lørdag 18. mai 2013

Bakerrebellene videre, og info om kommentarfeltsbegrensninger.

På tide med ett nytt innlegg her. Stille fra meg er det i bloggen, men jeg er jo temmelig aktiv på mange andre fronter nå, og jeg regner med at mange av dere følger med på det som skjer med tradisjonskostbølgen. Vi har kommet ganske langt, mange har endret på sitt kosthold og de ser resultater, dette gjør at fler folk kommer til og tradisjonskost er helt tydelig på fremmarsj og vil bare vokse og vokse. Jeg er overbevist om at fornuften vil seire, og at det som vi nå driver på med bare er begynnelsen på en ny verden. Jeg velger for meg selv å ha ett 100% positivt syn på fremtiden, jeg vil ikke bekjempe det jeg ikke står for, men jeg vil fremme det jeg står for med all min fokus. Jeg setter veldig stor pris på alle som er med på dette, det er gruppen og felleskapet som danner styrken, og det som driver det fremover, og det er deilig å se at ting endelig begynner å ta fart :)Bakerrebellene kommer bakeriet til å hete, og det er omtrent sikkert at det kommer til å ligge på Hadeland som en ren produksjonsbedrift, og med salgskanaler rundt om som sprer varene. Planlagt oppstart er september-oktober med langsom igangsetting til ting går på skinner.


Det er i bloggen kommentarfeltbegrensninger på 200 kommentarer på 1.siden, men ser ut som folk har problemer med å legge inn innlegg de kan se som jeg ser på 2.siden. Så det betyr i prasis at 200 kommentarer er grensen. Flere av mine innlegg har nådd disse grensene, og jeg ser det som mest fornuftig å lage nye innlegg når kommentarfeltet er fullt. For de som ikke har fått det med seg så er det der man finner mye bra info, og ikke i bare selve innleggene jeg skriver som mer ofte er ment som oppvekkere for å vekke interesse. Denne bloggen her skal allerede være full i linker og kilder og konklusjoner og spørsmål i kommentarfeltene at man skal ha nok å gjøre på en stund for å komme seg gjennom dette.

Så her har dere nå 200 tomme kommentarer som kan fylles ut :)

207 kommentarer:

1 – 200 av 207   Nyere›   Nyest»
Anonym sa...

Som vår herre Christerus :-) sier så er det bedre å fremme hva du står for enn bekjempe hva du er i mot. Unntak er kemnere!

Jeg ser det dukker opp flere kommentarer i forrige innlegg. Om noen er til meg så ser jeg dem ikke, da jeg av en eller annen grunn ikke klarer å laste flere kommentarer enn 200. Når jeg klikker på Last inn mer får jeg beskjed om Laster inn, men i mens sitter jeg her og blir gråhåret, får skjegg og kroppen svinner hen til jeg bare er en energidott i kosmos. Skjer aldri mao.

PirkePetter

Anonym sa...

Jeg spurte i forrige innlegg om tradisjonsmat i forhold til hypotyreose og behov for å gå ned i vekt. Jeg mener fortsatt at jeg ikke finner så mye om akkurat det i kommentarfeltene. Betyr det at det ikke er noe spesielt jeg skal ta hensyn til? (eller er jeg veldig dårlig til å tolke all informasjonen..?) Vil kroppen ordne opp selv når jeg får fylt på med alt den mangler? Jeg skjønner at ting tar tid, men det er bare så frustrerende at fettet ikke vil slippe. Jeg trener med kettlebells og har en aktiv jobb, så det er ikke sånn at jeg bare sitter på rompa og mesker meg med deilig tradisjonsmat og venter på at resultatene skal komme. Kanskje irriterende for dere som kan vanvittig mye om dette, men jeg er dessverre fortsatt litt forvirra etter diverse dietter og slankekurer jeg har hengt meg på tidligere. Før levde jeg i perioder kun på grønnsaker, og har i årevis juicet brokkoli og spinat og grønnkål av hjertens lyst, for så å finne ut at det ikke er bra for skjoldbruskkjertelen :( Etter å ha levd på lavkarbo sitter det fortsatt litt langt inne å spise rotgrønnsaker, men er det noe jeg ikke skal bry meg om lenger? Eller er det ikke grønnsaker som er det viktigste? Bør jeg heller kun melkesyregjære? Er vant til å fylle 2/3 av tallerkenen med grønt.. Jeg har lest at det bare er en myte at de med lavt stoffskifte sliter med å gå ned i vekt, men det er noe i kroppen min som ikke stemmer. Setter stor pris på tilbakemeldinger som kan hjelpe.
Ellen

Tormund sa...

Det står vel mest indirekte (heller enn direkte om overvekt) da han skriver en del om årsaker til hypotyreose generelt. Så poenget for deg må jo da være å fjerne årsakene til hypotyreose (næringsmangel, kjemikaliebelastning...) og spise slik han anbefaler (protein, innmat, upasteuriserte melkeprodukter osv, osv.). Han skriver bl.a.:

"Hypotyreose er vanlig ved østrogenovervekt, og skyldes ofte mangel på protein i kosten, eller manglende opptak."
http://senseoflife.blogg.no/1361883611_mennesket_er_ikke_bar.html

"De mellomkjedede fettsyrene i bl.a kokosolje og upasteurisert smør/melkefett stimulerer også stoffskiftet uavhengig av skjoldbruskkjertelen, og hjelper ved eventuell hypothyreose og/eller overvekt."
http://senseoflife.blogg.no/1336476435_fra_utmattelse_til_vi.html

"Det er fullt mulig å ha hypotyreose uten samtidig å ha redusert magesyre eller lek tarm, og årsaken vil da ligge i mangel på nødvendige næringsstoffer i kosten, eller i kjemikaliebelastning som blokkerer opptak eller utnyttelse av næringsstoffene, eller som tapper kroppen for disse."
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html

"Pga dette pleier jeg å anbefale dem med hypotyreose at de unngår maca, og heller bruker adaptogener som f.eks ashwagandha eller reinrot, og som virker stimulerende på skjoldbruskkjertelen."
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html
(Ashwagandha er reseptbelagt, men reinrot kan du få kjøpt her: http://www.bosheimsmarken.no/)

"Om du har hypotyreose anbefales du å unngå grønnsaker i korsblomstfamilien da de forstyrrer skjoldbruskkjertelens funksjon."
http://senseoflife.blogg.no/1357343159_bodyscrub_med_kokos_o.html

Mer om årsaker:
http://tradisjonskost.blogspot.no/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html

Mer:
http://gryhammer.blogspot.no/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/11/arets-julegavetips-reinrot.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/10/drmmer-du-om-ryke-din-egen-laks-eller.html
m.m.

Jeg har også hørt andre snakke om at overvekt skyldes næringsmangel (ikke kalorimangel, men næringsmangel), og det er interessant og en ny tanke. (Joel Wallach sier det samme, men han anbefaler diverse kosttilskudd som jeg tipper PP ikke ville ha anbefalt). Det er jo bare å prøve ut de generelle kostholdsrådene som PP anbefaler og se om det funker.

Forstår at det må være frustrerende hvis man selv har begrenset kunnskap med alle de ulike anbefalingene til ulike eksperter rundt omkring som går i alle retniner, fra Skaldeman og Atkins til kalorirestriksjoner som Weight Watchers, diverse treningsformer etc. Og så hører man at den og den virker og er så bra, og så prøver man det samme selv uten resultat. Arrgh.

Anonym sa...

Vil du ned i vekt, og normalisere skjoldbruskkjertelens funksjon må du først og fremst gi kjertelen det den trenger for hormonproduksjonen. Mangel på protein, kort og mellomkjedet fett, vitamin A, B12, D, jod (også for mye), magnesium, natrium, selen, sink er forskjellige årsaker til hypotyreose.

Videre bør du spise matemner som er spesielt stoffskifteøkende, og som forøvrig generelt sammenfaller med de samme matemnene som er bra for skjoldbruskkjertelen (og som også er anti-østrogenovervekt). Hvilke er mer animalsk protein og mettet fett, spesielt kort og mellomkjedede fettsyrer du finner i bl.a melkefett/fløte/rømme/smør, og i kokosolje, palmeolje og palmekjerneolje når disse er uraffinerte. Kryddere er også viktig da disse bedrer fordøyelsen, blodsirkulasjonen og avgiftningsfunskjoner utover å stimulere stoffskiftet.

Kettlebells er bra, da jo mer muskelceller du har, desto bedre stoffskifte. Fettceller produserer enzymet aromatase, som omdanner testosteron, som øker stoffskiftet, til østrogener, som reduserer det, slik at normalisering av fettnivåer er en god ide. Er du imidlertid sikker på at det er fett og ikke væske du holder tilbake? Om du trener mye kan det være så enkelt at du taper for mye natrium og/eller magnesium via svette og urin, og som dermed vil påvirke stoffskiftet negativt. Salt er viktig for å holde hormonet aldosteron i sjakk, da saltmangel (hyponatremi) stimulerer aldosteronaktivitet, og som da gir økt tilbakeholdelse av væske.

Ut fra kostholdet du beskriver har du fått i deg mye goitrogener fra grønnsaker i korsblomstfamilien, og som blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen. Videre er det sannsynlig at du har lave nivåer av vitamin B12, som du kun finner i animalske matemner. Et fiberrikt kosthold, slik du oppgir å ha hatt, reduserer i tillegg kroppens evne til å gjenoppta B12 fra galle i tynntarmen. Mangel på B12 er en av flere årsaker til hypotyreose.

Lavkarbo er i mange tilfeller uheldig, og kan redusere stoffskiftet gjennom bl.a at leveren får for lite glukose til å aktivere skjoldbruskkjertelens hormoner.

Mer protein og mettet fett, slik at hoveddelen av kosten blir animalsk basert, vil bedre stoffskiftet gjennom å gi kroppen de næringsstoffer den trenger for å regulere skjoldbruskkjertelens funksjon. Utover dette er tarmskader, østrogenovervekt og/eller forkalkninger i pinealkjertelen, som kontrollerer skjoldbruskkjertelen, andre årsaker til hypotyreose. Sistnevnte tilstand indikerer lave magnesiumnivåer, noe som også er en årsak til hypotyreose og generelt lavt stoffskifte. Førstnevnte senker stoffskiftet gjennom serotonins virkninger på skjoldbruskkjertelens aktivitet. Betennelse i tarmen gir svært høy serotoninaktivitet i tarmens nervesystem, og en av de mange negative konsekvensene av forhøyede serotoninnivåer er at stoffskiftet undertrykkes/skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon reduseres, slik at energiproduksjonen i alle kroppens celler reduseres og kroppen generelt går på sparebluss. Eller rettere sagt i dvalemodus, hvilket i mennesker gir variasjoner av såkalt kronisk tretthet når dette har pågått en stund.

Planteoljer i enhver form bør unngåes, da disse blokkerer skjoldbruskkjertelens funksjoner. Dette har vært kjent i mer enn 100 år, da man før i tiden brukte planteoljer til å fete opp husdyr samtidig som man ikke trengte å gi dem mer mat for dette. Næringsmessige årsaker til hypotyreose, så vel som matemner som direkte blokkerer kjertelens funksjoner, har vært kjent i alle fall siden krigen, slik at dette langt fra er en ny tanke, slik den gode Tormund ser ut til å tro.

Anonym sa...

Liste over årsaker til hypotyreose –
bisfenol-A, PCB, ftalater, perklorat, triklosan, fluor i enhver form, kvikksølv, aluminium, kopperbelastning, en rekke legemidler og psykiatriske legemidler, vaksiner, de fleste sprøytegifter, MSG, fritt fruktose, gluten/korn, soya, matemner i korsblomstfamilien, søtpoteter, bambusskudd, hirse, linfrø, kassava, limabønner, tang og tare, et kosthold rikt på flerumettet fett, planteoljer, fiskeoljer (ugjærede), kosttilskudd med linol og linolensyre, lavkarbo, høyt proteinkonsum når proteinet inneholder mye pro-betennelse og anti-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som tryptofan, cystein, histidin eller metionin (muskelkjøtt, eggehvite, melk/melkeprodukter) på bekostning av betennelseshemmende og pro-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som bl.a glycin, alanin, prolin og taurin i kraft, gelatin, og innmat

P-piller/hormonpiller, planteøstrogener, østrogenovervekt/progesteronmangel, jevnlige blodsukkerfall/hypoglykemi, diabetes, leverskade/svekket funksjon, mage-tarmproblemer/redusert næringsopptak, serotoninovervekt, forkalkning i hypofysen eller hypotalamuskjertelen, stress/adrenalin og/eller kortisolovervekt, lipolyse/frigjøring av fett som brennstoff, overtrening, etc kan også forårsake hypotyreose.

PP

missmona sa...

Jeg har vært borte fra kommentarfeltene en stund, mistet interessen da man skulle boikotte diverse. Har kost meg med tradisjonskost i stedet. Trent styrke og yoga. Og oppdager at jeg inspirerer søster, mor, svigermor, kollegaer på jobben.

Det stiligste etter litt over et år på tradisjonskost er den økte følsomheten for hva kroppen vil ha og trives med! (Bortsett fra all den deilige maten da!!!)
Jeg synes ikke det lukter deilig middag, men ekkel buljong i nabolaget når jeg kommer hjem fra jobb enkelte dager. Tok en bit tyggegummi med kunstig søtning og spyttet den ut igjen, enda verre når jeg tok et tygg brød med det som viste seg å være kunstig søtet blåbærsyltetøy. Æsj!
Kjente at jeg hadde fått nok sol på kroppen i helga uten å sjekke om huden var rød, følte mer på varmen i huden.

Savner kraftkokt kjøtt om det ikke har stått på menyen på en stund!! Gleder meg sinnssykt til oste- og smørleveransen som er rett rundt hjørnet...

Kjørte på med gelatin morgen og kveld i de dagene jeg ikke spiste eller drakk kraft og neglene ble supersterke igjen. De var seriøst flisete og myke.

Og da leder det meg tilbake til kommentarfeltet her. Jeg begynte å spise iskrem igjen etter et år uten når jeg fikk tak i upasteuriserte fløte i vår, og har spist et par ganger i uka. (Himmelsk godt, en kule er mer enn nok når det kun er eggeplomme, fløte og litt sukker i.) Spiser ikke annet snop en popcorn i ny og ne, mørk sjokolade og honning innimellom. Savner ikke snop, men ble plutselig fysen på sukker. Jeg som endelig har fått stabilt blodsukker (og humør!) etter å spise mye mer fett. Måtte plutselig ha kanelboller liksom.

Vekta har gått litt opp faktisk! Men musklene er tilbake og kroppsfasongen har endret seg, har fått mer hofter og litt smalere midje etter omlegging av kosten. Jeg har alltid vært atletisk med smale hofter og brede skuldre, og la på meg rundt midjen av for mye karbo. Nå har jeg plutselig begynt å legge på meg litt rundt midjen igjen, og jeg stusser litt. Jeg gidder ikke slanke meg, og digger tradisjonskosten som gjør meg mett og glad, men overdrivelse straffer seg vel alltid.

For mye smør, ost, kefir og fløte - og for lite kraft, gelatin og lever? Spiser mye speket hjortehjerte for tiden, har dilla på det.

Har fått litt større appetitt generelt uten at jeg kan skylde på økte treningsmengder.

Hilsen fra Mona :-)

Anonym sa...

Mangel på/for lave verdier av B vitaminer, krom, magnesium eller sink er vanlige årsaker til sukkerbehov. Og mangel på samtlige kan også gi både økt fettlagring så vel som væskeansamling, som det virker som du opplever. Om du spiser lite salt, kan mer salt bedre situasjonen. For lite protein i kosten kan gi glutaminmangel, som også gir sukkerbehov. Det samme gjelder for lite karbohydrater og/eller helt rene proteinmåltider da de fleste moderne mennesker trenger litt sukker for å opprettholde stoffskiftet, via leverens omdanning av skjoldbruskkjertelhormonet tyroksin/T4 til det mer aktive trijodtyronin/T3. Ved lav skjoldbruskkjertelfunksjon/lavt stoffskifte, taper kroppen mer magnesium (og natrium, og ofte også kalsium og sink) enn vanlig, og mangel på magnesium gir økt sukkerbehov. Ofte i form av sjokoladetrang.

I og med at du trener er det også mulig du spiser for lite karbohydrater til å dekke glukosebehovet. Eller du taper magnesium og natrium via svette og urin under trening, og som videre gir de reaksjonene du oppgir. Om treningen du praktiserer varer lengre enn 90 minutter pr gang snakker vi om både tap av de ovennevnte næringsstoffer via svette og urin, så vel som redusert stoffskifte via stressreaksjonen som får kortisol og adrenalin på banen. Disse hormonene frigjør glukose til blodet fra glykogenlagre i lever og muskler, samt senker forbrenningen slik at kroppen går inn i fettlagrings og energikonserveringsmodus.

Jeg kan ikke uttale meg mer spesifikt da du gir for lite info å gå på, både kostholdsmessig, om du bruker p-piller eller andre medikamenter, samt andre eventuelle symptomer.

Om du mener du har tilstrekkelig med næring i kostholdet kan dette også være en midlertidig helbredsreaksjon hvor kroppen din skrur ned stoffskiftet for en periode, f.eks for å bruke næringsstoffer som skulle ha gått til skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, til viktigere oppgaver.

Å gå opp i vekt, i 9 av 10 tilfeller egentlig væskeamsamling, er en veldig vanlig og normalt kortvarig helbredsreaksjon. Og det er nesten bare kvinner som opplever dette. Da unntatt både kvinner og menn som i utgangspunktet er undervektige.

PP

missmona sa...

Jeg har også tenkt på magnesium (sjokolade) for lite B-vitamin (spiser lite lever bortsett fra hjemmelaget leverpostei av kalkun), og lite karbo? (spiser kun karbo til middag da jeg syrner alt brød. evt middagsrester til lunsj innimellom).

Godt mulig at jeg er mer oppblåst enn har lagt på meg fett som du sier, da polstringen er konstant egentlig mens jeg innimellom er stram og fin - med polstring, og andre ganger føler meg oppblåst og tykk. Men vekten har gått opp. har økt muskelmassen, så det kan også komme litt der.

Lite langvarig trening, men hardt nok 1-2 ganger i uka.
Har salt på middagen alltid, da jeg lager all mat fra grunnen av og det gir lite salt. Usaltet smør fra Tidsporten. Spiser alltid litt spekemat (daglig).

Ingen medisiner, men hormonspiral. Har kuttet fluortannkrem til en helsekostvariant - som pusser mer effektivt!
Vannkefir, kombucha, melkekefir, grønn te. Syrnet brød, ost, smør, spekepølse, leverpostei, syltetøy. Fisk eller kjøtt annenhver dag. Nesten ikke frukt.
Mye krydderurter og hvitløk, salt og pepper. Prøver å inkludere mer krydder.

Har nok fortsatt litt inflammasjon, da jeg fortsatt har eksem på hånden og rundt øynene. Samt nuppete overarmer. Men nå er dette mer kløe og tørr hud enn akutt rødt og hovent. Har eksperimentert litt med planteolje, og klør tvert. Tålte litt pasteurisert fløte (tok et kakestykke) uten reaksjon. Men eksem i ettertid i tillegg til litt snørrete på morgenen kan vel være utrenskning av dette.
Og tålte fersk melk uten reaksjon, hurra!! Men liker kefir bedre...

missmona sa...

Har begynt igjen med magnesiumspray på kvelden, og fotbad med Epsom innimellom. Ikke fått helt rutine på dette, men 2-3 ganger i uka kanskje.

Anne Beth sa...

PP kan du forklare meg dette?
Jeg er litt forvirret når det snakkes om ph balanse - sur kropp og surt blod - og alt snakk om å spise basedannende mat. Så vidt jeg har forstått skal magesyren være sur. Hvordan påvirker basedannende mat magesyren, vil den fremdeles være sur, og blod, muskler og vev få den ph verdien som den skal? Har lite magesyre noe å gjøre med for mye basisk mat? Eller er det snakk om to helt forskjellige ting, det ene påvirker ikke det andre?

Jeg ble anbefalt av en terapeut å ta Alkala N. Jeg forstod ikke hvorfor, men innbiller meg at det skal gi mindre syre i kroppen. Spørsmålet mitt var da om dette var bra å ta om jeg hadde for lite magesyre. Fikk egentlig ikke noe svar men han sa jeg kunne teste det ved å ta Aciglumin. Om jeg fikk reaksjon ville jeg ha nok/ for mye magesyre. Jeg testet det ut og fikk ingen reaksjon.

Jeg er på full fart inn i tradisjonskost og regner med at jeg vil merke bedring med tiden. Men jeg skulle gjerne ha forstått litt bedre dette med ph verdier og hvordan det påvirker oss.

Anonym sa...

Syre/basekosthold er bare bløff og svindel, og har null vitenskap bak seg. Han som startet det hele, Young, har også blitt avslørt som svindler.

Det kroppen trenger er næringsstoffer som den selv bruker til å regulere ph i kroppen. Som du antar er det riktig at magesyre skal være sur, og tynntarmen svakt basisk, og tykktarmen svakt sur. Og kroppen regulerer dette selv så lenge den har de næringsstoffer som er involvert i disse prosessene. I tynntarmen er det f.eks bikarbonat fra bukspyttkjertelen og galle fra leveren som gjør miljøet basisk, og i tykktarmen er det syrer som smørsyre, melkesyre, eddiksyre, etc produsert av bakterier som holder den sur. Har du for lave syrenivåer i magen, produseres ikke hormoner som gir bukspyttkjertel og lever beskjed om å skille ut bikarbonat og galle, med det resultat at tynntarmen blir for sur, og kort etter også at tykktarmen blir for basisk. Maten du spiser har ingen direkte påvirkning på denne balansen, med unntak av at det er viktig å spise mat (som inneholder animalske proteiner) som stimulerer syreproduksjonen i magen, samt unngå naturlige substanser som bl.a fytinsyre, såpestoffer, enzymhemmere i korn, frø, nøtter og belgfrukter, samt kjemikalier som bl.a kvikksølv og aluminium, samt en del tilsetningsstoffer som blokkerer syreproduksjonen og/eller enzymaktiviteten i magesekken.

Blodets ph-balanse holdes alltid jevn, og mangler næringstoffer i kosten som kroppen trenger for å opprettholde blodets ph tas disse fra andre næringsstoffer (som omdannes til de som mangler) eller fra muskler, skjelett eller organer, etc. Dette er hvorfor blodprøver sjelden gir et realistisk bilde av næringsmangler, da blodets næringssammensetning normalt alltid er i balanse, selv om det er mangel i kroppen generelt. Surt blod er derfor en bløff, og man ville ha dødd av dette lenge før basedannende kost kunne ha gjort noe med saken. Vel og merke om dette da i det hele tatt hadde vært mulig.

Litt info –
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/acid1.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/menu5_1.php
http://www.intelihealth.com/IH/ihtIH/c/35320/35327/465747.html?d=dmtHMSContent
http://nourishedmagazine.com.au/blog/articles/the-acid-alkaline-theory
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/DSH/coral2.html
http://www.alkaline-alkaline.com/AcidAlkaline.pdf
http://www.naturodoc.com/library/lifestyle/umeboshi_vinegar.htm

Bla nedover siden til THE ACID-ALKALINE THEORY -
http://www.westonaprice.org/basics/the-right-price
http://www.oralchelation.com/faq/answers75.htm

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1359/jbmr.090515/abstract;jsessionid=75C42459121ACC6025D6740A6FEA84D3.d02t04
http://www.nutritionj.com/content/8/1/41
http://www.nutritionj.com/content/10/1/41

Robert Young -
http://www.quackwatch.com/11Ind/young3.html
http://www.skepdic.com/robertoyoung.html
http://www.ncahf.org/digest05/05-14.html
http://www.guardian.co.uk/society/2005/jul/12/health.science
http://www.apswater.com/article.asp?id=198&title=Alkaline_Water_Hoax_-_It_Is_Simple_Science.
http://www.chem1.com/CQ/ionbunk.html
http://josephinejones.wordpress.com/?s=robert+o+young

PP

Anonym sa...

Takk for svar, PP. Jeg har ingen interesse av å krympe inn til de evige kraftmarker, hehe, så da kjører jeg på med kraft og gelatin som tillegg. Har du behandlet noen med Ulcerøs kolitt med tradisjonskost? Pleier det ta lang tid før tarmen er helet? Og blir man frisk som en fisk, eller som en slappfisk?

Av nysgjerrighet: når klinikker i utlandet behandler mange ulike tilstander ved hjelp av fastekurer, er det i praksis det samme som skjer her, at kroppen får ro til å hele tarmen, fornye cellene?

Hva tenker du om ekstra tilskudd av tyrosin for å balansere dopamin- og serotoninmetabolismen?http://www.balderklinikken.no/artikler/172/article/item/null/tilskudd-av-aminosyrer-nye-muligheter

Håper virkelig at dette er veien til perfekt helse, da skal jeg være deg evig takknemlig, helt til de evige kraftmarker og forbi.

Tale

Anonym sa...

Jeg har hatt ganske mange pasienter med bl.a kolitt, men sjelden pga fokus på selve tarmproblemene, men snarere som del av helbredsstrategi for psykiske og mentale problemer. Dette fordi de fleste barn som voksne med psykiske/mentale problemer pleier å ha mage-tarmproblemer.

Merk deg at jeg har brukt mitt eget kosthold, som jeg fant fram til da jeg var 15. Det er dette kostholdet jeg har lært videre til kraftmødrene og Christer, og som de fleste har valgt å kalle tradisjonskost. Vi snakker mao ikke om den offentlige versjonen av tradisjonskost, som innebærer en masse korn og kornbakst, frø og nøtter, etc, eller mye planter og andre vegetabilske matemner. Men om et hovedsaklig animalsk basert kosthold, hvor all annen mat er tilbehør og fordøyelseshjelper. Under animalsk legger jeg melk og melkeprodukter.

Surdeigsbrød, planter og gjærede matemner og drikker er derfor ikke verken tradisjonskost eller såkalt supermat, slik kraftmødrene har fått en tendens til å påstå, men helsemessig ok tilbehør, smaksvariasjon og fordøyelseshjelpere. Jeg nevner dette for å skille ekte tradisjonskost og supermat fra tåpelige påstander som at f.eks surkål, surdeigsbrød, supper av ville planter, frukt og bær, etc er supermat.

Mitt syn på faste –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/08/hvor-tjukke-i-hue-er-det-mulig-bli-da.html?showComment=1346544665367#c2470508005028988011

Tilskudd av tyrosin er helt meningsløst all den tid det bare er å spise animalske matemner, som inneholder mengder med tyrosin, så vel som fenylalanin, som i kroppen omdannes til tyrosin ved behov. Og tyrosin balanserer verken dopamin eller serotonin, men er en bestanddel av dopamin så vel som skjoldbruskkjertelhormonene tyroksin og trijodtyronin.

Har du serotoninubalanser er gelatin, pga av det høye innholdet av glycin bra da glycin motvirker serotoninets negative virkninger. Salt også, samt magnesium, mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og protein, mer kolesterol, samt mer B vitaminer, for å nevne noe. Og hovedårsaken til omtrent 99% av alle serotoninubalanser, enten vi snakker om for lite eller for mye, er betennelser i tarmen, hvor 90% av kroppens serotonin blir dannet, i hjernen i tarmen. Dvs det avanserte nervesystemet i tarmen.

Angående ditt fiskespørsmål så er svaret som en gladlaks!

PP

Anonym sa...

Både østrogen så vel som kopper, om spiralen du nevner er kopperbasert, kan forårsake samtlige symptomer du oppgir, utover å være årsak til både hypotyreose og væskeansamling. Både forhøyede østrogennivåer så vel som koppernivåer tapper kroppen for bl.a magnesium og sink, samt B vitaminer.

Betennelse (bruk det norske ordet så lenge du er norsk) rundt øynene og på hendene skyldes oftest mangel på B2 og/eller B3.

PP

Anonym sa...

Gjelder samme råd og/eller mulige årsaker for høyt stoffskifte (som for lavt)?

Anonym sa...

Kjære PP,
Jeg har søkt råd hos deg før og er på god vei inn "tradisjonen". Jeg har tilgang til upasterurisert melk/fløte/rømme/smør hver dag, tar Tidsporten sin fiskeleverolje og smørsyre,rå eggeplommer, rå lever (ca 100 gram om dagen), speket hjortehjerte, tar 2 ss gelatin hver dag i tillegg til at jeg drikker kraft så ofte jeg klarer og prøver ellers å spise så "godt" som mulig. Jeg bruker magesiumspray hver dag. Har begynt å gå til kiropraktor, står på venteliste til osteopat (kommer ikke til før i august). Har hormonspiral, skal ta den ut om to uker (vanskelig å komme til hos legen også..). Spiser ikke brød/korn etc heller, men lager langtidshevet/syrnet brød til barna,. Har gått mer og mer over til tradisjonskost det siste halve året.

Men problemet er at jeg ikke føler meg noe bedre, snarere værre.. Jeg har artose og sliter myyye med smerter i muskulaturen i hele kroppen. Lårmusklene følse som de "brenner" hele tiden og knærene er et kapittel for seg selv. Har nesten ingen følelse i huden og er helt "nummen". Har liksom ingenting å gå på, og etter full dag på jobb er jeg helt skutt når jeg kommer hjem. Noe som passer svært dårlig med tre barn.
Hva bør jeg tilføye?
hvor lenge kan det ta før jeg begynner å komme meg? Vet det kan være vanskelig å svare på, men..
begynner nesten å miste motet...Jeg forsøker å trene for å "holde litt i sjakk" men smertene mine gjør det vanskelig,
Har hatt perioder i livet som har vært veldig stressende, og det har nok satt sine spor, det samme med mange år med dårlig kosthold.
Hva kan jeg gjøre for å gi kroppen min en kick-start?
evig takknemlig for svar
Hilsen B

Anonym sa...

Om jeg forstår deg rett så har nummenhet og smerter i musklene kommet etter kostholdsforandringen?

I og med at du har vært hos kiropraktor og ikke funnet nerver i klem, etc som kan forklare følelsen i lårmusklene må jeg anta at det dreier seg om næringsubalanse. Ikke helbredsreaksjon, men næringsubalanse. Du oppgir ikke karbohydratkilder? Og drikker du melk mens du spiser leveren?

Nummenhets og brennende følelse i muskler er normalt symptom på mangel på B1, B5, B6, B12 og/eller magnesium, men B vitaminene får du via lever, og magnesium via oljen. Skjønt om du har redusert magesyreproduksjon eller tarmproblemer er det sannsynlig at du ikke tar opp ovennevnte næringsstoffer.

Det er også mulig at det er snakk om magnesiummangel da p-piller og hormonspiraler tapper kroppen for vitamin B6, som magnesium trenger for å fungere i kroppen. Og slik at de økte nivåene av magnesium via olje gjør vondt verre. Har du kopperspiral kan det være snakk om kopperforgiftning, eller mangel på et hvilket som helst av de ovennevnte næringsstoffer da kopper forstyrrer opptak og utnyttelse av disse.

På grunnlag av de sparsommelige opplysningene dine kan jeg ikke uttale meg mer spesifikt, og anbefaler at du kutter ut lever inntil du har fjernet hormonspiralen. La det gå noen dager etter dette, hvor du sjekker hvordan du føler deg. Blir du bedre, er hormonspiralen hovedproblemet, og du kan begynne å spise lever igjen, men annenhver eller tredjehver dag om du fremdeles føler det er nødvendig.

PP

Anonym sa...

Tradisjonkost, dvs næringsrik kost, hjelper alle for alle typer helseproblemer. På samme måte som når man nærer jorda gjennom å gi den alle næringsstoffer den kan trenge, istedenfor å fokusere på å gi matvekster og planter enkeltsubstanser, gjerne basert på symptomer, så vil plantene vokse seg store og sterke. Gi kroppen det kroppen trenger og består av, så ordner den normalt opp selv, og tar opp det den vil selv av næringsstoffer.

Hvilke symptomer legger du til grunn for høyt stoffskifte?

PirkePetter

missmona sa...

Takk for svar - igjen PP! :-)
Ut med spiralen og spis lever mao, eller spis lever så lenge spiralen er der.
Hva tenker du er trygge alternativer som ikke tapper kroppen? Så tenker du at uten spiral kunne jeg hatt spiralfjær i beina i stedet og masse krefter og energi? Kjenner litt på det innimellom ser du, den boblende energien jeg hadde før.
Og hva kan skyldes at håret plutselig har blitt sjokkerende veldig grått? Selv frisøren ble sjokkert etter sist fødsel.
Hva har skjedd her?, måtte han bare spørre!
Hilsen gråhåret nesten eksemfri innimellom krefter som i gamle dager ;-)

Anonym sa...

Hei igjen PP,
Takk for svar, skal prøve å komme med litt mer utfyllende info:
For ca 6 år siden satt jeg inn en kobberspiral som jeg tok ut etter 2-3 år ettersom jeg fikk så vanvittig store blødninger. Ble rett etter gravid, gikk gjennom svangerskapet, satte inn en hormonspiral et par måneder etter fødselen. Den har jeg hatt i 2,5 år nå.
I årene før jeg satte inn kobberspiralen gikk jeg gjennom en tøff periode over flere år, som nok også har satt sine spor. Begynte å kjenne smerter i hofte / lår noe før jeg satt inn kobberspiralen, etter at jeg hadde hatt den i ett år fikk jeg en akutt prolaps i L4/L5 (nå ca 5 år siden). Dette skjedde under trening, på denne tiden var jeg veldig aktiv. Jeg kom meg aldri etter prolapsen og etter å ha slitt i noen år tok jeg røntgen av hoftene som viste artose i begge hofter og korsygg. De siste fem årene har jeg vært mye plaget med smerter, muskulaturen er øm og vond og altfor stram. Knærene mine er fulle av betennelsesveske og er "ballongknær". De siste dagene har jeg hatt sterke smerter i lår, nemmenhet og føler meg varm med intenst trykk i hodet. Føler nesten meg hoven i hele kroppen og ansiktet. Har vart i mange dager, men tenker at det kanskje skyldes kiropraktor behandlingen?

