torsdag 19. september 2013

Naturkjøttvarer fra Juffinger

Da kan jeg endelig fortelle at salget på produkter fra Juffinger er startet. Jeg vil fortelle litt om Juffinger her, vil også fortelle om råvarene og prissetting.

Juffinger har ett klart krav til bøndene som leverer inn dyr til dem. Alt fôr til dyrene skal produseres på gården (null industrikraftfôr og null industrisilofor). Alle dyr slaktes på den mest humane måten hos Juffinger og slakting og produksjon foregår i samme bygg. Produksjonsfasilitetene er topp moderne og sikrer rene varer etter moderne standard. Alle produktene Juffinger selger er godkjent økologisk, men det som betyr noe er bedriftsfilosofien til Juffinger som er 100% tradisjonell hva angår dyrehold og gårdsdrift. De er et svært godt forbilde hva gjelder krav til bøndene deres, men skal jo nevnes at bøndene liker å drive tradisjonelt svært godt. Både Juffinger og Käserebellen har sin produksjon i Østerrike, og i Østerrike er det utbredt med tradisjonell drift.Når det kommer til selve produksjonen av ferdigprodukter så er ikke alt så tradisjonelt som jeg skulle ønske, men det er totalt sett i sortementet fra Juffinger det beste tilbudet jeg har sett til nå, da spesielt med tanke på selve råvarekvaliteten på kjøttet. De tilsetter dessverre soya i en del sammensatte produkter, og jeg kan dessverre ikke anbefale disse produktene all den tid soya er skadelig også i svært små mengder (alle disse produktene er merket med inneholder soya i produktnavnet). De tilsetter etter lov i Østerrike også nitritt, men i svært små mengder. De fortalte meg at de har analysert nitratinnholdet i sluttproduktene, som angivelig skal være mindre enn det man finner i vanlig drikkevann grunnet avrenning av nitratrer fra landbruket inn i drikkevannkildene. Juffinger bruker forøvrig kildevann fra fjell i sine produkter. Nitritt avgiftes fort om man er på næringstett kosthold som f.eks spekematen fra Juffinger er. De bruker også antioksidanter som er kjemiske, og disse avgiftes også enkelt på tradisjonelt kosthold. Alle produkter har fullstendig innholdsliste i nettbutikken. Jeg står igjen med å anbefale alle produkter bortsett fra de som inneholder soya. Jeg velger likevel å tilby alle produktene med soya av fler grunner. Jeg skal ikke bestemme for kunden om den får kjøpe produktet eller ikke, og samtidig som jeg gjør ting tydelig så forteller jeg også at man bør unngå soya, noe jeg regner med fler får med seg nå.

Jeg har vært på messe flere ganger og smakt på produktene til Juffinger. Når det gjelder pålegg osv så er det nok å forvente høyeste klasse på smak, konsistens og generell kvalitet. Den virkelige smaksopplevelsen mener jeg man får på de rå produktene som er saltet og speket. Fettet på disse produktene smaker himmelsk, så skinker og pølser mm er midt i blinken for meg, og passer også ypperlig inn i tradisjonskostholdet.Jeg besitter ca ett tonn pølsekvoter for 2013, så første tonn med varer som går under tolltariff som pølser har ganske grei og godt konkurrerende priser med norske produsenter som ikke har noe spesielt å berette om råvarene sine. Alle produkter som lages som en pølse, dvs produkter som er malt opp og blandet, fyllt i tarm, eller form som en pølse (eksempelvis servelatpølse) mm går som pølser i tollen. Skinker er det en sinnsykt høy toll på, og det gir sterkt utslag i prisen. Jeg vil i fremtiden måle interessen og prøve å senke prisene på produkter med mest tolltrykk for å stimulere salg, det er uansett bedre med litt salg enn ingen salg, og jeg trenger å få opp vekten på en palle før import. Jeg vil bruke Juffingerprosjektet for å bygge opp grunnlag for å starte eget slakteri i Norge, så jeg vil gjøre det jeg kan for å stimulere salg. Mange produkter er rådyre, som f.eks de lekre rå spekede skinkene til Juffinger, men som nevnt det som er i pølseform har greie priser. Jeg har kampanje nå på 10% rabatt på alle produkter fra Juffinger, og det er fullt mulig at jeg senker prisen ned dit om etterspørselen nå viser seg å bli god. Da blir det og rom for yttterligere kampanjer og evt prisreduksjoner fremover. Käserebellens priser gikk til samenligning ned 20% i starten grunnet sterk etterspørsel fort.

Jeg regner med første import blir i starten av november, dvs salget stopper da med påfølgende ordre som sendes til Juffinger. Er etterspørselen god fremover blir det før, er den treg, så kan det bli utsatt til desember. Jeg trenger ganske enkelt ca 400kg i total ordre for å sette i gang importen, jeg vil i det minste ønske å nå til den vekten på første import, men jeg er villig til å satse for å få produktene etablert slik Käserebellenproduktene er i dag. Alle som bestiller nå vil bli oppdatert gjennom ordresystemet til Tidsporten hvordan ting ligger an med produktene med jevne mellomrom. Gi meg litt spillerom i starten, så skal vi få dette og på skinner.


Jeg vil oppfordre folk å prøve seg frem, jeg tilbyr også småpakker av mange av kjøttvarene. Jeg er avhengig av kollektivt å få med meg tradisjonskostgjengen til å løfte frem produktene. Jeg vil som med Käserebellen la dette prosjektet forme seg selv fremover. Sammen med Käserebellen, planlagte Bakerrebellene, Tidsporten og Juffinger så begynner tilbudet å nærme seg bredt i nær fremtid.

Her i Gloppen er det masse muligheter for å få til mer på kjøttsiden, men igjen er det viktig å vise til salg gjennom Juffinger for å ha noe å vise til av salg når man snakker om evt sammarbeid. Gleder meg stort til tiden fremover da jeg er sikker på at det vil komme mer og mer animalsk mat av høy kvalitet i mitt utvalg hos Tidsporten. Jeg bygger kjølelager i Sandane med grei kapasitet og vil da også bli fleksibel på kjølevarer mer enn i dag, og jeg kan vente med å sende kjølevarer i posten f.eks om det plutselig er en varmebølge som passer dårlig, og mottak av kjølevarer vil bli totalt stressfri.Jeg ønsker virkelig å støtte Juffinger da deres grunntanke er god, og noe jeg vil overføre til bønder og produsenter her i Norge. Beste måten å stimulere til endring på er gjennom faktiske salg og en tydelig etterspørsel. I det siste ser vi at supermarkedkjedene reklamerer med tradisjonsmat, men som vi vet er ikke de så tydelig som oss på hva som er ekte tradisjonsmat og hva som er svindel (når man tar med råvarekvalitet, dyrehold, fôring, kunnskap om råvarene osv i betraktningen). Poenget er at et tilbud må eksistere for at en etterspørsel skal vise seg, og noen må skape dette tilbudet. Etterspørselen etter f.eks Käserebellen forteller bøndene og andre produsenter i Norge noe om de får det med seg hva vi snakker om. Etterspørsel etter Juffinger vil vise markedet hvilke kvalitet dyr vi vil ha osv. I dag driver jeg med import for å stimulere slik etterspørsel, men jeg ønsker å få norske varer med inn i sortementet så mye som mulig, uten å slutte å vise min respekt for Käserebellen og Juffinger mm, som betyr at jeg ønsker å fortsette med import også i fremtiden. Import og lokalmat trenger ikke konkurrere, det vi vil ha er mangfold og åpen konkurranse slik at folk kan velge selv hva de vil ha og hvem de vil handle fra. Min strategi er med andre ord å skape meg selv sterk konkurranse fra produsenter i Norge som nå ser hva som er rett og vil være med, fordi det er det som vil gi tradisjonskosten sterk vekst i tiden fremover. Jeg anser det som viktigere oppgave for meg å sette listen der den bør være når det gjelder hva som er tradisjonskost og ekte mat, enn at jeg skal ha mer eller mindre monopol på det jeg tjener penger på slik det er med visse varer i dag. Hadde jo vært kjekt å pensjonere seg og bare enkelt handle alt jeg i dag jobber for å skaffe til veie (skjønt jeg liker jo jobben min og kan vente en stund til). Jeg håper og tror på en oppblomstring av ekte tradisjonskost i årene fremover, og jeg vil være der og si fra om noe ikke stemmer. Vi vil ha en slutt på alle løgner, vi fortjener sannheten alltid, så snusk med tradisjonskosten fra hvem som helst som ikke er opplest og vedtatt inkompetente allerede, vil bli satt lys på av meg m.fl. :)

Besøk gjerne Juffinger her http://www.juffinger.co.at/, meld deg inn i facebookgruppen min for produktene her https://www.facebook.com/groups/536486093057122/, eller du kan bare ta deg turen rett inn i nettbutikken for å handle her http://www.tidsporten.no/categories/naturkjottvarer-fra-juffinger.

225 kommentarer:

1 – 200 av 225   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Uansett hvordan man vrir og vender på situasjonen per i dag, så er det flere og flere som begynner å i alle fall tenke over hva maten vi spiser egentlig består av. Jeg er helt sikker på at utviklingen også i Norge vil gå i den retningen vi alle håper på - og det er som du sier Christer, viktig å kunne vise til etterspørsel for å få norske bønder inn på banen.

Gleder meg til å teste noen av Juffinger-produktene!

Tillater meg forresten å gjenta et spørsmål jeg stilte i det forrige innlegget, siden det kanskje ikke vises i enkelte nettlesere (på grunn av fullt kommentarfelt):

Når man tar opp lever fra fryseren, hvor lenge holder den seg i kjøleskap? Jeg driver og planlegger i forhold til mitt neste innkjøp av lever - hvor store porsjoner jeg skal fryse ned. Har bestilt 5 meter ubleket musselin fra England, og så fort jeg får stoffet i posten skal jeg bestille lever. Denne gangen vil jeg ikke fryse ned i frysefolie!

Nøtteliten

Nøtteliten

Anonym sa...

Et høylytt ja! til fokus både på kvalitet og ikke minst dyrevelferd og et godt liv for dyrene som gir så mye til oss, høres ut som supre produkter, god oppstart ønskes :-) Marianne

Anonym sa...

Nøtteliten, kan du legge inn link på hvor du bestiller ubleket musselin? Tror jeg må forbedre fryserutinene min selv etter inspirasjon fra deg:) Hilsen Kristine

Anonym sa...

Hei Kristine!

Jeg har bestilt herfra: http://www.fabricgodmother.co.uk/unbleached-muslin/

Jeg kan imidlertid ikke garantere at dette stoffet egner seg, for jeg har ikke fått det enda og dermed heller ikke sett det eller prøvd det. Jeg bestilte 5 meter, og det ble cirka 20 GBP tilsammen med porto. Så tapet er uansett ikke spesielt stort dersom det viser seg at det ikke funker.

Nøtteliten

Anonym sa...

PP: Har et spørsmål om trening. I en kommentar skriver du dette:

I og med at du trener er det også mulig du spiser for lite karbohydrater til å dekke glukosebehovet. Eller du taper magnesium og natrium via svette og urin under trening, og som videre gir de reaksjonene du oppgir. Om treningen du praktiserer varer lengre enn 90 minutter pr gang snakker vi om både tap av de ovennevnte næringsstoffer via svette og urin, så vel som redusert stoffskifte via stressreaksjonen som får kortisol og adrenalin på banen. Disse hormonene frigjør glukose til blodet fra glykogenlagre i lever og muskler, samt senker forbrenningen slik at kroppen går inn i fettlagrings og energikonserveringsmodus.

http://liveneshage.blogspot.no/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html

Slik jeg ser det ut i fra dette, så er det egentlig ikke så gunstig å trene mer enn 90 minutter av gangen.

Men hvor intensiv skal treningen da egentlig være i disse 90 minuttene?

Jeg går en del toppturer, og som regel tar en tur mer enn 90 nminutter. På vei opp blir det mye pust og pes, mens på vei ned mer styrke (legger, lår, knærne). Jeg stresser ikke, og det er ofte også partier som oppleves som "a walk in the park". Selvom en tur tar 2-3 timer, så er det aldri snakk om 2-3 timer med intensiv trening og/eller like høy intensitet hele tiden.

Jeg lurer på dette med fettlagringsmodus og redusert stoffskifte. Siden mai har jeg gradvis lagt på meg, noe jeg egentlig synes er helt ok for jeg var i utgangspunktet svært tynn (faktisk sykelig tynn på det verste). Men nå, på svært kort tid (det er snakk om kanskje 14 dager), så har jeg lagt på meg enda mer. Puppene mine har blitt dobbelt så store, og hofter/lår/rompe større. Helt greit, det. Men jeg har også fått en voldsom mage som gjør at jeg ser ut som jeg er gravid i 4 måned uten å være det!

Kan liksom ikke forstå at det skal være disse toppturene som er årsaken til at jeg plutselig fyker opp i vekt og får mage. Det er snakk om en, maks to, topptur(er) i uka. Sesongen for toppturer er snart over, men jeg har likt det såpass godt at jeg kommer til å fortsette med en eller annen form for turtrening også til vinteren.

Synes det er trist hvis jeg må velge mellom treningsturer og normalvektig/normalt proposjonert kropp - men kan som sagt ikke helt forstå at man kan legge på seg så kraftig på så kort tid bare av noen få toppturer. Utover disse turene kan jeg ikke komme på noen annen endring jeg har gjort i kosthold, annet enn at jeg begynte med 1 ss gelatinpulver utrørt i kaldt vann før hvert måltid. Gikk imidlertid tom for gelatin, og venter nå på at neste bestilling skal komme i posten.

Mannen min lurer forresten også på det samme. Han har trenet mye det siste året (og sjelden over 90 minutter), men vekten står bom fast og magen ser ikke ut til å forsvinne. Han gikk ned mye med en gang vi begynte kostomlegging (et år siden) og magen ble nesten helt borte. Så var vi en måned på et sted hvor vi ikke hadde noe mulighet annet enn å spise det vi fikk servert (type storkjøkkenmat), og i løpet av bare èn eneste uke var magen hans tilbake og han så igjen fullstendig gravid ut. Etter dette har det ikke vært noe tegn til at magen skulle forsvinne igjen, som sagt til tross for mye trening og relativt bra kosthold.

Nøtteliten

Anonym sa...

P.S. Kommentaren jeg siterer innledningsvis er ikke skrevet til meg, men til en annen.

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei,

Tusen takk for fin blogg og tusen takk for PP som også er her.

Jeg gleder meg til varene mine kommer fra tidsporten;-)

Jeg vil spørre om denne er grei å ta, spør både Christer og PP. og evt om du kunne ta inn noe sånt på tidsporten...

http://www.drrons.com/organ-and-glandular-supplements/organ-delight-traditional-superfood.html

MB

Anonym sa...

Lurte på en ting til, jeg har kollagen peptider og bruker dette til å strø på i grøt til småen, og til meg selv på diverse tomatsauser og gryteretter etc hvis ikke laget på kraft da. Men jeg har skjønt at dette kan blandes direkte med væske og det tykner ikke som vanlig gelatin. Men hva er egentlig dette peptider for noe? Og blir den ødelagt i varme drikker, fordi drikker den ofte faktisk når jeg tar en kopp te. Hvor mye kan man ta av dette, er det liksom ubegrenset som kraft etc...? Veldig rart jeg spørr om en ting jeg allerede bruker men ikke har kunnskap nok, men sånn er nå det da.

På forhånd takk

MB

Anonym sa...

Hei!
Er det noen her som har erfaring med syrning av råmelk(melk beregnet på kalven)?
fikk plutselig tak i ca. halvliter med råmelk, så satte den frem på kjøkkenbenken til syrning. fungerer det på samme måte som vanlig upasteurisert melk? tenke la den stå i min. en dag, men skal den oppbevares i kjøleskap etter det?
Jeg vet det er vanlig og bruke råmelk til kalvedans, men jeg vil helst drikke den rå for og få i meg mest mulig næring :)

Lise

Anonym sa...

Det går helt fint å surne råmelk, og du kan velges elv om du vil ha den i kjøleskap eller ikke. Lar du den stå i romtemperatur blir den jevnt surere inntil den når en surhetsgrad som stopper videre bakterieaktivitet.

PP

Anonym sa...

Produktet ser helt ok ut, og som reklamen sier så er du garantert at prdouktet er fritt for griseri.

Gelatin løser seg opp i varme, men blir ikke ødelagt. Peptider er bare en salgsgimmick for å gi inntrykk av at akkurat dette produktet tilsynelatende er bedre enn andre gelatinprodukter. Gelatin, som er kollagen, består av aminosyrer i peptidkjeder uansett type gelatin, slik at bruken av ordet peptider i produktomtalen er for å få det til å virke mer ekslusivt.

PP

Anonym sa...

Jo mer intensiv treningen er, desto høyere testosteronreaksjon og muskelvekst. Jogging f.eks gir dermed mindre utbytte enn perioder med sprint med pauser i mellom.

Jasså, brystene dine har blitt dobbelt så store? Se det positive i det, på den måten at du nå vel har en dobbelt så lykkelig mann. Du får toppturer i fjellet, og han dobbelte toppturer til og med hjemme!

Hva som enn har forårsaket vektøkningen så er det ikke turer i fjellet, og på 14 dager er det mest sannsynlig snakk om tilbakeholdt væske, ikke fett. Du må se på kostholdet ditt eller noe du har begynt med i den siste måneden som sannsynlig årsak. Rask fettlagring på magen/midjen skyldes normalt ellers ”stress” av noe slag, da kortisol står bak. Stress inkluderer også betennelsesfremmende matemner og substanser, utover mental og følelsesmessig stress.

Mye trening er ikke synonymt med tap av fettmasse, slik at om mannen din f.eks jogger eller sykler så påvirker ikke det stoffskiftet/forbrenningen i nevneverdig grad.

PP

Anonym sa...

takk for svar! :)

Lise

Anonym sa...

Christer, om du leser dette; ang. noen kommentarer i en fjesbokdiskusjon om GP sine produkter, der flere fraråder GP sine fiskeoljer siden de er 'fermentert' og dermed 'oksidert': utsnitt: "For at bakteriene skal "fermentere/ gjære" tran, må det oksygen til. De(GP) sier selv at dette er en prosess som tar veldig lang tid. Under hele denne tiden er altså oljen eksponert for oksygen (luft), som da altså oksiderer fettsyrene og gjør den mer skadelig enn helsefrembringende. Jo høyere TOTOX, jo mer skadelig er en olje - og den kan faktisk gjøre vondt værre" ( dette tror jeg var en fyr med spesifikk egeninteresse for ulike fiskeoljer som nevnte, ikke overraskende kanskje, nedover i samtalerekken,) og flere lurte da på hvorfor GP skulle være så bra, og noen mente da at dette burde man absolutt holde seg unna. Dette er i en åpen gruppe om lipider.

Om jeg har forstått det riktig så er vel fermentering en anaerob prosess, altså _uten luft _ og hele denne forklaringen blir da meningsløs og ikke minst helt villende?

Om du har tid og føler at det er verdt innsatsen, et tips herfra bare om å kanskje gå inn og rydde opp i rekkene der/evt bli gruppemedlem, for det første for å få sannheten ut til folk der ute, kanskje få litt stopp på galskapen der alle sitter og promoterer sine 'beste' fiskeoljetips, (og flere kan det se ut som faktisk jobber innen helsekost og har såklart vinning på å promotere disse, og har tilsynelatende, for mange lesere, 'retorikken i orden'), også ikke minst slippe å tape dine kunder på folk som sluker alt de hører om f.eks slikt som overstående, og også selvfølgelig få promotert dine egne gode produkter som GP er, i samme vending, må jo bli en winwinwinwin
(that's what the fox say? :-)

Og tusen takk til PP for at du har opplyst om dette mtp fiskeoljer, harskning, planteoljer og blokkering i produktene osv, for knapt år siden hadde jeg slukt slik info uten å blunke, nå derimot, kan jeg lese endel på nettet( absolutt på ingen måte i mål, derav mine spørsmål om mangt som jeg lurer på, og svar som jeg også etterhvert håper kan hjelpe flere enn meg selv, på sikt :-) med mer kritisk blikk uten å la meg 'sveipe med' - føles veldig bra :-) Marianne

Christer sa...

Vet ikke hvilke side du refererer til. Jeg ser ikke vitsen med å nedkjempe forfatterens uvitenhet på hans/hennes grupper. Det er en grunn til at folk søker dit, og at andre søker hit. Er kunden oppegående så sjekker den saken selv og velger det som er rett. Jeg ville aldri godtatt som leser nedlatende informasjon om ett produkt uten å sjekke fakta selv. Fortfatteren taler til folk som ikke har peiling og ser på forfatteren som en autoritet (dette er jo helt vanlig i samfunnet i dag, og foreløpig mer regelen enn unntaket). Han/henne har mer kunnskap enn leserene sine, men har store hull i egen logikk som forfatteren selv ikke ser (forfatteren fremmer også industriløgnen, så han har mange på sitt lag). Jeg kunne nok satt han/henne i ett dårlig lys om jeg ville, men spørsmålet er hvor mange av de hjernevaskede leserene som allerede har piggene ute og dokumentasjon ikke hjelper. Jeg er mest tjent med å holde meg for meg selv, og ikke bry meg om hva andre driver med. Jeg har fokus om å få ting jeg tror på til å vokse, og ting vokser hele tiden.

