether stored or ready for harvesting when needed. It also covers growing for the “hungry gap” from April to early June. Not much grows in winter, but a well-organized plot may nonetheless be quite full. This book helps gardeners plan carefully, and well ahead, sowing and planting at specific times through the year. The main part of the book is an extensive month-by-month sowing, planting, and growing calendar. Further sections cover harvesting—from garlic in July right through to the last of the overwintered greens in May—and storing your produce. Many salads can be grown in winters, especially with a little protection from fleece, cloches, or larger structures. The book includes a whole section on frost-hardy salad plants, explaining how to ensure harvests of fresh leaves throughout winter. The beauty of winter and its produce is captured in glorious photographs from the author's garden.

http://uploaded.net/file/ieres1em

PP

Anonym sa...

Mad in America: Bad Science, Bad Medicine, and the Enduring Mistreatment of the Mentally Ill by Robert Whitaker
English | 2010 | ISBN: 0465020143 | PDF | 368 pages | 1,2 MB

Schizophrenics in the United States currently fare worse than patients in the world’s poorest countries. In Mad in America, medical journalist Robert Whitaker argues that modern treatments for the severely mentally ill are just old medicine in new bottles, and that we as a society are deeply deluded about their efficacy.

The widespread use of lobotomies in the 1920s and 1930s gave way in the 1950s to electroshock and a wave of new drugs. In what is perhaps Whitaker’s most damning revelation, Mad in America examines how drug companies in the 1980s and 1990s skewed their studies to prove that new antipsychotic drugs were more effective than the old, while keeping patients in the dark about dangerous side effects.

A haunting, deeply compassionate book—now revised with a new introduction—Mad in America raises important questions about our obligations to the mad, the meaning of “insanity,” and what we value most about the human mind.

http://k2s.cc/file/a9a9180ba8961/0465020143.pdf

PP

Anonym sa...

Jeg har en vill teori om at dødehavet opprinnelig var rødehavet, men at Moses drepte det da han delte det, slik at det vred seg i smerte og daua og ble til dødehavet!

1 – Mykoplasma er ikke bakterier, og er heller ikke dokumentert å eksistere. Tvert om har flere forskere, deriblant Howard Urnovitz, plukket løgnen fra hverandre og påpekt at det ikke finnes fnugg av dokumentasjon for at mykoplasma eksisterer. Urnovitz har også vist for seg, i rettshøringer om ”Gulf War Disease” dokumenter og fakta som beviser at oprinnelsen til løgnen er forskere i det amerikanske pentagon’s avdeling CDC. Poenget var å skylde soldatenes helseproblemer på dette oppdiktede, mystifistiske cellesammensuriet, noe Urnovitz ikke godtok så lenge det ikke fantes dokumentasjon eller engang bevis for eksistensen av mykoplasma.

Jeg tenkte jeg skulle finne de opprinenlige dokumentene jeg selv leste for noen år siden, men ser at det meste om Urnovitz enten har blitt fjernet, eller ”doktorert,” slik at han nå tilsynelatende sier noe helt annet enn det han faktisk gjorde i artiklene jeg leste. Eksempelvis gjorde han det helt klart at han ikke godtok paradigmet om virus, men så virus som gener kroppen dannet selv, akkurat som professor i genetikk, Barbara McClintock dokumenterte i 1980-åra. I artikler i dag er han tilsynelatende enig i at virus finnes, at bakterier er patogene, etc, slik at skadekontrolleksperter fra industrien eller militæret åpenbart har doktorert artiklene. Jeg fant også en artikkel hvor noen prøvde å sverte ham.

Her er imidlertid noe fra ham fra det jeg selv leste for noen år siden –

“The cutting-edge biochemist, Howard Urnovitz, views SARS virus as human genes rearranged by pollution stress: «I do not see a virus. I see a unique and complete rearrangement of genomic elements. For example, when I look at what is believed to be the gene sequence coding for the spike protein of this coronavirus, I see a complicated gene rearrangement of a region of human chromosome. As I did in our studies of Gulf War Syndrome, when I see gene rearrangements like this, I immediately search for an associated catastrophic environmental event that could have caused such genomic rearrangement”

Jeg ville ha postet link til siden utsagnet står på, men ser at artikkelen har blitt manipulert, slik at han nå tilsynelatende mener at HIV eksisterer, hvilket han ikke gjorde i den opprinnelige utgaven av artikkelen. Her er samme utsagn, men uten resten av artikkelen om rettshøringen –
http://www.westonaprice.org/environmental-toxins/sars-epidemic

Hva gjelder lungebetennelse så er det normalt mangel på vitamin A og D, og/eller sink, som leveren må ha for å omdanne vitamin A til hormonformen i kroppen. Søker du på pneumonia nutrient deficiency finner du mer info.

2 – smørsyre senker ph og bedrer dermed miljøet for optimal tarmflora, samt brukes som drivstoff av tarmcellene, slik at de gjør jobben sin og holder seg friske. Mye av logikken bak fibermyten er basert på hvordan smørsyre bedrer tarmhelsa, slik at du finner info om emnet via søk på helsegevinstene ved fiberkonsum. Mer om smørsyre her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1383350712128#c1506745707292031050

3 – Næringsmangler i immunforsvaret finnes ikke, all den tid det ikke eksisterer noe definert immunforsvar i kroppen. Over 90% av kroppens såkalte immunsystem er faktisk mikrofloraen. Og da ikke bare i fordøyelsessystemet, men den i kroppsåpninger og på huden også, så vel som i blod og alle organer og kroppsvæsker.

Jeg har som nevnt tidligere ingen bøker å anbefale som jeg synes er spesielt gode, da samtlige jeg noensinne har lest er en salig miks av rett og galt, misforståelser og usannheter og sannheter, så vel som rene løgner basert på oppdiktede sykdomsparadigmer. Sjekk ut kommentarfeltene i de bloggsider her hvor jeg har postet boklinker, og du vil finne en del kostholds og vitamin/mineralbøker og avhandlinger. Så har du noe å gå på. Liste over bloggsider finner du i kommentar ovenfor, den 19. mars 2014 kl. 18.32

PP

Anonym sa...

Strålende nyheter, Christer! Jeg har gleda meg lenge til godt brød!

Og så har jeg et spørsmål, hvor jeg regner med å få til svar noe sånn som "så mye du føler for", men jeg trenger egentlig et mer konkret svar.. :) Det jeg lurer på er hvor mye fett som er (n)ok i et måltid? Og kan det virkelig ikke bli for mye? Jeg føler det nesten ikke er grenser for hvor mye fett jeg spise hvis jeg har muligheten, men så har jeg også vokst opp med et ganske så fettfritt kosthold, og synes det er litt vanskelig å legge fra meg tidligere tanker om mat. F.eks. synes jeg smørsaus av 1 eggeplomme og 50 g smør er kjempemye (sammen med en torskefilet og agurksalat og en liten potet) - men er det det? Jeg blir så forvirra når "alle" snakker om at det bare er å kjøre på med fett, og at "nei fett er vi ikke redd for", for jeg kan godt kjøre på med masse fett jeg, men er redd det skal bli for mye (og selv om jeg egentlig vet bedre blir jeg allikevel satt ut når legen stadig maser om høyt kolesterol). Hva med frokost? Er det nok fett i 2 eggeplommer, 1 brødskive med smør og leverpostei og et glass kefir? Eller bør jeg ta en skje med kokosolje i tillegg?

Ellen

Anonym sa...

I tradisjonelle kosthold har fettprosentent ligget mellom 30-80%, og mange folkeslag, også før her i landet, kunne også varme opp og drikke enten rent fett (ofte smør eller ghee), eller de hadde gode klumper fett/smør i varme drikker.

Det kan ikke bli for mye, da kroppen gir beskjed når nok er nok. Kroppen har hormonelle mekanismer for å gi beskjed til seg selv/hjernen når den har fått nok proteiner eller fett, men ingen for karbohydrater. Den beste indikatoren på at man trenger fett eller fettløselige vitaminer er nettopp fettbehovet, og det er svært vanlig å nærmest fråtse i fett og fettrike matemner når man begynner tradisjonskost.

Man kan ikke legge på seg av mettet eller dyrefett, tross mange tiårs propaganda om det motsatte; kun flerumettet fett gjør at man legger på seg, men da gjennom å undertrykke stoffskiftet/skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Overskudd av mettet og dyrefett fett blir brutt ned til enklere bestanddeler og satt sammen igjen til andre næringsstoffer eller kroppslige substanser i leveren. Kort og mellomkjedet mettet fett har i tillegg en stimulerende virkning på skjoldbruskkjertelen, slik at stoffskiftet, og dermed fettforbrenning, øker.

Det finnes dermed ingen vettug grunn til å gjøre annet enn å stole på kropp og instinkt, og tillate deg å leve litt fett i tiden framover!

Hva gjelder frokosten din så er der ikke spesielt mye fett i den, men hvor mye du burde spise avhenger til enhver tid av ditt eget behov.

Du burde erstatte legen din med en radio, så kan du i det minste velge selv hva du vil høre på!

PP

Linn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jeg tenkte på å lage kokosboller for å få i meg mer gelatin, men det er jo rå eggehviter oppi der, som inneholder enzymhemmere som hindrer opptak av proteiner og vitaminer, og gelatin er jo protein, så jeg antar at det da er helt bortkastet bruk av gelatin. Er det noen her inne som har noen ideer for hva man kan brukes som erstatning for eggehviten? Hvit sjokolade kanskje?

Linn

Anonym sa...

Dette er det tredje tilfellet av slettede kommentarer i dette kommentarfeltet. Har dere ikke noe å si, så la være å si noe som helst, heller enn å slette det dere enn sier. Selvsensur er alvorlige greier!

PP

Anonym sa...

Det blir for dyrt for Christer å bestille prøvepakker, og skulle ha kjøpe inn og pakke selv til alle kundene ville han holde på til han ble pensjonist. Og da ville holdbarhet også bli et problem. En bedre løsning er å gjøre som tradisjonskostgruppen i Rogaland, som spleiser på oster, som de deler opp til alle for smaksprøver. Mao, finn likesinnede og dann kjøpsgrupper, så kan dere også kjøpe andre produkter sammen, og eventuelt ha nytte av hverandre på mange andre måter også.

PP

Anonym sa...


The Drunken Botanist: The Plants That Create the World's Great Drinks by Amy Stewart
English | 2013 | ISBN: 1616200464 | 400 pages | EPUB | 10 MB

A New York Times Bestseller
Sake began with a grain of rice. Scotch emerged from barley, tequila from agave, rum from sugarcane, bourbon from corn. Thirsty yet? In The Drunken Botanist, Amy Stewart explores the dizzying array of herbs, flowers, trees, fruits, and fungi that humans have, through ingenuity, inspiration, and sheer desperation, contrived to transform into alcohol over the centuries.

