søndag 26. januar 2014

Livlige kommentarfelt :)

Som mange vet foregår det mye i kommentarfeltene på innleggene, og jeg er ikke veldig god på å lage innlegg ofte, så nå lager jeg ett der jeg oppfordrer dere til å kommentere her slik at folk finner kommentarlivet :)

Er en travel mann for tiden så blir lite tid til blogging, men kommentarfeltene lever sitt eget liv :)

225 kommentarer:

1 – 200 av 225   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Jeg har forstått det som om det er klor i magnesiumoljen som gjør at den svir. Er det virkelig riktig at det er bra å smøre den på huden når det er klor i den??

Anonym sa...

Spørsmål uten navn/kallenavn blir ikke besvart. Det er alminnelig høflighet å presentere seg på noe vis, slik at vi vet hvem vi har med å gjøre.

Hadde bruk av magnesiumolje utvortes vært uriktig, så hadde oljen aldri blitt promotert for utvortes bruk

Ellers holder vi for tiden til her -
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html

PP

Frkgammeldags sa...

Hei Christer. Hva synes du om denne? Noe for butikken din? http://www.thehealthyhomeeconomist.com/emu-oil-aboriginal-sacred-food-high-vitamin-k2/

Til PP. Skal bare mase om et par siste ting før jeg sparer resten av kommentarfeltet til andre. Jeg har et nydelig menneske til nabo og venn. Hun er tyrkisk og har hatt et kosthold med mye planteolje og "usunn mat" hun har nettopp fått et barn, og har lagt på seg. Veldig mye. Jeg lager middag til henne og hennes eldste datter tre dager i uka. (Mye kraft, fisk, kjøtt og litt ris og potet i de tre middagene) Ut over dette har hun sluttet med planteolje og brød. Hun har problemer med bukspyttkjertelen (selvfølgelig). Vet din gamle kollega, om jeg ikke tar feil, lovpriser to dagers fasten som er i vinden for tiden. Har denne noe for seg for de som er veldig overvektige? Hun orker ikke lever, med drikker kefir. Jeg vil så gjerne hjelpe dette snille og gode menneske.. Send meg i riktig retning kjære Petter..

Ellers planlegger vi å bake en planteolje og glutenfri bolle i ovnen. Tenker at jeg skal tilsette ekstra eggeplommer, lever og makrell i tillegg til vanlig kraftkost og magnesium marinade. Og kanskje denne emu oljen i linken over. Tilsetter selvsagt ikke ymse legemidler av noen slag. Tenker bolla vår vil heve fint og riktig da?

Nå skal jeg ikke mase mere :) men til slutt, tusen takk for de 3000 kronene jeg har spart på tannlege og legeregninger det siste halve året. Du får slenge ut en donasjonsknapp i butikken til Christer eller opprette paypal hvis du vil ha din del av kaka. Paypal er en super måte å få betaling av de som faktisk vil og kan gi noe tilbake.

Anonym sa...

Jeg har ingen gamle kolleger, og du da ikke mener rent generelt yrkesmessig?

Faste er helseskadelig uansett lengde, og især når man er svekket og i kjemisk ubalanse/næringsmangel i utgangspunktet. Faste gjør også at kroppen, fordi den ikke får mat, reduserer stoffskiftet, hvilket betyr økt fettlagring. Kun lengre tids faste fører til vekttap, men da fordi man er i stressituasjon, hvor stresshormoner bryter ned muskler og fett, så vel som øker væskeutskillelsen. Dette er en helseskadelig og potensielt livsfarlig måte å slanke seg på, især om hjertet stopper pga næringsmangel.

Din venninne har sannsynligvis laget mye flerumettet fett i kroppen, og straks blodsukkeret faller vil kroppen frigjøre dette fettet (kroppen prioriterer frigjøring av lagret flerumettet, deretter enumettet og eventuelt til slutt mettet fett som drivstoff, i denne rekkefølgen) for bruk som energi. Dette vil undertrykke skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon og fremme betennelesesreaksjoner og mer adrenalin og kortisol, samt serotoninaktivitet i kroppen. Hun vil mao risikere å legge mer på seg, i tillegg til å bli syk.

Den beste måten for henne å slanke seg er også en måte som gjør at kroppen ikke frigjør lagret fett, hvilket er å konsumere mye kort og mellomkjedet fett i form av smør, fløte, rømme, kokosolje, palmeolje og eventuelt palmekjerneolje. Dette fettet beskytter mot virkningene av eventuell frigjøring av lagret fett, samtidig som det øker stoffskiftet.

I følge den bestående logikken så må man trene eller stresse, inkludert faste, for å bli kvitt lagret fett. Dette er en myte, da kroppen bl.a bruker næringsstoffer til å regulere størrelsen på fettceller, så vel som hvorvidt antall fettceller skal økes eller reduseres.

Din kommende ovnsbolle vil nok heve seg helt perfekt

PP

Frkgammeldags sa...

Det var han her jeg mente. Synes og huske at du nevnte dere hadde jobbet sammen, men det er mulig jeg husker feil her. http://www.budstikka.no/lyst/forsker-og-lavkarboguru-vi-burde-blitt-120-ar-i-snitt-1.6589805 Takk for tips!

Anonym sa...

Ikke jobbet sammen, men diskutert sammen, uten å bli enige.

PP

Anonym sa...

Forts fra http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html.
Takk for svar PP.
Bevise og bevise, fru Blom. Rå lever konsumerer jeg daglig, eggeplommer likeså. Selv om magen min har blitt bestydelig bedre etter at jeg la om til mer næringsrik mat, sliter jeg da altså med alle disse muskelspenningene og betennelsene. Testet for noen år siden positivt på den såkalte fibromyalgi testen, selv om jeg aldri har fått diagnosen. Osetopaten min snakker om mye syre i kroppen, men er ikke dette med syre/base balansen bare sprøyt? Benedikte

Anonym sa...

Syre/basekosthold og det at syre er årsaken til alle helseproblemer og nasjoners fall er oppdiktet sludder, men spørsmålet her er om det er dette behandleren din mener, eller om han sikter til at du produserer mye melkesyre. Og da selv uten å trene, pga diabetes/hypoglykemi, hyppig stress/høy adrenalin og kortisolaktivitet, hypotyreose, østrogenovervekt, forhøyet serotoninnivå eller mangel på i hovedsak magnesium.

Kroppen balanserer normalt selv syre/basebalansen via bl.a næringsstoffer, men mangel på enkelte av disse vil kunne gi forhøyet syreproduksjon, så vel som et for basisk miljø i blod, organer, etc.

PP

Anonym sa...

Mulig jeg har gått glipp av noe her, men jeg skjønner ikke helt denne "Den beste måten for henne å slanke seg er også en måte som gjør at kroppen ikke frigjør lagret fett"? Hvordan kan man bli slankere uten å frigjøre lagret fett? Eller kanskje jeg skjønte det likevel akkurat nå, mener du at man ikke frigjør fett, men forbrenner pga det økte stoffskiftet? Jeg har tenkt litt på det lagrede (umettede) fettet og evt. skadevirkninger av dette. Men hvis jeg da spiser mettet fett og trener (kettelbells), så er det ikke noe problem?

Skulle forresten ønske jeg hadde en nabo som deg, frkgammeldags! :-)

Kristin

Anonym sa...

Jeg svarte på spørsmålet ditt i avsnittet rett etter det du refererer til. Forbrenne fett er det samme som å først frigjøre det fra fettceller for bruk som energi.

Svar ja på siste spørsmål.

PP

Anonym sa...

Stephen Cherniske, "Caffeine Blues: Wake Up to the Hidden Dangers of America's #1 Drug"
ISBN: 0446673919 | 1998 | EPUB | 451 pages | 500 KB

Pulls together all the latest research & details the full scope of caffeine's detrimental effect on our physical, mental & emotional well being.

http://keep2share.cc/file/52ea0cf79a06a/0446673919CB.epub

PP

Anonym sa...

The Pill: Are You Sure it's for You?
Allen & Unwin | 2008-05-01 | ISBN: 1741750792 | 324 pages | PDF | 1,2 MB

While the Pill is taken by most women and girls at some stage in their lives, few realise it is not without side-effects. Clear links have been made to depression, nausea, headaches and migraines, as well as a loss of libido. Contrary to what most of us believe, it is not a failsafe contraception. Around 2 in 10 women do conceive while taking the Pill. Others experience difficulties conceiving after coming off this drug. There are also nutritional concerns, which can affect the health of subsequent children long after you have stopped taking it. So what is the Pill, how does it work and what does it do to your body? If not the Pill, then how else can you control your fertility in casual or long-term relationships? Are hormonal implants and injections any better? If you're about to come off the Pill, what are the best ways to reclaim your health and wellbeing? And what can you look forward to when your body returns to its natural rhythm? Accessible, informed, inspired, The Pill. Are you sure it's for you? provides you with a wealth of case studies and information that will help you make the choice you want for your body

http://www.kingfiles.net/2a762zo0zkmd/the_pill.pdf
http://ul.to/sh2qqfcz

PP

Anonym sa...

Et kjapt spm PirkePetter.

Jeg har lest at du ikke anbefaler kaffe til måltider pga koffein hemmer opptak av mineraler. Det er flere år siden jeg har drukket det siden tarmen min ikke liker det. Hva tenker du om koffeinfri kaffe, er kaffebønner problematisk i mitt tilfelle med såpass redusert fordøyelse og allmenntilstand?

Frisklivsosten

Nøtteliten sa...

Ble litt nysgjerrig på denne Emu-oljen. Har dette noe for seg, PP?

Nøtteliten

Anonym sa...

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/emu-oil-aboriginal-sacred-food-high-vitamin-k2/

Anonym sa...

I følge ubekreftede påstander så inneholder kaffe bl.a kaffesyrer som skal svekke tarmtottene. Jeg har ikke funnet forskning enda som bekrefter eller avkrefter dette. Kaffebønner inneholder imidlertid en del fytinsyre, slik at om du skal drikke kaffe, så bør det være utenom måltider.


PP

Anonym sa...

Det er mulig, men jeg ser ikke noe poeng i å bruke kosttilskudd så lenge det finnes gode K2 kilder i kosten. Synergi mellom mange næringsstoffer er viktigere enn høye doser an enkeltnæringsstoffer, og mye vitamin K2 vil øke behovet for vitamin A og D, samt magnesium og sink.

PP

Anonym sa...

Ok, vil det være noen kaffeformer som er bedre enn andre mtp å redusere fytinsyren? filterkaffe, presskaffe, maskiner... Dette er gjerne noenlunde det samme. Jeg savner kaffe :)

FO

Anonym sa...

Såvidt jeg kan skjønne må du kjøpe kaffebønner og bløtlegge eller gjære dem selv.

PP

Nøtteliten sa...

Så konklusjonen blir vel da at så lenge vi koser oss med tykke lag av Christer-smør, så er dette mer enn nok. Supert - da slapp jeg å bruke penger på et rådyrt produkt, og kan heller konsentrere pengene rundt kortreiste lam fra fritt beite - i tillegg til smør selvsagt :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Smør og melkefett via fløte og rømme, samt innmat og ellers kilder som beskrevet her -
http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/x-factor-is-vitamin-k2#foods

PP

Anonym sa...

Kommentarfelt med bok og/eller filmlinker -
http://liveneshage.blogspot.no/2013/12/vinner-av-logokonkurransen-til.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1380464670696#c5703614302327760480
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1379116804123#c2011465611404908884
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html

PP

Anonym sa...

Jeg er lærer til en gutt med melkeintoleranse, astma og store adferdsvansker. Jeg oppfatter det som at foreldrene søker andre svar og løsninger enn en ADHD-diagnose og medisinering. De spiser etter hva jeg forstår normalt sunt, uten melk. Det fører selvfølgelig til at de bruker en del uheldige erstatninger, så som melkefri margarin og soyaprodukter. Jeg ønsker å sette dem på sporet av alt det som legene ikke kan fortelle dem, at de kan hjelpe sønnen sin selv. Jeg er samtidig redd for at det blir for mye for dem å ta innover seg, da dette er en familie som har det tøft på flere måter. Hva tenker du kan være en overkommelig vei inn i dette for en sliten familie? Jeg skulle ønske at jeg kunne anbefalt en bok, et program og en behandler som kan hjelpe direkte. Hva tenker du? Hva med GAPS? Takknemlig for råd og svar. Og gjerne en liten oppstrammer, slik at jeg kan legge til side min egen feighet for å virke uprofesjonell, invaderende og så videre.

Tale

Nøtteliten sa...

Det har tidligere vært spørsmål om hvordan forklare barn at vi spiser dyr. Her er noen tanker om dette:

http://nottelitenstretopp.blogspot.no/2014/02/hvordan-forklare-barn-at-vi-spiser-dyr.html

Anonym sa...

Jeg holder på med et dokument med faktiske årsaker til de symptomer som er slått sammen til tullediagnosen ADHD. Jeg er langt fra ferdig med dette, men poster det lille jeg har så langt. Imidlertid har jeg som regel å ikke ville hjelpe noen gjennom en tredjepart, da min erfaring er at disse noen sjelden egentlig vil ha hjelp. Eller de vil ikke gjøre det som må til for å bli friske, slik at den tiden jeg bruker på å gi råd og tips til slike mennesker, gjennom tredjepart, som regel er bortkastet tid og energi fra min side. Det er ikke det at jeg ikke vil hjelpe, men snarere at jeg vil bruke tid og energi på mennesker som faktisk vil selv.

GAPS er altfor komplisert og restriktivt, og også basert på en salg blanding av udokumentert tull og tøys sammen med en del riktig. Tradisjonskost er langt mindre komplisert, men kompliseres allikevel gjennom at det er vanskeligere å finne gode råvarer. Samt at slik kost gjerne blir en del dyrere enn standard industrikost.

ADD/ADHD er egentlig symptom på hypotyreose –

http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/hypothyroidism/
http://www.mistakenforadhd.com/tag/hypothyroidism/
http://www.netplaces.com/adult-add-adhd/understanding-the-symptoms/conditions-that-overlap-or-mimic-adult-adhd.htm
http://www.ehow.com/about_5498437_hypothyroid-complications-children.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11806687
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12759831

ADD/ADHD er egentlig symptom på hypoglykemi –

http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/nutritional-deficiencies-food-allergies/
http://www.theherbsplace.com/Hyperactivity_Hypoglycemia_and_ADHD_sp_188.html
http://www.ritalindeath.com/Conditions-that-Mimic-ADHD.htm
http://www.drpincott.com/publications/publishedarticles/Articles/article1.htm
http://ezinearticles.com/?ADHD---The-Wrong-Diagnosis---Tims-Story&id=3673974
http://thepoordiabetic.com/hypoglycemia-an-integrative-approach/

ADD/ADHD er egentlig symptom på søvnmangel –
http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea
http://www.news-medical.net/news/2004/10/25/5850.aspx
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090501090914.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/04/090427131313.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090301094248.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17157069

ADD/ADHD er egentlig symptom på magnesiummangel –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9368235
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9368236
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9857546?dopt=Abstract

ADD/ADHD er egentlig symptom på sinkmangel –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16190794
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20034331
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16190793
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14687872

ADD/ADHD er egentlig symptom på kvikksølvbelastning –
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/10/09/mercury-in-seafood.aspx

PP

Anonym sa...

Ps, kombinasjonen astma og manglende evne til å fordøye melkeprotein eller melkesukker viser mest sannsynlig redusert syreproduksjon eller pepsinaktivitet i magesekken. I en slik situasjon vil nervesystemet/hjernen i tarmen også produsere mye serotonin, som i seg selv kan gi de symptomer som får merkelappen ADHD. Fokus på å normalisere fordøyelsen til barnet vil derfor antakelig være alt som skal til for at symptomene bare fosvinner. Transfett og plantefett, samt soya skader alle som en både tarmen og undertrykker pepsinaktiviteten i magesekken. Og uten pepsin, eller for den saks skyld magesyre, så blir heller ikke kasein eller andre proteiner fordøyd, så vel som de fleste næringsstoffer.

PP

Anonym sa...

Gftn PP,

leste et sted at 7 av 8 tilfeller tror jeg det var, av f.eks konvensjonell basmatiris inneholder det som kaltes aflatoksin som skal være svært kreftfremkallende. Er dette riktig og i såfall hvilken ris skal man helst velge, og vil næringsrik kost/ spesielle matemner kunne avgifte slike substanser uansett? Det samme gjelder potet, bør man her velge økologisk, eller om ikke tilgang til det, helst begrense inntaket ?

Lurte også på en annen ting, det har vært mye snakk om reise/soling osv her litt tidligere. Jeg har i tidligere tid når jeg har vært på sydligere breddegrader vært veldig plaget av soleksem, ble sjelden solbrent, men dette
"varmeutslettet" bare blomstret opp, i det jeg opplevde som 'overoppheting' av huden, med dertilhørende små vabler/ blemmer som klødde noe så inni helvendingen, og altså ikke solbrenthet, (blir forholdsvis lett brun, sjelden brent) Eneste remedie som hjalp var å være totalt tildekket i skyggen til det var gått over, og det kunne ta flere dager, fete kremer hjalp litt , aloe vera f.eks var like betydelig som en fis i horisonten :-)
Hva skyldes slik soleksem ? Er det rett og slett 'overoppheting' eller skyldtes det noen form for næringsmangel ? Marianne

Anonym sa...

Ps, kunne virke som, i ettertid, at jo høyere luftfuktighet det var, jo større sjanse for at jeg fikk det, og jo mer 'oljete' solkrem jo større sjanse for å få det da også, altså ingen solkrem i det hele tatt/ eller en 'tørr' krem- mindre utslett. Marianne

Nøtteliten sa...

På spørsmål om melkespann kom det frem at spann i metall var helt ok. Det metallet som ble nevnt av spørsmålsstiller var aluminium og sink. Sink har jeg ikke noe forhold til annet enn at det gir en ubeskrivelig ekkel lyd hvis man skraper neglene over dette metallet, men når det gjelder aluminium lurer jeg litt her ... Trodde aluminium var svært giftig/helseskadelig? Eller er dette bare ved oppvarming, om man f.eks steker brød i aluminiumsformer?

Jeg spør fordi jeg har lyst til å skaffe meg en god, gammeldags hånddreven kjøttkvern - og ser at disse kun finnes i aluminium. Har derfor vært litt skeptisk, men kanskje det går fint allikevel?

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP,

Jeg er en fast tilhenger av denne bloggen og følger tradisjonskost, og handler masse hos Christer. Og dere er utrolige flinke. Takk for fin blogg og masse kunnskap.
Jeg lurer følgende, og skal prøve å utdyppe meg kortest mulig. Første svangerskap, det gikk ikke bra. Jeg fødte dødfødt barn, og gikk helt ut til termin, to dager før. Barnet i magen fikk ikke puste( dette er noe jeg hørte inni magen), og årsaken var mini blodpropp i morkaken. Og det skjedde på sekunde, men jeg fikk aldri ordentlig svar. Altså mini trombose kalte legene det, og årsaken fant legene selfølgelig ikke. De tok blodprøver om jeg hadde blodpropptendens når jeg blir gravid, og det hadde jeg ikke. Jeg har ikke faglig utrykk her, men jeg slapp også å ta blodfortynnende neste graviditet. Og ingen kostholdråd ble anbefaltheller for videre svangerskap. Selve dette svangerskapet bestod av vanlig norsk kostholdsråd, og selfølgelig ikke tradisjonskost. Men jeg gikk ut gjennom den normalt ifølge graviditetskortet inntil sjokket på slutten. Jeg la på meg mye som mange kvinner gjør...., hadde mye vann i kroppen også som mange kvinner får,. blodtrykket som ellers alltid har vært lavt hos meg, var blitt faktisk bedre det svangerskapet, også ikke tålt p-piller fordi jeg lett kan bli svimmel, tok jeg ikke før dette svangerskapet, men jeg tok angrepillen fordi dette var uplanlagt, men jeg ble gravid for det. Denne detaljen får du, fordi jeg tror ofte disse p- pille greiene er livsfarlig, så jeg tålte jo dem aldri. Og videre, så var det nesten deilig å legge på meg i begynnelsen fordi jeg følte meg bra, litt sånn stødig husker jeg, det var godt å være gravid og jeg gledet meg mye. Jobbet mide og begynte å tenke på kroppen mer. Jeg var en ellers veldig arbeidsnarkoman for en kvinne, og elsket å være med på mange ting. Men da dette svangerskapet kom , ble det mer ro. Men bekkenet kranglet og jeg ble tyngre og følte at vannet i kroppen gav meg tyngre bein osv. Også hadde jeg jernmangel, må ikke glemme det. Tror jeg tok det legen sa jeg skal ta etc... og folat....Men selve graviditetn var som sagt helt fin, alttså svangerskapkortet så bra ut. .Men dette førte til altså at jeg ikke fikk levende barn. Dette var et stort sjokk i livet og har faktisk ført meg til tradisjonskost idag... litt lengere etterpå.
Jeg lærte å kjenne litt bedre korppen etterhvert og søkte mye kunnskap når det gjelder næring, men jeg fant enda ikke tradisjonskost.

Anonym sa...

Svangerskap nr 2 etter 10 mnd, og det gikk veldig bra. Jeg har barn nå, som er utrolig friks og flott :-)
Jeg vet at på dette nr 2 kunne jeg gjort bedre også hvis tradisjonskost var involvert. Her tydde jeg til masse bevegelse, og spiste kosttilskudd som jeg søkte kunnskap om, og fikk det skredderskydd til meg fra et sted som heter G&G company i UK. Det kosttilskuddet følte gav meg masse bra, og jeg oste ikke ut, la ikke på meg mye, og følte meg bra. Jeg var jo også kvalm begynnelsen som den første men utover var jeg lettere i kroppen, og blodtrykket var ok. Men jeg manglet jern. Og elsket å sove på dette svangerskapet også. Bekkenet håndterte jeg ved å svømme, gå og sykkle. Ksottilskuddet var fiske olje, ekstra E vitaminer, pga sirkulasjon, andre vitaminer og mineraler. Skulle spise mye grønt og frø etc..Men ja, tradisjonskost var ikke enda oppdaget...
Men mitt spörsmål er hva tror du kunne vært årsaken på den første, jeg vet jeg kanskje ikke får helt svar, men hadde vært fint å vite meningen din PP. Jeg er en kvinne opptatt av sannhet og går all in når jeg finner det riktige. Også er jeg flink til å sanse når noe er riktig og nær sannheten som mulig. Jeg synes det her med kropp er vanskelig tema og man blir noen ganger rett og slett ikke helt klok, fordi man må ikke glemme at mye også er mentalt. Viktig å leve også. Jeg har som sagt lest boken om svangerskap av nourishing traditions. Og det som står der er helt fantastisk og jeg nølte ikke et sekund en gang at dette var det riktige når det gjelder kroppen vår her på denne jord. Vi sliter mest med det mentale, men kroppen har vi svaret på. Bare synd at myndighetene og de som er liksom eksperter ikke skjønner dette her. Men nok om det, det vet vi alt om. Så jeg følger jo dette alt i punkt og prikke. Lager tradisjonskost nå i 6-8 mnd. Er relativ nybegynner, men vært opptatt av ordentlig mat siden det første tragiske svangerskapet. Spist øko, etc... men tradisjonskost er jo selve funnet som jeg endelig har lett etter og er stolt å ha funnet. Men jeg venter jo på resultat er ikke helt plettfritt, jeg har jo litt av problemene enda, svimmel når jeg reiser meg, kan ha luft i magen selvom inntak av alle disse kefirdrikkene, surkål, også har jeg da en kropp som ikke er helt i form bekkenet og rygg er litt vond, noe jeg må dr meg i øra og dra til ostopat eller kiropraktor. Hvilket er best foresten? Har behov for søvn, men ellers sprundledende kvinne med mye energi.


Hvis du lurer mer så svarer jeg gjerne. Sikkert noe jeg har glemt.
Jeg vet mye også mye ing skjer mellom himmel og jord for å si det sånn, og kanskje det ikke var ment for den sjelen å få den kroppen som ble laget inni meg. Men jeg vet at tradisjonskost er tingen ikke noe annet dill dall av dietter og vi kunne løst mange sykdommer med dette per idag. så vi for stå på og spre dette her.
Så, kanskje det er jo bare å følge nourishing traditions og dette skal gå bra denne gangen :-) Skulle bare ønske du var fastlegen min hehe:-) Kan ikke du bli det ?hehe


På forhånd takk
MVh

MB

Anonym sa...