Sidevisningstelleren på denne bloggen viser at det er masse folk der ute som leser og ikke tilkjennegir seg i kommentarfeltet, og jeg håper og tror det er en del av dem som fremdeles er stille som gjør det PP etterlyser, nærmlig å kryss-sjekke alle ting, lete frem informasjon selv, og at de forhåpentligvis før eller senere trer frem og blir ressurser på en eller annen måte for de endringer vi ønsker oss (må tilføye at bare det å handle tradisjonskost og leve tradisjonelt i matveien er en ressurs for tradisjonskosten selvsagt). Mange skjulte lesere er også i mot oss, følger med på oss eller bare dropper tilfeldig innom. Uansett er tradisjonskosten blitt en magnet som gjør at det bare vokser nå, som betyr at den viktige startjobben er gjort. Når folk først kommer i kontakt med oss, så vil jeg tro de blir fasinert. For det første så er det massive mengder med informasjon som gjøres tilgjengelig, og alle som driver med tradisjonskost viser her at de vet at de gjør det rette uten en hver tvil. Folk er ikke søkende slik det er på dietter ellers, folk faller til ro og blir på tradisjonskost. Denne roen finner nye lesere hos oss, og logikken om at ekte mat slik naturen har ment det er veldig lett for folk å skjønne, det er ikke pakket inn i alle mulige nymotens idiotiske måter å tro at man skal være sunn på, det er en enkel logikk at våre forfedre gjennom sinsykt mange tusen år utvilet det perfekte kostholdet og slik kunnskap gikk i arv. Jeg tror leserene her fort finner ro, og blir dratt inn i dette som med en magnet ganske enkelt fordi det virker, det fins ingen guruer, og det er bare ekte sann informasjon som er lett å se logikken i. Jeg har ingenting å vinne på å fortelle andre at de tar feil (selv om de rakker ned på meg eller mine produkter), de er det mange av der ute. Jeg må heller fokusere på det jeg er god på, så må folk selv finne ut av sannheten, og her gjør vi så godt vi kan å få den belyst. Det er mange som har økonomiske interesser som ligger bak det de sier, det gjelder de fleste. Man kan si det samme om meg at jeg vil fremme GP siden det er meg som tjener penger på det. Dokumentasjonen må kunden selv gå gjennom, man må ikke tro blindt på det som blir sagt.

Christer sa...

Jeg syns som du at det er tydelig at forfatteren rakker ned på GP, for å fremme sine egne produkter om den fremmer andre oljer, jeg har for lengst rakket ned på alle fiskeleveroljeprodukter med unntak av GP sine eller evt andre gjærede tradisjonelle fiskeoljeprodukter, og grunnen er godt dokumentert i denne bloggen. Jeg må tjene penger på produktene, men jeg tror også det er tydelig for mine kunder og lesere at det ikke er det som er viktigst for meg. Dere som har brukt disse produktene i lang tid, og gjerne også endret kostholdet til tradisjonskosthold vet på kroppen hva som er sant, og her i Livenes Hage får man hele pakken fra A til Å med informasjon og hvordan ting henger sammen (grunnet PP`s ekstreme detaljkunnskap om biokjemien i menneskekroppen og i mange forskjellige dyrekropper, og det er ikke hans meninger, han dokumenterer det godt også), og ikke sneversynt informasjonsspredning om en bitteliten bit av det totale kostholdet, og attpåtil så er det løgner som fremmes. Jeg kan mistenke hvem det er snakk om som har skrevet dette du siterer, men sannheten kommer for en dag, og da er det best å være på sannhetens side om man skal ha en jobb etter sannheten er blitt godt belyst :)

Anonym sa...

Logikken til personen kortsluttes ikke bare på hvorvidt det er aerob eller anaerob prosess, men også på det faktum at han ikke tenker på at det dreier seg om en melkesyregjæringsprosess hvor bakterier produserer ulike substanser som beskytter fiskefettet fra peroksidasjon.

Nok en ting er at det er mettet fett og kolesterol i fiskeleverolje som bidrar til det samme, og som normalt fjernes via raffinering av andre fiskeleveroljeprodukter.

Og i motsetning til de fleste andre fiskeleveroljeprodukter inkluderer gjæret fiskeleverolje fremdeles de naturlige antioksidantene.

PP

Anonym sa...

Ja, det var ikke nedrakking av deg som sådan, men mer Spørsmål/advarsel om GP sine produkter, da det var en som anbefalte disse tidlig i kommentarfeltet. Uansett tror og regner jeg med at disse innleggene nedover her nå har belyst saken og 'gjort jobben' allerede, for de som vil søke hit med eventuelle spørsmål for å få svar da, og det er vel tilstrekkelig og fine greier det :-) Marianne

Anonym sa...

Tusen takk for svar ang astma og min datter PP. Kan jeg gi henne for mye salt? Hvis hun får salt til målider, saltbad en gang i uka og i tillegg vann med litt salt utenom når hun har disse plagene? Hun drikker nemlig mye vann, spesielt om natten. Og slik jeg har forstått det kan rent vann tappe mineraler fra kroppen? Datteren min får surdeigsbrød med smør, ost, roastbiff, kaviar og leverpostei (de to siste butikklagd dessverre) hver dag i barnehagen. Skal jeg da strø litt salt på brødet? Rita

Anonym sa...

Da er problemets årsak ikke nødvendigvis mangel på salt i kosten, men at hun tapper kroppen for bl.a natrium pga all vanndrikkinga. Hun bør enten drikke mindre, eller ha litt salt og evt magnesiumolje i vannet, slik at drikkinga bidrar med næringsstoffer snarere enn å bare tappe dem fra kroppen henens via økt vannlating. Er det snakk om kommunalt vann kommer kjemikalier og tungmetaller i tillegg som binder næringsstoffer gjennom avgiftningen av dem.

Planteoljen i kaviaren kan være årsak til bl.a lungeproblemer, og den blokkerer næringsopptaket av alt annet som spises sammen med den.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for svar! Jeg er selvsagt såre fornøyd med dobbelte toppturer! ;-) Når det gjelder det øvrige - altså det som, i mine øyne, burde ha vært et slettelandskap, så tror jeg nok at jeg vet svaret nå som jeg har lest hva du har skrevet om saken, og i tillegg fått tenkt meg litt om. Jeg tror ikke det er fett hos noen av oss, men heller en kombinasjon av mentalt/følelsesmessig stress, i tillegg til lav magesyreproduksjon (spesielt for min mann, men også for meg) og muligens (hos meg, og kanskje min mann) litt lavt stoffskifte. Tror også jeg vet årsaken, og hva vi kan gjøre. Så da er det bare å sette i gang.

Har forresten gått tom for gelatin, men venter ny forsendelse fra Christer. Skal da igjen ta 1-3 spiseskjeer utrørt i kaldt vann til hvert måltid. Kan det være lurt å ha et par spiseskjeer edikk i glasset med gelatinvann også? Jeg tror jeg har fått med meg at edikk vil hjelpe kroppen å fordøye maten dersom man har lav magesyreproduksjon (altså at edikk "overtar" for den magesyren man er i manko på), og at det dermed - i alle fall for en periode - kan være greit å hjelpe kroppen litt med edikk i tillegg til gelatin?

Hvis dette stemmer, vil hjemmelaget kombuchaedikk funke like fint som eplecideredikk? Er det ok med Heinz eplecideredikk, eller bør den være økologisk?

Nøtteliten

Anonym sa...

Svarene på spørsmålene dine er minst rene sex'en. Mao ja, ja, ja og jaaaaaaaaa :-)

Surmelk, kefir og yogurt, samt sur myse eller kjernemelk er også stimuleende på syreproduksjonen. Dette pga innholdet av organiske syrer.

Disse syrene, inkludert eddiksyre, er sure nok til å hjelpe til med å fordøye matemner i magesekken, men ikke så sure at de helt overtar, slik at magecellene ikke blirs timulert til å produsere egen syre.

PP

Anonym sa...

Ok. Takk for svar. Da får jeg bare prøve meg frem. Vet ikke om du har blitt spurt om det før, men hva vet du om biekrisen som så mange snakker om? Er det ute med oss om noen år hvis biene forsvinner? Rita

Anonym sa...

Det er i hovedsak mobilmaster og telefoner som er årsaken til biedøden vi har i dag. En del forskning viser at genmodifiserte matemner og/eller sprøytegifter også spiller en rolle, men mobilmaster står som årsak nummer 1.

Ute med oss er det nok ikke så lenge vi holder oss inne. En god del matemner kan teoretisk forsvinne uten bestøvning, mens det allikevel finnes flere som ikke har bruk for bestøvning. Og vi snakker uansett kun om planter og vegetabilske matemner.

Har du bier selv er det en god ide å sette opp et gjerde bekledd med aluminium mellom kubene og den eller de nærmeste mobilmastene. Samme gjelder ovenfor en trådløs basestasjon om du har trådløs telefon i huset.

PP

Anonym sa...

Er hjortelever like trygt å spise rå som lever fra butikken? Levra man får kjøpt er jo testa av mattilsynet så den er jo grei, men hva men den man har skutt sjølv? Har fått lever av en venn som jakter, og reagerte på lukta. Synes den var så annerledes fra lukta av lammelever at jeg begynte å lure. Er det mulig at viltlever kan være dårlig? På slakteriene blir jo dårlig lever luket ut, men disse tenker jeg kan være dårlige pga sykdommer, tungmetallbelastning etc som ville dyr ikke er utsatt for. Er dette riktig?

IdaE

Anonym sa...

Jepp. Lever fra hjort er vel som kjøtt fra samme dyr, på den måten at det både lukter og smaker annerledes enn de kjøttsortene vi er vant med. Uansett lagres ikke tungmetaller i lever, da leveren avgifter dem og sender dem videre.

Om den lukter i retning vondt eller ubehagelig er det mulig leveren har vært lagret for lenge, eller ikke lagret godt nok.

PP

Anonym sa...

Hei PP
Jeg har vært ganske dårlig noen dager med frysninger og vondt i hele kroppen. Deler av det ene brystet er også rødflekket og vondt. Legen målte crp til å være 90 og vil at jeg skal begynne på pencillinmed en gang. Har du noen tips til hvordan jeg kan hjelpe kroppen min gjennom dette på egenhånd?
Sofie

Anonym sa...

Da ser jeg har damen som la inn GP-anbefalingen tidlig i nevnte innlegg har copy pastet inn PP sin forklaring herfra ( der hun henviser til 'en som kan mye om dette') om fermentert olje i kommentarfeltet det var snakk om, heia for det du damen :-)
-skal ikke mer til noen ganger ("mange 'aper' små gjør en stor å" osv :-) Og jeg vil jo like å tro at det er bedre uansett, at sannheten kommer frem i dag, heller enn i morgen :-) Marianne

Anonym sa...

Mange aper små gjør da et storting?

PP

Anonym sa...

Hei PP, kjapt spørsmål: går det an og spise for mye protein? (Fra animalske kilder) har en kompis som nevnte noe om at og spise for mye kaninkjøtt var farlig pga høyt proteininnhold ift fett. Tok ikke det så seriøst, men så ser jeg at også Pål Jåbekk skriver om høyt proteininntak og lite fett kan gjøre en slapp, tom for energi, lavt blodsukker osv. Men det er kanskje mer rettet mot kosthold basert på magre kjøttprodukter, mager ost osv. Jeg får jo i meg upasteurisert ost, smør og kokosolje, men jeg spiser mer protein enn fett ( kjøtt, egg, masse gelatin) hva bør forholdene ligge på? Lise

Anonym sa...

CRP er en av flere markører for betennelse i kroppen. Uten å vite mer om deg og medikamentbruk, kosthold, sykehistorie, etc kan jeg kun gi generelle råd. Mer protein, mettet fett og dyrefett, flere næringsstoffer som virker som antioksidanter, eller som konkret virker mot betennelse (spesielt magnesium og natrium), mer salt, eventuelt sterke kryddere, samt gelatin/kraft i kosten skal hjelpe.

Antibiotika hjelper ikke mot betennelser.

PP

Anonym sa...

Ja og nei; du kan spise så mye proteiner du vil så lenge du samtidig spiser fett, for bl.a vitaminer som A, som forbrukes i stor grad ved høyt proteinkonsum.

Kaninkjøtt inneholder veldig lite fett, slik at man bør spise slikt kjøtt med f.eks smør, talg eller smult. Da om man spiser det ofte. Kallenavnet på "problemet" er rabbit starvation, og skyldes kun utilstrekkelige nivåer av hovedsaklig vitamin A, og ikke for mye protein slik den offisielle forklaringsversjonen går.

Imidlertid skyldes problemet kun konsum av rent muskelkjøtt, slik at om innmat og/eller øyne, etc, som er rik på bl.a vitamin A og fett spises med kjøttet, så er der ingen problemer.

Det er også stor forskjell på kaniner man oppdretter selv og ville kaniner, hvor førstnevnte normalt inneholder mer fett, i hovedsak underhudsfett, enn sistnevnte.

Du må huske på at det er fett i både kjøtt og egg, slik at disse matemmene ikke bare er proteinkilder. Noe mengdeforhold er det ingen grunn til å fokusere på så lenge du inkluderer kilder til vitamin A i kosten, så som upasteurisert melk/fløte/rømme/smør, fet sjømat, lever eller fiskelever, samt rogn, eggeplommer, dyrefett (talg, smult, fett fra fjærkre - kokosolje inneholder ikke vitamin A, men hjelper på opptak av vitamin A fra andre kilder) eller gjæret fiskeleverolje.

PP

Anonym sa...

Takk for svar! Jeg er mest plaget av hodepine og frysninger/varmeperioder. I tillegg så er det ene brystet veldig ømt og rødflekkete (glemte å skrive at jeg ammer). Jeg bruker ikke medisiner, og har spist tradisjonskost med mye rå lever og animalsk fett snart ett år nå. Skeier ut en gang i mellom med kaker og godteri. Har vært vært utmattet lenge, og det har hjulpet noe å endre kosthold, men jeg er generelt ganske sliten.
Sofie

Anonym sa...

Hei PP. Kan jeg ta folattilskudd som legen anbefaler når jeg samtidig sørger for å få i meg b- 12 vitamin? Eller bør jeg holde meg unna ?
Gravid

Anonym sa...

Næsj, der bedriver de bare monkeybusiness, det driver da ikke tradkost-aper med :-)
ser forøvrig nå at et 'argument' er at smaken er såpass vond at det da skal indikere at oljen ikke
er bra, og at en høykvalitetsolje ikke skal smake vondt ( med ref til Møllers, av alle) Tjatja, de får holde på, leser og registrerer at all retorikk ikke er god retorikk nødvendigvis. Petroleum smaker jo også forøvrig greit godt når den er prosessert, matsminket, fjernet og tilsatt ulike komponenter, og folk mmmer seg over den gode margarinsmaken som dekker over petroleumsmaken... ? hehe..
Marianne

Anonym sa...

Jeg er ikke PP, men hvis man først skal ta tilskudd av folat, bør det være i form av L-5-metyltetrahydrofolat (les: http://en.wikipedia.org/wiki/Levomefolic_acid) (ofte markedsført som metylfolat el. metafolin el. 5-MTHF) og hvis man tar tilskudd av B12 bør det være metylkobalamin og/eller adenosylkobalamin ( / dibencozide). Jeg har aldri sett noen av disse i tilskudd man får kjøpt i Norge.

Syntetisk folinsyre (det eneste man får kjøpt i Norge, så vidt jeg vet) er helseskadelig, og det samme gjelder cyanokobalamin (som man finner i div. tilskudd på det norske markedet; i beste fall er det svært ineffektivt). Man kan bestille tilskudd av de aktive formene (5-MTHF, M-B12, A-B12) fra diverse utenlandske nettbutikker (tablettene er forresten ofte tilsatt kunstige søtningsmidler) men det beste er, som PP har påpekt, å spise skikkelig mat, og da først og fremst lever (som er spekket med både B12 og folat)

Les bl. a http://chriskresser.com/folate-vs-folic-acid og ellers alt du kan finne om syntetisk folinsyre

mvh Synsing

Anonym sa...

Magnesiums og natriums rolle i betennelsestilstander, litt info -

Magnesium -
http://gotmag.org/magnesium-and-inflammation/
http://www.proteinpower.com/drmike/uncategorized/magnesium-and-inflammation/
http://www.internalmedicinenews.com/news/cardiology/single-article/low-magnesium-intake-linked-with-elevated-crp-levels/c27d6ee86e00d6a23850697b47afb361.html
http://www.wellnessresources.com/health/articles/magnesium_lowers_crp_in_poorly_sleeping_adults/
http://drsircus.com/medicine/magnesium/inflammation-and-systemic-stress
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16712775

Natrium –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21196778
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10375961

I tillegg kommer natriums rolle i deaktivering av et hormonelt ”system” som kalles RAAS (renin-angiotensin-aldosteron-system). RAAS fremmer betennelse, og dermed økte nivåer av markører for betennelse.

Magnesium er, sammen med skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin/T3, helt nødvendig for produksjon av energi/ATP i cellenes kraftverk, og er derfor en mulig årsak til utmattelsen du opplever. Mangel på flere andre næringsstoffer, især B vitaminer, er en annen årsak. Men i og med at du spiser lever så mangler du ikke B vitaminer. Skjønt B vitaminer trenger magnesium for å omdannes til koenzymer, etc i kroppen.

PP

Anonym sa...

Lever og andre animalske matemner inneholder også metylformene av folinsyre og B12.

Mer om syntetisk folinsyre -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370728061560#c1406304577866830981

PP

Anonym sa...

Jeg skulle igår ta min daglige dose rå lever. Plutselig viste datteren min stor interesse for disse leverbitene. Hun tok en bit, luktet litt, smakte litt forsiktig for deretter å ta hele i munnen tygge og mmmmmm! Og hun ville ha mer. Mm rå lammelever liksom. Jeg tenkte jo med en gang at dette er helt fantastisk, men med tanke på at hun glefsa i seg så mye begynte jeg å tvile. Kan det bli for mye av det gode? Og burde jeg neste gang gi henne litt ost/kefir ved siden av? Kan hun spise en porsjon hver dag? Rita

Anonym sa...

Tusen takk:) Da har jeg noe å jobbe videre med.

Sofie

Anonym sa...

Lever er mat, ikke legemiddel eller kosttilskudd. Slik at hun kan spise til det tyter ut av ørene hennes uten andre virkninger enn positive.

Ost eller kefir ved siden av er kun nødvendig om du ser hun blir oppblåst eller raper/gulper etter konsum.

PP

Anonym sa...

takk for raskt og oppklarende svar :)

Lise

Anonym sa...

Hva er din mening om adaptogenet Chaga(kreftkjuke)Peter?
Har du testet det, er det verdt og prøve?

Mvh
Roger

Anonym sa...

God kveld PP! Min sønn på 3 år har så lenge jeg kan huske alltid (spesielt på denne årstiden) blitt rød/tørr rundt munnen og i kinnene. I bhg har de lurt på om han ikke tåler appelsin eller kiwi og han fikk derfor kun eple/banan til frukten en periode.. Det er mulig han var mindre rød da, men jeg er usikker. Hva kan problemet være? Og hva kan jeg gi han som kan bedre dette? Han spiser stort sett kun hjemmelaget langtidshevet brød, nylig begynt med upast.smør, litt upast.ost, hjemmelaget leverpostei, makrell i tomat (som han insisterer på å få!) , tjukkmjølk, gelatin, rå eggeplomme og litt kombucha iblant. Smører han inn med kokosolje stort sett hver kveld. Han drikker en god del vann og jeg vurderer derfor å kjøpe en mineralblanding jeg kan blande ut i vannet hans. Finner jeg en melkebonde snart håper jeg å få tak i fersk melk og lage kefir! :-) Hvis noen forresten vet om en melkering feks i hordaland er jeg veldig takknemlig for tips! Takk for at du deler din kunnskap,PP! :) - Guttemamma

Anonym sa...

Normalt skyldes dette mangel på sink og/eller et eller flere B vitaminer, men i og med at han opplever dette især rundt disse tider så spiller kanskje vitamin D mangel en rolle også.

PP

Anonym sa...

Jeg har aldri prøvd den da jeg anser den som verdiløs. Skal jeg bruke adaptogener så skal disse hovedsaklig stimulere hormonelle prosesser og guffe opp stemningen i toppetasjen, slik at adaptogener som bare dreier seg om å virke mot f.eks betennelse, kolesterol, hypofunksjon i diverse organer, kreft, diabetes, etc ikke er interessante. Jeg spiser meg sunn og sterk, og vil heller bruke adaptogener for å komme et hakk videre, heller enn å bruke dem mot ubalanser jeg fremmer pga kostholdet.

PP

Anonym sa...

God dag PP!
Hvis en blodprøve viser høye nivåer av kobber er det da bedre å la være å spise lever?

Jeg har lest før at du sier det er greit å spise litt potet. Blir det for mye med en 1/2 kilo potet hver dag - tar en eller to poteter til hvert måltid som ellers inneholder mye talg, kjøtt, gelatin, egg?
Jeg setter veldig pris på å lese alt du skriver! Takk i forveien.
-E

Anonym sa...

Hei!