Of all the extraordinary and obscure plants that have been fermented and distilled, a few are dangerous, some are downright bizarre, and one is as ancient as dinosaurs--but each represents a unique cultural contribution to our global drinking traditions and our history.

This fascinating concoction of biology, chemistry, history, etymology, and mixology--with more than fifty drink recipes and growing tips for gardeners--will make you the most popular guest at any cocktail party.

http://www52.zippyshare.com/v/13599318/file.html
http://uploaded.net/file/nv1nobfw/DrunkenBotanist.epub

PP

Anonym sa...

Nutrition and Physical Degeneration by Weston Price
Requirements: ePUB or MOBI Reader | 9.18 MB

Overview: An epic study demonstrating the importance of whole food nutrition, and the degeneration and destruction that comes from a diet of processed foods.

For nearly 10 years, Weston Price and his wife traveled around the world in search of the secret to health. Instead of looking at people afflicted with disease symptoms, this highly-respected dentist and dental researcher chose to focus on healthy individuals, and challenged himself to understand how they achieved such amazing health. Dr. Price traveled to hundreds of cities in a total of 14 different countries in his search to find healthy people. He investigated some of the most remote areas in the world.

He observed perfect dental arches, minimal tooth decay, high immunity to tuberculosis and overall excellent health in those groups of people who ate their indigenous foods. He found when these people were introduced to modernized foods, such as white flour, white sugar, refined vegetable oils and canned goods, signs of degeneration quickly became quite evident. Dental caries, deformed jaw structures, crooked teeth, arthritis and a low immunity to tuberculosis became rampant amongst them. Dr. Price documented this ancestral wisdom including hundreds of photos in his book, Nutrition and Physical Degeneration.

Genre: Non-fiction, Nutrition, Health, Fitness

http://www.multiupload.nl/1Y5F6XFBW2
http://mir.cr/RXYYFIYT

PP

Anonym sa...

Må bare få lov til å si tusen takk PP, for all den nyttige kunnskapen du har «gitt» meg. Etter å ha tilegnet meg mye av din kunnskap rundt tradisjonskost siste året, har jeg greid å gjøre min tykktarm frisk igjen, etter flere år med veldig aktiv tarmbetennelse (Ulcerøs Kolitt). For 3 år siden var jeg så dårlig, at legene ville fjerne hele tykktarmen. Jeg var desperat etter å finne ut andre måter å bli bra på etter flere år med medisinering uten noe særlig effekt. Men hverken jeg eller de rundt meg hadde kunnskapen (som jeg nå har tilegnet meg). Så det ble et kompromiss. En liten del av tykktarmen ble fjernet (den sykeste delen) og en midlertidig stomi ble anlagt. Det ga meg en symptomlindring som gjorde at jeg greide å fungere igjen og en intens jakt etter ny kunnskap gjorde at jeg omsider kom borti din (og andres) kunnskapsverden om tradisjonelt kosthold og dets betydning for kropp og sinn. Så kort fortalt etter å ha lagt om kosten fullstendig med fokus på å bygge opp fordøyelseskapasiteten ved hjelp av kraft (fra elg og lam), gelatin i pulverform og upasteurisert melkefett (smør, rømme, surmelk osv..) og videre derfra alt som tilhører tradisjonskostbegrepet: mye animalsk mat, fet fisk, sjømat, eggeplommer, innmat osv.. så er tarmen frisk (og kroppen i supergod form). Alle prøver legene også har tatt viser ingen betennelser, noe som overrasker dem. Får sånn skal det liksom ikke være. Men uansett, nå skal jeg koble sammen tykktarm med endetarm igjen og da er spørsmålet (som jeg tror jeg vet svaret på nå ): Hva bør jeg spesielt fokusere på av mat den første tiden etter operasjon (både på sykehus og når jeg kommer hjem)? I mitt hode så tenker jeg nå: kraftsupper, eggeplommer, surmelk, smør osv… Kanskje litt potetmos med smør får også å få litt karbohydrater. Håper på svar, men uansett takknemlig for at faktisk du har hjulpet meg til å bli frisk igjen. Hilsen T. Arm

Tradisjonskost sa...

Hei Linn!
Nå tar jeg det for gitt at det er type "skumkokosboller" du tenker lage? :)
I såfall ville jeg gått for en Marshmallowsoppskrift ala denne:

http://www.thenourishinggourmet.com/2011/08/fluffy-honey-sweetened-homemade-marshmallows.html

Anonym sa...

Takk for tips, Lisa AAA :)

Og tusen takk til deg PP!
Hva kommer de forhøyede nivåene av kortisol og adrenalin av, og hvorfor blir de værende høye så lenge? Har det med binyrene, evt binyretretthet å gjøre? Blir hyper og søvnløs på samme måte hvis jeg spiser mørk sjokolade, er det samme mekanisme her?

Hvordan lukter/smaker syrnet rømme når den er dårlig? Hadde en som var mye syrligere og mer flytende enn vanlig, og nesten luktet og smakte litt eddikaktig.

Kan jeg sende deg en mail med noen flere spørsmål PP?

C.

Anonym sa...

Dette er kanskje et teit spørsmål å stille, men jeg gjør det likevel for å være på den sikre siden: Jeg har akkurat fått i hus 10 liter upasteurisert geitemelk (som før øvrig smaker nydelig!! Jippi!!), men jeg klarer jo ikke å drikke opp alle literne på rappen. Jeg har nå satt noen av literne til syrning på kjøkkenbenken, og håper at dette skal bli til surmelk i løpet av noen dager (på lik linje med kumelk). Er det noen forskjell på syrning av kumelk og geitemelk? Så vidt jeg har fått med meg, så inneholder de de samme enzymene? Jeg har også satt noe til side med kefirkorn oppi, men kornene har vært brukt til kumelk tidligere, og jeg er dermed litt i bedaring på hvorvidt dette kommer til å bli god kefir. Om det nå enn smaker rart, så er det vel ok å drikke likevel? Jeg vil jo ikke la min fine geitemelk gå til spille, så litt usmak skal jeg tåle, så lenge den er drikkbar.. Og til sist: Hvor lenge holder geitemelka seg i kjøleskapet?

Har søkt opp geitemelk (og syrning) på norske sider her på nettet, men har ikke funnet noe som gir meg et konkret svar. I utgangspunktet tenker jeg jo at geitemelk kan behandles på samme måte som kumelk, men jeg kan jo ikke alt her i verden, så da spør jeg likesågodt :)

Hilsen Åjegvetenseter

Anonym sa...

Beklager, mente upasteurisert rømme :)
C.

Anonym sa...

Geitemelk surnes på samme måte som kumelk, via de bakterier som er naturlig tilstedeværende i den rå melken. Kefirkorn går helt fint til geitemelk, og kefiren blir omtrent som melkekefir i smak.

Melken holder seg ca en uke i kjøleskap, og når den er kefir, opp i mot 3-6 måneder. Men, jo lenger den står, desto viktigere er det å snu flasken/krukken på hodet av og til, slik at laget av kasein og fett som naturlig legger seg på toppen, gjerne presset opp av kullsyren fra gjæringsprosessen, ikke blir vond i smak eller mugner

Søker du på goat milk kefir får du nok flere treff

PP

Anonym sa...

Takk heller deg selv for å ha hatt mot nok til å gjøre det som trengtes selv.

Ellers har du helt rett i valget av matemner, men jeg ville plusse på ekstra tilskudd av gelatin i 1-2 uker etter inngrepet, for spesielt glutamin som akselererer dannelse av nye tarmceller i koblingspunktet. Glycin, som det er veldig mye av i gelatin, vil hjelpe mot eventuelle betennelsesreaksjoner, samtidig som glycin og prolin (mye i gelatin) i gelatinet vil danne nytt kollagen i tarmen generelt så vel som i selve koblinspunktet. Kraft, som du allerede har tenkt på, inkluderer også glyosaminoglykaner, som vil helbrede de deler av tarmveggene som består av disse.

Da vitaminene A og D er spesielt viktige for slimhinnene i tarmsystemet, er det nok lurt å bruke gjæret fiskeleverolje i en periode etter inngrepet.

Lykke til med å få "endene" til å møtes :-)

PP

Anonym sa...

Som jeg skriver i første svarkommentar til deg så kommer adrenalin og kortisol på banen når blodsukkeret faller. Da for å frigjøre glukose fra glykogenlagre, og evt bryte ned aminosyrer eller fettsyrer fra muskelceller, etc for å omdanne til glukose ved behov.

Ellers er koffein en vanlig utløser, så vel som stress, både fysisk og psykisk.

Den rømmen du beskriver har nok stått for lenge, men den var ikke helsefarlig. Det er med rømme som med smør, at den stinker noe mellom fjøs og spy når den begynner å bli dårlig. Det er da tegn på at smørsyren har begynt å gjære. Den kan fremdeles spises, og vil være helsefremmende, men smaker som nevnt spy.

PP

Anonym sa...

Ps, har du mailadressen min så bare fyr løs..

PP

Anonym sa...

Som alltid, takk for svar!

Ok, hvis en da får påvist lungebetennelse "pga mykoplasma", kan en da sørge for å få i seg de nevnte næringsstoffene, spesielt vit A og D pluss sink så vil kroppen fikse det selv?
Jeg har tidligere hatt dette og gått på lange antibiotika kurer
som ikke akkurat fordøyelsen har likt særlig godt.

Angående fiber skjønner jeg hva du mener, baktierer danner byturat av noe av fiberet
som har samme effekt som byturat i smørsyre.

Bøker, skjønner. Så gjennom alle linkene dine og fant mye forskjelligmen ikke noe vitamin/mineral bøker...

Jeg drikker nå en halvliter surmelk om dagene og fortsatt mye eddik og de andre rådene du har gitt meg. Maten ligger ikke så lenge i magen lenger og jeg er nok ikke like oppblåst som jeg var. Nå har jeg fulgt opplegget ditt i 4mnd, med noen tips tatt inn senere enn andre. Minimalt med energi enda. Spent på fortsettelsen!

FO

Anonym sa...

Gleder meg til å kunne kjøpe brød, har liksom ikke fått helt taket på surdeig selv enda ;)

Til PP, jeg tenkte å prøve sesamolje i hudpleien min, men klarte å kjøpe en flaske der frøene er "gently toasted". Men oljen er økologisk og kaldpresset. Er denne da ødelagt, eller funker det på huden som den er, evt blandet med talg?

Lise

Anonym sa...

