onsdag 10. oktober 2012

En oppklaring rundt gluten er på sin plass

Nå har det vært en del informasjon frem og tilbake angående nedbryting av glutenmolekylet i surdeig eller i sur løsning, som jeg selv er skyldig i, og nå må dette rettes opp i en gang for alle.


Gluten brytes ned av melkesyrebakterieaktivitet, og i senere innlegg har jeg sagt at dette er nødvendig for å bryte ned gluten og at ikke bløtlegging i syrlig miljø alene er tilstrekkelig. Jeg har åpenbart tatt feil og vil her oppklare dette.Lånt fra http://glutenfreemamafriends.blogspot.no/.


Det er feil å kalle tradisjonelle syrnede brød glutenfri iom at det stort sett bare er deler av glutenet som er åpnet slik at det kan fordøyes videre av egne enzymer. Dvs deigen inneholder gluten, men da en gluten som ikke utgjør noe helseproblem lenger.

The yeasts break down the starch in the flour into simple sugars and then into alcohol and carbon dioxide. The lactose bacteria feed on the products of the yeasts and produce lactic acid. The lactic acid breaks down the gluten into easily digested amino acids." http://www.redbeardbakery.com.au/what_is_sourdough.html

Sitatet sier at det ikke er bakterien som bryter ned (klipper opp) glutenet, men det er syren som blir produsert av bakterien som står for nedbrytningen (eller selvnedbrytningen av glutenet). Også enzymer fra bakterieaktivitet bryter ned gluten, men nå er det oppklaringen rundt spørsmålet om en syre kan bryte ned gluten uten at det er bakterieaktivitet til stede som gjelder, og svaret er åpenbart ja.


When commercial wheat gluten were incubated in dilute acetic acid (pH 4.0), they were hydrolysed progressively as a function of time. This autodigestion phenomenon led to an increase of free alpha–amino groups with increasing autodigestion times. A mixograph study, in which 6% of the wheat flour was replaced with gluten, showed a decrease in dough strength and development time with increasing gluten autodigestion time. The use of antimicrobial agents showed that autodigestion at acidic pH was not due to enzymes formed by microbial contamination but instead to endogenous proteolytic enzymes associated with the gluten proteins. http://www.biw.kuleuven.be/m2s/clmt/lmcb/publications/docs/wbleukx

Videre om melkesyrebakterier som fordøyer gluten.

Only 13 LAB (nine lactobacilli and four pediococci), among the 42 evaluated were able to utilize gluten as nitrogen source and to grow in GBM. http://www.microsour.com/pdf/3-gluten-breakdown-by-lactobascilli.pdf


Her er litt om hvor viktig det er å ha en magesyre i balanse og en tarm i balanse for å kunne fordøye gluten (og kasein) som ikke er brutt ned. Ubalanse i mage og tarm er årsaken til at folk får såkalte allergiske reaksjoner på mat som inneholder gluten og kasein (og generelt angående allergier). Skjønt gluten og kasein er tungt fordøyelig og bør brytes ned før man spiser det for å unngå å skade tarmen.


Reactions in your body, including digestive processes, depend on enzymes, which are types of proteins, according to Iowa State University. Protein is an essential nutrient for digesting gluten because it supplies amino acids, which are the building blocks your body uses for making digestive enzymes, such as proteases and peptidases, according to Colorado State University. You will not be able to fully break down gluten if you do not have the proper enzymes, and you may experience symptoms of indigestion. http://www.livestrong.com/article/546853-what-nutrients-are-needed-to-digest-gluten/#ixzz28ssN9Ev3


Fytinsyren skader magesyreproduksjonen i tillegg til tarmen.


Phytic acid interferes with enzymes we need to digest our food, including pepsin, which is needed for the breakdown of proteins in the stomach, and amylase, which is required for the breakdown of starch. Phytic acid also inhibits the enzyme trypsin, which is needed for protein digestion in the small intestine. http://chriskresser.com/another-reason-you-shouldnt-go-nuts-on-nuts (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4111248)


Videre så er det ikke nødvendig å bryte glutenet fullstendig ned for å kunne fordøye det selv, der er nok at den problematiske delen åpnes (og da er 7 timer nok, mens mer enn 12 timer er optimalt i syrlig løsning eller i deig som gjæres), den delen som gjør det tungt fordøyelig og problematisk for helsen.

242 kommentarer:

1 – 200 av 242   Nyere›   Nyest»
trudemor sa...

kk det var intr lesing! Jeg har lagd brød med syre og hever ca 2 døgn, men tåler det ikke(har cølialki).Jeg har prøvd flere ganger. Brød med surdeig går derimot bra... Og slik skal det jo egentlig ikke være i følge oppklaringen din :-)...Skal fortsette og prøve med et annet mel kanskje. Har i dag spist litt brød med myse som har stått i 5 dager, er spent på om jeg tåler det .-)

Christer sa...

noen har snoket på bloggsvarene dine rundt om, og funnet årsaken til feilen din og det er at du bruker sitronsaft, det duger ikke du skal ha sitronsyre og andre organiske syrer i større mengder enn det du finnner i saften fra en halv sitron. Problemet vil da løse seg om du øker syremengden, evt bruker skikkelig syre. Selv bruker jeg alltid eddik, noen spiseskjeer full i en deig. Satser da på at problemet er funnet :)

Fra jord til bord sa...

Ja, kom gjerne med tilbakemelding på det Trudemor, så skal jeg erstatte de oppskrifter med sitron til eddiksyre om det tåles bedre.

trudemor sa...

jepp da har jeg prøvd å spise speltbrød og speltknekkebrød lagd på myse. Har latt det stå i flere dager. Og det gikk helt fint, reagerte overhode ikke så er ganske fornøyd nå! Heller ikke min hyperglutensensitive sønn har klaget på magevondt ...Nå skal jeg lage en pizzadeig m spelt og myse som jeg bare skal la stå et døgn( blir endelig fredags-pizza igjen) og så får vi se hvordan det går :-)

Anonym sa...

et spørsmål til trudemor: hvordan har du tidligere reagert på å spise gluten. Er du av de som er blitt litt uvel med magevondt, eller som min datter som får store magesmerter, oppkast og diare i et døgn etterpå? (og det etter få smuler) Tenker at graden av reaksjon vil være en forskjell på om du tåler surdeigsbrød eller ikke. Jeg er kun glutensensitiv og tåler surdeigsbrødet godt. Håper en dag hun også kan spise nybakt surdeigsbrød.... det er jo himmelen for oss som har spist glutenfritt i mange år.

Christer sa...

:)

Camilla sa...

Hei Christer! Jeg har en far og söster som har cöliaki og holder pä ä teste ut om de kan spise surdeigsbröd. Förste forsök var ikke vellykket og begge fikk kraftig reaksjon. Stemmer det at när man bruker vanlig mel under 2. heving at det er grunnen til at de reagerte pä brödet? Hva kan jeg bruke da? Glutenfritt mel?

Hvis jeg bruker mandelmelk i surdeigsbröd, blir enzymene i mandlene brutt ned naturlig eller mä jeg blötlegge de i eddik först? Hvor lenge blötlegger du nötter/frö for at eddik smaken skal bli borte? Sist jeg lagde mandelmelk ble den veldig syrlig, men jeg var kanskje litt utälmodig...

Häper du har hatt en fin tur til Tirol! Vet du om det er mulig ä kjöpe ost direkte fra Käserebellen? Min svigerfamilie bor 40 minutter unna og svigermor er veldig opptatt av bio produkter. Hadde värt morsomt ä kunne tipset henne om gode kvalitetsprodukter!

Det var mange spörsmäl, men det er viktig ä fä det riktig när man gjerne vil legge om kosten og samtidig fä med seg flere pä veien! Hilsen Camilla

Christer sa...

Ja du må syrne alt mel om glutenet skal uskadeliggjøres i all deig, så det duger ikke å tilsette mel til surdeig med mindre løsningen står i minst 7 timer før den bakes.

Jeg ser ikke helt vitsen med disse mandelproduktene i ting iom at de er problematiske og trenger å bli syrnet de også. Jeg vet ikke helt hva mandelmelk inneholder da jeg ikke har sjekket, men jeg ville ikke brukt det. Enzymene er de som bryter ned, ikke de som blir brutt ned i surdeigen, men de inaktiveres eller ødelegges av varme. Om du tilsetter mandelmelk i surdeigen, så vil alle problematiske ting i denne også bli brutt ned av melkesyrebakterier.

Käserebellen har kun 1 butikk der de selger egne oster og den ligger i Sulzberg der de produserer ostene.

Lykke til med surdeigsbakst :)

Anonym sa...

Camilla, flere tips om gluten og kasein og bl.a cøliaki og såkalt glutenintoleranse i kommentaerfeltene her om det er av interesse -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle_26.html

Som du vil se har jeg en helt annen forståelse for og tilnærming til dette med gluten/kasein og helseproblemer enn det som promoteres i den offentlige helsepropagandaen.

Mennesker med cøliaki har betennelse i tarmen og redusert næringsopptak på den ene siden, og økt lekkasje i tarmen hvor substanser fra tarmen lekker inn i blodet, hvor de forårsaker immunreaksjoner. Skal man bli frisk fra cøliaki må man unngå også surdeig i en periode mens tarmen bygger seg opp igjen og betennelsen stoppes via konsum av animalske matemner som inneholder bl.a aminosyrer som glycin og glutamin, samt fettsyren smørsyre som trenges for å reparere tarmceller. Mellomkjedede fettsyrer i smør og kokosolje stopper også betennelser i tarmen, og det samme gjør økt konsum av matemner rike på B vitaminer, som bl.a lever, nyrer, hjerte, etc.

Både glutamin og glycin, samt mer protein generelt i kosten, stimulerer magesyreproduksjonen, som er den egentlige faktoren som gjør at gluten og/eller kasein forårsaker tarmbetennelser som bl.a cøliaki.

PirkePetter

Anonym sa...

Kommentarfelt med bok og/eller filmlinker -
http://liveneshage.blogspot.no/2013/12/vinner-av-logokonkurransen-til.html
http://liveneshage.blogspot.no/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html
http://liveneshage.blogspot.com/2013/09/naturkjttvarer-fra-juffinger.html?showComment=1380464670696#c5703614302327760480
http://liveneshage.blogspot.com/2013/08/ostekrisen.html?showComment=1379116804123#c2011465611404908884
http://liveneshage.blogspot.no/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html

PP

Anonym sa...

Hei PP
Har jeg fått med meg feil eller er det uheldig å syrne/lage kefir med melk som har stått lenge kald?(over 1 uke)

Den greske

Anonym sa...

Hvis en må ta røngen og MR hva kan en gjøre for å beskytte seg mot den farlige strålingen? MR er vel basert på magnettisme men skjønner at det er skadelig alikevell. Kan en gjøre noe i forkant/ etterkant for å redusere skedevirkningene?

-Spikern

Anonym sa...

Ikke om du tilsetter litt ny, upasteurisert melk. Melk som har stått kald så lenge har ingen nevneverdig mengde melkesyrebakterier, slik at den ikke gjærer seg selv uten tilførsel av ny melk.

PP

Anonym sa...

Et generelt mer næringsrikt kosthold enn standard vestlig kosthold inneholder alt du trenger for å avgifte strålingsvirkninger i kroppen. Spesielt mer protein, og magnesium, sink og B vitaminer, samt fettløselige vitaminer er viktig i slike prosesser, samt for å reversere eller reparere eventuelle genskader.

PP

Anonym sa...

http://liveneshage.blogspot.com/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html?showComment=1390556501717#c1038151092370709664

Forresten, en ting jeg la merke til nå nettopp som jeg ikke fikk med meg da jeg skummet over teksten. Skjule dårlig hørsel når jeg var barn, sier du? Nei, jeg visste ikke at jeg ikke hørte. Det jeg mente med å være smart var det at jeg brukte alt det på å få med meg ting samtidig som jeg lærte meg å lese uten å ane hvordan jeg gjorde det. Husker det ikke, så min teori er at jeg lærte meg det med å se på teksten på TV'en. Jeg husker at det var som om en ny verden åpnet seg da jeg fikk første høreapparatet. Men med det kom andre ting også. Uheldigvis.

Marit

Anonym sa...

PS: Alt det andre som du skrev til meg blir jeg ikke å svare på. Grunnen er enkel; jeg kjeder meg veldig dersom jeg må forklare ting, så da gjør jeg heller noe annet som er mer lystbetont. Det er sikkert en negativ side, i følge noen. Men det bryr jeg meg ikke om.

Så da vil jeg snart skrive til Frøken Gammeldags på noe jeg synes var morsomt å lese.

Marit

Anonym sa...

Frøken Gammeldags, det var artig å se at du nevnte boken Den Niende Innsikt.

Den var også en av mine favoritter før pga. samme grunn som deg. Prinsippene, og det han skrev om kontrolldramaene. Flere år senere fant jeg ut hvor informasjonen om det kom fra. James Redfield har selv sagt at han fikk sitt liv endret og var meget dypt imponert over en bok en psykiater skrev. Den heter "The Games People Play" av Eric Berne. Eric Berne er kjent som opphavsmannen til transaksjonsanalyse. Litt tørr bok, men veldig interessant, for der ser man hvordan mennesker utveksler med hverandre og fra hvilke nivå. :-)

Marit

Anonym sa...

PP; takk utførlig svar i tidligere bloggkommentar. Jeg er helt med på atvirus og patogene bakterier ikke finnes, og det er bare utrolig godt. Har tidligere vært redd for å bli "rammet" av sykdom, men det tenker jeg ikke på lenger nå, kjenner bare styrke i å vite at jeg i fremtiden selv vil ha kontroll på (og ansvar for) egen helse. Det føles sunt!
(Må for øvrig bare nevne kort om min brødgivende samboer at han er svært hjelpsom og uselvisk på andre områder, han handler inn alt jeg ønsker, henter pakke etter pakke på Posten, henter melk hos bonden, og sier lite om kostnader selv om han synes det er dyrt, og maten tar jo stor del av inntekten. Ikke lett å være sammen med en som har vært syk i mange år. Men det hadde jaggu vært lettere om vi var mer på lag. Men men :)
Ikke lett å skille lag heller når man har et lite barn, barnets følelser og det praktiske i å få alt til å gå rundt med besteforeldre som barnevakter, jobb etc. går naturligvis foran alt annet, så det blir en avveining alt sammen. Men dersom vi skiller lag om et år eller tre, og omsorgsfordelingen blir 50/50, 60/40, 70/30 eller hva vet jeg (selv om det eneste jeg vil er å være sammen med barnet mitt hele tiden, og derfor kvier sterkt for å bryte opp), og det bare er jeg som serverer kraftkost imens han gir butikkbrød, Bremykt, oppdrettsfisk og alt dette vanlige: Hvordan blir det for helsa til barnet da? Dette er noe jeg bekymrer meg for, og som jeg gjerne skulle vite mer om, slik at jeg forhåpentligvis kan slippe noe av bekymringen. Hvor mye dårlig mat kan en liten kropp tåle, i hvor stor grad evner kraftkosten å beskytte?
Ø, igjen

Petra sa...

Et hverdagsspørsmål til Pirkepetter:
Hvor mange kopper kaffe per dag er ok dersom man er frisk, og hvor mange kopper grønn/sort te? (Til de som ikke vet: er fluor i grønn og sort te, og fluor setter ned funskjonen til skjoldbrukskjertelen.) Har funnet ut at det er beskheten/bitterheten i kaffe og grønn/sort te som jeg synes er så godt. Pukka og Yogi har mange teer, men det blir ikke det samme. Eller er det noen her som vet om noen urteteer som har en form for bitter smak i seg?

Og et rart spørsmål eller 2. men håper det går: Ikke vært i solen på noen år. Aldri vært så blek (men fattet). Kan noen helt korte turer i solarium når sommeren nærmer seg være en god måte å forberede huden på? Eller er solarium bare dritt og tull?
Var såvidt ute i fjor sommer, bare noen timer et par ganger, er vant til å bli brun, ikke brent, men ble brent overalt, og fikk veldige merker på brystet helt oppover nesten mot halsen, veldig forsterkning av noe som tidligere har vært svake pigmentflekker, ser ut som jeg har vært skåldet en gang, så rart, nesten som om alle gamle solbrentheter plutselig kom til overflaten og ble der. Er der fortsatt nå, 6 mnd etter! Bare litt svakere. What to do? Bare vente på at merkene går bort, siden jeg spiser jo tradisjonsmat? Ser veldig stygt ut, redd det blir enda verre til sommeren med bare et fnugg sol på. (Jeg går ikke på ppiller eller tar noen medisiner.) Er det kanskje hormonubalanse?

Anonym sa...

Om mulig en unødvendig kommentar fra meg, men bare nevner at jeg ikke synes det er særlig spesielt å lese/skrive som 4-åring. Jeg begynte selv å lese/skrive da jeg var 4, og har lest bøker siden jeg var 5. Det som imidlertid er forholdsvis spesielt, er å lese bøker om urter som 4 åring - for ikke å snakke om det å ha utarbeidet et komplett og optimalt kostholdsprogram som 15-åring. For meg gikk det stort sett i Gulltopp-bøker ed stor skrift, hvor en gjeng på 4 barn skulle løse ulike mysterier (som 5-åring altså, jeg begynte jo å lese andre bøker etterhvert).

Ellers har jeg lest de siste kommentarene med stor interesse, og synes det er mange både spennende og interessante ting som har kommet frem de siste dagene. Synes også det er deilig å se at det er flere som tenker slik jeg selv gjør det - og ikke minst klarer å sette ord på det. Ellers er jeg selvsagt med på alt PP sier - men er ikke i nærheten av å kunne forklare det slik han gjør det. Er vel heller slik at jeg "føler" disse tingene, men uten å verken kunne forklare eller sette ord på. Av og til klarer jeg å leve etter dette - og det kjennes ikke mindre enn fantastisk, av og til er det mer vanskelig. Men jeg vet at det er opp til meg. Alltid. Uansett er det kjekt å kunne "skravle" litt om slike ting - har enkelte heftige diskusjoner med en nær venn som er "Seth-nerd", men som ler og avviser det som "piss" at kosthold skal ha noe å si verken fra eller til (han mente ordet "antinæringsstoff" i seg selv var en "hån" mot skaperverket - men selvsagt uten å ha den ringeste anelse om hva et antinæringsstoff egentlig er for noe), og ellers har jeg min mann som er overbevist om at mat har alt å si, men som synes det er mer vanskelig å forholde seg til "Seth-tilnærmingen", dvs. at man selv skaper sin egen virkelighet på bakgrunn av tanker og følelser i nået.

Vel, dette var mest skravel fra min side,

Nøtteliten

Anonym sa...

Så noen hverdagsspørsmål fra meg også:

1. Hvis jeg skal melkesyregjære ingefær (for å lage ingefærøl eller ingefærekstrakt/ingefærsaft), er det nødvendig å skrelle den først?

2. Jeg legger merke til følgende: "Jeg anbefaler kun kokos eller sesamolje, og disse er, utover ghee, de eneste som har vært brukt tradisjonelt (dvs i tusener av år) også i hudpleie. Sesamolje er flerumettet fett, men inneholder en antioksidant, sesamin, som forhindrer at fettet oksiderer i kontakt med luft og lys." Er det dermed sagt at ulike former for "smør" bør utelukkes til hudpleie? Jeg tenker først og fremst på sheasmør, men hva også med bivoks? Jeg tenker å lage meg en liten parfyme, og har funnet en oppskrift hvor man bruker bivoks.

3. Kuldekremmaset begynner snart i barnehagen. Jeg tenker at jeg kan sende med nær sagt hva som helst, bare det ikke inneholder vann. Vil en blanding av kokosolje og sesamolje funke som kuldekrem for barn? Trenger man i det hele tatt en slik kuldekrem som disse barnehageansatte maser så om?

4. Tang og tare igjen. Jeg tenker å plukke dette ferskt, for så å melkesyregjære i salt og myse. Bor i et forholdsvis rent område av landet, men begrepet "rent" er da også relativt. Bor på en øy, med bilvei rundt hele øya - og dermed bilvei tett inntil strandlinje. Ellers er det jo eventuell forurensning fra f.eks havet i seg selv. Er det trygt å plukke tang og tare for konsum langs en hvilken som helst strand, eller kan eventuell forurensning være et problem her?

5. Ser du har lastet opp e-bøker om tilberedning av mat i "Crock Pot"/"Slow cooker". Har lyst til å kjøpe meg en slik, men ser at de fleste er laget av glasert keramikk. Har lest en del rundt i et forsøk på å finne ut mer om dette, og eventuelt finne en Crock Pot uten bly. Ser at dess mer jeg leser, dess mer er det bare å rive seg i håret. Vet du selv om en slik Crock Pot som trygt kan brukes slik at man slipper å tenke på at man kanskje serverer sin familie blyholdig mat til middag?

PS: Takk igjen for referanser som du ga meg i forbindelse med Fibermyten, Kolestrolmyten osv. Gaven til barnehagen ble tatt godt i mot, og i alle fall èn av de ansatte har begynt å lese.

Nøtteliten

Anonym sa...

Ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg skal utfordre meg selv litt.

Pirkepetter, det du sier om stjerner og planeter/universet er jeg i stor grad enig i. Om enn på en litt annen måte.

Angående det jeg sa om astrologene så var poenget hva de sa til meg om meg. Ikke om jeg tror på astrologi. Folk forteller alltid noe fra sitt eget ståsted...

Over til noe annet; du sa en gang at du hadde en liste med vitenskapelige studier. Men postet det ikke her i bloggen fordi det var altfor mye.

Hadde det vært mulig om du sendte e-mail med den listen til Christer, og at han sender til meg for eksempel? For det hadde vært veldig fint om den listen kom med i "Pirkepediaen" som det nå er dugnad for å få satt sammen.

Marit

Anonym sa...

Ok, jeg forstår. Det høres bra ut. Synes også jeg har lest noe om at det kan være lurt å innta ekstra mye mettet fett i forkant feks kokosolje og ta epsomsaltbad blandet med natron i etterkant av slike prosedyrer. Vet du noe om det?

Spikern

Anonym sa...

Nøtteliten, om crock-pot:

Kan jo gjøre noe annet? Å bruke en av disse römertopf-keramikkformene og sette det inn i ovnen på lav varme. Eller bruke en av disse ovnsformene i glass.

Marit

Anonym sa...

Ja, det er sant Marit. Er jo forsåvidt det jeg har gjort til nå. Er ikke så glad i Römertopf, fordi jeg synes maten blir litt tørr, men jeg har en glassform (Pyrex) med lokk, og den funker greit. Lurer på om det går an å lage risgrøt i den slik man lager i Crock Pot?

Nøtteliten

Anonym sa...

Noe annet jeg kom på er dette med jern-sprøyten jeg fikk da jeg var født. Det var moren min som sa at jeg ble forgiftet pga. at jeg fikk for stor dose med jern. Det fant de ut senere på grunn av barnetennene mine. De ble brune, sa hun. Men de falt av og jeg fikk nye tenner som var vanlige. Grunnen til at jeg nevnte det var fordi jeg lurte på om det å få for mye jern da kan skape problemer senere i livet?

Marit

Anonym sa...

Når jeg sier fettløselige vitaminer så er mettet fett og dyrefett inkludert, da du kun finner slike vitaminer via slikt fett. Da utenom fiskeolje. Kokosolje er også helt ok, men bidrar ikke med vitaminer av betydning.

Bad med engelsk salt er bad med magnesiumsulfat, som er en kilde til magnesium. Jeg anbefaler ikke natron samtidig.

PP

Anonym sa...

Jeg kan ikke skjønne at det skal være mulig å lære å lese av å se på tekst på tv når du både ikke hører lydene som viser hvilke bokstaver og ord som er involvert, og heller ikke kjenner bokstavene i utgangspunktet.

Jeg er helt åpen for at merkeligere ting kan skje, og at det er fullt mulig å lære ting utenom kanaler som er offentlig aksepterte, men du prøver i flere kommentarer å gi inntrykk av at du er unik og spesiell, og da uten sammenheng til selve temaet i innlegg/kommentarer, slik at du gir inntrykk av å ønske oppmerksomhet og nærmest applaus fordi du var/er tilsynelatende så oppegående.

Og, reaksjonen din på min forrige kommentar, hvor jeg lister opp utsagnene du har kommet med om deg selv i flere kommentarer, og hvor du antyder misunnelse eller mindreverdighetskompleks fra min (og andres – mennesker som i følge deg reagerer når du vil dele informasjon) side, fordi jeg, i følge deg, kapper av deg hodet fordi du prøver å dele informasjon (med mye deg selv i), forsterker bare min konklusjon om at du dikter ting opp. Reaksjonen din er typisk lystløgner, hvor man enten reagerer aggresivt gjennom å gå til personangrep, eller som deg, ved å ty til offerrollen (folk kapper av deg hodet når du prøver å dele det du kaller informasjon – stakkars deg mao, du er et misforstått geni eller liknende). Uten å verken ville såre eller fornærme deg, så står min konklusjon av deg. Vil du bidra og hjelpe andre, gjør bare det, men hold dine tanker om deg selv og din unike personlighet for deg selv så lenge det ikke er relevant for det som diskuteres.

Hadde du faktisk vært så unik som du fremstiller deg selv, du med fødselshoroskop/kart som både er umulig og tungt, og som gir mennesker som går rundt nesten som levende døde, hadde du ikke hatt det behovet du åpenbart har for å hevde deg selv.

PP

Anonym sa...

Må bare beklage disse ordene. Jeg tenkte at jeg skulle være så ærlig at jeg sa hva jeg følte akkurat der og da. Samboer sa til meg tidligere at jeg burde si at jeg forstår ikke dette med sosiale koder. Og ofte har mine ord blitt misforstått. Men jeg ville ikke si det, og da ble det bare tull.

Marit

Anonym sa...

Skyver du tanken om kontroll inn i fremtiden, lurer du deg selv, og verken skaper eller tiltrekker noe som kan bedre din situasjon. Følelse og tanke om kontroll må være her og nå, ikke en gang i fremtiden. De fleste som tenker slik lever ofte hele liv hvor de mener at bare de får gjort sånn eller slik, får mer tid på seg, mer penger, etc, så skal de ordne opp, klare seg, komme seg på topp, etc. Dette er hva som kalles livsløgner, hvor man lyver til seg selv, og derfor hindrer seg selv i å gjøre, tenke og føle, det som er nødvendig for å bryte løs fra en vanskelig livssituasjon. Jeg insinuerer ikke at du er livsløgner, men nevner dette fordi denne ”i fremtiden holdningen” er den vanligste løgnen mange mennesker bruker for å holde ut livene sine.

Tenker du på kontroll i fremtiden sier du også samtidig til deg selv og kroppen din at en gang skal alt bli bra, men ikke nå. Mao så forteller du deg selv at du er kraftløs, og til kroppen din sier du ”du er syk.” Og dette gjør du samtidig som du prøver, via kosten, å bli frisk og med nok kraft til å ta kontroll over deg selv og livet ditt. Er det slik, motarbeider du deg selv, og din egen fremgang. Bare en tanke.

PP

Anonym sa...

Oj, der skrev du visst før jeg posta det jeg posta.

Som du ser nedenfor her så sa jeg:

"Må bare beklage disse ordene. Jeg tenkte at jeg skulle være så ærlig at jeg sa hva jeg følte akkurat der og da. Samboer sa til meg tidligere at jeg burde si at jeg forstår ikke dette med sosiale koder. Og ofte har mine ord blitt misforstått. Men jeg ville ikke si det, og da ble det bare tull."

Kan ikke si annet enn at jeg fikk meg et skikkelig støkk når alt det ble satt sammen i en og samme korte notis. Ser jo at det ser ut som om jeg skulle være så "spesiell". Så har jeg det med at jeg reagerer veldig på det med løgn. Påminnelse om sjokk jeg fikk i fortiden.