Hva er egentlig grunnen til at kroppen tilbakeholder væske? Er det noe man kan gjøre for at kroppen skal gi litt slipp på væske? (slik at man slipper å kjøpe nye klær..) - Bella

Anonym sa...

Det er snakk om forholdsvis mange årsaker, fra mangel på næringsstoffer (spesielt natrium/salt, eller protein, vitamin A og D, B vitaminer, magnesium, selen, og/eller sink), kjemikaliebelastning, p-piller/medikamenter/vaksiner, karbohydratbasert kosthold, hormonelle ubalanser, varmt vær, svekkede celler pga lav energiproduksjon/hypotyreose, redusert funksjon i nyrene, leveren eller hjertet, etc. Jeg har ikke tid til å gå gjennom alle mekanismene involvert, men her er det lille jeg har skrevet så langt om saken -

http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1373306363504#c812964402215477525
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/bakeriplanene-er-stoppet-inntil-videre.html?showComment=1373915563376#c127655782841006999

PP

Anonym sa...

Nei, da lever også inneholder bra med næringsstoffer som deltar i regulering av kopper i kroppen.

Så lenge karbohydratnivåer er lavere enn fett og proteinnivåer kan du spise så mye poteter du vil.

PP

Anonym sa...

Hei PP, lurer på om du har noen formeninger rund næringsinnholdet til ulike skjell. Kan ikke huske å ha sett at du har skrevet noe om skjell tidligere. Østers vet jeg er bra, men det er det umulig å få tak i her jeg bor foruten hermetiske. Men blåskjell og hjerteskjell kan jeg få tak i med litt ekstra innsats, (enkelt ganger o-skjell og kamskjell.) Er disse skjella å anbefale og hva mener du om skjell generelt? Mener du det er verdt å inkludere i kostholdet eller har det noen negative sider? Lurte også på om det er nødvendig å følge blåskjellvarselet fra mattilsynet eller kan en bare blåse i det? -Guro

Anonym sa...

Takk for svar! -Bella

Anniken sa...

Hei. Jeg har prøvd å fremme tradisjonskosten for en kollega av meg som har mistet smakssansen. Men han er ikke helt overbevist om dette skyldes noen form for næringsmangel. Vet du noe dette PP?

Anonym sa...

Hadde du søkt på f.eks loss of taste nutrient deficiency eller loss of taste vitamin mineral deficiency så ville du fått den info du trenger. Det er i hovedsak B vitaminer og sink som kontrollerer smakssansen. Enkelte vaksiner og medikamenter kan også forårsake tap av smakssansen, og da gjennom å forstyrre funksjonen til de ovennevnte næringsstoffer. Jeg husker jeg leste en artikkel for noen år siden som omtalte 79 tilfeller av tapt smakssans i Norge etter å ha fått svineinfluensavaksinen.

PP

Anonym sa...

Næringsinnholdet er ofte forholdsvis høyt, og skjell er god mat. De må imidlertid ikke spises rå pga diverse antinæringsstoffer, hvor jeg kommer på tiaminase/thiaminase i farten.

Mattilsynets varsler om noe som helst ser jeg ingen grunn til å bry meg om. På den ene siden godtar de stadig mer kjemikalier og sprøytegiftrester, m.m i mat og drikke, bekjemper sunn, næringsrik og naturlig mat og drikke, og i tillegg støtt og stadig dikter opp advarsler mot å spise spesielt animalske matemner pga ymse kjemikalier og andre oppdiktede helsefarer. Selv om det var sant at bl.a skjell inneholdt en del kjemikalier, så ville skjellene allikevel inneholde mange næringsstoffer som kunne nøytralisere kjemikaliene. Og, helsefaren er i alle tilfeller ikke-eksisterende i en ellers velernæret kropp.

Så, ingen skjellig grunn til mistanke!

PP

Anniken sa...

Takk for svar

Anonym sa...

Utmerket, da blir det skjell sanking i nærmeste fremtid:-) At det i tillegg er gratis mat gjør jo saken enda bedre.

Når jeg spiser blåskjell bruker jeg å dampe dem til de åpner seg. Lagde en veldig god blåskjellsuppe sist uke med kokosmelk og fiskekraft og ymse krydder, smakte virkelig fantastisk så den må lages igjen snarest.

Hva med kråkeboller da, der det bare er gonadene som spises og da visstnok i rå form slik jeg forstår det. Har aldri smakt kråkeboller men kunne godt tenke meg å teste det ut, vet det regnes som en delikatesse i flere land.

Og så lurte jeg til slutt på om du bruker å lage spekesild selv, og hvor lenge du da lar det stå i saltlake? Ser det er litt ulike meninger om det, mine har nå stått en uke men lurer på om jeg skal la det stå en uke til. Mitt første forsøk på hjemmelaget spekesild:-) -Guro

Anonym sa...

Kråkeboller har jeg foreløpig ingen info om.

Spekesild skal ligge i lake/salt helt til du skal bruke silda. Du spiser den da som den er, eller vanner ut til du får den saltsmaken du kan like. Så lenge den ligger i lake/salt konserveres den, mens når du tar den ut og evt vanner den ut så må den spises raskt eller brukes til å lage f.eks sursild, sennepsild, røykesild, etc.

PP

Anonym sa...

Takker for svar PP.
Hvilke adaptogener kan du anbefale til og komme et skritt videre, hormonelt og i toppetasjen?

Mvh
Roger

Anonym sa...

PP, hvilken formening har du om de fem tibetanske riter og som evt dugandes treningsmetode ? Marianne

Anonym sa...

Bare et notat hvis det er flere som er interessert i musselin. Har fått stoffet i posten, og det virker å være svært god kvalitet og dermed meget godt egnet til f.eks frysetøy, spekeposer, avrenning av myse, ghee osv. God service og rask postgang. Super pris.

Nøtteliten

Anonym sa...

Litt mer angående lever ...

Jeg og min mann ser at det er realistisk at vi kan få i oss 100 g rå lever per ukedag. Dette blir tilsammen 1 kg per uke. Dersom lever har et halvt års lagringstid, ganger jeg 1 kg med uker tilsvarende et halvt år, og får - følgelig nok - 26 kilo lever. Dersom lever ikke holder seg særlig lenge i kjøleskap etter den er tint, må jeg pakke all denne levra i pakker à 200 gram, noe som blir 130 leverpakker. Og enda har vi bare for et halvt år.

Hvordan løser dere dette sånn rent praktisk? Har dere en egen fryser til lever eller hva?

Og hvordan får man i seg lever i vår- og sommerhalvåret når slaktetiden er på høsten og lever kun har lagringstid på et halvt år?

Finnes det noen andre kilder til B-vitaminer overhodet annet enn lever? Jeg er klar over at det sannsynligvis ikke finnes noen tilsvarende kilde, men hva men en kilde som kan karakteriseres som "nest best"? Jeg spør dels fordi jeg ser at vi ikke vil ha tilgang til rå lever mer enn et halvt år, og dels fordi jeg bare kan glemme å få i Lillemann rå lever, og dessverre er han heller ikke så begeistret for hjemmelaget leverpostei.

Nøtteliten

Anonym sa...

Treningsmetode er det ikke, da fokus er på kanalisering av energi via chakrasystemet, gjennom litt enkel strekk og tøy. Da utover den virvlende moroa i begynnelsen, og som er en forkortet versjon av meditasjonsteknikken til de virvlende galemattias'ene i Islam.

PP

Anonym sa...

F.eks reinrot, rosenrot, sibirsk ginseng, ashwagandha, jiaogulan/gynostemma, ginseng eller aralia mandschurica.

PP

Anonym sa...

Nei ikke akkurat treningsmetode slik sett, men regelmessig utførelse skal visstnok også gi både kroppslig styrke, smidighet og utholdenhet, samt balansering av det endokrine system, skape energiflyt og slik sette virke helbredende på hele systemet som sådan. Har du forsøkt det og er det noe du ville anbefalt ? Marianne

Anonym sa...

Hei! Min erfaring er at butikkene stort sett har mulighet til å bestille lever fra sine leverandører året rundt.

Jeg jobber selv i en butikk (Coop), og pleier å bestille hele kartonger med lammelever fra Gilde. Har aldri opplevd at de ikke har dette, uansett årstid. Jeg har f.eks kjøpt lammelever i hele sommer, og da lever merket med flere mnd lang holdbarhetsdato fra kjøpsdato. Det samme gjelder storfe- og svinelever, samt kraftbein av både storfe, rein og lam.

TIPS: Snakk med den som har ansvaret for bestilling av frysevarer i din butikk, og si at du f.eks er interessert i å kjøpe en hel kartong med lammelever (disse kommer i kartonger på 8x600gr. fra Gilde), og spør om han/hun kan forsøke å bestille det til deg. Vanligvis skal ikke dette være noe problem. (I noen tilfeller kan det være klundrete for den ansatte å søke frem varen i datasystemet / vareregisteret for å finne bestillingsnummeret, men om han/hun ringer Gilde eller sitt kontor vil de være behjelpelige med å finne bestillingsnummeret. Jeg har selv skaffet mye rart til kunder som spør og graver litt...). Forøvrig, når det gjelder svine- og okselever, har Coop gått over til "eget varemerke", dvs at pakkene nå er merket Coop, og ikke Gilde, slik de var tidligere.

Ellers: Jeg har lagret opptint lever i 1 uke i kjøleskap (stilt inn på veldig lav temp), og det har ikke vært noe problem for min del. Merker ingen endring i lukt eller smak. Jeg tiner alltid en hel lever eller leverpakke om gangen. Hjemmelaget leverpostei har jeg hatt stående kjølig minst like lenge uten problemer.

Andre finfine kilder til B-vitaminer er eggeplommer, skjell, upast. ost og melk, kjøtt og innmat.

Håper dette kan være til hjelp.

Mvh Synsing

sunni sa...

Takk for gode tips :-)

Anonym sa...

Hvor finner man de beste adoptgener? Dvs hvor kan man kjøpe de?

Anonym sa...

All strekk og tøy, yoga inkludert bedrer fri flyt av energi. Men, energi i kroppen din er også deg som bevissthet, slik at blokkeringer du skaper i sinnet ditt, og som reflekteres i kroppen, ikke nødvendigvis bedres uten at du samtidig kikker nærmere på årsaken til blokkeringen.

Verken strekk og tøy eller de 5 tibetanerne bedrer hormonelle ubalanser så lenge disse ikke følges opp av kosthold eller andre forandringer.

"Hele systemet" er deg som bevissthet legemliggjort i den energetisk-kjemiske formen du oppfatter som kropp. Har du problemer i kroppen har du problemer i psyken og omvendt. Kanskje du burde prøve hjerne-yoga eller strekk og tøy øvelser for øverste etasje?

Øvelsene er greie nok, men ikke i nærheten av noe som kan gi evig liv og 500% bedring i kropp og helse, slik forfatteren vil ha det til. Den virveløvelsen er kinky om du holder på en stund, og kan gi deg ut av kroppen opplevelser.

PP

Anonym sa...

Takk for svaret. (Som var ikke møtt med jubel her i huset akkurat...) Men det er bra at vi kan fortsette å spise så næringsrikt mat.
-E

Anonym sa...

Hei, PP!
Jeg har siden jeg startet for fullt med trad.kost i sommer gått ca 6 kg opp (på vekta). Det rare er at det nesten ikke synes på kroppen, klærne er ikke blitt trangere og jeg synes ikke jeg ser fetere ut. Hadde dette vært væske, ville det vel syntes? Har ikke vært spesielt flink å trene (går turer med motbakke), så tror ikke det er muskler (hvis ikke inntak av gelatin har bidratt til det likevel?) Kan det være skjellettet er blitt tyngre (mer kalsium)? Hva kan ellers forklaringen være?


Cayenne

Anonym sa...

Ok, takk for svar, lurer litt rundt bare, på en yogaform som kunne være bra på mange måter. Den virvlinga ser jo svimlende ut, kommer man opptil maks antall ,bør vel folk helst stå godt unna for å unngå ufrivillig medlemsskap i panneklask-klubben ja :-)
Bare lurte på en ting til, det du nevner med syrnet rå-melk litt lengre opp. Har syrnet råmelk noen næringsmessige fordeler framfor vanlig upast ferskmelk som er syrnet/kefir ? Marianne

Anonym sa...

Se http://husfadern.wordpress.com/2013/09/26/hjalp-mig-hitta-mjolkdrickare-i-sverige/
om Sveriges "melke-rebeller", som aksjonerer mot myndighetenes forslag om forbud mot alt salg av upasteurisert melk fra gårder. Vi får håpe våre svenske venner lykkes i kampen mot galskapen.
Skal kose meg med dagsfersk leveranse fra Käserebellen!
Margrethe

Anonym sa...

Takker for svar PP. Tenker da at silda kan holde seg lenge (opptil 1 år kanskje...vel forhåpentligvis spises den før den tid:-)) uten at en må fryse den. Ha en fin helg!

Anonym sa...

Økt protein og fettkonsum stimulerer nydannelse av muskelceller uavhengig av trening, slik at dette er en mulig forklaring. Et 6 kilo tyngre skjelett er mer usannsynlig.

Om du går turer med motbakke, husk båndtvang, da motbakker har løpetid i disse tider.

PP

Anonym sa...

Lure meg her og lure meg der; i disse kvinnesjåvinistiske tider burde du heller lure på de større samfunnsspørsmål. Så som det bunnløst dype, og urettferdige i ordet høns. Greit å kalle dem høns om man bare har høner. Men, hva da om man bare har haner; burde man ikke da ha retten til å kalle dem hans?

Beste yogaform er det russiske prasara yoga, basert på den tradisjonelle russiske stridsarten Systema. Jeg har postet info om dette og om han som promoterer dette i vesten, Scott Sonnon, flere ganger, inkludert e-bøker eller filmer til nedlastning.

Det er litt mer kasein og fett i råmelk enn vanlig melk, men ikke nok til at det er om å gjøre å bruke råmelk fremfor vanlig melk. De fleste substansene som sies å være i råmelk, i reklame for råmelk versus vanlig melk, finnes i mysedelen. Mao også i vanlig melk.

PP

Anonym sa...

Apropos ost fra osteopprørerne; om noen mener lukten av enkelte oster minner mistenkelig om ektefellens/partnerens stinkadorer, så stemmer det. En type bakterier, som kalles brevibakterium, spiser døde hudceller under føttene, og omdanner i prosessen aminosyren metionin til metantiol, som lukter svovelaktig. Samme bakterie brukes til å hurtigmodne overflaten på oster, slik at de konserveres raskt. Ostene konserveres mao med fotsvettekultur.

Som en kuriositet så avgifter/deaminerer disse bakteriene histamin og tyramin i oster.

Bon appetit!

PP

Anonym sa...

Takk for svar Synsing! Jeg foretrekker egentlig å kjøpe rett fra slakter, for da er jeg garantert å få lokale lam som jeg vet har et fantastisk beite. Men å fri til butikkene sommerstid skal jeg nok klare :-) Rydder litt i fryseren nå i høst, så får jeg nok plass til en god bunke som vi kan kose oss med frem til våren i alle fall.

Når det gjelder leverpostei synes jeg den taper seg voldsomt på smak bare etter en dag (har alltid vært kresen på leverpostei, dette gjelder både kjøpepostei og hjemmelaget synes jeg). Men pakker jeg hjemmelaget postei i små nok pakker, så kan man jo ta opp det man skal spise i løpet av en dag.

Burde visst om både eggeplommer, upast. ost og melk, kjøtt og innmat, så mye som PP har "gnålt" om dette ;-)

Hvem er du forresten, Synsing? Bare sett deg her inne nå helt i det siste.

Nøtteliten

Anonym sa...

Apropos stinkadorer - før vi la om kostholdet, så måtte jeg forby min mann å oppbevare skoene sine i gangen fordi de stinket så voldsomt. Stinkende sokker skapte i tillegg store luktproblemer i skittentøyet på badet. Men med kefir, gelatin, kraft, kokosolje, upasteurisert smør og ost + + så er føttene hans så og si luktfrie. Det stinker verken av sko eller sokker (og heller ikke T-skjorter for den saks skyld). Etter halvannen måned i sommer med minimalt av tradisjonskost kom stanken tilbake (i tillegg til kløe, eksem, tørr hodebunn, dårligere syn + + + ), og noen dager hjemme på eget kjøkken igjen - atter en gang null stank og takk og farvel til de øvrige plagene.

Hurra for PP!!!

Nøtteliten

Anonym sa...

Angående ris. Jeg har lest PP at du sier at ris er en ok kilde til karbohydrater. Mener du da ALL ris, eller KUN hvit ris?

Jeg spør fordi jeg fant økologisk ris på butikken i dag, men det var en blanding av sort/brun og rød ris (og muligens villris).

Når man tilbereder ris, bør man bløtlegge i myse over natta? Jeg tenker f.eks å legge ris i vann med myse i en kjele kvelden i forveien, helle ut bløtevannet og skylle risen dagen etter + koke som normalt.

Nøtteliten

Anonym sa...

Takk for svar, ja, du sier noe, men de finnes da de også, så som de asketiske; smalhans ? :-) takk også for info om fotsvettebakterier og ost her jeg sitter med nesten 5 kilo rebellsk stinkende godbiter, jaja, livet på kanten :-) Marianne

Anonym sa...

Asketiske smalhans? Mener du homsehaner eller haner som lever i sølebad, slik som klosterhaner og guruhaner? Pæw!

I dag sto jeg helt siden juratiden og plukket av noe sort pålimt gørr fra en av osteopprørerostene. Inntil det plutselig gikk opp for meg at jeg jo bare kunne ha brukt ostehøvel.......av og til tror jeg at hjernen min må ha blitt ombyttet på sykehuset da jeg ble født.

Apropos sykehus så minnes jeg da jeg fikk den forferdelige nyheten fra legen om at jeg fremdeles hadde litt blod igjen i alkoholomløpet mitt. Jeg hadde dessverre bare et helt liv igjen å leve. Triste greier. Og morgenfrokosten på sykehuset, egg og bekken, smakte heller klamt.

Fotsvettegreier ja; pussig man kan si at månen er en ost når fotsvetten finnes her på jorda.

PirkePetter

Anonym sa...

Jeg sliter litt med lav selvfølelse, lav energi (i perioder), mye stress og hele pakka. Jeg har i det siste opplevd mye iskulde i rotchakra (kan variere fra hele dagen til enkelte timer, spesielt når jeg prøver å slappe av). Dette er sinnssykt ubehagelig og fører til enda mer stress, som egentlig er enda en utløsende faktor til denne totalblokkeringen av chakraet (slik oppleves det i alle fall). Dette skjønner jeg jo er på grunn av at jeg sliter med lav selvfølelse osv.. Jeg jobber aktivt med dette med "beliefs" (jf. Seth) og slikt, samt at jeg bruker en del teknikker for stressmestring som "abdominal lift", tradisjonell solhilsen-yoga, meditasjon, pusting osv, og det funker ganske greit, men jeg blir helt satt ut hver gang jeg kjenner denne isende kulden i dette området. Har holdt på med så å si 100% tradisjonskost i to måneder (ingen vaksiner eller hormonpreparater inntatt de siste 12 årene, bortsett fra kobberspiral tatt ut for 3 år siden), og dette med iskaldt rotchakra kom for ca en måned siden. Jeg må tillegge at jeg har hatt mer enn nok av fryktinngytende opplevelser i mitt liv, siste var i midten av august, så jeg tror egentlig ikke dette har direkte med tradisjonskost å gjøre (heller med frykt å gjøre). Eller kan overgang til tradisjonskost føre til at "gamle" følelser som frykt og lav selvfølelse blir forsterket en stund? Har du noen tips til hvordan jeg kan hjelpe meg selv her?

Hilsen Ara

Anonym sa...

I hovedsak hvit ris, slik den brukes i hele Asia. Annen ris går også fint så lenge den bløtlegges og helst gjæres 1 døgn eller så. Ellers har vi jo ris som brukes som sukker i sexlivet; den kan bløtlegges eller ikke etter behov.

Myse går fint som gjæringsmiddel.

PP

Anonym sa...

Hei,
Jeg håper PP eller noen med kompetanse kan gi meg råd om problemene under.
Jeg har hatt helseplager hele livet (eksem, allergi, magesmerter, avføringsproblemer, hyppige forkjølelser og halsbetennelser, utmattelse, mm) og for 10 år siden fikk jeg diagnosen Bechterev. Etterhvert begynte jeg å lete etter svaret på plagene i kosten og jeg har prøvet og feilet mye. Jeg er kvitt de verste leddsmertene, men slet fortsatt med utmattelse og de andre plagene. Jeg begynte derfor å orientere meg rundt tradisjonskost og satte i gang med surdeig, masse kokosfett, upasturisert ost og smør og å begynne å spise kjøtt etter flere år uten. Det gikk bedre, jeg følte at trenden snudde, jeg hadde overskudd til å trene om morgenen før jobb og tenkte at nå går det mot bedre tider! Så ble jeg gravid med mitt andre barn og da smalt det skikkelig. Jeg var helt utslått i tre mnd, orket knapt å stå opp, å spise ble tvang. Jeg er nå 17 uker på vei og sliter veldig, føler meg helt bunnskrapt for energi. Jeg har fått påvist B12 og jern mangel, sover lite, fikk kraftig eksem inni håndflatene så jeg klør meg til blods om nettene. Hva kan jeg gjøre som er forenlig med graviditeten? Jeg er redd for å starte med noe nytt som kan gjøre meg enda verre i en overgangsfase eller skade fosteret.
Jeg har forstått at upasturisert ost er greit å spise under graviditet? Men hva annet kan jeg gjøre for å komme meg ut av denne energimessige hengemyra? Kan jeg ta leverkapsler, evt hvor mange? Jeg har aldri brukt det eller spist lever før. Er det noen enkle grep jeg kan gjøre for å komme litt ovenpå slik at jeg orker å lage ordentelig mat igjen? Jeg har dessverre ikke krefter til noe særlig mer enn de helt enkle tingene nå, til og med vannkefiren får stå i fred fordi jeg er så omtåket at jeg glemmer den og den blir full av mugg.
Jeg setter stor pris på alle enkle grep jeg kan ta på nåværende stadie.
Mvh Sigrid

Anonym sa...