Tusen hjertelig for meget raskt svar! Og ikke nok med at jeg fikk geitemelk, så fikk jeg også mulighet til å overta to små jentekillinger som gården skulle avlive. Jeg har sååå lyst til å ta dem, men jeg har ikke rukket å sette meg inn i alt av småbruksdrift ennå. Jeg har plass til dem, og de får ly, masse uteplass, varmelampe og halm å ligge på og de skal få masse kjærlighet. Jeg er ganske så sikker på at jeg kommer til å takke ja til å overta disse og speed-lese meg opp på det PP har lagt ut av relevente bøker. Det eneste jeg ikke er helt komfortabel med, er at bonden ber meg gi geitekillingene Pontus melkerstatning fra FK. Denne inneholder jo litt av hvert av skumle greier, men han mente at dette var godt nok for dem + at killingene fint kunne gå ute og spise fritt i tillegg. Siden jeg ikke har nok av geitemelk å gi dem, er det noe annet jeg kan gi i tillegg (eller helt istedenfor!) denne FK-erstatningen?

Hilsen Åjegvetenseter ( med to små geiter :)

Anonym sa...

Får du tak i råmelk eller melk fra ku og blander i litt kokosolje, eller aller helst smør fåretalg, så er det bedre enn pontus. Alternativt en kombinasjon av pontus og upasteurisert melk. Kumelk bør helst surnes 1-2 dager (får du i stor dunk bør den stå lenger, i 3-4 dager), slik at den blir lettere fordøyelig, og også bidrar med flere bakterier og sopper til smårollingenes fordøyelse. Dette forhindrer også gjæring av kulaktosen slik at det oppstår trommesyke

At de små kan spise hva de vil ute er ikke riktig, da de først må få i seg en del kortkjedet fett (melkefett/fløte/rømme/smør) for å utvikle førstemagen. Geiter har flere mager, og er drøvtyggere, men små killinger er enmagede i minst uker, inntil magesystemet deres er normalt utviklet, slik at de ikke kan ta opp næring av betydning fra gress, planter eller høy, etc. Får du tak i tørket brenneslehøy, så er det en god og næringsrik start for dem, inntil de kan spise gress og annet høy.

Det at lam, kalver og killinger ikke har utviklet flere mager før de er minst 4 uker gamle gjør pontus potensielt helseskadelig, da så små dyr danner ikke enzymer som kan omdanne alt det flerumettede fettet i pontus til mettet fett. Sammen med melk blir det litt bedre, men ikke optimalt.

Salt er også veldig viktig for dem, slik at de bør ha en saltslikkestein, alternativt saltblokk, eller i alle fall ha salt i f.eks en skål de kan slikke fra. Eller du kan gi dem litt i hånden, som de kan slikke fra.

Får & geder - Elvig Hansen, Skarv/Høst, ISBN 87-14-20471-1
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8714204711 midlertidig utsolgt

Geder til husbehov - Nina Clausen og Ingrid Dam, Skarv/Høst, ISBN 87-14-20251-4
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8714202514 midlertidig utsolgt

Geiteboka - L. O. Eik mfl., Landbruksforlaget, ISBN 82-529-2528-6
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8252925286

Natural Goat Care - Pat Coleby, Acres USA, ISBN 0911311661
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0911311661 midlertidig utsolgt

Backyard Farming: Raising Goats: For Dairy and Meat - Kim Pezza, Hatherleigh Press, ISBN 1578264731
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=9472972

How to Raise Goats : Everything You Need to Know av Carol A. Amundson, Voyageur Press, ISBN 076033157X
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2942946

Your Goats: A Kid's Guide to Raising and Showing - Gail Damerow, Storey Books, ISBN 0-88266-825-0
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0882668250
http://cdon.no/b%c3%b8ker/damerow%2c_gail/your_goats-4373279

Barnyard in your Backyard – A Beginner’s Guide to Raising Goats – Gail Damerow, Storey Publishing, ISBN 1580174566
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1580174566
http://cdon.no/b%C3%B8ker/barnyard_in_your_backyard-4453681

Raising Goats Naturally: The Complete Guide to Milk, Meat and More - Deborah Niemann, New Society Publishers, ISBN 0865717451
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=9403506

Goat Husbandry - David MacKenzie, Faber & Faber, ISBN 0571165958
http://cdon.no/e-b%c3%b8ker/mackenzie-david/goat-husbandry-24100802

PP

Anonym sa...

A. Cannas, G. Pulina - Dairy Goats, Feeding and Nutrition: Feeding and Nutrition
CABI | 2008 | ISBN: 1845933486 | Pages: 320 | PDF | 1.83 MB

Dairy goats have long been considered and important source of income for rural populations, providing the opportunity for profitable and sustainable diversity for small farms. They are highly adaptable due to their unique feeding habits and have become popular livestock animals in a range of environments, from temperate grasslands to subtropical, semi-arid and mountainous areas. Moreover, goat milk products are finding a growing acceptance in the world market and research has increased in feeding strategies for improved productivity and quality.
Examining all aspects of dairy goat feeding and nutrition, this book represents a long awaited review of recent scientific research and updated techniques. Chapters discuss aspects such as the modeling and production of goat's milk as well as the estimation of nutrient requirements and food intake of goats.

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/666000/d164716c776a70d90617d9c150b9dadc/_as/%5BAntonello_Cannas,_Giuseppe_Pulina,_Ana_Helena_Dia(BookFi.org).pdf

Jerry Belanger, "Storey's Guide to Raising Dairy Goats: Breeds, Care, Dairying, Marketing, 4th Edition"
ISBN: 1603425802, 1603425810 | 2011 | EPUB | 344 pages | 6 MB

With minimal space and housing needs, dairy goats are a practical choice for the small or backyard dairy farmer. Dairy goats require a smaller investment than Cows and produce easily digested milk that is much in demand for making yogurt, cheese, and other dairy products.

The revised and updated fourth edition includes:

Updated information on disease diagnosis and treatment
Tips on choosing pygmy breeds
Expanded coverage of breeding, kidding, and raising kids
More information on milking, dairying, and cheesemaking
Expanded resource section

http://uploaded.net/file/qikucciw

Maggie Sayer, "Storey's Guide to Raising Meat Goats, 2nd Edition: Managing, Breeding, Marketing"
English | ISBN: 1603425837, 1603425829 | 2010 | EPUB | 344 pages | 7 MB

Goat meat production is the fastest growing segment of U.S. agriculture, and an estimated 70 percent of all meat consumed globally is from goats. Storey’s Guide to Raising Meat Goats is the essential reference on raising, caring for, and marketing meat goats. This updated edition gives caprine producers the vital information they need to start a meat-goat business or expand their current operation.

http://rapidgator.net/file/ca646d23b0cf151570e036ba1b5842e6
http://uploaded.net/file/rw5kcgif/1603425829.epub

PP

Anonym sa...

Cheryl K. Smith, "Raising Goats For Dummies"
2010 | ISBN: 0470568992, 0470633786 | 360 pages | PDF | 6 MB

Realize the joy and benefits of raising and caring for goats

Interest in raising goats is on the increase as people become more concerned about where their food comes from, what is in it, and how it is produced. Goats have become more than just a source for food — they make great companions and helpers, too. This helpful and friendly guide introduces you to all aspects of owning and caring for goats so that you, too, can benefit from raising these popular animals.

Goats 101 — get the basics on goat breeds, goat terminology, goat behavior, and choosing the best type of goat to suit your needs

Bring your goats home — learn how to purchase goats, prepare to transport them home, and get the gear you need to care for them

Goat health and breeding — get the lowdown on what you need to keep your goats healthy, from testing and immunizations to common goat health problems

Live self-sufficiently and make money from your goats — learn about working in partnership with your goats to provide sustenance for your family and to make money from milk or meat

Open the book and find:

The benefits of owning goats as companions or helpers

What to expect from your goats

Tips for keeping your goats safe and healthy

A rundown of goat breeding, pregnancy, and kidding

How to get your property ready for a goat

An explanation of diseases to watch for

Tips for constructing a simple shelter

What and how to feed your goat

Training techniques to keep your herd in order

http://uploaded.net/file/0jn1pw1v
http://uploading.com/files/3maab59c/0470568992Goats.rar/

PP

Anonym sa...

Det er en matolje du har fått deg, men den funker fint på huden. Sikkert en ide å blande i litt kokosolje.

PP

Anonym sa...

Det finnes verken fornuft, logikk eller vitenskap bak å bruke antibiotika mot betennelse. Jeg hadde forstått det om lungebetennelse i det minste skulle ha vært forårsaket av såkalt patogene bakterier, i og med at antibiotika liksom skal virke mot slike.

Ellers svar ja på spørsmålet ditt, forutsatt at man ikke konsumerer planteoljer eller transfett i kosten, som også forårsaker lungebetennelse. Både via å forbruke vitaminer som A og andre antioksidanter som også også er involvert i lungenes funksjon, samt gjennom å ”tynne ut” lungeoverflatevæsken, som skal være 100% mettet fett (mettet fett styrker mao lungene).

Byturat er smørsyre.

Jeg søkte også på bøkene om næringsstoffer, både i bloggen og via google, og fant ingen. Så enten ligger de i bloggsøppelpostmappa, eller de er fjernet av en bloggadministrator. Og da mener jeg ikke Christer, men dem som eier bloggserveren.

Jeg har merket meg flere ganger at ting jeg har skrevet i kommentarer er forsvunnet, og da som regel kommentarer som inkluderer noe på engelsk, eller som inkluderer linker. Kanskje vi skulle ta en ”Krim” på bloggen, og annektere den fra Christer, slik at vi får full kontroll?

PP

Christer sa...

Stemmer det, hadde jeg hatt utsag hadde ikke smaksprøver vært noe problem, men slik situasjonen er blir det en dyr affære, og jeg oppfordrer som PP at folk går sammen i grupper og deler på en ost man lurer på. Det er ikke ofte jeg har fått tilbakemeldinger om at folk ikke liker osten de har kjøpt, så jeg er ganske trygg på at folk liker den om de velger en av de mer milde ostene om man er usikker :) Juffingerprodukter selger jeg mer eller mindre i smaksprøvestørrelser, så der er det ikke noe tema iom at det meste kommer i pakker med ferdigoppskjært som veier under 100g. En mulig løsning for Juffingerproduktene er at jeg kutter ut alle produkter som krever kjøletransport, og kun tilbyr det som kan være romtemperert. Da vil pakkene kunne sendes meg i Posten, og jeg unngår dyr kjøletransport.

Anonym sa...