Jeg har ingen annen forklaring på det at jeg lærte å lese enn det at jeg var telepatisk. For jeg husker jeg hørte bestemor sin stemme når hun satt i stolen med meg på gulvet foran stolen, og gjentok ord for at jeg skulle lære å si de. Det må være noe slikt, for moren min har sagt mange ganger at jeg hører tanker....jeg bruker å si "hæ", uten at noen har sagt noe osv.

Marit

Nøtteliten sa...

Jeg har begynt å sette fersk melk i gangen (ganske kaldt der, men ikke minusgrader) ett til to døgn før syrning med melkekefirkorn, fordi jeg ønsker å skumme litt fløte til bruk i diverse godsaker. Er det dumt å la det stå så lenge? Bør jeg heller sette i romtemperatur? Ser for meg at fløten kan bli litt for syrlig på smak da, men ble veldig usikker nå når jeg leste om denaturering av melkesyrebakterier når melken settes kaldt.

Nøtteliten

Anonym sa...

Ps, en mann som, på den ene siden ikke respekterer deg og dine meninger og verdier, og på den andre mener hans egne meninger og verdier teller mer, elsker deg ikke. Det er mulig han gjerne vil elske deg, men er redd for å bryte med indoktrineringen/gå ut fra sin mentale komfortsone. Om det du sier til ham stemmer, og du faktisk kan spise deg frisk, vil være et slag i ansiktet på ham med tanke på den indoktrineringen han går gjennom via utdannelsen. Det kan gjøre ham redd, fordi det vil tvinge ham til å stille spørsmål ved det han lærer og har lært. Om han identifiserer seg sterkt med rollen som kommende lege, så vil dine meninger, og især om disse viser seg å stemme (om du spiser deg frisk), true ham som person også, og tvinge ham til innrømmelser ovenfor seg selv han kanskje ikke er villig til eller i stand til å gjøre.

Det at han henter ting og bidrar rent praktisk kan også antyde at han trives i rollen han har ovenfor deg. Da at han har makt over/kontrollerer deg, eller gjerne at han tror han hjelper deg til helbred gjennom dette, og dermed at han trives i/finner seg selv i rollen som din helbreder eller vokter. I og med hans meninger om det du gjør, tror han ikke at det vil hjelpe deg å bli frisk, slik at han kanskje bare venter på ”hva sa jeg” utsagnet.

Når det gjelder småen, så vil et liv med bare deg være mye bedre for barnet enn et liv hvor det vet veldig godt at mamma og pappa ikke egentlig elsker hverandre. Barn vet alltid slike ting, og det er antakelig mer ødeleggende for det enn selv vanlig kost. Barnet tåler vanlig kost så lenge det vil få skikkelig mat senere, som kan reparere og reversere det som måtte være av skader og helseproblemer

PP

Anonym sa...

Jeg leste ikke akkurat bøker om urter da, men interessen min for slikt ble vekket da ettersom jeg fikk en astrologibok fra mormor, og hvor det var et lite og temmelig overflatisk (og uvitenskapelig og lite logisk) kapittel om hvilke urter og matemner som liksom skulle være bra for akkurat mitt tegn. Det fikk meg til å ville undersøke saken nærmere. Denne boken ble raskt tatt fra meg av de kristne ansatte på huset mitt, men ikke før jeg hadde fått bladd tilstrekkelig i den til å huske det meste jeg hadde lest.

"The thoughts and beliefs that we want to re-arouse are those that were often predominant in childhood... They are spiritual, mental, emotional and biological beliefs that are innately present in the birth of each creature. Children believe not only that there will be a tomorrow, and many tomorrows, but they also believe that each tomorrow will be rewarding and filled with discovery. They feel themselves couched in an overall feeling of security and safety, even in the face of an unpleasant environment or situation. They feel drawn to other people and to other creatures, and left alone they trust their contacts with others. They have an inbred sense of self-satisfaction and self appreciation, and they instinctively feel that it is natural and good for them to explore and develop their capabilities. They expect relationships to be rewarding and continuing, and expect each event will have the best possible results. They enjoy communication, the pursuit of knowledge, and they are filled with curiosity. All of those attitudes provide the strength and mental health that promotes their physical growth and development. However simple those ideas may sound to the adult, still they carry within them the needed power and impetus that fill all of life’s parts. Later, conflicting beliefs often smother such earlier attitudes, so that by the time children have grown into adults they actually hold almost an opposite set of hypotheses. These take for granted that any stressful situation will worsen, that communication with others is dangerous, that self-fulfillment brings about the envy and vengeance of others, and that as individuals they live in an unsafe society, set down in the middle of a natural world that is itself savage, cruel, and caring only for its own survival at any cost."
Session 6/3, Page 248

PP

Nøtteliten sa...

Vakkert om barn! <3 <3 <3 (= tegn for hjerte/kjærlighet) Antar dette er Seth? (jeg husker han ikke utenatt). Husker spesielt godt en "krangel" jeg hadde med min bror da jeg var cirka 4 år (min bror ett år eldre). Jeg sa til han at ALT er mulig (jeg var veldig bestemt). Han sa nei, alt er ikke mulig. Vi begynte å "krangle" om dette, og han pekte på en panelovn som var montert på veggen under vinduet i rommet. Så sa han, også veldig bestemt: -Det er for eksempel ikke mulig for et menneske å gå bak den ovnen. Joho, svarte jeg - MEGET triumferende og med "nesa i sky", jeg kan gå dit i TANKENE mine! Nå i voksen alder er min bror et geni (mine ord, fordi han imponerer meg) hva angår matematikk og fysikk, logisk regning, statistikk osv. Og jeg - vel, jeg er fremdeles den i familien som ikke godtar noe bare fordi den som fremmer en påstand er eldre enn meg eller heter lege, professor, forsker eller hva det nå måtte være.

Igjen - nydelig tekst av Seth. Måtte denne barnlige tilnærmelsen til livet igjen bli min!

Nøtteliten

Anonym sa...

1 – nei

2 – ghee er smør, og smør er helt ok som hudpleie. Verken sheasmør eller bivoks er smør, selv om ordet brukes i forbindelse med førstnevnte. Jeg anbefaler ikke sheasmør eller andre former for nøttesmør, men bivoks er helt ok, og har lang fartstid innen hudpleie og kosmetikk

3 – ja til første spørsmål, og har ingen anelse på andre. Jeg har aldri hørt ordet kuldekrem før, men så har jeg ikke andre barn heller, utover meg selv

4 – tang og tare går helt fint så lenge det ikke er snakk om hyppig utslipp av kjemikalier, etc fra nærliggende fabrikker. Kjemikalier i tang og tare frigjøres ikke i nevneverdig grad i kroppen, da disse er bundet til ulike substanser, i hovedsak alginater og liknende substanser.

5 – i grunnen ikke. Jeg bruker selv keramikk, og gir blaffen i eventuelle nivåer av tungmetaller, da jeg er klar over hvor mange næringsstoffer som binder og fjerner slike

PP

Anonym sa...

Nøtteliten ang kuldekrem har jeg tenkt litt likt som ang kokosolje/mettet fett og sol at mettet fett i kropp også beskytter mot kulde som mot sol. Kan hende jeg er helt på viddene men det kan vel PP svare på?

PP har noen spørsmål om grønnsaker som jeg lurer på om du kan svare på. Jeg vet at i et tradisjonelt kosthold er dette bare tilbehør og bør melkesyregjæres først. Vet også at grønnsaker i korsblomstfamilien bør man ikke få i seg for ofte. For tiden klarer jeg ikke melkesyregjære grønnsaker, dvs holde styr på mange sydende krukker etc. Kan du si noe om tilberedning av grønnsaker som tilbehør ellers hvis man ikke melkesyregjærer?
Har lest at hvis man kutter potet i 2 og koker opp, så bytter vann og koker opp lar de koke så reduseres stivelsen i poteten, stemmer dette?
Når jeg lager grønnsaker koker jeg ofte opp først og lar de koke en stund, før jeg evt etterpå steker de i smør. Er dette en prosess for mye? Blir det som er av næringsstoffer ødelagt ved koking, evt denaturneres det ved koking og bør trekkes? Hvor lang tid bør grønnsaker kokes, eller bør de dampes? Jeg ser at i saktekoking av mat har mange grønnsaker i sammen med kjøttet, men så vet jeg at du har skrevet at man ikke bør bruke kokevannet til grønnsaker pga antinæringsstoffer i dette. Ved bruk av crock pot eller rømertopf bør man koke grønnsaker for seg selv og ha i mot slutten av koketiden? Gjelder dette alle grønnsaker utenom alle typer løk, eller er det noen løk som har antinæringsstoffer i seg? Er det slik at løk helst ikke bør varmebehandles? Har du litt helsebringende info om løk? Mange spørsmål, vil bare så gjerne ikke ødelegge de nøringsrike matemnene med feil tilberedning av tilbehør.

Hilsen snurre sprett

Anonym sa...

Injeksjoner av jern gir mulig midlertidig brunfarging av huden, ikke tennene. Da må du i så tilfelle få jernet oralt. At man først fant ut senere at du hadde fått en for stor dose, og da via tennene, er ren idioti. Les litt om symptomer på for mye jern, så skjønner du hva jeg mener. Skal du først lyve, bør du i det minste vite hva du lyver om.

Hva det enn er som er med deg, så lenge du fortsetter å dikte opp ting blir du ignorert fra min side, og jeg anbefaler dem som sier de vil samle informasjonen jeg har skrevet her og der om å utelate deg.

PirkePetter

Anonym sa...

Gail Damerow, "Storey's Guide to Raising Chickens (3rd edition)"
English | 2010-01-20 | ISBN: 1603424695 | 448 pages | EPUB, MOBI | 11.0 mb + 12.4 mb

Here is all the information you need to successfully raise chickens — from choosing breeds and hatching chicks to building coops, keeping the birds healthy, and protecting them from predators. This revised third edition contains a new chapter on training chickens and understanding their intelligence, expanded coverage of hobby farming, and up-to-date information on chicken health issues, including avian influenza and fowl first aid.

http://k2s.cc/file/52e2ade7f070c/aJwe6Npi.epub
http://k2s.cc/file/52e2ae116dc58/aJwe6Npi.mobi

PP

Anonym sa...

Det er et spørsmål du må svare på selv. Undersøk helsevirkningene av kaffe og grønn og sort te, og avgjør for deg selv hvorvidt fordelene oppveier ulempene.

Om kaffe –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1366778375089#c5813993530029222310
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1374712699929#c5839968191708507897
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1374711942263#c5075283231052687711
http://liveneshage.blogspot.com/2012/12/kongens-pepperkaker.html?showComment=1373429807708#c5497679518062830523

Solarium er helseskadelig uansett lengde og hensikt. Jeg har lest det som er av nyere forskning som tilsynelatende frikjenner solarium hva gjelder helsefare, men den nyere forskningen motbeviser ikke tidligere forskning som viste helseskade.

Hudsymptomene dine sier meg ikke noe alene, da de næringsmangler som kan stå bak også ville fremme andre symptomer. Hvilket du ikke oppgir. I tillegg sier du at du spiser tradisjonsmat, hva du nå enn legger i det. Og slik at næringsmangel er usannsynlig.

Nok en gang; til dere som sier dere spiser tradisjonskost eller mat, utdyp det. Det jeg forstår med tradisjonskost er som regel noe helt annet enn det dere selv legger i det.

PP

Anonym sa...

Du går ikke noe sted i tankene dine, men forflytter deg selv som bevissthet via energilegemet som tradisjonelt kalles astrallegemet. Øver du deg en del på å flytte deg rundt i et rom, mens du samtidig ser på deg selv der du f.eks sitter i stol eller sofa med øynene lukket, så varer det ikke lenge før du kan gjøre dette helt bevisst, og med alle sanser fokusert om opplevelsen. Da på den måten at den føles fysisk, at du kjenner du står på et underlag, at du kan ta på ting i rommet, etc og føle dem som var de fysiske, osv.

Etterhvert kan du utvide dette til å gjelde utflukter til andre rom, og senere gjerne også utendørs. Når du mestrer dette såpass at du opplever det å være ute av kroppen som om du fremdeles er mer eller mindre fysisk, kan du gjerne variere opplevelsene ved å velge andre verdensversjoner av det du opplever. Fra der av er der ingen grenser, og når din tid kommer, vil du ganske enkelt bare gjøre som du allrede har gjort mange ganger, men hvor du denne gangen forlater kroppen for godt.

PP

Anonym sa...

Snurre sprett, spøkelseskladden, skaftetryne, petra, dolly, minni mus, mikke, daffy....snart har vi hele Donaldgjengen i bloggen!

Bruk av animalsk fett i trynet mot kulde/frostbitt er gammel kunnskap, og bla omtalt i info om urinvånersamfunn som bl.a eskimoer, samt i hostorier om oppdagelsesreisende, antropologer, polfarere, etc

Kok og stek grønnsaker som du vil, og bruk noen rå nå og da som du vil.

Antinæringsstoffer deaktiveres i grønnsaker, nøtter, frø, etc, og lekker normalt ikke ut i kokevannet. Belgfrukter, som inneholder bl.a såpestoffer, bør kokes i nytt vann etter bløtlegging.

Jeg bruker selv grønnsaker i hele koketiden når jeg sløvkoker, og dette gjør at safter og aroma fra grønnsakene blander seg godt med kraftsubstanser og saft, etc fra animalske matemner.

Løk kan spises rå, stekt eller kokt som du føler for. Helsebringende info om grønnsaker får du fra propagandamaskineriet til den multinasjonale industrien, ikke meg. Søk f.eks på health benefits of onion, så får du info.

PP

Anonym sa...

Nei, det er vel ikke annet enn at jeg aldri har sjekket opp det med jern og brune tenner. Så da trodde jeg det var slik. Og jeg må nok spørre om det var sprøyte eller oralt det jeg fikk, for jeg kan huske feil.

Marit

Anonym sa...

Hverken jeg eller Marit har noen interesse av å drive med løgn eller fanteri PP.
Jeg vet ikke helt hva som er din bakgrunn for å kalle min samboer for å være en løgner, men jeg synes det er alvorlig og krenkende.
Vi begge skyr løgnere som pesten da de ikke bringer med seg noe godt ut i denne verden.

Hilsen
David

Nøtteliten sa...

Tusen hjertelig!

Barnehageansatte (og helsemyndighetene) mener små barn må bruke en spesiell krem i ansiktet for å beskytte huden mot kulde i vinterhalvåret => kuldekrem. Selv vokste jeg opp i en landsdel hvor det var helt normalt med minus 20 og kaldere. Var ute stort sett hele tiden, og brukte aldri kuldekrem. Har alltid hatt kjempefn hud, og har det fremdeles. Dermed mener jeg dette kuldekremmaset bare er bløff og bøff.

Blir enklere nå å lage ting med ingefær, og de andre svarene dine er veldig nyttige. Tusen takk igjen.

Nøtteliten

Nøtteliten sa...

Såvidt jeg vet er ikke Snurre Sprett, Petra, og Daffy en del av Andeby-miljøet, selvom Snurre Sprett og Daffy er Disney figurer. Petra har jeg aldri hørt om i Donald- og/eller Disneysammenheng. Forøvrig mener jeg Spøkelseskladden fortjener en renessanse, da han (henne?) har forsvunnet helt fra Andeby, noe som også kan resultere i at Politimester Fix eventuelt vil nærme seg en tilværelse som "naver" - med mindre Storeulv og vennene hans øker sin kjeltringvirksomhet betraktelig.

Anonym sa...

Snurre Sprett: Jeg har også lurt på dette tidligere, og etter noen kommentarer fra PP har jeg begynt å legge grønnsaker i mysevann kvelden før. Mulig det er å være veldig nøye, men såfremt jeg husker det og/eller har grønnsakene i hus, så synes jeg det er ok å gjøre det på denne måten for å være helt sikker.

Nøtteliten

Anonym sa...

Til Christer:'
Jeg ser på Tidsporten at du er utsolgt for Epsom-salt, og at du kun har Himalaya-salt tilgjengelig akkurat nå. Er disse to saltproduktene likeverdige?
Hilsen Berit

Anonym sa...

Barnehagen min maser heldigvis ikke om kuldekrem, men la ut denne linken på hjemmesiden: http://www.barnehage.no/no/Nyheter/2014/Januar2/Kuldekrem-eller-ikke/
Er det vind og mange kuldegrader, så er ungene uansett inne siden de bare er 1-3 år. Så jeg tenker ingen kuldekrem i barnehagen :-)

mvh
Kristin

Anonym sa...

Litt verre er det kanskje når de begynner å gnåle om solkrem, for her tror jeg de er litt mer pågående .. Men heldigvis har de ikke råd til å spandere det på oss :-)

Anonym sa...

Hei PP, kan jeg spørre hvorfor du ikke anbefaler sheasmør? Vår lille gutt på 1,5 år har atopisk eksem, (som jeg håper han skal bli kvitt med tradisjonskost) og ingenting av kremer vi har prøvd har hjulpet så bra som å smøre ham med en blanding av sheasmør og kokosolje. Vi har tidligere prøvd alskens kremer med 50 forskjellige ingredienser fra apoteket, og var så glade for at vi til slutt fant noe som virket så bra og føltes trygt å smøre ham med.

Bill.mrk "Smøring"

Anonym sa...

Hei PP
Har du tips om feriesteder hvor det serveres mat som du promoterer ?
Det er lett å få takk i inmat og villfanget fisk i Hellas men upasteurisert melk og melkeprodukter er vanskelig å finne.

Takk den greske

Anna sa...

Nøtteliten; dersom du likevel skulle føle behovet for å skrelle ingefær anbefaler jeg å bare skrape vekk skallet med en spiseskje. Funker supert! Jeg lager både ingefærsaft og kandisert ingefær, og syntes det er bedre uten skallet. Har også laget ingefærøl (av gingerbug) og det er sabla godt, men tar så mye tid med mating og gjæring at jeg i det siste bare koker opp ingefær med sukker og blander ut dette vannet med kullsyrevann.

Anna

Nøtteliten sa...

Tusen takk for tips Anna! Det er ingefærsaft jeg tenkte å prøve meg på, eventuelt en melkesyregjæret variant. Synes det er et skikkelig pes å skrelle så mye ingefær, så derfor jeg ville spørre om det var ok å ha skallet på :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP!

Jeg leser at du snart må gi deg med å svare på spørsmål i bloggen og det er veldig forståelig.
Men det er så mange som vil savne deg og hjelpen du gir. Jeg komme derfor med et forslag.
Hvorfor ikke lage et lukket forum, som finansieres av medlemmene? Og inntektene dekker de timene som du bruker på å svare oss med god og nyttig informasjon?
Du har jo holdt på med dette i flere år uten å få noe for det. Kanskje på tide at vi får mulighet til å gi noe tilbake slik at du kan fortsette om du ønsker det.

Det finnes jo mange måter å gjøre dette på, men det enkleste er jo at man har en nettside som kjører publiseringssystemet WordPress http://nb.wordpress.org

Her finnes det mange billige og gratis innstikk/utvidelser som gir siden den funksjonaliteten man trenger. For eksempel så kan man bruke WP-member eller eMember: http://wordpress.org/plugins/wp-members/ og det finnes utallige forumsløsninger: http://bbpress.org/ eller http://wordpress.org/plugins/wp-united/


Dersom dette kan være en løsning som gjør det aktuelt for deg å fortsette, og du eventuellt trenger hjelp til å sette opp dette – så kan samboeren min gjøre det for deg. Ta kontakt med han på mail: tore@appotech.no.

Domenet www.pirkepetter.no er ledig og hadde vært et egnet sted for å ha en slik side :-)


Mvh Madeleine

Anonym sa...

For en fantastisk idè Madeleine! Jeg ville i alle fall ha betalt for å kunne være i et slikt forum. Og hvis vi får til å lage en bok ut av alt det vi samler inn, så kan han jo selge denne boken der sikkert også?

Nøtteliten

Petra sa...

Beklager manglende info. Det jeg har spist er "100 % Pirkepetter kraftkost" i litt over et år. Ellers er jeg på vei til å bli frisk fra "ME".
Gjør denne tilleggsinfoen at du kan si noe om hudsymptomene?

Anonym sa...

Petra er da dama til Svartepetter! KJENN DITT DONALDPOCKET, o' kjetterske nøttesamling!!!!

Snurre sprett, Daffy og Elmer har vært innom flere Donaldpocket jeg har lest.

PP

Anonym sa...

I hovedsak fordi det er kilde til hovedsaklig fler og enumettet fett, og slikt fett er ofte årsaken til bl.a hudproblemer, i tillegg til å undertrykke kolsterolproduksjonen i hudceller, og derigjennom vitamin D produksjonen ved soling. Sammen med kokosolje burde den ikke være et problem. Da forutsatt at det er kaldpresset olje, og ikke den raffinerte og blekede versjonen

PP

Anonym sa...

Dessverre. Jeg har ikke vært på ferie siden jeg var 19, så jeg er utdatert

PP

Anonym sa...

Takk for svar PP. Det må da være lov å hete Petra uten å bli tenkt på som dama til Svartepetter:) Jeg tenkte og synes å ha lest at f eks hvitløk og ingefær hadde uante gode helsevirkninger, og tenkte da at løk gikk inn i samme betegnelse, dvs at løk i alle former ikke ble regnet som grønnsaker av deg. Men der tok jeg feil:) Fordi jeg vet at du ikke promoterer verken grønnsaker eller fem om dagen. Og det er jeg helt enig i.
Hilsen snurre sprett

Anonym sa...

Takk for forslag Madeleine. Christer har allerede foreslått dette for meg, og jeg tenker på det fremdeles. Jeg tror ikke det er realistisk å anta at et slikt forum ville gi mange nok brukere til at det ville bidra økonomisk av betydning. Og hvorfor skulle noen ville betale for medlemsskap i en blogg eller forum når all informasjon fra meg er tilgjengelig gratis i de blogger jeg har kommentert?

Dessuten føles det helt galt å kreve penger av mennesker som har det vondt, og som trenger pengene selv til å kjøpe sunn mat og drikke til seg og sine kjære. Jeg har alltid hatt problemer med dette, og den eneste grunnen til at jeg overlevde såpass lenge som jeg gjorde da jeg hadde praksis var pga oppsparte penger fra årene i militæret.

Men, jeg tenker som sagt på det.

PP

Anonym sa...

Epsomsalt er magnesiumsulfat, hvor himalayasalt er havsalt. Det er rimelig mye magnesium i havsalt, men ikke like mye som i engelsk salt

PP

Anonym sa...

Løksorter har sine helsegevinster, men et problem er at så mange av disse er basert på myter fra legemiddelindustrien. Altså at f.eks hvitløk og løk f.eks reduserer kolesterol, hvilket blir feil all den tid kolesterol ikke forårsaker sykdom.

I og med at kolesterol blant mye annet fungerer som antioksidant i kroppen, bruker kroppen kolesterol som kontrollfaktor mot betennelser, og da også betennelser i blodkar. Kolesterol er derfor en del av løsningen, ikke problemet. I og med at substanser i bl.a løk og hvitløk, og ellers i all animalsk mat, reduserer eller stopper betennelser, er det logisk å anta at det hvitløk og løk faktisk gjør, er å redusere eller fjerne årsaken til forhøyet kolesterolnivå. Løksorter hjelper dermed ikke mot høyt kolesterol, eller reduserer dette, men hjelper mot årsaken til at kroppen produserer mer kolesterol. Og dette er bare et av utallige eksempler på påstander om helsegevinster som ikke egentlig stemmer, når du har litt basiskunnskap om grunnlaget for påstandene om helsegevinster.

I samme gate, så er det jo vanlig å promotere matoljer med enumettet fett som hjertevennlige, samtidig som animalske matemner promoteres som hjertefiendtlige, pga det tilsynelatende store innholdet av mettet fett. Men, når alle dyr, sjømat og for den saks skyld mennesker har overvekt av nettopp enumettet fett, som promoteres som hjertevennlig i form av bl.a olivenolje, hva er da logikken bak plantekilder til enumettet fett som hjertevennlige, og animalske kilder til samme fett som kroken på hjertedøren?

Mitt poeng er at så lenge det som finnes av forskning på vegetabilske matemner er så full av påstander basert på myter og løgner, så unngår jeg å promotere slik forskning. Og da selv når forskningen kommer fra velmenende forskere som ikke er kjøpt og betalt av industrien, ettersom også slike forskere har en tendens til å kun se, eller til og med innrette sine forskningsfunn i samsvar med, hva de selv tror/er indoktrinert til å anta er sunt og usunt.

Jeg er allergisk mot vranglære og løgner og myter i enhver form.

Ellers, klart du ikke trenger å være dama til Svartepetter. Hils ham fra meg uansett, og fortell ham at jeg har klart å slå midlertidig knute på lovens lange arm, slik at vi i A/S Bakrus & Brekkjern kan fortsette vårt ærlige nattarbeide med uselvisk forvaltning av andres eiendeler en stund til.

PP

Anonym sa...

Eller du kan ha en betalt tjeneste i nettbutikken tidsporten. Slik at personer kan kjøpe råd og veiledning gjennom den. De vil da betale, sende inn mail direkte fra nettstedet og få tilbakemelding fra deg. Det kan både være korte og lange mail tilbud, engangsmailer, og ulike "pakkepriser" for de som trenger veiledning over tid...

Selv om en finner mye informasjon fra deg gratis på google vil nok mange ønske det mer personlig etter sin eget problem.

Frisklivsosten

Anonym sa...

Min bakgrunn, som du sier, er alle påstandene og utsagnene fra henne som jeg listet opp i tidligere kommentar. Jeg foreslår at du/Marit dropper dette, da jeg ikke kommer til å forandre konklusjon. Især ikke når fortsatte kommentarer bekrefter den. Jeg gjenkjenner atferden, og ventet på at en kommentar signert hennes reelle eller fiktive samboer ville dukke opp snart. Mønsteret er klassisk.

Jeg kan tro på mye, men så mange påstander om unikhet er for drøyt, og viser en person som mest sannsynlig er typisk lystøgner. Det var for drøyt å f.eks påstå at hun lærte å lese ved å se på teksten på tv, uten å kjenne verken bokstaver, eller vite hvilke lyder disse hadde (med tanke på hennes påståtte tunghørthet), da jeg har vært der selv, og vet at dette er tull. Som sagt fordi jeg selv ble født tunghørt. Enda drøyere blir det når hun, i forsvar mot det jeg skriver om hennes ovenstående utsagn, forteller at hun lærte å lese telepatisk. Merkeligere ting har skjedd, det er så, og mange mennesker har evner som regnes som umulige og som overnaturlig tull og tøys. Men når en person bruker kommentar etter kommentar til å påpeke sin egen enestående bakgrunn eller person, og ofte uten at dette er relevant for temaet som diskuteres i kommentartrådene, da stinker det bløffmaker og lystløgner.

PP


PP

Anonym sa...

Ops, der tråkka jeg rett i den økologiske salaten. Jeg ser nå at kommentaren er signert den spretne Snurre. Mitt bad!

PP

Anonym sa...