I min søken etter å ha blitt bra har jeg forsøkt det meste av behandlingsbetoder, og begynte også å se på kosten for ca 1,5 år siden. Såkalt tradisjonskost har jeg holdt på med i rundt 6 mnd.
Karbokilder er stort sett grønnsaker, bløtløagt og langtidshevet brød en gang i blant.
Jeg har ikke drukket melk sammen med leveren skal jeg det?

Det hele er skikkelig frustrerende, jeg er jo ung enda, var veldig aktiv tidligere, men nå henger ikke kroppen med lenger i det hele tatt...
Du sier at det kan hgjøre vondt værre med magnesium sprayen? Om jeg har redusert magesyreproduksjon eller tarmproblemer, hva bør jeg gjøre for å få skikk på denne?
Skal jeg kutte ut leveren inntil videre med forsette med det andre?
Hvilke doser bør jeg ta av de forskjellige tingene, gelatin etc tenker jeg på da. Jeg vil virkelig få helsen på plass igjen og går mer enn gjerne gjennom et ekstremopplegg med tanke på kosten for å "reboote" systemet. Noe ennet jeg bør tenke på som jeg ikke har nevnt?
Kanksje dette var for mye opplysninger, men vet ikke helt hva som er relevant eller ei. Evig takknemlig for svar og hjelp PP!! :)

? sa...

PP, tusen takk for utfyller og forklarer opp og ned og igjen og igjen. Hypotyreose er et hett tema. I bloggen tradisjonsmat skriver du om saker som kan forårsake fenomenet, bla "....høyt proteinkonsum når proteinet inneholder mye pro-betennelse og anti-skjoldbruskkjertel-aminosyrer som tryptofan, cystein, histidin eller metionin (muskelkjøtt, eggehvite, melk/melkeprodukter) " og da kjente jeg at forvirrelsen kom snikende. Melk og melkeprodukter, menes da alle også upasteurisert, syrnet melk og ost? høyere oppe i dette kommentarfeltet skriver du også at melkefett er bra for skjoldbruskkjertelsens funksjon.
Vil de si at det ikke er et sjakktrekk å drikke litervis med kefir og brødskivetykke osteskiver i flertall hver dag? pluss rømme hist og her? ( i tillegg til eggeplommer, smør, kokosolje, kraft, lever og spekemat)

Anonym sa...

Tradisjonelt har man spist hele dyrene, inkludert kraft og gelatin fra knokler, hud, etc. I de sistnevnte matemner er der overvekt av aminosyrer som kontrollerer og øker avgiftningen (deaminering) av de aminosyrene som, når de konsumeres jevnlig og får dominere i forhold til aminosyrer fra gelatin, kan forårsake ymse helseproblemer. Det går mao helt fint å spise som du gjør. Her er eksempler på aminosyrer som kan forårsake helseproblemer når de ikke balanseres av andre aminosyrer -

http://www.westonaprice.org/blogs/2010/09/11/the-biochemical-magic-of-raw-milk-and-other-raw-foods-glutathione/
http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2012/04/07/glutathione-101-part-1-cysteine-misbehaves-but-glutathione-saves/
http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml
http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
http://www.dannyroddy.com/main/2011/4/18/the-new-hotness-bone-broth.html

PP

Anonym sa...

Om du har hatt et typisk norsk velstandskosthold (mao næringsmangel og kjemikaliebelastning) og deretter fått kopperforgiftning (mer næringsmangel), og i tillegg fortsatt hatt samme næringsfattige og kjemikaliebaserte kosthold (enda mer næringsmangel), fått østrogenovervekt pga kopperspiralen (økt kopper øker østrogen, som igjen øker prolaktin, serotonin, evt kortisol og blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, tapper kroppen for bl.a magnesium og natrium og kalsium, m.m – mao litt næringsmangel til), fått satt inn ny hormonspiral som bidro til videre østrogenovervekt, konsentrasjon av kopper i kroppen, og tap av næringsstoffer (især B vitaminer og magnesium), trent i tillegg og altså belastet en allerede alvorlig svekket kropp, etc så er det et rent lite mirakel du fremdeles lever.

Vondt verre med magnesiumspray, ja og nei. Vondt verre om du ikke samtidig følger opp med andre næringsstoffer som støtter og jobber sammen med magnesium. Magnesium er åpenbart helt nødvendig for deg, så for all del fortsett å bruke sprayen.

Melk, især surmelk/kefir/yogurt, er en god ide sammen med lever da melk inneholder et transportprotein som binder B12 og sikrer opptak om magen din ikke selv danner dette proteinet. Proteiner og organiske syrer i surnede melkeprodukter stimulerer magesyreproduksjon om denne skulle være lav, og vil i tillegg hjelpe med å fordøye maten da syrer som bl.a melkesyre og eddiksyre kan til en viss grad overta for magesyren. Vitamin B12 er i matemner bundet til et protein, slik at du trenger syre i en eller annen form for å frigjøre vitaminet slik at dette kan bindes til fraktproteinet som sørger for opptak i tarmen.

Når jeg snakker om opplysninger så sikter jeg til det du har fortalt og slike ting som humør, dominerende tanker og følelser, søvn, energi, kosthold, ”laster”, medisinbruk, kjønn og alder, hvor ofte du går på do, om du svetter mye eller lite, hvilke symtomer du har, når de oppsto, hår, øye og hudfarge og tykkelse, sexlyst eller mangel på denne, fysisk holdning, m.m samt slikt jeg ikke kan se selv. I og med at jeg må gjette på grunnlag av oppgitte symptomer og opplysninger hjelper det at dem som spør om råd er frampå med informasjon. Er det noe som er flaut så er det bare å være anonym, inntil Christer sjekker ip-adressen og ringer Dagbladet, Radio Japan og Al Jazeera med nyhetene.

Mer protein (protein i alle måltider, og fortrinnsvis rå eller tradisjonelt konservert (speket, gjæret, raket, gravet, tørket, og helt rå som i bl.a carpaccio, ceviche, tartar, eggeplommer, upasteuriserte melkeprodukter, m.m) animalsk mat, slik at fordøyelsen belastes minst mulig samtidig som næringsopptaket er maksimalt), mettet fett, uraffinert salt, evt krydder og unngåelse av fytinsyre i korn, frø, nøtter og belgfrukter, samt pektin i en periode, hvor du overveiende spiser animalsk og melkeprodukter, samt kraft og/eller gelatin, vil normalisere magesyreproduksjonen så vel som tarmfunksjonen. Upasteurisert melk drukket til hvert måltid bidrar både med fordøyelse og næringsopptak så vel som næring i seg selv. Og upasteurisert melk bidrar også med enzymer som kan overta fordøyelse av proteiner og fett, samt karbohydrater om den er surnet, slik at melk bidrar til fordøyelse av resten av måltidet om du selv skulle mangle fordøyelsesenzymer eller syreproduksjon i magen. Andre kilder til organiske syrer og enzymer, samt bakterier, er melkesyregjæret mat og drikke.

Når dette er sagt så reagerer jeg på at nordmenn åpenbart har så vanskelig for å snakke sitt eget språk. Jeg har ingenting til overs for den absurde amerikaniseringen av det norske språket, og synes det er lavmål å se norske mennesker bruke kaudervelsk kabeltvengelsknorsk når det finnes åpenbare og helt ok norske ord. Er virkelig gjenstarte eller starte på ny et så mye vanskeligere ord enn reboote, som du i tillegg må bruke anførselstegn på? Snakk norsk eller engelsk til meg, ikke norskamerikansk tvspråk.

PP

Anonym sa...

Plutselig grått hår er et vanlig symptom på kopperforgiftning eller for mange skrekkfilmer på en gang. Grått hår er ellers et tegn på mangel på flere B vitaminer, og sink og proteiner, samt ofte også magnesium da magnesium trenges for at kroppen skal kunne bruke B vitaminene.

Kopperoverskudd kødder med samtlige ovennevnte næringsstoffers funksjoner i kroppen, og sink er kopperantagonist. Hvilket betyr at når du har for mye kopper, så har du samtidig for lave sinknivåer. I og med at du oppgir få symptomer på kopperforgiftning er det mer sannsynlig at du har for lave sinknivåer. Og har du det, mangler du også vitamin A, for bl.a huden din. Dette selv om du får i deg vitamin A, da leveren trenger sink for å omdanne vitamin A til hormonformen i kroppen.

Utover lever og annen innmat anbefales derfor sinkrike matemner som rødt kjøtt og sjømat, især skalldyr og skjell, samt å unngå alle kilder til naturlige og kunstige østrogener, især Bisfenol-A. Nok en ting er å sikre deg godt med protein og/eller kraft eller gelatin i alle måltider da leveren trenger aminosyrer for å avgifte østrogenoverskudd.

Om du med trygge alternativer mener prevensjon så anbefaler jeg kun frø av vill gulrot eller urter, da det ikke finnes trygge alternativer fra legemiddelindustrien.

PP

Anonym sa...

Hei PP,
Tusen takk for utfyllende svar! Et mirakel at jeg lever, sier du! Vel jeg OVERlever slik det er i dag! ;) Det er mye å tenke på for en nybegynner. Og ja, irriterer meg over norskamerikansk språk selv, det værste eksempelet er vel barenhagene som har fått navnet kidsa. Grøss! Jeg har bodd i utlandet i mange år, så noen av de norske orda blir av og til vanskelig å finne, men skal skjerpe meg! hehe ;-P Og jeg tror hverkan dagbladet eller Al Jazeera er interessert i hverken hvor ofte jeg går på do eller hvor ofte og mye jeg svetter! hehe! :D

Jeg er vokst opp på kneipp, margarin, skummet melk og ellers "vanlig" norsk kosthold. Var i 20 årene også vegetarianer. Ingen medisinbruk per i dag, men levde nok litt usevende i begynnelsen av 20 årene, som Mette Marit ville kalt det, med ectacy, kokain, valium etc - og store mengder alkohol. Nå er livet "rolig", men er "karrierekvinne" og stresser nok en del for å få jobb og familie til å møtes. Humøret er "greit" nok, ingen store svingninger hverken den ene eller andre veien. Led nok litt mer av "svartsinn" tidligere, men føler meg i psykisk ok form. Hadde som sagt en vanskelig personlig periode i 20 årene, med mye stress, en mann som slo meg, dop og mye surr. Sleit med hjertebank en periode. Har enda lavt blodtrykk og såklat "jernmangel". I 30 årene nå, og i dag er livet bra. Men som sagt, lider nok litt under stress, og kanskje litt dårlig samvittighet for at jeg er så sliten som gjør meg lett irritabel. Blir lei meg for at jeg ikke orker å være ens å god mor som jeg burde. Lite energi, selv om enegien har blitt litt bedre etter at jeg la om kosten. Sover nok kanskje litt for lite 6,5-7 timer om natten, men sover som en stein. Svetter ikke mye. Går på do en gang om dagen, samme kl.slett hver dag og normal avføring (etter at jeg sluttet å spise brød kom den seg, før det gikk jeg rundt som et gasskraftverk!). Sexlysten er nesten fraværende. Mye smerter gjør jo også til at sex ikke er i høysetet for å si det sånn. Laster er nok søtsaker, selv om jeg ikke opplever dette i så sterk grad lenger. Elsker sjokolade, lager min egen. Er normalvektig. Blond og blek. Fysisk holdning er dårlig, hypersvai i ryggen, stramme brystmuskler, lite bevelighet i korsrygg og strame hofteleddsbøyere.
Vanskelig å si hvor lenge jeg har hatt symptomer, de har nok kommet snikende, men ble først hemmende for meg etter propalsen for 5 år siden. Artrosen ble oppdaget for ca 1 år siden. La om kosten for ca 2 år siden, kastet meg da på "greens-bølgen", men oppdaget etterhvert såkalt tradisjonskost eller hva man skal velge å kalle den. Har implementert denne kosten mer og mer, men føler meg fremdels som en nybegynner og har mye å lære. Føler jeg trenger en hjelpende hånd, ettersom jeg kan føle meg usikker. Drikker upast melk hver dag, smør/ost/rømme/fløte. Men har nok en del å ta igjen med tanke på annen mat som kjøtt. Har så smått begynt med melkesyret mat og lager egen sauerkraut etc. samt vannkefir og kombucha.
Ga dette deg noen nye og bedre opplysninger?
Jeg vil også si at jeg er så takknemlig for all kunnskapen du har og sprer. Jeg har nettopp oppdaget alle disse bloggen og leser med lupe på alle kommentarene og linkene du legger ved! Tusen takk!

Anonym sa...

et par tilleggsopplysninger: spiseforstyrrelser i ungdommen, blodmangel, jernmangel siden 4-5 årsalderen, plaget med migrene de siste årene (har ikke hatt anfall på 2 år nå ca).
Har googlet og lest litt i mellomtiden: Der sier man at man skal proppe i seg svært høye doser med C-vitaminer for å normalisere kobberforgiftning. Hva synes du om dette? Vil understreke at jeg ikke har planer om å ta syntetiske vitaminer.
Og generelt, hvor mye frukt kan/bør man spise?

Anonym sa...

Møter jeg en person som bruker ordet kidsa kommer han eller hun til å bli grillet over åpen ild i minst noen timer, inntil jeg er fornøyd med konsistensen! Jeg er selv amerikansk av fødsel, og leter rett som det er etter norske ord, men unngår å ty til ikke-ord for å ikke ende opp med å tenke og snakke ikke-språk. Jeg har fått med meg en førskolelærer i norsk som skrev at han superviserte barna, samt ei norskfrøken på ungdomssskolen som både ”throwet” og ”tosset” komplimenter til sine flinke elever. Får meg virkelig til å lure på hvor lenge det norske språket har igjen før det forsvinner i glemselens sorte hull.

Angående kopper, så konkurrerer sink med kopper for opptak i tarmen, og reduserer koppernivåene i blodet. Vitamin C fjerner også kopper i blodet. Svovel og molybden binder kopper i tarmen. Jern og mangan fjerner kopperoverskudd fra leveren, og vitamin B3, B6 og B9/folinsyre er kopperantagonister.

Animalsk protein/aminosyrer er også viktig ved kopperoverskudd, og sammen med mettet fett beskytter proteinet leveren fra skadevirkninger. Flere aminosyrer avgifter også kopper direkte. Høye doser av vitamin C alene frarådes, da dette sannsynligvis bare vil forverre den eksisterende ubalansen. Bruk av enkeltnæringsstoffer forstyrrer alltid balansen mellom de næringsstoffer som er relatert til disse via funksjonene som agonister, synergister og antagonister. Da er det mye bedre å spise næringsrikt slik at kroppen til enhver tid selv kan velge hva den trenger. Da tar den gjerne opp noen næringsstoffer i større mengder i en periode hvor den har spesifikt behov for disse, andre i en annen periode, og kanskje samtlige næringsstoffer du gir den ellers.

Hang til søtsaker, især sjokolade er symptom på magnesiummangel og også koppermangel. Sistnevnte er vanlig både ved for mye og for lite kopper i kroppen, da når man har for mye, som i kopperforgiftning/belastning, så er dette kopper som er utilgjengelig for kroppens behov.

Jeg vil anbefale at du spiser så lite frukt som mulig inntil du er betydelig bedre enn du er i dag, og at du følger tidligere anbefalte kostholdsråd og har et overveiende animalsk basert kosthold, inkludert melk og melkeprodukter, slik at du kjappest mulig får orden på næringsubalanser.

Storproduksjon av naturgass etter konsum av brød viser normalt redusert syreproduksjon i magesekken og ph-ubalanse, inkludert forstyrret tarmflora, i tarmene. Sannsynligvis også bakterievekst i magen.

Om du sover for lite eller ikke avhenger av om du føler deg styrket av søvnen eller det motsatte. Våkner du og føler deg som noe katten har dratt inn har du sovet for lite, eller søvnen har vært forstyrret.

Håper han som slo deg har fått så dårlig samvittighet at han nå slår seg selv og lever livet som en slagen mann!

Utover øvelser du blir anbefalt hos en kiropraktor eller osteopat, hvilke helt sikkert inkluderer øvelser for å strekke hoftebøyerne, så er det en god ide å trene opp musklene på sidene. Du bør unngå alle former for tradisjonelle mageøvelser, da disse overbelaster hoftebøyerne og drar bekkenet enda mer ut av stilling (hvilket øker svai i korsryggen, mellom skulderbladene, og i nakken, slik at hodet blir framoverbøyd, og du får økt belastning både på musklene i nakken og i øvre del av ryggen, så vel som på nakkevirvlene. Dette kan videre forårsake hodepine/migrene). Kun øvelser som strammer sidemusklene strammer også magen, da sidemusklene fungerer på samme måte som sidedelen av et korsett. Uten sidedeler eller reimer langs sidene som forbinder ryggdelen er framdelen av et korsett ubrukelig, og på samme måte er det sidemusklene som holder magen inne og stram. Øvelsene som finnes her er en god begynnelse, især øvelser som inkluderer rotasjon fra side til side –
http://www.livestrong.com/slideshow/552225-the-29-hardest-ab-exercises/

Her har du ikke bare en hjelpende hånd, men til og med en hel arm J -
http://1.bp.blogspot.com/-69x4WjYyA9c/T6WDLEcZYXI/AAAAAAAAAvQ/hVhCRPT4woA/s1600/Kat_Stock_90__Arm_2.jpg

Anonym sa...

Angående bakgrunnen din, kanskje du har interesse av å dele denne med kraftmamma Vibeke, som også var ”på kjøret” med narko og alkohol da hun var yngre? Hun forteller litt om sin bakgrunn her –
http://viblans.blogspot.no/2011/09/hva-er-din-motivasjon.html

Vil du lese mine kommentarer, så vær obs på at jeg har pleid å bruke en hele del teite nick også, og ikke bare PirkePetter. Da hovedsaklig i denne, Anne Marit’s og Gry’s blogg.

Ps, sauerkraut er surkål på norsk. Og den J'en etter armbildet skulle være et smiletryne

PP

Anonym sa...

PP- kanskje et litt radikalt spørsmål, men hva tror du årsaken er til at noen blir født homofile? kan dette relateres til næringsmangel og hormonubalanse hos mor som overføres til barnet når det utvikles i mors mage?

-TT

Anonym sa...

Takk for svar! Noen ganger må man ha det inn med teskje.. Jeg får vel bare innse at det ikke finnes noen rask løsning med tanke på vekta. Sist jeg veide meg på spesialvekta hos legen hadde jeg gått opp 2 kg, men hun kunne trøste meg med at det var "bare vann", og jeg fikk beskjed om at jeg sikkert hadde spist for mye salt og at jeg måtte kutte ned på det (har ikke hørt på det altså!). Så ja, jeg holder kanskje igjen endel væske, men jeg har også for mye fett på kroppen. Er 170 høy og veier 85 kg. Siden blodprøver viser lave verdier av både b12 og magnesium betyr det såvidt jeg har forstått at det er snakk om alvorlig mangel. Den idéelle ferie for meg er lange (helst 1 mnd.) yoga-opphold i utlandet, med trening flere timer om dagen (mye svetting), råkost og vegansk mat. Jeg skjønner jo nå at helsemessig har det kanskje virket mot sin hensikt. Men er det noe som er ok å gjøre en gang i året når kroppen er full av næring og fungerer optimalt, eller "ødelegger" jeg alt igjen da? Og så har jeg et teskje-spørsmål eller to til. Jeg bor i Oslo og har ikke bil, og har ikke funnet noen måte å få tak i fersk melk på enda. Holder det at jeg får i meg fett fra upasteurisert rømme og smør? Og hvor mye er det snakk om at jeg trenger hver dag? Jeg har lest Eat Fat Loose Fat og pløyd meg gjennom kraftmødrene sine blogger og kommentarfelt, men fortsatt sitter det litt hardt å skjønne at fett er ja-mat (særlig når resten av familien fortsatt lever på kneip og ekstra lett melk, og mest poteter og litt kjøtt på middagstallerkenen, og reagerer med store øyne når jeg tar en spiseskje rømme etter å ha svelget unna rå lever). Når du sier at "Jo mer plantekost du blander sammen med næringsrike animalske matemner, desto større sjanse for at næringsopptaket saboteres" (fra forumet til kraftmamma.no), betyr det at næringsmessig sett er det best å spise bare fisk, fugl, kjøtt og fett? Med litt gjærede grønnsaker til?

Ellen

Anonym sa...

Tusen takk for utfyllende svar, linker og hjelpende arm! :D
Jeg er veldig takknemlig for all kunnskapen du deler så raust!
Jeg er i full gang med dypdykk i bloggenes kommentarfelter!

Så noen siste spørsmål (for denne gang): Bør jeg prøve å unngå søtsaker helt en periode, også den jeg lager selv? Hva med rå lever, bør jeg kutte den ut eller fortsette? Jeg har forløpig kun skaffet meg storfelever fra Gilde og øko kalkulever av en lokal bonde, er det ok?
Jeg er klar for å hoppe i det med full tyngde, og i dag har jeg vært og fylt på melkelageret mitt, skaffet meg fenalår og spekepølse av villsau og andre godsaker! :)
Jeg er klar over at man ikke kan forvente mirakler over natten, spesielt når kroppen har vært i ubalanser over lang tid, men sånn generelt, hvor lang tid bruker kroppen på å helbrede seg selv? Måneder? År?

Anonym sa...

Jeg har lurt litt på det samme, eller mer iforhold til folk som blir født med feil kjønn fysisk i forhold til mentalt.

Anonym sa...

Er det forskjell ernæringsmessig på kefir (av H-melk) som er laget på mange korn i forhold til færre korn over litt lengre tid (til det er ca like ferdig)? Det jeg lurer på, er om kefiren kan bli ferdig for fort hvis man bruker mye korn?

Anonym sa...

Ingen blir født homofile eller lesbiske, men snarere utvikler slike behov eller hva jeg skal kalle det i løpet av barne og/eller ungdomsåra. Påvirkning av kosthold og miljø, især via hormonforstyrrende substanser, spiller nok en større rolle for mange, men langt fra alle.

Næringsubalanse og hormonelle forstyrrelser i mor kan muligens legge grunnlaget for senere utvikling av slike behov, men kosthold, miljø og personen selv avgjør hvorvidt dette kommer til å skje. Jeg har lest om mennesker som har vært midlertidig homofile eller lesbiske som følge av påvirkning av bl.a kvikksølv (forsvant etter avgiftning) eller mangel på ett eller flere B vitaminer, samt minst 2 tilfeller av pedofili på grunn av svulst i hjernen (forsvant etter at svulstene krympet), slik at seksuelle preferanser åpenbart kan styres både fra sinnet selv så vel som tvinges fram via næringsubalanser og kjemikaliebelastninger.

Jeg er klar over at mange vil protestere på tanken om at seksuelle preferanser kan styres kunstig via ovennevnte faktorer, og mene at slike følelser er da helt naturlig, og at man føler hva man føler fordi man er sånn eller slik. Men, som et eksempel så tror mange mennesker at de helt naturlig/av seg seg/fordi de selv vil det, etc liker/elsker/har enormt behov for bestemte matemner, når det faktisk er kjemikalier i disse, naturlige eller syntetiske, som får disse menneskene til å være avhengige av matemnene det er snakk om.

Når det er sagt så er ikke årsaken, enten den er ”framtvunget” eller naturlig, til homofili eller lesiskhet spesielt viktig så lenge man trives med det man er og gjør.

Når det gjelder følelsen av å være det motsatte kjønnet av hva man er født med så er det helt klart at både næringsubalanser og kjemikaliebelastning spiller en stor rolle. Slik at jeg alltid ville anbefale sjekk av næringsnivåer og kjemikaliebelastning før man eventuelt valgte å fysisk skifte kjønn via hormonbehandling og operasjoner.

Her er nok også ofte involvert noe så subjektivt og uvitenskapelig som tidligere liv, hvor personen i dette livet gjerne har ”vært” det motsatte kjønn i et ”tidligere” liv, og fremdeles identifiserer seg veldig sterkt med dette i denne inkarnasjonen. Det finnes mange dokumenterte eksempler på dette, især i barn, og også barn som husker å ha vært et annet kjønn, skjønt da uten å nødvendigvis identifisere seg med dette nå.

PP

Anonym sa...

Det beste du kan gjøre er å fokusere på å normalisere skjoldbruskkjertelens funksjon, og dermed stoffskiftet ditt. Mangler du B12 har du klart lavt stoffskiftet/hypotyreose, og da ikke bare legger du mer på deg/har lavere fettforbrenning og økt fettlagring, og holder tilbake væske, men også lagrer en masse mucin, som får kroppen din til å nærmest svelle ut, som om du har polstring. Mucin bidrar også med å holde på væske. Litt info (sidesøk på mucin) –
http://www.townsendletter.com/Dec2008/hypothyroid1208.htm
http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html

Smør og rømme går helt fint. Har du sjekket melkeringen i Oslo? Søk på Oslo melkering så får du treff i kraftmammablogger på personer som er med i denne.

Råkost og vegansk mat er drepen for både skjoldbruskkjertelen som resten av kroppen din, og anbefales ikke om du vil bli både bli helt frisk og fortsette å være det.

At fett er ja-mat er åpenbart av mange grunner, deriblant at du må spise fett for å forbrenne fett, og også må ha fett for fordøye proteiner skikkelig, samt ta opp en rekke næringsstoffer. Det er kun plantefett som lagres som fett i fettceller (og som blokkerer skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon), og det er uansett hovedsaklig overskudd av karbohydrater som omdannes til fett og lagres i fettceller etter at kroppens umiddelbare glukosebehov er møtt, samt glykogenlagrene i lever og muskler er fyllt. Proteiner og mettede fettsyrer lagres ikke som fett, selv ved overskudd.

Svaret på ditt siste spørsmål er i hovedsak ja, med eventuelle mindre mengder grønnsaker som tilbehør, så lenge disse ikke tilhører korsblomsfamilien (alle kåltyper bl.a). Først når man er helt frisk og velernært går det helt fint å nå og da spise slike grønnsaker, samt grønnsaker og planter som inneholder antinæringsstoffer som bl.a oksalsyre, eller fiber/cellulose, etc som binder næringsstoffer. Matemner som inneholder fytinsyre anbefales imidlertid overhodet ikke da fytinsyren ikke bare binder mineraler, noe man lett kunne ha oppveid via næringsrikt kosthold, men også stopper fordøyelsen av proteiner (blokkerer pepsin i magesekken og proteaser i tynntarmen) og karbohydrater (blokkerer amylase i munnen så vel som i tynntarmen).

PirkePetter

Anonym sa...

Apropos, en som nettopp kom ut av skapet -
http://180degreehealth.com/wp-content/uploads/2013/05/fertility-awareness-method.jpg

:-)

Anonym sa...

Hei PP! Dette er kanskje et dumt spørsmål...Jeg har en rødhåret datter. Jeg selv er mørk brun og min mann er mørk blond. Er det sånn at det bare har hoppet over noen ledd i arvrekken eller har du noen andre tanker om det?

Anonym sa...

Utover hvordan kosthold og kjemikalier, etc påvirker gener gjennom å skru dem av eller på så vet jeg lite om hvordan slike faktorer påvirker arvemessige fysiske trekk. Noe info her -

Red hair can originate from several changes on the MC1R-gene. If one of these changes is present on both chromosomes then the respective individual is likely to have red hair. This type of inheritance is described as an autosomal recessive mode of inheritance. Even if both parents do not have red hair themselves, both can be carriers for the gene and have a redheaded child.
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_hair#Biochemistry_and_genetics
http://www.livescience.com/26633-redhead-dna-gene.html

PP

Anonym sa...

Om du bruker mye korn og lite melk, eller bare mye korn, så får du omtrent samme næringsnivåer som færre korn i mer melk eller generelt. Kefiren kan ikke bli for fort ferdig.

PP

Anonym sa...

Takk igjen, for svar og utdypende linker. Polstring er en god beskrivelse (men fy så ekkelt det høres ut), og nå skjønner jeg hvorfor jeg føler meg som michelinmannen. Selv om du ikke er så opptatt av ros og beundring er det vanskelig å ikke uttrykke takknemlighet for at du øser av din kunnskap. Som man sår høster man. Gode tanker sendes din vei. P.S. Jeg har laget en porsjon leverpostei med soltørka tomat (naturell) i, men det var kanskje dumt det? På grunn av fytinsyren. Tror brikkene begynner å falle på plass nå..

Ellen

Anonym sa...

Ok. Takk for svar!

Anonym sa...

Ikke fytinsyre, som sannsynligvis er i for små mengder i tomatfrøene, især om de har blitt varmet opp også, men snarere pektin, som også binder mineraler. Når det er sagt så dauer du ikke av litt pektin i ny og ne, så kos deg med leverposteien!

Karmaloven er en fin tanke, men forutsetter at tiden ikke er en konstruksjon av menneskesinnet, slik at det faktisk finnes noe slikt som fortid, nåtid og fremtid. Uansett er jo bevisstheten, eller sjelen om du vil, utenfor det såkalte tid og rom, slik at det ikke kan finnes fortid eller fremtid, kun et evigvarende Nå hvor handlingen - årsaken - man blir belønnet eller straffet for skjer samtidig med belønningen eller straffen.

What we do in life echoes in eternity

PP

Anonym sa...

http://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/2011/03/28/serotonin-and-sexual-preference-is-it-really-that-simple/

Anonym sa...

Hørte Peat nevnte at østrogen dominans utgjorde en faktor. En må jo ikke glemme at det finnes mange eksempler i dyrelivet også, og der vil jeg jo tro at det ikke kan styres men at kosthold og miljø, (forurensing) er sentrale årsaker.

Anonym sa...

Interessange tanker PP- hvordan stiller du deg til dette med personer som hevder de har levd et "tidligere liv?"-bare tulliball? Ser at mine komentarer fra forrige blogg innlegg ang grønn te ikke kom med, må se om jeg kan lime det inn.

Anonym sa...

Kommentar til grønn te informasjon;Dette var virkelig tankevekkende. Takk for at du i det hele tatt tar deg tid til å posten all denne informasjon. Setter veldig pris på det. Selvsagt er jo alt med måte slik du sier, når det gjelder grønn te går vel sikkert en kopp om dagen bra.

Når det gjelder grønnsaker så er vel det beste å innta det meste gjæret? De er kanskje det du hovedsaklig gjør?

I tillegg har en jo dette med at de inneholder oksalsyre..... Den eneste måten jeg klarer å få i meg kraft er via suppe, klarer da å spise ganske store mengder. Da koker jeg først en del grønnsaker i vann da jeg ikke vil koke kraften , blender det hele sammen når grønnsakene er kokt møre og har så oppi kraften. Finnes det i det hele tatt grønnsaker som virker minimalt inn på næringsopptaket?


Når det gjelder det studiet om autisme stod det: "Other plants with hypothyroid effects include pearl millet (Pennisetum glaucum) and fonio millet (Digitaria exilis); thiocyanate is found in Brassicae plants including cabbage, cauliflower, kale, rutabaga, and kohlrabi, as well as in tropical plants such as cassava, lima beans, linseed, bamboo shoots, and sweet potatoes"

Uten å ville refere Ray Peat kontinuerlig, kom jeg bare til å tenke på at poteter og bambus skudd er noe han promoterer (hvis jeg forstår det rett pga de har anti-serotonin og anti-østrogen effekt og ikke virker på samme måte som stivelse gjør- ved at det gir næring til bakterier.) så det stusset jeg litt på.Hvordan forholder det du forklarer seg til adaptogener da, som jo også laget fra planter? Vil en ikke oppleve en del av de negative konsekvensene her også, eller er mengden man inntar her uansett så liten at det ikke utgjør et problem?

"Flavonoids are present in fruits, vegetables and beverages derived from plants (tea, red wine), and in many dietary supplements or herbal remedies including Ginkgo Biloba, Soy Isoflavones, and Milk Thistle."

Ginkgo Biloba er ironisk nok det eneste adaptogenet jeg tar pr. dags dato.

Anonym sa...

Dere som spør meg om saker og ting, identifiser dere på noe vis slik at jeg klarer å skille mellom dere. Anonyme spørsmål etter hverandre, især hvor dere refererer til ovenstående kommentarer, får hodet mitt til å gå surriball.

Jeg inkluderer østrogendominans når jeg refererer til hormonforstyrrende substanser og hormonelle forstyrelser, da det er mye vanligere å ha østrogenovervekt eller forstyrret østrogenaktivitet (også i menn, og også samtidig redusert progesteronaktivitet i kvinner, og redusert testosteronaktivitet i menn) enn testosteron og andre androgener.

Når det gjelder eksempler i dyrelivet så er det min erfaring også, og som regel at det er forbigående faser. Men jeg har lest om dyr av samme kjønn som ender som partnere for livet, så alt er mulig, og alt er lov så lenge ingen tar skade av det på noe vis.

