fredag 28. juni 2013

Bakeriplanene er stoppet inntil videre, forklaring følger.

Duggurd med Ingerlise og Marianne, samt Nært og Kjært med Vibeke som var de som satt i gang etterspørselen etter tradisjonelle brød har sviktet i 12. time etter jeg har begynt å bruke penger på prosjektet. Under følger mailsvar fra Duggurdjentene som jeg fikk når jeg spurte om videre sammarbeid når jeg lå merke til at Gry og Vibeke hadde slettet meg som facebookvenner uten en kommentar til meg. Mine svar og kommentarer i uthevet skrift, mailen har forøvrig ikke blitt svart på direkte til dem (hadde aldri svart på en slik mail uansett, men nå er det viktig at folk ser hvem de har med å gjøre, så takk for at dere ødelegger for dere selv, det gjør jobben enklere for meg), jeg tar det her for å vise mine lesere hva som skjer.

Her er mailen fra Duggurd med mine kommentarer flettet inn.

"Hei Christer

Vi har vært i tenkeboksen i noen uker nå angående samarbeidet med Tidsporten. Ett av våre hovedmål har hele tiden vært å bygge opp under norske småskalaprodusenter, og løfte dem opp og fram. Vi var derfor i utgangspunktet veldig i tvil om det i det hele tatt var riktig å importere ost fra Käserebellen, men ble enige med oss selv om at det var en ok løsning til vi fikk på plass avtaler med norske leverandører. 

Det har tydeligvis vært planen å bruke meg kun for å få kapital inn i bedriften (som var min intensjon for å styrke dere økonomisk og bygge dere opp og fremme gode prosjekter selv om det betyr at jeg tjener mindre), men planen deres har tydeligvis vært hele tiden å kun bruke meg til dere fikk til egne avtaler som setningen over tydelig sier. 

Forræderi ovenfor meg og tradisjonskosten og dens tilhengere !

Man skal helt klart være litt forsiktig med å blande sammen personlige følelser og forretningsvirksomhet, men i dette tilfellet er det veldig vanskelig. Du er jo en enmannsbedrift, og det finnes egentlig ikke noe skille mellom Christer og Tidsporten. Det som har skjedd i kjølevannet av lanseringen av Kraftmamma.no gagner ingen av oss. En stor del av poenget med å opprette den siden var å skape mer blast rundt skikkelig, ekte og ærlig mat, og at alle vi som nå driver med det, inkludert deg, skulle vinne på det. Vi vil at den siden skal være en base for folk som søker inspirasjon til en sunnere livsstil, sånn vi ser det. Et møtested for folk som er opptatt av denne maten vi nyter godt av. Også et sted for de nysgjerrige men som ikke har tatt noen steg i den retningen anda. Et sted med god stemning rett og slett. Om vår godeste PP skal få lov til å regjere i kommentarfeltet slik som han har gjort tidligere på bloggene våre, og slik han gjør hos deg nå, er ikke det forenelig med våre ønsker for siden. PP hadde dessuten, allerede før vi opprettet siden sagt klart i fra, blant annet på din blogg, at han ikke ønsket noe videre ”engasjement” med oss, og da må han også tåle at det gjelder den andre veien. Sånn er det, og sånn vil det nok forbli.

Dere bruker ordet tradisjonskost som dere ikke har noe innsikt i der dere synser og sprer usannheter til leserene som tror på dere. PP har vært tyngden bak det dere snakker om, mens nå står dere ribbet tilbake og bruker ordet tradisjonskost om ting som ikke er det, samt at dere sprer usannheter/løgner. Hva er det som skal regjere, egosentriske bloggere som tenker mer på egen vinning og anseelse enn det felles beste for leserene og tradisjonskosten generelt?

Jeg registrerer at du ønsker å holde deg nøytral i denne saken, men er det egentlig mulig? Vi mener nok nei. Ved at du tillater han å fortsette sin regelrette trakassering av spesielt Gry inne på din blogg, stilltiende samtykker du i det han sier. Vi skulle gjerne sett at vi var et team og at vi kunne jobbe sammen om å fremme skikkelig mat i årene som kommer. Men skal man inngå et langsiktig samarbeid med noen må det være en relasjon som bygger på gjensidig tillit og respekt. 

Jeg gjentar at jeg driver ikke med sensur, og stille samtykke er ord dere bruker for å fremme diktatorvirksomheten som har dukket opp i det siste (dette fungerer ikke på meg som ser helt tydelig hva dere driver med), der sensur er utbredt brukt i bloggene deres, og det på bekostning av leserenes ønsker. At PP setter fingen på at dere tenker mer på dere selv enn leserene kan jeg her høylytt si meg enig med, jeg har vært nøytral, men nå viser dere (alle sammen) at dere er villig til å skade tradisjonskostprosjektet fordi dere har ett ego å beskytte (om det da ikke er for å beskytte Gry sitt ego), samtidig som dere sier dere står for noe dere ikke har peiling på. PP har aldri vært noe annet enn saklig, og at jeg blander meg inn nå er fordi dere straffer meg som person fordi jeg ikke er diktator i bloggen min, og dermed alle mine kunder også i dette tilfellet som ønsker tradisjonelle brød. Dere satt i gang etterspørselen og holder meg helt utenfor om deres planer om å skyve meg ut før eller siden uansett, så flott at dere viser deres sanne jeg nå slik at jeg kan endre strategi.

 

Så jeg ber deg Christer; om du ønsker videre samarbeid med Duggurd forventer vi at du sletter alle utrivelige kommentarer (hvor Gry, Vibeke, Anne Marit eller vi nevnes) fra bloggen din. For oss er Tidsporten en forretningsmessig forbindelse, mens Gry og Vibeke i tillegg er, og kanskje først og fremst det, venner av oss. Vi vil ikke vende dem ryggen for all tradisjonsmat i hele verden.

Ultimatum er også slik dikatorer og krigsherrer driver på med, og dere ber meg drive sensur fordi dere er satt i ett dårlig lys (som dere selv har satt dere i og ikke PP), men jeg må helt ærlig innrømme at dere fortjener det iom at dere er så usaklig at dere straffer meg som person med mine foretak, samt alle kunder som har sett frem til å handle produkter fra mine aktiviteter gjennom dere (jeg håpet i det lengste at dere ville jobbe for å fremme tradisjonskost og ikke dere selv). Nå kommer det mye større motstand mot dere enn dere noensinne kunne forestille dere, for jeg vet at leserene av bloggene ser deres sanne jeg nå, om de da ikke er følelsesmessig involvert i dere.

Dere ser ut til fullstending å ha glemt at jeg er årsaken til at dere ikke er råkostveggiser lenger, at jeg var den som fikk dere på sporet av tradisjonskost, hvor PP tok over etterhvert for å gi dere informasjon. Nå har visst elevene fått nok av lærerene og ønsker å fremme seg som tradisjonskostens mødre, noe dere ikke er iom dere bare gjenntar det som PP har fortalt dere, og selv ikke eier kunnskap. Dere bruker altså hans informasjon til å fremme dere selv, og når han setter fingen på at det er det dere gjør så sensurerer dere ham, og så straffer dere jammen meg og. Snakk om egosentriske selvhøytidlige damer som ikke tenker på annet enn hvordan de blir sett på av leserene, og i Gry sitt tilfelle intekter til seg selv og eksponering i media som skal fremme henne som person og ikke tradisjonskosten.

Vennlig hilsen Duggurdjentene"


Videre har vi Vibekes svar til meg når jeg begynte å lukte lunten siden hun slettet meg som venn på fb uten noe forvarsel, og ingen ansvarsfølelese for hva hun selv har vært med å sette i gang.

 • Christer
  ser du har slette meg som venn, betyr det at du ikke vil selge brød fra Bakerrebellene? Kjekt å få beskjed om det er endringer i intensjonene dine.
 • onsdag
 • Vibeke Landsem

  Stemmer, føles ikke riktig sånn som ting har blitt. Du får ha lykke til med alle dine prosjekter i fremtiden
 • onsdag
 • Christer

  Utrolig at dere boikotter meg, så mye takk for at jeg fikk dere på sporet og at dere ikke er råkostveggiser lenger. Svik er det da dere er null uten det vi sammen har vært gjennom. At du boikotter meg sier alt om deg og intensjonenene dine.
 • Vibeke Landsem

  Marianne sender deg mail i løpet av dagen/ de nærmeste dagene

At Gry er den som står bak boikotten av meg er tydelig (ting blir tydelig når Vibeke sier at Marianne vil svare meg, og det viser at Marianne har fått oppgaven med å skrive til meg, noe hun forøvrig gjorde svært dårlig for dere, men veldig bra for meg. Jeg har aldri hatt noe utestående med noen av jentene, men de drar meg nå inn i noe jeg ikke har noe med å gjøre. Jeg nekter å gjøre sensur i bloggen min, er man uenig med noe i min blogg så får man selv komme med saklige kommentarer, jeg ser ikke kommentarene fra PP som annet enn saklig, om de enn er hard for selvbildet til den som blir tatt. Husk at jeg selv har vært gjennom det sammme, og jeg svarte med å bygge integritet, noe dere såkalte kraftmødre ikke eier. Også kraftmødrenavnet er det PP som kom med til dere, og dere eier ikke takknemlighet i det hele tatt, men later som dere selv står bak alt. Det er årsaken til at PP kuttet dere ut, fordi dere ikke eier integritet. Jeg har vært nøytral og hadde planer om å jobbe sammen med dere videre, men jeg er sjeleglad for at sammarbeidet ikke kom lenger enn det kom når jeg ser at deres intensjoner er personlige og ikke for det felles beste slik dere later som dere er i bloggene.

Tradisjonskosten er det PP som står bak, det er han som startet alt, først med å komme i kontakt med meg som hadde ressurser til å fremme det ikke bare informasjonsmessig, men også råvaremessig, og deretter dere. Dere er ikke annet enn gamle råkostveggiser som har sett at tradisjonskost er det som fungerer, så ender det med at dere forsøker å kapre hele greien ved også å prøve å presse meg til å blokke PP ute (som er den som kommer til å vise deres sanne ansikt tydeligere og tydeligere fremover), og nå har dere jammen fått meg inn i prosjektet med å vise deres sanne intensjone (noe dere enkelt hadde ungått om ikke dere straffet meg og mine kunder).  Dere må være bra dumme som ikke ser at dere skader dere selv, men slik er det når man er livredd for at egoet skal bli rakket ned på.

Jeg har ingenting til overs for folk som gjør det de gjør for å fremme seg selv, jeg og PP jobber for å fremme tradisjonskosten og ikke oss selv. Vi er bare ressurser som er med på å skyve dette frem, og ingen av oss ber om å få æren for det. Jeg har gjentatte ganger sagt i bloggen min og andre steder at det er vi som gruppe som skyver ting fremover, ikke mediakåte enkeltpersoner som fører krig mot Vita Hjertego osv.

Jeg godtar ikke at andre ødelegger det vi har bygget opp, så kraftmødrene vil ikke få fred når de oppfører seg som diktatorer og prøver å være noe de ikke er. Vi er alle i mot diktatorer, men tydeligvis ikke de som er det selv og ser på andre som en trussel for selvbildet sitt.

Kraftmødrene har gitt meg mye markedsføring tidligere da de var avhengig av produkter fra meg, men regner med at de stopper med det nå (kraftmamma.no viser jo tydelig hvor lite Tidsporten er eksponert, og alle bloggene har alltid fremmet Iherb mer enn Tidsporten), og de fortsetter å fremme svindelbedriften Iherb med sine skjulte eiere heller enn meg som faktisk har en gjennomsiktig bedrift der alle kunde kan følge en råvare fra A til Å som oftest, samt at eieren er kjent og forteller sin filosofi rett ut som den er. Ikke mye til integritet nei hos disse kraftmødrene, og takknemlighet eier de ikke for at jeg har vært en massiv påvirkning av hvem de er i dag, men de sier selvsagt aldri sine lesere at jeg er den som fikk dem inn i tradisjonskosten. At PP er den som har informert dem er en annen side av saken, men jeg har brukt mange 100 timer samlet på å informere Gry, Anne Marit og Vibeke før PP tok over. Takk skal dere faen med ha !

Jeg bryr meg pent lite om evt lesere som ikke liker det jeg gjør her, det er viktig for meg å vise hva integritet er, og om noen lesere har problem med det så ser de ikke objektivt på saken og er følelsesmessig involvert på ett vis. At jeg nå blogger om dette burde være tydelig for de fleste.

Kraftmødrene er årsaken til at bakeriprosjektet nå blir stoppet iom at de har sagt at de skulle selge brødene for meg, og nå sier de ikke vil det lenger (og det kun etter jeg spør dem direkte etter at jeg oppdaget at jeg var skjøvet ut i kulden av kraftmødrene som samlet gjeng). Det må da komme andre til som vil selge for at prosjektet skal på banen igjen, og det må være seriøse folk med integritet.

Christer

234 kommentarer:

1 – 200 av 234   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Veldig trist å høre at et så bra prosjekt blir satt på vent. Håper det klør i fingrerne til noen andre grunderer der ut. Brød til folket sier nå jeg.

Har tidligere blitt sensurert i en bloggdiskusjon om pasturisering av melk. Det var ingen trivlig opplevelse.

Mvh. Monika

Anne Beth sa...

Synd, forferdelig synd :(

Du har taklet denne konflikten bra, så synd at det skulle gå utover deg og dine prosjekter, men det sier mer om de enn om deg.

Håper du ikke legger prosjektet helt ned Christer, men går tilbake til tegnebordet, for dette bakeriet trenger vi. Dette er et prosjekt som er liv laga. Det er mange andre måter å få det distribuert på.

Jeg hadde virkelig gledet meg til å få ordentlig brød i posten om ikke så alt for lenge, og det finnes helt sikkert flere enn meg som er totalt håpløs på å lage surdeigskultur som også har gledet seg til det.

Stå på og lykke til

Melissa Spania sa...

Jeg syns det er trist at konflikter skal spres på internett slik at alle kan se hva dere privat går igjennom. Dette er privat og skal ikke deles så åpent for oss andre syns jeg.

Anonym sa...

Helt enig ,dette blir for dumt :(

Anonym sa...

takk for utfyllende informasjon om hva som foregår, særlig for oss (meg) som er nysgjerrig på hva som egentlig skjer;). Du takler dette bra og jeg kommer til å fortsette å handle hos deg! og takk for pp fortsatt skriver og svarer til oss lesere... Håper han fortsetter å være her i fremtiden.

Ida sa...

Enig med Melissa. Spesielt med tanke på å det bildet som gis oss lesere bare er overfladisk.

Det er kjempesynd at bakeriprosjektet har strandet pga. dette. At ikke Duggur skal videreføre Käserebellen-produkter er også synd (selv om jeg ikke tror at etterspørselen kommer til å lide for det - forhåpentligvis). Allikevel syns jeg at kraftmødrene er den mer troverdige parten i dette. De kommer ikke med personangrep eller nedsettende karakteristikker og kommentarer om ego osv. Det er unødvendig og usaklig. Det er nå engang slik at det ikke er copyright på den kunnskapen det hadde seg slikt PP var den første som formidlet her til lands. Heldigvis, må jeg legge til! Jeg er takk emlig for at kraftmødrene ble peilet inn på det rette sporet av deg og PP, men om de ønsker å utvide tradisjonskostbegret med f.eks. ville vekster og annet som glir fint inn under temaet (i mine øyne), så ser jeg ingen problemer med det. Hovedbudskapet er og blir det samme. PPs kompetanse har så klart vært nyttig for veldig mange, men jeg skjønner hvorfor kraftmødrene ikke ønsker den i sitt nye forum med tanke på alt som har skjedd. Det er i tillegg slik at kraftmødrene stør frem med fullt navn, bilde og annen infomasjon, og er gjennkjennbare og sporbare. Det gir dem kedibilitet i form av at vi vet at de er ekte personer som faktisk eksisterer på ordentlig - selv om de så klart mangler den faglige kompetansen. PP mangler slik kredibilitet, og blir derfor vanskelig å argumentere både for og imot - dessverre. Ideellt sett skulle kraftmødrene, PP og du jobbet sammen med samme mål. Når det nå ikke har blitt slik, vil leserne trekkes dit diskusjonen er forståelig og har en hyggelig tone. Det er foreløpig bare på kraftmammabloggen. Igjen - dessverre.

Jeg håper både PP, du og kraftmødrene holder på videre og deler av kunnskapen deres, men det blir uinteressant hvis det fortsetter med krangling, ufine kommentarer og ord mot ord.

Anne Beth sa...

Overfladisk bilde!!?? Utvide tradisjonskostbegrepet??? Har du eller jeg misforstått noe her?

Hadde PP slengt ut en masse svada og ikke kunne forklare eller begrunne det, hadde jeg vært skeptisk til det han skrev anonymt.
Men.... PP har en kompetanse som er misunnelsesverdig, og han forklarer og begrunner sine påstander (fant ikke riktig ord i farten) på en måte som gjør at det ikke er tvil om at han er seriøs og vet hva han snakker om.

Alt han forklarer oss "uvitende" er gjennomført ned til hver minste detalj og på en måte som enhver idiot kan forstå. Skulle ønske mine forelesere var bare halvparten så bra den gang jeg studerte.

Derfor spiller det ingen rolle (for meg i hvert fall) om jeg ikke vet hvem han er, eller om jeg kjenner ham personlig. Hans "kredibilitet" (selv som anonym) veier mye tyngre enn en som er kjent og som slenger ut en masse synsing som de tror på selv, men som får forklaringsproblemer når spørsmål blir reist.

Anonym sa...

Dette blir for dumt. Jeg er enig med Melissa og nå synes jeg du har trukket buksene litt for langt ned. Du kan da ikke skrinlegge planene om et bakeri fordi disse kraftdamene ikke støtter deg? Ærlig talt! Er de så kraftfulle da? Dette er rett og slett sutring av værste sort! Det er også ganske så lavmål å legge privat kommunikasjon ut på nett til skuelse for alle og enhver. Jeg kjenner at jeg blir flau på dine vegne. Hadde du vært profesjonell nok og hadde du hatt virkelig tro på det du driver med - så hadde du bare endret kurs og fortsatt med dine planer. Det er da mange nok der ute via dine egne kanaler som vil ha ordentlig brød????? Du har jo til og med PP på fanget ditt. Hvis han finnes da!. Jeg merker at jeg er lei av å måtte være tilskuder til denne barnslige enveis halshuggingen. Grow up, sier jeg bare - skjerp dere og kom tilbake til det som jeg synes er interessant. Nemlig trad-mat og dokumentasjon. Mitt inntrykk av disse damene er at de stødige damer som står på og har mye å komme med. At de tar avstand til deg (dere?) etter alt det negative som tillates å skrives om dem har jeg forståelse for. De har såpass vett at de ikke gidder å svare dere. Jeg begriper ikke at de ikke anmelder dere for all den dritten dere uten noe som helst belegg. Nei, nå er det på tide at dere legger bord surmuligen og ser fremover. Og nå er det på tide at jeg gjør noe annet merker jeg. God lørdag. Bente

Ida sa...

Poenget mitt, Anbe Beth, er at det ikke behøver være rett selv om det høres sånn ut for oss som ikke kan noe med grundige forklaringer osv. Nå har jeg ikke sagt at jeg tror han tar feil - har selv lært mye av PP og håper å lære mer. Jeg sier bare at i denne konflikten er det mye vanskeligere å tro på en som er ansiktsløs en kraftdamene. Det er godt mulig det er urettferdig, men sånn oppleves det i hvert fall. Med overfladisk bilde mente jeg at det kan være sider ved denne konflikten vi ikke får høre om. Det blir ord mot ord, og konflikten har ingen plass på internett - i mine øyne. Greit nok at det har vært et brudd, og at ingen av partene syns noe om det, men vi trenger strengt tatt ikke å vite hvem, hva og hvorfor. PP fortsetter her, og det er fint. Så får vi ta kraftmammasidene som de er, nemlig et forum med fokus på matlaging og utveksling av erfaringer heller en spesifikke spm knytet til helse. At mange syns det er en svakhet skjønner jeg godt, fordi helseproblemer nå engang er grunnen til st mange kommer inn på dette sporet, men det får vi tolerere syns jeg.

Utvidingen av tradisjonskostbegrepet er jo strengt tatt ikke så vikitg? Jeg har lest hvorfor PP ikke liker det, men kraftdamene anbefaler jo ikke noen å løpe ut og plukke løvetannhoder for å bli frisk eller som førs

Ida sa...

..som første skritt iå legge om til tradisjonskost. Hovedbudskapet om næringstett, animalsk mat og fokus på matvarer som skader oss eller hemmer dette oppleves fortsatt som hovedfokuset. Det er min personlige oppfatning,og om du eller PP er uenige med meg i dette så oppfatter dere det tydeligvis på en annen måte enn meg. Så klart er det dumt om noen vil ha svar på helsespm og kraftdamene ikke har kompetanse til å svare, men da finnes PP her inne.

Anna Simonsen sa...

Dette er helt fullstendig latterlig.
Hvor gammel er du?
Hvordan kan DU sitte og snakke om at disse mødrene er backstabbere, og så snakker du stort og flott om hvordan du har holdt deg flink og nøytral gjennom hele konflikten, og nå henger du de ut på nettet!
Disse damene har aldri fremmet noe annet enn sitt eget synspunkt ifht kraftmat og jeg synes det er vanskelig å i det hele tatt komme med en fornuftig kommentar på det som er skrevet av deg her.
Det er jo DU som bruker bloggen din som er arena for å fremstille disse mødrene i et veldig dårlig lys, og det du skriver her har ingenting å gjøre med tradisjonsmat.
Forskjellen på dere to og disse mødrene er at firkløveret har brukt sine blogger enkelt og greit til å spre informasjon om mat, det har aldri handlet om å drite ut deg eller PP.
Deres ønsker er å nå ut til folket og det virker på meg som det er det de har valgt å konstant gjøre hele veien. Deres blogger har aldri vært en arena de har tatt i bruk på stygt vis når de har hatt behov for å skrive stygt om andre mennesker med ulike synspunkter. Kraftmammaene hadde fort mistet tillit og kredibilitet dersom de hadde hengt ut andre mennesker slik du gjør nå.

Jeg synes det er ganske utrolig at voksent menneske som deg kan henge ut andre på nettet på denne måten. Nå er du barnslig, det er leit.
Du driver et lite selskap, hvor Christer/Tidsporten er det samme, slik som skrives i innlegget ditt. Du er avhengig av god publisitet og tillit av folket for å få dette til å gå rundt. Det er lite taktisk å oppføre deg slik du gjør.
Modne oppegående voksne mennesker bruker ikke tid og energi på sette andre i et så jævli dårlig lys.

Anonym sa...

PP og Christer etterlyser integritet fra kraftmødrene. PP beviser ...s manglende akademiske integritet (men kildehenvisninger er visst ikke så viktig i bloggverden, selv for dem med akademisk utdannelse). Det er PP som er læremesteren, som er den som har viten. Vi bør være takknemlige overfor ham, og han må krediteres for alt han bidrar med. Jeg kan godt forstå slik det har utviklet seg, at han og Christer er skuffet. I fortsettelsen så håper jeg på tilgivelse mellom partene, og/eller at hele denne saken kan gå i glemmeboken- få fokus på positive ting igjen.
Jeg kommer ihvertfall til å fortsette å handle hos Tidsporten, og jeg håper og tror at det ordner seg med bakeriprosjektet og alle de andre prosjektene!
Janne

Anonym sa...

Ida,
ang "kredibilitet" og validering av PP og begrepet ernæringsfysiolog, om jeg leser deg riktig så stiller du spørsmålstegn om PP er en ekte person/ har ernæringsfysiologutdannelse -hva er alternativet forresten - et spøkelse med inngående faglig ernæringskunnskap?
Da snakker vi virkelig ghostwriter-kapasitet.
og også i innlegget ditt i forrige bloggpost der du henvender deg direkte til han: "men det er klart at jeg innimellom (som sikkert mange andre) er usikker på om du faktisk er ernæringsfysiolog slik du har sagt sagt at du er. Så klart er ikke det å være ernæringsfysiolog ensbetydende med å ville eller vite hva som er vest for folk, men det gir jo en viss kredibilitet ift, kunnskap om hvordan kroppen fungerer o.l. Vi vet jo ikke hvem du er, og om du faktisk eksisterer, og det er joklart at det er en drawback "- ( et innlegg som jeg ser du nå har slettet igjen) Om du så betviler PPs "eksistens", så kan du(man) vel heller bare legge din lit og 'troverdighet som du sier, til de utallige mengder av forskningsreferanser og dertilhørende linker 'spøkelset' faktisk _gjengir_ og formidler til en hver som spør han, og som får grundige og ikke minst individuelle svar, og veldig viktig hjelp.

Hva vil man da heller, velge å heller hente veiledning fra f.eks en ernæringsfysiolog 'men da med et ansikt og som er søkbar' med utdannelse f.eks fra en av de største og mest anerkjente ernæringsfysiologskolene her i landet som blant annet ennå framsnakker lettmargarin i sin undervisning og den informasjonen/retningen som da nødvendigvis følger med som tanken bak en slik promotering?
Det er vel en grunn til at veldig mange som er syke og som har har funnet fram her, og sannsynligvis kommer flere og flere til, har gjort nettopp det pga tidligere villedning fra ulike ernæringsfysiologer med navn og tittel og med et ansikt bak skrivebordet og en god timesbetaling attpåtil, -og ikke minst viktig: noe som PP i tillegg _ikke tar,
men derimot har brukt uttallige timer på for å hjelpe folk.

Jeg forholder meg ikke nå til historikk med de innvolverte og samtaler frem og tilbake, og hva vi utenforstående "vet og ikke vet", men det snakkes generelt mye om takknemlighet for all hjelp, fra annet hold her og der for tiden, jeg ser ikke mye til akkurat det, annet enn bokstavene i ordet.

Marianne

Anne Beth sa...

Hva er det du tror på mer med kraftdamene enn på PP? Så vidt jeg husker, så har Gry aldri! lagt skjul på at det hun har lært om tradisjonskosthold har hun lært av Christer og PP.

Enig med deg. Vi får ta kraftmammaene som de er. Jeg kommer ikke til å slutte med å lese bloggene deres, eller å prøve ut oppskriftene, men prinsippene bak ekte PP kosthold vil jeg alltid ha i bakhodet. Damene har gjort en kjempejobb, og har lagt mye glede og inspirasjon inn i sine blogger, men det er PP som har løftet bloggene deres til uante høyder. Det er du nødt til å være enig i!

Ved å skrive dette risikerer jeg selv å stå til hugg for PP’s skarpe tunge. Syns jeg hører hans uttalelser om at han ikke trenger å forsvares.

Men jeg forsvarer ikke PP, men ærligheten i det skrevne ord. Intensjonen bak.

Om jeg skal bli overfalt av PP sine krasse kommentarer vil jeg og mitt sårede ego forbanne PP, grine mine modige tårer og pleie min fornærmede sjel. Men skal jeg fortsette med det i all evighet, eller skal jeg slikke mine sår å gå tilbake til virkeligheten å innrømme at «jeg tok feil – du har helt rett» å ta det hele som lærdom og at jeg er ett skritt videre i min utvikling? Enkelte av oss lærer kun på den harde måten - direkte og uten omsvøp - ikke "å gå rundt grøten" som vi kvinner er så til de grader flink til.