Al Kavadlo, "Raising the Bar: The Definitive Guide to Pull-up Bar Calisthenics"
ISBN: 0938045458 | 2012 | EPUB/MOBI | 203 pages | 21 MB/23 MB

Al Kavadlo believes you don't need a gym membership or any fancy equipment to get in the best shape of your life. All you need to build a strong, muscular upper body is a simple pull-up bar. In Raising the Bar Kavadlo breaks down every type of exercise you can do with a pull-up bar. From the basic two arm hang, to the mighty muscle-up, all the way to the elusive one arm pull-up, the "bar master" takes you step by expert step through everything you need to do to build the chiseled frame you've always wanted. Whether you're a die-hard calisthenics enthusiast or just looking to get in the best shape of your life, Raising the Bar will meet all your expectations-and then some! "Raising the Bar is very likely the most important book on strength and conditioning to be published in the last fifty years. If you only ever get your hands on one training manual in your life, make it this one. Buy it, read it, use it. This book has the power to transform you into the ultimate bar athlete." -Paul "Coach" Wade, author of Convict Conditioning "With Raising the Bar Al Kavadlo has put forth the perfect primal pull-up program. Al's progressions and demonstrations make even the most challenging exercises attainable. Anyone who is serious about pull-ups should read this book." -Mark Sisson, author of The Primal Blueprint

http://uploaded.net/file/30v24dtl
http://uploaded.net/file/7d8k7bsh

Pdf -
http://filepost.com/files/fcdc8894/Al_Kavadlo_-_Raising_the_Bar.pdf/

PP

Anonym sa...

Pushing the Limits!: Total Body Strength with No Equipment by Al Kavadlo
Dragon Door Publications | 2013 | ISBN: 0938045865 | English | 240 pages | PDF | 14.30 MB

What is more satisfying than OWNING a primally powerful, functionally forceful and brute-strong body? A body that packs a punch. A body that commands attention with its etched physique, coiled muscle and proud confidence…A body that can PERFORM at the highest levels of physical accomplishment…

Well, both Al Kavadlo—the author of Pushing the Limits!—and his brother Danny, are supreme testaments to the primal power of body culture done the old-school, ancient way—bare-handed, with your body only. The brothers Kavadlo walk the bodyweight talk—and then some. The proof is evident on every page of Pushing the Limits!

Your body is your temple. Protect and strengthen your temple by modeling the methods of the exercise masters. Al Kavadlo has modeled the masters and has the “temple” to show for it. Follow Al’s progressive plan for primal body power within the pages of Pushing the Limits!—follow in the footsteps of the great bodyweight exercise masters—and you too can build the explosive strength and possess the magnificent physique you deserve.

"When people ask me about bodyweight strength training, I point them to Al Kavadlo. Pushing the Limits! is a must-have for bodyweight training enthusiasts or anyone looking to build strength without lifting weights. Al lays out dozens of effective exercises for every fitness level, while making the journey fun and encouraging."—MARK SISSON, author of The Primal Blueprint

"In this awesome new book, Al only asks that you find ONE piece of equipment—your body! Stoic, Spartan, perfection...this book is bodyweight strength training for the ultimate purist!"—PAUL WADE, author of Convict Conditioning

http://uploaded.net/file/y1nijut8

PP

Anonym sa...

Al Kavadlo, "Stretching Your Boundaries: Flexibility Training for Extreme Calisthenic Strength"
ISBN: n/a, ASIN: B00HYLT4J6 | 2014 | EPUB | 230 pages | 11 MB

Stretching and Flexibility Secrets To Help Unlock Your Body—Be More Mobile, More Athletic, More Resilient And Far Stronger…

Picture yourself with the elegant lines and eye-catching flexibility of a Himalayan Yogi. Watch yourself move with the fluidity and grace of a great dancer. Feel your strength as you power into and hold the most challenging of bodyweight exercise moves. See yourself ripple with the muscular, toned, symmetrical physique that signals the perfect marriage of form and function.

All of this could be yours—with the right mindset, the right knowledge, the right mentor and the right blueprint for success. Enter Al Kavadlo—and his hard-earned skills in the world of bodyweight exercise training. This is a man who walks the walk of his talk—and then some. A man who models the capabilities and qualities of a bodyweight master—while also being able to teach and inspire others in the most practical of manners.

In Stretching Your Boundaries, Al provides a blueprint that anyone can follow to achieve supreme physical elegance, mobility and strength—and to amp up their game in any aspect of physical performance.

Stretching Your Boundaries could have been called “Yoga Meets Calisthenics”. Or “Zen and the Art of Stretch”. Because—as with the best of the physical culturists—there is a deep, yet lightly-carried spiritual “vibe” to Al’s teachings. There is a humble joy and a sense of well-being emanating from the man—that speaks volumes about his program.

If you really want to succeed as a physical culturist—and if you really want to live a healthy, happy, long life—then the right combination of spirit, wisdom and hard, skilled practice is the essential recipe, or template if you will. In Stretching Your Boundaries you will find the time-tested tools you need to continue cultivating yourself as a magnificent human artwork.

Fitting Al Kavadlo’s message is the medium: the book has gorgeous design and stunning photography—that will inspire you for years to come.

“The ultimate bodyweight mobility manual is here! Al Kavadlo’s previous two Dragon Door books, Raising the Bar and Pushing the Limits, are the most valuable bodyweight strength training manuals in the world. But strength without mobility is meaningless. Al has used his many years of training and coaching to fuse bodyweight disciplines such as yoga, martial arts, rehabilitative therapy and bar athletics into the ultimate calisthenics stretching compendium. Stretching Your Boundaries belongs on the shelf of any serious athlete—it’s bodyweight mobility dynamite!—"COACH" PAUL WADE, author of Convict Conditioning
"An absolutely masterful follow up to Raising the Bar and Pushing the Limits, Stretching Your Boundaries really completes the picture. Both easy to understand and fully applicable, Al's integration of traditional flexibility techniques with his own unique spin makes this a must have. The explanation of how each stretch will benefit your calisthenics practice is brilliant. Not only stunning in its color and design, this book also gives you the true feeling of New York City, both gritty and euphoric, much like Al's personality."
—MIKE FITCH, creator of Global Bodyweight Training

Anonym sa...

“Stretching Your Boundaries is a terrific resource that will unlock your joints so you can build more muscle, strength and athleticism. Al's passion for human performance radiates in this beautifully constructed book. Whether you're stiff as a board, or an elite gymnast, this book outlines the progressions to take your body and performance to a new level."
—CHAD WATERBURY, M.S., author of Huge in a Hurry

"Al Kavadlo has done it again! He's created yet another incredible resource that I wish I had twenty years ago. Finding great material on flexibility training that actually enhances your strength is like trying to find a needle in a haystack. But look no further, because Stretching Your Boundaries is exactly what you need."—JASON FERRUGGIA, Strength Coach

http://keep2share.cc/file/52e33dd67c26d

PP

Frkgammeldags sa...

Synes wordpress ideen er en kjempegod ide! Prøver å sette meg inn i wordpress nå og det er mye mere en bare blogging. Hundrevis av morsomme og nyttige ting man kan kjøpe inn ekstra. Jeg ville også betalt for dine råd PP. Eller betalt en viss sum i måneden for å få lov å være medlem av et nettsted hvor du gir råd og tips. Det er for eksempel mye jeg lurer på som jeg ikke vil bruke plass på her, og som heller ikke er livsviktig, men mere mat for min nysgjerrighet. Hadde vert gla hvis jeg kunne ha adgang til det andre spurte om også. Om det hadde vert mulig. Ang. Det å ta penger fra folk, alle trenger penger, du også. De som ikke vil bruke penger kan bruke pirkepedia når/hvis vi klarer å gjøre den ferdig. Jeg har hele mitt voksene liv brukt alle mine penger og all min tid på andre. Det føles fantastisk, men det kommer en tid i livet hvor man må tenke på seg og sine. Samtidig som man freser naboen oppkjørsel, innimellom (-;

Frkgammeldags sa...

Og penger er det nok i den ideen forresten PP. Hvis 30 medlemmer betaler 200 i måneden blir det 6000 til deg. Jeg betaler gledelig 200 kroner i måneden for å være medlem av et slikt forum/nettsted. Jeg bruker minst 400 i måneden på å drikke vin med sjakk klubben og ser at om jeg bare hadde brukt 200 på dette istede hadde nok vinner statistikken min vert mye bedre. Så PP, hjelp meg og komme høyere på rangeringen i sjakk klubben. Alle guttene er på topp mens vi vindrukkende damer kjemper i bunn...

Anonym sa...

PP. Kanskje ikke, men du har vel heller ikke så mye å tape på å prøve? Du vil iallefall få dekket opp for noe av tiden du bruker. Jeg tror at det mange som ville hatt medlemskap selv om veldig mye ligger ute allerede. Det kommer stadig opp nye interessante temaer og man kan få personlig veiledning.
Tror det er mange som meg som gjerne vil følge med på det du skriver, og som har et ønske om å gi noe tilbake.

Jeg forstår tanken om å ikke ta penger fra syke mennesker, men du skal jo leve du også. Samtidig så ligger jo det meste av informasjon ute på nett alikevel, så man kan vel finne svar uten medlemskap hvis man ønsker det.
Det er etter min mening langt fra urimelig etter så lang tid, å ta noe betalt for alt arbeidet du gjør!

Mvh Madeleine

Anonym sa...

Veldig god ide!jeg er med også.

Den greske

Anonym sa...

Jeg har tenkt på det du skrev PP om å avholde kurs. Jeg kommer gjerne og slår opp telt på marka di, betaler for å jobbe på gården din mens jeg lærer mer om dyrehold, jordbruk, mat, helse og livet generelt i en dag eller to. Jeg skal omså spikke mine egne teltplugger evt få tak i i kobber:)
Hilsen helt sprett i snurr

Anonym sa...

Hei PP
Takk for svar! Da vet jeg det med oppblåsthet. Jeg synes det er så spennende å gi babyen tradisjonskost. Hun elsker torskerogn, kan jeg gi den rå til henne når den er fersk? Har fram til nå bare gitt den kokt.
Ang. epilepsi, jeg kjenner flere som har epilepsi og skulle gjerne forstått meg bedre på sykdommen dems. Men det er ikke hastverk, så om du ikke har tid å finne fram lenkene kommer jeg kanskje over dem en gang når jeg leter gjennom bloggene. Jeg kan dessverre ikke påvirke disse menneske uansett, derfor har det sånn sett ikke noe å si om jeg leser det nå eller senere, selv om jeg har veldig lyst å lære om det.
Ang. betennelse. Jeg vet veldig godt at det bare er teit med antibiotika. En lege forklarte meg en gang at «anti – bio» er hentet fra det latinske og heter «imot – livet» oversatt. Jeg kjenner også til unge mennesker som har dødt av antibiotika behandling, så her er sammenhengen helt klar. Men ikke så lett å påvirke legene når man er lagt inn på sykehuset… de er jo livredde for å bli anklaget om de gjør noe som ikke er etter boka dems…. :-/ de kjører på med sprøyter og intravenøs om en vil eller ikke…
Sist jeg lå i narkose banket jeg antageligvis legen mens jeg var i narkose. Jeg kan til og med huske slagene selv, pluss at jeg hadde smerter i armen og blåmerke av å ha slått. Men dette er så utrolig for meg at jeg nesten ikke kan tro det selv, tross for at jeg husker det. Men jeg var så imot inngrepet med hele meg at jeg visst må ha klart å delvis motstå virkningen av selve narkosen? Kan det være mulig?
Lurer også veldig, veldig på en annen sak.
Jeg har ikke vaksinert mine barn. Fordi jeg er helt overbevist om at det bare er tull. Men jeg lurer på hva slags «behandling» du anbefaler om et av barna skulle bli alvorlig syk en gang. Med alvorlig syk mener jeg typiske barnesykdommer som kikhoste, røde hunder…. Og alle de andre, vet ikke de norske navn på alle de andre.
Er en homøopatisk behandling også bare en symptombehandling? Jeg kjenner en god del mennesker som pleier å bruke homøopatiske ting til seg og barna. Nå har jeg vært så heldig at ingen av mine barn har vært alvorlig syk og jeg har ikke trengt å tenke over å bruke noe som helst behandling, men jeg det ser ut til at e som bruker homøopati mot alvorlige sykdommer får god lindring, men kanskje det er helt feil, som sagt, har ikke satt meg inn i det ordentlig.
Feber er jo ikke noe farlig heller, men hva anbefaler du å gjøre om et barn får feber over 40 grader?
Jeg har forstått at slik som leger snakker om betennelser, bakterier og virer absolutt ikke er riktig, men hva er det som er riktig da? Jeg vil veldig gjerne forstå hvordan ting egentlig henger sammen!! Jeg har tidligere slitt veldig mye med kroniske betennelser, og mye annet rart, og skulle vel egentlig for lengst vært død omtrent i hvert fall, og for de som leser dette og ikke tror at PP har rett, jeg har ikke brukt noe antibiotika, (bortsett fra den gangen jeg var lagt inn i år) eller andre piller, alle resepter fra legen havnet i neste søppelbøtte, enda han trua meg om hvor livsfarlig det er å gå med betennelse, og ting og tang, og jeg ble alltid frisk...uten at jeg skjønner hvordan, kroppen har alltid ordnet opp selv.
Og nå ble jeg litt stresset som du sa at du snart skulle forsvinne fra bloggverden. Du vet ikke hvor mange år jeg har gått å lett etter en person som faktisk forstå alt dette med sykdom og sånn. Så jeg hadde blitt ekstremt glad om du kunne forklare meg dette med bakterier og virer og sånn!

Anonym sa...

Jeg har lest i forskjellige helseblogger i en del år, det dumme jeg gjorde var bare at jeg aldri har lest kommentarfeltet eller selv kommentert noe før etter sensommer i år og det var da jeg ble oppmerksom på dine kommentarer. Nå angrer jeg selvfølgelig på at jeg ikke leste kommentarfelter før.
Og det svært interessant å lese dine innlegg til andre også! Det er så mye læringsrikt!
Du har virkelig hjulpet så mange, og ikke bare med kostholdet, men helhetlig.
Jeg synes det er utrolig fint hvordan du snakker om dine visjoner for fremtiden! Jeg har i mange år gått og tenkt og følt det akkurat slik. Jeg har ofte blitt sett ned på for min dype respekt for dyr f.eks. eller for barn… det er så mange som ikke forstå det der. Jeg skulle så gjerne ønske meg et samfunn med flere mennesker som tenker slikt. Og jeg har prøvd så godt jeg overhodet kan å være en forandring i min omverden ved å selv leve som et eksempel. Og jeg synes at jeg ser det så smått at enkelte av de rundt meg har blitt påvirket, kanskje de har blitt mere vennlige mot sine barn. Og dette føles som en seier. Jeg har lenge hatt som mål å være en som kjemper for de svake i samfunnet. Skulle ønske meg å bli kjent med folk som har samme syn på livet, enten via epost eller brev, eller møte dem fysisk slik som PP sier litt lenger oppe.
Lurer også på en annen ting, du skriver et sted noe om samarbeidet mellom hjernehalvdelene dine, skulle gjerne lest dette igjen, kan du tipse meg om hvor dette står?
Og jeg vil gjerne også betale deg for råd via epost altså!
Annelie

Anonym sa...

Keith Steinkraus, "Handbook of Indigenous Fermented Foods"
Publisher: CRC Press | ISBN: 0824793528 | edition 1995 | CHM | 792 pages | 12,2 mb

This work offers comprehensive, authoritative coverage of current information on indigenous fermented foods of the world, classifying fermentation according to type. This edition provides both new and expanded data on the antiquity and role of fermented foods in human life, fermentations involving an alkaline reaction, tempe and meat substitutes, amazake and kombucha, and more.;College or university bookstores may order five or more copies at a special student price which is available on request from Marcel Dekker, Inc.

http://dfiles.eu/files/7ft56plzz
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/818000/683426d582c3518938cb7584f06fb194/_as/[Keith_H._Steinkraus]_Handbook_of_indigenous_ferme(BookFi.org).chm

Epub -

http://dl.lux.bookfi.org/genesis/639000/295d928508be9fd1ba1580ac542a6697/_as/[Keith_Steinkraus]_Handbook_of_Indigenous_Fermente(BookFi.org).epub

PP

Anonym sa...

Edward R.(Ted) Farnworth, "Handbook of Fermented Functional Foods"
2003 | ISBN: 0849313724 | 408 pages | PDF | 6,9 MB

Fermented foods have been an important part of the human diet in many cultures for many centuries. Modern research, especially on the immune system, is revealing how these foods and their active ingredients impact human health. Handbook of Fermented Functional Foods presents the latest data on fermented food products, their production processes, and their nutritional and health benefits.

Written by international experts in the forefront of fermented food science and technology, this book explores how fermentation of a food changes its composition, adds new nutrients, produces active ingredients or increases the bioavailability of nutrients, and how the live bacteria in some fermented foods enhance their nutritive health value. It covers fermented foods well known to western consumers - such as yogurt, cheese, pickles, sauerkraut, and fermented meat - and examines fermented foods with long traditions in Eastern Europe, Asia, and Africa - including gaio, kefir, natto, miso, kimchi, kocho, ogi, and togwa. In light of our increased knowledge of the health benefits of fermented foods, there is a great need for a single reputable source for current information. Handbook of Fermented Functional Foods fills this void by providing the first state-of-the-art treatment of the production of fermented foods, the microorganisms involved, the changes in composition that occur during fermentation, and most importantly the effect of these foods and their active ingredients on human health.

http://uploaded.net/file/1eov5fkc/0849313724.pdf
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/737000/3cf9161b0212f5756e649877d0655df7/_as/%5BEdward_R._Farnworth%5D_Handbook_of_Fermented_Functi(BookFi.org).pdf
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/174000/8cf014f850ce332a2c03ade728a6a586/_as/%5BEdward_R.(Ted)_Farnworth%5D_Handbook_of_Fermented_F(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Colette Shortt, John O'Brien, "Handbook of Functional Dairy Products"
CRC | 2003-11-24 | ISBN: 1587160773 | 312 pages | PDF | 3,1 MB

Functional dairy products have been the focus of intense research and product development over the last two decades. At last, this valuable information has been compiled into one resource that reveals key advances in functional dairy ingredients and products and identifies directions for marketing and product development. Handbook of Functional Dairy Products explores the product development process and the market dynamics driving product innovation. Chapters examine specific ingredients and products, safety and technology issues, the impact of biotechnology, the regulatory environment, and the communication of health benefits. Emphasis is placed on the potential contribution of functional dairy products in the maintenance of health and prevention of disease, and includes in-depth discussions of the selection, production, and benefits of probiotics, dairy-derived carbohydrates and prebiotics, bioactive peptides, the immune modulating effects of dairy ingredients, the health effects of conjugated linoleic acid (CLA), and calcium and iron fortification. With a wealth of new research findings and insightful guidance for food product developers, this comprehensive reference is a must for everyone involved in the science, development, and marketing of functional dairy products.

http://dfiles.eu/files/gak6wzo65
http://dl.lux.bookfi.org/genesis/571000/17ac7c8e5b6f894db5ae815b5a72fa2d/_as/%5BColette_Shortt,_John_O'Brien%5D_Handbook_of_Functio(BookFi.org).pdf

PP

Anonym sa...

Og ang det jeg nevnte med Maria Montessori en gang tidligere, kom bare på dette fordi jeg leste at en spurte om skolesystemet. Nå vet jeg ikke om vedkommende er fast følger av bloggen her, men jeg satser på det, og evt er det jo interessant for andre også.
Det finnes jo også Montessori barnehager, skoler rundt omkring i landet. Jeg tenker disse er et veldig bra alternativ også. Jeg har ikke erfaring med hverken steinerskolen eller Monterssori selv, fordi mine barn er ikke i skolealderen enda, og har ikke gått i bhg heller. Men kjenner flere som har sine barn i en av disse skolene eller bhg og alle er veldig fornøyde. Så jeg satser på en slik skole karriere for mine barn.
Den lokale barneskolelæreren, som jeg kjenner privat, sier selv at han aldri kunne sette sine barn i en vanlig skole her… det sier jo litt om hvordan det står til med skolesystemet.

Og noe morsomt som jeg bare må dele her, fordi bare dere kan forstå ironien, eller skal jeg heller si idiotien i det. Legen på helsestasjonen prøvde å forklare meg med svart alvorlig blikk at de som har laktoseintoleranse blir født med et gen som senere i livet utvikler seg slikt at de ikke kan tåle laktose lenger 
Og siden noen eller flere i forrige kommentarfeltet snakket om at leger ikke vet hva de holder på med, venninnen min ble behandlet med kjemoterapi mot «alvorlig grad av glutenintoleranse» ??? kan leger finne på noe som helst dritt uten at noen stopper dem??
Annelie

Anonym sa...

forresten kan jeg bare anbefale å lese bøkene hennes, til de som har barn og leter etter god pedagogisk veiledning. Jeg tørr å påsto at Maria Montessori sitt syn på barn er omtrendt like langt fra det gjenommsnittlige som PP sine råd om kosthold, liv og helse fra de offenlige anbefalinger.
Annelie

Anonym sa...

Nei, da du helt klart ikke har spist meg. Jeg føler meg forholdsvis hel :-) Hva legger du i kraftkost? Altså hva spiser du daglig, eller x antall ganger i uka, og hvordan tilbereder du dette (rått, speket, gravet, etc eller stekt/kokt, etc). Hva med salt, krydder, tilbehør, etc?

Om du hadde oppgitt med en gang at du f.eks ofte spiser lever, så ville jeg automatisk latt være å inkludere f.eks vitamin A eller B3 (pellagra) i mulige årsaker til hudproblemene. Da forutsatt at du har normal fordøyelsesfunksjon og tar opp næringsstoffer fra maten du spiser. Bruker du f.eks gjæret fiskeleverolje kan mangel på vitamin A utelukkes, og inkluderer kostholdet mye sjømat og/eller rødt kjøtt kan sinkmangel utelukkes.

Jeg antar at måten mange spør på skyldes litt at jeg ikke ofte nok har skrevet om at det er en myte at helseproblemer og tilstander bare skyldes en årsak. Det er alltid flere årsaker involvert, fra den som ligger til grunn for problemet, den utløsende årsaken, eventuelle delårsaker som involveres i prosessen mellom den utløsende årsaken og den endelige tilstanden, som gis en eller annen merkelapp/diagnose.

Hva gjelder næringsubalanser, så er det aldri slik at ditt eller datt helseproblem skyldes bare ditt eller datt vitamin eller mineral, da alle næringsstoffer mer eller mindre samarbeider om det aller meste i kroppen. Og avhengig av hvor langt en kjemisk ubalanse/tilstand/helseproblem har fått utviklet seg, så involveres gjerne hormoner og andre faktorer, som kompliserer helsebildet enda mer, og gjerne skaper nye symptomer i tillegg til de opprinnelige. Diverse kjemikalier i mat, drikke og miljø, samt eventuelt konsum av unaturlige matemner som både direkte og indirekte fremmer ulike helseproblemer, samt mulige problemer med fordøyelse – næringsopptak og avfallsutskillelse – eller i lever/galle og/eller bukspyttkjertel, samt mangelfull aktivitet av ymse enzymer som avgifter naturlige så vel som syntetiske substanser, m.m forstyrrer symptombildet ytterligere, slik at det sjelden lar seg gjøre å identifisere en eneste årsak til et gitt helseproblem.

Dette er grunnen til at jeg aldri gikk inn på vitamin og mineraltilskuddsgaleien, da dette er en prøv og feilprosess jeg anser som ubrukelig og potensielt helseskadelig for pasienten. Da er det bedre å heller gi kroppen alle næringsstoffer den trenger på en gang, via næringsrike matemner, slik at kroppen til enhver tid kan velge å ta opp og utnytte hva den trenger i øyeblikket.

En tilleggsfaktor er at jeg ikke kan se dem som spør meg om helseråd, og derfor ikke umiddelbart kan se symptomer og tegn på mulige årsaker, men er nødt til å gjette basert på opplysningene spørsmålsstilleren gir meg. Istedenfor å anta at det kan være ditt eller datt, eller til og med dittdatt, som er mulig årsak til et gitt helseproblem, ser jeg fornuften i å anbefale noe som balanserer alle 3 faktorer på en gang.

PP

Anonym sa...

Jeg er også med på å betale for at du PP skal fortsette å spre kunnskap! Ikke minst vil det føles godt å gi noe tilbake etter at du har reddet helsen til meg og min familie...
Ang bihulebetennelse så skrev du at jeg måtte sjekke opp nakke eller ryggplager. Faktisk så har jeg siste mnd før jul merket at jeg har vondt og er støl i dette området. Jeg jobber på et kontor og er lite i bevegelse. Kan jeg gå til en vanlig massør for å få ordnet opp i dette? Og kan dette føre til enda større problemer, siden skallen ikke får nok oksygen? Det ene øret mitt er også helt tett. Hvis det er tett pga ørevoks, hva er årsaken til det? Line

Anonym sa...

De kan dessverre det. Jeg har selv hatt med bl.a barn å gjøre som nesten ble drept fordi legene behandlet bl.a leddproblemene deres med kjemoterapi. Det finnes ikke fornuft eller rimelig logikk i å gjøre noe så vanvittig idiotisk. men legemiddelindustrien dikter hvert år opp nye måter å utvide bruk av legemidler og "terapier." For tiden har jeg fått med meg at det snakkes seriøst om å begynne å gi babyer kolesterolsenkende medikamenter om man finner høyt kolesterolnivå i dem. I USA har det gjentatte ganger vært lovsforslag fra helseindustrien om å bruke statiner i kommunale drikkevann. Slike ting vil bare bli verre og mer omfattende, slik at det er på tide at folket nekter å godta ren befolkningsreduksjon via såkalt iatrogeniske helseproblemer. Mao helseproblemer som oppstår pga bruk av medikamenter, p-piller og hormonpiller, vaksiner, feil behandling, etc.

http://2012thebigpicture.wordpress.com/tag/genocide/
http://www.whale.to/b/genocide_drugs.html
http://www.whale.to/vaccine/deal3.html

Og enda mer info her, i kommentarer nedover, inkludert boktips –
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340663018257#c2039700641568510029
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355206171007#c713289382578626452
http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html i kommentarfeltene
http://senseoflife.blogg.no/1346618122_botemidler_mot_intern.html ditto
http://gryhammer.blogspot.com/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html?showComment=1340578350354#c8479900278969626587

PP

Nøtteliten sa...

Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne... Jeg forstår hvis du synes det er vanskelig å ta penger for å hjelpe syke mennesker, mennesker som sliter, har det vondt osv. Men - for det første; Alle vi her inne som har barn forstår hvor viktig det er å ta vare på seg selv også, ellers har man ingenting å gi til barna. Selv fiskeørna forstår dette (og sikkert andre fugler/dyr også) siden de dytter sine egne unger ut av redene sine slik at de dør, dersom det er "uår" og lite mat. Naturens logikk. Og - alle trenger noe å leve av. Om vi vil det eller ikke, så lever vi i et kapitalistisk samfunn hvor varer og tjenester kjøpes for penger. Du må også leve, PP - og du trenger også noe å leve av (for å spøke litt - du er tross alt ikke en "breatharian" som lever i en hule for deg selv langt inne i skogen - og hvem er vel det?). Har du også tenkt på den motsatte vinkling? At det faktisk kan hende det vil være lettere for enkelte å stille deg spørsmål for å bli friske/få et bedre liv dersom de ville ha mulighet til å betale deg? Mange her inne - og kanskje du også - tenker om mulig at jeg skravler og skravler her inne - hvilket jeg til tider også gjør - men gudene skal vite at jeg mange ganger har holdt tilbake spørsmål, latt være å skrive noe, latt være å spørre - fordi jeg ofte føler meg som en tyv, som stjeler av din tid. Dette til tross for at du hele tiden har kommunisert at du ønsker å hjelpe de som ønsker å hjelpe seg selv og sine. Det ville være så uendelig mye lettere, i allefall for meg, dersom jeg kunne betale deg, og vite med sikkerhet at det er helt legitimt å spørre deg om det jeg lurer på. Jeg tror faktisk også spørsmålene mine ville ha blitt mer effektive også, i en slik situasjon.