Hva legger du i begrepet rotchakra? Du oppgir kun kulde som symptom, ikke f.eks problemer med nyrer eller blære, eller tarmene, som omfattes av rotchakraet. Blokkering har du i alle fall ikke, i og med at du fremdeles lever.

Og du sier gamle følelser av bl.a frykt, og nevner at siste gang var for bare uker siden? Fryktinngytende opplevelser?

Du må gi meg mer å gå på, samt være mer spesifikk skal jeg kunne gi deg råd om noe som helst. Kuldefølelsen du beskriver kan skyldes flere ting, som bl.a nedsatt stoffskifte eller stresshormonrespons.

PP

Anonym sa...

Så lenge vi snakker om naturlige og næringsrike matemner kan du ikke skade, kun nære fosteret. Og mangler du næring mangler fosteret også. Jeg anbefaler lever og annen innmat for spesielt B vitaminer (inkludert B12, samt lettopptakelig jern i heme-form), samt gjæret fiskeleverolje for spesielt vitamin D. Vitamin K2 får du fra upasteurisert smør om dette kommer fra kyr på beite. Eggeplommer og hele egg, fiskerogn og melke, hjemmelaget kraft, gelatin som tilskudd, samt magnesiumolje og engelsk salt/magnesiumsulfat som bad anbefales også. Kan du få tak i upasteurisert melk og surne den eller lage kefir av den er dette også bra både for deg og fosteret. Ost og smør har du allerede, hvilket er en god ting. Også for fosteret, da bl.a kolesterolet i melkefett/smør er helt nødvendig for optimal utvikling av fosterets hjerne og nervesystem.

Du finner mer info i avsnittet om ernæring under svangerskap her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/06/litt-om-utsendigsdager-i-tidsporten.html?showComment=1372106939695#c6748173105701043635

Angående bechterev’s så er dette tegn på mangel på kalsium og/eller magnesium, samt vitaminene A, D og/eller k2. Stivheten i ryggen skyldes forkalkninger; dvs kalsium som ikke kontrolleres av magnesium og vitamin K2. Mangler du kalsium i kosten, eller vitamin D eller animalske proteiner, som er nødvendig for opptak av kalsium, tas kalsium fra skjelettet og ender opp i organer og kroppsvev hvor mineralet stimulerer celler til døde og forkalker dem.

PP

Anonym sa...

Ps, jeg glemte å nevne at det er svært viktig at du spiser uraffinert salt i måltider, da salt forhindrer svangerskapsforgiftning, hyponatremi og stresshormonrespons, i tillegg til å hjelpe kroppen å holde på mineraler som bl.a kalsium, kalium, magnesium, og sink. Natrium er også en viktig faktor i regulering av cellenes insulinsensitivitet, slik at kroppens - både din og fosterets - celler får maksimalt med næring.

Salt, i betydning natrium, er også nødvendig for bl.a normalutvikling av fosterhjernen.

PP

Anonym sa...

Hehe, ja egg og bekken på en seng av stuede kateter er jo gjengs sykehusmat :-)
Kan jeg bare spørre ang kalium, er kokosmelk en likeså god kilde til kalium som kokosvann ? (som jo da koster en god del mer i forhold ) Marianne

Anonym sa...

Da tolker jeg svaret ditt dithen at det er helt ok å spise hvit ris, og at min fremgangsmetode (som jeg beskriver med myse over natta) er ok.

Forøvrig er du forholdsvis sexfiksert om dagen, PP. Tenkte jeg skulle komme med en morsom kommentar her nå, men siden sex vanligvis ikke er noe tema i Donald, så vil Donald-humor - naturlig nok - mangle gode forslag til en slik antydet kommentar. Har ingen annen humor enn Donald-humor i hodet akkurat nå, så da blir det ingen morsom kommentar :-)

Nøtteliten

Kristine sa...

Hei PP. Hva er din kommentar til dette vg-oppslaget? Vet jo at grønnsaker ikke er ditt førstevalg. Men dog, kjekt med variasjon i kosten. http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10151944

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg er en novise innenfor tradisjonsmat og har bare såvidt begynt å pirke i overflaten. Dytten fikk jeg i forbindelse med fordøyelsesbesvær, manglende næringsopptak etc, og råd fra legene om bl.a. å ta probiotika. Dette har ledet meg videre til ønsket om å lage egen myse. Jeg leser så mye forskjellig om dette; nemlig at man kan lage sin egen fermenterte mat uten hjelp av myse, at man kan lage den på Tine-melk (??) at lokket skal være av under gjæringsprosessen når jeg lager sauerkraut, at lokket skal være på, at man ikke trenger kefirkorn for å kunne lage egen myse osv.

Jeg er i sannhet ganske forvirret. Orker du å dra meg gjennom en leksjon mht fermentering, hjelpemidler, fremgangsmåte osv?

At det er sunt er jeg ikke i tvil om :-)
Hilsen Berit

Anonym sa...

Artikkelen er en snedig miks av fakta og spekulasjoner, hvor relevante fakta som hadde plukket spekulasjonene fra hverandre blir utelatt. Det er ikke mer tungmetaller i økogrønnsaker enn i konvensjonelt dyrkede grønnsaker, men helt motsatt. Selv i dag når kjemisk gjødsel er tilsatt syntetiske mineraler dannet fra olje er mineralnivået i konvensjonelt dyrkede grønnsaker en brøkdel av nivået for bare noen tiår siden. Når planter, og kropper, mangler mineraler tar de opp tungmetaller som erstatter de manglende mineralene. Dette fordi tungmetaller likner mineraler i molekylstruktur, og derfor kan fylle enkelte, men ikke alle, mineralers funksjoner.

All seriøs forskning, dvs forskning som ikke er basert på (og sponset av kjemisk gjødsel industrien) taktikken om å spre frykt for økogrønnsaker, viser høyere næringsinnhold. Men, at en og annen økobonde jukser litt/tar snarveier, eller ikke forstår omfanget av og den nødvendige synergismen i hva han eller hun bedriver, eller sliter økonomisk pga de unødvendig strenge kravene de industrilønnede idiotene i Debio har pålagt dem angående bl.a mineralgjødsel, må man regne med. Salbu sier ifølge artikkelen at det ikke brukes mineralgjødsel i den økologiske produksjonen, hvilket er ren løgn. Imidlertid er det nok en og annen bonde som lar være å bruke steinmel da Debio gjør dette unødvendig dyrt for bøndene, gjennom å tvinge dem til å kjøpe dyre, Debio-godkjente produkter. Når de kunne ha fått tonnevis med steinmel for en mikrobrøkdel av den summen de må ut med for bare noen kilo.

Enhver grønnsak som vokser i veldrenert og velernæret jord med godt utviklet mikroliv er betydelig mer næringsrik enn kjemisk dyrkede varianter. Variasjoner i jordsmonn finnes, som artikkelen er inne på, men det skal lite ekstra til, som bl.a kompost eller steinmel eller bunnslam fra havjord, etc for å forandre mineralsammensetningen i jorda slik at tungmetaller ikke tas opp av planter.

Det er godt kjent at kjemisk gjødsel forsurer jorda, hvilket er hvorfor samme industri universelt promoterer kalkningsmyten. Kalk, dvs kalsium, og av og til også magnesium, tapper jorden for en rekke mineraler, og binder andre i uløselige forbindelser, slik at de ikke er tilgjengelige for grønnsaker og planter. Jord må være svakt sur for optimalt mikroliv og mineraltilgjengelighet. Nok et dokumentert faktum er at kalkninger fremmer høyere opptak av tungmetaller som bl.a aluminium og kadmium i dyrkede vekster.

Artikkelen er snedig satt sammen av indirekte anklager mot økolandbruk basert på fiktive grenseverdier for visse tungmetaller, samtidig som ingen nevner at tungmetallnivåer i kjemisk dyrkede grønnsaker er høyere, samt at sprøytegifter også bidrar betydelig til tungmetallnivåene i slike vekster. Artikkelen er i min konklusjon ren propaganda beregnet på å så tvil om økogrønnsaker, akkurat som mange liknende artikler de senere år. Deriblant sludderet om høyere nivåer av e-kolibakterier i økovekster. Hadde artikkelen inneholdt konkrete og faktiske poeng som også ble veid opp i mot en logisk og oppriktig analyse av kjemisk dyrkede matvekster hadde den vært mer sannferdig.

Anonym sa...

Du finner støtt og stadig mange helt like artikler om angrep på animalske matemner, hvor fokus er på tungmetaller, kjemikalier, bakterier eller andre udokumenterte helsefarer som kolesterol, mettet fett, for mye protein, m.m.

Spør deg selv når du leser slike artikler; hvem tjener på resultatet eller konklusjonen, folket eller stat og industri? Alle artikler og forsøk hvor sistnevnte står som ”vinner” er distraksjonstaktikk/fryktpropaganda fra helsemyndigheters og industriers side.

Radongass og kreft er forresten avslørt som myte for mange tiår siden.

Artikkelen inneholder referanser til folkehelseinstituttet, som eies av verdens største produsent av bl.a kjemisk gjødsel, sprøytegifter og kjemiske våpen til militæret, genmodifiserte matvekster og hybridfrø, vaksiner, legemidler, m.m, hvilket er familien Rockefeller. Bukken styrer mao innhold og volum i havresekken.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet, som også nevnes som folkets voktere i artikkelen, har ingen kvalm med å øke nivåer av sprøytegifter og kjemisk gjødsel med mer år for år, og også Monsantos genmodifiserte matvekster i handel i Norge. Komiteen baserer sine argumenter angående genmodifiserte matemner, at Monsantos egne forskningsresultater viser at matvekstene er trygge. Pytt pytt at Monsanto har blitt tatt i å forfalske forskningsresultater om genmodifiserte matvekster og helse mer enn 250 ganger. Og pytt pytt at komiteen også baserer seg på hva folkehelseinstituttet mener om saken, uten å legge vekt på at familien Rockefeller er en av hovedeierne av Monsanto. De godtar mao at en norsk institusjon som eies av Rockefeller frikjenner genmodifiserte matvekster dyrket av en annen Rockefellereid industri. Dette kalles korrupsjon på godt norsk, og disse menneskene burde ha blitt fengslet på livstid for å forråde folket på den måten de gjør.

PP

Anonym sa...

PP, jeg har søkt på prasara yoga i alle bloggene jeg vet du har kommentert men kan ikke finne noen ting. Hvilke blogger har du skrevet om dette?

Nøtteliten

Anonym sa...

For å få myse må du la upasteurisert melk stå og surne i noen dager. Kefirkorn trenger du kun om du vil lage kefir.

Vil du lage melkesyregjærede matemner uten myse bruker du salt istedenfor myse. Dette går helt fint, men myse gir sikrere resultat. Spesielt for nybegynnere

Når du melkesyregjærer mat eller drikke, surkål inkludert, skal du bruke lokk, men da lokk med gummiringer langs krukkekanten, slik at kullsyre slipper ut. Ellers kan krukken eksplodere. Resten finner du via følgende nettsider -

http://hartkeisonline.com/
http://nourishedkitchen.com/
http://thenourishingcook.com/
http://www.livingthenourishedlife.com/
http://www.thenourishinggourmet.com/
http://www.ournourishingroots.com/
http://nourishedandnurtured.blogspot.com/
http://www.nourishingdays.com/recipe-index/homemade-basics/
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/
http://www.kitchenstewardship.com/
http://kellythekitchenkop.com/archive-page
http://simplybeingwell.com/
http://www.foodrenegade.com/
http://www.culturesforhealth.com/
http://www.cheeseslave.com/
http://www.keeperofthehome.org/recipes
http://www.sustainableeats.com/
http://crunchychewymama.com/
http://www.traditionalfoodsmama.blogspot.com/
http://www.hiporganicmama.blogspot.com/
http://cooklikeyourgrandmother.com/
http://theprimalparent.com/
http://www.seriouseats.com/the-food-lab/
http://cavegirleats.com/
http://naturalbias.com/proof-that-modern-foods-cause-human-degeneration/
http://www.offalgood.com/

Online Instruksjonsfilmer – Matlaging, Tradisjonskost -

http://www.westonaprice.org/beginner-videos
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/videos/
http://rouxbe.com/
http://www.youtube.com/user/thewestonaprice?feature=results_main

Noen boktips (capris.no har alle) -

Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
The Permaculture Book of Ferment and Human Nutrition – Bill Mollison, Tagari Publications, ISBN 0-908228-06-6
Wild Fermentation – Sandor Ellix Katz, Chelsea Green Publishing Company, ISBN 1931498237
The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World - Sandor Ellix Katz, Chelsea Green Publishing, ISBN 160358286X
The Cultured Cabbage: Rediscovering the Art of Making Sauerkraut - Klaus Kaufmann, Annelies Schoneck, Alive Books, ISBN 0920470661
Making Sauerkraut and Pickled Vegetables at Home - Annelies Schoneck, Alive Books, ISBN 155312037X
The Complete Idiot's Guide to Fermenting Foods - Wardeh Harmon, ALPHA, ISBN 1615641505
Truly Cultured: Rejuvenating Taste, Health and Community with Naturally Fermented Foods - Nancy Lee Bentley, Two Pie Radians, ISBN 0979883024
Fact Book On Fermented Foods And Beverages – Beatrice Trum Hunter, Keats Publishing Inc, ISBN 73-76229

PP

Anonym sa...

Jeg har ikke brukt ordet prasara før. Siden du påstår jeg er sexfiksert anbefales du heller en bok om tantra -

Jonn Mumford, "Ecstasy Through Tantra"
2002 | ISBN-10: 0875424945 | 208 pages | PDF | 4 MB

Now you and your lover can engage in specific sexual techniques and positions for ritual intercourse that will flood you with the overwhelming physical ecstasy which triggers expanded states of consciousness. Tantric practices will teach you how to build sexual love and passion to an amazing peak—and how to push your mind even higher to achieve transcendental bliss.

Bring holiness and magick into your sexual relationship with Ecstasy Through Tantra. Discover the God/Goddess as incarnate in your beloved, and experience the same Divinity within yourself, through the joy of complete physical and spiritual union. This guide features a wealth of illustrations and photographs.

Dr. Jonn Mumford has been writing books on Tantra for almost forty years. In Ecstasy Through Tantra he presents his extensive knowledge in a practical way that you can use to change your life.

This book skillfully interweaves theory and practice so you can understand why you are doing any exercise as you learn the technique. You will start with simple exercises you can practice by yourself. One of the exercises helps women to reach orgasm more easily and allows men to control when they want to reach orgasm. Another exercise helps a woman to become more easily aroused and encourages potency in men.

This is all in preparation for the greatest of secrets: sex can become sacred. Instead of short periods of pleasure and joy, you can have hours of bliss as you bring the Divine into your pleasure.

Full, explicit instructions for all of these techniques are included. The book is filled with beautiful ancient and modern illustrations of loving couples. There are photos of erotic sculptures and even color photos of couples showing the secret sexual positions for ultimate bliss.

This book is meant for individuals and couples looking to expand their sexual lives. It is more than Tantra, for it also is a full course in sexual magick, including the "Mass of the Holy Ghost" by Israel Regardie. There is an entire weekend worth of Tantra written by Donald Michael Kraig, and I have contributed the introduction and a chapter on the importance of love and romance in sacred sexuality.

This is one of the most spiritual, powerful and important books you will every read.

Last ned -
http://uploaded.net/file/78omqnue

PP

Anonym sa...

Tusen takk for oppklarende svar!

Dolly sa...

Til PP; har du noen formening om såkalt RS-virus og gjentatte luftveis- og øreplager hos et barn på 1 år? Har det sin årsak i mage/tarm, og/eller næringsmangler?

Anonym sa...

Berit,

Myse er veldig lett å lage. Du finner en fin forklaring på hvordan her:

http://viblans.blogspot.no/2012/04/myse-og-hjemmelaget-smreost.html

Nøtteliten

Anonym sa...

Har fått anbefalt boka Powered by Nature. PP, Christer og andre flinke mennesker, er denne en ''korrekt'' bok? Er det som står der til å stole på?

Anonym sa...

"Instead of short periods of pleasure and joy, you can have hours of bliss as you bring the Divine into your pleasure."

Ser foreløbig ikke for meg hvor på timeplanen jeg skulle kunne finne disse timene - med en hverdag som stort sett går i ett, og en aktiv Lillemann som helst ikke legger seg før mamma og pappa og som heller ikke synes noe særlig om å sove uten å ha mamma og pappa ved siden av seg...

Forøvrig leste jeg en bok om Tantra en gang, og kan ikke se for meg hvordan jeg skal kunne klare å holde disse stillingene i time etter time, når selv 5 minutter med tradisjonell misjonær kan føre til at jeg krabber den påfølgende dag (som følge av tidligere nevnte ryggproblemer).

Dermed tenkte jeg at denne yogaformen du nevner kanskje kunne være en greie i første omgang, så kan jo disse timene med ekstatisk Tantra komme etterhvert. Foreløbig er vi da også rimelig ekstatiske over å kunne snike til oss en 5-minutters seanse inimellom husbygging, matlaging, barnepass og oppvask - slik at helt vanlig, ordinær sex faktisk blir ganske "divine" tross alt ;-)

Nøtteliten

Kristine sa...

Takk for svar. Regnet med det ville være noe i denne gate. Jeg blir desverre fort svar skyldig når jeg skal forklare til andre det jeg "tror" på og er overbevist om. Har jo ikke satt meg inn i tingenes tilstand like dypt og godt som deg. Da måtte jeg nok begynt for leeeeenge siden:) Flott å ha minst en pålitelig kilde i dagens matforvirrende informasjonsjungel som holder stø kurs!

Anonym sa...

Om såkalte virus og patogene bakterier -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1375673192816#c8550343097288104906

Luftveis og øreplager skyldes ofte mage-tarmproblemer, spesielt i barn. Og har man mage-tarmproblemer har man som regel også redusert næringsopptak. Årsaken til mage-tarmproblemer kan være korn, frø, nøtter eller belgfrukter, eller tilsetningsstoffer eller plantefettsyrer i barnemat og drikke. Også i melkeerstatning. Eller at du gir barnet grønnsaker eller frukt, da barnekroppen ikke nødvendigvis produserer amylase før den er vel 2 år. Mangel på næringsstoffer, spesielt mineraler, kan også fremme amylasemangel. Nok en ting er at flere faktorer i korn, frø, nøtter, belgfrukter, eller frukt og grønnsaker blokkerer bl.a amylaseaktiviteten i både munnen og tynntarmen.

I og med at du ikke oppgir konkrete symptomer, all den tid luftveis og øreplager kan bety så mangt, så kan jeg ikke uttale meg mer spesifikt.

Mer info om vegetabilske matemner og barn -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353625971509#c850386332633797005

http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368803385342#c4868020543996866395 i avsnittet om amylase

PP

Anonym sa...

Marianne, jeg har ikke data på kokosmelk, og aner ikke kaliuminnholdet.

Smånøtter, tantra er å få de 5 minuttene til å virke som hele dagen. Ellers -

Scott Sonnon, Amy Norcross, Wade Munson, "PRASARA YOGA: Flow Beyond Thought"
Publisher: RMAX.tv Productions | ISBN: 0979427541 | edition 2007 | PDF | 171 pages | 47.3 mb

Years of research into the zone culminates in a clear, concise guide to self mastery. By bridging the gap between yoga and athletics this third evolution of yoga allows anyone to tap into optimal human experience where everything feels, looks and just goes right . Exercise descriptions and clear photograph examples take you from beginning poses to linking the poses with simple breathing techniques and unlock the most powerful virtue in human physical life: flow.

http://depositfiles.com/files/cnfphwpku eller
http://depositfiles.com/files/2eltxddbr

Scott Sonnon, Amy Norcross, Wade Munson, "FREE TO MOVE with the Intu-Flow Longevity System"
Publisher: RMAX.tv Productions | ISBN: 0979427568 | edition 2008 | PDF | 390 pages | 71.4 mb

In 1996, Scott Sonnon pioneered the discipline of joint mobility in the West as a means of recovering from congenital disease, chronic pain and a host of injuries he incurred as an international martial arts champion and USA National Team Coach. His latest book, Free to Move: The Intu-Flow Longevity System, is already being called THE BIBLE OF JOINT MOBILITY. Even athletes and fitness enthusiasts suffer from injuries and joint pains! But these pains are entirely avoidable if you perform a simple routine of joint mobility exercises for several minutes each day. Free to Move teaches you the basics of this system, as well as the crucial progression you can follow to regain your full, natural range of motion. By following the plan contained in this book, you will release the abundant energy that is already within you and unlock your body's limitless healing potential. You can have the best nutrition in the world, but if you don't move each joint through its full range of motion daily those nutrients won't reach the tissues that are starved for it. Free to Move teaches you how to decompress each of the joints in order to bathe them in nutritive and lubricative synovial fluid, shipping that crucial nutrition in and waste products out. If you perform this simple program for as little as 8 minutes per day, you drink from a FOUNTAIN OF WELLNESS which extends longevity by slowing - and in some cases reversing - the typical accelerated aging process.

http://depositfiles.com/files/ckgzhubgi

PP

Anonym sa...

