onsdag 31. juli 2013

Litt oppdateringer.

Forrige innlegg ga en en del storm og engasjement, dette liker jeg. Meninger for og i mot var ventet. Poenget er og var at tradisjonskosten er det som står i fokus, og ikke oss enkeltpersoner. Jeg har min posisjon, og den er velfortjent gjennom det fokus jeg har hatt i mange år, jeg jobber for tradisjonskosten og for at sann informasjon skal nå ut til folket. At jeg er en person som står bak det jeg gjør gjør det uungåelig at jeg blir knyttet mot mine aktiviteter. Her er det viktig å se ting slik de er. Jeg kan si det slik jeg ser det og slik jeg føler det. Jeg er ute etter å tjene penger (men kun på det som fremmer tradisjonskost), men ikke for at jeg skal bli en riking som folk ser opp til fordi jeg får til noe, jeg er ute etter penger fordi det er verktøyet som gjør at jeg kan sette i gang prosjekter som jeg tror på og som jeg vet at folket vil ha, eksempelvis bakeri, slakteri, meieri, støtte av andre bedrifter osv. Uten fokus på lønnsomhet hadde jeg ikke hatt noe som forretningsmann å gjøre. Jeg har denne posisjonen fordi jeg har fokusert på den i årevis, og mine intensjoner er å gi det folket vil ha, selvsagt med meg selv som den mest kritiske kunde jeg kunne ønsket meg som jo er den standarden jeg legger meg på. Jeg er glad for det oppsving bedriften min har fått gjennom at ost og smør og en rekke andre produkter selger godt, dette gir meg trygghet til å investere videre fordi jeg tror prosjektene vil lønne seg når tiden er rett. Med tanke på hvor mange mennesker som har fått hevet sin livskvalitet gjennom fler av de råvarer jeg selger, så syns jeg ting taler for seg selv hva jeg ønsker å få til når jeg satser fullt og helt på slike produkter uavhengig av hvor i verden de produseres. Om min økonomi er trygg, så er også de prosjekter jeg setter i gang trygg, og jeg vil ha ressurser og ro til å få prosjektene til å vokse. Når jeg har en viss mengde kunder jeg vet vil handle ost og smør fra Käserebellen, brød fra Bakerrebellene og kjøttvarer fra enten lokale produsenter eller slakteri som jeg ønsker å starte i fremtiden, da kan jeg også tørre å satse uten at risikoen føles stor.

Sandane, Gloppen, Nordfjord

Jeg har flyttet til Sandane i Gloppen, og Tidsporten kommer med. Dvs lageret til Tidsporten vil flytte kommune i nær fremtid med adresse i Sandane. I Gloppen er det nesten optimale betingelser for videreutvikling av prosjektene mine iom at der er det sterkt fokus på lokalmat og kvalitetsmat, dvs masse bønder og produsenter i området som jeg kan knytte til meg og selge varer for, og som jeg også kan være med å forme i deres eget syn på hva tradisjonskost er. Som kunde hos bonden vil jeg også få innflytelse i driften om jeg handler nok til å være en betydelig kunde for bonden, da tenker jeg f.eks på at den kan bruke saltet jeg selger, endre fôringsrutiner mm.

Det blir bakeri, det er bare bremser i planene iom at det distribusjonsopplegget som var planlagt med Nært og Kjært og Duggurd forsvant helt plutselig, derfor må jeg tenke meg om for å finne en ny plan der jeg har kontroll på distribusjonen selv, og netthandel vil være en stor del av det. Det er viktig at prosjektet blir lønnsomt, hvis ikke kommer det bare og går igjen, så jeg vil føle meg trygg på at det har livets rett før jeg setter i gang. At bakeriet kommer på Østlandet er ganske sikkert, og det kan helle mot at vi har eget opplegg for hentekunde og at vi satser mer på netthandel, og etterhvert får innpass i markedet i Oslo og omegn på utsalgssteder, kafèer osv (trengs forsåvidt kun en kanal i Oslo som kan distribuere varene i Oslo og omegn, altså en hovedkunde som tar seg av bedriftskunder i neste ledd).

Det er også planlagt et slakteri en gang her i Gloppen, men det er en drøm foreløpig, men går ting som jeg håper blir det til det :)

Flyttingen av aktiviteten min til Sandane skal øke servicen og tilbudet (også kort avstand til lager fra boplass og kontor, og postkontor lokalt), her blir det bygget kjølerom som vil gi meg mye mer fleksibilitet når det gjelder kjølevarer, og tilbudet kan øke noe på ost og smør og andre kjølevarer.

Sandane


Det viktigste budskapet jeg kan komme med er at det er tradisjonskosten som er i fokus med den sannferdige informasjonen som hører til, ikke meg, ikke PP, ikke diverse bloggdamer, enkelte bønder eller bedrifter. Skal vi ha vekst i tilbudet på tradisjonskost så kan ikke man drive egotripping der man ønsker å fremme sin egen person (da det er helt tydelig at samling av krefter og vilje er det som får store ting til å skje). Jeg er mediasky, og ønsker ikke å snakke med media i det hele tatt, jeg trives godt i undergrunnen (i bloggverden) der jeg kan bevege ting. Media er propagandakanaler og jeg har erfaringer med dem fra min tid i Dinkelbakeriet, og budskapet kommer aldri tydelig ut og man står igjen som en artig historie. Jeg er derimot ikke sky for oppmerksomhet, men jeg ønsker kun å snakke til dem som vil lytte eller har noe å tilføre (blogglesere velger selv hva de vil lese), og jeg ønsker ikke å være noen profet. PP er en stor del av helheten i bloggen da han kommer med sann informasjon til alle som ønsker å sette seg inn i den, jeg har ikke i nærheten av hans innsikt på detaljnivå, jeg ga opp å følge detaljer den dag jeg innså løsningen slik den er og slik PP forteller om den. Jeg kan ikke sjekke alt han skriver om og sier, men alt jeg har sjekket har vist seg å stemme, men er ett tema viktig for meg så er det min plikt å selv sette meg inn i spørsmålet ved å finne logikken før jeg handler.

Tradisjonskost er et samlebegrep om hva våre forfedre visste og gjorde i matveien. Det som er ekte tradisjonskost er den kost som beviselig ble brukt av våre forfedre i alle verdens hjørner, og da med fokus på næring som var hovedkost året rundt (slik Weston Price gjorde). Videre må man ta i betraktning hvordan husdyrene og plantene hadde det før industrien kom inn og forstyrret det hele. Animalsk mat (med mye innmat) er hovedråvaren i tradisjonskost og er ganske enkelt å forholde seg til hva tilberedning angår. Vegetabilsk mat har som vi vet en hel rekke næringsmangler i forhold til hva vi trenger, så vel som diverse direkte problematiske næringsstoffer i seg som gjør at man må behandle råvaren på rett vis før evt konsum. Logikken er ganske enkel, og det er den jeg selv baserer meg på, jeg går ikke i dybden detaljmessig lenger på så mange tema, helsen min er bra og jeg fokuserer kun på å ernære meg med ekte tradisjonskost så mye som mulig, og utvalget blir stadig bedre. Folk som er syke trenger mer spesifikke råd utfra hvilke symmptomer de har, der er PP en super ressurs blandt annet. PP har sinnsykt mye kilder, god orden og han sitter selv på logikken som han kan forklare, og denne deler han med alle som vil gjøre noe for seg selv, og dette uten annet ønske enn om å kunne hjelpe folk og fremme sannheten. Bloggen er min, men PP er hjertelig velkommen til å være en stor del av den.

Mitt forrige innlegg skilte folk fra hverandre i den ene eller andre retningen, men det samlet også folk til den ene eller andre siden (regner med noen forholder seg nøytral også). Det var viktig å skille de som virkelig vil fra de som ikke vil, slik at jeg og PP kan jobbe videre med rette fokus og rette folk som følger med på oss. Flere lesere og folk som kommenterte forrige innlegg ser ut til å ikke se at det faktisk er PP som har markedsført bedriften og produktene mine gjennom aktivitet i visse blogger (i tillegg til at folk faktisk erfarer at det som er blitt sagt er sant som er det som markedsfører produktene best), og ikke bloggerne selv. Ser man på innleggsaktivitet hos diverse blogger så er faktisk Tisporten svært dårlig markedsført (også ostene og smøret), mens Iherb med sine skjulte eiere og skjulte agendaer er veldig godt markedsført. Det er tydelig å se hvem som står bak både tradisjonskosten og at jeg får salg på produkter som jeg satser på fordi jeg vet at de er ren tradisjonskost av høy kvalitet. Hadde ikke PP drevet med sannferdig informasjon om kosthold, så hadde heller ikke jeg solgt ost og smør fra Käserebellen i de mengder jeg gjør (det er jo den logikken han begynte å spre som forteller sannheten om melk, som jeg har fortalt om i min blogg helt i starten, deretter andre blogger fulgte på med lettere innlegg, som i sin tur satt fokus på produktene fra Käserebellen som igjen førte til salg naturlig nok), og ei heller mange andre tradisjonskostprodukter, og dere ville ikke fått det tilbud jeg har i dag, og dere hadde ikke visst det dere vet i dag. PP har aldri bedt meg om noenting tilbake for den markedsføring han har gjort for meg (eller kunnskap han har presentert meg for, og nå alle dere og), men han har gjort det fordi han står bak produktene selv og ikke fordi han syns jeg er så grei. Vi enes om tradisjonskosten og mye annet, og vi er ikke to perlevenner som har laget ett komplott annet enn om for å få tradisjonskosten frem i lyset. Igjen sier jeg at tradisjonskosten og sannferdig informasjon må stå i fokus, og der er vi alle i samme båt fordi vi vil ha den. Gjennom PP kan man få godt dokumentert informasjon i utenkelige mengder og antall temaer, mens jeg fokuserer på å skaffe tilgang på det folk vil ha slik at tilgangen blir for alle, samt det å samle folk til å jobbe for ett felles mål (kunder like viktige som leverandører og andre folk som gjør noe), nemlig tradisjonskosten slik den skal være (!!! nå er ikke dette en hyllest til PP, men en objektiv annerkjenning av hva som egentlig har foregått de siste årene !!!). Individer trengs, det trengs nye gründere, nye tenkere og nye idéer, men jeg vil gjerne være med i fronten for å sette listen der den skal være for hva som er akseptabel kvalitet og hva som er det ikke, og det vil jeg gjøre ved å være først med bakeri, slakteri osv som gjør ting slik ting skal gjøres.

Sannheten er ofte tung å takle, men jeg skal love at jeg ikke vil fortelle noe annet enn sannheten, om enn det betyr å sette enkeltpersoner til veggs offentlig for å rydde uryddigheter av veien for det vi jobber for. Jeg er ikke ute etter noen personer, jeg er kun ute etter at tradisjonskosten skal vokse på rett vis og at fellesskapet begynner å samarbeide mot ett felles mål (som jeg liker å kalle Livenes Hage som også er ett navn inspirert av godeste PP), og jeg bryr meg pent lite om folk liker meg mindre fordi om jeg sier ting slik de er.

For å legge saken fra forrige innlegg død fra min side, så er verken meg eller PP sur eller føler at noen ødelegger for oss, men vi er bare veldig bestemte og samstemte på at tradisjonskosten skal fremmes på rett vis uten tullpreik og divanykker, og om noen prøver å vanne ut navnet med usannheter og egeninteresser så vil dette bli opplyst leserne faktamessig, og spør dere meg så syns jeg leserene fortjener og har krav på å vite hva som foregår når de bruker så mye tid på å sette seg inn i ting og endre sine liv.

Ønsker dere en nydelig august, måtte det bli den fineste i manns/kvinnes minne :)

220 kommentarer:

1 – 200 av 220   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Takk i like så Christer - en nydelig august til deg også.

PP: Gratulerer hjerteligst med dagen din i dag.

Klem fra Heidi

Anonym sa...

Ja, en alldeles fortreffelig august ønskes deg tilbake, Christer! Takk for en flott blogg med mye info og lærdom fra deg og PP.

Hilsen fast leser/følger
Linda :)

Eidenshage sa...

Jeg liker samhandlingsplanene til deg og PP. Jeg følger spent med, og må gratulere med nytt bosted i Sandane. Høres ut som mulighetenes mekka, som kan komme mange til gode. Eget meieri og slakteri er grådig spennende, krysser fingrene for at det lar seg realisere . :-)

AnneB sa...

Enig m Eidenshage :) og jeg tror på dette prosjektet. Fordi det er dypt og godt forankret i det som er sant.

Og PP! Bursdag :)

Johanne sa...

Gratulerer med nytt bosted, så spennede! Har gått på folkehøyskole i Gloppen i sin tid, det er et nydelig sted! Gleder meg til å følge dine prosjekter. Ønsker deg også en fantastisk august!

Klem fra Johanne

PS. Visste ikke at du har bursdag i dag PP, gratulerer med dagen!

sunni sa...

ååå, jeg ble så glad da jeg leste dette innlegget! jeg håper inderlig at prosjektene dine vil bli realisert, og synes du gjør en super jobb. Er så glad for at jeg har funnet bloggen din, den infoen du og PP kommer med betyr mye for meg.
Har et spørsmål: er saltet på Tidsporten (det som veier 25 kg) uraffinert?
Gratulerer så mye med 44-års dagen din Pirkepetter :D

Anonym sa...

Takker og bukker til alle sammen! Skjønt jeg er 42 i år. Jeg var 43 i fjor, og synes det er på tide at det går nedover igjen. Neste år blir jeg altså 41!

Jeg har alltid levd etter ordtaket "hvorfor være vanskelig når du bare med en liten anstrengelse kan være helt umulig," og tenker det like gjerne kan gjelde alder som noe annet.

Godt jobbet Christer!

PP

sunni sa...

Haha, du er kul du PP :D

Christer sa...

Saltet på 25kg som heter mineralsalt er uten antiklumpemidler og kommer fra salt fra gruver. Havsaltet er også uraffinert, men mener bestemt at de er tilsatt antiklumpemiddel.

Eidenshage sa...

Det gratuleres !

Ida E sa...

Lykke te med nytt bosted Christer! Og gratulerer med dagen PP :)

Anonym sa...

Tillykke med dagen i går PP, og hurra for nytt innlegg med flott oppsummering. Heier på dere og tradisjonskosten!

sunni sa...

Ok, takk for raskt svar :)

Anonym sa...

Et lite spørsmål til PP. Min sønn er venstrehendt. I det siste, dvs etter at jeg startet med tradisjonskost kom jeg innpå endel litteratur om venstrehendte. Ikke for å støte noen, men kan det tenkes at mitt svangerskap(det 3de) med vestlig kosthold, lite fett generelt, lite salt etc kan ha ført til at han er blitt venstrehendt? På forhånd takk for svar
Fettfattig

Kristine sa...

Lykke til med prosjekt Tidsporten Christer! Og PP: Hipp HURRAAAA for deg:)

Anonym sa...

PirkePetter, hjelp! Jeg er gravid i syvende måned og har nå symptomer på at en urinveisinfeksjon er i emning. Hyppig trang til vannlating, ubehag i blæreområdet. Det siste jeg ønsker er å bli satt på en antibiotikakur. Hva gjør jeg??? -Preggers

Anonym sa...

Pirke Petter:
har en god stund fulgt med bloggen til Christer uten å tørre å hive meg utpå. Men nå kjenner jeg at tiden er inne.
Jeg er en fryktelig sur og sliten mamma for 3 gutter. Jeg innser at jeg MÅ gjøre noe med livstilen min for at ungene mine og samboerskapet skal fungere. Jeg har også ett stort ønske om å ha en velfungerende kropp.
Jeg har så smått begynt å bevege med inn i tradisjonsmatens verden, men har ett godt stykke igjen.
For det første har jeg i 15 år vært en skikkelig sukkerjunkie (er nå 34). Etter at jeg ble mer bevisst på hva sukkeret gjør med kropp og humør har jeg klart å trappe dette kraftig ned.
Har ca. 10 kg for mye på kroppen og sliter med diverse kroppslige plager. Har slitt med svimmelhet i ca. 6 år. Legene finner ikke ut av dette og det svekker livskvaliteten mye. Har også mye verk i bekken/nedre korsrygg. Jeg trenger sårt å få opp energinivået mitt langsomt og sikkert...
Setter veldig pris på svar fra deg.

Anonym sa...

PP: har en mamma som er veldig intressert i tradisjonskost, men hun er ikke så komfortable med internett. Skulle så gjerne visst hva som kunne hjelpe henne å bli kvitt en fryktelig eksem hun har vært plaget med på hendene i alle år.

Mammadalt

Anonym sa...

Det er mange faktorer som påvirker hjernens utvikling, hvor næringsstoffer, både for mye eller for lite, samt kjemikalier (især dem som virker som østrogener) er hovedfaktorene. Og i følge logikken er det hvilken del av hjernen som dominerer som avgjør hvilken kroppsside som er dominant. Slik at kostholdet er alfa og omega for hjernens utvikling, gjennom påvirkningen av hormoner (utover å være råmaterialet for hjernen), så vel som for hvilken del av den som blir dominerende.

Når det er sagt så er det mye spekulasjon og teorier om utviklingen av hjernehalvdelsdominans som tar teorier litt vel langt, så som dette med at dem som er venstrehendte, fordi de er høyre hjernehalvdelsdominerte, i større grad enn andre har tendenser til homofil legning. Dette er tull, da det ikke er hjernehalvdeler som avgjør seksuell legning. I følge denne logikken skulle jeg, som i følge leger og andre terapeuter har en uvanlig og sjelden balanse mellom hjernehalvdelene, være bifil, og det kunne ikke falle meg inn å synes at bier er sexy. ”Once stung, twice shy?” Nææh!

Reduksjonisme innen vitenskapen, hvor man prøver å gjøre noe så komplekst som seksuelle preferanser til å skyldes enkeltfaktorer i kjemi eller kropp eller hjerne er alltid bare tull fra ofte religiøse, eller religiøst påvirkede forskere, så vel som slike som er påvirket av rasehygieneteorier. Vi er mer enn bare kjøtt og blod, vi er sjel eller bevissthet også.

PP

Anonym sa...

Eksem er som regel forårsaket av mangel på en eller flere B vitaminer, og i færre tilfeller av mangel på vitamin A sammen med D, eller vitamin E. Magnesiumangel kan være en indirekte faktor da B vitaminer, samt vitamin D, trenger magnesium for å omdannes til de versjoner av vitaminene som fungerer i kroppen.

Gjæret fiskeleverolje vil gi rikelig med fettløselige vitaminer, deriblant A, D og E, og lever fra landddyr gir mye vitamin A sammen med B vitaminer. Jeg vil også anbefale konsum av upasteurisert melk eller melkeprodukter, især smør og oster. Upasteurisert smør eller kokosolje er også bra å smøre på områdene av hender og hud som er betent (mao hvor det er eksem)

I og med at du skriver ”fryktelig eksem,” er du helt sikker på at det er eksem? Søk på pellagrous glove og se også bilder av hender med en slik betennelse, og se om det er dette din mor har. I så tilfelle er det mangel på vitamin B3/Niacin.

PP

Anonym sa...

I og med at det ikke finnes noe slikt som en infeksjon (det finnes ingen dokumentasjon på at bakterier er patogene, eller at det finnes noe slikt som et virus, og motsatt mye dokumentasjon på at bakterier er en del av kroppens selvregulerings og reparasjonsmekanismer, samt at såkalte virus er kroppens egne genkombinasjoner, som også er en del av selvregulerings og selvhelbredelsesmekanismer – jeg kan linke til mer info og dokumentasjon om ønskelig), uansett hvilken, så er det du opplever enten en lokal betennelse eller en form for irritasjon. Mulig pga forandringer i urinens ph, eller i bakteriefloraen i urinveiene. Jeg anbefaler derfor økt konsum av basedannende mineraler som kalsium, magnesium og natrium/uraffinert salt (uraffinert salt inneholder også litt magnesium), samt bruk av magnesiumolje utvortes. Evt bad med magnesiumsulfat/engelsk salt. Da irritasjon og betennelse også kan skyldes midlertidig eller kronisk mangel på næringsstoffer som blant mye annet fungerer som antioksidanter i kroppen, anbefales ellers et så næringsrikt, animalsk basert kosthold som mulig. Dette vil også gi den beste utviklingen av fosteret i følge all forskning jeg noensinne har lest om saken.

PP

Anonym sa...

Utover raffinert/hvitt sukker, som mangler de naturlige næringsstoffene som normalt finnes i sukker, så er ikke sukker i nærheten av å være helseskadelig i seg selv. Omtrent 9 av 10 påstander om hvor helsefarlig sukker er, er egentlig tull og tøys. Som eksempel så forårsaker ikke sukker i seg selv diabetes, da diabetes har svært mange årsaker. Hvor noen er mangel på mineraler som f.eks krom, magnesium og/eller sink, eller flere B vitaminer. Høyt sukker eller karbohydratkonsum gjør at kroppen forbruker mye av disse næringsstoffene i sukkerstoffskiftet, og slik at om ikke kostholdet som helhet er næringsrikt, så risikerer du raskt mangel på disse næringsstoffene. Og disse er bl.a nødvendig for at kroppens celler skal være insulinsensitive; dvs at de åpner for insulin når hormonet kommer med næringsstoffer og glukose. De er også helt nødvendige for at insulin i det hele tatt skal produseres og fungere, og krom er bl.a nødvendig for glukosetoleransefaktor. Det er mao ikke sukker i seg selv som er årsaken til såkalt diabetes, men det at man mangler eller har for lite av de næringsstoffer som forbrukes via sukkerstoffskiftet. Sistnevnte dreier seg om enzymer som fordøyer sukker, transportprotener som frakter sukkere dit de skal, flere enzymer som fortsetter omdanningen av sukkermolekylene til f.eks glykogen eller fett med mer, etc

Du kan mao kose deg med både sukker og karbohydrater så lenge du er obs på at kostholdet som helhet er næringsrikt. Og enda bedre er det om du spiser næringsrike matemner sammen eller samtidig med sukker/karbohydrater.

Når det er sagt så spiller de næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet også en større rolle i bl.a hjerne og nervesystem, og er derfor viktige kjemiske faktorer i humør og psyke. Og de fleste er involvert i svimmelhet, både vanlig svimmelhet (vertigo) så vel som svimmelhet når man reiser seg (ortostatisk hypotensjon). To årsaker til svimmelhet, anemi og/eller lavt blodtrykk, bedres også av et mer næringsrikt kosthold, og selv salt alene beskytter mot for lavt blodtrykk.

Nok en vanlig årsak til begge typer svimmelhet, så vel som overvekt, er hypotyreose og/eller hypoglykemi (lavt blodsukker), og begge tilstander kan igjen forårsakes av mangel på et eller flere av bl.a de nevnte næringsstoffer. Både hypotyreose og hypoglykemi fremmer betennelser i kroppen, uavhengig av den eventuelle næringsmangelen som forårsaket disse tilstandene, og det er dokumentert at spesielt hyppige såkalte urinveisinfeksjoner er en del av symptombildet som har fått fellesbetegnelsen hypotyreose. Jeg anbefaler at du spiser mer animalske matemner enn vegetabilske, samt at du alltid har mer protein og spesielt fett i måltiden enn karbohydrater. Og du bør unngå planteoljer og ellers alt som fremmer hypotyreose eller hypoglykemi – søk på disse ordene og bloggnavnet i google, så finner du kommentarer med mer info, samt anbefalt kost for disse tilstandene). Ellers er MSG og aspartam en vanlig årsak til svimmelhet.

Jeg vil ellers anbefale at du tar deg en tur til kiropraktor eller osteopat, som kan vurdere om kroppsholdningen og bekkenstillingen din er normal, og evt hjelpe med å korrigere muskelspenninger eller ledd som ikke står i naturlig stilling. Er bekkenet ditt ute av stilling påvirker dette ryggen, som også blir skjev, på den måten at ryggens naturlige kurver blir for store. Dette inkluderer nakken, slik at hodet blir mer framoverbøyd enn det som er naturlig. Og dette er nok en årsak til svimmelhet, gjennom økt belastning på nakkevirvlene, som da klemmer på nerver eller reduserer blodtilstrømmingen til nervene i nakken eller cellene i hodet

PirkePetter

Anonym sa...

Takk for raskt svar! Jeg smører på med magnesiumolje og spiser fenalår og drikker vann med sukker/salt til den store gullmedalje. Ekstra skje med fermentert torskeleverolje og slurper i meg noen eggeplommer. Så blir det vel bra! Jeg vil forresten gjerne ha alle linker ang antibiotika og at bakterier ikke er patogene! :)

Anonym sa...