Siterer Arnulf Øverland: "Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!"

Christer har blitt utsatt for et komplott. Kraftdamene kunne skrevet en (1) linje "Kutt ut PP, og slett alle kommentarene hans og du kommer inn i varmen igjen"

Heldigvis kan det se ut som om Christer ikke er av den sorten, og jeg vil påstå at hvis noen er så dum at de i solidaritet til kraftdamene ikke bestiller varer hos Tidsporten mer, har de gått glipp av noe vesentlig.
Eli sa...

Har ikke tid til å skrive inngående nå, men vil bare si meg hjertens enig med Marianne. Takk, for et relevant og presist innlegg!

Eli

Anonym sa...

Jeg har heller ikke tid å skrive inngående nå, men vil også si meg hjertens enig med Marianne og Eli. Skal skrive noe etterhvert.

Fast leser/følger

Anonym sa...

Jeg henger meg på her, og sier meg enig med Anne Beth og Marianne. Og så håper jeg inderlig bakeriet blir en suksess når du får det opp å gå Christer.

Ellen

Anne Beth sa...

Sorry! Anna Simonsen

Hadde egentlig ingen intensjoner om å kommentere innlegget ditt, for da måtte jeg ha sunket på et lavmål som jeg egentlig ikke vil innrømme jeg besitter, men sier bare en ting.

Les ditt eget innlegg en gang til, og finn minst fem feil.

Ikke sikkert du vil finne de med en gang, men tørker du deg bak ørene er det kanskje mulig.

Vilde sa...

Enig. PP har alltid sørget for å vise til relevant forskning i hans påstander, og alle disse forskningsreferansene ligger lett tilgjengelig på alle bloggene han har kommentert i. Så lenge det fortsetter slik, ser jeg ingen grunn til å stille spørsmålstegn til hans troverdighet eller kredibilitet.

Anonym sa...

Anne Beth skriver: "Enkelte av oss lærer kun på den harde måten - direkte og uten omsvøp - ikke "å gå rundt grøten" som vi kvinner er så til de grader flink til."

Takk! Der slo du spikern på hodet! :) Kvinnespill har jeg virkelig blitt allergisk mot iløpet av livets mange faser og intrikaser. Uten sammenligning forøvrig minner noe av denne mekanismen meg om jentemobbing på barneskolen. Visse jenter hadde et helt eget talent for plutselig utfrysning av individer som ikke inrettet seg etter deres konsensusrammer. Og de fikk alltid alle rundt dem til å tro at det var dem det var synd på...

Det er ett eller annet helt omvendt med hva noen tydeligvis anser som integritet. Bare fordi kraftmødrene nå oppfører seg "strategisk riktig" gjennom å forsøke å framstå som rasjonelle, uemosjonelle og samkjørte, er det tydeligvis hverken mangel på hvisking, tisking eller barnslig håndtering i hvordan Christer som forretningspartner har blitt "håndtert" på. Helt utrolig egentlig. Tidsporten som forretning er forøvrig sjeldent transparent og inkluderende. Støtter Christer any day. Og uansett, hva er det overodnede poenget her egentlig? Står bak det Marianne trekker fram lenger oppe her: På den ene siden er det foretningsstrategi, imagebygging og halv-kunnskap som gjelder, mens det på den andre siden er et simpelthen helt unikt (i vår tids infokaos og skjulte agendaer) tilfelle av å gi (masse) egen tid, ærlig engasjement og faktisk brukbar og uselvmotsigene kunnskap (!), for å hjelpe folk som virkelig trenger det, helt uten egen vinning.(!!) Vet at mange kanskje er uenig her, men for meg er det soleklart hvor min repsekt faller.
PP bidrar helt uselvisk (sammen med forretninger som har ydmykhet nok til å forstå at de må vokse MED kunnskapen og ikke imot...) til at veldig mange av oss nå holder på å endre livet fullstendig til det bedre. Uansett hvor bra og talentfulle gründere kraftmødrene er og hvor mye bra innhold og kvalitet det er i prosjektene deres, så kan jeg ikke komme bort ifra akkurat DET lille poenget der.... Da det jo er dette lille poenget, som ER hele poenget.

Eli

Anonym sa...

Jøss, dette går jo over alle støvleskaft. Jeg vil være så diplomatisk og si at alle tar feil. Alle involverte parter bør seriøst legge selvhøytideligheten og stoltheten på hyllen, svelge noen kameler og fortsette å jobbe sammen for det målet man har til felles. Bloggdamer, butikkeiere og anonyme menn er gjensidig avhengig av hverandre... Og så bør alle jekke seg ned noen hakk. Ingen er perfekte, vi har alle forbedringspotensiale - og det gjelder også beleste menn.

Anonym sa...

Er så enig med alt du sier, Eli. Og jeg har også fått assosiasjoner til de "kule" jentene på skolen, som ingen kunne se gjorde noe galt.

Kristin

Anonym sa...

Christer, har du tenkt på å selge brødene dine i Mathallen på Vulkan i Oslo når Bondens Marked åpner egen butikk der i november/desember? Og på Maschmanns Matmarked på Skøyen burde det også være marked for gode brød. Da tenker jeg du dekker behovet i Oslo hvertfall. Eller hva tror dere andre brød- interesserte?

Ellen

Anonym sa...

Kjempefine tips Ellen, tenkte akkurat på de samme.

Vet også at Life Helios Grünerløkka og Life Helios Colosseum på Majorstua tar inn ekstra produkter som ikke er i Helios sitt sortiment (de tar inne alle Holte produkter frossent f.eks) Og tror de absolutt kunne være interessert i å ta inn ekte surdeigsbrød.
Tror kontaktpersonen på Majorstua heter Synne.
Det samme gjelder Røtter og Gutta på Haugen på St.Hans Haugen som mulige samarbeidspartnere i Oslo. Det finnes sikkert også flere.
Alle disse som nevnes nå har jo åpent hver dag.

Det er også en stor fordel da alle disse er lett tilgjengelige/ ikke minst lett synlige for alle Oslo-beboere, som sannsynligvis da vil bli den største kjøpegruppen under ett.

Det er sikkert også mange i distriktene som vil benytte seg av kjøpsringer slik som ved oste/smør-kjøpene.

Jeg vet om flere i Oslo som synes veien ut til både Fetsund og Duggurd kan bli litt vel lang, selv de med bil, og særlig siden åpningstidene deres er så begrenset.

Det er iallefall mange muligheter som helt sikkert vil legge seg til rette for det beste, for alle gode intensjoner.

Kan hende dette har gjort Bakerrebellene en stor tjeneste, selv om intensjonen åpenbart ikke var det. Av det gode skapes godt.

Marianne

Tone sa...

Å legge ut privat kommunikasjon slik burde man holde seg for god til. Jeg har ingen spesielle følelser for noen av bloggene, eller noen av personene bak. Jeg prøver bare å lese meg opp og å lære! Slike innlegg gjør bare at jeg tviler på grunnvollene i det hele... Jeg blir rett og slett forvirret.

Jeg tror at du greier å få brødbakingen opp og gå uten disse andre. Etterlys potensielle salgskanaler på bloggen din. Folk vet om de mest fantastiske småskalabedriftene, med de rette intensjonene, som du kan samarbeide med. Rundt om i det ganske land skjer det mye bra, og mange vil mer en gjerne videreformidle godt håndtverk! Jeg vet også om et slikt sted, og det i økokommune nr 1 :-) Det er bare å spørre, så får du vite.

Ellers så vil jeg si at jeg er takknemlig for at du deler din kunnskap og din lidenskap. Jeg prøver å lese meg opp.

Ida sa...

Jeg har ikke slettet noenting, da må det ha blitt slettet av admin (men det tror jeg ikke han ville ha gjort). Jeg sier det jeg sier om kredibilitet og anonymitet fordi jeg vet at det er flere enn meg som har vært inne på disse tankene. Jeg tenker også litt på dette i forhold til konflikten som pågår. Det er garantert ikke alt vi vet om denne, og da blir det vanskelig å ta et standpunkt. Jeg personlig stiller meg midt i mellom. Jeg stoler på kraftdamene og syns de er flinke, samtidig som jeg handler hos Christer og syns det er interessant å lese i kommentarfeltene her inne. Jg har selv funnet fram hit fordi jeg er syk, og setter pris på alt som kan hjelpe meg til å bli frisk. Det er ikke sånn at jeg stoler mer på en ernæringsfysiolog som en offentlig person mer enn en PP (hvis man er aktiv her inne og på kraftmammaforumet er vel det ganske åpenbart). Poenget mitt er at det er sånn det kan oppfattes, spesielt av dem som kommer inn hit for første gang. Det kan lett skremme folk bort (jeg var nesten der da jeg begynte å interessere meg for dette - leste innleggene men unngikk kommentarfeltet nesten med vilje). Det vil i så fall være veldig synd. Derfor syns jeg at kraftmammakanalen er kjempeviktig. At du ikke er enig med meg i dette, får bare være. Jeg er i hvert fall ferdig med denne debatten, og håper at det roer seg snart.

Anonym sa...

Jeg har ingen behov for å være uenig med noen for uenighets skyld, ei heller 'ta noen standpunkt', og optimalt hadde ikke dette som nå skjer skjedd heller, men da er det vel grunner for det. (ja, ser kommentaren din ligger der når man trykker "last inn mer")

Skremt, av hva da ? Å få hjelp og individuell veiledning? Og det til og med gitt gratis med kun gode intensjoner om å hjelpe andre ? Jeg tror du undervurderer enkeltindividet, også nye lesere, om du bekymrer deg for at folk ikke er i stand til å oppfatte både den faglig dyktige og også forskningsbaserte kunnskapen og hjelpen PP gir, og ikke minst den uselviske intensjonen i alt det han formidler, gitt i utallige timer og bruk av sin tid, fordi han vil folk som spør han, det beste, og det uten noen som helst form for egen-agenda. (Christer også)

Det er ekte integritet og kredibilitet, om man har behov for å plassere det i noen definisjon, og det er jeg sikker på at enhver vil oppfatte når de leser han, også nye lesere. Om noen ikke kan oppfatte det, så er de mulig ikke helt klar for 'budskapet', eller det å ta i mot noe gitt dem i ren godhet og uten behov for gjengjeldelse, eller eventuelt at de har mest vondt i viljen først og fremst, for å åpne opp for noe nytt som kan kanskje kan komme dem til hjelp. Fred ut.

Marianne

Benedikte sa...

Jeg håper virkelig at du på tross av dette klarer å blåse liv i bakeriplanene dine. Med en baker på Radøy kunne det kanskje vært mulig å få noe til på vestlandet? Og så vil jeg bare si at uansett hva man måtte mene om noen av de involverte partene, håper jeg indelig at PP vil fortsette å øse av sin kunnskap.

Anonym sa...

Om en dør stenges, åpnes som regel en annen. Forhåpentligvis blir det noe av bakeriplanene til Christer, brødene er sterkt etterlengtede! Gode produkter finner sine distributører uansett ene eller andre veien. Stå på Christer! :)

Mvh Tor

Anonym sa...

Jeg må si jeg synes det er trist å se at så få bryr seg om Christers arbeide og engasjement. Det er fint å se at flere setter pris på meg, men dette innlegget handler om den sleipe måten kraftmødrene forholder seg til dem som hjelper eller har hjulpet dem på. Jeg kan forstå behovet for å gå videre på egen hånd, men måten det har blitt gjort på er feig, og dette har vært under emning lenge. At de bruker meg og det at jeg eksponerer den sanne Gry for leserne som unnskyldning for det hele er dobbelt feigt, da det er løgn. Jeg har sett dette komme lenge, slik at dette mellom meg og Gry, som er av nyere dato, ikke kan brukes som argument. Kraftmødrene går mao ikke av veien for å lyve heller for å fremme seg selv og det de vil.

Kraftmødrene mangler lojalitet, ganske enkelt. De fremstår som ydmyke og omsorgsfulle, men kjører kun ego og hva som passer dem selv. De snakker fint om å fremme småskalaprodusenter i Norge som unnskyldning for å boikotte Christer, som de har å takke for mye, men benytter enhver sjanse de har til å promotere bl.a iherb og iherbprodukter. Meg bekjent er ikke iherb en norsk småskalaprodusent. Hykleri kan dermed legges til sleip og falsk opptreden og egokjør.

Christer er unik i Norge, da det ikke finnes andre med tilsvarende integritet, og som vil folkets beste på samme måte. Christer drives av idealisme og ønsket om en bedre verden, og et slikt grunnlag for forretningsdrift er verdifullt og burde verdsettes og påskjønnes. Det er riktig at penger er involvert i det hele, da han prøver å både leve av butikken samtidig som han prøver til enhver tid å ha råd til de beste og sunneste produkter til sine kunder. Ikke mange slår dette!

Angående mine kraftuttalelser om kraftmødrene så er de riktige slik jeg ser det, og det er kun fordi Gry var smart nok til å slette sine egne, frekke kommentarer, at mine fremstår som ”ekle” Enhver person som hadde lest det Gry faktisk skrev i kommentarenene til meg ville hatt et ganske annet syn på henne enn det som kommer fram i ymse kommentarer. Og det var også hun som startet denne situasjonen, ikke meg. Når disse damene tyr til sleipe og bakstreverske måter å gjøre tingene på er det bare rett og riktig at man gjør det som må til for å avsløre dem. Jeg ser derfor ingen problemer i at Christer har postet mailer fra kraftmødrene, all den tid disse inneholder informasjon som viser hvordan de faktisk er, samtidig som ingen personlige eller intime detaljer røpes. Når kraftmødrene tyr til sensurering og sletting av kommentarer, samt kjører en ”snill pike utsatt for slem mann” linje offentlig må man gjøre det som trenges for at leserne skal få se hvem og hva de egentlig er. Jeg oppfordrer alle som er opptatt av ekte tradisjonsmat, ekte helse, integritet, lojalitet, gjensidig berikende fellesskap og ekte idealisme og ønske om en bedre verden om å boikotte kraftmødrene. Falske mennesker fortjener ikke bedre, og burde ikke støttes eller næres på noe vis!

Når det gjelder meg og min spøkelseseksistens så er det interessant å se at påstanden om hvorvidt jeg finnes eller ikke, samt spørsmål om utdannelsen min, kommer fra en person jeg har hjulpet flere ganger via mail. Hvor mange kjenner ikke-eksisterende personer som kan skrive mail? Og hva gjelder min faglige bakgrunn så kunne det ikke bry meg mindre om noen betviler utdannelsene mine, da disse, i mine øyne, er verdiløse, og titlene som følger dem meningsløse. Det er ikke mine utdannelser som har gitt meg det kunnskapsnivået jeg har i dag, men snarere evnen til å tenke selv, stille spørsmål, samt til å grave til jeg finner det som er sant og fungerende. Og jeg har lest om kosthold og helse siden jeg var 4. Var jeg ”bare” en vanlig person, ja kanskje til og med en taper uten jobb, på trygd, sosialstønad eller hva det nå kalles, hva så? Blir da all kunnskapen jeg har delt plutselig verdiløs og usann? Blir fargen blå plutselig rød fordi en påstått kunstner, som tidligere har skrevet at fargen var blå, eventuelt avsløres som bløffmaker?

Anonym sa...

Slik tankegang er bare tull og tøys, og jeg sier til helvete med såkalte autoriteter, eksperter, fagpersoner, titler og hva søren! Enhver person som kan lese og tenke selv er i stand til å finne ut av saker og ting selv. Man trenger kun evne til å stille spørsmål, samt evne til å gå litt dypere enn de alment aksepterte svar på spørsmålene. Vi trenger ikke industrilønnede eksperter til å fortelle oss hva som er rett eller galt. Jeg skriver og påstår hva jeg gjør på grunnlag om kunnskap jeg har tilegnet meg etter mine utdannelser, slik at titlene mine betyr null og niks i denne sammenhengen. Det er jo bare tåpelig å tro at om man f.eks er ernæringsfysiolog så vet man da nødvendigvis mer om kosthold og helse enn hvermannsen og kvinnsen, da det som regel heller er slik at jo lenger utdannelse, desto større grad av indoktrinering av bestående paradigmer og dogmer styrt av vestilig industri og helsevesen.

Det er på tide at folket tar tilbake retten til å finne ut av ting selv, og også ansvaret for å gjøre dette, da det kun tjener det bestående systemet, dvs helsemyndighetene A/S og matindustrien, å tro på andre enn seg selv. Dette skaper et slave-mesterforhold som aldri er til gode for førstnevnte, kun sistnevnte og industrien han eller hun er en del av.

Og, å støtte mennesker som vil gjøre godt i verden, som bl.a Christer, er alltid en god ide all den tid vi som gjør det får som belønning mat og drikke som gjør oss i enda bedre stand til å velge et godt og rikt liv for oss selv og våre kjære.

PP

Anonym sa...

Blir det ikke også feil å la krafmødrene få "makt" nok til å stoppe et slikt fantastisk prosjekt som bakerrebellene vil være? I den store sammenheng betyr de lite fra eller til. :-)

T

Anonym sa...

Folk får mene hva de vil. Synes det er helt greit at vi har fått lese litt ift hva som har skjedd. Synes ikke det er bra når folk uttaler seg om ting som de ikke kan, men later som de kan. Har opplevd dette selv ift Gry. Kg pris på over 600 kr er ganske stiv for Grys hjemmelagde spekepølser synes nå jeg. Svært synd når folk blir så pengegriske. Stå på Christer du får nok realisert din drøm dersom du selv ønsker å få i gang et bakeri i oslo området.

Anonym sa...

Jeg har vært mer eller mindre målløs siden Christer skrev dette blogginnlegget. Målløs fordi jeg er sjokkert over kraftmødrenes boikott av Christer og Tidsporten, og måten dette har skjedd på. Det som kommer frem i dette innlegget vitner om en umodenhet og en mangel på integritet som jeg selv ville ha skammet meg over å være i besittelse av! Jeg er også overrasket over at ikke flere har kommet på banen i kommentarfeltene her for å støtte både Christer og Pirke Petter. Jeg er helt enig i det PP skriver ovenfor her - Christer er unik i Norge, blant annet nettopp fordi han har et ærlig og oppriktig ønske om å gjøre verden til et bedre sted og dermed driver sin forretningsvirksomhet med dette som utgangspunkt. At kraftmødrene nå velger å boikotte Norges beste leverandør av nettopp "kraftmamma"-produkter - vel, som sagt... Jeg selv ville ha skammet meg dypt og inderlig over en slik umodenhet og mangel på integritet. I så måte er jeg helt og holdent enige med de som sier de får assosiasjoner til "jentemobberne" på skolen. Trenger jeg å nevne at jeg selv også er fullstendig allergisk mot slike jenter hvis eneste hensikt ser ut til å være å få andre til å synes synd på seg selv samtidig som de selv ønsker å fremstå som "den rettsskafne".

Helt uavhengig av hvem Shakespeare egentlig var, hvor vedkommende kom fra eller om vedkommende var mann eller kvinne - så er det et faktum at han/hun var (og fortsatt er) en stor forfatter. På samme måte spiller det ingen rolle for meg hvem PP er og ikke er, hvilke titler han eventuelt måtte ha og ikke ha osv. Det PP formidler av kunnskap er fullstendig unikt, og det er godt på vei til å FORANDRE LIVET TIL MEG OG HELE MIN FAMILIE. PP er saklig, korrekt og forteller oss sannheten - hvilket er det eneste jeg er ute etter. Faktisk vil jeg gå så langt som til å si at den kunnskapen PP sitter på vil løse noen av de aller største problemer verden står overfor i dag dersom den bare får komme usensurert ut til folket!

PP: Jeg har ett eneste ord å si til deg, og dette er til gjengjeld et ord jeg kunne gjenta i det uendelige: TAKK. TAKK. OG ATTER TAKK.

Jeg vil også takke Christer for det fantastiske arbeidet han gjør i forhold til Tidsporten, og i tillegg for ikke å sensurere vekk situasjonen som har oppstått i forhold til kraftmødrene.

Forøvrig er det skammelig at man stjeler et annet menneskes livsverk, kaller det sitt eget og presenterer det i sensurert form. Fullstendig skammelig!

Jeg har ikke tid til å skrive mer nå, men har vel forsåvidt fått sagt det jeg hadde og si.

Fast leser/følger

Anonym sa...

All min støtte til deg Christer. Du gjør en fantastisk jobb!!
Ane

Anne Beth sa...

Jeg er så enig med deg Fast leser/følger - "Jeg er også overrasket over at ikke flere har kommet på banen i kommentarfeltene her for å støtte både Christer og Pirke Petter."

Jeg er rett og slett "skremt!"

I andre innlegg leser jeg over 200 kommentarer. I dette innlegget er vi kommet til 34 kommentarer. Hvor er alle dem som lovpriser all hjelpen fra PP i dag? Hvor er alle dem som lovpriser varene til Christer? Er det virkelig slik at her er det bare om å gjøre å "grabbe" til seg det som "grabbes" kan og gratis att på til?

Koster det for mye å skrive en liten linje til Christer om sin støtte, og et ord om at "Tidsporten er min leverandør av sunn og god mat for evig og alltid"? Eller er det bare en haug med feige sutrete sjeler der ute som ikke tør å stå opp for hva de tror på når det virkelig gjelder?

Jeg sender herved min støtte til Christer og Tidsporten, og ønsker ham lykke til videre med både brød og andre godsaker. Jeg kommer ikke til å slutte å handle mine varer fra Tidsporten, og jeg gleder meg sinnsykt til brødene kommer i salg.

Oppfordrer alle til å gjøre det samme.


Anna sa...

Jeg har egentlig valgt å holde meg litt utenfor denne diskusjonen, men har skrevet støtteerklæringer til PP mange ganger tidligere. Han er rett og slett unik, og han slutter aldri å overraske med både kunnskap og tid han legger i å hjelpe andre.

Jeg handler fremdeles hos Christer – uten tvil – men jeg har ikke handlet så mye da jeg kjøper både smør og ost fra lokale leverandører som også livnærer seg på dette. Men jeg har veldig lyst til å likevel bestille smør fra han til høsten nettopp pga det som har skjedd – så hos meg var det handling fremfor ord som skulle gi støtte :) Jeg ønsker han selvsagt lykke til med bakeriprosjektet også.

Anonym sa...

Jeg er egentlig ikke overrasket over dette som har skjedd i det hele tatt. Jeg er glad for at Christer har integriteten på plass og bringer dette frem i lyset. Jeg synes det er tøft gjort! Applaus! Samtidig tror jeg mange har fått litt hakeslepp på grunn av dette. Normen i vårt samfunn er jo at riktig atferd i slike tilfeller er at "man hever seg over slikt" (både når det gjelder å i det hele tatt poste et slikt innlegg, eller å legge igjen kommentarer). Det kan hende at Christers normbrudd her har sjokkert mange (og kanskje ført til at flere er i tvil om hvor deres støtte skal rettes). Det tar nok litt tid før sannheten synker inn hos alle og enhver. Men, den tid kommer nok.

PS: Jeg håper forresten Christer fremskynder rebell-bestllingen til høsten.. Det går virkelig unna her (spesielt når man har sommergjester)!! :)

Anonym sa...

Har vært fast leser av kraftmamma-bloggene, mest pga kommentarfeltet. Merker at jeg nå ikke har særlig nytte av det lengre, og holder meg til denne bloggen her. Nå hadde jeg heller ikke et så personlig forhold til kraftmamma-bloggene, som det virker som mange har, men brukte de rett og slett som en kilde til informasjon. Slik jeg ser det er nå Liveneshage og PP den eneste kilden til ren, ekte og sann informasjon uten noe tullball, og det er akkurat det jeg er ute etter. Handler selvfølgelig fortsatt hos Tidsporten like mye som tidligere.

Lise

Anonym sa...

Eli skrev:
"På den ene siden er det foretningsstrategi, imagebygging og halv-kunnskap som gjelder, mens det på den andre siden er et simpelthen helt unikt (i vår tids infokaos og skjulte agendaer) tilfelle av å gi (masse) egen tid, ærlig engasjement og faktisk brukbar og uselvmotsigene kunnskap (!), for å hjelpe folk som virkelig trenger det, helt uten egen vinning"

Det er uvanlig, men veldig praktisk, å lese at andre setter akkurat de ordene på saken som jeg selv i grunnen lette etter. Derfor dette klipp-og-lim-sitatet fra Eli over her, hvor hun har sett og peker på tre kvaliteter som jeg av og til synes blir forvekslet med "å være flink og sympatisk", nemlig "foretningsstrategi, imagebygging og halv-kunnskap", i tillegg til det som også er nevnt her i kommantarfeltet, det å stå sammen i en trofast enhet.

Og når jeg først er i gang med å gjøre andres ord til mine egne, er jeg også enig med dem som peker på at denne situasjonen ikke hadde vondt av å belyses. Vel er det ikke tradisjonsmaten som er i fokus her, men det må være temmelig "innafor" å også beskjeftige seg med spørsmål omkring integritet i en sammenheng som dette. (Jeg synes ihvertfall selv det er litt oppklarende, ettersom jeg faktisk hadde en viss følelse av akkurat dette med kort fartstid og ikke særlig dyptpløyende kunnskap etter kurs hos Gry, og er faktisk på en måte litt lettet over at det finnes flere som peker på at det kanskje var imagebygging og forretningsstrategi som hadde tatt over plassen).

Anonym skriver også at det kan være Christers normbrudd som gjør folk litt tause i dette kommentarfeltet. Ja, det er vel litt normen å "heve seg over" affektutbrudd som dette, og jeg har også i grunnen tenkt en stund på å kommentere dette. Jeg føler at jeg er blitt voksen nok til å godta affektutbrudd, og heller konsentrere meg om å se det vesentlige innholdet i det. Jeg skjønner sjelden noe særlig av mot-kommentarer som at "voksne folk" bør "holde seg for gode til" dette og hint, eller den generelle innvendingen i sånne sammenhenger, som rett og slett er at "dette blir for dumt".

Jeg bruker selvsagt fortsatt Tidsporten:)

Junia

Anonym sa...

Jeg har ikke vært aktiv i kommentarfeltene, men har vært ivrig leser av alt PP har skrevet og er i tillegg lykkelig kunde hos Tidsporten. Er evig takknemlig for at Christer importerer det fantastiske smøret, hadde ikke klart meg uten! Er sjokkert over måten kraftmødrene har oppført seg på...og for å være ærlig ble jeg også skuffet, da bloggene deres var de som gjorde meg oppmerksom på både tradisjonskost og PP. Nå har jeg rett og slett ikke lyst til å lese bloggene deres lenger...jeg gir min fulle støtte til Christer og PP.

Når det gjelder kommentaren lengre oppe ang "copyright på kunnskap" så er saken dét at det er normal høflighet å vise til kilder. Så jeg synes det er direkte frekt å poste innlegg i blogger om diverse temaer og få det til å se ut som om man har innhentet kunnskapen selv, uten å nevne kilden til kunnskapen. Det handler om respekt og integritet. At de bryter samarbeidet med Christer fordi han ikke sensurerer kommentarfeltet i bloggen sin synes jeg er lavmål. Kan godt skjønne at man kan synes det er problematisk å drive forretningsvirksomhet med personer man er uenige med, men å stille ultimatum på denne måten er jo rett og slett barnslig. Hvorfor ikke bare erkjenne at man er uenig på visse punkter, og så heller fokusere på det felles mål å bringe tradisjonskost ut til folket? Men, når det er sagt tror jeg at det bare blir bra for Christer å finne noen andre å samarbeide med, ærlige folk som har bein i nesa og står for det de sier. Jeg synes det er fantastisk med slike folk som Christer, som brenner for det de driver med og jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med å handle hos Tidsporten.