Visst holder jeg stø kurs. Det er den fordømrade veien som som driver og beveger seg!

PP

Anonym sa...

pp, har du noen erfaring med "photonic light therapy"? kjenner noen som bruker dette på hestene sine, samt på seg selv. dei sier det funnker helt supert. synes det virker interessant, siden det er snakk om en "enkel" måte å treffe aku-punkter i kroppen, siden man bruker infrarødt lys som dekker et større område enn en nål. se f.eks her: http://www.photonichealth.com/#!how-it-works/c1owe men, de skal jo ha grådig med penger for å kjøpe et slikt "kit", og da blir jeg litt skeptisk.

H

Anonym sa...

PP, hva mener du om Vita Biosa som kilde til organiske syrer ? kan ikke se at det har blitt spurt om før. Mvh. Mona P.

Anonym sa...

Om man ikke vet hva akupunkter egentlig er, og hvilken energier man påvirker, hva er da poenget med å påvirke akupunkter? Akupunkter, som også er det samme som marmapunkter (ayurvedisk medisin), er ikke i kroppen, det er kroppen som er i energiene, hvis krysningspunkter danner disse punktene. Energi, i form av lys eller lydbølger, beveger seg ikke fysisk fra apparatet til punktet, men eksisterer i punktet i samme sekund du skrur apparatet på. Akkurat som lynet, som selv om det oppstår fra bakken og går oppover, beveger seg så raskt til den øverste ”enden” at det ser ut som om det bevegser seg ovenfra og ned. Energi ”forflytter” seg ikke fysisk, fra punkt A til Å, men via frekvenser/dimensjoner (gjennom forskjellige ”potensialer”).

Lysterapi funker, men infrarød terapi er ikke lysterapi, og virker gjennom å varme opp punktene. Ikke så ulikt mikrobølgeoppvarming, som i mikroovner og mobiltelefoner. Dette er potensielt helseskadelig, og langtidsvirknigene er helt ukjente, da bruk av infrarød energi har ikke vært brukt tradisjonelt innen noen naturvitenskaper.

Lys og lydbølger er helt ok å bruke som terapi med mer, men jeg anbefaler alle å styre unna infrarød energi i alle former. Vi vet ikke nok om helsevirkningene, verken på kort eller lang sikt. Og har det ikke vært brukt tradisjonelt, med tanke på at mange av fortidens sivilisasjoner var betydelig mer avanserte teknologisk enn vår egen, så er det nok en svært god grunn til det.

Den linken du oppgir lot seg ikke åpne, verken i explorer eller firefox.

PP

Anonym sa...

Det er bare melkesyre i vita biosa ifølge produktinfo, og dette er uansett en temmelig dyr kilde til slike syrer. Surmelk, kefir eller myse er mye billigere, og kan drikkes i større kvanta. Søker du på vita biosa ph får du mer info

PP

Anonym sa...

http://www.photonichealth.com/#!how-it-works/c1owe

her er linken igjen.

og her er en annen. http://www.photon.no/modx/assets/docs/Photon_redusersmerte.pdf

det du sier om at det ikke er brukt tradisjonelt av fortidens sivilisasjoner gjør at jeg blir meget skeptisk til dette. de jeg kjenner har opplevd flere positive helseeffekter på seg og hestene, så hva er det som gjør at det tilsynelatende funker? jeg har forsøkt å søke på infrared + health dangers, men finner ikke noe vettugt. tydelig at dette ikke er forsket nok på. og infrarød badstu er vel ganske populært også, huff!

tusen takk for råd!

Anonym sa...

Jeg vil gjerne lese mer om avansert teknologi fra fortidens sivilisasjoner, kan du peke ut noen retninger for hva jeg kan se nærmere på?

Anonym sa...

Forskningsreferansene er på spansk, og verken de eller personene finnes i verdens største vitenskapsdatabase, PubMed. De andre referansene er til generelle verker angående elektromagnetisme som terapi, ikke infrarød terapi.

Samtlige helsevirkninger som oppgis for infrarød terapi er gjennomdokumenterte som virkninger av magnetfelter, slik at et mye tryggere alternativ, som gir samme resultater, er magneter. Magneter kan også brukes til å påvirke både akupunkter som triggerpunkter, og moderne forskning viser at melom 90-100% av triggerpunkter samsvarer med akupunkter. I tillegg er magneter mye billigere.

For meg virker det som om dette er et dyktig markedsføringsopplegg med personer i flere land som tilsynelatende beviser at produktet er ufarlig og har positive helsevirkninger. Dokumentasjon og logikk mangler helt, og logikken Coghill oppgir for at produktet virker er helt identisk med hvordan magnetfelter virker. Motsatt finnes det mange tiårs dokumentasjon på de positive helsevirkningene av magnetfelter.

Dette minner mistenkelig om en dyktig utført svindel.

PP

Anonym sa...

Hei, lurer på om økt inntak av gelattin kan føre til forstoppelse-?-(med gelatin mener jeg i form av gelatin pulver)

Etter at jeg la om til tradisjonskost ble mine fordøyelsesplager bedre, fikk da i meg mest gelatin via kraft. I det siste har jeg begynt å inkludere gelatin pulver i mye av matlagingen min- supper, sauser, te, kaker, laget eget godteri av gelatin osv og har den siste uka vært plaget med forstoppelse....så jeg lurer på om det er bare en tilfeldighet eller at det kan skyldes økt inntak av gelatin pulver?...funderer på om gelatinet kanskje binder til seg mye væske? BS

Anonym sa...

Det er mest sannsynlig en helbredsreaksjon, med tanke på virkningene flere av aminosyrene i gelatin har i tarmen. Og ja, gelatin binder væske, men dette bedrer, ikke fremmer forstoppelse. Det er jo samme argument som har vært brukt i alle år for å fremme fiber mot forstoppelse, på den måten at fiber binder væske

PP

Anonym sa...

Takker for svar PP:-) Da fortsetter jeg bare som normalt og håper dette er forbigående. Jeg lurte også på om det er noe sammenheng mellom H. Pylori og manglende niåver av magesyre, har du skrevet noe om det før som du kan henvise til? BS

Anonym sa...

Hei! Er det noe, utover tradisjonsmat generelt, jeg bør få i meg ekstra mye av (eller mindre) en periode hvis jeg har urinsyregikt / podagra?

Det skrives mye om hvordan man bør unngå kjøtt/innmat, egg osv, men dette blir vel bakvendt hvis man ønsker å få i seg næringsstoffer som er involvert i å fjerne urinsyre fra kroppen. Kan det i tilfelle bli verre en periode, og deretter bedre, hvis jeg øker inntak av disse matemnene?

Kapt. Vom

Anonym sa...

Hei! Takk for at du er her :-)
Jeg har såkalt kollagen kolitt, men ikke cøliaki. Har hatt "syk tarm" siden jul 2012, og har siden april 2013 holdt meg unna gluten, melkeprodukter og frukt med mye sukker. Jeg kjenner at jeg har hatt stor nytte av den nye kosten, alt går riktig vei. Legen foreslår nå at jeg skal ta et produkt som heter Ambrotose, som skal være rikt på glykoproteiner. Saken er bare den at det koster kr 1.200.- for 150 gram, og dermed lurer jeg på om det ikke finnes matvarer som har mye glykoprotein i seg, og eventuelt hvilke disse er. På forhånd takk for hjelpen!

Anonym sa...

takk så mye for svar!!

nå ser jeg forresten at jeg muligens var litt upresis i formuleringen i innledende post! her skriver jeg at de bruker infrarødt lys på disse akupunktene, men når jeg nå har satt meg litt mer inn i dette, så forstår jeg at infrarødt lys er fra 700nm og mer, mens denne pennen de bruker her er 660nm. det vil da kanskje si at denne pennen er innenfor spekteret lysterapi? og ikke helseskadelig?

ellers er jeg svært takknemlig for informasjonen, for jeg har vurdert et part ganger å prøve infrarød badstu.

Anonym sa...

Takk for svar ang. Vita Biosa, vil også si tusen takk pirkepetter for alt du har lært meg slik at jeg kan gi kroppen min det den trenger for og få optimal helse. Har i flere mnd. lest her og andre blogger hvor du har vert, og jo mer jeg leser desto mer fester seg i den teflonbelagte hjernen min, jeg er virkelig imponert over din enorme kunnskap og din vilje til å hjelpe oss alle. Mvh. Mona P

Anonym sa...

Å du vet, med utvidede former og to toppturer på hjemmebane så kan 5 minutter vare lenge selv uten Tantra ;-)

Takk forøvrig for informasjon om yoga. Lettere også å markedsføre dette overfor min mann, når jeg kan bruke ordet "army" i beskrivelsen. Enkelte menn er litt i overkant redde for at yoga innebærer feminine effekter som f.eks rosa tights og andre ting han helst ikke vil identifisere seg med...

Nøtteliten

Anonym sa...

Tusen takk for svar!

Anonym sa...

Opplever du ubehag av gluten og kasein er sannsynligheten stor for at du har redusert syreproduksjon i magesekken, eller at du pleier å konsumere korn og melk sammen, eller med matemner som blokkerer syreproduksjon eller pepsinaktivitet i magesekken. Dette fordi kasein og gluten er proteiner som må ha magesyre og pepsin for å for-fordøyes før de kommer ut i tynntarmen, for videre fordøying av enzymene der.

Spiser du mer protein, fortrinnsvis rå eller lite varmebehandlet, så som bl.a i speket og tradisjonelt konservert mat, så vil du få viktige aminosyrer som reparerer tarmen. Gelatin som ekstra tilskudd gir de samme aminosyrer, og vil i tillegg bygge kollagendelen av tarmen, da gelatin er hydrolysert kollagen. Proteinene du nevner er glykosaminoglykaner, som det finnes mye av i hjemmelaget kraft. I samme kraft får du også gelatin. Moderne forskning viser at glykosaminoglykaner ikke brytes ned til sine enkelte bestanddeler i fordøyelsen, men fraktes hele til brusk, ben og kollagen, hvor de både blir en del av kroppen din,utover å stimulere nydannelse av kollagen.

PP

Anonym sa...

Det må i så tilfelle være innmat, som er betydelig mer næringsrik enn muskelkjøtt.

Det er godt mulig at omjusteringsprosessen oppfattes av deg som negativ, dvs at du føler deg verre i en periode på timer eller dager. Dette også fordi helseproblemet ditt involverer en rekke andre prosesser i kroppen din som ikke er relatert til urinsyre. På den måten at det eller de næringsstoffene du har for lite av eller mangler, er involvert i mye annet enn regulering av urinsyre.

http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376785266624#c8780944774126687236

Spis for å være frisk og rask, ikke for å bli kvitt eller unngå sykdom eller helseproblemer. Mat skal være kos, ikke medisin, og at mat nærer, reparerer og bygger kroppen skal være en tilleggsvirkning, en bieffekt, og ikke poenget med å spise i utgangspunktet.

Til andre her inne; kommentarer uten kallenavn/navn besvares, som nevnt tidligere, ikke. Og angående captcha, så trenger man bare skrive bokstavene, alle små, selv om noen er store i captcha'en. Nummerne/tallene kan utelates helt, slik at man slipper alt unntatt bokstavene/ordene

PP

Anonym sa...

Tips –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1370469878140#c1880808980024619674

Og fra - http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html i kommentar 06.12.2012 kl.15:20

”Henriette - magesmerter etter å ha spist eller drukket alkohol er typiske symptomer på nedsatt magesyreproduksjon/et for alkalisk miljø i magen, og som i seg selv er nok til at det dannes sår i magesekken. Et for alkalisk miljø i tykktarmen har også vist seg å forårsake sår i tarmslimhinnene, slik at vi her kun snakker om feil ph som årsak, og ikke bakterier eller andre mikroindivider. Antibiotika virker midlertidig smertedempende fordi antibiotika dreper helikobakter pylori (og lammer mageslimhinnene om den er aluminiumsbasert), som jobber med å reparere mageslimhinnene. Den er som alle andre bakterier i kroppen med på å reparere og bygge kroppsvev, samt regulere gener i mage og tarmceller. Den reduserer også mageslimhinnenes innhold av mucin, som er svært forhøyet ved hypotyreose. Sistnevnte er en vanlig årsak til nedsatt magesyreproduksjon/for høy ph i magen, og symptomer dette gir. Så som refluks, magesår, oppblåsthet, smerter etter måltid, midlertidige smerter ved konsum av syreholdig drikke, alkohol inkludert, etc”

PP

Anonym sa...

Etter en periode uten lever har jeg de siste 10 dagene spist ca. 200 g rå lever hver dag (av lam og kylling), men jeg blir litt svimmel/ susete i hodet umiddelbart etter at jeg har spist. Det går fort over altså, men jeg er bare litt nysgjerrig på hva som skjer i kroppen? Det virker for meg som det er en sammenheng, for jeg blir ikke sånn av andre måltider. Før jeg spiser tar jeg 2 ss gelatin og en shot med juicepressa ingefær og sitron, og jeg blander lever med litt upasteurisert rømme og masse krydder. Men jeg tygger ikke da.. Bare svelger små biter. Er det greit å fortsette sånn? Og så lurer jeg på, når jeg lager kefir av fersk melk så flytter jo fettlaget opp, og på toppen blir det litt sånn "pusete". Jeg har bare blandet alt og drukket det jeg, men så kom jeg plutselig til å tenke på om det lodne laget kan være en type mugg som ikke er bra? Har bare laget 3 runder med kefir, så jeg er foreløpig helt nybegynner, og har ikke blitt dårlig av å drikke den. Det hadde bare vært fint med grønt lys for å fortsette med de samme kornene :)

Ellen

Anonym sa...

Takk for svar vedr kollagenøs kolitt. Jeg har siden april kokt kraft til den store gullmedaljen, av storfe, fisk og kylling. Har stort sett bare levd på kraftsuppe i snart 6 mndr... Veldig kjedelig, men det gir mening når man kjenner at kroppen er på vei tilbake.

Jeg er imponert over dine kunnskaper, og din vilje til å dele:-) Skal heretter undertegne med navn.
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Tusen takk for raskt svar! Nå har jeg bestilt fiskeleverolje, magnesiumolje, epsomsalt og gelatin fra Tidsporten. Skal jeg bruke magnesiumoljen kun utvortes? Smør og ost har jeg nettopp fått leveranse av. Jeg har også bestilt leverkapsler fra Radiant Life til å begynne med (jeg skal prøve å få kjøpt rå lever etterhvert). Hvor mange anbefaler du at jeg begynner med med tanke på at jeg er veldig tom for energi og gravid?

Jeg har brukt Himalaysalt i flere år, til nesten alle måltider. Jeg har buker det i badevannet også, ca 4-5 ss, av og til sammen med natron. Vet du om dette har noe effekt? Jeg kan ikke si at jeg har merket noe, men jeg har tenkt at det ikke kan skade... Jeg har også tatt Epsomsalt karbad/flytetank på Emma Sansehus i Bærum. Men det er veldig mye enklere å ta det i badekaret hjemme (dessuten koster det fra 300,- og oppover pr bad).

Mvh. Sigrid

Anonym sa...

Menn som tenker slik du beskriver er stort sett egentlig voksne gutter, da menn som er trygge på manndommen sin (dvs hvis indre modenhet samsvarer med den fysiske alderen) ikke bryr seg om slikt. Et slikt syn på det å være mann er et forkvaklet machomannsbilde som ødelegger mye for mannens evne til å utvikle og utrykke følelser og atferd som gjør ham godt og utvider forståelsen for og gleden i å leve. Vi er jo alle begge poler, dvs maskulin og feminin energi, og må utvikle begge likt, i balanse, skal vi vokse som mennesker, og ikke minst ha muligheten til å leve ut alt i oss selv.

Når det er sagt, ser jeg en mann i rosa tights bedrive yoga så har jeg i grunnen kun følgende vise og dypsindige kommentar å komme med; "HOMO!!!" :-)

Noe som kanskje apellerer til mannen -

Systema - Strength and Flexibility by Kwan Lee
DVDRip | English | 2003 | mkv | H264 720x480 1250 kbps | AAC 2 ch | 594 MB
eLearning, Sports

In this volume, Kwan Lee, one of the top Systema instructors in North America, shows how you can develop functional strength and flexibility in a dynamic and sustainable manner with proper breath and relaxation.

Specifically requested by world-renowned Master of Systema, Vladimir Vasiliev, this DVD is your chance to discover original and never-before-seen functional strength and mobility exercises that can be applied directly to your fitness and combatives regimen. With detailed explanations and progressive demonstrations, the material is intuitive and easy to follow and can be applied instantly. Topics include:

- Bodyweight Exercises (Solo and Partner)
- Structural Alignment for Maximum Functionality
- 360° Joint Stretching and Control
- The Use of Breath for Form, Action, and Recovery

Also included is an all-new and innovative Dynamic Stretching Progressionâ„¢ for the entire, body. This one sequence is worth the viewing alone since it gives you a basis for developing true "Freedom of Movement"

Learn what it takes to free yourself from the shackles of limited movement, tension, and rigidity. Enhance tendon and ligament strength and develop the ability to adapt to ANY environment instantly while remaining composed, aware, and in control. Every tip and exercise is geared toward expanding your options so that you can evade threats, deal with destructive energy, and change levels effortlessly.

Equip yourself with the tools to achieve total freedom of movement!

http://uploaded.net/file/syf419fp/Strength.and.Flexibility.part1.rar
http://uploaded.net/file/1810c8lc/Strength.and.Flexibility.part2.rar

PirkePetter

Anonym sa...

Ellen, min kefir blir også "pusete" på toppen. Jeg bare rører alt sammen. Kan aldri tenke meg at det er mugg.Vet også at andre bare rører det inn. Jeg hørte med andre da jeg selv var nybegynner, og de sa det skulle være sånn - at det var helt normalt. ,

Nøtteliten

Anonym sa...

Tusen takk for veldig interessant svar:-) BS

Anonym sa...

Radiant Life sender ikke lenger leverkapsler til Norge opplyste de ved bestilling. :( Noen tips til hvordan jeg får et bra nok inntak samtidig som det er i en form jeg klarer å innta? Jeg har akkurat begynt å spise kjøtt igjen og gleder meg ikke til lever-prosjektet, selv om jeg har tro på at det vil hjelpe. Er hjemmelaget leverpostei på en brødskive nok pr dag? Andre måter/tips?
Mvh Sigrid

Anonym sa...

Lillemann på 5 vil veldig gjerne slutte med bleie om natta, og sover nå uten. Han er tørr noen netter, men tisser nesten like ofte som han er tørr. Har dette med tissing om natta noe med kosthold/ernæring å gjøre, og er det i så tilfelle noe som helst jeg kan gjøre for han slik at det blir lettere for han å holde seg tørr?

Nøtteliten

sunni sa...

Pirkepetter, jeg husker å ha lest i en av kommentarene dine at B12 blant annet reagerer med syre. Jeg tenkte å innta rå lever sammen med sur myse som en del av frokosten, men lurer nå på om dette egentlig er så lurt, med tanke på at det er melkesyre og eddiksyre i den sure mysen? Men så er det jo også laktoferrin i mysen, som vil sikre opptak av jern om jeg ikke husker feil. Er jeg helt ute på jordet nå? Har jeg misforstått noe når det gjelder syrers virkning på vitamin B12?
Tusen, tusen takk for all den kunnskapen du har delt, og deler med oss Peter :-)

Christer, jeg har tenkt å kjøpe et fryseskap, og lurer på om det går greit å oppbevare smøret i -32 grader celsius? Eller er det for kaldt? Deilig med tilgang til masse (!) upasteurisert Tidaporten-smør! :D

sunni

Anonym sa...

Heisann! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg et par geiter (har flyttet til en landbrukseiendom som ikke har vært drevet på en stund). Først og fremst vil jeg har geitene til kos, samt til å rydde litt i ugresset. Jeg tenker ikke starte noe stordrift, men vil gjerne at geitene skal kunne gi melk slik at jeg kan lage f.eks ost. Spm mitt er da: er geitemelk like næringsrikt som kumelk (i upast. form, selvfølgelig)? Kan man syrne denne melka med kefirkorn? Har lest en plass at geitemelk ikke innhar akkurat de samme næringsstoffene som kumelk (f.eks mangler laktase?), men finner ikke noe som kan gi meg svar på det jeg stiller spm om her.

Hilsen A-K

sunni sa...