I enkelte tilfeller ser det ut til å være ren seksuell frustrasjon som er drivkraften, som f.eks i min lille villsauvær, Ullball, som ikke rekker opp til søyene mine, som er vanlig, hvit sau. Han prøver seg like mye på den andre væren, Ulling, som også er hvit sau, Som på jentene. Ullball er alelam, og jeg har tenkt å kjøpe jenter til ham i løpet av året, slik at han også får sin egen lille flokk.

Om noen sier de har levd før så vil jeg ha dem til å utdype og forklare det. Mange dikter opp slike ting fordi de mener de virker kulere eller dypere da, men rett som det er har jeg møtt en og annen som har snakket sant. For min egen del, som jeg også har nevnt i flere kommentarer, så er dette virkelighet for meg, da jeg husker veldig mange liv, og også tiden rett før jeg ble født i denne kroppen, samt selve opplevelsen av å bli født. Jeg har vært det man kaller synsk så lenge jeg kan huske, leser mennesker som åpne bøker og plukker opp hva andre tenker og føler uten selv å ville det, kan forlate kroppen min som jeg vil, er i ”kontakt” med alle menneskene jeg har møtt eller skal møte i dette livet, vet alt om min fremtid og også hvordan jeg kommer til å forlate denne inkarnasjonen. Og vet derfor hinsides enhver tvil at jeg er mye mer enn den personligheten og kroppen jeg nå identifiserer meg med. Jeg pleier imidlertid å unngå å nevne dette for ofte, da en hel del mennesker som ikke tror på slikt har en tendens til å mene at om jeg kan si eller mene noe slikt, så må alt annet jeg sier være tull og tøys, og ikke til å stole på. Jeg må mao enten være konservativ og firkantet, og holde meg innenfor aksepterte rammer av oppførsel og syn på tingenes orden, for at mine faglige råd skal bli godtatt, eller jeg kan være meg selv og risikere at min faktiske kunnskap om rent praktiske ting blir sett ned på. En absurd holdning, men også vanlig.

Når det gjelder grønnsaker så bruker jeg gjærede grønnsaker kun som tilbehør, og ellers hva jeg har fra hagen. Jeg spiser det aller meste, men jeg kan dette fordi jeg er frisk, har god fordøyelse og også har et næringsrikt kosthold. Når jeg anbefaler lite grønnsaker til andre så er det på grunnlag av at de er syke/har næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning, og i svært mange tilfeller også mage-tarmproblemer og forstyrret tarmflora. I slike situasjoner bidrar plantekost lite helsemessig, og gjerne heller gjør tingene verre gjennom å forstyrre fordøyelsen eller binde næringsstoffer, etc. Og en god del frukt og grønt inneholder f.eks fenoler og flavonoider som øker aktiviteten til det magnesiumbaserte enzymet sulfotransferase, slik at personer som har for lave nivåer av magnesium dermed risikerer ytterligere tap av magnesium. De samme substansene blokkerer amylase i munn og tynntarm, slik at man får problemer med å fordøye karbohydrater, hvilket ikke er en god ide for mennesker med mage-tarmproblemer eller følelsesmessige problemer forårsaket av for høy serotoninaktivitet i tarmens nervesystem.

Anonym sa...

Substanser som fiber, stivelse, fytinsyre, oksalsyre, såpestoffer og garvestoffer, samt enzymhemmere bidrar negativt til næringsopptak, og dermed til helsa, slik at matemner som inneholder disse substansene er best utelatt fra kosten, eller i alle tilfeller skikkelig tilberedt, inntil man er frisk. Har man normal magesyreproduksjon, og normal enzymproduksjon i tarmen, samt normal bakterie og soppflora, så slipper man unna konsum av ovennevnte substanser (fytinsyre unntatt) så lenge man ellers har et næringrikt kosthold. Et friskt fordøyelsesystem inneholder f.eks bakterieproduserte enzymer som bryter ned både gluten, kasein og oksalsyre, og normal magesyreproduksjon gir normal fordøyelse av gluten og kasein. Et næringsrikt kosthold beskytter mot de fleste ovennevnte substanser, og som eksempel så forhindrer tilstrekkelig med kalsium og magnesium oksalsyre fra å bli tatt opp i kroppen, hvor dette videre kan bl.a lage problemer i nyrene. Du mister da alt eller noe av disse mineralene (fra måltidet), men er samtidig beskyttet mot at oksalsyren lager krøll i kroppen.

Autismestudiet du refererer til snakker om thiocyanater, hvoretter du nevner stivelse? Og studiet omtaler bambus skudd og søtpoteter, ikke vanlige poteter. Ka du sei?

Adaptogener skal inntas på tom mage, utenom måltider, slik at eventuelle problemsubstanser ikke påvirker fordøyelsen eller andre systemer negativt. Og doseringen er som du sier liten. Ikke alle adaptogener er planter eller vegetabilske forresten, og meg bekjent er ikke ginkgo biloba adaptogen. Helsefremmende ja, men har ikke status som adaptogen. Jeg har sett ginkgo promoteres som adaptogen, men ginkgo oppfyller ikke kravene for å kunne kalles adaptogen.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Kostholdet er litt sånn og slik; mye egg og fisk og kjøtt (sei, torsk, laks, kylling, storfe, svin, noe rein og lam og elg), mye grønnsaker (brokkoli og blomkål ofte, gulrot, sellerirot, pastinakk, potet, søtpotet, rødbete, paprika, tomat, persille, agurk, aubergine, fenikkel, løk, hvitløk..veldig mye forskjellig grønt, både rått og kokt og stekt) ofte olivenolje og balsamico på salat. Smør og kokosolje (både med og uten smak). Mye kokosmelk på boks, bruker økologisk Santa Maria, er noe bekymret for rykter om BPA i slike bokser? Mye bringebær, litt jordbær og blåbær og andre bær. Litt eple, banan, mango, appelsin, Brød med Jyttemel fibra teff (grønn variant) og ren teff og havregryn, som jeg lar heve over natta med littegrann tørrgjær, men dog uten eddik, har prøvd et par ganger å tilsette eddik i deigen. Pålegg, skinke, salami, makrell på boks, røyka laks, leverpostei fra butikken...her er det mye tilsetningsstoffer jeg får i meg. Har også spist mye mørk sjokolade siste par åra. Merker at jeg nå har spist på meg blodsukkerubalanser, eller hva jeg skal kalle det, og sug etter sukker og karbohydrater.

Tåler ikke melk og gluten, får vondt i magen og ubalanse i psyken, blir deppa, humørsvingninger, agressiv, trassig, egoistisk, barnslig, angst. Blir også slik av for mye karbohydrater og sukker. Føler jeg havner i et slags sukkerkoma. Tåkete hinne på øynene, sløv i blikket, følelse av rus, trøtthet, tullete. Eksemet er tilbake igjen, spesielt rundt øyne, i hodebunn og innsiden av albuene.Ofte antydning til begynnende soppinfeksjon i underliv, og svie rundt urinrør og ved vannlating, uten at det nødvendigvis er infeksjon, men var dog plaget med det for et par år sia, infeksjon. Merker at jeg har fått "ammehår" nå, mister en del hårstrå. Blir veldig tørst av sukkerinntak. Har vonde knær, knirkeknær, knirker alltid når jeg setter meg på kne. Er ofte sulten. Har dager der jeg føler meg veldig utmattet, varm, en slags indre svette. Iskalde føtter, kløe under hele fotbladet til tider, dårlig sirkulasjon. Plutselige annfall av høy puls, gjerne etter matinntak eller når jeg reiser meg etter å ha sittet en stund.

Er veldig usikker på kostholdet nå. Trodde det var bra å spise mye brokkoli, gulrot, blomkål, alle mulige grønnsaker, fortrinnsvis de med lavt karbohydratnivå. Burde jeg ta kalsium når jeg ikke spiser melkeprodukter? tar tilskudd med like mengder kalsium-magnesium, samt d-vitamin. Hvordan er det med kaffe? er det ok med en kopp eller to for dagen? Har lyst å begynne med tradisjonskost men synes det er utfordrende med barna og barnas kost,spesielt pga barnehagen, og at jeg synes det er kvalmende med feite gryter, hva hjelper der? Surkål ved siden av? Vann med sitron i? Ingefærkapsler? Er det greit å begynne med dette kostholdet når jeg ammer, eller vil jeg avgiftes så kraftig at det blir mye giftstoffer i melken min? Bør jeg gå gradvis fram?

Har kjøpt gelatin fra tidsporten, og epsomsalt, men usikker på hvor mye jeg skal bruke? Spiser litt surkål fra Helios.. Kan jeg bruke kraftbein og storfelever fra Gilde?

Hvis man helst skal spise kjøtt speket, gravet, rått..hvordan forene dette kostholdet med familen? Sønnen min er ikke ivrig på kjøtt i det hele tatt, og han vil helst ha det så tyggevennlig som mulig, i så små biter som mulig..


Hvor i landet holder du til, og er det mulig å få en personlig konsultasjon? Skulle så gjerne hatt virkelig detaljert og nøye oppfølging.. !

M

Anonym sa...

Om såkalt gluten og kaseinallergi/intoleranse (samt om gelatin og dosering) –

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1334940921364#c5588829366054485246
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335018874500#c4271978180627043263
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335061085214#c4329630444771736207
http://gryhammer.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html?showComment=1335833140955#c6750430866525332147

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html i kommentar 30.12.2012 kl.19:46 og 11.01.2013 kl.01:36
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48

Samtlige andre symptomer du oppgir, så sant disse ikke bare er blodsukkerfall/hypoglykemi (om de opptrer fra 1-2 timer etter måltid), er i all hovedsak mangel på tilstrekkelig med protein og B vitaminer, og mulig krom, magnesium og sink også som del av sukkerstoffskiftet.

Jo mer rent animalsk du spiser, især innmat, desto raskere bygger du opp reduserte næringsnivåer, og du vil også ha godt av upasteuriserte melkeprodukter, samt upasteurisert og fortrinnsvis surnet melk/kefir/yogurt. Tilskudd av kalsium og magnesium er verdiløst da du ikke tar opp nevneverdig av mineralene i tilskuddsform. Dette fordi begge er syrenøytraliserende. Vitamin D i tilskuddet er nærmest garantert syntetisk.

Om fete gryter ikke tiltaler deg, kjøp slanke! Sikter du til at du har problemer med å fordøye fett vil du ha godt av å konsumere upasteurisert smør, rømme og fløte, samt melk generelt, slik at lipase i disse matemnene vil bidra til fettfordøyelsen.

Kraftbein og storfelever fra gilde går helt fint. Har du et slakteri i rimelig nærhet desto bedre.

Om kaffe –
http://tradisjonskost.blogspot.com/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html?showComment=1365374599914#c8076919145516424346
http://tradisjonskost.blogspot.com/2013/04/eggemelk-kan-jeg-friste-med-litt.html?showComment=1366868616853#c7742225799681875359

Du avgifter ikke via brystmelk, kun avføring, urin og svette, og for kvinners vedkommende også via menstruasjon. Og det økte næringsinntaket vil ende i brystmelken, slik at selv om kjemikalier endte opp i melken så ville fordelene langt på vei oppveie ulempene.

Hva barn og familie vil spise eller ikke kan ikke jeg gjøre noe fra eller til med, men du kan jo høre med kraftmødrene hvilke erfaringer disse har med egne barn og familie. Skal barn selv bestemme hva de vil spise eller ikke er det sjelden maten de ender opp med er spesielt nærende

http://senseoflife.blogg.no/
http://gryhammer.blogspot.no/
http://www.viblans.blogspot.com/
http://liveneshage.blogspot.com/
http://eidenshage.blogspot.no/
http://grontvann.com/
http://kerosblogg.wordpress.com/
http://unesmat.blogg.no/
http://www.kraftmamma.no/

Jeg har ikke praksis lenger da jeg har flyttet på gård og holder på med å legge eiendommen til rette for hobbydrift.

PP

Anonym sa...

Oi, her var det mye info! Tusen takk for svar, skal lese nøyere igjennom det hele og komme tilbake til det:-)

Anonym sa...

Hei. Lærer stadig noe nytt! Takk for muligheten Christer, og informasjonen PP. PP, det er noe jeg lurer på om du har mulighet til å svare på - kan frekvensterapi støtte opp om kroppens helbredelse (om man har såkalt "tradisjonskost" til grunn)? Eller ligger det ikke noe i det? Har litt problemer med å skille terapiformer som fungerer/ikke fungerer fra hverandre...
Solveig=)

Anonym sa...

Hei PP! Takk for alle lærerike kommentarer:) Jeg har et spørsmål som gjelder solkrem til barn. Jeg bruker stort sett kokosolje på barna når de er hjemme, men trenger et alternativ som kan brukes i barnehagen og ved lange dager ute i sola slik at de unngår å bli solbrent. Jeg har undersøkt litt og har fått anbefalt ulike solkremer. Noen bruker tiosol (finkorna titandioksid) som solfilter og andre bruker non-nano uncoated Zinc Oxide som aktiv ingrediens. Lurer da på om begge disse ingrediensene er trygge å bruke? Hva bør jeg helst velge? Irene

Anonym sa...

Du må først spesifisere hva du legger i ordet frekvensterapi da det i dag er så mange variasjoner av begrepet. Om du sikter til Hulda Clarks merkelige utsagn så er dette dokumentert tull og tøys. Og jeg som også vet fra seriøs forskning at det ikke finnes noe slikt som virus, samt at bakterier, sopp og såkalte parasitter aldri har vært patogene, kan legge til min egen konklusjon om at damen lyver og bedrar folket. Ellers –
http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html

Om du er samme Solveig jeg har snakket med via mail, fikk du med deg all forskningen som viser at såkalte parasitter egentlig er en del av helbredsprosesser, og ikke degenerasjonsprosesser –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366995048602#c5762506985632331189

Særlig den siste linken, den til google (http://goo.gl/CFsY) inneholder mye forskning.

Snakker vi om lydbølger, musikk, magnetisme og den slags er svaret både ja og nei; man kan helbrede hva det skal være via energetisk behandling, all den tid våre legemer dypest sett er ren energi når vi kommer på atomnivå. Her kan jeg også legge til de resultater som er dokumentert så vel som observert gjentatte ganger ved bruk av magnetisme eller lydbølger, og i enkelte tilfeller musikk, i landbruk og dyrehold. Her har jeg også egne observasjoner som bekrefter den offisielle logikken. Og i følge en hel del info fra gamle kilder, som har en viss relevans til temaet, var det vanlig i mange land før i tiden å synge for kyr eller geiter man melket, fordi man observerte at man fikk mer melk da, samtidig som dyrene var roligere og mer hamoniske.

Men, at energi helbreder gjennom å normalisere svingningshastigheter/frekvenser er en ting, og noe helt annet er å påstå at man kjenner alle frekvenser som utgjør et menneske. At organer har de og de frekvenser, blod andre, skjelett enda andre, osv er både rett og galt. Rett på den måten at det stemmer, og galt på den måten at vi snakker om energi, som alltid er flytende og i bevegelse. Et organ har derfor ikke en eneste frekvens kontinuerlig, men snarere forskjellige frekvenser som det veksler – svinger - mellom hele tiden. Slik at ingen kan vite hva som er korrekt frekvens. Og logikken bak at man kan bruke satte frekvenser til å helbrede problemer i f.eks organer stemmer ikke slik man i dag påstår at man forstår dette, da f.eks en nyre som har ”feil” frekvens i følge logikken gjerne har dette fordi nyren ikke fungerer normalt pga belastning av f.eks aluminium eller kalsium. Skal man ”zappe” denne nyren med den påstått optimale frekvensen, for å skape den man kaller resonans mellom nyren og apparatet man bruker til å kanalisere energien med, kan man risikere at nyren slutter helt å virke, da energien man ”zapper” inn i nyren ikke påvirker frekvensen aluminiumet eller kalsiumet er/har. Og sett at nyren ikke fungerer normalt fordi den mangler visse næringsstoffer, som, hadde de vært tilstedeværende, ville bidratt til den felles nyre-energifrekvensen som regnes for optimal. Å tilføre nyren den optimale energifrekvensen vil ikke tilføre næringsstoffer som mangler, eller avgifte nyren for kjemikalier.

De optimale energifrekvenser for gitte organer og kroppsvev svinger hele tiden i takt med naturlige rytmer, utover ubalanser i organenes kjemiske tilstand. Og hva man til enhver tid føler og tenker, dvs ens bestående humør, påvirker alle organer kontinuerlig, slik at selv om jeg ser en perfekt logikk i at energi kan helbrede organer, etc så har jeg ingen tro på at bestemte frekvenser er veien å gå. Dette fordi ingen vet hva disse er, og heller ikke hvordan kroppen hele tiden forandrer seg, da kroppen er energi også, ikke bare kjemi. Og selv kjemiske substanser er jo energi dypest sett.

Anonym sa...

I tillegg kommer at kroppen er den ytre delen, i betydning frekvens, av sinnet, slik at alle tilstander i kroppen alltid involverer ens psykiske tilstand. Kropp og sinn er ikke bare to sider av samme sak, men også to frekvenser av samme energi. Ubalanser i kroppen forårsaker psykiske ubalanser/problemer, og motsatt vil psykiske problemer reflekteres energetisk-kjemisk i kroppen og forstyrre kroppens harmoni. Å skulle ”zappe” diverse organer, blod, etc med energiinretninger hos terapeuter som ikke er i nærhetnn av å forstå hva de holder på med, noe som da også vil påvirke meg psykisk, kunne jeg aldri tenke meg å utsette meg for. Og jeg ser heller ikke noen fornuftig grunn til hvorfor jeg skulle overlate ansvaret for meg selv og min kropp til en terapeut. Har jeg problemer i sinnet eller kroppen er disse der fordi jeg har forårsaket dem, og da er det mitt ansvar å lære av dem og finne ut av hvorfor jeg har tillatt disse å utvikle seg.

Da jeg var 12 år gammel hadde jeg en drøm hvor jeg befant meg i et slags avansert laboratorium, hvori to menn, begge kledd på en måte som kunne indikere at de var leger eller forskere, demonstrerte for meg et lydbølgeapparat. Hvordan dette apparatet funket aner jeg ikke, men de kunne få fram hvilke som helst frekvenser gjennom innstillinger, og som gikk utover, mot planter, dyr, pasienter, etc via en sondeliknende dingsboms, ikke så ulik en mikrofon. Men rettet mot dem som ble utsatt for lydbølgene. Mens jeg så på, demonstrerte disse menneskene hvordan enkelte frekvenser forårsaket umiddelbar og massiv kreftutvikling gjennom å forandre frekvensen i cellenes DNA, og jeg kunne se på huden hvordan kreften utviklet seg. Og motsatt, via den motsatte frekvensen ble denne svulstutviklingen reversert mens jeg så på, tilbake til normale celler. Som om ingenting hadde skjedd. Jeg fikk mange liknende demonstrasjoner, alle relatert til huden, muskler, og sanser, antakelig fordi jeg skulle kunne se virkningene (jeg ville jo ikke kunne se skader i f.eks leveren til pasienten så lenge leveren fremdeles befant seg i kroppen hans). Senere fikk jeg også demonstrert hvordan både lydfrekvenser så vel som lysfrekvenser (farger, via lamper som virket som lommelykter, og sendte ut en stråle lys av forskjellige farger mot plantene) kunne stoppe eller påskynde plante, insekt og dyrevekst. Etter denne drømmen har jeg alltid vært fullt overbevist om at man kan helbrede hva som helst, da alt (hva som helst) jo er energi, dvs lydbølger, dypest sett, med lyd og lys, samt magnetisme, som er en avledning av lydbølger.

Denne opplevelsen er også en av flere grunner til at jeg tidlig begynte å studere det som fantes av info om dyrking av matvekster med energier, hvor jeg var innom spesielle mennesker som bl.a Tesla og Schauberger. Men, samtidig har jeg alltid innsett at vi er her på jorden, i fysisk form, for et formål. Vi har ikledd oss fysiske legemer fordi disse er verdifulle for oss, for å oppleve liv gjennom. Og jeg innså tidlig at det var et stort hull i logikken til dem som promoterte energidingsbomser som svar på alle levende veseners problemer, da logikken jo var at energi ordnet opp i alt. Selv om man spiste næringsfattig og kjemikaliebelastet mat så ordnet energi opp. Men mat og drikke er jo også energi, hvilket vil si at selv om vi får ”zappet” inn optimal energi via en terapeut, og deretter går tilbake til vårt vanlige kosthold og levesett, og ikke minst vårt vanlige tanke og følelsesmønster, som jo også er energi, så vil våre daglige energier forårsake ubalanse igjen. Og så må vi til terapeut igjen, for en ny ”zapp”, og da er vi inne på avhengighet av terapeuten akkurat som vanlige mennesker er avhengige av leger eller psykologer og psykiatere, eller tannleger eller prester eller imamer eller rabbier, etc for sine små og store fysiske eller psykiske problemer. Og er vi ikke da like langt?

Anonym sa...

Og, om jeg, men mitt fysiske legeme, skapt og opprettholdt av mine egne tanker og følelser, så vel som mitt eget daglige kosthold og levesett, skal overlate mitt ansvar for meg selv og min skapelse (min kropp, sinn og mitt liv) til en terapeut som verken forstår hva han eller hun holder på med, og heller ikke bryr seg filla om meg som menneske, hvor er da mitt egenansvar? Og er jeg ikke da like dum som folk flest som lever liv i kontinuerlig selvødeleggelse og selvskading, og som tror de slipper unna med alt så lenge de bare kan gå til legen for å få noen piller? Eller operert vekk diverse organer som ikke funker som de skal?

Og, oppi alt dette med frekvenser som skal helbrede og skape perfekt resonans, hva da med mikrobølger (mobiltelefoner og master, samt trådløse telefoner og basestasjoner for disse), elektriske felter, stråling fra radarer, radioaktiv stråling, negativ utstråling fra sure svigermødre eller kranglete naboer, m.m? Tar vi ikke selvansvar blir vi like avhengige av energizapping fra terapeuter som piller, etc fra leger.

Nei, energifrekvenser og energihealing er ikke akseptabelt i min forståelse, men lydbølger, magnetisme, etc som generell, understøttende behandling er jeg med på så lenge pasienten/dyret/jorden har optimalt kosthold/for/næringstilgang. Jeg føler dette er det beste fra begge logikker, hvor det ”fysiske” samarbeider med det energetiske, og uten at det ene blir brukt til å overkjøre eller fremtvinge kunstig harmoni i det andre.

Som eksempel så bruker jeg mye steinmel til å nære jorda med her jeg bor. I følge sort-hvittlogikken som råder hva gjelder energi og energihealing så er steinmel omtrent som mat, rent fysisk, og da ikke-energi. Men steinmel, akkurat som mat, er jo energi også, og levende på den måten at energi aldri kan være død. Jeg hadde, for noen måneder siden, en lengre diskusjon med en amerikaner som promoterer energidingsbomser i dyrking, såkalt elektrokultur (electro-culture), og som mente at energi fikset og ordnet alt, slik at bl.a steinmel, gjødsel, tang/tare, etc i landbruket var helt verdiløst. Da jeg spurte ham om hvordan logikken hans passet med det faktum at mineralpartikler i steinmel, utover å være energi dypest sett, også både avgir og tilstrekker bl.a magnetisk energi (ha litt steinmel på et ark og beveg en magnet under arket så skjønner du hva jeg mener), og dermed er nøyaktig det samme som konseptet han promoterer, ble han taus. Jeg har ikke hørt fra ham siden.

La din næring være din energi, og din energi din næring!

PirkePetter

Anonym sa...

Tips her, i innlegg og kommentarfelter -
http://senseoflife.blogg.no/1345752702_mettet_fett_og_solbes.html
http://senseoflife.blogg.no/1338120759_beskytt_deg_i_solen_m.html
http://viblans.blogspot.no/2012_06_01_archive.html
http://viblans.blogspot.no/2013_04_01_archive.html
http://idaholm.blogg.no/1307626022_naturlig_solbeskyttel.html

Produktene du har fått anbefalt er helseskadelige, da begge er syntetiske, har dokumenterte negative virkninger, og i tilegg blokkerer solens evne til å danne vitamin D i hudcellene. Søker du på dangers of titanium oxide eller zinc oxide får du mer info.

Jo mer mettet fett og mindre plantefett kostholdet inneholder, desto mindre solbrenthet. Vibeke er meg bekjent den første som har observert dette her i landet, utover meg selv.

PP

Anonym sa...

Kjempespennende..... :)

Christina-sør :)

Anonym sa...

Hei PP! Jeg har spist tradisjonskost alla PirkePetter i ca et halvt år nå. Blir litt ikke mat også, men i hverdagen går det mest i surdeigsbrød, smør og ost fra tidsporten, gelatin, gjæret fiskeleverolje, kefir fra upasteurisert melk, litt lever, fisk, kjøtt, kokosolje. Jeg har i mange år slitt med irritabel tarm. Jeg gikk på imodium daglig, men likevel hadde diare ofte. Gikkjeg ikke på imodium kunne jeg ikke gå ut døra. I dag er avføringen perfekt, ingen luft og aldri magevondt. Helt fantastisk. Tusen takk for det! Hovedgrunnen til at jeg begynte med dette kostholdet vAr pga min sønn på to år som har hatt utslett over hele kroppen pga "egg og melk allergi". Resutatet har latt vente på seg, men for noen uker siden tok han en blodprøve og utifra denne fikk vi beskjed om at allergien har gått mye tilbake. Så forsvant all utslett, men han ble istedet dårlig i magen. Ufordøyd mat, slim, diare, luft og dårlig lukt. Han er irritabel og ikke helt seg selv... Jeg har jo tenkt helbredssymptomer men nå har det vart en uke. Er ikke dette lenge? Ammer enda og er redd jeg ødelegger tarmen hans med all kefir og ost jeg spiser. Han greier jo fortsatt ikke å fordøye disse proteinene? Føler jo egentlig at dette bare er tull ettersom jeg har spist melk lenge men trenger sårt en bekreftelse på at jeg gjør det riktige? Har lest om tarmlekjasje som følge av at melkeprotein ødelegger tarmen til melkeallergikere. Hilsen Rita

Anonym sa...

Som du sier, når enden er god så er alltid godt!

Din sønn har ikke hatt allergi, men sannsynligvis manglende evne til å fordøye proteinene i melk og egg. Mest sannsynlig pga redusert magesyreproduksjon. De symptomer du oppgir, og som kom etter den såkalte allergien er typiske symptomer på en videreutvikling av den manglende evnen til å fordøye proteinene det er snakk om. Skjønt disse kan også skyldes tarmproblemer i ham som følge av medikamentet du oppgir, om du har brukt dette under svangerskapet og/eller under amming.

1 uke med helbredssymptomer er normalt ikke lenge, men i små barn er det for lenge. Du kan ikke, på noen måte, skade tarmen hans gjennom å spise eller drikke melkeprodukter, selv ikke usyrnede. Kefir er syrnet, hvilket betyr at kaseinet er brutt ned til enklere, og harmløse substanser, og osten, om denne ikke er syrnet eller upasteurisert, fordøyes i deg, og aminosyrer fra denne går ikke direkte til brystmelken, men blir heller en del av kroppen din.

Om kasein og gluten, og hvorfor man faktisk ”reagerer” på disse –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1369675056609#c1279423251559065970

I og med at han får brystmelk får ham enzymer fra deg til å fordøye både kasein og laktose, og så lenge tarmen hans er frisk skal han ha produsert disse enzymene selv også, så lenge han har fått melk. Småbarn danner enzymer for substanser i brystmelk før noen andre, slik at det er usannsynlig at han skulle mangle evne til å fordøye melkens bestanddeler. Jeg ville heller mistenke noe annet i kosten hans, og som f.eks blokkerer syreproduksjonen i magesekken eller forstyrrer enzymproduksjonen i tarmen. Korn i ugjæret form er normalt synderen i slike tilfeller. Han kan også mangel næringsstoffer som trenges for å danne magesyre, især B12 og magnesium, og muligens også klor (fra uraffinert salt). Hva som enn er årsaken så skyldes det ikke noe du spiser, men enten noe i hans øvrige kost eller næringsmangel i deg som påvirker ham. I og med at du oppgir å ha hatt tarmproblemer i flere år, så har du garantert seriøs næringsmangel, hvilket må ha påvirket ham negativt mens han fremdeles var foster, og senere via brystmelken din så lenge denne reflekterte mangel på et eller flere viktige næringsstoffer.

Imodium/loperamide hemmer opptak av en rekke næringsstoffer, og et en opioid-reseptor antagonist som har samme virkning i gutten din som i deg om du har brukt dette medikamentet under svangerskapet og/eller under amming, da forskning viser at kjemikalier fra medikamentet går over i brystmelken -
http://www.drugs.com/pregnancy/loperamide.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Loperamide#Contraindications

Jeg anbefaler at du gir ham kefir, og gjerne gelatin eller hjemmelaget kraft også.

PirkePetter

Anonym sa...

Tusen takk for svar PP! Jeg sluttet med loperamid den dagen jeg fant ut at jeg var gravid, men dessverre brukte jeg det igjen i en periode fra desember til mars i år. Jeg kjenner mye bedring etter endring av kostholdet, men skjønner at jeg har en lang vei igjen før kroppen er velernært. Har feks lite energi og er slapp mye av tiden. Kanskje dette kAn komme av at jeg ammer nAtt og dag og at han da tar mye næring fra meg? Burde jeg slutte å amme slik at nestemann får optimale vekstvilkår om ca et års tid? Hvis han mangler b12, magnesium og klor, betyr dette at jeg også mangler det, eller kan ikke alt overføres fra morsmelken?

Anonym sa...

Om du har tenkt å føde igjen etter så kort tid siden forrige fødsel, i tilleg til tilstanden din og medikamentbruk, kommer både du og barnet til å ta skade av det. Selv om du hadde vært velernært og i topp helse ville du ha trengt minst 2 år mellom fødslene for å hente deg inn igjen, samt sikre fosteret maksimalt med næringsstoffer til utviklingen.

Hvor lang tid det tar før du er velernært avhenger av hvor mye du satser, samt på fordøyelseskapasitene din.

Utover å være i generell minus næringsmessig så sier det seg selv at så lenge du avbryter søvnen din for amme, så forstyrrer du degs elv hormonelt og også gir deg selv mindre hvile enn du trenger. Hvorvidt du skal slutte å amme må være opp til deg, og du kan jo like gjerne tenke motsatt, at du spiser og drikker optimalt slik at du både kan amme og forberede deg på neste barn.

Om han mangler næringsstoffer så skyldes dette mangel i kosten, i brystmelken/deg, eller manglende evne til å fordøye næringsstoffene det er snakk om. Jeg antar at mangelen er i deg. Alle relevante næringsstoffer kan overføres via morsmelken.

PP

Anonym sa...

Hei. Min sønn på 4 har hatt lignende tarmproblemer som dette siden han var liten. Jeg har selv ulcerøs kolitt, diagnostisert for tre år siden. Han har ellers god helse, lite syk, aldri snørrete og fin vekst, sterk og motorisk flink. Men avføringen er aldri fast, ofte ufordøyd mat og noe slim/grøtete konsistens. Tenker at dette er en form for kolitt? Han har perioder der han er ustabil psykisk, og ikke seg selv. Jeg tenker at dette henger sammen. De eneste gangene avføringen hans har vært normal er i syden. Hvorfor det, tro? Kostholdet har jo ikke vært bedre der. Kan dette tilskrives lav magesyreproduksjon? Har liten tro på at jeg får lurt i ham kefir, kan yoghurt gjøre samme nytten? Kan den eventuelt søtes med noe bær og honning? Kraft spiser han litt av. Bør han ikke spise brød i det hele tatt, eller kan surdeigsbrød gå bra?

Og så lurer jeg på om jeg har overspist kjøtt og fett når jeg etter å ha spist overveiende animalsk noen dager, har fått leirete avføring og en vag svie i øverste del av magen/mellomgulvet. Har ikke spist melkesyrnede produkter sammen med maten. Vil dette avhjelpe problemet?

Takknemlig for svar.

Tale

Anonym sa...

Ok. Så jeg burde vente minst to år til før jeg blir gravid igjen da? Syntes det er vanskelig dette med amming. Jeg vil jo at han skal få alle disse næringsstoffene han har hatt mangel på, men tenker at så lenge jeg lager tradisjonskost vil han jo få dette via kosten også. Jeg begynte å gi en teskje med kefir i dag. Han begynte å klø litt, men jeg vet du mener dette bare er helbredsymptomer så jeg får holde meg til en teskje noen dager til. Magesymptomene ser ihvertall ut til å ha gått over nå heldigvis!

Anonym sa...

Om du har tilgang på upasteurisert smør, gi ham dette sammen med kefiren. Alternativt kokosolje.

Mer info: sidesøk på second sibling i første artikkel
http://www.foodrenegade.com/on-deep-nutrition-genetic-expression/
http://www.preconceptionhealth.org/preconception_health_diet_nutrition.htm
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/birth-order-and-intelligence/

PP

Anonym sa...

Om han blir bedre i syden er det sannsynligvis enten mangel på vitamin D eller magnesium. Muligens også en kombinasjon, da magnesium trenges for å omdanne vitamin D til hormonformen. Vitamin D fordi syden betyr økt eksponering for sol som danner vitamin D i huden, og magnesium om han bader en del. Havvann inneholder mye magnesium.

Kefir kan jo blandes med f.eks saft uten tilsetningsstoffer, slik at smaken blir søt. Yogurt er også ok, men gir ikke samme mengde bakterier og sopp som kefiren.