Det er flere og flere mennesker som blir opptatt av sunnhet og helse. Bare se på alle tilhengerne av supermat/greens/raw food. Det finnes et uendelig antall av seriøse og useriøse tilbydere der ute - diverse produkter, ernæringsmessige retninger osv., hvorav svært mange av de "seriøse" selv er uvitende om at det de promoterer er feil, og i verste fall direkte helseskadelig. Det er cirka 2 1/2 år siden jeg begynte å planlegge kostholdsomlegging for meg selv og min familie, og til dags dato har jeg enda til gode å komme over èn eneste tilbyder/promotør som er i nærheten av å matche deg, PP! Jeg har sagt det før, og jeg må si det igjen - din kunnskap og viten, og den informasjonen du sitter på, er helt unik. Jeg gjentar også ordet "verdensbasis", og den vil også kunne komme til å nettopp forandre verden, dersom tilstrekkelig mange mennesker får ta del i nettopp dette. Jane bidro også til å endre verden, og det er godt mulig hun aldri tok seg betalt. Men jeg vil i alle fall anta hun fikk en viss inntjening på bøkene som ble gitt ut, og dersom min antakelse stemmer vedrørende dette, så vil jeg også anta at det ikke finnes et eneste menneske i hele verden som ville ha klandret henne for dette. Det er også stor forskjell på å ta seg betalt til livets opphold, og det å være regelrett grådig.

Det går knapt en dag uten at jeg sender deg takknemmelige tanker, og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste. Nå kjenner jeg deg ikke utenfor bloggene her på nettet, og jeg vet bare om deg det du selv har fortalt. For alt jeg vet kan det jo hende du egentlig drømmer om å jobbe som svømmeinstruktør, donaldimitator eller noe helt annet enn å hjelpe folk med helsemessige spørsmål. Men dersom ønsket ditt er å drive med nettopp sistnevnte - tenk på alle de som gir opp før de i det hele tatt får forsøkt, nettopp fordi det er et informasjonskaos uten like der ute? Man skal ikke lese så veldig mye av det du har skrevet før man skjønner at det du sier er både viktig og riktig. Tror du ikke alle disse menneskene gladelig ville unnvære sin "daglige tran" noen uker, for heller å kunne bruke akkurat disse pengene på den kilden til informasjon som faktisk snakker sannhet?

Nøtteliten sa...

Penger – i et såkalt pengesamfunn – dreier seg heller ikke, nødvendigvis, kun om grådighet. Like mye handler det om å gi. Dess større økonomiske ressurser man har, dess mer kan man gi andre. Dersom du for eksempel tjente penger på å hjelpe andre (forutsatt at du ønsker å gjøre nettopp dette), da ville du kanskje ha råd til å leie inn en gravemaskin til gravearbeidene på gården din – på den måten ville du for det første hjelpe en lokal gravemaskinarbeider, for det andre ville det frigi deg for dette arbeidet slik at du fikk enda mer tid til nettopp å hjelpe andre. Likeledes – om du tjente penger på å hjelpe andre, kunne du ha ansatt en person som kunne hjelpe deg på gården – kan hende var dette en person som ville ha stort livsmessig utbytte av f.eks å jobbe med dyr/føle seg nyttig eller hva vet jeg? Du ville hjelpe vedkommende til et bedre liv, samtidig som det igjen ville gi deg selv mer tid til å hjelpe andre. Slik kunne jeg ha fortsatt i det uendelige. Penger og økonomiske ressurser handler like mye om å gi, og det er nettopp det jeg har inntrykk av at du ønsker. Å gi. Det er min påstand at dess større økonomiske ressurser du selv har til rådighet, dess mer vil du være i stand til å gi andre. Og det finnes mange av oss som gjerne vil betale deg, som faktisk ønsker det og foretrekker det. Om bare 50 mennesker hadde betalt 100 kroner i måneden for medlemsskap i et forum, ville dette ha blitt 60 000 kroner. 60 000 kroner er en god del penger, og det er virkelig ikke grådig av deg å ta i mot dette.
En annen ting – et slikt forum ville også ha kunnet bidra til å hjelpe ærlige og oppriktige småskalaprodusenter i form av annonser og da også annonseinntekter til forumet. Hver bruker kunne ha opprettet en profil, hvor man også listet opp sitt kosthold – dermed ville spørsmål og svar foregå mer effektivt, i og med nødvendig informasjon allerede var tilgjengelig. Medlemmene kunne også – om ønskelig – hatt en valgmulighet i forhold til det å spørre privat eller offentlig. Ikke at jeg mistenker deg for ikke å ha orden i sysakene, men det ville vel være forholdsvis effektivt å samle alt på ett sted, ville det ikke? Jeg har sett slike forum hvor man deler inn i ”seksjoner” – man kunne f.eks hatt tre ”seksjoner” – èn for Tidsporten, hvor Christer svarte på spørsmål i forhold til sine produkter (dermed også masse reklame til en av Norges beste nettbutikker), èn seksjon for deg, og en ”åpen” seksjon for alle, hvor vi medlemmer (og andre) kan snakke om konkrete ting som oppskrifter, fremgangsmåter, hvordan få i barn ditt og datt og slike ting. Markedsføringstrikset her kan være å la Tidsporten-seksjonen og ”skravleseksjonen” være åpne for alle, men at man må betale medlemsskap for å stille spørsmål til deg, i form av f.eks abonnementstjeneste.
Du tenker kanskje at det ikke vil være nok mennesker til å fylle et slikt forum? Selv tror jeg ryktene ville spre seg raskt, og at jungeltelegrafen ville lyde høyt. Jeg var sikker på at Kraftmammaforumet ville komme til å bli en kjempesuksess. Det ble det imidlertid ikke, og jeg vet hvorfor. Fordi du forsvant. Det er nok av folk der ute som forteller om både bipollen, salt og surdeig – men det finnes få (om noen foruten deg selv) som kan fortelle oss om det vi lærer om bipollen, salt og surdeig faktisk stemmer eller ikke. Og har du også tenkt på det faktum at de aller fleste mennesker tar det for gitt at vi alle tar betalt for våre tjenester (med mindre det er venne-, og/eller nabotjenester og lignende) og at enkelte faktisk kan bli skeptiske nettopp fordi du ikke tar betalt? Vi som kjenner deg kjenner selvsagt også til din integritet og troverdighet, men hva med de som ikke kjenner deg? Mange har vanskelig for å tro at det faktisk sitter et menneske der ute og bruker det meste av sin tid på gratis kostholds- og helseveiledning. ”Det er for godt til å være sant” er et kjent begrep her til lands…

Nøtteliten sa...

Du spør også om det i det hele tatt er nødvendig med et slikt forum/samlested fordi all informasjon allerede ligger ute i diverse blogger. Hva med eventuelle nye tilhengere? Hvordan skal de kunne kjenne til disse bloggene? Og hva om visse bloggeiere bestemmer seg for å slette bloggene sine? Hva om det skjer noe utenfor vår menneskelige kontroll som gjør at bloggene forsvinner? Tekniske problemer, bloggserverne legges ned? Jeg bare nevner også at AMs blogg ikke har søkefunksjon, og søkefunksjonen til Livenes Hage virker ikke. FJTB vet jeg ikke – stort sett bruker jeg selv Google, og det er langt fra presist nok. Søkte til eksempel på ”Livenes Hage + trening” tidligere i dag, og fikk knapt et eneste treff, og ikke det treffet jeg var ute etter. Det er også et ordtak som sier at ”dess mer man lærer, dess mer innser man alt hva man ikke kan”. Det er i alle fall lenge til jeg selv vil bli utlært på alt jeg vet du har å lære meg, og sannsynligvis kommer heller aldri dette til å skje. Jeg tror ikke jeg er alene om å føle det slik.
Som vanlig er jeg redd for at jeg babler for mye, og at dette jeg har skrevet her er nettopp slikt babbel – som tar opp unødig plass i en blogg med nettopp ”plasspress”. Jeg hadde bare så behov for å forsøke å sette ord på noe av det jeg tenker rundt alt dette. Som sagt kjenner jeg deg jo ikke annet enn her inne, og jeg er selvsagt ikke ute etter å fortelle deg verken det ene eller det andre i forhold til hva du bør/bør ikke gjøre. For alt jeg vet har du kanskje lyst på et ”friår” slik at du kan skrive en bok eller to, eller gjøre noe annet du har lyst til? Det jeg imidlertid hadde lyst til med alt dette var å bidra til å gi litt perspektiv på hva et eventuelt forum kanskje kan bli til. Jeg kan selvsagt ikke garantere millioninntekt sånn med det første, men dersom valget stod mellom det å tjene en million på å hjelpe andre mennesker eller tjene en million (minus utgifter til advokat) på et søksmål – hva ville da ha vært det hyggeligste?

Anonym sa...

Jeg reddet verken din eller din families helse, da du selv har gjort det som var nødvendig. Ikke jeg. Jeg bare kom med mulig nyttig informasjon. Om du, i en bok, leser rådet om carpe diem, og springer ut og griper dagen, ja gjerne fillerister og sparker den litt også, til alt du ønsker deg ramler ut av den, applauderer du deg selv, og ikke forfatteren som har skrevet boken. Du er jo den som står for både grep og eventuell filleristing.

En vanlig massør vil løsne musklene, men ikke kunne korrigere eventuelle skiveproblemer i nakken. Og du bør nok uansett være mer obs på holdningen din når du sitter, slik at du ikke sitter med hodet foroverbøyd, hvor mye vekt legges på muskler og virvler i nakkeområdet. Alternativt kan litt strekk og tøy, eller yogaøvelser som involverer øvre del av ryggen, samt nakken, være en ide. Og kanskje alt som trengs.

Ørevoks kan skyldes samme årsak som den ovennevnte om nakkestivhet. Næringsmangel som fremmer betennelse i øregangen, samt mage-tarmproblemer som gir forstyrret mikroorganismeflora i kroppen, er også vanlige årsaker til både øreverk så vel som økt voksdannelse. Det samme gjelder hyppige blodsukkerfall, stressreaksjoner, hypotyreose, så vel som problemer i kjeveleddet (såkalt TMJ - http://en.wikipedia.org/wiki/Temporomandibular_joint_dysfunction). Ørevoks beskytter slimhinnene i øregangen mot bla irritasjon og betennelse, og er en del av kroppens selvhelbreds og selvreguleringsmekanismer. På den måten at selv om ørevoks oppfattes som plagsomt, og f.eks reduserer hørselen, så er ikke ørevoks i seg selv den egentlige synderen i problembildet, men snarere kroppens respons på den egentlige synderen/årsaken.

PP


Anonym sa...

En av de unge damene som av og til kommenterer i denne bloggen har en far som var rektor eller lærer ved en slik skole. Om hun leser dette vil hun kanskje be ham om å gi sitt perspektiv på saken? "Hint hint, bokstaven G"

Vi flyr sånn rundt i nye og gamle kommentarfelter at mange nok ikke aner hvor vi befinner oss til enhver tid.

PP

Nøtteliten sa...

PS Jeg kjenner åpenbart ikke min Donaldpocket. Jeg ante heller ikke at Svartepetter har dame, men når du sier det er det noe som demrer. Det er mulig Gulltopps mysterier tok for mye av mitt fokus i mine tidligste leseår, og på et noe senere tidspunkt oppdaget jeg mammas (og mormors og oldermors) gamle håndarbeidsbøker - og da ble det liksom litt over og ut med den heftigste Donald-lesingen. Men jeg kjøpte faktisk det ukentlige bladet helt til jeg ble 18, og var medlem i Mikke Mus' fødselsdagsklubb like lenge...

Nøtteliten

Anonym sa...

For en super ide Madeleine ! Hvor er kassa for betaling ? :-) Penger er dessuten ment for sirkulering, stagnerer det hos en part hele tiden, altsa motparten, blir det ikke noe fest ut av det for noen, PP :-)

Marianne (en perifer by-venninne av MinniMus i en spesialutgave av Donald pocket et sted fra 1993-1996 sikkert)

Anonym sa...

Og til Ø.
Så fint å høre fra deg! PP har jo svart på dine spørsmål og han forklarer bedre enn noen andre kunne forklare.
Men jeg som kvinne forstår deg veldig godt når du sier det med økonomisk avhengig. Dette var en stund grunnen til at jeg ikke forlot min mann, selv om jeg på det sterkeste tvilte på at han elsket meg og selv om jeg følte at jeg hatet han, og jeg sa det mange ganger til han også. ( forholdet var på sitt verste etter vårt første barn, da barnet var litt over ett år) Men så har det blitt bedre da, gjennom mange, mange energikrevende samtaler. Jeg sa også klart i fra at om du elsker meg, så slutt å gjør sånn og sånn, hvis du ikke kan gjøre det fordi du tror på at det er riktig, kan du gjøre dette som et kjærlighetsbevis. Og hvis du ikke klarer dette, så vil det si at du ikke elsker meg, at da blir det skilsmisse. Kanskje samboeren din ikke aner av at du tenker over skilsmisse? Min mann ante nesten ikke av at det var noe galt med forholdet før jeg slengte ordet skilsmisse i ansiktet på ham… han er av den fjerne typen… ;)
Jeg kjenner ikke til ditt forhold og om du i det hele tatt ville vært sammen med samboeren om det ikke var pga økonomien. Jeg vet heller ikke hvor flinke dere er til å kommunisere åpne om ting. Kanskje han har skjønt det at han ikke skal gi butikkbrød, men kanskje han har ikke skjønt hvor mye han sårer deg ved å gi det likevel. Som sagt, føler jeg jeg har vært der og, og det handlet om mye mer enn bare brød… jeg følte alt var ødelagt mellom oss.. men nå går det mye bedre! Og det har vært et slit å komme dit. Og underveis hadde jeg lyst å gi opp, mange ganger. Men en ting var også klar for meg. Jeg ville ikke ta fra faren til barna mine utenom først ha prøvd absolutt alt for å redde ekteskapet. Fordi mannen min hadde ikke noen planer om å forlate meg fordi for hans del føltes forholdet vårt ikke ut som om det var ødelagt. Og han skjønte knapt nok at han såret meg helt forferdelig med den egenrådige oppførselen hans. Han var helle ikke en gang bevisst på at han var egenrådig… Og siden du sier at han er veldig snill på mange andre måter, (som min mann også er), er det kanskje ikke en ond intensjon bak det han holder på med. Hos mannen min var det mere stahet og umodenhet og at han ville beholde rett ved noe han også. Jeg forklarte han at det jeg sier om kosthold er ikke noen jeg bare finner på men forklarte ham hvor jeg får det fra og alt. Og da ble han mere åpen til å høre på meg. Og det som PP sier om indentifisering med rollen som lege kan jo veie tung! Enda en ting som fikk meg til å ikke gi opp forholdet så lett, selv om jeg følte det var helt ødelagt. En gang leste jeg en historie av en dame i et blad, da hun skriver om nettopp dette, om forhold og skilsmisse og sånn. Poenget med det hele var, «gresset er ikke grønnere på andre siden….» hvis du skjønner. Et hvert forhold vil ha høyder og dybder. Og om du ikke planlegger å være alene resten for livet ditt, så vil et nytt forhold før eller senere også settes på prøve av livets omstendigheter.
Men så sant man har en samboer som er voldelig eller grov på andre måter og bare trykker en ned helt bevisst, altså en ekte dritsekk er det jo ikke noe spørsmål om å bli. For disse kvinnene finnes det jo NAV ;) og om jeg hadde kjent noen som trenger ly og mat hadde jeg alltid åpnet dørene…
Vet ikke om du har hørt om boken «kjærlighetens 5 språk»? Jeg synes den var veldig nyttig å lese. Den fikk meg til å forstå mannen min bedre, og dermed fikk vi i gang en fornuftig kommunikasjon. Og kommunikasjon var for oss nøkkelen til å finne tilbake til hverandre, selv om vi langt i fra har et perfekt forhold nå. Men vi har funnet ut at selv om det er mye som føles vondt enda, så skal vi holde sammen.
Skulle ønske jeg kunne forklare meg bedre, jeg håper dette ikke blir tåpelig å poste..
Og forresten det var jo litt trist at du bor Oslo, litt langt ja 

Anonym sa...

annelie

Anonym sa...

Ang det med facebookgruppe: en kjempebra ider! Jeg håper jeg får til å skaffe meg face og håper jeg får til å finne gruppen. Jeg er litt teknisk tilbakestående jeg også, og jeg trives grunn med dette :D hvis jeg får de til vil jeg gjerne hjelpe til å samle PP sin info!!
annelie

Anonym sa...

Hm. Interessant. Når jeg tenker etter har min samboer de to siste mnd også klaget på at jeg snorker. Noe jeg ikke har gjort før. Dette må sikkert også en sammenheng? Jeg har jo også tenkt at dette er helbredsymptomer ettersom jeg enda ikke har hatt tegn til dette ila tiden med tradisjonskost. Men nakke/rygg problemer høres logisk ut. Dersom det skulle ha vært næringsmangel, hva slags næringsstoffer fremmer betennelse i øregangen? Line

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

ja da ja da mye skyber flying, på tide med et nytt sted PP ;) mange gode forslag har synes du ikke? og jeg har forresten flyskrekk og synes det er vanskelig å fly fram å tilbake i kommentarfeltenen... pluss at du fortjener å tjene på det her!

håper hinet her blir sett!
Annelie

Anonym sa...

for noe drit at de kan det altså!! grusomt, for jo vondt i magen av det.
takk for lenken!!!
annelie

Anonym sa...

hva skal jeg si?? ENIG!
og jeg kjenner til den redselen om babbling!!

Anonym sa...

ja da glemte jeg å skrive navn, det var Annelie som er enig med deg nøtteliten! og jeg synes dette var nyttige bidrag!! ikke babbling altså!

Anonym sa...

Det er nok lurere å sette den i romtemperatur, og da særlig om melken gjerne har vært å melketank et døgn eller tre. Melken surner ikke nok til å gi sur smak på melkefettet i løpet av 1-2 døgn. Og kullsyre vil også presse fett oppover, mot toppen av melken. Melkesyrebakterier denatureres ikke i kulde, men aktiveres ikke ettersom de foretrekker varme. Noen, som yogurtbakteriene, helt opp i mot 50 grader.

PP

Anonym sa...

Det er sannsynlig at det er sammenheng, og da også mer sannsynlig at det er snakk om helbredsreaksjoner. Mao at det skjer reparasjon eller cellefornyelse, etc i nese og øregangene. Betennelse i øregangen skyldes normalt enten mangel på vitaminene B9 og B12, eller fosfor, magnesium eller sink. Mangel på fosfor gir spesielt hard ørevoks. Mangel på magnesium gir mulig forkalkning/kalsiumlagring i ben og brusk i øregangen, og mangel på sink eller B vitaminene fremmer redusert cellefornyelse.

PP

Frkgammeldags sa...

Hei Annelie, ville bare si at hvis du eller pen andre har lyst til å snakke om montesorri så bare send meg en mld på bloggen min. Har begge barna mine i en velfungerende montesorri barnehage og de skal gå på montesorri skole. Er helt imot det vanelige skolesystemet selv. Og montesorri er ikke i nærheten av det syke systemet staten har hostet opp. Montesorri er for eksempel kjempebra for konsentrasjonen i barn og det er mye mindre "maktspill" mellom barna i sånne barnehager. (Ettersom de ikke har leker av type plast/dukker/biler som barna må krangle om) og ja, enig annelie, de bøkene viser et mye bedre pedagogisk tilnærming til barn... Men igjen, har også hørt om montesorri barnehager som ikke fungerer. Men sånn er det vel med alt. Det viktigste er jo om de som jobber der er kjærlige og tolmodige mennesker. De barnehagene og skolene som er her som vi bor er Ihvertfall fantastiske.

Anonym sa...

Ka du sei? Hva er galt med hula mi?!?

Mitt inntrykk hva gjelder dette med å betale er at en del mennesker nok tilbyr seg å gjøre dette, men helst vil slippe. Og mange mennesker i dag har gjerne den holdningen om å få mest mulig for minst mulig, og derfor gjerne spør og graver så lenge det ikke koster noe. Men lar være straks noe koster. Og de få som har insistert har jeg stagget med å si at om de følte seg friske og fine om f.eks 6 måneder, så kunne vi heller snakkes om betaling da. Og dem har jeg aldri hørt noe fra, så enten daua de, ble verre, eller i alle fall ikke bedre; eller de glemte det hele.

Dessuten har jeg den holdningen at det føles feil å skulle betale for noe som ikke er fullført, da å betale meg for råd mot helse ikke er det samme som å betale når den gode helsa er et faktum. Som å betale en rørlegger for å ha reparert bare halve rørledningen, eller en maler for å bare ha malt 2 av husets 4 sider. Da jeg i en periode jobbet på terapisenter med andre terapeuter, i hovedsak heilpraktikere, så jeg de samme menneskene komme igjen år etter år til behandling hos de andre terapeutene, og tenkte med meg selv at det var helt feil av dem å ta seg betalt for råd og terapi som tilsynelatende aldri virket. Eller som bare ga midlertidig lettelse. Nå er jeg trygg på kunnskapen min, og har fått så mange tilbakemeldinger opp gjennom årene at jeg vet at kunnskapen jeg deler fungerer. Men allikevel føles det galt å ta betalt for det hele. Kunnskap som gjør godt og bidrar til liv og helse burde være gratis og tilgjengelig for alle som vil mer enn å leve i offerrollen, eller som slave for systemet.

I tillegg kommer mennesker som virkelig sliter og har det vondt, og som kanskje lever på trygd eller lite og ingenting fordi de ikke kan jobbe. Eller unge mennesker som har lite penger og gjerne lever på studentlån. Det blir helt feil at slike mennesker skal måtte bruke penger de trenger til andre ting på råd fra meg.

Ellers, med fare for å høres ut som en jævl.. helgen, så er mitt kall å spre kunnskap og hjelpe der jeg kan. Jeg bestemte meg for dette allerede som 12-åring, da jeg tenkte med meg selv at jeg heller ville gjøre andre godt enn vondt, med tanke på hvordan vi barna ble behandlet av de ansatte. Jeg brukte barne og ungdomsårene til å lese alt jeg kom over av relevant litteratur, for å både kunne hjelpe andre, og fokuserte samtidig på å bli så sterk og dyktig i nærkamp, etc som mulig, slik at om jeg noensinne fikk meg min egen familie, så ville jeg kunne beskytte dem mot alle farer. Jeg har innsett i ettertid at dette ikke bare var et uselvisk ønske om å gjøre godt og beskytte, da jeg også var livredd for, om noen noensinne ville bli glad i meg, at jeg kunne miste dem til sykdom eller onde mennesker. Årene i militæret var også for å lære alt jeg kunne om å forsvare en eventuell familie, og ikke et utslag av patriotisme eller liknende. Jeg skyr vold, og vil ingen vondt. Og tross bakgrunnen min har jeg mer tro på nestekjærlighet og oppriktig respekt for liv enn bruk av vold eller kortenkte, egoistiske løsninger for problemer av ulike slag. Alt for mange reagerer med vold eller negativitet fordi de er indoktrinert til slik reaksjon, når alt som gjerne trengs, og som kommer alle involverte til gode, er å bry seg bare litt mer, gjøre det lille ekstra, for at situasjonen blir positiv, heller enn negativ og gjerne destruktiv.

Anonym sa...

Som et bittelite, forholdsvis nylig eksempel, så reagerte min samboerske aggresivt da vi fant ut at vi hadde fått ubudne gjester, små mus, i kjeller og matbu. Hun så for seg millioner av mus i hele huset som gnagde på ledninger og utsatte oss for livsfare, og som spiste maten vår og ellers gnagde hull i vegger, tapeter, etc. Første tanke var musegift, men det godtok jeg ikke, så neste tanke var musefeller. Hvilket jeg heller ikke godtok. Skulle vi fange disse musene, så fikk vi kjøpe slike feller hvor de bare fanges, slik at vi kunne flytte dem ut av huset. Videre ble kattene våre tenkt som musedrepere, men det ble også helt feil for meg, da disse musene jo ikke plaget oss eller kom til oss fordi de var onde småkødder som ville oss vondt, men fordi de var sultne, og kanskje litt frosne også. Hvorfor, og med hvilken rett drepe levende vesener som bare søker det som er godt og naturlig for dem? Situasjonen førte også til småkrangel, da min samboerske som vanlig mente at jeg var lite realistisk, og at det å avvente situasjonen og ikke handle i går kunne føre til enorm skade og livsfare om avgnagde ledninger begynte å brenne. Og hva om de ynglet slik at de snart tok over hele huset? Mine argumenter om at de stakkars små sikkert ville ha ly for snø og kulde, og søkte mat for å ikke sulte ble også, som vanlig ansett som lite realistisk, og jeg var altfor bløthjertet. Man kunne liksom ikke tenke på slike skadedyr som yndige små vesener eller småmennesker heller. Og tenk på all maten de kunne ødelegge! Heldigvis måtte hun reise på jobb dagen etter musefunnet, slik at jeg i mellomtiden fikk sjansen til å gi musene mat nede i kjelleren, og i matbua. Når er flere så tamme at jeg av og til såvidt får klappe dem på ryggen med en finger, og de rører ikke vår egen mat eller gnager på ledninger. Og de holder seg også for seg selv, i redene, og er ikke rundt i huset og gnager på ting eller tang. Til våren håper jeg de enten flytter selv, eller at vi får fanget dem og flyttet dem til et annet sted. Det er mye mulig jeg er en urealistisk tosk som tenker og føler som jeg gjør, og at alt ender i katastrofe av noe slag. Men slik jeg kan forstå dette så er dette det eneste riktige å gjøre. Og jeg ville selv ha blitt takknemlig om jeg hadde fått mat og husly av noen var jeg selv hjemløs og uten mat. På samme måte synes min samboerske, samt hennes foreldre, at jeg er en tosk som slenger ut litt mat til reven, utenfor gjerdet, når jeg har noe å dele, da reven jo er fienden til dyrene våre. Og, i følge dem så bidrar jeg helt sikkert til at mange rever som ellers ville ha dødd i løpet av vinteren overlever, og dermed at alle som en vil forsøke å ta dyrene våre. Jeg forstår jo logikken i det min samboerske sier, men det blir helt feil at det å bry seg om levende vesener som kanskje sulter og lider skal være galt og negativt. Mens det å drepe og utrydde, gjerne bare på mistanke om de kan komme til å gjøre noe galt, skal være rett og positivt å gjøre. Eller at det skal være rett og rettferdig å drepe dyr i forebyggingsøyemed, sånn i tilfelle de kanskje, muligens, kan komme til å gjøre noe som går ut over oss eller dyrene våre. En slik verden, og et slik syn på levende vesener, er ubarmhjertig og hjerteløst, om det er aldri såkalt realistisk, og jeg vil ikke være en del av slikt. Og akkurat som jeg synes det er et privilegium å kunne bidra til at dyr ikke sulter eller har det vondt, som når en sulten revemor finner mat jeg har slengt ut til henne, og som hun vil dra hjem til sine små med, så synes jeg det er et privilegium å kunne bidra til noe positivt for mennesker som vil mer for seg og sine enn et liv i uhelse og potensielt for tidlig død. Å ta betalt for slikt ødelegger på en måte det fine i det, og en uselvisk og omtenksom handling blir redusert til en slags kald forretningstransaksjon.

Anonym sa...

Men, leve også ja. Og realisme. Tenke mer på det! Du har ellers mange gode tanker og ideer, og jeg ser logikken i dem. Da Christer opprinnelig foreslo noenlunde samme ide, om å skape en ny blogg eller forum, så tenkte jeg umiddelbart også på om det var mulig å legge til en live chat, slik at bloggleserne kunne chatte sammen i sanntid utover via kommentarer i blogg eller forum.

PP

Anonym sa...