Jeg er så enig i det som PP skriver ang. utdannelse og titler. Det handler om å tenke selv og ikke minst bruke tid på å innhente seg kunnskap, ikke hvilken bakgrunn man har. Spiller det noen rolle hvem PP er? Hvis man er interessert er det jo bare å lese seg opp på stoffet han henviser til og så bestemme seg for om man mener det er bra kunnskap eller ikke? Prøve rådene han gir og se om det virker eller ikke? Jeg har selv lest masse rundt på nettet om tradisjonskost etter at jeg fikk øynene opp for dette, både av ting PP har lenket til og ting jeg har funnet selv. Det er som en dør er åpnet og jeg ikke kan gå tilbake, fordi så mange av grunnsteinene i det jeg har blitt lært tidligere er rokket ved. Men, jeg ser og kjenner på kroppen at det han snakker om er sant, da har jeg ikke behov for å høre om titler eller utdannelse! Det er utrolig generøst av PP å bruke sin tid på folk som søker kunnskap i kommentarfeltet her og spør, og han viser ekte medmenneskelighet og ansvar i de grundige svarene han gir og med henvisning til mer informasjon man kan lese. Det viser at han har ekte intensjon om å hjelpe folk og om å spre kunnskapen. Synes det er trist da at enkelte av de som tydeligvis har hatt nytte av kunnskapen og hjelpen hans ikke kan vise ham respekt nok til å oppgi ham som kilde når de videreformidler kunnskapen.

Jeg setter stor pris på Christer sin oppriktighet, åpenhet og idealisme. Jeg ser med glede fram mot den dagen jeg kan motta surdeigsbrød i posten! Har ikke fått dreisen på surdeig selv enda, derfor blir det fantastisk å kunne kjøpe slike brød fra noen som jeg vet kommer til å lage dem på riktig måte fra bunnen av. Stå på Christer!

Johanne

Anonym sa...

Jeg har sendt støttehilsen til PP før og sende herved en til Christer. Husk likevel på, gutter, at dere sitter heller ikke med sannheten. PP er klok og svært kunnskaosrik. Likevel mener jeg det er sunt og nødvendig å stille kritiske spørsmål, også til han.

Stå på videre! Jeg kom også innom på bloggene ved at jeg ble interessert i å lese kommentarene fra PP :-)

Hilsen Linn

Anonym sa...

Ærlighet varer lengst. Det tar tid å opparbeide seg slike kunnskaper som PP har om kosthold og ift kroppslige mangelsymptomer.For din del Christer tror jeg det faktisk er det beste for deg at du ikke samarbeider med dem noe mer. Både du og PP er to fantastiske mennesker, som bare vil hjelpe andre på en god måte. Hege

Anonym sa...

Slutter meg 100% til "anonym" m/ fl, ikke mange ord og vendinger som setter standarden :) Er takknemlig for Tidsporten , Christer og PP, deres inkreditet er unik i dagen. Tidsporten blir fortsatt min nærmeste butikk og jeg ser fram til de beste brødene ! Det å frekventere verdensveven og samtidig undervurdere leseres egen fatteevne er mildes talt å skyte seg selv i foten, sage over greina en sitter på osv. Crister og PP er gode mennesker... "med hjertet på rette staden"... om jeg hadde penger ville det for meg gitt en stor glede i å investert i Christers prosjekt!

Anonym sa...

Jeg tror ovennevnte anonym har rett i at mange har fått litt hakeslepp av denne saken. Mye har blitt sagt og gjort. Jeg har i hvert fall selv trengt tid på å la alt synke inn og kjenne etter hvor jeg står og hva som er viktig for meg.

Og det viktige for meg er uten tvil PirkePetters kunnskap. For meg er den en bærebjelke i tradisjonskosten, og den har åpnet en ny verden for meg når det gjelder forståelsen av kosthold og helse. Er evig takknemlig for det arbeidet du har lagt ned og forhåpentligvis kommer til å fortsette å legge ned, PP.

Samtidig er Christers rolle uvurderlig ved at han forsyner meg og min familie med førsteklasses varer. Jeg støtter deg fullt ut i arbeidet med et fremtidig bakeri, Christer. Du er en troverdig og dyktig aktør i et tøft marked som jeg kommer til å fortsette å kjøpe råvarer fra. Som Tor over her sier: når det lukkes en dør, åpner det seg en ny! Dette klarer du, også uten kraftdamene.

Janne

Unknown sa...

Amen to that! Christer og PP har min takknemlighet og støtte for all den gode kunnskapen de formidler. Keep up the good work!

Stig M.

Anonym sa...

Og at motparten framstår som rasjonelle, uemosjonelle og samkjørte virker kanskje også "strategisk riktig", etter samme norm? Jeg synes det er positivt og nesten litt betryggende at så mange ser ut til å kunne se lenger enn dette.

Charlotte sa...

Nei, dette er flaut. Et lite tips, Christer: Trekk pusten dypt, len deg tilbake og prøv å se dette fra kraftdamenes side.
Prøv igjen.
Prøv igjen helt til du klarer det.
Så slutter du denne offentlige uthengingen.

Du kan mene hva du vil om kraftdamene, det er ikke interessant.
Men det er interessant å se hvor profesjonelt de forholder seg til deg når de avslutter det påbegynte samarbeidsprosjektet om bakeriet.
Fortsett forretningene dine, ikke bruk krefter på å være smålig.
Folk kan tenke selv.

Anonym sa...

Noe av det absolutt verste jeg vet - det er når noen går ut og forteller én side av en sak, samtidig som de nekter motparten å fortelle sin versjon, og dermed målbinder sin "motpart" fullstendig. Som sagt, noe av det absolutt verste jeg vet!

Det er dette kraftdamene gjorde. De gikk ut offentlig - i sin felles blogg - og fortalte at de ikke lenger ønsket at PP skulle være en del av deres konsept, fordi han "ikke passet inn". Vel, dere som kaller dere "kraftdamer" - dere ønsker å formidle tradisjonskost samtidig som dere stenger ute den personen som har lært dere alt dere kan om tradisjonskost, og ikke nok med det - han er en av VERDENS absolutt største ressurser hva angår tradisjonskost. Dere går ut offentlig, og informerer om at han ikke lenger er ønsket.

SAMTIDIG hindrer kraftmødrene effektivt ethvert forsøk på formidling av "motpartens" opplevelser av hele situasjonen. De nekter PP å uttale seg om hvordan han selv opplever denne situasjonen, de sensurerer han, stenger han ute - og nå velger de å boikotte Christer fordi han ikke er villig til å sensurere PP på samme måte som de selv har gjort.

Som sagt - jeg kan ikke FORDRA slike situasjoner som oppstår når slike kjerringer skal spytte ut av seg en masse greier om hvor ille "motparten" er samtidig som de gjør hva de kan for å hindre "motparten" i å snakke.

Kjenner jeg begynner å få nok av kraftmødrene nå. Umodne, barnslige, griske, uprofesjonelle og fullstendig integritetsløse.

Synes det er helt greit at Christer har nektet sensur og dermed latt PP fortelle hvordan ting ligger an sett fra hans ståsted - og i tillegg selv fortalt hvordan han har blitt boikottet.

Fast leser/følger

Anonym sa...

Jeg drister meg frempå med et spørsmål som jeg ikke kan huske å ha sett besvart tidligere, nemlig mengden av smør og ost som må til for å få "mettet" behovet for (bl.a.?) vitamin K12. Noen som har noen erfaringer, av dere som har merket bedringen på kroppen, eller kanskje PP?

Jeg er ikke redd for vektoppgang, og ble også raskt noen kilo tyngre da jeg startet med dette kostholdet. De to siste ukene har jeg imidlertid vært på ferie og har måttet rasjonere på smør og ost, og vips er jeg tilbake på min tidligere vekt igjen. Jeg drikker ikke melk og er foreløpig ikke på lever mer et par-tre ganer i uka. Men jeg tenker da at kanskje dette er min mest riktige vekt - all den tid jeg jo fortsatt har et kosthold med upasteurisert smør og ost når jeg først spiser smør og ost, bare at det er i de samme mengdene som jeg før satte til livs av den pasteuriserte typen. Hvilket vil si tilsammen 4-5 knekkebrød daglig med et "normalt tynt lag" smør og totalt 8-10 osteskiver skåret med ostehøvel. Altså ikke de tjukke lagene vi ser bilder av og får beskrevet på flere blogger, og som jeg sannsyligvis har vært inspirert av uten å tenke over det. Det er kjempelett å kjenne behovet for mye av denne maten, merker jeg, men jeg er usikker på om det er et behov som i grunnen kommer av det fokuset jeg har på at det er bra for meg ..?
Hilsen Ada

Anonym sa...

Jeg støtter deg fullt og helt Christer!! Jeg er så takknemlig for at det finnes personer som deg. Det betyr mye. Gleder meg veldig til å bestille smør fra Tidsporten for første gang, nå til høsten :) Og når det gjelder deg PP, så er det så mye jeg kunne sagt, men det får jeg ta i en annen kommentar. Stå på Christer!! :D

Anonym sa...

Pussige greier. Har lest alle kommentarer og det er påfallende og svært underlig at alle kommentarer og støtteerklæringer - med få unntak - er fra anonyme kilder. Ganske unormalt i dagens åpne nettsamfunn. Kan virke som dere har skrevet disse selv.....? Foreslår at dere biter i det sure eplet og ser fremover i stedet for dette tøyset. Jeg mener at alle parter i denne håpløse saken bidrar med sitt - og man må tåle at disse damene ønsker å klare seg selv uten sterke og dominerende stemmer som PP og Christer.

Thomas

Anonym sa...

Pussige greier, sa anonyme Thomas...hehe

ja, vi har skrevet dem selv, sannsynligvis hver i sær, ingen som skrev for meg iallefall, fikk det til selv ;-) Marianne

Anonym sa...

Jeg klarte det også selv, heldigvis;)

Thomas: Jeg ser ikke at det er noen forskjell på antallet som bruker et fornavn som nick her, og på de forrige kommentarfeltene i denne bloggen. Dette er jo også generelt sett såpass vanlig at det er vanskelig å se det som særlig alarmerende, synes jeg.

I tillegg er vi etterhvert flere som knyttes til nicket vårt fra tidligere i "samtalene" med PP. Med et nick som er gjenkjennbart kan hver især i det minste knyttes til all info hver især har gitt i tidligere kommentarer. Og jeg ville selvsagt reagert sporenstreks og temmelig høylydt hvis noen skulle tatt seg den frihet å skrive en støttemelding underskrevet med mitt nick:)

Junia

Anonym sa...

Spørsmålet om vitamin K2 kan ikke besvares verken spesifikt eller generelt da dette er avhengig av bl.a dyrets alder, for, beite, tid på året, m.m. Det finnes heller ingen etablerte anbefalte nivåer for K2. Det er uansett viktigere å få i seg K2 og andre næringsstoffer daglig, uansett mengde, da det ikke er mengden av enkelte næringsstoffer som er viktig i forhold til at kroppen får alle den trenger kontinuerlig. Slik at summen av alle næringsstoffene, synergismen, er viktigere enn høye doser av enkeltnæringsstoffer.

Du skal ikke legge på deg av betydning av ost og smør eller andre melkeprodukter, da disse i hovedsak er proteiner og fett utover vitaminer, mineraler og andre substanser. Slik at når du allikevel legger på deg av disse matemnene så er det enten fordi du trenger dette i en periode, hvilket da betyr at det er en helbredsreaksjon. Eller at du har problemer med å fordøye disse matemnene. Alternativt at det du spiser av karbohydratkilder i tillegg til melkeproduktene i større grad enn vanlig omdannes til fett.

Når dette er sagt så er det vanlig med midlertidig vektøkning ved kostholdsomlegging, og det er i nesten 10 av 10 tilfeller ikke fett, i betydning substanser fra mat som omdannes til fett og lagres i fettceller, men snarere økt tilbakeholdelse av væske i kroppen. Dette skyldes normalt omregulering av nærings og/eller hormonelle balanser (inkludert midlertidig hypotyreose, som fremmer tilbaheoldelse av væske), men kan også skyldes helbredsreaksjoner i nyrene eller tykktarmen. Nok en vanlig årsak er kronisk eller midlertidig redusert syreproduksjon i magesekken, pga virkningen dette har på hormonet sekretin, som også deltar i regulering av kroppens væskebalanse. Litt info -
http://en.wikipedia.org/wiki/Secretin
http://www.pnas.org/content/early/2009/08/31/0903695106.full.pdf

En annen vanlig årsak til økt tilbakeholdelse av væske er økt aktivitet av hormonet aldosteron. Mer info her –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1373306363504#c812964402215477525

Har du flere spørsmål, still dem her –
http://liveneshage.blogspot.no/2012/12/kongens-pepperkaker.html

PP

Anonym sa...

Pussige greier ja.. hvorfor får du anonyme Thomas meg til å sitte her nå å lure på hvem du egentlig er ? Sterkt involvert iallefall..

Jeg har aldri møtt noen av "partene" og min støtte til Christer er utifra den inkreditet han utviser her, tar for gitt at "korrespondansen" han har flettet inn her er like ekte som han selv , ikke rart at kraftdamene forholder "profesjonelle" til saken: dvs at dem klokelig forholder seg taus. . Som leser av samtlige "kraftdame "blogger (med takksigelser og lovprisninger av Christer og PP) er deres boikkott av Christer , med den begrunnelsen dem her gir, for meg vond handling . En slik adferd tar jeg sterk avstand fra .

Så til din undring : Jeg fikk til kommentaren helt uten hjelp :-) Siden du provoserer meg såpass , velger jeg i dag nicket

Thomas 2....

hva heter du?

Anonym sa...

Det er kanskje det som er Thomas sitt poeng, at det er så mange som ikke underskriver med et nick, men bare "anonym" - de kan dermed ikke knyttes til tidligere aktivitet her på bloggen

Anonym sa...

Jeg teller. Av alle støtteerklæringer, er det kun 5 stk som ikke har underskrevet med noe nick her, som støtter. 3 stk med deg, som også da tilfeldigvis er anonym ? som ikke støtter, har skrevet her. Det er flest innlegg her i denne bloggposten som støtter, naturlig nok. De som støtter kraftmødrene, har skrevet det i de fora der disse befinner seg, ikke her.
Do the math.

Når man er ferdig med sannsynlighetsberegning kan man igrunnen mer fokusere på det faktum hvordan bloggkommentar-mulighetene er på denne bloggen/mange blogger, der man må inneha f.eks googleprofil/wordpress/nettsted for _ikke å kunne poste anonymt. De færreste i denne bloggens leser-segment har egen blogg/nettsted, snittalderen på den jevne leser her er nok noe over det stadiet. Ikke kan man knytte spesiell ident (på samme måte som på andre fora a la VG-nett osv der folk kan opprette kommentator-profil) til denne bloggen heller, og om man leser slike blogger som denne generelt (og teller der også om det så skulle være nødvendig) vil man kjapt se at de aller færreste har en egen link-ident som knyttes til leserens innlegg.

Alternativt kan man jo mest forsøke å unngå å bli paranoid. Støtte dreier seg om mer enn å være 'sporbar'. Og det vil nok sikkert også Christers bedriftsfremtid vise i tillegg.

Marianne

Anonym sa...

Takk, Marianne! Det var nettopp denne tellingen jeg mente å ha gjort et overslag over, og jeg mente samtidig å oppfordre Thomas til selv å se nærmere på tallene. Som jeg ser av "anonym" rett før deg, klarte jeg ikke å gjøre dette tydelig - men nå "gjorde du matten" for oss, enkelt og greit:)

Lutt det du skriver om å unngå å bli paranoid, også. Jeg tenker at det gjelder kanskje flere enn meg at ideer og forestillinger uten klar og definerbar rot, trenger å brytes ned til f.eks rene tall eller andre enkeltbestanddeler for å belyses. Eksempel: Alt det jeg "fikk for meg" var galt under det første svangerskapet mitt ble f.eks behørlig intellektualisert over av den kloke legen min. Lite avfeiing som at "du fantaserer" eller "det er bare en fiks ide" til fordel for f.eks "ok, la oss da telle hjerteslagene på ulike tider av døgnet og se om det finnes variasjon" osv. Hun var tålmodig, men lærte meg samtidig litt om mine egne reaksjonsmønstre:)

Junia

Ida E sa...

Jeg håper virkelig bakeriet overlever og finner en ny vei ut i livet. Jeg er skuffet over kraftmødrene når de lar konflikten med en tredjepart gå utover Christer, og alle oss som ville hatt glede av bakeriet. De straffer på en måte sine egne lesere. Stå på Christer, jeg heier på deg og prosjektene dine :)

Anonym sa...

Hei Christer
Du har min støtte.
Sier meg enig med Junia over her m.m.

Hilsen Fru Blom

Anonym sa...

Jeg kan bekrefte at jeg verken er Christer eller PP, men rett og slett en fast leser/følger. Dessuten er jeg dame. Faktisk litt fornærmet over å bli tatt for å være mann. Jeg er anonym ellers også (stort sett), men da under et annet kallenavn. Jeg valgte et nytt kallenavn her, fordi jeg avskyr konflikter - og særlig denne type sandkassekonflikt som kraftmødrene har satt i gang i forhold til nevnte situasjon. Ønsker ikke å ta del i konflikten ved å involvere mitt vanlige kallenavn, men føler allikevel behov for å si hva jeg mener.

Fast leser/følger

Anonym sa...

Denne offentlige krangelen og ensidige skittkastingen som ser ut til å ha tatt over bloggen din, Christer, gjør meg veldig trist. Jeg skjønner ikke hvorfor du lar dette skje? Du har en skare av trofaste kunder, og jeg tror at jeg ikke er den eneste som mister både respekt og kjøpelyst når du bruker bloggen din til å føre en slik privat/forretningsmessig konflikt. Jeg må innrømme at jeg ikke har engasjert meg så mye at jeg har lest alle innleggene og kommentarene her, men at du og PP offentliggjør privat fortrolig kommunikasjon dere har hatt med Gry og kraftmødrene, tilsynelatende fritt sakset og satt sammen med deres egne mer eller mindre uttalte hentydninger og personkarakteristika har overasket meg veldig. Jeg ser at du frir til andre samarbeidspartnere til brødprosjektet ditt i samme innlegg, og lurer på hvem som tør å inngå et samarbeid med noen som tar konflikter på denne måten.

Jeg synes du skal foreta en kundeundersøkelse og finne ut av hvor mange av dine ost/fiskeleveroljekjøpere som stammer fra kraftmødrenes blogger. Dere etterlyser takknemmelighet fra kraftmødrene for den kunnskapen dere har vært så vennlige å dele, hvor er din takknemmelighet for de enorme pengesummene synligheten i deres blogger må ha brakt inn for deg? Hvilken verdi har din aktivitet i deres blogger hatt for din egen virksomhet? Jeg synes denne lovprisingen av kompisene Christers og PP’s ”snillhet” er svært naiv.. Når fikk dere enerett til å tjene penger på tradisjonskost? Hvordan kan dere antyde at det er Gry og kraftmødrene som er griske?

Det er helt sikkert detaljer av typen ”hvem som sa hva først” her som jeg ikke har fått med meg her, men det jeg har sett er at kraftmødrene har ett enkelt innlegg der de henviser til negative kommentarer, og sier at de vil avslutte samarbeidet med dere. Jeg synes det så ryddig og profesjonelt ut, det er ikke slik info jeg er ute etter på bloggene så jeg la ikke så mye i det. Jeg fikk ikke noe negativt inntrykk av verken dere eller kraftmødrene, og jeg tenkte at jeg skulle begynne å lese din blogg mer aktivt også for å følge PP. Så kommer jeg hit, og leser enorme mengder skittkasting, uthenging og netthets rettet mot disse damene, og spesielt Gry, med stygge personkarakteristikker… Blir bare helt målløs… Jeg trodde dere var bedre enn dette.

Jeg har delt privat informasjon med dere tidligere og fått gode råd fra PP (som jeg flere ganger har uttrykt takknemlighet for), så jeg tør ikke å underskrive med navn eller nick her. Hvem vet hvem dere kan legge for hat og starte netthetsekampanje mot neste gang…?

Anonym sa...

Hei. Ønsker å promotere tradisjonskost til flere av mine venner og familie, men vet ikke nå lenger hvor jeg skal henvise de. Det innlegget her har snart stått øverst på denne bloggen i 1 mnd, og det er ikke særlig fristende og motiverende å vise til ifht å stå sammen mot industrimaten etc. Går det ann å gå videre slik at man kan få en blogg for nybegynnere og "videregående" innenfor tradisjonskosten?

Anonym sa...

Henvis dine venner og bekjente til kraftmammabloggen.

PP

Anonym sa...

Du har ikke fått med deg en brøkdel av det som har vært sagt og skrevet, og da inkludert de kommentarene fra Gry som startet det hele. Netthets og liknende er lavmål og drittprat, da både jeg og Christer har vært saklige hele tiden og sagt tingene slik de er, og ikke bedrevet skittkasting. Den informasjonen som er oppgitt er ikke av intim eller personlig karakter (og slik har jeg mye av), og var nødvendig for å gi leserne et korrekt bilde av hvem enkelte av kraftmødrene faktisk er.

Når kraftmødrene tyr til sletting av kommentarer, nekter publisering av kommentarer, og ellers fremstiller seg som uskyldige ofre for svertekampanje når de selv faktisk lenge har planlagt det de nå bedriver, og også startet det hele, er publisering av info fra mailer nødvendig for å vise at de ikke er slik de fremstiller seg selv. Dermed kan folk som kan lese og tenke selv, hvilket åpenbart ikke inkluderer deg, få muligheten til å få et skikkelig perspektiv på det hele. Og ja, klart jeg og Christer klør i fingrene etter å henge deg ut over hele nettet, i alle verdens blogger og forum og nyhetsbyråer, m.m om du skriver kommentarer underskrevet med ditt eget navn eller kallenavn. Voks opp!

PP

Anonym sa...

Dessverre det vil jeg ikke, da en blogg uten deg PP ikke er så interessant å henvise til:)

En som lurer sa...

Så hvis man ender opp med er annet standspunkt enn deg PP, basert på den informasjonen man har, så kan man ikke tenke selv? Er det sånn å forstå at det er bare folk som er enig med deg som kan tenke selv PP?

Skal man ikke selv få bestemme innholdet på sin egen blogg? Er ikke det litt konsepte? Eller "eier" du andres blogger fordi du bruker kommentarfeltet aktivt? Har folk forpliktet seg til å publisere dine kommentarer, hva om de er uenig i innhold og stil?

Hvorfor tror du denne konflikten oppstod i utgangspunktet? Kan det være du har _litt_ ansvar? Eller er det bare at disse grusomme kvinnene er onde, griske, fæle, utspekulerte og har valgt å utnytte deg og Christer på det groveste hele tiden?

AnneB sa...

Jeg forundrer meg over hvor mange saker hvor formen blir viktigere enn innholdet. JA jeg ville ha valgt en annen form, og JA jeg syns det er litt sleivete gjort. Men når jeg ser på innholdet er det viktigere at vi får vite hva som har skjedd enn at vi får servert noe svada som at ...det passet ikke riktig ennå, ...noe kludder i planene.

Kraftmammaene har godtatt stilen til PP når han har dunket i oss (vi som henger i kommentarfeltet) det han ser må til for å få til endring. De har mange ganger latt det forbigå uten kommentarer, men av og til støttende som ...du er nå skarp i kanten men vi vet at du har et hjerte av gull, ...du vil det beste.

Når en av kraftmammene selv blir utsatt for denne direkte stilen offentlig reagerer de med å sensurere. Ikke bare kommentarene rettet mot denne personen. Men også resten av det PP legger inn på forumet. Det syns jeg er inkonsekvent og merkelig. Jeg har selv følt meg utsatt og avkledd på nettet, PP gjør vondt. Men det har gjort at jeg har begynt å gjøre endringer som har vært essensielle for meg.

Men jeg ønsker meg også en ny tråd hvor vi kan snakke om noe annet...

Anonym sa...

Skal du eller andre påpeke noe som helst i denne situasjonen så forutsettes det at du/dere i det minste har satt deg/dere inn i situasjonen. Det du skriver er noe helt annet enn det dette faktisk dreier seg om og viser klart at du bare har skummet overflatisk en eller flere kommentarer, hvoretter du har antatt at grunnlaget for diskusjonen er noe helt annet enn det faktisk er. Jeg bruker ikke min tid på å besvare kommentarr fra personer som ikke vet hva de snakker om, og bare antar det gjør det. Slike kommentarer blir fra nå av bare besvart med ordet TULL, for å skille seriøse kommentarer fra tullekommentarer fra personer som ikke gidder ta seg bryet med å sjekke sakens fakta. Nok en gang, voks opp!

PP

Anonym sa...

Tusen takk AnneB.. veldig enig i dine refleksjoner her.

Samtidig krysser jeg fingrene hardt for at Christer ikke skal skrinlegge sitt sårt tiltrengte brødprojsekt !

Trofast kunde og takknemlig følger.

Anonym sa...

Enig med anonym. Nå venter vi spent på nytt tradisjonskost-innlegg, Christer!
Også anonym (denne gangen)

Anonym sa...

Fortsettelse på temaet visdomstenner:

Hei PP, takk for svar. Måtte ha vært litt borte da jeg skrev innlegget:-S, L.I.P.U.S er et ultralyd apperat, så det det sender ut lydbølger: http://www.youtube.com/watch?v=Ty4ghrY_5yI

Ja, det høres mest sannsynlig ut at en ny tann kan dukke opp når deler av rota fortsett er tilstede, eller at tannlegen ikke får meg seg hele tanna. Det er et eksempel her: http://www.rawpaleodietforum.com/general-discussion/my-wisdom-teeth-%28pulled-12-yrs-ago%29-are-regrowing/
Jeg snakket også med en venninne av meg som er tannlege og hun fortalte at hun har hatt flere pasienter som hun har trukket visdomstannen til som har fått den tilbake, dog i en litt mindre variant. Hun sa også at noen persona har flere ekstra tannannlegg omkring i kjeven, kan være både bake og fremme i kjeven som mellom fortennene. Gjør sjeldent noe skade og ofte ligger de bare der uten å komme opp. De kan også vandre rundt i kjeven, til og med opp mot nesen.
http://cda-adc.ca/jcda/vol-65/issue-11/612.html


Hvor manger hertz tror du lydbølgene må være hvis det skal være mulig å stimulere røtterne? Og har du noen apperater å anbefale som ikke koster en formue? Ved bruk av magnetisme- hvordan ville du ha gjort det rent praktisk? Jeg kjøpte meg noe små magneter for en tid tilbake som jeg klistret i ansiktet, men synes det var veldig upraktisk da klisteret forsvant etter 1 gangs bruk. I tillegg lurte jeg på om du har noen teknikker for å stimulere vekst av underkjeven foruten kosthold, men det blir kanskje magnestisme og lydbølger i dette tilfelle også? Det virker som underkjeven utvikler seg ekstremt langsomt. -Guro

Anonym sa...