Jo mer fett du får i deg, dvs mettet eller dyrefett, desto raskere vil du bli bedre, og også slanke deg. Utover upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør anbefales kokosfett og/eller palmeolje eller palmekjerneolje, samt dyrefett du smelter ut selv fra talg. Sistnevnte får du hos slaktere, samt i en del COOP butikker. De fleste som har talg har Ringdal fåretalg i frosne blokker.

Mettet fett og dyrefett beskytter mot eventuelle negative virkninger av fiskefettet, samtidig som dette, og de fettløselige vitaminene i det, tas bedre opp.

Om bakterier og virus –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1354664788539#c4632291798830697177
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1371229144980#c7128127203664756433

Og her er sannheten om mark/orm/såkalte parasitter i tarmen -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366995048602#c5762506985632331189

PP

Anonym sa...

Korreksjon, jeg ser en link mangler i linklistene (om bakterier/virus) i kommentarene jeg refererer til -

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html?showComment=1335967306482#c4588922408436314216
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340877150199#c7541207804639668795
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029
http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/ahh-na-bobler-det-igjen-like-fr-jeg.html?showComment=1352486497842#c2291575113374125200
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340578272171#c5780284774648133325

http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html i kommentar 04.09.2012 kl.21:58
http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html (fra kommentar 11.07.2012 kl.23:01)

PP

Anonym sa...

hei og takk for all kunnskapen som deles her!

et rop om hjelp:

jeg har en fistel/abcess (?) på nedre,venstre, bakerste jeksel som tannlege vil fjerne ved hjelp av rotfylling eller trekking. jeg har lest på curetoothdecay at kroppen i noen tilfeller kan klare å hele dette naturlig. hva skal jeg gjøre?

jeg har hatt den siden tidlig i våres, hvis ikke jeg husker feil. den kommer og går litt...altså noen ganger er det ingen smerte når jeg biter tennene sammen. jeg klemmer noen ganger ut litt verk.

mvh lene

OBS, jeg er litt redd for at jeg har spurt om dette før, isåfall beklager jeg. jeg fikk ikke til å søke på senseoflife, det var i tilfelle der.

Anonym sa...

Du har ikke spurt om dette på senseoflife som jeg kan huske. Uansett, her er tips -

http://www.healingteethnaturally.com/home-remedies-for-curing-dental-abscess.html
http://www.healingteethnaturally.com/herbal-and-plant-based-toothache-remedies.html

Å "rulle" litt saltvann rundt i munnen i 5-10 minutters tid er antakelig den beste og enkleste løsningen. Dette stopper betennelse, og normaliserer ph i munnen, samt bidrar til økt mineralisering av tennene. Litt kokosolje brukt på samme måte (oil pulling) vil bidra til å konsolidere denne virkningen. Kroppen klarer alltid å helbrede slikt selv, så lenge den får hjelp og næring til å reversere den underliggende betennelsen

PP

Anonym sa...

takk! m a o ikke gå for rotfylling?

jeg forstår med dette at faren ved abcesser er sterkt overdrevet? tannlegen ble virkelig sjokkert og kikket vantro på meg da jeg ikke ville ha rotfylling. betennelsen kunne jo spre seg og være farlig hvis den forble ubehandlet...

hvor lenge kan jeg vente før jeg bør merke bedring? og hva skjer med den "posen" som ligger på tannkjøttet etterpå? mye rare spørsmål du skal få;)

lene

Anonym sa...

En betennelse er en immunreaksjon fra kroppens side, hvor den sender hvite blodlegemer og bakterier til skadde celler eller organer/kroppsvev, tenner og skjelett inkludert, slik at disse enten brytes ned eller repareres og bygges opp igjen. Betennelser kan derfor ikke spre seg eller flytte på seg på noe vis, men vil kunne oppstå hvor som helst i kroppen hvor det er snakk om skade eller bl.a høy peroksidasjon av flerumettet fett. Kroppen regulerer normalt betennelsestilstander selv, forutsett at den har de næringsstoffer den trenger både for å kontrollere oksidasjonsprosessen (mao skalte antioksidanter, især kolesterol), så vel som for å reparere og bygge opp celler, eller bryte disse ned og avgifte reststoffene fra dem. Og normalt vil kroppen også, via næringsstoffbaserte enzymer og koenzymer, stimulere nyvekst av celler fra stamceller for å fylle ”området” hvor de skadde eller defekte cellene ble fjernet.

At tannlegen din ble vantro fordi du ikke ville ha rotfylling er fordi han eller hun er indoktrinert til å se betennelser som noe potensielt svært helsefarlig. Da fordi dette i følge gammel legevitenskapovertro skal kunne gi såkalt blodforgiftning. Dette skjer bare om man er i alvorlig mangelsituasjon næringsmessig sett

Om du skyller munnen med saltopløsning skal du normalt merke bedring etter noen minutter. I en del, tilfeller må flere slike saltskyllinger til før bedring oppnås, og i minst ett tilfelle jeg kommer på så måtte det også en oljeskylling til før betennelse og smerte forsvant. Har du magnesiumolje er det en god ide å ha litt av denne også i saltvannet, eller å ha litt olje i nytt glass med vann, rulle rundt i munnen en stund, og deretter svelge. Magnesium styrker og bygger tennene raskt, og de aller fleste merker at tennene også blir hvitere i løpet av noen ukers bruk.

Hinnen kan jeg ikke uttale meg om, men regner med at når betennelsen forsvinner og ph i munnen normaliseres så vil bakterier og/eller hvite blodlegemer bryte den ned slik at den forsvinner.

PirkePetter

Anonym sa...

Takk igjen. Jeg har skylt tre ganger idag. Tok en teskje salt på en liten kopp vann. Jeg kjenner at det skjer noe. Abcessen har vokst litt og dunker litt så jeg tror det er noe på vei ut:-) magnesium smører jeg meg med hver kveld, men da er det ok m en dæsj i skyllevann og? Føler meg beroliget nå. Lene

Anonym sa...

men jeg er igang: har du noen gode råd mot såkalte varicose veins? jeg har noen slike tynne på høyre legg (ingen klumper) og kan kjenne litt "press" i denne leggen ofte. jeg masserer den noen ganger med kokosolje og det lindrer. men det føles ikke helt bra.

mvh lene

Anonym sa...

For å lage en saltoppløsning må du ha minst 3-5 teskjeer salt i et lite glass vann. Husk dette skal bare sirkulere i munnen og deretter spyttes ut, og du skal føle deg litt rar i munnen etterpå, men uten smerter.

Åreknuter har mange årsaker, men den vanligste i kvinner er sinkamngel/kopperbelastning og/eller østrogendominans. Skal du spørre meg om noe, snakk enten norsk eller engelsk, ikke noe midt i mellom.

PP

Anonym sa...

jeg will prøve my best;)

åreknuter heter det altså...og det dekker både de klumpete årene som man ser og de stripene/områdene som ser ut som blodutredelser? jeg har søkt litt på nettet og funnet anbefalinger om støttestrømper, legge benet høyt når man kan, ikke bruke stramt belte i livet, diverse operasjoner osv. hvordan vet jeg hva som er årsaken/best behandling hos meg?

såpass mye salt ja, ok. det tømtes endel igårkveld og nå er det bedre/roligere. da fortsetter jeg idag. tusen takk for oppmerksomheten:)

og: driver du som terapeut som kan kontaktes utenom denne bloggen?

lene

Anna sa...

Ang bløtlegging av nøtter: Mannen elsker peanøttsmør, så jeg kjøper en type som kun er økologiske peanøtter med havsalt – ingenting annen. Skulle helst laget selv, men ett sted må jeg bare si stopp foreløpig. Men så kom jeg til å tenke på at en bløtlegger jo nøtter i saltvann – kan da dette peanøttsmøret være ok selv om de ikke er bløtlagt i vann men kun er tilsatt salt? Eller er det vannet som er nøkkelen i bløtleggingen og ikke saltet?

Kristine sa...

Har du noen tips rundt voksesmerter hos barn? Jeg har forstått at det kan handle om magnesium- og sinkmangel. En kirurg mente også i en artikkel at det kunne forårsakes av for lite vann å drikke. Fastlegen har selvfølgelig ingen tips å komme med. Hva tenker du utover magnesiumbad og kraft?

Anonym sa...

Ved bløtlegging av mel:
Må blandingen stå i romtemperatur for at nedbrytingen av antinæringsstoffene skal være effektiv, eller er det ok å oppbevare den i kjøleskapet?
Josefine.

Anonym sa...

Angående årsaker, sjekk ut symptomlister i forbindelse med de årsaker jeg har nevnt, og legg gjerne til egne om du kommer på noen, og vurder disse opp mot de symptomer du har.

PP

Anonym sa...

Tenker du litt selv innser du at det heter bløtlegging, og ikke saltlegging, fordi vann/væske er hovedpoenget. Fettet i peanøttene dreper uansett enzymer som deaktiverer enzymhemmere og fytinsyre.

PP

Anonym sa...

Romtemperatur er nødvendig for bakteriene som deaktiverer antinæringsstoffer. Bløtlegging er egentlig første stadiet i melkesyregjæring.

PP

Anonym sa...

Mangel på vitaminer som de fleste B vitaminer, vitamin D, K2, protein, mettet fett eller dyrefett, samt mineraler som kalium, kalsium, magnesium, natrium, og sink kan være årsak til såkalte voksesmerter.

Blodsukkerubalanser med påfølgende stresshormonreaksjoner er utover næringsmangler den vanligste årsaken til såkalte voksesmerter, da blodsukkerfall tapper skjelettet for kalsium og frigjør mineralet til blodet slik at balansen mellom kalsium og fosfor gjenoprpettes i blodet. På bekosstning av skjelett og tenner. Blodsukkerubalanser øker også forbruket av magnesium, sink og B vitaminer.

Kirurgen du nevner snakker bare tull og tøys, og mer vann tapper kroppen for flere av de ovennevnte næringsstoffene, slik at dette kan fremme smerter i skjelett og muskler.

PP

Anonym sa...

Hei!
Lurer på om frossen erter og frossen brekkbønner er greit? Er det mulig å fermentere dem eller bløtlegge dem slik at de blir ok å spise?

Er det bra med salatblader? Oliven? Olivenolje?

Hjertelig takk!

Anonym sa...

HEI, jeg har et spøramål til PP. Jenta mi på 4år, har en del prikker på armene, tror de kalles milier, ikke særlig synlige, men armene kjennes litt ru ut. Hun er heller ikke helt tørr om dagen enda, i perioder må hun tisse ca hvert 10 min, og da tisser hun seg ut. Nå har hun like mange våte dager som tørre.kostholde hennes er for det meste bra, da hun spiser/drikker daglig, hjemmelaget kefir og yougurt, fiskeolje ost og smør fra tidsporten. Litt lever får hun i seg og, men kanskje ikke nok.Hun harvært til lege 2 ganger, tatt en rekke prøver, men de kunne ikke finne noe galt, allikevell ville legen hun skulle ta medisin mot urinveisinfeksjon ( såkalla).Har du noen tips eller råd?
Trine.

Eirin sa...

Pirkepetter, er det mulig å sende deg en mail for å få hjelp og veiledning, eller tar du ikke på deg denslags? Jeg har en del spørsmål relatert til min bakgrunn/historie, og den er litt vel lang til å legge ut i noe kommentarfelt.

Jeg er forresten en ny Eirin og har ikke stilt noen spørsmål tidligere (har sett det er en annen Eirin her også).

Anonym sa...

Vil du ha råd fra meg må du oppgi betydelig mer info enn du gjør. Som f.eks hvor lenge det har pågått, har hun ellers normal avføring/går på do hver dag, har hun hatt andre helseproblemer tidligere, hvilket kosthold har hun utover de få matemne du oppgir, bruker hun medikamenter, har hun blitt vaksinert nylig, m.m. Ut fra de sparsommelige opplysningene du har gitt ser jeg flere kalsiumkilder, men ingen magnesiumkilder. Magnesiummangel kan gi økt vannlating gjennom å øke kalsiumnivåene i bl.a blæren. Blærecellene forkalkes, og blæren klarer ikke å trekke seg sammen skikkelig, slik at man har problemer med å få tømt den. Dette fører ofte til at man må på do bare minutter etter forrige gang, og/eller at det gjerne drypper litt i underbuksa. Prøv også å få henne til å bruke litt uraffinert salt i måltidene. Salt bidrar med litt magnesium, og hjelper kroppen å holde på magnesium. Og salt skal også stoppe økt vannlating om denne er hormonelt betinget.

Jeg ser heller ikke kilder til sink, og sinmangel kan også være en årsak til de samme symptomene. Nok en årsak er overvekt av karbohydrater i kosten og blodsukkerubalanser, og disse tapper kroppen for både magnesium og sink utover kalsium.

Den vanligste årsaken til såkalt infeksjon i urinveiene er mangel på basedannende mineraler som bl.a kalsium, magnesium og natrium, samt forstyrret tarmflora.

PP

Anonym sa...

Jeg pleier å svare dem som finner mailadressen min, men gir den ikke ut til noen lenger da jeg ofte bruker all min fritid på å besvare mailer og kommentarer. Og jeg besvarer ikke ønske om symptombehandling for filleproblemer, eller spørsmål om kosttilskudd, men kun dem som er villige til kostholdsomlegging. Jeg promoterer mat, ikke piller eller kosttilskudd. Er du kreativ nok til å finne mailadressen min skal jeg svare deg.

PP

Anonym sa...

Belgfrukter bør bløtlegges i minimum 7 timer til over natta før konsum. Salatblader avhenger av om de inkluderer tungemtaller fra kjemisk gjødsel og sprøyetgiftrester eller ikke. Stadig flere salater som impoteres fra utlandet er også genmodifisert, da Monsanto kjøper opp frøfirmaer over hele verden og tukler emd frø som brukes til å dyrke kommersielle grønnsaker, etc

Salat (selve planten) inneholder også et naturlig giftstoff (i svært små mengder; den ville varianten har mer) som bl.a har hemmende virkning på tarmbevegelsene, slik at denne bør unngåes om du har mage-tarmproblemer

Salater bidrar med omtrent null næringsstoffer og kun vann, og er magefyll heller enn næring.

Oliven og olivenolje er ok nå og da, men bør ikke spises sammen med matemner rike på vitaminer som A og D, da olivenolje blokkerer opptaket av disse vitaminene. Det gjør forresten alle planteoljer.

PP

Anonym sa...

Er disse greit å få i seg?
solsikke lecithin
cellulose
trehalose
eple pektin
stevia

Anonym sa...

Har en mor på 80 år som sliter med hjerteflimmer? Hvilke næringsstoffer/mat er det spesielt viktig at hun spiser?
Josefine

Anonym sa...

Litt mer info. prikkene på armene er jeg usikker på, men har lagt godt merke til det det siste året. Også vannlatningsproblemet har hun hatt i 1 år, men dette kommer og går. Også i barnehagen sier de at enkelte dager må hun på do hele tiden, andre ganger er alt normalt, og da holder hun seg tørr.Hun har normal avføring/går på do hver dag. Hun har ikke hatt/har andre helseproblemer,bortsett fra øreproblemer, da hun var 2 år.Problemene hadde kanskje en sammenheng med mmr vaksinen hun fikk da hun var 2.Hun fikk ørelysebehandling og har ikke hatt problemer siden.Hun skal heller ikke få flere vaksiner.Hun tar magnesium bad 1 gang i uken, men skal må spraye henne i tilleg( hun fikk magnesium spray en periode tidligere) Bruker uraffinert salt i matlagingen, men kan kanskje øke dette litt? Kostholdet utover det jeg har nevnt over er så som så, som et standar norskt kosthold. hun kan få kjøpe pizza en dag, men hjemmelaget middag neste. Hun spiser surdeigsbrød, men oftere butikkbrød.Hun spiser geliatin til hvært måltid, da hun elsker å spise dette rett fra boksen.Får av og til hjemmelaget kraft.
Takk for at du tok deg tid

Anonym sa...

Er det riktig at grønnsaker helst skal koke, ikke trekke for å bryte ned diverse stoffer??

Anonym sa...

Tradisjonsmat, især innmat, med hjerte øverst på lista.

PP

Anonym sa...

Ja, kokes, stekes, og/eller melkesyregjæres. Ikke bare for å bryte ned ulike substanser, men også for å frigjøre næringsstoffer bundet til f.eks fibre. Grønnsaker bør alltid spises med animalsk protein og mettet fett eller dyrefett for å sikre opptak av næringsstoffer fra grønnsakene

PP

Eirin sa...

Da har jeg gjort et forsøk, så gjenstår det å se om det er riktig adresse :-)

Anonym sa...

Vil du ha i deg lecithin er eggeplommer en mye rikere kilde enn noen annen. De andre substansene har ingen helsevirkninger av betydning annet enn negative, i hovedsak at de binder næringsstoffer. I et ellers næringsrikt kosthold, og hvor man har normal mage-tarmfunksjon, er disse ikke noe problem.

PP

Anonym sa...

Øreproblemer i barn indikerer normalt tarmproblemer, og det samme gjør nyre/blæreproblemer relatert til ph og mikroorganismeflora. Da MMR-vaksinen er kjent for å forårsake betennelser i tarmen, utover i bl.a nyrer og hjerne, og også binder bl.a magnesium (magnesium er en av flere næringsstoffer som avgifter bl.a kvikksølv og aluminium), er det sannsynlig at vaksinen er den utløsende årsaken. Magnesiumolje kan også tas i et glass vann og drikkes for å få litt magnesium den veien også.

Angående salt er det en god ide å ha litt i selve måltidet hennes også, men ikke mer enn at hun trives med smaken.

Hun bør ikke få korn eller kornprodukter som ikke er hjemmelaget, da de fleste brød i butikken også inneholder plantefett som blant mye annet skader tarm, lever og nyrer. Og for rapsolje sin del også hjertet. Alt plantefett skader hjertet, men raps er i særstilling gjennom å også blokkere opptak av livsnødvendige mineraler i hjertecellene.

Et næringsrikt tradisjonskosthold vil avgifte de kjemikalier hun har blitt utsatt for, og bygge henne opp igjen.

MMR-vaksinen inneholder også bl.a antibiotika (neomycin), som også skader tarmen, samt sorbitol, og celler fra aborterte menneskefostere

PP

Anonym sa...

Dette var ingrediensene i to flasker "Blue Ice Emulsified Cod Liver Oil" med smak som vi har kjøpt.

Vil man få noen nytte av vitaminene ved å ta denne type tran?

Anonym sa...

Da var det kanskje helt unødvendig av oss å kjøpe dampovn?? Eller er det nok å dampe grønnsakene på 100 grader i f. eks. en halv time?

Ved koking av grønnsaker: Skal vannet kokes opp før man legger i grønnsakene, og småkoke hele tiden? Min erfaring er at f.eks. brokkoli veldig fort blir kokt nærmest til mos...

Josefine.

Anonym sa...

Det vet jeg ikke da jeg ikke vet hvilke forbindelser det er snakk om i produktet. Selv mener jeg produktet er tull og tøys, og ville aldri brukt det selv eller anbefalt det til andre. Jeg synes det er lavmål av Green pastures å begynne å ødelegge de fine produktene de har på den måten, og mistenker økonomiske motiver.

PP

Anonym sa...

Damping har ingen virkning på fibre og stivelse, og er helelr ikke en tradisjonell måte å tilberede mat på.

Angående koking så er der ingen mal så lenge man ikke er opptatt av å bevare det som kan bevares av næringsstoffer i grønsaker. I slaviske land koker man f.eks kål i mange timer, ofte hele dager, før konsum eller viderebehandling via melkesyregjæring til surkål.

PP

Anonym sa...

Takk for god hjelp. Et siste spørsmål gjelder de gangene hun får kjøpebrød. Om hun spiser godt smør,salt og ost eller hjemmelaget leverpostei på skiven, 1 ss gelatin, fiskeleverolje og drikker kefir til dette. Vil brødet ødelegge all god næring i resten av måltidet, eller vil geliatinet med det andre gjøre til at dette blir et ok måltid om ikke 100%?.Skal kutte ut kjøpebrød,men er ikke kommet helt der enda. Alltid lettere med mat som kan tillførest, enn mat som må unngås/byttes ut. Magnesiumolja i vann, er det best å drikke denne utenom måltid og er 1 ts i et glass vann ok dose?Trine

Anonym sa...

Hvor lenge vil du anbefale og koke gulrøtter og brokkoli dersom hensikten er å bevare næringsstoffer og samtidig bryte ned skadelige substanser?

Josefine

Unknown sa...

Anonym5. august 2013 kl. 00:06
"...spiser fenalår og drikker vann med sukker/salt til den store gullmedalje."

Ble veldig nysgjerrig på hva det å drikke mengder av vann med sukker/salt i skal være godt for?

Anonym sa...

Må tomater og sukkererter deles opp før de legges i bløt med myse/eddik?

Josefine

Anonym sa...

Hei. Jeg henger meg på i håp om å få noen kvalitetsråd, fra PP, som forhåpentligvis vil bidra til prikken over i-en på min nesten friskmeldte 10 år lange kroniske tarm- og leddbetennelse (også kalt Ulcerøs kolitt og Bekhterev av legevitenskapen). Fikk plagene ved 25års alderen og er nå 35. Kort fortalt etter mange plagsomme år med disse plagene har jeg etter nå ca 1 års tid med fullstendig omlegging av kosthold så og si blitt symptomfri. Hurra! Men noen plager merker jeg fortsatt – som vondt i iliosakralledd i perioder (har sjekket på MR, kun betent og ingen brusk/benforandringer.)
Jeg har det siste året spist i all hovedsak animalsk kost (lammekjøtt, elgkjøtt, øko-egg, fisk, upasteuriserte syrna melkeprodukter(ost,smør og rømme), kokosfett, sideflesk fra gris. Samt moderat med bær,grønnsaker og poteter. Det meste økologisk (Ja, jeg vet at det ikke er ensbetydende med sunt:-)). Ellers er jeg mye fysisk aktiv i naturen og ikke redd for sol på kroppen (D-vit)
Etter å ha roti meg borti denne nettsiden og forumet ser jeg kanskje at det jeg bør legge til i kosten min er kraft/gelatin og mye innmat som lever, hjerte osv.
PP har du noen synspunkter på videre ”tiltak”, for å gjøre meg helt frisk? Er det bare tida som skal til?, i det sporet jeg er nå.
Det kan jo tillegges at jeg har vokst opp på lettmelk, kneipbrød og margarin for å overdrive litt.
Også må jeg si: at maken til kunnskapsnivå som PP besitter, har jeg ikke hørt/sett før. Og jeg har møtt endel flinke kostholdsfolk som har satt meg på spor av såkalt steinalderkost/tradisjonskost.

Hilsen Skaftetryne

Anonym sa...

Gulrøtter har et høyt pektininhold, og dette forsvinner ikke, men frigjøres ved koking, uansett hvor lenge. Pektin binder en rekke mineraler, og grabber med seg enda flere i tarmen, inkludert også vitaminer som B12. Samt kolesterol, som kroppen normalt tar opp igjen via galle, men som istedenfor bindes til pektinet og fjernes fra kroppen. Jeg kjenner ikke til historiske tilberedningsmetoder for gulrøtter annet enn melkesyregjæring.

Angående brokkolli så er det som med andre kålsorter, at innholdet av enkelte goitrogener øker ved koking eller steking, slik at selv lengre koking ikke er nok. Hvilket er hvorfor kål normalt har blitt melkesyregjæret videre etter koking. Med dette i tankene, samt at flere av de goitrogene substansene lekker ut i kokevannet, så er det viktig å ikke bruke kokevannet. Skjønt om du har normalt stoffskifte og skjoldbruskkjertelfunksjon så går grønnsaker i korsblomstfamilien helt fint nå og da.

PP

Anonym sa...

Nei

PP

Anonym sa...

Om brødet inneholder transfett eller plantefett er det helseskadelig, og også fordi fettet tas opp i kroppen, og ikke bare fordi fettet saboterer opptak og/eller utnyttelse av andre næringsstoffer. Transfett og konsentrert plantefett i kroppen = betennelser og genskader.

Får du tak i brød bakt på f.eks smør, eller uten fett, så er disse rimelig ok så lenge de ikke inneholder en rekke tilsetningsstoffer som blant mye annet kan redusere næringsopptaket.

Magnesiumoljen er best å ta sammen med måltider, og anbefalt dosering er 5-10 sprut. Er måltidet ikke optimalt, og kanskje inneholder faktorer som kan forstyrre opptaket av magnesium er det best å ta oljen utenom måltidene.