Hei Frkgammeldags såkoselig å høre at barna dine går i montessoribhg! takk for tlbudet om å sende mail til deg, kommer gjerne tilbake til det. og klart om bhg eller skolen er bra kommer an på de ansatte der, montessori teorien er veldig bra, men ikke sikkert alle ansatte ved en skole el bhg egner seg for å jobbe med barn, som du sier. Jeg tenker at som forelder har man jo ansvar for å undersøke miljøet nøye ved skolen / bhg før man setter barnet sitt inni det... uansett nå hvilken pedagogik blir brukt på skolen :-)
annelie

Anonym sa...

til PP
Jeg synes ikke du trenger å tenke over å bli mere realistisk enn hva du er. Du er god som du er PP, og verden trenger helt klart flere idealistske mennesker. Jeg synes det er rørende å høre at du gir mat til musene deres! Jeg kan heller ikke drepet såkalte "skadedyr" eller andre levende vesener!! Og idealisme er mye bedre enn realisem, synes jeg da!
og siden du snakker om dyr så har jeg lyst å skrive noe her som jeg leste i en julebok som jeg kjøpte til lille gutt, og jeg synes det var veldig treffende og tror mange mennesker ikke er klart over..
"en gang for lenge siden - da verden var ung og nyskapt - da kunne nemlig alt levende snakke sammen og forstå hverandre. (...) men da de første menneskene ble jaget ut av Paradisets have, da ble også dyr og mennesker skilt fra hverandre - da mistet vi evnen til å forstå hva dyrene sier. Siden den gang har dyr og mennesker bare fjernet seg mer og mer fra hverandre. Idag er det nesten som om vi lever i hver vår verden. Og det er trist. Ikke sant? For egentlig hører vi jo sammen!"

og jeg forstår deg ang tankene dine om å ikke gjøre en forretningside ut av kunnskapen din, men uansett vi trenger deg PP! om du forsvinner kan du jo ikke hjelpe noen mennesker noe mer, og at du ikke kan fortsette slik for resten av livet er jo klart, siden du må leve du også!!

live chat høres veldig bra ut!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Titxu sa...

Hola PP, jeg er spansk og bor ved Middelhavet mellom Valencia og Alicante. Når min norske venninne besøker meg, leser hun og oversetter dine svar i bloggen, der jeg har lært flere ting:
- at jeg ikke bør innta så mye olivenoje som før og heller bruke fett av animalsk opprinnelse i maten. Selv om olivenoljen jeg alltid har brukt er kaldpresset og uraffinert mistenker jeg nå at det muligens er mitt store inntak av olivenolje som har ført til at jeg har utviklet et "xantoma" (en godartet kul) i magen.
- at jeg må tilføye litt eplecidereddik eller organiske syrer før jeg inntar mine måltid for å stimulere magen til å produsere nok magesyre
- at jeg ikke må bruke soya melk eller liknende produkter, heller ikke frukt fordi disse produktene har ført til en betennelse "artritt" i hendene mine

Desverre etter mange år med feilaktig kosthold, har jeg utviklet en godartet cyste som invaderer nesten hele den venstre nyren. Mitt spørsmål er om det er noe jeg kan gjøre for å begrense cystens vekst?
Jeg tåler heller aldri å innta sukker eller annen søt mat, men jeg har vent meg til det, og nå savner jeg ikke de søte godsakene fra fortiden.
Jeg er veldig takknemlig for den gode varmen jeg nå kjenner strømme i kroppen, magen er mer tilfreds med animalsk fett som var vanlig føde for mine forfedre, jeg sover natten i gjennom etter at jeg har lagt om til kostholdet som du fremmer.
Jeg ønsker derfor å invitere deg og dine nærmeste å besøke meg der du/dere kan benytte en leilighet i et hus omgitt av appelsin- og sitron trær mm i nærheten av havet.
Hilsen Mar

Nøtteliten sa...

Filmen "Den Grønne Mil" er den filmen jeg har sett hvor jeg har grått som mest, og hvor jeg faktisk har grått i flere dager etterpå (hvis du ikke har sett den blir en mus tråkket ihjel i filmen, og det var dette som fikk meg til å gråte så voldsomt). Ellers er jeg vokst opp på gård, og i alle fall i den bygda hvor jeg er vokst opp er det en selvfølge at man legger ut mat til reven, elgen, rådyrene, haren osv., og da i form av f.eks matrester, og det man før kalte "skyller". I samme bygd har det også til alle tider vært vanlig å holde høner, gjess, gris, kyr, katter osv., uten at jeg noen sinne har hørt om konflikter i så måte - og i forhold til dette med å legge ut mat til ville dyr. All logikk tilsier dessuten at mette, lykkelige og fornøyde dyr lar vær å stjele fra en av sine egne matkilder (=deg). Mus og andre såkalt "skadedyr" kan man fint snakke/kommunisere med - og din tilnærming til problemet er helt glimrende, gi dem mat og så be dem flytte til et annet sted - og fortsette å gi dem mat der, om de ønsker det og trenger det. Forøvrig husker jeg avsnittet om katten og musa som et av de avsnittene som har gitt meg mest i Seth-litteraturen, fordi forklaringen rundt disse tingene hjalp meg til å sove i allefall litt bedre om nettene, i tillegg til å hjelpe meg til å lene meg litt mer tilbake og stole på naturen. Mus lider ingen nød når kattene fanger dem og spiser dem, selv ikke når det tilsynelatende ser ut til at kattene både piner og plager dem.

Poenget er uansett at disse tankene og denne måten å forholde seg til livet ikke på noen måte trenger å være i strid med den naturlige flyt av penger - som også er en del av livet. Hvem tror du har "skapt" pengene? Er ikke penger også en naturlig del av vårt perfekte skaperverk? (Jeg regner med du på ingen måte tror på noen "jævel", slik mange religiøse gjør - og slik ulike religiøse grupperinger avfeier det de ikke liker eller vil forholde seg til med at det er "jævelens verk"). Dessuten - mer penger til deg kan også bety flere biffer til reven, og enda mer mat til musene :-)

Jeg kan også legge til at både jeg og min mann har levd på trygd i minst 8 år, og begrepet "ha det vondt" er ikke en gang i nærheten av å beskrive den umenneskelige situasjonen vi har levd under i mange av disse årene. Allikevel ville jeg så gjerne få betale deg, noe jeg fremdeles vil, og helst for all fremtid. Den gang jeg var student og levde på studielån ville jeg ha tenkt det samme - selv med studielån som eneste inntektskilde ville jeg ha både ønsket, og hatt råd til, å betale deg.

Ellers har jeg selv opp igjennom hatt problemer med å forholde meg til penger, med gjentagende tanker som f.eks går på at de som har mye penger er grådige, at mye penger gjør en til et dårligere menneske, at det er mer "moralsk riktig" å leve fattigslig og med lite penger osv. Blant annet fordi jeg avskyr det materialistiske "fråtsesamfunnet" hvor man stadig bruker penger til å skaffe seg ulike materielle gjenstander som igjen kan bidra til å definere ens egen verdi som menneske (altså, man TROR at disse materielle gjenstandene definerer ens egen verdi som menneske - men de gjør det selvsagt ikke). Det er mulig jeg har blitt mer "kynisk" de siste 8 årene - men samtidig vil mer penger gi meg muligheten til å kjøpe enda mer og enda bedre mat til meg og min familie, mer penger vil gjøre at jeg kan velge enda bedre klær til min lille - fra lokale og ærlige produsenter som ikke mishandler verken dyr eller naturen i fremstillingen av sine produkter, mer penger gjør at jeg kan kjøpe meg en ny vaskemaskin som bruker mindre strøm, en ny bil som bruker mindre bensin - og i tillegg vil det gi meg muligheten til å engasjere meg økonomisk i ulike dyrevernorganisasjoner med mer. Slik kunne jeg fortsatt i det uendelige. Penger handler like mye om å gi!

Nøtteliten sa...

Sånn rent konkret - jeg vil gjerne få betale deg for all den hjelpen du har gitt meg til nå, hvordan kan jeg gjøre dette sånn rent praktisk? Om ikke annet kan du bruke pengene på en god biff til reven, eller eventuelt gi dem i gave til din samboer. Jeg vet du har e-post adressen min, så jeg ville sette pris på å høre fra deg angående dette. Det er jo også disse gryteklutene, riktignok ikke økologisk bomull men de er håndlagede og jeg synes de er veldig fine.

Nøtteliten

Titxu sa...

Min venninne Titxu har oversatt og skrevet innlegget for meg. Hilsen Mar

Nøtteliten sa...

PS: Jeg snakket med en terapeut en gang om dette med å ta betalt for å hjelpe. Han fortalte at han, tidlig i sin praksis, hadde tatt kun en liten, symbolsk sum fra sine pasienter. Han opplevde da mange useriøse og umotiverte pasienter, som ikke egentlig var interessert i å bruke det han kunne tilby dem til å hjelpe seg selv. Han opplevde også at disse pasientene ikke egentlig ble bedre, sannynligvis fordi de nettopp var umotiverte og egentlig ønsket å leve i en "offerrolle". Hans konklusjon var at mennesker som egentlig ønsker å leve i en slik "offerrolle" ikke ønsker å bruke noe særlig med penger på å bli friske, nettopp fordi de ikke ønsker å bli friske i utgangspunktet - men de bruker heller ulike terapeuter osv. som en slags "bekreftelse" på sin egen, elendige tilstand - og de betaler gjerne for å opprettholde denne bekreftelsen, men de er ikke villige til å betale spesielt mye. Denne terapeuten tidoblet prisen på sine tjenester, samtidig som han innførte en regel som lovte alle pengene tilbake dersom behandlingen ikke virket og/eller pasienten ikke opplevde bedring. Resultatet ble at han kun opplevde å få henvendelser fra pasienter som virkelig var motiverte, og som - ærlig og oppriktig, virkelig ønsket å bli friske. De "trygdede som hadde det vondt" forsvant ikke, men han opplevde nå at "de trygdede som hadde det vondt" plutselig var mennesker som virkelig VILLE bli friske, og som faktisk be det! Generelt sett fikk han en langt større suksessrate i forhold til tilfriskning for sine pasienter, og han mente selv at dette kom som et resultat av av han - ved å tidoble prisen på sine tjenester - ikke lenger tiltrakk seg pasienter som ikke egentlig ønsket å bli friske. Han ble også selv mer motivert til å gjøre en god jobb med sine pasienter, fordi han nå også slapp og bruke tid og energi på pasienter som ikke egentlig ønsket en endring i sine liv. Jeg nevner dette, siden det også kan være noe å tenke på.

Nøtteliten

Nøtteliten sa...

PSS: I det samfunnet vi lever i, er det per i dag veldig populært å lide. Og, dess mer man lider - virkelig liiiiider - dess større heltestatus og sympati får man. Jfr. til eksempel ulike sosiale medier (Facebook, diverse blogger etc.) hvor man daglig får innblikk i lidelsene til f.eks kreftpasienter og også diverse andre pasienter - gjerne hvor man fremstiller seg selv som en slags "martyr" som "klarer å se det humoristiske i det hele, til tross for sine enorme lidelser". Disse pasientene er nær sagt umulig å hjelpe - uansett hvor dyktig man måtte være. Det finnes imidlertid en måte å hjelpe dem på - nemlig å først fokusere på de pasientene som virkelig vil ha hjelp, og som virkelig vil bli friske. Når disse pasientene blir friske, vil dette tiltrekke seg flere som virkelig vil bli friske - og etterhvert vil "trenden" snu. Man oppnår ikke lenger heltestatus ved å lide, og faktisk opplever man kanskje ingen oppmerksomhet og/eller sympati i særlig stor grad heller - fordi det er altfor mange mennesker som har innsett at det slett ikke er nødvendig å lide, og at de som fremdeles lider kun gjør dette av ren dumhet. Som kjent er det svært få mennesker som ønsker å bli assosiert med dumhet - dermed vil mange av disse også søke tilfriskning fremfor det å opprettholde sin egendefinerte status som "lidende martyr" - siden denne ikke lenger finnes. Derfor kan det være lurt å konsentrere seg om de pasientene som virkelig vil. Jeg er sikker på at ryktet vil spre seg - og rent personlig tror jeg du PP er en av kildene til noe stort, en viktig endring i vår verden - slik at vi sammen kan bidra til å skape den verdenen vi alle er ment å leve i.

Når det gjelder det å ha "nok" pasienter så vet jeg at du i alle fall behersker minst ett språk flytende, i tillegg til norsk - og sannsynligvis flere enn ett også. Hva med å søke pasienter også utenfor Norge? Via en nettbasert løsning vil du kunne fange opp enda flere mennesker som virkelig VIL, og langt flere enn du noen sinne ville klare i lokalmiljøet der hvor du bor. Jeg bare nevner dette også. Kjenner at dette engasjerer meg...

Klem til alle her inne, og ønske om en riktig god søndag. Tar litt pause herfra nå, ellers blir det ikke middag på gutta mine i dag ;-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Hei PP, jeg lurer, har du har noen praktiske tips ang fiskeben fra torsk som har satt seg fast i halsen ? har hatt det ca 24 t, ca 1 cm langt, og det har satt seg tversover ned mot halsgropa, det er ikke slik at jeg 'kveles', men det er blitt noe vondt, som en slags minibetennelse over natta/ det rikker seg ikke hverken opp eller ned ? vil det smuldre opp der etterhvert, og tas ned med maten etterhvert tror du, eller er det noen tips man kan ta i bruk ?

Jeg vil bare si at, som motsatsen til alt som vanligvis tilfellet er med oss andre som trenger utvikle oss mest der du allerede er godt forplantet, kanskje du kunne befinne deg litt mer i det praktiske ift f.eks pengesaken i dette tilfellet, og ikke bare det etiske, vi er jo litt av alle deler vi humanas:-) Vi andre trenger kanskje utvikle det emosjonelle og intuitive og spirituelle mye mer enda her vi befinner oss, du har kanskje et driv mot utvikling av andre aspekter, slik som med det med da penger ? :-) Ta opp den porten litt mer ? :-) (bare tenker litt i volum :-) bare skru ned lyden i tilfelle:-) Alt godt herfra, Marianne

Anonym sa...

Til deg -
http://explorepharma.files.wordpress.com/2010/10/daucus-carota.jpg

PP

Anonym sa...

Om du ikke har noen til å hjelpe deg med å få det ut, via bruk av langt pinsett, så anbefaler jeg at du går på legevakten og får det ut. Ut fra det jeg har lest så er det flere som har hatt samme opplevelse, men hvor fiskebeinet har glidd videre nedover i løpet av noen dager, eller over natta, og deretter har endt i magesekken uten problemer. Mens andre har opplevd at halsen svulmet opp da beinet "snudde på seg" stakk i slimhinner og forårsaket betennelse.

Har du prøvd å spise noe grovt, som f.eks litt store kjøttbiter som kan få beinet til å gå videre nedover pga svelgebevegelsene du må gjøre for å få ned bitene? Eller drukket eddik i et lite glass vann og gurglet med? Eddik er et gammelt råd, men jeg har mine tvil om at fiskebein løses opp raskt nok til å unngå at eddiken irriterer slimhinnene i halsen. Å helle nedpå med f.eks olivenolje eller kokosolje er også et tradisjonelt råd. Her er flere tips (se også i kommentarfeltet) –
http://ksknair.hubpages.com/hub/Effective-home-remedies-to-remove-fish-bone-stuck-in-throat-quickly
http://www.ask.com/question/how-to-remove-a-fishbone-stuck-in-the-throat
http://www.ehow.com/how_7413737_remove-fishbone-stuck-throat.html

Fiskebein i halsen gå enten oppover eller nedover om det ikke tas ut, og smuldrer ikke opp da det ikke er syre i halsen. Litt info her –
http://journals.lww.com/em-news/Fulltext/2001/08000/Fish_Bones_in_the_Throat.7.aspx

Jeg har, som du sikkert skjønner, ikke erfaring med dette selv, eller fra tidligere pasienter. Hva du enn velger å gjøre, så gjør det raskt. Panneklaskforeningen går ad undas med et kjempeklask uten deg ved roret!

Jasså, så jeg er godt forplantet :-) :-) :-)

PP

Anonym sa...

Kanskje noen nyttige tips -
http://www.westonaprice.org/spanish/principles-of-healthy-diets-spanish
http://www.westonaprice.org/traditional-diets/mediterranean-diet
http://walrusmagazine.com/articles/2004.07-food-and-drink-Mediterranean-diet-myth/

Et xanthoma indikerer problemer i fettstoffskiftet, og/eller problemer i leveren med tanke på leverens evne til å fordøye og videresende fett. Mangel på kolesterol er også en mulighet, men du oppgir ingen symptomer som bekrefter dette. Problemer med søtsaker og sukker indikerer problemer i sukkerstoffskiftet, og/eller i lever eller bukspyttkjertel. I begge tilfeller er det sannsynlig mangel på næringsstoffer som er involvert i opptak og omdannelse av fett og sukker til energi og celler i kroppen. Hyppig konsum av upasteurisert, og fortrinnsvis surnet melk og melkeprodukter, samt alle former for animalske matemner, især innmat, vil bidra med slike næringsstoffer. Har du redusert syreproduksjon i magesekken er det en fordel å spise mer tradisjonelt tilberedte animalske matemner, i form av rå eller spekede matemner. Spanske versjoner av f.eks carpacio, biff tartar, ceviche (sitron eller limegravet kjøtt og fisk), che kufta, italiensk bresaola (spansk versjon er cecina), pastrami/pastrama, m.m er lettere fordøyelige enn kokt og stekt animalsk mat, og sistnevnte mat anbefales konsumert med kraft eller gelatin, som bedrer fordøyelsen av denaturert animalsk protein.

Surmelk, sur myse, kefir og til en viss grad yogurt, samt tradisjonelle spanske kombinasjoner av eddik og olje, vinaigretter, stimulerer også syreproduksjonen i magesekken. Olivenolje, i kombinasjon med f.eks smør, rømme eller fløte, eller grisefett/smult eller fåretalg, etc, slik olivenolje har vært brukt tradisjonelt, går helt fint i de fleste måltider så lenge man bor i land med mye sol. Olivenolje for seg er derimot helseskadelig, selv i land med sol som erstatter tapet av vitamin D fra maten (olivenolje blokkerer et transportprotein i tarmen som tar opp vitamin A og D), gjennom økt produksjon av vitamin D i huden. Tradisjonelt har man også som regel brukt olivenolje sammen med kryddere og matemner, især løk og hvitløk, som beskytter mot en del av de negative helsevirkningene av en og flerumettet fett.

Soya skader tarmen, utover å forstyrre den hormonelle balansen i retning østrogenovervekt, og frukt inneholder lite næringsstoffer, og gjerne binder næringsstoffer fra resten av måltidet i tarmen. Soyaprodukter er kun ok i kosten når de har vært melkesyregjæret i minst 6 måneder til 2 år, mens frukt nå og da går helt fint så lenge de ikke er besprøytet med kjemikalier.

Den vanligste årsaken til atritt, utover degenerasjon av kollagendelen (bedres raskt via konsum av hjemmelaget kraft, og evt ekstra tilskudd av gelatin, samt mer protein enn karbohydrater i kosten), er mangel på magnesium og/eller vitaminene A, D og/eller K2, som alle er involverte i å kontrollere kalsium i kroppen. Også for lite kalsium i kosten øker utskillelsen av kalsium fra skjelettet, hvor en del av dette kalsiumet blir brukt til å opprettholde blodnivåene av kalsium, og resten gjerne ender i organer, blodårer, eller i hjerne og nerveystem, og eventuelt ledd, hvor kalsiumet lagres og fremmer den krystaliseringen som kalles forkalkning.

Et kosthold med lite protein, eller mange rent vegetabilske måltider, gir også kalsiummangel, da kalsium trenger å være bundet til (eller bindes til i magesekken) protein/aminosyrer for å tas opp i kroppen.

Anonym sa...

Et tradisjonelt kosthold basert på animalske matemner som hovedrett, med vegetabilske matemner eventuelt som tilbehør, og gjerne med flittig bruk av salt, eventuelt kryddere også, vil helbrede nyrene dine også. Ikke bare fjerne cysten, men bedre nyrenes funksjon og kapasitet. Om du ikke bader ofte i sjøvann, og adsorberer en del ekstra magnesium via sjøvannet, anbefales du å bruke enten magnesiumolje, eller et flytende magnesiumprodukt, og/eller å bade jevnlig i magnesiumsulfat/engelsk salt/epsomsalt 3-4 ganger i uken i minst 4-6 uker i strekk.

Ellers, takk for invitasjonen. Bli frisk og rask først, så kan vi heller snakkes om det

PirkePetter

Anonym sa...

Å kjempe for de svake i samfunnet er samtidig å fortelle deg selv at samfunnet, din verden, er helt på trynet. En god og kjærlig verden ville aldri fremme slike skjebner. Og det du ser i din verden, både den private, og den globale, reflekterer ditt syn på, eller en "mangel" i deg selv. Hva i deg, eller som ikke er i deg, gjør at du ser - identifiserer deg med urett og de svake i verden? Altså at du ser en verden som mangler kjærlighet og godhet?

Om du bygger deg selv, både i betydning selvfølelse som fysisk og psykisk helse, så går du veien selv, til etterfølgelse Og hvordan du da har det med deg selv, dvs hvordan du tenker og føler, vil være med på å forandre verden på måter du aldri vil kunne gjøre om du så kjempet i 50 liv sammenhengende. Er du frisk og rask, og har det godt med deg selv, så ser og sanser andre mennesker dette, og dem som er klare til å gå videre, ut fra A4-tilværelsen de er indoktrinert til å kalle liv, vil spørre deg og ta etter deg automatisk. Og, enhver person som har det virkelig godt med seg selv, påvirker også verden som helhet, gjennom sitt personlige bidrag til den energien – Ånden – eller hva Jung kalte den kollektive underbevissthet, og vikingene verdensveven, som forbinder alt levende.

En åpen kamp mot eller for noe bare bekrefter og forsterker grunnen til at dette noe er galt i utgangspunktet, slik at man bruker ens energier – tanker og følelser – på å bygge opp om det som er galt, fælt, urettferdig, etc, snarere enn å fremme en verden hvor dette ikke finnes. Hva gjelder grupper av likesinnende, så er det alltid bedre, og mer positivt, å finne hverandre i helse og livsglede, snarere enn å mangler i oss selv, andre eller samfunnet og verden som helhet.

Hva gjelder samarbeide mellom hjernehalvdelen mine så består dette stort sett i at den ene halvdelen leker gjemsel med den andre. Jeg kan ikke huske å ha skrevet noe om akkurat samarbeide mellom mine egne halvdeler, annet enn at en kinesiolog engang tok meg på skallen, og mente å finne, basert på skalleformen, at mine halvdeler nok var flinke til å dele info med hverandre. Sikter du egentlig til det jeg såvidt var innom angående utdannelse og venstre hjernehalvdel? –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/11/bakerrebellene-logokonkurranse.html?showComment=1388969689027#c2902505058602361191

PP

Anonym sa...

Hei PP
Trenger din hjelp igjen.
Etter at jeg fant deg,siden november har jeg og datteren min spist egg til frokost (bløtkokte .hun spiser bare plomme 3-4 st)yogurt eller kefir(upasteurisert )
I matpakken har vi brødskive(surdeig)med mye smør og pålegg røkt hjerte/geit pølse/parmaskinke eller annen spekemat upasteurisert ost og 4-5blåbær.
Middag spiser vi lever lett stekt eller trukket i 10 min.kraftsuppe med ris(blottlegger i saltvann og myse i 2døgn)prøvde å fulle suppen med ost som du anbefalte men hun liker ikke det.vil helst ha pasta i suppen.blir det da helt bortkastet eller er det en type pasta du kan anbefale?
Siste uken har vi spist hver dag lever kylling,kalkun,and.
Ellers spiser vi fisk (villfanget)tekt i smør 2gng i uken ca. Lettstekt andebryst en gng i uken. Storfe kjøtt kokt med kraften, en del lammekjøtt.bruker ganske mye salt i maten,og svart pepper,persille,dill,cayenne,løk og hvitløk.
Tar kefir eller yogurt til hver måltid ca.
Gelatin tilsetter jeg i kraftsuppen.og lager gele i helgen.har ikke brukt grønsaker (bortsett fra fermenterte),minimalt med frukt
Bruker bare smør til matlaging som regel upasteurisert ,bare når det blir tomt for det bruker jeg Røros .

Vi har vært forstopet men jeg regner at det kommer til å gå bedre etter hvert.

I dag mens hun spiste stekte egg i Røros smør ble hun så rød rund munnen at det så ut som sår.og hun fikk små røde prikker mest på høyre kinnet og oyebetennelsen som var mye bedre i siste dagene ble verre.
Det var nedtur.
Hva er det jeg gjør feil?hvorfor reagerte hun på eggene?var altfor mange 5plommer? Og hvis hun reagerte son på utsiden hva skjer på innsiden da?
Hjelp!!

Smører henne med magnesiumolje blandet med cocosolje 2-3gng i uken og gir henne bad eller fotbad med magnesium salt2-3 gng i uken.
Kansje jeg ikke kjører hele prosessen hardt nok?
Hun får fortsatt et måltid i bnh.hun spisser ikke mye da og det vet jeg fordi de ansatte klager på at hun skravler mye ved bordet og rekker ikke å spise ferdig.tenkte å vente med det for å ikke kjøre for hardt siden jeg leste at hjertet kan stoppe av helbredelseskrise.pluss at når jeg sendte matpakke uten brød ba hun desperat de ansatte om å være snille og gi henne brødskive :(

Har ikke sluttet å amme enda fordi jeg tenkte at hun kansje kommer til å få litt næring gjennom meg?
Jeg føler at jeg ikke kan tenke nå.
Venter på en bestilling med fiskeleverolje og mye annet fra tidsporten.kansje det kan hjelpe?hva skal jeg gi til henne i stedet for egg?

Takknemlig for all hjelp
Den Greske

Anonym sa...

Ordet antibiotika er helt riktig hentet fra latinske anti bios, som betyr mot liv. Akkurat som begrepet probiotika kommer fra pro bios; mao for liv.

Hvorvidt du klarte å motstå narkosen skal jeg ikke spekulere i, men at du nok kan ha kjempet med nebb og klør mot det du opplevde, eller, i narkoserusen trodde du opplevde, er fullt mulig.

Jeg anbefalinger ingen behandling annet enn næringsrikt kosthold, og med et slikt kosthold er det uhyre usannsynlig at dine barn noensinne blir alvorlig syke. Kanskje du finner noen tips her –
http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses

Om bakterier og såkalt virus –
http://liveneshage.blogspot.com/2013/07/litt-oppdateringer.html?showComment=1375673192816#c8550343097288104906

Det er viktig å skjønne at det ikke er jeg som har rett, men den seriøse, ikke økonomistyrte vitenskapen jeg promoterer. Samt enkel logikk og sunn fornuft.

PP

Anonym sa...

Tusen takk for tips og linker, torsken var i dette tilfellet heller mer en tosk :-) Ja, skal fatt noen grep, om ikke akkurat bokstavelig talt, handa ned i halsen er for sirkusartister har jeg sett, panneklaskforeningen skal iallefall ikke bli skadelidende, hvem skal da tipse om helbredsinfo ang betente panner :-) ?

Beplantet, forplantet, innplantet og opPPlantet :-) Marianne

Anonym sa...

Hei!

PP,

Du nevner "Thinking from the end" og "Acting as if" i noen kommentarer nylig, i tillegg til bokanbefalinger. Et par ting jeg fortsatt lurer på, om du har mulighet til å belyse dette noe:

Hvis jeg ønsker meg en virkelighet / tilværelse som er slik og slik, og bevisst endrer mine forestillinger om min egen virkelighet, slik at jeg faktisk "er" og "føler" (og til og med handler som?) det Jeg jeg ønsker å være (selv om min umiddelbare virkelighet jo fortsatt er den jeg med mine tidligere forestillinger skapte). . . .

Hva skal jeg så gjøre? Vil jeg etterhvert og uten videre tiltrekke meg / manifistere den virkeligheten jeg har "tatt til meg", eller må jeg gjøre noe mer i tillegg? Vil det jeg i tilfelle må gjøre plutselig bli opplagt?