Lydbølger i frekvensområdet 25-50 hertz styrker og stimulerer benceller/skjelett til nyvekst, men du må ha et slags vibroakustisk apparat eller sonde for å kunne plassere lydbølgevibrasjonene der du vil ha dem. Jeg kjenner ikke til slike apprater pr i dag, da det er minst 20-25 år siden jeg holdt på med slikt selv. Jeg er mao temmelig langt fra oppdatert.

Noen flere tips her –
http://www.rehab.research.va.gov/jour/09/46/4/pdf/totosy.pdf
http://www.osteopenia3.com/Vibration-therapy.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7494/
http://www.worksafebc.com/health_care_providers/Assets/PDF/exogen_for_nonunion.pdf
http://www.academia.edu/2455532/PEMF_pulsed_electromagnetic_fields_and_non_healing_wounds
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2490801/
http://www.worldofmagnets.co.uk/articles/bone_healing.htm
http://kb.osu.edu/dspace/handle/1811/6434
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1369970
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9796945
http://www.energycelltherapy.co.uk/pdfs/musculoskeletaldisorders.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17458080

En kuriositet –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9308264

Kraniosakralterapi, og liknende terapiformer vi var inne på i Eidens hage skal kunne funke på underkjeven. Og ellers kanskje dypmassasje også, for å myke opp muskler og vev i området, slik at eventuelle, unaturlige spenninger som påvirker benstrukturen negativt løses opp.

Tryneyoga har også enkelte øvelser som kan være nyttige. Du finner tips via søk på face yoga eller facial yoga, samt via boken her –

Fumiko Takatsu, "The Ultimate Guide To The Face Yoga Method: Change Your Face, Change Your Life"
2012 | pages: 130 | ISBN: N/A | PDF | 23,2 mb

The Face Yoga Method is practiced all over the world and has helped thousands of women and men to exercise their way to a younger more vibrant face without any fillers or injections. Fumiko Takatsu is a world renowned Face Yoga teacher and creator of the Face Yoga Method. She will show you how to reshape your jawline, define your cheeks, align your smile, turn up the corners of your mouth, smooth out forehead lines and eliminate under eye circles in just eight minutes a day.
http://uploaded.net/file/q2zkq2vu

PP

Anonym sa...

Oi! Nå først ser jeg at den videre kommentarbloggen er flyttet hit:-) Jeg sendte en hyllest til PP på Travle Tider-innlegget, men gjentar det så gjerne her:

Hyllest til vår alles PirkePetter.

For dine råd, din kunnskap, din utrettelige og uselviske innsats. Tusen takk!

Jeg kan bare melde om fremgang, fremgang, fremgang! Psoriasisen er snart et minne blott - kun en liten skorpe på venstre legg. Magen? Fungerer perfekt. Energien? Oppadgående! Nattesøvn med to-tre toalettbesøk? Historie!

Tusen takk, kjære PP! Jeg kunne forgylle deg.

Stor hilsen fra Berit

Anonym sa...

Hei PP, tusen takk for all informasjon og linker. Hiver med med Berit og sender deg en STOR takk for den uendelig mengden kunnskap du deler med oss og ikke minst all den tid du bruker på å besvare spørsmål, poste linker, ja at de i det hele tatt orker! I tillegg gir du oss håp på at det faktisk er mulig å bli frisk, som er uendelig viktig.

Lurte på om du enig i det som beskrives her om forskjellen på pulserende elektromagnestisk felt og statiske;

-"PEMFs are frequency-based, applied to either the whole body or parts of the body. PEMFs may only be needed for short periods of time, while the effects last for many hours, setting in motion cellular and whole-body changes to restore and maintain balance in metabolism and health. The body does not acclimate, or “get used to,” the healthy energy signals of therapeutic PEMFs, even if used for a long time, compared to magnets.
Stationary (or “static”), non-varying, magnetic fields from magnets have fixed strengths. They are used in mattresses, bracelets, knee wraps and the like. Most have very shallow penetration into the body, resulting in a very limited ability to affect deeper tissues, and they rarely treat all the cells of the body simultaneously. Only skilled practitioners may guide you to get the best results from these approaches."

Har sett litt rundt på nett, virker som det er vanskelig å finne noe apperat med såpass høy styrkee som 25-50 herz uten at det koster veldig mye. Hva tror du om dette apperatet som opprinnelig ble utvilket for å stim. stamceller hos astronauter, det er blant de billigste jeg fant: http://drpawluk.com/reviews/somapulse/ Det står " Program cycles, which run continuously until the battery dies or is removed, last for 41 minutes: 10 minutes of 5Hz, 10 minutes of 100Hz on the positive side, and 10 minutes of 100Hz on the negative side, followed by 11 minutes of rest.

Skal begynne å gjøre litt øvelser fra den e-boken, den var fin.
Har ikke hatt så god erfaring av kraniosakralterapi tidligere og har ikke noen behandlere her jeg bor som utfører det heller, det koster også mye for gjenlige behandlinger. Har hatt bedre effect av å behandle meg selv med neurocranial restructuring (NCR er egentlig bare videreutv. av en gammel teknikk som har vært brukt fra tidlig på 1900 tallet der en påvirker sphenoid beinet direkte) http://www.cranialtherapies.org/ http://vimeo.com/28447838
-Guro

Anonym sa...

Nå kjenner jeg at gode råd er etterlengtet her... Er det noen som har noen akutte tips mot diare og kolikksmerter... Nå er det snart tredje dagen med smerter i magen og tynn tynn avføring - noe som gjør at jeg må holde meg i nærheten av toalettet det meste av dagen... Jeg lever i det daglige på tradisjonkost som det blir beskrevet her i bloggen - men nå har jeg nesten ikke spist på 1,5 døgn - bare drukket hjemmesynet kefir.... Samt potetmel utblandet i vann.... Nå tidligere i kveld prøvde jeg meg på litt reker sammen med kefiren - men kjenner nå i etterkant en del smerter i magen igjen....
Hva bør jeg spise?
Og er det ok å drikke kefir?
Noen som har noen gode råd.....

Hilsen
Stina

Anonym sa...

Til PirkePetter,
Jeg er tydeligvis ikke helt i mål ennå, for jeg sliter fortsatt med nattesvette. Hadde slått meg til ro med at kroppen jobber med utrenskning nattestid, men nå opplever jeg at svetten lukter... ja, "kattepiss". Har søkt litt rundt på nettet, og det ser ut for at det kan være et tegn på for lite karbohydrater, og feil i blodsukkerbalansen. Skal jeg bare slå meg til ro med at dette er forbigående? Jeg spiser slik du anbefaler, eneste utskeielsen er frukt-smoothie til frokost.

På forhånd takk for svar.
Hilsen Berit

Anonym sa...

I og med at du spiser tradisjonskost er dette mest sannsynlig en helbredsreaksjon. Jeg anbefaler konsum av ingefær i te eller via kefir inntil du er bedre. Ingefær beroliger tarmen, fjerner gasser, og regulerer tarmbevegelsene gjennom å normalisere tarmens serotoninnivåer. Litt eplecidereddik i et lite glass vann kan også være til hjelp. Husk å ha litt salt i alt du drikker.

Potetmel, i betydning stivelse, kan gjøre problemet verre.

Kefir er helt ok og bidrar med små mengder jevnlig næring.

PP

Anonym sa...

Det du opplever er et svært vanlig helbredssymptom. Andre, like vanlige, er økt urinering hvor også urinen lukter svært vondt, og gjerne er mørkere enn vanlig. Variasjoner i "aromatiske nyanser" forbundet med avføring, samt både diare og forstoppelse, gjerne vekslende, er også vanlig. Og forbigående.

PP

Anonym sa...

Tusen takk!
Berit

Anonym sa...

Min konklusjon, som også er den samme pioneerene innen magnetforskning, Albert Roy Davis og Walter C. Rawls, kom fram til, er at pulserende (menneskelagde/kunstige) felt har tilsynelatende positive virkninger over et kortere tidsrom, men at de vil fremme ubalanse og helseproblemer brukt over et lengre tidsrom. Pulserende magnetfelt overkjører kroppens egne energifelter, og skaper kaos, snarere enn å normalisere disse slik statiske magnetfelter gjør. Når pulserende magnetfelter har tilsynelatende positiv virkning på kort sikt så skyldes dette ikke at de understøtter eller stimulerer kroppens egne energistrukturer, men skaper kaos i disse, hvilket fremmer midlertidige stress og immunreaksjoner som gir en falsk følelse av bl.a mer energi, mindre smerter, bedre konsentrasjon, etc og andre typiske umiddelbare reaksjoner forårsaket av stresshormoner.

At kroppen blir vant med statiske magnetfelter er bare tull og tøys, og det er heller ingen logikk i eller vitenskap bak utsagnet.

Når det gjelder påstandene om begrenset gjennomtrengningsevne for statiske felters del så er denne også feil, og baseres antakelig på forsøk med ”livløse” gjenstander og materie. Og ikke minst manglende forståelse for hva elektromagnetisme egentlig er. Menneskekroppen, energetisk sett, dvs på energinivå, består av gazillioner av små energienheter, kalt hologrammer, forbundet med hverandre via energistrømmer som beveger seg i spiralform. Og disse energistrømmene er hva som kalles bl.a meridianer, srotas og nervebaner, og punkter hvor disse energistrømmene ”møtes” og går over i hverandre/skifter polaritet kalles bl.a brennende ovner, chakraer og nervesentre.

http://www.happehtheory.com/2012/11/17/an-elliptical-shape-is-found-in-the-energy-of-the-human-body-a-single-cell-and-a-magnetic-field/
http://www.weare1.us/What%20is%20Polarity.html

Statiske magnetfelter har et energifelt rundt seg som går i spiralform til og fra polene, og som kun har en viss rekkevidde avhengig av hovedsaklig størrelse/lengde på magnetene. I følge logikken til mange som forsker på hvordan energifelter påvirker materie, så er denne begrensede rekkevidden årsaken til at statiske magneter tilsynelatende ikke ”trenger dypere inn i” kroppen. Men, levende organismer, oppbygget som de er holografisk, påvirkes allikevel på den måten at uansett hvor du bruker en statisk magnet, og uansett rekkevidde av energispiralen/feltet rundt magneten, så går energien fra magneten umiddelbart over i hele kroppen via den nærmeste energispiralen/hologrampunktet. Men, dette er en generell virkning, hvor man ved sykdom og fysiske plager gjerne vil ha en konkret virkning på et begrenset område, og da er den, i mine øyne (og også flere tusen års praksis innen jordas eldste terapisystemer, især ayurveda), beste løsningen å bruke 2 magneter på motsatt side av hverandre. På den måten at man ved f.eks hodepine bruker en magnet på den ene siden av hodet, og den andre på nøyaktig motsatt side. Dette fører til at begge magnetenes energifelter enten møtes (skaper resonans), når avstanden mellom dem er kort, eller magnetene er sterke/har høy gausstyrke, eller at de skaper et bevegende (i spiralform) energifelt mellom seg inni hodet/kroppen (også resonans).

Jeg mener, ut fra dette, at dem som har skrevet utdraget du viser til, ikke har spesielt mye kunnskap om elektromagnetisme, eller at de bevist lyver for å fremme produktet sitt. Jeg bruker og anbefaler selv kun statiske magneter.

PP

Anonym sa...

Oj, det var nyttig info for meg også! Jeg mener jeg har lest et sted at sultfølelse kan være tegn på at man begynner å få opp magesyreproduksjonen, stemmer det? Opp gjennom årene har jeg klart å lure meg til å tro at jeg ikke kjente at jeg var sulten (kunne spise svært lite og svært sjelden), men i det siste har jeg vært sååå sulten til tider. Nesten så sulten at jeg iblant føler meg kvalm, særlig når jeg våkner (det er nok mest når det har gått mange timer fra siste måltid til jeg legger meg). Jeg spiser ellers hver 3-4 time.

Ellen

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg må plage deg med nok et spørsmål, og håper du kan svare. Men, jeg må først gi litt bakgrunnsinformasjon slik at du forstår mitt spsm:

Jeg har vært i fin form en god stund nå, og iallefall etter at jeg begynte med tradisjonskost for ca 6 uker siden, og etter alle råd du har gitt til andre, og som jeg har fått av deg.

Jeg har siden februar iår gått til såkalte funksjonellmedisinere, fordi jeg aldri fikk hjelp av fastlegen, og fordi jeg var så forvirret i hodet og så dårlig at jeg til sist forsto at jeg måtte ta alvorlig grep. Disse legene satte meg på streng diett i april, etter utallige prøver som var tatt og som var blitt sendt både til Sandvika og Danmark (lekk tarm, dårlig næringsopptak, glutensensitivitet, høyt innhold av kvikkksølv, lavt B12). Jeg fikk også beskjed om å koke kraft, ta pre- og probiotika, soppmedisiner, kosttilskudd (som jeg har droppet de siste ukene etter å ha lest dine innlegg), og fikk tilsammen 10 B-12 injeksjoner, men da av den “gærne” sorten, innrømmet de i dag.

Bare for å ha sagt det; 1 times konsultasjon der koster kr 1.400 og alle testene har til nå beløpt seg til opp mot kr 30.000.-.

Timen jeg var til i dag ble satt opp for 2 mndr siden, og jeg tenkte i forkant at jeg skulle droppe hele timen og droppe disse legene, i og med at helsa er på vei tilbake, men jeg stilte nå opp. De hang seg opp i at jeg har avføring ca 3 ganger hver morgen mellom kl 08 og 10 – riktignok med bra konsistens iflg mine ringe kunnskaper - og mente at tarmene fortsatt ikke var leget, og kanskje hadde jeg sågar biofilm! HVA??!

Jeg har aldri hørt om biofilm, men lyttet. Jo, de avføringsprøvene som ble sendt til Danmark i mars hadde vist ganske stort innhold av gule stafylokokker, så jeg måtte sende nye avføringsprøver for å se om jeg var kvitt problemet. Denne gang skulle avføringsprøvene sendes til USA, pris kr 2.500.-. Da kom jeg på at jeg i januar i år tok MR av hodet (fordi jeg var så forvirret), der radiologen hadde anmerket en væskeansamling (mastitt?) bak det ene øret, som visstnok var gule stafylokokker. Men akkurat i januar var jeg så dårlig at jeg ikke klarte å følge med på hva noen sa til meg, ei heller fastlegen, men husket plutselig dette under dagens konsultasjon.

Så til spørsmålet: Er biofilm farlig? Er gule stafylokokker farlig? Og er det noe jeg selv kan gjøre for å bli kvitt dette hvis det er ugunstig, annet enn å spise tradisjonskost?

Anonym sa...

Unnskyld! Glemte å undertegne det lange innlegget vedr gule stafylokokker.
Hilsen Berit

Anonym sa...

Og en annen ting; hvis jeg har i havsalt, sitron og myse, er det da greit å drikke flere liter vann i løpet av en dag uten fare for å skylle ut næringsstoffer?

Ellen

Anonym sa...

Dem du har snakket med lyver til deg. Jeg ville normalt ha tenkt at de ikke vet bedre, men i og med at de er leger, og snakker åpenbart og udokumentert tull (samtidig som de motsier dokumenterte fakta), så må de vite at de lyver. Biofilm har alle, og dette er det laget av bakterier og sopp som dekker tarmslimhinnene. Det er først når dette laget svekkes, at det gjerne oppstår helseproblemer.

Den andre løgnen gjelder disse stafylokokkene, da bakterier for det første aldri er bevist patogene, samt at stafylokokkus aureus finnes i store mengder i hele kroppen din, akkurat som i alle andre menneskers kropper. Med hele kroppen sikter jeg til øyne, hud, nese, munn, hals, tykktarm, urinveier og i det aller helligste. Med dette dokumenterte faktum i tankene sier det seg selv at det er en bløff at denne bakterien er såkalt patogen.

Væskeansamling i øregangene med høyt innhold av stafylokokkus aureus betyr bare at de avgiftet ymse substanser i denne væsken. Bakterier er kroppens vaktmestre og rengjørere, og spiser slaggstoffer, puss (betennelsespuss), cellerester, døde substanser, avgifter kjemikalier og tungmetaller, produserer enzymer, næringsstoffer, organiske syrer, bakteriosiner (såkalt probiotika), m.m, og deltar aktivt i avgiftnings og gjenoppbyggingsprosesser. Kroppens bakterieflora utgjør over 90% av det såkalte immunforsvaret.

Avføring opptil flere ganger om morgenen antyder at tarmen bedres i ditt tilfelle, i og med kostholdforandringen. Normalt ville det være tegn på at noe var galt i tarmen, eller at du hadde hormonelle forstyrrelser (hypotyreose, stress i form av forhøyet kortisol og adrenalinnivå, eller lavt blodsukker, eller pga redusert binyrefunksjon, eller serotoninforstyrrelse.

Om disse legene faktisk reagerte på bedringen din ved å kreve nok en avføringsprøve, og gjennom å fortsatt fokusere på negative aspekter de kunne skremme deg med og tjene penger på, er de, for å si det så fint som mulig (for meg), noen dass. Og med dette i tankene er det ikke rart de ville ha avføringen din!

Et tips er å gi blanke blaffen i mennesker som så gjerne vil loppe deg for penger, og heller bruke pengene dine på deg selv.

Den gale sorten B12 er i seg selv et potensielt alvorlig problem, da denne ikke virker som B12, og derfor kan fremme mangelsymptomer. I tillegg er B12 absolutt nødt til å jobbe sammen med bl.a B9/folinsyre, slik at enhver dose konsentrert B12 som ikke samtidig inkluderer B9 er verdiløs i beste fall, og øker forbruket/tapet av B9. Hvilket gir mange små og store helseproblemer. Som et lite eksmepel kan mangel på disse vitaminene fremme flere typer anemi/blodmangel, og det er nok en myte at man ved blodmangel bare trenger jern. Dette fordi det er sjelden man mangler jern, og fordi jern kun danner hemoglobin, ikke røde blodceller, som er B9 og B12’s arbeidsområde.

Tester og undersøkelser pr i dag er basert på så mange løgner og myter, og som alle kommer industrien til gode (både prosedyrer og resultater), at de aller fleste har best av å unngå dem helt. Selv dette nye med såkalte antistofftester mot såkalte allergier og intoleranser, samt stadig flere oppdiktede helseproblemer, og som også alternative utøvere bedriver, er en bløff. Eksempel –
http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/igg-food-intolerance-tests-what-does-the-science-say/

Poenget er at det eksisterer en gigantisk svindelindustri, og som poserer som alternativ til legemiddelindustrien, men som i de fleste tilfeller både baseres på nettopp legemiddelindustriens sykdomskonsepter, samtidig som de fleste helsekostkjeder eies av de samme få personene som eier det meste av legemiddel og vaksineindustri.

Da er tradisjonskosten en mye bedre løsning, og i tillegg en løsning som både smaker og gjør godt. Og ikke minst en løsning som gir stadig bedre helse, selv ettersom man blir eldre.

PirkePetter

Anonym sa...

Hei PP!
Hvis du hadde funnet mugg (både grønn og hvit) i mengder på fenalåret ditt - hva ville du ha gjort?

Milla

Anonym sa...

Det du sier om sultfølelse og magesyre er riktig. Sultfølelse kombinert med følelse av kvalme skyldes som regel lavt blodsukker, men kan i enkelte tilfeller skyldes - i ditt tilfelle - en magesekk som justerer seg til ny ph. Ellers er for basisk magemiljø, som fremmer magesår/sår i magens slimhinner, en vanlig årsak til kvalmefølelse.

Flere liter vann i døgnet er ikke helsefremmende, og selv med salt og myse, etc så vil dette fremme økt tap forskjellige næringsstoffer som du ikke får i deg via salt, myse og sitron. Da er det bedre å drikke mindre vann/myse/sitron, og heller inkludere mer næringstett drikke, som f.eks kefir, surmelk, yogurt, etc

Det er sannsynlig at du har næringsubalanse som fremmer hormonell ubalanse, og som videre gir økt til abnorm tørst (polydipsia), men dette vil normalisere seg etterhvert. Mangel på magnesium er en hovedfaktor, utover natrium, i økt og abnorm tørst, og magnesium forsvinner via økt vannlating pga høyt væskekonsum. Konsum av salt, og gjerne magnesiumolje også, i væsken bedrer dette en del, men det beste er å drikke mindre vann og mer konsentrert næring som bl.a de ovennevte melkedrikker.

PP

Anonym sa...

Krevd husleie av muggen!

Neida, jeg ville ha hatt litt eddik på en klut og tørket av muggen. Og deretter tørket dette i romtemperatur noen timer. Hvit og sort sopp på fenalår er ikke helsefarlig, og grønn sopp er det kun om den faktisk er ekte muggsopp. Hvilket den er om den har "pels"

PP

Anonym sa...

Takk for forklaring! Men da lurer jeg, og unnskyld hvis dette er et fryktelig dumt spørsmål, men jeg har hittil bare drukket kefir til måltidene for jeg har tenkt at kefir også er mat? Men kan jeg drikke det mellom måltidene også? Det er jo ofte da jeg er tørst..

Ellen

Anonym sa...

Ja, jeg vurderte først husleie, men når det kommer andre gjester til jul, så blir det så dårlig plass!
Det er både grønn og hvit "pels" på låret mitt :)

Har for øyeblikket bare eplecidereddik i hus, men den er kanskje litt svak?

Milla

Anonym sa...

PP, ser du nevner lengre opp her det med at stivelse i potetmel kan gjøre magehelsa verre i gitte tilfeller, leser om flere primal-kost framsnakkere som ikke anbefaler stivelse som ris, potet osv (i tillegg til fravær også av fruktose, sukker og kornprodukter som gode og egnede karbohydratkilder for oss mennesker), blant annet grunnet vanskelighet med å fordøye stivelse, og spesielt stivelse sammen med protein m.m, og også bidrag av lite næringsstoffer m.m ( fra f.eks Gedgaudas sine retningslinjer) og forstår ikke helt dette da i sammenheng at du anbefaler potet og ris som karbohydratkilder ? (Jeg tåler ikke potet spesielt godt foreløpig, magen reagerer på måltider med mye potet som tilbehør som et eksempel) Gjelder slike matemner som ris og potet som du anbefaler mest for de med optimal fordøyelse/magesyre/tarmflora ? Marianne

Anonym sa...

Tusen takk, PirkePetter!
Jeg ringer dem imorgen den dag, og forteller at den test-kit'en jeg fikk med meg i dag, ikke vil bli benyttet og at jeg avbestiller neste time. Du skal få enda en godbit; jeg ble spurt om jeg drømte om natten. Det har jeg faktisk begynt å gjøre i det siste, så da "slapp" jeg å ta en ny kryptopyrrol-test ...

Hilsen Berit

Anonym sa...

Går helt fint

PP

Anonym sa...

Kefir går som både drikke, kosttilskudd, og mat, så der kan du gjøre som du føler for. Alternativt kan du blande med vann, evt saft, slik at den blir tynnere

PP

Anonym sa...

Hjertelig takk fra Milla :)

Anonym sa...

Her hyperanalyserer du mine utsagn igjen, og får en trepinne til å bli et helt tre. Potetmel er konsentrert stivelse og et raffinert produkt, hvor de naturlige matemnene potet og ris er matemner som inneholder en del stivelse, sammen med andre substanser. Koking så vel som melkesyregjæring nøytraliserer uansett en del eller all stivelse.

Om jeg skriver ei tå, så vennligst unngå å hyperanalysere denne tåa til å bli en hel fot, slik du har en tendens til å gjøre.

Vanskeligheter med å fordøye stivelse, inkludert skikkelig tilberedt stivelse, er ikke et problem som skyldes stivelse, men svekket fordøyelsesevne og/eller næringsubalanse. Og da ser jeg ikke stivelsen som problemets årsak, men snarere de to sistnevnte faktorer. Å unngå stivelse fordi stivelse er vanskelig å fordøye for enkelte mennesker blir som den bakvendte logikken bak gluten og kaseinfritt, histaminfritt, karbohydratfritt, etc kosthold hvor virkningene blir stemplet som årsakene. Dette er ingen tjent med, bortsett fra industrien som produserer ”løsninger” og dietter, så vel som alle forfatterne som år etter år spyr ut de samme hjernedøde utsagnene i bok etter bok om de samme gamle påståtte helsefarene, hvor definerte sykdommer, som defineres ut fra et visst antall symptomer, forårsaker sine egne symptomer, eller hvor virkninger, ikke årsaker, forårsaker seg selv.

Du tåler poteter, og reagerer ikke på dem; tvert om klarer du bare enda ikke å fordøye dem pga problemer i mage-tarmsystemet ditt. Eller fordi du har forhøyede nivåer av stresshormoner, som kødder med sukkerstoffskiftet/karbohydratfordøyelsen. Mennesker med slike problemer har som regel vanskelig for å fordøye karbohydrater. Men, er du engstelig for blyforgiftning, er det bedre å la være å dukke unna kulene, og heller skyte tilbake, slik at problemets årsak blir ”ekspedert”

PP

Anonym sa...

Hehe, ja jeg forstår, takk for forklaring:-) Prøver som sagt ikke å, eller heller ment; det er ikke meningen
å hyperanalysere, prøver å forstå de bakenforliggende grunnene til det som f.eks da nevnes om stivelse og enkeltes anbefalinger om å unngå slike, og spør helst deg da jeg vet at jeg får de rette svar og forklaringer. Det er aldri meningen å overanalysere deg, bare spørre for å forstå sammenhengene bedre. Tåler ris bedre enn poteter i måltider foreløpig, så det er ikke noe stort problem i det daglige slik sett. Ok, jeg får se det i beste mening, finner jeg ei fjær på bakken, kan det jo være jeg har en hel fuglefarm raskt i hende før jeg aner ordet av det :-) Marianne


Anonym sa...

Stephen Davis - The Holographic Universe Workshop -
5xDVDRip | AVI / XviD, ~1157 kb/s | 654x480 | Duration: 06:57:06 | English: MP3, 256 kb/s (2 ch) | + PDF Guide | 3,81 GB –
http://uploaded.net/file/ygbk0s4q
http://uploaded.net/file/8h5jki2y
http://uploaded.net/file/3o8f0f1g
http://uploaded.net/file/c5w8s1mi
http://uploaded.net/file/lqiioavf
http://uploaded.net/file/js3fmqwz

The Holographic Universe: The Revolutionary Theory of Reality – Michael Talbot, Harper Perennial, ISBN 0062014102 –
http://uploaded.net/file/3bgdrh29

Your past lives: A reincarnation handbook - Michael Talbot, Harmony, ISBN 0517563010
http://uploaded.net/file/vgw9zffz

PP

Anonym sa...

Fortsettelse fra -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/10/1.html?showComment=1385670409381#c2927650323062233228

Jyttemel inneholder mer fiber og antinæringsstoffer (bl.a enzymhemmere, garvestoffer og fytinsyre) enn vanlig korn/mel, slik at jeg ikke ser noen fornuftig grunn til å bruke slikt mel. At det ikke er gluten i melet hjelper lite, all dem tid gluten kun er et problem for mennesker med feil ph i magesekken, og selv om de fleste enzymhemmerne forsvinner ved koking gjenstår fytinsyre og garvestoffer, som også både binder og blokkerer næringsstoffer så sant ikke kornet/melet har vært bløtlagt eller melkesyregjæret.