Kort og mellomkjedet fett, aminosyrer som glycin og taurin, samt organiske syrer som bl.a melkesyre og eddiksyre binder bl.a magnesium og sikrer opptak.

PP

Anonym sa...

Hei, jeg er også nybegynner i tradisjonskost, og har et spørsmål til pp: er det greit å drikke farris? Ser at det inneholder endel salt, både natrium og kalium, foruten magnesium og andre mineraler. Er fryktelig tørst om dagen (samler også endel væske, tror jeg har forstått hvorfor etter å ha lest svaret ditt til marianne, tror jeg det var, i et tidligere innlegg. Du sier at man ikke bør drikke noe særlig rent vann (noe jeg har vært omtrent avhengig av, har drukket litervis), og håper da farris (som jeg gjerne tilsetter litt sitron) er ok(men selvfølgelig ikke litervis)? Har prøvd å google navnet ditt og farris, men ikke fått opp noe:-)

Cayenne

Anonym sa...

Må bare mase litt til om grønnsaker: Er syltede rødbeter noe du vil anbefale mtp. næringsinnhold? Ovnsbakte grønnsaker har ikke optimalt med næringsstoffer og heller ikke brutt ned substanser? Dersom man bruker kokt kål til melkesyregjæring, får man vel ikke presset ut væske av den? Antar da at det er ok å koke den i noen timer for så å helle over saltvann? Beklager all masing, men det er jo du som er eksperten her!!

Josefine

Anonym sa...

Tryneskaft, her er prikken ., men hvor er l’en?

En større del av skjelett og brusk er glykosaminoglykaner og gelatin, og disse får du vi kraft. Gelatin også som eget produkt, som er hydrolysert kollagen. Salt, i betydning natrium, er også viktig for skjelettet, både som bestanddel av dette og gjennom å hjelpe kroppen å holde på bl.a kalsium og magnesium. Magnesiumolje er en god ting for å balansere kalsium inntil du er helt frisk, og sammen med vitamin K2 sørger magnesium for at kalsiumet hovedsaklig holder seg i skjelettet, og også fungerer som det skal og ikke fremmer forkalkninger av typen du er i ferd med å bli kvitt. De symptomer dom legges til grunn for bechterew’s involverer også mangel på vitamin A, slik at innmat, fet fisk og annen sjømat, evt rogn og/eller melke, og/eller gjæret fiskeleverolje er en god ide.

Innmat gir mer protein og de fleste næringsstoffer enn muskelkjøtt, slik at om maksimalt næringsnivåer er hva du ønsker så er innmat, inkludert også rogn og melke, en god ting.

De plagene du fremdeles har er antakelig bare siste innspurt så og si, men du vil kanskje ha nytte av å sjekke holdning samt muskelspenninger hos en kiropraktor eller osteopat for å se om muskler som er for spente eller slappe påvirker leddene negativt. Du ville også ha godt av å knekke opp ryggraden og løsne muskler og leddbånd langs den slik at musklene ikke holder leddene fast i stillinger de er vandt med fra tiden du hadde forkalkning mellom dem. Det skal bare milimeter til, ute av naturlig stilling, før et ledd ikke støtter som det skal og evt begynner å klemme på omliggende muskler eller nervebaner. Alternativt kan yogaøvelser eller strekk og tøyøvelser som involverer rygg og nakke være en god ting.

I Norge vil sol kun gi vitamin D produksjon i hudcellene mellom klokken 10-14.00, og forutsatt at du eksponerer minst 75% av kroppen for solen. Og også forutsatt at du ikke bruker solkremer, samt unngår planteoljer i kosten. Du må også ha normal kolesterolproduksjon i kroppen, inkludert i hudcellene hvor vitamin D dannes fra kolesterolet.

PP

Anonym sa...

Du ser ikke ut til å ha fått med deg mitt syn på vegetabilske matemner, hvilket er at de utkonkurreres av animalske matemner hva gjelder næringsinnhold. Jeg anbefaler derfor aldri førstnevnte matemner som kilde til næring, da det som regel er motsatt, at slike matemner forstyrrer opptaket av næringsstoffer fra animalske matemner. Angående rødbeter så er det avhengig av stoffskiftet ditt; er skjoldbruskkjertelens funksjon normal vil du ikke oppleve noe negativt som følge av betekonsum. Beter er i korsblomstfamilien, og er best å unngå for dem med hypotyreose eller ME/kronisk tretthet og/eller fibromyalgi, inntil de er friske.

PP

Kristine sa...

Takk for svar om voksesmerter! Interessant og oppklarende at stabilt blodsukker er en viktig faktor. En annen ting jeg har lurt på er når du skriver at man må spise mettet fett ved siden av fisk, svin osv, hvor MYE er det snakk om for å sikre at enumettet og flerumetet fett ikke skal lage rabalder? Holder det å steke fisken i smør/ghee, må man har rikelig med mettet fett i sausen i tillegg, eller skal det større mengder til? Kjekt å forstå disse praktiske hensyn som må til i hverdagen:)

Ida E sa...

Hei! Er det noen her som har melkekefirkorn de vil dele? Send meg en mail i tilfelle, da blir jeg kjempeglad :D --> idaengan90@gmail.com

Anonym sa...

Farris i seg selv er ikke helseskadelig, men bør ikke drikkes med måltider da det er basedannende og dermed syrenøytraliserende. I hvor stor grad vet jeg ikke, men mineralene som dominerer, samt bikarbonat, er alle basedannende.

Om flaskene er av plast vil bisfenol-A være en stor ulempe.

Vann – perspektiv –

Water intoxication –
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

How Much Water Should YOU Drink –
http://180degreehealth.com/2012/02/how-much-water-should-you-drink

Water - Is it Good or Bad –
http://180degreehealth.com/2011/08/water-is-it-good-or-bad

Pee All That You Can Pee - How Much Should You Drink –
http://www.stumptuous.com/pee-all-that-you-can-pee

Water - swelling, tension, pain, fatigue, aging –
http://raypeat.com/articles/articles/water.shtml

8 Reasons NOT to Drink 8 Glasses of Water A Day –
http://butterbeliever.com/8-reasons-not-to-drink-8-glasses-of-water-a-day/

How Much Water Do You Really Need –
http://chriskresser.com/hydration-101-how-much-water-do-you-really-need

Overdosing on Water –
http://www.westonaprice.org/caustic-commentary/caustic-commentary-summer-2004

Do You Really Need Eight Glasses of Water a Day –
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/04/22/do-you-really-need-eight-glasses-of-water-a-day.aspx

PP

Anonym sa...

Jeg snakker kun om å steke eller koke i litt fett, og mengde er ikke viktig. Mer fett i selve måltidet er viktig av andre grunner, deriblant blodsukker og insulinkontroll gjennom å dele opp utslippet av karbohydrater fra magesekken til tynntarmen, slik at ikke mye sukker blir fordøyd og tar turen inn i blodet samtidig.

Litt om helsefordeler ved mer fett i kosten (også i kommentarfeltet) -
http://tradisjonskost.blogspot.no/2013/03/det-farlige-fettet.html

PP

Anonym sa...

Hjertelig takk for info :-)

Cayenne

Anonym sa...

Hei! PP, du nevnte magnesiumolje som ingrediens i munnskyllevann noen kommentarer over her.

Hvis man skyller / ruller litt magnesiumolje rundt i munnen i 5-10 minutter, vil da noen betydelig mengde magnesium absorberes i munnhulen (som med sublinguale tabletter feks) slik at resten av kroppen kan nyttiggjøre seg av det? Kan det i tilfelle være en grei måte å øke magnesiumnivåene i kroppen?

mvh Magne Siumsen

Anonym sa...

Herr Mineralsen

Hvor mye som blir absorbert kan jeg ikke uttale meg om, men en del vil tas opp. Noe blir også tatt opp i tennene, da de fleste som bruker magnsiumolje som munnskyllevann, etc rapporterer hvitere og sterkere tenner, samt bedre tannkjøtthelse, i løpet av bare dager eller uker. Og da selv når de fremdeles har symptomer på magnesiummangel i kroppen som helhet, hvilket indikerer at noe tas opp direkte i munnhulen, utover det som går inn i blodet, og som kalles sublingual/satt under tungen.

For kroppen som helhet er via huden raskest.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Jeg lurer på hvilke grønnskaker du anbefaler til en to åring. Hun elsker lever, kjøtt og fisk, men jeg må jo servere henne noen grønnsaker til...
Line

Anonym sa...

Hva vil du anbefale å prioritere av drikke: Vannkefir, melkekefir eller kombucha??
Louise

Anonym sa...

Til en toåring anbefaler jeg faktisk ingen, og logikken bak dette finner du mer info om her -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353625971509#c850386332633797005

PP

Anonym sa...

Melkekefir er selvfølgelig overlegen de 2 andre drikkene hva gjelder næringsinnhold.

PP

Anonym sa...

Vi kjøper ferskmelk og surmelk fra en bonde en gang i uka. Men denne melken blir levert i plastflasker - er det vanlig? Jeg har lest i tidligere kommentarer at kefir ikke tar opp de skadelige stoffene i nevneverdig grad, gjelder det surmelk også? Men det gjelder vel ikke ferkskmelk? Ungene vil bare ha denne :-( Vil det hjelpe å helle melken over på glassflasker med en gang vi får den hjem, eller er skaden da alt skjedd?

cayenne

Anonym sa...

Mens vi er inne på tenner...

1. Etter å ha lest Uninformed consent (Hal Huggins m.fl.) fikk jeg hetta og trakk min ene rotfylte tann (måtte rotfylles pga brudd). I følge boka vil bakterier være igjen bl.a. i dentin tubulene uansett hvor godt man renser under rotfyllingen. Problemet med dette er egentlig ikke bakteriene, men: "the toxins formed by bacteria trapped in an oxygen-deprived environment". Disse toksinene er i følge boka ekstremt giftige og kan komme ut og forårsake alskens inflammasjoner og sykdommer rundt omkring i kroppen. Dentin tubulene er så tynne at hverken antibiotika eller hvite blodlegemer kan komme inn til bakteriene, men toksinene kan altså komme ut. Er det hold i dette slik at jeg heretter bør nekte plent å få tenner rotfyllt om behovet skulle oppstå?

2. Spesielt når jeg skal spise kjøtt merker jeg at jeg har mistet en viktig tyggetann (6-års jeksel), det hadde vært en stor fordel å få en erstatning for denne. Men jeg er så i tvil om hva jeg skal gjøre. Tannlegen anbefaler et implantat (altså en porselenstann på titanskrue som skrus ned i kjeven). Jeg synes dette høres skummelt ut. Det skjer f.eks. (dog sjeldent) at man blir lam i kjeven fordi skruen treffer en nerve.

3. En annen mulighet er protese, altså en løstann som jeg kan ta ut og inn. Jeg har sjekket og det er mulig å få metallfri protese, men den vil da være av plast og jeg tenker da selvfølgelig på BPA.

Hjelp! Hva skal jeg gjøre? Har du noen råd til meg? Jeg bekymrer meg så mye for dette, særlig fordi 6-årsjekselen på motsatt side også har en sprekk og jeg er redd det ender med brudd der også, slik at jeg igjen må ta stilling til om jeg skal rotfylle eller trekke.

(4. Jeg er antagelig dødsdømt uansett, siden så og si alle mennesker som har trukket tenner vil ha såkalte cavitations i kjeven der bakterier bor under anaerobe forhold og produserer ekstremt giftige toksiner som
transporteres ut i kroppen og lager kvalm. I følge boka nevnt over. Disse hulrommene i kjeven vil ikke gro fordi tannleger normalt ikke fjerner det periodontale ligamentet etter trekking og jeg vet dette ikke ble gjort i mitt tilfelle. Sukk.)

Hilsen Willy Nikkersen

Anonym sa...


I og med at jeg har brukt det kallenavnet flere ganger kan enkelte kanskje fristes til å tro at jeg har blitt skizo og spør meg selv. NOT! Jeg er helt kokko, ikke skizo!

Bakterier produserer ikke gifter, og enhver som studerer bakterieprodukter, og starter med bakterier i mat, vil raskt skjønne dette. Det har eksistert hypoteser om at bakterier produserer gifter i mange tiår, og en nyere versjon påstår at giftene er i selve det ytre ”skallet” til bakteriene. Det finnes ikke fnugg av dokumentasjon for noen av teoriene, og det som holder disse i live i generasjon etter generasjon er en internasjonal konsensus om at det er klart det er slik. Bare derfor! Eller rettere sagt, fordi vaksine og legemiddelindustrien tjener milliarder på slike løgner.

Tar man bakterieprodukter som f.eks lyzosymer, bakteriosiner, enkelte enzymer, organiske syrer, etc, og mangedobler disse i mengde via kjemiske katalysatorer i et laboratorium får vi substanser med varierende grad av giftvirkning. Dette foregår imidlertid aldri i kroppen eller i virkelighetens verden, kun i prøverør.

Og, det er alltid miljøet, dvs i hovedsak ph-balanse og næringstilgang, som bestemmer hvilke bakterier og sopper som gjør hva, og hvilke typer og familier disse tilhører. At såkalte bakteriegifter skal kunne transporteres rundt i kroppen fra tennene er bare for dumt, og dem som påstår slike ting vet åpenbart veldig lite om kroppens immunfunksjoner og kontrollmekanismer. Dessuten består kroppen din av 10 ganger mer bakterier enn den har celler, slik at om bakterier og deres produkter faktisk hadde kunnet forårsake kvalm hadde du vært dau som ei dårlig speket sild for lengst.

Titanskruer har jeg hørt om fra flere personer opp gjennom åra, og de gjør vondt og er ubehagelige. Titan i munnen vil skape en egenspenning også, akkurat som amalgam (oral galvanisme), og som i seg selv kan forårsake en rekke helseproblemer.

Det eneste rådet jeg kan gi er at du spiser så næringsrikt du kan, så vil tennene dine ta seg av seg selv, og du vil få en ny tann også, som erstatning for den du har trukket. Tennene er ikke død masse, men en levende og aktiv del av skjelettet.

Eller du kan fortsette å la uvitenhet og frykt gi deg hetta, slik at du tyr til tannlegenes alternativer, akkurat som folk og leger når førstnevnte lar seg skremme av all legemiddelpropagandaen som støtt og stadig promoteres i media.

PP

Anonym sa...

De fleste bønder bruker plastflasker til det meste, inkludert å ha melk og råmelk i. Selv har jeg med vindunk jeg får melken oppi. Kefir som andre væsker tar opp bisfenol-A og andre substanser fra plast, men bakteriene avgifter slike kjemikalier.

Jeg kjenner bare til forskning som viser at bakterier avgifter substanser fra plast, slik at dette antakelig ikke gjelder ferskmelk i nevneverdig grad. Hvor raskt kjemikaliene går inn i melken vet jeg ikke, men du vil i alle tilfeller begrense dette ved å skifte til glassflaske så raskt som mulig

PP

Anonym sa...

Interessant lesning. Jeg er en barnløs jente på 35 år som har slitt med B-12 mangel i mange år. Jeg kan "kjenne det" på kroppen når jeg er tom for B12 og får alltid en god periode etter å ha tatt sprøyte. Så fikk jeg ifølge legen D-vitaminmangel. I dag plages jeg veldig av muskelsmerter i beina. Og det blir bare verre. Noen dager er det så ille at jeg må ha på meg joggesko når jeg går på jobb. Nå venter jeg på nye blodprøvesvar hos legen, men mest sannsynlig er svaret det samme! Jeg har - etter anbefaling fra lege - tatt tilskudd på B12 og D-vitaminer en god stund, men det ser ikke ut til å hjelpe. Jeg spiser "normalt sunt" kosthold med soyayoghurt (har skjønt nå at det ikke er bra), knekkebrød, salat til lunsj, slurver litt med middag siden jeg er alene men spiser mest kylling og kjøtt, lite fisk og lite karbohydrater unntatt grov pasta. Brød spiser jeg bare i helgene og det samme med egg og bacon. Jeg drikker MYE vann, opptil 3 liter om dagen. Jeg spiser ekte smør, men mest på grønnsakene. Utfra det jeg kan lese får jeg sikkert i meg for lite fett og proteiner. Jeg har veldig lyst til å prøve å legge om kosten. Tror du mer fett og proteiner pluss kraftkoking og kefir vil få smertene i bena mine til å forsvinne? Jeg føler meg for ung til å ha så store plager, og jeg gjør hva som helst for å bli bedre. Tusen takk for råd PP!!!! Hilsen Birgitte, 35, Oslo

Anonym sa...

PP,du sier at lavkarbo er helsefarlig i det lange løp. Samtidig anbefaler du et kosthold basert på animalske matemner og upasteurisert melkemat, og litt brød. I følge Christer vil brød bakt på bløtlagt korn være tilnærmet lavkarbo, fordi stivelsen er brutt ned. Han sier også at kokkosolje vil bryte ned karbohydratene ytterligere, slik at man da i realiteten ender opp med færre karber enn man faktisk spiser, hvis jeg har forstått og husker rett (fritt etter christer). Når jeg grovteller antall karber jeg spiser i løpet av en dag, ser jeg at jeg stort sett har problemer med å komme over hundre (som vel er øvre grense for lavkarbo). Men det er det kanskje viktig å gjøre, i og med at lavkarbo ikke er bra?
Jeg gikk på lavkarbo en tid, opplevde da at jeg ikke kunne skeie ut med karber uten å rase opp i vekt. Det samme vil vel skje nå, da - for det er vel ikke noen mulighet for at inntak av nok næringsstoffer på en eller annen måte skulle hindre dette? En annen bivirkning av en tid på lavkarbo, var at hjernen ble tommere og tommere, det ble nesten umulig å fastholde og bearbeide informasjon (noe jeg egentlig har slitt med siden første svangerskap, da iq'en plutselig falt 20 poeng over natten, men det ble drastisk verre etter en tid på lavkarbo). Jeg trodde da at det var mangel på karbohydrater som gjorde det, men det var kanskje like gjerne mangel på næring (spiste bla kun plantefett)? Er litt redd for at det samme vil skje nå, om jeg ikke passer på?

Cayenne

Anonym sa...

Du trenger heller lever og annen innmat, samt eggeplommer, upasteuriserte melkeprodukter og animalske matemner generelt for bl.a B12. Å ta sprøyter med B12 er potensielt svært helsefarlig da B12 jobber sammen med og tapper kroppen for B9/folinsyre. Slik at om kosten inneholder lite folinsyre oppnår du mangelsituasjon gjennom B12-sprøyter.

Ekte smør er verdiløst om det ikke er upasteurisert og kommer fra kyr på beite.

B12-mangel vises bare når den er ganske alvorlig i blodprøver, da blodprøver også viser blodets innhold av inaktivt B12 i form av analoger og transkobolamin. Blodprøver viser også bare sjelden nivåene av næringsstoffer i kroppen, da blodets nivåer av næringsstoffer alltid holdes konstante. Vil du sjekke faktiske B12 nivåer i kroppen må du ta en urin-MMA test.

Utover B vitaminer er kalsium og magnesium, samt vitamin A, D og K2 nødvendige for normal utvikling av skjelettet. Vitamin D alene, uten A og K2 er ikke bare verdiløst, men også helseskadelig da dette fremmer kalsiumopphopning der kalsium ikke har noe å gjøre, slik at du risikerer forkalkninger i hele kroppen. Produktet du tar er garantert syntetisk om det ikke er snakk om gjæret fiskeleverolje. Og da er vitamin D versjonen i beste fall verdiløs, og i verste giftig.

Det kostholdet du beskriver er en oppskrift på alvorlige helseproblemer, så om du ”bare” har smerter i bena er du i grunnen heldig. Det er mye mulig at den abnorme vanndrikkingen din er årsaken til smertene i bena, om disse da ikke skyldes B9 eller B12 mangel.

Utover kraft som kilde til magnesium, prøv gjerne også magnesiumolje utvortes, samt i litt vann, og evt magnesiumsulfat/engelsk salt i bad. Vil du ha fortgang på normalisering av skjelettet er gelatin en god ide utenom kraft i en periode.

PP

Anonym sa...

Jeg sier ikke at lavkarbo er helsefarlig i det lange løp, bare at det er forskjell på friske og syke menneskers stoffskifte, energiproduksjon og evne til å fordøye og utnytte karbohydrater. Karbohydrater er helt ok så lenge man har normal mage-tarmfunksjon og de næringsstoffer som trenges for sukkerstoffskiftet, og mindre ok om man mangler noen av de sistnevnte. Eller har redusert syreproduksjon eller enzymproduksjon i mage-tarm, kombinert med bakterievekst i magesekken. Om lavkarbo skal være bra forusettes det at du har helt normal helse, og gjerne at du er fysisk aktiv også, slik at du lettere forbrenner fett uten samtidig å få betennelsesreaksjoner i kroppen. Jeg anbefaler normalt å redusere karbohydratnivåene, men promoterer ikke lavkarbo. Og samtidig passer jeg alltid på å anbefale næringsstoffer som er nødvendige for sukkerstoffskiftet, samt matemner som balanserer virkningen på blodsukkerbalansen og insulinresponsen på måltidet.

Jeg anbefaler heller ikke et kosthold bestående av bare de matemner du oppgir, og har forskjellige anbefalinger avhengig av hvilke ubalanser dem som spør meg om råd har. Skal du sitere meg eller påstå sånn eller slik om meg, så gjør leksene dine først slik at du får det riktig.

Referansen til det Christer sier stemmer heller ikke, da det må gjæring til for at stivelsen skal brytes ned. Likeledes har han aldri sagt at kokosolje vil bryte ned noe som helst.

Rase opp i vekt gjør du ikke, heller ikke på karbohydrater, så det du opplever er økt tilbakeholdelse av væske i vevene. Alternativt, om du har hypotyreose, en opphopning av mucin under huden.

PP

Anonym sa...

Jeg lurer på om du vet noe om årsaken til svangerskapsforgiftning? :)
Ane

Anonym sa...

TAKK PP! Jeg glemte å nevne at jeg for noen år siden fikk diagnose hjertefeil. Den heter: bicuspid aortaklaff. Jeg tar ingen medisiner men er inne og sjekker en gang i året. De sier at det er en liten lekkasje og at jeg kanskje må operere hjerteklaffen når jeg blir eldre. Jeg sliter litt med tungpustethet i perioder og litt tett i nesen, men ikke sånn at det er veldig plagsomt. Jeg svetter også mer enn normalt tror jeg. Kan hjertefeilen være årsaken til plagene jeg har tror du? Jeg er ellers veldig motivert for å gå i gang med alt det du anbefaler, må bygge stein for stein. Takk for at du svarer. Hilsen Birgitte

Anonym sa...

Bare litt utdypende om hjertefeilen. Dette medfødt fødsel defekten er preget av en aortaklaffen som bare har to klaffer (normal aortaklaffen har tre flaps). Hvis ventilen blir smalere, er det vanskeligere for blodet å strømme gjennom, og ofte blodet lekker bakover. Symptomer vanligvis ikke utvikler i løpet av barndommen, men er ofte oppdages under voksen alder...... Hilsen Birgitte

Anonym sa...

Hei hei, jeg må takke Christer og PP for informasjonen som blir lagt ut her. Jeg har nettopp begynt å lese om tradisjonskost, og leser til øyet blir stort og vått :) Har nylig begynt å lage kraft, har satt min første surdeigstarter og lager sauerkraut.

PP, du er virkelig en uutømmelig kilde til informasjon her inne, og det er veldig interessant å lese det du skriver. For tiden er jeg veldig forvirret hva gjelder min egen helse, og føler meg rådvill ang hva jeg skal gjøre med det. Kanskje du har noen synspunkter å komme med? Kort fortalt om meg; Jeg er 35 år gammel, for 3,5 år siden la vi om kostholdet etter at jeg slet med fødselsdepresjon etter at jeg fikk mitt første barn. Jeg var langt nede, overvektig, null energi, sov ikke om natten og fikk voldsomme nedturer etter at jeg hadde spist, særlig om det inneholdt sukker/raske karb. Jeg begynte å lese om kosthold på nettet, og vi la til slutt om etter modell fra Kjernesunn familie. I 3 mnd kuttet vi ut alt som het sukker, melk og gluten, og det snudde om på alt for oss. Jeg gikk ned 7 kg, fikk tilbake energien, sov om natten, ikke mer mageproblemer, og fikk fantastisk fin hud. (Slet mye med store, vonde kviser på halsen)

Vi har levd delvis etter disse prinsippene siden, vi bruker f.eks aldri halvfabrikata mer, lager mat fra grunnen, og unngår for det meste sukker. Men så ble det mer og mer utskeielser, og til slutt var det slik at vi til tider hadde et såkalt "vanlig vestlig kosthold" igjen. Etter barn nr 2 kom i fjor, var det igjen problemer med å gå ned i vekt, jeg kunne sove bare 2-3 timer om natten osv, hadde det ikke bra. Så jeg tok igjen grep i februar i år, jeg la om til en diett m mye proteiner og lite fett. Jeg gikk ned 6 kg med denne, og følte meg litt bedre, men var usikker på alt proteinet i denne dietten. Mannen min var nysgerrig og ville prøve lavkarbo m mye fett, og i ca en måned har vi nå levd lchf/stenalderkost.