Hvis man anstrenger seg med å jobbe mot det målet man ønsker, er man ikke da tilbake på "startstreken" og ikke lenger "tenker fra sluttstreken", og slik forsterker følelsen av å IKKE være der man vil?

Kan jeg bestemme meg for at jeg, når jeg i "fremtiden" har oppnådd det jeg ville, skal konsenterere meg om hvordan jeg kom dit, og dermed, i nået, motta innsikter fra mitt "fremtidige" jeg, ettersom det også eksisterer samtidig med meg, her og nå?

Mvh Iffagnurken

Anonym sa...

Hei Ø
ang de brødene som PP nevnte. Jeg tror de selger dem på både Spar og Meny. Det er de eneste mannen min får lov å ta med inn i huset. brødavtalen vår ble slik at om han kjøpte brød i butikken måtte han finne brød som ikke inholdt platenoljer, e stoffer og tilsatt ren gluten. Det ene heter, som PP sier Olivenbrød, og et annet heter Solo, det er loff med Sesam på.
så vidt jeg husker har han også tidligere kjøpt noe brød uten disse ingrediensene på Kiwi, men det er en stund siden og jeg kommer ikke på navnet av disse akkurat nå. Og ellers har jeg erfart at det lønner seg å sjekke ingredienslisten på brødposen med gjevne mellomrom, fordi det hender at produsenten forandrer noe i oppskriften på brødene... og da er det ofte e - stoffer ell sånt som blir tilsatt..
ellers håper jeg veldig at det går litt bedre med deg for hver dag som går!! og at du har tid og overskudd til lille gutten din :-)
klem Annelie

Anonym sa...

tror det var noen som spurte om ferie et sted lenger oppe i kommentarfeltet her. Jeg kan tenke meg at det går an å få tak i sunne matvarer i Østerrike og evt også Sveits. F.eks. en bondegårdsferie på Setra'n eller om du vil ha litt mere sydenferie tror jeg sydfranrike kan tilby i hvert fall god ost og fersk fisk. Jeg mener også å ha lest en gang at i Italia er det lov å selge fersk upast. melk i dagligvarebutikk... men mulignes husker jeg feil, siden det er lenge siden jeg leste dette. og jeg har ikke vært på ferie på disse stedene selv, men Christer får jo sine varer fra Østrike og landet er jo kjent for sin gode matkultur! og det er frankrike også..
Annelie

Nøtteliten sa...

Jeg har kjøpt smørloff på Kiwi da vi var på ferie.

Anonym sa...

Hei Nøtteliten
Jeg er igjen veldig enig med deg, både når det gjelder det fæle pengesamfunnet og lidesamfunnet vi har. Det er rett å slett inn å være syk eller har matintoleranse 
Men en ting ser jeg annerledes. Jeg synes ikke penger er en del av skaperverket. Det er jo en menneskelig oppfinnelse som har ført til krig, maktkamp, legemiddelindustrien ja hele bløffet om sykdommer og sånt, …. og mange uskyldige død! Jeg hater penger og skulle ønske jeg kunne leve et liv uten. For veldig lenge siden levde menneskene av å bytte varer, det høres mye greiere ut, synes jeg.
Og takk for klem!!! Jeg har lenge hatt lyst til å sende en virtuell klem til alle, men har ikke turt. Etter min erfaring er nordmenn ikke så veldig «klemete» av seg, i hvert fall i realiteten. Ville jo ikke støte noen…
Søndagsklem til den som vil ha en ;)
Annelie

Anonym sa...

enda et spm til PP
vet du noe om virkningen av Vendelrot, også kalt Baldrian på kroppen?
jeg har ofte brukt dette som sovemedisin fordi jeg sliter ofte med søvn. Men om det har en negativ el skadelig virkning på kroppen vil jeg heller sove dårlig... brukte dette også mye under forrige svangerskap, kan det ha hatt noe dårlig virkning på fosteret?
Annelie

Anonym sa...

Vendelrot er helt ok som nerveberoligende middel, men bør ikke brukes kontinuerlig over lengre perioder sammenhengende. Da er det bedre å øke konsumet av næringsstoffer som bl.a B vitaminer og magnesium, samt gelatin for aminosyren glycin, og som er nerveberoligende og søvnfremmende. Meg bekjent er der ingen rapporter om negative virkninger under svangerskap. Vil du sjekke litt selv, søk på valeriana officinalis teratogen eller pregnancy

PP

Anonym sa...

I Østerrike og en del andre EU-land får man kjøpt upasteurisert melk via melkeautomater. Og både Christer og min samboerske har sett og brukt slike i Østerrike. Jeg har ellers lest at man finner svært mye sunt og nærende, og ofte tradisjonelle matemner/mat tilberedt på tradisjonelt vis i bl.a Frankrike, Italia; Serbia og Kroatia.

PP

Anonym sa...

Bokstavrytter, ordvrenger og synonymfantast!!! Du er en sann ridder av den verbale orden :-)

PP

Anonym sa...

Annelie -

Et perspektiv er at det aldri er mannen din som sårer deg, uansett hva han sier, og også uansett hensikten han har med hva han sier, men snarere du selv som lar dette såre deg fordi du, av grunner bare du vet, lar dette skje. Eller rettere sagt at du bruker det han sier til å dolke deg selv med. Spørsmålet blir da ikke hvorfor han sårer deg, men hvorfor du bruker det han sier til å gjøre deg selv vondt med. Mennesker som lar seg ofte såre eller fornærme er som regel ekstremt selvfokuserte og forfengelige. Gjerne pga en følelse av ektefølt overlegenhet, eller en maske av overlegenhet som kompenserer for mangel på selvtillit. I akkurat ditt tilfelle, med tanke på at du sliter med å vise kjærlighet til mannen din, samt bakgrunnen din, så tror jeg det egentlige problemet er at du ikke elsker deg selv. Mennesker med en oppvekst som din, så vel som min egen, mangler ofte en følelse av egenverd og betydning; altså av å være verdt noe for andre. Og lever ofte/finner seg selv gjennom dem de finner som kjærester, samboere, ektefeller så vel som venner. I slike situasjoner, hvor man finner identitet og selvverd gjennom andre, så føles enhver antydning til kritikk eller påpeking av mangel fra disse andre, sterkere og dypere enn folk flest reagerer. Mange overkompenserer for denne sårbarheten, og følelsen av lite eller ingen selvverdi, gjennom å bli aggressivt selvhevdende, for å skjule mangelen på selvfølelse. Aggressivt selvhevdende gjerne også gjennom å overreagere på ekte eller innbillte fornærmelser og tilsynelatende sårende utsagn.

Hva som enn gjelder for akkurat deg, så vil jeg tro at jo mer du finner selvverd i deg selv, desto mindre vil du bry deg om hva andre mener og synes om deg, og også føle at andres kritikk er deres meninger om deg, og ikke den egentlige deg, slik du føler at du faktisk er. Alt du kan gjøre for deg selv, helsemessig, utseendemessig, mentalt, f.eks lære ting du føler er verdifulle å kunne, også fordi du kanskje kan bruke kunnskapen til å lære eller hjelpe andre, m.m vil bygge deg og din egen identitet. Og jo mer DEG du føler deg, desto mindre bryr du deg om hva andre synes og mener om deg. Også mennesker som står deg nær, og som du er ekstra følsom ovenfor hva gjelder deres syn på deg.

Jo mer du gjør for deg selv; desto mer du dyrker, styrker og bygger deg selv, desto mer vil du også lære å elske deg selv. Ingen mennesker, selv ikke mødre med barn, kan elske noen eller noe som helst uten å først elske seg selv. Har man ikke åpnet sitt hjerte for sin egen verd, kan man heller ikke elske eller egentlig verdsette andre. Man kan ha alle slags følelser for andre, eller for barn, men ikke ekte kjærlighet om man ikke også er i stand til å gi seg selv slik kjærlighet. Jeg vet at jeg har det med å provosere mange når jeg sier ting som dette, men faktum er at det mange mennesker tror er kjærlighet, er oftere behov for å bli behøvd, avhengighet, å leve gjennom andre, seksuell lyst, forelskelse, bekreftelse av en selv/forfengelighet, projeksjoner av egne indre sårbarhet/uoppfylte behov, lengsler, etc. Ekte kjærlighet er f.eks å gjøre det som er godt og riktig og livsbekreftende, og ikke f.eks å vaksinere barn eller kjæledyr, gi dem man tilsynelatende elsker mat og drikke som skader dem, eller for den saks skyld å proppe dem med legemidler og liknende. mange foreldre og dyreiere mener på ramme alvor at de er kjærlige og omtenksomme når de gjør slikt som skader og gjør barn og dyr vondt. Det er så at de ikke vet bedre, men ekte kjærlighet driver en til å undersøke slike ting for seg selv, slik at man finner hva som er bra og fungerer. Heller enn å bare ta for gitt at hva andre eller såkalte autoriteter og eksperter gjør og anbefaler må være det riktige. Dette er et generelt syn på mange foreldre og dyreiere, så vel som bønder, i den moderne verden, og er ikke ment som noen insinuasjon om at du selv er en dårlig forelder.

Anonym sa...

Når man åpner hjertet for sin egenverd, og lærer å elske seg selv, kan man også gi ekte og oppriktig kjærlighet til andre. Og da kjærlighet som ikke bare gir uten forventning om å få noe tilbake, men som vokser og finner selvoppfyllelse og glede i å gi. Kjærlighet er nemlig absolutt ikke å gi, samtidig som man undertrykker egne behov, lar seg bruke som dørmatte, eller på andre måter fornekter seg selv og ens egne behov. Slik mange oppfatter kjærlighet og det å liksom være så storsinnet edel. Slikt er heller manglende selvfølelse og behov for å finne identitet gjennom andre, eller den formen for forfengelighet mange som trives i offerrollen (martyrer) fråtser i.

Det ovenstående var den lange versjonen. Den korte er; åpne hjertet ditt for deg selv først, så vil det å åpne hjertet ditt for mannen din komme helt naturlig, av seg selv. Da forutsatt at han faktisk er mannen i ditt liv.

Skal man være en sol eller et lyspunkt for andre, må man først finne og nære sitt eget lys. Og her teller ikke sparepærer!

PP

Anonym sa...

Din umiddelbare virkelighet vil fortsette å være den gamle for en stund, og du må da velge bevisst å ignorere den fordi den ikke lenger representerer et korrekt bilde av dine tanker og følelser. I den grad det er mulig bør du også unngå faktorer som bekrefter den bestående virkeligheten, og ikke den du vil se deg selv i, slik at om du f.eks ønsker å leve i en mer harmonisk verden, så er det en ide å unngå alle former for media som kjører ”dårlige nyheter propagandaen” som konstant viser voldtekter, drap, barnemishandling og pedofili, kidnappinger og sexslaver, ulykker, kriger, vold og tortur, etc. Får du dette til, og det ikke finnes rom for tvil i deg selv, vil du en dag våkne opp og gjøre dine daglige gjøremål, antakelig uten å merke noe som helst. Men, sakte, men sikkert, vil du kanskje begynne å undres over at et og annet ikke føles riktig lenger, og etter hvert innse at ting faktisk har blitt annerledes. I følge både kvantefysikkens teorier, og Seth i bøkene til Jane Roberts, så gjør mange mennesker slikt både en og flere ganger i løpet av livene sine. Ofte som følge av hendelser som er dypt traumatiserende/som ryster dem ut av deres vante tankegang og følelsesmønstre. For å være helt ærlig så er jeg usikker på om jeg hadde vært i stand til å tro på noe slikt som dette selv, hadde jeg ikke lekt meg med det samme som barn. Grunnen til at jeg aksepterer de ovennevnte teorier, samt det aller meste fra Seth, er fordi jeg enten har opplevd disse tingene selv, eller tenkt eller følt meg fram til de samme konklusjoner. Hadde jeg først lest disse teoriene, og om Seth, uten å vite hinsides enhver tvil at det som beskrives faktisk er mulig, så er sjansen rimelig stor for at jeg ikke hadde klart å tro på det hele. Sånn sett er jeg heldig, på den måten at det ikke er snakk om å måtte tro, for deretter å eventuelt finne ut senere om det jeg valgte å tro var rett eller ikke. Så all respekt til dere som våger å tro, uten selv å ha egne opplevelser som støtter dere, og gjerne også gjør at en nagende tvil om man er helt ute på bærtur i kokkoland aldri dukker opp og forstyrrer tanker og følelser om harmoni, balanse og skjønnhet. Litt fra Seth -

Because your imagination follows your beliefs you can find yourself in a vicious circle in which you constantly paint pictures in your mind that reinforce "negative" aspects in your life. The imaginative events generate appropriate emotions, which automatically bring about hormonal changes in your body or affect your behavior with others, or cause you to interpret events always in the light of your beliefs. And so daily experience will seem to justify what you believe more and more. The only way out is to become aware of your beliefs, aware of your own conscious thought, and to change your beliefs so that you bring them more in line with the kind of reality you want to experience. Imagination and emotion will then automatically come into play to reinforce the new beliefs.

The first important step is to realize that your beliefs about reality are just that - beliefs about reality and not necessarily attributes of reality. You must make a clear distinction between you and your beliefs. You must then realize that your ideas are physically materialized. What you believe to be true in your experience is true. To change the physical effect you must change the original belief-while being quite aware that for a time physical materializations of the old beliefs may still hold... however, your new beliefs will-and quickly-begin to show themselves in your experience. But you must not be concerned for their emergence, for this brings up the fear that the new ideas will not materialize, and so this negates your purpose.

Anonym sa...

Know that all events are mental and psychic first and that these will happen in physical terms, but do not keep watching yourself. Continue with the game [see above].

Og -

Now you can alter your present through altering your past, or you can change your present from the future... Many people have at one time or another changed their present behavior in response to the advice of a "future" probable self, without ever knowing they have done so.

In other terms, the self that you have projected into the future is sending you back encouragement from a probable reality that you can still create. That focused self operates from its present, however, and some day in your own future you may find yourself thinking nostalgically of a moment back in your own past, when you were indecisive and irresolute, but took the proper course.

You may think, "I am glad I did that," or, "Knowing what I know now, how lucky I am that I made that decision." And in that moment you are the future self that "once" spoke encouragingly to the person of the past. The probable future has caught up with the practical present.

The early affirmation of yourself projected into the future made such an incident possible. In the same way your acceptance of yourself and your own integrity can, at any moment in your present, alter your past and future.

PP

Anonym sa...

Om pasta er ok eller ikke avhenger av hva den er laget av. Pasta basert på rene, uraffinerte substanser uten kjemikalier, transfett, etc går helt fint.

Ut fra kostholdet du oppgir kan jeg ikke se noen åpenbare årsaker til reaksjonen, og ville først og fremst ha mistenkt enten rørossmøret eller akkurat disse eggene. Har hun brukt rørossmør før uten problemer blir spørsmålet om det er kjemikalier eller f.eks soyasubstanser i egget, og som hun enten ”reagerte” umiddelbart på, eller avgiftet allerede i munnhulen. Begge ”handlinger” gir omtrent samme symptomer, så lenge kroppens andre systemer for avgiftning enda ikke er helt oppegående.

Hjertet kan ikke stoppe under en helbredskrise så lenge hjertet får de næringsstoffer det trenger for å fungere optimalt. Og da især magnesium og taurin, som blant mye annet regulerer hjerterytmen og beskytter hjertecellene fra virkningene av både slag og infarkt, m.m.

Fortsett som du gjør, og la overgangen skje gradvis, så vil resultatene komme etterhvert.

Hun får næring gjennom deg via melk ja, og desto mer om du nærer deg selv optimalt. Og jo bedre du nærer deg selv, desto bedre takler kroppen din påkjenningen det er å gi fra seg såpass mye næringsstoffer.

PP

Anonym sa...

Det jeg mente med realisme på slutten var en realistisk holdning til økonomi, og å klare meg selv.

Har sett filmen ja, med en godhjertet hovedperson, utenom T. Hanks, som var mer bicepser enn kropp. Men jeg kan ikke huske noen mus, kun den nesten nakne dama. ÅÅH MANNFOLK!!!!!!

Penger har aldri vært noe problem, men menneskers holdning til penger har. Og jeg er helt enig i at jo mer penger, desto mer godt kan man også gjøre. Holdningen om at mye penger korrumperer, fører til maktmisbruk, bekymrer og belaster, etc kommer faktisk fra propagandapparatet til nettopp verdens rikeste familier, i følge noe jeg leste for noen år siden om læreboken i propaganda, skrevet av av nevøen til Freud, Edward Bernays. Folket –almuen – blir manipulert til å tro og mene ting om bl.a rikdom, makt, liv og helse, m.m som egentlig holder dem nede i den grå arbeidsmassen hvis hverdag ofte er et evig slit for at andre, rikere personer, skal tjene penger på førstnevntes arbeide. Og hvis kosthold er næringsfattige og kjemikaliebaserte industrimatemner, etc som promoteres som helsefremmende og næringsrike, og hvor næringsrike animlske matemner promoteres som helsefarlige, eller som kilder til alle slags kjemikalier, bakterier, etc. Og da samtidig som adel og elite fråtser i nettopp ”helseskadelige” animalske matemner, sammen med økologisk dyrkede vegetabilske matvekster, og som regel også hjemmelaget drikke uten kjemikalier eller tilsetningsstoffer. Mitt poeng er at de fleste av folkets meninger ikke er folkets egne meninger eller holdninger, men snarere meninger og holdninger man har blitt innprentet og indoktrinert til å godta gjennom hele oppveksten og resten av livet. Og hva gjelder penger, for å si det med grafittihumor; ”penger er ikke alt, det er ikke engang nok!”

Det du forteller om terapeutens opplevelser kjenner jeg meg igjen i, men jeg var i det minste alltid konsekvent akkurat der, og nektet å ta i mot mennesker som egentlig ikke ville ha hjelp, eller som gjerne kom for å argumentere mot mine råd, slik at jeg liksom skulle la meg imponere over personens enestående intelligens. Eller som egentlig bare kom for å syte og klage, og gjerne gråte en skvett eller bøtte. Vil man ikke hjelpe seg selv spør man ikke meg om noe, og det er bortkastet tid og energi både for meg og motparten. Jeg er gjerne grei med folk, men lar ikke opportunister snylte på meg. Jeg hadde ikke noe problem med motivasjon hos mine pasienter, da jeg for det meste smugbehandlet mennesker med helseproblemer jeg i følge kvakksalverloven ikke hadde lov å hjelpe. Hvorav flere hadde fått dødsdommen av leger. En av tilstandene som interesserte meg mest som barn og ungdom, mye pga min mormors lange utredninger om saken, var kreft, og jeg lærte meg alt som var å vite om årsakene til de ulike krefttilstander. Jeg hadde i utgangspunktet forventet meg noe av et mysterium, og en kjempeutfordring, og ble ganske skuffet da jeg raskt innså at omtrent 99% av all offentlig kunnskap og informasjon om kreft var luftslott uten substans. Dvs uten verken vitenskapelig dokumentasjon eller rimelig logikk, og for det meste ren skremselspropaganda. Ung og idealistisk, og med ønske om å redde alle fra dem selv, så jobbet jeg derfor i all hovedsak med slike mennesker i noen år, inntil jeg besluttet å ”utvide” gjennom å fokusere på såkalt psykiske og mentale helseproblemer. Etter det var det såkalte autoimmune sykdommer, samt genetisk disponerte sykdommer, men jo mer jeg fant av seriøs info om slike tilstander, desto mer så jeg at de enten var bygget på løgner og myter, med mulig noe riktig involvert i enkelte tilfeller, eller de ganske enkelt ikke engang eksisterte i virkelighetens verden. Da virkelighetens verden som motsats til legemiddelindustriens oppkonstruerte og manipulerte verdensversjon. I alle tilfeller så hadde jeg i alle fall med hovedsaklig godt motiverte mennesker å gjøre.

Anonym sa...

Det du sier om liiiiidesamfunnet pr i dag er jeg helt enig i, og jeg ser også at stat og industri bidrar til å opprettholde dette bl.a via alle legeserier og utallige filmer og episoder av serier, hvor ymse personer dør, får dødsdommen, lider og ellers enten gjør sitt beste for å takle den tiden de har igjen, eller liv i smerte og sorg, eller mirakuløst blir reddet av de hardtarbeidende, uselviske og omsorgsfulle heltene i hvit frakk. Jeg har nok sett en gazillion filmer om slikt, men ikke en eneste hvor hovedpersonen i filmen tenker selv, og gjør det som må til for å bli frisk. Uansett hvilken rolle det er snakk om, milliardær, elitesoldat, politi, lege, forsker, idrettsstjerne, eller foreldre hvis barn holder på å dø, og andre normalt gjerne ressurssterke og oppegående mennesker, så er det aldri noen som tenker selv eller kjemper, men bare stilltiende godtar dødsdommen som skriften på veggen. Legenes ord er Guds ord på jorden liksom. Skru dem!

Hva gjelder å hjelpe mennesker utenom Noreg det ganske land, så har jeg allerde gjort dette siden jeg fikk nettet i 97. Jeg startet mitt nettliv i ”utlandet,” og hadde flere egne forum, var med i ymse grupper og forum, og det er først i de senere år at jeg har begynt å holde meg i norske forum. Og senere også blogger, når disse ble oppfunnet.

PP

Anonym sa...

Finnes Seth bøkerne oversatt til norsk?

-Kruspersillen

Anonym sa...

Himalayasalt er bergsalt, oftest fra saltgruver i Pakistan.

Anonym sa...

Såvidt jeg vet var det bare et par av bøkene som var oversatt til norsk, og disse er ikke lenger å få tak i. Eventuelt må du forsøke bruktbøker. Men et tips som jeg selv fikk er å kjøpe danske utgaver - forutsatt at du ikke har noe problem med å lese dansk. Ellers kan nok PP svare mer nøyaktig på akkurat dette.

Nøtteliten

Anonym sa...

http://no.wikipedia.org/wiki/Jane_Roberts

Nøtteliten

Anonym sa...

Takk for utdypning, PP. Meget interessant.

Den bærturen i kokkoland har jeg mang en gang lurt på om ikke jeg endelig har klart å rote meg ut på, men når jeg leser det Seth skriver og ser det i lys av egne erfaringer, så stemmer det liksom så bra at det blir vel så vanskelig å ikke tro på det, som å tro på det. Gleder meg til å lese flere av bøkene.

Kruspersillen, jeg vet at hvertfall The Nature of Personal Reality finnes på norsk, og den kan bestilles her: http://www.manumu.no/webshop.aspx?pageid=43292&Product=49230

Iffagnurken

Anonym sa...

Madeleine, det var en fantastisk idé. Da jeg leste at PP hadde tebkt å gi seg med å kommenterer her på bloggen, var min første reaksjon "Å nei, hvor skal jeg gå nå for å få info??" For sannheten er, at det finnes ikke noe alternativ. Jeg forstår at PP synes det er vanskelig å ta penger fra mennesker i vansker, men sannheten er at vi som får hjelp gladelig betaler for den hjelpen vi får. Jeg ønsker gjerne å gi noe tilbake etter alt jeg har lært av PP. Selv om jeg ikke er den som stiller flest spørsmål her inne, leser jeg alt.
Og om info ligger gratis der ute på blogger gjør vel ikke det noe. Om man kan få svar på sine egne spørsmål rett fra PP, er det vel tusen ganger bedre enn å lete gjennom ørti blogger for å finne en tilsvarende problemstilling.
Benedikte

Anonym sa...

Krussedullgrønnsaken - jeg har bare sett 1, og det er denne -
http://www.manumu.no/webshop.aspx?pageid=43292&Product=49230
http://www.antikvariat.net/search.cgi?qs=sq&la=no&cu=nok&se_t=Din%20egentlige%20virkelighet&db=naf&se_a=Jane%20Roberts

Åhoi, der så jeg at Biffagurken også har funnet boken på norsk! HvA med for stor A er en Iffagnurk? Kan den spises?

Ellers, engelske e-bokutgaver for dem som vil -
http://esotericonline.net/docs/index.php?dir=L2RvY3MvbGlicmFyeS9DaGFubmVsZWQgTWF0ZXJpYWwvU2V0aCBNYXRlcmlhbA==

PirkePetter

Anonym sa...

Himalayasalt er gammelt havsalt, fra eldgamle lagre som i dag ofte tas ut som bergsalt. Og også et svindelprodukt som markedsføres av svindlere som har blitt avslørt offentlig. Og som anynom ovenfor sier, så tas saltet ut i Kewra i Pakistan, milevis fra Himalaya. Mer info her, i kommentar 16.mar.2012 kl.02:18 -
http://senseoflife.blogg.no/1331830267_smr_og_ost_i_lange_ba.html

PP

Anonym sa...

Hei PP!
Jeg har lagt merke til at du noen ganger har anbefalt en runde hos kiropraktor til mennesker som ikke nødvendigvis har klaget på rygg eller nakke, men på helt andre ting. På veien til bedre helse har jeg tenkt «hvorfor ikke?». Jeg må prøve alt, jeg er så ivrig etter å bli «hel» igjen.

Men du har altså ikke anbefalt meg spesifikt å oppsøke kiropraktor, men har hjulpet meg på andre områder. Nå har jeg hatt fire behandlinger hos kiropraktor, og skal ha ytterligere fire til. Det røntgenbildet av ryggen min så helt «crazy» ut. Delen fra haleroten og opp til korsryggen så ut som en sikk-sakk, - jeg har hatt tre halebensbrudd -, og selve ryggsøylen hadde en markert sving til høyre, samt at han oppdaget at jeg har hatt et brudd i ett av leddene, omtrent der bh-lukningen er vanligvis. Ok.

Underveis i disse fire foreløpige behandlingene har jeg falt i søvn midt på dagen i en stol, og jeg pleier aldri å sovne iløpet av dagen, uten at jeg legger meg ned i den hensikt å sove. Jeg har en ekstrem trøtthetsfølelse, så uvant at jeg har har tenkt «denne trøtthetsfølelsen kommer jeg ikke til å klare å sove av meg, dette er noe helt annet enn en vanlig trøtthetsfølelse».

Er det mulig at kiropraktorbehandlingen har satt igang helbredsprosesser i kroppen, som ikke gjelder selve bekkenet eller ryggen? Jeg vet iallefall at jeg skal ta alle åtte behandlingene, for jeg føler intuitivt at dette er helt «riktig» for meg. Det er lenge siden jeg har følt meg så løs og ledig i kroppen!

For å sette deg på sporet av hvem jeg er og hva jeg har strevd med, så er det ødelagt tarm pga langvarige antibiotikakurer, hjernetåke, nattesvette, sjangling, diaré, stort vekttap, forvirrethet og appetittløshet. Og ja, jeg lever som du prediker i matveien, og jeg har hatt stor nytte av det!

Hilsen
Berit

Anonym sa...

Om symptomer er av en slik art at det et grunn til å mistenke nerver i klem, eller f.eks unaturlig muskelspenning som påvirker rygg og nakkevirvler eller andre ledd negativt, så pleier jeg å anbefale sjekk hos kiropraktor eller osteopat. Eller, som jeg rett som det er sier, hos psykopat for dem som liker det litt røft.

Så vidt jeg kan huske så var der ingen indikasjoner på nerve/ryggproblemer i akkurat ditt tilfelle, da forutsatt at du er samme Berit som i november fortalte om en viss bedring i tarmproblemer og psoriasis, etter kostomlegging i mars. Hadde du ment at det ikke var bedring i tarmen etter noen måneder på tradisjonskost, så ville jeg ha mistenkt nerve/ryggproblemer som mulig årsak.