Det forskning på antinæringsstoffer (fiber, fytinsyre, garvestoffer, enzymhemmere, etc) viser er varierende grad av binding til næringsstoffer, samt negativ påvirkning av fordøyelsesenzymer. Og da gjennom direkte blokkering av enzymer, eller gjennom å binde næringsstoffer slik at det dannes komplekser enzymene ikke kan fordøye. Forskningen jeg har lest opp gjennom årene er både in vitro og in vivo, og gjelder i hovedsak enmagede dyr med liten eller ingen phytaseproduksjon i tarmen. Spesielt grisers fysiologi er tilsvarende lik menneskers til at vi kan anta at det som er et problem for griser også er det for mennesker.

Den forskning som foreligger på fytinsyre viser variende grad av negative virkninger på fordøyelsen, men tar ikke i betraktning synergien mellom fytinsyre og andre antinæringsstoffer i korn, frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt eller gjæret før videre varmebehandling eller direkte konsum. Selv om fytinsyren i seg selv ikke var en spesielt negativ faktor blir den raskt det sammen med de andre substansene som på ulike måter forstyrrer næringsopptak og utnyttelse. Og kombinasjonen av disse substansene, eller bare fytinsyre alene, pga virkningen på pepsin og andre proteaser, medfører redusert proteinfordøyelse, og da inkludert redusert for-fordøyelse av gluten og kasein. Og dermed fremmes de negative helsevirkningene assosiert med gluten og kasein, i hovedsak virkningen av de opioide delene av disse peptidene, så vel som den konkrete betennelsesfremmende virkningen i tynntarmen. Dette i seg selv fremmer en rekke helseproblemer, inkludert psykiske problemer (ikke bare pga de opioide delene, men også pga serotoninreaksjonen på betennelser i tarmen), og virkningen på produksjon og aktivitet av fordøyelsesenzymer, samt på tarmtottene, fremmer videre helseproblemer i form av symptomer både på for lite så vel som for mye av en rekke næringsstoffer. I og med at en rekke næringsstoffer, som ikke allerede er bundet til fiber, garvestoffer eller fytinsyre, ikke tas opp pga enzymsvikt og reduksjon av tarmtottene, så mister kroppen kontrollfunksjonen disse næringsstoffene har på andre næringsstoffer, ettersom de fleste næringsstoffer fungerer i par, og ellers jobber sammen som agonister, synergister og antagonister. Slik at nivået av enkelte næringsstoffer raskt kan øke utover naturlige nivåer, og fremme belastningssymptomer samtidig som kroppen generelt er i underbalanse på de fleste andre næringsstoffer.

Den samme logikken som gjelder for antinæringsstoffer finner man i landbruksindustriens/veterinærers fokus på såkalte antibeitestoffer og dyrehelse, hvor i hovedsak enzymtilskudd og vitamin/mineraltilskudd i fòr blir brukt for å kompensere for den negative virkningen av antinæringsstoffer i kraftformatemner, så vel som antibeitestoffer i planter.

Anonym sa...

Tradisjonelt har korn, frø, nøtter og belgfrukter, samt en del planter, blitt gjæret eller melkesyregjæret, og gjerne varmebehandlet også i tillegg, for å nøytralisere antinæringsstoffer, slik at vi har en lang tradisjon i å forholde oss til slike substanser, men som i dag stort sett er glemt.

I tillegg kommer en betydelig mengde forskning, så vel som min og utallige andre ernæringsfysiologers og terapeuters erfaring med pasienter som har ulike fysiske og/eller psykiske helseproblemer, hvor betennelser i tarmene og gjerne hypoklorhydri spiller en viktig årsaksrolle. Og hvor forandring av kosten henimot bløtlagte eller gjærede kornprodukter, eller konsum av kornprodukter som ikke er helkorn eller som inneholder frø, nøtter eller belgfrukter, raskt gir bedring av ulike symptomer, så vel som økt næringsopptak.

Jeg anbefaler aldri syretilskudd, da dette kan overkjøre kroppens egen produksjon via hormonelle tilbakemeldingsfunksjoner. Man blir mao raskt avhengig av kontinuerlig tilskudd. Jeg foretrekker derfor organiske syrer, (samt salt og kryddere) fordi syrene er svakere enn magesyre, og derfor har en stimulerende virkning på magecellenes egenproduksjon. Organiske syrer bidrar også til fordøyelsen gjennom å delvis overta for magesyre, samt øke graden av omdanning av pepsinogen til pepsin ved behov. Førstnevnte trenger et syreholdig miljø for å omdannes til sistnevnte. Salt, kryddere og organiske syrer overtar for magesyre inntil kroppen har de næringsstoffer den trenger for selv å danne magesyre, deriblant vitamin B1, B3, B5, B9, B12, D, mineraler som klor, magnesium, natrium, og sink, og aminosyrer som glutamin, glycin, histidin, lysin, og taurin.

PP

Anonym sa...

Takk skal du ha, veldig interessant!
For meg som tåler svært lite, hva ville du anbefalt og erstatte jyttemel med?
Hverdagen blir så mye lettere om en ikke bare må spise middager til hvert måltid.

FO

Anonym sa...

Hei igjen PP, bare lurer på at det at jeg fordøyer ris bedre enn poteter kan fortelle noe om hvor bøygen i fordøyelsen sitter hos meg ? Eller om det er noen enzymer som jeg da ikke har mye av eller noe slikt? Om det mulig er forskjell på stivelseoppbygging ( og dermed kanskje ulik fordøyelsesensymer som kreves) for ris kontra poteter f.e.eks eller om kokeprosessen for poteter må være veldig lang ? Enkle sukkerarter om det er noe som kalles det? går også greit i fordøyelsen, men mye fiberrikt og enkelte rotgrønnsaker og da poteter blir litt mer problematisk. Hva slags ensymer kan det være at jeg da mangler og hvordan gjøre noe med det via kosten ? Proteiner og kefir til hvert måltid, kryddere og salt daglig. Marianne

Anonym sa...

Bløtlegg eller gjære korn, frø, nøtter og belgfrukter, så kan du gjøre som du vil med dem, og uten å ha problemer med å fordøye dem. Men, du kommer ikke unna å måtte ha animalsk protein og enten dyrefett eller mettet fett med alle måltider, både for å balansere blodsukkerreaksjoner på måltidet, så vel som for å komplettere og øke næringsnivået i ovennevnte matemner. Protein må også til for produksjon av magesyre.

PP

Anonym sa...

Ok. Etter å ha lest mer på nett ser jeg at jeg kan bruke hvilket mel jeg vil så lenge jeg lager surdeigsbrød. Melkesyrebakteriene skal visstnok bryte ned både gluten og antinæringsstoffer som fytinsyre og enzymhemmere. Må innrømme at jeg synes det høres skummelt ut å spise gluten, men dette er altså ikke noe problem?
Jeg har også funnet glutenfritt surdeigsbrød baket på jyttemel - det kan være noe å starte med i første omgang.
Jeg skjønner teorien din om at en må ha protein til brødmåltider som inneholder gluten, slik at det blir skikkelig fordøyd. Skjønner også dette med balanserte måltider, og vil gjøre dette. Men, hvis en har surdeigsbrød, hvor gluten er brutt ned, da trenger jo ikke karbohydrater noe syreproduksjon for å bli brytt ned? Slik at i teorien ville det ikke vært nødvendig med protein.

Da har jeg fått mye tips fra deg, takker og bukker for det så langt. Ingefær, kryddere, smør, vannkefir, eddik og magnesiumolje er tatt i bruk eller bestilt.

FO

Anonym sa...

Det er mer fiber i poteter enn i ris, såfremt vi snakker om hvit ris. Ris inneholder også mer amylopektin, som sies å være lettere fordøyelig enn amylose, som det som regel er mest av i poteter. Amylopektin er løselig i væske, slik at en del av stivelsen i ris reduseres (går ut i vannet) ved koking, hvor amylose ikke er vannløselig. Koking gelatiniserer også amylopektin i større grad enn amylose, hvilket bedrer fordøyelsen av førstnevnte

Årsaken til at du har problemer med poteter kan skyldes redusert aktivitet av amylase, som fordøyer stivelse. Og da pga feil ph i mage-tarmsystemet, forstyrret bakterieflora, betennelser i tynntarmen eller redusert funksjon av bukspyttkjertelen (produserer amylase til tynntarmen), eller mangel på næringsstoffer, især kalsium, som inngår i amylase, eller som er nødvendig for produksjon og/eller aktivitet. Bl.a en del flavonoider, samt fytinsyre blokkerer amylaseaktiviteten i både munn og tarm.

PP

Anonym sa...

Enzymer fra bakterier deler opp gluten og nøytraliserer alle andre negative substanser i korn, frø, nøtter og belgfrukter. Organiske syrer, så vel som magesyre, deler også opp glutenpeptidet, så vel som kasein, til mindre og harmløse peptider. Via de linker du har allerede fått finner du forskning som bekrefter dette. Og da forskningsstudier publisert i ulike vitenskapsdatabaser, ikke blogger

At man må ha aminosyrer/protein for å stimulere syreproduksjon i magesekken er ikke min teori, men dokumentert fakta.

Surdeigsgjæring, akkurat som surning av melk, bryter ikke ned gluten og kasein, men påbegynner nedbrytingen, som fortsetter og avsluttes i tynntarmen. Det syre/magesyre og pepsin eller bakterieproduserte proteaser gjør under gjæring, er å dele peptidene opp i mindre peptider, som ikke lenger er helseskadelige.

Karbohydrater trenger ikke syre for å brytes ned, og grunnen for proteiner og fett sammen med karbohydrater er for å balansere blodsukker og insulinreaksjonene på måltidet.

PP

Anonym sa...

Dette var oppklarende, dette med enzymer forstår jeg er omfattende da ja, tusen takk :-)
Da skal jeg forsøke finne ut av hva det kan skyldes, jeg kan i allefall eliminere vekk det med fytinsyre og flavonoider og mangel på kalsium.
Men hvordan kan man normalisere bukspyttkjertelfunkjonen, om det er der årsaken f.eks kan ligge ? Marianne

Anonym sa...

Ok, skjer det noe med fiberet? Siden jeg har hatt mye problemer med fiber fra korn.
Angående protein og syreproduksjon forklarte jeg meg ikke godt nok. Jeg har lest at du har sagt at om en spiser brød bør en passe på å ha godt med protein pålegg på, slik at magesyre blir produsert og også fordøyer gluten proteinet. Siden karbohydrater ikke trenger syre for å blir fordøyet, vil en frisk person fint kunne fordøye da f.eks surdeigsbrød som kun er karbohydrater uten å stimulere syreproduksjon. Selv om en selvfølgelig vil ha et mer sammensatt måltid. Det var mitt poeng.

Angående posten under her om ris og poteter. Jeg tåler faktisk bedre poteter enn ris. Selv om det er amylopektin i ris, som skal være lettere å fordøye. Grunnen til det kan kanskje være for mye bakterier oppe i tarmen tidligere, "SIBO". Nå etter antibiotika kuren mot SIBO har jeg ikke prøvd ris, det kan være verdt et forsøk. Ser du andre grunner til dette?
Må få si at du er veldig rask på tilbakemeldinger :)

FO

Anonym sa...

Fiber er sukker, og alt sukker omdannes til organiske syrer som bl.a melkesyre, eddiksyre, propionsyre, etc under melkesyregjæringsprosessen. Bløtlegging har ingen virkning på akkurat fiber.

Ok, er med på logikken din, skjønt surdeig har ikke lenger karbohydrater å snakke om ettersom disse er omdannet til organiske syrer.

Fordøyer du fremdeles ikke ris skikkelig, prøv å ha i litt eddik i kokevannet, utover salt.

PP

Anonym sa...

Alt som utgjør tradisjonskost, så som mer protein og fett enn karbohydrater, mer næringsstoffer, mindre industrielle matemner/matemner som fremmer betennelse eller dysfunksjon, tradisjonelt tilberedte/konserverte matemner, flere substanser som regulerer hormoner og neurotransmittere, især serotonin, m.m normaliserer bukspyttkjertelens funksjon.

Ut fra det du har oppgitt av symptomer tidligere, og fortalt om deg selv, tror jeg ikke du har dysfunksjon i noen organer, men snarere hypofunksjon i skjoldbruskkjertelen og binyrene. Vi har tidligere vært inne på at du mest sannsynlig har hypotyreose, men ikke at årsaken kan skyldes stress, dvs økte nivåer av stresshormoner. Hvilket kan forklare bl.a at du ikke foretrekker å spise umiddelbart etter oppvåkning.

Kanskje noen ideer –
http://community.empathzone.com/forum/topics/empaths-and-adrenal-exhaustion?commentId=5955592%3AComment%3A154501
http://www.jackkruse.com/what-might-casey-anthony-and-oj-have-in-common/
http://www.drrind.com/therapies/metabolic-symptoms-matrix

PP

Anonym sa...

Jag har dessverre en lege som er totalt uenig i at det er bra å spise mettet fett, og som driver og peser meg for det høye kolesterolet (LDL, som har steget mye det siste året). Kommer dette kolesterolet til å normalisere seg, eller må jeg fortsette å forsvare meg hver gang jeg er der? Og ja, jeg vet at et alternativ er å ikke dra til legen :)

Ellen

Anonym sa...

Skjønner. Så med andre ord er det da 0 karbohydrater i et surdeigsbrød? Noe av stivelsen blir vel kanskje brutt ned til enkle sukkerater. Fett til frie fettsyrer og protein til aminosyrer.

Er det da mulig at jeg kan prøve med glutenfri havregryn som bløtlegges?
"Bløtlegging av korn tilsatt litt syre (som eddik, sitronsaft, limesaft, sur myse osv) innaktiverer enzymhemmerene slik at enzymene i kornet starter sitt arbeid med å bryte ned stivelse og proteiner i kornet, og slik at kroppen kan benytte seg av næringen i korn uten å ta skade. Enzymene bryter ned det skadelige kostfiberet i korn, som er ufordøyelig for oss mennesker og som irriterer tarmen og dermed skader den. For korn holder det med 7 timer bløtlegging i svakt syrlig miljø. "

Du burde skrevet bok for de som sliter med fordøyelse PirkePetter! ;) Tror det hadde blitt en suksess siden flere og flere sliter med dette virker det som.

Frisklivsosten

Anonym sa...

LDL versus HDL kolesterol er en bløff, og har ikke noe med godt eller dårlig kolesterol å gjøre. L’en er forkortelse for lipoprotein, som er fraktproteiner som frakter kolesterol til og fra leveren. Når leveren produserer kolesterol frakter lipoproteiner dette ut til hele kroppen etter behov, og lipoproteinene er da fullastet med kolesterol (high density lipoprotein/HDL), hvor lipoproteiner som returnerer til leveren etter å ga delt ut kolesterol til de ”sultende cellemasser” har lite eller ingenting igjen av det opprinnelige kolesterolet = low density lipoprotein/LDL. HDL og LDL er derfor bare snakk om transportmekanismer, og har ikke noe med såkalt godt eller dårlig kolesterol å gjøre. Alt kolesterol i kroppen er godt, og har livsviktige funksjoner. Grunnen til at man i dag har skille mellom såkalt godt og dårlig kolesterol skyldes legemiddelindustriens forsøk på å opprettholde løgnen om kolesterol som sykdomsårsak, all den tid statiner og kolesterolsenkende medikamenter og tiltak er en milliardindustri. Denne inndelingen ble diktet opp da stadig mer forskning viste at kolesterol ikke var årsak til sykdom av noe slag. Slik at istedenfor at folket fikk vite sannheten om kolesterol, og dermed unnslapp løgnen om kolesterol som sykdomsårsak, ble det manipulert henimot LDL versus HDL, slik at folket fortsatt fryktet kolesterolet, og løgnen om kolesterol som sykdomsårsak ble opprettholdt.

Les mer her (hopp over de 2 første avsnittene) -

http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1376785266624#c8780944774126687236

I senseoflife kommentarfeltet i linklisten du finner via ovenstående link finner du en god del forskningsresultater oversatt til norsk. Som du raskt vil se så går igjen at jo mer kolesterol du har, desto bedre helse vil du ha, samt desto lenger vil du leve.

The Cholesterol Myths: Exposing the Fallacy that Saturated Fat and Cholesterol Cause Heart Disease - Uffe Ravnskov, MD, PhD, NewTrends Publishing, Inc., ISBN 0967089700
Fat and Cholesterol are Good for You - Uffe Ravnskov, GB Publishing, ISBN 919755538X
Ignore the Awkward! How the Cholesterol Myths are Kept Alive - Uffe Ravnskov, MD, PhD, CreateSpace, ISBN 1453759409
The Great Cholesterol Con - Anthony Colpo, Lulu.com, ISBN 1411694759
The Great Cholesterol Con: The Truth About What Really Causes Heart Disease and How to Avoid It - Dr. Malcolm Kendrick, John Blake, ISBN 978-1844543601
The Myth of Cholesterol: Dispelling the Fear and Creating Real Heart Health - Paul Dugliss & Sandra Fernandez, MCD Century Publications, ISBN 0972123377
Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs - Shane Ellison, Health Myths Exposed Publishing, ISBN 0977207900
Coronary Heart Disease: The Dietary Sense and Nonsense - George V. Mann, Janus Publishing Co, ISBN 1857560728
Heart Frauds: Uncovering the Biggest Health Scam in History - Charles T.McGee, M.D., Piccadilly Books, ISBN 0941599566
The Heart Revolution: The Extraordinary Discovery That Finally Laid the Cholesterol Myth to Rest - Kilmer Mccully, Martha Mccully, Harper Paperbacks, ISBN 0060929731
The Doctor's Heart Cure: Beyond the Modern Myths of Diet and Exercise: The Clinically-Proven Plan of Breakthrough Health Secrets That Helps You Build a Powerful, Disease-Free Heart - Al Sears, Dragon Door Publications, ISBN 0938045652 (har også boken som pdf)
Fats are Good for You and Other Secrets: How Saturated Fat and Cholesterol Actually Benefit the Body - Jon J. Kabara, North Atlantic Books, ISBN 1556436904
Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats –Mary D. Enig & Sally Fallon, Bethesda Press, ISBN 0967812607
Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6

PP

Anonym sa...

Null til minimalt med karbohydrater. Hvor mye det er snakk om avhenger av gjæringstiden, og når omdanningen av karbohydrater til organiske syrer har senket ph tilstrekkelig til at bakterier og sopp slutter omdanningsprosessen. Stivelse blir delt opp av enzymer fra bakterier og sopp, og deretter omdannet til nevnte syrer.

Om du takler havregryn slik du spør om avhenger av hvorvidt du har normale syrenivåer i magesekken din, samt betennelser i tarmene, eller tarmlekkasje. Hva du spiser sammen med havregrynene spiller også en rolle for hvordan kroppen fordøyer (eller u-fordøyer) dem.

Har man mage-tarmproblemer som ikke er gjort noe med vil man ha problemer med å fordøye det meste, slik at man ”reagerer” på selv substanser som er uskadeliggjort. Dvs at det ikke lenger er snakk om reaksjoner på gluten, kasein, antinæringsstoffer, etc, men generelle reaksjoner som egentlig er symptomer på at man ikke klarer å fordøye det man spiser.

PP

Anonym sa...

Tusen takk, skal leses :-) Jeg tok den lista på 20 punkter, og kan bare svare ja på 3 av de så vet ikke helt hva jeg skal tenke ut fra akkurat det da ? Hva tror du, er den lista litt bob-bob sånn for å definere
problemet ordentlig ?

Bare lurer kort på en annen ting, har hatt litt avsmak for kokosolje den siste tiden ( som jeg jo vet er
en super ting for f.eks slike tilstander) men så har jeg nylig oppdaget kokosnøtt-smør som jo er som nirvana for smøksløkene i sammenligning. Slik jeg forstår det er jo det hele nøtten med oljen og kjøttet inkludert, kunne sikkert glatt spist et halvt glass på rappen uten problemer, i motsetning til ren kokosolje som jeg ikke helt klarer å få i meg så mye av for tiden. Er kokosnøtt-smør ( med tanke på fiberet i det) uheldig å få i seg mye av mtp mage-tarm-tilstanden tror du da og noe jeg burde unngå akkurat nå ? Marianne

Anonym sa...

* smaksløkene også forsåvidt...:-)

Anonym sa...

Kokosnøttprodukter inkluderer både fiber og fytinsyre som, i følge forskning, binder en rekke næringsstoffer og forhindrer opptak og/eller gjenopptak i tarmen.

Jeg bruker heller aldri ren kokosolje, men blander med annet fett, samt i kraft, gryter, supper, etc slik at smaken forsvinner.

PP

Anonym sa...

Jau, var redd for det. Ok, denne typen skiller seg ganske lett i rom temp, i det flytende øverst og 'pulpen' som legger seg nederst i glasset, er det ok å spise oljen i topplaget, og å da droppe pulpen, (så slipper jeg å kaste hele boksen, og den smaker fortsatt himmelsk i oljedelen) og da heller ta den mellom måltider ? Marianne

Anonym sa...

Beklager, var ikke meningen å bruke opp hele kommentarfeltet her nå, men har bare et lite spørsmål til, har bestilt boka Breaking the Vicious Cycle, Gottschall, for litt siden, for å prøve å forstå litt mer, er det en bok du vil anbefale eller er det mye feil-informasjon i den boka ? På forhånd takk :-) Marianne

Anonym sa...

Skjønner, da metter det gjerne ganske lite vil eg tro. Ok, jeg har nok både dårlige syrenivåer, betennelse samt tarmlekkasje. Jeg reagerer på alt og er konstant oppblåst. Jeg har som du nevner generelle reaksjoner som egentlig er symptomer på at man ikke klarer å fordøye det man spiser. Må nok derfor vente med havregryn da ja.

Min diett består av potet, søtpotet, brokkoli, blomkål, gulerøtter, hvitløk, kjøtt, fisk, kylling/kalkun, beinkraft, olivenolje/rapsolje, kokosolje og kokosmelk, små mengder kakao, og nå lager jeg også surdeigsbrød av jyttemel. Jeg har begynt å kjøpe mer og mer økologisk. Ris skal jeg prøve meg frem med, og da hvit jasminris pga amylopektin. Snart får jeg også upasteurisert smør og vannkefir.

Hva tenker du om dette, ser det greit ut? Er det noe du ville kuttet ut eller tilført? Jeg er som jeg tidligere har nevnt et ekstremt tilfelle! Tror ikke jeg har merket noe av å ha tilført eddik til måltidene den siste uken. Du nevnte gelatin tilskudd, det kan jeg også starte med...
Blir svært takknemling om jeg merker fremgang med fordøyelsen min!

FO

Anonym sa...

Du dør ikke av å spise alt, da dette er kokospulp, og ikke pulp fiksjon.

Boken du nevner, Å brekke den visiøse sykkelen, er en omgåelse av årsaker, hvor virkninger og delårsaker blir omgjort til hovedårsaker, samt basert på en salig miks av sannheter og usannheter og misforståelser. Akkurat som den ensidige logikken bak glutenallergi/intoleranse og glutenfri kost, melkeallergi/intoleranse og melkefri kost, diabeteskost, etc. Den er som de fleste slike bøker, boken om GAPS inkludert, et skritt i riktig retning, men ikke en endestasjon i seg selv.

PP

Anonym sa...

Brød er ment som tilbehør til næringsrik, animalsk mat, slik man spiste brød før i tiden. Dvs med tykke skiver ost, eller surmelk som drikke, eller spekemat som f.eks fenalår, spekeskinke, tørket hjerte, hel spekesild eller makrell, boknet fisk, eller mølje, ostepålegg som f.eks prim, gem, m.m. Og ikke minst så tykke lag med smør på skivene at man kunne se tannmerker i smøret etter hver munnfull.

Eddik virker normalt ikke i løpet av bare dager, da manglende syreproduksjon pga f.eks mangel på nødvendige næringsstoffer betyr at du først må få i deg disse næringsstoffene. Og da vil eddik, etc hjelpe på fordøyelsen av disse. Avhengig av hvilket elelr hvilke næringstoffer det er snakk om kan kroppen også nedprioritere syreproduksjon til fordel for viktigere kjemiske prosesser eller funksjoner, før den bevilger magecellene næringsstoffet det er snakk om.

Olivenolje forhinder opptak av bl.a vitamin A og D, og bør ikke spises sammen med matemner som er rike på disse næringsstoffene, og rapsolje er, uansett om den er dyrket økologisk, et opprinelig genmodifsert produkt fra Monsantos foreldreplanter. Monsanto eier det meste av rapsolje og frøproduksjon i den vestlige verden. Rapsolje blokkerer opptak av mineraler til hjertecellene, og kan fremme hjerteinfarkt. Oliveolje, i betydning konsenttert enumettet fett, er dokumentert årsak til bl.a åreforkalkning. Mao helt motsatt den offentlige propagandaen om at disse oljene er hjertevennlige.

Ellers er innmat betydelig mer næringsrik enn muskelkjøtt, og tradisjonelt konserverte animalske matemner langt lettere fordøyelige enn kokte og stekte animalske matemner. Da pga enzymer som finnes naturlig i kjøttet (katepsiner og kalpainer), så vel som enzymer produset av bakterier og sopp.

PP

Anonym sa...

Hei FO, ville bare fortelle at da jeg startet ut med lekk tarm og det hele, holdt jeg meg langt unna alle former for korn, også 'pseudokorn'/glutenfritt som PP sier, og også surdeigsbrød ( vet ikke om det går bra, for det unngikk jeg også, men kanskje det går bra ) unngikk også frukt og alle former for planteoljer, og også slike av de fiberrike grønnsaker som du nevner, drakk masse kraft, tok gelatin, kokos og upast.smør, masse upast kefir, spiste en god del rått kjøtt/ lever også for lettere fordøyelse,
ser du nevnte at du hadde gått på antibiotika ifm sibo, så da er mulig det kan ha surra til tarmhelsa di enda mer, så jeg ville absolutt prøvd å få tak i bondemelk og fått inn kefir i kosten, for å begynne å rette opp ubalansen i tarmfloraen som antibiotikaen kanskje kan ha bidratt til og skapt, og da prioritere upast kefir f.eks mye heller enn vannkefir om du kan få tak i det :-) Ville bare fortelle hva som funket for meg ift lekk tarm, det tok litt tid, men det var verdt det, takker PP for alle gode råd også den gangen :-) ( Har forsåvidt ikke gått tilbake til noen former for korn siden, selv om det sikkert hadde gått med surdeigsbrød nå, og det er nok derfor det også sitter litt langt inne hos meg å begi meg ut på stivelsesrikt osv, da det sitter friskt i minne hvordan det var, kontra hvordan det er nå) :-)

Takk for info om boka PP, da skal jeg lese den med et forbeholdsbriller på :-) Marianne

Anonym sa...

Skjønner. Da håper jeg at jeg kan bruke surdeigsbrød med mye smør på og røkt laks.
Da reduserer jeg på både olivenolje og rapsolje og bruker kokosolje.
Jeg ser at jeg glemte å nevne at jeg også bruker avocado og and.