The Great Cholesterol Myth: Why Lowering Your Cholesterol Won't Prevent Heart Disease-and the Statin-Free Plan That Will By Jonny Bowden, Stephen Sinatra
2012 | 240 Pages | ISBN: 1592335217 | EPUB | 1 MB

Heart disease is the #1 killer. However, traditional heart disease protocols--with their emphasis on lowering cholesterol--have it all wrong. Emerging science is showing that cholesterol levels are a poor predictor of heart disease and that standard prescriptions for lowering it, such as ineffective low-fat/high-carb diets and serious, side-effect-causing statin drugs, obscure the real causes of heart disease. Even doctors at leading institutions have been misled for years based on creative reporting of research results from pharmaceutical companies intent on supporting the $31-billion-a-year cholesterol-lowering drug industry.

The Great Cholesterol Myth reveals the real culprits of heart disease, including:
· Inflammation
· Fibrinogen
· Triglycerides
· Homocysteine
· Belly fat
· Triglyceride to HCL ratios
· High glycemic levels
Bestselling health authors Jonny Bowden, Ph.D., and Stephen Sinatra, M.D. give readers a 4-part strategy based on the latest studies and clinical findings for effectively preventing, managing, and reversing heart disease, focusing on diet, exercise, supplements, and stress and anger management.
Get proven, evidence-based strategies from the experts with The Great Cholesterol Myth.

MYTHS VS. FACTS
Myth–High cholesterol is the cause of heart disease.
Fact–Cholesterol is only a minor player in the cascade of inflammation which is a cause of heart disease.

Myth–High cholesterol is a predictor of heart attack.
Fact–There is no correlation between cholesterol and heart attack.

Myth–Lowering cholesterol with statin drugs will prolong your life.
Fact–There is no data to show that statins have a significant impact on longevity.

Myth–Statin drugs are safe.
Fact–Statin drugs can be extremely toxic including causing death.

Myth–Statin drugs are useful in men, women and the elderly.
Fact–Statin drugs do the best job in middle-aged men with coronary disease.

Myth–Statin drugs are useful in middle-aged men with coronary artery disease because of its impact on cholesterol.
Fact–Statin drugs reduce inflammation and improve blood viscosity (thinning blood). Statins are extremely helpful in men with low HDL and coronary artery disease.

Myth–Saturated fat is dangerous.
Fact–Saturated fats are not dangerous. The killer fats are the transfats from partially hydrogenated oils.

Myth–The higher the cholesterol, the shorter the lifespan.
Fact–Higher cholesterol protects you from gastrointestinal disease, pulmonary disease and hemorrhagic stroke.

Myth–A high carbohydrate diet protects you from heart disease.
Fact–Simple processed carbs and sugars predispose you to heart disease.

Myth–Fat is bad for your health.
Fact–Monounsaturated and saturated fats protect you from metabolic syndrome. Sugar is the foe in cardiovascular disease.

Myth–There is good (HDL) cholesterol and bad (LDL) cholesterol.
Fact–This is over-simplistic. You must fractionate LDL and HDL to assess the components.

Myth–Cholesterol causes heart disease.
Fact–Cholesterol is only a theory in heart disease and only the small component of LP(a) or “bb shot” LDL predisposes one to oxidation and inflammation.

http://longfiles.com/nx0xr0f9580j/The_Great_Cholesterol_Myth_-_Jonny_Bowden.epub.html
http://filepost.com/files/69m9f4a5/The_Great_Cholesterol_Myth_-_Jonny_Bowden.epub/
http://rapidgator.net/file/79285522/The_Great_Cholesterol_Myth_-_Jonny_Bowden.epub.html
http://dfiles.eu/files/12jdstq8p
http://uploaded.net/file/0p0kovj3

Boken bør tas med en klype kolesterol, da selv om det meste som skrives om kolesterolmyten er riktig, så er de årsaker han oppgir som alternativer feil. Forfatteren er kjent for å være temmelig overflatisk.

PP

Anonym sa...

Torsten Larsson, Ulf Göransson, "Stretching with Quality"
2013 | ASIN: B00GS7Y9CO | 95 pages | EPUB | 5,4 MB

Stretching with Quality shows, through illustrative pictures and instructive wording, how to execute the exercises. The techniques described can achieve a stretch of the intended muscle/muscle group without involving surrounding ligaments and stretching them to extremes. This is of great importance for the lower back, which can easily cause pain when being stretched in an incorrect way.

Michael Söderkvist at the Education Committee of Swedish Budo & Martial Arts Association Says:
"A book that we can not do without ...
The Swedish Budo & Martial Arts Federation has for 18 years, used different editions of the book Stretching with Quality in our courses. We think the book in an excellent way conveying how stretching should be conducted in such a manner that increases mobility without degrading the back and the ability of the joints to tolerate stress. Something that is very important in our sport where mobility and durability for heavy loads are two important components that must perform at their best."

The exercises are described with an easy-to-understand text without medical terms and they are supplemented by showing the most common errors while performing the stretch and how to avoid them.

Each exercise is illustrated with drawings which clearly depict the origin and insertion of the muscle . There are also one or more drawings of the stretch itself, and an anatomical picture of the muscles involved in the stretch.

http://longfiles.com/tmcza07f0apa/B00GS7Y9CO_Stretching.epub.html
http://uploaded.net/file/s3k8cy8j

PP

Anonym sa...

Ok, takk for solide svar.
Jeg har selv merket at noe har forsvunnet.
Hehe, vi får ta over bloggserveren!

FO

Anonym sa...

Har ikke holdt på med tradisjonskost mer enn ett år, har fortsatt en del spørsmål. Har jeg forstått det riktig når det gjelder mel: Det er ikke nødvendig ift næringsinnhold med grovt mel da mel i seg selv ikke er hovedkilde til næring. Man kan like gjerne bruke siktet spelt?? Syrner brøddeigen med myse.
Josefine.

Nøtteliten sa...

PP: Dette er et nysgjerrighetsspørsmål, så jeg forventer ikke at du svarer. Det gjør du som du vil med :-)

Jeg jobbet som geitbudeie en gang, og mange av geitene hadde såkalt "verkebyll" - ofte store som tennisballer. Vi fikk beskjed om å skjære dem opp med tapetkniv, og klemme ut den gørrluktende "majonesen" som var inni. Beskjeden var at dette var helt vanlig. Spørsmålet er: Hva kommer dette av?

(Jeg regner jo med at svaret er næringsmangel, men vet jo ikke hvilke næring det er snakk om her - eller evt. om det er kjemikaliebelastning eller annet fra f.eks kraftfor)

Åjegvetenseter: Geiter er så utrolig nydelige, skjønne, spennende og artige dyr. Du er kjempeheldig! :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Mel i seg selv inneholder veldig lite næringsstoffer av betydning, og mel fra helkorn har i tillegg større nivåer av enzymhemmere og fytinsyre, som allikevel binder en rekke næringsstoffer og forhindrer opptak av disse. I tillegg til at pepsin og proteinfordøyende enzymer i magesekk og tynntarm blokkeres, slik at verken proteiner eller næringsstoffer tas opp. Grovnrød/helkornbrød er dermed en ernæringsmessig katastrofe heller enn den helsebomba offentlige påstander opprettholder

PP

Anonym sa...

Om du sikter til såkalt byllesyke så har jeg ikke sjekket dette ut, annet enn å konstantere at de offentlige påstandene om snikende byller i lymfesystemet er så hjernedøde at jeg lurer på om det offentlige har hentet informasjonen fra nærmeste barnehage. Logikken bak at en bestemt bakterie skal være årsaken beskrives i hundrevis av artikler, men ikke en eneste beskriver hvordan. Det bare er slik at bakterien forårsaker problemet, og dermed basta.

I og med at det er snakk om lymfesystemet, så er forgiftning/kjemikaliebelastning mer sannsynlig som årsak enn en bakterie. Især når den seriløse vitenskapen har dokumentert at patogene bakterier ikke finnes, og at bakterier i sår, byller, betente vev, etc reparerer problemet eller avgifter puss/betennelsesvæske, slaggstoffer, etc

PP

Anonym sa...

Ps, i kommentaren til Geiteseter så skulle det stå 4 uker; altså at killinger er enmagede inntil de er vel 4 uker gamle. Akkurat som lam.

PP

Anonym sa...

Christer, din bloggboms; vet du hvor alle kommentarene mine har forsvunnet? Jeg har liksom vondt for å tro at de havner i bloggsøppelpostmappa etter flere dager, og lurer på om noen med administratortilgang sletter dem fordi det er bøker i salg/kopibeskyttet åndsverk.

Åndsverk ja, det må gjøre vondt!

PP

Anonym sa...

Urban Farming: Sustainable City Living in Your Backyard, in Your Community, and in the World by Thomas Fox
2011 | ISBN: 1933958936 | English | 416 Pages | PDF | 159 MB

It doesn't take a farm to have the heart of a farmer. Now, due to a burgeoning sustainable-living movement, you don't have to own acreage to fulfill your dream of raising your own food. Hobby Farms Urban Farming, from Hobby Farm Press and the same people who bring you Hobby Farms and Hobby Farm Home magazine, will walk every city and suburban dweller down the path of self sustainability. Urban Farming will introduce readers to the concepts of gardening and farming from a high-rise apartment, participating in a community garden, vertical farming, and converting terraces and other small city spaces into fruitful, vegetableful real estate. This comprehensive volume will answer every up and coming urban farmer's questions about how, what, where and why--a new green book for the dedicated citizen seeking to reduce his carbon footprint and grocery bill.

http://uploaded.net/file/5aj5kzu0

Anonym sa...

The Greatest Experiment Ever Performed on Women: Exploding the Estrogen Myth by Barbara Seaman
English | 2009 | ISBN: 1583228624 , 0786868538 | ISBN-13: 9781583228623 , 9780786868537 | 352 pages | EPUB | 0,36 MB

With the ardent tone of a close friend, Barbara Seaman draws on forty years of journalistic research to expose the "menopause industry" and shows how estrogen therapy often causes more problems—including breast cancer, heart attack, and stroke—than it cures.
The Greatest Experiment Ever Performed on Women tracks the well-intentioned discovery of synthetic estrogen through the unconscionable and misleading promotion of a dangerous drug.

http://k2s.cc/file/1af2ba1e3ed01/1583228624.epub

The Pill: Are You Sure it's for You?
Allen & Unwin | 2008-05-01 | ISBN: 1741750792 | 324 pages | PDF | 1,2 MB

While the Pill is taken by most women and girls at some stage in their lives, few realise it is not without side-effects. Clear links have been made to depression, nausea, headaches and migraines, as well as a loss of libido. Contrary to what most of us believe, it is not a failsafe contraception. Around 2 in 10 women do conceive while taking the Pill. Others experience difficulties conceiving after coming off this drug. There are also nutritional concerns, which can affect the health of subsequent children long after you have stopped taking it. So what is the Pill, how does it work and what does it do to your body? If not the Pill, then how else can you control your fertility in casual or long-term relationships? Are hormonal implants and injections any better? If you're about to come off the Pill, what are the best ways to reclaim your health and wellbeing? And what can you look forward to when your body returns to its natural rhythm? Accessible, informed, inspired, The Pill. Are you sure it's for you? provides you with a wealth of case studies and information that will help you make the choice you want for your body

http://rapidgator.net/file/b359e6a097d38d5a693c3d54fd51d83c/the_pill_-_softarchive.net.pdf.html
http://uploaded.net/file/sh2qqfcz

PP

Anonym sa...