Det du beskriver er klart helbredsreaksjon, og dette vil snart forsvinne av seg selv, ettersom energien tar seg opp og du etterhvert bruker mindre og mindre energi på å bare opprettholde vanlig fysisk holdning. Når kiropraktoren behandler ryggen din, så påvirkes hele kroppen via nervesystemet, i og med at alle organer, muskler, etc er forbundet til hjernen via nervebaner fra og til organ/muskel-ryggrad. Slik at dette ikke bare er en behandling av selve ryggvirvelen, men også av muskler og nervebaner i den umiddelbare nærheten av virvlene som knokkelknekkeren knekker opp, så vel som resten av kroppen via nervebanene.

Gled deg over den nye Deg!

PP

Anonym sa...

Ja, det er den samme Berit. Tusen takk for svar, ja jeg gleder meg stort over fremgangen:-)

Anonym sa...

Hei alle sammen :)
fikk tak i melk rett fra kua idag, og har et par spørsmål:
- melka er separert, dvs det er skummet melk, kan det syrnes på vanlig måte?
- den har stått i kjøleskap helt siden den ble separert, ca 4 dager, kan den fortsatt syrnes på vanlig måte? (mulig jeg har stilt dette spørsmålet før, beklager om det så er - forskjellige blogger og innlegg, går litt i surr)

Lise

Anonym sa...

Det kan surnes som vanlig ja, og det vil gå helt fint. En del bakterier trives med litt fett som nistemat mens de jobber med å surne melken, slik at mange som omtaler surning av melkeprodukter anbefaler at litt fett blir igjen til disse, eller at man heller surner melken med alt fettet intakt. Men, jeg har aldri hatt problemer med å surne skummet melk, og har ikke hørt om det heller. Ellers gjelder samme svar for melk som har stått kaldt, som i kommentaren lenger oppe på denne siden -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/10/en-oppklaring-rundt-gluten-er-pa-sin.html?showComment=1390526302172#c1276320701928046248

PP

Anonym sa...

Kjære forplantingskamerat, ligger du nå der med en X i hvert øye, og fiskebeinånde, eller står det til livs?

PP

Anonym sa...

En kuriositet til Mar -
http://www.foodrenegade.com/your-extravirgin-olive-oil-fake/

Anonym sa...

PP

Anonym sa...

Og online database med utdrag fra bøker med mer -
http://www.nirvikalpa.com/content.php?page=seth

PP

Anonym sa...

Jeg får den rett fra spenene, så den er så fersk som det går an. Men skal sette den et sted hvor det er litt lunere. Kjekt å vite, for jeg har tenkt på hva jeg skulle gjøre til sommeren og det ikke er like kaldt i gangen. Da var den problemstillingen løst! :-)

Nøtteliten

Anonym sa...

Mister melken næringsstoffer etter å ha vært fryst? Kan surmelk fryses, eller vil den miste sine gode egenskaper?

Marianne

Anonym sa...

Raichlen's Burgers by Steven Raichlen
English | 2012 | eISBN: 0761173552 | eISBN-13: 9780761173557 | 111 pages | PDF | 7,2 MB

Plain old burgers? No such thing. With Raichlen's Burgers, the doors to burger mastery are flung wide open. There’s the all-American version (seasoned with little more than salt and pepper), but there’s also a New Mexican Green Chile Burger, an Herb Butter Burger, a Oaxacan-Spiced Turkey Burger, a veggie burger and a tuna burger. It’s 25 of the world’s best—featuring the Really Big Bosnian Burger!—from bestselling Barbecue! Bible author Steven Raichlen.
Burger heaven awaits.

http://k2s.cc/file/52e573572af03/0761173552.pdf

PP

Anonym sa...

Alle matemner denatureres en del via frysing, men ikke i den grad at de ikke lenger er næringsrike eller helsefremmende. Og de fleste bakterier overlever så lenge melken er hel. Dvs at den inneholder bl.a laktose eller organiske syrer, samt melkefett.

PP

Anonym sa...

Matt Furey - Combat Conditioning: Functional Exercises for Fitness and Combat Sports
Published: 2000 | ISBN: 0965042138 | PDF | 136 pages | 9 MB

Combat Conditioning is a system of bodyweight exercises comprised of the three most important exercises for developing the entire body: Hindu squats, Hindu pushups and bridging. When Matt Furey, the author of Combat Conditioning refers to the body, though, he does so in a different manner than most:

"I am not simply referring to the muscles when I talk about the body," says Furey. "I am also talking about the lungs, the heart, the kidneys, the spine and all the internal organs and glands."
When you exercise, think of training everything from the inside out. This means that deep and concentrated breathing plays a major role. Hindu squats lay the foundation for strength and endurance. They build lung power, as well as the thighs, lower back, calves, chest, shoulders and arms. The deep breathing that you do with this exercise, all by itself, will expand the chest and make it larger and more prominent. Additionally, Hindu squats develop balance and coordination.Hindu pushups are the second component of the Combat Conditioning program.

As great and important as Hindu squats and Hindu pushups are, however, the KING of all Combat Conditioning exercises is the back bridge. It exercises the entire body from head to toe. Many people with neck and back pain feel like new after less than a month of training in the Combat Conditioning program. Furey's entire Combat Conditioning program can be done without equipment of any kind. And it can be done virtually anywhere - making gyms, health spas and weight training obsolete. Combat Conditioning is great for the average man or woman who wants to get into kick-butt shape fast - and it's perfect for the combat athlete or martial artist who wants to ramp his skills to the next level.

http://uploaded.net/file/4bdes92u
http://uploaded.net/file/jgey0wfs
http://rapidgator.net/file/41913740/6343.pdf.html
http://www.rarefile.net/munycocxrjhk/CombatConditioning.rar
http://dizzcloud.com/dl/162h1tc/CombatConditioning.rar

PP

Anonym sa...

Sally Fallon Morell, Thomas S. Cowan, "The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care"
English | ISBN: 0982338317 | 2013 | PDF | 352 pages | 4,6 MB

The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care makes the principles of traditional nutrition available to modern parents. The book provides holistic advice for pregnancy and newborn interventions, vaccinations, breastfeeding and child development, as well as a compendium of natural treatments for childhood illnesses, from autism to whooping cough. The work of Rudulf Steiner supports the book's emphasis on the child's spiritual requirement for imaginative play.

http://uploaded.net/file/g6rd4abf/0982338317Nourishing.pdf

http://www.rarefile.net/wshttaqhbse9/TheNourishingTraditions.rar
http://dizzcloud.com/dl/162burk/TheNourishingTraditions.rar

Kapittel 7 – Nourishing you baby –
http://www.newtrendspublishing.com/SallyFallon/07-FeedingNewborn.pdf

PP

Anonym sa...

Hehe, panneklaskforeringen ser ut til redning i denne omgangen, det er fortsatt litt hovent, men jeg _tror_beinet er borte, og det jeg kanskje aner er 'avtrykket' som fortsatt sitter litt igjen, som jeg innimellom tror er beinet fortsatt, men som sannsynligvis ikke 'er der lengre'- regner med det :-)
Noen store biter med utygd biff og litt tankefokus mot annet.. det ordner seg sikkert etterhvert dette, legevakta er noe pes :-) Fra bein er vi kommet til bein, skal vi bli, er det ikke det det heter i bokji ? :-) Marianne

Anonym sa...

Til PP
Da har jeg virkelig fått noe tenke på, dette er et bra perspektiv og jeg har fått noe å jobbe med ved meg selv. Og jeg blir hverken provosert eller fornærmet av det du skriver! Jeg har lest gjennom en god del av kommentarene rundt om kring og jeg har ikke kommet over noe som er fornærmende, du svarer ærlig og dette synes jeg ikke er sårende. Det er mye verre om folk skriver de svar de tror den andre vil høre… dette er sårende.
Hva det angår selvverd har jeg absolutt vært der at jeg til og med hatet meg selv. Hadde ikke noe selvverd i det hele tatt før i tiden en gang. Men ting har blitt mye bedre siden og jeg har fått utviklet selvtillit og selvverd i en stor grad siden. Uten dette hadde jeg helt klart ikke vært i stand til å elske mine barn! Jeg er helt enig med deg hva det angår ekte kjærlighet angående barn. Det var dette jeg mente da jeg tidligere i en kommentar skrev at mange foreldre ikke vet hva det innebærer å være barn. Må bare se rundt meg så ser jeg at omtrent alle barn blir overøst av falsk kjærlighet og falsk medlidenhet. Før i tiden trodde jeg at jeg aldri skulle sette barn i et samfunn slik vi har det i dag. Men da jeg ble bevisst på hvor mange barn det er som lider, og siden jeg ikke bare kan gå rundt og løfte pekefingeren og kritisere folk om noe jeg ikke har vært gjennom selv en gang, bestemte jeg meg for å få barn likevel og være et eksempel på at det helt fint går an å leve annerledes og gi barna en bra oppvekst. Jeg var også klar over at om jeg vil bli mor må jeg først elske meg selv. Jeg har vært heldig og møtt mennesker i livet som har hjulpet meg videre til å komme nærmere det «meg» jeg vil være. Takket deres hjelp har jeg kommet så langt at jeg har en viss porsjon selvtillit, og kan elske meg selv, men jeg må nok lære mye mer her, fordi hadde jeg elsket meg selv 100% hadde jeg nok ikke slit med mannen min. Når det gjelder mine barn, så har jeg f.eks. satt meg nøye i alt som anbefales av helsestasjonen og ikke fulgt et eneste råd. Jeg har vært så heldig at jeg gjennom mange år har sett og opplevd at det hva helsevesenet driver med bare er tull. Og dermed slo det meg også at mye annet er tull. Sånn ferdigmat og lignede dritt har vel aldri kommet inn i huset mitt. Men klart det, jeg visste ikke noe om tradisjonskost, og det gikk løs på helsa likevel, spiste alt for mye frukt og grønnsaker!! Og ikke innmat. Siden du nevnte at du har vært aktiv på nettet i utlandet før, kan det jo til og med hende at det jeg har lært før jeg kom til norge, egentlig også var fra nettopp deg!! F. eks. det du sier om helsevesenet og vaksiner og sånt høres veldig kjent ut. Jeg har ikke vært aktiv på nettet på den tiden selv, men har hatt venner som var det og fra dem fikk jeg regelmessig informasjon. Det er jo helt sprøtt at du har klart å jobbe så mye i utlandet altså! Dermed har jeg altså vært så heldig at jeg ikke ble lurt trill rundt av helsevesenet hva det angår meg og mine i ganske lang tid allerede. Og jeg er kjempe glad for å se at ting i norge endrer seg og at det begynner å bli en del folk her som blir helsebevisste. Men det er mye jeg ikke vet og derfor er jeg glad for at jeg kan lese alle de kommentarene du har skrevet rundt om kring for å få alle prikkene på plass.

Anonym sa...

Hva det angår mine barn så er jeg veldig sikker på at jeg har så mye selvverd og selvtillit i dag at jeg er i stand til å elske dem virkelig. Men hva det angår min mann har jeg altså mye å lære og jeg skal ta dine råd til hjertet. Min mann leste svaret ditt og han var helt enig i at jeg burde dyrke meg selv mye mer enn hva jeg gjør! Jeg dyrker meg visst nok for å kunne elske barna, men ikke nok får å ha noe kjærlighet til overs for ham, sier han. Og det er jo veldig urettferdig. Men det er en sak til som gjør det vanskelig for meg å føle at jeg er verd å bli elsket av ham. Jeg tror jeg har et vrengebildet av meg selv i hodet som jeg ikke klarer å bli kvitt. Og siden jeg ser meg som stygg og feit hver gang jeg ser i speilet, til tross for mange komplimenter av mange mennesker og venner om at jeg overhodet ikke er det, og til tross for at mannen min har forsikret meg hundretusenganger om hvor søt han synes jeg er, klarer jeg ikke å se dette selv. Og dette påvirker ikke mitt forhold til barn eller andre rundt meg siden de er svært lite opptatt av kroppen min, og om andre enn mannen min er det, bryr jeg meg ikke noe om. Men jeg har kanskje også urealistiske krav om hva som er en fin kropp. Men siden jeg ikke når disse kravene jeg har som jeg tenker er bra, ser jeg på meg selv som en slags taper på dette område og klarer ikke å føle meg attraktiv selv om jeg kanskje er det i andres øyer… det er ikke lett å være kvinne altså. Men jeg vet ikke hvordan jeg kan blir kvitt vrengebildet eller de urealistiske kravene... årsaken til at jeg tror det er vrengebildet er at jeg opplevde på et offentlig sted at jeg så en person, en kvinne, som jeg synes så veldig fin ut. Og jeg tenke da for meg at om jeg kunne se ut slik som henne hadde jeg vært fornøyd. Jeg ble oppmerksom på at denne kvinnen hermet etter meg, og så gikk det opp for meg at det var meg som speilet seg i en glassvegg som jeg overhodet ikke hadde lagt merke til, siden den var helt blank og ren, og mens jeg stod og fortsatt så i glassveggen forandret speilbildet seg til den stygge jenta jeg pleier å se i speilet… noe så teit!
Skjønner godt hva du mener med kjærlighet som storsinnet edel, dørmatte osv… men heldigvis er jeg ikke der. Bare tanken på en slik kjærlighet får meg til å bli kvalm… og jeg har en mann som er for likestilling og vurderer ikke å bruke meg på noen som helst måte. Også en god grunn til å holde sammen, fordi dette er vel et ekte kjærlighetsbevis. Bortsett ifra det er jeg lite underdanig av natur, jeg biter og klorer om jeg må ;)
Veldig interessant hva du skriver om det med adel og at manipulasjon om det vi skal tro om penger. Jeg må si at jeg er enig i at det er holdningen og ikke selve pengene som er problemet her!! Husker en historielærer prøvde å lære oss at vi har det så mye bedre i dag enn før i tiden der adelen var den som bestemte over arbeiderne og prøvde å holde dem nede. Når man ser litt kritisk rundt seg ser man jo at det ikke er sant, men det er jo «ikke lov» å si det høyt. Vi har det jo så godt i Norge, ikke lov å klage nei, sikkert også noe av propagandaprogrammet det der!
Ang vendelrot, jeg har faktisk brukt dette over en ganske lang periode i store mengder, men sluttet under siste svangerskap siden jeg ble redd for at dette var en av årsakene til at babyen hadde det dårlig i magen. Jeg har undersøkt dette om å bruke under svangerskap før jeg turte å bruke det mens jeg var gravid, men har ikke kommet over noe kjent negativ påvirkning på fosteret. Men ble likevel usikker til slutt. Hva er årsaken til at man ikke skal bruke det over lang tidsrom? Nå har jeg uansett et mye bedre kosthold en den gangen, så søvn er ikke noe problem, hvis man ser bort i fra en nattaktiv baby ;)
Greit, sparepærer skal byttes ut mot fjernlys ;)
Og dette her har svært lite med kosthold å gjøre, men hvem i verden skal jeg ellers spørre som forstår seg på det og svarer ærlig…
annelie

Anonym sa...

his is The Secret to everything – the secret to unlimited joy, health, money, relationships, love, youth: everything you have ever wanted. The Secret has traveled through centuries to reach you.
The Secret is a feature length movie presentation which reveals The Great Secret of the universe. It has been passed throughout the ages, traveling through centuries… All the resources you will ever need to understand and live The Secret. The world’s leading scientists, authors, and philosophers will reveal The Secret that utterly transformed the lives of every person who ever knew it… Plato, Newton, Carnegie, Beethoven, Shakespeare,
http://www.rarefile.net/qs6e7hlnmsbt/TheSecret.part1.rar
http://www.rarefile.net/67hf1qo812w9/TheSecret.part2.rar
http://www.rarefile.net/gg1y08du51vp/TheSecret.part3.rar
http://www.rarefile.net/edp2u9adb7kk/TheSecret.part4.rar
http://www.rarefile.net/ddn5c3e8aztr/TheSecret.part5.rar

PP

Anonym sa...

Ops, filmen ovenfor er The Secret av Rhonda Byrne

Rhonda Byrne - The Secret
Published: 2006-11-28 | ISBN: 1582701709 | PDF | 198 pages | 4 MB

Fragments of a Great Secret have been found in the oral traditions, in literature, in religions and philosophies throughout the centuries. For the first time, all the pieces of The Secret come together in an incredible revelation that will be life-transforming for all who experience it.
In this book, you'll learn how to use The Secret in every aspect of your life -- money, health, relationships, happiness, and in every interaction you have in the world. You'll begin to understand the hidden, untapped power that's within you, and this revelation can bring joy to every aspect of your life.

The Secret contains wisdom from modern-day teachers -- men and women who have used it to achieve health, wealth, and happiness. By applying the knowledge of The Secret, they bring to light compelling stories of eradicating disease, acquiring massive wealth, overcoming obstacles, and achieving what many would regard as impossible.

http://uploaded.net/file/wx2qd5p6
http://cloudzer.net/file/289ikrw1

PP

Anonym sa...

Rhonda Byrne, "The Magic"
English | 2012-03-06 | ISBN: 1849838399 | 272 pages | EPUB, MOBI | 2.5 mb + 2.6 mb

For more than twenty centuries, words within a sacred text have mystified, confused, and been misunderstood by almost all who read them. Only a very few people through history have realized that the words are a riddle, and that once you solve the riddle - once you uncover the mystery – a new world will appear before your eyes. In The Magic, Rhonda Byrne reveals this life-changing knowledge to the world. Then, on an incredible 28-day journey, she teaches you how to apply this knowledge in your everyday life. No matter who you are, no matter where you are, no matter what your current circumstances, The Magic is going to change your entire life!

http://k2s.cc/file/52c87b36ad06a/Y3Q6iKeU.epub
http://k2s.cc/file/52c87b3ece17b/Y3Q6iKeU.mobi

PP

Anonym sa...

Frederick Dodson, "Parallel Universe Of Self"
Llumina Press | 2007 | ISBN: 1595266542 | 324 pages | File type: PDF | 1,1 mb

Springing from quantum physics, and featured in science fiction, the "Parallel Worlds Theory" is an earth-shattering revision of our understanding of reality. It says, simply, that everything that can happen does. Universes branch and branch in time, one for every alternate possibility. Far more than an intellectual exercise, the parallel universe principle can be applied in personal reality and everyday life. You can "create" your reality by becoming the parallel-world version of yourself for whom the experience you want is already real. This is your roadmap, your guidebook, to Parallel Universes of Self.

http://depositfiles.com/files/n9tztz54b eller
http://uploading.com/files/84b65933/1595266542ParallelUniverse.rar/

PP

Anonym sa...

Lynne McTaggart, "The Field: The Quest for the Secret Force of the Universe"
ISBN: 006143518X, 006019300X | 2008 | EPUB/MOBI | 268 pages | 555 KB/556 KB

Science has begun to prove what ancient myth and religion has always espoused: that there may be such a thing as a life force. During the past few decades, respected frontier scientists all over the globe have produced extraordinary evidence to show that an energy field -- the Zero Point Field -- connects everything in the universe, and we ourselves are part of this vast dynamic network of energy exchange.Lynne McTaggart, indefatigable investigative journalist, has spent four years researching this area where science meets the New Age to create this story of scientific explorers, their groundbreaking work, and its controversial implications. Until now, conservative scientists have done their best to rule "god" out of their equations. This book shows why the Zero Point Field makes all things possible: all things connected in space and time."The Field also reveals a radical new biological paradigm -- that on our most fundamental level, the human mind and body are not distinct and separate from their environment, but a bundle of pulsating power constantly interacting with this vast energy sea. Here, in so-called dead space, may lay the key to many of life's processes, from how cells communicate to how organisms actually take shape. The Field is responsible for our mind's highest functions -- our memory, intuition, and creativity. It is the force that finally determines whether we are healthy or ill, the force that must be tapped in order to heal. Original and well documented with eminently distinguished sources, "The Field also lifts many areas from the level of myth into the realm of hard science. It offers a scientific explanation for many of the most profound human mysteries, from howalternative medicine, spiritual healing, and extrasensory perception work to the existence of the collective unconscious. A highly readable scientific detective story, "The Field is the ultimate breakthrough book. It presents a bold new theory that will change your perception of the way your mind and body work.

http://keep2share.cc/file/52d964ad615b5/006143518XField.epub
http://keep2share.cc/file/52d964aeb4c0c/006143518XField.mobi
http://dfiles.eu/files/2l1yhhwl1

PP

Anonym sa...

Living With Intention
4хDVDRip | AVI / FMP4, ~607 kb/s | 640x480 | 04:07:26 | English: MP3, 128 kb/s (2 ch) | 1,31 GB
Genre: Psychology and Behavior

“ Can your intention change the world, or is it just wishful thinking? Nobody has made a more thorough, comprehensive investigation of the power of the mind to influence the universe around us than Lynne McTaggart. ”


The London workshop was professionaly filmed, using the latest technology, and it’s now available as a four-DVD set. The set offers more than four hours of training, including:

· how to ‘power up’ to achieve better intention results
· learning how to mentally step aside
· sending - and receiving - another person’s thoughts
· harnessing the unique power of a group in healing sessions
· the secret principles that have been used for years by world-class athletes

http://filepost.com/files/c6918471/Living_with_Intention-Workshop.part1.rar
http://filepost.com/files/8am4c8fa/Living_with_Intention-Workshop.part2.rar
http://filepost.com/files/fe2ca579/Living_with_Intention-Workshop.part3.rar
http://filepost.com/files/9e5246bb/Living_with_Intention-Workshop.part4.rar
http://filepost.com/files/5abb5m7e/Living_with_Intention-Workshop.part5.rar
http://filepost.com/files/8354253e/Living_with_Intention-Workshop.part6.rar

PP

Anonym sa...

Brian Greene - The Hidden Reality: Parallel Universes and the Deep Laws of the Cosmos
Published: 2011-11-01 | ISBN: 0307278123 | PDF | 464 pages | 4 MB

The bestselling author of The Elegant Universe and The Fabric of the Cosmos tackles perhaps the most mind-bending question in modern physics and cosmology: Is our universe the only universe?
There was a time when "universe" meant all there is. Everything. Yet, a number of theories are converging on the possibility that our universe may be but one among many parallel universes populating a vast multiverse. Here, Briane Greene, one of our foremost physicists and science writers, takes us on a breathtaking journey to a multiverse comprising an endless series of big bangs, a multiverse with duplicates of every one of us, a multiverse populated by vast sheets of spacetime, a multiverse in which all we consider real are holographic illusions, and even a multiverse made purely of math--and reveals the reality hidden within each.
Using his trademark wit and precision, Greene presents a thrilling survey of cutting-edge physics and confronts the inevitable question: How can fundamental science progress if great swaths of reality lie beyond our reach? The Hidden Reality is a remarkable adventure through a world more vast and strange than anything we could have imagined.

http://uploaded.net/file/74x4n5ua
http://depositfiles.com/files/rmud9yr9i

PP

Anonym sa...

John Gribbin, "In Search of the Multiverse: Parallel Worlds, Hidden Dimensions, and the Ultimate Quest for the Frontiers of Reality"
English | 2010-08-01 | ISBN: 0470613521 | 240 pages | EPUB, MOBI | 0.3 mb + 0.4 mb

Is our universe just one of many?

The most fascinating mysteries in modern physics seem to point us in that direction. As impossible as it seems—that other universes came before ours, float alongside ours, or even mirror ours—the evidence is surprisingly convincing.

In his most mind-blowing, sweeping work since Schrödinger's Kittens and the Search for Reality, acclaimed science writer and astrophysicist John Gribbin takes readers In Search of the Multiverse, launching an extraordinary journey to the frontiers of reality. Touching on the newest research on quantum physics, thermodynamics, string theory, and even the nature of God, this brilliant tour of the current state of cosmology also goes beyond the realm of settled science to the astonishing questions theoretical physicists have only now begun to ask.

Gribbin has long been known for his ability to explain even the most bewildering and complex ideas in the simplest of terms, and that skill is fully on display here. In this new book, he reveals why even the greatest thinkers can't explain the realities of quantum physics without bumping up against the unimaginable. He explores certain anomalies in our Universe that only make sense when you incorporate ideas that were once found only in science fiction. But which fantastical notion of alternate universes is the right one?

Gribbin guides you expertly through the competing Multiverse theories, who thought them up, and what problems they were hoping to solve with such outlandish ideas. You'll visit a realm of infinite space containing an infinite number of regions separated by infinite distances and ruled by different sets of physical laws. You'll drift along an infinite time line, on which different universes are strung out, one after the other, like beads on a wire. And you'll leaf through an infinitely thick book stuffed with an infinite number of pages: each page a different universe, existing in a different dimension—tantalizingly close together, but eternally unable to communicate with each other.

If our universe is three-dimensional and infinite, how could it be inside something else? Is it possible to travel to one of these alternate universes? Are particles traveling there every moment? How can scientists prove the existence of the Multiverse if they can't travel to it? Read In Search of the Multiverse and enter a world that is more mind-bending, thought-provoking, and imagination-sparking than the fantasy worlds you'd discover in a bookstore full of science fiction novels.

http://k2s.cc/file/52e2b6082e036/a3OuiA54.epub
http://k2s.cc/file/52e2b60dd3479/a3OuiA54.mobi
http://filepost.com/files/b831d267/0470613521_Multiverse.epub/

PP

Anonym sa...

Michael Talbot - Holographic Universe
Published: 1996-10-07 | ISBN: 0586091718 | PDF | 352 pages | 47 MB

'There is evidence to suggest that our world and everything in it - from snowflakes to maple trees to falling stars and spinning electrons - are only ghostly images, projections from a level of reality literally beyond both space and time.' This is the astonishing idea behind the holographic theory of the universe, pioneered by two eminent thinkers: physicist David Bohm, a former protege of Albert Einstein, and quantum physicist Karl Pribram. The holographic theory of the universe encompasses consciousness and reality as we know them, but can also explain such hitherto unexplained phenomena as telepathy, out-of-body experiences and even miraculous healing. In this remarkable book, Michael Talbot reveals the extraordinary depth and power of the holographic theory of the universe, illustrating how it makes sense of the entire range of experiences within our universe - and in other universes beyond our own.

http://uploaded.net/file/vgw9zffz
http://uploaded.net/file/3bgdrh29

PP

Anonym sa...

Stephen Davis - The Holographic Universe Workshop
5xDVDRip | AVI / XviD, ~1157 kb/s | 654x480 | Duration: 06:57:06 | English: MP3, 256 kb/s (2 ch) | + PDF Guide | 3,81 GB
Genre: Physics, Astronomy and Cosmology

“ The Holographic Universe Workshops are a five-part series of movies designed to examine how quantum physics and recent scientific experiments are radically changing our understanding of life, our reality, and our spirituality. They are based on live workshops delivered all over the world for the last four years by Stephen Davis, author of "Butterflies Are Free to Fly - A New and Radical Approach to Spiritual Evolution."

http://uploaded.net/file/ygbk0s4q
http://uploaded.net/file/8h5jki2y
http://uploaded.net/file/3o8f0f1g
http://uploaded.net/file/c5w8s1mi
http://uploaded.net/file/lqiioavf
http://uploaded.net/file/js3fmqwz

PP

Anonym sa...

Michael Talbot - Your past lives: A reincarnation handbook
Published: 1987-01-13 | ISBN: 0517563010 | PDF | 195 pages | 13 MB

A person in touch with his or her past lives has discovered one of life's most profoundly rewarding experiences. Contrary to popular belief, the ability to recall past lives does not require special powers or supernatural gifts. As this invaluable book shows, almost anyone with desire and determination can learn to summon memories from previous incarnations.

This step-by-step guide will teach you how to open this illuminating window from your past: who you were, when you lived, whom you loved -- and what role it all plays in your present life.

You will learn how to call up past-life recollections in meditative states, normal waking states, and in dreams, and how to recognize past-life dreams you may already be having. With such tools as the Resonance Method, the Christos Technique, self-hypnosis and guided meditations, you will soon enter an extraordinary dimension -- a world of endless, fascinating yesterdays and enlightened new tomorrows.

http://uploaded.net/file/vgw9zffz

PP

Anonym sa...