Hei A-K :) Jeg husker å ha lest flere ganger at geitemelk inneholder mer mellomkjedete fettsyrer enn kumelk. Så vidt jeg husker har også Sally Fallon nevnt dette i et intervju. Utenom det vet ikke så mye om forskjellene mellom kumelk og geitemelk.

sunni

Anonym sa...

Det går helt fint å surne geitemelk til kefir. Geitemelk om kumelk er omtrent like næringsrike, men med en litt forskjellig næringsprofil. All upasteurisert melk inneholder enzymer, inkludert laktase.

PP

Anonym sa...

Syre frigjør B12 fra proteinet det er bundet til, og dette er bare en bra ting så lenge det skjer i magesekken. Skjer det utenom magesekken bør væsken syren er blandet i konsumeres, da vitaminet vil være i væsken etter syrepåvirkning.

Jeg skjønner ikke logikken din i å først spørre om B12 og syre, for deretter å nevne at laktoferrin hjelper på mineralopptaket?

Smør kan fryses som du vil.

PP

Anonym sa...

Du unngår puseproblemet ved å bruke lokk, av typen som slipper ut kullsyre, men ikke slipper inn luft. Det er naturlig at kasein og fett skyves oppover mot toppen under gjæring, og det var vanlig å røre i melk som ble surnet minst 1 gang til dagen, for å unngå mugg og pusepels. Lokk går imidlertid også greit

PP

Anonym sa...

Hei PP, jeg har et spørsmål jeg håper du kan hjelpe meg med.
Kjæresten min sliter veldig med kløe i skrittet, som blir verre når han svetter. det klør intenst, og har ført til
at huden har fått hvite, harde områder, nesten skorper. Jeg har googlet litt på det, og funnet ut at det kan minne
om det doktorene kaller eksem og/eller soppinfeksjon. jeg har sagt til ham at det ikke er vits i å gå til legen, da han sikkert bare får en kortisonkrem eller lignende som hjelper mot symptomene, ikke årsaken. jeg har gitt ham både kokosolje og upasteurisert smør til og smøre med, uten at det hjelper. hvilke næringsstoff er det han mangler som fører til dette?
på forhånd takk for svar, Lise

Anonym sa...

Men er det farlig/negativt å drikke pus? Jeg synes kefiren blir for sur dersom jeg rører i den under fermentering, så jeg bare lar den stå under klede. Har rørt inn pusen og drukket det i snart et år uten problemer. Synes det er mer praktisk å syrne uten lokk, og har dessuten laget noen ganske fine glasshetter som jeg synes gjør seg godt på kjøkkenet i dagene kefiren står til syrning.

Nøtteliten

Anonym sa...

Scott Sonnon - TACGYM (2011) (DVD + PDF manual)
DVDRip | English | MP4 | 720x480 | AVC 1002 Kbps 14.985 fps | AAC 128 Kbps 48.0 khz | 2 channels | 4.35 GB
Genre: Video Training, Fitness, Martial arts

Your expertly crafted, 79 page Field Manual to Tactical Gymnastics includes precise descriptions of the protocols and workouts within the TACGYM system. Elaborate reports for all 12 workout missions (Fubar, Snafu and Tarfu - and all four levels of each: Delta to Alpha) are laid out in both written and photographic format. Included, are the innovative scoresheets for tracking your results in repetition, time, heart rate, technique, discomfort and exertional level. The master program charts allow you to schedule the calendar of your exercise through all four aspects of recovery.

TACGYM INSTRUCTIONAL VIDEOSEach of these 12 mission briefings thoroughly describethe safety points, key mechanics, structural alignment and breathing techniques for each of the skills to be learned in the program of instruction. As has become the standard in all TACFIT instruction, the coaching cues taught provide both map and compass for navigating through your workout missions.

TACGYM FOLLOW ALONG VIDEOSAll twelve of these 20 minute training simulations havebeen created for the easiest, simplest format to follow-along with your instructor as you go through each protocol. Each innovative production allows you to maximize your time actually performing the workout mission without concern as to the next step.

ARCHIMEDES- LOWER BODY FLEXIBILITY YOGA FOR PERFORMANCE RECOVERY PROGRAM.Instructional videos:The 3 lower-body yoga stretch routines taught in these 3 videos include the specific alignment and breathing techniques to optimize yoursuccess, and prevent injuries. How to enter and exit each position guarantees no accidental injury while stretching. Each skill progresses to the next, so following the coaching cues ensures that you develop effectively and safely when performing the program.Follow-Along videos:Each of these three 6 minute follow-along lowerbodyyoga stretch routine perfectly times your optimal holds and transitions between the positions. Shot from multiple angle photography to give you the optimal reminder of coaching cues found in the instructional series.

BODY ROLLING- MYOFASCIAL RELEASEInstructional video:In this 41 minute instructional program, you``ll learn the location, application, direction and duration of the twenty-one exercises in this unique and innovative approach to myofascial release.Combining simple yoga postures to elongate the target tissues, with the body rolling technique of myofascial release, offers fast, effective, thorough and enduring freedom from the tightness and tissue density which results in pain and injuries.Follow-Along video:With only 10 minutes, you can follow this video as a warm-up, cool-down or recovery day for restoration and recuperation from training, occupational, sport and life stressors. The combination of simple yoga postures andeasy to follow body rolling technique provides you with increased energy and pain-free range of motion, using only an inexpensive tennis ball.

Anonym sa...

CADUCEUS- THE HEALING STAFF- FLEXIBILITY/ MOBILITY ROUTINE FOR THE UPPER BODY.Instructional video:In this 33 minute instructional rogram, you``ll learn the unique and innovative approach to using ancient martial art staff conditioning drills to release tension and tightness in the upper body. Each of the 13 core movements build upon one another progressively, using only a household dowel rod or broomstick.Follow-Along video:Requiring only 5 minutes, to free the upper body of pain and tightness, this simple to learn and easy to follow warm-up can just as effectively be used as a cool-down or a recovery workout for restoration and recuperation.

http://uploaded.net/file/8x3dtidn
http://uploaded.net/file/x62fg4cs
http://uploaded.net/file/nre8dhco
http://uploaded.net/file/lxdfg35g
http://uploaded.net/file/fw75bpa9
http://uploaded.net/file/vz1mkseu
http://uploaded.net/file/luw9h8tr
http://uploaded.net/file/v3pqn2e7
http://uploaded.net/file/4ecxoauj

Alle filene tilsammen blir film pluss bok

PP

Anonym sa...

Av en eller annen pervers grunn forsvant første kommentaren med filminfo. Her er begynnelsen -

Scott Sonnon - TACGYM (2011) (DVD + PDF manual)
DVDRip | English | MP4 | 720x480 | AVC 1002 Kbps 14.985 fps | AAC 128 Kbps 48.0 khz | 2 channels | 4.35 GB
Genre: Video Training, Fitness, Martial arts

Your expertly crafted, 79 page Field Manual to Tactical Gymnastics includes precise descriptions of the protocols and workouts within the TACGYM system. Elaborate reports for all 12 workout missions (Fubar, Snafu and Tarfu - and all four levels of each: Delta to Alpha) are laid out in both written and photographic format. Included, are the innovative scoresheets for tracking your results in repetition, time, heart rate, technique, discomfort and exertional level. The master program charts allow you to schedule the calendar of your exercise through all four aspects of recovery.

TACGYM INSTRUCTIONAL VIDEOS Each of these 12 mission briefings thoroughly describethe safety points, key mechanics, structural alignment and breathing techniques for each of the skills to be learned in the program of instruction. As has become the standard in all TACFIT instruction, the coaching cues taught provide both map and compass for navigating through your workout missions.

TACGYM FOLLOW ALONG VIDEOS All twelve of these 20 minute training simulations havebeen created for the easiest, simplest format to follow-along with your instructor as you go through each protocol. Each innovative production allows you to maximize your time actually performing the workout mission without concern as to the next step.

ARCHIMEDES- LOWER BODY FLEXIBILITY YOGA FOR PERFORMANCE RECOVERY PROGRAM. Instructional videos:The 3 lower-body yoga stretch routines taught in these 3 videos include the specific alignment and breathing techniques to optimize yoursuccess, and prevent injuries. How to enter and exit each position guarantees no accidental injury while stretching. Each skill progresses to the next, so following the coaching cues ensures that you develop effectively and safely when performing the program.Follow-Along videos:Each of these three 6 minute follow-along lowerbodyyoga stretch routine perfectly times your optimal holds and transitions between the positions. Shot from multiple angle photography to give you the optimal reminder of coaching cues found in the instructional series.

BODY ROLLING- MYOFASCIAL RELEASE Instructional video:In this 41 minute instructional program, you``ll learn the location, application, direction and duration of the twenty-one exercises in this unique and innovative approach to myofascial release.Combining simple yoga postures to elongate the target tissues, with the body rolling technique of myofascial release, offers fast, effective, thorough and enduring freedom from the tightness and tissue density which results in pain and injuries.Follow-Along video:With only 10 minutes, you can follow this video as a warm-up, cool-down or recovery day for restoration and recuperation from training, occupational, sport and life stressors. The combination of simple yoga postures andeasy to follow body rolling technique provides you with increased energy and pain-free range of motion, using only an inexpensive tennis ball.

PP

Anonym sa...

Takk for betryggende ord, begge to :)

Ellen

Anonym sa...

Jeg har valgt å spise store mengder spekemat de siste månedene. Men dessverre med nitritt. Av økonomiske og strutse-aktige grunner. Hodet er vel på tur opp av sanda, og jeg har lest litt mer hva du har sagt om det. Jeg ble bekymret for at jeg har konsumert helseskadelige mengder de siste månedene. Er det etter ditt syn slik at det gjør mer skade enn gagn? Nitrittfritt for enhver pris?

Tale

Anonym sa...

Tips -
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/skin3.php

Sopp på huden viser feil ph og forstyrret bakterieflora i tarmen, slik at dette er et problem som må ordnes innenfra, hvor utvendige midler kun er symptombehandling.

PP

Anonym sa...

NItritt i sammenheng med et næringsrikt kosthold er ikke et problem, da så mange næringsstoffer avgifter nitritten. Især om du har normal magesyreproduksjon og bakterieflora i tarmen.

Det er mye spennende i sanden!

PP

Anonym sa...

Hvis jeg har forstått dette riktig er salt viktig og få i seg ved for høyt blodtrykk da salt kontrollerer RAAS som øker betennelse og øker blodtrykket. Jeg har hyponatremi, kanskje ikke så rart da jeg i mange år har brukt en tokomponentet blodtrykksmedisin hvor den ene delen er vanndrivende. Denne har jeg nå sluttet med men jeg har kjøpt meg blodtrykksapparat og trykket mitt ligger i snitt på hundreognoenogfemti på noenognitti som er innenfor normalen utifra den gamle måleverdien. Nå er det jo lavere grenser og jeg tror ikke dette ble gjort med tanke på folkets helse. Så ved å tilføre mer salt så vil blodtrykket mitt gå ned, stemmer det ? Forøvrig bruker jeg mye kraft, gelatin, kokosolje,magnesiumolje, gjæret fiske og smørolje fra tidsporten, mye spekepølse og egg . Spiser poteter til middag men har kuttet ut alt korn for en periode, ryggen min som var stiv som en stokk har nå blitt myk og fin. Føler at jeg er på rett veg endelig, etter mye prøving og feiling. Mona P.

Anonym sa...

Salt kontrollerer hormonene du nevner, men er også en av de viktigste elektrolyttene i kroppen, slik at salt, i betydning natrium, alltid er en god ting.

Nye grenser og verdier, som gjøres lavere år for år, er for å skape stadig nye pasienter som tilsynelatende er i faresonen/målsonen. Det er mye penger i dette. Akkurat som med å dikte opp pre-ditt og pre-datt, som f.eks prediabetes, etc, også for å skremme folket til medikamenter og undersøkelser. Disse tingene, at det er bevisst forsøk på å øke markedet for medikamenter, samt at målestokken for disse nye grensene og verdiene er tull og tøys, er vel dokumentert. Også i lege og vitenskapstidsskrifter.

På samme måte økes grenseverdier for akseptable nivåer av kjemikalier som tungmetaller, tilsetningsstoffer, hormoner og hormonhermere, sprøytegiftrester, etc hvert år, slik at disse 2 taktikkene lagt sammen er en vinn-vinnsituasjon for industri og A/S helsemyndigheter

Mer animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kolesterol, og magnesium og kalium, samt vitamin D og B vitaminer, er også viktige kontrollfaktorer for blodtrykksnivåene. Og ellers reduserer innmat (spesielt hjerte), egg, upasteurisert melk, kraft/gelatin, og eddik blodtrykket. Sex også.

PP

Anonym sa...

Takk for svar. Det er nok ikke machomannsbildet som ødelegger, men snarere litt for mange følelser i et hjerte som er litt i overkant sårt, og dermed tryggere å forsøke å stenge mest mulig ute. Også alt som innebærer å åpne opp for den mer feminine balansen, fordi dette ofte også innebærer det å bli tvunget til å forholde seg til følelser som - enn så lenge - er for vonde å nettop forholde seg til. Kjenner at jeg nesten tar til tårene når jeg skriver om dette. Jeg skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for å hjelpe ...

Nøtteliten

Anonym sa...

Tusen takk for svar, ja det er virkelig skremmende det som foregår nå, men det er mange år siden jeg fant ut at jeg selv må ta ansvar for egen helse, kan jo ikke gå til legen med kroppen min og si fiks denna for meg . dessuten er han veldig glad i reseptblokka si, han har mast i flere år om at jeg må ta statiner og albyl e, du er jo over femti og har høyt blodtrykk, du vil vel ikke dø av slag ( dust ). Ikke tale om at jeg skal ha noen av delene og ikke skal jeg dø av slag heller. Skal lese meg opp på gode kaliumkilder og fortsette der jeg er nå. Hvis jeg skulle satse på sexen til å senke blodtrykket mitt, ville jeg vært dau for lenge siden he he, satser på kostholdet jeg og så får jeg ta det andre som rein bonus :) . Ønsker deg en god dag, hilsen Mona P

Anonym sa...

Jeg har tatt blodprøver igjen, og stoffskiftet mitt er på vei til å stabiliseres (tar ikke medisiner), men nå har bukspyttkjertelen begynt å oppføre seg rart. På ett år har verdiene til fS-C-peptid økt fra 285 til 682. Jeg vet hva du mener om blodprøver og verdiene legene opererer med PP, men jeg lurer på hva som kan være årsakene disse økte verdiene? Og om det er noe å tenke på. Alt annet har liksom gått rett vei.. Bortsett fra at jeg har lagt på meg 10 kg etter at jeg begynte å spise tradisjonskost (ca. ett år), og hadde i utgangspunktet behov for å gå ned i vekt, så kroppen kan jo ikke ha stabilisert seg helt enda.

Ellen

Anonym sa...

Økte nivåer av dette peptidet pleier normalt å bety normal insulinproduksjon og mulig insulinresistens. Dette siste kan være midlertidig, da så lenge du spiser tradisjonskost kan du ikke ha insulinresistens.

Av mineraler er det i hovedsak magnesium og natrium som regulerer cellenes insulinsensitivitet, og da du har spist mye lever daglig, og dermed fått i deg mye B vitaminer, kan dette har ført til økt tap av magnesium ettersom magnesium, som del av koenzymer, brukes til å omdanne B vitaminer fra mat til koenzymformer i kroppen.

PP

Anonym sa...

Hei PP og takk for interessante tanker og god hjelp. Har gått mer eller mindre på tradisjonskost i 1 år nå og ble raskt kvitt noen plager. Noen vedvarer men det er fordi jeg ikke blir kvitt alt som er i kroppen min, men det kommer. Tusen takk for at du deler raust av din kunnskap, jeg har i mange år savnet informasjon som dette på nettet i min søken etter et kosthold som jeg kunne ha resten av livet. Har noen spørsmål til deg som jeg lurer på om du kan svare på. Jeg føler jeg har fått kosten på plass, men spiser ikke mye urter og krydder(utenom salt og pepper) og tar heller ingen adaptogener. Er dette noe som jeg bør inkludere mer? Kan du anbefale noen urter og krydder og adaptogener som er bra på generelt grunnlag. I Norge ser jeg at reinrot av adaptogener selges, men finner ikke så mange andre i norske butikker. Kan du anbefale noen steder som selger dette? Jeg sliter litt med sliten nedre del av rygg og har lest litt at du har nevnt noe om urter som styrker buken og musklene der.

Jeg ble også veldig nysgjerrig på den informasjon du skriver om at historisk så har mennesker levd mye lengre enn i dag ifht å kunne argumentere for at kostholdet før var mye bedre. Hva tenker du ifht det som står i Bibelen(selv om jeg vet at du ikke synes noe særlig om den) om hvor gamle folk ble? Hvilke kilder har du bak innlegget ditt hvor du skrev om mange historiske kilder som tilbakeviste alle argumentene om hvor fælt folk før i tida hadde det. Veldig glad hvis du kan dele.

Vennlig hilsen Solrun

Anonym sa...

Hei. Jeg ser at det er noen her som spør etter gode kilder for adaptogener. Har en god kilde for rosenrot, som vi har kjøpt fra og brukt i over en måned nå. Veldig bra saker. De har hele røtter som du selv enten legger i tinktur eller tørker i tynne skiver (2-4 mm skiver som tørkes i romtemperatur eller mattørker for de som har) for å lage te av. Og man får også kjøpt røtter med jord for å grave ned ute i hagen selv. Røttene er svære og har fått fin næring de første årene. Første året fikk de beinmel, og de to neste årene hestegjødsel. Har vokst i Trøndelag. Nå er de syv år gamle, så potensen skal være veldig god.

Har ikke sovet så dypt på snart tyve år som etter at jeg begynte å bruke av disse røttene. Vanligvis sover jeg lett og kan ha noen netter hvor jeg våkner flere ganger. Men nå sover jeg dypt, og har definitivt hatt færre netter hvor jeg våkner og må opp. Samboer sier han sover også bedre. Rosenrot hver kveld (vi tar en dose som gjør oss avslappet - den fungerer slik at en liten dose stimulerer mens en litt større dose roer ned) pluss salt/sukker på kvelden når nødvendig, har gjort at jeg sovner veldig fort og så dypt. Ellers er det de vanlige effektene. At kroppen har høyere toleranse for stress osv.

Uansett, de tar kr. 100,- for en rot. Hver rot kan veie alt mellom 500 gram til 1 kilo, tror jeg. Og tror de har tinktur også. E-post adresse er: egi-haav@online.no og telefonnr. er 92284733 (Olaug Håve). Er bare å kontakte dem og si at dere fikk høre om rosenrot-røttene.

Marit

Anonym sa...

Om du vil gjøre mer bruk av kryddere og urter er helt opp til deg og hvilke eventuelle helseproblemer du har. Kryddere/urter er ikke nødvendig for å bli frisk fra hva det skal være, men kan hjelpe på prosessen i en del tilfeller. Det samme gjelder adaptogener.

Vil du ha adaptogener allikevel så finner du mange via butikken til Christer; i linkene til høyre på denne siden. Om du ikke allerede er klar over det så er dette Christers blogg.

Om urter, etc for korsryggen, gjør et sidesøk på levator ani her –
http://eidenshage.blogspot.no/2013/01/tannhelse-pa-den-tradisjonelle-maten.html

Når det gjelder historiske kilder til levealder før i tiden så har jeg ingen jeg kommer på umiddelbart, da dette er slikt jeg har kommet over når jeg har lest om eldre kulturer og disses kosthold i eldre bøker og skrifter siden jeg begynte å lese som 4-åring. Jeg har aldri samlet på slik info, bare merket meg den, da levealder ikke var interessant for meg da. Kun helse og fysisk styrke og utholdenhet i forhold til kosthold på den ene siden, og livsfilosofi/tanke og følelsessett på den andre.

Det som står i bibelen er eldre historier og legender fra eldre sivilisasjoner, hvorav ingen hadde noe med tilhengere av judaismen å gjøre. I følge historisk og religiøs forskning er mesteparten i gamletestamentet hentet fra den sumeriske sivilisasjonen, som er mye eldre enn bare noen tusen år. At man kunne bli svært gammel da tar jeg for gitt, da alt var annerledes, selv gravitasjonen og svingningshastigheten i de elektromagnetiske energiene som utgjør rammen/koordinasjonspunktene for den tredimensjonale verden vi opplever som fysisk. Også minstehøyden blant mennesker, bl.a i Egypt, var ca 2-3 meter for bare noen tusen år siden, slik at eldre tiders mennesker må ha vært opptil flere meter høye. Og man antar at en av faktorene for både eldre tiders livslengde som størrelse var datidens gravitasjon i forhold til moderne tider. I tillegg da til et helt annet miljø, kosthold, levesett og tanke og følelsessett. Sistnevnte på den måten at selv teknologisk avanserte kulturer hadde et nærmere forhold til seg selv som mer enn bare kjøtt og blod.

Jeg har også lest forskning som dokumenterer at alt levende på jorden har krympet betydelig gjennom tidsepokene, hvilket støtter logikken om både størrelse som livslengde.