Takk for tilbakemelding! Da kan jeg konkludere med at det beste alternativet er å bake brød av siktet spelt?
Josefine.

Anonym sa...

Hei til den (de?) som delegerer i PP-dugnaden,
ser ut som beskjed kan sees lettere her. Jeg kan da være med å hjelpe til i dugnaden om det er behov ?
Ha en fin dag alle sammen :-) Marianne

Anonym sa...

Et hvilket som helst korn i grunnen, så lenge det ikke er helkorn. Og, om det er helkorn, at det bløtlegges i syrlig miljø eller melkesyregjæres til surdeig.

PP

Anonym sa...

Hvor kan en beskjed ses vanskeligere?

PP

Anonym sa...

Takk igjen! Da vil det si at et brød bakt på sammalt spelt, rug og siktet spelt ikke er mer hensiktsmessig enn et brød bakt på bare siktet spelt. Jeg syrner alltid med myse. Da bil barna bli glade heretter, ingen av de er nevneverdig begeistret for "mørke" brød! Næringen skal jeg sørge for kommer oppå brødskivene med smør og ost fra tidsporten!
Josefine.

Anonym sa...

Mikronøttene, fikk du med deg denne før den forsvant fra bloggen?

Klaus Kaufmann, "Kombucha Rediscovered: The Medicinal Benefits of An Ancient Healing Tea, Revised Edition"
ISBN: 092047084X | 2013 | EPUB | 120 pages | 2 MB

The fermented tea known as kombucha (kom-boo-cha) has been hailed as a cure-all in many parts of the world. Kombucha's popularity in North America is surging because of its great taste and contributions to wellness.

Holistic health consultant Klaus Kaufmann discusses kombucha's historical and modern uses and its numerous health benefits, which include its ability to aid digestion, eliminate toxins, support the immune system, and boost energy. He also provides clear, step-by-step instructions and troubleshooting tips for making kombucha tea at home using a fermentation process that converts it into beneficial enzymes, acids, and vitamins.

This completely revised and updated edition includes the latest information on current brews and fermenting techniques. Follow the insights and practical advice contained in this guide, and you'll discover everything you need to know to start enjoying this delicious, naturally tangy fermented beverage.

http://longfiles.com/fkfs4swzjpom/092047084XKR.epub.html
http://novafile.com/9gkcic8m0iim
http://keep2share.cc/file/4ac1cd492cc68/092047084XKR.epub
http://uploaded.net/file/bs2wrsdh

PP

Anonym sa...

Hehe, PiiirkePetter, men altså, en beskjed sees kanskje lettere når det ikke er masse annen info som kommer fortløpende som legger seg i info-rollen over der en beskjed ligger, og at den da på den måten sees vanskeligere der slik sett, om det var det du lurte på :-) a la det å ikke se en skog for bare trær..:-) hadde lagt inn en beskjed i interngruppa på fjes for en stund siden, men ikke fått noe svar så vet ikke helt hvem som isåfall skulle hatt den da.

Bare lurer'n lurer på en annen ting. Har vært knallvær her sør for sinsenkrysset i dag, satt noen timer i kortermet og uten solbriller sånn fra kl 13 ca, er det noe særlig D-vitamin som tas opp så tidlig på året her på våre breddegrader slik sett? Marianne

Anonym sa...

Aha! Skjønner....lettere å se burgeren når den ikke er dekket av brød både oppe og nede.

Du må eksponere minst 75% av kroppen din for solen, og da mellom 10-14.00 skal solen fremme produksjon av D vitamin her til lands.

PP

Anonym sa...

Hvordan er det med solarium i forhold tl D-vitamin? Har det samme effekt som sol?

Lovise.

Anonym sa...

Kun om det er snak om nyere modeller som har større dose UVB enn UVA, men dette vil allikevel være en brøkdel av solens virkning. I tillegg kommer at solarium er syntetisk sol, ikke ekte sol (kunstig bestråling mao), og de dokumenterte helsefarene kommer da i tillegg.

PP

Nøtteliten sa...

Takk for svar, PP - jeg vet ikke om det er byllesyke jeg mener, men sannsynligvis. Det ble bare kalt for "verkebyll", og oppstod som regel på halsen. Vi fikk aldri noen forklaring på hvorfor flere av geitene fikk disse, annet enn at "sånn er det bare". Det er virkelig tragisk hvordan bønder har fjernet seg fullstendig fra det som tidligere var naturlig kunnskap - ser de ikke hvilke endring som har skjedd med tanke på dyrenes helse eller hva?

Når det gjelder kombuchaboken - er det meg du kaller "mikronøttene"? Nå er "Nøtteliten" i utgangspunktet navnet på et ekorn, og har egentlig ingen ting med nøtter å gjøre - og da i særdeleshet på ingen måte "små nøtter" og/eller "mikroskopiske" nøtter. Jeg må innrømme at mine assosiasjoner ikke går i feminin retning når jeg hører ordet "mikronøtter", og siden jeg er kvinne - og enn så lenge forholdsvis feminin - så er det nesten så jeg vurderer å endre mitt kallenavn, men velger foreløbig å la dette være i og med det tidligere har vært uttrykt at dette heller ikke er spesielt heldig :-) ;-)

Dersom hentydningen til mikroskopiske nøtter ikke var myntet på meg selv, så glem avsnittet ovenfor :-)

Hvis det var det - så tilbake til "alvoret": Har jeg spurt etter en bok om Kombucha? Hvilke blogg har denne boken blitt slettet fra? Min? Beklager så mye hvis det er noe som har gått meg fullstendig hus forbi her nå...

Nøtteliten sa...

Såvidt jeg ser så er du ikke medlem i gruppen for PP-dugnaden, dermed vil det nok bli litt vanskelig å formidle beskjed der inne, Marianne ;-)

Jeg kan godt be Annelie legge deg til, så kan du kommunisere med oss der :-)

Anonym sa...

Nøtteliten = smånøtter = mikronøtter = nøtter små, osv. Har du ikke fått med deg alle variasjonene av kallenavnet ditt jeg har brukt? Treig i nøtta? Ops, nøttene?

Du virket interessert i forrige bok om kombucha som jeg postet i et av kommentarfeltene i denne bloggen, slik at jeg tenkte du kanskje ville ha med deg denne også. Mange kommentarer bare forsvinner fra bloggen. Lurer på om vi har noen bloggpolakker som stjeler dem og selger på det sorte kommentarmarkedet.

PP

camilla camilla sa...

Til PP :-)

hvordan er det å droppe solkremen og heller sverge til kokosolje osv!? Jenta mi har noen föflekker.. :-/ redd for at om jeg kutter solkrem så blir det enda flere!! (hun har bare to) Men jeg vet at om man får i seg nok fett og kraft så skal det beskytte, men hva om man ikke er så flink hele tiden? er det tryggere da å bruke solkrem? Ja, jeg vet det ikke er så bra, men det er jo heller ikke föflekker!!! :-/ kan man reversjere det på noen måter også?!

Håper på svar!!! :-)

Anonym sa...

Så bra, da var det ikke et bortkastet kjøp :)

Lise

Anonym sa...

Ok, nei, det stemmer, er jo bare i den intern-gruppa ja, har jo ikke vært med i dugnaden hittil og dermed heller ikke den gruppa :-)

men assa må man bli medlem først i dugnadgruppa, så være med på dugnad, eller være med på dugnad og så bli med medlem i dugnadgruppa..eller åssen fungerer nå detta a ? "Kvinnen kommer opp til inngangsdøra ved etablissementet der hun ønsker å bli medlem, hun er på vei inn døra for å registere seg da dørvakta stopper henne fordi hun ikke er registrert og dermed ikke kan komme inn..... "
:-) ...hehe, bare fjaser litt da, regnet med dere alle som er i interngruppa også er på dugnadsgruppa så derfor satset jeg på at den ble sett der, den er grei, tusen takk for beskjed, skal kontakte Annelie der inne jeg da som du nevner :-) Ps: hjertegryta di ser forresten helt super ut, tommel opp :-) Marianne

Nøtteliten sa...

Nøttemamma - den likte jeg godt :-) De andre - vel, jeg tar meg ikke nær av det, men som sagt får jeg ikke akkurat feminine assosiasjoner. Treig i nøtta kan du godt kalle meg, og ellers legger jeg merke til at du aldri har brukt varianten "Nøtteknekker". Med tanke på alt jeg har oppnådd her i livet, så føler jeg meg egentlig som en skikkelig nøtteknekker til tider - nøttene har heller ikke vært spesielt lett-knekte, synes jeg, men klart - alt er jo relativt ;-)

Jeg kan bare ikke huske at jeg har vært spesielt interessert i bok om Kombucha - jeg har brygget Kombucha i over et år, og dèt er det (treig i nøtta her, kanskje?). Men jeg har vært interessert i bøker om "soda making" og tilsvarende :-)

På akkurat denne siden var det Mozart method som apellerte mest - jeg elsker klassisk, særlig barokk. Fikk lyst å lese den, siden jeg er overbevist om at denne musikken er helt spesiell (ikke nødvendigvis bare Mozart). Ellers masse interessant angående diverse politiske tema, noe jeg også elsker å lese om - men blir nødt til å prioritere, og da må jeg legge disse til side foreløbig. Dessuten klarer jeg ikke å lese slike bøker uten å diskutere det med andre i ettertid, noe som ofte tilsvarer sosialt selvmord. Hvorvidt månelandingen faktisk hadde funnet sted eller ikke var til eksempel noe jeg definitivt ble nødt til å slutte å snakke om med andre ;-)

Ellers er du veldig søt og snill som minner meg på bøker som du tenker jeg er interessert i! :-)

Anonym sa...

Jeg har kuttet ut fluortannkrem nå det siste halve året, pusset med kokosolje og skylt med saltvann innimellom.
Har spist mer næringsrikt, men ikke optimalt tradisjonskost. En del upasteurisert smør og ost, mye egg og kokosolje. Men også mye frukt, grønnsaker og litt for mye sukker i form av sjokolade..

Tennene har jeg slitt med siden ungdomsårene, det er mye fyllinger i dem pluss noen rotfyllinger. jeg har også trukket et par tenner, i tillegg til visdomstennene. Det har blitt så ille blant annet på grunn av tannlegeskrekk.