Mannen min har det kjempebra, og trives med dette. Jeg også til å begynne med, men nå føler jeg at det er noe som ikke stemmer i kroppen min. På to uker fikk jeg to "anfall" som legen min tror kan skyldes gallestein, og jeg tror også det. (Venter nå på blodprøvesvar og ultralyd) Vekta rikker seg ikke (er fortsatt ca 15 kg overvektig), og i tillegg har jeg nå fått tilbake gamle plager som halsbrann, veldig oppblåst mage med MYE luft, så det er jo ett eller annet her som ikke er som det skal være. Jeg er også en del plaget med svimmelhet. Jeg synes dette er så rart, da det er plager som tilsynelatende skal forsvinne med lavkarbo/stenalderkost. Så akkurat nå er jeg så forvirret og føler meg litt hjelpeløs mtp hva jeg skal gjøre med dette. (Kan kanskje nevnes at jeg for ca 5 år siden fikk kyssesyken med leverbetennelse, og var ganske dårlig, innlagt på sykehus)

Tror du at det kan være nyttig for meg å få tak i kefirkorn og lage melke/vannkefir, kombucha? Vi skal på Bondens marked i morgen og har tenkt å se om jeg kan få tak i upast. melk, ost, smør og rømme fra lokale gårder :) Håper jeg er inne på noe her, for noe må gjøres med tilstanden kroppen min er i nå, den sier i hvert fall klart fra at noe må gjøres!

Bill.mrk: "Takknemlig for svar"

Anonym sa...

PP: Nevnte "anfall" varte i flere timer og gikk i intense magesmerter i øvre del av magen, fulgt av kvalme og diaré. Har også kløe og for det meste veldig løs avføring om dagen...

Anonym sa...

Tips -
http://raypeat.com/articles/aging/eclampsia.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/salt.shtml sidesøk på preeclampsia
http://raypeat.com/articles/articles/water.shtml sidesøk på eclampsia

Utover protein, mettet fett og/eller dyrefett, og natrium er mangel på B vitaminer, vitamin A, D og K2, og magnesium, selen og sink dokumenterte årsaker. For mye og for lite kalsium er også involvert (for mye kalsium betyr for lite magnesium da disse mineralene er antagonister)

Det er aldri en eneste årsak til en kjemisk ubalanse/såkalt sykdom, og alltd minst 2 eller flere. Ofte er det tilsynelatende bare en årsak, men dette er som regel kun den utløsende årsaken som fortsetter/forverrer en eksisterende ubalanse i kroppen. Den utløsende årsaken er som vanndråpen som får det allerede fulle begeret til å renne over, og poenget er at begeret allerede må være fullt (kroppen må allerede være i varierende grad av ubalanse) for at den siste vanndråpen (den utløsende årsaken) skal lage krøll.

For lite natrium f.eks fremmer mangel på bl.a kalsium og magnesium, slik at man i dette tilfellet bør gi natrium, og ikke fokusere på de tilsynelatende åpenbare manglene. Mangel på magnesium gir mangel på hormonformen av vitamin D, slik at selv om blodprøver viser mangel på vitamin D så kan det mao være mangel på magnesium som er det egentlige problemet. Mangel på et hvilket som helst B vitamin kan også skyldes mangel på magnesium, da magnesium er nødvendig for at B vitaminene skal virke i kroppen. Mangel på protein i kosten gjør at du ikke tar opp bl.a kalsium og B12, slik at selv om blodprøver viser mangel på de to sistnevnte så er det protein du da vil trenge. Vitamin A og K2 er helt nødvendig for at vitamin D skal virke i kroppen. Mangel på vitamin B12 kan skyldes mangel på vitamin B9/folinsyre, og motsatt kan mangel på folinsyre skyldes mangel på B12, da disse to vitaminene jobber sammen og er helt nødvendige for hverandres funksjon. Osv, osv, osv.

Ting er mao ikke bare sånn eller slik, og mangel på noe som helst betyr sjelden at det er dette noe som man egentig trenger, etc

PP

Anonym sa...

Det som forårsaker hjertefeilen foråsaker også dine andre symptomer. I og med at hjertet kan reparere seg selv og bygge nye celler fra stamceller når som helst i livet er det helt opp til deg om du vil spise og drikke slik at du får et normalt hjerte, eller heller vil forholde deg til legevitenskapen og operasjoner og piller. Utover et generelt tradisjonskost med de matemner jeg pleier å anbefale er hjerte i særstilling pga virkningen på hjertecellene i kroppen din. Det er hovedsaklig aminosyren taurin som er viktig for hjertet, og den beste kilden til taurin er nettopp hjerte. Da taurin ikke tåler varme særlig godt anbefales tradisjonelt konserverte hjerter, så som tørkede, røkte, spekede, etc. Spekede lammehjerter f.eks smaker som fenalår, men med en litt annen konsistens.

Den vanligste årsaken, utover mangel på taurin, til at det ikke klaffer for hjerteklaffene er kalsiumoverskudd i hjertecellene som forkalker og dermed ødelegger cellene. Dette skyldes mangel på magnesium og/eller vitamin D eller K2, som er nødvendige for å kontrollere kalsium i kroppen. Også taurin beskytter hjertecellene mot forkalkning.

PP

Anonym sa...

Forkalkning av hjerteklaffer trenger ikke å være medfødte, og er de det betyr dette bare at din mor har manglet et eller flere relevante næringsstoffer da du fremdeles koste deg i din mors mage. Dette er mao ikke såkalt genetisk betinget, en påstand som for lengst har blitt avslørt som bløff fra legemiddelindustrien. Det er næringsstoffer fra mat og drikke som bestemmer genenes utvikling og uttrykk/hvilke proteiner disse koder for, og ikke motsatt.

PP

Anonym sa...

Beklager PP, det var ikke meningen å påstå noe som helst, da har jeg misforstått eller husker feil. Jeg har lest så utrolig mye informasjon, må innrømme at jeg har problemer både med å forstå og huske alt sammen, og har også problemer med å finne tilbake til det jeg har lest, da det er sånne vanvittige mengder på så mange forskjellige steder. Problemet mitt med at hjernen ikke fungerer som den skal gjør det også vanskelig (det skaper også problemer for meg på jobben). Når det gjelder hva du anbefaler å spise, vet jeg jo godt at du også er opptatt av kraft/gelatin, kokosolje og også nevner melkesyret mat/grønnsaker (og ikke minst rå lever!)(håper jeg ikke sier noe veldig feil nå) - det var delvis forglemmelse og delvis for ¨å korte ned og bare ta med det som var relevant i forhold til spørsmålet at jeg ikke tok med det.

Hvis jeg forstår deg rett da, så er det ikke så viktig om man ligger over eller under 100 karber daglig? Eller bør jeg ligge over om jeg har hypotyreose? er testet for det hos lege med neg. resultat, men jeg kan vel ha det likevel? Problemet mitt med hodet kan kanskje forklares med det? B12 mangel? Noe annet jeg synes å huske du har sagt (beklager hvis det er feil) er at om man har b12 mangel, har man hypotyreose? Har også symptomer som trøtthet, mangel på tiltak, stadige leamus overalt på kroppen, strømnigner gjennom foten, tendens til droppfot i den ene foten innimellom (da føles den også litt dovnet bort), problemer med vannlating (må ofte presse med hånden mot magen for å få tømt meg ordentlig, mange ganger må jeg igjen rett etter å ha vært på do). Har selv tenkt at dette har med b12 å gjøre, ut fra det jeg har forstått av det jeg har lest her - er glad om du korrigerer meg om jeg tar feil.

Når det gjelder kosten min, har jeg fra mai lagt mer og mer om til trad.kost, fra ca 1. juli spist ca 200 g rå lever daglig, jeg har bakt brød i brødbakem. med tørrgjær, har da bløtlagt økologisk spelt i eddik i min. 7 timer først. vi kjøper upast melk og ost, jeg spiser to rå eggepl. daglig, kjøper reg.messig spekemat, geitepølse osv, prøver å spise litt fisk (det har blitt litt lite). jeg koker kraft og drikker hver dag, tar to ss gelatin til hvert måltid, og to ts. kokkosolje. jeg lager meg vann med sitron og 1 ts salt flere ganger daglig, jeg tar magnesiumfotbad hver kveld. Det som ikke er optimalt er smøret, vi bruker røros sitt foreløbig (det er et økonomisk spm, her og nå er det litt problem med å få det til å gå rundt).
Hadde vært takknemlig om du har synspunkter på kosten min i forhold til ovennevnte symptomer (akkurat nå samler jeg også mye væske, og er stadig tørst).


cayenne

Anonym sa...

Tusen takk til PP som svarer oss alle så tålmodig og utfyllende her inne!!
Hvor mye melkekefir vil du anbefale til friske voksne i løpet av dagen? Prosjekt melkekefir står på agendaen i heimen:-)

Louise.

Anonym sa...

Poenget er å alltid ha mindre karbohydrater enn protein og fett, samt å alltid inkludere protein og fett i måltider, da de 2 sistnevnte kontrollerer blodsukker og insulinresponsen på måltidet. Også salt, kryddere, eddik og surnede melkeprodukter bidrar til regulering av blodsukkerbalansen, hvilket er veldig viktig ved uhelse for å unngå blodsukkerfall og stressreaksjon hvor alt blir mye verre. Om man prøver å spise sunt og næringsrikt ved uhelse, og glemmer å spise jevnlig, eller å spise på en måte som balanserer blodsukkernivåene, så er det som å ta 1 skritt fram og 5 tilbake hver gang, da adrenalin og kortisol lager så mye baluba i kroppen som overkjører alle eventuelle fremskritt i mange timer etter måltidet. Ved blodsukkerfall, pga stressreaksjonen, blir man hypersensitiv for mat, tilsetningsstoffer, kjemikalier, naturlige substanser i mat, etc slik at såkalte allergier og intoleranser blomstrer, og man blir også hypersensitiv psykisk. Autister og dem med såkalt ADHD eller epilepsi blir mye verre ved hypoglykemi, og svært mange av symptomene som legges til grunn for disse såkalte sykdommene forsvinner bare gjennom å normalisere blodsukkeret og sukkerstoffskiftet. Depresjon, hjernetåke og hele sulamtitten av mentale og følelsesmessige problemer kan ha blodsukkerfall som eneste årsak. Eksempler på symptomer –
http://www.alternativementalhealth.com/articles/hypoglycemia.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypoglycemia#Signs_and_symptoms

Symptomer på hypoglykemi er også vanlig i mennesker som f.eks mangler næringsstoffer som deltar i sukkerstoffskiftet; dvs opptak og utnyttelse av karbohydrater som energi med mer.

Jeg fremmer derfor ikke lavkarbo eller steinalderkost eller noen form for diett annet enn tradisjonskost som inkluderer måltidssammensetninger og matemner som i seg selv kontrollerer blodsukkernivåene og insulinresponsen. Og jeg gjør det fordi det er viktig å kontrollere disse mens reparasjon og gjenoppbygging av f.eks skadet vev pågår. Andre viktige ting å kontrollere mens reparasjon og gjenoppbygging pågår er bl.a hormonelle og neurotransmitternivåer, slik at disse ikke overkjører helbredsprosessen. Og mage-tarmfunksjonen er alltid førsteprioritet slik at man har normalt næringsopptak, avgiftning og avfallsutskillelse. Jeg balanserer mao promotering av næringsrike matemner og måltidssammensetninger med anbefalinger om substanser og matemner som fungerer som kontrollfaktorer som holder kjemiske prosesser i sjakk som ellers ville være negative for helbredet. Jeg fremmer et og samme kosthold for alle, men med forskjellige variasjoner avhengig av om personen det er snakk om er frisk eller ikke.

B12 mangel er en av flere årsaker til hypotyreose.

Jeg er ikke opptatt av kokosolje, men av mettet fett. Især mellomkjedet fett. Og på samme måte er kraft en kilde til glykosaminoglykaner og gelatin utover mineraler, og dermed viktig ved forsøk på reparasjon og gjenoppbygging.

Symptomene du beskriver kan alle skyldes mangel på B12, men også magnesium, og til en viss grad sink. B12 og magnesium har svært mange symptomer til felles, og magnesium er også nødvendig for at B12 fra maten skal virke i kroppen.

Korn skal ikke bløtlegges i eddik, men i vann tilsatt eddik for å skape et surt nok miljø som aktiverer fytaseenzymer som deaktiverer fytinsyre.

PP

Anonym sa...

Kun mengder som passer smak og behag, da mengde ikke er avgjørende.

PP

Anonym sa...

Takk for tolmodighet og utfyllende svar:-)
Tror det ble litt klarere i topplokket. Forstår det slik at jeg spiser ganske greit i forhold til symptomer, hvis jeg passer på nok proteiner og fett i hvert måltid? Mellomkjedet fett - smøret fra Røros meieri, er det en helt verdiløs kilde (det er jo økologisk og lavpast?) eller vil det bidra litt? Kokkosolje, er det mellomkjedet? Fettet som legger seg på toppen når jeg koker kraft - er det en god kilde?

cayenne

Ser jeg uttrykte meg slurvete om bløtlegging i innlegget mitt, jeg bløtlegger i vann tilsatt eddik.

Anonym sa...

Mannen min har forresten nokså nettop fått diagnosen bipolar, i tillegg til utbrenthet - han må ta medisiner i forhold til dette for ikke å miste førerkort, som han er avhengig av i jobben. Gjelder det med blodsukkernivå også for bipolar (at det kan årsaksforklare symptomene)? Noe spesielt han bør passe på i kosten, utover å holde blodsukkernivå stabilt? (han sliter litt med motivasjonen om dagen, blir så fort matlei - han synes han spiser akkkurat det samme hver eneste dag (noe som hovedsaklig skyldes mine manglende ferdigheter og motivasjon i forhold til matlaging). Dette fører til at han sprekker både titt og ofte :-(

cayenne

Anonym sa...

Svaret er ja på første spørsmål. Leser du om kokosolje vil du raskt se at hele poenget med denne oljen er mellomkjedet fett (MCT). Smør/melkefett inneholder også en del, samt kortkjedet fett, hvor smørsyre er viktigst.

At smør er øko har lite for seg da økodyr får de samme helseskadelige matemnene som vanlige dyr. Og rester av disse matemnene, spesielt soya, finnes i melk og melkefett. Både kort og mellomkjedet fett tåler en god del varme, men det er usikkert hvordan disse påvirkes under pasteurisering da industriell pasteurisering er mer enn å bare varme fettet opp.

Fettet som legger seg på toppen av kraft er hovedsaklig langkjedet fett, og har mange helsegevinster i seg selv. Men ikke de samme som kort og mellomkjedet fett har. Den mettede fettsyren stearinsyre f.eks er helt nødvendig for hjertefunksjonen, da hjertecellene bruker denne fettsyren som drivstoff. Det hvite/gule du ser rundt spesielt øverste del av dyrehjerter er hovedsaklig mettet fett, med overvekt av stearinsyre.

Bipolar, altså at han er deppa, kam skyldes både hyppige blodsukkersvinginger og mangel på en rekke næringsstoffer som, utover de funksjoner disse har i hjerne og nervesystem, også er en del av sukkerstoffskiftet. Har han normal mage-tarmfunksjon skal han ikke kunne utvikle depresjon om han spiser tradisjonskost, slik at han blir normal igjen straks han får skikkelig næring. Spesielt B vitaminer, magnesium og sink. Gi ham noen fenalår og evt tørket kjøtt eller spekede matemner og la ham få ule mot månen så mye han vil!

Om han bruker mobiltelefon mye i jobben kan dette også forårsake depresjon gjennom den direkte virkningen på både hjernecellene, på neurotransmitteraktiviteten i hjernecellene, samt på hjernebølgene.

PP

Anonym sa...

Det er like mye maniske episoder som skaper problemer for han (og har gitt oss økonomiske problemer) som depressive (depresjonen har ikke vært svært uttalt hittil). Har du noen råd i forhold til mani? Jeg får visst bare ta på hodetelefoner, skjønner jeg, og la han ule:-)

cayenne

Anonym sa...

Bipolar er det nye navnet på manisk depperi, slik at det ikke er skille mellom deppingen og manien. Og ule han må, skal han unngå å forgå!

PP

Anonym sa...

Og forgå han kan ikke få, ihverfall ikke nå - så telefoner jeg tar på.
Hertelig takk for info, bruk av tid og tålmodighet - og forsatt fod helg :-)

Cayenne

Anonym sa...

Man blir anbefalt å gi spedbarnet tran eller D-vitamindråper fra 4 ukers alder.
Hva anbefaler du PP??

Anonym sa...

Hei. Fikk varmt anbefalt av datteren min og søke råd hos deg. Dattera mi er ei oppegående dame som selv har fått en bedre helse ved å spise tradisjonsmat.
Selv er jeg en mann i 60 årene som har relativt god helse. Har imidlertid har operasjon for polypper i tarmen, dette er nå 5 år siden. Dette virker nå som dette har kommet tilbake, men samme magesmerter som tidligere. Har også historie med høyt kolesteol de siste 15 årene. Er også plaget med høy urinsyregikt. Dette startet for ca. 10 år siden. Har hatt utbrudd 3 ganger. Har som folk flest fulgt rådene legene kommer med, men merker ikke noe økt livskvalitet. Tar ikke kolestroltabletter da jeg forsøker meg med riktig mat som legen anbefaler. Tar ellers ingen legemidler. Hva kan du anbefale for min situasjon. Jeg har begynt å drikke masse kraft, spiser upasturisert ost og smør.

Anonym sa...

Mye protein uten samtidig høyt fettinntak, især av fettløselige vitaminer som A, D og K2, reduserer skjoldbruskkjertelens funksjon. Hvilket kan gi hypotyreose. Til å begynne med går man ned i vekt på et slikt kosthold, men de negative reaksjonene kommer etter noen måneder for de flestes vedkommende.

Plager forsvinner ikke via lavkarbo eller steinalderkost slik du sier, men bare omgås. Eksempel er når reduksjon i karbohydrat/sukkerinntaket gjør at mange plager tilsynelatende forsvinner, når det som egentlig skjer er at forbruket/tapet av næringsstoffer som er involvert i sukkerstoffskiftet reduseres. Men, disse kostholdene bidrar ikke nødvendigvis til at konsumet av disse næringsstoffene øker, slik at det for manges vedkommende bare er snakk om tid før mangelsymptomene viser seg igjen. Og da som regel i mer alvorlig form. Det er mye bra med begge kosthold, men logikken de er basert på er både vitenskapelig som historisk feil, og måten de tilsynelatende hjelper på helseproblemer på er mye likt smertestillende medikamenter. På den måten at slike medikamenter ikke fjerner årsaken til smertene, kun oppfattelsen, eller registreringen av dem. Slik at om smertene skyldes en alvorlig mangeltilstand i et organ, så vil dette videreutvikle seg til f.eks kreft eller organsvikt mens man ikke merker noe som helst underveis fordi man bruker medikamenter som blokkerer varselsignalene. Dvs smertefølelsen. Lavkarbo og steinalderkost har således til felles med anti-gluten/anti-kaseinkost, anti-histaminkost, og anti-ditt eller datt kost, at de omgår problemer og tilsynelatende gjør livet mye lettere for en periode, samtidig som de ikke gjør spesielt mye ved næringsmangel eller kjemikaliebelastning. Disse kostholdenes hovedvirkning er regulering av diverse hormoner gjennom hovedsaklig regulering av blodsukkerbalansen

Perspektiv på såkalt steinalderkost –
http://www.dannyroddy.com/main/2012/2/23/orthodox-paleo-or-how-to-increase-stress-inflammation-bone-l.html

Perspektiv på lavkarbo, inkludert hflc –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/10/drmmer-du-om-ryke-din-egen-laks-eller.html?showComment=1351649563221#c2271224095295985136

Vil du starte på ekte tradisjonskost og bli frisk raskt er alle former for animalske matemner, især tradisjonelt konserverte, mye bedre enn surdeigsbrød og surkål. Surdeisbrød og surkål er tilbehør, ikke hovedmatemner, og surkål er hovedsaklig fordøyelsesfremmer pga innholdet av enzymer og organiske syrer.

Angående reaksjoner på sukker og karbohydrater, gjøre et sidesøk på blodsukker på denne siden så finner du nyttig info i kommentarfeltene. Jeg er i mot å unngå matemner og substanser om dette gjør vondt verre, og når det gjelder sukker og karbohydrater så er ikke det å unngå dem løsningen, men snarere å øke konsumet av næringsstoffer som er nødvendige for sukkerstoffskiftet. Høyt sukker/karbohydratkonsum forbruker mye av disse næringsstoffene, slik at de reaksjoner du opplever som følge av slikt konsum er mangelsymptomer på næringstoffene, og ikke på selve sukkeret eller karbohydratene. Jo mer næringsrikt kostholdet ditt er, desto mer kan du kose deg med sukker og karbohydrater som du vil, uten andre konsekvenser enn positive.

På samme måte er det selvbedrageri å tro at man blir bedre av å unngå gluten og kaein, all den tid reaksjoner på disse peptidene viser at du har redusert syre eller enzymproduksjon i magen, og som gjør at første stadiet av fordøyelsen av disse peptidene ikke skjer. Når disse kommer inn i tynntarmen i molekylmessig inntakt form (fordi syre og/eller pepsin i magesekken ikke begynte å dele dem opp), limer de seg til slimhinnene og forårsaker betennelsesreaksjoner. Verken gluten eller kasein er sykdomsårsaker i seg selv, kun utløsende faktorer som forteller deg at du ikke fordøyer disse peptidene slik du burde.

Anonym sa...

Gallestein har flere årsaker, deriblant kalsiumopphopning pga magnesiummangel, samt sannsynlig mangel på vitamin K2, mangel på kolesterol (i kroppen og/eller i kosten), mangel på fett i måltidene, eller plutselig overgang til mye fett i kosten etter å ha spist lite tidligere, mangel på salt og/eller kryddere i måltidene. Flere tips her –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1365621190526#c5583853137526805175

Både gallestein, halsbrann og oppblåst mage er symptomer på redusert syreproduksjon og/eller enzymproduksjon i magesekken. Og også på redusert produksjon av enzymer som fordøyer spesielt fett i tynntarmen, samt fra bukspyttkjertelen. Men, de 2 sistnevnte problemene skyldes som regel manglende eller blokkert syreproduksjon i magesekken, hvilket forstyrrer ph i tynn og tykktarmen, og også stopper enzymproduksjonen i bukspyttkjertelen så vel som tømming av galle fra galleblæren. Dette siste er grunnen til at ph-ubalanse i magesekken kan fremme gallestein, ettersom gallen ”størkner” og klumper seg i galleblæren om den ikke tømmes. Og både galle som fettfordøyende enzymer fra tynntarmen og bukspyttkjertelen er nødvendig for å fordøye fett

Såkalt kyssesyke er ikke en virusreaksjon, men immunreaksjon på noe helt annet. På hva vet jeg ikke, men i og med at virus er dokumentert å være kroppens egne genkombinasjoner som den danner som respons på indre og ytre ”stress,” så er årsaken dette ”stresset.” Det kan være for mye eller for lite næringsstoffer, kjemikaliebelastning, konsum av betennelsesfremmende matemnner og substanser, enkelte tilsetningsstoffer, etc. Kjemikalier og substanser som forårsaker symptomer legemiddel og vaksineindustrien påstår skyldes/er herpesvirus, som kyssesykeviruset sies å tilhøre, er bl.a alkohol, aluminium, arsenikk, kvikksølv, bismut, gull, karbonmonoksid, benzener, lipiodol og planteoljer, samt frie fettsyrer i industrimat, frie fettsyrer i kroppen når disse frigjøres som drivstoff under en stressreaksjon (på bl.a lavt blodsukker), enkelte legemidler (spesielt svovel/sulfabaserte), antibiotika og vaksiner, pasteurisert melk og melkeprodukter, samt kolloidale metaller for å nevne noe.

Vannkefir og kombucha er rimelig ok helsemessig, men mer som fordøyelseshjelpere, hvor melkekefir er svært god næringskilde utover å være fordøyelseshjelper.