Surdeigsbrød går helt fint så lenge det er tilstrekkelig med animalsk protein og mettet fett i måltidet til å balansere karbohydratene. En tykk skive upasteurisert ost f.eks, eller roastbeef eller stykke fenalår, spekeskinke, en håndfull reker eller en spekesild, etc er ok, og gjenre sammen med upasteurisert smør. Syltynne påleggskiver gir ikke tilstrekkelig med protein, fett og andre næringsstoffer som balanserer kornet, og tradisjonelt har surdeigsbrød alltid bare vært tilbehør til solide stykker animalske matemner, samt smørlag så tykke at man kunne se tannmerker i dem etter første munnfull av skivene.

Om svien er på høyre side er det sannsynligvis gallesmerter du opplever. Dette blir mer sannsynlig om du har spist lite mettet fett og/eller dyrefett tidligere, eller mye plantefett. Dette skal gå over etter en kort tilvenningsperiode, og du kan påskynde denne gjennom å konsumere mettet fett sammen med kjøttet. Er smerten på venstre side er det nok magesyreproblemer, hvor du antakelig har spist mer næringsrik mat enn du kanskje er vant med. Dette skal også bedres i løpet av kort tid. Du kan ikke overspise animalsk mat; kun midlertidig mangle evne til å fordøye dem skikkelig.

PirkePetter

missmona sa...

Beklager at jeg ikke har svart deg, PP! Jeg setter veldig stor pris på svarene dine, og jeg liker å forstå hvordan du tenker.

Det var nesten som en skrekkfilm å se håret mitt faktisk, trengte ikke leie DVD for å bli skikkelig skræmt, nei...

Et kjapt søk på kopperforgiftning ga masse treff på ullavfall hos sau. Riktignok har jeg krøllete hår og bruker myyye ullklær, men jeg får vel gjøre noen fler grundigere søk enn det.

Jeg tror sink kan være noe, har ofte veldig lyst på fisk, krabber, reke etc. hadde faktisk kjøpt inn til fiskesuppe (av kraft så klart) med torsk og reker, og spiste krabbe dagen før jeg sendte deg et spm.

Fant ikke kobber i innholdfortegnelsen til spiralen, men levonorgestrel som virkestoff og bl.a. humørforandringer, opplåsthet, håravfall, kløe, eksem som mindre vanlige birvirkninger.
Så den ryker nok om ikke lenge!
Så da står det bare på om jeg stoler på villgulrotfrøene.
Interessant om den lille smarte dingsen er årsaken til at ubalansene opprettholdes!!

Protein og kraft er rutine. Savner kraftmat om det går for lenge uten, og bruker gelatin 2 gagner daglig om jeg ikke spiser kraft.

Tror det skal være lite BPA rundt oss. Aner ikke hva som ble brukt på vegger, tak etc. da huset ble bygget, men i matlaging og oppbevaring bruker vi stort sett glass.

missmona sa...

PP, hva tenker du om sommersolens virkning på overskuddet? Vitamin D i de dosene de bør være, eller mental virkning? Jeg prøver å unngå solkrem så godt jeg kan og følge hudens reaksjon enn å bedrive ekstremsporten stuntsoling!
Jeg har aldri kjent at jeg blir deprimert av den mørke årstiden, men kjenner at sommersola gjør noe med energien! Kroppen og kostholdet er den samme som for bare et par uker siden.

Anonym sa...

Ser du på de fleste legemidler så står det omtrent alltid at bivirkninger er sjeldne/rare, for å frikjenne legemidlet fra mistanke, slik at det må være noe med deg. Og også til tross for ofte hauger med forskning og/eller brukererfaringer som viser noe helt annet. Om spiral -
http://viblans.blogspot.com/2012/04/naturlig-prevensjon.html?showComment=1335526434082#c3006793982880540978

PP

Anonym sa...

Mest sannsynlig solens virkning på hormoner og humør om du ikke soler deg mellom 12-14.00, og eksponerer minst 75% av kroppen din for sola.

PP

Anonym sa...

Hei PP! Ser at du har svar på det meste.. derfor lurer jeg på om du kan hjelpe meg. Jeg kommer nettopp fra sykehua for andre gang med min datter på 5 mnd og 2 uker har mest sannsynligvis har hoftefeil på begge sider. Så vi venter på innkallelse til et ortoped avd. Hun har skreket fra første dag til ca 4 mnd.. hun har enda perioder der hun skriker og virker misfornøyd. Vet ikke om hun plages med magen eller om det er hoftene som plager henne. Hun har fullammet til hun var ca 3 mnd, så begynte hun å få morsmelkeetstatning (hipp) i tillegg til morsmelk for hun virket sulten og jeg ikke hadde så mye melk. Hun begynte å få grøt når du var 5 mnd da hun fortsatt ikke virket helt mett, for hun skrek uten at jeg fant noe grunn. Men nå i ettertid når æ har fått vite at hun kanskje har hoftefeil, har jeg tenkt på at hun kanskje ikke har vært sulten, men hatt smerter eller anna ubehag. Jeg har spist vanlig norsk kosthold. Jeg har også vært hos naprapat og fysioterapeut uten at det hjalp noe særlig.


har du noe erfaring eller tips eller råd om hva jeg kan gjøre?
Hilsen Maiken

missmona sa...

Interessant. Skal mer lys til på store deler av kroppen for at vit D skal lages mao. Ikke mange dager i bikini her på Vestlandet enda, men håper håper...!

Anonym sa...

Takk skal du ha! Det var Time Waver og mikrostrøm jeg tenkte på. Jeg avlyste behandlingen, trodde det var en type understøttende behandling, men fikk rettet opp i synet mitt på det - så der har du spart meg et par tusen kroner (og muligens nyrene mine!). Jeg får heller bli "helt frisk" når kroppen min er klar for det.

Det er nok den Solveigen ja. Jeg noterte meg parasittlinkene så fort du la dem ut;-) Skal sette meg inn i det etter eksamen. Men f.eks. parasitter som dvergbendelmark - fungerer de på samme måte? Mennesker (med vanlig kosthold) "infisert" med denne må jo ofte få ny lever etter en del år.

Du er virkelig et oppkomme av informasjon! Jeg må innrømme at jeg får helt bakoversveis. Snakk om å være unik...=)

Solveig

Anonym sa...

Fortsettelse fra - http://www.kraftmamma.no./forum/?mingleforumaction=viewtopic&t=38.0#postid-217

Hvor moderator Gry først truet med å slette mine kommentarer fordi hun ikke likte at jeg satte henne på plass, og deretter fjernet alt i håp om at ingen fikk lest det hele. Her er imidlertid bare mine kommentarer. Å sensurere meg når jeg bare sier hva som er rett og riktig kommer aldri til å fungere. Hadde jeg snakket tull og diktet opp anklager, etc, ok, men så lenge det jeg sier er sant godtar jeg det ikke.

1 - Gry, både du og jeg vet at du hykler nestekjærlighet og omsorg. Du kan lure leserne av bloggen din, men ikke meg som kjenner den deg du aldri viser disse. Fattig? Er du redd jeg skal vise dine lesere hvem du egentlig er bak den påtatt ydmyke og omsorgsfulle fasaden din?

Og med tanke på at du er sleip nok til å ty til det du kaller hersketeknikk ovenfor meg i en blogg, og snakker om at jeg sitter på noen høy hest, når alt jeg vil er å fremme ekte omsorg, og ikke hykleri og store tanker om seg selv som går for omsorg, sier jo bare for alle som kan tenke selv at du er noe helt annet i virkeligheten enn du er i bloggen din. Hadde du vært den personen du prøver å vise andre at du er, hadde du ikke engang reagert på kommentaren min.

Ellers irettesetter jeg deg akkurat som det passer meg, da du har gått fra å promotere ekte tradisjonskost til å villede leserne, fordi du i din arroganse, og med dine såkalte akademiske evner, tror du er betydelig mer kunnskapsrik enn du faktisk er. Den tåpelige kampen mot den Vita-reklamen reflekterer godt egoet ditt, og hva du innbiller deg at du er. Og enhver som vil se det ekte selvbildet ditt kan kikke på hvordan du var i alle innleggene i forbindelse med det kokkeprogrammet du så sinnsykt gjerne ville bli en del av. For, som du mer eller mindre skrev, fordi du er en slags korsfarer for tradisjonskost. Du, som faktisk ikke vet stort mer om tradisjonskost enn generell matlaging. Ingen av dere vet noe som helst om fakta og vitenskap bak tradisjonskost, og der dere poster info om dette er det som regel politisk korrekt informasjon, som er basert på løgner eller myter.

Og det at du og de andre kraftmødrene har begynt å dra inn ville planter, etc og promoterer disse som tradisjonskost, når de er alt annet, viser også at du mangler kunnskap om hva du tror du vet. Tradisjonskost er optimal ernæring basert på hovedsaklig animalske matemner, og ingen av dere vet noe som helst om hvilke planter som inneholder hvilke substanser som på ymse måter kan blokkere opptaket av viktige næringsstoffer, blokkere kolesterolproduksjonen i leveren, blokkere skjoldbruskkjertelens funksjon, skade genene eller tarmen, øke eventuell østrogenbelastning, øke tapet av næringsstoffer gjennom å bl.a stimulere økt væskeutskillelse, m.m. Bruk av ville planter slik du og de andre kraftmødrene promoterer har ingen plass i ekte tradisjonskost, og har kun vært brukt i nødstider. Eksempel er skvallerkål, som kun ble brukt under krigen, og som ellers ikke har tradisjon som menneskemat i landet.

Ingen av dere tar dere bryet med å lære om det dere promoterer, utover matlagingsteknikker og oppskrifter, og ingen av dere er i stand til å gå ut over indoktrineringen på andre måter enn i forbindelse med kostholdet. Og surkål, som du er nødt til å kalle sauerkraut, fordi du er for forfinet i ditt akademiske sinn til å kunne bruke det norske ordet, som du sikkert mener er for vulgært for deg, er ikke, og kommer aldri til å bli såkalt supermat, som du skriver i innlegget ditt om dette. Så lenge du og de andre kraftmødrene beveger dere bort fra ekte tradisjonskost og villeder leserne kommer jeg til å boikotte dere og fortelle alle som vil høre at du/dere villeder leserne.

Hendelsene på min gård, som du refererer til, skyldes ikke meg, men min samboerske, som ikke er i stand til å samarbeide om det aller meste.

Og til dere begge; at akkurat jeg sitter på spesielt mye kunnskap er ingen unnskyldning for noe som helst. Jeg har også begynt et sted.


Anonym sa...

2 - Jeg kan ikke se hvorfor jeg skulle skyte meg selv i leggen ved å boikotte deg og de andre kraftmødrene som mangler integritet nok til å holde seg til det dere kan. Jeg ga dere alle betydelig med kunnskap om temaene, men svært lite ser ut til å ha gått inn. Og deres sak er ikke min sak, så lenge dere mangler integritet og kunnskap til å holde dere til det som er rett og fungerende. Og ikke minst til det dere faktisk kan. Og min sak er å fremme et paradigmeskifte som kommer folket til gode, hvor du gjentatte ganger har gitt klart inntrykk av at du vil tjene penger på dette, helst bli berømt også og komme i rampelyset som kraftmamma og fanebærer for tradisjonskosthold. I din livssituasjon kan jeg forsto behovet for å tjene egne penger til deg og familien, men så lenge penger er involvert er motivet ditt uklart. Og ditt behov for å få navnet ditt på trykk, bilde av deg i media, eller deg selv i tv viser også at egoet ditt er sterkt involvert i det du prøver å fremme som en uselvisk og nestekjærlig kamp mot systemet/for tradisjonskost.

Hvordan du er som mor og kone er din sak, og du vet veldig godt hvilke hendelser og reaksjoner fra din side jeg refererte til, utover at du er en egotripp. Et av mange eksempler er at du gjentatte ganger mente vi skulle skrive bøker sammen, fordi du i din opphøyde akademiske bakgrunn ville bidra med hva? Jeg har all kunnskapen og du har hva? Kunnskapen om å lage surkål eller vannkefir? Den har jeg også. Ville ditt bidrag til slike bøker vært dette akademiske du skryter så ofte av? Ikke bare til meg, men til andre også, i følge mailer jeg har spart på i tilfelle disse plutselig skulle late som ingenting eller benekte det hele.

Reaksjonene dine ovenfor en viss ernæringsfysiolog er nok et eksempel. Hadde du vært den godhjertede personen du promoterer deg selv som hadde du ikke brydd deg om slike ting, men vært trygg på at det du skrev i bloggen din ville hjelpe flere uansett hva han mente om deg. Jeg har mange andre eksempler jeg kan komme med, alle fra dine reaksjoner og utsagn i mailer, slik at du kan si hva du vil om deg selv og hva som driver deg; jeg ser deg ikke slik du foretrekker å se deg selv.

Supersøss, du er søsteren hennes, så det sier seg selv at du aldri ville gjøre annet enn å støtte henne.

3 - Det jeg mener er at du ikke er den du later som du er ovenfor dine lesere, og at jeg kan bevise dette om jeg vil. Opprinnelig i denne tråden kom jeg bare med en tilleggskommentar som du reagerte på med å snakke om meg på min høye hest, slik at du/egoet ditt startet denne diskusjonen, ikke jeg. Å true med å slette det jeg forteller om deg eller til deg viser jo helt fint at det jeg sier er riktig. Du er redd for at den deg du har vist ovenfor meg skal bli avslørt. Så for all del bare fortsett å vise din sanne natur.

Sletting av kommentarer ville uansett ikke fungere, da jeg kan skrive under andre nick, gå via proxy, i andre forum, og også gjøre dette forumet ubrukelig og utilgjengelig for brukere og mye mer. Men, dette er ikke, og var ikke min hensikt, og hadde det vært det, så ville jeg ha gjort dette allerede da jeg brøt kontakten med deg. Tenk litt før du reagerer på alle egoplugger. Jeg er ikke ute etter verken deg eller andre, men snudde din frekke bemerkning om meg og min høye hest mot deg ved å påpeke hvem av oss som sitter på en slik hest. Vil du fortsette å krangle, så taper du, og som sagt så er trusselen din om sletting av kommentarer meningsløs. Og dessuten så viser denne reaksjonen at du er akkurat slik jeg sier du er. Hadde du ikke hatt noe å skjule ville du ikke reagert som du gjør.

Anonym sa...

At det er umulig å tilfredsstille meg er drittprat. Jeg vil ha fram det som er sant og riktig, og der mangler dere alle integritet og kunnskap. Det er ikke jeg som skal ha det som er sant og riktig, men leserne, folket. Som en av dere vet veldig godt så er det tull å dra fram bakterier hver gang et av barna er sykt, hvor bakterier som sykdomsmyte ellers er helt ok. Dere er ikke i stand til å bestemme dere om dere skal fremme bestående myter og løgner eller la være, og dere kommer ikke utenom disse om dere skal promotere tradisjonskost i forbindelse med sykdom og helseproblemer i små og store. Dere plukker ut det som passer dere av sannheter, og later som om de andre ikke er der. Dere er med på at f.eks dette med mettet fett og kolesterol og uhelse er en bløff, eller at upasteurisert melk og melk generelt og uhelse er en bløff, m,m, men drar allikevel inn virus og bakterier, allergier eller intoleranser og hva som ellers passer dere straks dere blir litt presset. Som sagt, mangel på integritet og kunnskap.

Jeg gleder meg ikke over at dere er i ferd med å få fram noe som helst, da dere fremdeles mangler det meste av kunnskap om grunnlaget for det dere promoterer. Dere kan lære folk å lage mat, men ikke forklare hvorfor slik mat ikke er den helsemessige styggedommen slik offentlig propaganda vil ha det til. Straks noen tar dere på områder dere mangler kunnskap sitter dere i saksa, skjønt jeg er klar over at du gjerne pleier å henvise slike til linklistene du fikk fra meg.

Dere er et skritt i riktig retning, men ikke det endelige skrittet så lenge dere fortsatt holder dere innenfor legemiddel og matindustriens paradigmer. Og dere er ikke, slik dere, spesielt deg, av og til gir inntrykk av å være, korsfarere for den rette lære, som skal revolusjonere samfunnet så lenge dere mangler kunnskapen som skal til for å bryte med bestående paradigmer. Så lenge dere tenker slik drives dere av forfengelighet og ego, ikke ekte omtanke og omsorg.

PirkePetter

Anonym sa...

Husk da at jeg ikke er allviter heller, så ta det jeg sier med en klype uraffinert salt.

Jeg antar at det er slik med alle såkalte parasitter, da de som bakterier og sopp både regulerer gener, immunfunksjoner, omdanner substanser til og fra hverandre og resirkulerer en god del (hormoner, næringsstoffer, neurotransmittere, m.m) til gode for vertsorganismen, og også bryter ned skadet vev, døde celler, etc.

Jeg kjenner ikke til forskningen du refererer til, men tar for gitt at den kan plukkes fra hverandre og konklusjonen etterprøves. Jeg regner med denne er litt som når man finner en upasteurisert ost i kjøleskapet til en nylig "influensa"død person, og automatisk tar for gitt at den er dødsårsaken ettersom jo "alle" bare vet at upasteurisert ost er livsfarlig. Jeg husker ikke hva den endelige konklusjonen var, men ost var i alle tilfeller ikke dødsårsaken.

Innen forskning tas mye for gitt når forskerne baserer seg på vedtatte ”sannheter”, slik at de derfor gjerne er blinde for hva som egentlig foregår, eller kun ser resultater som stemmer overens med det de selv mener er sannhet. En forsker som f.eks finner mye kolesterol i blodårene til en person som har dødd av hjerteinfarkt vil alltid konkludere med at kolesterolet var dødsårsaken om han eller hun tror på denne myten. En forsker som imidlertid ikke gjør det, vil søke etter svar på hvorfor kolesterolet, som bl.a fungerer som antioksidant ved betennelsesreaksjoner (f.eks åreforkalkning), er forhøyet og finne den egentlige årsaken. Hvilket gjerne var betennelse i blodårene. Vi kan gå enda dypere, og finne hvilke næringsubalanser eller substanser fra matemner, eller hvilke kjemikalier, etc som forårsaket betennelsestilstanden. Da blir dette den opprinnelige og egentlige årsaken, hvor betennelse er den utløsende årsaken, kolesterol kun en helbreds og selvreguleringsmekanisme, og resultatet hjerteinfarkt. Når det gjelder bakterier, parasitter, sopp, etc så tas de fleste for gitt at om disse befinner seg i et sykt vev så er disse årsaken til det syke vevet, hvor den egentlige årsaken ofte er mangel på besteme næringsstoffer, som f.eks proteiner i forbindelse med de fleste tarmsykdommer som involverer forstyrret tarmflora eller funn av orm.

Celleforandringer i livmorhalsen skyldes konsekvent på det oppdiktede papillomaviruset, når den egentlige årsaken i 9 av 10 tilfeller er mangel på vitamin B9/folinsyre og/eller B12. Magesår er forårsaket av helikobakter pylori, da så lenge denne bakterien finnes i magesekken, så er den synderen. Bare derfor. Gi mennesker med magesår som ”har” denne bakterien i magen vitamin B12 så forsvinner den som dugg for sola. Det finnes hundre eller tusenvis av liknende eksempler, og da mener jeg seriøs og dokumentert forskning, som viser at alt legemiddelindustrien skylder på mikroorganismer og parasitter egentlig har helt andre og som regel vel dokumenterte årsaker.

Apropos bendelormer, så kjenner du kanskje til at man i dag antar at disse opprinnelig kom fra mennesker til dyr, og ikke omvendt. Litt info -
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2040756.stm

PP

Anonym sa...

Om det du nevner er hoftedysplasi så skal ikke barnet ha smerter i følge det som finnes av informasjon om dette, slik at årsaken til denne kan være noe annet. Morsmelkerstatningen er sannsynlig årsak, med tanke på alt det dokumentert helseskadelige denne inneholder, deribalnt fiber, plantefett (også raps, som er opprinnelig genmodifisert), syntetiske vitaminer og mineraler, soyalecithin med mer. En mye bedre løsning er –
http://viblans.blogspot.no/2012/05/oppskrift-pa-hjemmelaget.html

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353625971509#c850386332633797005

PirkePetter

Anonym sa...

Solveig, vil du dypdykke i energienes verden er her en god begynnelse -
http://www.rexresearch.com/

PP

Anonym sa...

Takk nok en gang=) Prøvde forresten å søke opp protitter på nett, men fant ingen ting. Har du et annet navn for det?

Solveig

Anonym sa...

Prøv protit og microzyma. Dette er forskning som lenge har vørt utelatt fra alle medisinske lærebøker og institusjoner, slik at det er forholdsvis lite kjent.

Akkurat som nyere forskning som viser at vi ikke egentlig har definerte cellemembraner slik den mekanistiske modellen av menneskekroppen preker, men snarere cellemembraner som dannes og udannes så raskt og ofte via forandringer i det elektromagnetiske potensialet i og utenfor cellene, hvor kjemiske analoger er bl.a natrium og kalium, at selv om det ser ut som, via mikroskop, at cellemembranene er statiske så pulserer de egentlig via frekvenser (form-ikkeform-form, etc) hele tiden. Våre tilsynelatende fysiske og statiske celler med sine membraner pulserer mao inn og ut av denne og en annen dimensjon kontinuerlig, men dette skjer så raskt at våre fysiske sanser ikke registrerer dette.

Nok et av mange eksempler er professor Louis Kervrans vel dokumenterte forskning, som viser at levende organismer kan omdanne grunstoffer/mineraler til og fra hverandre ved behov. Dette er solid forskning, men slår bena vekk under det bestående paradigmet om at om man mangler noe, skal dette noe erstattes, slik at hans forskningsresultater, også bekreftet av andre forskere i flere land, forties og ignoreres da den kan true milliardindustrien som selger helsekost og mineraltilskudd. Du finner en av hans bøker på rexresearch (sidesøk på kervran).

Stadig nyere forskning viser at næringsstoffer samarbeider i kroppen i langt større grad enn legevitenskapens mekanistiske menneskesyn viser, og også at bakterier og sopper og ormer er våre venner, ikke fiender. Og akkurat som bakterier og sopper avgifter en rekke kjemikalier, tungmetaller og giftige substanser i kroppen vår, så vel som i melkesyregjæret mat og drikke, dukker det hele tiden opp forskning som viser at også bakterier og sopper i jorda avgifter sprøytegiftrester, tungmetaller, radioaktive substanser, pcb, halogenerte kjemikalier, bifenyl, benzoat, naftalen, natriumnitritt, bisfenol-A, m.m.

Vi er alle, akkurat som jorda og naturen, i stand til å helbrede oss selv for hva det skal være så lenge vi nærer oss selv og våre mikro-samarbeidspartnere. Våre fysiske legemer inneholder tross alt 14 ganger flere bakterier enn celler, slik at den kroppen vi ser i speilet og liker å tenke på som oss selv, faktisk er mer bakterier og sopper enn oss selv.

Litt om pleomorfisme –

Pleomorphism –
http://www.normanallan.com/Sci/pleomorphism.htm

http://www.whale.to/v/pleomorphism.htm

http://members.iimetro.com.au/~hubbca/pleomorphism.htm

Pleomorphism, the Many Forms –
http://www.sun-nation.org/merkl-pleomorphism.html

Are There Naturally Occurring Pleomorphic Bacteria in the Blood of Healthy Humans? -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC154583/

Demystifying Pleomorphic Forms in Persistence and Expression of Disease: Are They Bacteria, and Is Peptidoglycan the Solution? –
http://www.discoverymedicine.com/Gerald-J-Domingue/2010/09/23/demystifying-pleomorphic-forms-in-persistence-and-expression-of-disease-are-they-bacteria-and-is-peptidoglycan-the-solution/

EXTREME PLEOMORPHISM AND THE BACTERIAL LIFE CYCLE: A FORGOTTEN CONTROVERSEY –
http://www.whale.to/y/wainwright.html

Pleomorphism versus Monomorphism -
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/germ12.php#a3

Synthesis of the Work of Enderlein, Bechamps and other Pleomorphic Researchers -
https://www.explorepub.com/sample-articles/76-prof-dr-gunther-enderlein/184-synthesis-of-the-work-of-enderlein-bechamps-and-other-pleomorphic-researchers-.html

The Dream And Lie Of Louis Pasteur / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! – R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622 -
http://www.desireerover.nl/wp-content/uploads/2011/10/The-Dream-Lie-of-Louis-Pasteur.pdf

PirkePetter

Anonym sa...

Hei PP. Et kjapt spørsmål. Blue Ice Royal eller Skateleverolje hvis man har stort behov for vit D? Eller kan jeg med fordel bruke begge?

Hilsen Linn

Anonym sa...

Fortsettelse fra -
http://www.kraftmamma.no./forum/?mingleforumaction=viewtopic&t=40.0#postid-259

Til gurkemeie:

"Det er ikke noe i veien for å spise kålsorter nå og da, så lenge det ikke er hver dag om du har hypotyreose. Har du flere spørsmål til akkurat meg, still disse i bloggen livenes hage, da dette er kraftmødrenes blogg. Og også moderator Gry ikke vil ha meg her for å beskytte det store egoet sitt. Sletting av passordet mitt var patetisk Gry. Også sletting av kommentaren min i bloggen din hvor jeg henviste damen som spurte om syntetisk folinsyre til folinsyreinnlegget i denne bloggen. Jeg har ikke tenkt å la deg slippe unna med dette, det lover jeg deg."

Så langt har passordet mitt blitt slettet 3 ganger, og kommentarene mine forsvinner en etter en. Gry synes mao at egoet hennes er viktigere enn at andre får hjelp til sine helseproblemer. Det bekrefter jo hva jeg mener om henne. Hun håper nok at ingen legger merke til dette om hun bare er rask nok til å slette mine kommentarer.

I bloggen hennes postet jeg i tillegg henvisning til mitt innlegg i kraftmammabloggen om syntetisk folinsyretilskudd under svangerskapet, til en dame som spurte om hun visste noe om dette. Noe Gry ikke visste, da hun kun kan lage mat, og overhodet ikke har giddet sette seg inn i det meste annet jeg prøvde å lære henne. Og nok en gang demonstrerer hun at hennes ego er viktigere for henne enn at en ung mor får vite sannheten om syntetiske tilskudd under svangerskapet. Dette burde fortelle de fleste at Gry ikke er det kjekke og omsorgsfulle og tilsynelatende kunnskasrike mennesket hun utgir seg for å være i bloggen hennes og i de kurs hun holder. Og som hun holder for pengenes del, og ikke for å spre omsorg og kunnskap, slik hun vil ha alle til å tro.

PP

Anonym sa...

Du kan med fordel bruke begge, da økt konsum av vitamin D krever mer vitamin A ettersom de jobber sammen og også beskytter mot hverandres potensielle giftighet. Sistnevnte imidlertid først ved svært høye doser.

Vitamin K2 fra f.eks upasteurisert smør, animalsk fett, innmat, eggeplommer fra høns som ikke får korn og kraftfor, etc er lurt å få i deg samtidig, da disse 3 fettløselige vitaminene samarbeider om å regulere gener og proteiner som bl.a bygger skjelettet.

Anonym sa...

Fortsettelse fra -
http://www.kraftmamma.no./forum/?mingleforumaction=viewtopic&t=44.0#postid-264

Nok en kommentar fra meg, slettet gjentatte ganger (og postet på ny av meg gjentatte ganger) av Gry, til en person som spør om allergi og intoleranse -

"http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1334940921364#c5588829366054485246

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335018874500#c4271978180627043263

http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html?showComment=1335061085214#c4329630444771736207

http://gryhammer.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html?showComment=1335833140955#c6750430866525332147

http://senseoflife.blogg.no/1356792765_magnesiumbad_hjelper_.html i kommentar 30.12.2012 kl.19:46 og 11.01.2013 kl.01:36
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48

Fokus er på gluten og kasein, men logikken gjelder alle former for såkalt allergi og intoleranse. Du reagerer ikke på noe, du klarer bare ikke å fordøye dette."

PP

Anna sa...

Hva er egentlig årsaken til soleksem? Jeg har ikke blitt solbrent i år som jeg har tidligere år, men faktisk blitt brun etter jeg la om kosten. Ikke har jeg brukt solkrem heller, bare kokosolje og holdt meg unna solen på det sterkeste.

Linn sa...

Ok! Tusen takk for hjelpen.

Anonym sa...

PP, jeg skulle akkurat til å sette meg ned med innlegget ditt om syntetisk folat i kraftmamma forumet, men nå er det selvsagt slettet. Ergelig. Har du postet det noe annet sted (link)? Stemmer det at folat er lite varmestabilt? Jeg har endelig funnet en måte å få i ungene mine lever, men den må være lettstekt. Er det lite funksjonelt folat i lettstekt lever? Hvilke andre typer mat er gode kilder for B9? Googler man så tipses man om mange vegetabilske matvarer som gode kilder, det aner meg at du ikke er enig i det sånn uten videre? Jeg får lurt i ungene mine litt rå eggeplommer (de spiser mengder bløtkokte eller stekte). Smør og ost fra Tidsporten også. Spekemat er de ikke veldig glade i men skepsisen er nå såvidt på tilbakegang, jeg jobber iherdig med saken.

lilla gumman

Anonym sa...

Ja jeg så nettopp det. Sier jo alt om Gry når hun synes egoet hennes er viktigere enn at slik informasjon kommer andre mødre til gode. Lever er god kilde til folinsyre selv om den er lettstekt, og andre kilder er innmat, upasteuriserte melkeprodukter, eggeplommer fra høns som ikke får kraftfor, og gjær, persille, og tørkede urter som bl.a korianderblader, myntesorter, kjørvel, rosmarin, basilikum, merian, laurbærblad,timian, m.m.

En hel del vegetabilske matemner er ganske ok kilder til folinsyre, men mangler B12, som du i så tilfelle bør få fra animalske matemner.

Utover nedenstående informasjon så vil jeg legge til at heller ikke naturlig folinsyre/folat anbefales under svangerskap uten samtidig konsum av vitamin B12, da konsum av det ene vitaminet øker forbruk og tap av det andre. Disse 2 vitaminene jobber sammen, og er nødt til å eksistere saktidig i kroppen for at begge vitaminers helsevirkninger skal komme mor og barn til gode. Ensidig fokus på folinsyre er dermed helseskadelig, og verdiløst, og det er B12, ikke folinsyre, som er den egentlige faktoren involvert i ryggmargsbrokk. De beste kildene til begge vitaminer sammen er animalske, især lever, eller kombinasjoner av animalske matemner og grønnsaker og/eller urter som inneholder folinsyre.

http://www.doctorsresearch.com/folic-acid.html
http://chriskresser.com/folate-vs-folic-acid
http://www.newswithviews.com/Ellison/shane159.htm
http://heal-thyself.ning.com/profiles/blogs/folate-vs-folic-acid
http://www.mothering.com/community/t/1184692/real-folate-is-much-better-than-folic-acid
http://www.dailymail.co.uk/health/article-484229/Adding-folic-acid-diets-recipe-disaster.html
http://lifebalanceinfertilitycoach.wordpress.com/2008/10/07/the-mthfr-tutorial-genetic-mutation-and-cause-of-miscarriage/
http://medicineworks.com/folic-acid-killer-or-cure-all-mark-hyman-md
http://www.greenmedinfo.com/blog/synthetic-folic-acid-may-contribute-colorectal-cancer2

Neurotoxicity of folates: implications for vitamin B12 deficiency and Huntington's chorea –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6270515?dopt=Abstract

Folic acid metabolism in vitamin B12-deficient sheep. Depletion of liver folates –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1165953/

The researchers also say that they uncovered another interesting trend that some people who received these nutrients from multivitamin pills had an increased risk of developing the disease. According to the researchers, individuals who said they used multivitamins, and whose blood showed traces of these nutrients, had a 139 percent increased relative risk of developing pancreatic cancer.
http://www.huliq.com/23341/dietary-vitamin-b6-b12-folate-to-decrease-pancreatic-cancer-risk
http://cancerres.aacrjournals.org/content/67/11/5553.abstract

Another separate study of 81,922 women and men, specific to folate from food sources.
CONCLUSION: Our results suggest that increased intake of folate from food sources, but not from supplements, may be associated with a reduced risk of pancreatic cancer.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16537833

http://cebp.aacrjournals.org/content/15/2/189
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326588
http://www.detoxpuzzle.com/mthfr.php
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090817201946.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091104111735.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091104111735.htm
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110210075728.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19455642
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21069446
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19440165
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19267885

Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) genetic polymorphisms and psychiatric disorders: a review.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17074966
http://aje.oxfordjournals.org/content/165/1/1.full
Folate pathway genetic polymorphisms are related to attention disorders.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18154909
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20870238

Anonym sa...