Jeg var hos tannlegen nå nylig og dessverre var det litt ny karies og begynnende hull, har hatt litt smerter de siste ukene.
Jeg ble veldig skuffet over dette og selvfølgelig veldig i tvil når jeg går i mot tannlegens(og de fleste andre) sitt råd om å bruke fluor. Skal jeg begynne med fluor igjen...?

Har bestilt boken "cure tooth decay", kanskje løsningen står der.


Svanen

Anonym sa...

Kokosnøttolje som solkrem –

http://www.coconutresearchcenter.com/hwnl_8-3.htm
http://askinyourface.com/2012/05/20/coconut-oil-as-sunscreen-yes-without-harmful-chemicals/
http://www.igu.in/8-4/4Shohana.pdf

Myten om at sol forårsaker hudkreft (i kommentar 27.05.2012 kl.15:47 og fra 27.05.2012 kl.20:53 ) –
http://senseoflife.blogg.no/1338120759_beskytt_deg_i_solen_m.html

Føflekker er ikke kreft, og øker overhodet ikke sjansen for å få kreft.

PP

Anonym sa...

hei Svanen

her er noe jeg har kopiert fra PP ang Fluor (dette var før jeg jobbet litt systematisk og URL er ikke tatt med... ;) )

For hvite og sterke tenner uten hull er det faktisk magnesium som er det viktigste mineralet man kan få i seg, og verken kalsium, kisel eller andre mineraler. Og i alle tilfeller ikke tungmetallet fluor.

Fluor er ekstremt giftig, og natriumfluor, som brukes i tannkremer og munnhygieneprodukter er et avfallsprodukt fra fosfat og aluminiumsindustrien. Utover tannkrem brukes samme type fluor som sprøytegift og muse og rottegift. Det finnes ikke fnugg av dokumentasjon for at fluor har noe som helst positiv virkning på tannhelsa, og motsatt hundrevis av forskningsforsøk som beviser det motsatte. Og jeg snakker om ekte vitenskap og enkel logikk, og ikke konspirasjonsteorier.

Her er noe -

http://poisonfluoride.com/pfpc/

http://www.westonaprice.org/environmental-toxins/fluoride-worse-than-we-thought

http://www.just-think-it.com/f-facts.htm

http://www.whale.to/d/fluoride.html

The Devil's Poison: How fluoride is killing you - Dean Murphy, Trafford Publishing, ISBN 1425144845

The Case Against Fluoride: How Hazardous Waste Ended Up in Our Drinking Water and the Bad Science and Powerful Politics That Keep It There - Paul Connett, James Beck, H. Spedding Micklem, Chelsea Green Publishing, ISBN 1603582878

Excitotoxins: The Taste That Kills - Russell L. Blaylock, Health Press, ISBN 0929173252

Fluoridation, the Great Dilemma - Dr George Waldbott, Coronado Press, ISBN 0872910970

Health Effects of Ingested Fluoride - Bernard Meyer Wagner, National Academies Press, ISBN 030904975X

Effects of fluorides in animals - National Research Council, National Academy of Sciences, ISBN 0309022193

The Fluoride Deception - Christopher Bryson, Theo Colborn, Seven Stories Press, ISBN 1583225269

The Greatest Fraud: Fluoridation - Philip R N Sutton, P. Kurunda, ISBN 0 949491 12 8

Fluoride: Drinking Ourselves to Death - Barry Groves, Newleaf, ISBN 0717132749

The Secret War and the Fluoride Conspiracy - Dr G E Smith, Epeius Publishing Associates (har ikke ISBN#

The American Fluoridation Experiment - FB Exner & GL Waldbott, The Devin-Adair Co., #har ikke ISBN#

Fluoride, The AGING FACTOR: How to Recognize and Avoid the Devastating Effects of Fluoride - Dr John Yiamouyiannis, BS, PhD, Health Action Press, ISBN 0-913571-03 2

FLUORIDE IN AUSTRALIA: A case to answer - Wendy Varney, Hale & Iremonger, ISBN 0-86806-261-8

FLUORIDATION: Poison on Tap - Glen S. R. Walker, Magenta Press, ISBN 0-9593571-0-6

The Truth About Water Fluoridation - Charles Eliot Perkins, The Fluoridation Educational Society #har ikke ISBN)

The Drama of Fluorine: Arch Enemy of Mankind - Leo Spira, M.D., Lee Foundation, ASIN B0006AWQGK

PP


(Annelie)


Anonym sa...

Mange tips her -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1387232548228#c1703043889459279994

Fluor har aldri beskyttet mot noe som helst, og er et ekstremt giftig tungmetall. Natriumfluor, som er hva som brukes i tannkremer, er et giftig industriavfall som Hydro (aluminium og Yara), via korrupte offentlige instanser og politikere, slipper å bruke penger på å bli kvitt på korrekt måte da Hydro istedenfor dumper det rett i havet, eller selger det til tannkrem og munnskyllevann, etc produsenter, samt bruker det i sprøytegifter og rotte og musegift.

http://www.second-opinions.co.uk/fluorideharm.html
http://www.globalresearch.ca/fluoride-killing-us-softly/5360397
http://fluoridealert.org/studies/acute03/
http://gold-silver.us/forum/showthread.php?23435-The-History-of-how-we-got-Fluoridated-timeline-1909-1959-A-D

Har du smerter er en god ide å ha noen spiseskjeer salt i et lite glass vann og ta slurker av dette og holde i munnen i minst 5-10 minutter, eller til smerten forsvinner. Ofte er dette alt som skal til, men av og til må prosessen gjentas noen ganger. I minst ett tilfelle jeg kjenner til måtte personen det var snakk om først bruke salt, deretter kokosolje, før smerten forsvant. han hadde antakelig betennelse i tannkjøttet også. Info –
http://www.healingteethnaturally.com/salt-water-brine-toothache-cure.html
http://www.healingteethnaturally.com/oil-pulling-dental-healer.html
http://wellnessmama.com/7866/oil-pulling-for-oral-health/

PP

Anonym sa...

Cure Tooth Decay: Remineralize Cavities and Repair Your Teeth Naturally with Good Food by Ramiel Nagel
Golden Child Publishing | 2011 | ISBN: 0982021321, 1434810607 | English | 252 pages | PDF | 101.15 MB

Forget about drilling, filling, and the inevitable billing. Your teeth can heal naturally because they were never designed to decay in the first place! They were designed to remain strong and healthy for your entire life. But the false promises of conventional dentistry have led us down the wrong path, leading to invasive surgical treatments that include fillings, crowns, root canals and dental implants.

Now there is a natural way to take control of your dental health by changing the food that you eat. Cure Tooth Decay is based upon the pioneering nutritional program of dentist Weston Price, former head of research at the National Dental Association. Dr. Price's program proved to be 90-95% or more effective in remineralizing tooth cavities utilizing only nutritional improvements in the diet. Cure Tooth Decay is the result of five years of research and trial and error that started as one father's journey to cure his daughter's rapidly progressing tooth decay. With Cure Tooth Decay you will join the thousands of people who have learned how to remineralize teeth, eliminate tooth pain or sensitivity, avoid root canals, stop cavities -- sometimes instantaneously, regrow secondary dentin, form new tooth enamel, avoid or minimize gum loss, heal and repair tooth infections, only use dental treatments when medically necessary, save your mouth (and your pocketbook) from thousands of dollars of unneeded dental procedures, and increase your overall health and vitality.

Cure Tooth Decay provides you with clear and easy to understand dental facts to help you make healthy, life-affirming choices about your dental health. It is about healing cavities without dental surgery or fluoride. Cure Tooth Decay highlights include:

* why people fear the dentist and what you can do about it,
* the power of butter to heal teeth,
* specific dietary and meal plans that highlight the types of foods to eat every day to remineralize teeth, a simple cavity-healing program that is easy to follow,
* the cause of dental plaque and an amazing technique to reverse gum disease,
* how to find a good dentist,
* how to prevent root canals,
* how to monitor tooth decay at home,
* your bite: a hidden cause of cavities,
* how to save your wisdom teeth,
* proof that cavities can heal,
* how to heal children's cavities and find peace,
* why women get cavities during pregnancy and how to stop it, and so much more.

http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB
http://uploaded.net/file/eg2qi5yi/0982021321.rar

Pdf (skannet bok, 38, 57 mb) –
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/812000/141b7d6c9dd3cd555d1804a5fc8505c4/_as/%5BRamiel_Nagel%5D_Cure_Tooth_Decay_Heal_and_Prevent_(BookFi.org).pdf

Epub/mobi -
http://uploaded.net/file/tle6k9ex
http://uploaded.net/file/s9y3y5fh

PP

Christer sa...

Fluor tilhører gasselementene og er ikke ett metal, og det er heller ikke tungt som grunnstoff nr 9. Fins det informasjon som sier noe annet?

Anonym sa...

Preserving by the Pint: Quick Seasonal Canning for Small Spaces from the author of Food in Jars by Marisa McClellan
English | 2014 | ISBN: 0762449683 | 192 pages | EPUB | 5 MB

Marisa McClellan was an adult in a high-rise in Philadelphia when she rediscovered canning, and found herself under the preserving spell. She grew accustomed to working in large batches since most “vintage” recipes are written to feed a large family, or to use up a farm-size crop, but increasingly, found that smaller batches suited her life better. Working with a quart, a pound, a pint, or a bunch of produce, not a bushel, allows for dabbling in preserving without committing a whole shelf to storing a single type of jam.

Preserving by the Pint is meant to be a guide for saving smaller batches from farmer’s markets and produce stands—preserving tricks for stopping time in a jar. McClellan’s recipes offer tastes of unusual preserves like Blueberry Maple Jam, Mustardy Rhubarb Chutney, Sorrel Pesto, and Zucchini Bread and Butter Pickles. Organized seasonally, these pestos, sauces, mostardas, chutneys, butters, jams, jellies, and pickles are speedy, too: some take under an hour, leaving you more time to plan your next batch.

http://turbobit.net/mqjvc7pjuqkb.html
http://turbobit.net/29vu1t1g8v2q.html
http://uploaded.net/file/vg0to5j3/Preserving.epub
http://uploaded.net/file/g77nzynk

Pdf –
http://k2s.cc/file/e298fd8b754ec/0762449683.pdf

Pdf – delt opp i 2 nedlastinger -
http://uploaded.net/file/vn7svvzl
http://uploaded.net/file/1ro3oo25

http://turbobit.net/qxtgiz59x113.html
http://turbobit.net/vcpms4ymqvui.html

PP

Christer sa...

Aner ikke, søppelmappen var tom sist jeg sjekket for noen dager siden. Skjønner at noen kommentarer forsvinner, men jeg er uskyldig.

Anonym sa...