PP

Ps - kaein er kasein

Anonym sa...

Hva gjelder tarmhelsa di så trenger tarmcellene mye protein for aminosyren glutamin, som tarmcellene bruker som drivstoff. Jo mer protein og mettet fett eller dyrefett du spiser, desto bedre vil tarmen fungere. Da forutsatt at du har normal syreproduksjon i magesekken, slik at proteinene blir fordøyd. Spesielt kort og mellomkjedet fett er viktig for tarmcellene, og den kortkjedede fettsyren smørsyre vil, alene eller sammen med glutamin, helbrede alle kjente tarmproblemer. Smørsyre til og med reverserer kreftceller tilbake til normale celler gjennom å regulere genene i kreftcellene slik at de oppfører seg som folk. Og da kreft i hele kroppen, og ikke bare i tarmen. Smørsyre og andre kort og mellomkjedede fettsyrer får du mye av via upasteurisert smør og fløte eller rømme eller melkefett, samt litt også gjennom melkesyregjæret mat og drikke. Mellomkjedet fett får du ellers mye av via kokosolje

Høye urinsyrenivåer skyldes normalt mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også aminosyren glycin (mye i gelatin, og ellers i animalske matemner) som fjerner for mye urinsyre i kroppen. Stikk i strid med den offentlige propagandaen så er faktum det at jo mer animalske matemner du spiser, desto enklere er det for kroppen å regulere nivåene av urinsyre. Urinsyre er heller ikke årsaken til gikt, og det at man finner urinsyre i forbindelse med gikt er ene og alene fordi urinsyre også fungerer som antioksidant i kroppen. Dvs at også urinsyre deltar i kontroll av oksidasjons/betennelsestilstander. Dette faktum, som med kolesterolinformasjonen nedenfor, er gjennomdokumentert vitenskap enhver biolog kan fortelle deg. Spør du imidlertid en lege får du høre at urinsyre og kolesterol er sykdomsårsaker, da leger blir indoktrinert til å tro dette via utdannelsene sine, og som alltid er sponset av legemiddelfirmaene som tjener milliarder på salg av såkalte medisiner mot gikt og kolesterol. Når leger skylder uhelse på hva de finner i syke organer og vev så antar de altså at kroppens egne selvhelbredsmekanismer er årsaken til problemene, som om brannmenn forårsaker branner eller politi kriminalitet.

Angånde kolesterolnivåer så er det generelt 2 hovedårsaker til forhøyet kolesterolnivå, hvilke er betennelser og skader, eller sunt kosthold. Kolesterol er kroppens sterkeste antioksidant, og fungerer også som reparasjonssubstans ved celleskader (kolesterol regulerer også genene), slik at om du f.eks har mye kolesterol i blodet så skyldes dette som regel varierende grader av betennelse i blodårene. Kolesterol er her med på å begrense skadene, samt delta som byggemasse for reparasjon av cellene i blodårene. Kolesterol er ikke, og har aldri vært årsak til sykdom av noe slag, og er helt livsnødvendig. Når cellenes kraftverk/mitokondrier av forskjellige grunner produserer lite energi (ATP), oppstår ofte betennelsestilstander i disse, og som da får kroppen til å bl.a danne kolesterol som kontrollfaktor. Av den grunn finner man ofte høyt kolesterol ved lavt stoffskifte/hypotyreose, samt ved bl.a ME/kronisk tretthetssyndrom, og fibromyalgi, samt ulike skleroser og dystrofier og atrofier. Høye kolesterolnivåer i disse tilfellene viser mao at kroppen bruker kolesterol som del av selvhelbreds og selvreguleringsmekanismer, og kolesterol er derfor en del av løsningen, og ikke en del av eller årsak til problemet.

Anonym sa...

Den andre årsaken til høyt kolesterolnivå er todelt, på den måten at hyppig konsum av planteoljer eller transfett forårsaker betennelsesreaksjoner i kroppen, og dermed forhøyet kolesterolnivå. Ellers er sunn og nærende tradisjonsmat som inkluderer mye mettet eller dyrefett en positiv årsak, på den måten at slikt fett øker kroppens generelle kolesterolnivåer slik at kroppen får mer kolesterol til sine ulike funksjoner. Og jo mer kolesterol du har, desto sunnere og sterkere er du, og jo lenger lever du. Bare kikk på forskningen som faktisk finnes, og som motbeviser legemiddelindustriens og helsemyndighetenes løgnpropaganda –
http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html i kommentar fra 13.12.2012 kl.18:00
http://raypeat.com/articles/articles/cholesterol-longevity.shtml
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/23/the-truth-about-low-cholesterol/
http://www.cholesterol-and-health.org.uk/index.html
http://www.cholesterol-and-health.com/
http://www.cholesterol-and-health.com/cholesterol-blog.html
http://www.thecholesteroltruth.com/
http://cholesterolisgood.blogspot.com/
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi69.html
http://www.thincs.org/
http://chriskresser.com/why-you-should-eat-more-not-less-cholesterol
http://paleodietlifestyle.com/cholesterol-is-not-bad/
http://chicken-livers.com/liver-and-high-cholesterol-why-it-is-actually-healthy/
http://www.greenmedinfo.com/substance/cholesterol
http://katedeering.com/archives/842

Sandheden om kolesterol - Et opgør med fordomme og vanetænkning -
http://www.alun.dk/helse/sandheden-om-kolesterol.html

Kolesterol og hjertesygdom –
http://www.alun.dk/helse/kolesterol-og-hjertesygdom.html

Spiser du slik legen anbefaler vil du bli verre, og bruker du kolesterolmedikamenter er sjansen svært stor for at du ikke lever til du blir 70. Og, om du allikevel gjør det er du nærmest garantert hjerneskader og/eller senilitet/alzheimer da kolesterol er en stor og viktig del av hjerne og nervesystem. Statiner og andre kolesterolblokkerende eller senkende medikamenter er gjennomdokumentert som årsaker til hjerne og nerveskader, deriblant såkalt demens.

Eller du kan spise slik våre forfedre har gjort i tusener av år, og bli stadig sterkere og sprekere ettersom årene går, inntil du selv velger når det er på tide å ta turen til de evige jaktmarker. Jeg mener da en naturlig og fredfylt død fordi det passer deg, og ikke fordi organer svikter pga næringsmangler eller kjemikalier fra medikamenter. Det er forresten nok en løgn fra legemidelindustrien og helsemyndighetene A/S at det kommer noe slikt som sykdommer emd alderen. Gir du kropp og gener den næringen som trenges for optimal funksjon lever du så lenge du vil uten degenerasjon av noe slag. Kroppen din bygges og repareres av næringsstoffene du får fra mat og mat alene. Og mangelfult kosthold gir mangelfulle kroppslige funksjoner. Så enkelt er det, og medikamenter har ikke noe med saken å gjøre, og vil alltid gjøre vondt verre.

Jeg kan dokumentere, både vitenskapelig og logisk, alle påstander jeg kommer med i denne kommentaren om du skulle ha behov for det

Kraft er forresten ikke ment som drikke, men som bestanddel av mat, da mat som kokes eller stekes i kraft blir mye mer smakfull. Kraft inneholder, utover mineraler og andre næringsstoffer, også glykosaminoglykaner og gelatin som bl.a er en del av tarmslimhinnene dine.

PP

Anonym sa...

Tran er gjennomdokumentert helseskadelig, i hovedsak pga varmebehandlet flerumettet fiskefett og syntetiske vitaminer tilsatt for å erstatte de naturlige som forsvinner i løpet av den industrielle produksjonsprosessen.

Vitamin D finnes ikke i naturlig form i tilskudd, slik at kun gjæret fiskeleverolje eller fet sjømat, inkludert rogn og melke og fiskelever, gjenstår som gode alternativer. Egg fra høns som ikke får korn eller soya gir også eggeplommer med rimelige nivåer av bl.a vitamin D, men pga landbruksindustrien så finnes knapt slike høns. Upasteurisert smør og melkefett fra kyr på beite gir også en del, og smør og mettet fett (som bl.a kokosolje) øker også opptak og utnyttelse av fetløselige vitaminer. Deriblant D. Vitamin D må ha normale nivåer av de fettløselige vitaminene A og K2 for å gjøre jobben sin i kroppen, og for å unngå å forårsake forkalkninger gjennom samspillet med kalsium. Magnesium trenges for at vitamin D i kroppen skal kunne omdannes til hormonformen som har de fleste virkningene, og magnesium beskytter også, som vitamin K2, mot eventuell kalsiumopphopning i organer og vev hvor kalsiumet forårsaker forkalkninger.

Melkefett via helmelk, fløte, rømme eller smør i kombinasjon med gjæret fiskeleverolje eller fet sjømat er derfor en god kombinasjon. Mettet fett øker også opptak og utnyttelse av fiskefettsyrer i fiskeleverolje eller fet sjømat. Og kraft og uraffinert salt er gode kilder til bl.a magnesium.

PP

Anonym sa...

Hva med fersk tran som er presset av fersk lever? Er det også skadelig? Og hva med tungmetaller og andre giftstoffer i fermentert olje? Siden oljen ikke er renset vil vel denne oljen inneholde for høye nivåer av diverse giftstoffer? Det jeg har funnet av dokumentasjon av tran er knyttet til overdosering av vit D og harske oljer, kan du linke til dokumentasjon på skadevirkninger av tran i seg selv?

Anonym sa...

Problemet er fiskefettsyrene i seg selv, som er ekstremt helseskadelige, akkurat som planteoljer, om de ikke følges av de naturlige antioksidantene. Den eneste framstillingsmetoden som bevarer disse samtidig som fettsyrene ikke blir utsatt for lys, luft eller varme, er tradisjonell melkesyregjæring. Fersk fiskeleverolje er dermed ikke det samme som ufarlig eller helsefremmende olje om ikke fettsyrene er beskyttet. Mange produsenter av tran varmer fiskeleveroljen opp, eller fjerner kolesterol og mettet fett fra oljen, og som ellers ville ha vært en beskyttende faktor. Og raffinering, også for å fjerne tungmetaller fjerner også en rekke beskyttende faktorer.

Apropos tungmetaller så inneholder både sjømat og fiskelever en rekke næringsstoffer som binder og avgifter tungmetaller og andre kjemikalier, slik at denne skremselspropagandaen fra det offentlige mangler både logisk og vitenskapelig grunnlag. Et av mange eksempler er at sjømat er en god kilde til selen, som binder seg til og avgifter bl.a kvikksølv, arsenikk, aluminium, kadmium, og bly, for å nevne noe.

I tillegg er det godt dokumentert at bakterieenzymer avgifter tungmetaller og ymse kjemikalier, slik at den tradisjonelle melkesyregjæringsprosessen også beskytter mot ulike kjemikalier.

Det du sier du har funnet ut om fiskeleverolje er industripropaganda, ikke vitenskap, all den tid flerumettede fettsyrer ikke trenger å peroksidere/harskne for å være helseskadelige, og overdosering av vitamin D i naturlig fiskeleverolje er ikke mulig pga av innholdet av bl.a vitamin A og K2, som balanserer og jobber sammen med vitamin D. Fjernes vitamin A fra fiskeleveroljen vil vitamin D, selv i lave mengder, fremme ulike former for ubalanse i kroppen. Dvs symptomer som leger kan gi merkelappen sykdom.

Ellers, her er noe om fiskefett –

Ugjæret fiskeleverolje -

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/1602-update-on-cod-liver-oil-manufacture.html
http://www.acubalance.ca/content/cod-liver-oil-and-vitamin-notes-manufacture-our-most-important-dietary-supplement
http://www.greenpasture.org/community/?q=node/136

Møllers tran

Her produseres det sunneste av det sunne -
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2128019.ece

Omega-3 hjelper ikke hjertet likevel -
http://www.nationen.no/2012/09/16/nyheter/helse/omega_3/sykdommer/trandum/7661222/

Informasjon som viser hvor helseskadelige fiskeoljer er om de utsettes for varme, luft eller lys, samt når disse inntas uten de naturlige antioksidantene vitamin A, E og D som finnes naturlig i fiskelever er tilstede. Alle former for varmebehandling, filtrering, destillering og kontakt med lys eller luft oksiderer fiskefettet, med påfølgende tap av disse viktige antioksidantene. Syntetiske antioksidanter, som tilsettes mange produkter for å bøte på dette tapet er verdiløse for kroppen, og ofte også direkte helseskadelige -

The Great Fish Oil Experiment -
http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml

Fish Oil Toxicity –
http://www.functionalps.com/blog/2011/11/26/fish-oil-toxicity/

Fish Oils Increase Intestinal Permeability –
http://www.functionalps.com/blog/2012/07/04/fish-oils-increases-intestinal-permeability/

Oils in Context -
http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml

Fish oils and Liver Cirrhosis -
http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml

http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=148
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1392/sprog=1/grp=9/menu=7/

Anonym sa...

Tusen takk for svar PP, du skal vite at jeg setter enormt pris på det, og tiden du bruker på dette…! Har lest alle linkene du la ved her i svaret ditt, veldig interessant, og ikke minst å se denne informasjonen i kontekst til min egen helse. Jeg kjenner jeg klør etter å gjøre noe med det, for å se om jeg kan merke bedring i meg selv.

Jeg lager meg daglig en smoothie av juice jeg lager selv, av 1 eple, sitron, grønnkål, spinat, ingefær og agurk, og blender det deretter med avokado, kokosfett og i det siste har jeg også tilsatt rå eggeplomme. Har tenkt at dette er en grei måte å få i meg de sistnevnte på, men jeg mener å ha lest at det kanskje ikke er heldig med rå spinat og grønnkål…?

Ellers fikk vi napp på Bondens marked i går, så nå er upast. rømme og smør i hus, og vi fikk ja til å hente melk hos bonden, det var bare å komme innom, hurra! De er forsåvidt ikke øko, men jeg har forstått det slik at det ikke nødvendigvis er så viktig? Det jeg vet er at de går på beite og holder til ved en seter i sommerhalvåret i hvert fall, så det er ekte setersmør- og rømme :)

Ang. øko eller ikke, hva tenker du om kjøtt i så henseende? Jeg innser jo at det er viktig å tenke på hva dyrene vi spiser, spiser! Men her er nærmeste økobonde innen kjøtt noen timer unna, så foreløpig koker vi kraft o.l på kjøtt vi kjøper i butikken, ikke øko. Jeg er veldig glad i f.eks lever, har vokst opp med det, men sto med frossen lever i hånda i butikken her om dagen, og la den fra meg igjen… Jeg aner jo ingenting om dette dyret, og hva det har spist og hva som er i den leveren. Men er du av den formening at vi bør spise det uansett, for det er bedre enn alternativet, altså å IKKE få i seg lever i det hele tatt…? Kjenner jeg er i tvil her.

Min mor har forresten lavt stoffskifte, og jeg har lest det du skriver om det også. Hun sier derimot til meg at det kan være arvelig, og at "man kan ikke spise på seg lavt stoffskifte", og vil ikke høre på det øret når jeg forsiktig har prøvd å snakke om kosthold… ;)

Og så må jeg humre litt for meg selv, når jeg derimot tenker på ting min far har gjort og spist opp gjennom årene, ting som jeg så på som litt "tullete" i tenårene! Han har alltid sagt at surmelk var bra for oss og tok seg gjerne et glass til kvelds, han mente at havregryn burde bløtlegges, han har alltid med glede spist lever og innmat, han har tatt tran hele livet, slurper i seg marg og fett fra kjøtt, har aldri spist eller vært noe særlig glad i sukker eller søtsaker osv. Han er over 60 år og i kjempeform og har ikke et eneste grått hår ;) Dette er jo kunnskap som han har tatt med seg fra foreldre og besteforeldre som hadde gård. Så selv om surmelka nå har vært pasteurisert og tranen fra Møllers, så har han jo hele tiden vært inne på noe i tankegangen og kunnskapen sin…

Bill.mrk: "De gamle vet best" :)

Anonym sa...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1152622/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691812
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10942319
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1432259
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9168460
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1826131
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1450601
http://www.jlr.org/content/45/8/1418.short
http://hwmaint.jbc.org/cgi/content/abstract/277/22/19579
http://www.jnutbio.com/article/S0955-2863(96)00126-X/abstract
http://jid.oxfordjournals.org/content/191/3/481.long

Inferiority of Fish Oils -
http://www.innvista.com/health/nutrition/fats/fishoils/default.htm

EFAs, Fish & Fish Oil -
http://chriskresser.com/essentialfattyacids

PP

Ps, alle som spør meg om noe, bruk et kallenavn eller deres ekte navn, slik at jeg kan skille mellom dere. Når den ene anonyme personen etter det andre spør om ting i et ellers uoversiktlig kommentarfelt blir jeg surrete i hue av å skille mellom dem. Spørsmål som ikke kommer fra personer som har et navn/kallenavn besvares ikke.

Anonym sa...

Ka du sei? De gamle vet best? FORNOEOKSEDRITT! Vis meg en gamling så skal jeg jaggu meg kaste gebisset mitt på ham!

Pektinet i eple og oksalsyren i spinat vil forhindre opptak av flere vitaminer og mineraler, og fettet i avocado vil blokkere opptak av vitamin A og D fra eggeplommen.

Grønnkål er ok nå og da, men ikke på dagolig basis pga virkningen på bl.a skjoldbruskkjertelen. Har du normalt stoffskifte og jod og selennivå i kroppen skal du ikke ha problemer med kålarter, skjønt du kan få det fra sprøytegiftrestene og tungmetallene fra både kjemisk gjødsel så vel som dem som tas opp av planter og matvekster når jorda er utarmet på mineraler.

Fersk melk er bedre enn ingen melk, men så lenge den inneholder soya og andre helseskadelige substanser fra kraftfor er det alltid best å surne den slik at bakterier og sopp får avgiftet så mye som mulig av helseskadelige substanser. Har kyrne gått på beite kan melken drikkes fersk, men de fleste bønder gir dem kraftfor straks de melker dem igjen.

Kraft skal kokes på kjøtbein, ikke selve kjøttet. All den tid det er de samme dokumentert helseskadelige matemnene som brukes i kraftfor til både øko som vanlige kyr har økologisk kjøtt lite for seg helsemessig. Kommer kjøttet imidlertid fra dyr som aldri har fått kraftfor er det en god ting, men i de fleste tilfeller også betydelig overpriset pga at landbruksindustrien så aktivt bekjemper økologisk dyrehold. Og slik at det som burde være naturlig og dagligdags, og dermed billigst, er dyrt fordi det finnes i mindretall og også gjerne får stempelet nisjeprodukt.

Lever som godkjennes for menneskekonsum av veterinærer som jobber i slakterier er i Norge foreløpig helt ok å spise. Leveren avgifter og sender videre det meste av kjemikalier og naturlige substanser med negative helsevirkninger, slik at leveren normalt ikke inneholder mye slike selv. Lammelever er best all den tid de fleste norske lam får vokse opp på beite i størsteparten av livene deres. Dermed får de mindre kraftfor, om noe, skjønt unngår ikke sprøytegiftrester eller kjemikalier fra kjemisk gjødsel som de fleste norske bønder fremdeles er så brødteite, late og hensynsløse å bruke på beitemarkene.

Kun matvaner og kjemikalier, samt atferdsmønstre er såkalt arvelig, på den måten at dette går over generasjoner. Og alle årsaker til lavt stoffksifte har med kostholdet å gjøre, og da selv om de utløsende årsakene f.eks er hormoner eller neurotransmittere, eller kjemikalier. Dette fordi kostholdets næringsinnhold bestemmer hormonelle og neurotransmitternivåer, samt blokkerer og/eller reverserer virkningene av kjemikalier.

PP

Anonym sa...

Sick And Twisted: Human-Animal Hybrids Are Being Created In Labs All Over The Planet -
http://www.greenmedinfo.com/blog/sick-and-twisted-human-animal-hybrids-are-being-created-labs-all-over-planet

PP

Anonym sa...

Hei Pirkepetter, håper du har tid og lyst til å svare på noen spørsmål som går utenfor det helse-spesifikke:
hva er dine synspunkter rundt miljøvennlig matproduksjon og klimaspørsmålet? Jeg leser ofte at vi må spise mindre kjøtt fordi 1kg kjøtt trenger 10kg plantefor samt kjempemasse vann, slik at det miljøvennlige vil være å spise planteforet selv (enkelt forklart). Jeg kan skjønne dette stemmer for dyr som blir fora opp med kraftfor laget av planter som mennesker kan spise, men jeg har lest flere steder at dette ikke gjelder så lenge dyra går på beite. Årsakene til dette forklares ofte som den karbonbindene effekten til gresset, men ville ikke gresset tatt opp like mye (eller mer) karbon hvis det ikke ble spist av?

I matproduksjon hvor dyra beiter fritt i utmark som ikke egner seg til "menneske-matproduksjon" forstår jeg det derimot slik at vi heller utnytter naturressursene på en god måte, stemmer det?

En annen ting som er at det nevnes ofte at vi må spise mer vegetabilsk kost for å spare miljøet, men ikke en kjeft sier noe om å utnytte hele dyret med innmat, bein og flesk. Ville ikke det vært minst like miljøvennlig? Og ville vi trengt å øke kjøttproduksjonen i det hele tatt dersom alle hadde spist av hele dyret? Mengden vegetabilsk mat man trenger for å overleve må da være langt større enn mengden feit animalsk mat?

PS: linken du nettopp la ut kommer til å gi meg science-fiction-skrekkfilm-mareritt i ukesvis om jeg skal lese hele greia :( Jeg har sett du har skrevet at vi må skape vår egen verden, at det ikke nytter å sette søkelyset på det som er dårlig, fordi det vil gjøre vondt verre. Så hvorfor legger du slike linker?

Vennlig Hilsen
IdaE

Anonym sa...

Hm, når du sier at kraft ikke er ment som drikke, betyr det at det er litt meningsløst ernæringsmessig sett å drikke ren kraft til kvelds? Blir det bedre om jeg spiser litt spekemat til?

E

Anonym sa...

Hei, takk for mye interessant informasjon. Drister meg til et lite spørsmål. Har vært kvalm, uggen og med tidvis løs mage i 2 uker nå etter en gedigen biff-tartar på resturant. Hva kan jeg gjøre for å komme over dette. Har spist mye gellatin, kokkosolje, rå eggeplommer og upastirusert parmesan de siste 3-4 ukene(2 spiseskjeer av hver ting pr dag) Og var en stund bekymret for at jeg hadde overdoset på gellantin og fett. Kan det være tilfelle?

(Tileggsoplysning: dagen før tartaren hadde jeg en voldsom hodepine med tilhørende ekstrem kvalme, men begge deler gikk over etter massage av nakke, en god natts søvn og to parasett)

Vennlig hilsen Heliose

Anonym sa...

Er dyreholdet naturlig er det miljøvennlig. Og dem som påstår at det ville være mer miljøvennlig å spise gress selv tar ikke i betraktning industrielt dyrehold, hvor kraftfor og matemner og kjemikalier som brukes i kraftfor er alt annet enn miljøvennlig. Også fordi slikt alltid dyrkes med kjemisk gjødsel og sprøytegifter. Husdyr spiser ikke bare gress, men også kraftfor, som krever enorme dyrkingsarealer, er monokultur, kjemisk dyrket og giftbesprøytet, og som også i de fleste tilfeller kommer langveisfra. Soya især, som, uansett hvor det kommer fra, eies av Monsanto. Og dermed også er genmodifisert. Kraftfor er kjempeforretning for multinasjonale lndustrikarteller, og hvor mye makt disse har ser du bare på det ene eksemplet at Monsanto alene fikk med seg samtlige regjeringer i den vestlige verden til å godta bløffen om kugalskap forårsaket av beinmel, tross den solide dokumentasjonen fra både leger, forskere, et universitet så vel som økobonden Mark Purdey mot dette. I dag selger Monsanto soya til kraftforblandinger i alle vestlige land, og tjener gazilliarder på dette samtidig som målsetningen om å spre genmodifiserte matemner over hele kloden er nådd. Hver eneste norske bonde som gir dyrene sine kraftfor gir dem dermed genmodifisert soya produsert i ymse land på lisens fra Monsanto. Mange bønder verden over raser mot Monsanto av forskjellige grunner, samtidig som de gir dyrene sine kraftfor Monsanto tjener enorme summer på. Her spiller ikke bare genmodifiserte matemner en stor rolle, men også roundup, som antakelig er den farligste sprøytegiften i eksistens. Glyfosat, hovedvirkestoffet i roundup, er organofosfat av samme type som nervegasser brukt i kjemisk krigføring. Utover hauger med dokumenterte negative helsevirkninger, både i mennesker, husdyr og dyr som insekter og meitemarker, samt mikrolivet i jorda, så binder roundup en rekke mineraler, som dermed blir utilgjengelige for dyret som får kraftfor med rester av roundup i. Dette kommer i tillegg til alle de andre dokumenterte helsefarene ved de andre matemnene i kraftor, slik at kraftfor, økologisk inkludert, er dyremishandling ikke bare i profittens navn, men også i genødeleggelsens navn.