‎1. Stolzenberg-Solomon RZ et al. Folate intake, alcohol use, and postmenopausal breast cancer risk in the Prostate, Lung, Colorectal, and Ovarian Cancer Screening Trial. Am J Clin Nutr. 2006 Apr;83(4):895-904.
Conclusions: Our results do no t support the hypothesis that high folate intake reduces breast cancer risk; instead, they suggest that a high intake, generally attributable to supplemental folic acid, may increase the risk in postmenopausal women.
http://www.ajcn.org/cgi/co ntent/full/83/4/895

2. Kim YI. Does a high folate intake increase the risk of breast cancer? Nut Rev; 2006; 64(10PT1) 468-75.
Furthermore, although food folate intake was not significantly related to breast cancer risk, total folate intake, mainly from folic acid supplementation, significantly increased breast cancer risk by 32%.
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/17063929

3. Figueiredo JC et al. Folic acid and risk of prostate cancer: results from a randomized clinical trial. J Natl Cancer Inst. 2009 Mar 18;101(6):432-5. Epub 2009 Mar 10.
Folic acid supplementation was associated with increased risk of prostate cancer. By contrast, baseline dietary folate was inversely associated with prostate cancer risk.
http://jnci.oxfordjournals.org/content/101/6/432.abstract

4. Fife, J et al. Folic Acid Supplementation and Colorectal Cancer Risk; A Meta-analysis. Colorectal Dis. 2009 Oct 27.
In fact, a 2009 meta-analysis of studies of folic acid supplementation showed that those receiving supplements for over three years had an increased risk of pre-cancerous bowel adenomas and bowel cancer.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19863600

5. Whitrow MJ. Effect of Supplemental Folic Acid in Pregnancy on Childhood Asthma: A Prospective Birth Cohort Study. Am J Epidemiol. 2009 Oct 30.
Asthma was reported in 11.6% of children at 3.5 years (n = 57) and in 11.8% of children at 5.5 years (n = 50). Folic acid taken in supplement form in late pregnancy was associated with an increased risk of childhood asthma at 3.5 years (relative risk (RR) = 1.26, 95% confidence interval (CI): 1.08, 1.43) and with persistent asthma (RR = 1.32, 95% CI: 1.03, 1.69).
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/19880541

6. Haberg SE, London SJ, Stigum H, Nafstad P, Nystad W. Folic acid supplements in pregnancy and early childhood respiratory health. Arch Dis Child. 2009 Mar;94(3):180-4.
CONCLUSIONS: Folic acid supplements in pregnancy were associated with a slightly increased risk of wheeze and lower respiratory tract infections up to 18 months of age. The results suggest that methyl donors in the maternal diet during pregnancy may influence respiratory health in children consistent with epigenetic mechanisms.
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/19052032

7. Ebbing M et al. Cancer Incidence and Mortality After Treatment With Folic Acid and Vitamin B12. JAMA. 2009;302(19):2119-2126.
Conclusion Treatment with folic acid plus vitamin B12 was associated with increased cancer outcomes and all-cause mortality in patients with ischemic heart disease in Norway, where there is no folic acid fortification of foods.
http://jama.ama-assn.org/c gi/content/short/302/19/21 19

8. Charles D et al. Taking folate in pregnancy and risk of maternal breast cancer. BMJ 2004;329:1375–6
In women randomised to high doses of supplemental folate, all cause mortality was about a fifth greater, and the risk of deaths attributable to breast cancer was twice as great.
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pmc/articles/PMC535452/

Anonym sa...

9. Harvard School of Public Health; The Nutrition Source: Keep the Multi, Skip the Heavily Fortified Foods; Date accessed: 8/29/08.
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/folicacid/

10. Hirsch S et al. Colon cancer in Chile before and after the start of the flour fortification program with folic acid. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2009 Apr;21(4):436-9.
Conclusion: Our data provide new evidence that a folate fortification program could be associated with an additional risk of colon cancer.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19190501

11. http://www.medscape.com/vi ewarticle/591111
In an interview with Medscape Oncology, Dr. Mason said that the new data from Chile "contribute to this concern that the total amount of folic acid present in the food stream can potentially contribute to an increase in certain types of cancer."

It is not just a question of folic-acid fortification of food, however; there is also the issue of folic-acid supplementation, such as in multivitamin pills. Dr. Mason noted that recent data from the US Centers for Disease Control suggest that 70% to 80% of the general adult population has detectable levels of folic acid in the blood, but "under more natural conditions, folic acid would not even be present in the blood."

12. Kwan ML et al. Maternal diet and risk of childhood acute lymphoblastic leukemia. Public Health Rep. 2009 Jul-Aug;124(4):503-14.
CONCLUSIONS: These data suggest that it may be prudent for women to consume a diet rich in vegetables and adequate in protein prior to and during pregnancy as a possible means of reducing childhood ALL risk in their offspring.
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/19618787

Tower RL et al. The epidemiology of childhood leukemia with a focus on birth weight and diet. Crit Rev Clin Lab Sci. 2007;44(3):203-42.
Increased intake of fruits and vegetables has been associated with decreased leukemia risk and, relatedly, lack of maternal folate supplementation has been associated with increased childhood leukemia risk, possibly by causing DNA hypomethylation and increased DNA strand breaks. Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) gene polymorphisms modify this risk.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17453918

Petridou E et al. Maternal diet and acute lymphoblastic leukemia in young children.Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Aug;14(8):1935-9.
Thompson et al. (45) reported that offspring of women who during their pregnancies received supplements with folate (naturally found in several leafy vegetables) had lower risk of ALL. Additionally, Jensen et al. (46) have found that increased maternal intake immediately before the index pregnancy (and inferentially, during that pregnancy) of vegetables and fruits was associated with decreased risk of ALL.
http://cebp.aacrjournals.o rg/content/14/8/1935.full

Anonym sa...

Pogoda JM et al. An international case-control study of maternal diet during pregnancy and childhood brain tumor risk: a histology-specific analysis by food group. Ann Epidemiol. 2009 Mar;19(3):148-60.
http://cebp.aacrjournals.o rg/content/15/9/1660.full

14. Sellers TA et al. Dietary folate intake, alcohol, and risk of breast cancer in a prospective study of postmenopausal women. Epidemiology. 2001 Jul;12(4):420-8.
http://www.jstor.org/pss/3 703376

15. Kim YI. Folic acid fortification and supplementation--good for some but not so good for others. Nutr Rev. 2007 Nov;65(11):504-11.
However, recent human studies have suggested that FA supplementation and fortification may promote the progression of already existing, undiagnosed, preneoplastic and neoplastic lesions, thereby corroborating earlier observations from animal and in vitro studies.
http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/18038943

http://www.cancer.gov/clin icaltrials...inal-CARET120 4
2007-06-01

Researchers exploring the notion that certain nutrients might protect against pancreatic cancer found that lean individuals who got most of these nutrients from food were protected against developing cancer. The study also suggests this protective effect does not hold true if the nutrients come from vitamin supplements.

The researchers also say that they uncovered another interesting trend that some people who received these nutrients from multivitamin pills had an increased risk of developing the disease. According to the researchers, individuals who said they used multivitamins, and whose blood showed traces of these nutrients, had a 139 percent increased relative risk of developing pancreatic cancer.
http://www.huliq.com/23341/dietary-vitamin-b6-b12-folate-to-decrease-pancreatic-cancer-risk

http://cancerres.aacrjourn als.org/content/67/11/5553 .abstract
Another separate study of 81,922 women and men, specific to folate from food sources.

CONCLUSION: Our results suggest that increased intake of folate from food sources, but not from supplements, may be associated with a reduced risk of pancreatic cancer.

http://www.ncbi.nlm.nih.go v/pubmed/16537833
‎"The methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) 677CT polymorphism is associated with a reduced risk of some forms of cancer. The protective effect of this folate-related polymorphism is dependent on adequate folate status. Cancer risk may be increased in individuals with the homozygous genotype for the MTHFR 677CT polymorphism who have low status of methyl-related nutrients including folate. Intake recommendations to potentially reduce cancer risk include substitution of low folate foods with folate-dense fruits and vegetables."
http://jn.nutrition.org/co ntent/133/11/3748S.abstrac t

"Compared with 677CC individuals with high folate intake, elevation of breast cancer risk was most pronounced among 677TT women who consumed the lowest levels of dietary folate (OR, 1.83; 95% CI, 1.13-2.96) or total folate intake."
http://cancerres.aacrjourn als.org/content/65/4/1606. full

"In this study we investigated how one particular form of the MTHFR gene polymorphism, 1298A>C, effects cancer risk and how it may convey its effect through either the coexistence of the second known polymorphism, 677C>T, or from a different mechanism."

"Over the past two decades evidence has been mounting for folate being an important nutrient in the prevention of cancer. Methyl-deplete diet and status, in particular, low folate intake and status has been positively associated with a number of cancers, including that colorectal, esophageal, breast, stomach, and cervical with colorectal cancer being the most extensively studied. Low folate in combination with low methionine and high alcohol intake, as well as low vitamin B12 and B6 and cigarette smoking are factors that may contribute to a methyl-deplete status."

Anonym sa...

"Inadequate availability of nutrients involved in one-carbon metabolism may contribute to carcinogenesis via imbalances in the methylation and uracil incorporation in DNA that may manifest as aberrant gene expression and diminished chromosomal integrity."


"We have observed protective associations for pancreatic cancer with greater dietary folate intake and serum folate and vitamin B6"

"Our results support the hypothesis that folate and vitamin B12, cofactors for their respective enzyme products, may play a role in the carcinogenesis of these cancers."
http://cebp.aacrjournals.o rg/content/14/4/938.full

I found all of this research in PubMed in March 2009 when searching for information for my mom related to her new diagnosis of pancreatic cancer.

I'm astounded that universal folic acid fortification occurs still. (However, its taken us 50 years to consider removing fluoride from the water, and we're just going to "decrease it".) Other countries do not allow folic acid fortification. Concurrently, we've had a rise in autism rates which are related to methylation detoxification impairments in the same period since folic acid fortification began on January 1, 1998.

The MTHFR gene polymorphism was just identified around 1998, variants in 2001 and 2003. 35-50% of Americans are affected with this gene polymorphism and consequential methylation impairment (specifically of processing folic acid).
tons of references here:
http://heal-thyself.ning.c om/profiles/blogs/mthfr-1

General info here:
http://heal-thyself.ning.c om/forum/topics/mthfr-c677 t-folate

More extensive lay explanation:
http://heal-thyself.ning.c om/profiles/blogs/folate-v s-folic-acid

Great tutorial (video) about homocysteine:
http://heal-thyself.ning.c om/video/homocysteine-1

The Basics:
http://www.detoxpuzzle.com /mthfr.php

Chart of folate pathways:
http://heal-thyself.ning.c om/group/nutritionbiochemi stry/forum/to...

Food sources:
http://heal-thyself.ning.com/forum/topics/folate-1

"High FA intake early in pregnancy also has been linked to an increase in the frequency of the methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) 677T-allele in the fetus [30,31]. Carrying this genetic variant has been associated with chronic conditions including depression, schizophrenia, bipolar disorder, asthma, and wheezing later in life [32-35]."
http://www.biomedcentral.com/1471-2458/11/46

PP

Anonym sa...

Fra http://www.nærtogkjært.no/2013/05/fermentert-rabarbra-med-rosiner-og-pistasjenotter/ hvor kommentaren min blir nektet utlagt -

Se på punkt 22 her –
http://www.plantoeat.com/blog/2010/04/nutritional-information-vs-our-familys-food-philosophy/

"Damen blir ikke kraftmamma av å anbefale samme bok som meg

Plantekost har ikke blitt brukt som tradisjonskost i nevneverdig grad, en del grønnsaker har, men svært få ville planter av den sorten dere nå promoterer som tradisjonskost.

At dere, især Gry, villeder leserne i flere tilfeller i innlegg og kommentarer er et faktum, og jeg trenger overhodet ikke være glad for å påpeke det. Og selv om du mener noe godt, men ender med å promotere feil eller løgner, så villeder du leserne selv om du ikke har som hensikt å gjøre det.

Om du prøver så godt du kan og lærer underveis, så gjør leseren opmerksom på det, og ikke skriv ting du ikke er sikker på eller fremstill deg selv som en autoritet på emnet. Veldig mange som leser deres blogger tar for gitt at dere vet hva dere snakker om, slik at disse gjør som dere og promoterer det samme, inkludert feil og misforståelser. Jeg vet at du, i motsetning til Gry, ikke har ego involvert i det du gjør, og mener alt godt, men gode intensjoner kan gjøre like mye skade når de ikke følges opp av kunnskap om saken. Veien til helvete er jo som kjent brolagt med gode intensjoner.

Jeg har ikke kommet med noen spydige kommentarer, kun fakta slik jeg ser det.

Tittelen kraftmamma/powermums var min ide, ikke din eller de andres kraftmødrenes ide (les kommentarene selv - http://senseoflife.blogg.no/1332256488_mine_frste_drper_fers.html), og jeg tar dere på feil så mye jeg vil. Jeg er ikke nedlatende, uansett om du oppfatter meg slik, men sier som sant er at du/dere rett som det er snakker om ting dere ikke har kunnskap om, men gjør det på en slik måte at dere narrer leserne til å tro det motsatte.

Anne Marit, jeg snakker ikke om grønnsaker, men om det nye stuntet deres om ville planter. Jeg ville ikke ha sagt noe om dere hadde hatt integritet nok til å først dere inn i disse plantenes virkninger i kroppen, skjønt hadde dere tatt dere bryet med å gjøre det ville dere ikke ha promotert de fleste som mat. Tenk f.eks på idiotien i å spise et kolesterol og fettrikt måltid, men oppleve at plantestoffer blokkerer fettopptaket eller stopper kolesterolproduksjonen i leveren? Dette er ikke tradisjonskost, et ord dere også har fra meg, og ikke et konsept dere har funnet på selv.

At Vibeke er en kraftmamma er jeg helt enig i, og hun er det i langt større grad enn du Gry noen gang kan bli.

Anne Marit, deg brøt jeg kontakten med da jeg fikk nok av dine stadige tilbakevendinger til ”kan det være en bakterie” hver gang ting skjedde som du ikke forsto eller taklet. Enten godtar du løgnen om bakterier som patogene, eller du kutter det helt ut.

Vibeke brøt jeg opprinnelig kontakten med fordi du nærmest begynte å ta pasienter via bloggen, og skrev så skråsikkert om ting du overhodet ikke hadde kunnskap om. Jeg var ikke den eneste som la merke til denne forandringen. Jeg har senere fått forklaring på dette, hvor du skrev at ting ikke var slik jeg oppfattet dem. Hvilket er fullt mulig. Jeg har foreløpig ikke noe ugjort med deg, Marianne eller for den saks skyld Ingerlise, men bruker ikke mer tid på Anne Marit, som er for feig og mentalt lat til å bestemme seg for hvilke dogmer og paradigmer hun vil tro på og leve etter. Og pengegriske, selvforherligende, mediakåte og falske Gry, med sine akademiske superevner, og som dømmer folk nedenom og hjem om de har et utseende eller klesstil, etc, hun ikke liker, er jeg helt ferdig med. Det er fasinerende å høre at jeg sitter på min høye hest fra en person som selv sitter langt over alle oss andre på selvsamme hest.

Anonym sa...

Jeg sikter til kommentarene hun slettet i kraftmammabloggen fordi hun ikke vil at noen skal se hvordan hun egentlig er. Og Gry, hadde jeg virkelig villet deg vondt hadde jeg for lengst avslørt det du har sagt om de andre kraftmødrene, og hvordan du har hevet deg over dem i flere utsagn i mailer. Du er falsk som sier en ting til meg om diverse kraftmødre, for deretter å kommentere i disses blogger hvilke supre/kunnskapsrike/kjekke, etc damer disse er. Apropos mailer; jeg har ikke, som du skrev i en av kommentarene du slettet, spart på mailer for å bruke noe mot deg eller andre. Jeg har bare ikke slettet dem enda. Jeg har en mappe for hver av dere, og som inneholder alle mail jeg noensinne har fått fra hver av dere. Det er fordi jeg er systematisk og har orden på ting, og ikke fordi jeg har tenkt å presse deg som du skrev. Og som du vil skjønne fra min siste kommentar i kraftmammabloggen så lagrer jeg alltid alt jeg skriver i blogger, slik at du kan slette hva du vil til du blir blå. Jeg kan poste hva jeg vil av kommentarer så mye jeg vil allikevel, slik at du kan leke diktator og sensurere så mye du vil uten at det fører til at kommentarene forsvinner.

Og i og med at du gjorde alvor av trusselen din om sletting, kommer jeg til å gjøre som jeg skrev til deg. Jeg tilbød deg å avslutte diskusjonen, og hadde tenkt å gjøre det selv men egoet ditt er åpenbart alt for stort. Du har deg selv å takke."

Fasinerende at kraftmødre som Gry har gjort det helt klart er henne intellektuelt underlegne, fordi hun har såkalt akademisk bakgrunn og visstnok kan skjønne mer av det hun leser enn de andre kraftmødrene, beskytter henne mot at leserne får vite sannheten om henne. Gry som ikke engang ville vurdere en felles kraftmammablogg tidligere, da hun ikke ville "assosieres" med de andre kraftmødrene eller hva disse valgte å fokusere på i sine blogger. Gry mente det var fordi hun ville følge sitt eget opplegg, men det var helt klart for meg at hun anså de andre kraftmødrene som lavmål i forhold til hennes eget intellektuelle vidsyn.

Samme Gry snakket med de andre kraftmødrene om felles bokprosjekt, og gjorde deretter kuvending og endte med sine egne bøker. Og da via et forlag hun fikk vite om fra de andre kraftmødrene. Mulig hun har forandret seg og sine meninger i dag, men med tanke på hvordan hun sensurerer meg og sletter mine kommentarer, selv dem som overhodet ikke er rettet mot henne, men ment som hjelp og tips til mennesker som spør om helsesaker, har jeg liten tro på det.

Til dem som spør om hvorfor jeg har lagt Gry for hat, eller som sier jeg er for god for dette; jeg hater ikke Gry, og har ingen negative følelser for henne. Jeg er bare ikke villig til å la henne fortsette egotrippen sin. Hadde hun vært mindre opptatt av seg selv og å tjene penger på leserne, ok, men så lenge hun hykler nestekjærlighet og omtanke så synes jeg det bare er rett og riktig at noen viser denne siden av henne.

PP

Anonym sa...

I hovedsak mangel på flere B vitaminer, mulig A, D og E også, er de vanligste årsakene til eksem, inkludert soleksem. Nok en vanlig årsak, som samtidig inkluderer mangel på vitamin A, og/eller D, og/eller E, er mye flerumettet fett i hudcellenes membraner eller for lite kolesterol i hudcellene.

Om du har tilstrekkelig med B vitaminer i kosten, men allikevel opplever eksem, kan dette skyldes at du mangler magnesium eller sink, som er involvert i B vitaminenes funksjoner i kroppen.

PP

Anonym sa...

Så flott at du diskuterer med deg selv her inne...

Anonym sa...

Tusen takk for utfyllende svar om folat og B12.

Lilla gumman

Anna sa...

Takk, takk :)

Anonym sa...

Hei PP,
Jeg har opplevd noe merkelig: Fra å være i normalt god form, er jeg plusetlig så slapp og sliten. Vi bare sove sove sove, Nå har jeg sovet mer eller mindre i strekk det siste døgnet og enda er jeg så trøtt at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg...Lengselen etter å sove videre etter 14 timers søvn er bare helt enorm. Føles som om jeg har flere tonn med bomull i hodet.
Normalt sett prøver jeg så godt jeg kan å følge dine kostholdsråd. men kanskje jeg mangler noe vesentlig likevel?? Er det noe jeg kan "bøtte" nedpå med for å få energien igjen? Har kastet ned på noen liter med upast melk i dag.
Hilsen Bene

Anonym sa...

Takk=)
Solveig

Anonym sa...

Kan også nevne at jeg fryser og har en innvendig kulde. Er iskald rett og slett. Jeg har ikke lest disse bloggene på et par uker og ser at jeg har gått glipp av noe, Synd at det har skjært seg med deg og kraftmammaene, men min oppfatning er at mange leser disse bloggene mye pga kommentarfeltene og dine kommentarer. Det er jo tross alt der man får kunnskapen! :-)

Anonym sa...

Om du mangle rnoe vesentlig kan jeg ikke uttale meg om på grunnlag av de sparsommelige opplysningene du kommer med. At du spiser som jeg promoterer sier meg ikke hva du spiser og hva du eventuelt utelater. Og heller ikke noe om deg og din generelle helsetilstand og bomiljø, så vel som evt bruk av p-piller eller legemidler, om du nylig har blitt vaksinert, m.m.

Avhengig av om du har lagt om kosten i de siste månedene kan dette være en vanlig helbredsreaksjon, med midlertidig reduksjon i stoffskiftet. Sterkt behov for søvn og å ville sove overdrevent mye er normalt tegn på hypotyreose, men etter kostholdsomlegging er det en forholdsvis vanlig helbredsreaksjon. Hvor lenge denne varer avhenger av næringsnivået i kosten samt opptaksevnen din.

Om du har drukket mye melk i det siste uten å samtidig få i deg kraft eller gelatin, kan dette forklare redusert stoffskifte, da melk og melkeprodukter, samt muskelkjøtt, inneholder overvekt av enkelte aminosyrer som kan redusere skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon om disse ikke balanseres av aminosyrer, især glycin, i kraft/gelatin. Dette gjelder normalt kun for mennesker som har svekket aktivitet i skjoldbruskkjertelen i utgangspunktet.

Også høye doser magnesium motvirker de ovennevnte aminosyrers negative virkning på skjoldbruskkjertelen.

PP

Anonym sa...

Innvendig kulde er hovedkriteriet for hypotyreose, så jeg anbefaler at du kikker i kommentarene helt øverst i dette innlegget, så får du tips om hva du kan gjøre. Ut over dette kan det kanskje hjelpe å øke karbohydratandelen i måltider om denne er lav, samt ha litt salt, gjerne med litt sukker, i et glass vann og drikke nå og da. Begge stimulerer varmeproduksjonen i kroppen, og det samme gjør mer protein, mer mettet fett, spesielt kort og mellomkjedet fett, samt sterke kryddere.

Det har ikke skjært seg mellom meg og kraftmødrene, jeg har bare brutt kontakten med dem. Og jeg ville ha latt både dem og Gry være hadde ikke Gry startet diskusjonen i kraftmammabloggen. I tillegg til at hun sletter alt jeg poster av kommentarer. Jeg er klar over at mange har et bilde av Gry som snill og omtenksom, og synes derfor det er greit å vise den andre siden av henne. Jeg har fått høre at det jeg skriver om henne regnes som mobbing av enkelte, hvilket ikke er min hensikt. Jeg sier tingene som de er, og jeg avslører ikke privat informasjon om henne; kun hennes utsagn i forhold til relevante personer. Jeg kunne ha avslørt mye mer, men mener at dette får holde til jeg eventuelt ser Gry ty til drittslenging. Hun begynte dette, så hun får avslutte det også.

PP

Anonym sa...

Nå har ikke jeg sett hvilken diskusjon som ble startet i kraftmammabloggen, men jeg må si jeg reagerer sterkt på ordleggingen og omtalen din av kraftmødrene. Ja, du har uvurderlig kunnskap og er til stor hjelp for mange, men jeg synes du burde ta eventuelle diskusjoner direkte med den/de det gjelder, og holde deg for god til å angripe de her inne. De kommer åpenbart ikke til å svare her, og jeg synes det er drøye beskrivelser og beskyldninger du kommer med. Jeg håper Christer også innser at han vedå tillate slik baksnakking og svarmaling av andre forkjempere av tradisjonskost mister en del respekt, i hvertfall i mine øyne. Det er unødvendig å synke til et slikt nivå, og skader kun ditt eget omdømme PP.

Jeg håper dere alle kan la personkonflinkter være, eller ta det direkte med den og de det gjelder, og fortsette å blogge og opplyse med den gode stemningen og flotte kunnskapen som har vært her tidligere.

Mvh trofast kommentarfeltleser.

Anonym sa...

1 – den og de det gjelder sensurerer og sletter alle kommentarer, og bedriver mao alt annet enn kommunikasjon. Så legg den beskyldningen på Gry og dem som beskytter henne, og ikke meg. Jeg har hele tiden prøvd å holde en åpen dialog. Vanskelig når moderatorer leker diktatorer i blogger og sletter kommentarer som ikke passer dem. Gry sletter ikke bare kommentarer rettet mot henne, men alle jeg poster til personer som spør om helserelaterte ting i bloggen. Innlegget mitt om folinsyre under svangerskap har f.eks blitt slettet gjentatte ganger, selv om det er ment for vordende mødre, og ikke har noe med Gry eller de andre kraftmødrene å gjøre. Jeg kunne ha forstått slettingen av dette om damene heller ville ha fokus på tilskudd, etc man kan bruke for et positivt svangerskap, men så lenge ingen har sagt noe om dette, men bare sletter postene mine, oppfatter jeg dette som sensur.

2 – nettopp fordi Gry prøver å late som ingenting og sletter kommentarer, etc for at ingen skal lese dem og se denne siden av henne poster jeg kommentarene her. Jeg bryr meg ikke om at Gry ikke leser dem, da kommentarene her er for at andre skal få øynene opp for hvilket menneske som skjuler seg bak den påtatt ydmyke fasaden hennes

3 – svartmaling og baksnakking er dine ord, jeg bare sier tingene slik de er. Jeg kaller ikke noen navn, bedriver drittslenging eller liknende, men belyser et atferdsmønster ingen blogglesere gir inntrykk av å ville se eller erkjenne. Så lenge jeg snakker sant anser jeg ikke dette som noe av det du påstår at det er.

4 – kraftmødrene er ikke forkjempere av tradisjonskost så lenge de viker fra denne, drar inn bestående paradigmer og dogmer som er dokumentert som løgn og bedrag fra helse eller matindustrien, og til og med er arrogante nok til å begynne å bekjempe industrireklamer og liknende sludder som overhodet ikke har noe med tradisjonskostens budskap å gjøre. Og damene har deres konsept om tradisjonskost fra meg, da jeg har hatt med samtlige å gjøre, Marianne unntatt, i opptil flere år. Dette er mao mitt kosthold og mitt opplegg, og jeg kaller det bare tradisjonskosthold for enkelhetens skyld. Mitt konsept når det gjelder kosthold er å fremme håp og helse gjennom å bryte med bestående dogmer og paradigmer basert på løgner, myter og manipulert forskning. Jeg snakker om frihet fra løgner og myter, ikke bare fra uhelse, og absolutt ikke bare ren matlaging alene. Hvilket er alt kraftmødrene har å tilby selv etter år med forskningsinfo fra meg.

Etter at jeg har brutt med de forskjellige damene har jeg sett mange eksempler på flåsete og lite gjennomtenkte svarkommentarer fra disse på spørsmål fra blogglesere. Og da i tilfeller hvor de burde ha hatt integritet nok til å svare bedre og også på spørsmålet, heller enn å generalisere og omgå spørsmålet slik flere har en tendens til å gjøre. Og jeg snakker om spørsmål jeg vet at de vet svaret på, da de har fått logikk og forksning fra meg om temaene det er snakk om. De uttaler seg også rett som det er om ting de ikke har kunnskap om, og i begge tilfeller er dette mangel på integritet og respekt ovenfor dem som spør.

5 – å miste din respekt, du som er for feig til å navgi deg selv, bekymrer ikke meg, og antakelig ikke Christer heller. Og du er ikke villig til å sette deg inn i sakens forskjellige sider i og med at du ensidig forsvarer Gry, slik at jeg i alle fall ikke gir ditt syn på meg tyngde.

6 – mitt eget omdømme gir jeg blanke blaffen i. Jeg har opp gjennom årene hjulpet tusener av mennesker til et bedre liv, gjennom samvittighetsfult å formidle ekte og fungerende kunnskap og innsikt jeg har integritet nok til å både dobbel og trippelsjekke før jeg gir den videre. Ingen av kraftmødrene er i nærheten av noe slikt. Så hva noen få mennesker i blogger mener om meg er meg revnende likegyldig. Vær så sur du vil på meg, jeg er fremdeles akkurat den samme for det.

PirkePetter

Anonym sa...

Fortsettelse fra http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1367156326779#c1094619525389005959

Litt mer nyttig info, foreløpig uferdig -

Steinmel –

http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Seminar.pdf
http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/Heim.pdf
http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/GEOartikkel.pdf
http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Gartneryrket.pdf
http://www.umb.no/statisk/ipm/steinmel/landbruk2/Minisymp.pdf
http://helgeland.lr.no/media/ring/1235/Steinmj%C3%B8l.pdf
http://www.agropub.no/id/1544?hidemenu=true&kap=kap11

http://en.wikipedia.org/wiki/Rockdust
http://remineralize.org/
http://www.thewaterchannel.tv/en/videos/video-features/89-remineralize-now
http://www.highbrixgardens.com/garden-restoration/soil-remineralization.html
http://infiniteplaythemovie.com/rock_dust_earth_remineralization.aspx
http://www.lifespirit.org/RDE1.html
http://www.reocities.com/chlorophil.geo/SoilRemineralisation1.htm
http://www.carbon-negative.us/soil/stoneage.htm
http://organicconnectmag.com/wp/how-to-remineralize-the-earth/
http://permaculturewest.org.au/ipc6/ch02/oldfield/index.html
http://mothman777.wordpress.com/basalt-and-other-rock-dusts-how-to-totally-remineralize-your-soil-with-a-refutation-of-the-university-of-glasgow-2009-phd-thesis-on-rockdust-and-composted-materials-revised-19th-january-2012/
http://www.northupfamily.com/Farms/Colloids.htm
http://www.energeticforum.com/agriculture/1405-soil-remineralization.html
http://davesgarden.com/guides/articles/view/727/
http://www.highbrixgardens.com/garden-restoration/soil-remineralization.html
http://www.menofthetrees.com.au/images/resources/rockdust.pdf
http://www.foodforthoughtstore.com/wp-content/uploads/2012/03/Remineralize-the-Earth.pdf
http://www.paramountgrowth.com/images/rockdust_sdiver01.pdf
http://remineralize.org/administrator/components/com_jresearch/files/publications/Fertilizing%20With%20Rocks_Strauss.pdf
http://binnsoilnutrients.com/wp-content/uploads/2011/02/Co-utilization-of-Rockdust-Mineral-Fines-and-Compost.pdf

Anonym sa...

Dairy Farming With Rock Dust (litt forbi midten av siden) -
http://poetpiet.tripod.com/guest_appearances/paramagnetism.htm

Paramagnetic Effects on Plant Growth –
http://nature.uni-plovdiv.bg/uploads/viktor/docs/petro/paramagnetic_effects.pdf

Rejuvenating soils with Minplus: Complete report –
http://www.minplus.com.au/reports/01-173_rirdc_rejuvenating_soils.pdf

The Role of Silicon in Plant Susceptibility to Disease –
http://www2.fiu.edu/~chusb001/GiantEquisetum/Silicon_and_Plant_Health.html

Impact of silicon in alleviating biotic stress in sugarcane in South Africa –
http://www.siliforce.com/pdf/7c/Meyer%20%20Biotic%20abiotic%20stress%20sugar%20cane.pdf

Silicate Rock Dusts as Natural Fertilizers –
http://remineralize.org/administrator/components/com_jresearch/files/publications/Silicate%20Rock%20Dusts%20as%20Natural%20Fertilizers_Fragstein.pdf

The potential of remineralization with rock mineral fines to transform agriculture, forests, sustainable biofuels production, sequester carbon, and stabilize the climate –
http://dev.remineralize.org/administrator/components/com_jresearch/files/publications/Rio%20Summit-RTE-2012.pdf

The Importance and Effects of Rock Dust in Orchards and Gardens: Research –
http://remineralize.org/research/the-importance-and-effects-of-rock-dust-in-orchards-and-gardens

Forest Fertilization –
http://dev.remineralize.org/administrator/components/com_jresearch/files/publications/Forest%20Fertilization_White-Leaf.pdf

Rock dust helps grape growers avoid frost damage –
http://www.firstpress.com.au/wine-news/articles/Trade-News.aspx?articleid=3103&zoneid=9

Olivine Weathering in Soil, and Its Effects on Growth and Nutrient Uptake in Ryegrass -
http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0042098

Dusting Chickpea with Fine Rock Powder Effects on Yield and Damage Caused by Helicoverpa armigera –
http://dev.remineralize.org/administrator/components/com_jresearch/files/publications/Dusting%20Chickpeas_Pimbert-Srvastava.pdf

Effect of Gravel Mulch on Crop Yield -
https://www.soils.org/publications/aj/abstracts/65/6/AJ0650060925

The Effect of Stones On Potato Yield, Soil Temperature and Moisture - http://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2FBF02893093.pdf

Further Studies On The Effect of Stones on Potato Yields –
http://www.cabdirect.org/abstracts/19711702326.html;jsessionid=49361B7D03CB804376BA65C4CF55093E

Arsenic Sorption on Mechanically Activated Magnetite and Olivine -
http://actamont.tuke.sk/pdf/2012/n2/8_Bujnakova.pdf

Filtermedier for rensing av tungmetaller i avrenningsvann fra skytebaner -
http://rapporter.ffi.no/rapporter/2007/01321.pdf

Application of Microbial Products to Promote Electrodialytic Remediation of Heavy Metal Contaminated Soil –
http://orbit.dtu.dk/fedora/objects/orbit:85637/datastreams/file_5427699/content

Destruction of PCB-Contaminated Soil and Abestos in the
Artic -
http://www.wmsym.org/archives/2001/21d/21d-30.pdf

The role of clinoptilolite in organo-zeolitic-soil systems used for phytoremediation -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16236347

Anonym sa...