G’ kvelden kamerat Fiskebeinånde

Dette med aflatoksin er enormt opphauset for å skape frykt for muggsopp, og dermed økt salg av bl.a antibiotika, etc. Selv på et vanlig kosthold med mye frukt og grønt finnes det så mange substanser som beskytter mot muggsoppgifter, og/eller som reverserer skadevirkningene av disse, at enhver person som spiser bare halv tradisjonskost er mer enn beskyttet. Uansett forårsaker ikke aflatoksin genmutasjoner i en noenlunde frisk lever, da leveren må være svekket i utgangspunktet, eller man får i seg svært store doser på en gang. Fra tidligere kommentar i Gry’s blogg –

”Mugg i seg selv er helt ufarlig, og det er udokumentert sludder at mugg forårsaker helseproblemer. Og det som finnes av forskning på mykotoksiner er på isolerte substanser som bl.a aflatoksin eller okratoksin, etc i laboratoriesammenhenger, og da på dyr som ikke fikk naturlig for. I nettopp naturlig for og mat finnes det næringsstoffer og plantestoffer som beskytter mot mykotoksiner og/eller reverserer skadevirkningene i f.eks lever og nyrer, etc. Eksempler er vitaminene A, B2, B3, B5, B6, B9/folinsyre, B12, kolin og biotin, C, D, E, K2, mineralene kalsium, magnesium, sink, jod, krom, selen, vanadium, kopper, samt mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og mer protein, m.m.

Det er mulig at mugg kan være en utløsende faktor i et oversensitivt immunsystem grunnet næringsmangel/kjemikaliebelastning og/eller nedsatt magesyreproduksjon og tarmbetennelser, men muggsopp er da ikke helseproblemenes årsak, kun den utløsende faktoren. Som dråpen som får det allerede fulle begeret til å renne over. Jeg har selv bodd i et hus i ca 3 år som var så fullt av mugg at 2 av skinnjakkene mine mugnet, men jeg ble ikke påvirket av dette. Og heller ikke min samboerske. Om mugg faktisk hadde vært helseskadelig hadde alle reagert på den.”

Om soleksem -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370730278890#c4164025885803091226

Det kan også ha vært en forgiftningsreksjon på substanser i solkremen, så som bl.a flerumettet fett.

PP

Anonym sa...

Aluminium reagerer med ulike substanser i mat og væske det kommer i kontakt med, og kan også avgi mirkoskopiske flak i disse. Jeg har også lest noe om mulig avgassing; dvs at mikromengder frigjøres som gass, og da gjerne i mat og drikke.

De hånddrevne kjøttkvernene jeg har sett i jernvarebutikker og andre steder har alltid vært av stål, inkludert 2 jeg har selv. Jeg kan ikke huske å ha sett noen av aluminium.

PP

Anonym sa...

Hei Pirkepetter!
Lurte på om du har noe kunnskap på sammenheng mellom kosthold og forsinket språkutvikling. Har tre gutter som alle har forsinket språkutvikling. (Vel, sistemann er litt tidlig å si så mye om, snart 2 år, men hittil ikke mer en fire/fem lyder som man kan tolke en mening til) Begge de to eldste har i tester hatt god språkforståelse, men svært forsinket språkproduksjon. Begge har hatt tett oppfølging i barnehage/skole siden 2-års alder og eldstemann er snart i mål. Mellomste på 4 er fortsatt vanskelig å forstå. I tillegg har de forskjellige tilleggsproblemer. 7-åringen har hatt store problemer med konsentrasjon og å forstå sosiale koder. Han har hatt mye oppfølging for å ikke falle utenfor sosialt, og det jobbes nå mye med konsentrasjonen. 4-åringen på sin side vokser nesten ikke. Han ligger langt under der han skulle vært både i forhold til vekt og høyde. Ja noen barn er små, men han er virkelig liten! Han ble for snart et år siden satt på Levaxin 50 mg. I høst begynte jeg så smått med tradisjonskost. Om det var på grunn av kosten eller medisinen vet jeg ikke men gutten hadde sitt livs størst vektoppgang! Minstemann igjen har hatt mye problemer med tørr hud. Til tider har nesten hele gutten vært rød og flassende. Han er bedre nå og regner med dette vil gå seg til med bedre kost.
Guttene er selvfølgelig født og oppvokst på vanlig norsk kosthold som grovbrød, margarin og magert kjøtt. Har siden i høst jobbet med å legge om til tradisjonskost, men på grunn av dårlig økonomi er det en del som gjenstår. Per i dag får jeg kjøpt fersk melk fra bonden og har nettopp kommet i gang med kefir, koker kraft og lager leverpostei (av kylling eller elg hittil). Har elg, økologisk utegangar lam og selvfiska fisk i frysen, syrner baksten og lager ellers det meste fra bunnen (salter godt). Den delen er egentlig grei å gjennomføre. Det er billig. Men så begynner ting å koste penger, og jeg må prioritere. Økonomien vil komme seg utover våren og sommeren, men har foreløpig ikke råd til å kjøre løpet helt ut.
Har du noen tanker om hva guttene kan mangle/eventuelt ha for mye av? Og hva bør jeg prioritere å få på plass først av det som koster penger og må kjøpes?
Mvh Siska

Anonym sa...

Tusen takk ! Avtroppende Kamerat Fiskebeinånde avrapporterer herved. Fiskebeinet har vandret til de evige tarmmarker og guden magesyre vil med det sannsynligvis avgjøre at siste inkarnasjon er nådd:-) Marianne

Anonym sa...

GULP! Tenk om den velger å akuttreinkarnere som hemorroide?

SKUMMELT!!!!!

PP

Anonym sa...

Ut fra opplysningene om dine egne symptomer antar jeg at du manglet magnesium eller natrium. Mest sannsynlig natrium. Mangel på begge gir såkalt svangerskapsforgiftning/eklampsi, med unormal høy aktivitet av hormonene renin, angiotensin og aldosteron (RAS), som videre bl.a øker tilbakeholdelse av væske/ødem, fremmer vektøkning, gir økt blodtrykk, midlertidig insulinresistens, hyperaktivt nervesystem/stress, hodepine, kvalme/oppkast, etc, så vel som bl.a lungeødem, trombose/blodpropp, nyre eller hjertesvikt i fosteret.

Syntetisk folinsyre kan også forårsake trombose, samt mangefull utvikling av bl.a lungeceller.

Svimmelhet når du reiser deg (ortostatisk hypotensjon) kan begge har lavt blodtrykk som fellesnevner. Og da lavt blodtrykk forårsaket av for lave aldosteronnivåer og/eller for høye østrogennivåer. Mer protein i kosten, samt B vitaminer og salt vil øke blodtrykket inntil normalt nivå.

Osteopat er best, da disse også har myofascial release og triggerpunktlære med mer inkludert i utdannelsen. Enkelte, men langt fra alle, kiropraktorer tar tilleggsutdannelse for å lære disse.

Om du sliter med å skrive på norsk kan du gjerne skrive på engelsk.

PP

Anonym sa...

Hehe :-) En avlangs-hemorroide til og med ? Au og dobbelt au!

Lurer på om glassert keramikk er bra å lage mat i ( stekepanner osv ) ? Noen hevder det er mye bly og kadmium som kan lekke ut av slike, andre hevder at om slikt finnes i kokekar så er det i såfall minimalt og ikke av noen reell fare og like lite som i drikkekrus av keramikk ? Har kommet over et godt tilbud og ville høre om det er et bra innkjøp i såfall ? Marianne

Anonym sa...

Hei igjen og takk for svar. Det er ikke første gang jeg hører dette med at jeg har forhøyet kortisolnivå. År med stress på jobb og turbulens i privatlivet har nok satt sine spor.
Hva kan jeg gjøre for å nomalisere dette?
Benedikte

Nøtteliten sa...

Marianne: Spurte nettopp PP om akkurat dette, i forbindelse med Crock Pots til sløvkoking.

Mitt spørsmål var: Vet du selv om en slik Crock Pot som trygt kan brukes slik at man slipper å tenke på at man kanskje serverer sin familie blyholdig mat til middag?

Svaret var: i grunnen ikke. Jeg bruker selv keramikk, og gir blaffen i eventuelle nivåer av tungmetaller, da jeg er klar over hvor mange næringsstoffer som binder og fjerner slike.

Det jeg ville gjort, Marianne - og det jeg kommer til å gjøre, er å kontakte produsent eller evt. den norske importør/forhandler og spørre om glasuren inneholder giftige stoffer som f.eks bly.

Når det gjelder stekepanner bruker jeg bare støpejern. Savner virkelig de små støpejernspannene, som fantes i "gamle dager". Leter rundt etter slike i bruktbutikker, loppemarked osv., men foreløbig ikke funnet noen. Skulle ha presset litt på for å få denne på markedet igjen :-)

Nøtteliten sa...

Opps - glemte å lenke til PPs svar: http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html

Ellers så fikk jeg faktisk en butikk til å ringe til importør en gang for å finne ut om det var bly i glasuren til en leirgryte. De så gjorde, mens jeg stod og ventet faktisk - og de ansatte fikk rimelig hakeslipp når importøren kunne fortelle at jo, det er bly i glasuren. De ansatte i denne forretningen ante ikke at blyholdig glasur er helt vanlig i slik glasur...

Men jeg har også sett produsenter/merker som kan stille med sertifiseringsbevis på glasur som ikke inneholder bly. Tror det var Le Cruiset som hadde dette, men sjekk evt. for sikkerhets skyld :-)

Nøtteliten sa...

PP: Hva med Pyrex - er det ok?

Leser: "For decades, Pyrex was made of borosilicate glass, a special type of glass in which boron oxide is added to the mix."

Og videre: "But in 1998, Corning, the company which made Pyrex, sold the brand to World Kitchen LLC. World Kitchen decided to stop the manufacture of borosilicate glass, and since then, Pyrex sold in the United States is made of tempered soda-lime glass ..."

Ellers interessant å lese om hvordan denne endringen førte til problemer for crack-produsentene: http://nowiknow.com/the-war-against-pyrex/

Anonym sa...

Hei PP!

Takk for svar og det var interesant fordi jeg også har hatt en liten annelse når det gjelder natrium, eller rett og slett mineraler var tingen. Det er ofte ikke lett å forklare alle syptomene siden dette var også lenge siden det skjedde, men prøvde å gi deg det bilde jeg kunne. Så jeg for vel være påpasselig på å spise matvarer med mye natrium og magnesium under graviditet. Og når det gjelder magnesium så bader jeg i magnesiumsalt, og har spray. Opplever ofte at det svir, men det ordner vel seg etterhvert ellers så bør den sprayes sammen med kokosolje eller tynnes ut med vann.

Også lurte jeg på hva med neprapat er det noe du anbefaler?

Ellers har jeg ikke mer å si en å følge Nourishing traditions og at man skal tenke positiv videre her i livet.

MB

Anonym sa...

En liten ting til, når det gjelder holde natrium nivå i kroppen normalt, holder det å drikke glass vann med himmalaya salt eller havsalt altså uraffinert? Feks 1 teskje salt per dag?

MB

Anonym sa...

Angående levaxin –
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html I kommentar 28.01.2013 kl.17:49

Jeg anbefaler at du gradvis reduserer bruken av levaxin, og deretter avslutter helt. Utover at syntetiske hormoner er helseskadelige i seg selv, så stopper de som regel kroppens egen produksjon, slik at om du vil at din sønns skjoldbruskkjertel noen gang skal produsere egne hormoner, så må den ikke overkjøres av et syntetisk hormon som forteller den at den ikke trenger å produsere noe selv. Dessuten er dette snakk om mangel på næringsstoffer som trenges for å danne skjoldbruskkjertelhormoner, slik at det er en ide å starte med årsaken, heller enn virkningen. Og de næringstoffer som mangler, slik at skjoldbruskkjertelen ikke produserer hormoner, eller siden disse hormonene ikke omdannes og/eller virker som de skal i kroppen, skaper også andre helseproblemer som ikke har med stoffskifte og vekst å gjøre.

De symptomer som oppgis indikerer mangel på opptil flere næringsstoffer, og sannsynligvis også forstyrret serotonin og dopaminaktivitet. Istedenfor å anbefale enkeltnæringsstoffer, som uansett må ha andre næringsstoffer for å i det hele tatt tas opp og utnyttes i kroppen, så anbefaler jeg heller de samme matemner som til alle andre. Dvs tradisjonskost. Dette vil også helbrede eventuelle mage-tarmproblemer barna måtte ha, slik at når de begynner å spise mer næringsrikt, så vil de ta opp og utnytte alle næringsstoffene.

Heller enn å kjøpe økologisk, som er dyrere enn butikmat, kjøp heller kjøtt og innmat i butikken. Dette er ikke optimalt, men enormt bedre enn intet kjøtt og innmat. Lever fra dyr som går mesteparten av livet på beite, så som lam, er like gode som såkalt økologiske levere. Det samme gjelder hjerte.

Fåretalg er forholdsvis billig, og vil i utsmeltet form gi verdifullt fett til barna. Kokosolje koster en del, men vil også være et verdifullt tilskudd til kosten, gjerne iblandet talg eller upasteurisert smør.

Tilskudd i form av gjæret fiskeleverolje, eller skateleverolje om barna får lever minst 2-3 ganger i uka, samt magnesiumolje eller magnesiumsulfat/engelsk salt/epsomsalt i bad noen ganger i uka, vil påskynde helbredsprosessen om du har råd til disse. Det samme gjelder upasteurisert smør og ost.

For ham som vokser dårlig anbefales også ekstra tilskudd av gelatin utover det lille han får via kraft.

Ellers anbefales du å lese følgende bøker og artikler for mer informasjon og oppskrifter, m.m –

Barn & Kosthold - Ernæring under Svangerskap –

BØKER -

Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1596913940

Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982021313

Super Nutrition for Babies – Katherine Erlich, M.D., Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1592335039

The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care - Sally Fallon Morell,Thomas S. Cowan, New Trends Publishing, ISBN 0982338317 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0982338317
http://uploaded.net/file/g6rd4abf/0982338317Nourishing.pdf (E-bok/pdf)

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0967089735

Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380 –
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380

http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/healthy4life2011.pdf

Anonym sa...

What are the First Steps? –
http://www.nourishingourchildren.org/Downloads_files/first-steps.pdf

Nourishing you baby –
http://www.newtrendspublishing.com/SallyFallon/07-FeedingNewborn.pdf

ARTIKLER/OPPSKRIFTER/MORSMELKERSTATNING, ETC -

The Benefits of Pre-chewing Your Child's Food -
http://www.marksdailyapple.com/should-you-chew-your-childs-food/#axzz2WXzgo01k

Diet for Pregnant and Nursing Mothers –
http://www.westonaprice.org/childrens-health/diet-for-pregnant-and-nursing-mothers

Feeding Babies -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/feeding-babies

Conscious conception - foods for fertility –
http://nourishedkitchen.com/foods-for-fertility/

http://www.westonaprice.org/childrens-health/
http://www.nourishingourchildren.org/DVD.html
http://www.nourishingourchildren.org/Motherhood.html
http://www.healingourchildren.org/
http://www.healingourchildren.net/
http://healingthewholechild.com/in-the-news/
http://healthybabycode.com/blog
http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html
http://nourishmd.com/
http://nourishyourchildren.com/blog/
http://www.naturallyknockedup.com/
http://dyno-mom.blogspot.com/
https://www.holistickid.com/
http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html
http://simplybeingwell.com/
http://foodforkidshealth.com/bone-broth-the-magical-ingredient-for-your-infants-gastrointestinal-concerns/

Natural childbirth: the evolutionary template for birth –
http://chriskresser.com/naturalchildbirth

Want a Nourished Baby? -
http://butterbeliever.com/want-a-nourished-baby-youll-want-to-read-this/

Why I’m Eating a Pre-Conception Diet (Even Though I’m Not Trying to Get Pregnant) -
http://butterbeliever.com/preconception-diet/

Maternal Malnutrition and Congenital Deformity –
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/MATERNAL_MALNUTRITION_AND_CONGENITAL_DEFORMITY_-HH_HILLERMANN_RPRNT_66B.pdf

Maternal Malnutrition and Fetal Prenatal Developmental Malformations –
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/MATERNAL_MALNUTRITION_and_FOETAL_PRENATAL_DEVELOPMENTAL_MALFORMATIONS_-HH_HILLERMANN_RPRNT_66A.pdf

Prenatal Nutrition and Birth Defects –
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/36_BirthDefectsandNutrition.pdf

Mer info om vegetabilske matemner og barn -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353625971509#c850386332633797005
http://liveneshage.blogspot.com/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html?showComment=1388079444828#c2614804311715596748

http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368803385342#c4868020543996866395 i avsnittet om amylase

Questions and Answers on Kids and Traditional Foods –
http://www.westonaprice.org/childrens-health/kids-on-traditional-foods

Helseproblemer i barn – Tradisjonelle Helbredsmidler -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses

PP

Anonym sa...

Om du sikter til naprapat, så er slike ok. En osteopat er bedre, og du får mer for pengene. Men naprapati funker også.

Det du opplevde under svangerskapet kalles svangerskapsforgiftning/preeklampsi, og viser mangel på magnesium og/eller natrium. Som regel en rekke andre næringsstoffer også, men i hovedsak disse to mineralene.

Bruker du salt flittig i maten så trenger du ikke å drikke ekstra salt. Minstedose for å unngå å havne i hyponatremi (for lave natriumnivåer) er ca 1, 5 teskje daglig, og konsum fra der opp i mot 3-4 teskjeer daglig er bare av det gode.

Om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://sanscarbs.wordpress.com/tag/preeclampsia/

Several studies of preeclampsia or toxemia of pregnancy showed that supplementing the diet with salt would lower the women’s blood pressure, and prevent the other complications associated with toxemia (Shanklin and Hodin, 1979).

It has been known for many years that decreasing sodium intake causes the body to respond adaptively, increasing the renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS). The activation of this system is recognized as a factor in hypertension, kidney disease, heart failure, fibrosis of the heart, and other problems. Sodium restriction also increases serotonin, activity of the sympathetic nervous system, and plasminogen activator inhibitor type-1 (PAI-1), which contributes to the accumulation of clots and is associated with breast and prostate cancer. The sympathetic nervous system becomes hyperactive in preeclampsia (Metsaars, et al., 2006).
http://raypeat.com/articles/articles/salt.shtml

Pre-eclampsia and pregnancy toxemia have been corrected (Shanklin and Hodin, 1979) by both increased dietary protein and increased salt, which improve circulation, lower blood pressure, and prevent seizures, while reducing vascular leakiness. The effectiveness of increased salt in pre-eclampsia led me to suggest it for women with premenstrual edema, because both conditions typically involve high estrogen, hyponatremia, and a tendency toward hypo-osmolarity. Estrogen itself causes sodium loss, reduced osmolarity, and increased capillary leakiness. Combined with a high protein diet, eating a little extra salt usually helps to correct a variety of problems involving edema, poor circulation, and high blood pressure.
http://raypeat.com/articles/articles/water.shtml

Early in pregnancy, "morning sickness" is a common problem, and it is seldom thought to have anything to do with eclampsia, because of the traditional medical idea that the fetus "causes" eclampsia, and in the first couple of months of pregnancy the conceptus is very small. But salty carbohydrate (soda crackers, typically) is the standard remedy for morning sickness. Some women have "morning sickness" premenstrually, and it (like the nausea of migraine) is eased by salt and carbohydrate. X-ray studies have demonstrated that there are spasms of the small intestine (near the bile duct) associated with estrogen-induced nausea.
http://raypeat.com/articles/aging/eclampsia.shtml

PP

Anonym sa...

Ikke spør meg om ting du bruker knapt et minutt på å fionne ut av via eget søk -
https://www.google.no/search?q=health+dangers+of+pyrex&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1

Jeg hjelper gjerne, men vil ikke gjøre ting for andre som de med letthet og litt initiativ kan gjøre selv.

PP

Nøtteliten sa...

Jeg søkte faktisk selv, men jeg søkte på "what is pyrex", for å finne ut hva dette er laget av (nylig blitt oppmerksom på krystall, som er laget av blant annet bly). Så langt ser det ut til at det største problemet er at former av pyrex kan eksplodere, men skal lese litt grundigere på ditt søk. Uansett er vel konklusjonen at f.eks stentøy er bedre. Har bare så problemer med å finne en skikkelig form med lokk til å bruke i stekeovn, og synes maten blir tørr i leirgryte.

Beklager PP. Jeg tok som sagt initiativ til å finne ut selv, men ikke det rette. Lover å skjerpe meg! :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Dette var flott og utrolig flink er du:-) Jeg skal lese videre og lære, absolutt:-) Det jeg også sitter og lurer på er dette med jern, ofte får vi beskjed om jernmangel i svangerskap, eller jeg får beskjed. Så dette henger sammen med det du kaller hyponatremi. Så blir vi anbefalt sikker sånt kosttilskudd som ikke gjør noe med oss men bare gir oss forstoppelse etc og ikke noe mer info at andre ting henger sammen for å ta opp jern etc, joda man får beskjed drikk opp juice sammen med jerntablett, men ikke mer. Så da er å spise lever tingen der, feks to lever middager ukentlig ?

Igjen, tusen takk:-)

MB

Anonym sa...

Hei PP!

Jeg leser her at du anbefaler nedtrapping og slutt på syntetisk stoffskiftemedisin. Mener du det samme for de som tar naturlig stoffskiftemedisin: Erfa Thyroid eller Armour?

Du skrev om hvor usunt det er med klor i vannet og lukkede dusjer. Vi la merke til at det var en dårlig ide å ta barna med på svømmehallen. Det var gjerne koselig mens vi var der og svømte men de var gretten og vanskelig etterpå. Etterhvert lest jeg om det og forstod sammenhengen. Lurer om en liten dusjkabinett som er åpent kun på toppen er også uheldig?

Har du skrevet før om hvordan å få ungdommer med på å endre kostholdet? Vi sliter med å få våre 13 åring til å være med på noen viktige ting: lever, magnesium osv. Nylig så vil han heller ikke spise noenting til flere timer etter at han står opp. Han sier at han er kvalm og ikke sulten.

Tusen takk i forveien.

-E

Anonym sa...

Ok, tusen takk for info, Marianne

Anonym sa...

Som eksempel ja, og lever inneholder betydelig mer jern enn en jerntablett, og også hemjern, som har høyere opptaksprosent.

Det er faktisk sjelden at man mangler jern når man finner jernmangel i blodet, da dette normalt skyldes mangel på næringsstoffer som bidrar til opptak og utnyttelse av jern i kroppen. Leger tror ofte feilaktig at man mangle rjern om man har lav blodprosent, da jern bare danner hemoglobindelen av de røde blodcellene. Næringsstoffer som bl.a B9/folinsyre og B12 må til for å danne røde blodceller.

Mer om jern og såkalt jernmangel -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1377101518379#c688799801822076731
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1383019416026#c2041470782611393833

Man kan også ha for mye jern i kroppen, og samtidig ha jernmangel, da jernet i dette tilfellet ikke er tilgjengelig for normale kroppsfunksjoner og prosesser. I begge tilfeller, ved både for lite og for mye jern, er en god i de å inkludere upasteurisert melk i kosten, da laktoferrin i mysedelen av melken binder jern i tarmen fra annen mat du spiser sammen med melken, og sikrer opptak. Laktoferrin kan overta for proteinet transferrin (i kroppen; transferrin frakter jern i kroppen, til og fra celler som trenger jern) om dette mangler, og frakte jern rundt i kroppen hvor mineralet trengs. Laktoferrin kan også binde og fjerne overskudd av jern ved belastning.

PP

Anonym sa...

Ja, da selv naturlige tilskudd er nettopp det, tilskudd. Og så lenge man tar tilskudd gir hjernen beskjed til skjoldbruskkjertelen at den ikke trenger å produsere selv. Tilskudd i en periode, mens man forandrer kosten, og hvor man deretter trapper gradvis ned går fint, men å leve på tilskudd i årevis er potensielt svært helseskadelig. Og kan også føre til at skjoldbruskkjertelen skrumper inn.