Vedaene, som ”bare” er noen tusen år gamle, omtaler en rekke høyteknologiske dingsbomser, som bl.a flygende fartøy som gikk på lydbølger og ble kalt vimanas. Liknende beskrivelser går igjen blant mayaene og inkaene, såvel som blant nordmaerikanske indianere. Det er kjent og dokumentert at man har funnet pyramider også i nord-Amerika, og i flere slaviske land. Og at de avanserte pyramidene i Giza, som nyere forskning daterer minst 11 000 år tilbake i tid, danner en konstellasjon som kan sende elektromagnetisk energi ut i verdensrommet. Mao via dimensjoner, altså tidsreiser/reiser i parallelle verdensversjoner Ser du på hva eldre tiders byggverker faktisk er, og hva de forårsaker, er det en selvfølge å anta at de er bygget av mennesker som var langt forut oss teknologisk. Og var de det, levde de svært sannsynlig mye lenger enn moderne mennesker. Også datidens syn på det å oppleve seg selv som fysisk menneske, samt på det kunstige begrepet tid og rom, gjorde nok også at mennesker levde mye lenger enn vi gjør i dag.

Anonym sa...

Utover helse så spiller egne tanker om såkalt alder og alderdom, livslengde, etc inn, og moderne forsøk har vist gjentatte ganger at om man kan hypnotisere mennesker til å tro at de er mye yngre, eller få dem til å tro, eller føle at de er yngre enn de er, så forandres kroppen kjemisk slik at den tilpasser seg den alder man tror man befinner seg i. Selv ”enkle” forsøk med middelaldrende kvinner og menn i vår tid, som i en periode bodde i skjermet miljø, hvor musikk, radioprogrammer, tvprogrammer, klær, mat, etc var fra 60-70-åra, gjorde at forskjellige kjemiske og psykiske parametre, deriblant hormonelle nivåer, forandret seg til å gjelde for kropper som var mange tiår yngre enn forsøkspersonene. Så tradisjonsmat, kjøtt og fiskekraft så vel som tankens kraft vil raskt kunne gi Metusalem konkurranse.

Litt info angående pyramider og forskning på virkninger –
https://www.divinecosmos.com/start-here/books-free-online/20-the-divine-cosmos/103-the-divine-cosmos-chapter-09-harnessing-torsion-waves-and-consciousness
http://www.rexresearch.com/golod/golod.htm
http://www.gizapyramid.com/research.htm
http://www.rexresearch.com/parrpyr/parrpyram.htm

Noen kuriositeter -
http://www.alternativ.no/art/?id=355
http://io9.com/5875252/when-the-smithsonian-discovered-an-ancient-egyptian-colony-in-the-grand-canyon
http://www.atlanteanconspiracy.com/2008/06/great-pyramid-mystery.html

Når det gjelder norske forhold og livslengde så er dette informasjon jeg har plukket opp i studier av bl.a vikingene og via eldre bøker jeg i hovedsak har funnet i antikvariater. Og det jeg har lest av sannferdig informasjon om vikingene viser en helt annen historie enn den offentlig aksepterte, hvor vikingene var drapslystne, drikkfeldige kranglefanter og råtasser som plyndret og voldtok hvor de enn befant seg. Ingen moderne kilder oppgir at vikingene hadde et avansert selvforsvarssystem som minner om de japanske samuraienes ju-jutsu, at de praktiserte meditasjon/ut av kroppen-turer, hadde en betydelig mer inngående forståelse av kosthold og helse enn man har i dag, hadde en livsfilosofi og forståelse av seg selv som bevissthet i fysisk form, og hvor alle var forbundet i det man kalte livets vev, m.m

Moderne propaganda som programmerer oss til å akseptere alderdom = uhelse og degenerasjon, at akseptert livslengde er 70-90 år, og liknende sludder bør avvises av alle som vil leve både bedre og lengre enn folk flest. Et så negativt menneskesyn og livssyn tjener bare samfunnsmaskineriet og elitefamiliene som eier dette. Moderne forskning viser at mennesker og dyr i dag kun uttrykker ca 20% av den totale genetiske kapasiteten, antakelig takket være generasjoner av næringsmangel og kjemikaliebelastning. Jeg tar for gitt at eldre tiders mennesker var betydelig mer utviklet også genetisk sett, og da uten å trekke inn at genene er elektromagnetiske, og energi, dvs psyke, som beveger seg i spiralform. Og apropos spiralform så kommer også informasjonen om menneskets energetiske form, de såkalte chakraene, fra en betydelig mer avansert kultur enn vår egen.

Naturlig teknologi –
http://www.rexresearch.com/

Oppsummering av kommentaren: mye babbel og spekulasjoner og lite dokumentasjon og verifiserbare fakta. Men, når det er sagt så er jo heller ikke livet dokumentert enda, men vi lever like fullt.

PP

Anonym sa...

Tusen takk PP. Artig med tips til hvor man kan lese seg opp på den eldgamle kunnskapen som våre forfedre hadde, men som er gått mer eller mindre i glemmeboka. Jeg har reist mye rundt omkring i verden og har bestandig merket at andre land er lang mer vitenskapelig enn det vi er. Og de er også som oftest flinkere til å ta vare på gammel kunnskap og kombinere den med nyere forskning. Har observert at matematikk og fysikkstudenter på videregående i Tyskland f.eks er langt forbi norske studenter i kunnskap og forståelse.

Jeg hadde lest i Livenes Hage om levator ani og urter, så nå skal jeg søke litt mer og finne ut hvilke urter som er bra for å styrke korsryggen. Det er bare så utrolig mye informasjon der ute, så å finne det som virkelig er sant er noen ganger vanskelig.

Et lite spørsmål til slutt. Du hadde kommentert en del på en gammel blogg i forhold til naturlig prevansjon og i tillegg lagt ut word-dokument ifht spiral og p-piller. Disse linkene til dokumentene virket ikke, så jeg lurer på om du kan laste de opp på nytt her inne? I tillegg så har hun som skrev dette blogg-innlegget slettet dette fordi hun ble gravid etter å ha gått på naturlig prevansjon. Har du noen tips om det er noe mer man bør gjøre, eller skal villgulrotfrø være nok?

Vennlig hilsen Solrun

Christer sa...

Ellers er jo tidsporten.no full av adaptogener, med de mest populære på lager, og mulig for nye lagervarianter om etterspørselen stiger.

http://www.tidsporten.no/categories/adaptogener-naturmedisiner-lagervarer

Anonym sa...

Til PirkePetter:
Barium sulfat. Jeg tok røntgenbilde av øsofagus (?) i januar 2013 og ble så utrolig dårlig etterpå. Hele kroppen var full av utslett og det klødde noe infernalsk. Dette varte i over 1 uke. Jeg ringte til røntgeninstituttet og spurte hvilket kontrastmiddel de hadde brukt og fortalte om min reaksjon. "Det har vi aldri hørt om", var svaret.

Spørsmål: Hvilken kjemisk forbindelse er det i barium sulfat, og hvilke andre produkter må man i så fall styre unna senere, gitt den voldsomme reaksjonen?

På forhånd takk for svar.
Berit

Anonym sa...

Glemte å si i forbindelse med rosenrot-røttene at det kan være at de stopper å selge røttene så snart det blir frost. Siden de tar de opp etter bestilling. Da må man vente til våren.

Vil ellers presisere at jeg har spurt Christer på forhånd om jeg fikk fortelle om rosenrøttene, og fikk til svar at det var greit. Men fikk annet å gjøre så da har jeg ikke vært her inne i de siste ukene. Og oppdaget at det ble spurt om gode kilder nylig, når jeg leste meg gjennom kommentarene.

Marit

Anonym sa...

Bariumsulfat er barium bundet til svovelsalt, og barium er giftig. Sulfatformen regnes imidlertid som minst giftig, da den sies å være minst løselig.i magesyre. Reaksjonen du oppgir er listet opp i bivirkninger av bariumsulfat -
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a606010.html

Magnesium avgifter barium

PP

Anonym sa...

TUMOR/INTRAUTERINE DEVICES (IUDs)
IUDs (devices placed in the uterus to prevent pregnancy) may cause tumors. Mice with IUDs developed significantly more tumors at a faster rate than did a similar group of rats without IUDs. The IUDs appear capable of producing tumors even in distant parts of the body, possibly by causing the body to produce antibodies against itself. (Cancer Letter 13(4)299-312, 1981)

UTERINE CANCER/INTRAUTERINE DEVICES
Long-term use of an intrauterine device may lead to the development of uterine cancer. This is only a preliminary report and further studies should be carried out, but women who have had an IUD in place for a long time should be aware of this possibility. (Asia-Oceania Journal of Obstetrics and Gynaecology 10(3)347-357, September, 1984)

INTRAUTERINE DEVICES/PELVIC INFLAMMATORY DISEASE
The risk of intrauterine devices (IUDs) doubles the risk of pelvic inflammatory disease in women. Dr. S. Osser studied 690 patients who had been hospitalized for acute salpingitis. He reported that the mean interval between insertion of the IUD and the development of pelvic inflammatory disease was ten months. Dr. Osser feels that the use of IUDs "may be of serious concern to those who wish to retain their fertility." (Infectious Diseases, October, 1980, p. 16)

PELVIC INFLAMMATORY DISEASE (PID)/INTRAUTERINE DEVICES (IUD)
A Boston study reveals that women who have intrauterine contraceptive devices (IUDs) in place have a higher risk of pelvic inflammatory disease. IUD users are about nine times more likely to suffer PID than users of other forms of contraception. The risk of infection may be greatest shortly after insertion of the IUD, suggesting that the mere insertion of the IUD may carry outside organisms inside the body. PID is responsible for 30-40% of all infertility (inability to have children). (American Medical News, August 12, 1983, page 14)

INTRAUTERINE DEVICES/PELVIC INFECTIONS
Women who have had an intrauterine device (IUD) in place for five or more years are five times more likely to develop a severe pelvic infection than are women not using IUDs. (American Medical News, May 18, 1984, p. 10)

DALKON SHIELD INTRAUTERINE DEVICE (IUD)
The manufacturer of the Dalkon shield contraceptive device which has not been marketed since 1974, is suggesting to physicians who have patients with this device in place that it be removed even if the patient is currently having no problem with it. Studies have demonstrated a relationship between the length of time the inert IUD is in place, and increased risk of pelvic infection, particularly Actinomyces israelii. (Family Practice News, November 15, 1980, page 8)

INFERTILITY/INTRAUTERINE DEVICE
Women who use intrauterine devices (IUDs) to prevent pregnancy may be rendered permanently sterile according to a Washington State study. The Dalkon Shield was associated with the greatest possibility of infertility, but all IUDs apparently have the potential to produce infertility. (New England Journal of Medicine 312:937-941, April 11, 1985)

Kopperspiral –

http://www.associatedcontent.com/article/753619/debilitating_birth_control_hidden_dangers.html
http://www.ewtn.com/library/MARRIAGE/CCLIUD.TXT
http://www.articlesbase.com/womens-health-articles/iud-seeing-a-comeback-despite-dangers-1533306.html
http://www.healthsquare.com/fgwh/wh1ch20.htm

http://www.ehow.com/facts_5365585_copper-iud-dangers.html
http://health.nytimes.com/health/guides/specialtopic/birth-control-and-family-planning/intrauterine-devices-(iuds).html

Kopperspiraler lekker kopper inn i kroppen. Riktignok i mikromengder, men tilstrekkelig til å blokkere sinkopptak (kopper og sink er antagonister og blokkerer hverandres opptak). Sink er nødvendig for mer enn 300 enzymer og enzymprosesser i kroppen, og sinkmangel/kopperoverdose kan blant mye annet forårsake diabetes 1

Opptaket av kopper i blodet økes av syntetiske hormoner, som dem som finnes i spiralen -

Anonym sa...

“Birth control medications and estrogen following menopause -- Birth control medications and estrogen replacement for post-menopausal women can increase blood levels of copper. Therefore, copper supplements are not appropriate and may be cause for concern in individuals taking either of these medications.”

Kopperspiraler er helseskadelige i seg selv, og de negative virkningene mangedobles når disse også inneholder hormoner

Frø av vill gulrot har vært brukt som prevensjonsmiddel i mange hundre år, og er like sikkert som p-piller. Jeg ville først og fremst mistenke at hun ikke hadde brukt frøene som hun skulle, at hun glemte å tygge dem for å frigjøre den eteriske oljen, eller at de var for gamle, etc snarere enn selve frøenes prevensjonsvirkning.

http://robinrosebennett.com/articles/wild-carrot-study-final-summary-august-2011/
http://www.sisterzeus.com/the_results.html

Info for dem som vil vite mer -

Eve's Herbs: A history of abortion and contraception in the west - John M. Riddle, Harvard University Press, ISBN 067427024X
Contraception and Abortion - from the Ancient World to the renaissance - John M. Riddle, Harvard University Press, ISBN 0-674-16876-3
Herbs & Aromatherapy for the Reproductive System - Jeanne Rose, Frog Ltd, ISBN 188331917X
Herbal Birth Control: A Brief History With Ancient and Modern Herbal Recipes - Rob Roy McGregor, Cloud Chief Publishing, ISBN 0963660209
Herbal Abortion - Anwen, Godhaven Ink, ISBN 0-9529975-6-8 (Pdf - http://zinelibrary.info/files/herbalabortion.pdf)
Fertility Awareness for Non-Invasive Birth Control - Arthouse Coalition (har ikke ISBN - Pdf - http://zinelibrary.info/files/Fertility.pdf )
The Child Bearing Year - Susun Weed, Ash Tree Publishing, ISBN 0961462000
Natural Healing in Gynaecology: A Manual for Women (Pandora's Health) - Rina Nissim, Thorsons, ISBN 0044409591
A Womans Book of Choices - Rebecca Chalker, Carold Downer, Four walls, Eight Windows, ISBN 1888363282
SAHARASIA: The 4000 BCE Origins of Child Abuse, Sex-Repression, Warfare and Social Violence, In the Deserts of the Old World - James DeMeo, Natural Energy Works; 2nd ed, ISBN 0962185558
Abortion Handbook: The History, Legal Progress, Practice and Psychology of Abortion - Arthur Frederick Ide, Liberal Press, ISBN 0934659087

PP

Anonym sa...

Oi... tusen takk! Selvom røntgenfolkene hadde spurt meg vedr allergier hadde jeg uansett ikke visst om evt allergier, men de spurte altså ikke. "Man skal være veldig frisk for å være syk", med andre ord. Heretter skal jeg ikke oppsøske hva det skal være i helsevesenet, men holde meg frisk gjennom maten. Det var utallige antibiotikakurer som ødela magen slik at jeg ikke klarte å holde på maten. Men tror du noen snakket til meg om kosthold og helse? Kortison og en klapp på skulderen, og "vær glad det er kolitt og ikke Cøliaki..."

Berit

Anonym sa...

Nytt boktips om ny ”prevensjonsmetode”

Taking Charge of Your Fertility, 10th Anniversary Edition: The Definitive Guide to Natural Birth Control, Pregnancy Achievement, and Reproductive Health - Toni Weschler, Collins, ISBN 0060881909

http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0060881909

PP

Anonym sa...

Bare som en kuriositet, så er det like lett å helbrede cøliaki som kolitt, og jeg har postet mye om dette både i denne og andre blogger. Deriblant -

http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1361633833578#c2601529982935445328
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505

Det er de samme næringsstoffer som er involvert i gjenoppbygging av tarmceller og slimhinner, samt tarmtotter, ved begge tilstander.

PP

Anonym sa...

Magnesiumnivået er bittelitt høyere enn i februar ( men fortsatt lavt), men jeg har større d-vitaminmangel. Er ikke det litt rart? Ville trodd man skulle ha mer d-vitamin i kroppen etter en solrik sommer, enn midt på vinteren. Hadde dog et langt opphold fra Christer sin fiskeleverolje siden jeg var for treig med å bestille i tide. Vet ikke helt hva jeg gjør feil som kan hindre opptak.. Men jeg fortsetter som før, og regner med at det er midlertidig som du sier.

Ellen

Anonym sa...

Er det noen som vet hva som har skjedd med fiskelever+smøroljen (naturell) i nettbutikken? Jeg finner den ikke! Og er ikke på facebook, men har det kanskje kommet ut en nyhet der?

Ellen

Christer sa...

Du finner den under lagervarer her http://www.tidsporten.no/products/torskeleverolje-og-smorolje-blue-ice-royal-240ml

Anonym sa...

Er det mer næring/organiske syrer i kombucha enn i fermentert te?
Mina.

Anonym sa...

Tusen takk igjen, PP !
Hilsen Berit

Anonym sa...

Jo mer magnesium du får i deg, desto mer av vitamin D blir omdannet til hormonformen, slik at forbruket av vitamin D øker i takt med magnesiumnivåene inntil metning oppnås.

PP

Anonym sa...

Søster har vært på tradisjonskjøret en stund, jeg lurer på om jeg forstår henne riktig.
Skal man spise mest fett så proteiner og langt der nede karbohydrater?
Er dette en helsevennelig frokost: 4 eggeplommer og 2 ss gode ss kokosolje pluss et stort glass kefir, torskeleverolje og gelatin.

og kan et måltid bestå av ost, (diger klump)smør og kefir?

Vi liker å nyte maten og har derfor laget leverpostei og ikke hatt noen sluking av rå lever. Er det mest optimale å spise litt hver dag eller mye en dag? dumt å spise det sammen med agurk-pektinene?

Skal kjøtt spises selv om det føles som om kroppen har fått nok? kanskje det er jeg som overspiser nå når det er bra å spise kjøtt.

hvordan får man vann ut av kroppen?
det inntas masse 1-2ss salt og magnesium smøres på daglig. for meget?
ikke så mange kilder til karbohydrater i kosten da det desverre ofte bringer med seg ubehagelig oppblåsthet, kefir går bra(tror jeg, eller kan det også være årsak til treg fordøyelse/hevelser?) .

Takk
Hilsen ElineAnonym sa...

Åh, takk Christer! Jeg ble helt stressa da jeg ikke fant den blant bestillingsvarene, at jeg tenkte ikke på å sjekke lagervarer engang..

Ellen

Anonym sa...

Aha.. Takk for at du drar meg ut av tåkeheimen! Jeg prøver virkelig å lese meg opp på hvorfor jeg gjør alt dette, ikke bare fordi du sier det :)

Ellen

Anonym sa...

Fra sakkyndige rapporter i barnefordelingsaker er det ved flere anledninger avslørt at psykologer har sendt barn til den narsissistiske og/eller psykopatiske av foreldrene -
http://www.sakkyndig.com/psykologi/artikler/STRESS-TRAUMER.htm

Kanskje artikkelforfatteren kan bidra med nyttig info eller hjelp angående det vi har vært inne på tidligere.

PP

Anonym sa...

Jeg spurte en biolog vedr dette med eplecidereddik for magesyre. Han spurte meg om jeg virkelig trodde at eplecidereddik kunne hamle opp med den sterke saltsyren i magen. Jeg ble jo svar skyldig, men fortsetter ufortrødent videre med eplecidereddiken min :-)
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Eddiksyre er svakere enn magesyre, men sterk nok til å overta for magesyren når sistnevnte mangler. Og det at eddiksyre ikke er like sterk, dvs sur, som magesyre gjør at den også stimulerer syreprproduksjon i magecellene, heller enn å overta syrefunksjonen fullstendig, slik at magecellene slutter å produsere egen syre. Har man redusert syreproduksjon i magesekken skal man kjenne en varmende følelse i magen når man drikker eddik i litt væske. Kjenner man ikke denne følelsen er eddikvannet enten for svakt/blandingen inneholder for mye vann i forhold til eddik, eller redusert magesyreproduksjon ikke er et problem.

PP

Anonym sa...

Du misforstår en del åpenbare ting, som f.eks at verken karbohydrater eller kefir forårsaker de reaksjoner du oppgir. De kommer fra deg og skyldes deg, ikke det du spiser. Du har mao mage-tarmproblemer som gjør at du ikke fordøyer karbohydrater som du skal, og der hjelper bl.a kefir.

Frokosten din er ok, men mangler karbohydrater du vil trenge for å holde blodsukkerbalansen stabil.

Ost, smør og kefir er som frokosten, et ok måltid næringsmessig sett, men vil kunne gi lavt blodsukker og stressreaksjon om du ikke bidrar med litt karbohydrater.

Litt av det meste hver dag er bedre enn mye av og til. Jeg tviler på at litt pektin i noen agurkskiver utgjør den helt store helsefaren. Spiser du imidlertid agurk med leverpostei på så risikerer du nok å miste en del næringsstoffer, og pektinet kan potensielt også sabotere magesyreproduksjonen din.

Kjøtt spiser du som du har lyst.

Saltmengde avgjøres av om du trives med smaken, slik at når du ikke føler for saltsmak så har du tilstrekkelig med natrium i kroppen. Magnesium kan du ikke overdosere med, men det er viktig å øke konsumet av kalsium, og vitaminene A, D og K2, samt B vitaminer, spesielt B6, ved økt konsum av magnesium. Hvilket du allerede gjør i følge det du oppgir å spise.

Angående vann i kroppen så er det flere muligheter, hvorav en er å se en grøsser som skremmet vannet av deg. Alternativt fysiske aktiviteter, eller konsum av sterke kryddere, som får deg til å svette. Eller du kan følge info du finner ved å gjøre et sidesøk på denne siden på ordet væske

PP

Anonym sa...

Hva vil da det optimale blandingsforholdet bli mellom vann og eplecideredikk, slik at man får en "edikkvæske" som ikke inneholder for mye vann i forhold til edikk?