Lead sorption by a Mexican, clinoptilolite-rich tuff –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17993223

The Fertile Earth: Nature's Energies in Agriculture, Soil Fertilisation and Forestry (The Eco-Technology Series, Volume 3) - Viktor Schauberger, Gateway, ISBN 185860060X
Stone Age Farming: Eco-Agriculture for the 21.st Century - Alanna Moore, Python Press, ISBN 0646411888
Bread from Stones (An Acres U.S.A. classic) - Julius Hensel, Acres USA, ISBN 0911311300 –
http://www.soilandhealth.org/01aglibrary/010173.hensel.pdf
http://www.rock-dust.co.za/Portals/11/Bread%20from%20Stones%20.pdf
The Survival of Civilization: Depends Upon Our Solving Three Problems: Carbon Dioxide, Investment Money and Population – John D. Hamaker, Donald A. Weaver, Hamaker-Weaver Publishers, ISBN 0941550001 –
http://millennium-ark.net/News_Files/Garden_Seeds/Survival_of_Civilization_Hamaker.pdf
The Enlivened Rock Powders - Harvey Lisle, Acres U.S.A., ISBN 0911311483

Sjøvann – Bunnslam/skjellsand –

http://oceanplasma.org/documents/agriculture.html
http://www.carbon-negative.us/soil/SeaEnergy.htm
http://www.naturalnews.com/023600_minerals_water_sea.html
http://www.energeticforum.com/agriculture/1405-soil-remineralization.html
http://www.naturalnews.com/023600_minerals_water_sea.html
http://www.msue.msu.edu/objects/content_revision/download.cfm/item_id.372959/workspace_id.-30/
http://www.acresusa.com/toolbox/reprints/seaenergy_nov01.pdf
http://www.acresusa.com/toolbox/reprints/Mar06_Amena.pdf
http://www.acresusa.com/toolbox/reprints/Murray_Trace%20Elements.pdf
http://www.msue.msu.edu/objects/content_revision/download.cfm/item_id.372959/workspace_id.-30/

Sea Energy Agriculture - Nature's Ideal Trace Elements Blend for Farm, Livestock, Humans - Maynard Murray, Acres USA, ISBN 091131170X
Fertility from the Ocean Deep - Charles Walters, Acres U.S.A., ISBN 0911311793
Seawater Concentrate for Adundant Agriculture - Arthur Zeigler, Ambrosia Technology, ISBN 9780615666143

PP

Christer sa...

Jeg er nøytral i denne saken !!! Jeg har vært i samme situasjon selv tidligere i denne bloggen, og alle kommentarer fra den gang står fremdeles for alle som vil lese. Jeg fant ut den gang ved å gå i meg selv at PP hadde rett i sin karakteristikk av mitt selvbilde, og det gjorde at jeg endret meg og sluttet å prøve å være noe jeg ikke var (late som jeg var mer kunnskapsrik enn jeg var i virkeligheten og på den måten spredde usannheter iom at jeg fler ganger synset meg frem til konklusjoner som var feile). Jeg konsentrerte meg deretter kun om det jeg er god på og kan fullt ut. Bevisene ligger i denne bloggen, der kan man også se min utvikling før og etter at jeg selv måtte tåle massive angrep på mitt selvbilde som den gang ikke var helt tro mot meg selv. Jeg driver ikke sensur i bloggen, vi kjemper alle for ytringsfrihet, men den gjelder for noen kun når den ikke rammmer en selv. Jeg er ikke glad i denne situasjonen, men det er ikke min oppgave å stoppe den, jeg har ikke noe med den å gjøre, og at min blogg er arena for dette er heller ikke mitt valg. Sensur i andre blogger tvinger ting i min retning, og sensur er her en av hovedårsakene til det som nå skjer.

Anonym sa...

Takk for utfyllende svar PP.
Jeg har lest i kommentarfeltet over vedrørende hypotyreose, og ser også her at du anbefaler sterke krydder. Hva med chilipepper etc, som jeg har hørt at jeg skal holde meg unna fordi jeg har artrose?
Jeg har tatt gelatin sammen med melken, men hvor mye bør jeg ta sånn omtrent?
Har en hormonspiral som jeg skal fjerne om noen dager, ser at du har kommentert vedrørende dette lenger oppe i kommentarfeltet. Ellers ble jeg fortalt av en fysioterpaut en gang at jeg (selv om lege fnøs av dette da jeg nevnte det) at jeg sannsynlivis hadde for høyet kortisolnivå i kroppen (har gått gjennom en vanskelig personlig periode over flere år, der kroppen var i alarmberedskap hele tiden). Hva kan jeg gjøre for å få dette til normalt nivå?

Jeg vet ikke hva som er sagt/ikke sagt mellom deg og kraftmammaene. Dog sitter jeg med samme erfaring som Christer at jeg en gang i et kommentarfelt ble karakterisert på en måte jeg ikke likte (i en kommentar om barn og mat) Dog, etter å ha tenkt meg om, innså jeg at det som ble sagt var riktig og jeg tok det inn over meg og bestemte meg for å håndtere det i stedet for å gå i forsvarsposisjon.

Anonym sa...

"du som er for feig til å navgi deg selv"? Litt selvinnsikt da PP. For Pirkepetter er vel heller ikke å navngi seg selv?

Sola sa...

Hei
Har noen spørsmål. Jeg kom over Rosita Handcrafted Ratfish Oil. Dette er et lite selskap i Norge som utvinner olje fra leveren av Havsmus. De nevner at oljen inneholder A og D vitamin, i tillegg til en eksepsjonell kilde til lipider som kalles alkylglyseroler(vet ikke om det er det norske navnet). Har snakket med en fisker som fisket endel Havsmus og han nevner en rekke gode egenskaper knyttet til denne oljen. Jeg vet at dere er veldig sterke tilhengere av Green Pasture sin fermenterte fiskeolje, men jeg synes det er rart å putte i seg noe som smaker slik at jeg nesten brekker meg(har blitt bedre etterhvert, men føles ikke naturlig). De har tilsynelatende god forskning bak dette. Kan dere ta en kikk på forskningen og gi litt tilbakemeldinger? Ønsker veldig å støtte et norsk selskap hvis mulig.

En annen ting som jeg lurer på er ifht gelatinet du selger som Peptan Collagen Christer. Jeg leste litt på nourishing children sin nettside for første gang og kom over en artikkel hvor det stod at hydrolysert protein inneholder MSG. Kan du si noe om dette? Hva stemmer?

Anonym sa...

Info her angående den vanligste årsaken til overvekt av kortisol -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368112026055#c3454319990275510367
http://idaholm.blogg.no/1369748088_diy_legende_oppstramm.html i kommentarer 04.06.2013 kl.21:27 (omtrent midt i kommentaren) og 06.06.2013 kl.03:44
http://senseoflife.blogg.no/1342905676_hverdag.html i kommentar 23.07.2012 kl.19:15

Både østrogen fra p-piller som spiraler, samt kopper om det er en kopperspiral, er dokumenterte årsaker til forhøyede kortisolnivåer. Andre er for lite protein/for mye karbohydrater i kosten, mangel på (ett eller flere, ikke alle) vitamin A, de fleste B-vitaminer, C, D, E, magnesium, krom, sink (og muligens mangan, selen, jod og kopper), overtrening (mer enn 90 minutter sammenhengende), både for lite og for mye søvn (for lite søvn som ikke gir kroppen mulighet til å regenerere seg selv og for mye fordi dette forlenger tiden du er uten mat, slik at både blodsukkeret og stoffskiftet faller mer enn normalt), jevnlige blodsukkerfall/hypoglykemi, diabetes (fordi årsakene til diabetes bl.a inkluderer manglende evne til å gjøre bruk av glukose, slik at selv mye karbohydrater i kosten gir blodsukkermangel i mange tilfeller). Også lecithin og mettet fett er bra ved kortisolovervekt, og førstnevnte er der mye av i lever og eggeplommer (soyalecithin er dokumentert helseskadelig). Melk og melkeprodukter, så lenge de er upasteuriserte, er også bra, og det samme gjelder mer salt i maten enn du kanskje er vant med.

Chili og cayenne er helt ok ved leddproblemer da de bidrar til økt blodsirkulasjon (og dermed oksygen og næringsstoffer) til disse, og er også smertedempende i tillegg til å inneholde betennelseshemmende substanser. Søker du på cayenne arthrosis eller cayenne osteoarthritis, evt erstatter cayenne med spices, så får du faktabaset kunnskap og ikke overtroen du har fått fra leger eller andre om at kryddere er uheldig for deg

PP

Anonym sa...

Gelatin inneholder ikke MSG, men aminosyren glutaminsyre, som matindustrien lenge har promotert som det samme som glutamat, som er en syntetisk etterlikning av glutaminsyre. Naturlig glutaminsyre er ikke det samme som den syntetiske etterlikningen glutamat. Glutaminsyre i gelatin har dermed ikke noe med MSG å gjøre, og dette er et typisk eksempel på hvordan uvitenhet kan føre til feilinformasjon som videre kan avskrekke folk fra å bruke matemner eller produkter som egentlig er helsefremmende. Damene i WAPF burde vite bedre, da de ellers er flinke til å avsløre myter og løgner innen kostholdslære og informasjon. Nok en feil de ofte gjentar er at avidin i eggehvite binder biotin, og denne desinformasjonen finner man også på alle nettsider og i alle bøker som omtaler egg i kosthold og helse.

Det opprinnelige forsøket hvor man fant at avidin bandt seg til biotin og førte dette ut av kroppen dreide seg om rotter som ble foret med abnorme mengder rå eggehvite daglig, uten den biotinrike eggeplommen, og da på et kosthold hvor alle andre biotinrike matemner ellers var eliminert. Dette forsøket hadde som hensikt å kartlegge biotinets aktiviteter og bevegelser i kroppen og var lagt opp slik for å akselerere avidinets binding til biotinet, og de faktorer som var involvert i forsøket (abnorme mengder rå eggehvite uten eggeplommer og et ellers biotinfattig kosthold) finnes sjelden utenfor et laboratorium; dvs. i den virkelige verden.

Overført til menneskenivå vil de mengder eggehvite rottene fikk tilsvare konsum av 15-30 rå eggehviter daglig i flere måneder, uten eggeplommene, og på et ellers biotinfattig kosthold, før man muligens, bare muligens, vil kunne risikere å miste en smule biotin. Litt avhengig av alder, helse og fordøyelsesfunksjon for øvrig. Dette er et svær usannsynlig scenario, og et problem som ikke eksiterer utenfor et laboratorium. Avidin i rå eggehvite er altså ingen grunn til å ikke gjøre bruk av rå egg (men enzymhemmere i eggehviten er det enda). Tross dette promoteres imidlertid denne myten selv av mennesker som mener det godt. Gode intensjoner er som jeg har nevnt mange ganger ikke nok så lenge intensjonen ikke følges opp av kunnskap om saken.

PP

Anonym sa...

Så lenge alle blogglesere kjenner meg fra dette nicket er det det, og alle som er faktisk involvert i denne saken kjenner mitt egentlige navn. Og du er fremdeles for feig til å navngi/nickgi deg selv.

Mer kverulering fra deg blir ignorert.

PP

Anonym sa...

Fortsettelse fra – http://www.kraftmamma.no./forum/?mingleforumaction=viewtopic&t=50.0#postid-306

Hvor Gry eller de andre kraftmødrene nok en gang sletter verdifull informasjon rettet til en dame som spør om hvorvidt salt er usunt slik den offentlige propagandaen går. Som svar får hun den flåsete bemerkningen ”Urafinert havsalt inneholder mye mineraler og er meg bekjent bare av det gode”, hvilket tvilsomt overbeviser noen som helst, da nettet er fullt av for og i mot informasjon av denne typen, inkludert en masse synsing. Slik at spørsmålsstilleren er like langt. Og både hun og de andre kraftmødrene har fått informasjon og forskningsreferanser angående salt og helse av meg, i tillegg til at jeg har postet denne i noen av deres blogger. Hadde integritet vært involvert ville de ha postet eller linket til denne informasjonen, men i og med at den opprinnelig kom fra meg, og også med tanke på at de sletter samme informasjon om salt i bloggen deres, bør oppvakte lesere stille spørsmålstegn ved både kunnskapsnivået så vel som integriteten til disse damene. Man må virkelig være et lite menneske for å sette egoet sitt foran andres helse og velvære.

Jeg gjentar at dere må kalle mine kommentarer om saken ondsinnede, bakvaskelse, etc alt dere orker. Er dere så blinde at dere ikke ser og skjønner atferdsmønsteret involvert, og heller vil gjøre meg til skurk fordi jeg belyser det hele, er deres følelsesbaserte meninger verdiløse og meningsløse.

Plager dette noen, la være å lese det.

Den slettede kommentaren -


http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/salt-and-our-health
http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/the-salt-of-the-earth
http://hartkeisonline.com/whole-and-natural-foods/salt-the-much-maligned-health-food/

http://raypeat.com/articles/articles/salt.shtml
http://www.functionalps.com/blog/2012/08/21/sodium-deficiency-and-stress/
http://www.functionalps.com/blog/2012/08/21/low-sodium-diet-high-ffa-insulin-resistance-atherosclerosis/
http://www.functionalps.com/blog/2011/02/22/sodium-and-mortality-an-inverse-relationship/
http://180degreehealth.com/2012/08/sodium-how-to-tame-your-low-salt-habit
http://www.dannyroddy.com/main/2011/1/10/time-to-rethink-salt-restriction.html

Anonym sa...

http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_270/ai_n26716253/
http://www.naturalnews.com/033716_sea_salt_health_benefits.html
http://www.naturalnews.com/019680.html
http://www.stat.berkeley.edu/users/rice/Stat2/salt.html
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1383393/Salt-intake-drop-increase-chances-heart-disease.html
http://www.keefeclinic.com/kb/index.php?page=Salt_and_Good_Health
http://www.prweb.com/releases/World-Salt-Awareness-Week/Salt--Health-Hypertension/prweb8220935.htm
http://www.saltinstitute.org/Uses-benefits
http://www.celticseasaltblog.com/low-salt-experts-cringing-by-dr-bruce-west/
http://www.alnaturalhealth.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=69
http://garytaubes.com/wp-content/uploads/2011/08/science-political-science-of-salt.pdf
http://www.second-opinions.co.uk/salt-and-hypertension.html
http://chriskresser.com/shaking-up-the-salt-myth-history-of-salt
http://chriskresser.com/shaking-up-the-salt-myth-the-dangers-of-salt-restriction
http://chriskresser.com/shaking-up-the-salt-myth-the-human-need-for-salt
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/05/end-war-on-salt.aspx
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/SALT_OF_THE_EARTH_1958_by_ER_YARHAM_Reprint_99.pdf
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/PHYSIOLOGY_OF_SALT_METABOLISM_by_ROYAL_LEE_1951.pdf

http://www.drmirkin.com/diabetes/9349.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21289228
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21036373
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21307382
http://www.saltinstitute.org/Articles-references/References-on-salt-use/SI-references-on-salt-use/SI-references-on-salt-in-food/S-H-newsletter/Low-salt-diets-and-insulin-resistance
http://www.livestrong.com/article/548829-how-to-take-salt-to-increase-hydrochloric-acid-in-the-stomach/
http://www.livestrong.com/article/427629-sodium-chloride-and-digestion/
http://www.ehow.com/about_5631632_salt-cure-stomach-acid.html
http://www.livestrong.com/article/385869-adrenal-fatigue-sea-salt/
http://www.livestrong.com/article/363406-adrenal-fatigue-sodium/
http://endo.endojournals.org/content/60/5/641
http://www.drlaurarost.com/Salt_20Intake_20for_20Adrenal_20Fatigue.pdf
http://www.naturalnews.com/029165_adrenals_sea_salt.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16431193
http://www.livestrong.com/article/467864-sodium-muscle-cramps/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7854827
http://summaries.cochrane.org/CD006458/nebulized-hypertonic-saline-solution-for-acute-bronchiolitis-in-infants
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4700408.stm
http://preventdisease.com/news/10/091510_who_said_salt_is_bad.shtml
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1383393/Salt-intake-drop-increase-chances-heart-disease.html
http://www.saltinstitute.org/Articles-references/References-on-salt-use/SI-references-on-salt-use/SI-references-on-salt-in-food/S-H-newsletter/Aldosterone-Unlocking-our-understanding-of-cardiovascular-risk
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19895757
http://edrv.endojournals.org/content/29/2/133.full
http://jra.sagepub.com/content/7/1/15.refs
http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/33/2/191.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1721384/pdf/v086p0F120.pdf
http://newsvote.bbc.co.uk/2/hi/health/7938932.stm
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/03/31/Is-Salt-Natures-Antidepressant.aspx
http://ageing.oxfordjournals.org/content/34/1/77.full.pdf
http://www.healthyawareness.com/articles/about-autism/g-proteins-vitamin-a-and-acetylcholine.aspx
http://whale.to/vaccines/megson.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18465175
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21540421

Anonym sa...

Hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm

Why low-salt diets are dangerous during pregnancy -
http://healthybabycode.com/why-low-salt-diets-are-dangerous-during-pregnancy

PP

Marte sa...

Jeg sniker inn et lite spørsmål i denne tråden angående melkeprodukter. Lavpasteuriserte og ikke-homogeniserte melkeprodukter (som fra Røros meierene), bedre enn ingen ting eller burde man holde seg unna?

Anonym sa...

Hei! Man kan kanskje trygt si at jeg ikke har for vane å gi lyd fra meg i kommentarfeltene her - jeg har vel tatt tastaturet fatt fire-fem ganger siden jeg begynte å følge Anne Marits blogg Sense of Style (i mai/juni -07. Motebloggen hennes ble født samme dag som mitt tredje og siste barn, bloggeren var en moden mor på presis min alder, og jeg fant fram til bloggen fordi jeg var klar for å få tips til et velkledt voksenliv igjen). Jeg har alltid likt godt den ærlige, oppriktige og velvillige tonen i bloggene hennes (og faktisk har jeg fra første stund vært veldig bevisst på den tydelig ukommersielle motivasjonen hennes, så her tror jeg at jeg kan dele noe av det jeg tolker som PP’s oppfatning). Jeg var også veldig opptatt av et rent kosthold, ikke minst etter at barna kom, så jeg var veldig fornøyd med at motebloggingen gikk over til matblogging, fortsatt i den samme, gode AnneMa-stilen. Da PP kom på banen ble jeg storøyd publikummer på sidelinja, som oppdaget at all denne kunnskapen ble mer enn bare litt viktig for meg. Mitt budskap nå er å tilkjennegi de uhorvelige mengdene med respekt jeg har for PP’s integritet – du står for meg som en helstøpt person med ryggrad. Jeg har alltid vært en junkie på tillit, og har samtidig vært veldig sensitiv på hvordan andre mennesker opparbeider seg denne (men nå skulle dette i grunnen ikke handle om meg, men om hvordan PP har tegnet seg i mine øyne). PP har helt udiskutabelt en skarp form, også kalt direkte, men det synes jeg er en detalj i denne store sammenhengen. Jeg føler meg trygg på og overbevist om at du vil fortsette det gode arbeidet PP, men likevel vil jeg gjerne få uttrykke et sterkt ønske her om at du gjør det. Stor takk til Christer også, som stiller plass og mulighet til disposisjon i bloggen sin, og som i tillegg satte kloke ord på sin – i mine øyne forbilledlige – reaksjon på kritikken fra PP som kom for en stund siden. (For å komme tilbake til meg selv, for det er det visst plent umulig for meg å unngå, så er dette det jeg også etterstreber når jeg får klok kritikk, uavhengig om jeg føler meg bekvem med formen eller ikke).

Vh Junia

Anonym sa...

Takk for utfyllende svar igjen PP!
Av og til må man bare ha ting inn med teskje. Vet at du har skrevet mye i andre kommentarer, så takk for at du tar deg tid til å svare og linke til tidligere kommentarer om emnet.
Et lite sprøsmål til: Selv og jeg bløtlegger mel for jeg baker er ikke magen min helt fornøyd og jeg blir oppblåst og får luft i magen. Bør jeg unngå dette inntil videre?

Anonym sa...

Som svar på spørsmål i innlegget om melk i kraftmammaforumet skriver Gry følgende som svar:

”Det er rimelig å etterspørre dokumentasjon ja. Jeg har i bloggen min og som jeg skriver i dette innlegget en egen knapp i menylinjen som heter fakta om mat. Der har jeg samlet det jeg finner verdifullt av forskning og andre skriv rundt den maten jeg tror på og har fått slik god effekt av både i egen kropp i som kan spores i forbedret helse hos mine barn”

Og da er jeg inne på integritet igjen, ettersom Gry ikke har samlet noe som helst, men fått alt eller tilnærmet alt hun har av linklister og informasjon på denne faktasiden fra meg. Hun har gjentatte ganger spurt meg etter dokumentasjon på f.eks hvordan syre påvirker gluten, eller melkesyregjæring, eller hva som skjer med kasein under surning, m.m, og jeg har rett som det er brukt timer på å samle forskningsreferanser for henne som jeg har sendt via mail eller postet i bloggen hennes. Og som hun har postet disse til spørsmålsstillere i bloggen eller på denne faktasiden hennes. Jeg har mao gjort arbeidet hun nå påstår hun selv har gjort, noe hun i mail fortalte at hun aldri kom til å gjøre, da hun ”ikke var sånn.”

Her er f.eks et eneste utdrag, fra mail 29/6/2012, hvor hun forteller om denne faktasiden –

”Jeg skal lage en ny knapp i bloggen med en samling av referanser som kan ligge der ute, kategorisert i tema som gluten, kasein, plantefett, mettet fett, aspirin +++++++ hjelp? Det haster ikke altså. tror også det er vesentlig for alle fremtidige bøker å ha en slik bank av ref. å vise til ettersom man stadig blir bedt om å underbygge påstandene. Så slipper jeg å svare så grundig og bruke så mye tid på hver enkelt fordi jeg kan vise til denne knappen.”

Jeg har mange flere eksempler på forespørsler hvor jeg har samlet og sendt informasjon og forskningsreferanser hun ikke evnet å samle selv, til seg selv eller spørsmålsstillere i bloggen hennes. Mitt poeng er at hun hevder hun har samlet informasjonen selv, snarere enn å nevne at den har blitt samlet for og til henne av andre. Jeg bryr meg ikke om at hun ikke nevner meg som kilde, men synes det er sleipt at hun tar æren for andres arbeide, og nettopp denne typen holdning er en hovedgrunn til at jeg selv ikke har blogg.

Ellers poster hun fritt kun mine linklister i innlegget, og da linker til forskning og informasjon hun i de fleste tilfeller ikke selv skjønner –
http://www.kraftmamma.no./mitt-store-melkeeventyr/#comment-338
http://www.kraftmamma.no./mitt-store-melkeeventyr/#comment-375

Så lenge jeg fortsetter å se denne frekke og falske personen utgi seg som noe annet enn hun er, og bruker mine kildelister som referanser hun påstår hun selv har samlet, samtidig som hun sensurerer alle mine kommentarer både til henne og andre, især slike hvor jeg både kunne ha hjulpet henne mot argumentene hun får i mot seg i kommentarfeltene i innlegget, eller hjulpet andre som spør om ting hun eller de andre kraftmødrene ikke kan eller vil svare på, vil jeg fortsette å beskrive det jeg selv oppfatter som villeding av leserne. Jeg kunne ha hatt forståelse av situasjonen og ikke blandet meg hadde bare gode hensikter ligget bak det hele, men oppførselen deres, især Gry’s, viser alt annet.

I innlegget om kraftmødrene og veien videre (http://www.kraftmamma.no./kraftmamma-og-veien-videre/) skriver Marianne følgende -

”Som oftest er den i tråd med ekte tradisjonelle prinsipper – altså ekte tradisjonskost. Den medisinske tilnærmingen til tradisjonsmat kommer vi ikke til å vektlegge like dypt på sidene våre, da vi ikke lenger ønsker å poste PP sine kommentarer som har tilført denne type innlegg tyngde og spisskompetanse.”

Og da lurer jeg fælt på hvorfor dette dobbelspillet, hvor det sies at mine kommentarer ikke er ønskelige, eller at fakta om tradisjonsmat ikke skal vektlegges særlig, samtidig som Gry fritt poster mine faktabaserte linklister og uttaler seg i kommentarer med faktabasert informasjon hun nesten siterer ordrett fra mine mailer eller kommentarer?

PP

Anonym sa...

Myseproteinene denatureres og klumpes sammen med kaseinet selv ved lavpasteurisering, og selv om kaseinet ikke påvirkes. Jeg har derfor ikke tro på at lavpasteurisert melk har noen helsegevinst, men du dør ikke av å bruke slike melkeprodukter nå og da. Forutsatt at du har normalt fungerende fordøyelseskapasitet. En kuriositet -

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/low-temp-pasteurized-milk-not-a-good-sub-for-raw-milk/

Til anonym; selv om du bløtlegger og gjør alt riktig hva gjelder tilberedning av mel og korn kan du allikevel ha redusert syreproduksjon og dermed bakterievekst i magesekken, eller forstyrret tarmflora, som vil gjære alle sukkere du får i deg. Prøv å drikke noen spiseskjeer eddik i et lite glass vann før konsum, eller drikk surnet melk sammen med baksten

PP

Linn sa...

Forstår deg godt, PP. Dette har du lagt mye arbeid i. Vit at du har hjulpet mange og at det er mange, inkl meg selv, som er veldig takknemlig for ditt arbeid og omtanke. Du fortjener æren for ditt arbeid.

Og så synes jeg selvsagt at det er ok at man ikke er enige om alt, og at man lærer underveis og gjør erfaringer. Også dine elever :-) Hilsen Linn

Eirin sa...

Hei.
Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, så vi får ta det litt ettet litt tenker jeg.
Jeg kjenner meg meget famlende og usikker på det meste. Tror jeg gjør ting riktig, men etter litt "forskning" så viser det seg å være regelrett farlig til tider.Jeg har prøvd å endre kostholdet i familien nå i ca halvannet år, med skiftende hell. Det går litt opp og ned. Kan jo først spørre om ditt syn på Ninkas kernesunde sider
( kernesund familie). Oppfatter mye av det hun legger ut som meget logisk og kjenner meg ofte igjen i det hun forteller om. Spesielt hormonubalanser, binyretretthet, og om aktivt kamp-flukt nervesystem. Jeg har fulgt deg en god stund nå og har stor tiltro til deg og din kunnskap. Jeg er meget interessert i hva du mener. Jeg er også interessert i ditt syn på vaksinering. Jeg venter barn nr 3 og har egentelig ikke lyst å følge vaksinasjonsprogrammet, men har ikke nok kunnskap til å være sikker i min sak. Vegret meg med de to første, men de har foreløpig fått alle vaksiner.
Håper du har noe informasjon om dette.
Eirin

Anonym sa...

Mitt syn på vaksiner, komplett med mye forskning og litteraturreferanser finner du via følgende kommentar -

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363654822716#c5207110565697181948

Jeg unngår der jeg kan å poste mye info på en gang i denne bloggen for å slippe å krangle med ordbegrensningsfunksjonen og captchaspøkelset.

Ninka har en del bra og riktig, og også mye feil og konklusjoner basert på misforståelser og myter. Et eksempel er at hun promoterer løgnen om såkalt gluten og kaseinintoleranse, og som den seriøse, ikke-industristyrte vitenskapen for lengst har avslørt som løgn. Jeg har postet info om dette i følgende kommentarer om det skulle være av interesse (også om løgnen om at gluten er eneste årsak til såkalt cøliaki) –

http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1361633833578#c2601529982935445328

Christer har også skrevet en del om denne myten, hovedsaklig i hans melkeinnlegg

Hun er et skritt i riktig retning, men jeg anbefaler aldri hennes logikk eller bøker all den tid hun fremmer så mange legemiddel og matindustriløgner. Litt flere motargumenter mot hennes syn på såkalte intoleranser og allergier –

http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363392142727#c3364079780268664807
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1363949426869#c2965344761233659910
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1364423577558#c6928597958654536274
http://gladerebarn.blogg.no/1362659001_the_missing_link__his.html i kommentar 10.03.2013 kl.06:20
http://senseoflife.blogg.no/1358376027_krydderbonanza_p_kaps.html i kommentar 27.01.2013 kl.17:48
http://unesmat.blogg.no/1366469481_kommentar_fra_pp_og_o.html i kommentar 22.04.2013 kl.19:26
http://unesmat.blogg.no/1366367096_gratis_webinar_om_die.html I kommentar 20.04.2013 kl.05:41, hvor jeg også såvidt utdyper mitt syn på Ninka og hennes logikk

Om såkalt binyresvekkelse –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368112026055#c3454319990275510367
http://www.dannyroddy.com/main/2012/4/16/the-road-to-nowhere-part-ii-thinking-you-have-adrenal-fatigu.html
http://www.dannyroddy.com/main/2013/6/4/have-adrenal-fatigue-no-you-dont

Og den vanligste årsaken, utover næringsubalanser og/eller kjemikaliebelastning, til det du beskriver som ”aktivt kamp-flukt nervesystem” –
http://senseoflife.blogg.no/1342905676_hverdag.html i kommentar 23.07.2012 kl.19:15
http://idaholm.blogg.no/1369748088_diy_legende_oppstramm.html i kommentarer 04.06.2013 kl.21:2 og 06.06.2013 kl.03:44
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342489662481#c7012838793161070845

PP

Anonym sa...

Takk for den, men jeg har ikke behov for å få æren for noe som helst. Jeg misliker imidlertid mennesker som stjeler andres arbeide og poster det som eget. Hadde Gry skrevet at ”noen” hadde samlet informasjonen hun har for seg, hadde jeg vært fornøyd, da det ville ha vist den integriteten hun klart mangler.

Som jeg har skrevet ovenfor så er jeg enig i det du sier om å lære underveis, men ikke at man later som om man vet ting man ikke vet, og dermed villeder dem som spør, eller til og med risikerer å gjøre dem vondt. Et eneste eksempel er når Gry i ovennevnte melkeinnlegg (http://www.kraftmamma.no./mitt-store-melkeeventyr/#comment-317) forteller en person som spør følgende: ”Om du har melkeintoleranse kan du, om du ikke har tarmskader, fint spise syrnet upasteurisert melkemat som kefir og yoghurt”

Og gir klart inntrykk av at hun ikke er klar over, tross alle mine kommentarer og mailer om teamet, at melkeintoleranse ER tarmskader. Man kan ikke ha problemer med melk uten å ha mage-tarmproblemer som redusert syreproduksjon i magesekken og/eller betennelser i tarmen. Skal man veilede mennesker som har det vondt er det viktig å vite hva man snakker om, da man i ”beste fall” risikerer å gjøre vondt verre, og i verste kan forårsake anafylaktisk sjokk, akutt stressreaksjon, og i enkelte tilfeller også dødsfall. Når jeg gjentatte ganger etterlyser integritet så er dette ikke noe pompøst arroganseri (ß nytt ord) eller bedreviteropplegg fra min side, men vektlegging av å vite hva man snakker om, og samvittighet til å sjekke og dobbelsjekke om man ikke er 100% sikker, når man involverer andre menneskers skjebne.

Bare i dette ene innlegget pluss kommentarfelter alene ser jeg så mange feilutsagn og misforståelser fra Gry’s side at jeg synes det er merkelig at hun i det hele tatt uttaler seg som hun gjør. Og dette er samme dame som gjentatte ganger i innlegg og kommentarer i egen blogg, samt i flere mailer til meg, har sagt hun ikke har kunnskap nok til å være terapeut eller helseguru, rådgi folk i forbindelse med sykdommer og helseproblemer, etc.

Og da er jeg inne på egotripp igjen.

PP

Anonym sa...

Takk for den. Hadde jeg ikke hatt ryggrad ville jeg vært temmelig lav og uformelig :-)

Holdningen din har jeg sansen for! Lar vi ikke ego og forfengelighet stå mellom oss og de sannheter livet forteller oss om oss selv vokser og utvikler vi oss slik vi er ment å gjøre. Alt annet er et fengsel, også selv om man lever under illusjonen av frihet

PirkePetter

Anonym sa...

Takk igjen for svar PP!
Vil også si at jeg støtter opp under Junia under, og håper virkelig at du forsetter å dele din kunnskap med oss! :-)
Bene

Eirin sa...

Her var det mye interessant, og mye jeg ikke fikk opp.
senseoflife, gladerebarn, una, idaholmm. Fikk feilmelding på disse linkene, så jeg fikk ikke helt tak i informasjonen om kamp-flukt nervesystemet.

Jeg prøver å få i meg gelatin og kraft, men tydeligvis ikke nok. Skjønner også at det må en ny total omstilling til her i huset. Merker jeg klør litt i fingrene.

Jeg var for en stund siden hos vital naturterapisenteret i bergen.(vet ikke om du har hørt om det) Der tok jeg en prognos test og en allergitest.
Har flyttet i mellomtiden, så jeg finner ikke papirene, men hvis jeg ikke husker helt feil, så sa prognos testen at jeg hadde problemer med skjoldbruskkjertelen, og magen var stresset,sur kropp, tungmetaller,candida,m.m. Allergitesten viste utslag på melk, hvetemel, candida, gjær, frukt og bær(men mest i forbindelse med candidaen).
Jeg var flink i starten, men det har nå sklidd litt ut i forhold til candidaen. Merket ikke noe forbedring på energinivå, så jeg spiser frukt og bær og brød igjen. Denne allergitesten registrerte frekvenser i kroppen. En "pendel" som hun holdt foran magen, mens hun registerte forskjellige matvarer. Har du noen formening om denne testen.
Jeg har stor tro på tradisjonskosten, men kjenner at jeg vegrer meg litt for smakene. Har problemer med det sure og tildels det salte. Kanskje bare en vanesak.

Før jeg gir meg for denne gang, så kanskje du vet hva det skyldes at jeg på oversiden av underarmen, rett bak håndleddet har en slags "pute" med væske. Noen ganger stor, noen ganger mindre, men de er alltid der. Størst på høyrearmen.

Ble mye dette. Blir det for rotete så tenker jeg du sier ifra;)

Mvh Eirin

Minnie sa...