Et lukket dusjkabinett vil gi en del eksponering for bl.a kloroform, men hvor helseskadelig dette er, er man fremdeles uenig om. Vil du være helt på den sikre siden finnes det filtere man skrur på dusjhodet,og som filtrerer kloret. Her er et eksempel -
http://www.renerevann.no/DusjFilter_PRO6000.html

Det ovenstående filteret er ikke et jeg har lest om tidligere, så jeg har ikke kjennskap til hvor godt eller dårlig det er.

Hva gjelder å få barn og ungdom til å spise noe som helst, så har jeg ikke skrevet noe om slikt, da jeg står for kunnskapen, så får barna være foreldrenes ansvar. Og jeg har heller ikke barn selv, og dermed ingen reell eller praktisk erfaring.

PP

Anonym sa...

PP, jeg vet du har nevnt tidligere også dette med at næringsstoffer binder tungmetaller, slik som selen som avgifter kvikksølv i sjømat som eksempel. Kan det stemme at jeg også har lest et sted tidligere at gelatin avgifter f.eks slikt som aspartam, eller er jeg helt på viddene da ? Finnes det en link eller oversikt over slikt om hvilke næringsstoffer som avgifter hva ? Og hva da med f.eks kunstig fremstilt kvikksølv, asbest, aluminium og slikt noe ? Marianne

Anonym sa...

I hovedsak å spise mer protein og fett enn karbohydrater, samt å unngå blodsukkerfall, som fremmer adrenalin og kortisolpaktivitet, gjennom å spise circa hver 3. time.

Mer fett enn du trenger, i form av fettceller, er det også en ide å bli kvitt om du har noen til overs, da fettceller produserer substanser som øker både kortisol og østrogennivåene.

Stressreaksjoner, inkludert blodsukkerfall og trening mer enn 90 minutter sammenhengende, som involverer adrenalin og kortisol, mangedobler både forbruket av magnesium (og natrium, kalium og kalsium, samt bl.a B vitaminer) så vel som tap via urin og eventuelt svette, slik at magnesium og natrium er et nøkkelmineraler hva gjelder høyere stressterskel og bedre kontroll på adrenalin og kortisol.

Litt mer info her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370959471368#c5735453741709973561

PP

Anonym sa...

Ikke avgifter aspartam, men motvirker den hjernecellestimulerende virkningen slik at cellene ikke dør. det er glycin som står for dette, da glycin fungerer som hemmende neurotransmitter i hjerne og nervesystem. Dvs at når glutamat, eller aspartinsyre og fenylalanin fra aspartam prøver å stimulere hjerneceller i hel, så stopper glycin dette.

Jeg kjenner ikke til noen oversikt over næringsstoffer som binder tungmetaller, etc, men du finner kanskje noen gjennom å søke på f.eks vitamins minerals chelate heavy metals

Næringsstoffer binder og beskytter mot menneskelagde versjoner også.

PP

Nøtteliten sa...

E: Jeg vet det er stor forskjell på en 4 åring og en 13 åring, men jubelen stod ikke akkurat i taket her da 4 årngen skulle ta tran første gang. Jeg hadde da også kjøpt den som heter "naturell", og den luktet rett og slett dau mann på boks. Jeg ga han imidlertid stille og rolig (og hyggelig) beskjed om at dette skal vi ta hver dag, fordi det gjør godt for kroppene våre. Jeg sa til han at han kunne protestere så mye han ville, men at det uansett ville bli som jeg hadde sagt. Jeg tror det tok cirka 4 eller 5 timer med gråt, hyl, protester osv., og jeg gir meg selv kred for hvor utrolig rolig, tålmodig og konsekvent jeg var... hehe... Men det funket. Det er et år siden, og han har tatt tran hver eneste dag siden. Nå har han også begynt å svelge rå lever. Jeg tror kanskje samme taktikk kan funke for en tenåring. Jeg ville selv ha forklart grundig HVORFOR dette er så bra - brukt argumenter som f.eks pen hud uten kviser, frisk og sterk kropp, sprek kropp, pent hår, holde seg slank osv. (slike ting tenåringer er opptatt av) i tillegg til å forklare mer konkret rundt dette med næringsstoffer. Jeg bruker å si til min lille at "jeg ville vært en dårlig mor om jeg ikke passet godt på kroppen din, og derfor vil jeg... bla bla osv." og "jeg er moren din, og det er mitt personlige ansvar at du er sterk og frisk i kroppen din, fordi jeg elsker deg og fordi det er jeg som har ansvaret for å gi deg mat" - slike ting. Håper dette kan være noen tips. Men selv ville jeg bare ha satt hardt mot hardt, og gjerne - på en rolig måte - brukt f.eks inndragning av mobil eller ipad osv. som virkemiddel, bare fordi jeg ikke hadde klart å se mitt eget barn forfalle på industrimat når vi hadde ekte, næringsrik mat tilgjengelig for han/henne.

Anonym sa...

Hei Siska

Jeg hadde bare lyst å nevne, at det å kunne konsentrere seg er en evne som barn må utvikle. Derfor heter den jo konsentrasjonsevnen. Dessverre legges det veldig lite vekt på akkurat det i de fleste barnehager og skoler. Jeg tenker at om du kan forandrer kostholdet slik som PP anbefaler, og setter deg litt inn i hvordan man kan hjelpe barn å utvikle sin konsentrasjonsevne, kan problemene forsvinne som dugg for sola.

Her en lenker til to bøker som er veldig nyttig å lese som mamma.

Bøkene tar også for seg språkutviklingen, og mye mer enn det, og eventuelle årsaker til forsinket språkutvikling. Bøkene er skrevet på en måte som alle kan forstå, ikke noe vanskelig fagspråk.

http://www.akademika.no/barndommens-gaate/montessori-maria/9788299693547

http://www.akademika.no/search/apachesolr_search/maria%20montessori%20%20barnesinnet

hvis du ikke har råd til å kjøpe disse nå eller å lese disse, så kan du jo sende en mail til FrkGammeldags (hun har en blogg) eller meg, hvis du vil.

lykke til med dine tre små :)

hilsen Annelie

Anonym sa...

Tusen takk, søkte litt nå, men fikk bare opp noen linker med bl.a bruk av EDTA og askorbinsyre,
ugh, det blir vel litt som å avgifte asbest med aluminium.. hehe..men uansett er det bra å vite at gode næringsstoffer spiller på lag da :-) Marianne

Anonym sa...

Om du med tran mener gjæret fiskeleverolje så vær snil å presisere dette slik at dem som leser det du skriver ikke går hen og kjøper vanlig tran. I og med at du skriver dau mann på boks, som du mao må ha erfaring med :-), så antar jeg du mener GP oljen.

Taktikken din er smart, og sønnen din vil takke deg resten av livet pga den gode helsa hans! Så litt surt nå og mye søtt senere mao.

Om du ikke har lest mailen fra meg enda, sjekk søppelpostmappa di.

PP

Anonym sa...

Ja, det er så klart tranen fra GP som Christer selger jeg mener.

Har lest :-) Svar kommer.

Nøtteliten

Anonym sa...

Det høres jo veldig lovende ut, at du har skrevet så mye som råmaterial til 4 bøker!
Jeg håper du finner ut av det med jobb og sånn slik at du kan få gjort ferdig gården din.
Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe deg på noen måter.

Kom på noe, men ikke sikkert det er relevant.
Hva om du lager et nettstudiet med online database, med oppgaver og pensumliste til studenter, og de kan levere sine oppgaver, eller last opp online. Hvis du hadde så mye som 10 studenter, som betaler 3000 nok per måned, ville du allerede tjent 30.000, men uten at du faktisk er opptatt hele tiden, og hadde tid til gården din ved siden av. Eller en annen jobb. Det eneste du måtte gjort er å lese gjennom oppgavene til studentene. Du kunne jo også tilby oppfølging via chat til bestemt tid annen hver uke f.eks., da kan studenter stille spm om de har. Egentlig hadde det jo vært best å ha dine egne framtidige bøker i et slik studium…

Jeg vet at det er mye mer komplisert å få til noe slikt en hvordan jeg skriver her, var bare en tanke, muligens en tanke på avvei, men tenk at hvis ingen andre mennesker enn deg virkelig forstår seg på tradisjonskosten din, da vil den om kort tid (100 år kanskje), kanskje allerede blitt glemt, eller misforstått… ikke vet jeg altså. Og ikke vet jeg om noen mennesker ville vært interessert i å bruke tid på et nettstudie om kosthold.

Øks minner meg om høner som løper av sted uten hodet… jeg leste på siden til Holte Gård at de bruker elektrosjokk til sine høner. Er dette noe bedre?

Jeg er litt karbohydrat skremt siden jeg gikk lavkarbo folka på limen for noen år siden. Jeg leste hva du skriver om dette og skjønner at lavkarbo ikke er bra.

Men jeg har ikke helt forstått hvilken karbohydrat kilder det er som faller under tradisjonskosten din? Hovedsakelig skal man vel velge animalske matemner, pluss melk og melkeprodukter, og de inneholder jo lite karbohydrater alle sammen. Om man velger å spise korn, eller grønnsaker skal det helst vare syrnet/bløtlagt. De syrnete inneholder også lite karbohydrater… men jeg forstod det slik at man ikke trenger å spise korn og i starten ikke skal, om man vil få helberedelses prosessen fortest mulig i gang?

Lurer litt på det med såkalt støvallergi. Som har symptomer som tette luftveier osv. og som skal føre til såkalt astma. Det sies at midder kan forårsake sykdommer som støvallergi…. Men det er nok alt sammen bare tull som resten også…? lurer på det pga av at babyen er veldig tett og blir enda mere tett om natten og når hun sover på dagen. Hun ligger alltid på saueskinn når hun skal sove, derfor begynner jeg å lure om det kan ha noe med det å gjøre også. Hun våkner ofte fordi hun er så tett i nesa at hun ikke får puste ordentlig pga av slim og snør...

Snakket med ei i går som har fått diagnosen brystkreft. Fortalte henne om det du skriver om brystkreft. Hun lurer litt på hvordan det går an at de ødelagte cellen ødelegger seg selv/tar selvmord. Hun snakker ikke norsk, vet ikke om hun kan engelsk, har ikke tenkt å spørre henne om det. ellers hadde jeg bedt henne skriver her selv. Jeg leste at du ikke liker å gi hjelp via tredjepart, men hun har faktisk gått med kreften sin i over et år å prøvd alle slags forskjellige alternative behandlinger, uten hell….

leste at du skriver torskerogn og melke, hva betyr melke i denne sammenhengen?

postet den i kommentarfeltet om gluten om sånn, men tenkte at du kanskje ikke så den..

Annelie

Anonym sa...

Tusen hjertelig takk PP og Nøtteliten!

Nøtteliten, du skrev det så flott om din fremgangsmåten. Tusen takk at du ville dele med meg. Det hjelper å få høre hvordan andre håndterer dette. Jeg syntes at du var kjempeflink! Så lenge du matte holde ut!

Lurer på om ghee er anbefalt og om det er lavere vitamin/næringsinnhold?

Når sønnen min spiser svinekjøtt eller reker så blir han gretten dagen etter. Han sier at han klør i halsen av reker. Jeg regner med at denne reaksjonen er bare å overse og spise likevel? Men jeg har tenkt at svinekjøtt er ikke nødvendig og at oksekjøtt er et sunnere valg.

Tidligere har jeg lest her at det er ok å spise riktig tilbredt nøtter og kokosmasse, men etter at jeg spiser disse matvarene får jeg veldig løs mage og blir i dårlig humør. Jeg har tenkt at det er sannsynligvis pga for lite magesyre og at jeg kan vente med disse frem til jeg har bedre fordøyelse etter å ha spist riktig kosthold en stund. Er det riktig tenkt?

Etter mange år med lavcarbo er jeg usikker på hva er riktig mengde med karbohydrater per måltid. Er det mulig å utdyppe det litt?

Jeg er evig takknemlig til dere, Krister som har så fin blog og er så god vert for oss her i kommentarfeltet, PirkePetter, du er en utrolig person som deler med oss, og jeg er så glad for de andre som skriver her fordi det er så mange spørsmål og mye å lære.

-E


Anonym sa...

Beklager Christer for at jeg ikke klarer å skrive riktig.

-E

Anonym sa...

Ghee går helt fint, og inneholder melkefettets vitaminer

Alt annet kjøtt er sunnere enn svinekjøtt, men skal svinekjøtt (eller sjømat) spises er det en god ide å inkludere mye upasteurisert smør eller annet melkefett, eller kokosolje eller palmeolje.

Nøtter, etc går fint som del av et måltid som inkluderer animalske proteiner og fett som beskytter mot fettet i nøtter, men er ikke sunt som måltid i seg selv, uansett tilberedningsmetode. Ellers tenker du riktig.

Hva gjelder karbohydrater så er det ingen faste mål annet enn at du har mer protein og fett enn karbohydrater. Som f.eks 2-3 kopper hver av animalske matemner, med 1-2 kopper vegetabilske som tilbehør. Du kan godt spise mer karbohydrater når du vil, da dette går fint så lenge du har normal mage-tarmfunksjon (inkludert lever og bukspyttkjertelfunksjon), samt har de næringsstoffer som kroppen forbruker i sukkerstoffskiftet. Salt, kryddere, og organiske syrer i et måltid bidrar til å regulere blodsukkerbalansen, også gjennom å gjøre kroppens celler mer sensitive for insulin. Fett og protein balanserer karbohydratene, og regulerer utslippet av karbohydrater fra magesekken til tynntarmen slik at kun mindre mengder ender i blodet til enhver tid. Hvilket ikke fremmer ubalanse i blodsukkernivået. Protein balanserer også insulin gjennom å aktivere hormonet som kontrollerer og jobber sammen med insulin, glukagon. Når insulin støvsuger blodet for sukker og næringstoffer bidrar glukagon til å normalisere blodets sukkernivåer. Blir ikke glukagon aktivert, pga et måltid uten protein, vil kroppen måtte ty til adrenalin og kortisol for å normalisere blodet sukkernivåer, og da er du i en stressituasjon.

PP

Anonym sa...

Takk PP!

Så det er mulig at hvis jeg spiser nøtter/kokosmasse sammen med et måltid som inkluderer kjøtt og fett vil jeg kunne unngå å få humørsvingninger og dårlig mage?

Har du skrevet før om neseblod?

-E

Nøtteliten sa...

Når det gjelder meg og min lille elskede, så er det nok enda mye mer jeg skulle ha stappet i han - men inntil videre skorter det mest på min kunnskap, dvs. jeg har enda masse å lære i forhold til tilbredning av ulike ting osv. Men dersom min sønn vokser opp til å bli en frisk, lykkelig og harmonisk gutt/mann - som vet hvordan han selv skal ivareta sin egen helse (ved hjelp av kosthold) og i tillegg vet at han skaper sitt eget liv med sine tanker og følelser - DA har jeg lykkes som mor. Alt annet ville ha vært et nederlag ;-)

PS: Hvorfor bør man spise melkefett eller kokosolje sammen med sjømat? (Beklager hvis dette har vært tatt opp før).

Nøtteliten

Anonym sa...

-E, nei, men dette skyldes normalt mangel på flere B vitaminer og/eller vitamin K2. Hva gjelder nøtter og animalske matemner så er dette riktig forutsatt at du har normal fordøyelse.

Nøttemamma, dyrefett og mettet fett beskytter mot eventuelle negative virkninger av fiskefett, og bedrer også opptak og utnyttelse av disse, så vel som av de fettløselige vitaminene.

PP

Anonym sa...

Et spørsmål om surdeig.
Håper Christer eller evt andre som klarer å holde liv i surdeigen sin kan svare her.
Jeg og min samboer har prøvd lenge å holde surdeigen vår i live uten hell.
Vi bruker økologiske hele spelt og rug korn som vi kverner selv. Her har jeg 50-50% fordeling av disse kornsortene, men har prøvd med havre korn også istedet for spelt. Prøvde også en periode og sile det nykvernede melet gjennom mel sil i håp om at det var klien som var problemet, men den ble dårlig like fort som før.
Surdeigen lages på vanlig vis fra bunnen med daglig "stell og mating" den står på kjøkkenbenken i lys på ikeaglass med hempe og uten gummiringen. Har også prøvd med gummiringen samt med vanlig klede og strikk over(for mer luft).
Har prøvd å sette den i skap uten lys i håp om at det skulle hjelpe. Har matet den en gang i uken etter den daglige matingen er over å den har doblet seg i størrelse. Det har vært varierende levetid på denne, men lever aldri lenger enn 2uker:/
Noen som klarer se hvor feilen ligger? Begynner bli lei av å kaste dyre råverer i vasken:/

Roger

Anonym sa...

Takk igjen PP :) jeg spiser ganske lite karbohydrater per i dag (litt grønnsaker) og bruker magnesiumspray hver dag. Men natrium, hvordan får jeg i meg det?
Ang fettceller, etter at jeg la om til mer næringsrik kost har jeg lagt på meg 5-7 kg. Og det synes! Og jeg kan nok ikke skylde på vann, dette er nok fett... Jeg har forøvrig en fortid med et problematisk forhold til mat, og den eneste måten jeg har klart å forholde meg til fjerning av fett er å sulte meg. Jeg har gått mye opp i ned i vekt slik i alle år. Så hvorfor går jeg opp i vekt når jeg spiser mer fett og mindre karbohydrater. Benedikte

Anonym sa...

Hei E
jeg tror det er mye lettere å påvirke småbarn når det gjelder kosthold. Tenåringer er jo ikke de mest samarbeidsvillige akkurat. Men kanskje du kan lage en deal med ham, kanskje det er noe som han ønsker seg veldig som du kan bruke som forsterker... at det blir en vinn vinn situasjon, og selvfølgelig forklare hvorfor dere endrer kostholdet. Og hvis dere har funnet en deal, så er det veldig lurt å holde det fast skriftlig, så ikke det går i glemmeboksen hos ham ... :) Men med tanke på at han er myndig om noen år og uansett kommer til å gjøre hva han vil, er det jo kanskje lurt å få viljen hans med på det hele, slik at han vil fortsette å spise riktig man senere i livet. For små barn hadde jeg ikke brukt denne metoden med forsterker, jeg tror det er veldig bra som nøtteliten sier da. Ellers blir de til late rampeunger som ikke vil gjøre noe som helst her i livet uten å få en "belønning" for det...
hilsen Annelie

Christer sa...

Om du mater den en gang i uken og den står varmt, så er det for lite, den må mates daglig i romtemperatur. Om du vil lagre kulturen en uke, så må du kjøle den ned, bruke den som startkultur til neste surdeig, så ta av litt av den nye surdeigen og sette på kjøl til neste gang du trenger den.

Anonym sa...

hei Roger
jeg vet ikke hvordan du vasker opp dine glass og andre gjenstander du måtte bruke for å lage surdeig, men jeg har hørt at surdeigen kan bli ødelagt om de vaskes i oppvaskmaskinen pga såperester. Jeg vasker bare men veldig varmt vann fra springen uten noe som helst såpe. Bruker du noe metallgjenstander til å røre i surdeigen? melkesyrebakterier liker ikke metall. Jeg pleier å bruke tresleiv..
håper dette kan være til hjelp
Annelie

Anonym sa...

Unngår du å spise mye av matemner rike på fiber eller pektin går det meste av grønnsaker. Har du hypotyreose bør matvekster i korsblomstfamilien unngås annet enn nå og da.

Hva gjelder korn, selv korn som er riktig tilberedt, så anbefaler jeg kun til mennesker med mage-tarmprolemer å unngå korn inntil de er friske. Korn bidrar lite med næring, men gir variasjon i kosten så lenge man husker på å spise sammen med noe animalsk.

Slim og snørr i nesen har ikke noe med støv å gjøre

Kreftceller er ikke ødelagte, men har feil genetisk informasjon. Enkelte næringsstoffer kan gå inn i kreftceller og forandre den genetiske informasjonen slik at cellene enten begår selvmord, eller blir normale igjen

Melke er hanfisken sperm

PP

Anonym sa...

Enig med Christer, at den må stå i kjøleskap skal den klare seg på mat den får en gang i uken. I romtemperatur forbrukes maten så raskt at kulturen dør eller blir seriøst svekket om den bare får mat en gang i uken.

Ellers er det riktig som Annelie sier, men dette kjenner du nok til fra før av.

PP

Nøtteliten sa...

PP: Takk for svar på fett. Jeg var ikke klar over at fiskefett kan ha negative virkninger helsemessig sett. Jeg trodde fisk bare var av det gode. Men ghee/smør bruker vi uansett mye av, og nå har jeg også fått en grundig beskrivelse av utsmelting av fåretalg, så da har jeg håp om å få til dette også :-)

Videre angående tenåringer og barn. Stort sett - når jeg ser slike boktitler, så blir jeg meget skeptisk. Kjøpte derfor boken på mammutsalg av ren nysgjerrighet - hvilken dust er det som tror han har svar på alt, tenkte jeg - og så for meg nok en "sove-Karin" som hevder at små barn bør skrike seg i søvn - alene (nakkehårene mine stritter!!).

Men jeg ble positivt overrasket. Boken er faktisk god, og det er flere ting her man virkelig kan la seg inspirere av - også når det gjelder dette med å få barn og tenåringer til å spise skikkelig mat.

http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8247603772

fgammeldags sa...

Til Roger: Prøv deg på Christer sitt kefirbrød istede! Det er mye bedre og da slipper du å mate noe som helst, kefir har du vel kanskje fra før. Hvis ikke kan jeg sende deg korn :) og prøv deg på å bake i en jerngryte om du har, dette fungerer helt supert. Den surdeigsmatingen går fort i glemmeboken min Ihvertfall. Og min mugnet faktisk i kantene på et tidspunkt. Det ble spikeren i kista for surdeigsbrødet.. PP: jeg har laget et type klipp/lim innlegg fra kommentarene dine om hønsemat. Har kun referert til denne bloggen ettersom jeg fikk linkene til informasjonen herfra. Vær snill og arrester meg om jeg gjør noe feil.

Anonym sa...

PP, blod-mat må vel være gullegod næring ? Men er det blodet man oftest får tak i i store dagligvarebutikker Ok?
( fra storfe ) Problemet er vel at konvensjonelle oppskrifter på blodpudding og blodpannekaker har så mye løent i seg at næringsvinninga går opp i spinninga. Men finnes det noen gode alternative oppskrifter på blod-mat ?

Når det gjelder barn og næring så tror jeg virkelig at mye av smaksløkene og hva man liker senere i livet legges som grunnlag tidlig i årene, husker å ha fått servert en del 'blodmat'( fra okseblod) da jeg var liten, og jeg liker'e fortsatt:) Ellers så tror også at det er en uting at barn skal få lov til å 'ta så mange valg' ang maten når de er små,
spiser man det man får servert, og kanskje ikke 'alt på tallerkenen men må smake på alt iallefall, så er det vel også en grei ting å si at "om man ikke spiser dette nå, så får man vente til neste måltid" ( og ikke 'forhandle' så mye. Oppfattes alt som "forhandlingsbart", blir det jo også det naturligvis, for barna ) Mine 5 cent :-) Marianne

Nøtteliten sa...

Marianne - hehe... Jeg forhandler ikke. Jeg bare sier at sånn er det, og det bestemmer jeg fordi jeg er mammaen din og det er jeg som har ansvaret for deg. Men jeg sier det på en veldig hyggelig måte, altså - ingen kjefting eller smelling og ingen "hvis du gjør sånn, så skal du få ditt eller datt" osv. :-)

Jeg fikk også en del blodpudding, leverkaker, lungemos og slike ting da jeg var liten. Men på ett tidspunkt sluttet det - og i dag har jeg litt problemer med det. Men tror det ble litt for mye en gang. Det var salg på blodpudding hos den lokale kjøpmannen, og pappa forstod ikke helt at man ikke nødvendigvis hamstrer blodpudding på salg - så en ganske lang periode ble det ble litt for mange middager av det slaget for å si det sånn, men det var i allefall godt ment fra hans side... ;-) Ellers tror jeg selvsagt også det er kjempeviktig for barna å bli vant til disse smakene fra de er små, og få et naturlig forhold til det å spise innmat osv.

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg har fulgt tradisjonskost slik du anbefaler i et år nå. Målet har vært å reparere fordøyelsen som har vært dårlig i mange år. I hovedsak mye oppblåst, men har også vært plaget med forstoppelse og løs mage. Har også andre symptomer forbundet med lavt stoffskifte og hormonubalanse. Har gått på p-piller i mange år, men hadde også symptomer på hormonubalanse før jeg startet på pillene. Sluttet med p-pillene for et år siden.