Nøtteliten

Anonym sa...

PP- Jeg tenkte å begynne med kompostering, ergrer meg grønn idé jeg må kaste alt av egenproduserte grønnsaker og mat rett i matsøppla til ingen nytte. Hvor viktig er det at kompostbingen ikke består av plast? Det er jo nesten bare det som finnes hvis en skal kjøpe og i tillegg ikke koster en formue. Praktiske evner til å lage en egen tror jeg ikke jeg innehar ;-) I allefalll ikke av det jeg har sett av ulike forslag, må uansett kjøpe mye utstyr da også. Går det kanskje ann å håpe at bakteriene som blir produsert under komposteringen vil redusere giftstoffene fra plasten...?

Et annen mysterie jeg lurte på-; Har høste inn poteter, første gang jeg har dyrket selv. Er ganske fornøyd bortsett fra at de ikke var så store i vekst+ noen av potetene hadde noe som lignet på en eller annen slags sopp på hele utsiden. Ikke verre enn at jeg bare skrellet det av. Men-lurer på hva det kommer av? Har gjødslet med steinmel og litt utblandet saltvann innimellom. Innimellom har jeg hatt på litt utblandet melkekefir og jeg kom på at jeg også grov ned noen kombuchasopper i jorda da jeg satte potetene....kanskje ikke det lureste så begynner å lure på om det rett og slett kan være sopp fra disse organismene potetene har tatt opp? -Guro

Anonym sa...

1-3 spiseskjeer i et lite glass vann, eller i måltidet. Evt som salat og vinaigrette som tilbehør til hovedmåltidet.

PP

Anonym sa...

Hmm, så du har ikke grønne fingre, bare grønn ergrelse?

Mikroorganismer avgifter plaststoffer, og det lekker antakelig lite plastoffer fra hardplasten de fleste kompostbinger er laget av. Dette delvis også fordi komposten ikke blir nerveverdig sur.

Husk at du også kan kompostere dirkete i bed og åker, evt grave komposten ned

Potetproblemet ditt kan være flere ting, slik at jeg ikke kan svare på spørsmålet ditt før du vet hva det var. Søker du på potetsykdommer, og kikker på bilder finner du det kanskje.

Melkekefir og kombucha dør om du legger dem ut i jord.

PP

Anonym sa...

Jeg vet, og det skjer dessverre så altfor ofte. Jeg mener problemet ligger i at det generelt sett ikke finnes kompetanse på personlighetsforstyrrelser i det offentlige Norge. Tragisk nok!

Jeg har lest det meste av det Fardal har skrevet, og også kommunisert med ham privat. Men det hjelper dessverre så lite når det ikke er noe å få gjort uansett. Problemet er vel egentlig re-traumatisering. Ørlite grann stress og tanker rundt denne situasjonen, og vi fyker rett inn i traumer begge to. Av hensyn til både oss selv og Lille så er det et sted vi på ingen måte verken ønsker å være eller bør være. Dermed er situasjonen låst, og de to andre sannsynligvis så hjernevasket/ødelagte at det beste er å bare legge det hele på is. Vi forsøkte jo for et år siden, og så hvordan det gikk ... Her må det et mirakel til, og heldigvis er jeg en person som faktisk tror på mirakler - rett og slett fordi jeg stoler på livet. Men NÅR dette miraklet kommer, og hvordan jeg selv eventuelt kan generere det - vel, det er en helt annen sak. I mellomtiden får jeg bare gjøre det beste jeg kan for min mann - og takket være alt jeg har lært av deg har jeg også fått gjort en god del.

Nøtteliten

Anonym sa...

oi ja, misforstått er forbokstaven her da. Takk PP som gjør det mulig å klarere slikt!!!
Blodsukkeret har aldri vært så stabilt som nå og jeg trodde det skyltes det minimale inntaket av karber!?
Åkei, jeg har prøvd å søke litt rundt for å finne de gode kildene til karbohydrater som ikke ødelegger næringsopptaket, men pektiner og fytiner og andre ulumsheter. Kan du komme med noen solide forslag?
tenker du på feks bær(bløtlagt i sitron over natten??), bananer eller bare litt honning som kos ved siden av?

jeg eeeelsker salt, tror det har vært en alvorlig saltmangel her de siste årene, så det er vel litt å bygge opp igjen..:)

Ang agurkpektin. Hvis jeg fermentere eller sylter agurken så blir pektinet nøytralisert ja? eller har jeg misforstått her også. Mange detaljer altså.., men om jeg er gled for de er sikker og visst! :)

jeg drikker en hel del kefir, geltain og kraft. likevel sitter det ofte fast i mange dager alt jeg inntar.
hele famen har rar fordøyelse kanskje det bare er sånn, eller skal det kunne gjøres ved?
Vihar jo blitt bedre både søster og jeg mht at vi ikke lenger er levende gasskraftverk.......takkoglov!

fårstår jeg deg riktig så er det mest optimale å spise minst mulig varmebehandlede råvarer, men er det negativt å spise ett varmt måltid type middag i form av varsomt langtidsstekt kjøtt og fisk ol?
resten av dagen går det jo fint med spekemat, ost, kefir, ol.

Er jeg helt på jordet kanskje.
Takk for oppklaring

hilsen Eline

Anonym sa...

Hei PP!
Jeg har to søstre som begge har fått lungekreft. Den ene døde i 1988 i en alder av 44, den andre har nettopp fått beskjed. Det ligger nær å tro at dette handler om en genfeil og at dette ikke kan være tilfeldig. Jeg er redd!

Jeg hørte et radioprogram i bilen i ettermiddag om "nutrigenomics", men måtte ut av bilen et øyeblikk, og fikk ikke med meg hva denne forskeren kunne fortelle. Har prøvd å finne programmet på NRK som podkast, men det er ikke lagt ut ennu.

Hvilke tanker gjør du deg? Og, hva kan jeg eventuelt gjøre selv?

På forhånd takk for svar.
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Upps! Mente å skrive "genetikk" og ikke "genfeil".
Berit

Anonym sa...

Alle våre døtre har hatt hofteleddsdysplasi. I min manns familie er det mange jenter som har denne diagnosen. Er det riktig at det er arvelig, eller skyldes dette kostholdet jeg har hatt før og under svangerskapene mine?
Nybegynner

Anonym sa...

Ser ikke ut som om jeg innehar grønne fingrer.. ..I hvertfall ikke enda, så jeg får bare til takke med grønn ergrelse istedet ;-)

Ser man det, det ser ut som om det er vorteskurv som har tatt bosted på mine poteter, jaja, i allefall var det ikke potetkreft..som nok hadde gjort meg en smule mer deprimert. Jeg vet ikke hva det kan skyldes. Vi har ikke hatt noe særlig nedbør i år og jorden blandet jeg med sand så det skulle være ganske drenert. Det stod at framkalles av algesoppen Spongóspora subterránea Lagerh. Jeg grov ned en del tang i jorda ved potetene, men kan da ikke tenkes at det kan skyldes det?

Ellers gode nyheter angående kompost:-) skal grave noe ned direkte i bedet når jeg har tatt opp alt av grønnsakene. Takk for all informasjon:-) -Guro

Anonym sa...

Helt alvorlig, hvordan kan du tro at det dreier seg om genfeil når en person på 44 får lungekreft? Det er ingen logikk i det, ikke engang rimelig fornuft. Skal da genene, som tilsynelatende er involvert, ha vært defekte i 44 år før de valgte å ”slå til?” Var de defekte fra fødselen av, hvilket de må være skal de følge logikken om genetisk betingede sykdommer, burde de skapt baluba i løpet av de første barneårene.

At det finnes noe slikt som genetisk disponerte sykdommer er, som jeg har skrevet mange ganger, grundig motbevist. Deriblant av professor i genetikk, Barbara McClintock, hvis forskning la grunnlaget for den nye genvitenskapen epigenetikk. Hun fikk nobelsprisen for dette i 1983. Er det noe galt med gener skyldes dette for mye eller for lite av næringsstoffer som er en del av genene, eller som (inkludert via rollen som enzymer og koenzymer eller hormoner) regulerer dem, reparerer og bygger eller bryter dem ned for utskiftning, eller som er ansvarlige for kontinuerlig nydannelse av gener. Kjemikalier av ymse slag spiller også en rolle, men normalt gjennom å forstyrre næringsstoffers ulike funksjoner i forbindelse med gener. Og da også når næringsstoffene fungerer som enzymer og koenzymer.

Spiser du næringsrikt kan du ikke få kreft om du så vil det. Og for lungekrefts del, da selv om du røyker som en svamp. Kreft er uansett en av de enklest helbredelige helseproblemene, hvilket er enklere å forstå når du skifter ut det fryktpropagandabaserte og myteomspunnede ordet kreft med det mer korrekte abnorm celledeling. Abnorm celledeling, dvs forstadiet til eventuell svulstdannelse, som er hva som kalles kreft, foregår jevnlig i menneskekroppen, og normalt regulerer den dette selv. Og da via næringsstoffer, enzymer, koenzymer og hormoner, og ikke det såkalte immunforsvaret.

PP

Anonym sa...

Tang og tare skal beskytte mot mineralmangler som gjør at potetene blir sårbare for bl.a fuktighet og ph-ubalanse, som igjen fremmer bl.a feil type sopp og/eller bakterier, etc i jorda. Tradisjonelt, langs kyststrøk i hele Europa, har bønder ofte dyrket poteter i rene tang/tarebed, oppå berggrunn. Søker du på seaweed potato cultivation får du mange gode tips. Også her, inkludert mye forskning så vel som private forsøk -

Seaweed in Agriculture and Horticulture - W. A. Stephenson, Bargyla & Gylver Rateaver, ISBN 0-9600698-3-6
Seaweed and Plant Growth - T.L. Senn, Ph.D., T L Senn (selvpublisert), ISBN 0-939241-01-3
Seaweed - A Users Guide - Sonya Surey-Gent & Gordon Morris, Whittet Books, ISBN 1-873580-54-1
Fertile Soil From The Sea – The Effective Use of Seaweed in the Garden - Curtis Stuart Laughlin, Perpetua Press, (1954; har ikke ISBN)
Food Power from the Sea - The Seaweed Story - Lee Fryer, Dick Simmons, Acres U.S.A, ISBN 0911311882

PirkePetter

Anonym sa...

Det er ikke karbohydrater som forstyrrer blodsukkerbalansen, men mangel på proteiner og fett måltidet, som bl.a kontrollerer insulin gjennom aktivering av bl.a glukagon, samt at fett bidrar til at mageinnholdet slipper ut i flere, mindre doser, til tynntarmen, og slik at ikke alt sukkeret går til blodet på en gang. Mangel på B vitaminer og krom, magnesium og sink, som regulerer blodsukkerbalansen, og er nødvendig for produksjon av insulin, samt som inngår som byggestein (magnesium) i insulin er hva som ellers fremmer blodsukkerubalanser, inkludert diabetes 1 og 2, samt hypoglykemi. Mangel på vitamin D er også en vanlig årsak i diabetes type 1.

Når du spiser karbohydrater er det ikke disse i seg selv som fremmer blodsukkerubalanser, men snarere at du mangler et eller flere av de næringsstoffene som er nødvendige for opptak og utnyttelse. Dvs som deltar i sukkerstoffskiftet. Disse næringsstoffene forbrukes i sukkerstoffskiftet, slik at et høyt konsum av karbohydrater alene vil kunne tappe kroppen for dem. Og da oplever du helseproblemer/symptomer relatert til blodsukker eller insulinubalanser. Eller stress i forbindelse med hypoglykemi. Får du i deg nevnte næringsstoffer kan du spise karbohydrater til du blir søt, uten å oppleve negative reaksjoner.

Apropos karbohydrater og blodsukker, så er det en myte, i hovedsak fremmet av lavkarboindustrien, at karbohydrater alene fremmer blodsukkerubalanser, da både fett og proteiner fremmer insulinrespons, ikke bare karbohydrater.

Korn, frø, nøtter og belgfrukter inneholder fytinsyre, og må bløtlegges eller gjøres før konsum. Søker du på pectin sources får du info om kilder til pektin.

Både forstoppelse som diare er vanlige reaksjoner på økt næringstilgang for tarmcellene. Gi dem tid, og send dem gode tanker, så skjerper de seg raskere.

Melkesyregjæring bryter ned pektin ja.

Minst mulig varmebehandlet animalsk mat ja, og helst kokte eller stekte, tørkede eller gjærede vegetabilske matemner. Det er ikke negativt å spise varmebehandlede animalske matemner, men du får i deg mindre næringsstoffer fra disse, samtidig som de er vanskeligere å fordøye. Avhengig av temperatur og lengde på varmeeksponeringen vil det også kunne oppstå helseskadelige substanser som bl.a akrolein, HNE, hydroperoksider, heterosykliske aminer, polyaromatiske hydrokarboner/tjærestoffer, benzopyren, etc

Varmepåvirket animalsk protein frastøter også væske, så som magesyre, slik at konsum av gelatin (som binder magesyre til de kokte/stekte proteinene) eller melkesyregjæret mat/drikke sammen med den kokte/stekte maten vil sikre optimal fordøyelse og næringsopptak.

Jeg kikket nettopp etter deg på jordet, men så deg ikke noe steder.

PP

Anonym sa...

Takk, PP.

Det blir veldig livsbegrensende å gå rundt og være redd og tenke på hva som kan ramme oss. Jeg må bare slå meg til ro med "det som skjer, det skjer", og forsøker å leve så sunt jeg kan. Hilsen Berit

Anonym sa...

Angående det å slutte med bleie om natta (for barn). Var dette et noldusspørsmål? Da beklager jeg i så tilfelle, men jeg har oppdaget at det er så mye (egentlig det meste) med vår fysikk som er knyttet til kosthold og ernæring så jeg tenkte at det kanskje er sannsynlig at det å tisse om natta også er knyttet til dette. Leser også at du skriver at inkontinens (fortrinnsvis hos voksne?) er knyttet til mangel på B 12 (http://liveneshage.blogspot.no/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html). Jeg vet ikke om det å tisse om natta (for barn) kan kalles inkontinens, men ...

Prøver uansett å begrense væskeinntaket før leggetid, og han får i tillegg et par kapsler med sukker- og saltblanding før han skal legge seg. Ellers har jeg begynt å bære han ned på do et par ganger i løpet av natta, men ser jo at jeg ikke kan fortsette med dette i all evighet.

Som sagt er det mulig at dette er et noldusspørsmål, og at det ikke hører hjemme her ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

oioi, varsko hjernen. Dette må jeg sette meg enda virkelig endelig grundig inni i. Skjønner at det er en hel del jeg ikke har forstått.

Det eneste er at jeg har hatt følelesen av at det blir så mye mer av meg(vann?) når jeg inntatt karbiser, men kanskje jeg nå heller overspiser meg på fett for å fylle magen. og da er det muligens de store mengdene fett go proteiner som er årsaken til vannet i kroppen? det kjennes ut som jeg har vann i hodet også, for en tåke, kanskje hjernen har manglet karbohydrater for å fungere effektivt.

Løk, kålrot, sellerirot, pastinakk og persillerot bakt i talg/smør i ovnen er det greit og ikke hemmende for næringsopptaket på noen måte?

shit banditt, for noen stoffer. lite ønskelig å få disse ned i systemet dah, da blir det kun laaav varme over lang tid på kjøttet og fisken i ovnen!

klapper magen hver dag og er jo virkelig takknemmelig for å ha en så frisk og velfungerende kropp som jeg har. selv om jeg er uhyre nysgerrig på superhelsen som er i anmars med denne kosten :)

har du/dere kjennskap til "the secret"? jeg har virkelig troen!

(Spørr)Eline


Anonym sa...

PP, jeg har i graviditeter og i etterkant opplevd at hendene mine dovner av, spesielt om natten når jeg sover. Vet ikke om det er dette som legene kaller karpaltunnelsyndrom, da jeg aldri har fått dette sjekket. Jeg har bestandig siden jeg var liten ligget uten pute og på rygg og sovet veldig godt. I og etter graviditeter klarer jeg ikke dette lenger, føler meg sliten i ryggen av å ligge på rygg om natten og må ofte ligge med en pute mellom føttene som gjør bedre. Hvis du har noen gode tips å komme med utover tradisjonsmat er jeg veldig lydhør:)

Sanne

Anonym sa...

Det du beskriver må være holdningsfeil, slik at du vil ha godt av en sjekk hos kiropraktor eller osteopat.

Rent logisk sett burde du være glad for at hendene dine sover sammen med deg, for hvem vil vel ha våkne hender mens man selv sover? I og med at dette er relatert til graviditeter, hvor du har hatt mer vekt enn vanlig på framsiden, og dermed kanskje også en mer framoverbøyd holdning som har gitt mer press på enkelte rygg og/eller nakkevirvler, er både hender og ryggproblemer sannsynligvis forbundet i enten stivhet i øvre del av ryggen, og kanskje også nakken. Eller du kan ha delvis skiveutglidning/subluksasjon i en nakkevirvel som legger press på nervene som går ut i armen.

Karpaltunnelsyndrom har også næringsrelaterte årsaker, men det er tvilsomt i ditt tilfelle.

Utover kiropraktor/osteopat vil strekk og tøy eller yogaøvelser for øvre del av ryggen, samt nakken antakelig være til nytte.

PirkePetter

Anonym sa...

Du er ikke alene om å ikke vite dette, da samtlige leger, forskere, ernæringsterapeuter, forfattere, etc som promoterer lavkarbo eller glykemisk indeksdietter, diabeteskosthold eller hypoglykemikontroll, m.m har ikke satt seg tilstrekkelig inn i sukkerstoffskiftet til å vite dette. Og dem som burde vite det, som f.eks leger og forskere som kaller seg eksperter på hormoner (endokrinologer), har heller ikke peiling. Hvilket er triste saker. Jeg har nettopp lest ferdig flere bøker av Diana Schwarzbein, som er endokrinolog, og som derfor burde vite hva hun snakker om hva gjelder hormoner og helse, så vel som kosthold og hormoner. Men bøkene inkluderer så mange feil og misforståelser at det er merkmystisk ingen har påpekt dette offentlig. Jeg er absolutt ingen hormonekspert, men kjenner til mye forskning som viser at en hel del av logikken hun forholder seg til i programmet hennes er feil. Deriblant den klassiske misforståelsen promotert av lavkarboentusiaster og diabeteskostveiledere, at kun karbohydrater stimulerer insulin. Både protein og fett stimulerer insulin, slik at hele logikken bak alt disse menneskene promoterer som bra og ”kur” blir feil. Dvs så lenge logikken er basert på feil grunnlag.

Er det informasjon som er offentlig, godt kjent, promotert av kjente/ledende eksperter, etc, så er det 99% sjanse for at informasjonen er ren løgn i beste fall, og full av huller og manglende logikk, dvs rent sludder, i verste fall. Og da selv om hensikten er god, og forfatteren velmenende.

Økt tilbakeholdelse av væske er vanlig ved kostholdsomlegging, også midlertidig redusert stoffskifte/hypotyreose.

The Secret, som ikke lenger er en hemmelighet, nå som så mange vet om den, er basert på den oppdiktede Abraham, som det jødiske paret Esther og Jerry Hicks påstår å kanalisere. De er imidlertid rene plagiatorer av Jane Roberts bøker og filmer hvor hun kanaliserer Seth. Og de har valgt ut en brøkdel av det Seth sier om liv og lære, og vannet dette så grundig ut at de har fått en haug med bøker og filmer om emnet. De kunne ha skrevet alt i en eneste bok. De tar seg temmelig godt betalt for alt de deltar i, og kranglet også med produsenten av The Secret, Rhonda Byrnes, om at betalingen for filmens innhold var for lav. De tar mange hundre dollar for telefonkonsultasjoner, og er plagiatorer og grådige dass. Jane Roberts derimot, tok seg aldri betalt for noe som helst annet enn selve bøkene, og hun nektet å holde seminarer eller gjøre andre ting som ville ha gjort henne søkkrik. Den damen hadde noe så sjeldent som integritet!

Jeg har også sett en av de første videoene av Esther hvor hun later som om hun kanaliserer Abraham, og hvor hun gjorde stemmen sin dyp, samt snakket på samme måte som Jane Roberts når hun kanaliserte Seth. Åpenbart for å etterlikne henne. Og straks Hicksparet begynte å tjene penger og få seg disipler droppet Esther den dype stemmen, samt etterlikningen av stemmen til Jane Roberts.

Litt om Hicksparet –
http://www.squidoo.com/ten-reasons-i-no-longer-trust-esther-hicks-and-abraham
http://www.squidoo.com/esther-and-jerry-hicks-sham
http://abrahamhicksfraud.blogspot.no/

Vil du ha den opprinnelige versjonen av det Hicksparet promoterer, og som The Secret er basert på, er bøkene til Jane Roberts en god ide. E-bokversjoner finner du her (papirutgaver på capris.no) –
http://esotericonline.net/docs/index.php?dir=L2RvY3MvbGlicmFyeS9DaGFubmVsZWQgTWF0ZXJpYWwvU2V0aCBNYXRlcmlhbA==

Flere gode boktips her –
http://naturterapeuten.blogspot.com/2013/01/revolusjon-i-vitenskapen.html?showComment=1381445104159#c5943496032919362435

PP

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 225   Nyere› Nyest»