Kjære PP, jeg har et spm til deg. Det siste året har jeg konvertert mer til et tradisjonelt kosthold, hvor jeg konsekvent bruker trad. tilberedningsmetoder, får i meg kraft hver dag, samt mye lever blant annet. Jeg bruker ikke melkeprodukter, noe jeg vet du anbefaler i riktige former, men det gjør jeg av ulike grunner ikke.
Så til poenget: For et halvt års tid siden fikk jeg et heftig utbrudd av røde flekker over hele kroppen. Tror en lege ville sagt det er psoriasis. Det er større og mindre røde, tørre flekker. Ekstra ille er det i underlivet. Jeg har hatt tendenser tidligere, i hodebunnen, men aldri som dette.
Jeg spiser som sagt mye kraftbasert mat og lite brød (surdeigsbrød). Litt glad i den mørke typen sjokolade og fiken, ellers ingen sukkerjunkie.
Kan det være kraften som gir meg disse hudproblemene?
Veldig takknemlig for noen betraktninger fra deg.

Anonym sa...

Hudbetennelse (seboreisk dermatitt) er ganske likt psoriasis. Begge tilstander har betennelse som synlig årsak, og bl.a næringsubalanser, kjemikaliebelastning, konsum av planteoljer eller transfett, lave kolesterolnivåer, nylig vaksinering, bruk av medikamenter, m.m som vanlige årsaker. Næringsubalansene skyldes både mangel i kosten så vel som mage-tarmproblemer som fører til redusert næringsopptak. I et studie jeg kommer på hadde 87% av de undersøkte med hudbetennelse, og 89% av dem som hadde psoriasis, redusert magesyreproduksjon/hypoklorhydri. Mangel på A og B vitaminer og sink er normalt årsaken til hudbetennelse, mens for psoriasis sin del så kan også mangel på protein og/eller svovel være en faktor.

I og med at du ikke oppgir andre symptomer, og også er sparsommelig med informajson om kosthold, medikamentbruk, p-pillebruk, etc kan jeg ikke være mer spesifikk.

Søker du på seborrheic dermatitis vs psoriasis så får du info som kan hjelpe deg å avgjøre hvorvidt du har hudbetennelse eller psoriasis.

PP

Minnie sa...

Tusen takk for svar!

Anonym sa...

Jeg regner med at du har kopiert inn både link og ord når du har fått feilmelding, da alle linker funker, og jeg samlet flere av dem i går.

Jeg har lite til overs for slike tester du nevner, da de i 9 av 10 tilfeller er bløff. Gå til 100 terapeuter rundt i landet, og du vil få omtrent samme diagnoser, med de samme populære bortforklaringene (diagnosene) som tungmetallbelastning, candida, intoleranse eller allergi, næringsmangel, for mye syre/at du er for sur, stress, m.m. Når man holder på slik er man garantert at minst en faktor stemmer, og for de fleste menneskers vedkommende i dag så stemmer de fleste. Men dette er ikke diagnoser eller definerte tilstander, men bortforklaringer, da de fleste er virkninger, ikke årsaker. Slik at du manipuleres til å fokusere på å bekjempe virkninger og delårsaker, heller enn å gjøre noe med de egentlige årsakene. Tungmetallbelastning, som eksempel, er et resultat av næringsmangel, og ikke en årsak i seg selv så fremt denne ikke er massiv. Skjønt da ville du vært på sykehus eller død. Tungmetaller virker negativt gjennom å tappe kroppen for næringsstoffer som avgifter dem, samt gjennom å blokkere enzymer og koenzymer næringsstoffene er en del av. Tungmetallbelastning er dermed ikke en årsak i seg selv, og noe man bør fokusere på å ”bekjempe,” da det er viktigere å nære kroppen slik at den får de næringsstoffer som trenges for å avgifte, danne nye enzymer og koenzymer, samt reparere eventuelle skader i gener og celler/organer, etc.

På samme måte er ikke candidaovervekst en sykdomsårsak, da den egentlige årsaken er det som forstyrrer tarmfloraen, og som gjør at candidaen forandrer form og begynner å kolonisere resten av fordøyelsesystemet i første rekke, og deretter andre deler av kroppen. Heller ikke her er problemets kjerne candidaen, slik at enhver terapeut som ber deg bekjempe denne, gjerne med rådyre spesialprodukter han eller hun som regel tilfeldigvis selger selv, eller leve på såkalt candidadiett svindler deg og manipulerer deg bort fra den egentlige årsaken. De fleste terapeuter vet ikke bedre, og har bare adoptert disse populære og alment aksepterte ”årsakene” til helseproblemer, slik at når jeg sier de svindler og manipulerer, så er de sjelden klar over det selv. Dvs at de promoterer vranglære fordi de ikke har tenkt over den manglende logikken bak denne, og bare tar for gitt at sånn eller slik er det fordi alle andre i fagmiljøet mener og syns det.

Bløffen om antistoff/allergitester –
http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/igg-food-intolerance-tests-what-does-the-science-say/

Mitt syn på frekvenstester og terapi finner du lenger oppe i kommentarfeltet i dette innlegget

Tilvenning til nye smaker er en vanesak, men der du kan kan du jo være kreativ. Drikker du f.eks surmelk eller kefir og synes det er for surt kan du jo blande inn litt saft, uten kjemikalier slik at du ikke dreper bakteriene (dvs hjemmelaget eller Herviksaft som jeg kommer på). Salt bør også gå greit som del av et ellers smaksrikt måltid, hvor saltsmaken mildnes. Spesielt mettet fett og smør/fløte/rømme demper saltsmaken.

Det du beskriver angående håndleddene dine kan være en reaksjon på betennelse om du har karpal tunnel syndrom, og ellers en utposning, evt benmargsødem, fra håndleddet. Økt væskeansamling rundt håndleddene er vanlig i forbindelse med graviditet og ved hypotyreose og/eller østrogenovervekt. I og med at du oppgir binyretretthet og hormonelle ubalanser i kommentaren lenger oppe antar jeg at de to sistnevnte mulige årsaker er aktuelle.

PP

Minnie sa...

Og takk for at du gjorde meg oppmerksom på forskjellen. Det er nok seborrheic dermatitis. Jeg bruker for øvrig ingen medisiner el. medikamenter og har ikke gjort det på nesten ti år. Men jeg har har definitivt mage/tarm-problematikk og reagerer på en rekke matvarer.

Minnie sa...

Fyller ut litt til her, sorry... Når jeg sier jeg reagerer på matvarer/har mage-tarm-probl., mener jeg ikke at jeg har ubehag i mage-tarm-regionen. Det har jeg sjelden. Men jeg reagerer med kløe, hoste, slimdannelse, humørsvingninger etc.

Eirin sa...

Tusen takk for svar.
Så her kommer enda mer :D

Merket idag nok en gang vond lukt fra min datters urin. Trodde vi gikk klar denne gangen. Hun har vært luktfri en ukes tid nå. Hun fikk urinveisinfeksjon for ca halvannet år siden, og har hatt MYE problemer siden.
Hun har tatt altfor mange behandlinger nå. Etter noen forsøk fant de ut at hun ikke reagerte på medisinen, og vi gikk over til Keflex som alltid har gjort henne "bedre" ( iallefall luktfri ) men så har det kommet tilbake meget raskt. Har spurt om råd flere steder, men ingenting hjelper.
Har tatt ultralyd, som ikke viste noe unormalt.
Hun er 5 år. Hun har hatt problemer med fordøyelsen, og avføring helt fra fødselen av. Og eksem i starten.
Hun ble tatt med keisersnitt. Skjønner at problemet ligger i kostholdet vårt fremdeles, men kan vi la henne gå med infeksjon til maten ordner opp. Vil absolutt ikke gi henne flere kurer, men er redd det skal gå opp i magen på henne.
Regner med at et av problemet er at hun ikke klarer å være renslig. Hun tisser seg ofte ut, og nå etter en uke på kreta med vanlig mat, så kommer det ofte litt avføring i trusen også.

Håper du har en positiv ny vinkling på dette problemet.

Mvh Eirin

Anonym sa...

Det du beskriver er det legene kaller allergi/intoleranse, og skyldes normalt en kombinasjon av næringsubalanse, kjemikaliebelastning og/eller konsum av konkret betennelsesfremende matemner. Både gluten og kasein, når man ikke fordøyer dem skikkelig, er kjent for å gi de symptomene du oppgir, og det samme er ulike aminer (f.eks histamin) og andre substanser i mat og drikke, både naturlige så vel som syntetiske.

Kvikksølv fra f.eks amalgam kan forstyrre enzymaktiviteten i tarmen, slik at substanser fra mat, både helseskadelige som ufarlige, ikke blir avgiftet eller fordøyd slik de skal. Også mangel på næringsstoffer som de samme enzymer består av, eller trenger for å produseres, er vanlig. Tarmlekkasje er en vanlig årsak, men da pga at substanser lekker inn i blodet ditt og fremmer immunreaksjoner/avgiftningsreaksjoner. Men i og med at du ikke oppgir andre symptomer relatert til mage-tarm er tarmlekkasje lite sannsynlig. Også redusertt syreproduksjon i magesekken, som er en svært vanlig årsak til slike symptomer.

All den tid du gir inntrykk av å ha normal fordøyelse antar jeg du mangler næringsstoffer som er involvert i avgiftning av de substanser du reagerer på. Og da de samme næringsstoffer som også, ved mangel, gir hudbetennelse. Mao dem som er nevnt ovenfor. Da du sier du spiser lever er det usannsynlig du mangler A eller B vitaminer, men det er mulig du har for lite magnesium i kosten til å nyttiggjøre deg av B vitaminene, som trenger magnesium for å omdannes til koenzymer i kroppen. På samme måte trenger kroppen bl.a sink for å ta opp og utnytte vitamin A, slik at selv om det er mye vitamin A i lever så kan du ha mangelsymptomer. Vitamin A trenger også vitamin D og K2 for å fungere i kroppen, og jeg ser ingen kilder til disse i kostholdsinformasjonen din.

Bruker du gjæret fiske eller skateleverolje, eller upasteurisert smør daglig står mangel på enten sink eller magnesium, pga aktiveringa av B vitaminer igjen som mulig årsak. Magnesiumolje som kan tas innvortes og smøres på utvortes er kanskje ingen dum ide, så ser du om det hjelper deg. Innmat og rødt kjøtt og sjømat er ellers gode kilder til sink, og utover lever er eggeplommer god kilde til bl.a B vitaminer.

PP

Anonym sa...

Hei PP

Ble litt engstelig for at du skulle slutte å svare på spørsmål. Godt å se at du fortsetter å hjelpe oss som tror på deg :)

Har et barn i huset med tarmproblemer/candida. Barnet får ofte ekstremt røde ører. Det kommer plutselig, varer en liten stund og blir borte igjen. Barnet er ofte urolig i denne perioden. Hva skyldes det?

Hvor bra er Vørterøl og Ingefærøl for en med tarmproblemer?
Hva med cashew nøtter, er det bra?

På forhånd tusen takk for svar

"Løvemamma"

Anonym sa...

Hei PP. På toppen av kefiren min var det ett tynt rosa mugglag, luktet litt annerledes av kefiren. Kefiren hadde stått i 5 dager i romtemperatur, hadde bare tyknet, ikke skilt seg ift mysen. Pleier å lage kefir av geitemelk, men prøvde nå to glass med kumelk. Begge er hentet på økogård. Det var tre små fluer øverst i det ene glasset som jeg fjernet med en gang før jeg hadde kefirkorna i. Men skal det ha noe å si? Har laget leverpostei av øko geitelever. Bare eldste man på 12 år som har spist litt av den, han fikk utslett i panna som lignet på myggstikk, først øverst langsmed hårfestet så langsmed rett i overkant av øyenbryna. Hmm har aldri fått slikt utslett av kjøpeleverpostei. Han har hatt utslett i den ene albuen over lengre tid. Får i seg jevnlig kefir m/ gelatin, jordbær, bringebær, øko eggeplommer og litt rårørsukker pluss emmervafler eller emmerrundtykker som syrnes med øko eplesideredikk, har i kraft etter min 7 timer. Smører han innimellom med magnesiumolje. Er liten av vekst og ikke spesielt sterk ift at han trener mye og har enda ikke helt r inne og sliter litt med øynene. Har du noe godt råd å komme med ift hva han kan ha mangler av og bør få i seg. Holder han nå unna leverposteien. Hva skal jeg putte i han som er rikt på B vitaminer som ikke er lever? Lurer også på hva du tror ift å putte kraft i vafler og rundstykker? Hege

Anonym sa...

Røde ører indikerer mangel på enzymer som fordøyer gluten og/eller kasein, eller som avgifter ulike substanser og kjemikalier i mat og drikke. Fenoler og salisylater, samt en del tilsetningsstoffer, er vanlige årsaker. Denne mangelen kan skyldes tarmbetennelser som blokkerer enzymproduksjonen i tarmen, eller næringsmangel, slik at de næringsstoffer som trenges for enzymenes aktivitet ikke tas opp eller ikke finnes i kostholdet i første rekke. Røde ører er et vanlig funn når man diagnostiserer såkalt allergi/intoleranse, som igjen er vanlig i barn med mentale problemer. Deriblant såkalt autisme, aspergers og ADHD/ADD. Røde ører er også et vanlig tegn på betennelsestilstanden som kalles cøliaki, og som er svært vanlig i barn og voksne med mentale og/eller følelsesmessige problemer, inkludert de ovennevnte.

Candida har alle, da candidasoppen er en naturlig del av tarmfloraen. Sikter du til konkret overvekst viser dette også tarmskader, og forstyrret tarmflora og feil ph i tarmen. Jeg anbefaler at du følger de kostholdsråd du finner under informasjonen om gluten/kasein og såkalte allergier og intoleranser i kommentarene som det linkes til i kommentaren til Eirin rett ovenfor.

Vørterøl anbefales ikke pga humleinnholdet, og som kan forstyrre den hormonelle balansen i barnet. Om ingefærølen er hjemmelaget er den veldig bra for mage-tarmproblemer så vel som mentale/følelsesmessige problemer pga høy serotoninaktivitet i tarmen som følge av betennelse der. Jeg kjenner ikke til ingefærøl i salg som er ok, men det er mulig man har dette i enkelte helsekostbutikker.

Nøtter er ok så lenge de er bløtlagte for å nøytralisere enzymhemmere og fytinsyre, og tas sammen med smør eller mettet fett. Det mettede fettet forhindrer oksidering av det flerumettede fettet i nøtter, og øker også opptaket av dette.

PP

Anonym sa...

Mugg er ikke rosa, så det er nok bare gjærsopper og bakterier, sammen med fett og kaseinkorn, som ligger på toppen. Jeg ser noe liknende over surmelk om jeg glemmer å røre noen dager. Etter hvert som kefirkornene gjærer melken og omdanner laktose til organiske syrer skyver kullsyren all masse oppover mot lokket/krukkekanten, og der størkner den og blir tørrere på overflaten om den ikke røres nå og da. Dette belegget er ufarlig, men lukter litt surere eller vondere enn selve kefiren, da enkelte substanser i dette har reagert med luft og eventuelt lys, avhengig av om du har lokk på eller ikke, samt om kefiren står lyst eller mørkt.

Fluer gjør ikke noe negativt med kefir eller melk for en saks skyld

I og med at du ikke oppgir andre symptomer jeg kan forholde meg til som reaksjon på leveren antar jeg næringsinnholdet i den setter i gang helbredsreaksjoner i huden. Lever inneholder tross alt mye vitamin A og B, som hvis mangel er vanlig årsak til de fleste hudproblemer. Husk at når kroppen skifter ut celler, uansett hvor, så skjer dette ofte gjennom at den setter i gang en lokal betennelse hvor gamle celler brytes ned og skiftes ut med nye. En slik betennelsesreaksjon er dermed en del av kroppens selvregulerings og selvhelbredsmekanisme, men blir av leger alltid sett på som tegn på noe galt, og som må undertrykkes. Ut fra kostholdsinformasjonen du oppgir er det også mulig han mangler tilstrekkelig med protein og sink, som han ellers får fra innmat, kjøtt og sjømat. Lever inneholder lite sink, og mer kopper, som er sinkantagonist.

All animalsk mat er gode kilder til B vitaminer, og da især lever, nyrer og eggeplommer, samt upasteuriserte oster (og melk og melkeprodukter generelt). Næringsgjær og ølgjær er også gode kilder til en del av disse.

Sliter litt med øynene sier meg ikke noe? Kraft i valfer og rundstykker går nok helt fint så lenge deigen ikke blir for våt og formløs

PP

Anonym sa...

Keflex tapper kroppen for vitamin K, og forstyrrer dermed balansen mellom vitaminene A og D også.

Hun har ikke infeksjon, men betennelse, da infeksjon slik legemiddelindustrien promoterer begrepet er udokumentert og uvitenskapelig tull og tøys. Infeksjon får man kun i åpne sår, og aldri av bakterier. Tvert om hjelper bakterier å reparere skadde celler ved f.eks kutt, og oppstår det betennelse i såret bidrar bakteriene med å bryte med betennelsesvæske/puss, som de spiser. Inni kroppen skjer aldri infeksjoner, kun oksidasjonsreaksjoner som skaper betennelser. Dette har overhodet ikke noe med bakterier eller såkalte virus å gjøre, men skyldes prosesser kroppen ofte setter i gang selv som del av selvregulerings og selvhelbredsmekanismer. Eller pga mangel på kolesterol eller andre antioksidanter som kontrollerer oksidasjonsprosesser, og dermed betennelse.

Utover konsum av B vitaminer, især B12, som hvis mangel ofte fører til inkontinens både foran og bak, anbefaler jeg at du følger samme kostholdsråd som nevnt ovenfor, i den første svarkommentaren til deg, for gluten/kaseinproblemer og cøliaki, da disse rådene alle er beregnet på å normalisere mage-tarmproblemer.

PP

Anonym sa...

Vi spiser mye stekt elgkjøtt, kokte grønnsaker og kokte poteter. Bruker smør fra tidsporten eller syrnet øko gårdssmør m/vanlig salt, seterosten til tidsporten, øko upasteurisert blandingsost av geit og ku m/brennesle eller bare m/geit. Speket elg eller reinsdyrkjøtt eller spekepølse uten nitritt, økogårdsrømme, eggerøre, himmalayasalt og cayenepepper. Har frem til nå spist mye oppdretts laks. Ift øynene får han en sammensnøring mellom øyenbrynene hovedsakelig ved lesing, men også når han ser og snakker,sliter litt med å lese. Han har aldri fått vaksiner eller antibiotika. Takk for supert svar tenker det blir ny leverpostei laging hvor jeg kommer til å bruke fifty fifty med geitelever og geitekjøtt med kraft, men uten smør siden jeg syntes den ble så kompakt, hva mener du om det? Hege

Anonym sa...

Glemte å skrive at han får også blue ice royal kapsler. Det jeg lurer på ift den er om kroppen klarer å bryte ned cellulosen slik at kroppen får noe nytte av den. Hege

Eirin sa...

Tusen takk for opplysende og gode svar. Jeg gleder meg til alt er i hus og man kan ta skikkelig fatt.
Lurte litt på dette med rå fløte. Jeg har laget rått smør av upastaurisert fløte noen ganger nå, men jeg har ikke syrnet den først. Bør jeg det?

Mvh Eirin

Anonym sa...

Skulle du ønske å lære om såkalt infeksjon, og løgnen om patogene bakterier eller eksistensen av virus, finner du informasjon, forskningsreferanser og litteraturhenvisninger her -

http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html i kommentar 04.09.2012 kl.21:58
http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html (fra kommentar 11.07.2012 kl.23:01)
http://gryhammer.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html?showComment=1335967306482#c4588922408436314216
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340578272171#c5780284774648133325

Du trenger ikke surne fløten til rømme før smørlaging, men det bedrer smak og aroma en del, og gjør smøret mer holdbart. Foretrekker du usurnet er det helt ok, da det ikke er kasein i upasteurisert fløte.

PP

Anonym sa...

Hei igjen PP.
Angående innlegget om røde ører. Gjelder det samme for rød nese? Rød og virker til tider betent.

Eirin

Minnie sa...

Tusen takk for gode innspill!

Heidi sa...

Det finnes faktisk et trygt alternativ man kan kjøpe på apoteket. Persona, hvor man tisser på en pinne noen morgener hver uke + apparatet finner ut hvor man er i syklusen, og dermed hvorvidt man kan bli gravid eller ikke. Jeg brukte det i cirka 10 år - og ble selvsagt aldri gravid. Etterhvert ble jeg så godt kjent med min egen syklus at jeg kutta ut hele apparatet. Den dagen vi bestemte oss for å få barn visste jeg nøyaktig når vi burde "hive oss i høyet" - og det slo selvsagt til, på første forsøk.

Men villgulrotfrø er sikkert også supert :-)

Heidi

Sola sa...

Hei
Takk for oppklarende svar PP om MSG og gelatin. Jeg trodde det kanskje bare var meg som misforstod noe:)

Ang. havsmus og fiskeolje fra den, har du fått sett noe mer på det? Ifht K2 som er viktig står det: We strongly suspect that vitamin K2 is present in ROSITA Ratfish Liver Oil but are still actively looking for a good quality European research institution capable of accurately measuring K2, which is generally monitored between MK-4 (menaquinone-4) and MK-7 (menaquinone-7). The majority of companies cannot yet measure the K2 content of fish oil. Ser også at Green Pasture sin ikke sier de inneholder K2.

Ingredienser: 100% Wild Handcrafted Extra-Virgin Ratfish Liver Oil. Less than 0.3% acidity. No heat or mechanical devices are used to extract this oil, only natures’ ancient principles.

Her står det også litt om "såkalt" fermentering av fiskeleverolje. http://www.ratfishoil.org/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=127 De mener det var denne måten skandinaviske fiskere og vikinger fikk sin olje.

Sola sa...

Og her er litt om Project Camelot og intervju med Dr Pete Peterson(som du kanskje kjenner til)

http://ratfishoil.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2:ratfish

Anonym sa...

Junia: Jeg kunne vel ikke sagt meg mer enig. Flott kommentar som setter ord på mye. Takk.

Anonym sa...

Tusen takk PP for alle svarene du har gitt ovenfor her. Selvom det ikke er meg som har stilt disse spørsmålene, så kommer det frem mengder av viktig og nyttig informasjon.

Jeg har lyst til å spørre litt om røyking. I mange år nå så har røyking blitt promomtert som nesten den eneste årsaken til alt av sykdommer, og leger og de fleste andre ser ut til å skylde på røyking når det gjelder det meste (vel og merke hvis pasienten røyker, da).

Jeg vet at det er store sprik mellom det som promoteres av leger og det som faktisk er sannhet. Vet selvsagt at røyk er noe skikkelig dritt, men lurer på hva som egentlig er sant når det gjelder røyking - og hva som eventuelt ikke er sant?

Ville sette stor pris på svar. Har ikke sett noe info om akkurat dette i noen av bloggene hvor du kommenterer/har kommentert. Har ikke sett noen som har spurt heller. De som eventuelt røyker tør kanskje ikke spørre - det er vel ganske flaut å skulle innrømme at man røyker i denne type blogger, eller kanskje det bare ikke er noen som røyker her inne?

Med hilsen Elisabeth

Heidi sa...

Interessant. Har lest litt om Rosita tidligere, og satte meg opp på en lanserings- e-post liste, men aldri hørt noe. Interessant også å lese hva de skriver om fermentering av fiskelever. Blir spennende å se om PP har noe info her.

Heidi

Heidi sa...

Har lett litt etter informasjon om bipollen og fytinsyre. I følge et blogginnlegg Gry hadde for en tid tilbake (tror også Christer har skrevet om dette), så vil honning bryte ned fytinsyre dersom man blander bipollen og honning og lar dette stå i romtemperatur cirka 5 dager.

Jeg får ikke Lillemann til å spise denne honning-/bipollenblandingen. Jeg heller derfor en ts bipollen i et glass, fyller på med 1 ts eplecideredikk (evt. Kombuchaedikk, når jeg får laget) og litt vann, og lar stå over natta. Dette drikker han gjerne.

Men så leser jeg følgende:

"Honning bryter ikke ned fytinsyre, så produktet må gjæres før konsum, f.eks til mjød, for at det skal gi deg alle næringsstoffene som nå er bundet til fytinsyren."

(Kilde: http://liveneshage.blogspot.no/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1368112026055#c3454319990275510367)

Er ikke edikk nok til å bryte ned fytinsyre i bipollen slik at kroppen kan nyttiggjøre seg av næringsstoffenet i pollenet?

Heidi

Anonym sa...

Om du mener han er nærsynt så skyldes dette som regel mangel på vitamin A og/eller sink, og om det dreier seg om problemer i synsnerven, og ikke selve øyet, mangel på magnesium og/eller vitamin B12.

Om du med spørsmålet sikter til å lage leverpostei uten smør så har jeg ingen mening om det da du må finne ut for deg selv hva du trives med smaksmessig. De fleste oppskrifter inkluderer animalsk fett av noe slag, som regel fløte, smør, baconfett eller talg, men du får prøve deg fram til du finner den smak og konsistens du trives med.

Cellulosekapsler fordøyes ikke, men løser seg opp pga den kjemiske bindingend e ebstår av- Kapslene er ikke ren cellulose, men en kombinasjon av cellulose og et eller flere kjemikalier. Restene av cellulosen blir antakelig brutt ned av enzymer fra tarmbakterier.

PP

Anonym sa...

Rød nese er oftest også et symptom på såkalt allergi/intoleranse; mao at man ikke klarer å avgifte eller fordøye et eller flere substanser i mat og drikke. Da pga av ovennevnte årsaker for røde ører, og også fordi leveren ikke fungerer optimalt.

Det er også et symptom på mangel på bl.a vitamin B6, magnesium, sink og/eller svovel

PP

Anonym sa...

Jeg finner for mange hull i logikken som oppgis, og for lite fakta og analyser til at jeg synes den er troverdig. Analyser påståes å ha vært gjort, men ingen følger produktinformasjonen. Jeg liker heller ikke gjentatte utsagn om at naturen selv står bak prosessen de bruker til å frigjøre fettet fra leveren, da slike utsagn ofte blir brukt for å manipulere potensielle kjøpere til å tro at dermed er alt ok med produktet så lenge det tilsynelatende er naturlig.

Og de lyver om gjæringsprosessen, da den ikke stemmer med eldre kilder jeg har lest. I tillegg beskriver de den kun som en råtningsprosess åpenbart for å fremme motvilje mot gjæret fiskelever til fordel for deres eget produkt, som ikke er gjæret. De nevner ikke at de første stadiene i forråtning er gjæring. Prosessen de selv påstår at de bruker oppgis ikke i detalj, og historien om at det var vikingprester, som de selv kaller druider (som var keltiske prester) som visstnok skulle kjenne til denne metoden er åpenbart oppdiktet. Dette fordi den ikke beskrives i noen kjente historiebøker eller gamle kilder. Og, i følge produktinformasjonen var det kun ”utvalgte få” som kjente til metoden, så hvordan kan de kjenne til den? Jeg leste alt jeg kom over om vikingenes kosthold, både fra bokhandlere, biblioteker og antikvariater, før jeg selv dannet mitt eget kosthold som 15-åring, og jeg så aldri snurten av en slik hemmelig metode.

Den samme metoden påståes å bli brukt av disse også –
http://evclo.com/

Og kilden de selv bruker som argument for logikken sin mot gjæring er Peter Møller, og at han løy angående tradisjonelle måter å gjære tran på til fordel for hans egen metode, som er dokumentert å ødelegge fiskeleveroljen, er en selvfølge. Apropos -
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2128019.ece

I informasjon om næringsinnhold lyver, eller i alle fall feilinformerer, de om flere ting, deriblant at mindre vitamin A i forhold til vitamin D hjelper vitamin D’s funksjoner i kroppen, all den tid det korrekte er at disse vitaminene samarbeider og støtter hverandres funksjon, og ikke motarbeider eller hindrer hverandres opptak slik det tidligere ble hevdet. At det finnes lite vitamin A i forhold til vitamin D i fiskeleveroljer er også tull, da det motsatte er tilfellet.

Om vitamin E påstår de at dette er alfa-tokoferol, som i følged em er den emst aktive formen for vitamin E, når sannheten er at alfa-tokoferol er en bitteliten del av det naturlige vitamin E molekylet. Alfa-tokoferol finnes ikke isolert fra resten av vitamin E i naturlige matemner, slik at enten finnes hele vitamin E molekylet, eller alfa-tokoferolet er tilsatt.

Min konklusjon er at jeg selv aldri ville brukt dette produktet.

PP

Anonym sa...

Om eddik skal kunne brukes for å deaktivere fytinsyre må matemnet inneholde enzymet fytase, da det eddiken gjør er å gjøre miljøet surt nok til å aktivere fytasen. Jeg har ikke sett informasjon som viser at det finnes fytase i bipollen

PP

Anonym sa...

Sagaen om Gry's ego.

Hvordan reagerer Gry når noen utfordrer kunnskapsnivået hennes og det hun skriver i innlegg? Eksempel -

"Vegard irriterer meg grenseløst og jeg får lyst til å knipse han hardt på nesa- og minner meg på at jeg bør redigere bort alt fra min linke-liste som ikke ligner på forskning som ikke er farget av noe... Dette finnes jo det flere av på gluten og melkesyregjæring, men har ikke noe på rå melk, denaturering av melkeprotein ved varme osv... finnes det ikke? Og hva med Reichelts forskning? Ifølge min fastlege flirer de litt i skjegget av disse opioide peptidene.. Jeg må ha nøytrale fakta på melk ellers kommer jeg til å bli fliret til tysthet.... Han har et større publikum enn det jeg har.
Skjønner ikke hvordan du klarer å ikke gå inn og gruse han, for det har du jo kunnskap om, han burde jo utfordres i sitt forum, den rotta!"

Vegard er ernæringsfysiolog, og skrev litt nedlatende om Gry’s innlegg og kommentarer (mine også) (http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html) i fitnessbloggen, i innlegget Det dummeste du har hørt

PP

Anonym sa...

Da kommentarfeltet i innlegget Ny tid for rebellost, m.m, er fullt poster jeg denne her i håp om at Gunilla ser den -

Marcia Monroe - Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healing
Published: 2011-10-24 | ISBN: 1936303027 | PDF | 272 pages | 6 MB

Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healing is a deeply soothing form of moving meditation and a physical activity and is a safe way to rebuild strength, stamina, and flexibility and to address the spinal curvature of scoliosis without surgery. The book presents an evidence-based look at how this approach works. Dr. Fishman has been treating individuals with scoliosis with yoga for many years and has collected x-rays of his work, before and after, demonstrating actual lessening of the degree of curvature from the practice of Iyengar yoga.

Yoga and Scoliosis: A Journey to Health and Healingis a source of encouragement, knowledge, and healing for those who have scoliosis and need to treat it, but want to avoid braces and/or surgery. It briefly covers the history and treatment modalities of scoliosis and discusses the development of the spine in the embryo. Yoga and Scoliosis explores the complexities of the concept of alignment in the body, with the main part of the book showing how to address scoliosis utilizing Iyengar yoga. Four chapters give instruction in yoga asanas for scoliosis, and another chapter discusses yoga practice in daily living. Finally there is a Foreword by B. K. S. Iyengar, the founder of Iyengar Yoga.

Last ned -
http://ul.to/hnaksxdu

PP

Heidi sa...

Kan man da blande det hele med 1 ts rugmel?

Heidi

Tormund sa...

PP, hva synes du om Hildegard von Bingen sitt syn på spelt?

Anonym sa...

Ikke mye, da hun bare er et ekko av ayurvedisk og kinesisk tankegang hva gjelder hvete og andre korn, spelt inkludert, og hun oppgir ingen tilberedningsmetoder for å nøytralisere fytinsyre og enzymhemmere. At spelt gir klarhet og glede til sinnet, som hun oppgir i sin bok, er i kontrast til moderne forskning som viser små og store psykiske problemer som følge av konsum av korn/enzymhemmere. I og med at spelt inkluderer fytinsyre og enzymhemmere vil også ubehandlet spelt forårsake helseproblemer på sikt, selv om det ikke er noen reaksjon på gluten.

Det er mulig at folk på den tiden hun levde var så sterke og sunne pga det næringsrike kostholdet og det rene miljøet at de taklet næringstapet fra fytinsyre og enzymhemmere i langt større grad enn folk i dagens verden, men hennes informasjon om spelt reflekterer ikke tradisjonell forståelse for og behandling av korn. Og hvor de fleste historiebøker vil ha det til at det var så høyt konsum av korn før i tiden, så skal vi ikke så mange hundre år tilbake i tid hvor vi møter en alment utbredt tankegang om at korn kun var dyremat, ikke menneskemat. Ut fra det jeg har fått med meg fra gamle bøker og artikler så var konsum av korn mer utbredt blant adel og elite, og mer i byer og tettsteder enn på bygda. Og det var også stor forskjell i konsum av korn fra land til land. Min konklusjon er at korn er helt ok som tilbehør til et ellers næringsrikt kosthold, så lenge det er skikkelig tilberedt. Det som er viktig å forstå for mange er at korn ikke må dominere måltidene, slik det gjør i dagens verden, med syltynne skiver animalske pålegg, fulle av kjemikalier, etc, eller det som verre er av pålegg.