Jeg har lest og lest alt du skriver i kommentarfeltene og endt opp med et kosthold bestående av surdeigsbrød til frokost og lunsj med mye upasteurisert smør, egg (bløtkokt, evt. hardkokt), spekepølse, upasteurisert ost, noen ganger honning. Tar også fiskeleverolje, drikker surmelk, drikker i perioder kraft/kollagenpeptider med sterke krydder, har hatt perioder hvor jeg starter hvert måltid med upasteurisert epleeddik, bruker magnesiumolje hver dag. Spiser lever minst en gang i uka, og spiser langkokte gryter, skjell, skalldyr, annen ren mat. Bruker stort sett poteter til. Prøver å spise minst mulig grønnsaker og bruker alltid mye smør og/eller kokosolje. Spiser ikke frukt. Prøver å spise mye proteiner. Spiser mye salt. Har også gått til osteopat. Er slank, men har lagt på meg 4-5 kg det siste året.

Jeg har opplevd små forbedringer i fordøyelsen i perioder, men har også hatt mange dårligere perioder enn tidligere. Nå den siste måneden har jeg opplevd flere ganger at fordøyelsen har streiket helt og jeg kan nesten ikke huske å ha vært så dårlig. Kan dette være helbredssymptomer? Synes det er rart at jeg ikke har blitt bedre i løpet av et år.. Eller kan jeg ha fått for mye av noen næringsstoffer og for lite av annet, og at dette har ført til en forverring av tilstanden? Er det mulig for deg å bli enda mer spesifikk på hva som reparerer tarmskader og forbedrer magesyreproduksjon enn du har vært tidligere? Har prøvd å ta med de mest fremtredende symptomene, samt hva jeg spiser, men har jo helt sikkert glemt noe. Håper likevel jeg har fått med det viktigste. På forhånd, tusen takk for hjelpen Pirkepetter!

Trolljenta

Anonym sa...

Hei!
Jeg setter pris på både støtte og diskusjonene på tema å få barn/ungdom til å spise sunt mat. Det er veldig godt å ha et sted hvor man kan få så god informasjon, støtte og interessante samtaler.

Takk for boktips, Nøtteliten, skal ta en titt på den på bokhandleren.

-E

Anonym sa...

@nøtteliten
fint at du delte lenken. Det var jo bra da at boken er god. Godt at noen i hvert fall ikke lar barna lide hver kveld.. det er jo helsestasjonens offisielle anbefaling å la dem skrike seg i søvn, alene, på et mørkt rom. Men tannlegehistorien din er jo også hårreisende... blir så kvalm at..
Annelie

Anonym sa...

Takk for svar PP! lett å misforstå ting.
Ja den stod ikke i ordboka vettu
Annelie

Anonym sa...

Ok, kan ikke se at det skulle vært ment oppfattet slik at det var rettet til deg ?
Jeg mente generelt ang det med barn og næring.

Jeg mener å tenke at det er for mye 'forhandling' generelt i dagens samfunn når det gjelder barn og mat, samt at barna skal få lov til å ta så mange valg at det nesten kan bli for mye av det gode, dette gjelder jo ikke bare maten. Jeg tror på kjærlig rettledning og veiledning når barna både er små og også såklart for de litt større, uten for mange alternativer som stilles til disposisjon hele tiden, og jeg mente også at det heller ikke er noen krise at barna en gang i blant i vrangogvanskeligperiodene sine kan ha et valg om å spise (noe av) den maten som er, eller vente til neste måltid om de heller skulle ville det da, og at det da er valget de kan få. Ingen barn (her hos oss i dagens samfunn ) 'dør' av å stå over et måltid og kanskje får anledning til å reflektere over situasjonen i fred og ro, kjenne på 'sult' og ikke bare 'ville ha noe annet, men ikke det som blir servert', også å kjenne på det å sette pris å være delaktig i et måltid samlet med familien, reflektere over de at de kanskje ønsker å 'lære seg' å spise den maten som de andre i familien spiser og den fellesfølelsen som følger med. Alt dette kan gjøres på en kjærlig måte uten hverken å heve stemmer eller å 'kaste tantrums', eller skape dårlig stemning, og samtidig behandle barnet med kjærlighet og respekt, små barn er kloke små mennesker, men som gjerne ønsker å lære hvordan det skal være :-) Finnes lite grenser, blir man jo lettere 'grenseløs' og tror at dette er 'malen', og det er jo ikke en kjærlig handling egentlig, i det større bildet, selv om man vil sine barn det aller beste uansett. Og selvfølgelig er det jo ingenting veien i å kamuflere smaken av mer 'spesielle smaker' slik som fiskeleverolje, med f.eks kefir, eggeplomme og kokosmelk med vanilje i osv.
Nå mente jeg som sagt det med barn og næring og forhandling generelt.

Ja, såklart, altfor mye er jo ikke en god ting, noe variasjon er jo viktig, alle kan gå matlei, voksne også ikke minst. Jeg kan ikke erindre at jeg har 'måttet spise blodmat på 4. dagen i ukesvis', da hadde jeg mest sannsynlig ikke vært glad i det lenger muligens) Marianne

Nøtteliten sa...

Hehe, neida - jeg tenkte ikke at det var spesielt rettet mot meg, men siden jeg er enig med deg ang. forhandling, og siden jeg skrev om akkurat dette med barn og tenåringer, så tenkte jeg å presisere at jeg ikke er noen fan av slik forhandling, selvom jeg nevner dette med å inndra ipad osv. ;-)

Er ellers selvsagt helt enig med deg i alt du skriver her - bra tanker om barn, spising og mat! Men skal ikke "kuppe" denne tråden mer på dette, så tilbake til blodmat ...

:-)

Anonym sa...

Takker for alle svar, dere en en god gjeng=) Det er jo veldig logisk at det har blitt for lite mat for dem, nesten flaut jeg ikke har tenkt det selv. Men til mitt forsvar har det stått i alle oppskriftene jeg har lest om surdeig at en skal slippe og mate den så mye når den han doblet sin størrelse. Pluss at det passer meg dårlig da jeg sjelden bruker surdeig da det kun brukes ca maks 1gang i uken her i hjemmet.
Får nok prøve meg på kefirbrødet om det smaker like godt og surt.

Roger

Nøtteliten sa...

Har jeg en kjip tannlegehistorie, eller mente du noen andre her? Ja, det er helt hårreisende hvordan man anbefaler at både spedbarn og småbarn skal ligge og gråte seg i søvn alene i et mørkt rom. En gang lå sønnen vår og sov alene på soverommet, og plutselig hørte vi et hyl uten like, hjerteskjærende gråt og et "dunk" som om han datt ned fra senga. Han virket helt krakilsk! Jeg løp opp og hentet han, bar han ned i stua og spurte hva som var på ferde. Med de få ordene han den gang hadde klarte han å formidle at han hadde sett en mann på rommet. Vi gikk opp, og han pekte der hvor han hadde sett denne mannen. Jeg så ingen, men ringte dagen etter til en dame jeg vet om som "ser slikt". Ba henne komme, men sa ingenting om hva gutten hadde fortalt. Hun gikk rundt i huset, stanset på soverommet - pekte ut nøyaktig det samme stedet som lillegutt, og sa "Her er det en mann". Hun "hjalp han over", og etter det ble det stille. Men barn er jo så åpne - herregud, hva om barna f.eks ligger og ser slike ting helt alene mens de - etter råd fra helsestasjonen - skal såkalt skrike seg i søvn.

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg har et lignende spørsmål som Trolljenta:)
Jeg bruker ingen medisiner. Spiser upast smør og ost, surdeigsbrød, kefir fra ferskmelk, 50-100 gram lever hver dag, minst ett måltid med kraftsuppe, 6 ss gelatin, en til to eggeplommer, 2 ss kokosolje, steker i talg, russisk rot-te et par ganger i uken, middager med kjøtt eller fisk, magnesiumoljespray hver dag, fiskeleverolje fra Christer, eplecidereddik før hvert måltid.

sliter med influensasymptomer, sviing oppe i magen, skjelvinger, hodepine. Kaster opp med ujevne mellomrom (hver annen måned eller noe slikt, det varierer og er uforutsigbart). Går til flink naprapat regelmessig.

Særlig sviingen i magen plager meg, det ser ikke ut til at eplecidereddiken virker så bra. Er det noe annet jeg kan bruke som kan stabilisere magesyren? Ellers blid og positiv dame som er glad i livet:)

Tusen takk på forhånd!

Anonym sa...

Fra HM

Anonym sa...

Beklager, jeg glemte å skrive at jeg har spist slik i ett og et halvt år. Spiser også mye krydder, spekemat og salt.

HM

Anonym sa...

Frøken Fiskebein Panneklask; det er mye næring i blod ja, men de fleste kommersielle produkter går nok gjennom for mange prosesser, eller tilsettes for mye rusk og rask, at jeg tviler på at de er brukbare næringskilder.

Det er helt riktig at smakspreferanser oppstår mens man er svært liten, slik at små barn som lærer å like f.eks lever da, vil like dette hele livet.

PP

Anonym sa...

En venninne ønsker å verve meg til å bli blodgiver. Er det sunt for kroppen å gi blod, eller tapper det den for næringsstoffer som det er vanskelig å fylle opp igjen?
Nybegynner.

Anonym sa...

Takk, ja tenkte mer å lage selv for å unngå rusk og rask, om det kunne finnes noen alternative gode oppskrifter der ute et sted ?( Kan man bruke talg i stedet for ister f.eks...slikt noe ? )

Er denne i såfall ok tror du ( fra storfe ) ? http://www.nortura.no/produkter-uten-merkevare/matblod-article24858-14632.html

Hvilke næringsstoffer er det bra med i blod ? Og forringes mye av næringen ved varmebehandling uansett ?

Rå lever: grei skuring, Rått blod: ikke akkurat.... :-) Frk Pannebein Fiskeklask

Anonym sa...

Jeg tror ”perioder” er nøkkelordet her, da man må spise næringsrike matemner hver eneste dag, i hvert eneste måltid, inntil man er frisk. Spiser du litt av det ene og litt av det andre, eller mye av noe nå, og mye av noe annet da, så skaper du ubalanse. Kroppen må ha alle relevante næringsstoffer i hvert måltid, og å spise matemner som har mye av noen næringsstoffer, men lite av andre, skaper ubalanse da så mange næringsstoffer avhenger av hverandre for sine funksjoner i kroppen. Øker du f.eks mengde B vitaminer i kosten, øker du behovet for magnesium, og øker du konsumet av et fettløselig vitamin, som f.eks vitamin A, så øker du samtidig behovet for vitamin D og K2, samt sink.

Spiser du næringsrikt i perioder, og mindre næringsrikt innimellom, setter du i gang helbredsprosesser mens du spiser næringsrikt, og som stopper opp straks du spiser mindre næringsrikt. Og som starter på nytt straks du spiser mer næringsrikt. Også et næringsrikt, men ubalansert kosthold kan fremme samme prosess om man mangler bare et eneste næringsstoff som er nødvendig for at mange andre skal fungere som de skal i kroppen.

Om du har nytte av eddik avhenger av om du har redusert syreproduksjon i magesekken .

Prøv å spise mer karbohydrater og se hvordan du føler deg.

Kan hende fordøyelsen din vil bedres betydelig om du lar være å spise langkokte gryter. Spesielt stålgryter, om du da ikke trives med stålånde!

At fordøyelsen din har streiket helt sier meg ikke noe, da dette kan bety ganske mange ting. Så til deg og andre som spør om råd, gi skikkelig beskrivelse av problemene.

PP

Anonym sa...

Den sviingen, skyldes den eddiken, eller hadde du den fra før av? Når du sier oppe i magen, hvor mener du da, og på hvilken side? Mao, snakker vi om magesekken, eller i lever eller tynntarmområdet?

Og vet du med sikkerhet at du har lav syreproduksjon i magesekken?

PP

Anonym sa...

Det har aldri vært sunt å gi blod, og det er heller ingen fornuft eller vitenskap bak all propagandaen som er grunnlaget for tanken. Er du velernært takler du påkjenningen rimelig bra, men det anbefales ikke.

PP

Anonym sa...

Ok. Ser jeg har vært litt upresis. Prøvde å ikke skrive så langt :) Jeg spiser veldig næringsrikt og har gjort det i et år, men jeg vet at jeg ikke har drukket kraft/kollagenpeptider til hvert måltid slik du anbefaler. Har heller ikke tatt eddik før hvert måltid. Men når det gjelder både kraft og eddik så har jeg hatt lange perioder hvor jeg har tatt dette. Flere måneder i strekk. Jeg ser nå at det kanskje kunne tolkes som jeg et litt slurvete med næringsinntaket, men det vil jeg ikke påstå. Jeg har vært veldig nøye på å få i meg litt av alt du anbefaler - alltid. Eggeplommer, upasteurisert smør, ost, melk, spekepølse, lever, fiskeleverolje. Smører med magnesiumolje. Jeg kombinerer ikke med matvarer som hindrer opptak av næringsstoffer og har drukket kefir eller surmelk ved siden av frokost og middag et helt år. Kun ved svært få anledninger (et par ganger i måneden) har jeg spist ferdigmat eller andre rariteter med lang ingrediensliste. Jeg trodde at fordi jeg spiser så næringsrikt så ville uansett fordøyelsen bli bedre i løpet av et år.

Når det gjelder karbohydrater så kan det hende du er inne på noe. Jeg trodde helt til nylig at det var masse karbohydrater i surdeigsbrød, men det er det jo ikke. Hva slags karbohydratkilder vil du anbefale til meg (gjerne helt konkret)? Og kan du si litt nærmere hvor mye? Jeg skal også prøve å holde meg til innholdet i stålgrytene fremover :)

Når det gjelder fordøyelsen som har streiket: det startet med dager med forstoppelse, deretter plutselig diaré og en kveld med feber, etterfulgt av flere dager med løs mage og dårlig matlyst, deretter løs mage og nye tilbakeslag av diare og dårlig matlyst (er sulten, men føler meg mett etter første bit). Har nesten konstant veldig oppblåst mage (typ ser ut som jeg er halvveis i et svangerskap) og føler ømhet i tarmene. Har en følelse av at det er magesyreproduksjonen som har lagt ned den siste avdelingen. I dag har jeg nippet til vann med eplecidereddik hele dagen. Følte det hjalp litt. Er dette lurt?

Kan også nevne at jeg sliter med symptomer på lavt progesteron nivå, angst når magen er på sitt verste, generell frykt - spesielt om kvelden, mye tankespinn. Og jeg blir stresset og redd for å spise feil kombinasjon av mat og ødelegge kroppen min ytterligere. Det har rett og slett blitt litt for mye informasjon å prosessere, så jeg håper du kan hjelpe meg å få litt klarhet i ting.

Prøvde kanskje å snakke litt rundt grøten i forrige innlegg, og skjønner at det gjør det vanskelig for deg å svare.

Trolljenta

Anonym sa...

PS. Og med "litt av alt" mener jeg egentlig mye av alt:) Til brødmåltidene er pålegget helst dobbelt så høyt som surdeigsskiva.

Anonym sa...

Tusen takk for at du bryr deg! Det svir rett under brystbeinet, jeg har vært til undersøkelse for en del år siden der legene fant slapp lukkemuskel og at magesyren går opp i spiserøret. Får ikke særlig sviing av eplesidereddiken, sviingen er der nærmest konstant. Vet ikke om jeg har lav syreproduksjon, har nok bare trodd det av det jeg har lest. HM

Nøtteliten sa...

Har nettopp fått med meg her at det ikke er noe særlig karbohydrater i surdeigsbrød. Ante ikke dette! Gjelder det samme for brød/bakst som er langtidshevet med myse?

Anonym sa...

Jepp, det blir omtrent som surdeigsbrød i og med bakterier og gjær i mysen

PP

Anonym sa...

En av de vanligste årsakene, til at lukkemuskelen mellom magesekk og spiserør er slapp, er redusert syreproduksjon i magesekken, da normalt syrenivå gir beskjed, via et hormon, til lukkemuskelen om at den skal lukke seg. Er der for lav eller for treg produksjon av magesyre, lukkes den ikke. Redusert syreproduksjon i magesekken gir problemer i hele resten av fordøyelsessystemet, og som du ikke oppgir å ha.

Og da skyldes de symptomer du oppgir mest sannsynlig at du ikke avgifter histamin skikkelig, og dermed opplever det som kalles for histaminintoleranse. Intoleranse er dette ikke, men manglende aktivitet av enzymet (diamin oksidase) som avgifter/deaminerer histamin, både fra maten så vel som histamin kroppen din produserer selv.

Jeg anbefaler at du fortsetter med eddik og andre organiske syrer, samt salt, evt kryddere, animalsk protein i hvert måltid, unngår kaffe og koffein, og ellers alt som undertrykker enzymet det er snakk om. Mer info her –

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274 i siste avsnitt

Substanser som undertrykker enzymet som avgifter histamin er bl.a alkohol, planteoljer, tilsetningsstoffer som bl.a svovel7sulfitt, kunstige fargestoffer, MSG, BHA, BHT, natriumbenzoat, karragen; koffein, xenoøstrogener, p-piller, østrogenovervekt, kortisol (pga stress, næringsamngel, søvnmangel, blodsukkerfall, etc), en lang rekke medikamenter, tungmetaller (også kvikksølv fra amalgam, vaksiner, etc), m.m

Aerobisk trening undertrykker også enzymet

Animalsk protein, mettet fett og dyrefett (spesielt kort og mellomkjedet fett som i bl.a upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør og kokosolje, samt arakindosyre i animalske matemner), glykosaminoglykaner i kraft, surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, salt, kryddere, og næringsstoffer som B vitaminer, vitamin C, A og D, samt mineraler som jern, kopper, magnesium, natrium, og sink reduserer produksjon av histamin i kroppen, og øker aktiviteten av enzymet som avgifter histamin i tarmen.

PP

Nøtteliten sa...

Tusen takk :-)

Et annet kjapt spørsmål. Sønnen vår har nå begynt å svelge små biter av rå lever. Før ga jeg han leverkapsler hvor jeg tørket og kapslet selv. Han fikk 4 kapsler per dag. Men som sagt er det rå lever nå, som jeg klipper opp i små biter. Han svelger 6 av disse, og jeg veide det i dag til å bli cirka 3 gram. Har dette i det hele tatt noen effekt? Hvor mye rå lever bør et barn få i seg sånn cirka per dag?

Anonym sa...

Tusen takk for svar og litteraturtips. Da har jeg litt å lese på.

Og så lurte jeg noe med egg. Får nå og da egg fra en venninne som har høns. Av og til har et og annet egg en noe merkelig konsistens, Spesielt hviten virker "grovere" (vanskelig å forklare) når egget er kokt. Ingen spesiell lukt, men smaken er ikke like god. Hønsene hennes får økologisk kraftfor og ellers utgått på dato-mat fra lokalbutikken. Ikke akkurat ideelt, men ganske typisk hønsekosthold her i området. Vet du hva dette skyldes? Er egget dårlig?

Siska

Anonym sa...

I og med at leveren trenger glukose for å omdanne skjoldbruskkjertelhormoner til de aktive formene som øker stoffskiftet ditt er det viktig for mennesker med hypotyreose/lavt stoffskifte å ikke spise for lite, inntil de er friske. Karbohydratkilder er hva du foretrekker selv, så lenge det ikke er snakk om matemner med mye fiber eller pektin. Disse går også helt fint nå og da, men ikke til hvert måltid om du vil ta opp maksimalt med næringstoffer fra maten du spiser

Å spise næringsrikt er bare halve moroa, da du må kunne ta opp næringsstoffene også. Slik at næringsrik mat alene, uten faktorer som stimulerer syreproduksjonen i magesekken, og/eller aktiviteten til fordøyelsesenzymer i tynntarmen, like gjerne kan være en garanti for næringsrik avføring eller forstoppelse og/eller diare.

Å nippe til vann med eddik er helt ok, men det er viktig at du spiser straks du føler matlyst.

Lavt progesteronnivå indikerer for mye østrogen, og østrogenovervekt undertrykker stoffskiftet gjennom å blokkere skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Flere tips om østrogen og progesteron her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1378327973022#c3191111041972613825

PP

Anonym sa...

Det finnes ingen form for doseringsmal hva gjelder konsum av rå lever, verken for voksne eller barn. Alt han får i seg er kjempebra, og selv litt er bra så lenge resten av kosten bidrar med næringsstoffer som jobber med dem fra leveren

PP

Anonym sa...

Fermented: A Four Season Approach to Paleo Probiotic Foods by Jill Ciciarelli
2013 | ISBN: 1936608243 | English | 256 pages | EPUB | 3 MB

We live in a world where the very basic requirements of our existence are moving further and further away from tradition. Our current food system is sick and getting sicker, as is the population. It's time to return our emphasis to top-quality ingredients that are farmed and harvested in the most ethical ways. It's time to re-educate ourselves about what "real food" actually means and what it can do to help preserve our long-term health. It's time to put our well-being back at the top of our list of priorities. It's time to put the brakes on out-of-control food madness and get back to basics.

Fermented: A Four-Season Approach to Paleo Probiotic Foods is your guide to an essential aspect of ancestral eating—fermentation. A centuries-old craft practiced by traditional cultures in all parts of the world, fermenting food is a creative and inexpensive way to enhance the nutritive properties of your favorite foods and to introduce exciting, new flavors into your weekly menus.
Learn the basic techniques of fermentation and become comfortable with how to ferment anything.

Start exploring the foods that are in season where you live, and put your newly learned fermentation skills into practice.
Expand your fermentation wings and go beyond the produce aisle to try your hand at fermented meat, beverages, dairy, coconut products, condiments, dressings, cocktails, and mocktails.

Incorporate healthy probiotic foods into your ancestral diet to maximize the nutrition of those foods you already love to eat.

Your health is your most important asset. Eating well is something you can do every single day to protect yourself and your most important commodity. Adding fermented foods to your daily diet is an essential piece of the clean-eating puzzle, and you can do it easily in any kitchen with nearly any food.

Grab a jar and get fermented!

http://uploaded.net/file/89xxhv8f

PP

Anonym sa...

The Slow Cooker Aficionado Pork & Beef Recipe Cookbook by Linda Roberts
English | 2013 | ISBN: n/a | ASIN: B00BDBO1KA | 54 pages | EPUB | 0,3 MB

The Slow Cooker Aficionado Pork & Beef Recipe Cookbook is a collection of simple and delicious recipes that you can use on a regular basis. Set it and forget it delicious slow cooker recipes.

Recipes include:
Apricot Pork Roast
Asian Pork Ribs
BBQ Beef Short Ribs
BBQ Pork Rib Sandwiches
Beef & Beans Stew
Beef Meatball Sandwiches
Beef Stew & Mushrooms
Beef Stroganoff
Braised Lemon Sage Pork
Chasu Pork Roast
Chili-Beef Soft Tacos
Chipotle Shredded Beef
Coffee Braised Beef
Corned Beef and Cabbage
Cranberry Pork Chops
Currant & Chipotle Pork Rolls
Gingered Beef Pasta
Macaroni & Beef
Mediterranean Brisket
Mexican Pork Carnitas
Orange Pork Roast
Pork & Coleslaw
Pork Stew
Pork Tacos
Pulled Pork Burgers
Red Wine Beef
Roast Pork
Spicy Country Pork Ribs
Sweet & Sour Pork
Wine-Braised Beef Brisket

http://k2s.cc/file/52ed990ac740a/B00BDBO1KA.epub

PP

Anonym sa...

Angelo M. Pellegrini, "Food Lovers Garden"
ISBN: 0394401301 | 1970 | EPUB | 253 pages | 6 MB

Using his own experience as a guide, Pellegrini tells you how to plan your own garden, when to plant what, how to determine your needs, how to nurture and harvest what you have grown, and how best to use the treasures you will reap. He not only gives you heart to break the soil and sow your own first seeds, but shows you how to raise almost anything, from the lowly and wonderful bean to the exotic artichoke and mysterious cardoon.

This is a book that could only have been written by a man with a love of the soil and an instinct for the good life. Angelo Pellegrini’s joy in gardening is so contagious that his exuberant book is bound to ensnare you—that is, if you are a serious cook. It is interlaced with memories of sensuous moments, snatches of mouth-watering recipes, and unabashed descriptions of the rewards of building a garden in limited space and tending it, season after season, for the pleasure of the table.

http://keep2share.cc/file/52ed7a63d9184

PP

Anonym sa...