Planet Barbecue!
Language: English | PDF | ISBN-10: 1466599820 | 2010 | 656 pages | 247 MB

“ The most ambitious book yet by America’s bestselling, award-winning grill expert whose Barbecue! Bible books have over 4 million copies in print. Setting out—again—on the barbecue trail four years ago, Steven Raichlen visited 60 countries—yes, 60 countries—and collected 309 of the tastiest, most tantalizing, easy-to-make, and guaranteed-to-wow recipes from every corner of the globe. ”

Welcome to Planet Barbecue, the book that will take America’s passionate, obsessive, smoke-crazed live-fire cooks to the next level. Planet Barbecue, with full-color photographs throughout, is an unprecedented marriage of food and culture. Here, for example, is how the world does pork: in the Puerto Rican countryside cooks make Lechon Asado—stud a pork shoulder with garlic and oregano, baste it with annatto oil, and spit-roast it. From the Rhine-Palatine region of Germany comes Spiessbraten, thick pork steaks seasoned with nutmeg and grilled over a low, smoky fire. From Seoul, South Korea, Sam Gyeop Sal—grilled sliced pork belly. From Montevideo, Uruguay, Bandiola—butterflied pork loin stuffed with ham, cheese, bacon, and peppers. From Cape Town, South Africa, Sosaties—pork kebabs with dried apricots and curry. And so it goes for beef, fish, vegetables, shellfish—says Steven, "Everything tastes better grilled."

http://k2s.cc/file/86f7a5c0211e4/Pl_Ba-St_Ra.pdf

PP

Anonym sa...

COCONUT OIL: 101 Miraculous Coconut Oil Benefits, Cures, Uses, and Remedies by Victoria Lane
Requirements: ePub Reader, 96 kb | Version: Retail
Overview: Learn 101 Amazing Uses for Coconut Oil Today!

Have you always wanted to learn of the wonderful benefits you can get from Coconut Oil, but didn't know where to start? Read on to get the chance to learn 101 secret cures, benefits, uses and remedies for Coconut Oil NOW!

Now is your chance to know everything about Coconut Oil by following the steps outlined in this book.

Dear Reader,
Are you looking for a natural means to improve your health and beauty?
Do you envision having a healthy and all-natural lifestyle?

THE ANSWER IS: Coconut Oil

The TRUTH is COCONUT OIL has been being used by humans for over 5000 years now. It has been used and popular in tropical countries for their restorative and healing properties.

FACT: The use of coconut oil in modern medicine has been lost over the years even though it’s medicinal, nutritional, and functional properties have shown to be wonderful for humans. Coconut oil is different structurally, functionally and behaves differently than other saturated fats, making it a very healthy alternative to polyunsaturated fats.

Genre: Cookbooks

http://www54.zippyshare.com/v/46488107/file.html
http://www.tusfiles.net/f5xfl5ub4rv3

PP

Anonym sa...

Mitt bad; jeg pleier å holde dem i samme kategori pga giftigheten. Fluor er mer korrekt et grunnstoff og ikke tungmetall, men like giftig som sistnevnte.

PP

Anonym sa...

Anonym 3. januar 2014 kl. 18.16 - http://liveneshage.blogspot.com/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html?showComment=1388769389762#c5342657376378686777

"Guro eller andre: Noen som har fått til å laste ned den siste boken - den om Kombucha? Jeg lastet ned, oppdaget at formatet ikke kunne leses (var faktisk en programfil), lastet ned og installerte programmet PP anbefalte for å kunne lese EPUB (calibre), forsøkte å åpne fila - etter litt klikking med cloudzer, som ville jeg skulle installere et program jeg ikke hadde lyst til å installere (kanskje jeg måtte?) - ble boken igjen lastet ned, men er fremdeles ubrukelig og uleselig - selv i dette calibre programmet jeg installerte.

Ble ganske gira på disse sodaoppskriftene. Gleder meg veldig til å teste ut! :-)

Nøtteliten"

Jeg tenker ikke du er interessert, men husker åpenbart bedre en deg.

PP

Christer sa...

Må visst holde deg under vann litt til, tungmetaller er også grunnstoffer :) fluor fins ikke i ren form hva jeg vet. Med 7 elektroner i "ytterste" bane er fluor så sugen på å fullføre banen med det siste elektronet at det alltid vil reagere med ett positivt ladet ion, altså ett atom med ett elektron i overskudd :) fluor ønsker dermed å binde seg ett sted utfra den logikken. Fluor i naturlig form som i salt og kildevann er vel derimot ikke giftig og i naturlige mengder bra for oss? (PS: en elektronbane har kun plass til åtte elektroner. Jeg vet at elektroner et noe annet enn politisk korrekt kjemi vil ha det til, men det ser ut tMå visst holde deg under vann litt til, tungmetaller er også grunnstoffer :) fluor fins ikke i ren form hva jeg vet. Med 7 elektroner i "ytterste" bane er fluor så sugen på å fullføre banen med det siste elektronet til at den periodiske tabell har en god logikk.

Christer sa...

Ett helvete å kommentere fra telefon, gidd ikke rette opp feil fra forrige kommentar.

Anonym sa...

Fluor i enhver form er giftig, og har ingen kjente funksjoner i levende organismer. Natriumfluor regnes som enda giftigere enn naturlig fluor fordi det er menneskelagd, slik at kroppen, i følge logikken, ikke ha naturlige enzymatiske avgiftningsmekanismer for natriumfluor.

Og det er som med fluor som med andre grunnstoffer og tungmetaller, at de som regel finnes i kombinasjoner, akkurat som mineraler. F.eks natriumklorid eller magnesiumklorid i havvann, eller fluor i bergater i form av kalsiumfluor. Ta bort mineralet/tungmetallet som er i bindingen, og man får ofte gassform eller flytende form.

Under vann? Spanderer du ikke engang en øl? BERGENSER!!!!

PP

Anonym sa...

Da må det være google som fjerner dem pga klager, eller fordi de er vanskelige. Det er etterhvert ganske mange kommentarer som har forsvunnet, og også kommentarer uten bok eller filmlinker.

PP

Nøtteliten sa...

Jeg fant frem til denne boken (via lenken din), men kan fremdeles ikke huske hvorfor jeg fattet interesse for denne, i og med det - som sagt - var soda bøkene jeg var opptatt av da du la ut disse.

Ellers: Nå er jeg faktisk ganske god til å huske - jeg har faktisk klart og ta fart helt selv siden jeg var bare 5 år gammel, og èn gang husket jeg faktisk også rundt, men uten at jeg nødvendigvis vil anbefale akkurat dèt! Men at du også er en glimrende husker, og faktisk så god til å huske at du helt sikkert har husket rundt flere ganger enn de fleste, dèt er det absolutt ingen tvil om! ;-)

Nøtteliten sa...

Det er bare en liten andel av oss som er med i dugnadsgruppa - medlemsskap er selvsagt ikke påkrevet, men av praktiske hensyn er det greit å bare bli med i gruppa i og med vi bruker kommunikasjon i denne til å formidle det som skal gjøres og det som er blitt gjort ;-) Hjertegryta er kjempenydelig, og takk for tommel :-)

Christer sa...

Har blitt Sandenser nå, og du kan bade i hjemmebrent når det måtte passe :) øl og, vi har snart lokalt mikrobryggeri :D

Nøtteliten sa...

PP: Du drikker jo ikke alkohol uansett - med mindre du brygger selv.

(Du vet - ta fart selv helt siden jeg var 5, og husket rundt minst èn gang).

;-)

Christer sa...

Skulle ikke forundre meg at det fins ett filter før mitt filter !!! Jeg får alle kommentarer som sagt på e-post, mulig jeg har de på Mail før de forsvant? Gi meg 4 ord i kommentaren så kan jeg søke i mailboksen for å sjekke, og deretter sjekke bloggen i alle hjørner. Noe drit om det foregår sensur man ikke har kontroll over på egen blogg !

Nøtteliten sa...

Svanen: Her er noe på dansk om fluor: http://www.tenneroghelse.no/default.asp?page=34&article=17

Anonym sa...

Mikrobryggeri? Nå ble jeg nervøs...kan se for meg størrelsene på de ølglassene........

PP

Anonym sa...

Et lite ps for dem som oppdager de har mus i hus og vil bli kvitt dem uten å drepe dem -
http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46102877

PP

Anonym sa...

Imponerende! Hvordan bremset du? Selv pleide jeg å sikte på vegger slik at jeg kunne klaskebremse.

PP

Anonym sa...

Ah, ja mente selvfølgelig omvendt, at de i dugnadsgruppa alle også var i interngruppa, krøll på tastaturtunga :-) har sendt melding til Annelie nå :-)

Frkgammeldags sa...

PP, vet du noe om toksmoplamose? Jeg var så dum at jeg gikk til den "obligatoriske" svangerskapskontrollen. Jeg har planer om å føde hjemme og trenger helsekost for å få privat jordmor. Etter jeg var hos legen fikk jeg følgende brev i posten; prøvene dine viser at du nylig har vert smittet av toksoplasmose. Toksoplasmose hos forsterket kan gi skade. Prøvesvaret viste at du sansynligvis fikk infeksjonen før svangerskapet, evt helt i starten.

Dette gjør altså at jeg ikke får jordmor til å hjelpe meg med hjemmefødsel. Jeg må også inn å ta blodprøver igjen, og sikkert igjen,. Er dette virkelig farlig? Har blitt så paranoid at jeg har byttet ut lammelever med okselever.. Og spekehjertene mine har ligget urørt siden. Også lurte jeg på om det holder å drikke kefir, eller om man absolutt burde drikke melk i tillegg?
Takk for at du bruker så mye av tiden din på å hjelpe oss. Håper påskeharen forærer deg med et stort påskeegg.

Anonym sa...

Bare at det er en bløffdiagnose som så mange andre. Jeg har skrevet ørlite om det her, men ikke brydd meg med å ta med mer konkret info -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1365588287543#c5765638296894551148

Det ulik forskning har vist er at katter ikke er såkalte bærere av parasitten (så sant de ikke har mage-tarmproblemer, noe mange katter har i dag pga foret); at det er tull og tøys at lite varmebehandlet kjøtt er en kilde; at rå grønnsaker like gjerne kan være en kilde (i følge forskning, ikke sannhet), samt at det ikke finnes dokumentasjon for en klar årsaks og virkningssammenheng. Dvs at det finnes hundrevis av studier og artikler som beskriver hvor fæl toksoplasma gondii er, og hvilke problemer den forårsaker på sine utspekulerte måter (og som minner veldig om påstandene om hvordan virus tilsynelatende forårsaker helseproblemer), men ikke et eneste studie eller dokument som viser klart og tydelig at parasitten forårsaker sykdom.