Jeg ser en parallell til eldre tiders informasjon om bruk av korn og moderne kilder som tilsynelatende beskriver tradisjonelt bruk, og informajson om bruken av høy som husdyrfor. Før i tiden var høy sett på som lavmål og nødsfor i forhold til bl.a blader og kvister og for man slo og sanket i utmark og skog. Og moderne analyser har også vist at slike foremner har betydelig høyere næringsinnhold og/eller en mer komplett næringsbalanse enn gress/høy. I dag heter det imidlertid at alle husdyr på ha høy som hovedfor, og at mange kjæledyr omtrent dør på dagen om de ikke får høy. På moderne veterinærsider, inkludert mattilsynet, oppgis informasjon om at gamle tiders husdyrfor var undermåls næringsmessig sett i forhold til høy, stikk i strid med alle eldre som moderne næringsanalyser. Tidligere tiders nødsfor har mao endt opp som moderne hovedfor. Akkurat som korn i forhold til animalske matemner i menneskekost. Dette stinker landbruks og matindustrimanipulasjon. Jeg ser den samme trenden i husmorbøker og oppskrifts og kostholdsbøker, hvor tidligere versjoners melk og melkeprodukter, animalske fettyper, m.m i mer moderne versjoner er erstattet med fettreduserte pulvervarianter og planteoljer eller margarin. Hvilket gjør den ovennevnte stank sterkere.

Som en kuriositet så oppgir også alle moderne kilder jeg noensinne har lest at man før i tiden var så slemme med husdyra sine, bedrev sulteforing og det som verre var, og at alt er så mye bedre i dag hvor industrien har tatt kontrollen over husdyrholdet. Enhver person som leser gamle bøker (ikke moderne gjenfortellinger) om emnet ser raskt at fortidens bønder var veldig omtenksomme ovenfor dyra, og brukte større deler av året på å samle inn foremner for dem. Fortidens bønder var helt avhengige av dyra sine, så det sier seg selv at de tok godt vare på dyra.

Anonym sa...

Nok et eksempel er alle tidligere tiders helseproblemer i husdyr, hvor man dokumenterte næringsubalanser, ubalanser i beite, etc som årsaker, og hvor de samme helseproblemene i dag har fått erstattet samtlige dokumenterte årsaker med enten bakterier eller såkalte virus.

Den historien vi i dag blir fortalt og belært om er derfor, i veldig mange tilfeller, ikke den historien som faktisk var og skjedde. Industrielle/statlige interesser har sine fangarmer overalt, og manipulerer informasjon og kunnskap til egen fordel, på bekostning av folkets, dyrs og miljøets helse og velvære..

Bløtlagt eller gjæret spelt, konsumert sammen med animalsk protein og fett, eller eggeplommer som hun oppgir i boken, er helt ok helsemessig sett.

PP

Anonym sa...

Der må jeg svare tja, da det er riktig, men mengdeforholdet er jeg ikke sikker på. Der må du beregne ut fra informasjon om tilsetning av rug som fytasekilde til kornsorter eller pseudokorn (quinoa, amaranth, bokhvete, etc) som har lite fytase. Jeg kommer ikke på kilder i øyeblikket, har for mye å gjøre ute, men tror dette kan være nevnt i artikkelen living with phytic acid. Søk på den eller finn link i tidligere innlegg om korn i denne bloggen.

PP

Anonym sa...

Ok, takk for svar.

T.

Anonym sa...

Takk for gode og læringsrikesvar.Han har blitt fulgt opp og hatt synstrening hos optiker, ikke nevnt at han er nærsynt. Han skjærer tenner om natten, hva slags mangler kan det skyldes? Ift kostholdet jeg har nevnt tidligere er det noe i det som bør utelukkes og tilsettes?Kjøttet bør kanskje helst ikke være gjennomstekt? Ift kokte grønsaker er det kokte gulerøtter og brokkoli og noe kokt kål. Er dette noe vi bør kutte ut, tenker da på om det er antinæringsstoffer eller uheldig på noe vis å ha i seg, hva med kokt potet?Hva med eggerøre? Skalldyr og skjell er noe vi ikke spiser, kun en sjelden gang reker, svært sjeldent han vil ha. Innimellom spiser vi en del agurk og paprika, hva i forhold til det, noe som bør unngå? Tenker å koke tunge, hva slags næringstoffer er den rik på? Ift til blue ice royal i kapsler, er det kanskje best å heller gå over på flytende, bør han kanskje også få skatelever. Ift at vi spiser mye syrna smør spiller det da noen rolle om man bruker trana med eller uten smørsyre? Ble masse spørsmål. Mvh Hege

Anonym sa...

Hei PP, i innlegget til Vibeke om naturlig prevensjon (http://viblans.blogspot.no/2012/04/naturlig-prevensjon.html#comment-form) skriver hun at man bør vente med bruk av villgulrotfrø til kroppen har stabilisert seg etter bruk av andre prevensjonsmidler, men i kommentarfeltet sier hun at man kan gå rett fra bruk av p-piller til villgulrotfrø. Hva er din formening om dette?
Ellen

Anonym sa...

Også lurer jeg på om bønnespirer er ok å spise? Jeg savner grønnsaker.
Ellen (fra øverst i kommentarfeltet)

Anonym sa...

Jeg kan ikke se noen grunn til at man måtte vente, da selv om man skulle være i hormonell ubalanse etter bruk av p-piller ville denne ubalansen være i retning østrogen, ikke progesteron, som frøene motvirker.

PP

Anonym sa...

Når det gjelder røyking og helse så er det faktisk betydelig verre enn det som promoteres offentlig. Det er usikkert hva som er verst, men jeg selv holder en knapp på overstimulering av hjerneceller pga nikotin, som kan stimulere dem til døde. I tillegg til røykens egne substanser, hvorav flere hundre er dokumentert helseskadelige, kommer rester av sprøytegifter og kjemisk gjødsel i tillegg.

Det er mao udiskutabelt at røyking er helseskadelig, men kosthold og livsstil spiller en stor rolle for hvordan røykens forskjellige substanser skal kunne forårsake skade. Eldre generasjoner, som har en helt annen kollagen og vevsoppbygging enn yngre generasjoner, pga de enorme forskjellene i nærings og kjemikalienivåer i kost og miljø, i forhold til moderne tid, takler tobakk mye bedre enn yngre, og mange lever til de er både 80, 90 og 100 selv etter å ha røykt et helt liv.

Jeg skulle gjerne ha postet forskningsinfo og artikler (har et 11 siders worddokument), men ordbegrensingsfunksjonen og captcha gjør det heller problematisk.

PP

Anonym sa...

Å skjære tenner skyldes normalt mangel på magnesium, og i enkelte tilfeller også flere B vitaminer. Ofte er det nok en kombinasjon, da vitamin B6 er en av flere vitaminer som må være tilstede i kroppen for at magnesium skal gjøre jobben sin i kroppen, og motsatt trenger alle B vitaminer magnesium for å kunne omdannes til koenzymer, m.m

En kuriositet –
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/treat17.php

Også synsproblemene kan skyldes mangel på magnesium og/eller B vitaminer, og især B12, som også inkluderer redusert vekst. Det samme gjelder magnesium. Mangel på B12 og/eller magnesium skader synsnerven, hvilket gir synsproblemer selv om øynene er helt i orden.

Om kostholdet jeg promoterer, litt info –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/09/cola-og-ritzkjeks-anbefales-til.html?showComment=1348800774338#c6222347949278692805

Grønnsaker i korsblomsfamilien, dvs kålsorter, m, m, bør ikke spises mer enn et par ganger i uka om man vil unngå problemer med skjoldbruskkjertelen/stoffskiftet. Måltider som inkluderer kilder til bl.a vitamin B12 bør ikke inneholde grønnsaker rike på pektin, da pektin binder B12 og forhindrer opptak. Mye fiber, især kornfiber, binder både vitaminer og mineraler i tarmen, og forhindrer opptak, og reduserer også gjenopptaket av kolesterol og andre verdifulle næringsstoffer fra gallen.

Kokt potet er ok nå og da, akkurat som hvit ris, eller bløtlagte eller gjærede korn og pseudokorn som quinoa, amaranth eller bokhvete, samt brun ris.

Eggerøre er ok. Rå eggeplomme er mer næringsrik og lettopptakelig, men eggerøre er bedre enn null egg i kosten.

Agurk og paprika er ok, ikke spesielt næringsrike, men grei smakvariasjon

I og med at du ikke oppgir hvilket dyr tungen kommer fra –
http://www.foodcomp.dk/v7/fcdb_details.asp?FoodId=0324
http://www.foodcomp.dk/v7/fcdb_details.asp?FoodId=0323
http://www.foodcomp.dk/v7/fcdb_details.asp?FoodId=0322

Når det gjelder fiskeleverolje er flytende alltid best, men kapsler er for dem som ikke takler smaken eller lukten, så der må du vurdere selv hva du vil bruke. Skateleverolje er ikke nødvendig om han får fiskeleverolje, og vil bare være nødvendig om han får i seg mye vitamin A fra lever, og som vitamin D i skateleveroljen kan balansere. Sistnevnte olje inneholder mer vitamin D enn A, mens det i fiskeleverolje er motsatt.

Om du med ”smørsyre mener smørolje, så er den ikke nødvendig så lenge du bruker smør i kosten.

PP

Anonym sa...

Bønnespirer inneholder fremdeles bl.a en del fytinsyre, slik at om maksimalt med næring er ønskelig er ikke bønnespirer lurt å spise sammen med animalske matemner. Men du dør ikke av å spise slike nå og da i måltider.

PP

Anonym sa...

Takk PP.

Har du mulighet til å sende Christer dette word dokumentet med info og artikler, så kan jeg kontakte han og be han videresende?

Elisabeth

Anonym sa...

Hvor lang tid/hvor ofte eksponering trenger man? Er det nok å tusle rundt i hagen i kun bikini/badetruse i en halv time sånn cirka 30 ganger i løpet av en sommer, for eksempel? Eller kortere tid? Jeg lurer på det fordi jeg har ikke sansen for solbading lenger etter de unge årene. Ferier blir heller storbyferie med museumer og annet spennende enn strandbading-ferie og så videre. Da blir det selvfølgelig mer fokus på hva som faktisk gir nok av D-vitamin produksjon og nok tilførsel for det hormonelle når det gjelder eksponering for solen.

Anonym sa...

"Man kan ikke ha problemer med melk uten å ha mage-tarmproblemer som redusert syreproduksjon i magesekken og/eller betennelser i tarmen. Skal man veilede mennesker som har det vondt er det viktig å vite hva man snakker om, da man i ”beste fall” risikerer å gjøre vondt verre, og i verste kan forårsake anafylaktisk sjokk, akutt stressreaksjon, og i enkelte tilfeller også dødsfall. Når jeg gjentatte ganger etterlyser integritet så er dette ikke noe pompøst arroganseri (ß nytt ord) eller bedreviteropplegg fra min side, men vektlegging av å vite hva man snakker om, og samvittighet til å sjekke og dobbelsjekke om man ikke er 100% sikker, når man involverer andre menneskers skjebne."

Akkurat dette er grunnen til at jeg ønsker å skrive mail til deg for å vite mer om forskjellige ting.

Siden sist jeg skrev noe her har jeg gitt kefirkorn til to stykker og de skriver til meg om det er noe og jeg hjelper de så godt jeg kan. Jeg leter etter info så godt jeg kan og håper jeg får dette til riktig. Men det er du, Pirkepetter, som sitter med den beste informasjonen. Spesielt siden du også vet hva som ikke helt stemmer med Dominic sine kefir-nettsider.

Jeg er den som slet med vondt i magen hver eneste gang jeg drakk kefir og som fikk lindring med cayennepepper. Etter den måneden med vondt nesten hver dag pluss noen behandlinger hos kiropraktor har magevondten gått bort. Jeg får av og til litt vondt i magen om jeg spiser mat på kafe, restaurant eller lignende. Noe som ikke er ofte. Og jeg kan nå drikke 4 dl kefir på en dag før magen begynner å bli litt underlig.

Vi har opplevd interessante helbredelser siden sist.

Blant annet opplevde jeg, etter at vi hadde kyllingkraft-suppe flere kvelder på rad, at jeg ikke måtte ha to kopper med cafe latte (cafe latte-pulver i porsjonsposer fra butikken) hver dag. Det gjorde jeg fordi jeg fikk veldig vondt i hodet om jeg prøvde å droppe det. Nå kunne jeg droppe den på kvelden og også vente en time etter frokost før jeg tar en kopp uten problem. Samboer har blitt kvitt irritabel tykktarm etter å ha hatt kefir nesten hver eneste morgen siden vi bagynte. Han slet mye med magen de siste 2,5 år, og det er virkelig spesielt at han nå ikke reagerer på den maten han hadde mest problemer med før.

Så vi blir ikke å stoppe med det og vi ønsker å prøve ut litt mer.

Men da trenger jeg å få innbanket prinsippene angående hva som er tradisjonskost og hva som ikke er det.

I tillegg har vi sett at det brukes ingredienser i andre land i gamle oppskrifter de har, fra planter som vi også har her i naturen.

I en annen kommentar snakker du om at man skal vite nøyaktig hva urter man bruker. Slik informasjon ønsker jeg virkelig mer av. For eksempel trenger jeg å vite hvilke urter som er greit å bruke jevnlig. Hva med løvetann? Og brennesle? Er det noe man må passe på når det gjelder disse to plantene? Og de forskjellige deler av de. Dvs. bladene, stilken, blomstene, og så videre. Hvor finner jeg mer informasjon om slikt, og hvordan kan jeg vite hvor nøyaktig denne informasjonen er?

Noe annet er dette med hva folk gjorde i gamle dager. Jeg snublet over en nettside der det stod skrevet om inuittenes kosthold. Hva som overrasket meg var at den fortalte at de brukte å plukke visse planter på sommeren. Noe spiste de med en gang og noe melkesyregjæret de til bruk på vinteren. Jeg ble overrasket fordi jeg trodde (men det var tydeligvis en myte) at de ikke hadde grønt i kostholdet sitt. Men det hadde de tydeligvis. Er ikke dette da innenfor tradisjonskost?

Så også at du ønsker å poste vitenskapelig informasjon som ikke er mulig å få postet i kommentarene her. Kanskje jeg finner en løsning på det som alle parter hadde vært fornøyd med :-) Men trenger tid på meg da jeg må sette meg inn i disse tekniske tinga og vi har det nokså travelt nå i sommer.

Med vennlig hilsen
"Hun som hadde konstant vondt i magen i en måned og fikk lindring med cayennepepper".

Jeg får kanskje begynne å bruke Cayennepepper som nick senere...

Anonym sa...

Hva med de som har brukt noe som har med progesteron å gjøre? P-sprøyte, P-staven og så videre?

Anonym sa...

PS: Bare i tilfelle innlegget mitt ikke blir lagt merke til siden den ikke ble postet helt på slutten:

http://liveneshage.blogspot.no/2013/05/bakerrebellene-videre-og-info-om.html?showComment=1371471753398#c6877461403236064877

Anonym sa...

Litt på siden kanskje, men relevant likevel: Hvor farlig er egentlig mugg? Oppdager man mugg på en matvare, bør hele matvaren kastes? Eksempel i en sekk med poteter, bør alle potetene kastes? Eller ost, bør hele osten kastes? Og regnes et hvitt, tynt lag uten "pels" som mugg?
Mugga

Anonym sa...

Frøene vil fremdeles ha østrogenvirkning.

Dere som ikke underskriver med et nick eller navn, gjør det, da jeg ellers får problemer med å vite hvem jeg egentlig snakker med. På den måten vet jeg hvor jeg er i en eventuell kommentartråd med en person, og ikke egentlig svarer til flere personer i den tro at det er en og samme person.

PP

Anonym sa...

Mugg og mykotoksiner, litt info –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/11/fettskolen-volume-3.html?showComment=1353551328368#c5456148417268219581

Ser jeg mugg på noe bare fjerner jeg det og spiser resten. Og den eneste grunnen til at jeg fjerner mugg er smaksforringelse, og ikke av helsegrunner.

PP

Vilde sa...

Jeg har forstått at folk flest får i seg for mye proteiner fra muskelkjøtt og for lite fra kraft og gelatin, men hva om det omvendte skjer? Jeg mistenker at jeg har blitt litt for ivrig på kraft-fronten, og at muskelkjøtt derfor har blitt nedprioritert.

De siste to ukene har jeg slitt med det som ser ut som kviteutbrudd på bryst og skuldre. Jeg har ikke forandret på noe verken i mat- eller hudpleieveien, bortsett fra mye bruk av kokosolje (utvortes og innvortes) og dette med kraft og gelatin. Kan det tenkes at det er relatert til utbruddet? Jeg er 20 år gammel og har aldri før slitt med kviser.

Anonym sa...

Tips her, under avsnittet Vitamin D From Sunlight -
http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/miracle-of-vitamin-d

PP

Anonym sa...

Mer protein fra innmat og gelatin er bare av det gode, og innmat inneholder som regel mye mer protein enn muskelkjøtt. For gelatin sin del er aminosyreprofilen ikke helt fullstendig, slik at gelatin ikke kan brukes som proteintilskudd. Gelatin kompletterer imidlertid alle andre matemner som inneholder protein/aminosyrer. Fordelen med gelatin, tross den ufullstendige aminosyreprofilen, er at innholdet er svært høyt av de fleste aminosyrer.

Om hudproblemet er relatert til kostholdsforandingen er mulig, men jeg kan ikke uttale meg på grunnlag sv så lite info. Det kan like gjerne være at du f.eks har stresset mer enn vanlig i det siste, har fått i deg matemner med xenoøstrogener, har sovet dårlig, m.m. Er det snakk om en helbredsreaksjon skal det snart gå over.

PP

Anna sa...

Jeg testet med å smøre kokosolje flere ganger om dagen på soleksemen – og til tross for at jeg har vært masse i direkte solstek etter dette er soleksemen bortevekk!! Jeg har ikke antydning noen andre steder heller, har fått dette hver sommer så lenge jeg kan huske etter bare litt soling.

Anonym sa...

Det er gjort. Vær obs på at det er år siden jeg oppdaterte dokumentet, slik at en og annen link i dag nok er i havnet de evige linkmarker.

PP

Anonym sa...

Hei PP!
Tusen takk for at du tenkte på meg! :) Jeg har nettopp lastet ned boken, og så vidt fått sett igjennom den. Jeg trener Egoscue, og ser jo at noen av øvelsene man minne om de jeg gjør der. Noen ser derimot supertunge ut, men jeg gleder meg til å ta fatt på og prøve.
Siden sist kan jeg si at jeg kjenner at jeg så smått begynner å føle meg bedre. At jeg er bra er en overdrivelse, men de mest intense smertene har i alle fall sluppet taket. Jeg drikker nå upast melk og spise upast ost/smør/rømme etc hver dag, spiser ca 100 gram rå lever om dagen, eggeplommer til frokost, masse fenalår, spekepølser som jeg kjøper på bondens marked etc. Holder meg unna alt som ikke er rent. Drikker vannkefir, vann med havsalt etc. Sluttet helt med masse salat (som jeg spiste mye av før) og olivenolje (som jeg trodde var bra), ogjeg har droppet kaffen. Jeg er ikke flink å spise innmat bortsett fra lever. Men vet du, jeg har begynt å legge på meg??!! Og det vet jeg ikke om jeg liker helt. Er normalvektig, men har lagt på meg 2 kg ca de siste månedene.
Og så må jeg innrømme en ting.. Jeg vet at du ikke er stor tilhenger av tabletter, men jeg tar magnesium, sink, 5-HTP, mangan, B6, molybdenum tror jeg det var. Hva sier du til det?

Ser noen andre spurte om skjæring av tenner over. Min sønn har nesten slipt ned tennene sine pga skjæringen. Takk for info, jeg skal se nærmere på dette!

Gunilla

Anonym sa...

Hurraaaaa! Jeg har vært en isklump så lenge jeg kan huske, måler tempen med jevne mellomrom og den har pleid å ligge på 36,2 - 36,6. Men de siste par ukene har den ligget på 37-38 (avhengig at om jeg har sovet eller trent). Det må jo bety at stoffskiftet mitt begynner å ta seg opp! Jeg er så glad, så glad! Dette virker jo!

Hot mama

Anonym sa...

Jeg fryser forresten mye, ser at Hot mama skriver om det under. Er lav kropptemeratur altså indikasjon på lavt stoffskifte? Må måle igjen når jeg kommer hjem fra jobb! :)

Anonym sa...

Hei Hot mama! Hva har du gjort helt spesifikt?
-Gunilla

Heidi sa...

Dette er sakset fra bloggen til Gry:

"Bipollen er ekstremt næringsrikt og er nærmest en komplett kilde til næring for kroppen. Bipollen produseres av blomstrende planter og er sanket av biene. Mange idrettsutøvere bruker bipollen for økt utholdenhet og energi. De kobles også til vakker hud, er betennelseshemmende og god til å bekjempe allergier og problemer knyttet til fordøyelsen. Bipollen er særlig rik på b-vitaminer i tillegg til flere andre vitaminer og mineraler, protein og lecithin som er bra for utvikling av hjernen til våre små. Bipollen kan også brukes til å bekjempe anemi. Bipollen hører imidlertid til en av flere typer supermat som dyttes inn i kroppene uten at man vet hvordan den skal behandles. Christer fra Tidsporten gjorde meg oppmerksom på at bipollen har utrolig tykke cellevegger og at næringen vanskelig tas opp i kroppen uten at disse brytes ned. Dette kan gjøres på forskjellige måter. Akkurat som med frø, korn og nøtter kan bipollen bløtlegges over natten tilsatt litt syre (eddik eller sitron). På den måten brytes celleveggene ned og alt det vidunderlige som er kaplet inne i de små gylde kornene gjøres tilgjengelig for oss. Jeg har imidlertid en favoritt som jeg oftest bruker. Rå honning er utrolig enzymrik og kan brukes til å bryte ned celleveggene."

http://gryhammer.blogspot.no/2012/01/bie-produkter-er-min-absolutte-favoritt.html

Jeg tror begrepet "cellevegger" her er feil, og at det i stedet skal være fytinsyre. Men utover dette: Hva er riktig og hva er galt av dette som Gry skriver i blogginnlegget sitt?

Når det gjelder f.eks nøtter, så inneholder heller ikke disse (såvidt meg bekjent) fytase, men man bruker salt for å bryte ned fytinsyre.

Er næringsverdien i bipollen såpass stor/høy at det er verdt å bruke tid på denne råvaren? Er eneste måte å nyttiggjøre disse næringsstoffene enten bibrød eller mjød?

Jeg aner ikke egentlig hva bibrød er, men det kan jeg vel saktens finne ut av. Jeg mistenker at mjød har med alkohol å gjøre, så det er relatvit uaktuelt med tanke på barn :-)

Jeg spør fordi bipollen er en av de (ganske få) tingene som Lillemann 4 år(foreløbig) synes er helt fint å få i seg, og jeg har et sterkt ønske om å kunne gi han det jeg kan av næring uten å måtte tvinge han. Jeg synes ikke tvang er noen løsning overfor barn, fordi det heller kan gjøre at han bare får avsmak for mat + det å spise.

Heidi

Anonym sa...

Cayennedamen; enten er du Linn eller du kommenterte mellom Linns kommentarer. Men, i så tilfelle; er du da ikke samme Linn jeg har snakket med i mail? En ekstra Linn? Linn-2? DobbelLinn? KlonLinn? Eller er du samme Linn, men så skizo at du ikke er klar over at du er enda en Linn? Hvordan det enn er, når du poster midt i en tråd med Linns kommentarer blir du, *Grøss,* en Linni, og det vil du helt sikkert ikke. Er du en helt annen person som bare kapret kommentartråden mellom meg og Linn, ta en titt i kraftmammaforumet. Der treffer du en medsjel som kaller seg gurkemeie. Gurkemeie og cayennepepper er jo gode greier.

Og nå som dagens teite humor er forbigått i stillhet:

De skriver til deg og du hjelper dem, i rettskrivning da?

Jeg sitter med rumpa, ikke informasjon. ”Wow, sjekk den informasjonen”..... lissom.......blir nok ingen slager!

Er det samme hvilken mat du spiser ute, hva gjelder reaksjoner, eller spesifikke matemner/matemner tilberedt på bestemt måte?

Ugh, hvor gjorde samboeren din av tarmen sa du? Ville heller prøvd å blidgjøre den enn å kvitte meg med den. Men, så er vi alle forskjellige.

Innbanking av prinsipper ligger ikke for meg, da jeg ikke er voldelig anlagt.

Når det gjelder planter og tradisjonskost så er bruken forskjellig fra land til land, og større i tropiske og varme land, og mindre i kaldere land. Ofte bare som nødsmat i tilfelle krise også. Krydderurter er normalt brukt i de fleste lands tradisjoner, slik at man ikke kan gå feil ved bruk av de fleste kryddere. For andre planter og vekster må man ha kunnskap om hvilke, når de skal høstes, hvilke deler som høstes, hvordan de skal konserveres eller tilberedes, hva de bør spises sammen med, hvordan de eventuelt påvirker fordøyelsen eller andre prosesser eller organer, m.m, slik at det er lettere å gjøre feil. Jeg har nevnt lite om slikt da mitt fokus er hovedsaklig animalske matemner, med krydderurter som tilbehør. Og med krydderurter mener jeg også persille, kjørvel, løpstikke, løksorter, pepperrot, m.m, samt eventuelt hvit ris, risnudler, poteter, etc.

Hvor nøyaktig informasjon om plantebruk er avhenger av personen som fremmer den og hans eller hennes personlige preferanser, bakgrunn, utdannelse, hva han eller hun jobber med og for, etc. 2 av de bedre databasene på nettet (se nedenfor) er begge drevet av vegetarianere, slik at det er nødvendig å ha dette i bakhodet når man leser om etnobotanisk eller moderne bruk. Også bruk av planter innen dyrehelse er ofte beskevet i ymse bøker av mennesker som er pro-vegetarkost, slik at fokus er på planter som medisin når det egentlig bure ligge på f.eks næringsinnholdet i kosten. Når man f.eks mangler protein og har tarmskader eller mark i tarmen pga dette, er det bedre, og mer logisk, å heller spise protein og gjøre noe med årsaken enn å omgå problemet gjennom å behandle virkningen med planter.

Databaser om mat for dyr er ofte ensidg fokusert på kriterier som er økonomiske, og ikke på dyrehelse. Som f.eks alle forsøkene med solsikkefrø og fjærkre, som tilsynelatende viser god helse, vekst og egglegging, samt økonomi, men som vitenskapen viser bl.a skader tarmen i fjærkre. Databaser er derfor veiledende, men ikke nødvendigvis den hele og fulle sannhet.

Anonym sa...

Her er noen databaser –
http://www.ars-grin.gov/duke/
http://plants.usda.gov/java/
http://www.pfaf.org/user/default.aspx
http://www.herbmed.org/index.html#param.wapp?sw_page=herblist%3Fletter%3DAll
http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter.htm (et ordrett plagiat av bøker og ovennevnte databaser, men på norsk for språkhemmede)
http://www.feedipedia.org/

Søker du på ethnobotanical plant databases får du treff fra forskjellige land med info om tradisjonell (etnobotanisk) bruk

Brennesle og løvetann er helt ok som mat nå og da sammen med animalske matemner. Løvetannroten inneholder inulin, som er den lystige ingrediensen i jordskokker, hvis engelske navn fartichokes sier en del om hvordan mange mennesker reagerer på inulinet. Bladene er vanndrivende, slik at hyppig konsum gjør at man vil tape en del næringsstoffer via økt vannlating. Brennesle er også vanndrivende, men ikke i like stor grad som løventannblader. Du finner mer info i databasene.

Inuitter, eller inupiat, har litt forskjellig forhold til planter,etc avhengig av hvor de holder til. En god bok om emnet er følgende (den finnes på bl.a capris.no) –
http://www.alaska.edu/uapress/browse/detail/index.xml?id=394

PP

Heidi sa...

...Det er forresten ikke helt sant at jeg ikke vet hva bibrød er, for jeg har lest om dette tidligere.

Jeg droppet imidlertid tanken på å lage det, fordi jeg trodde det var tilstrekkelig å bløtlegge i syrlig miljø.

Her er en tidligere uttalelse om emnet:

"Unntaket er kosttilskudd laget av naturen selv, så som biprodukter, men også her er det fallgruver. F.eks bipollen, som er en rimelig god kilde til en del næringsstoffer, inneholder mye fytinsyre, og bør derfor gjæres eller bløtlegges i syre før konsum. Biene selv spiser aldri bipollen slik den selges i helsekosten, men gjærer pollenet til bibrød før konsum. Ellers dør de av næringsmangel."

Kilde: http://gryhammer.blogspot.no/2012/12/langtidshevede-lussekatter.html

Men ser nå at det beste kanskje er å lage bibrød, og i henhold til oversikt over næringsstoffer fra noen sider jeg har funnet i Google, så kan det virke som om bipollen (når riktig behandlet)kan være et verdifult kosttilskudd.

Tenkte å prøve meg på denne oppskriften: http://www.fao.org/docrep/w0076e/w0076e11.htm#3.12.2

(fått fra PP tidligere)

Men forstår ikke hvorfor jeg må koke mysen? Forstår heller ikke hvorfor man må koke honningvannet - vil ikke en del av stoffene i honningen da ødelegges, og er ikke nettopp disse stoffene viktige bidrag i fermenteringsprosessen? Jeg kan aldri se for meg at biene selv sitter og koker honningen sin når de lager sine bibrød...

Jeg har en varmeplate for Kombucha. Tror den holder cirka 28 grader. Regner med glasset kan stå der de første dagene, og så flyttes til kjøkkenbenken.

Heidi

Anonym sa...

Om bibrød –
http://www.fao.org/docrep/w0076e/w0076e11.htm#3.12.2

Cellevegger er riktige, og Christer har den informasjonen fra meg. Celleveggene i bipollen er ganske tykke, og består av cellulose mennesker ikke fordøyer. Fytinsyren kommer i tillegg.

Næringsinnholdet i bipollen er forholdsvis lavt, og også ukomplett, og varierer veldig fra kilde til kilde. Dvs pollenkilde. At bipollen nærmest er komplett næring er milevis fra fakta, og typisk utsagn fra mennesker som ikke har tatt seg bryet med å sjekke fakta før de synger lovsanger om matemner og såkalt supermat.

Ikke fytinsyre, men andre enzymhemmere i nøtter

Mjød er alkoholgjæring av honning, eller tradisjonelt med honning, bipollen og gjerne noen bier også.

Det du sier om tvang er jeg forsåvidt enig i, men samtidig vil de fleste barn, om de får bestemme kostholdet selv, bli syke av næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning. Jeg oppfordrer derfor alltid foreldre til å bestemme hva som skal spises eller ikke. Som Gordon Ramsay ofte finner som årsak til problemer og tap av kunder og inntekter når han hjelper ulike mennesker som eier og driver restauranter, er at det er de ansatte som sjefer og bestemmer over eierne, snarere enn at eierne bestemmer hva de ansatte skal gjøre eller ikke, og har kontroll over matlaging og drift. Du eier barnet ditt, og er også kjøkkensjef, slik at du bestemmer og barnet spiser. Du vet hva som er bra for barnet, slik at det ikke er tvang, men omsorg og kjærlighet å insistere på at barnet spiser næringsrikt. Å la barna bestemme selv er ikke omsorg.

PP

Heidi sa...

Tusen takk. Da tenker jeg egentlig at det ikke er noen vits i å bruke tid på bipollen.

Han bestemmer nok ikke selv, men har gått lei brødene mine og nekter å ta leverkapsler. I tillegg er han ikke så begeistret for ostene til Christer. Men jeg skal forske litt mer på middager med lever, og kanskje lure litt leverpulver inn her og der. Tran går heldigvis supert - for der har han skjønt at tran er det beste som noen gang har skjedd oss :-)

Ellers har jeg funnet på en super måte å få i han melkekefir, og han synes Kombucha er godt. Så vi har en god begynnelse.

Takk igjen!

Anonym sa...

Hei Gunilla. Helt spesifikt har jeg prøvd å spise mest mulig av det PP har sagt at man bør spise og minst mulig av det han har sagt at man ikke bør spise. Jeg har spist såkalt tradisjonskost i nesten et år. Mye animalsk mat, mindre plantekost (spesielt forsiktig med korsblomstfamilien). Innmat til middag minst 2x pr uke. Prøver å spise en del animask mat rå (smør, ost, eggeplommer, lever, spekemat osv). Det lille jeg spiser av plantekost er stort sett gjæret eller kokt.

Jeg koker kraft hver lørdag som jeg fordeler og spiser/drikker en porsjon hver dag. I tillegg får jeg i meg noen skjeer med gelatinpulver hver dag. Passer på å få i meg organiske syrer av noe slag til alle måltider (eddik, kefir e.l.) Jeg passer også på å få i meg uraffinert havsalt og kryddere, det går spesielt mye cayenne, gurkemeie og kanel. Av "tilskudd" tar jeg reinrot, ashwagandha, torskeleverolje og smørolje fra Tidsporten, og smører meg med Mg olje hver kveld.

Andre ting jeg har gjort som kan være relevant: har trent styrke 2-3 ganger per uke siste året og sanert alt amalgam fra tennene (ferdig ved juletider). Jeg har sluttet med alle medisiner, kaffe og planteoljer. Prøver å få i meg minst mulig umettet fett, mest mulig mettet. Prøver etter aller beste evne å styre unna soya. Deodorant med aluminium er byttet ut med kokosolje, unngår hermetikkbokser og plast (BPA) m.m.

Hot mama

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 207   Nyere› Nyest»