Catherine Abbot, "The Everything Root Cellaring Book: Learn to store, cook, and preserve fresh produce all year round!"
ISBN: 1440504687 | 2011 | EPUB | 304 pages | 3 MB

What could be better than fresh produce all year round? Tired of your produce going bad before you have a chance to use it? There's an old-fashioned solution: Store fruits and veggies in a root cellar! The Everything Root Cellaring Book provides you with step-by-step plans on how to build a root cellar--or utilize the one you've got. Professional farmer Catherine Abbott teaches you: How to effectively organize your root cellar; Where to store fruits and vegetables in unconventional places; What the best fruits and vegetables are for storing; Ways to preserve, dry, and freeze a variety of foods to enjoy all winter long; Recipes for fresh fruits, berries, veggies, and herbs to cook all year round. Featuring illustrations for building root cellars as well as a full nutritional breakdown for all 150 recipes, you'll love this comprehensive guide. Before long you'll know how to provide yourself and your family with great nutritious foods all year long!

http://keep2share.cc/file/52ed8f89deb08

PP

Anonym sa...

Pam Grout, "E-Squared: Nine Do-It-Yourself Energy Experiments That Prove Your Thoughts Create Your Reality"
2012 | ISBN: 1401938906 | 200 pages | MOBI | 0,4 MB

Don’t face reality. Create reality!
E-Squared could best be described as a lab manual with simple experiments to prove once and for all that reality is malleable, that consciousness trumps matter, and that you shape your life with your mind. Rather than take it on faith, you are invited to conduct nine 48-hour experiments to prove there really is a positive, loving, totally hip force in the universe. Yes, you read that right. It says prove.

The experiments, each of which can be conducted with absolutely no money and very little time expenditure, demonstrate that spiritual principles are as dependable as gravity, as consistent as Newton’s laws of motion. For years, you’ve been hoping and praying that spiritual principles are true. Now, you can know.

E-Squared proves the following:

1. There is an invisible energy force or field of infinite possibilities.
2. You impact the field and draw from it according to your beliefs and expectations.
3. You, too, are a field of energy.
4. Whatever you focus on expands.
5. Your connection to the field provides accurate and unlimited guidance.
6. Your thoughts and consciousness impact matter.
7. Your thoughts and consciousness provide the scaffolding for your physical body.
8. You are connected to everything and everyone else in the universe.
9. The universe is limitless, abundant, and strangely accommodating.

http://k2s.cc/file/52ea7e825e530/1401938906_ESquar.mobi

PP

Anonym sa...

Tusen takk! Da skal jeg bare fortsette som jeg gjør og trappe opp på noe av det du nevner. HM

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Nøtteliten sa...

Takk for svar. Jeg tenker også at litt må uansett være bedre enn ingenting, selvom 3 gram høres latterlig lite ut. Uansett vil det vel også være bedre enn tørket lever på kapsler. Tenker å øke mengden etterhvert, men han er en liten gutt som føler seg veldig tøff på grunn av disse 6 små bitene han svelger - så jeg vil helst ikke forstyrre denne gleden ved å øke mengden for kjapt ;-)

Anonym sa...

Jeg har allerede sagt mitt om dette, og har også som formål å unngå fokus på det negative. Å prøve å påvirke flertallet av mennesker ved å gå i mot etablert indoktrinering er meningsløst, og vil bare slå tilbake på dem som prøver. De fleste vil ikke vite eller tenke selv, eller påta seg det ansvaret som ligger i å ta selvansvar for egen helse. Heller enn å gå åpent i mot vranglære og løgner, er en bedre taktikk å gjøre som jeg allerede gjør, inntil så mange mennesker har skjønt sannheten at et paradigmeskifte i det hele tatt er mulig.

Her er det jeg har skrevet så langt -

http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1375673192816#c8550343097288104906

PP

Anonym sa...

Det bidrar kanskje å si at jo mer lever, desto mer muskler med tiden. Lever, som hjerte, inneholder mer proteiner enn muskelkjøtt

PP

Nøtteliten sa...

Ja, det er et godt tips. Men - som den lille, overmodige gutten han er - så er han også overbevist om at han allerede er den sterkeste, lille gutten i hele verden - han kan jo bære hele den lille esken med lekebiler helt selv uten hjelp kan skjønne, og skjærer grimaser av en annen verden der han strammer armmusklene (han ikke har) så vi kan kjenne på den sterke herligheten. Men målet er selvsagt å bli like sterk som sin onkel (eller aller helst enda sterkere), som en gang løftet en hel bil - og det var ikke noe lekebil heller, men en ordentlig bil - så det var et godt tips dette med lever og muskler. Skal ta det i bruk når tiden er inne :-)

Anonym sa...

Talg vil smelte, mens ister vil forbli solide. Noe av næringsverdien vil forringes, men selv oppvarmet blod er bedre enn intet blod. Ikke noe fra nortura er ok.

Generell info –
http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_as_food
http://www.eatmedaily.com/2009/04/blood-thicker-and-tastier-than-water-offal-of-the-week/
http://www.westonaprice.org/food-features/cooking-with-blood
http://www.foodarts.com/news/features/17037/blood-work
http://www.chef2chef.net/articles/in-the-pantry/cooking-with-blood.html
http://www.foodtimeline.org/foodpuddings.html#blood
http://www.congocookbook.com/other_recipes/cow_blood.html


Næringsinnhold –
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=794&lang=en
http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2589517/2?quantity=2.5
http://www.matvaretabellen.no/blod-okse-raa-03.117
http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1423
http://www.feedipedia.org/node/221

Oppskrifter - Tilberedning –
http://easteuropeanfood.about.com/od/a1/a/blood.htm
http://solaiachiskitchen.blogspot.no/2010/11/aattu-ratham-poriyal-lamb-blood-curry.html
http://www.pinoyrecipe.net/filipino-pork-dinuguan-recipe-pork-blood-stew/
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_pudding
http://www.wisegeek.org/what-is-blood-pudding.htm
http://southernfood.about.com/od/recipes_southern/r/blbb395.htm
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Black-Pudding-51145600
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-drisheen
http://www.bbc.co.uk/food/black_pudding#preparation
http://honest-food.net/2009/03/16/repaying-a-debt-in-blood-sausage/
http://mattikaarts.com/blog/charcuterie/home-made-blood-sausage/
http://www.thepauperedchef.com/2010/01/there-will-be-blood-sausages.html
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-sanger-yena
http://www.celtnet.org.uk/recipes/roman/fetch-recipe.php?rid=roman-botellum
http://www.celtnet.org.uk/recipes/roman/fetch-recipe.php?rid=roman-aliter-in-leporem
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-hares-in-talbotes
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-gees-in-hoggepot
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-hare-soup-1
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-pate-de-lapin
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-bawd-bree
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-scottish-jugged-hare
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-civet-of-hare
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-civet-lapin-serpolet
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-lievre-a-la-royale
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-noumbles
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-galinha-a-manduca
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-sauce-noyre-for-malard
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-gees-in-hoggepot
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-black-liver-pudding
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-bursen
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-civet-of-venison
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-fyletus-in-galentyne
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-new-noumbles-dere
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-matura-and-mahu
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-roter-press-sack
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-serpathala

http://www.celtnet.org.uk/recipes/roman/fetch-recipe.php?rid=roman-pisces-zomoteganon-2
http://www.celtnet.org.uk/recipes/mediaeval/fetch-recipe.php?rid=medi-for-to-make-noumbles-lent

PP

Anonym sa...

Kevin Leman - Have a New Kid by Friday: How to Change Your Child's Attitude, Behavior & Character in 5 Days

Published: 2008-03-01 | ISBN: 0800719026, 0800732766 | EPUB + MOBI | 304 pages | 5 MB


The book that took the parenting world by storm is now available in trade paper! Anyone who has dealt with parenting problems knows that it is no easy task to turn bad behavior around. Bestselling author and psychologist Dr. Kevin Leman is here to help.
Have a New Kid by Friday shows parents how to reverse negative behavior in their children--fast! With his signature wit and encouragement, Dr. Leman offers them hope and real, practical, doable strategies for regaining control and becoming the parents they always wanted to be. Focusing on changing a child's attitude, behavior, and character, this book contains chapters for each day of the week, as well as a special section with advice on everything from rolling eyes to sibling rivalry to talking back to punching walls--and much, much more. This helpful section of more than 100 specific topics is indexed, allowing parents to flip immediately to any areas of concern for witty, straightforward, and gutsy plans of action.

http://keep2share.cc/file/52cff2b8a9e08
http://ul.to/xac2cjhu

Fiskefett -
http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/fats-functions-malfunctions.shtml

PP

Anonym sa...

Beste kilde til natrium er havsalt. Som jeg har skrevet sikkert en million ganger så er vektoppgang, både pga økt tilbakeholdelse av væske, økt lagring av fett, så vel som økt produksjon av mucin under huden, vanlig helbredsreaksjon. Og også mest vanlig i kvinner. Denne vektoppgangen pleier å vare i fra uker til noen måneder.

I og med kroppen er i en stresstilstand, etter kostomlegging, mens den reparerer, bygger og avgifter i større grad enn tidligere, så vil man oppleve unaturlige variasjoner av kortisol og adrenalinaktivitet, som både kan bidra til økt fedme, væske i vevene, så vel som til at man bryter ned muskler, etc og dermed blir tynnere. Også søvnen kan bli forstyrret i en periode.

Så lenge man er konsekvent med næringsinntaket vil denne perioden følges av normalisering av fettmassen, og økt energi og vitalitet. Nærer man kroppen kan man aldri gå feil, og den vil ordne opp selv.

Å sulte deg er å jevnlig fremme adrenalin og kortisolreaksjoner, som bryter ned muskler, organer og eventuelt fettmasse, slik at dette er en potensielt svært helsefarlig måte å ”slanke” deg på. Og begge hormonene undertrykker skjoldbrukskkjertelens hormonproduksjon, slik at du, straks stresstilstanden går over, og du spiser mat igjen, vil legge sv’rt raskt på deg pga midlertidig redusert stoffskifte.

Den beste måten å slanke seg på er å bli frisk fra hva man enn feiler.

PP

Anonym sa...

Hei Trine, tanken din er godt ment :-) men- Ville bare nevne i forbifarta at jeg har sett hans innspill og deltakelse i fora på internett i lengre tid, hadde det vært slik at "han ikke visste bedre", hadde det kanskje hatt en misjon for deg å gi tilbakemeldinger, men han "vet allerede best", og er dessuten presentert mye av slikt fra motsatt hold utallige ganger, jeg har konkret sett han argumentere for ( med retorikk, bruk av henvisning til utallige forskningslinker - dvs den industristøttede forskningen, og med klar argumentasjon) For: aspartam, GMO, kunstgjødsel, meningsløsheten med økologisk drift og matvarer, for grenseverdiene til EFSA, for pasteurisering av melk, mot akupunktur som han mener er placebo såvidt jeg husker osv osv, ( sikkert annet også, men dette er det jeg personlig har sett)
og ikke minst FOR vaksiner der han argumenterer og gjerne drar inn en sak ang en som heter Wakefield for å poengtere forsvarstalen for vaksiner, gang på gang, så som PP også sier, Han VIL
det han hevder, og det bruker han masse tid på å argumentere for, så hadde jeg vært deg ville jeg ha "spart pusten" :-) han vil da mest sannsynlig presentere deg for de samme mot -argumentene som han vanligvis har gjort sikkert, er du heldig vil han unngå å kalle deg konspirasjonsteoretiker og you-tube-akademiker, (der han nektet å omtrent se på motargumenter for folk som linket til f.eks youtube-innlegg eller til fripresse.no),som jeg også har sett han har gjort mot mot-opponenter innimellom, han har også en egen blogg -noe med sunt vett , tror jeg den het, så der kan du jo se på hvilken linje han legger seg så ja ( tror til og med den ene bloggposten var ang vaskinediskusjon på et sted på internett) så bruk kreftene på gode ting i stedet :-) Og dropp heller å i det hele tatt lese fotballfruebloggen/bloggen hans eller hva som helst, da 'støtter' du heller ikke det som promoteres i deres syn :-)
Ser jeg innleggene hans nå her og der, og det er ikke til å unngå,"ser jeg de ikke lengre" om du skjønner hva jeg mener, det er et mye bedre fokus å ha :-) Selv om jeg forstår tanken din godt :-)
Frk Panneklask oppiher :-)

Anonym sa...

Herregud - han høres ut som en skikkelig ufyse! Men slike mennesker - det er ofte de møter seg selv i døra og får virkeligheten slengt i trynet så det holder, før eller siden.

Nøtteliten

Anonym sa...

Jeg har ingen anelse uten å vite mer om hønsa, så vel som hvor lenge egget har vært lagret.

PP

Anonym sa...

Takk igjen PP! Beklager at jeg spør om ting du har svart på mange ganger før, men noen ganger må man bare ha det inn med teskje tydeligvis :-)
Heldigvis har jeg lært at det ikke fungerer å slanke seg ved å sulte seg, men som mange jenter har jeg nok tydd til dette da jeg var yngre. Da satser jeg på at ting normaliserer seg etterhvert, og fortsetter som jeg har gjort frem til nå. Gode tanker til deg PP som hjelper så mange! Benedikte

Anonym sa...

Måtte bare inn for å lese det kommentarfeltet, og konkluderte med at det blir første og siste gang jeg leser fotballfrue bloggen! :-) når fruen lirte fra seg en kommentar at folk som ikkke vil vaksinert barna sine også gjerne fornekter holocaust, da kjente jeg at DETTE er virkelig toppen på dumskap. Best å bruke krefter, tid og energi på annet!
Benedikte

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Nå har jeg lest litt gjennom svarene jeg fikk av deg, for å prøve å få et helhetlig bildet. Bare sånn at jeg forstår det riktig. Barn fram til ca 3 år har ikke enzymer til å fordøye karbohydrater. Skal man da helst ikke gi dem noe som helst karbohydratholdig mat før de er ca 3 år?

Større barn og voksen kan spise litt karbohydrater, men skal spise animalsk protein og fett (pluss kraft, urter, salt, yoghurt..) ved siden av, slik at bare poteter stekt i smør er feil, fordi det mangler proteiner og bare frukt er feil fordi det mangler fett og proteiner.

spm i fbm hormonforstyrrelser og amming.
Jeg sliter med at kroppen produserer for mye morsmelk pluss at når jeg skal amme og den såkalte «let down reflex’en» setter i gang (kommer ikke på det norske ordet) kommer melken alt for fort og babyen nærmest drukner i melken, klarer ikke å svelge unna og bare setter melken i halsen. Har prøvd å finne ut av problemet med ammehjelpen/helsetasjosn og div andre. Men ingenting hjelper. Jeg vet at hormonet Prolaktin styrer melkeproduksjonen og hormonet Oxytozin setter i gang denne Let – Down – Reflex’en. Hva er det som for disse i ubalanse?

Det er et problem når man har for mye melk hele tiden, fordi det fører til såkalte «brystbetennelser» med høy feber, i hvert fall hos meg, fordi brystet tømmes i tilstrekkelig ved amming… og det er ganske vondt, i tillegg slitsomt med feber.

Eneste kjerringrådet for å redusere melkemengden som har hjulpet er å bruke salviete, men bare så lenge virkningen av denne er i kroppen… slutter virkningen og jeg ikke drikker ny te, så får jeg samme problemer igjen… virkningen av en kopp Salviete er sterk og varer i flere dager, så bare hvis noen som ammer leser dette, vær veldig varsom, det er fullt mulig å miste melken pga for høy inntak av salviete, selv om jeg tror at det egentlig ikke går an å miste melken av andre omstendigheter!! Ville bare nevne dette, en kopp salviete kan være veldig mye for mye for en med mindre melk…fikk rådet av en jordmor med forbehold om å si det videre om å miste melken…. Da her jeg gjort det…

Sliter også med tette melkeganger, logikken bak det, er det samme som åreforkalkning, bare at det er melkefettet som klumper seg, eller avlegger seg ved melkegangene og tetter disse, dette fører også til brystbetennelse. Hvorvidt det er sant at slikt er mulig vet jeg ikke, vet bare at til tider kommer melken ikke ut, selv om Let Down Reflex’en virker.. og dette virker som om det er noe som stenger for at melken kan renne, så hender det at det kommer litt hvit masse som ligner på akkurat melkefett og etter det går det bedre. Det anbefales å ta soyalecithin, som skal virke som en emulgator, men det har jeg ikke tatt. Er det noe jeg kan gjøre med kostholdet som påvirker dette?

Skjønt du ikke er noe ammeekspert… men tror det har noe med kosthold å gjøre siden jeg tror det er hormonene som forstyrrer det hele…

Siden jeg har negativ Rhesus faktor får jeg Rhophylac sprøyter som jeg overhodet ikke vil ha, men har prøvd alle slags argumenter får å komme meg unna disse uten å lykkes. Har jeg noen rettigheter som pasient om å reserve meg mot medisinsk behandling på eget ansvar?
Det verste er at mannen min også er negativ, og da kan barnet ikke bli positiv, men dette gjelder ikke fordi legene kan ikke vite om jeg har vært utro… dette er beskjeden jeg fikk på sykehuset… veldig hyggelig å bli sett på som ho..

Mannen min pleier å gi blod, fortalte ham at du ikke anbefaler dette. Han lurer på hvorfor. Han tror jo at han gjøre noe godt, og er litt i tvil om han skal slutte, bare fordi en fremmed mann på nettet sier at det ikke er bra. Håper virkelig du kan forklare kort, jeg har ikke lyst å se på at han skader seg ubevisst.

Vet du om det mulig å komme seg unna øremerking av gårdsdyr? Jeg liker det ikke…

Annelie

Anonym sa...

Tusen takk skal du ha ! Da her jeg litt å lese på, au med Nortura ja, får etterhvert høre om kanskje det finnes noe bedre blod der ute, så får jeg se om det lar seg gjøre å gjøre blodig alvor ut av en oppskrift eller noe :-) Marianne

Anonym sa...

@nøtteliten :-)
tror det var deg som skrev om tannlegen som anbefalte å legge barna på gulvet for tannpuss, om dem nekter å bli med på det, fordi enn høyere dem skriker enn mere dem gaper eller noe sånt... uansett denne tannlegen burde bli arrestert...
vi hadde lignende opplevelser med gutten vår om natten, vi tørr ikke å la ham sove alene i det hele tatt... kanskje en dårlig vane men sånn er det bare blitt...
Annelie

Nøtteliten sa...

Annelie: Jeg har sendt deg en e-post ang. dugnaden du nevnte. Hvis du ikke har fått den, sjekk i spamboksen.

Nøtteliten

Nøtteliten sa...

Ja, det var jeg som nevnte den tannlegen. Helt forferdelig. Vi lar heller ikke gutten vår ligge alene. Har bare blitt sånn her også. Som sagt, har sendt deg en e-post (så ikke før nå at du hadde skrevet til meg her).

Anonym sa...

1 – barn kan få litt karbohydrater nå og da, fortrinnsvis i melkesyregjæret form, eller tygget av mor, slik at mors enzymer bidrar til barnets fordøyelse av karbohydratene. Vegetabilske matemner kan også spises sammen med melkesyregjæret mat og drikke, som inneholder enzymer (amylase) som hjelper på fordøyelsen av karbohydrater

2 – ja

3 – alle råd jeg har gitt deg så lang normaliserer prolaktinnivåene

4 - medikamentet er farlig –
http://www.webmd.com/drugs/drug-88977-Rhophylac+Inj.aspx?drugid=88977&drugname=Rhophylac+Inj&pagenumber=6
http://www.rxlist.com/rhophylac-side-effects-drug-center.htm

Og det er klart du bestemmer selv hva som skal brukes i din kropp.

5 – å gi blod innebærer å gi alle næringsstoffene som brukes til å danne blodet, så vel som næringsstoffene i selve blodet. Gir du blod øker du forbruket av de næringsstoffene som danner røde blodceller så vel som hemoglobin, hvilket betyr at disse må konsumeres via maten i større mengder enn det som er vanlig. Kun velernærte mennesker som spiser næringsrikt hver eneste dag kan gi blod uten å påvirkes negativt. Den negative virkningen kan komme måneder og år etterpå, som f.eks med mangel på vitamin B12. B12 deltar i produksjonen av røde blodlegemer, og kroppen prøver å opprettholde en viss mengde B12 som er ment å vare i flere år i tilfelle plutselig mangel. Kroppen gjenopptar også B12 via gallen i tynntarmen, hvilket blokkeres av bl.a fiber og cellulose, m.m.

La like godt være å øremerke dyrene dine.

PP

Anonym sa...

Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself
Language: English | EPUB / MOBI | ISBN-10: 1401939988 | ASIN: B00BLSZJGA | 2013 | 259 pages | 0.4 MB / 0.6 MB

“ We’ve been led to believe that when we get sick, it’s our genetics. Or it’s just bad luck—and doctors alone hold the keys to optimal health. For years, Lissa Rankin, M.D., believed the same. But when her own health started to suffer, and she turned to Western medical treatments, she found that they not only failed to help; they made her worse. So she decided to take matters into her own hands. ”

Through her research, Dr. Rankin discovered that the health care she had been taught to practice was missing something crucial: a recognition of the body’s innate ability to self-repair and an appreciation for how we can control these self-healing mechanisms with the power of the mind. In an attempt to better understand this phenomenon, she explored peer-reviewed medical literature and found evidence that the medical establishment had been proving that the body can heal itself for over 50 years.

Using extraordinary cases of spontaneous healing, Dr. Rankin shows how thoughts, feelings, and beliefs can alter the body’s physiology. She lays out the scientific data proving that loneliness, pessimism, depression, fear, and anxiety damage the body, while intimate relationships, gratitude, meditation, sex, and authentic self-expression flip on the body’s self-healing processes.

In the final section of the book, you’ll be introduced to a radical new wellness model based on Dr. Rankin’s scientific findings. Her unique six-step program will help you uncover where things might be out of whack in your life—spiritually, creatively, environmentally, nutritionally, and in your professional and personal relationships—so that you can create a customized treatment plan aimed at bolstering these health-promoting pieces of your life. You’ll learn how to listen to your body’s “whispers” before they turn to life-threatening “screams” that can be prevented with proper self-care, and you’ll learn how to trust your inner guidance when making decisions about your health and your life.

By the time you finish Mind Over Medicine, you’ll have made your own Diagnosis, written your own Prescription, and created a clear action plan designed to help you make your body ripe for miracles.

http://k2s.cc/file/13bb798dfd7fc/Mi_Ov_Med.epub
http://k2s.cc/file/c5c5a38e8ba3a/Mi_Ov_Med.mobi

PP

Anonym sa...

Drugs - Without the Hot Air: Minimising the Harms of Legal and Illegal Drugs By David Nutt
2012 | 368 Pages | ISBN: 1906860165 | scanned PDF | 32 MB

Prof David Nutt was appointed chairman of the UK Government's Advisory Council on the Misuse of Drugs (ACMD), in 2008. In 2009 he published an editorial in the Journal of Psychopharmacology, comparing the harms caused by horse-riding with the effect of taking ecstasy or cannabis. As a result of this and other comments on the harms caused by legal and illegal drugs, he was sacked by the then Home Secretary. In "Drugs - without the hot air", Prof Nutt puts the case for an evidence-based scientific approach to drugs. In straightforward languages for the lay person, he explains what drugs are, how they affect the body and the mind, and why people take them and get addicted to them. He shows how we can quantify the overall harms of a drug, addressing issues from direct danger of death, through to environmental, financial and family factors, to obtain a true indication of the overall effect of a drug. Then, working from the facts, he recommends how society ought to address drugs and drug-taking, to minimize the harms at every level. * How do drugs act on the mind and body? * Which is the worst drug of all? * What is addiction? How do drugs become addictive? How can addiction be treated? * Why did Native Indians never get addicted to smoking but we do? * Drugs of the future: alcohol substitutes. * cognition enhancers for memory intellect. * Why did Queen Victoria take cannabis and cocaine? * Does making drugs illegal work? If not, should drugs be sold in supermarkets instead? * Psychedelics for creativity: should scientists take LSD? (Kary Mullis and Francis Crick did.) * Performance drugs in sport. * Where to find help if you need it. * What should I tell my children about drugs? And when? * How much does the War on Drugs cost? What unintended consequences does it have? Is it effective? * Not all drugs harm equally. We need to quantify the harms of each and every drug. Then we can make informed decisions regarding our choice of lifestyle, and policymakers can take a rational approach to legislation on alcohol, cocaine, heroin, tobacco etc. A potential deep rift between governments' need to appear tough on drugs on the one hand, and a rational evidence-based approach to drugs legislation and treatment, could have very damaging consequences.

http://k2s.cc/file/b7841c520db07/1906860165_Drugs.pdf

PP

Anonym sa...