Hei Marianne og takk for svar fra deg også.
Jeg leste boken "fast tract digestion for IBS" i sommer:
http://www.amazon.com/Fast-Tract-Digestion-IBS-Science-based-ebook/dp/B00CBP2S1Q
Der lærte jeg mer om SIBO og SCD. Men etter å ha levd på kraft, kokte grønnsaker og
kjøtt/fisk i 1 mnd ble jeg fremdeles ikke bedre. Da var det flere kontakter som anbefalte meg
en spesifikk antibiotika kur. Siden fordøyelsen også blir ødelagt av antibiotika er jeg fortsatt like dårlig.

Når du sier at du tok gelatin, er det da et gelatin pulver/kapser som er kjøpt hvor?
Igår kveld la jeg kefirkornene i vann, de har nå stått over natta.
Kan jeg erstatte vannet med melk eller må jeg vente? Ganske sikker på at jeg får tak i ferskmelk.
Jeg tåler ikke melk så jeg antar jeg bør starte veldig forsiktig..
Og er et nødt til å være melkekefir eller kan jeg la melken stå og surne selv? Se link:
http://hodetiskyene.blogspot.no/2013/05/litt-om-syrning-av-ferskmelk.html

Uten karbohydrater ble jeg mer og mer forstoppet når jeg levde den måneden uten i sommer,
det er grunnen til at jeg bruker litt potet, søtpotet og eventuelt ris. Kan jeg få spørre hvor god fordøyelsen din har blitt Marianne? Og hvor lang tid tok det før du merket bedring etter inntak av smør og kefir?

FO

Anonym sa...

Rettelse: kefirkornene er satt til aktivering i 3-4dager. Da skal det ikke være noe problem å blande dem med ferskmelk etterpå vil jeg tro.

FO

Anonym sa...

Hei igjen PP!
Jeg har et utslett som kommer og går, røde vabler mellom brystene. Dette kom etter at jeg svelget en barium-oppløsning i forbindelse med røntgenbilde-taking, som jeg hadde en voldsom allergisk reaksjon på. Da utslettet oppsto, slo jeg meg til ro med at det kun var en ettervirkning av bariumsulfatet, men det dukker altså opp igjen, nå 10 mndr etter. Det kan minne om elveblest, men jeg lurer på hvorfor det forsvinner av og til, for så å dukke opp igjen. Er det spesielle matemner jeg kan innta, for å "skylle" fandenskapet ut av kroppen? Pardon my french :-)
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Det tok nok noe lengre tid enn 1 måned før jeg følte tarmen var helet ift lekk tarm og jeg begynte
å føle at jeg tok opp næring igjen, kanskje 2-3 måneder ? Og jeg hadde ikke antiobiotika innabords fra før av, så mye mulig at du ikke har gitt det lang nok tid ? samt manglet næringsstoffer i løpet av den måneden da slik som feks kefir som næring og "probiotika", smørsyre og også mulig fordøyde protein dårlig ? Dette blir bare tanker ift hvordan jeg selv opplevde min tilstand, og ingen er jo like slik sett, så PP kan helt sikkert svare deg bedre på det med helningstid og gode matemner osv, enn meg.

Fordøyelsen er mye bedre, men ikke helt i flyt; tidvis noe forstoppet, men bedre enn det var, og grunnen til at jeg prøver meg litt frem med ulike karbokilder som du nevner, sånn smått. Den er nok også relatert til hypotyresose,som jeg har forstått er et vanlig symptom ved slike tilstander.

Denne bloggens eier selger iallefall gelatin i sin nettbutikk her: http://www.tidsporten.no/categories/gelatin-og-kollagenpeptider

Jeg kjenner ikke til aktivering av korn i vann, jeg aktiverte mine i melk 'noen runder' første gang jeg fikk mine.
Mulig jeg leser deg feil, men vannkefirkorn kan ikke brukes til syrning av melk, da må du bruke melkekefirkorn, som er noe annet :-)

Tålte heller ikke melk ( pasteurisert) da jeg begynte. Ferskmelk fra bonde syrnet i ca 3 dager på kefirkorn var helt uproblematisk :-) Marianne

Anonym sa...

Gelatin fås kjøpt i nettbutikken til bloggeieren. Du finner link til høyre.

Vannkefirkorn må ha vann og sukker umiddelbart, ellers dør de. Og du kan ikke bruke disse i melk; da må du ha melkekefirkorn. Jeg ser du lenger oppe skrev at du ventet vannkefirkorn; var dette feil, og du mente melkekefirkorn, så dør de i vann, og må ha melk i går.

Tips om vannkefir -
http://gladerebarn.blogg.no/1332324257_vannkefir.html
http://gladerebarn.blogg.no/1335162738_har_du_lyst__prve_van.html
http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/vannkefir-oppskrift-og-tips
http://superlivsstil.net/wp2/2012/08/vannkefir-superdrikke/
http://superlivsstil.net/wp2/2012/08/vannkefir-superdrikke/

Du kan like gjerne bruke surmelk som kefir, og surmelk er enklere, og krever mindre arbeide og stell.

PP

Anonym sa...

Som jeg sa til deg 9. oktober så avgifter magnesium barium. Imidlertid er det tvilsomt barium er problemet, all den tid bariumsulfat ikke skal tas opp i kroppen. Offentlig informasjon peker på tilsetnings/konserveringsstoffer som årsak til de fleste bivirkninger, og disse vil uansett bli avgiftet straks kroppen har tilstrekkelig næring til å gjøre dette. At det dukker opp igjen nå kan være fordi det avgiftes via huden.

PP

Anonym sa...

Takk!
Berit

Anonym sa...

Ok, mitt mål er å klare å være god nok til å flytte og starte på mastergrad neste høst.
Jeg har da ca 8mnd på meg. Jeg brukte probiotika den måneden, men ikke smørsyre eller eddik.
Vil tippe jeg hadde bakterier høyt oppe i tarmen siden jeg slet så med å fordøye ris.
Det er derfor viktig at jeg gjør det rette nå etter kuren slik at det ikke blir overvekst av bakterier og enda verre nå.

Da er 1kg gelatin bestilt fra denne bloggen. Hva kan være en grei dose for meg her? 1ss x 3 daglig eller noe slikt?
Ok, jeg har vannkefirkorn og disse står til aktivering i vann, samme med surdeigsbrød.
Da venter jeg med melkekefirkorn og prøver meg heller på surmelk siden det er det enkleste.
Har lest at en bør begynne forsiktig, 1 ss om dagen. Da ser det ut som jeg har litt til å starte med, tusen takk for hjelp så langt!

Frisklivsosten

Anonym sa...

Hei igjen PirkePetter. Jeg har akkurat fått masse krydder fra Christer og skal til å kapsle. Jeg har en gutt på 9 som jeg vil gi disse kapslene til også. Hvor mange kapsler er greit for en barnekropp om dagen før måltid? Jeg tenkte å bruke cayennepepper, hvitløkspulver, kanel, ingefær, gurkemeie, svart pepper og uraffinert salt. Er det noen flere krydder som jeg kan bruke? Jeg lurte også på om det er noen kjøttdeig fra butikken som er ok å bruke? Jeg bruker til vanlig hjortekjøttdeig men når jeg går tom kan jeg bruke kjøttdeig, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig. Hvilken er best?eller verst? Takknemlig for dine svar. Hilsen Beate T

Anonym sa...

1-2 kapsler er nok tilstrekkelig. Ellers er de du bruker mer enn godt nok.

Vanlig kjøttdeig fra sau/lam og storfe i butikken er helt ok, om ikke like næringsrik som den man lager selv. Kjøttdeig fra svin og fjærkre bør unngåes pga alt det flerumettede fettet, samt ymse kjemikalier fra foret, og tilsetningsstoffer brukt for å bl.a forhindre oksidasjon av fettet.

PirkePetter

Anonym sa...

Tusen takk for din tid og lærdom. Jeg er godt i gang med tradisjonskosten men etter et måltid med kraft, kjøtt, egg, melkekefir, smør og salt får jeg så lyst på noe søtt spesielt sjokolade. Mangler jeg noen mineraler da? Og i hvilke matemner burde jeg spise mere av. Det kan jo også være at jeg bare har dårlig selvdisiplin når det gjelder sjokolade. Jeg drikker endel saft til og imellom måltidene med både salt og sukker i, men trangen til sjokoladen er der. Hilsen Beate T

Anonym sa...

I følge logikken er sjokoladehunger tegn på mangel på magnesium eller enkelte B vitaminer. Men, i og med at sjokolade er godt, kan det jo like gjerne være at du er fysen på noe godt. Leve også vet du, ikke bare overleve! Litt sjokolade i ny og ne slipper du nok unna med helsemessig.

De beste kilder til lettopptakelig magnesium er innmat og sjømat. Krydderurter også bidrar en del, samt uraffinert havsalt.

PP

Anonym sa...

Ja det er sant. Leve livet. Takk igjen. Du er gulleverdt.
BeateT

Anonym sa...

Hei PP
jeg får for første gang tak i melk rett fra kua om noen dager, ca 10 liter (hurra!)
har søkt litt rundt om på blogger får å finne ut hvordan jeg skal syrne melka, men de fleste skriver bare om melkekefir. Er det slik at jeg lar melka stå fremme på benken i 2-3 dager til den blir tjukk og sur på smak? er det sjans for å få oppi uønskede bakterier, eller blir det for surt miljø for disse?
hvor lang holdbarhet har syrnet melk i kjøleskapet? er jo snart ferie å slik, og da blir jeg borte i et par uker, bør jeg heller fryse ned melka jeg ikke rekker å drikke, å syrne den senere etter å ha tint den?

takknemlig for svar, Lise

Anonym sa...

Hei PP
Kan du hjelpe meg her?
Lang historie kort. Min søster fikk påvist atypisk tuberkulose for ett år siden og har siden gått på tunge medisiner og antibiotikakurer, så tøffe at synet må sjekkes hver mnd. Etter ett år på antibiotika finner de ut at det er lungekreft hun har, og hun blir operert men ikke satt på cellegift eller strålebehandling. Hun veier 40 kg med klærne på, orker veldig lite, spiser veldig lite, er tungpustet og helt på bånn. Jeg har forsiktig fortalt hva jeg selv gjør for å bli bedre av en syk tarm, men hun orker nok ikke å gjennomføre særlig mye av det jeg snakker om.
Hun har laktoseintoleranse, men jeg mistenker at hun har en særdeles syk tarm også, etter ett år på sterke antibiotikakurer.

Nå tror jeg at jeg må reise til henne og fóre henne opp, men hvor i all verden skal jeg starte? Hun kaster opp mye.
Hilsen
Berit

Anonym sa...

2-3 dager avhengig av når du vil bruke den. Noen lar den stå 3-4 dager, til den skiller seg i ostemasse og myse; andre foretrekker litt kindre sur melk. Hvilke bakterier som trives avhenger av ph og næringstilgang, slik at det ikke er sjanse for annet enn melkesyrebakterier og sopp i surmelk.

Surmelk holder seg i opptil flere år kjølig, men anbefalt grense er circa 6 måneder.

PP

Anonym sa...

Tuberkulose er tæring, og da i 9 av 10 tilfeller hovedsaklig i lungevevet. Medikamentene og antibiotikaen har sannsynligvis forverret tilstanden til kreft.

Laktoseintoleranse har ingen; kun betennelse i tarmen som gjør at man ikke produserer laktase. Alle mennesker med frisk tarm produserer laktase. At voksne mennesker ikke gjør det er en myte basert på en hypotese som aldri har blitt bevist.

Hun bør starte med kraft og surmelk/kefir, melkesyregjæret mat og drikke, samt så mye upasteurisert smør hun kan få i seg. Gjerne kokosolje også, da mettet fett er helt nødvendig for lungenes funksjon. Hun må først få orden på mage-tarmsystemet før hun kan fordøye det meste av mat. All tradisjonelt konservert mat er lettere fordøyelig enn stekt eller kokt mat, og derfor å foretrekke. Ellers innmat fremfor muskelkjøtt, pga den konsentrerte næringen.

Vitamin A og D fra gjæret fiskeleverolje er et must, og har også vært brukt med hell mot tæring i mange hundre år. Også moderne forskning bekrefter at fiskeleverolje/vitamin A og D helbreder tæring.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for svar!
Berit

Anonym sa...

Hønemor igjen:
Kjære PP, jeg bruker så gjerne alle våre penger på den beste maten, men nå ser det ut til at det også må kjøpes nye bukser, både til far og mor fordi det strammer i alle kanter desverre..... Er dette bare en helbredsreaksjon eller kan det tenkes at vi spiser feil og legger på oss i stede for å få mer energi?

Og, i forrige kommentarfelt nevnte du for en dame/jente at honning ikke burde være den eneste kilden til karbohydrater i et måltid. Jeg har tenkt en stund på det og nå må jeg bare spørre. Hvorfor er det så, er det for å ikke overspise seg på fett og prot?
Søtpotet er like fint som vanlig potet eller? jentene elsker denne, særlig i most forstand badende i smør og salt.

Sovner momentant og føler at jeg sover tungt, men føler meg som en filleriset hund når jeg står opp....uansett hvor lenge jeg sover og er ør i forholdsvis lang tid. Har et håp om å kunne sprette opp av sengen om morgenen. Et er mulig å håpe og jobbe for dette?

En stor takk fra Hønemor

Anonym sa...

PIRKEPETTER! TUSEN HJERTELIG MILLIONER TAKK!
Unnskyld at jeg roper, men i dag fikk jeg den beste beskjed noensinne. Mitt barnebarn var født med hull i hjertet, og moren fikk beskjed om at det nok ikke kom til å gro sammen. Stor var overraskelsen både hos lege og mor da ultralyd på 1 årskontroll viste at hjertet var "potte tett" (legens ord) :) Dette er bare så bra. Tradisjonskost HURRA!
Stoor klem til Christer som leverer godsakene og alle dere her inne som spør og spør og spør og til PP som bruker av sin tid og svarer villig vekk.
Anne Beth

Anonym sa...

Midlertidig økt væskeansamling så vel som økt vekt pga midlertidig ubalanse i skjoldbruskkjertelen er svært vanlige reaksjoner på kostomlegging. Især i kvinner, antakelig også pga at økte nivåer av østrogen gjerne er involvert inntil hormonell balanse er gjenopprettet. Normalt går man ned i vekt/masse etter noen uker, og har man fortsatt "problemet" etter vel 3 måneder så skyldes dette ofte at man glemmer noe i kostholdet.

Et vanlig eksempel er økt konsum av proteiner uten samtidig økt konsum av bl.a vitamin A, slik at stoffskiftet senkes, selv om protein normalt har en stoffskifteøkende virkning. Dette fordi skjoldbruskkjertelens stoffskifteregulerende hormoner trenger vitamin A både for å dannes, så vel som for at cellenes reseptorer skal godta disse hormonene. Mao at om man har for lite vitamin A, så vil ikke de reseptorer som skjoldbruskkjertelhormonene bruker godta dem = hypotyreose.

Gi det litt tid mao.

Angående honning, så er det kun metthetsfaktor jeg tenker på, da honning metter og fyller lite i forhold til f.eks potet, ris eller grønnsaker. Og spesielt barn trenger mer karbohydrater enn voksne, all den tid de fremdeles er i vekst. Du kan ikke overspise på proteiner eller fett, da kroppen gir beskjed, via hormoner (peptid yy og leptin) når den ikke vil ha mer. Det eneste matemnet man kan overspise på, utover kroppens behov, er karbohydrater, da kroppen mangler hormonelle tilbakemeldingssystemer som gir hjernen beskjed om at nok er nok.

Søtpoteter er helt ok nå og da, men ikke hver dag all den tid de inneholder substanser, tiocyanater (goitrogener), som blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen. Søtpoteter kan derfor fremme hypotyreose ved hyppig konsum.

PP

Anonym sa...

Takk heller foreldre som er modige og kloke nok til å gå i mot etablerte dogmer og paradigmer for sine små.

Enhver form for fysisk skade/defekt i hjertet lar seg helbrede så lenge korppen får næringsstoffene som må til for dette. Også Gry's sønn, som har hypoplastisk hjertefeil, hvor den ene delen av hjertet manglet, har åpenbart blitt bedre via kostholdet og andre tips hun fikk fra meg før jeg oppdaget hvor falsk hun er.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Kanskje et litt dumt spm; jeg og min datter på to gomler i oss rå lammelever ca annenhver dag. Går det fint at jeg serverer henne rå storfe lever også? Og hva med reinstyr lever? Datteren min tar ikke fiskeleverolje. Kan det være hun er i fare for å få for mye A vitamin ift D vit?
Jeg må forresten hive meg på hurra trenden jeg også. Etter innføring av youghurt av kefir etter tips fra PP har ikke lillemor hatt et eneste astma anfall! Hipp hurra! Line

Anonym sa...

Hei PP, takk for svar. Har vært uten nett over en lengre periode (en av fordelene ved å bo i utkantsstrøk..) men har fått lest meg litt opp og det høres mest sannsynelig ut slik du forkarer det. Godt mulig denne Dr. Pawluk har en kommersiell interesse når han skriver. Anbefaler du hovedsaklig bøkerne til Davis and Rawls for noen som vil ha en vil ha en innføring i magnetisme? Lurte også på dette med viktigheten av at magnetene både inneholder en sør og nord-pol, er det helt essensielt for at magneten skal virke best mulig? Har du foressten lest denne; http://www.amazon.com/The-Body-Electric-Electromagnetism-Foundation/dp/0688069711/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386117000&sr=8-1&keywords=The+Body+Electric
-Guro

Anonym sa...

PP, leser flere og flere nyheter om at cannabis, i form av olje, kurerer div former for kreft. Er det virkelig så enkelt? Cannabis hylles for sine mange flotte egenskaper i div fora, skulle så gjerne likt å vite om det er noe hold i det?

Lill

AnneB sa...

Vår jente på 9 år reagerte veldig sterkt på katt, hovnet opp og med røde øyne, kløe mm. En uke etter innføring av (fermentert) tran og MYE mer (upasteurisert) smør på (langtidshevet/syrnet) brød, mer middag og eggeguler hver dag er hun helt fin, selv med pusen oppe i ansiktet:). Takk PP:)!!!

Anonym sa...

Davis og Rawls bøker er de beste, skjønt samtidig mer konservative enn en del andre som utvider kunnskapen en del. De er svært dyktige og metodiske, men det jeg liker aller best ved dem er integriteten, da de er dønn ærlige. De går i mot flere aspekter ved det moderne samfunnet, deriblant kjemikalier i mat og drikke, bruk av fluor, etc og nevner flere ganger at de er i opposisjon til det de kaller eliten som styrer bl.a hvilken informasjon som skal nå folket. Samt hvordan samme elite velger hvilken forskning/forskningsresultater som skal gjelde som sannheter, og hvilke som skal avfeies. Ærlighet og integritet er viktig for meg, da dette viser at menneskene jeg leser om, uansett hvilket felt disse forsker på, er i stand til å se seg selv og eventuelt innrømme når eller om de tar feil. Integritet er som regel en garanti for at ikke ego og forfengelighet står mellom sannheten og det som blir formidlet som sannhet.

Alle magneter inneholder begge poler, da ingen pol, utover vinmonopol, kan eksistere for seg. Jeg har aldri brukt polene i terapi, kun magneter som helhet. Jeg er klar over all forskningen som viser til at man får forskjellige virkninger avhengig av hvilken pol som blir brukt, samt at man i følge logikken må bruke bestemte poler mot bestemte fysiske problemer, men dette har aldri overbevist meg. Jeg har valgt å bruke hele magneter uansett, basert mer på intuisjon enn logikk, samt at jeg aner at det som virker logisk og selvfølgelig pr i dag, raskt kan vise seg å være en feiltakelse i morgen. Dette fordi vi enda ikke kjenner alle aspekter ved energi og bruk av energi i helbredsøyemed. Jeg har også lest hvordan f.eks sørpolenergi bl.a skaper aggresiv og primitiv oppførsel i ulike dyr, og motsatt hvordan den motsatte polen gjerne fremmer svake og tafatte dyr, og ikke minst planter og matvekster. Slike resultater kan ikke kontrolleres all den tid vi ikke vet nok om hva energiene egentlig gjør, og hvordan de gjør det, slik at jeg ikke ser noen grunn til å bruke annet enn å bruke begge poler. Også fordi jeg mener at poenget med magnetisme må være å skape harmoni gjennom å gi til kroppens egen energi, snarere enn å bli en legevitenskapterapivariant, hvor man bruker bestemte poler som kur eller inngrep mot noe, og dermed heller overkjører kroppens egen energi og intelligens.

Inngrep i naturens orden byr meg i mot, slik at jeg på samme måte ikke godtar f.eks logikken bak utvelgelse av større og mer aggressive (yang/sørpol) haner fordi disse i følge avlslogikk skal bli bedre ledere med kulere gener. Min erfaring er at slike ofte lager mer bråk også, og gjerne parer fjøra av mine stakkars små høner. For å utfordre denne bestående tankegangen har jeg konsekvent valgt ut mindre haner, med et mer harmonisk gemytt, til å lede flokkene mine, og disse har aldri skuffet meg. De er snillere med hønene, mer omsorgsfulle ovenfor kyllinger, mer tolerante ovenfor andre haner under dem på rangstigen, og enkelte til og med direkte omsorgsfulle mot enkelte høner. Og slikt er mye mer verdifullt enn å være sterk og tøff, eller å ha såkalte gode gener.

Boken er god, og kan anbefales. E-bokversjon her –
http://dfiles.eu/files/akplm6f2o eller her
http://www.mediafire.com/?e25o15y5tvpl5be

Elektrisitet alene er imidlertid ikke nok, da denne enten må opprettholdes kontinuerlig for å skape et rimelig permanent magnetfelt, som igjen danner rammen for regenerasjon av bl.a lemmer, eller brukes i et eksisterende magnetfelt fra f.eks en kunstig ramme som inkluderer magneter.

PP

Anonym sa...

Det meste av forskning på kreft og cannabis er prøverørsforsøk, og verken dyre eller menneskeforsøk, slik at forskningen er veiledende, men ikke sannhet før tilsvarende forsøk er gjort med mennesker. Og da forsøk som gir de samme resultater.

Uansett vil nesten samtlige næringsstoffer i animalske matemner gjøre samme nytten, skjønt man får gjerne ikke den helt store trippen av å røyke f.eks en biff.

Ser man på hvor mange næringsstoffer som reverserer kreft, eller påvirker genene i kreftceller til å få dem til å begå selvmord/apoptose, eller som reverserer skadevirkninger, stimulerer nyvekst av celler fra stamceller, eller som forebygger ny kreftutvikling, eller som ved mangel fremmer samtlige former for kreft, etc, så skjønner man raskt at det å fokusere på f.eks urter, kosttilskudd eller spesielle terapier, etv mot kreft er bakvendt og ofte nytteløst.

PP

Anonym sa...

Det går helt fint, men hun vil ha bedre utbytte av vitamin A ved å få i seg vitamin D og K2 fra bl.a fiskeleverolje, eggeplommer, upasteurisert smør, dyrefett, fet sjømat, etc

Eggeguler :-)

PP

Anonym sa...

supert, takk for svar!

Lise

Anonym sa...

PP: Jeg har fått påvist intoleranse for en rekke matvarer via en omfattende IgG-test. IgG kan som kjent også gi utslag på mat man bare spiser mye av, men denne hevder å omgå problemet ved å teste for alle de kjente IgG isoformene.
http://www.amodomedical.se/imupro-fodoamnesintolerans
http://alchemymedical.se/wp-content/uploads/2013/04/F%C3%B6do%C3%A4mnen-i-resp-teststorlek1.pdf (imupro 300)

Jeg har en såkalt nivå 1 (mild) reaksjon på gjær, kokos, peanøtter, hasselnøtter
Jeg har en nivå 2 (moderat) reaksjon på geitmelk og geitost.
Nivå 3 og 4 (høy) reaksjon på egg, mandel, kumelk/kumelkeprodukter (alle, inkl syrnede og hydrolyserte) og egg.

Merkelig nok slo den ikke ut på hvete eller havregryn som jeg alltid reagerer med magesmerter og oppblåsthet på.

Jeg bestilte meg et stort stykke upasteurisert kvit geitost fra Underdalsbui før jeg fikk svaret på disse testene, da jeg aldri har opplevd noen reaksjon på geitost og proteinstrukturene ansees som tryggere enn kumelk siden de er mer like morsmelk hos mennesker. Etter denne testen får man naturligvis helt noia og foruten at jeg må avstå fra alt av julebakst og marsipan, er det jo forskrekkelig at min elskede kokosmelk/kokosolje, setersmør og geitost må kastes eller gis bort.

Har du noen formening om validiteten av slike tester?

Mvh B

Anonym sa...

Ok, ser lenger opp her (mye bra lesestoff!) at du mener IgG tester er svindel, og jeg fikk riktignok noen gode casestudier fra de som administrerer disse testene men jeg tror heller jeg går for (enda mer) tradisjonskost for å bli kvitt mine fordøyelsesproblemer :)

Link til evt andre som ramler innom her og lurer på det samme: http://www.sciencebasedmedicine.org/igg-food-intolerance-tests-what-does-the-science-say/

Mvh Børge Fagerli

Anonym sa...

Det er viktig å forstå at hva jeg sier i forhold til hva legevitenskapen/helsemyndighetene A/S sier ikke dreier seg om meningsforskjeller, men om forskjeller mellom faktiske og sannferdige fakta og manipulerte fakta. Eller fakta basert på rene hypoteser, men som har blitt gjentatt over generasjoner til å bli tilsynelatende fakta. Var alt jeg sier bare mine meninger ville jeg ikke ha noe troverdighet å snakke om, all den tid det finnes titusener av leger, forskere, veterinærer, tannleger, etc som mener det motsatte.

Når det gjelder immun/antistofftester så er disse, som du fant, basert på dyktig manipulerte fakta, samt på løgnen om at antistoffer er noe de faktisk ikke er. Mer info for interesserte –

Antibody Theory Debunked –
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/germ2.php

Inducing Antibodies does not produce immunity –
http://www.whale.to/vaccine/inducing_antibodies.html

Science reveals antibodies not necessary to fight viruses –
http://www.naturalnews.com/035371_vaccine_theory_antibodies_viruses.html

Antibody Ruse and False Science –
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/germ1.php

Antibody Theory –
http://www.whale.to/vaccines/antibody.html

The Antigen-Antibody Theory: “Sugarcoated” Right from the Beginning –
http://www.whale.to/a/gratz1.html#The_Antigen-Antibody_Theory_–_“Sugarcoated”_Right_from_the_Beginning_

HIV & AIDS - Factors Known to Cause False Positive HIV Antibody Test Results –
http://www.virusmyth.com/aids/hiv/cjtestfp.htm

BEFORE YOU BELIEVE BLOOD TESTS -
http://www.buildfreedom.com/news/archive.php?id=2670

Does vaccinating make sense?
No! Because vaccinating is comprehensive fraud. It has never been possible to create diseases with relevant microbes. In the year 1882, the bacteriologist Robert Koch started scientific fraud on political orders. As neither he himself nor others managed to cause the purported diseases with bacteria, he produced, in totally insane and cruel animal experiments, „similar symptoms“ and assessed this as proof for the ability to infect someone. All those who vaccinate refer to these experiments from the 19th Century - http://whale.to/a/lanka.html
“In order to better grasp the issue of vaccine effectiveness, it would prove helpful for us to go back to the early theoretical foundation upon which current vaccination and disease theories originated. In simplest terms, the theory of artificial immunization postulates that by giving a person a mild form of a disease, via the use of specific foreign proteins, attenuated viruses, etc., the body will react by producing a lasting protective response e.g., antibodies, to protect the body if or when the real disease comes along.