Litt info av alt som finnes -

http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/roundup-herbicide
http://www.greenmedinfo.com/blog/it-time-acknowledge-roundup-herbicide-contraceptive
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19105591
http://www.greenmedinfo.com/blog/monsantos-game-over-extreme-toxicity-roundup-destroys-justification-gm
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/13/active-ingredient-glyphosate-in-roundup-herbicides-found-in-peoples-urine.aspx
http://media.mercola.com/ImageServer/public/2012/january/study1-big.jpg
http://realfoodforager.com/roundup-much-worse-than-we-thought/

I regnestykket over kilo gress og vann for å gi kjøtt og andre produkter tas heller ikke med at husdyr gir ganske mye tilbake i form av urin og avføring til markene, og som stimulerer mikrolivet, meietmarker og insekter, samt plantevekst.

Når det gjelder kabonspørsmålet ditt så sies det å være fordi voksende gress binder mer karbon. Og det gjør også marker med mye mikrober, da det er sopp og bakterier, etc som binder karbon fra lufta. Uansett er dette irrelevant all den tid det er gjennomdokumentert at klimaløgnen er en løgn, og dem som startet den, og hvorfor de startet den, er også offentlig kunnskap. Det er EISCAT-antenner og chemtrails som forårsaker såkalt ekstremvær, ikke CO2. Som eksempel; den ekstreme kuldebølgen som begynte i desember 2009, begynte dagen etter at det ble ”avfyrt” en elektromagnetisk puls fra EISCAT-antennen som står ved et militæranlegg i Tromsø. Tilfeldighet? Litt av mye info om saken–
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread526637/pg1
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/norge-i-vaerkrig/

Anonym sa...

Chemtrails er også gjennomdokumentert brukt i norske byer og i andre land.

Jeg har fulgt med på klimapanelets påstander siden jeg fikk nettilgang i midten av 90-åra, og har hvert eneste år sett dem bli plukket fra hverandre av mennesker som kan sine fag, og som ikke godtar datamodeller som virkelighet.

En av hensiktene med klimabløffen er å tvinge folk i alle land til å spise mer vegetabilske matemner fordi kjøtt tilsynelatende gir mye CO2 via produksjon og transport, etx, samt at kyr liksom bidrar gjennom å fise (dette er motbevist). I flere land, hvor jeg kun kommer på Australia i øyeblikket, er karbonkredittkort under utprøving. Disse fungerer på den måten at man kan kjøpe matemner etter hvor mange karbonkredittpoeng man har, og jo mer melk og melkeprodukter eller animalske produkter man kjøper, desto raskere går man tom for poeng. Hensikten er mao å tvinge folket til å velge vegetabilske matemner. Hvordan forsøkene går, hvor mange borgere som er med på disse, og liknende vet jeg ikke da jeg ikke har sett informasjon om dette noe sted. Går de bra vil disse karbonkredittkortene bli brukt i alle land, og tvinge dem som ikke har latt seg lure av løgner om vegetarianisme = sunnhet/5-om-dagen-myten/kjemikalier og tungmetaller i animalske matemner/mettet fett og kolesterol i animalske matemner, m.m til å hovedsaklig spise vegetabilske matemner. Og da i de fleste tilfeller hybridbaserte eller genmodifiserte.

Ja, dette er en konspirasjon, men en offentlig og god dokumentert konspirasjon. Formålet er så hinsides de fleste normale menneskers fatteevne at det er enklere å bare avfeie alt som konspirasjonstull og ville ideer fra mistilpassede tullinger og/eller såkalte høyreekstreme.

Vil du sjekke nærmere, søk på ”Edmund de Rothschild & the CO2 Lie” for mer info. Rothschild eier flere land i verden, gjennom verdensbankene og det internasjonale lånefondet, enn til og med paven gjorde i sin tid. Denne familien er så rike de kan kjøpe hele jorda mange ganger, og får Gates’ formue til å være puslete i sammenlikning.

Ditt matproduksjonsspørsmål har svaret ja, og utmarksbeite er bedre for husdyr enn monokulturer av gress pga variasjonene i næringsnivåer. Men, skal alle dyr være i utmarker, vil nåværende beitemarker bli omdannet til industribaserte monokulturland, hvilket er alt annet enn mijø eller dyrevennlig.

For å få tilsvarende næring som fra en enkelt biff trenger man opptil fler ekilo av enkelte vegetabilske matemner. Og selv om man spiste et tonn slike matemner til dagen ville man uansett ikke få i seg en rekke næringsstoffer som kun finnes i animalske matemner. Også her blir folket manipulert av en rekke løgner angående næringsnivåer i vegetanilske matemner. Eksempler er bløffen om at karotener omdannes til vitamin A, at det finnes vitamin D eller B12 i vegetabilske matemner som mennesker kan fordøye, at proteriner i vegetabilske matemner er det samme som proteiner i animalske matemner, at flavonoider og fenoler og fytoøstrogener har positiv antioksidantvirkning eller hormonregulerende virkning (når mye forskning viser at dette er helseskadelig i mange tilfeller), og ikke blokkerer en rekke enzymsystemer og funksjoner i kroppen, utover å skade genene (fremme abnorm celledannelse/kreft), m.m. Jeg har allerede skrevet mye om dette tidligere, og i tillegg kommer antinæringsstoffer og naturlige substanser i vegetabilske matemner med forskjellig grad av ”giftvirkning” i menneskekroppen.

Og det er helt sant som du sier at om vi hadde brukt hele dyrene, så ville vi vært betydelig bedre ernærte samtidig som vi spiste mindre. Og dermed ville dette vært mer miljøvennlig.

Anonym sa...

Skal man skape sin egen verden forutsetter det at man er klar over at tingene ikke er som de sies å være, av elite og myndigheter via media, i den verden man oppfatter som sin. Mennesker som ikke vet, blir manipulert og lurt til å tro at ting er mye bedre enn de er, eller at ting gjøres for deres eget beste, når det egentlig er helt motsatt. Her finnes det utallige eksempler å velge mellom, og man kan velge og vrake i alternativer. Oppdiktede klimaopplegg, pandemitrusler, sykdomstrusler/årsaker, finanskriser skapt av eliten som eier bankene, og hvor stater gir millioner av skattebetalerpenger rett i lomma til de privateide bankene, vaksiner, tilsetningsstoffer, sprøytegifter, kjemisk gjødsel, klor og livsfarlige kjemikalier i drikkevann, unaturlige matemner, pasteurisering og homogenisering, værmodifikasjon via EISCAT og HAARP-anlegg så vel som chemtrails, kriger mot oppdiktede terrorister, og bla bla. Alt sies å være for vårt eget beste, mot trusler som ikke finnes, og som egentlig tjener stat og elite og industri på bekostning av folket.

Mer for dem som gidder –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340578272171#c5780284774648133325

Vi må våkne opp og se den virkeligheten som faktisk finnes før vi enten bestemmer oss for eller i mot, eller eventuelt lar oss knuse av frykt og følelse av avmakt. Alternativt later som ingenting og heller leker struts.

PP

Anonym sa...

Men hvordan bekjemper man sånne ting, hva kan man egentlig gjøre?

IdaE

Anonym sa...

http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/agave-er-helseskadelig-please-ikke-kjp.html?showComment=1343954632176#c4253432966313240139

PP

Kristine sa...

WOOOW PP: mannen min googlet EISCAT, og jeg lover han fikk store øyne! Han som er veldig interessert i teknologi fikk virkelig noe nytt å tenke på. Og så at det aldri har stått om i avisen før... Biedød, spektakulære nordlys og hval-stranding er kjente begreper. Styring av jordskjelv og tornadoer derimot - hjelpe meg...

Anonym sa...

Er midt i bærsesongen fortsatt her oppe i nord, og har etterhvert begynt å lure på hvordan det er lurest å oppbevare bæra... Har jo skjønt at man bør ta noen grep i forhold til fytinsyre, og hvordan er det med fritt fruktose? Er rimelig nybegynner på området! De bæra som er mest aktuelle er molte, blåbær, bringebær, rips og solbær. Har tidligere brukt å røre noe, koke noe, singelfryse noe og koke noe saft. Er det noe som er bedre enn annet, og er det noe jeg bør unngå?
Vennlig hilsen Siskasi

Anonym sa...

Hei. Takk for tidligere svar. Nytt spørsmål: Hva er egentlig naturlig mat for en gris? Finnes det egentlig noe gris i Norge som blir fôret bra/riktig utifra et tradisjonskost-synspunkt? Jeg kjøper innimellom litt økologisk Grøstad gris, men det vel bare litt mindre dårlig enn vanlig "industri-gris", siden de meg bekjent spiser mest kraftfor, dog økologisk. Hilsen en som er glad i bacon og sideflesk.

Hilsen Skaftetryne

Anonym sa...

Meningsløst er det ikke, men det er nok med kraft som med innmat, muskelkjøtt og fett at næringsstoffer i kraft avhenger av næringsstoffer fra resten av dyret for optimalt opptak og utnyttelse. Kraft alene er ikke et fullverdig måltid i seg selv, akkurat som gelatin ikke er en fullverdig aminosyrekilde. Selv om mengden er svært høy av de aminosyrene som gelatinet inneholder.

Tradisjonelt har kraft alltid blitt spist som del av måltidet, da kraft i all hovedsak er en fordøyelseshjelper, og næringstilskudd. Fordøyelseshjelper på den måten at gelatinet bindeer magesyre til stekte og kokte proteiner, slik at disse fordøyes. Kokte og stekte proteiner er ellers væskefrastøtende. Dvs at de ikke tar til seg magesyre. Jo mer varmebehandlet animalsk mat er, desto mer syrefrastøtende er den (og desto mer krysskoblet (glykert) er næringsstoffene, slik at de er vanskeligere å fordøye for magesekkens enzymer). Maten vil før eller siden bli fordøyd av syren, men dette vil ta mye lenger tid enn normalt. Gelatin i kraft stimulerer også syreproduksjonen i seg selv, og nedregulerer denne om man produserer for mye.

PP

Anonym sa...

The physical constitution of the body follows your beliefs, and so all of its sense data will faithfully mirror the beliefs that direct its activity. In certain terms hypnosis is simply an exercise in the alteration of beliefs, and only too clearly shows that sense experience follows expectations.

The "you" that you presently conceive yourself to be represents the emergence into physical experience of but one probable state of your being, who then directs corporeal life and "frames" and defines all sense data. When your ideas about yourself change, so does your experience.
Even the intimate body experience alters. You may say that you are you, but which you are you? In the most personal terms each individual creates his own world...

The overall private experience that you perceive forms your world, period. But which world do you inhabit? For if you altered your beliefs and therefore your private sensations of reality, then that world, seemingly the only one, would also change. You do go through transformations of beliefs all the time, and your perception of the world is different. You seem to be, no longer, the person that you were. You are quite correct-you are not the person that you were, and your world has changed, and not just symbolically.

Often you fall into lapses in which you actually pull in your consciousness, so to speak, and experience life in a lesser fashion. In such a state you do not seem to experience yourself directly, and indeed in the midst of what you think of as the waking state you act in the most mechanical of fashions, following habit and being less aware of sensual stimuli.

On such occasions your beliefs usually lose their edge, the directions you give to your body are not clear, and the world seems fuzzy. This is often a time of deep unconscious activity, when new latent probable characteristics are biding their time, so to speak, waiting for emergence

In surface terms the sense of "I" that you possess is the result of constantly emerging probable identities, giving continuity in time through the physical apparatus of the body with its built-in intervals of nerve reaction. You only remember the portion of your identity that is physically realized-those portions that are drawn into corporeal pattern. This is the result of the focusing and yet limiting behavior of the physical brain, for effective survival behavior in your reality depends upon time reactions. The nerve patterns activity therefore causes the illusion of a present, in which your consciousness appears focused and alert.

In certain terms "future" events exist now, but they are too fast. They jump over the nerve endings too quickly, and physically you cannot perceive or experience them as yet.

Impulses possess a far different reality than physicists or biologists suppose. As you think now, "past" is still occurring. The "drag" still leaps the synapses, but, again, is not physically recorded. Past events continue. Consciously you only experience portions of events with your corporeal structure, yet the structure itself records them.

Anonym sa...

In such a way, the cells retain their memory, though you do not perceive it, and the body is aware of so-called future occurrences, though as a rule you do not consciously sense this. At other levels of psychic activity however such knowledge is also available to you, but only when you disconnect your experience from the time-activated neuronal structure-and this you can do through various alterations of consciousness, often quite spontaneously adopted.

Many such states can give you a far greater direct experience with the nature of your noncorporeal reality than any normally conscious questioning. Which you? Which world? You can to some extent discover for yourself the other probable you's that are a portion of your being

All of your present reality was drawn from probable reality. ... with the built-in time recognition that is so largely a part of your neurological structure; so usually there is a lag, a lapse in time, during which your beliefs cause material actualization. When you try to change your convictions in order to change your experience, you also have to first stop the momentum that you have already built up, so to speak. You are changing the messages while the body is used to reacting smoothly, unquestioningly, to a certain set of beliefs.
http://sethquotes.paradisenow.net/seth_excerpts_part_ii.html

PP

Anonym sa...

Reaksjonen din kan tyde på flere ting, så som at du ikke klarte å fordøye kjøttet, at du reagerer på histamin i kjøttet, eller på en tilleggsingrediens i måltidet. Spørsmålet er om det har gått fint å fordøye tartarkjøtt tidligere? Vet du hvilke ingredienser som ble brukt i tillegg, samt om kjøttet hadde ligget lenge i romtemperatur eller kjøleskap, elelr ble tint i mikrooven før konsum?

Du kan ikke overdosere på fett eller gelatin.

PP

Anonym sa...

Naturlig mat for en gris er samme mat mennesker har godt av, da grisen er alteter og har samme fordøyelsessystem som oss, inkludert en mage.

Før i tiden var det vanlig å la grisene spise det de fant på beite, inkludert insekter, meitemark, evt frosker og padder, etc, og gi dem myse eller melk som kosttilskudd. Griser elsker surmelk og kefir, og sjømat, innmat og fett som kokosfett, talg eller smør går ned på høykant.

Jeg kjenner ikke til griser i landet som får optimalt for. Og de fleste grisebønder gir grisene sine matavfall/matemner gått ut på dato av alle slag, komplett med unaturlige substanser og kjemikalier, fra butikker og butikkjeder, samt bakerier.

PP

Anonym sa...

Heia PP,

ang det med karbohydrater som du skriver om litt lengre opp her, jeg får ikke helt til dette med karboinntak, tenker jo for det første at det ikke har noen særlig næringsmessig verdi, føler meg mye bedre ' i form' når jeg ikke spiser karbo, prioriterer i det daglige helst fett og protein da magemålet er begrenset og jeg vil holde av plassen til det som er næringsmessig viktig, altså ikke karbohydrater, blir også vannete av karbo, samt at jeg ikke liker hverken f.eks ris eller poteter særlig godt smaksmessig ( a la lite smak, mye vomfyll ), brød/surdeigsbrød spiser jeg ikke, og endel av de karb-kildene slik som alt i korsblomstfamilien og også søtpoteter er om jeg har forstått det rett ikke gunstig mtp hypo osv..Frukt ? (spises ikke for tiden)
Jeg ser liksom ikke noe poeng/ noe særlig behov for karbohydrater sånn i det daglige.
Men om jeg forstår deg riktig er det viktig med noe karbohydrater også ? Eller det bedre å vente med karbohydratinntak til når man er mer optimalt ernært og sukkerstoffskiftet er i orden som du nevner ?

Hva vil du anbefale av minstemengde av karbohydrater daglig og hvilke matemner er her beste kilder da ? og hvorfor er det så viktig å tilføre også nok karbohydrater i såfall ?

Marianne

Anonym sa...

Takk for svar. Vet ikke noe om hvordan det var tint eller oppbevart. Jeg har spist tartar flere ganger før (men kanskje ikke en like stor) Elsker rått kjøtt. Det var rå eggeplomme, kapers, pepperrot og salt og pepper som tilbehør.


Hilsen Heliose

Anonym sa...

Poenget er å alltid ha mindre karbohydrater enn protein og fett, samt å alltid inkludere protein og fett i måltider, da de 2 sistnevnte kontrollerer blodsukker og insulinresponsen på måltidet. Også salt, kryddere, eddik og surnede melkeprodukter bidrar til regulering av blodsukkerbalansen, hvilket er veldig viktig ved uhelse for å unngå blodsukkerfall og stressreaksjon hvor alt blir mye verre. Om man prøver å spise sunt og næringsrikt ved uhelse, og glemmer å spise jevnlig, eller å spise på en måte som balanserer blodsukkernivåene, så er det som å ta 1 skritt fram og 5 tilbake hver gang, da adrenalin og kortisol lager så mye baluba i kroppen som overkjører alle eventuelle fremskritt i mange timer etter måltidet. Ved blodsukkerfall, pga stressreaksjonen, blir man hypersensitiv for mat, tilsetningsstoffer, kjemikalier, naturlige substanser i mat, etc slik at såkalte allergier og intoleranser blomstrer, og man blir også hypersensitiv psykisk. Autister og dem med såkalt ADHD eller epilepsi blir mye verre ved hypoglykemi, og svært mange av symptomene som legges til grunn for disse såkalte sykdommene forsvinner bare gjennom å normalisere blodsukkeret og sukkerstoffskiftet. Depresjon, hjernetåke og hele sulamtitten av mentale og følelsesmessige problemer kan ha blodsukkerfall som eneste årsak. Eksempler på symptomer –
http://www.alternativementalhealth.com/articles/hypoglycemia.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypoglycemia#Signs_and_symptoms
http://www.keepinghappy.com/symptoms
http://www.everydayhealth.com/specialreport/diabetes/signs-of-low-blood-sugar.aspx
http://www.calmclinic.com/anxiety/causes/anxiety-hypoglycemia
http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/nutritional-deficiencies-food-allergies/
http://www.theherbsplace.com/Hyperactivity_Hypoglycemia_and_ADHD_sp_188.html
http://www.ritalindeath.com/Conditions-that-Mimic-ADHD.htm
http://www.drpincott.com/publications/publishedarticles/Articles/article1.htm
http://ezinearticles.com/?ADHD---The-Wrong-Diagnosis---Tims-Story&id=3673974
http://thepoordiabetic.com/hypoglycemia-an-integrative-approach/

Symptomer på hypoglykemi er også vanlig i mennesker som f.eks mangler næringsstoffer som deltar i sukkerstoffskiftet; dvs opptak og utnyttelse av karbohydrater som energi med mer. Når blodsukkeret faller for mye øker aktiviteten til stresshormonene adrenalin og kortisol, som bl.a frigjør lagret sukker for å normalisere blodsukkerbalansen. Disse hormonene frigjør også lagret fett for drivstoff, hvilket har mange negative konsekvenser -

http://www.functionalps.com/blog/2012/01/13/indicators-of-high-cortisol-and-adrenaline/
http://180degreehealth.com/2011/05/ray-peat-cortisol-and-diabetes
http://180degreehealth.com/2013/02/how-to-burn-fat-and-why-you-shouldnt
http://raypeat.com/articles/articles/glycemia.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/fats-functions-malfunctions.shtml
http://www.dannyroddy.com/main/2012/8/13/becoming-stress-proof-part-iv-ray-peats-generative-energy-pu.html
http://www.functionalps.com/blog/2012/11/26/ray-peat-phd-on-low-blood-sugar-stress-reaction/
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/10/free-fatty-acids-suppress-cellular-respiration/
http://www.functionalps.com/blog/2011/12/23/tumor-bearing-organisms-lipolysis-and-ketogensis-as-signs-of-chronic-stress/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22609131

I tillegg kommer mulig hypotyreose, da leveren trenger glukose for å omdanne skjoldbruskkkjertelhormoner tyroksin/T4 til det mer aktive og stoffskifteøkende trijodtyronin/T3.

Anonym sa...

Om du føler deg frisk og rask, og ikke har noen symptomer verken på hypoglykemi eller hypotyreose, eller stress, klarer du deg nok fint uten karbohydrater av betydning. Kun friske mennesker, dvs mennesker som har normal fordøyelse og normale til optimale næringsnivåer, kan forbrenne fett som drivstoff/energi istedenfor sukker/glukose.

For mennesker som mangler næringsstoffer involvert i sukkerstoffskiftet, eller som har andre ubalanser relatert til dette, anbefaler jeg kun reduksjon av karbohydrater, ikke lavkarbo eller å unngå dem. Jeg liker ikke unngå-logikken, som i f.eks glutenfritt, histaminfritt, etc, da dette er unødvendig komplisert og restriktivt, og også kun kontroll av virkningen(e), ikke årsaken(e). Har man problemer i sukker stoffskiftet anbefaler jeg heller moderate mengder karbohydrater sammen med et næringsrikt kosthold. Og evt ekstra tilskudd av spesielt magnesium/magnesiumbad. I tilegg kommer matemner og substanser, som nevnt i begynnelsen av kommentaren, som bidrar til regulering av blodsukkernivåer og insulinrespons, som er en viktig del av sukkerstoffskiftet.

PP

Anonym sa...

Tusen takk, og for linker.

ja det er i forbindelse med viktigheten av dette med regulering fra T4 til T3 ved hypo som du har nevnt, som jeg tenker mulig da i såfall skulle være relevant for meg.
Hvor mye/lite glukose i et måltid skal til for konvertering fra T4 til T3 ?

Det jeg ikke helt forstår er at jeg føler meg bedre(mer opplagt osv ) etter måltider med kun fett og karbo enn måltider også med karbo i tillegg selv om jeg da fortsatt har tendens til hypotyreose,( er blitt bedre) hva kan det komme av ? betyr det at sukkerstoffskiftet ennå ikke er normalisert ?
Overgangsfase før man evt føler seg bedre også med karbo i kosten ?
Bør man i såfall da tilføre litt karbo til alle av dagens måltider, ikke bare ett f.eks (altså med fett og protein) ?
Spiser noe salt, kryddere og kefir stort sett til alle måltider(med fett/protein/gelatin) Magnesiumspray daglig. Epsom fotbad 4 dg/pr uke. Ingen histaminreaksjoner av noe slag.
Altså; bør man spise karb også, for å kunne bli helt frisk fra hypotyreose, (dette med T4 til T3 ) eller bør man vente med karbo ved dårlig sukker stoffskifte (og hypotyreose)? Høna eller egget først ? :-)

Marianne

Anonym sa...

Hehe, gebiss eller ei, tannløs er du i hvert fall ikke PP ;) Og jeg mente så klart koke kraft på bein, ikke kjøtt, ai ai!

Har fått blodprøveresultatene mine nå, legen sa at alt var innenfor normalen. Men når jeg fikk utskrift av resultatene var det et par ting jeg la merke til, vet ikke om det har noen betydning, men; Alle verdiene som hadde med jern å gjøre (jern, jernmetning, ferritin) var mye lavere enn de var for 4 år siden (helt i nedre skala av det som er "normalt"), samt at det sto at erytrycotter og evf (?) var litt høyere enn det som regnes som normalt. Ikke vet jeg hva det betyr, men ang jern så vil det kanskje ikke skade å få i seg litt ekstra kanskje. Hva gjelder da, lever? Hva med blodpølser, det liker jeg godt, men vet ikke om det nytter med butikkjøpt…?

Ellers så ser alt normalt ut med tanke på kolesterol, stoffskifte, og jeg hadde faktisk ganske høye nivåer av B12. Men synes å huske å ha lest at det er ikke alltid mangler vil komme frem på slike vanlige blodprøver…?

Hva tenker du forresten om kaffe, (generelt også) burde jeg kutte det med tanke på halsbrannen, og det at jeg sannsynligvis har redusert syreproduksjon? I en av linkene til Mercola fant jeg at en av tingene han anbefalte for det kan være å ta tilskudd av noe han kaller hydrohloric acid, er det noe jeg burde prøve eller tenker du at det er nok med endringene jeg gjør i kosten?

Bill.mrk: "Liker blodpølse" :)

Anonym sa...