Jonathan Bailor, "The Calorie Myth: How to Eat More, Exercise Less, Lose Weight, and Live Better"
ISBN: 0062267337 | 2013 | EPUB | 336 pages | 4 MB

What if everything you thought you knew about weight loss was wrong?

When it comes to most things in life, we welcome research and progress. From the convenience of our smartphones to the technology in our hospitals, scientific advancement allows us to live better.

So why are we still following weight-loss advice from the 1950s? Why haven't we ever questioned the "calories in/calories out" model at the foundation of every diet and fitness plan--a formula that, not coincidentally, has accompanied record-breaking levels of obesity?

In The Calorie Myth, Jonathan Bailor exposes the fundamental flaw upon which the diet industry is built and offers a new equation:

eat More + exercise Less = weight loss

If calorie math added up, 100 calories of vegetables = 100 calories of candy. That doesn't seem right--because it's not. While some calories fuel weight loss, others work against us. In The Calorie Myth, Bailor shows us how eating more of the right kinds of foods and exercising less, but at a higher intensity, is the true formula for burning fat and boosting metabolism.

Why? Because eating high-quality foods, like whole-food plants, proteins, and fats, balances the hormones that regulate your metabolism. Eating poor-quality foods, like refined starches, sweets, and processed foods, causes a hormonal imbalance, throwing your metabolism off kilter and causing you to store food as fat--regardless of how many calories you consume.

In this revolutionary weight-loss program informed by more than 1,200 scientific studies, Bailor offers clear, comprehensive guidance on what to eat and why, providing an eating plan, recipes, and a simple yet effective exercise regimen.

Losing weight doesn't have to mean going hungry or spending hours at the gym. Don't let outdated calorie math stand between you and the life you want: discover the new science of weight loss with The Calorie Myth.

http://k2s.cc/file/e609d15989ddf/0062267337CalorieMyth.epub

PP

Anonym sa...

Pat Crocker, "Coconut 24/7"
English | ISBN: 1443430544 | 2014 | EPUB | 224 pages | 28,6 MB

Sales of coconut water doubled between 2011 and 2012 and they’re still climbing as athletes and celebrities tout the benefits of coconut water. Coconut flour is becoming more widely available and being embraced by the paleo, gluten-free and wheat-free communities. Coconut sugar, now too, is being seen as beneficial for people trying to control their diabetes. And sales of coconut oil are skyrocketing. Coconut is the newest and hottest “superfood.” It’s also a trend outside of the world of food, as cosmetic and beauty companies are trumpeting the anti-aging and health benefits of coconut oil and incorporating it into their products.

Coconut 24/7 features over 100 recipes from morning to night so you can easily reap the benefits of coconut every day. We’ll include recipes that use coconut water (smoothies, juices, soups etc.), main dishes with coconut oil, baked goods with coconut flour and a raft of other easy, delicious recipes. And with Pat’s expertise as a herbalist, there will also be tips on making your own moisturizers, balms and creams with coconut.

http://k2s.cc/file/86b6e356314c7/1443430544.epub

PP

Anonym sa...

Sharon Daniels, "Coconut Oil Cures"
ISBN: 1481886290 | 2013 | EPUB/MOBI | 64 pages | 478 KB/572 KB

There are an incredible number of benefits to using coconut oil in everyday life. The moment I realized this, my life underwent a small revolution. Now, not a day goes by in my own family when we aren’t using it for a myriad of reasons.

From minor infections to serious diseases, coconut oil cures it all. It does this in a completely delicious way, too! Coconut oil is one dose of “medicine” no one in your family will hesitate to take, especially once they’ve learned about the good it’s doing them.

Throughout this book, I’m going to open your eyes to these benefits. Let’s begin with the basics.

We know about some of the benefits from studying Pacific Islanders, for whom using coconut oil is a way of life. Research shows that the studied islanders were completely devoid of issues such as kidney disease, high cholesterol, and obesity – issues we have come to accept as only being cured by pharmaceuticals. Yet regular consumption of coconut oil has shown that in fact the opposite is true.

It’s easy to eat and digest coconut oil. In fact, ingesting coconut oil can be very cleansing to the colon. Coconut oil also helps to dissolve and remove toxins from the body. This helps those who ingest it to maintain ideal and healthy weights.

It’s no secret that many people in our culture have an overgrowth of yeast in their bodies, which leads to many health issues. Coconut oil is a natural anti-yeast treatment, thanks to some of its natural acids. It can kill fungi and yeasts that cause ringworm, athlete's foot, thrush, and diaper rash. Several people with Candida yeast infections have reported all over the internet how coconut oil has turned the tables on the infection. (Not to mention it’s one of the more affordable treatments on the market.)

In addition to being a powerful yeast-killer, coconut oil is also an antibacterial agent. Whether we’re talking minor maladies or intense infections, none of it stands a chance against the MCFA in coconut oil. Studies have shown that coconut oil can successfully overpower viruses that cause influenza, herpes, measles, hepatitis C, SARS, and AIDS – and more. It also kills bacteria that cause afflictions like ulcers, throat infections, urinary tract infections, gum disease and cavities, pneumonia, and gonorrhea. And did I mention that it also kills tapeworms, lice, giardia, and other parasites?

If this is all sounding too good to be true, just run a quick internet search – and you’ll see that coconut oil really is just about as perfect as it gets. You can eat it raw, or you can use it in cooking. It’ll soften your skin and hair, and it can fight yeast and bacteria better than any antibiotic on the shelf. Even if you take just a few tablespoons a day, it’ll still be one of the best things you can do for your health.

And this is just the beginning of all the things I can teach you. Keep reading, and let’s get into the more advanced aspects of coconut oil.

To Your Health,
Sharon Daniels

http://uploaded.net/file/muukfpi2
http://uploaded.net/file/80pbht9a

PP

Anonym sa...

Bruce Fife, "Cooking with Coconut Flour: A Delicious Low-Carb, Gluten-Free Alternative to Wheat"
English | 2005-07-01 | ISBN: 0941599639 | 162 pages | PDF | 18.46 mb

Coconut flour is a delicious low-carb, gluten-free alternative to wheat. It is high in fiber, low in digestible carbohydrate, and a good source of protein. Coconut flour can be used to make a variety of delicious baked goods, snacks, desserts, and main dishes. It is the only flour used in most of the recipes in this book. These recipes are so good that you won't be able to tell that they aren't made with wheat. If you like foods such as German chocolate cake, apple pie, blueberry muffins, chees crackes, and chicken pot pie, but don't want the wheat; you will love the recipes in this book! All recipes include low-sugar or no-sugar variations.

http://uploaded.net/file/r2mcknq2

PP

Anonym sa...

Takk for svar, PP. Jeg skal se om dette bringer meg litt videre.

Trolljenta

Nøtteliten sa...

Dette med karbohydrater... Jeg har da lært at brød - når bakt med surdeig eller myselagt - ikke inneholder særlig karbohydrater, og også fått med meg at man bør inkludere litt karbohydrater til hvert måltid (for voksne og barn eldre enn 3-4 år). Spørsmålet blir da - skal man koke ris/poteter til hvert måltid, eller kan kilde til karbohydrater f.eks være søtning i form av f.eks økologisk rårørsukker som man rører ut i melkekefir eller har i hjemmelaget saft?

Vi har en del brødmåltider her hos oss og/eller knekkebrød, med melkekefir og tykke lag med upasteurisert smør (når vi har, ellers bruker vi rent meierismør) og f.eks spekepølse, ost e.l. Hvordan løser dere andre dette med karbohydrater i brød- eller knekkebrødmåltider?

Anonym sa...

Jeg synes også dette med karbohydrater er helt håpløst! Poteter og ris frister ikke (og passer ikke) til alle måltider, og når det gjelder grønnsaker er det jo så mye å tenke på, goitrogener, pektin, fytinsyre.. Ahh, jeg ble litt sånn smågal av å skulle gjør alt riktig, så jeg ga opp en liten stund og spiste "alt". Det funka dårlig. Så nå er det på'n igjen :)

Jeg vet ikke om det gir nok karbohydrater (PP?), men det jeg gjør nå er å pøse på med friske urter når jeg drikker/spiser kraft, og det samme når jeg spiser smør og pålegg (dog uten brød). Type en STOR neve urter. Hvis måltidet kun består av kefir, eggeplommer og gelatin, gomler jeg kruspersille ved siden av. Noen ganger juicer jeg også en "shot" av urtene sammen med ingefær og sitron - skjønner jo at barn ikke digger å drøvtygge urter.. (ikke har de vokst opp med Tøflus heller), og da er det kanskje lettere å få de til å drikke en slik shot? Ellers har PP svart meg tidligere på samme spørsmål, at honning er en ok karbohydratkilde (men man bør vel ikke overdrive).

Ellen

Nøtteliten sa...

Takk Ellen - da tror jeg honning i melkekefir burde funke fint (bare jeg får rørt det ut godt nok - såvidt jeg vet pleier ikke kaldslynget honning å være spesielt flytende/rennende). Men får se om PP sier noe mer her.

Ellers enig i at det kan være vanskelig noen ganger - jeg føler også litt på denne håpløsheten innimellom, vil så gjerne gjøre alt riktig, men dess mer jeg lærer dess mer innser jeg at jeg ikke kan noen verdens ting... ;-)

Anonym sa...

Til PP. Er det sant at det ikke lenger finnes kvikksølv i barnevaksiner, da dette ble fjernet for flere år siden, eller er det kommet et nytt ord for kvikksølv?
Trine.

Nøtteliten sa...

Samme gjorde jeg, Benedikte - og samme tenkte jeg også. *himle med øynene*. Første gang jeg hørte om denne bloggen og denne frua, så tenkte jeg "stakkars mann" - men nå synes jeg nesten mer synd på henne, og i alle fall på den lille! Jeg bruker definitivt krefter, tid og energi på helt andre ting enn disse to :-)

Anonym sa...

Det er fremdeles kvikksølv i alle vaksiner både for voksne og barn, utover aluminium hydroksid, som er enda giftigere.

Kvikksølv i vaksiner går under navn som timerosal og tiomersal.

PP

Anonym sa...

Saft er en ok karbohydratkilde, især blandet f.eks halvparten hver med vann og kefir, surmelk eller myse.

Kun mennesker med hypotyreose eller binyreproblemer, hvilket bl.a innebærer ME, bør unngå for mye kålarter, og hva gjelder fiber og pektin så går disse nå og da så lenge grønnsakene er godt kokte, og man ellers har et næringsrikt kosthold.

Jo mindre grønnsaker, desto mindre sannsynlighet for næringstap, men lider man under dette er det viktig å spise mer, da man ikke blir frisk fra hva man enn feiler gjennom mistrivsel.

PP

frkgammeldags sa...

Er det noen som gir barna rosinene som har ligget i vannkefiren? Sønnen min synes visst dette var veldig godt,. Ville jo egentlig tro rosinene var sunnere etter et døgn i vannkefir? Ellers lurer jeg på om PP eller noen andre har gode erfaringer med vaktelegg, ettersom jeg har klart og lese meg frem til på nettet inneholder disse mere folat og choline en vanlige egg. Men ble også betenkt da det sto i en artikkel at det var nesten bare omega 6 i forhold til omega 3 i disse eggene. Kjøper 24 egg i uka av en nabo og barna spiser de fleste ettersom de synes de er så søte. Men ble litt bekymret for all denne omega 6 en.. Det hjelper vel med en diger smørklatt? Eller er det bare bortkasta penger på disse eggene? Betaler 2 kr.stk.

Anonym sa...

Fettsyrebalansen i eggene avgjøres av kostholdet til fuglene, og ikke av fuglene selv. Balansen mellom omega-6 og 3 er distraksjonstaktikk fra industriens side, og har ikke noe med virkelighetens verden å gjøre. Denne taktikken har utspring i løgnen om essensielle fettsyrer i form av linolensyre og linolsyre. Og den tar ikke med hvor potensielt helseskadelig omega-3 fettsyrer kan være, enten disse kommer fra vegetabilske kilder eller sjømat, samtidig som den essensielle omega-6 fettsyren arakidonsyre avfeies som helseskadelig fordi den er omega-6.

Det er forholdet mellom mettet og en og flerumettet fett som avgjører helsevirkningene. Og vaktelegg, som andre egg, inneholder mer mettet enn flerumettet fett. I og med at vaktelegg normalt er dyrene enn andre egg, og også må konsumeres i større kvanta for å få samme næringsmengde som andre egg, er vaktelegg litt bakvendt som næringskilde.

Ikke tro på det du leser i artikler om næringsinnhold i diverse matemner, men sjekk selv via søk i databaser med info om næringsinnhold i matemner. Eksempler –

http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list
http://www.tititudorancea.com/z/nutrition.htm
http://foodinfo.us/nutrients.aspx
http://wholefoodcatalog.info/
http://www.foodcomp.dk/v7/fcdb_groupsearch.asp
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Livsmedelsdatabasen-/
http://www.matvaretabellen.no/

PP

Nøtteliten sa...

Jeg har egentlig lurt på dette med rosiner rett fra pakka - som barnehagen (og diverse andre) elsker å fôre ungene med som "sunn snacks". Er det så sunt egentlig?

Nøtteliten sa...

I og med saft gjerne er laget på sukker (les: øko rårørsukker) og f.eks bær eller krydder, så betyr vel dette at også øko rårørsukker er ok kilde til karbohydrater når man rører ut i melkekefir? Det blir jo det samme, bare at man utelater bærene/krydderet.

Anonym sa...

Ikke for seg, men bedre som del av måltid som inkluderer proteiner og fett.

PP

Anonym sa...

Uraffinert sukker er helt ok som kilde til karbohydrater så lenge kostholdet ellers er næringsrikt, og sukkeret konsumeres sammen med proteiner og fett. Som f.eks melkekefir hvor melken fremdeles har fettet i behold.

PP

Nøtteliten sa...

Har kommet til å diskutere dette med melkeprodukter i surdeig og langtidsheving med myse med en nettvenninne som også er tilhenger av PP-Tradisjonskost. Bakgrunnen for denne diskusjonen er all forvirringen i forbindelse med Christers kefirbrød, og de to blogginnleggene om dette. Kjenner at jeg blir mer og mer forvirret dess mer jeg leser, og hjernen stopper opp på dette fordi det rett og slett blir litt komplisert for meg.

Jeg bruker uansett aldri melk eller melkekefir i brød eller annen bakst, men jeg bruker en del ghee og av og til smeltet smør hvis jeg ikke har ghee.

Spørsmålet blir da: Er det ok å bruke ghee eller smeltet smør i en deig hvor man lager hele deigen ferdig med ghee/smør, gjær, myse og alt - og SÅ setter det til langtidsheving i romtemperatur over natta?

Jeg tenker at med ghee så er jo kaseinet fjernet, og såvidt jeg kunne forstå så var det kalsium i kasein som var et problem - men hva med smeltet smør hvor man også har med kaseinet?

Eller vil ghee/smør på noen måte hindre og forkludre denne nøytraliseringsprosessen av antinæringsstoffer?

Vennlig hilsen Klodrik

Anonym sa...

Det er kun kalsium som er problem, og det er ikke kalsium i melkefett.

PP

Nøtteliten sa...

Tusen takk PP :-) Dermed fortsetter jeg å bake som jeg har gjort til nå. Det er vel som jeg skrev lenger opp her, at dess mer jeg lærer dess mer innser jeg hvor mye jeg ikke kan. Til tider kan det nok bli både overveldende og forvirrende alt sammen ...

Nøtteliten

Anonym sa...

How to Grow Potatoes: Planting and Harvesting Organic Food From Your Patio, Rooftop, Balcony, or Backyard Garden
Language: English | EPUB | ISBN-10: 1479107883 | 2012 | 30 pages | 0.5 MB

“ Perfect beginners guide to growing potatoes. This short booklet explains how to plant and grow organic potatoes for food in the home garden. Recommended for backyard gardeners and container gardeners with small city-sized yards, patios, balconies, decks, and rooftops. Written by the author of the best-selling Fresh Food From Small Spaces gardening book, a former columnist for Urban Farm magazine. ”

Topics Include:
* Why Grow Potatoes? Six Great Reasons
* Different Kinds of Potatoes (and Where to Get Them)
* Growing in Containers, Raised Beds, and Traditional Rows
* Planting and Hilling Potatoes
* Soil, Fertilizer, and Watering Needs
* How to Harvest Potatoes
* Storing Potatoes for Later Use
* Bonus: Two Secret Tips for Getting More (and More Delicious) Potatoes

Potatoes are one of the simplest food crops to grow at home. In this booklet, you will learn how to plant and grow potatoes in any sized garden. Even if you have no garden at all, and merely a doorstep, patio, rooftop, balcony, or deck, you can grow potatoes in very small spaces. Learn which type of containers potatoes thrive in, producing bigger harvests than you'll ever get from a bed in the ground. Learn how to select and plant potatoes that mature earlier than others, giving you a quick food harvest even in a short season climate with cold winters.

Be More Self-Sufficient
No other food crop allows you to do so much with so little as the potato. In fact, this is the most productive food staple you can produce at home. Just imagine how much space it would take to grow enough wheat, rye, oats, barley, rice, or other food staple to feed a family. Yet you can grow enough potatoes on your doorstep to feed a person for days.

Grow Your Own Food and Save Money
Save some money this year and grow some delicious homegrown food, starting with potatoes and other organic vegetables. Learn which type of containers to grow spuds in for AMAZING yields. Learn how to plant and grow organic potatoes in garden rows, raised beds, and anything that holds soil or mulch (even garbage cans). Get this terrific guide today and start growing your own spuds!

http://k2s.cc/file/1681231771490/Ho_to_Gr_Po.epub

PP

Anonym sa...

Angela Humphries, "Game Cookery: Over 120 Delicious Recipes for Game Meat and Fish "
English | ISBN: 1446303306 | 2013 | EPUB + PDF | 192 pages | 9 + 9 MB

The new edition of this popular cookbook includes 25 new game recipes, so indulge your taste buds with new sensations! Featuring over 120 delicious recipes for cooking grouse, partridge, pheasant, duck, rabbit, venison, and other game, these easy-to-follow recipes include dishes appropriate for everyday family meals, special occasions, picnics, and barbecues. There is a comprehensive guide for preparing game so that it is fit to be eaten, including hanging, plucking and jointing, and there are an assortment of recipe accompaniments such as sauces, stuffings, and salads. With 18 full-colour illustrations by the well-known wildlife artist John Paley this is an attractive and useful gift for all those keen on hunting, shooting and fishing, and for those who cook what they bring home. Game is naturally low in fat and calories and is an ideal part of a healthy diet so even if you've never cooked game before it is the perfect addition to a meal if you want to try something new.

http://k2s.cc/file/173ca9344e551/Game_Cookery.epub
http://k2s.cc/file/c7766f578e6f9/Game_Cookery.pdf

PP

Anonym sa...

Freda Mooncotch, "Defying Age with Food: Reclaim Your Health, Energy & Vitality! It's What You Eat, Not How Much You Exercise"

ISBN: 1629670111 | 2014 | 144 pages | EPUB/MOBI/PDF | 8MB

“ In a society that spends billions of dollars annually in seeking better health and appearance through pills, powders, drinks, hormones, exercise obsession, gym memberships, and medical drugs, Freda Mooncotch is making a very bold proclamation with the title of her new book Defying Age With Food: Reclaim Your Health, Energy & Vitality. It’s What You Eat, Not How Much You Exercise! Can we really defy the aging process with what most of us take for granted each day — our food? Freda says we most certainly can in fact dramatically slow our inevitable passage of life while attaining superior health and vitality.The pages of her new release are not filled with theories, conjecture or speculations; they tell the riveting tale of a woman’s plight to regain her health. In describing her story, Freda literally runs the gauntlet of healing protocols from both the orthodox medical and alternative health fields. What the author accomplished in her success not only gave back her health and beauty, but fired a few heavy artillery rounds across the bows of a good number of our “sacred cows” such as excessive exercise, fad dieting, mega-dosing on supplements, and a pharmaceutical drug reliance that has forged the industrialized world. This is a must read for anyone wishing to seriously upgrade their nutritional knowledge. Media celebrity, Kathy Hart said: “What an eye-opener! I learned more about the effects of food on our body from Freda and her book, Defying Age, than I’ve learned in months of interviewing health experts! Her passion, knowledge and energy are a true inspiration … and those pictures of her in the book are absolute proof of how the right diet can give you a rockin’ body”. Randy Roach of Muscle, Smoke & Mirrors wrote: “This is a story of tenacity where a strong determination saw Freda through a fight to reclaim a healthy mind and body while ridding herself of a number of addictions plaguing so much of our society.” Along with her amazing story and nutritional revelations and tastefully done photos of Freda, this resourceful book also contains recipes that she promises will nourish one back to health, strength, and vitality

http://ul.to/33w5pycf

PP

Anonym sa...

PP. Det var veldig interessant det du skrev om blodgivning. Jeg har vært blodgiver i mange år, og det har gått for så vidt fint, men for 3 år siden begynte jeg også å gi blodplater. På den tiden var jeg mer trett og utmattet enn vanlig, men fikk alltid høre at det å tappe blod bare gjorde oss godt, og at blodet på en måte ble fornyet. Jeg fikk en drabelig knekk en stund etter den siste blodplategivingen, og det var ikke lange perioden mellom siste blodgiving og blodplategiving heller. Jeg har prøvd å fortelle legen og de på laboratoriet at jeg mistenker at det kan ha vært dråpen som gikk over for mitt vedkommende. Men det øret vil de ikke høre på. Jeg ble sykemeldt fordi jeg var totalt utmattet, og er fremdeles sykemeldt.
Det har tatt meg utrolig lang tid å komme meg noenlunde på bena igjen, og jeg måtte innse etter jeg fant bloggene med dine kommentarer for et års tid siden at jeg på forhånd led av alvorlig næringsmangel. Jeg håper og tror at det går rette veien nå med tradisjonskosthold. Selv om jeg ikke har store matlysten tror jeg på at det lille jeg får i meg av god og næringsrik mat gjør bare godt, og får meg på bena igjen mye bedre enn jeg noen gang har vært.
Etter to år har legen funnet ut at binyrene overproduserer hormoner. Er ikke sikker på om det var adrenalin eller kortisol. Jeg skal på CT og til endokrinolog, men har bestemt meg for at uansett hva de vil gi meg av legemidler så vil jeg ikke ha det. Jeg skal bli frisk med tradisjonskostholdet.
Takk for at du fremdeles er her PP. Jeg har fulgt med i det meste som har blitt postet, men lærer stadig noe nytt.

Jeg får fremdeles innkalling til blodgiving men har sagt de må vente til jeg føler meg bedre. Nå forstår jeg at jeg må si jeg ikke kommer mer. På en måte føles det litt trist, for det å gi blod gir en følelse av å kunne gi noe til andre som virkelig trenger det. Men jeg får vel bare innse at jeg faktisk trenger mitt eget blod selv. Anne Beth

Anonym sa...