Jo banna bein!

PP

Anonym sa...

Hei PP.

Jeg har prøvd å lest endel av det du har skrevet på blogger for å finne ut noen spørsmål jeg lurer på, setter virkelig pris på om du kan utfylle litt med info.

1. Du har tidligere anbefalt lever og fiskeleverolje til meg, og jeg har lest at du sier ME kan forsvinne relativt raskt om en får i seg mye vitamin A. Da hvis en har en normal fordøyelse, som jeg ikke har.
Mine vit A nivåer hos legen viser normale nivåer. Er det for lave referanseverdier legene har da eller?

2. Dette med at det ikke finnes allergi; hvis en person får en voldsom reaksjon om han spiser f.eks en peanøtt.
Er det da også for lite magesyre og næringsmangler som gjør at ikke alle enzymene fungerer optimalt? Siden denne personen ikke reagerer på noe annet må det vel være pga et spesielt enzym en mangler eller noe.

3. Hva mener du er årsaken til chrons og ulcerøs kolitt? - for lite magesyre som gjør at kasein og gluten ikke blir fordøyd og skaper betennelesreaksjoner i tarmen?
Samt næringsmangler som ikke klarer å fikse disse betennelsene eller produsere nok magesyre? Leser også at du er inne på B12 mangel.

4. Samme med cøliaki, skyldes for lite magesyre. Flere med cøliaki får dette etter f.eks en infeksjon, kyssesyke ol. De kan da ikke få akutt mindre magesyre vel..
Vet en forsker ved navn Fasano forsker på om endringer i tarmfloraen kan utløse cøliaki.

5. Angående helicobakter pyrori som du sier skyldes for lite magesyre og ikke for mye. Har denne bakterien noe positiv funksjon i kroppen også?

Jeg har redusert på surmelken siden jeg ble både dårlig og sinnsykt trøtt av den, en halv kopp til dagen er det jeg drikker nå. Håper den gjør noe positivt...
Ellers spiser jeg nå egg sammen med eddik og gelatin, det går sånn noenlunde. Det går mye eddik, smør og magnesiumolje. Sliter med å få i meg lever, derfor skal jeg kjøpe fiskeleverolje. Snart skal jeg være 3 uker ved dødehavet i Israel, da får jeg i meg mye mineraler, håper og tror det kan gi et boost. Det tar tid å fikse fordøyelsen!

mvh Frisklivsosten

Anonym sa...

1 – Om ME forsvinner raskt ved høyt vitamin A konsum forutsetter at det er mangel på akkurat vitamin A som er årsaken til ME i et gitt tilfelle. Og med mangel på vitamin A sikter jeg også til mangel som gjør at f.eks vitamin D ikke fungerer som det skal i kroppen, og hvor vitamin A da er den egentlige årsaken, eller grunnårsaken, hvor den utløsende årsaken, som bl.a ernæringsterapeuter, leger, etc gjerne anser som årsak, er mangel på vitamin D. Som du nok allerede kjenner til så må leveren ha tilstrekkelig sink for å omdanne vitamin A til hormonformen, slik at det kan være at man har både vitamin A og D i tilstrekkelige mengder, men mangler sink. Eller magnesium, som må til for å omdanne vitamin D til hormonformen som virker i kroppen. Eller du har alle nødvendige næringsstoffer i forholdsvis bra mengder i kosten, men enten har mage-tarmproblemer som gjør at du ikke tar opp et eller flere av disse, eller at du ofte spiser matemner rike på næringsstoffene sammen med mat og/eller drikke som blokkerer opptak og/eller utnyttelse i kroppen, eller som mangedobler forbruket av dem. Eller som mangedobler forbruket av bare et eneste av dem, men da et næringsstoffer som, via koenzymfunksjonen, kanskje er nødvendig for at de fleste andre virker som de skal i kroppen.

Legers referanseverdier for vitamin A er langt under rimelig optimale nivåer, og som med alle andre næringsstoffer så kan man ha alvorlig mangel i resten av kroppen selv om blodets nivåer er normale. Dette fordi kroppen opprettholder homeostase i blodet for enhver pris, også via å bryte ned resten av kroppen for å skaffe næringsstoffer som det er for lite av. Når mangel begynner å vise seg også i blodet, er man som regel i alvorlig mangelsituasjon i kroppen. Da forutsett at det ikke er snakk om et næringsstoff som kroppen er i stand til å danne fra andre næringsstoffer.

Sykdommer/tilstander med en eneste årsak, enten denne er næringsrelatert, kjemikalierelatert, hormonelt relatert, genetisk relatert, etc finnes ikke. Såkalte sykdommer er kjemiske prosesser, ubalanser, i kroppen som er i konstant flyt i bedre eller verre retning, og er aldri statiske eller kroniske i og av seg selv. Et helseproblem som vedvarer blir tilsynelatende kronisk så lenge ingenting gjøres med årsaken(e). For mange virker dette nok direkte kjettersk, og for andre genialt, men dette er helt elementær logikk, da kroppene våre lever og puster og forandrer seg hele tiden. Vi er tross alt ikke døde, slik at begreper som kronisk og statisk blir mer fornuftig

ME er ingen sykdom, men en prosess i utvikling, og har mange årsaker. I tillegg kommer hvor i prosessen man får diagnosen, da mellomstadiet, som er svikt i energiproduksjonen i mitokondrier, og hormonell og neurotransmitterubalanse, fremmer helt nye symptomer som ikke nødvendigvis kan relateres til de opprinnelige årsakene. Vi snakker mao om flere grunnårsaker, eller opprinnelige årsaker, og deretter nye årsaker som fortsetter den negative utviklingen inntil man, eller rettere sagt kroppen, nærmest føler for å omtrent gå i dvale. Hvilket viser, utover næringsubalanse og sannsynlig kjemikaliebelastning i mange tilfeller, forhøyet serotoninaktivitet som følge av bl.a tarmproblemer som betennelse, forstyrret ph og mikroflora. Næringsubalanser, kjemikaliebelastning og ubalansert, karbohydratdominert kosthold, fremmer også abnorm serotoninaktivitet. Og serotonin øker østrogennivåene, som regel adrenalin og kortisol også, samt prolaktin, og undertrykker stoffskiftet gjennom å undertrykke skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon. Serotonin underrtrykker dermed også energiproduksjonen i mitokondriene. I tillegg økes også enten produksjonen av histamin, eller frigjørelse av histamin fra mastceller øker, samtidig som aktivitetsnivået til de enzymene som demaminerer/avgifter histamin reduseres. Hvilket etterhvert gir varierende grad av svikt i mitokondriers energiproduksjon, så vel som alle symtpomene histaminubalanse/intoleranse gir. Deriblant en betydelig mengde såkalte allergi og intoleransesymptomer.

Anonym sa...

Om serotonin og dvale, som en parallell til de symptomer som klassifiseres som ME, litt info –
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin-depression-aggression.shtml
http://pranarupa.wordpress.com/2013/01/31/serotonin-inflammation-depression-mitochondria-energy-and-mad-love-2/
http://www.open.edu/openlearn/nature-environment/natural-history/animals-the-extremes-hibernation-and-torpor/content-section-6.5
http://www.open.edu/openlearn/nature-environment/natural-history/animals-the-extremes-hibernation-and-torpor/content-section-6.6.1

3 - Eksisterende betennelser i tarmen fremmer forhøyede serotoninnivåer, og forhøyede serotoninnivåer i tarmen kan også forårsake betennelser når serotoninproduksjonen skyldes andre årsaker. Cøliaki, irritabel tykktarmsyndrom, kolitis og crohn’s er tilstander hvis underliggende årsak kan være betennelse forårsaket av serotonin

Litt om forskjellige årsaker til cøliaki/atrofi i tarmtottene -
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273320693#c4549542740167684094

Og en ny –

Bakterier i tarmen forhindrer utvikling av cøliaki -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22330344

Endringer i tarmfloraen kan fremme atrofi i tarmtottene og dermed cøliaki, men hva forårsaker endringene i tarmfloraen? Det du kaller endring er det samme som mitt begrep ”forstyrret.” Mao forstyrret tarmflora i forhold til den naturlige.

Jeg holder på med å samle info som viser de forskjellige årsaker til cøliaki så vel som betennelsesproblemer i tarmen generelt, slik at dette er et uferdig og pågående prosjekt.

Tungmetall og kjemikaliebelastning, stress, konsum av matemner med substanser som skader tarmen (korn, frø, nøtter, belgfrukter, planteoljer, transfett/margarin, fiber, etc), mangel på næringsstoffer som kontinuerlig bygger nye tarmceller og tarmtotter (eller som bygger genene til disse), samt kollagen og glykosaminoglykaner i tarmveggene, feil ph og forstyrret tarmflora, m.m er andre årsaker til tarmproblemene du oppgir. Også degenerasjon i nervene som overfører informasjon til og fra tarmen kan være en hoved eller delårsak, så vel som unaturlige muskelspenninger, delvise skiveutglidninger/subluksasjoner eller skader i korsryggområdet, samt feil bekkenstilling. Forbundet med bekkenstillingen er også muskelen levator ani, hvis ”slapphet” også kan være involvert. Du finner mer info om akkurat dette via levator ani syndrome

2 – i noen tilfeller er det hypoklorhydri, i andre mangel på enzymer som avgifter/nøytraliserer substanser i peanøtter, så som lektiner eller antinæringsstoffer. Evt aflatoksiner eller ulike sprøytegifter brukt på peanøttene både under dyrking, frakt så vel som lagring. Peanøtter inneholder f.eks fytinsyre, som blokkerer pepsin, slik at proteiner i peanøtter ikke fordøyels. Hvilket videre kan forårsake ulike avgiftnings/helbredsreaksjoner som av leger diagnostiseres som negativt, og dermed allergi eller intoleranse. Jeg antar at det i de fleste tilfeller er en kombinasjon av faktorer som fremmer reaksjoner på peanøtter, og ikke bare en eneste årsak, og i tillegg kommer indoktrinering og selvsuggesjon som kan utløse reaksjoner i kroppen om man tror man ikke tåler peanøtter. Om man f.eks en gang opplever sterkt ubehag etter å ha hatt problemer med å avgifte naturlige substanser i peanøtter (antinæringsstoffer, lektiner, etc), eller sprøytegifter, faktorer forbundet med genmodifisering (med tanke på hvor mye av peanøtter i handel i dag som er genmodifisert), eventuelle aflatoksiner, eller bare selve proteinene, så vil man selv, og/eller ens omgivelser (familie, venner, leger, etc) fortelle at dette var en såkalt allergisk reaksjon. Fra der av vil man automatisk anta at man er allergisk, og dermed reagere med frykt, stress, etc om man ved et uhell spiser peanøtter. Har man i tillegg lest om symptomene som kalles peanøtt allergi, så vil man gjerne leke hermegås følelsesmessig også, slik at reaksjonen ”føles riktig” og helt etter boka.

Anonym sa...

Jeg tar for gitt at det er andre årsaker til såkalt allergi og intoleranse også, i og med at jeg garantert ikke vet alt om temaet.

5 –

Fra - http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html i kommentar 06.12.2012 kl.15:20

”Henriette - magesmerter etter å ha spist eller drukket alkohol er typiske symptomer på nedsatt magesyreproduksjon/et for alkalisk miljø i magen, og som i seg selv er nok til at det dannes sår i magesekken. Et for alkalisk miljø i tykktarmen har også vist seg å forårsake sår i tarmslimhinnene, slik at vi her kun snakker om feil ph som årsak, og ikke bakterier eller andre mikroindivider. Antibiotika virker midlertidig smertedempende fordi antibiotika dreper helikobakter pylori (og lammer mageslimhinnene om den er aluminiumsbasert), som jobber med å reparere mageslimhinnene. Den er som alle andre bakterier i kroppen med på å reparere og bygge kroppsvev, samt regulere gener i mage og tarmceller. Den reduserer også mageslimhinnenes innhold av mucin, som er svært forhøyet ved hypotyreose. Sistnevnte er en vanlig årsak til nedsatt magesyreproduksjon/for høy ph i magen, og symptomer dette gir. Så som refluks, magesår, oppblåsthet, smerter etter måltid, midlertidige smerter ved konsum av syreholdig drikke, alkohol inkludert, etc”

Fra - http://liveneshage.blogspot.com/2012/10/kampanjer-lagerstenging-grunnet.html?showComment=1390049494795#c8467295939774150410

”Flere bakterier brukes av kroppen til å reparere skadde mage-tarmslimhinner, og denne reparasjonsprosessen gir gjerne også varierende følelser av ubehag eller konkret smerte i enkelte tilfeller. I magesekkens slimhinner er det bl.a helikobakterbakterier som bryter ned skadde celler slik at det gis rom for nydannelse av celler fra stamceller”

Noen forskningsreferanser -
http://journals.lww.com/jcge/pages/articleviewer.aspx?year=2003&issue=02000&article=00008&type=abstract
http://www.scopemed.org/?mno=27435
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1727262/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9376612

Du får også økt vitamin D produksjon i huden pga mer sol, forutsatt at du ikke bruker solkrem, eller konsumerer mye planteoljer under oppholdet. Israel har et av de høyeste konsumnivåene av planteoljer i verden, og dermed også tilsvarende sykdomsstatitikk.

Kos deg, og prøv å finne ut hvem som drepte dødehavet. Pass deg for heite israelske damer også, slik at du ikke blir tvunget til å skifte kallenavn til Smelteosten!

PP

Anonym sa...

PP
fikk anbefalt av osteopaten å gå regelmessig i svømmehallen med babyen for at hun skal få mulighet å bevege seg litt mer. Bare lurte på om det er skadelig med Chlor?
Annelie

Anonym sa...

Noen tips -
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/study-finds-hidden-danger-lurking-in-the-pool-2330434.html
http://www.sott.net/article/136309-Hidden-Danger-of-Swimming-Pools-for-Children
http://www.medicaldaily.com/toxic-water-asthma-and-other-health-dangers-swimming-chlorinated-pools-246927
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-dangers-of-chlorinated-pools-and-how-to-protect-yourself/

PP

Anonym sa...

Det du kaller en vrengebilde; vet du hvorfor du har det? Dvs når det oppsto, i hvilken sammenheng, etc. Og hvorfor bruke energi på å daske deg selv for noe du føler at du ikke er, heller enn å bruke energien mot å bli slik du vil være? Fokus på hva man ikke er eller har fremmer eller tiltrekker bare mer av hva man ikke er eller har.

Har du tenkt på at det kanskje er speilene dine som er for brede?

Hva gjelder kroppsideal og mål for din personlige perfeksjon, så husk at så lenge du først og fremst fokuserer på å bli frisk og rask, så vil vekta normalisere seg av seg selv.

Det du forteller om jenta i speilet virker for meg som om du så deg selv slik du egentlig er, men at straks det mentale kravet om perfeksjon dukket opp, så forvrengte du bildet av deg selv slik at det stemte overens med hvordan du ville føle deg. Ikke med hvordan du faktisk ser ut, men med hvordan du vil føle deg. Du er mao en mercedes, men forteller deg selv at du er en lada, slik at du kan ha som mål, samt lengte etter å være en mercedes. Dette er ofte en versjon av samme type forfengelighet som gjør mange mennesker til martyrer i offerrollen, hvor man dukker seg selv pga reelle eller oppdiktede/innbilte feil og mangler.

Ut fra det du har fortalt om deg selv så tror jeg ikke du egentlig er så fokusert på dette med utseende og vekt; jeg tror du bruker dette som unnskyldning eller forklaring/bortforklaring ovenfor deg selv, for å skjule for deg selv eller andre den egentlige grunnen til at du føler deg som du gjør. Prøv å følge følelsene og tankene som dukker opp når du ser deg i de alt for brede speilene. Ikke bare godta at det de tilsynelatende forteller deg, eller bekrefter for deg, er hele bildet, men prøv å se hva som forårsaker disse følelsene. Det at du føler at du er stygg og feit er ikke årsaken til disse følelsene, men virkningen av andre tanker og følelser som ligger rett forut for følelsene om stygg og feit. Det er ikke det du ser i speilet som vekker disse følelsene, men det som får deg til å i det hele tatt ville se i speilet slik at du kan tenke og føle som du gjør pga det du tror du ser.

Hva gjelder bruk av vendelrot over lengre tidsrom så er logikken den at man mener kroppen kan bli så vant med den at urten ikke lenger virker like godt.

Jeg svarer aldri ærlig, men lyver om alt hele tiden. Ja jeg lyver nå og!

PP

Anonym sa...

Emma Macdonald, "Artisan Market: Cure your own bacon, make the perfect chutney, and other delicious secrets"
English | ISBN: 1848991150 | 2013 | EPUB | 224 pages | 84,6 MB

These days, staying in is the new going out, and homemade deli is the way to eat gourmet! Emma MacDonald, a trained chef and founder of The Bay Tree—the UK's premier deli—shares her celebrated culinary secrets for the first time, explaining how to pickle, smoke, cure, and conserve; put together great meals; and mix and match both home-cooked and store-bought foods. This fantastic treasure trove of culinary delights shows you how to produce delicacies ranging from cured meats, smoked fish, and sweet preserves to farmhouse cheeses, fresh pasta, and fresh-baked pies. The mouthwatering recipes include Pastrami with Sweet Cucumber Relish, Sticky Redcurrant & Clove Glazed Ham, Sizzling Beef with Korean Vegetable Pickle, and Chocolate Risotto with Cherries in Kirsch.

http://k2s.cc/file/52e772f9fe5d1/1848991150.epub

I 2 deler –
http://uploaded.net/file/tuh2h5ei
http://uploaded.net/file/nowkx5vq

PP

Anonym sa...

Takk for ytterligere lenker; den siste der var veldig nyttig.

En iffagnurk er litt mindre enn en heffagnurk. Begge kom lenge før vanlig agurk, og er nydelig tilbehør til tsjekkisk ugle!

:-)

Anonym sa...

Hei PP. Hva er det som egentlig forårsaker "kyssesyke"? Benedikte

Anonym sa...

Hei PP!

Jeg overså ditt spørsmål om jeg var den personen med bl.a. psoriasis. Ja, det er en gladhistorie som jeg må dele.

Etter å ha gått tildekket i 40 år - jeg var den vanskelige pasienten som nektet å ta kortison og annen djevelskap i alle disse årene, for jeg skjønte at det kun ville være en form for skadelig kosmetikk som ikke helbredet innenfra - er det bare en liten flekk på størrelse med en 50-øring på den ene skinnleggen som står igjen!!

Fra å ha gått i langbukser og svarte ugjennomsiktige strømpebukser, kan jeg kanskje til sommeren gå med bare legger, med skjørt eller kjole, eller en av disse halvlange buksene som er så populært.

Tenk det!!

(Jo, jeg har solt meg når jeg har vært alene, men det blir ikke det samme som å kunne kle seg som andre folk ...)

Tusen takk, PP!
Hilsen
Berit

Anonym sa...

Takk for et solid svar!

Angående næringsmangler; det vil si at det ikke har noe særlig for seg å måle blodnivåer av vitaminer og mineraler, siden en klarer ikke avdekke mangel før det er en alvorlig mangel.
Hva vil det beste da være, å være like dyktig som deg og ta det ut ifra hvilke symptomer en har og deretter sørge å få i seg dette gjennom gammel tradisjonskost..

Angående serotonin så spiser jeg nå ingefær til de fleste måltidene som du abefalte.
Veldig spennende lesning disse serotonin linkene. Regner med serotonin nivåene blir bedre etter hvert etter tradisjonskost og ingefær. Hvis du har andre spesifikke tips så si gjerne ifra.

Cøliaki prosjektet ditt håper jeg du poster når det er ferdig.
Helikobakter pylori; de studiene viser at det er en sammenheng mellom høy forekomst
av Helikobakter p. og lav B12 status. Det vil da si at de har tarmskader som gjør
at Helikobakter øker, og pga tarmskadene har en dårlig absorpsjon av B12.
Magesår oppstår altså egentlig av for høy pH/lav magesyre.
Jeg har også en gammel skade i korsryggen men har gått til både kiropraktor og osteopat for dette.

Tungmetaller; jeg hadde et rom med fukt i et par år, tror ikke det gjorde underverker akkurat. Håper økt næringsopptak vil bedre detox også, hvis noe av dette enda ligger i kroppen.

Bruker ikke solkrem, blir sjelden brent. Jeg skal være der i tre uker og tar derfor med 2,5kg smør fra tidsporten samt eddik og surdeigsbrød!

hahahaha, nå måtte jeg le høyt her av den siste setningen din.
Skal prøve å holde meg til frisklivsosten ;)

Forresten, angående fettløselige vitaminer, dette kan en også få for mye av. Vil dette være veldig vanskelig eller hva tenker du om dette?

Frisklivsosten

Anonym sa...

Takk deg selv; det var du som var modig og oppegående nok til å gjøre det som måtte til.

PP

Anonym sa...

Mononukleose er ingen sykdom eller tilstand, men en samling symptomer som har flere årsaker avhengig av hvilke symptomer som dominerer. De vanligste årsaker involvert er mangel på flere B vitaminer, eller vitamin A og D sammen, eller vitamin C eller E. Hypotyreose, redusert leverfunksjon, anemi pga jern eller B9 og B12 mangel, tungmetallbelastning, etc er også vanlige årsaker

Alle tilfeller av såkalt kyssesyke jeg noensinne har vært borte i har forsvunnet som dugg for sola etter at dem som mente de hadde dette la om kosten til mer næringsrik mat.

PP

Anonym sa...

Hei igjen PP og takk for svar om sheasmør! Da fortsetter vi å smøre ham med denne blandingen, og nå når jeg endelig har fått magnesiumolje i hus, kan vi kanskje tilsette det i blandingen også. (Har pleid å bruke bad med epsomsalt, men er jo litt lettere med olje)

Og mens jeg har deg på tråden; nå ser jeg at det kom opp både klor og kyssesyke her. Og etter at du svarte meg på mitt spm for en stund siden (der jeg skrev at jeg hadde hatt kyssesyke med påfølgende leverbetennelse og du var litt usikker på hva det skyldtes, muligens kjemikaliebelastning), så kom jeg på at jeg i månedene før jeg fikk kyssesyken gikk på vanngym i klorbasseng... Kan dette ha bidratt til en slik belastning mon tro? Når jeg tenker tilbake så begynte mange av problemene mine etter at jeg hadde kyssesyken, har vel egentlig alltid følt meg helt frisk igjen etter det.

Og så lurer jeg på om du har lest boken The mood cure av Julia Ross? Siden du skriver om bl.a serotonin over her, ble jeg litt nysgjerrig og har såvidt begynt å lese linkene, bl.a den av Ray Peat, vet ikke om jeg forstår alt jeg leser, men jeg prøver i hvert fall :)

Bill.mrk: "Nysgjerrigpetra"

Anonym sa...

Man trenger ikke kjenne til symptomer eller deres årsaker for å bli frisk via et næringsrikt kosthold, men det hjelper på følelsen av kontroll så vel som håp for de aller fleste.

Mer animalsk protein, mer dyrefett eller mettet fett, kraft/gelatin, salt, mer næringsrik kost generelt, og ellers alt som helbreder mage-tarmproblemer, hypotyreose, og kontrollerer blodsukkernivået/forhindrer hypoglykemi, balanserer serotonin.

Søker du på serotonin på nettsiden til Raymond Peat, som du har en link til i kommentaren ovenfor, finner du mye oppegående info om serotonin som ikke baserer seg på legemiddelindustriens ensidige propaganda om for lave nivåer som eneste sykdomsårsak

Det du sier om magesår er riktig. Det samme gjelder sår, betennelser, polypper og kreftutvikling i tykktarmen når denne blir for basisk. Helicobacter pylori aktivitet i magesekken skjer alltid i et for basisk miljø, og som forskning viser så forsvinner bakterien straks B12 nivåene normaliseres. Dette fordi B12 er en av næringsstoffene som magecellene trenger for å produsere syre.

Cøliakiprosjektet mitt blir for langt for kommentarfelter, slik at det ender i bok, eller i nytt forum/blogg om dette blir en realitet.

Nesten alle næringsstoffene du finner i f.eks en biff eller et fenalår, etc avgifter tungmetaller. Som regel gjennom å binde seg til dem slik at nye og harmløse forbindelser oppstår som deretter skilles ut av kroppen.

Man kan få for mye av enkeltvitaminer, om kroppen ikke samtidig får de andre vitaminene (og de andre næringsstoffene) som jobber sammen med og kontrollerer enkeltvitaminet. Slik at veldig mye vitamin A for seg, eller vitamin D for seg, er potensielt helseskadelige, men ikke når disse konsumeres samtidig. Svært høyt konsum av fettløselige vitaminer via kosten har derfor ingen negative virkninger. De forsøk som viser til helseskade er basert på enkeltvitaminer, og i nesten 10 av 10 tilfeller også syntetiske versjoner, og ikke naturlige versjoner.

PP

Anonym sa...

Klorbelastning, via inhalering av klorgasser i bl.a svømmebasseng og lukkede dusjer kan fremme fremme flere av de samme symptomer som man diagnostiserer som kyssesyke. Et eksempel -
http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/Chlorine
http://en.wikipedia.org/wiki/Infectious_mononucleosis#Signs_and_symptoms

Men var klor alene hovedårsaken så ville alle reagert på samme måte, slik at en kombinasjon av eksponering for klor sammen med eksisterende næringsmangel og eventuelt kjemikaliebelastning er mer sannsynlig som årsak.

Jeg har boken du nevner, så vel som hennes Diet Cure, men har ikke tatt meg tid til å lese skikkelig gjennom dem enda. Det jeg husker er imidlertid at hun baserer seg på den ensidige logikken i for lave nivåer som eneste årsak til helseproblemer, slik at hun dermed bare promoterer legemiddelindustriens myter. Med dette forbeholdet er bøkene hennes et skritt i riktig retning, men ikke de endelige løsningene på mange helseproblemer hun omtaler

PP

Anonym sa...

HA HA din løgner! slem slem pusekatt. (skjønner hvilken film jeg sikter til?)
kunne du vær så snill å sende meg e - post adressen din, så får du resten per mail.
annelied010@gmail.com

noen mere allminnelige spm:

hvorfor bruker de fleste bare spelt, er rug eller havre ikke bra?

ang Seth bøkene. er det noe rekkefølge en burde lese disse i? tenker bare på å finne ut schizo greia jeg snakket om tidligere. Kjenner meg veldig igjen i det du sier at du har lekt deg med som barn. og er forsatt litt i tvil om jeg ikke jeg ikke er splitter gal...

noen som har forslag hvordan man kan forklare en treåring som er veldig glad i dyr, forklare hvorfor vi må spise disse?
det jeg har forklart fram til nå er at dyrene er der for at vi skal spise dem, og det gjør dem ikke vondt å bli spist. Men han lurer veldig når han skal spise alle de gode eggeplommene om det kunne blitt søte kyllinger om han ikke hadde spist dem...

Annelie

Anonym sa...

Gi en ut en bok, det hadde vært topp! Håper den dekker generell fordøyelse også, tror det hadde blitt en suksess! Jeg får sjekke ut serotonin på siden til Ray.

Takk for gode svar!

FO

Anonym sa...

Takk for svar! Jeg ser at nyskjerrigpetra nevner at hun aldri har følt seg helt frisk igjen etter "kyssesyken". Jeg hadde såkalt kyssesyken da jeg var 19 og føler vel også at jeg aldri kom meg helt etter det. Nå er jeg 36. Så, på grunn av min skrale rygg og betennelser i hele kroppen har jeg gått til ørti forskjelle behandlere. Den siste behandleren på stammen mener jeg har såkalt fettlever. Hva er det beste jeg kan gjøre for å få bukt med dette gjennom næringsrik mat?
Benedikte

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 242   Nyere› Nyest»