Om et vitamin eller mineral mangler eller finnes i for små mengder er det faktisk langt fra slik at det er selve næringsstoffet man trenger. Dette fordi alle næringsstoffer jobber sammen i par eller flere (synergister, agonister og antagonister), og trenger andre næringsstoffer for opptak og utnyttelse i kroppen. For jern sin del trenger du først og fremst normal syreproduksjon i magen for å i det hele tatt fordøye mineralet, og ellers må du ha tilstrekkelige nivåer av bl.a protein (enkelte aminosyrer binder jern og sikrer opptak), B vitaminer, vitamin A og D, samt mangan og molybden for å ta opp og utnytte jern i kroppen.

Fiber, stivelse og fytinsyre, samt kaffe/koffein og fosforsyre/fosfat er noen av mange faktorer som blokkerer jernopptak. Laktoferrin i melk/myse, surmelk, kefir og yogurt, binder jern i tarmen og garanterer opptak og utnyttelse.

Lever er en god kilde til lettopptakelig hemjern, samt andre næringsstoffer jern trenger for opptak og utnyttelse. Det meste av animalske matemner, især rødt kjøtt, er gode jernkilder. Butikkjøpte blodpølser tviler jeg på er spesielt næringsrike, og de pleier å inneholde en god del kjemikalier.

Blodprøver viser bare ekstrem mangel på enkelte næringsstoffer, da kroppen som regel kan ha for lite av en rekke næringsstoffer selv om nivåene av disse i blodet er normale.

Om kaffe –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1374712699929#c5839968191708507897
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366778375089#c5813993530029222310
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368141204265#c4057695477334533217
http://liveneshage.blogspot.no/2012/12/kongens-pepperkaker.html
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1374711942263#c5075283231052687711

Angående kolesterol, gjør et sidesøk på denne siden så får du nyttig info. Spesielt her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376785266624#c8780944774126687236

Endringer i kosten, og konsum av f.eks surmelk, kefir eller litt eddik i et glass vann med måltidene vil normalt stimulere syreproduksjonen. Også salt og sterke kryddere. Googler du hypoklorhydri pirkepetter eller redusert magesyreproduksjon pirkepetter får du mer info

Bill.mrk: “PP”

Anonym sa...

Svaret på ditt første spørsmål kan være det du er inne på i det andre. Og ellers kan det dreie seg om mage-tarmubalanser som f.eks gjør at du gjærer karbohydrater snarere enn å fordøye dem på vanlig måte. Ph-ubalanse og feil bakterieflora i tynn og/eller tykktarmen kan også være en faktor. Det samme gjelder eventuell mangel på substanser i tarmen som tar opp sukker etter at det er fordøyd fra karbohydratene.

Men, så lenge du føler deg bra slik du spiser, fortsett med det. Lytt til kroppen din, så lenge den ikke bare forteller ville skrøner.

PP

Anonym sa...

Hei PirkePetter. Jeg lager endel kjøtt, fisk og kyllingsupper på hjemmelaget kraft. Jeg har purreløk, hvitløk, gul og rødløk i. Er dette grønnsaker som kan hindre det gode i kraften å tas opp i tarmen? Takk for tiden du bruker på oss lesere.
Mvh Lykke

Anonym sa...

Ja, akkurat her synes jeg det er litt vrient, leser stadig vekk at mange føler seg bra på lavkarbo, men selv at om man føler seg bra på lite karbo, så det ikke bra(for kroppen) Hm-hm. Uansett, takk for svar, også om det med tarmubalanser :-)

Marianne

Anonym sa...

Jeg lurer også litt på dette. Noe av det første jeg gjorde da vi la om kosten var å koke kraft + lage supper. Hovedsakelig grønnsakssupper, uten kjøtt. Tenker nå at jeg vil kutte opp grønnsakene kvelden i forveien, og la de stå i vann med myse og salt over natta før jeg koker de godt i litt vann, og tilslutt tilsetter kraften. Tenker også å lage noen kjøttboller jeg kan ha i, og også litt større kjøttstykker. Vil også lære meg å lage lapskaus.

Lurer på om dette er helt ok å spise. Skulle ønske vi kunne spise mye mer kjøtt, men vi sliter litt med å få tak i bra kjøtt (untatt lam) - og foreløbig er det også slik at vi er nødt til å tenke litt på prisen.

Hvordan pleier du å få i deg kraft, PP? Lager du supper? Ser kanskje for meg at du lager supper på kun kraft og kjøtt, og kanskje noen poteter :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Plukket opp dette fra KM-bloggen:

“En generell regel for gravide er å holde seg unna alle typer urter, teer og kryddere unntatt små mengder i maten en gang iblant. Dette gjelder spesielt de som har spontanabortert før eller på annen måte tilhører risikogruppen. Svært mange planter kan (muligens) påvirke muskeltonus i livmoren, fremme menstruasjonen og dermed være (teoretisk) abortfremmende. (Se egen artikkel.)”- See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Livsfaser/Graviditet-og-amming/#sthash.Aj1lLJo4.dpuf

Klikket meg inn på artikkelen det vises til, og gadd bare å lese det første avsnittet fordi jeg fikk inntrykk av at artikkelen var en standard artikkel som stort sett gir urikte opplysninger.

Vil gjerne spørre deg PP om dette med krydder og graviditet (og amming). Bør man holde seg unna, eller er det ok med f.eks krydderkapsler og krydder i mat når man er gravid?

Min logiske sans forteller meg at noe som er godt for en voksen kropp (mammaen) også er godt for fosteret/diebarnet.

Nøtteliten (hopper kanskje i høyet utpå nyåret)

Anonym sa...

Et annet spørsmål:

Hva er best å pakke inn maten med når man skal fryse f.eks kjøtt og fisk?

Jeg har tidligere brukt frysefolie, men har bange anelser. Vet man brukte gråpapir i "gamledager" - er dette bedre? Eventuelt matpapir? Brukte matpapir da jeg skulle fryse leverpostei, men syntes det ble noe ekkelt ved opptining.

Vet selvsagt at glass er optimalt, og bruker dette til kraft. Har imidlertid ikke nok glass til alt kjøtt og fisk, og det er også litt upraktisk mht. størrelse/form.

Ellers lurer jeg på om det er greit å fryse f.eks bær og hjemmelaget iskrem i plastbokser (som aldri kommer i kontakt med varme matemner)? Jeg har noen "engangsbokser" som kan vaskes opp og brukes mange ganger (veldig praktiske, skulle ønske det fantes noe tilsvarende i glass) - de er merket "5" inne i trekanten, og under står det PP.

Ellers leser jeg at du bruker vindunker til melk, PP. Mener du da vindunker i plast, eller vinballonger i glass? Det er mulig vi bruker ulike begreper her, men for meg er det kun de gode, gamle ballongene som er laget i glass - de moderne dunkene er i plast.

Selv henter jeg melk i plastspann med lokk. De er også merket "5/PP". Jeg får melka så og si rett fra spenene og nedi spanna, og det tar maks en time før all melka er helt over på kefirkorn og glass, så jeg tenker at det er helt greit med disse spannene.

Forresten nettopp kommet hjem fra 6 ukers ferie uten kjøkken. Første jeg gjorde da vi kom hjem i går var å reise rett til bonden og hente 15 liter. Rimelig despe nå... :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

PP, hva sier du om å juice fersk ingefær i juicemaskin? Kan det bli for mye av det gode?

Ellen

Anonym sa...

Var i Bjørneparken i Flå for noen år siden. Stod og så på at bjørnene ble fôret. Omviseren som fôret dem fortalte med et stort smil at bjørnene blant annet fikk daggamle bakervarer fra en lokal baker, og smilte enda bredere da hun fortalte hvordan bjørnene satt og pillet i seg rosiner og vanlijekrem for så å legge resten (av bollene og skolebrødene) til side.

Det er nesten grotesk å tenke på - at man faktisk fôrer bjørner med boller og skolebrød!!

Nøtteliten

Anonym sa...

Det kan da aldri blir for mye av det gode? Ingefær er fordøyelsesfremmer, humørfremmer (gjennom virkningen på serotonin), sexlystfremmer (pro-testosteron og anti-østrogen) og en masse annet nyttig, inkludert temperaturegulator. På den måten at den varmer om vinteren, og kjøler om sommeren.

Og enzymet zingibain i ingefær bidrar til å fordøye kjøtt og andre animalske proteiner, både i magen så vel som i marinade.

PP

Anonym sa...

6 ukers ferie uten kjøkken er vel ikke så rart. Jeg kjenner i alle fall ingen som drar med seg kjøkkenet på ferie.

Når det gjelder frysing så har jeg slått meg til ro med et kompromiss inntil videre, hvilket er tupperwarebokser i forskjelige størrelser. Disse er mer helsosamme enn plast, men ikke like bra som f.eks glass.

PP er polypropylen, og denne lekker inn i mat og drikke i følge forskning. Dette tar imidlertid en del tid, og avhenger av flere faktorer, så som bl.a temperatur på innholdet, temperatur i rommet, eventuel syre/organisk syre i innholdet, hvor lenge innholdet oppbevares i polypropylenet, etc.

Vindunkene er av hardplast, usikkert hvilken forbindelse, men de brukes kun til å hente med. Hjemme helles melken i glassflasker og vinballonger.

Krydderkapsler og krydder i mat er helt ok under svangerskapet. Det er riktig at en del krydderurter og andre urter tradisjonelt har blitt brukt for å fremme abort, men da alltid i flytende form. Som regel tinktur. Mao konsentrerte mengder.

Høyhopping er en interessant og spennende sport. I alle fall langt mer vettugt enn en gjeng tullinger som prøver for å harde livet å få baller i målene. Noen har åpenbart ikke hatt seksualundervisning på skolen!

Angående kraft så blander jeg i mat jeg koker eller steker. Avhengig av hvor mye jeg har oppi får jeg da enten en god saus eller mer en suppe.

PP

Anonym sa...

En del næringsstoffer kan hypotetisk bindes av fiberet i løksorter, men jeg kjenner ikke til forskning som bekrefter eller avkrefter dette. Løkplanter er best rå, og inneholder da minst fiber. Løksorter er ellers kjent som fordøyelsesfremmere som bl.a hjelper på fordøyelsen av proteiner og fett, slik at et ellers næringsrikt kosthold godt kan inkludere løk av forskjelige slag.

PP

Anonym sa...

Takk for svar. Jeg prøver å forstå disse tingene, men det er liksom en puslespillbit som mangler. Enda vanskeligere er det å prøve å anvende kunnskapen, da tidligere virkelighetsoppfatnigner forstatt er spikra fast i kropp og sjel, og nekter å slippe taket.

IdaE

Anonym sa...

Takk for svar! :-)

Jeg tar det forresten for gitt også at enkelte eteriske oljer kan virke uheldig under svangerskap - og disse er jo også svært konsentrerte.

Jeg kontaktet Tupperware en gang for å høre om hvilke type plast de bruker i sine produkter. Husker jeg bestemte meg for å kaste gammmelt Tupperware i alle fall, men mye av det som er nyere er mye bedre i følge Tupperware selv. Synd det er så dyrt!

Bruker du Tupperware også til å pakke inn fisk og kjøtt? Har en rull med frysefolie her hvor det står "Aluminiumsfolie forsterket med et beskyttende lag HDPE-plastikk" (hva nå enn HDPE er, og uansett er ikke akkurat aluminium særlig fristende til middag...). Hva med matpapir eller gråpapir?

Forøvrig mener jeg i særdeleshet at min setning ovenfor angående kjøkken var tilsrekkelig god norsk til å forklare at jeg har befunnet meg et sted i seks hele uker hvor jeg ikke hadde tilgang til kjøkken - og altså ikke at jeg ønsket å ha med meg mitt eget kjøkken på ferie ;-)

Ellers er det vel bare de som inntar store mengder ingefær som umiddelbart assosierer høyhopping med noe seksuelt - eller? HAHA - blir i allefall ingefærøl her i gården så snart mysen min er klar. Fikk forresten klengenavnet "myse over natta" i ferien - tror jeg gikk en og annen på nervene etter hvert... hehe...

Nøtteliten

Anonym sa...

PP, vet du noe om hva som forårsaker flassende, tørr hodebunn med tendenser til sår? Kan nevne at personen det gjelder ikke akkurat spiser tradisjskost, men mer i retningen vanlig norsk brødskivekosthold, pålegg av laber kvalitet (nugatti, mills peanøttsmør, syltetøy, hvitost og skinke), spiser mye ris, pasta og potet til middag med kylling, svin eller kjøttdeig til. Smør og melk er dog av den upasteuriserte sorten. Bortsett fra flassende sår hodebunn og uren hud, har han jernhelse.

IdaE

Anonym sa...

Glem det med matpapir - ser at det kan være noe skit i dette som kommer over i maten.

Men hva med gråpapir til innpakking av kjøtt og fisk?

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP. Hva er årsaken til blank nese(fet hud)? Og hva med at den blir rød? Spesielt etter stressende dager, når jeg roer ned og spiser mat? Dette var ganske uttalt i tenårene, for så å roe seg litt, men har det fremdeles av og til i varierende grad. Den siste uka har jeg merket dette ganske godt. Det kan nevnes at denne uka har vært krevende, med høyt stressnivå og halsvondt, hoste og feber. Jeg vet at du har sagt noe om årsaken til røde ører (og at nese også ble nevnt i samme kategori) et eller annet sted en gang, men er tydeligvis ikke kreativ nok i søkefeltet, for jeg finner det altså ikke.

TakkeTale

Anonym sa...

http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1371252950030#c9112587002120469999

Utover hormonelle ubalanser, især hypoglykemi, østrogenovervekt og progesteronmangel, eller mangel på skjoldbruskkjertelhormoner/hypotyreose, skyldes fet hud gjerne mangel på vitaminer som A, flere B vitaminer, D, E, og kisel, magnesium, selen og sink. Og ofte protein også.

PP

Anonym sa...

Hei PP.
Jeg har fått påvist kikhoste og tatt 10 dagers pencillinkur, uten særlig bedring. Hva er dine tanker om såkalt kikhoste og hva kan jeg gjøre/spise for å bli frisk.

Håpefull

Anonym sa...

http://www.popsci.com/earthtalk/article/2008-08/how-safe-tupperware

Det er riktig at eteriske oljer er konsentrerte, men du skal også bruke forholdsvis mye av dem for at de skal gi abortvirkning. Og da gjerne så mye at det kan være helsefarlig.

Gråpapir og andre former for papir inneholder for mye kjemikalier, så jeg bruker bare ostelerret rundt animalske matemner som ikke får plass i tupperware, og deretter plast for å gjøre det lufttett.

Om HDPE, søk på ordet så får du info.

Angående kjøkkenet ditt, så var det min teite humor som stakk sitt grimme åsyn opp i kommentarfeltet. Så som 6 hele uker, all den tid de jo ikke kunne ha vært halve?

PP

Anonym sa...

Jeg liker humoren din - og det også til tross for at det ofte kan skinne igjennom at du har lest deg godt opp på Donald opp igjennom, noe jeg forøvrig har gjort selv.

Jeg tenkte på ostelerret (eller andre tekstiler) sent i går kveld. Får sjekke litt rundt hva jeg kan få tak i her. I tillegg til at det er dyrt (men holdbart), så er dessverre også Tupperware vanskelig tilgjengelig her hvor jeg bor.

Hvorvidt ukene er hele eller halve er vel i bunn og grunn bare et definisjonsspørsmål - eller muligens et matematisk spørsmål ;-)

Har forresten begynt å spise fisk for første gang i mitt liv - takket være deg - så derfor dette "maset" om innpakning for nedfrysning.

Setter som vanlig stor pris på svarene dine!

Nøtteliten

Anonym sa...

Mulige tips her -

http://www.nirvikalpa.com/exercise.php4?row=22&book=The+Nature+of+Personal+Reality
http://www.nirvikalpa.com/exercise.php4?row=23&book=The+Nature+of+Personal+Reality


PP

Anonym sa...

Hvis det er andre som følger med på dette med emballasje for frysing, så bare nevner jeg at jeg har søkt litt rundt på ostelerett (engelsk: cheesecloth), og funnet ut at ubleket muslin i 100% bomull kan være et enda bedre alternativ - blant annet på grunn av pris, holdbarhet og lettere tilgjengelighet (det vil si at man kan kjøpe den som metervare). Flaut å si det, men jeg vet ikke hva muslin heter på norsk, eller hvilke type stoff dette ville tilsvare her i Norge.

Her er et blogginnlegg om cheesecloth vs muslin:

http://www.vietworldkitchen.com/blog/2012/03/muslin-is-the-better-cheesecloth.html

Nøtteliten

Anonym sa...

Goaftn, PP,
lurer litt på det du nevner kort i en kommentar om 'mucus unden huden' i forbindelse med hypotyreose lengre opp i kommentarfeltet her;
Hva er det/hva skyldes det egentlig ? og hvordan kan man da friske en slik tilstand ?

Marianne

Anonym sa...

En annen ting; bruker du tekstiler også når du fryser større mengder kraftbein, PP?

Jeg fryser ned porsjoner med kraftbein, nok til å fylle 1/3 av en 10-liters kjele. Aner ikke hvor mange kilo det er, men har brukt store fryseposer til nå (cirka 5 liters poser).

Nøtteliten

Anonym sa...

G' kveld forkvinne i Panneklasklubben.

Sjåglas e naudsamt i denna situasjona. Hadde jeg skrevet mucus hadde jeg vært en dott, da dette er slim på norsk. Ården på sproget vettu! Søk på mucin hypothyreosis så får du info. Kort fortalt bygges mucinnivåene opp i kroppen ved hypotilstander i celler og organer.

PP

Anonym sa...

Jeg hjelper kun mennesker som hjelper seg selv. Og en person som spiser slik du oppgir gjør alt annet enn å hjelpe seg selv.

PP

Anonym sa...

Jeg fryser dem i plasten de kommer i. En slags tykk, blå og gjennomsiktig plast. Jeg ser ikke noe poeng i å flytte over til noe annet, da jeg i så, tilfelle må tine dem, pakke dem om og fryse igjen.

PP

Anonym sa...

Haha ! som eventuell forkvinne i Panneklask-klubben er mulig et opptakskrav å inneha mucus visualis, og slik sett kvalifiserte jeg meg nettopp, med høye kneløft, ser jeg nå :-)

mucus takkus for svar:-)

Anonym sa...

Da lurer jeg på om er det noen matemner og/eller behandlinger som er spesielt gunstige for raskere å få ned 'myxedema'/mucinnivåer i kroppen ?
(Søker man på myxedema/food blir det ikke særlig gode treff, stort sett kun hypo-medisinering som løsning)

Marianne med mucus mucinmumling nå :-)

Anonym sa...

Ok. Takk. Jeg knekker bare de frosne bena fra hverandre, slik at jeg kan fordele de i mindre poser. Mer praktisk for meg. Blir av og til overmannet av fortvilelse på grunn av all dritten som er i alt mulig - ting jeg tidligere ikke tenkte over, som f.eks matpapir, bakepapir osv. Forsøker å fokusere på løsninger og ikke problemer, men ikke alltid like lett.

Kjenner jeg trenger en god porsjon ingefærøl snart nå... heheh...gjøre meg glad osv. :-)

God lørdag til deg og Christer!

Nøtteliten

Anonym sa...

Alt jeg har skrevet om kost ved hypotyreose og østrogenovervekt, ME/kronisk tretthet, blodsukkerubalanser/hypoglykemi, mage-tarmproblemer gjelder. Dvs alt som normaliserer, bedrer og balanserer kroppslige prosesser og energiproduksjonen i cellene, samt forhindrer svikt i noen av disse.

Mao, ikke spis dritt og dø, men kos deg med næringsrik tradisjonskost.

PP

Anonym sa...

Fokus på løsninger og en positiv innstilling er hva jeg prøver å fremme. Istedenfor å tenke på hva man ikke kan spise, telle kalorier, veie mat, lese innholdsfortegnelser etter kjemikalier, etc så kan man like gjerne hoppe ut av hele denne negative livsinnstillingen og spise sunn og nærende mat som i tillegg smaker godt. Er man fokusert på helsefarer i alt mulig lar man helsefarer, dvs frykt og et negativt fokus styre tanker og følelser. Og dette fremmer normalt mer av det samme; dvs det du ikke vil og prøver å unngå.

Og, apropos kjemikalier og liknende, så tar kroppen seg av slike selv så lenge den får de næringsstoffer den trenger, samt har normal bakterie og soppflora. Eksempel angående bisfenol -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364494708591#c8290192847884239659

Nyere forskning viser også at kroppen avgifter bl.a bisfenol-A (og tungmetaller og ftalater, m.m) via svette, slik at fysisk aktivitet og høyhopping er en god ting, og ellers alt som øker stoffskifte og evt svetteproduksjon.

På samme måte fremmer jeg info som viser at bakterier og sopp avgifter tungmetaller, kjemikalier, og radioaktive stoffer i både mat og jord, som en motvekt til all info som beskriver hvor mye gifter og faenskap som finnes i og overalt. Mao fokus på løsninger og ikke problemer.

PP

Anonym sa...

Du har selvsagt rett i dette. Av og til overmannes jeg imidlertid av tristhet - og kanskje tilogmed også direkte sorg, over hvordan verden har utviklet seg til å bli. Det er litt for mange av mine tidligere illusjoner som har blitt brutt ned over relativt kort tid - og det dreier seg heller ikke bare om kjemikalier/mat osv. men også andre ting, som til eksempel det offentlige, rettsvesenet osv. Men ofte tenker jeg også at verden er perfekt som den er - og at alt det mange ser på som både vondt og ondt skal være her - akkurat nå, nettopp fordi det har sin helt bestemte og oppriktige hensikt.

Jeg tror også kroppen fint kan takle ulike kjemikalier så lenge man gir kroppen det den trenger for å kunne takle det - det være seg i form av næringsstoffer eller tanker, eller aller helst begge deler. Dess mer man kan og dess mer man vet - dess lettere er det vel. Også er det vel ofte sånn med oss x-grandisspisere (les: nybegynnere) at dess mer vi lærer, dess mer innser vi at vi ikke kan. Men vi har i alle fall fått til mye, og alt vi har fått til er bedre enn ingenting.

Et annet spørsmål:

Jeg snakket med urte-Rolv på telefonen for noen år siden (for å spørre om Rosenrot i forbindelse med søvnproblemer). Han sa at når det gjelder adaptogener så bør kroppen av og til få en pause fra disse tilsvarende 1/3 av den tiden man har tatt adaptogenet. Dette slik at kroppen ikke skal bli "avhengig" av adaptogenet, og at adaptogenet dermed skal slutte og virke.

Stemmer dette? Eller kan man ta adaptogener kontiunerlig uten problemer?

Nøtteliten

Anonym sa...

Ellen: Hvordan tenkte du å juice ingefær? Tenkte du å hive masse ingefær i juiceren og drikke som det er, eller har du noen spennende oppskrifter her?

Nøtteliten

Anonym sa...

Ok, ja, har ikke noe slikt- tror jeg da, litt usikker, men det var interessant lesning, alt man ikke vet..takk for info:-)

Apropos mat, var så heldig å få kjøpt tørkede reinhjerter direkte fra noen samer i sommer, fikk til og med servert smaksprøver i inngangsdøra hos dem:-) såkalt u-reist mat blir vel det:-)
Åh, trippeljesus så godt !
Kjøpte kun tørkede og lettsaltede, men de hadde også røkte, da i en helt annen prisklasse(rimeligere)- hva er det med røking som gjør at det blir en mer 'sekunda' og rimeligere vare/og er røkte hjerter også et veldig godt matemne til tross?

Ang det å dø så må jeg jo si at etter det jeg har lest etterhvert så gleder jeg meg jo faktisk litt til å dø også når den tid kommer, uten at det på noen måte betyr at jeg hverken er klar for det eller er Susi Dahl :-)
Alt til sin tid, og det blir en annen vals, men likevel, tror det faktisk kan blir dødsmoro rett og slett om alt ligger godt til rette :-)

Ps: tusen takk for det du skiver her oppe og også stadig nevner om fokus på løsninger og ikke detalj-styrt frykt, gjør i allefall meg veldig godt å minnes på det innimellom, har virkelig stort behov for å hoppe av(logge av) dette detaljestyrte frykt-toget mange hauser seg opp i, over når det utarter seg for mye i ulike fora man leser i..God kveld til demses :-)

Marianne

Anonym sa...

God kveld til hvemses?

Hjertene kan også kalles be-reist mat, da de er gode for sexlysten til din kommende Don Juan.

Røykte matemner trenger mindre salt, og blir rimeligere av den grunn.

Heller Susi Serken enn Susi Dahl! Inviter gjerne Mari å’ hu Anna og, så blir det fest.