I tillegg kommer at medikamentet (spiramycin) som brukes mot toksoplasma gondii er helsefarlig, og blant mye annet kan forårsake fosterskader (ß selvmotsigende, all den tid medikamentet skal virke mot en parasitt som tilsynelatende forårsaker fosterskader), samt det gjennomdokumenterte faktum at såkalte parasitter ikke er helsefarlige, men snarere en del av kroppens helbredsmekanismer. Mer info her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366995048602#c5762506985632331189

Kefir alene er helt ok, og lettere fordøyelig enn søt melk

PP

Anonym sa...

Takk for fett svar! :)) Men da lurer jeg videre, for jeg har i lang tid nå spist hver 3. eller 4.time, men hvis jeg spiser mye fett blir jeg jo ikke sulten så fort. Og så føler jeg det er litt feil å spise når jeg ikke er sulten. Jeg trenger fortsatt å gå ned i vekt :( Er det greit å vente 6 timer mellom lunsj og middag? Evt. drikke et glass kefir i mellom?

Ellen

Anonym sa...

6 timer mellom måltidene er nok i lengste laget, slik at jeg vil anbefale kefir eller annen lettfordøyelig snacks. Husk at du ikke går ned i vekt av å spise mindre eller sjeldnere, da kroppen bare reduserer stoffskiftet da, for å kompensere, slik at du lagrer mer fett samtidig som kroppen ikke rører fettet den allerede har. Faller blodsukkeret kommer du i stressreaksjon også, hvor stoffskiftet ditt skrus ytterligere ned, i tillegg til at du vil føle deg bånn i bøtta.

PP

Anonym sa...

4 ord i kommentaren går ikke da jeg ikke har oversikt over alle som mangler, samtidig som det er snakk om forholdsvis mange. Alle vitamin og mineralbøkene har f.eks forsvunnet, hvilket er 38 bøker.

PP

Anonym sa...

Åh, hvilken hjertegryte? :) Jeg er ikke på facebook..

Ellen

Anonym sa...

Ok, så blodsukkeret faller selv om jeg ikke føler det? Før, da jeg kanskje bare spiste en salat til lunsj så ble jeg litt sånn skjelven og desperat sulten (for ikke å snakke om sur, sint, irritert, lei meg og generelt lite trivelig), men det blir jeg ikke lenger - og tenkte kanskje at vekta står stille fordi jeg nå driver og spiser selv om jeg egentlig ikke føler behov for det.. Og jeg er ikke veldig aktiv om dagen, så jeg har tenkt at siden jeg ikke forbruker så mye energi så trenger jeg heller ikke å spise så mye.. Feil igjen?

Ellen

Anonym sa...

God oppsummering av årsaker til bl.a hypotyreose og kronisk tretthetssyndrom -
http://www.functionalps.com/blog/wp-content/uploads/2014/03/fps-metabolism-chart-fps.png

PP

Anonym sa...

http://nottelitenstretopp.blogspot.no/2014/02/hjertegryte-enkel-god-og-nringsrik.html

PP

Anonym sa...

Ja, dette med energiforbruk og kalorier er som nevnt mange ganger en myte. Det er fullt mulig å spise mye mat og bare bli slankere, så lenge maten er næringsrik og ikke domineres av karbohydrater. Slik at stoffskiftet holdes høyt selv om man ikke trener.

PP

Anonym sa...

Ps, i løpet av 6 timer vil blodsukkeret mest sannsynlig falle tilstrekkelig til at det kan bli problemer. Men, om du spiser mye fett, især kort og mellomkjedet fett, vil disse kunne overta for sukker som drivstoff for de fleste celler.

PP

Anonym sa...

Hei! Forringes næringsverdien til upasteurisert smør av forsiktig oppvarming? Snakker nå om å smelte på veldig lav varme, eller f.eks bruke i lune smørsauser, drikker o.l, på 40-50 grader.

Smørbukken

Frkgammeldags sa...

Takk for svar. Føler meg litt letter til sinns nå. De har ikke prøvd å prakke på meg medisiner enda. Om de hadde gjort det hadde det uansett vert uaktuelt. Urettferdig at jeg ikke "får lov" å føde hjemme. Men får vel bare ringe en ambulanse når jeg begynner å presse, de får meg ingen vei da, haha..

Anonym sa...

Tusen takk for mange svar. Jeg får prøve å lese litt, og ellers skylle med saltvann og kokosolje. Og ha mer fokus på å få i meg næringsrik mat. Fotbad og magnesiumspray hver dag skal jeg også prøve å huske.

Svanen

Anonym sa...

Svar nei, det går helt fint

PP

Anonym sa...

Sønnen min (5 år) må dessverre trekke den ene fortanna si som han slo når han var liten. Den har nå blitt betent og løs, og "død" i følge tannlegen.
Jeg gruer meg veldig til dette, først og fremst fordi jeg frykter det kan bli en traumatisk opplevelse for han hvis tannen ikke er lett å få ut..

Men så lurer jeg på om noen her inne har noen gode råd til hvordan behandle såret etterpå? Og hva med smertestillende, han har ikke fått paracet på lang tid, men dette er kanskje unntaket der han burde få det, eller er det noe annet som hjelper på smertene??

Kitty Bo

Anonym sa...

Folks, This Ain't Normal: A Farmer's Advice for Happier Hens, Healthier People, and a Better World by Joel Salatin
Center Street | 2011 | ISBN: 0892968192, 0892968206 | English | 384 pages | EPUB + MOBI | 0.75 MB + 1.35 MB

From farmer Joel Salatin's point of view, life in the 21st century just ain't normal. In FOLKS, THIS AIN'T NORMAL, he discusses how far removed we are from the simple, sustainable joy that comes from living close to the land and the people we love. Salatin has many thoughts on what normal is and shares practical and philosophical ideas for changing our lives in small ways that have big impact.

Salatin, hailed by the New York Times as "Virginia's most multifaceted agrarian since Thomas Jefferson [and] the high priest of the pasture" and profiled in the Academy Award nominated documentary Food, Inc. and the bestselling book The Omnivore's Dilemma, understands what food should be: Wholesome, seasonal, raised naturally, procured locally, prepared lovingly, and eaten with a profound reverence for the circle of life. And his message doesn't stop there. From child-rearing, to creating quality family time, to respecting the environment, Salatin writes with a wicked sense of humor and true storyteller's knack for the revealing anecdote.

Salatin's crucial message and distinctive voice--practical, provocative, scientific, and down-home philosophical in equal measure--make FOLKS, THIS AIN'T NORMAL a must-read book.

http://www.solidfiles.com/d/1dae926e4a/folksthisa_javwl1mp.epub
http://www.tusfiles.net/mvd2xth4r5db
http://filepost.com/files/eb4c8aa3/Folks,_This_Ain't_Normal-_Joel_Salatin.epub/
http://filepost.com/files/f7f3m3e6/Folks,_This_Ain't_Normal_-_Joel_Salatin.mobi/

PP

Anonym sa...

hello Kitty, hvis du gruer deg vil sønnen sin i hvert fall grue seg. Jeg kan ikke gi deg noe råd ang ditt spørsmål, men hvis du ikke kan unngå å gå til tannlegen med ham burde du jobbe med dine følelser på forhånd slik at du ikke overfører angsten din på ham, for da vil han virkelig bli redd, når mamma er redd. Du kan jo tenkte at det er bra hva du gjør fordi det ikke er til å unngå og at dette vil gå helt fint. Og han får jo en ny tann uansett, siden det et en melketann, så sånn sett ikke så farlig. Sprøyten er vond, men du kan jo be tannlegen om å gjøre det på den måten, da blir det mye mindre ubehagelig. Hvis han først sprøyter en dråpe gift i tannkjøttet, for å bedøve område litt, og så forsiktig sprøyter inn litt etter litt, men uten å trekke ut nålen igjen, vil det sprenge mye mindre og ikke kjennes så vond. Om han sier det ikke er mulig er han en dårlig tannlege, om han ikke gjør det du ber om tråkk ham på foten eller bit ham i fingeren. Om han lurer på hvorfor du gjorde det, kan du spørre ham hvorfor han gjorde sønnen din vondt. :-) lykke til

og PP siden vi er inne på tenner. I går knakk en del av den ene fortanna mi. Aner ikke hvorfor. Jeg kjente ikke noe til det, bare så det i speilet .. og jeg har ikke en gang spist noe hardt ... jeg har ikke karies, men jeg ha med årene fått sprekker i tennene, de er nesten ikke synlig, men det ser på en måte ut som "brister i et glass" hvis man ser på det fra nært hold. litt redd for de tennene mine skal dette fra hverandre sånn uten videre he he

Han ostefyren sa at blåmuggost blir tilsatt mugg fra rugbrød, som er halvstekt og som blir liggende til det danner seg mugg inni, og så tilsettes noe av denne muggen underveis i ostelagingsprosessen… men jeg visste ikke at man ikke kan si at den «syrnes», heter det foredling eller hva?

Takk for info ang. det med laktose :-)

Annelie

Anonym sa...

Halloen PP! Jeg har et par "kjappe" spørsmål jeg blir takknemlig om du tar deg tid til å svare på :) Jeg vurderer å gå til rosenterapaut. Har du kjenneskap til dette, og er dette noe det er verdt å bruke tid og penger på? Og: jeg vurderer også å skaffe meg en magnetmadrass. Jeg har sett at du anbefaler dette til mange. Har noen noen formening om hvor mange gauss de bør være på? Eller enda bedre, har du en du kan anbefale? Hilsen Benedikte

Anonym sa...

Supert Christer, gleder meg til å handle brød også :)

Til PP, jeg lurer på om du vet noe om såkalte Beaus linjer, og hva det kan skyldes? Av det jeg finner på nettet står at det kan være så mye forskjellig. Jeg har slike dype linjer på tvers av begge tommel- og pekefingerneglene. Første gang det dukket opp en slik linje i neglene var etter mitt første svangerskap/fødsel, og det skjedde også igjen etter andre svangerskap/fødsel. Så jeg regnet med at det skyldtes det. Har siden i fjor sommer lagt om til trad.kost steg for steg, alt er ikke på plass enda, ferskmelk var en av de siste brikkene vi fikk på plass for noen uker siden. Derfor er jeg litt overrasket over at jeg nå har 3 slike linjer på neglene mine, som da har kommet til etter omleggingen av kostholdet. Selv om jeg ikke er helt 100% trad.kost enda skulle jeg ikke tro at jeg nå har næringsmangel av noe slag i hvert fall, siden jeg spiser mer næringsrikt enn noengang. Så jeg lurer sånn på hva det kan skyldes. Kan det være at jeg ikke tar opp næringsstoffer mon tro?

Bill.mrk: "Neglesprett"

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 249   Nyere› Nyest»