This primal theory of disease prevention originated by Paul Ehrlich--from the time of its inception--has been subject to increasing abandonment by scientists of no small stature. For example not long after the Ehrlich theory came into vogue, W.H. Manwaring, then Professor of Bacteriology and Experimental Pathology at Leland Stanford University observed:
I believe that there is hardly an element of truth in a single one of the basic hypothesis embodied in this theory. My conviction that there was something radically wrong with it arose from a consideration of the almost universal failure of therapeutic methods based on it . . . Twelve years of study with immuno-physical tests have yielded a mass of experimental evidence contrary to, and irreconcilable with the Ehrlich theory, and have convinced me that his conception of the origin, nature, and physiological role of the specific 'antibodies' is erroneous.33 –
http://whale.to/a/obomsawin.html#EARLY THEORETICAL FOUNDATIONS RE-EXAMINED

Anonym sa...

THE PRODUCTION OF SO-CALLED VIRUS DISEASES AND "VIRUS" INCLUSIONS BY POISONS) (PS – “inclusion bodies” = antistoffer)

The public, as well as many physicians, is under the impression that viruses are living organisms comparable to a germ that enters the human, animal or plant to cause the disease. The scientists, who are authorities on virus diseases, are in disagreement as to the nature of a virus.

It is not generally realized that some so-called virus diseases may result from the effects of poisons on the human body, thus, herpes zoster may follow exposure to carbon monoxide or the administration of arsenic, bismuth, lipiodol, gold, mercury, tuberculin, alcohol, etc. An epidemic of herpes zoster and peripheral neuritis, similar to the "jake" paralysis epidemic in this country, followed the ingestion of arsenic in beer in Manchester, England in 1900.76-78
The toxic agent was determined to be arsenic arising from dextrose made from starch by the use of crude sulfuric acid containing this poisonous substance.

Herpes simplex, another so-called virus disease, has followed the ingestion of alcohol, benzol, arsenobenzol, mercury, and the inhalation of either, among other poisons. Van Rooyen79 noted its appearance after sulfapyridine therapy. Herpes simplex has followed the injection of vaccines, milk and colloidal metals.

Inclusion bodies have been defined as products of virus activity or the elementary virus bodies themselves. Inclusion bodies have been found in poisoned humans and experimental animals.

Dalldorf and Williams80 (1945) found large acidophilic inclusion bodies in the kidneys of rats poisoned by lead. Blackman81 (1936) found intranuclear inclusion bodies in the tubular epithelium of the kidney and in the liver cells of 21 children dying from the effects of acute lead poisoning and lead encephalitis.

Cox and Olitsky82 (1934) found that the injection into animals of aluminum hydroxide produced inclusion bodies similar to those seen in infectious encephalitis.

Van Rooyen and Rhodes83, in their textbook (1948), "Virus Diseases in Man," state: "Histological changes similar to those seen in infectious encephalitis may be produced by carbon monoxide poisoning, brain injury, arteriosclerosis, uremia, pregnancy toxemia and toxic agents like alcohol and lead."

Olitsky and Harford84 (1937) were able to produce inclusion bodies indistinguishable from those observed in virus infections by the injections of aluminum compounds, ferric hydroxide and carbon –
http://www.harpub.co.cc/scobpois.htm

In the realm of human medicine, ELISA is used extensively to detect certain diseases, particularly HIV. And this same test is now acknowledged to be responsible for delivering a very high number of false positive HIV diagnoses. Conventional medical literature lists some 60 different conditions, unrelated to HIV that can elicit an HIV positive response, including flu! (5) –
http://www.livingtreecommunity.com/store2/mouth.asp

A detailed account of the problems with ELISA testing can be found at - http://www.virusmyth.net/aids/data/cjtestfp.htm http://tomdavisbooks.com/headlines/hivdumbtest.html

Mathematical biologist Rebecca V. Culshaw, Ph.D., tells the story in this article of how her own research into mathematical models of HIV infection led her to disavow the theory that HIV is the cause of AIDS –
http://www.lewrockwell.com/orig7/culshaw1.html

Anonym sa...

Som jeg har skrevet utallige ganger, så er såkalt allergi og intoleranse egentlig manglende evne til å fordøye eller avgifte ulike substanser, både naturlige og menneskelagde. Og dette skyldes normalt mage-tarmproblemer, inkludert betennelser, som reduserer eller stopper produksjonen av fordøyelsesenzymer, enzymer som avgifter ymse substanser, eller på transportproteiner som skal transportere substansene ut av tarmen, inn i kroppen.

Også varierende nivåer av tarmlekkasje spiller ofte inn på den måten at helt harmløse substanser fra mat og drikke ”lekker” inn i blodet hvor disse umiddelbart forsøkes avgiftet av kroppens avgiftnings og immunfunksjoner. Dette er ”forgiftning,” ikke allergi eller intoleranse.

En siste faktor, som ofte er en hoved eller delårsak, er mangel på næringsstoffer som er nødvendige for produksjon og aktivitet av de forskjellige enzymer og transportproteiner, eller som er en del av selve enzymet eller transportproteinet. Eksempler jeg har vist til tidligere er sulfotransferase, som avgifter bl.a fenoler, flavonoider og en del tilsetningsstoffer. Dette enzymet bygges av bl.a magnesium, slik at mangnesiummangel fremmer redusert avgiftning av ovennevnte substanser, hvilket leger og veterinærer gir merkelappen allergi eller intoleranse. Og som disse tilsynelatende har medikamenter for/i mot.

Såkalt histaminintoleranse er i samme gate, på den måten at enzymet som hovedsaklig avgifter (deaminerer) histamin er bygget av bl.a kopper, slik at mangel på kopper vil gi produksjon og redusert aktivitet av enzymet, som heter diamin oksidase. Dette enzymet produseres også i tarmen, slik at nok en årsak til redusert produksjon og aktivitet kan skyldes tarmbetennelse. Også for mye kopper (kopperbelastning eller forgiftning) fremmer svikt i enzymproduksjonen, da kopperet ikke er tilgjengelig for normale kjemiske funksjoner ved belastning/forgiftning.

Da kjemikalier og tungmetaller normalt stopper enzymaktiviteter gjennom å kødde med næringsstoffene disse er bygget av inkluderer jeg kjemikalie og tungmetallbelastning i næringsmangel/næringsubalanselogikken. Kvikksølv fra vaksiner eller amalgam legger seg ofte i tarmene, og bl.a reduserer enzymatiske prosesser i disse, men da pga virkningen på næringsstoffer og/eller tarmenes ph og mikroflora.

Oppsummering: antistoffer er verdiløse og meningsløse, og er fri fantasi fra vaksineindustrien, og senere utvidet og overtatt av legemiddelindustrien så vel som stadig flere såkalte alternative utøvere.

For å helbrede mage-tarmproblemer, mer info –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505

PP

Anonym sa...

Imponerende detaljnivå i svarene dine, det var vel riktignok ikke så mye spørsmål om vaksiner og propaganda/anti-propaganda rundt dette, men skjønner dette er et tema som engasjerer deg :) Jeg var mer interessert i temaet matallergi, -intoleranse og ikke minst kryssallergier fra et oversensitivt immunforsvar trigget av (det jeg kan være enig i er) at proteinstrukturer og mikroorganismer lekker ut i blodomløpet fra en dysfunksjonell fordøyelse og tarmfunksjon. Mange sliter jo med både mageproblemer og ledd/muskelsmerter, hud- og hår som kan knyttes opp mot feilaktig kosthold, og det er lett å bli paranoid som gjør at man er lett mottagelig for innsalg av alt fra hårmineralanalyser til IgG og ELISA, selv fra fastlegen, og forskning har heller ikke alle svarene dessverre.

Jeg har jobbet som coach og rådgiver på ernæring og trening i 15+ år, og har virkelig fått opp øynene for tradisjonskost siste 5-10 årene. Tenke seg til at bestemor hadde mer peiling på kosthold og matlaging enn det mange av dagens selvutnevnte eksperter har!

Jeg kommer til å bruke noen timer (dager?) på å gjennomgå alt du har skrevet i kommentarfeltene her og samle det sammen til det mest praktiske. For oss nerder er det svært interessant og snakke om mekanismer på mikronivå, enzym-interaksjoner, vitaminer/mineraler osv - men for å gjøre det omsettelig i praksis må jeg kunne fortelle folk (og meg selv) hva man skal spise og i hvilke mengder. Ser ut som det meste ordner seg selv ved å holde seg til maten dere anbefaler her på bloggen. Jeg synes også boka Deep Nutrition av Catherine Shanahan er praktisk og godt skrevet: http://www.goodreads.com/book/show/6400653-deep-nutrition

mvh Børge Fagerli

Anonym sa...

Takk for info, blir nok å bestille meg noen av bøkerne. Hørte at i den andre boka fra Dr. Rawls og Davids beskrives det visst et forsøk der de bruker magneter bla for å stim. kjeveveskst hos dyr. Fikk ikke til å åpne filformatet av boka body electric men så at hele boka kan lese (uten å måtte laste ned) her dersom det er andre som er interesserte: http://www.scribd.com/doc/5360459/The-Body-Electric-Dr-Becker Kjekt å høre angående polene, leste mye negativt ved bruk å sørpolene så ble litt forvirret. Av nyskjerrighet; Når du bruker magnetisme for å styrke plantene du gror, er det da hovedsaklig vannet du magnetiserer? Har du noe sammenligningsmatriale på planteveksten i forhold til før og etter du innførte bruk av magnetisme ?
-Guro
-Guro

Anonym sa...

Men- om du var inne på tradkost allerede for 5-10 år siden, skulle du jo heller ha delt dette med oss lesere som fulgte med på Myorevolution den gangen, så hadde jeg sluppet å sitte her jeg sitter nå for å bli klok! :-) f.eks meg som leser da i 2009 ca, som leste og leste om kostholdsfilosofien på den siden din da, og da gikk det ikke i mye animalsk fett for å si det sånn:-) mer mager kesam og magre melkeprodukter, frukt og havre,og fiskeoljer, karbonadedeig og ellers magert kjøtt, proteinpulver osv med dette health og fitness-konseptet som var tuftet på mye magert protein og "sunne oljer" osv osv. Du får begynne spre budskapet utad nå da om ikke du da har begynt :-) Marianne

Anonym sa...

Informasjonen jeg postet viser forskjellige variasjoner av forskning og logikk som avslører antistofflogikk som løgn. I og med at løgnen kommer fra vaksineindustrien kommer vi ikke utenom en del info om vaksinelogikk, men poenget er altså at all offentlig akseptert info om antistoffer er basert på løgner og myter. Og da også info som gjelder såkalte allergier og intoleranser, som sykdommer.

Det såkalte immunforsvaret finnes ikke (er en fantasikonstruksjon fra legemiddelindustrien), og mer enn 90% av kroppens immunfunksjoner skjøttes av bakterier og sopp. Da i hovedsak dem som befinner seg i fordøyelsessystemet, samt i kroppsåpninger.

Ellers, ser du på mangelsymptomer på næringsstoffer finner du raskt at alle kjente fysiske og psykiske/mentale helseproblemer egentlig er mangelsymptomer på ulike næringsstoffer. Ofte er kjemikaliebelastning også involvert som delårsak eller utløsende årsak, men næringsstatus er alltid dominerende årsak. Eksempel er at de aller fleste kjemikaliers og tungmetallers forgiftningsevne er synonym med graden av mangel på visse næringsstoffer som de forårsaker. Som f.eks at dioksin kun skader gjennom å tappe kroppen for vitamin A, slik at kontinuelrig konsum av vitamin A gir minimal om noen forgiftningsreaksjon. Samme med bl.a kvikksølv og selen og/eller magnesiumbaserte enzymer, hvor graden av kvikksølvsforgiftningssymptomer er synonym med graden av mangel på disse mineralene. De er ikke de eneste næringsstoffene som avgifter kvikksølv, slik at bildet jeg viser er forenklet, men poenget er at hvor man enn begynner i kroppens kjemiske prosesser, så begynner og ender alt med næringsstoffer.

Selv konkrete fysiske traumer, som f.eks spress på nerver, som fremmer smerter, betennelser, etc, modifiseres av næringsstatus, hvor mangel på involverte næringsstoffer (dvs næringsstoffer som regulerer smertepersepsjon og betennelser) øker graden av negative symptomer/reaksjoner.

Med andre ord, så både forebygger og beskytter våre forfedres kosthold mot hva det skal være av helseproblemer.

Boken du nevner er et godt skritt i riktig retning, men med noen forbehold, da hun tar helt eller delvis feil i flere sammenhenger. Enkelte av disse forbeholdene finner du i bokomtalen her –
http://www.westonaprice.org/thumbs-down-reviews/deep-nutrition-by-catherine-shanahan-md-and-luke-shanahan

Utsagnet i omtalen om at ernæring kun bestemmer genuttrykket, og ikke har med selve genenes oppbygging og struktur å gjøre, er imidlertid feil, all den tid det er næringsstoffer som både bygger, reparerer og eventuelt skifter ut deler av genene til fordel for nye deler. Da i seg selv, eller via sine funksjoner i form av enzymer, koenzymer, hormoner og neurotransmittere.

I og med at hun er lege så holder hun seg til legevitenskapens definerte sykdomsparadigmer, og leter derfor etter årsaker til definerte sykdommer, og som blir feil, ettersom de definerte sykdommene ikke har de årsakene som oppgis som årsak. Et av mange eksempler er diabetes, som egentlig er en samling symptomer som er tegn på mangel på bl.a flere B vitaminer, vitamin D (diabetes type 1, med skadde betaceller), eller bl. krom, magnesium, natrium, og/eller sink. Diabetes er ingen egen sykdom, men en samling symptomer som skyldes næringsmangler som egentlige årsaker, men hvor legevitenskapen har diktet opp navnet diabetes, og deretter gitt symptomene (mye sukker i blodet) årsaksstempel. Virkningen blir altså omgjort til årsaken. Og karbohydrater, som er sukkerkilder, blir stemplet som utløsende faktor. Mer info for perspektiv om bl.a såkalt diabetes her –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1381615498462#c7417630053231094080
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/har-vrt-lite-tid-til-blogging-i-det.html?showComment=1382464137106#c4546148743413869418

Ellers øser jeg meg seriøst opp over at Shanahan gir flere jødiske forskere æren for å ha utviklet den nye genvitenskapen epigenetikk, da personen som la grunnlaget for epigenetikk var professor i genetikk, Barbara McClintock.

PP

Anonym sa...

Denne var til B Fagerli, ser jeg glemte henvendelsen :-)

Anonym sa...

Vel, kunnskapen om emnet har jo akkumulert seg gradvis, og det skal en del til for å sile ut det som er korrekt og ukorrekt. Jeg har oppdaget dette mer og mer - i takt med at jeg også har hatt en del helseplager. Noen av de jeg anser som best i faget (for eksempel Alan Aragon) er imidlertid skeptisk til alle skeptikerene, og fastholder seg til det som er mer anerkjente teorier - og da skal det litt til for å omvende synet sitt når skeptikerne fremlegger teorier som får meg til å se for meg folk som springer rundt halvnakne med aluminiumsfolie på hodet for å ikke bli rammet av kosmisk stråling :)

For eksempel er det overveldende kunnskapsnivå på Pirke-Petter her, men jeg skal innrømme at jeg blir litt skeptisk til at myndighetene og legestanden omtrent bevisst går inn for å forgifte oss og å spre vranglære via skremselspropaganda...når det jo ser litt ut som om samme strategi og skremselspropaganda benyttes her på denne siden? Man kan bli lettere paranoid av å høre hvordan alt fra tungmetaller, stråling fra mobiltelefoner og matindustriens mangel på kunnskap om korrekt fremstilling av mat (eller bevisste forsøk på å drepe oss langsomt fordi lønnsomhet alltid trumfer etiske regler) ødelegger folkehelsen. Det er noe som kalles "excluding the middle". Der jeg på ene siden er helt enig i at man skal spise mat så nært naturen som mulig og eliminere gluten med mindre det er behandlet (surdeig), at pasteurisering og homogenisering av melk ødelegger dens naturkraft og næringsinnhold - så klarer jeg ikke helt å svelge at f.eks. frukt og grønnsaker må konsumeres i små mengder og helst være gjennomkokt eller melkesyregjæret over flere dager. I noen sammenhenger brukes gode studiereferanser, i andre linkes det til sider som primært er meningsytringer fra diverse forfattere og autoriteter som sier det motsatte av hva forskning på emnet forteller. Altså er studier greit når det understøtter påstandene, men studier er ikke greit (korrupt, sponset av legemiddelindustrien eller andre kapitalistsvin) når det motsier påstandene. Selective bias, som det så fint heter. Det blir altså litt vanskelig å skille klinten fra hveten (haha) innimellom, men jeg er alltid åpen for å lære noe nytt eller for å omlære vranglære...så har brukt mye tid på å lese gjennom blogginnlegg og kommentarfelt nå. Det er vanskelig å sjekke opp de ulike enzyminteraksjonene og om man faktisk akkumulerer mangler på viktige vitaminer og mineraler av å spise disse anti-næringsstoffene når ikke engang blodprøver (er ikke sensitive nok eller oppdager ikke cellestatusen) eller forskning (ukorrekt, eller kjøpt og betalt) kan avdekke disse manglene. Da er man jo tilbake på samme symptomlister som brukes av de som skal selge meg matintoleransetester plutselig... Her er riktignok intensjonen ikke å selge meg noe annet enn kunnskap om tradisjonskost (som bestemor også har fortalt meg mye om), så da får man jo nesten gi det en sjanse :)

Anonym sa...

Det jeg altså har litt problemer med er:

Karbkilder - da jeg jobber med folk som trener opptil 2-3 ganger hver dag hardt og intensivt, og dermed må ha en del karbohydrater i kostholdet for å ikke tømme glykogenlagrene:
- Grønnsaker og frukt/bær skal spises minimalt av, unntatt hvis det er melkesyregjæret (gjelder vel kun grønnsaker)?
- Andre akseptable karbkilder er jasminris (helt enig), potet (hvis man tåler det), surdeigsbrød eller havregryn (evt andre kornprodukter?) som har ligget i vann med 1-2ss eddik/sitron/rå myse i minst 7t?

Forøvrig er jeg enig i følgende, som jeg har kommet frem til så langt - fermentert fiskeolje (har bestilt fra Green Pasture), kraft (jeg lager mye stuing i slow cooker av ulike kjøttvarianter, favoritten er lammeskank/bog), rå lever (har kun prøvd kokt så langt), egg (eller kun rå egg evt eggeplommer?) fra Holte Gård, kokosnøttolje, talg, gelatin, upasteurisert smør eller syrnet melk fra gressbeitende kyr, upasteurisert ost fra geit, innmat, viltkjøtt og villaks (vanskelig å få tak i).

Unngå vegetabilske oljer og fettkilder, nøtter skal bløtlegges i vann og salt over natten.

Økologisk kjøtt er som oftest bare tull da dyrene får det samme kraftfôret? En øko-bonde ble litt kranglevoren i et kommentarfelt her fordi han mente dette var ukorrekt... :)

Mvh Børge Fagerli (som solgte seg ut av MyRevolution i mars i fjor og nå driver utelukkende som foreleser/forfatter/coach)

Anonym sa...

Rar-filer trenger et rar eller zipprogram for å pakkes ut. Her er et -
http://www.7-zip.org/

http://www.mediafire.com/download/du8271s882xf9kd/Magnetism+and+Its+Effects+on+the+Living+System+by+Albert+Roy+Davis+and+Walter+Rawls.pdf

Foreløpig bruker jeg bare magneter på hovedrørledningen. Når jeg er ferdig med å legge alt til rette for dyrking og dyreavl skal jeg bruke magnetfelter, lydbølger og musikk, samt ulike former for elektrokultur for å teste disse ut. Jeg har så langt ikke sammenliknet eller målt forskjeller, men kommer til å gjøre dette når jeg kommer skikkelig i gang.

PP

Anonym sa...

Du skriver lenger oppe at du skal bruke tid på å lese kommentarer, men kommer deretter med det du kaller problemer, og som viser at du faktisk ikke har lest hva jeg skriver om det du har problemer med?

1 – hva gjelder karbohydrater så har jeg gjentatte ganger skrevet at man kan spise mer om man er fysisk aktiv, men at protein og fett alltid bør dominere for blodsukkerkontroll. Karbohydrater er dessuten bare den ene siden av saken, hvor næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet også er like viktige som selve sukkeret. På den måten at økt karbohydratkonsum øker forbruket av bl.a magnesium, som også både forbrukes i høyere grad ved trening, i tillegg til at økte nivåer også forsvinner via svette og urin. Akutt mangel på magnesium gir hjerteinfarkt, da magnesium styrer hjerterytmen.

Mange elektrolyttdrikker inkluderer magnesium, samt natrium, for å forhindre dette, men inneholder ikke alle de andre næringsstoffene som forbrukes i sukkerstoffskiftet, eller som er nødvendig for magnesiums funksjoner i kroppen, slik at økt karbohydratkonsum uten samtidig økt næringskonsum vil fremme mangelsymptomer på disse, og dermed såkalt sykdom.

Trening over 90 minutter sammenhengende, eller flere ganger pr døgn fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner som også øker tapet av bl.a magnesium, hvilket videre gir økt risiko for en lang rekke helseproblemer på sikt, og akutt hjertesvikt umiddelbart. Har man brukt opp blodsukkeret og kommet dithen at man begynner på glykogenlagrene er man i stressreaksjon, da det er adrenalin og kortisol som står for dette. Min anbefaling til aktive indrettsutøvere er derfor økt konsum av karbohydrater, men kontrollert av protein og fett. Delvis også for å involvere glukagon, og ikke bare insulinrespons. Jeg pleier også å anbefale hjemmelagede elektrolyttdrikker for konsum under og i mellom trening, slik at blodsukkernivået holdes stabilt, og blodsukkerfall, som gir adrenalin og kortisolrespons, unngås.

For natriums rolle i uhelse forbundet med trening og økt stress ved økt belastning, sjekk ut hyponatremi/hyponatremia

2 – hva gjelder grønnsaker så er mitt fokus å øke næringsnivåer, samt unngå matemner som lager problemer i mage-tarmsystemet, slik at fiber, gluten, antinæringsstoffer, etc anbefales redusert mens man er i helbredsfasen. Mitt fokus er syke mennesker, ikke idrettsutøvere. Din antakelse om at alt jeg anbefaler bør være melkesyregjæret er feil

3 – surdeigsgbrød er ikke karbohydratkilde av betydning all den tid det meste av karbohydrater er omdannet til organiske syrer under gjæringsprosessen

4 – hva gjelder anbefaling om bløtlegging eller gjæring av matemner så er dette for å nøytralisere antinæringsstoffer, slik at man tar opp maksimalt med næringsstoffer i alle måltider, samtidig som ingen negative faktorer i maten svekker eller skader fordøyelseskapasiteten/fordøyelsessystemet

5 – hva økobønder synes om mine utsagn er irrelevant all den tid økodyr får nøyaktig de samme matemnene som industridyr. Dvs soya, korn, raps, planteoljer, etc. Forskjellen ligger i mindre om noe tilsetningsstoffer og sprøytegiftrester, samt en del høyere næringsnivåer i og med at økofor ikke er dyrket med kjemisk gjødsel. Like fullt er det snakk om de samme matemnene, og som i all seriøs forskning som noensinne har vært gjort på dem viser er helseskadelige for både husdyr og kjæledyr. Forindustrien unngår de mest alvorlige negative reaksjonene i dyr gjennom nøye utmålte mengder av de forskjellige matemnene, som f.eks acidose i førstemagen i flermagede dyr pga korn, men på sikt er samtlige matemner alikevel helseskadelige for dyrene; mest i enmagede dyr, og litt mindre i flermagede.

Anonym sa...

Selv ikke økodyr på bare beite er en garanti for dyrenes helse, eller høyt næringsinnhold i dem og deres produkter, da næringsinnholdet i gress og planter, etc avhenger av på hvilken måte jorden blir næret, ph, fuktighet, jordtype, etc. Min erfaring med svært mange bønder er at de aller fleste faktisk ikke er klar over alle faktorene involvert i maksimalisering av næringsstoffer i gress og planter. Dette delvis fordi mange baserer seg på industrimyter som bl.a at planter har godt av fritt nitrogen, at sur jord bør kalkes, at vekstrotasjon og ikke næringstilførsel er en god måte å sikre friske planter på, etc.

6 – hva gjelder leger, så er disse ikke ute etter folket, slik du insinuerer at jeg mener, da leger i like stor grad som folk flest er ofre for deres trossystem. Hvilket er sykdomsparadigmene de lærer via utdannelsen. Og leger manipuleres i stor grad av legemiddelindustrien. Når det gjelder dem som eier industrikartellene som utgjør bl.a landbruks, legemiddel, vaksine, tilsetningsstoff, og matindustrier, etc så er det godt dokumentert og offentlig info at det eksisterer en konspirasjon med det formål å både redusere befolkningstallet så vel som å gjøre flest mulig syke og svekkede. Jeg er klar over at dette virker helt sprøtt, og som noe konspirasjonstullinger kan komme med. Like fullt eksisterer det dokumentasjon i bøtter og spann, og da ofte fra leger, forskere, tannleger, undersøkende journalister, ymse interesseorganisasjoner, politikere, etc som er ærlige nok til å gå i mot de bestående løgner og myter. Jeg har postet mye slik dokumentasjon i mange kommentarer, slik at jeg anser meg for å ha mitt på det tørre som det heter.

7 – hva gjelder ymse utsagn om tungmetaller, mobiltelefoner og alle slags store og små helsefarer, så vil du, om du setter deg inn i hva jeg pleier å si om disse tingene, at det har lite for seg å fokusere på slike ting, og dermed bruke livet på å fokusere på ting man er redd for eller ikke vil ha som del av livet sitt. Som eksempel så har jeg gjentatte ganger skrevet at heller enn å frykte tungmetaller og kjemikalier i mat og drikke, så er det bedre å bare spise næringsrikt, slik at kroppen får de næringsstofferd en trenger for å avgifte va det skal være.

Ellers er det du sier om bias og selektiv utvelging av forskning som støtter vs avvisning av forskning som ikke støtter, drittprat, og dette viser også at du har lest svært lite av mine utsagn om emnet. Skal du mene noe om meg, eller spørre meg om noe, så sjekk fakta først og hold deg til dem, ikke antakelser om hva jeg mener eller skriver. Ser jeg flere kommentarer fra deg hvor du antar hva jeg har skrevet snarere enn å forholde deg til det jeg faktisk har skrevet, så besvares disse ikke. Jeg hjelper gjerne, men bruker ikke tid på å forsvare meg mot hva andre tror eller antar at jeg står for, da slikt i mine øyne er ren kverulering.

PP

Anonym sa...