Apropos Susi Dahl, dem som begår selvmord er noen tapere.....de skårer jo selvmål for søren!

PP

Anonym sa...

Jeg har vært gjennom litt av hvert selv når det gjelder både det offentlige og rettsvesenet, så jeg er klar over hvor lett det er å føle seg bånn i bøtta og urettferdig behandlet. Men, vi skaper, eller rettere sagt tiltrekker, også dette selv gjennom hva vi til enhver tid forventer og ser for oss.

Jeg fikk f.eks nylig vite at jeg ikke får den samme oppreisning fra Stavanger kommune som de andre barna på barnehjemmet jeg vokste opp på fikk, fordi fristen for å søke har gått ut. Og da en frist jeg ikke visste noe om. Jeg visste heller ikke at de andre hadde fått oppreisning før inntil noen uker siden, da jeg rent tilfeldig kom over nettsiden www.oppreisning.com, og så navnet waisenhuset, som var barnehjemmet mitt. Byråkrati og teite regler står mao mellom rettferd for meg versus rettferd for de andre, som fikk opp i mot 725 000 kroner fra kommunen, og 300 000 fra staten for de overgrep de hadde blitt utsatt for.

Aviser og andre media er fulle av utsagn om samfunnets moralske ansvar for å gi oss rettferd og oppreisning, etc, og senere artikler forteller at alle fikk sitt, og rettferdigheten skjedde fyllest. At jeg og flere med meg ikke har fått oppreisning – jeg fordi jeg ikke visste om dette, og de andre jeg har fått høre om av grunner jeg ikke kjenner til selv – nevnes ikke med et eneste ord. Jeg vurderte å få det hele i media, slik at de andre som ikke fikk oppreisning eventuelt kunne melde interesse, da vi må være flere skal vi saksøke kommunen (advokater er dyre jussdyr), men av 5 journalister jeg skrev til svarte bare 2. Og den ene sa at saken ikke var interessant lenger, dvs ikke hadde nyhetsgevinst. Den andre, en dame, mente at om jeg ikke hadde blitt seksuelt misbrukt så var det ingen som brydde seg, slik at det ikke var noe poeng å skrive om meg.

Var jeg ”normal” ville jeg vært sint, og følt meg urettferdig behandlet. Imidlertid vet jeg at dette starter og slutter med meg og hva jeg tenker og føler om saken, slik at jeg ikke skylder på noe eller noen andre enn meg selv. Da jeg fikk beskjeden om at jeg ville få avslag om jeg søkte Stavanger kommune om oppreisning valgte jeg å være positiv, og ikke gi opp håpet. Dagen etter, da jeg sto opp, satt det en ørn på gjerdet på framsiden av huset. Den var et vakkerts syn, og sjeldent også, da selv om ørnene har rede bare noen meter oppe i fjellet på baksiden av eiendommen, så har de aldri kommet så nær huset før. Ørnen, antakelig en årsunge, satt og pusset fjærene sine og så ut til å kose seg. Den satt lenge, sikkert i 20 minutter, og gikk grundig over alle fjør. Og den så meg gjennom vinduet også, uten å bry seg. For de fleste ville dette være alt denne opplevelsen ga dem, men jeg skjønte med en gang symbolikken bak hendelsen. Dvs hva ørnen representerer. Selvfølgelig, hadde ørnene hatt for vane å komme og sette seg på gjerdet foran huset hver dag så ville det jo ha vært annerledes, men en så sjelden opplevelse tok jeg som et ”hallo i luken” fra livet.

725 000 hadde hjupet en hel del, især på bankgjelden jeg og min samboerske har pådratt oss pga alt arbeidet med å restaurere hus, låve og eiendom her på gården. Og 300 000 fra staten også ville bidrat til fortgang på arbeidet, da vi dermed kunne ha leid gravemaskin og andre nødvendige ting og tang. Men men; som man tenker lever man!

Adaptogener kan du bruke så mye du vil, og logikken om å slutte nå og da er basert på legemiddellogikk.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Et lite spm; har tatt gelatin ca 1-2 ss daglig siden oktober. Har også lagt om kostholdet til tradisjonskost litt eler litt. Har opplevd fantastiske endringer men negler er fortsatt tynne og flisete. Ikke det at det gjør så veldig mye, men jeg tenkte at dette ville bli så mye bedre med gelatin intak? Er det sånn at det er så mye annet i kroppen som må fikses først og at neglene står nederst på lista? Eller kan jeg mangle andre næringsstoffer? Tok keisersnitt for et år siden og nå bobler det ofte rett under huden til arret. Sånn at du kan se det. Har tenkt at gelatinen gjør jobben sin og reparer og bygger opp bindevevet. Kan dette være en teori? Rita

Anonym sa...

Hehe, sålenge det ikke er en Dong Juan, eller en Bånn Johan, så :-) Susi Serken er kult :-)

Ang røkt kjøtt, tenkte om gode næringsstoffer, spesielt taurin, forringes noe ved røyking i forhold til kun tørking ? (kjøpte også med til min mor som styrkemat for hennes hjerte)

Veldig leit å lese om det med erstatningssaken din, det finnes ingen mening i at byråkratiet med stor selvfølgelighet og 'godtatt' naturlighet skal kunne overstyre rettferdighet, for ikke å snakke om respekt for enkeltindivider, og ikke minst real folkeskikk.

Forstår jo ikke helt hvorfor dette ble et utfall som var da i samsvar med 'deg'. Fascinerende 'hallo i luken'- tegn da, har lest denne waking dream, men ville vel ha tenkt at en ørn ville representere seier/styrke ?
Og - det med å mulig 'se saken fra en annen vinkel, og få et overblikk'. og kanskje også at siden den ikke var 'fullvokst' så var ikke saken 'avsluttet' men hadde potensiale til å vokse seg 'sterk/med styrke, men mulig fra en annen (syns/innfalls-) vinkel' ?
Kanskje det er meningen at du ikke skulle gi opp saken ? :-)
Ok, nok fri tolkning herfra hehe, ha en fin dag :-) Marianne

Anonym sa...

Hva med den karismatiske og sjarmerende Don Quijote? Eneste aberet er at du må gå med vindmøllekostyme inntil du får ham med deg i høyet...

Kan hende ørnen symboliserte at jeg ikke må forhaste meg, og/eller at jeg fremdeles har noen fjær å pusse. Eller, skal vi være pessimistiske, at den symboliserte at sjansen har fløyet fra meg, akkurat som den gjorde da jeg kom ut på trappa.

I samsvar med meg er fordi jeg ikke egentlig ville dette. Dvs rippe opp i det som har vært. Noe jeg måtte da jeg skrev rettferdsvederlagsøknaden til staten. Grunnen til at jeg allikevel gjør dette er fordi min samboerske mener jeg har rett på erstatning fra det offentlige for det jeg ble utsatt for som barn og ungdom, samt fordi hun mener vi bør prøve å skaffe oss penger på alle måter det lar seg gjøre, slik at vi slipper å leve fra hånd til munn som det heter. Jeg kan jo ikke jobbe og tjene penger så lenge jeg er nedsyltet i arbeid, sammen med dill, som en annen sild, her på gården, og hun tjener ikke allverden i jobben i fjord1. Så jeg forstår hennes følelser og synspunkter.

Dine andre tolkninger er mulige alternativer.

Når det gjelder røyking og taurin så avhenger det av varmepåvirkningen. Dvs om hjertet har blitt kald eller varmrøykt. Og selv varmrøyking gir normalt ikke de samme temperaturer som steking eller koking, slik at en del taurin nok er igjen. Taurin er ikke det eneste næringsstoffet som er spesielt verdifult for hjertet, og som befinner seg i hjerte, og de fleste andre tåler heller ikke varme. Q10 er et eksempel.

PP

Anonym sa...

Om akkurat neglene blir bedre av gelatin avhenger av om proteinmangel eller kollagenmangel/redusert kollagendannelse er årsaken. Slik at mangel på eller reduserte nivåer av andre næringsstoffer indikeres. Flisete negler indikerer normalt mangel på et eller flere B vitaminer, eller vitamin K2, og/eller magnesium eller sink. Eller protein. Mao innmat, rogn og melke, kjøtt og sjømat, samt dyrefett og melkefett/fløte/rømme/smør

Om andre tilstander i kroppen må fikses først avhenger av hvor alvorlige de er, men det er riktig at kroppen prioriterer mer alvorlige ubalanser før noe annet. Hvor du er hen i kroppens fornyingssykluser spiller også en rolle, da kroppen reparerer og gjenoppbygger ulike kroppsvev og organer i sykluser, hvor noen tar dager, andre måneder og år.

Om det faktisk bobler under arret er jeg redd du er infisert med kjøttetende bakterier som har lært å koke. Evolusjon er tøffe saker. Eller harde bud, som Moses sa da han mistet steintavlene på føttene.

Nei, fra spøk til Halvor; om du har vært gjennom keisersnitt så betyr dette normalt at bekkenet ditt er underutviklet; dvs deler av det. Og dette viser mangel på fettløselige vitaminer som i hovedsak D og K2, samt A, på den måten at disse vitaminene må eksistere samtidig i kroppen skal de fungere.

PP

Anonym sa...

Ok, takker :-)

Ah, jeg forstår, kankje det betyr at du skulle 'innta ørnens ståsted' først, altså se saken mer i 'fugleperspektiv' ( evt a la 3.person), det med å se hele saken 'ovenfra', mer habilt og uten personlige føringer, altså forsøke innta 'et oversikts/ større bilde, evt først 'pusse dine fjær'/-altså rydde opp i den personlige innstillingen først, så, siden den ikke var fullvokst, så har det fortsatt potensiale til 'seier' når du har gjort dette først ?
Du har jo mange potensielle 'seiere' ( ørner) bak huset = 'i ryggen", men at det lille gryende potensialet nå først viste seg for deg som et godt tegn, på forsiden av huset? Har trua på dette jeg, heier på det i allefall:-)

(ville ikke lagt noe tolkning i at den fløy av sted når du åpnet døra, du hadde sett den godt allerede, og fugler skvetter av høye 'kneppe'- lyder, ser duene her jeg bor i byen, fredelig og uten miner nekter å flytte seg når det kommer en Sub lydløst kjørende på førstegiret, om noen derimot åpner opp en dør litt hardt, flakser de i været som om morgendagen ikke skulle komme) :-) Marianne

Anonym sa...

Er det farlig å spise vanlig spekemat som inneholder natriumnnitritt, eller avgiftes dette av det mettede fettet?

Ida

Anonym sa...

Ikke om kostholdet ditt er næringsrikt, da flere næringsstoffer beskytter mot eller reverserer virkningen av nitritt. Næringsstoffer inkluderer mer protein og mettet fett, især mellomkjedet og kortkjedet fett fra bl.a kokosolje og melkefett/fløte/rømme/smør

PP

Anonym sa...

Hadde jeg inntatt ørnens ståsted hadde gjerdet rast sammen :-)

Den ble faktisk ikke skremt av lyden av låsen, slik ravner, skjærer, kråker og måker blir, og reagerte først da jeg kom ut på trappa. Den virket ikke redd da heller, men rimelig avslappet, og tok seg god tid med å snu seg så den kunne lette.

Jeg tar det som sagt ganske kuli, men kan ikke tenke meg at kommunepolitikerne plutselig endrer syn uten at jeg først påvirker dem. Og det kan jeg kun gjøre via media.

Men, det er mange veier til Tid og Rom.

PP

Anonym sa...

Haha! Takk for svar PP! Da satser jeg på at neglene blir sterkere etterhvert. Spiser både smør, ost, kefir, lever og fiskeleverolje. Men kanskje ikke så mye sjømat... Hvordan kan man få i seg rogn utenom sesongtid? Finner bare mills kaviar og opprett rogn fra laks. Og vet du hva øyekatar kommer av? Rita

Anonym sa...

Ikke noe mer spennende enn du trodde, dessverre. Jeg putter masse ingefær i juiceren og drikker det som det er. Men nå lurer jeg litt på om jeg bør spise noe (og hva) samtidig for best effekt? PP hjelp? :)

Ellen

Anonym sa...

Hehe! Da er det ihvertfall tungtveiende grunner for å ikke gi opp, slik jeg ville tolket det :-)
Bare lurer på en ting, kom over en artikkel for litt siden, men finner den ikke igjen, der det sto at nikotin faktisk hjelper til å konvertere T4 til T3 ?
Følte meg selv veldig dårlig den gangen jeg sluttet å røyke og hadde absolutt ikke den 'oppturen' mange som sluttet å røyke, snakket så varmt om. Kan det være noen sammenheng også der ? Hva dreier det seg om ang hypo og nikotin og dette med T4 og T3? Marianne

Benedikte sa...

Hei PP, da jeg leste over om kolesterolsenkende medisiner ble jeg skremt og redd. Det overrasker meg overhodet ikke at de er farlige, men jeg har en far som går på disse. Jeg har lyst til å spørre deg om en del ting, men føler ikke at jeg kan utlevere ham her uten hans viten og vilje, kan jeg få lov til å sende deg en mail?
Og så vil jeg bare si takk til både deg og Christer, hadde det ikke vært for dere to hadde jeg fremdeles knasket på salatblader! ;)

Anonym sa...

Søker du på statins health dangers får du mye relevant info og forskning som viser hvor farlige statiner faktisk er. Statiner blokkerer også produksjonen av koenzym Q10, som er nødvendige for alle cellers energiproduksjon. Deriblant hjertecellenes.

Ellers mer info her -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376785532411#c1015882647663764929

Finner du ikke svar på de spørsmål du har kan du sende meg en mail, forutsatt at du allerede har den eller er kreativ nok til å finne den. Legger jeg ved mailadressen min i en kommentar blir jeg nedrent av mailer, hatmailer inkludert.

PP

Anonym sa...

Tips angående tilberedning og konservering av rogn for bruk utenom sesong med mer -

Generell Info –
http://www.westonaprice.org/childrens-health/sacred-foods-for-exceptionally-healthy-babies-and-parents-too
http://nourishingourchildren.wordpress.com/2011/12/19/nutrient-dense-fish-roe/
http://nourishedkitchen.com/foods-for-fertility/
http://www.holisticsquid.com/3-surprising-foods-to-boost-fertility/
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/fish-eggs-a-superior-vitamin-d-boost/
http://nourishinghope.com/2011/10/salmon-roe-unsurpassed-for-nourishing-the-brain/
http://www.raysahelian.com/salmonroe.html

Gjennomsnittlig næringsinnhold –
http://www.foodcomp.dk/v7/fcdb_details.asp?FoodId=0316
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4429?fg=&man=&lfacet=&format=&count=&max=25&offset=&sort=&qlookup=roe
http://foodinfo.us/SelectedItem.aspx?NDB_No=15072
http://www.livestrong.com/article/344232-fish-egg-nutrition/
http://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4098/2
http://www.healthaliciousness.com/nutritionfacts/nutrition-comparison.php?o=15207&t=15207&h=1128&s=100&e=28.35&r=46.00
http://jn.nutrition.org/content/38/4/489.full.pdf

Oppskrifter – Tilberedning –
http://www.foodsubs.com/Caviar.html
http://kopiaste.org/2008/04/all-about-caviar-and-greek-taramas-and-taramosalta/
http://en.wikipedia.org/wiki/Roe
http://www.eatmedaily.com/2009/10/offal-of-the-week-fish-roe/
http://blogs.phoenixnewtimes.com/bella/2011/01/ikura_nigiri_fish_eggs_from_ka.php
http://www.westonaprice.org/food-features/roe-to-health
http://www.westonaprice.org/beginner-videos/traditional-fats-and-sacred-foods-video-by-sarah-pope
http://www.mommypotamus.com/make-red-salmon-caviar-at-home-video-tutorial/
http://nourishedkitchen.com/salmon-roe-recipe/
http://www.sbs.com.au/food/recipe/13220/Salted_fish_roe_(bottarga)/search/true/autoPlay/1
http://www.ncfolk.org/ncfood/driedmulletroe.aspx
http://flavorsofbrazil.blogspot.no/2012/04/recipe-fried-fish-roe-ovas-de-peixe.html
http://cookeatshare.com/recipes/coconut-fish-roe-sambal-sambal-kelapa-dengan-telur-terubuk-122432
http://www.sushiencyclopedia.com/sushi_menu/salmon_roe_sushi.html
http://blue_moon.typepad.com/blue_lotus/2007/09/post-6.html
http://www.realfoodkosher.com/bottarga-pasta/
http://bottarga-papageorgiou.com/recipes.htm
http://adambalic.typepad.com/the_art_and_mystery_of_fo/2007/11/botargo.html
http://nose2tail.blogspot.no/2010/08/cured-coho-salmon-roe-and-botargo.html
http://nose2tail.blogspot.no/2010/08/bottarga-part-two-projects.html
http://mickyrecipes.blogspot.no/2011/02/wu-yu-zi-mullet-roe-or-karasumi.html

Taramosalata –
http://nourishedkitchen.com/taramasalata/
http://greekfood.about.com/od/dipsspreadspures1/r/taramosalata.htm
http://www.greekcuisine.com/cuisine/Greek_Cooking/Traditional_Greek_Recipies/sauces.html?RecipeID=27

http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/fisk-og-skalldyr/torsk/Fersk-skrei-rogn-lever-eller-smoersaus
http://www.geitmyra.no/oppskrifter/kokt_rogn/
http://www.alleoppskrifter.no/click/index/716137/?site=mat.varden.no
http://www.alleoppskrifter.no/click/index/373029/?site=matoppskrift.no
http://www.alleoppskrifter.no/click/index/380514/?site=matoppskrift.no
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Kaviar-av-torskerogn-2

En bok med mange gode oppskrifter og tips om bl.a tradisjonell konservering og tilberedning av fiskeegg på eskimomåte: Iqaluich Niginaqtuat, The Fish That We Eat -
http://alaska.fws.gov/asm/pdf/fisheries/reports/02-023final.pdf

Anonym sa...

Tørke Rogn (unngå tilsetningsstoffene i oppskriftene) –
http://www.lakemichiganangler.com/tips/salmon_eggs/air_cured_trout_roe.htm
http://www.lakemichiganangler.com/tips/salmon_eggs/curing_salmon_roe.htm
http://www.steelheader.net/bait/curing_roe.htm
http://www.youtube.com/watch?v=W_NSAzJHb24

http://gryhammer.blogspot.no/2013/02/operasjon-rogn-oppskrift-kokt-rogn.html
http://gryhammer.blogspot.no/2013/02/hjemmelaget-kaviar-laget-i-en-fei.html#comment-form
http://kerosblogg.wordpress.com/2013/01/23/skreisesongen-er-her-frats-mens-dere-har-sjansen/

Øyekatarr skyldes normalt mangel på vitamin A, eller et eller flere B vitaminer. Mangel på sink eller magnesium kan også være involvert, gjennom å være nødvendige for utnyttelsen av henholdsvis vitamin A eller B vitaminer. Vitaminene D og K2 er nødvendige for at vitamin A skal virke optimalt i kroppen

PP

Anonym sa...

Hei.
Nå har jeg lest, lest litt mer, googlet "pirkepetter økologisk" "pirkepetter ditt" og "pirkepetter datt" etter å ha lest sider opp og sider ned.
Jeg har notert ned alt jeg kan samle av interessante ting på vegen mot ett bedre liv med ekte næringsrik tradisjonsmat.
Men... Jeg prøver å finne mer info om økologisk kjøtt. Altså, om man ikke får tak i økologisk kjøtt, hva vil være best. Ikke spise kjøtt, eller er det noe jeg burde velge istedenfor noe annet?!
Jeg bor ganske så avsides til, med få butikker som selger lite økologisk i det heletatt.
Dette gjelder både grønnssaker og kjøtt, eller de fleste varer butikken selger igrunn.
Økologiske egg, varer fra Tidsporten og fersk melk fra nabo-bonden får jeg tak i (som da er fersk, men ikke økologisk vel og merke).
Jeg har kontaktet slakter'n uti by'n og fikk beskjed om det eneste økologiske de kunne tilby var desverre bare hjort og annet viltkjøtt, men det er jo ikke mye...
Nå er jeg på utkikk etter vannkefir-korn, melke-kefir korn så jeg kan behandle fersk melka i det minste, men er usikker på om jeg kan/burde inkludere kjøtt og noe grønnssaker selv om de ikke er økologiske?
Legen min har gitt meg ME/cfs diagnosen etter jeg har vert syk i mange år og siden jeg har slitt hele livet med overvekt og sykdom har jeg latt meg slanke-operere (70% av magesekken er fjernet og 70% av tynntarmen er koblet ut ved Duodenal Switch) jeg har nå gått på sykehuset til ærneringsfysiolog og oppfølging hvor de pøser på meg en lavfett, mye grønnssaker diett og en hel haug med kosttilskudd som har slanket lommeboka mi attskillig mange hundre-tusener de siste 10.åra og formen er nå på bånn.
Jeg har blodsukker som en jojo og er alltid dårlig og tappet for energi.
Det som fikk meg til å tvile er att verken kostholdet, medikamentene eller noen form for hjelp jeg har fått hittil har hjulpet mye på formen.
Etter å gå opp i vekt igjen trosset jeg sykehuslegene og startet på LCHF kosthold og allerede da kjente jeg bedring både i magen og formen.
Jeg har nå lest så mye forskning og "pirkepetter" stoff den siste uka, atte jeg ser i kryss.
DETTE er jeg overbevist om!!!
Det virker så logisk når man setter seg inn i det, men er så overveldende samtidig.
Jeg er 6.mnd på veg med en baby i magen som er litt for liten av vekst, så her burde jeg helst ha startet i går!
Så fort pakken min kommer fra tidsporten uti uka, så er det på an med det samme. Babyen min skal ikke få ett like "dårlig liv" helsemessige som den 28.år gamle og skrøpelige mamma'n sin som ikke husker noen gang å ha vert frisk...

Hva er dine beste tips for meg Herr Pirke Petter?

Er jeg dømt til ett like dårlig liv i fremtiden eller finnes det håp for noen med 25% tynntarm og ME som såvidt puster om natta uten å spist Nexium til kveldsmat først?

Hilsen DS-Operert

Anonym sa...

Slik jeg forstår dette har du redusert evnen til å fordøye og ta opp næringsstoffer ganske alvorlig, og har, til tross for dette, gjort noe så egoistisk som å bli gravid? Med tanke på at fosteret bygges opp eller brytes ned av næringsstoffer fra mors kropp, og som mor må få via kosten, er dette ren idioti, og grenseløs egoisme. Stakkars barn!

Ikke om du spiser 500% ren tradisjonsmat, med enzymer og syrestimulerende mat og/eller drikke i hvert eneste måltid, og som aldri må inneholde kjemikalier eller andre substanser som binder næringsstoffer eller saboterer næringsopptak, vil du klare å ta opp tilstrekkelig med næring fra maten du spiser. Alle statistikker hva gjelder helseproblemer og dødsrate etter slike operasjoner taler for seg selv.

Det eneste rådet jeg er villig til å gi deg, og som er det eneste du egentlig trenger skal du klare deg, er at du ber om å få reversert begge operasjoner. Gjør du det kan vi snakkes.

PP

Anonym sa...

Dette var ergerlig å høre.
Ikke forde, du har sikkert rett.
Jeg har altså fått disse råd av det norske helsevesen og fulgt dems råd i alle år. Etter å ha vert syk i alle år skulle jeg heller ønske jeg visste mer i 2004 og hadde mer kunnskap den gangen. Jeg må jo bare prøve det jeg kan. Å tradisjonsmat må jo isåfall være bedre for kroppen enn norges helsemyndigheters anbefalninger vil jeg tro, så man må jo gjøre det beste utav situasjonen uansett. Isåfall så velger jeg det!
Jeg får fortsette å prøve på egenhånd og gjøre det jeg kan. Å bli 10% friskere er 10% bedre enn ingenting og mange ds-opererte lever jo friske liv med friske barn og de fleste fikk sikkert samme anbefalninger som jeg fikk. Å operere seg for vekttap netopp for å kunne få barn. Å når det først er ett faktum att man er med barn, er det lite man kan gjøre annet enn å gjøre sitt beste!

Ulykkelig Ds-Operert

Anonym sa...

Hei PP. Jeg har et spørsmål om kraftsupper, håper du kan hjelpe meg. Spiser mye supper laget på hjemmelaget oksekraft. Bør jeg kanskje spise litt mindre av dette med tanke på at den blir laget av okse som antagelig er foret opp på kraftfor?

Spiser også lammekraft og kyllingkraft (laget på ben fra Holte-kylling). Men det jeg spiser mest av ren vane, er oksekraft.

Hilsen Linn

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 220   Nyere› Nyest»