Easy Strength: How to Get a Lot Stronger Than Your Competition-And Dominate in Your Sport by Pavel Tsatsouline, Dan John
Dragon Door Publications | 2011 | ISBN: 0938045806 | English | 288 pages | PDF | 5.85 MB

How To Look Like Tarzan, Play Like Tarzan-And Win Like TarzanHeadline:What It Takes to Stack the Strength-Deck in Your Favor If football were played in the weight room or on the track, I could guarantee that each year, the team that won the championship would NOT be the team that won on the field of play. And that is absolutely true in every sport and every game. It's a rare track meet that you don't hear someone rhapsodize about training numbers and then see him or her lose badly. In football, we have a phrase for this: 'Looks like Tarzan, plays like Jane.' Pavel and my goal in writing this book is to clarify the role and impact of strength training in fitness, sports, and life. We are committed to clarity, even though at times, it's impossible to navigate the sea of conflicting information regarding the lifting sports. Pavel's experience and research provides grounding and a confidence to Do this! as we often joke.What can you expect from reading this book?.You will learn some history. You will discover that almost everything discussed in the fitness industry has been done before-and often better..You will reexamine the role of strength training as it applies to sport. Doing so may serve as the greatest timesaver in history!.You will find that, like a medical doctor, a strength coach must be committed above all to Do no harm-a pledge that's often disregarded..You will be exposed to the concept of systematic education and the need to build an athlete (or anyone!) using some kind of intelligent approach..You will be exposed to another educational system-along with a way to harness its powers-that will give you clarity into all the various fitness, health, and nutritional information being tossed at you daily..You will discover the tools for teaching an entire team to improve in a sport-and why these great tools may be of no value to you in your training!.You will be exposed to what the best in sports do in the weight.

http://filepost.com/files/e9c75d51/dan_john_pavel_tsatsouline_easy_strength.pdf

PP

Anonym sa...

Pavel Tsatsouline, "Hard Style Abs: Hit Hard. Lift Heavy. Look the Part"
ISBN: 0938045857 | 2012 | EPUB/MOBI | 227 pages | 15 MB/16 MB

How to Develop the Ultimate in Wrought-Iron Muscle, Mid-Section Body Armor and Core Generation of Explosive PowerThe sole goal of Hardstyle Abs is to achieve an extraordinarily strong mid-section. But not simply to swivel heads with your rippling six-pack. For, according to Pavel, your abs should be simultaneously weapon, armor and force generator. The six-pack is just a side effect of the coiled power with which you now operate. Hardstyle Abs will give you impenetrable body armor--to withstand a direct hit of the greatest magnitude. Hardstyle Abs will give you the generative force to retaliate with a devastating backlash. And Hardstyle Abs will help you lift more weight than ever before--more safely. After years of dedicated research and experimentation, Pavel has identified three killer drills, as all you need to achieve this level of mid-section mastery. Follow Pavel's battle plan to the T and the results are guaranteed--noticeable within weeks, extraordinary within months. Pavel provides the laser focus. You? Simply obey the commands. The highlights of Pavel's HardStyle Abs program:

Why high reps have failed you--and the secret sauce that will have your abs tuned for heavy action all day long and at a moment's notice.
Hardstyle breathing--for explosive power and a bullet-proof waist.
The Hardstyle Sit-up--to generate an unbelievable contraction for superior results.
Internal Isometrics--the lost secret behind the old-time physical culturalists' exceptional abdominal strength and development.
The Hardstyle Hanging Leg Raise--the final weapon you must master to channel the power of your every muscle into one devastating surge.
My good friend Pavel is the functionally strongest pound for pound man I have ever measured and studied. This validates his approaches--they are not polluted by current trend, political correctness, financial gain or ego. Listen to his wisdom and you will be stronger and wiser. I did, and I am.--Professor Stuart McGill, author of Ultimate Back Fitness and Performance

http://uploaded.net/file/pvn3sdnc
http://uploaded.net/file/vgwk31qm

PP

Anonym sa...

Beyond Stretching: The Seminar 5 DVD Set with Pavel Tsatsouline
5xDVDRip | English | June 2007 | avi | Xvid 576x432 1241 kbps | MP3 2 ch 224 kbps | 4 hrs 55 min | 3.42 GB
eLearning, Sports

You get the complete breakdown of each key principle and how to properly implement that principle for huge gains in stretch, flexibility and range of motion.

Pavel gives you three master principles that will forever alter not only your stretching ability—but every aspect of your movement:

Pavel’s first master principle of stretching is to USE YOUR STRENGTH. Discover how a scientific application of targeted strength techniques can help you immediately blow through your current flexibility limitations!

Pavel’s second master principle of stretching is to FIND SPACE. You’ll be astounded at how Pavel’s brilliant innovation will rewrite the story of your body and make history of your cramps and blocks.

Pavel’s third master principle of stretching is to SPREAD THE LOAD. Discover another magical method for shifting out of hampering stress and strain to release your body’s full potential for stretch and range of movement.

And then Pavel gives you two other key principles that are for stretching only:

Pavel’s fourth master principle of stretching is to RELAX. Some of you may think you know how to relax and some of you may think you know how to relax into a better stretch. Well let me tell you that the information you’ll get here about the relax principle is as different from traditional relax techniques as a Yugo and a Ferrari!

Pavel’s fifth master principle of stretching is to PRY. Again, the other experts will be shaking their head and asking “Why didn’t I think of that?”—as you and they both discover this technique’s power to blow through even the most stubborn stretch-block.

It doesn’t matter what body part you are looking to make more flexible—hips, legs, neck, spine, glutes, chest, shoulders, you-name-it—just run Pavel’s 5-step neuro software through the offending part and watch it release, open and stretch out!

Many participants at Pavel’s Unlock! seminar spent over $1,500.00 in registration, hotel and flight expenses in order to learn his stretching and flexibility secrets. And such was the value they got, many of those same participants returned a second time and were delighted to have done so!

Now for a fraction of that investment, you pick up Pavel’s entire stretching and flexibility program for around one-tenth that amount!

The original participants had to rely on their memory and their notes to retain all the key points and subtleties in Pavel’s system.


http://uploaded.net/file/0az9pziy/Beyond.Stretching.The.Seminar.part1.rar
http://uploaded.net/file/r1c43apf/Beyond.Stretching.The.Seminar.part2.rar
http://uploaded.net/file/jgucurtd/Beyond.Stretching.The.Seminar.part3.rar
http://uploaded.net/file/bly7js3z/Beyond.Stretching.The.Seminar.part4.rar
http://uploaded.net/file/kvhy08nu/Beyond.Stretching.The.Seminar.part5.rar
http://uploaded.net/file/0dhvoz9e/Beyond.Stretching.The.Seminar.part6.rar

Eller –

http://uploaded.net/file/oztyntmk/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part1.rar
http://uploaded.net/file/y1kac84x/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part2.rar
http://uploaded.net/file/ojjj6gof/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part3.rar
http://uploaded.net/file/rt16z5oc/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part4.rar
http://uploaded.net/file/m770aw3v/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part5.rar
http://uploaded.net/file/din64ml8/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part6.rar
http://uploaded.net/file/lzcxyf2m/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part7.rar
http://uploaded.net/file/5v2x8ozd/Pavel%20Tsatsouline%20-%20Beyond%20Stretching%20-%20The%20Seminar.part8.rar

PP

Anonym sa...

Tusen takk PP, at du har tatt deg tid til å svare meg så mange ganger. Setter stor pris på det.
Du vet kanskje ikke hvor mye det betyr for meg at jeg ikke trenger å gå rundt å bekymre meg for helsa til mine barn, fordi nå vet jeg at så lenge jeg passer på at de er velernærte vil de ikke bli syke :-)

Hva skjer egentlig med sjelen til dyrene etter avling/død?
Og er ikke mattilsynet veldig pinglete når det gjelder det med øremerking?

Annelie

Anonym sa...

Jeg har ikke minner fra en eksistens i dyreform, så jeg aner ikke

Pinglete ja, men det de ikke ser har de ikke vondt av.

PP

Anonym sa...

Cree LeFavour, "Poulet: More Than 50 Remarkable Recipes That Exalt the Honest Chicken"
ISBN: 0811879690 | 2011 | EPUB | 240 pages | 11 MB

Poulet is more than just a cookbook dedicated to chicken: it is an ode to this worldwide favorite. More than 50 thoughtful recipes cover the globe to breathe new life into the well-loved chicken supper. Five chapters are organized by flavor profile American, Bistro, Latin, East and South Asian, and North African/Mediterranean to bring to the table wherever you live. Each recipe is organized into a set matching a main course of chicken with a complementary grain, salad, vegetable, or bread. Author Cree LeFavour's sophistication and humor, coupled with wine, cocktail, and beer suggestions, spark a new appreciation of a time-honored favorite.

http://uploaded.net/file/f1viv1ur
http://longfiles.com/h7rro7q8n5yk/0811879690Poulet.epub.html
http://onmirror.com/yzdhyl40ot9w/0811879690Poulet.epub.html

PP

Anonym sa...

Lynn Marie Hulsman, Noel McMeel, "Irish Pantry: Traditional Breads, Preserves, and Goodies to Feed the Ones You Love"
ISBN: 0762445750 | 2013 | PDF | 320 pages | 15 MB

For those times when you need a snack—or a dessert after a good meal, or a homemade food gift, or a way to preserve the season—you need only to stock an Irish pantry to be prepared for any occasion. From jams and jellies to cakes, breads, condiments, and cured meats, this traditional look at feel-good foods bursting with nostalgia will satisfy your longing for something special.
Chef and restaurateur Noel McMeel has spent a lifetime first learning in the kitchen, then working there himself. His recipes are generations old: passed from his grandmother to his mother, and to Noel and the next generation. They celebrate a culture of thrift and good eating, the original “eating local” and “whole foods” movements. Noel offers ways to pack the heat of summer into jars with recipes like Blackberry and Lime Jam and Orange Confit, and his Traditional Irish Christmas Cake might become a regular at your holiday table. There’s also Rhubarb Ketchup,
Homemade Elderflower Liqueur, Spiced Oat Crackers, and a whole chapter of rubs and seasonings. Whether you’re Irish or just a food enthusiast, the Irish pantry may well become a way of life.

http://uploaded.net/file/gmdh0lai
http://longfiles.com/kgqqnzx1wgv2/0762445750_IPantry.epub.html
http://onmirror.com/nmh9tuga0rno/0762445750_IPantry.epub.html

PP

Anonym sa...

Jennifer Shambrook, "I Can Can Relishes, Salsa, Sauces & Chutney!!"
ISBN: 1492806471 | 2013 | 66 pages | EPUB/MOBI/PDF | 5MB

“ Introducing the newest book from the I CAN CAN Frugal Living Series!!Whether you are a beginning home canner or a pro, canning for gifts or interested in large quantity food storage, canning to save money or to improve the quality of food you feed your family, you will find something of interest in this book!Step-by-step instructionsGain the confidence to add home canning to your skillset. Each recipe is written with simple, crystal clear instructions to promote safe canning technique that can be followed by even a first time home canner.Great recipesEnjoy delicious recipes from the Deep South and around the world that will appeal to even the most experienced home-canner who wants to add some new items to their pantry or farm stand sales items.Folk storiesRead stories that add context and meaning to the recipes. They add elements of humor and love to every recipe that will stir memories of your own.

http://uploaded.net/file/up7r1d81
http://rapidgator.net/file/caf454433936a545b95c84e3d83987ff/B00FI4C1FA.rar.html
http://longfiles.com/ls8c12vjzba9/B00FI4C1FA.rar.html
http://onmirror.com/osu66nzlbuot/B00FI4C1FA.rar.html

PP

Anonym sa...

Jennifer Shambrook, "I Can Can Beef!! How to can beef to save money and time with quick, easy, delicious family recipes"
2013 | ASIN: B00BOB667K | 120 pages | MOBI | 1,4 MB

In I Can Can Beef!! you will learn to can delicious, naturally flavorful and tender beef cubes. The well explained step-by-step instructions are followed by a series of easy and tasty recipes for super-quick nutritious family meals.

What will you learn in this book?
1. You will learn two easy step-by-step methods to safely home can beef for yourself and your family.
2. You will learn to significantly lower your food costs and increase the nutritional value of your family’s diet.
3. You will learn how to shop for beef to get the best prices on the highest quality cuts of meat.
4. You will learn how to use the canned beef cubes in delicious, easy recipes that will make going through the drive-through seem like more trouble than cooking a healthy meal for your family.

These techniques are written so that anyone, whether you are a complete novice or a seasoned home canner, can follow along. Everything is step by step with explanations of the how as well as the why of the easy steps.

Dr. Shambrook uses both her academic teaching experience and her friendly down-home story telling style to clearly explain the process of canning beef in a way that even the most inexperienced home canner can follow.

http://uploaded.net/file/bkvfzwvh

PP

Anonym sa...

Edith Tremblay, Francois Lafleur, "JeBouffe Home Canning Step by Step Guide, 2nd edition"
2011 | ASIN: B0057H14KG | 52 pages | MOBI | 0,4 MB

This guide is intended to provide you with the essential information to make your first small jars in a safe and enjoyable way. It will guide you through all stages from preparation to storage of your products.

You will discover the principles of conservation for different types of food, the benefits of home canning, the recommended methods as well as the ones to avoid.

Then you will learn the two proper methods of treatment: the boiling water bath and the pressure canning methods. You will find a list of essential equipment and the detailed steps for a successful canning experience.

Finally you will gain some hands on experience with our easy and delicious recipes.

This guide do not claim to be scientific or complete. We simply wants to give you the tools you need to get into the fun activity of preparing your home preserves.

About this second edition:
Following the success of the first edition, and thanks to some suggestions from our readers, we offer this revised version, corrected and expanded. We have included the imperial and some tables on the processing time for the preservation of the most popular fruits, vegetables, meat, poultry and fish. We also cover the effect of altitude on the processing time and pressure required for the safe canning of foods.

Improving on the initial contents of this document we have also redesigned it to make it more educational, more fun to read and use.

We hope that this new revision will meet your expectations and wish you a successful canning experience and "Bon appetit"

http://uploaded.net/file/2gux5bnr
http://longfiles.com/9vvdve6rybeb/B0057H14KG_Canning.mobi.html
http://rapidgator.net/file/82016298/B0057H14KG_Canning.mobi.html

PP

Anonym sa...

Disconnect: The Truth About Cell Phone Radiation, What the Industry Has Done to Hide It, and How to Protect Your Family (Audiobook) By Devra Davis, read by Emily Durante
Unabridged edition 2010 | 8 hours and 10 mins | ISBN: 140016897X | MP3 56 kbps | 206 MB

Devra Davis presents a range of recent and long-suppressed research in this timely bombshell. Cell phone radiation is a national emergency. Stunningly, the most popular gadget of our age has now been shown to damage DNA, break down the brain's defenses, and reduce sperm count while increasing memory loss, the risk of Alzheimer's disease, and even cancer. The growing brains of children make them especially vulnerable. And half of the world's four billion cell phone users are under twenty.Davis, the founding director of the toxicology and environmental studies board at the U.S. National Academy of Sciences, takes listeners through the dark side of this trillion-dollar industry. Health experts have long been frozen out of policy-making decisions about cell phones; federal regulatory standards are set by the cell phone industry itself. Cell phone manufacturers have borrowed the playbook of the tobacco industry. One secret memo reveals their war plan against reports of cell phone dangers.Among a host of fascinating characters, Davis introduces Om P. Gandhi, a world expert on how cell phone radiation penetrates the human brain. Once a consultant to major cell phone companies, Gandhi now refuses to work with them. We also meet Franz Adlkofer, who led the multi-lab study that showed once and for all that brain cell DNA is unraveled by cell phone microwave radiation-and, as Davis dramatically portrays, it nearly cost him his career.As this eye-opening call to action shows, we can make safer cell phones now. Why would we put our children at risk of a devastating epidemic of brain illness in the years to come?

Del 1 & 2 -
http://uploaded.net/file/bedqh01u
http://uploaded.net/file/8y5xby5s

PP

Anonym sa...

Doubt is their product: How industry's assault on science threatens your health by David Michaels
English | 2008-07-23 | ISBN: 019530067X | PDF | 384 pages | 2,2 MB

"Doubt is our product," a cigarette executive once observed, "since it is the best means of competing with the 'body of fact' that exists in the minds of the general public. It is also the means of establishing a controversy."

In this eye-opening expose, David Michaels reveals how the tobacco industry's duplicitous tactics spawned a multimillion dollar industry that is dismantling public health safeguards. Product defense consultants, he argues, have increasingly skewed the scientific literature, manufactured and magnified scientific uncertainty, and influenced policy decisions to the advantage of polluters and the manufacturers of dangerous products. To keep the public confused about the hazards posed by global warming, second-hand smoke, asbestos, lead, plastics, and many other toxic materials, industry executives have hired unscrupulous scientists and lobbyists to dispute scientific evidence about health risks. In doing so, they have not only delayed action on specific hazards, but they have constructed barriers to make it harder for lawmakers, government agencies, and courts to respond to future threats. The Orwellian strategy of dismissing research conducted by the scientific community as "junk science" and elevating science conducted by product defense specialists to "sound science" status also creates confusion about the very nature of scientific inquiry and undermines the public's confidence in science's ability to address public health and environmental concerns Such reckless practices have long existed, but Michaels argues that the Bush administration deepened the dysfunction by virtually handing over regulatory agencies to the very corporate powers whose products and behavior they are charged with overseeing.

In Doubt Is Their Product Michaels proves, beyond a doubt, that our regulatory system has been broken. He offers concrete, workable suggestions for how it can be restored by taking the politics out of science and ensuring that concern for public safety, rather than private profits, guides our regulatory policy.

http://k2s.cc/file/52e977c6b3115/019530067X.pdf

PP

Anonym sa...

The Pill: Are You Sure it's for You?
Allen & Unwin | 2008-05-01 | ISBN: 1741750792 | 324 pages | PDF | 1,2 MB

While the Pill is taken by most women and girls at some stage in their lives, few realise it is not without side-effects. Clear links have been made to depression, nausea, headaches and migraines, as well as a loss of libido. Contrary to what most of us believe, it is not a failsafe contraception. Around 2 in 10 women do conceive while taking the Pill. Others experience difficulties conceiving after coming off this drug. There are also nutritional concerns, which can affect the health of subsequent children long after you have stopped taking it. So what is the Pill, how does it work and what does it do to your body? If not the Pill, then how else can you control your fertility in casual or long-term relationships? Are hormonal implants and injections any better? If you're about to come off the Pill, what are the best ways to reclaim your health and wellbeing? And what can you look forward to when your body returns to its natural rhythm? Accessible, informed, inspired, The Pill. Are you sure it's for you? provides you with a wealth of case studies and information that will help you make the choice you want for your body

http://www.kingfiles.net/2a762zo0zkmd/the_pill.pdf
http://ul.to/sh2qqfcz

PP

Anonym sa...

Daniel Carlat, "Unhinged: The Trouble with Psychiatry - A Doctor's Revelations about a Profession in Crisis"
ISBN: 141659079X | 2010 | EPUB | 272 pages | 2 MB

IN THIS STIRRING AND BEAUTIFULLY WRITTEN WAKE-UP CALL, psychiatrist Daniel Carlat exposes deeply disturbing problems plaguing his profession, revealing the ways it has abandoned its essential purpose: to understand the mind, so that psychiatrists can heal mental illness and not just treat symptoms. As he did in his hard-hitting and widely read New York Times Magazine article "Dr. Drug Rep," and as he continues to do in his popular watchdog newsletter, The Carlat Psychiatry Report, he writes with bracing honesty about how psychiatry has so largely forsaken the practice of talk therapy for the seductiveand more lucrativepractice of simply prescribing drugs, with a host of deeply troubling consequences.

Psychiatrists have settled for treating symptoms rather than causes, embracing the apparent medical rigor of DSM diagnoses and prescription in place of learning the more challenging craft of therapeutic counseling, gaining only limited understanding of their patients lives. Talk therapy takes time, whereas the fifteen-minute "med check" allows for more patients and more insurance company reimbursement. Yet DSM diagnoses, he shows, are premised on a good deal less science than we would think.

Writing from an insiders perspective, with refreshing forthrightness about his own daily struggles as a practitioner, Dr. Carlat shares a wealth of stories from his own practice and those of others that demonstrate the glaring shortcomings of the standard fifteen-minute patient visit. He also reveals the dangers of rampant diagnoses of bipolar disorder, ADHD, and other "popular" psychiatric disorders, and exposes the risks of the cocktails of medications so many patients are put on. Especially disturbing are the terrible consequences of overprescription of drugs to children of ever younger ages. Taking us on a tour of the world of pharmaceutical marketing, he also reveals the inner workings of collusion between psychiatrists and drug companies.

Concluding with a road map for exactly how the profession should be reformed, Unhinged is vital reading for all those in treatment or considering it, as well as a stirring call to action for the large community of psychiatrists themselves. As physicians and drug companies continue to work together in disquieting and harmful ways, and as diagnosesand misdiagnosesof mental disorders skyrocket, its essential that Dr. Carlats bold call for reform is heeded.

http://keep2share.cc/file/52e8a0c584a03

PP

Lisa AAA sa...

Nå syns jeg dere burde tenke dere bedre om før dere snakker slik om folk dere ikke kjenner. Det er helt greit å være uenig i meninger andre har, men hvorfor gå løs på andre personer på den måten? Jeg tror ikke det er noe stakkar hverken mann, fotballfrue eller den lille. Selv om de ikke er inne på helt samme kostholdsfilosofien som oss, så betyr det ikke at de er dårlige mennesker. Jeg følger selv bloggen hennes fordi hun har et utrolig positivt fokus som smitter, både når det gjelder trening, å lage god mat og livsglede. Det betyr ikke at jeg er enig i alt hun foretar seg, men det er vel ikke noen god grunn til å boikotte heller. Jeg er helt for filosofien til Pirkepetter med å unngå fokus på det negative. Man må heller prøve å påvirke folk positivt ved å være et godt eksempel.

Anonym sa...

The Idiot Cycle: What You Aren't Being Told About Cancer
DVDRip | AVI / XviD, 1800 kb/s | 720x406 | 01:36:10 | English: MP3, 96 kb/s (2 ch) | 1.28 Gb
Genre: Cooking, Medicine

“ Authors William Engdahl and Shiv Chopra appear in Emmanuelle Schick Garcia’s powerful film, The Idiot Cycle: What you aren’t being told about cancer. Both writers provide detailed evidence of a corporate-government conspiracy to adulterate the food and water supply with dangerous substances linked to a host of illnesses. The Case Against Fluoride, a book using hundreds of peer-reviewed studies, provides more evidence. In David Gumpert’s Raw Milk Revolution, we get a peek at the US government’s war on the natural dairy industry.

The Idiot Cycle is a film about cancer and how chemical companies not only profit from making the chemicals that cause cancer, but also profit from selling the drugs that treat cancer.
If you live in New England and are interested in helping us screen this film in several locations on International Seed Day (ISD), April 26, please write to us as soon as possible: lailatahhar@hotmail.com and thegeeks@japanesepopsongs.com
Here are excerpts from a review by Tim King at Salem-News.com:
“Idiot Cycle delivers the goods on the world’s top cancer causing culprits, and could easily have been titled ‘The Business of Cancer’ — as it so fully divulges the dark and dirty side of companies like Bayer, BASF, Dow, Dupont, Monsanto, Syngetna, Novartis, Pfizer, and others. Monsanto is a large focus of this movie, and it should be.
“These same companies are now developing genetically modified crops, which have never been tested for long term health impacts like cancer. Along with the development of these non-natural food products, has been the creation of an infrastructure to support and supplement their efforts to literally modify the patterns of nature.
“The Idiot Cycle exposes the minimal amount of testing that has taken place and reveals how even in the long run, the most extended periods available to gauge are only four years. The onset of cancer is frequently fifteen to twenty years down the road for victims.
“The revelations are shocking: a former Monsanto attorney who, as a judge, consistently hears cases involving Monsanto, exclusively ruling in their favor in spite of what could only be called highly corroborated scientific evidence, to the contrary.” [Guess they didn't include Supreme Court Justices Elena Kagan and Clarence Thomas?]
http://uploaded.net/file/izdi92wm/The_i-ot_C-e.part1.rar
http://uploaded.net/file/ml56l7po/The_i-ot_C-e.part2.rar
http://uploaded.net/file/hq3qvolk/The_i-ot_C-e.part3.rar
http://uploaded.net/file/hvhzuoc8/The_i-ot_C-e.part4.rar
http://uploaded.net/file/5agg8rco/The_i-ot_C-e.part5.rar
http://uploaded.net/file/iukvwjuw/The_i-ot_C-e.part6.rar

PP

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg syntes at datteren min (9) virker ganske frisk og fin men hun har mørke ringer under øynene. Kan du fortelle meg hva mulig årsak kan være?

Tusen takk igjen.
-E

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg har skjønt at syntetiske vitaminer er ikke bra. Antar det er det samme med mineraler.
Siden jeg ikke klarer å få i meg lever tenker jeg spesielt på B12, men jeg spiser både egg og kjøtt. Fiskeleverolje bruker jeg i hvertfall selv om det ikke er B12 i denne.