Da hvert blogginnlegg har 200+ kommentarer har jeg ikke fått lest gjennom alt, og en del av mine uttalelser var ikke rettet mot deg spesifikt - så da beklager jeg hvis du oppfattet det slik. Jeg snakker mer om ulike linker og henvisninger som har blitt gitt (fra deg og flere), der kildene er noe mer bombastiske enn det du er i dine uttalelser. Jeg oppfatter deg som svært oppegående, reflektert og ikke ute etter å skremme folk - og jeg er enig i mye (mesteparten) av det du sier, du er genuint her for å hjelpe folk og det har jeg enorm respekt for. Jeg skal innrømme at jeg ikke har kunnet sette meg nok inn i alle konspirasjonsteoriene heller, man må sette en grense et sted og som du sier "det har lite for seg å bruke livet på å fokusere på ting man er redd for eller ikke vil ha som en del av livet sitt".

Jeg er interessert i å finne ut mer, og de som kjenner meg vet at jeg er åpen for å både lære, og om nødvendig endre mitt syn på det jeg har ansett som anerkjente sannheter. Ikke en dag går uten at jeg stiller spørsmål ved eget kunnskapsgrunnlag, og det er vel en medvirkende årsak til at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Jeg kommer til å bruke mer tid til å lese gjennom det du har skrevet, for riktignok har jeg en innebygget skepsis mot å bare akseptere alt jeg leser - men det har vel du også, ellers hadde du ikke opparbeidet deg et så stort kunnskapsgrunnlag om menneskekroppen og hva som kan påvirke den - enten den er atletisk eller syk :)

Å balansere karbohydratene med nok protein og fett er såpass fundamentalt at der er vi helt på nett.

Jeg bare ønsket en viss oversikt over hva du mente ift frukt og grønnsaker, men har altså tolket det dithen at koking/fermentering/syrning og moderat inntak er greit, ris/potet er imidlertid mer lettopptakelig og ikke fulle av antinæringsstoffer og bør utgjøre hovedparten av karbohydratkildene til en som må ha høyere inntak av dette?

mvh Børge Fagerli

Anonym sa...

Snille PP,
Tette bihuler som stadig kommer tilbake, hva slags næringsmangler eller ubalanser skyldes det? Jeg mener jeg har lest om det et eller annet sted på en eller annen tradisjonskostblogg en gang, men jeg har ikke klart å finne det igjen. Tusen takk,
B

Anonym sa...

Du har skrevet en del om innvollsorm/parasitter hos katt, PP - gjelder det samme for hund?

Har en valp som nettopp la fra seg et par spolormer :P. Etter det jeg forstår, skyldes dette betent tarm, at ormene er der for å rette dette opp, og at det trengs mer animalsk mat i kosten.

Vi bruker Royal Canin, som vi ble anbefalt av oppdretter. Når posen er brukt opp, skal vi over på et annet for, som inneholder 80 % animalske ingredienser.

Ellers får hun rå kjøttbein innimellom, samt noe frysetørret lever som godbit. Og litt hjemmelaget kefir dann og vann, hehe :)

Vil ormene forsvinne av seg selv om valpen får i seg mer animalsk føde, og da helst rå? Er det lurt å gi en valp utelukkende rått kjøtt? Blir næringsbehovet balansert da?

Jeg kjenner at jeg er litt redd for ikke å bruke ormekur, da jeg har blitt fortalt at ormene kan fylle magen til slutt, slik at valpen slutter å spise og begynner å kaste opp orm.

BN

Anonym sa...

Jeg tenker å lage sursild til jul, og har sett en oppskrift som ser veldig god ut med lake av eplejuice og eplecidereddik. Vil eddiken bryte ned pektinet i eplene? Eller er det best å droppe eplejuicen og bare bruke eddik?

Ellen

Anonym sa...

Ellen, putt vannkefirkorn i eplejuicen og fermenter noen dager, så får du probiotisk sursild attpåtil :D
Det fikk jeg veldig lyst til å prøve!

Anonym sa...

Jeg har ikke vannkefirkorn, men myse fra kefir må vel funke minst like bra? Takk for tips!

Ellen

Anonym sa...

Tips her angående ormer –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366995048602#c5762506985632331189

Som du vil se så er ormer/parasitter/tarmmark en del av kroppens helbredsmekanismer når den ikke har tilstrekkelig med næring til å takle betennelser selv. Dette gjelder for både mennesker og dyr. Informasjonen jeg linker til er moderne vitenskap som altså motsier legevitenskapens og veterinærvitenskapens løgner om ormer/parasitter som noe negativt. Vi snakker altså ikke om alternative tanker versus solid dokumentasjon fra legers og veterinærers side, men tvert om solid dokumentasjon mot de legemiddelindustristyrte offisielle retningslinjene. I siste link (http://goo.gl/CFsY) finner du det aller meste av forskning som noensinne har vært gjort på ormer/parasitter og helsevirkninger.

Ellers kan jeg gjenta at ormer ikke kommer fra noe man har spist, så som avføringsrester på bakken og liknende idiotiske forestillinger, men dannes i tarmen og eventuelt andre organer fra stamstadiet protitter. Når og om ormene klarer å kontrollere betennelser dør de og skilles ut via avføringen. Dette er hva vitenskapen faktisk sier, og rent personlig har jeg alltid kunnet bekrefte dette når jeg har opplevd orm i bl.a katter som har vært lenge borte fra hjemmet, og som derfor har vært underernærte og som regel syke. Straks de fikk rått kjøtt eller fisk begynte lus å forsvinne på bare timer, hvor ormer gjerne tok 1-3 dager. Frykter man at ormene skal lage krøll kan man inkludere f.eks upasteurisert smør, surmelk/kefir eller kokosolje, da substanser i disse matemnene dreper ormer i følge forskning. Skjønt de samme matemnene er dokumentert å stoppe betennelser i mage-tarm, slik at det like gjerne kan være at de helbreder årsaken til at ormen eksisterer i tarmen, altså betennelse, og slik at ormene ikke lenger har noe i tarmen å gjøre. Mao skilles ut via avføringen.

Tørrfor er normalt helseskadelig for dyr annet enn i små mengder, da tørrfor øker væskeinntaket, og dermed også urinering og tap av en rekke næringsstoffer. I tillegg kommer at tørrfor ofte inneholder soya, mais, korn, raps, plantefett og oljer, fiskefett, fiber, stivelse, syntetiske næringsstoffer, eggepulver (oksidert kolesterol, m.m) etc, samt dokumentert svært helseskadelige kjemikalier som ethoxyquin, BHA og BHT, hvorav flere skader mage-tarmsystemet slik at ymse betennelser oppstår. Og da betennelser som leger og veterinærer skylder på bakterier, virus, ormer, gluten, kasein, etc. Tørrfor fører til redusert næringsopptak fra andre matemner man gir dyrene (pga virkningen de vegetabilske matemne og/eller denaturerte proteinene fra den industriell produksjonsprosessen har på tarmcellene og ph-balansen), slik at om dyrene ønskes god helse og et godt og langt liv, så er ikke tørrfor forenlig med dette ønsket. Tørrfor nå og da vil fremme redusert opptak av samtidig med økt forbruk av næringsstoffer fra f.eks kjøtt, egg, sjømat, etc man gir dyret ellers, slik at selv litt tørrfor er helseskadelig. Tørker man animalske matemner selv på svak varme over lengre tid er tørrforet betydelig sunnere, og derfor anbefalt. Man får ofte gratis eller svært billig avskjær og såkalt ”spon” (rester fra saging av kjøtt) hos slaktere og slakterier, og også gratis eller svært billig avskjær og ymse rester fra fiskehandlere og fiskemottak.

Rått kjøtt og bein/brusk/skinn/kollagen (også fra sjømat) med litt innmat noen ganger i uken gir fullverdig kost for hunder og katter. Gjerne med melk og melkeprodukter inkludert.

Anonym sa...

For dem av dere som ikke har lest noe videre av det jeg har skrevet tidligere, så anser jeg meg selv for å representere den seriøse, ikke økonomistyrte moderne vitenskapen, og som er en motvekt mot den industrikontrollerte vitenskapen som alltid fremmer medikamentbruk og tiltak som kommer industrien til gode, ikke pasienter. Det være seg mennesker eller dyr.

Jeg fremmer også tro på mirakelet menneske, og på den fantastiske og vitale ”konstruksjonen” menneskekroppen faktisk er, som en motvekt mot legemiddelindustriens og religionens syn på mennesket og menneskekroppen som svak og sårbar, full av genetiske defekter/født i synd, full av ymse indre og ytre fiender og tvangstanker/demoner som kommer til å ødelegge oss straks vi ikke pøser på med medikamenter, vaksiner, terapier, undersøkelser, m.m. Moderne leger og veterinærer er prester for den sanne tro legevitenskapen, og de eneste som kjenner sannheten folket trenger for å bli frelst og opplyst. I alle fall i følge dem selv.

PP

Anonym sa...

Jeg pleier å anbefale koking og steking av de fleste vegetabilske matemner for å bryte ned fibre og frigjøre næringsstoffer fra disse, samt for å redusere eventuelle antinæringsstoffer eller substanser med ulik grad av "giftvirkning" i kroppen. For korn, frø, nøtter og belgfrukters del anbefales bløtlegging for reduksjon av antinæringsstoffer, eller melkesyregjæring eller bløtlegging i syre for å nøytralisere gluten for dem som har redusert magesyreproduksjon og/eller betennelse i tynntarmen.

PP

Anonym sa...

Hei PP!
Jeg har fått tilbud om økologiske lammenyrer. Helt ærlig så sitter det langt inne å skulle spise nyrer, og synes jeg er kommet langt som spiser rå lever. Men jeg tenkte om du har noen gode ernæringsargumenter til hvorfor jeg burde takke ja, så kanskje jeg lar meg overtale :)

Milla

AnneB sa...

Eggegule eggegule eggegule… (Jeg har sjekket med familien, og det er faktisk et ord jeg har kommet på selv…)

Anonym sa...

Tusen takk for oppklarende svar, du er god som gull!!! Godt å få bekreftet at det er bra å gi hunden kefir, og nå skal vi med god samvittighet kjøre på med rå, animalsk mat.

Forstår jeg det riktig at når valpen min nå har fått ut spolorm gjennom avføringen, så betyr det at ormen er ferdig med jobben og at tarmen er i ferd med å heles?

Jeg sitter her og tenker på hvor mye vi mennesker faktisk har fjernet oss fra naturen. Vi gir tørrfor til hund (og katten) i den tro at det dekker næringsbehovet fullt ut. Vi vil ikke gi hunden rester etter Toromiddagen vår, for den skal jo ikke ha slik mat, men samtidig hiver vi ukritisk i oss den samme maten. En annen myte (skapt av hundefor-produsenter?) som verserer hos mange, er at man ikke må gi hunden rått kjøtt, fordi rovdyrinstinktet hos den trigges og den blir aggressiv/"gal"!

Jeg har fulgt deg lenge nå og må bare takke for mange øyenåpnere. Men det tar tid å endre holdninger, selv når man er åpen for dette. Særlig er det vanskelig å ta inn over seg tanken om at bakterier og såkalte parasitter ikke forårsaker sykdom, men tvert imot er en del av kroppens helbredelsesmekanisme. Forståelsen siger inn, sakte, men sikkert.

Igjen, takk for at du gjentar budskapet om igjen og om igjen. Vi trenger det :)

BN

Anonym sa...

Den oppskriften kunne jeg tenke meg, Ellen. Er det du samme Ellen som i nord-norge gruppen på FB?

Heidi

Anonym sa...

Jeg har også tenkt mye på dyrefôr i det siste. Fortrinnsvis katter. Søkte litt på nettet, og fant en amerikansk side med oppskrift på rå, hjemmelaget kattemat. Personen som står bak denne siden virker seriøs nok, men jeg reagerer allikevel på et par ting.

Først, her er oppskriften:

2 kg [4.4 pounds] raw muscle meat with bones - f.eks kylling.
400 grams [14 oz] raw heart - helst kylling
200 grams [7 oz] raw liver - helst kylling
16 oz [2 cups] water
4 raw egg yolks (use eggs from free-range, antibiotic-free chickens if you can)***
4 capsules raw glandular supplement, such as, for example, multigland supplement by Immoplex.
4000 mg salmon oil (see note at bottom of recipe*)
800 IU Vitamin E ("dry E" works well)
200 mg Vitamin B-50 complex (i.e., four capsules of B-50)
1.5 tsp. Lite salt (with iodine)
(optional: 4 tsp. psyllium husk powder (8 tsp. if using whole psyllium husks; see note at bottom of recipe**)

(kopierer ikke alle noter og øvrige kommentarer til ingrendiensene pga. tar mye plass)

Vel, det jeg reagerer på er at hun innledningsvis sier at man ikke, under noen omstendighet, bør forandre på denne oppskriften med mindre man vet hva man driver med - fordi denne oppskriften inneholder den riktige balansen mellom muskelkjøtt, hjerte, lever, bein osv. sett i forhold til det en katt normalt ville spise ute i naturen (mus, små fugler, øvrige smågnagere). Jeg reagerer også på disse vitamintilskuddene hun promoterer så voldsomt (hun anbefaler også at man erstatter f.eks hjerte og lever med kompenserende vitaminstilskudd - inkludert taurintilskudd - dersom man ikke får tak i hjerte og lever.

Uansett: Er dette en oppskrift man kan ta utgangspunkt i (med unntak av vitamintilskuddene)? Er det så viktig som hun sier at man ikke bør forandre forholdet mellom de ulike ingrendiensene? Tenker veldig på å gå over til rått fôr til kattene. Ingen slakterier i mitt område selger spon - de skjønner ikke en gang hva jeg mener når jeg spør. Jeg har svært god tilgang til alt av lam, også innmat. Er dette evt. ok for katter? Såkalt økokylling kan jeg få skaffet om jeg peser litt, men vet jo at fôret disse kyllingene får ikke er optimalt.

Finnes sikkert bedre oppskrifter enn dette der ute, men dette er hva jeg har funnet frem til foreløbig.

Nøtteliten

Anonym sa...

Hvis noen er interessert poster jeg kilden til oppskriften ovenfor: http://www.catnutrition.org/recipes.html

Ellers hiver jeg meg på "forgyllingen" av PP. Han er virkelig gull! Mange ganger tenker jeg at det hadde vært behagelig å ikke vite det jeg vet, og særlig når jeg står der med oppvask til ørene samtidig som jeg vet jeg har en deig å sette før jeg legger meg - at det hadde vært så praktisk å bare hive noe ferdiggreier i mikroen (som vi har kastet ut for lengst) og slippe alt dette arbeidet. Men gud bedre så glad jeg er for at jeg vet! Det går ikke EN ENESTE DAG uten at jeg sender tanker av takknemmelighet til PP for all den tiden han bruker her inne, hvor tålmodig han er, hvordan han svarer og svarer og lærer vekk av alt han vet. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg egentlig skal få takket. Hadde tenkt å hekle noen grytekluter til deg som en gave eller noe, men det blir liksom så "fattigslig" og "banalt" på en måte. Dessuten tviler jeg på at du gidder å legge ut fullt navn og adresse her inne ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Beklager at jeg bruker spalteplass på en helt unødvendig kommentar, men nyrer kunne jeg også tenke meg å prøve.

Nøtteliten ;-)

Anonym sa...

Generell info –
http://www.foodsubs.com/MeatvarKidneys.html
http://www.eatmedaily.com/2009/05/offal-of-the-week-kidney/
http://healthyeating.sfgate.com/health-benefits-kidney-liver-meat-2714.html
http://www.scottsdalefitnessandhealth.com/superfoods.html
http://www.tendergrassfedmeat.com/2010/08/11/the-benefits-of-organ-meats/
http://www.divinecaroline.com/22175/97086-offal-healthy-nutritional-value-variety
http://toomanyjarsinmykitchen.com/2012/02/27/all-about-offal-why-to-include-organ-meats-in-your-diet/
http://www.livestrong.com/article/450079-organ-meats-that-are-rich-in-vitamins-minerals/
http://ro.uow.edu.au/cgi/viewcontent.cgi?article=1053&context=hbspapers
http://rapidcityjournal.com/lifestyles/offal-not-awful-foodies-find-taste-for-organ-meats/article_6b3ebd5c-568f-11e1-8b21-0019bb2963f4.html
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/aug/12/an-a-to-z-of-offal
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/UNUSUAL_MEATS_HOW_TO_PREPARE_AND_SERVE_THEM_LEE_FOUNDATION_1943_reprint_38A.pdf

Næringsinnhold – Generell info -
http://www.livestrong.com/article/531156-nutrition-in-kidney-meat/

Oppskrifter - Tilberedning –
http://www.motherearthnews.com/real-food/cooking-organ-meats-zmaz76mjztak.aspx
http://www.motherearthnews.com/Real-Food/1976-05-01/Eating-Organ-Meat.aspx
http://www.ehow.com/how_5108381_cook-beef-kidney.html
http://www.westonaprice.org/food-features/gourmet-organ-meat-recipes
http://www.westonaprice.org/food-features/cooking-with-mystery-meat
http://www.marksdailyapple.com/organ-meats/#axzz1pLPPPD6e
http://kellythekitchenkop.com/category/organ-meats
http://www.livestrong.com/article/510033-how-to-prepare-beef-kidney/
http://www.livestrong.com/article/543825-how-to-cook-beef-kidney-meats/
http://www.livestrong.com/article/509912-how-to-cook-beef-organs/
http://www.cdkitchen.com/recipes/ingredient/offal/
http://www.weareneverfull.com/when-life-gives-you-veal-kidneys/
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/10/steak-and-kidney-pie-british-recipe.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/12/sauteed-kidneys-with-anchovies-and-chili-pepper-recipe.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/01/the-nasty-bits-veal-kidney-pie-offal-recipe.html?ref=search
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-lamb-kidneys-fried-huo-bao-fuchsia-dunlop.html?ref=search
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-broiled-kidneys
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-beef-steak-kidney-pudding
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beef-kidney-mushroom-pie
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-fried-kidneys
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-devilled-kidneys
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-kidney-royale
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-kidney-soup
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-kidneys-red-wine
http://www.celtnet.org.uk/recipes/roman/fetch-recipe.php?rid=roman-lumbuli-assi-ita-fiunt
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-irish-kidney-soup
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-microwave-steak-kidney-hotpot
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-scots-kidney-collops

PP

Anonym sa...

Oppskriften er rimelig ok, om du tar bort tilskuddene og lakseoljen. Fremgangsmåten viser imidlertid manglende kunnskap om hvordan bearbeidning av matemnene fører til tap av næringsstoffer, især hva gjelder innmat. Selv kverner jeg aldri slike matemner, men deler dem opp i biter kattene klarer å tygge, for å minimere eksponering av næringsstoffene for luft og lys. Å blande dem i vann, slik damen anbefaler, mangedobler næringstapet.

Min erfaring med innmat er at de færreste katter vil ha flere typer innmat i samme måltid, slik at jeg heller gir lever, hjerte, nyrer, hjerne og lunger, etc for seg, gjerne sammen med eggeplommer til dem som liker dette.

At noen typer hjerte, lever, etc er bedre enn andre er bare tull og tøys, da kattene nyttiggjør seg av de næringsstoffer de trenger uansett matemne. Jeg er for såvidt enig i logikken i å blande sammen matemner som etterlikner hele byttedyr, for optimal og variert næring, men dette er ikke nødvendig. Eldstekatta mi har aldri spist verken sjømat eller innmat, og foretrekker muskelkjøtt. Og hun er allikevel i topp helse.

Fiber for katter er ren idioti, og viser manglende forståelse for katten som ren kjøtteter, for hvordan fiber binder næringsstoffer, så vel som for hvor kort kattens tynntarm faktisk er.

Info om taurin i matemner, som viser at damens påstand om taurin er feil –
http://pdes-net.org/texts/taurine_conc.pdf

For at en slakter skal forstå hva spon er må han eller hun sage kjøtt selv. Akkurat som sagspon er det som faller på bakken når man sager i tre, er spon det som faller på bordet når man sager kjøtt.

Lam er god og nærende mat for katter, forutsatt at de vil spise det. Ikke alle katter liker smaken eller lukten av lam.

PP

Anonym sa...

Takk!
Da regner jeg med du mener at nyrer utgår, sånn med tanke på alt det farlige kolesterolet som flere av artiklene advarer mot. Neida, jeg ser mange gode argumenter her :)

Likevel når jeg kjapt pløyer gjennom artiklene, og av det jeg har lest tidligere, så finner jeg ikke at nyrer direkte supplerer lever, men heller inneholder flere av det samme næringsstoffene, men da i en mindre andel. Eller er jeg helt på tyttebærtur?

Milla

Anonym sa...

Ah...jeg kom på en ting: lungemos? Gitt at det kan være vanskelig å få tak i innmat i dagligvarebutikken, og selv om det er konserveringsmidler og muskelkjøtt som hovedbestanddel - bestemor lagde alltid lungemos (ekstra krydret) som vi ungene spiste med most potet som tilbehør. Hva mener du? :)
http://www.gilde.no/tradisjonsmat/lungemos-bit-article10876-15971.html

Mvh Børge

Anonym sa...

Takk! Det høres fantastisk ut, du får rapportere mer når du har kommet ordentlig i gang, spennende saker:-)

-Guro

Anonym sa...

Jeg fikk en del organer fra villsau fra naboen i høst, deriblant nyrer, min erfaring er at det er veldig stramt på smak, annerledes enn leversmaken, men dog stram... Til nå har jeg ikke funnet noe oppskrift for tilberedning av nyrer som jeg har likt. Bestilte til og med nyrer til middag da jeg var i Frankrike i sommer. Franskmenn er jo kjent for å være flink i tilberedning av animalske organer i matlagingen så jeg måtte jo selvsagt skjekke om det var mine kokkekunster det var noe riv ruskende feil med, men den gang ei.. For meg virker det som det er svært vanskelig å "kamuflere" den stramme nyresmake. Mener ikke å ta motet fra dere altså hehe:-) Kan være min gane som er noe feil med eller at jeg ikke har funnet den rette oppskrifta enda. Til nå har jeg bare spist den rå slik som lever, og det er faktisk lettere å få ned nyre lever synes jeg, utsende og konsistensmessig liker jeg den bedre også. Den er egentlig ganske pen der den ligger:-)

Jeg fikk også en hel mengde lammelunger. Faktisk så mange at jeg måtte kaste noen da jeg hadde stått timevis å rensket ulike organer og lammehoder i tillegg og nok var nok. Til nå har jeg ikke prøvd meg på tilbereding av lunger foruten å dehydrere dem å blende dem til pulver, men tenkte å ta opp noe i helga.

Konsistensen av lunger virker dog litt problematisk, vi snakker i katagori svamp da de selvsagt er full av luftblærer.

Sååå- har noen erfaringer med en spiselig tilberedingsmetode av lunger? PP du har kanskje noen favoritter? Eller bilr det den klassiske lungemosen?:-)

-Guro

Anonym sa...

Et lite tips for kresne katter: Jeg slet veldig med å få min katt til å like organer i starten da jeg la om kostholdet hennes fra hovedsaklig tørrfor til å spise rått kjøtt, fisk og organer. Lever spiser hun fortsatt ikke men nyrer, hjerter og andre organer spiser hun hvis jeg skjærer det opp i små biter og lar det ligge litt i væske fra tunfisk på boks:-) Virker som alle katter elsker dunsten og smaken av tunfisk:-)

Nå kom jeg forresten til å tenke på dette med fisk. Siden den er full av flerumettet fett- gjelder det samme for katter og andre dyr i forfold til at det at en alltid bør innta mettet fett samtidig? Når jeg gir tunfisk får hun alltid en eggeplomme samtidig for å unngå problemet med fettlever, men når jeg serverer henne rå fisk- bør jeg da også gi henne mettet fett i en eller annen form eller blir dette annerledes da hun også ofte spiser bein og hode av fisken? -Guro

Anonym sa...

Kun fet fisk er full av slikt fett, da hvitfisk har fettet i lever og andre organer. Da katten samtidig spiser de fettløselige næringsstoffer som følger fisken, er fettet ikke noe problem.

PP

Anonym sa...

Jeg glemte forresten tips -
http://www.rexresearch.com/articles/elcultur.htm
http://www.rexresearch.com/elculture/elculture.htm
http://www.electrocultureandmagnetoculture.com/
http://www.youtube.com/watch?v=NffwY4b6FK8

PP

Anonym sa...

Preparation
Calves' liver is naturally milder and more tender than mature beef liver. Tenderize beef liver by soaking it in buttermilk or a mixture of lemon juice and water for several hours. Cook liver with onions, garlic, bacon or aromatic herbs such as thyme to offset its strong flavor. Prepare chicken livers by first removing any green parts because they have a bitter taste. Cut kidneys in half to remove any tubes and fat, and then soak them in salt water for about two hours. Using 1 teaspoon of salt for each quart of water helps remove their bitter taste. To avoid tough meat, never overcook kidneys or liver.

Jeg pleier å ha lunger i supper og gryteretter, inkludert haggis. Her har du noen tradisjonelle oppskrifter -
http://www.celtnet.org.uk/recipes/search.php?cat=0&period=0&meal=0&ingredient=lungs&uid=dyfedcb&t=1

PP

Anonym sa...

Tips her i avsnittet om såkalt pollenallergi, samt om histamin –
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1374711942263#c5075283231052687711
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363949426869

http://gladerebarn.blogg.no/1362659001_the_missing_link__his.html I kommentar 10.03.2013 kl.06:20

PP

Anonym sa...

Nei det er nok ikke meg :) Men her er link til oppskriften: http://www.dagbladet.no/2013/11/29/magasinet/oppskrift/det_beste_jeg_vet/andreas_viestad/30583318/
Med små justeringer tror jeg dette blir bra!

Ellen

Hanne sa...

Takk for infoen om Stargardts syndrom/makuladegenerasjon! (Her, om noen vil lese: http://liveneshage.blogspot.no/2013/10/1.html#comment-form)
Så gjenstår det å få foreldrene til å tro på at de kan melde seg ut av RP-foreningen og stole på at riktig ernæring gjør henne frisk. Men akk så vanskelig det er å få folk til å tro på dette, folk blir så oppgitt og mange nærmest sinte! Noe av grunnen er vel at vi blir opplært til å tro at slik er vi født og blabla og sånn er det bare. Jeg tror ikke folk vet at kroppen hele tiden lager nye celler og at potensialet til endring er helt enormt og fantastisk. Det visste jo ikke jeg heller, før jeg begynte å lese deg.
Info om cellefornyelse kan være en måte å nå frem på, håper jeg.
Er det slik at skjelettet aldri er mer enn ti år gammelt og magesekken alltid bare 14 dager gammel?
Kan du hjelpe med å si noe mer om cellefornyelsen og alderen til andre viktige organer; indre organer, sener og hud? Og selve øyet og nerveforbindelser etc til øyet, det som må repareres og cellefornyes før makuladegenerasjonen snur?

Hanne sa...

PP eller noen andre: Kan dere hjelpe med tilberedelse av nyrer?
Nyrer bør bløtlegges, helst i blanding av vann med eddik, har jeg blitt fortalt. Men jeg har ikke funnet noe om det på nettet, merkelig nok.
Hvor lenge skal nyrene ligge i bløt? Hvor mye eddik per liter vann sånn omtrent? Upasteurisert eddik, I presume?
Det ble litt mye gammal urinsmak første gang jeg prøvde, nammmh ...
Takk for hjelp:)

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 234   Nyere› Nyest»