Jeg har nå fulgt rådene dine i rundt 2 måneder, noen råd ble tatt i bruk senere enn andre. Symptomene mine er de samme, fortsatt mye oppblåst og maten ligger lenge i magen etter et måltid og null energi. Drikker sikkert en halvliter eddik i uken samt drikker surmelk, kraft og gelatin, og bruker både ingefær, magnesiumolje, smør og surdeigsbrød... Er det noe annet som kan være med å øke magesyren? Føler faktisk den siste perioden at jeg har blitt mer oppblåst og hatt mer ubehag i nedre del av magen. Kanskje jeg bare må smøre meg med tålmodighet..? Jeg spiser heller ikke hverken frukt eller grønnsaker, siden tarmen min liker ikke det i det hele tatt. Hva tenker du forresten om frukt og grønnsaker for de med normal fordøyelse?

De gode nyhetene er at jeg spiser mye egg nå sammen med eddik, surmelk og gelatin. Det går mye bedre enn før. Tarmen liker også bedre smør enn oljer og den har begynt å like surmelk virker det som, som jeg ble veldig dårlig av i starten.

Frisklivsosten

Nøtteliten sa...

Friskliv: Her er noen lenker om vitaminer/tilskudd. Lenkene kommer fra PP.

Myten om at kunstig fremstilte, syntetiske vitaminer er like bra som naturlige vitaminer.

Vitamins, Natural vs. Synthetic
http://www.seleneriverpress.com/vitamins-natural-vs-synthetic-featured
The Truth About Minerals in Nutritional Supplements
http://www.doctorsresearch.com/articles3.html
The Truth About Vitamins in Nutritional Supplements
http://www.doctorsresearch.com/articles4.html
Food Antioxidants are Superior to Isolated Antioxidants
http://www.doctorsresearch.com/articles1.html
All Supplements Are Not Created Equal
http://www.lifestar.com/Pages/vitamincompanies.html
Understand the difference between synthetic and whole food supplementation
http://www.naturalnews.com/032058_synthetic_vitamins_supplements.htm

Nøtteliten sa...

Ellers: Har du forsøkt å svelge hele biter av rå lever? Jeg klipper opp med saks, til ganske små biter. Drysser over godt med ceylon kanel, og svelger helt med melkekefir. Smaker ingen verdens ting, og det lille som eventuelt er av smak, det tar kanelen seg av. Personlig synes jeg GP torskeleverolje (naturell) er mye verre enn rå lever. Vi bruker lever fra lam.

Anonym sa...

Takk for linker Nøtteliten. Da har jeg litt å se på.

Angående lever i biter så blir det uansett veldig små mengder. Syns det er greit med fiskeleverolje med smak :)

Anonym sa...

Eugenia Bone, "Well-Preserved: Recipes and Techniques for Putting Up Small Batches of Seasonal Foods"
English | ISBN: 0307405249 | 2009 | EPUB | 224 pages | 18,3 MB

For anyone who's ever headed to their local farmers' market reciting the mantra "I will not overbuy" but has lumbered home with bags overflowing with delicious summer strawberries, zucchini blossoms, and tomatoes, or autumn apples, pears, and cauliflower, this book will be your saving grace.

Well-Preserved is a collection of 30 small batch preserving recipes and 90 recipes in which to use the preserved goods. Preserving recipes like Marinated Baby Artichokes are followed by recipes for dishes like Marinated Artichoke and Ricotta Pie and Sausages with Marinated Baby Artichokes; a Three-Citrus Marmelade recipe is followed by recipes for Chicken Wings Baked with Three-Citrus Marmelade, Shrimp with Three-Citrus Marmelade and Lime, and Crepes with Three-Citrus Marmelade, and so on.

In this book, Eugenia Bone, a New Yorker whose Italian father was forever canning everything from olives to tuna, describes the art of preserving in an accessible way. Though she covers traditional water bath and pressure canning in detail, she also shares simpler methods that allow you to preserve foods using low-tech options like oil-preserving, curing, and freezing. Bone clearly explains each technique so that you can rest assured your food is stable and safe.

With Well-Preserved: Recipes and Techniques for Putting Up Small Batches of Seasonal Foods, you will never again have a night when you open your cupboard or refrigerator and lament that there's "nothing to eat!" Instead, you'll be whipping up the seasons' best meals all year long.

http://k2s.cc/file/52d28812ffb06/0307405249.epub

PP

Anonym sa...

Preserving: The Canning and Freezing Guide for All Seasons By Pat Crocker
English | 2012 | ISBN: 0062191446 , ISBN-13: 9780062212634 , 9780062191441 | 552 pages | EPUB | 67,9 MB

Preserve it!
A comprehensive guide to canning and freezing
Home canning and freezing are time-honored kitchen skills that are being rediscovered by a new generation of Americans—both for the pleasure of performing these simple activities and for their inherent economy. Now home cooks can take advantage of their local farmer's markets to buy fresh, inexpensive and seasonal produce to enjoy all year round. In Preserving, Pat Crocker offers practical, easy-to-follow information on home canning and freezing to get novices started and inspire experienced hands.

Relish it!

More than 200 recipes for pickles, chutneys, jams, sauces, curds, relishes and so much more

Organized by season and focused on simple but effective concepts, this practical guide offers thorough information on preserving a diverse range of foods for the pantry, from asparagus and blueberries to peaches and winter squash. Here are techniques on canning, jamming and freezing everything from the most basic hot-packed fruit recipes to gorgeous, internationally flavored chutneys and relishes. Filled with safe and detailed instructions, step-by-step photography and more than two hundred recipes, Preserving is a kitchen essential that is sure to become a classic.

http://uploaded.net/file/yw0xz3ug/0062191446.epub
http://cloudzer.net/file/74v6knzu/0062191446.epub
http://longfiles.com/ef824djo9e4p/0062191446.epub.html

PP

Anonym sa...

Sherri Brooks Vinton, "Put 'em Up! Fruit: A Preserving Guide & Cookbook"
English | ISBN: 1612120245 | edition 2013 | PDF | 288 pages | 5.3 MB

A preserving guide and cookbook all in one! This creative collection has 80 inventive recipes for preserving all kinds of fruit, from apples, berries, and cherries to lemons, quince, and tomatoes, but it also has 80 recipes for using those preserves (or ones you buy at the store) in main dishes, side dishes, desserts, and cocktails. Make Quick Peach Jam and then use it to make mouthwatering Sweet and Sour Chicken, or make Grapefruit and Sultana Conserve and use it in Sauteed Greens with Grapefruit Dressing. The flavors are fresh and contemporary, and the instructions are thorough and easy to follow. Putting up the harvest has never been so delicious!

http://longfiles.com/50bwpxxils0k/1603425462_Pres.mobi.html

PP

Anonym sa...

Putting Up More: A guide to canning jams, relishes, chutneys, pickles, sauces, and salsas By Steve Dowdney
2011 | 176 Pages | ISBN: 1423607392 | EPUB | 3 MB

70 Recipes for Creative Canning
There is nothing more satisfying as savoring the contents of a jar that contains your own specially prepared, home-canned goodness.
Turn the simplest meals into exciting restaurant-grade presentations with Putting Up More: A Guide to Canning Jams, Relishes, Chutneys, Pickles, Sauces, and Salsas by Stephen Palmer Dowdney. This sequel to his first book, Putting Up, provides additional recipes as well as excellent advice on how to safely can jams, relishes, chutneys, pickles, sauces, and salsas.
Also included are the author's personal notes, thoughts, and experiences on each easy-to-follow recipe. The exceptional recipes help you utilize the produce you have preserved and stored in the pantry with its plentiful breakfast, lunch, dinner, and snack suggestions.
From fruit marmalade to prickly pear cactus jelly, there is sure to be something for even the pickiest palate. With over 60 recipes using common fruits and vegetables, Putting Up More is a great canning book fit for anyone wanting to preserve the bounty of the season!

Includes tips answering common canning questions:
· What are the appropriate pH levels?
· What ingredients can I add to adjust the pH?
· How many jars will this recipe make?
· Can I halve or double this recipe?
· What other foods/dishes compliment this recipe?
Steve Dowdney is the author of Putting Up: A Year-Round guide to Canning in the Southern Tradition. He owned and operated the premier South Carolina "small batch" cannery, Rockland Plantation Product. He lives in Charleston, South Carolina.

http://filepost.com/files/c6ce3db2/Putting_Up_More_-_Stephen_Palmer_Dowdney.epub/
http://longfiles.com/pzbli7vty0f1/Putting_Up_More_Dowdney.epub.html
http://rapidgator.net/file/78037200/Putting_Up_More_Dowdney.epub.html

PP

Anonym sa...

Paula Wolfert, "Mediterranean Clay Pot Cooking: Traditional and Modern Recipes to Savor and Share"
English | 2009-10-05 | ISBN: 076457633X | 368 pages | EPUB + MOBI | 13.28 mb + 10.31 mb

A one-of-a-kind cookbook showcasing modern and authentic clay pot cooking from the premier expert on Mediterranean cuisines.

Paula Wolfert is legendary for her expertise on and explorations of Mediterranean cooking. Now, Wolfert shares her inimitable passion for detail and insatiable curiosity about cultural traditions and innovations, with Mediterranean Clay Pot Cooking.

Here, the self-confessed clay pot "junkie"-having collected in her travels ceramic pots of all sorts: cazuelas, tagines, baking dishes, bean pots, Romertopf baking dishes, French diablos, ordinary casseroles, even Crockpots, which have a ceramic liner-shares recipes as vibrant as the Mediterranean itself along with the delightful stories behind the earthy pots, irresistible dishes, and outstanding cooks she has met along the way.

Wolfert demystifies the process of clay pot cooking by which fresh ingredients are transformed slowly, richly, lusciously into magnificent meals. She shares 150 recipes featuring soups, fish and shellfish, poultry, meats, pasta and grains, vegetables and beans, pies and breads, eggs and dairy, and desserts.

Mediterranean Clay Pot Cooking offers

- Expert techniques and tips from Paula Wolfert, one of the world's foremost authorities on Mediterranean cuisine and now on clay pots.
- An introduction to this ancient and modern-and practically foolproof-way of cooking.
- A thorough clay pot primer, familiarizing you with the numerous names for different types of clay pots and tips on "Other Pots You Can Use".
- A delicious range of dishes, including Pumpkin Soup with Roquefort Cream; Wine-Marinated Chicken Thighs with Almonds and Sweet Tomato Jam; Fideos with Clams, Shrimps and Mussels; Tian of Leeks and Pancetta; Corsican Cheesecake; and Roasted Peach Gratin.

Paula Wolfert in Mediterranean Clay Pot Cooking will seduce you with the pleasures and benefits of cooking in clay.

http://uploaded.net/file/q2tz4zxp
http://longfiles.com/tsnp4sfjl9v5/47U5STDQ.epub.html
http://uploaded.net/file/0dafrivc
http://longfiles.com/kgwaqxwtpvah/47U5STDQ.mobi.html

Pdf -
http://uploaded.net/file/7p3pjb0v

PP

Anonym sa...

Entheos 2014 - The Calorie Myth
21xWEBRip | MOV / AVC, ~281 kb/s | 640x360 | Duration: 13:32:22 | English: AAC, 103 kb/s (2 ch) | 2.36 GB
Genre: Health, Food

“ Join us as author of the revolutionary book The Calorie Myth, Jonathan Bailor, and 21 of the world’s top nutrition and exercise experts take you out of the dietary dark-age and reveal the shocking and simple modern science of eating more and exercising less to burn fat and boost health—forever! What if everything you were taught about eating, exercise, weight loss, and health was proven wrong? When it comes to most things in life, we welcome the latest advances in science: from the convenience of our smart phones to the life-saving technology in our hospitals, scientific advancement allow us to be more efficient, more productive, and lead better, happier lives. We value science. We celebrate innovation and progress. We seek to be in the know. So why are we following eating and exercise advice from the 50s? Why haven’t we ever questioned the very foundation of every diet, exercise, and weight loss plan—an approach that, not coincidentally, has coincided with decades of escalating and record-breaking levels of obesity and diabetes? It's time for a change! That's why we assembled 20+ of the world's top experts on the *modern* science of nutrition and exercise to show you exactly how you can leverage the revolutionary new model for weight loss—and lifelong health--to forever free yourself from calorie counting and endless hours of exercise.Join us and learn exactly how to eat more, exercise less, lose weight, and live better. When you learn the new science of eating and exercise, slim is simple. ”

http://k2s.cc/file/edcbca2dce310/The_Ca_M_videos.part1.rar
http://k2s.cc/file/ca5d937f35279/The_Ca_M_videos.part2.rar
http://k2s.cc/file/9f216d3cd1c89/The_Ca_M_videos.part3.rar
http://k2s.cc/file/be7b7d18cc59a/The_Ca_M_videos.part4.rar

PP

Anonym sa...

2 måneder er ingenting for en person med fordøyelsesproblemer, og du vil bare bli bedre og bedre, litt etter litt. I og med utdannelsen din burde du vite dette selv. Forverring av symptomer er helt som det skal være, og etter planen.

Det er B12 i fiskelever, men i små mengder.

Frukt og grønnsaker; fiber og pektin, samt antinæringsstoffer er en faktor som gjør at jeg anbefaler slike matemner som tilbehør, og gjerne ikke til alle måltider.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Da jeg var liten (ca ti år og oppover) opplevde jeg plutselig at øyelokkene mine hovnet opp etter en sykdomsperiode. Det gikk tilbake da jeg ble frisk igjen, men kom tilbake neste gang jeg var syk. Så hovne var de at jeg nesten ikke klarte og åpne øynene. Denne gangen ble de ikke bedre og jeg gikk i mange år med hovne øyelokk. Noen dager bedre enn andre. Vi var hos alle mulige leger, homeopat, prøvde alt av dietter men ingwnting hjalp. Til slutt fikk jeg fjernet dette via laseroperasjon. Har ikke hatt dette siden, men nå plutselig har det i perioder kommet tilbake. Jeg har spist tradisjonskost i ca ett år bortsett fra lunsj på jobben og av og til i helgene. Jeg har opplevd mye bedring, men har nok en vei å gå før jeg er på topp. Vet du hva dette kan dreie seg om og hvorfor det kommer tilbake nå? Kan det være helbredssymptom? Har jo i tillegg hatt bihulebetennelse og tett øret i det siste.... Skjønner at dette kan tolkes som et overfladisk problem, men når jeg ikke kan se pga dette er det jo faktisk et virkelig problem. Hva tror du? Line

Anonym sa...

"Aerobisk trening undertrykker også enzymet diamin oksidase." Er det sant eller tuller du bare?? Bare lurer fordi jeg har selv problemer med lukkemuskelen til magesekken...

@ E
kanskje datteren din sover dårlig, eller spiller på mobilen/nettbrett til sent om natten (i all hemmelighet)....?

Annelie

Anonym sa...

Hovne øyelokk er normalt et symptom på hypotyreose så vel som mangel på vitamin A. Mener du at du har tilstrekkelig med vitamin A i kosten kan det være/ha vært mangel på vitaminer som jobber sammen med A, mao D og K2. Sink er også nødvendig for normal vitamin A funksjon i kroppen.

Eller du har kvikksølvbelastning, som fbruker vitamin A raskere enn du får vitaminet i deg.

Mangel på vitamin A kan også forårsake bihulebetennelse og økt voksdannelse i øregangene. Det samme gjelder hypotyreose. Vitamin A er for øvrig en av flere årsaker til hypotyreose.

PP

Anonym sa...

Andrew Schloss, "Homemade Soda: 200 Recipes for Making & Using Fruit Sodas & Fizzy Juices, Sparkling Waters, Root Beers & Cola Brews, Herbal & Healing Waters, ... & Floats, & Other Carbonated Concoctions"
2011 | ISBN: 1603427961 | 336 pages | EPUB, MOBI | 5 MB

Making your own soda is easy and inexpensive. Best of all, you control the sweetness level and ingredients, so you can create a drink that’s exactly what you want. Using a few simple techniques, anyone can make a spectacular variety of beverages. Try Pomegranate Punch, Chai Fizz, Fruity Root Beer, Sparkling Orange Creamsicle, Honey Cardamom Fizzy Water, Sparkling Espresso Jolt, Cold Fudge Soda, Lightly Salty Caramel Seltzer, Sangria Shrub, Maraschino Ginger Ale, Malted Molasses Switchel, or Berry Vinegar Cordial. Some recipes show you how to re-create the flavors of favorite commercial soft drinks, and others show you how to use homemade soda in decadent desserts and adult cocktails. The delicious possibilities are endless!

http://longfiles.com/0jidopje8ljo/Homemade_Soda.epub.html
http://longfiles.com/r203p8225j52/homemade_soda.mobi.html
http://k2s.cc/file/52d2430069211/1603427961_Soda.rar

PP

Anonym sa...

The Fruit Gardener's Bible: A Complete Guide to Growing Fruits and Nuts in the Home Garden by Lewis Hill, Leonard Perry
Storey Publishing, LLC | 2011 | ISBN: 1603425675, 1603429840 | English | 320 pages | EPUB + MOBI | 11.05 MB + 9.85 MB

Grow your own organic fruits, berries, and nuts! The Fruit Gardener’s Bible is the complete reference on planting, growing, caring for, and harvesting everything from strawberries, raspberries, and blueberries to orchard fruits like apples, pears, peaches, cherries, almonds, and walnuts. A perfect companion to the best-selling The Vegetable Gardener’s Bible, The Fruit Gardener’s Bible has all the information you need to successfully grow fruits and nuts at home.

http://filepost.com/files/45266dbe/The_Fruit_Gardeners_Bible.epub/
http://longfiles.com/ek6oohrqzy7o/The_Fruit_Gardeners_Bible.epub.html
http://filepost.com/files/49eca9c3/The_Fruit_Gardeners_Bible.mobi/
http://longfiles.com/vfso1pnjbk0e/The_Fruit_Gardeners_Bible.mobi.html

PP

Anonym sa...

The Vegetable Gardener's Bible, 2nd edition by Edward C. Smith
Storey Publishing | 2009 | ISBN: 160342475X, 1603424768 | English | 352 pages | EPUB + MOBI | 27.25 MB + 32.55 MB

The invaluable resource for home food gardeners! Ed Smith's W-O-R-D system has helped countless gardeners grow an abundance of vegetables and herbs. And those tomatoes and zucchini and basil and cucumbers have nourished countless families, neighbors, and friends with delicious, fresh produce. The Vegetable Gardener's Bible is essential reading for locavores in every corner of North America!

Everything you loved about the first edition of The Vegetable Gardener's Bible is still here: friendly, accessible language; full-color photography; comprehensive vegetable specific information in the A-to-Z section; ahead-of-its-time commitment to organic methods; and much more.

Now, Ed Smith is back with a 10th Anniversary Edition for the next generation of vegetable gardeners. New to this edition is coverage of 15 additional vegetables, including an expanded section on salad greens and more European and Asian vegetables. Readers will also find growing information on more fruits and herbs, new cultivar photographs in many vegetable entries, and a much-requested section on extending the season into the winter months. No matter how cold the climate, growers can bring herbs indoors and keep hardy greens alive in cold frames or hoop houses.

The impulse to grow vegetables is even stronger in 2009 than it was in 2000, when Storey published The Vegetable Gardener’s Bible. The financial and environmental costs of fossil fuels raise urgent questions: How far should we be shipping food? What are the health costs of petroleum-based pesticides and herbicides? Do we have to rely on megafarms that use gasoline-powered machinery to grow and harvest crops? With every difficult question, more people think, "Maybe I should grow a few vegetables of my own." This book will continue to answer all their vegetable gardening questions.

http://longfiles.com/jadlclvijh0s/The_Vegetable_Gardener_27s_Bible_-_Edward_C._Smith.epub.html
http://longfiles.com/snukolxv9j4e/The_Vegetable_Gardener_27s_Bible_-_Edward_C._Smith.mobi.html

PP

Anonym sa...

Ben Falk, "The Resilient Farm and Homestead: An Innovative Permaculture and Whole Systems Design Approach"
ISBN: 1603584447 | 2013 | EPUB | 320 pages | 17 MB

The Resilient Farm and Homestead is a manual for developing durable, beautiful, and highly functional human habitat systems fit to handle an age of rapid transition.

Ben Falk is a land designer and site developer whose permaculture-research farm has drawn national attention. The site is a terraced paradise on a hillside in Vermont that would otherwise be overlooked by conventional farmers as unworthy farmland. Falk’s wide array of fruit trees, rice paddies (relatively unheard of in the Northeast), ducks, nuts, and earth-inspired buildings is a hopeful image for the future of regenerative agriculture and modern homesteading.

The book covers nearly every strategy Falk and his team have been testing at the Whole Systems Research Farm over the past decade, as well as experiments from other sites Falk has designed through his off-farm consulting business. The book includes detailed information on earthworks; gravity-fed water systems; species composition; the site-design process; site management; fuelwood hedge production and processing; human health and nutrient-dense production strategies; rapid topsoil formation and remineralization; agroforestry/silvopasture/grazing; ecosystem services, especially regarding flood mitigation; fertility management; human labor and social-systems aspects; tools/equipment/appropriate technology; and much more, complete with gorgeous photography and detailed design drawings.

The Resilient Farm and Homestead is more than just a book of tricks and techniques for regenerative site development, but offers actual working results in living within complex farm-ecosystems based on research from the “great thinkers” in permaculture, and presents a viable home-scale model for an intentional food-producing ecosystem in cold climates, and beyond. Inspiring to would-be homesteaders everywhere, but especially for those who find themselves with “unlikely” farming land, Falk is an inspiration in what can be done by imitating natural systems, and making the most of what we have by re-imagining what’s possible. A gorgeous case study for the homestead of the future.

http://longfiles.com/lrd6js3rd3ql/1603584447ResilentFarm.epub.html
http://uploaded.net/file/y1el1h70
http://keep2share.cc/file/6e266a518bb01/1603584447ResilentFarm.epub

PP

Anonym sa...

Rolfe Cobleigh "Handy Farm Devices: And How to Make Them"

Publisher:The Lyons Press | Pages:290 | 1996-02-01 | 11.5MB | PDF| ISBN:1558214321

Originally published in 1909, "Handy Farm Devices" is more than an engaging trip down memory lane. For any small farmer or homesteader, the techniques and devices described in detail are just as useful, durable, and fully functional today as they were 75 years ago. You will learn to build a portable chicken coop, a stone boat (for moving stone), a lightweight orchard ladder, gates that don't sag, and a handy wood splitter, as well as rudimentary farm structures, well houses, bee hives, a baby's cradle, a cheese press and much more. The charming, turn-of-the-century language and useful and inspirational quotes from Shakespeare, the Bible, Bacon, Longfellow and many others make this book a delight to read. --Mark A. Hetts

http://www.4shared.com/file/22149795/6373f78d/Handy_farm_devices.html

PP

Anonym sa...

Takk for svar!
I utdannelsen min er det bare symptombehandling og langt ifra råd som du gir! :)

FO

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg har tatt eplecidereddik før hvert måltid i ca 4 mndr nå. Kan vi si at det begynner å hjelpe, når til og med urinen og de edlere deler dufter svakt av eplecidereddik? Jeg har/hadde kollagenøs kolitt, psoriasis, tegn på polynecropati osv, og har holdt meg til dine kostholdsråd siden mars/april ifjor, og mener at magen er på vei til å bli 100% velfungerende, bortsett fra at jeg fyste veldig på litt røff mat og laget meg en sterk tomatsuppe bestående av masse chili, hvitløk, løk og hermetiserte tomater i forrige uke. Det likte magen svært dårlig; sprutoppkast og diaré dagen etter, men etterpå var alt som normalt igjen!

Men tilbake til spørsmålet: Kan jeg kutte ut eplecidereddiken nå, eller skal jeg fortsette for å være på den sikre siden?
Hilsen Berit

Anonym sa...

Hei PP, dette spørsmålet er vel ikke akkurat direkte helserelatert, men håper du kanskje har et svar allikevel. (Kan ikke se at du har skrevet om det tidligere) Mannen min vil nå kjøpe trykk-koker bl.a for å bruke til å koke kraft... Det høres jo ikke umiddelbart bra ut i mine ører, men jeg trenger noen gode argumenter imot hvis det ikke er å anbefale ;)

Bill.mrk: "under trykk"

Anonym sa...

Skal være: Polynevropati.
Berit

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 225   Nyere› Nyest»